Tampereen Iltarastit Ratamestarityö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen Iltarastit Ratamestarityö"

Transkriptio

1 Miksi järjestämme Iltarasteja ja keitä ovat asiakkaamme? Yhä useammin ei-pihkaniska -asiakkaita. Halu tutustua hyvämaineiseen ja hyvin kansalliseen, terveeseen ja ympäristöarvoja kunnioittavaan lajiin. Ulkoilu- ja kuntoilutrendi vahvistunut ja välineellistynyt. Suoritusten seuranta, vertailu ja analysointi; vrt. myös maastopyöräilyn, (maasto)juoksun, vaelluksen, hiihdon välineja tekstiilitarjonta. Paljon ulkoilijoita, yhdessä liikkujia, kokeilijoita myös varsin puutteellisin varustein. Naiset löytäneet lajin; mm. Minna Kauppi myynninedistäjänä. Me emme tee ratoja toisillemme enää ja pelkästään mutta haluamme tukea ja vahvistaa vallitsevaa trendiä!

2 Tänä päivänä ratamestarin on hyvä tiedostaa Huippusuunnistajille ratamestarin tulee tarjota riittäviä haasteita fyysisen juoksuvoiman ja ajatustyön yhteensovittamisessa. Samanaikaisesti, ja Iltarasteilla jopa vallitsevassa määrin, ratamestarilla pitää olla valmius huolehtia yhä kasvavasta harrastajajoukosta, jolle suunnistuksen päämerkitys on maastossa liikkuminen ei kilpailu. Maastossa liikkuu muitakin kuin suunnistajia. Ratasuunnittelussa on otettava huomioon metsänhoidon, metsästyksen, luonnonsuojelun, maatalouden, tontinomistajien, liikenteen ja muiden harrastusryhmien vaikutukset. Erityistä huomiota kiinnitettävä turvallisuuteen maa-ainestenotto, työkoneet, rakennustyömaat, liikenne, jyrkänteet tms. maastokohteet.

3 Ennen tapahtumaa Maastonkäyttörajoitukset ja -kiellot, vaara-alueet ja kulutusarat alueet. Kartan ajantasaistus sovitaan Koopisteen kanssa, miten vaikuttaa alueen master karttaan, vai ainostaan tapahtumakarttaan. Lähtö, maali, tulostenpurkupaikka ja tarvittavat viitoitukset. Kuka vie rastit, hakee rastit ja on paikalla tapahtumassa yllättäviä tilanteita varten. Rastipisteiden merkintä, prikoissa pvm. Seuran rastileimasinten koodit oltava tiedossa ennen suunnittelun aloittamista. Ratojen koodiyhdistelmät ja leimasimet tulosvastaavalle, ml. maalileimasin. Koopiste, lle, radat ja määritteet OCAD-tiedostona 21 vrk ennen tapahtumaa. Karttojen viimeistelyn kustannus riippuu toimitusajasta ja kustannus nousee suhteessa myöhästymiseen. Ratojen tarkistus ja hyväksyntä viiveettä Koopisteelle. Sovi kuka noutaa tulosteet Granosta, tarkistaa kartat ja laskee karttojen määrät radoittain ja tuo tapahtumapaikalle.

4 Tapahtumapäivänä Rastien vienti. Rastilippujen näkyvyys ja leimasinten kiinnittäminen. Karttojen tuominen tapahtumapaikalle. Lähdön 0-leimasimet. Viitoitukset. Vararastikalusto tapahtumapäivänä. Toimiminen tuloslaskennan apuna, käytettävissä. Odotettava tuloslaskennan kanssa ensimmäiset suunnistajat radoittain kanssa ja varmistettava, että kaikki radat ja rastit ovat kunnossa. Suunnistajien kommentit radoista ratamestarin oma kehittyminen ja Iltrastien yleisen, positiivisen mielikuvan vaaliminen ja laadunvalvonta.

5 Ratojen laadinnan periaatteita on eliminointia sallittujen maastokohteiden suhteen raakaa työtä, jossa luovuuden osuus on vähäinen. Maastonkäytön yleissuunnitelma arat luontokohteet, tontit, kielletyt ja vaaralliset alueet, teiden- ja ojien- yms. ylitykset. Lähtö selkeä paikka, joka mahdollistaa useita lähtösuuntia. Mielellään eri ykköset mahdollistaa lähdöt samaan aikaan useille radoille. Yksi viimeinen rasti viimeinen rasti on vain ja ainoastaan maaliintulon opaste ja kilpailijoiden järjestäminen sitä varten. Maali ja tulostenluku varaa maalista riittävä, mutta selkeä yhteys tulostenpurkuun, tai järjestä opastus maalissa, Huom! Uusi opaste. Paljon käytettävät rastit harkitse rastipisteet kulumista kestäviin paikkoihin.

6 Ratojen laadinnan periaatteita Yksiselitteisiä ja luettavia rastipisteitä. Rastin ympäristö täsmää kartan kanssa usein vanhoja karttoja. Rastit eivät ole tärkeintä ratasuunnittelussa, RASTIVÄLIT ovat! Rastien avulla luodaan hyviä rastivälejä. Rasti ei ole vain rastivälin päätepiste, vaan myös uuden välin alkupiste. Huom! Apurastit eivät helpota suunnistustehtävää, vaan usein parantavat kokonaisuutta. Kulkusuunnat suunnilleen samoja, ei ristiin jos ei erityistä tarvetta, mutta ei ainakaan vastakkain, ei siis jyrkkiä kulmiakaan. Pituudet ja ohjeajat - syksyllä vaikka vähän alakanttiin (pimeys). Syksyn tapahtumien ratojen helpotus esim. polkujen tai avoimien alueiden kautta, eritoten loppua kohden (pimeys). Kartan koko A4. Poikkeustapauksissa lyhimmillä radoilla joskus A5.

7 Maanantai -tapahtuma Keskiviikon taitorastit 7 km Vaativa niin fyysisesti kuin taidollisesti, classic rata - eli myös pitkiä rastivälejä ja ei saa olla pitkä keskimatkan rata. Vaativa rata aktiivisuunnistajille keskiviikon taitoteeman mukaisesti. 5 km Hieman helpompi rata kuin 7km. 4km ja 7km vaikeimmat. - 4 km Vaativa rata A-vaikeusatetta; tyypillinen keskimatkan suunnistusrata. - 3 km Helppo rata tyypillisesti vanhemmille aloittelijoille. Tarjotaan jo oikaisuja, mutta valittavana myös turvallisia kiertovälejä. Selkeät rastipisteet, mutta sivussa kulku-urilta. - 2 km Helppo rata lapsille, jotka ottavat ensiaskeliaan suorilla radoilla ja muille aloittelijoille. Pääosin tai ainoastaan polkuvälejä ja täysin selkeissä kohteissa olevilla rastipisteillä, mielellään aivan omilla rastipisteillään. Taso korostetusti H/D10 suorasuunnistusratoja! Apusiimari tarvittaessa käyttöön, jos maasto on hankala, vähän polkuja tms. - 4,5km - Hyvä, vaativa normaali suunnistusrata. Maaston tai teeman mukaan voi olla joko classic - tai keskimatka -tyylinen. 2,5 km - Helppo, polkuvoittoinen rata lähinnä suoria ratoja aloitteleville lapsille. Pitää olla vaativampi kuin maanantain 2km radat.

8 Tapahtuman jälkeen Kartan muuttuneiden kohteiden päivitys (sovittava seuran karttavastaavan kanssa). Rastien poishakeminen kaikkine materiaaleineen (teipit, prikat, narut ym.) sovitussa ajassa. Viitoitusten kerääminen toivottavasti jo tapahtumapäivänä. Rastikaluston palautus sovitusti ja mahdollisten vikojen ja puutteiden raportointi kalustovastaavalle. Maastohavaintojen raportointi seuran karttavastaavalle maaston kulumiset, muiden maastonkäyttäjien reaktioita ja kommentteja, mahdolliset kiellettyjen alueiden rikkeet tai muut (uudet) riskitekijät suunnistajille tai karttaoikeuden haltijalle.

9 Esimerkki oikeantasoisesta 2 km:n radasta :

10 Esimerkki 2 km:n radasta apusiimarilla: Pakollinen viitoitus rastimääritteissä. Piirrä viitoituksena rtm-ohjelmassa, karttojen viimeistelijä muokkaa merkin siimariksi.

11 Esimerkki 2 km:n radasta kahdella apusiimarilla: Apusiimari vie polulle. Apusiimari koko rastivälin.

12 Apurastin käyttö kielletyn kohteen lähellä: EI NÄIN! Lisätään apurasti ja samalla parannetaan kokonaisuutta = suunnistustehtävää.

13 Apurastin käyttö varmistamaan sääntöjen noudattaminen: EI NÄIN! Lisätään apurasti varmistamaan viljellyn pellon kiertäminen. Suunnistustehtävä pysyy ennallaan, koska pelto olisi muutenkin kierrettävä.

14 Vältetään teräviä kulmia = vastakkain juoksua: EI NÄIN! Lisätään apurasti ja samalla parannetaan kokonaisuutta = suunnistustehtävää.

15 Tien ylitys, huomioitava liikenne: Tien ylitys mielellään viistosti jolloin tien ylitys helpompaa = turvallisempaa. Jos iso tie ylitetään kohtisuoraan, niin ylitystä edeltävä rasti lähelle tietä ohjaamaan. Tarvittaessa ylitysmerkki ja valvonta paikalle. Rasti lähelle tietä ja tarvittaessa viitoitus tielle asti.

16 Viimeinen rasti: EI NÄIN! Ei useita viimeisiä rasteja, maaliin tullaan hallitsemattomasti eri suunnista. Yhteinen viimeinen rasti kaikille radoilla. Maaliintulo hallittu ja voidaan tarjota vielä yksi (helppo) suunnistustehtävä.

17

18 Ratamerkintöjen oikeat mitat OCAD tarjoaa ratasuunnittelussa oletuksellisesti vääriä ratamerkintöjen kokoja kun karttana on eniten käytetty 1:10000 kartta. OCAD käyttää ISOM2000 mukaisia kokoja, Suomessa näitä käytetään 1:15000 kartalla. 1: mittakaavaisella suunnistuskartalla ratamerkinnät piirretään 25 % suurennuksella ISOM symboleista. Kyseessä on kansallinen poikkeus, jonka SSL:n karttaryhmä on päättänyt syksyllä Päätöksellä on tarkennettu ISOM 2000:n hieman epäselvää kohtaa. Mitat liiton sivulla: Rastiympyrä d Rastiväliviivan paksuus 1: : ,5 mm 0,44 mm 6,0 mm 0,35 mm

19 Ratatiedostosta valmiiksi kartaksi Suoraan radansuunnitteluohjelmasta tehdyssä kartassa ratavärit ovat päällimmäisenä, koska kartta on vain taustakuva. Että värit saadaan oikeaan järjestykseen pitää radat tuoda ensin karttatiedostoon, joten karttatiedostoja syntyy yhtä paljon kuin on erilaisia ratoja => mitä myöhemmin mahdolliset muutokset tulevat tietoon sitä työläämpää on niiden päivittäminen.

20 Karttapäivitykset Mahdolliset muutokset/lisäykset karttaan voi toimittaa esim. ratatiedostossa

21 Rastimääritteet Notko Kivi 2m, länsisivu Kumpare, itäjuuri Suppa, länsiosa Jyrkänne 2m (juuri) Pistekumpare, pohjoisjuuri Suo, koillisreuna Pyritään täydellisiin rastimääritteisiin, esim. kivissä korkeus ja lipun sijainti = Iltarastien laatu. Yleensä hankaluuksia tuottavat selitteet.

Tampereen Iltarastit

Tampereen Iltarastit Radat ja niiden vaatimukset Miksi järjestämme Iltarasteja ja keitä ovat asiakkaamme? Yhä useammin eipihkaniska asiakkaita Halu tutustua hyvämaineiseen ja hyvin kansalliseen, terveeseen ja ympäristöarvoja

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 Tuomas Fjällström Ratasuunnitelmien pitää olla valmiit ja Kimmo Viertolan työstettävänä

Lisätiedot

Tapahtuman järjestelyohjeet

Tapahtuman järjestelyohjeet Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit MUUTOSHISTORIA Päiväys Tekijä Muutokset 19.03.2007 Tuomas Fjällström Dokumentin rakenne, päivitetty ohjeet kautta 2007 varten 23.03.2007 Tuomas

Lisätiedot

Päiväys Tekijä Muutokset

Päiväys Tekijä Muutokset Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 13.03.2017 Iltarastitoimikunta Kun taitotapahtumissa radalle laaditaan käyrä- tai käytäväkartta, niin

Lisätiedot

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria

Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit. Muutoshistoria Tampereen iltarastit Tapahtuman järjestelyohjeet Ratamestarit Muutoshistoria Päiväys Tekijä Muutokset 02.04.2013 Tuomas Fjällström Ratasuunnitelmien pitää olla valmiit ja Kimmo Viertolan työstettävänä

Lisätiedot

OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA

OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA OHJEITA Ocad8 RATASUUNNITTELUOHJEL- MAN KÄYTÖSTÄ RATAMESTARIN NÄKÖKULMASTA 31.7.2004 Ocad8 Ratasuunnittelu 1 Tässä on omaperäiset ohjeet Ocad8 ratasuunnitteluohjelmaan tutustuville. Työtapoja on varmaan

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015

KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 KUKKOSUUNNISTUS 18.6.2015 Alustavat Kilpailuohjeet 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN TEORIAA. Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL

SUUNNISTUKSEN TEORIAA. Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL SUUNNISTUKSEN TEORIAA Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL KARTTA KARTTA on pienennetty kuva kohteesta ylhäältäpäin kuvattuna MITTAKAAVA yleisimmin 1:10 000 myös 1:15 000 Sprinttikartat 1:4000 tai 1:

Lisätiedot

Suunnistus metsien parhainta monikäyttöä

Suunnistus metsien parhainta monikäyttöä Suunnistus metsien parhainta monikäyttöä Mika Ilomäki & Tuija Soanjärvi 1 Suunnistustapahtuman perusteet Vaatimukset kilpailu- /tapahtumapaikalle Maastonkäytön luvat Ympäristökysymysten selvittäminen Käyttökelpoinen

Lisätiedot

Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla

Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla Ratasuunnittelu OCAD 11 CS:n avulla Sisältö Ratasuunnittelun aloittaminen Mittakaava Taustakartta Symbolit Muokkaustyökalut Kohteiden määrittely Ratasymbolit Rastinmääritteet Radan luonti Radan asetukset

Lisätiedot

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Kuvat: Suunnistusliitto, Tampereen Pyrintö ja Raimo Laitinen SSL 2019 1 Maasto ja kartta: Hyväkulkuisuus ja ajantasaisuus SSL 2019 2 Maaston edellytykset

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kevyt-olo rastit Iisalmi 08.06.2019 KILPAILUOHJEET Kilpailun joht. Martti Huusko Kilpailun/ratavalvoja: Hannu Kankkunen Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen Ratamestarit: Ritva Partanen, lasten radat

Lisätiedot

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012

RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset Piikkiössä 2.9.2012 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA: Jaakko Käyhkö 050 5325540

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 7. Quick Start - opas Condes 7. olfellows www.olfellows.net 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 7 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO jouni.laaksonen@olfellows.net www.olfellows.net olfellows www.olfellows.net

Lisätiedot

Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla

Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla Kuntorastikoulutus Ratasuunnittelu OCAD -ohjelman avulla SSL kuntosuunnistus Kuntorastikoulutus 2007 1 Ocad Sveitsiläinen ohjelma Saapui Suomeen 90-luvun alkupuolella Seutukunnan ensimmäiset Ocad-kartat

Lisätiedot

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen

Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Teknisiä ohjeita lasten ratoihin ja kilpailuun liittyen Kuvat: SSL ja Raimo Laitinen SSL 2017 1 Maasto ja kartta: Hyväkulkuisuus ja ajantasaisuus SSL 2017 2 Maaston edellytykset Maaston perusedellytys

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava (versio , klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. AM-Yö, Hämeen Alue 12.9.2017 Kilpailuohjeet: Tämä kilpailuohje on alustava (versio 10.9.2017, klo 19:55). Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tarkennukset aiempiin versioihin: Rastimääritteet

Lisätiedot

KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI

KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI KRV-Valmennusseminaari Kuhmo 5.7.2011 KAINUUN RADAT - Ratamestarityö KRV:lla - Suunnistaminen kainuulaismaastoissa SPRINTTI - Sprinttikartta ja kielletyt kohteet - Sprintin ratamestarityö 1 KRV-radat ja

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus

KILPAILUOHJEET. Kukkosuunnistus KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2012 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jukka Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 21.6.2018 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Jarmo Kerttula 044 533 0370 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220 Kilpailun

Lisätiedot

Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y.

Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y. Serlachius Museot -rastit 9.5.2015, Mäntän Seudun Eräpirkat r.y. KILPAILUOHJEET (päivitetty 5.5) Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Sääntömääräiset keskimatkat. KILPAILUJEN

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 3.8.2014 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu Sunnuntaina 3.8.2014 klo 11 ja 13.30 Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Tampere Kaukajärvi Nämä Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset löytyvät kilpailukeskuksen tulostaululta. Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015. Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 17.7.2015 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

Ratojen piirto Condesilla, ratamestarin osuus

Ratojen piirto Condesilla, ratamestarin osuus Karttojen tulostuksesta vastaa tähän nimetty tulostustiimi. Tavoite on myös saada yhä enemmän ratamestareita tekemään ratasuunnittelua itse Condesilla, jonka jälkeen viimeistelystä ja tulostuksesta vastaa

Lisätiedot

SUUNNISTUKSEN TEORIAA. Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL

SUUNNISTUKSEN TEORIAA. Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL SUUNNISTUKSEN TEORIAA Hyvinkään Rasti Ry Lähdeaineisto: SSL KARTTA KARTTA on pienennetty kuva kohteesta ylhäältäpäin kuvattuna MITTAKAAVA yleisimmin 1:10 000 myös 1:15 000 Sprinttikartat 1:4000 tai 1:

Lisätiedot

XIII Pohjantähtirastit

XIII Pohjantähtirastit XIII Pohjantähtirastit 14. 15.5.2016 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Ratamestarit: Tulospalvelun johtaja: Kuulutus: Info: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto: Vesa Halonen Timo

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailuohjeet Helasuunnistus kansallinen keskimatka Paarentie, Kiviranta Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailunjohto Kilpailunjohtaja Jouko Karppanen Lähdöt

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. E-P:n pitkän matkan aluemestaruuskilpailut 9.8.2014 Teuvalla KILPAILUOHJEET TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Pasi Nevala Ratamestarit: Jari Mahlamäki, Pasi Lyyluoma Kilpailunvalvoja Karl-Gustav Norrgrann,

Lisätiedot

RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017

RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017 1 RANNIKKORASTIT RATAMESTARIN OHJE 2017 OHJEEN TARKOITUS Ratamestariohjeeseen on kerätty muistilistaksi periaatteita Rannikkorastien ratamestareille. Tavoitteena on varmistaa tasokkaat taitotason mukaiset

Lisätiedot

Maanantairastit. Järjestäjän ohje

Maanantairastit. Järjestäjän ohje Maanantairastit Järjestäjän ohje Harrastesuunnistusjaosto 18.5.2015 1 Johdanto Raja-Karjala Suunnistajat ry:n tavoitteena on olla maakunnan paras ja houkuttelevin harrastesuunnistusseura. Se tuottaa laadukasta

Lisätiedot

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus

Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 1 Kilpailuohjeet kansalliset 14.5.2016 Tunturimäen valloitus 14.5.2016 Joensuun Kiihtelysvaarassa Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä

Lisätiedot

Havaintoja suorituksista. Esimerkit: Kainuun Rastiviikko Puolanka 2016 KLL Kajaani 2016 Havaintoja ja kokemuksia Kainuun Rastiviikoilta v.

Havaintoja suorituksista. Esimerkit: Kainuun Rastiviikko Puolanka 2016 KLL Kajaani 2016 Havaintoja ja kokemuksia Kainuun Rastiviikoilta v. RASTIREITTI (RR) Havaintoja suorituksista Kuinka erilaiset suunnistustehtävät toimivat Millaisia reitinvalintoja tehtiin Missä oikaistaan, missä mennään siimaria Taustatietoa ratamestareiden avuksi Esimerkit:

Lisätiedot

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt

Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton valtakunnallisten suunnistusmestaruuskilpailujen säännöt Eläkeliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa noudatetaan pääosin Suomen Suunnistusliiton julkaisemia, kulloinkin voimassaolevia Suunnistuksen

Lisätiedot

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET Kilpailukeskus on Pekolan lavalla osoitteessa Aulangontie 681, Hattula 1. TAVOITE Varusmiehet ja asevelvollisuutta suorittavat

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Tampere-suunnistuksen sprintti 28.6.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä

Lisätiedot

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2019 Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Juha-Matti Suominen Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja: Mikko Laaksonen 044 085 4220

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup alustavat kilpailuohjeet

Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup alustavat kilpailuohjeet Etelä-Karjalan Nuorten Rasticup 12.6.2018 alustavat kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. ORGANISAATIO Kilpailunjohtaja: Anu Pohjamo Valvoja: Antti Kanerva

Lisätiedot

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET

Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailupäivänä ilmoitustaululla Avoin AM keskimatka Euran Savikolla 15.5.2010 ALUSTAVAT KIPAILUOHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä Satakunnan Suunnistus

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tarmon kansalliset 18.5.2014 Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kukkosuunnistus 20.6.2013 Lopulliset ohjeet kisapaikalla Toimihenkilöt: Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jussi Elo Tulospalvelu: Pertti Anttila Tiedottaja:

Lisätiedot

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1.

Condes. Quick Start opas. Suunnistuksen ratamestariohjelmisto. Versio 8. Quick Start - opas Condes 8. olfellows www.olfellows.fi 1. Condes Suunnistuksen ratamestariohjelmisto Versio 8 Quick Start opas Yhteystiedot: olfellows Jouni Laaksonen Poijukuja 4 21120 RAISIO Sähköposti: jouni.laaksonen@olfellows.fi www.olfellows.fi olfellows

Lisätiedot

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT

AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT AVOIN KANSALLINEN SUUNNISTUSKILPAILU JOUTSENON KULLERVON RAJARASTIT 21. 22.5.2016 KILPAILUOHJEET KILPAILUMATKAT: Lähtö 1: Lähtöpaikalle matkaa lauantaina 900 m ja sunnuntaina 300 m. Rajarastien matkat

Lisätiedot

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi

Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Helasuunnistus kansallinen keskimatka Lempäälä Kalliojärvi Huom! Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat, viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla. Kilpailuohjeet Kilpailussa

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET. Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014

KILPAILUOHJEET. Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014 KILPAILUOHJEET Kaakon Nuorten Rasti-Cup ja avoin Sähkö sprinttikilpailu Kouvolan Kasarminmäellä 13.9.2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun organisaatio Kilpailunjohtaja:

Lisätiedot

YKV suunnistusjaosto

YKV suunnistusjaosto YKV suunnistusjaosto Iltarastien järjestäjien koulutus 14.4.2015 Tämä ohje on tehty avuksi ja muistilistaksi iltarastien järjestäjiä varten. Ohjeen tarkoituksena on helpottaa järjestelyvuorossa olevien

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Vappurastit 2019 Tuusulan Rusutjärvellä Tuusulan Voima-Veikot ry. Suunnistus

Kilpailuohjeet. Vappurastit 2019 Tuusulan Rusutjärvellä Tuusulan Voima-Veikot ry. Suunnistus 30.4.2019 1(6) Kilpailuohjeet Vappurastit 2019 Tuusulan Rusutjärvellä 1.5.2019 Avoin kansallinen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 11. Kilpailukeskus Kilpailukeskus sijaitsee Tuusulassa Rusutjärven mikroautoradan

Lisätiedot

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010

Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kansalliset 2-päiväiset Pohjantähtirastit 29.5.-30.5.2010 Kilpailuohjeet Päätoimihenkilöt: Kilpailun johtaja: Pääratamestari: Lasten radat: Tulospalvelun johtaja: Kilpailu- ja ratavalvoja: Tuomarineuvosto:

Lisätiedot

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu

Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu 1 Kilpailuohjeet YKV:n keskimatka ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Avoin kansallinen suunnistuskilpailu Seinäjoen Ylistaron Untamalassa su 31.5.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta.

Kilpailukeskus on Elämyspuistossa Sara Hildénin taidemuseon piha-alueella, jonne on opastus alaportilta. Särkänniemi-suunnistus 19.5.2012 Kilpailuohjeet Järjestäjä Kilpailun järjestäjä on Koovee ry. Säännöt Kilpailussa noudetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Toimihenkilöt Kilpailun johtaja:

Lisätiedot

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa

POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa POP-pankin keskimatka Kauhavan Korkiamäessä Kauhavan Wisa ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET Kilpailunjohtaja: Esa Lehtinen 040 8641105 Ratamestarit: Keijo Korkiamäki aikuisten radat Tuija Katajamäki lasten radat

Lisätiedot

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus LOIMAAN JANKKO RY. Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus 1. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja ja tiedottaja: Osmo Hongisto puh. 040 716

Lisätiedot

Tervetuloa Aikuisten suunnistuskouluun 2019

Tervetuloa Aikuisten suunnistuskouluun 2019 Tervetuloa Aikuisten suunnistuskouluun 2019 Koskaan ei eksy helpommin kuin silloin kun luulee tietävänsä tien Kiinalainen sananlasku Suunnistaminen on koko ajan tapahtuvaa havainnointia, analysointia ja

Lisätiedot

Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa

Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa Kilpailuohje Alustava kilpailuohje (lopullinen kilpailukeskuksen info taululla) Decens-iltapikakisa Sastamalan Vammalassa 28.6.2017 Toimihenkilöt Kilpailun johtaja: Tatu Saari Ratamestarit: Hannu Siuko

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa.

Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. Kilpailuohjeet Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje kilpailukeskuksessa. NASTAREIDEN JA PIIKKAREIDEN KÄYTTÖ ON KIELLETTY! RASTIMÄÄRITTEET VAIN IRTONAISINA, EI KARTASSA! 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa

Lisätiedot

Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13.

Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13. 30.4.2017 1(4) Kilpailuohjeet 40. Vappurastit Tuusulan Rusutjärvellä 1.5.2017 Avoin kansallinen kaksiosainen keskimatkan suunnistuskilpailu klo 10 ja klo 13. Kilpailukeskus Kilpailukeskus sijaitsee Tuusulassa

Lisätiedot

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15

Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu klo 12.15 11.9.2013 1(5) Kilpailuohjeet Tuplasprintti suunnistuskilpailu 14.9.2013 klo 12.15 Huom! Tämä on alustava kilpailuohje. Tarkista lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla. Tuplasprintti Tuplasprintti on

Lisätiedot

Firmaliiga Högbacka

Firmaliiga Högbacka Firmaliiga 16.5.2017 Högbacka Analyysi reittihärvelipiirrosten pohjalta A-rata 3-4: Pitkä väli, jossa oli useita eri reitinvalintavaihtoehtoja. Haasteita oli rastilta lähdössä ja toteutuksen sujuvuudessa.

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET (alustavat ) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka

KILPAILUOHJEET (alustavat ) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka KILPAILUOHJEET (alustavat 10.8.2018) Satakunnan ja Varsinais-Suomen AM-pitkämatka 11.8.2018 Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja: Arttu Hannula 050 532 3366 Ratamestari: Jyrki Lammila Tulospalvelu: Pertti Anttila

Lisätiedot

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Alustavat kilpailuohjeet HUOM! Lopulliset kilpailuohjeet nähtävänä kilpailupäivänä tulostaululla. Kilpailuohjeet Kansallinen pyöräsuunnistuskilpailu Sprintti ja Keskimatka 2.8.2009 Mynämäellä Fillari-Cup

Lisätiedot

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN KILPAILUOHJEET

TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN KILPAILUOHJEET TUUSULAN VOIMA-VEIKKOJEN KESKIMATKAN SUUNNISTUSKILPAILUN 17.6.2010 KILPAILUOHJEET 1 PERUSTEET Tuusulan Voima-Veikot järjestää kansallisen keskimatkan suunnistuskilpailun Maailmancupin suunnistuskilpailun

Lisätiedot

Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista. Treenipäivä Orimattilassa

Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista. Treenipäivä Orimattilassa Mikä on SUUNNISTUSTAIDON ja SUORITUKSEN kannalta oleellista erilaisissa tilanteissa? Treenipäivä Orimattilassa 13.3.2010 Käydään läpi kaikissa suunnistussuorituksissa esiintyviä tilanteita. Tilanteiden

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Janne Uusi-Pietilä 0445545205

Kilpailunjohtaja Janne Uusi-Pietilä 0445545205 RASTI-LUKON KEVÄTKANSALLISET 12.4.2015 Kilpailukeskus: Kortelan koulu, Kortelantie 23, 26840 Rauma Kilpailuohjeet (Alustavat) Kilpailusäännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän

Lisätiedot

Osa 2: Suunnistusratoja lapsille ja nuorille

Osa 2: Suunnistusratoja lapsille ja nuorille Osa 2: Suunnistusratoja lapsille ja nuorille SSL 2019 1 Ohjesivut. Tutustu sivuihin ja hae lisätietoa. suunnistusliitto.fi > KILPAILU > Kilpailun järjestäminen > Lasten ja nuorten kilpailut Sivulta löytyy

Lisätiedot

Valio Play -suunnistus Kyröskoskella KILPAILUOHJEET

Valio Play -suunnistus Kyröskoskella KILPAILUOHJEET Valio Play -suunnistus Kyröskoskella 19.8.2018 KILPAILUOHJEET Säännöt, ohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjien antamia ohjeita. Nämä ohjeet ovat alustavat. Viralliset ohjeet

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut Piikkiön Suopohjassa

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut Piikkiön Suopohjassa KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön kansalliset suunnistuskilpailut 28.4.2018 Piikkiön Suopohjassa 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. 2. TOIMIHENKILÖT KILPAILUNJOHTAJA:

Lisätiedot

Suunnistusratoja lapsille ja nuorille

Suunnistusratoja lapsille ja nuorille Suunnistusratoja lapsille ja nuorille Ohjesivu: suunnistusliitto.fi > KILPAILU > Kilpailun järjestäminen > Lasten ja nuorten kilpailut Sivulta löytyy mm. - Suunnistusratojen ja hiihtosuunnistusratojen

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA

KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA 1(5) KILPAILUOHJEET PYÖRÄSUUNNISTUS SM PITKÄ MATKA SUNNUNTAI 26.9.2010, klo 10 Kilpailussa noudatetaan Suomen liiton sääntöjä, SM-pyöräsuunnistuksen erillisohjeita sekä järjestäjien antamia ohjeita. TOIMIHENKILÖITÄ

Lisätiedot

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014

Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014 1 Peimarin Rastien järjestelyohjeet 2014 Vastuuhenkilö kokoaa ja opastaa ryhmän ajoissa tehtäviinsä seuraavien ohjeiden mukaan. Tämä ohje pyrkii muiden ohjeiden ja koulutuksen lisäksi määrittämään tietyn

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT karttakuvan hahmottuminen - luokkakartta -> pihakartta

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT karttakuvan hahmottuminen - luokkakartta -> pihakartta 14 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT karttakuvan hahmottuminen - luokkakartta -> pihakartta karttamerkit (sisällä -> pihakartalla) LAJITAIDOT maastoon tottuminen

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita. Ratamestarit: Leena Kukkonen aikuisten radat, Lassi Väänänen lasten radat.

Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita. Ratamestarit: Leena Kukkonen aikuisten radat, Lassi Väänänen lasten radat. Iisalmen Visan kansallinen keskimatka Kevyt Olo- Rastit 29.5.2016 Iisalmessa KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita.

Lisätiedot

Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut

Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut Kaakon Suunnistuksen pitkän matkan ja viestin aluemestaruuskilpailut 11-12.8.18 Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä, Kaakon Suunnistuksen ja näitä järjestäjien ohjeita. Toimihenkilöt

Lisätiedot

Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015

Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015 KILPAILUOHJEET Keskimatkan Etelä-Pohjanmaan avoin aluemestaruuskilpailu ja Kultaisen kompassin karsintakilpailu Kauhajoella Katikassa la 6.6.2015 Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien

Lisätiedot

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015

ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015 ALUSTAVAT KILPAILUOHJEET AOK, ALUEEN ORAVAPOLKUKILPAILUT 18.8.2015 Alustavat kilpailuohjeet. Muutoksia voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä infotaululla. Kilpailussa noudatetaan

Lisätiedot

12. VS Junnusuunnistus

12. VS Junnusuunnistus Avoin nuorten suunnistuskilpailu 12. VS Junnusuunnistus 12. Häme Cupin osakilpailu 2014 Valkeakosken Korkeakankaalla su 24.8.2014 klo 11.00 Kilpasarjat: H8RR, H9RR, H10RR, H12TR, H12, H13 ja H14 sekä D8RR,

Lisätiedot

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes

Kilpailuohjeet. Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu Nurmes Säännöt Kilpailuohjeet Tarkkuussuunnistuksen Suomen mestaruuskilpailut Normaalikilpailu 1.-2.9.2018 Nurmes Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. Tuomarineuvosto Hannu

Lisätiedot

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa.

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Hämeen avoin AM-sprint 14.5.2013 KILPAILUOHJEET Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje on nähtävänä kilpailukeskuksessa. Säännöt Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän

Lisätiedot

Kilpailuohjeet KODIN TERRA Tuplasprintti suunnistuskilpailuun Sunnuntaina klo 10 ja 12.30

Kilpailuohjeet KODIN TERRA Tuplasprintti suunnistuskilpailuun Sunnuntaina klo 10 ja 12.30 6.8.2017 1(5) Kilpailuohjeet KODIN TERRA Tuplasprintti suunnistuskilpailuun Sunnuntaina 6.8.2017 klo 10 ja 12.30 Tuplasprintti Tuplasprintti on avoin, kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu

Lisätiedot

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016

Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 Suunnistuskausi 2016 Viimeksi päivitetty 25.05.2016 {tab=esittely} Lapin Sudet järjestää jo perinteisiksi muodostuneita Lapin Susirasteja Inarin kunnan alueella. Inarilaiset maastot ja kartat on huomioitu

Lisätiedot

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma

Kilpailuohje. Rasti-Lukon Kevätkansalliset Rauma Kilpailuohje Rasti-Lukon Kevätkansalliset 9.4.2017 Rauma Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita Toimihenkilöt: Tuomarineuvosto: Puheenjohtaja: Timo Saarinen (Valkeakosken

Lisätiedot

SPRINTTIKARTAT. - Vinkkejä urheilijoille, valmentajille ja kartantekijöille - Vierumäki 2/2012 Pasi Jokelainen. www.suunnistusliitto.

SPRINTTIKARTAT. - Vinkkejä urheilijoille, valmentajille ja kartantekijöille - Vierumäki 2/2012 Pasi Jokelainen. www.suunnistusliitto. SPRINTTIKARTAT - Vinkkejä urheilijoille, valmentajille ja kartantekijöille - Vierumäki 2/2012 Pasi Jokelainen 1 Urheilijan karttatuntemus, kartoituksen perusteet haltuun Sääntöasioita Kielletyt / sallitut

Lisätiedot

Maanantairastit !!!! !!! Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014. Järjestäjän ohje

Maanantairastit !!!! !!! Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014. Järjestäjän ohje Maanantairastit Järjestäjän ohje Harrastesuunnistusjaosto 6.4.2014 "1 Sisällysluettelo Johdanto 3 Järjestelyorganisaatio 3 Järjestäjien tehtävät 4 Hinnasto ja maksutavat 8 Yhteystietoja 9 "2 Johdanto Raja-Karjala

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014

KILPAILUOHJE. Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas elokuuta 2014 KILPAILUOHJE Kansallinen keskimatka ja maakuntaviesti Raahe, Sarvankangas 23.-24. elokuuta 2014 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun johtaja Valvoja Ratamestariryhmän

Lisätiedot

Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK Valkeakoskella ja Kangasalla

Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK Valkeakoskella ja Kangasalla Hämeen alueen mestaruuskilpailut keskimatkalla ja HOK 20.5.2014 Valkeakoskella ja Kangasalla SÄÄNNÖT JA OHJEET Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä alueen ja järjestäjien antamia ohjeita. Nämä

Lisätiedot

V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET

V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET V-S RASTIPÄIVÄT PAIMIOSSA 28-29.07.2012 KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET Nämä ohjeet ovat alustavat, lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä

Lisätiedot

1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita.

1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita. Iisalmen Visan kansallinen keskimatka Kevyt Olo- Rastit 11.6.2017 Iisalmessa KILPAILUOHJEET JA LASTEN RATOJEN ERITYISOHJEET 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL: n sääntöjä ja järjestäjän kilpailuohjeita.

Lisätiedot

Radan luominen OCad llä

Radan luominen OCad llä Radan luominen OCad llä 1. Avataan ratojen suunnittelu menemällä ensiksi ohjelmistopalkin yläreunaan Tiedosto-kohtaan ja alavetovalikosta valikoidaan Uusi -kohta. Valinta hyväksytään hiiren vasemman puoleista

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013

KILPAILUOHJE. Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla elokuuta 2013 KILPAILUOHJE Pohjois-Pohjanmaan aluemestaruuskilpailut, pitkämatka ja viesti Pattijoen Mäntykankaalla 17.-18. elokuuta 2013 Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Kilpailun

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

TAITOHARJOITTELUSTA. Mitä on taito?

TAITOHARJOITTELUSTA. Mitä on taito? TAITOHARJOITTELUSTA Mitä on taito? Taito on kyky jonkin asian tekemiseen ja erityisesti sen tekemiseen hyvin. Luontaisista kyvyistä eroten taito edellyttää opettelua. Esimerkkejä ovat pyörällä ajamisen

Lisätiedot

XX VALOPÄÄRASTIT

XX VALOPÄÄRASTIT XX VALOPÄÄRASTIT 29.9.2017 Sarjat ja matkat Sarja Kartta Matka Rasteja Hajontatyyppi Hajontavariantit Huom! D16 1:7500 3,00 km 8 Ei 1 D18 1:7500 4,19 km 12 2n 2 D21 1:7500 5,21 km 14 2n 2 D35 1:7500 4,90

Lisätiedot

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo)

Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015. (Emit) KILPAILUOHJEET. Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) 1 Kokkolan Suunnistajien avoin kansallinen Kärppäjahti Öjassa 6.6.2015 Toimihenkilöt (Emit) KILPAILUOHJEET Kilpailun johtaja Timo Ronkainen (Kilpailupäivänä Pertti Salo) Pääratamestari Mikko Kukkola Lasten

Lisätiedot

KUKKOSUUNNISTUS

KUKKOSUUNNISTUS KUKKOSUUNNISTUS 19.6.2014 Alustavat Kilpailuohjeet HUOM! Kilpailukeskuksessa on nähtävissä lopulliset ohjeet. Muista siis lukea lopullinen kilpailuohje myös paikanpäällä. 1. KILPAILUSÄÄNNÖT Kilpailussa

Lisätiedot

OCAD 8 Ratamestarin tukena

OCAD 8 Ratamestarin tukena Perttelin Peikot OCAD 8(9) Ratamestarin tukena 1/(12) OCAD 8 Ratamestarin tukena Kuten aina suunnistuksessa, niin myös tämä kannattaa tehdä oikeassa järjestyksessä, sillä jälkikäteen korjaamiset ovat aina

Lisätiedot

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014

KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014 KILPAILUOHJEET RastiPiikkiön juhlakansalliset Piikkiössä 4.5.2014 Nämä ohjeet ovat alustavat, lopulliset ohjeet kilpailukeskuksessa. 1. SÄÄNNÖT Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia

Lisätiedot

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015

KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KANSALLISET RAJARASTIT JOUTSENOSSA 9-10.5.2015 KILPAILUOHJEET Matkat: La ja su lähtö 1 kilpailukeskuksessa La lähtö 3 matkaa 150 m Sarja Lauantai 9.5 Lähtö Sunnuntai 10.5 Lähtö H 21 A 10,92 km 3 6,35 km

Lisätiedot

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ)

REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) REITTIHÄRVELIN KÄYTTÖOHJE (ESIM. ILTARASTIEN YHTEYDESSÄ) Tämä ohje löytyy paikasta: http://arkisto.kouvolansuunnistajat.fi/ohjeita/reittiharvelin_kayttoohje_kousu_2015.pdf Työvaiheet: 1. Tarvittavien tiedostojen

Lisätiedot