Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus"

Transkriptio

1 Viennin asiakasohje 33 versio 1.1, korvaa version Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus Asiakasohjeen 33 versio 1.0 on kokonaisuudessaan päivitetty. 1 Alustoimituksesta annettavat ilmoitukset Alustoimituksilla tarkoitetaan seuraavien tavaroiden verottomia ja tullittomia toimituksia Suomesta EUalueella sijaitseviin, ammattimaisessa kansainvälisessä liikenteessä oleviin vesi- ja ilma-aluksiin: a) aluksen varaosat ja varusteet b) aluksen poltto- ja voiteluaineet c) aluksella matkustajille myytäväksi tarkoitetut tavarat d) aluksella matkustajien tai henkilökunnan kulutettavaksi tarkoitetut tavarat. Alustoimituksissa vastaanottajana on aluksesta vastaava kuljetusyhtiö. Matkustaja tai henkilökunnan jäsen ei voi pyytää toimittamaan itselleen tavaraa verottomana alustoimituksena. Verottomana aluksiin toimitetusta tavarasta on annettava Tullille ilmoitus riippumatta aluksen kansallisuudesta tai siitä onko aluksen määräpaikka EU:ssa vai sen ulkopuolella. Sähköistä vientijärjestelmään annettavaa alustoimitusilmoitusta on käytettävä, jos tavarantoimittajalla eli alustoimittajalla ei ole Tullin myöntämää yksinkertaistetun ilmoituksen menettelyn lupaa eli kotitullauslupaa. Kotitullauslupa koskee vain säännöllisiä tavarantoimituksia Suomessa sijaitseviin aluksiin. Lupaa haetaan tullilomakkeella nro 692s_08. Kotitullausmenettelyssä alustoimittaja merkitsee välittömästi kirjanpitoonsa jokaisen tavarantoimituksen alukseen ja ilmoittaa Tullille kaikki toimitukset jälkikäteen koontiilmoituksella yhden kalenterikuukauden ajalta. Alle euron arvoisissa alustoimituksissa ilmoitus voidaan jättää antamatta, jos tavaran myyjä ei tarvitse Tullin hyväksymää dokumenttia verokirjanpitoonsa. Ilmoitus vaaditaan kuitenkin niissä tapauksissa, joissa tavara on jonkin rajoituksen alainen (ks. kappale 2.3). Tullin hyväksymä alustoimitusilmoitus on tavaroiden lastauslupa alukseen. Myös muista maista Suomessa sijaitsevaan alukseen tapahtuville toimituksille on saatava Suomen tullilta lastauslupa ennen tavaroiden lastausta alukseen. Lastauslupa pyydetään esittämällä esimerkiksi viennin saateasiakirja (EAD) tai muu Tullin hyväksymä asiakirja. Jos näitä asiakirjoja ei ole esittää, on toimituksesta tehtävä alustoimitusilmoitus Suomessa ennen tavaroiden toimittamista alukseen. Alustoimitusilmoitusta ei tarvitse antaa, jos alus sijaitsee EU:n ulkopuolella. Tällöin alukselle toimitettavat tavarat ilmoitetaan sähköisesti normaalilla vienti-ilmoituksella.

2 1.2 Tullaamattoman tavaran toimitus aluksille 2 (5) Kun aluksiin toimitetaan tullaamatonta tavaraa, tavarat on passitettava, ellei lähtövarasto sijaitse samassa satamassa tai samalla lentokentällä kuin alus tai lentokone, johon tavaraa ollaan toimittamassa. Tullivarastosta voi kuitenkin siirtää tavaroita ilman passitusmenettelyä myös kauempaa sillä edellytyksellä, että varastonpitäjä on saanut siihen luvan. Jos tavaraa ei tarvitse passittaa yllämainituilla perusteilla, vaaditaan tavaroiden siirtoon tullivarastosta alustoimitusilmoitus ja muissa tapauksissa paikallisen tullitoimipaikan hyväksymä lastauslupa. 2. Alustoimitusilmoitus 2.1 Sanoma- tai netti-ilmoitus Alustoimitusilmoituksen vientijärjestelmään voi antaa joko sanomalla tai netti-ilmoituksena. Alustoimittajan tai hänen asiamiehensä on annettava ilmoitus ennen kuljetusvälineen lähtöä, jotta tavaraan kohdistettavat tullimuodollisuudet voidaan suorittaa. Ilmoituksen voi antaa hyvissä ajoissa etukäteen, silloin kun ilmoitettu tavaraerä on valmiina alukseen toimitettavaksi ja Tullin tarkastettavaksi. Sanomailmoittajalta edellytetään viennin EDI-lähettäjän lupaa sekä rekisteröitymistä Tullin vientiasiakkaaksi. 2.2 Poikkeuksia ilmoitustiedoissa verrattaessa normaaliin vienti-ilmoitukseen Alustoimitusilmoituksella ilmoitetaan kaikki täydellisen vienti-ilmoituksen pakolliset tiedot, mutta siinä vaaditaan lisäksi antamaan joitain erityistietoja. Ilmoitustietojen antamisessa on myös eroja verrattaessa sanomailmoitusta ja netti-ilmoitusta. Sanomailmoituksella on annettava erityismaininnan lisäkoodi FIXFI Alustoimitukset (vienti), kun taas netti-ilmoitukselle koodi tulee automaattisesti valitsemalla "Uusi alustoimitusilmoitus". Lisäksi netti-ilmoituksessa on valmiina joitain seuraavista alustoimitusilmoituksessa vaadittavista lisätiedoista: Kolme kokoavaa Taric-koodia seuraavista tavararyhmistä: CN-ryhmiin 1 24 kuuluvat tavarat (elintarvikkeet) CN-ryhmään 27 kuuluvat tavarat (polttoaineet) muualle luokitellut CN-ryhmät (muut tavarat, lähinnä varustamiseen liittyvät tavarat) Määrämaaksi ilmoitetaan: QR = sisäkaupassa (EU-alus) tai QS = vietäessä kolmansiin maihin (EU:n ulkopuolisen maan rekisterissä oleva alus) Muuta ilmoituksessa huomioon otettavaa: Alustoimittajan tiedot merkitään kohtaan viejä/myyjä. Vastaanottajan tietoihin merkitään kyseinen alus tai kuljetusyhtiö, perustuen aluksen sijaintimaan (rekisteröintimaa, leasingmaa) tietoihin; tavaraeräkohtaista vastaanottajaa ei voi ilmoittaa. Sallitut tullimenettelykoodit ovat 1000, 1040, 3171 ja Kansalliseksi menettelykoodiksi ilmoitetaan 999*. Kauppatapahtumakoodiksi ilmoitetaan 11* (myynti), jonka ilmoittaminen on vapaaehtoista, jos tullimenettelykoodina on jälleenviennin menettelykoodi 3171 tai 3178.

3 3 (5) Rajan kuljetustiedot: kuljetusmuotokoodiksi ilmoitetaan 1 (meri), 4 (lento) tai 8 (sisävesialus, Saimaan kanava) sekä kuljetusvälineen tietoina ilmoitetaan laivan koodi (IMO-numero) tai lentokoneen rekisteröintinumero sekä kuljetusvälineen kansallisuus. Toimitusehdoksi ilmoitetaan Alustoimitus* (vaihtoehtoisesti Incoterms-ehto). Toimitusehtopaikkakunnaksi voidaan ilmoittaa FI* (muukin voidaan ilmoittaa). * Huom! Netti-ilmoituksella ei tarvitse ilmoittaa kansallista menettelykoodia, kauppatapahtuman koodia, sisämaankuljetustietoja eikä toimitusehtotietoja. Sijaintipaikaksi (paikka, jossa tavara on Tullin tarkastettavissa ennen luovutusta) ilmoitetaan esimerkiksi satama, varasto tai tullitoimipaikka. Tavaraeräkohtainen sanallinen kuvaus ilmoitetaan sillä tasolla, että tavara voidaan helposti yksilöidä. Kokonaispaino (brutto) voidaan ilmoittaa arviona (sekä myös vapaaehtoisena tavaraerätasolla). Todellinen nettopaino on pakollinen vain Taric-koodille ; muutoin ilmoitetaan tai todellinen nettopaino. 2.3 Rajoitukset Alustoimittajan on huolehdittava kieltojen, rajoitusten ja lupaehtojen noudattamisesta. Jos alustoimitukseen kuuluu rajoitusten alaisia tavaroita, joilla on asiaankuuluva lupa, tulee alustoimittajan ilmoittaa kyseinen luvan alainen tavara omana erillisenä tavaraerätietona (jokin kolmesta Tarickoodista) sekä luvan numero ja päiväys. Lupa on esitettävä Tullille ennen luovutusta lupaehtojen tarkastamiseksi. Lupa esitetään myös satamassa tai lentokentällä, jos luvan ehdot sitä vaativat. 3. Vientimenettelyyn luovutus 3.1 Sanomailmoittaja (EDI) tai tunnistautunut ilmoittaja (netti-ilmoitus) Tullin hyväksyttyä alustoimitusilmoituksen ilmoittaja saa alustoimitusta koskevan luovutuspäätöksen sekä viennin saateasiakirjan (EAD) sähköisesti. Ilmoittajan tulostama saateasiakirja toimitetaan tavaran mukana alukseen. Sen liitteenä voidaan esittää rahtikirja tai tavaraluettelo. 3.2 Tunnistautumaton ilmoittaja (netti-ilmoitus) Netti-ilmoituksen tehtyään ilmoittaja saa nettiviennistä ilmoituskohtaisen viitenumeron. Viitenumero, lasku ja tavara esitetään lähimmässä tullitoimipaikassa, jossa tarkastetaan toimituksen ehdot ja luovutetaan tavara vientimenettelyyn. Tulli tulostaa alustoimitusta koskevan luovutuspäätöksen ja viennin saateasiakirjan, joka seuraa tavaran mukana alukseen. Saateasiakirjan liitteenä voidaan esittää rahtikirja tai tavaraluettelo. 4. Toimitus alukseen ja poistumisen vahvistaminen 4.1 Toimitus alukseen Tavara ja sitä seuraava saateasiakirja esitetään aluksella tavaran vastaanottajalle, joka allekirjoittaa saateasiakirjan todisteeksi tavaroiden vastaanottamisesta. Alustoimittajan on huolehdittava tämän todisteen säilyttämisestä itsellään. 4.2 Poistumisvahvistus, kun tavara toimitetaan Suomessa olevaan alukseen Veroviranomainen ja Tullin jälkitarkastus hyväksyvät tavaran poistumisen todisteena vastaanottajan allekirjoittaman saateasiakirjan. Tullin sähköisen poistumisvahvistuksen pyytäminen ei ole välttämätöntä.

4 4 (5) Alustoimittajan on mahdollista saada kirjanpitoonsa myös poistumisvahvistettu luovutuspäätös esittämällä Tullille vastaanottajan allekirjoittama saateasiakirja. Saateasiakirjat voi esittää mihin tahansa tullitoimipaikkaan Suomessa. 4.3 Poistumisvahvistus, kun tavara toimitetaan toisessa EU-jäsenvaltiossa olevaan alukseen Mikäli viennin ilmoitettu poistumispaikka on toisessa EU-maassa, eli alus on toisen EU-maan satamassa, todellinen poistumismaa vahvistaa poistumisen ja välittää poistumistiedon Suomen vientijärjestelmään. Alustoimittaja (tunnistautunut netti- tai EDI- ilmoittaja) saa automaattisesti poistumisvahvistetun luovutuspäätöksen. Tunnistautumaton netti-ilmoittaja ei saa poistumisvahvistusta automaattisesti, vaan se on tarvittaessa pyydettävä Tullilta. Ilmoittaja voi pyytää poistumisvahvistuksen miltä tahansa tullitoimipaikalta Suomessa. 4.4 Mahdollisuus antaa poistumista koskevat sähköiset ilmoitukset Jos alustoimittaja haluaa saada poistumisvahvistuksen sähköisesti, hän voi pyytää aluksen lastauksesta vastaavalta ja aluksesta vastaavalta kuljetusyhtiöltä, että nämä antaisivat poistumista koskevat ilmoitukset aluksille toimitetuista tavaroista, joista on annettu sähköinen alustoimitusilmoitus. Saapuminen poistumispaikalle -ilmoituksen antaminen edellyttää Tullilta saatua lupaa. Ilmoitus annetaan vientijärjestelmään. Poistumisen esittämisilmoituksen ja poistumisilmoituksen Tullin AREXjärjestelmään voi antaa kuljetusyhtiö tai tämän valtuuttama asiamies. Alustoimituksissa ei voi vedota yhden kuljetussopimuksen sääntöön. 5. Rajoitukset alustoimituksiin Taloudellisesti vaikuttavat tullimenettelyt - Alustoimitusmenettelyä ei sovelleta taloudellisesti vaikuttaviin tullimenettelyihin, poikkeuksena tullivarastointi. - Alustoimitusmenettelyä ei sovelleta myöskään, jos tavarat ovat ennen alustoimitusta luovutettu vapaaseen liikkeeseen tietyn käyttötarkoituksen perusteella (ns. end use -menettely). Vientitukivienti (Feoga) - Alustoimitusmenettelyä ei sovelleta vientitukiviennissä, vaan silloin toimitaan annettujen erillisten Feoga-ohjeiden (vienti ja muonitus) mukaisesti. Rakenteilla oleva alus - Alustoimitusilmoitusta ei anneta, jos tavaroiden vastaanottaja on telakka tai muu aluksen rakentamiseen osallistuva urakoitsija. - Alustoimitusmenettelyä voidaan soveltaa vasta, kun uutta alusta aletaan viimeistelyvaiheessa varustaa ja tavaroiden vastaanottajana on varustamo. 6 Varamenettely tai lupa poikkeavaan menettelyyn Jos Tullin tai asiakkaan omassa järjestelmässä on häiriöitä eikä sähköistä alustoimitusilmoitusta voida antaa, noudatetaan viennin asiakasohjetta nro 37 viennin varamenettelystä. Poikkeustapauksissa luvan poiketa edellä mainituista ohjeista antaa Etp.alustoimitukset@tulli.fi (virka-aikana klo ) ja ETP.johtokeskus@tulli.fi (virka-ajan ulkopuolella).

5 5 (5) 7 Korjaus, oikaisu ja mitätöinti Alustoimittajan on huolehdittava annettujen tietojen oikeellisuudesta ja mahdollisesti muuttuneiden tietojen ilmoittamisesta Tullille. Tiedot voidaan korjata ennen luovutusta viennin asiakasohjeen nro 1 mukaisesti. Ilmoituksen oikaisua ja mitätöintiä luovutuksen jälkeen puolestaan pyydetään asiakasohjeen nro 35 mukaisesti. Lisätietoa: Tullin määräys alustoimituksissa noudatettavista menettelyistä THT 3/ /index.html?bc=49466 elex@tulli.fi (Meriliikenteen tietojärjestelmät, IMO-numero)

Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus

Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus 1 Esimerkki 3: Alustoimitusilmoitus Lisätietoja: www.tulli.fi Viennin asiakasohje 33 Alustoimituksesta annettava vienti-ilmoitus Alustoimitusilmoituksen voi tehdä Nettiviennissä tunnistautumattomana, Katso-tunnistautuneena

Lisätiedot

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus 1 Alustoimitusilmoitus vienti-ilmoituspalvelussa Lue lisää alustoimituksista: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti/alustoimitusmenettely Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa

Lisätiedot

Vientitavaran poistumisvaiheen ilmoitukset: varamenettelyohje

Vientitavaran poistumisvaiheen ilmoitukset: varamenettelyohje Tullihallitus AREX-ilmoitusten asiakasohje 1 www.tulli.fi 14.4.2010 Vientitavaran poistumisvaiheen ilmoitukset: varamenettelyohje 1. Soveltamisala Tämä ohje on laadittu vientijärjestelmään ilmoitetun tavaran

Lisätiedot

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje AREX asiakasohje 7 Varamenettelyohje saapuva liikenne www.tulli.fi 27.3.2013 EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje 1 Soveltamisala Tätä ohjetta sovelletaan EU:hun saapuvasta tavarasta

Lisätiedot

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Keskeiset muutokset Tullivarastointi sähköiseksi vuoden 2019 aikana Netti-ilmoittaminen mahdollistuu maaliskuussa

Lisätiedot

Tullin Nettivienti-palvelu yrityksille. 11.5.2015 Asiakaspalvelut 1

Tullin Nettivienti-palvelu yrityksille. 11.5.2015 Asiakaspalvelut 1 Tullin Nettivienti-palvelu yrityksille 11.5.2015 Asiakaspalvelut 1 Nettivienti-palvelu https://asiointi.tulli.fi/nettivienti/anonymous/frontpage.html?locale=fi Käytettävissä 24/7 Ei yleensä käyntiä Tullissa

Lisätiedot

Viennin yritysneuvonta Päivitetty 3.7.2015

Viennin yritysneuvonta Päivitetty 3.7.2015 1. Vientitullauspaikka ja viejä... 2 Suomalainen yritys on ostanut tavaraa saksalaiselta yritykseltä ja tavarat viedään suoraan Saksasta EU:n ulkopuolelle. Voidaanko vientitullaus tehdä Suomessa ja tarvitaanko

Lisätiedot

Feoga-tavaroiden vienti-ilmoittaminen

Feoga-tavaroiden vienti-ilmoittaminen ELEX: Feoga-viennin asiakasohje Fe1 Menettelyohje versio 1.3, 31.05.2013 www.tulli.fi Korvaa feoga-viennin asiakasohjeen Fe1/2009, versio,1.2, 01.09.2013 Feoga-tavaroiden vienti-ilmoittaminen 1 Ohjeen

Lisätiedot

Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman. edi-sanomaopas

Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman. edi-sanomaopas Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman edi-sanomaopas 1 VIENTI-ILMOITUS SANOMAOPAS 4 1 YLEISTÄ 5 2 SANOMAT 6 2.1 Ilmoittajan lähettämät sanomat 6 2.2 Tullin vastaussanomat 8 3 KÄYTTÖTAPAUKSET

Lisätiedot

Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen

Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen Poistuvan tavaran netti-ilmoittaminen Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapuminen

Lisätiedot

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely

Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely Viennin tulli-ilmoitus Internetissä Esittely 10.8.2009 10.8.2009 1 Viennin netti-ilmoittaminen 1. Kaikkien käyttäjien sivut ja toiminnot Tunnistamattomana käyttäjänä ilmoituksen tekijä saa ilmoituskohtaisen

Lisätiedot

Kauttakuljetustavara ja poistumiseen liittyvät ilmoitukset meri- ja lentoliikenteessä. Liite 2/ ThP 204/010/

Kauttakuljetustavara ja poistumiseen liittyvät ilmoitukset meri- ja lentoliikenteessä. Liite 2/ ThP 204/010/ Kauttakuljetustavara ja poistumiseen liittyvät ilmoitukset meri- ja lentoliikenteessä Liite 2/ ThP 204/010/10 30.12.2010 Yleiset huomautukset 1. Tässä esityksessä kuvataan ilmoitusketjuja satamassa tai

Lisätiedot

Vienti-ilmoituspalvelu

Vienti-ilmoituspalvelu Vienti-ilmoituspalvelu Käyttöohjeet Vienti-ilmoituspalvelussa voit antaa vienti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelle vietävästä tavarasta. Maksuttomaan palveluun pääset tulli.fi > Asiointi-info\Tee vienti-ilmoitus

Lisätiedot

Varastointi. Webinaari

Varastointi. Webinaari Varastointi Webinaari 17.5.2017 Menettelyyn asettaminen; nykytila Vakiomuotoinen tulli-ilmoitus Toimipaikalle / Spakelle Yksivaiheinen menettely Toimijan kirjanpitoon tehtävä merkintä EIR Tavarat katsotaan

Lisätiedot

Tullivarastoinnin ilmoitukset annetaan sähköisesti. Verkkoseminaari UTK UTU asiakasprojekti

Tullivarastoinnin ilmoitukset annetaan sähköisesti. Verkkoseminaari UTK UTU asiakasprojekti Tullivarastoinnin ilmoitukset annetaan sähköisesti Verkkoseminaari 3.4.2019 UTK UTU asiakasprojekti Tullivarastointi osana tulliselvitysjärjestelmän uudistusta Unionin tullikoodeksi edellyttää sähköistä

Lisätiedot

Ohje yksinkertaistetun ilmoitusmenettelyn luvanhaltijalle

Ohje yksinkertaistetun ilmoitusmenettelyn luvanhaltijalle Lupaohje Yksinkertaistetun ilmoituksen lupa tulli.fi 9.5.2017 Uusi ohje Ohje yksinkertaistetun ilmoitusmenettelyn luvanhaltijalle Tulli voi hakemuksesta myöntää luvan yksinkertaistettuun ilmoitusmenettelyyn,

Lisätiedot

Nettiviennin oikaisu Lisätietoja Oikaisusta Viennin ELEX asiakasohje nro 35.

Nettiviennin oikaisu Lisätietoja Oikaisusta Viennin ELEX asiakasohje nro 35. 1 Nettiviennin oikaisu Lisätietoja Oikaisusta Viennin ELEX asiakasohje nro 35. Tunnistautunut ilmoittaja hakee ilmoituksen, jolle aikoo tehdä oikaisupyynnön. Ilmoituksen tilan pitää olla joko luovutettu

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. 3178 N:o 1193. Liite TULLITOIMENPITEET

MAKSUTAULUKKO. 3178 N:o 1193. Liite TULLITOIMENPITEET 3178 N:o 1193 Liite MAKSUTAULUKKO tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista I TULLITOIMENPITEET 1. Kulkuneuvoselvitys Lentoliikenne Kaupallisessa ulkomaanliikenteessä olevan ilma-aluksen

Lisätiedot

AREX- ilmoitusten korjaaminen ja mitätöinti

AREX- ilmoitusten korjaaminen ja mitätöinti AREX asiakasohje 14 Ilmoitusten korjaaminen ja mitätöinti www.tulli.fi versio 1.1, 4.4.2012 korvaa version 1.0, 24.10.2011 AREX- ilmoitusten korjaaminen ja mitätöinti Sisältö 1 Ilmoituksen korjaaminen

Lisätiedot

Tietty käyttötarkoitus (end-use)

Tietty käyttötarkoitus (end-use) Tuonnin asiakasohje 47/2015 Tietty käyttötarkoitus (end-use) tulli.fi 27.1.2017 korvaa version 1.2 7.3.2016 Tietty käyttötarkoitus (end-use) Tietyllä käyttötarkoituksella tarkoitetaan tavaran luovuttamista

Lisätiedot

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy: ilmoitusprosessin muutokset ja ilmoitusten sisällöt

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy: ilmoitusprosessin muutokset ja ilmoitusten sisällöt ilmoittaminen sähköistyy: prosessin muutokset ja ten sisällöt verkkoseminaari 13.12.2018 tulli-ketjussa: meritse ja lentäen saapuvat tavarat Saapumisen yleis Passitus Passitus Tullivarastointi Tullivarastointi:

Lisätiedot

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ)

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) 1 Laatija ja ylläpitäjä: Turvatietojen asiakasprojekti Päivitetty 23.1.2012 Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) Tässä dokumentissa on kerätty Tullilta

Lisätiedot

FEOGA-VIENNIN VARAMENETTELYSSÄ KÄYTETTÄVIEN POIKKEUSTILANNELOMAKKEIDEN (M / ESS / SAD/ SSD) TÄYTTÖOHJEET

FEOGA-VIENNIN VARAMENETTELYSSÄ KÄYTETTÄVIEN POIKKEUSTILANNELOMAKKEIDEN (M / ESS / SAD/ SSD) TÄYTTÖOHJEET 1(18) Feoga-viennin poikkeustilannelomakkeiden täyttöohje versio 1.1. 16.4.2013 www.tulli.fi Korvaa version Feoga-viennin asiakasohjeena 7 julkaistun version 1.0, 24.10.2011 FEOGA-VIENNIN VARAMENETTELYSSÄ

Lisätiedot

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy Tullivarastoinnin verkkoseminaari 13.12.2018 Tulliselvitysjärjestelmän uudistuksen aikataulu Käyttöönottoa ohjaa EU:n komission MASP-päivitys/työohjelma Aikataulut

Lisätiedot

EMCS LAINSÄÄDÄNTÖ. Valmisteveroasiantuntija Ville Klemola. emcs@tulli.fi

EMCS LAINSÄÄDÄNTÖ. Valmisteveroasiantuntija Ville Klemola. emcs@tulli.fi EMCS LAINSÄÄDÄNTÖ Valmisteveroasiantuntija Ville Klemola emcs@tulli.fi Valmisteverolain uudistus EMCS EMCS -hankkeen pohjana on Euroopan Parlamentin ja Neuvoston 16. kesäkuuta 2003 antama päätös N:o 1152/2003/EY,

Lisätiedot

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Poistumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Poistumisen

Lisätiedot

Vientituellisten maataloustuotteiden valvonta

Vientituellisten maataloustuotteiden valvonta Feoga-viennin yleisohje Fe8 www.tulli.fi versio 1.1, 31.5.2013 Korvaa feoga-viennin asiakasohjeen Fe8/2012 versio 1.0, 23.3.2012 Vientituellisten maataloustuotteiden valvonta 1. Yleistä vientitukiviennistä

Lisätiedot

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa

Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Purkaustulos-ilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Purkaustulos-ilmoitus

Lisätiedot

... 4... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12... 12... 13... 13... 13... 14... 14... 14... 14... 15... 16... 16... 16... 20... 20... 20 ... 21... 21... 23... 25

Lisätiedot

Täyttöohje Yksinkertaistuslupa 1 (7) 1. HAKEMUS

Täyttöohje Yksinkertaistuslupa 1 (7) 1. HAKEMUS 1 (7) 1. HAKEMUS 2. HAKIJAN TIEDOT Ilmoitetaan haettavan luvan/lupien nimi ja koodi: lupa tavaroiden tullausarvon yksinkertaistamiseen CVA, lupa valtuutetun antajan asemaan eli valtuutukseen unioniaseman

Lisätiedot

Täyttöohje Poikkeustilannelomakkeet v 1.1 Ulkomaankauppa ja verotus 16.12.2013 Yritysneuvonta. Poikkeustilannelomakkeiden (SSD / ESS) täyttöohjeet

Täyttöohje Poikkeustilannelomakkeet v 1.1 Ulkomaankauppa ja verotus 16.12.2013 Yritysneuvonta. Poikkeustilannelomakkeiden (SSD / ESS) täyttöohjeet Täyttöohje Poikkeustilannelomakkeet v 1.1 Ulkomaankauppa ja verotus Yritysneuvonta Poikkeustilannelomakkeiden (SSD / ESS) täyttöohjeet Täyttöohje Poikkeustilannelomakkeet Sisällysluettelo 1 Varamenettelylomakkeen

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. komission delegoitu asetus

LIITTEET. asiakirjaan. komission delegoitu asetus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.4.2016 C(2016) 2002 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan komission delegoitu asetus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 952/2013 täydentämisestä unionin tullikoodeksin

Lisätiedot

Kansainvälinen tavarakauppa. 6.5.2015 Kati Tamminen

Kansainvälinen tavarakauppa. 6.5.2015 Kati Tamminen Kansainvälinen tavarakauppa 6.5.2015 Kati Tamminen Tavaran käsite Arvonlisäverotuksessa sovelletaan eri säännöksiä riippuen siitä, onko kyse tavarakaupasta vai palvelukaupasta. Tavaralla tarkoitetaan (AVL

Lisätiedot

Yleisilmoitus nettipalvelussa

Yleisilmoitus nettipalvelussa Yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Yleisilmoitus tehdään

Lisätiedot

Kohteena Skandinavian markkinat

Kohteena Skandinavian markkinat Kohteena Skandinavian markkinat Ruotsi ja Norja: Lähellä ja erilaista! 1 PNP 25 vuotta: 2000 koulutus ja konsultointiprojektia Pohjoismaat & Eurooppa & PohjoisAmerikka Ruotsi / Norja ß à Kielitaitoa Sisältö

Lisätiedot

Tullin määräys Suomen satamiin saapuvia ja Suomen satamista lähteviä aluksia koskevasta ilmoitusmenettelystä

Tullin määräys Suomen satamiin saapuvia ja Suomen satamista lähteviä aluksia koskevasta ilmoitusmenettelystä 1 Tulli Määräys Dnro Antopäivä 49/2015 29.5.2015 Säädösperusta Alusliikennepalvelulaki (623/2005) 20 a (225/2012), 22 a (225/2012), 22 b (225/2012), 22 c (791/2013) ja 22 g (791/2013) Väylämaksulaki (1122/2005)

Lisätiedot

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen TULLIN VIENTIJÄRJESTELMÄN ILMOITUSSANOMIEN JA TULLIN VASTAUSSANOMIEN VERSIO 2.1 MUUTOS 4 Tullin siirtyessä uuteen viennin tullausjärjestelmään on otettu käyttöön XML-muotoiset sähköiset sanomat. Sanomakuvaukset

Lisätiedot

Passituksen sanomaliikenneopas

Passituksen sanomaliikenneopas Passituksen sanomaliikenneopas sivu Sisällys 1 Yleistä... 4 2 Passitusmenettelyn aloittaminen... 4 2.1 Valtuutetun lähettäjän menettely / tavanomainen menettely... 4 2.2 Menettelyn kulku... 5 2.2.1 Valtuutetun

Lisätiedot

Nettivienti, käyttöohjeet

Nettivienti, käyttöohjeet 1 Nettivienti, käyttöohjeet 8.11.2013 ETUSIVU Nettipalvelun etusivulla näkyy yleistä tietoa sovelluksesta, linkki käyttöehtoihin ja käyttöohjeisiin, linkki Taric-hakuun sekä järjestelmätiedotteet ja puhelinpalvelun

Lisätiedot

Ahvenanmaan veroraja valmisteverotus

Ahvenanmaan veroraja valmisteverotus Ahvenanmaan veroraja Valmisteverotus www.tulli.fi Syyskuu 2012 Ahvenanmaan veroraja valmisteverotus 1 Ahvenanmaan erityisasema Tämä ohje korvaa Ahvenanmaan valmisteverotusta koskevasta verorajaverotuksesta

Lisätiedot

Täydentävässä ilmoituksessa ilmoitetaan Tullin antama tullausnumero. Kotitullauksessa ilmoitetaan kirjanpitoon merkitsemisen päivä (luovutuspäivä).

Täydentävässä ilmoituksessa ilmoitetaan Tullin antama tullausnumero. Kotitullauksessa ilmoitetaan kirjanpitoon merkitsemisen päivä (luovutuspäivä). 6 SARAKKEET, JOTKA -ILMOITTAJA TÄYTTÄÄ Päälomakkeella käytössä olevat sarakkeet ovat: 1-3, 5-8, 14-15, 18-22, 24-26, 29-42, 44-49 ja 54. Saraketta A käytetään erikseen mainituissa tapauksissa. Lisälehdillä

Lisätiedot

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa

Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Saapumisen yleisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapumisen

Lisätiedot

Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus

Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus Puolustustarvikkeet 1 Puolustustarvikkeiden vienti, siirto ja kauttakuljetus Yleistä Puolustustarvikkeiden viennistä annettu laki (282/2012) sisältää säännökset puolustustarvikkeiksi määriteltävän materiaalin

Lisätiedot

Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa

Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa Viennin asiakasohje 16 www.tulli.fi versio 3.0, 8.4.2015 korvaa version 2.9, 9.10.2014 Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa Asiakasohjeen 16 version 3.0 muutokset verrattuna versioon 2.9

Lisätiedot

Sisäiseen jalostukseen voidaan asettaa kaikenlaisia tavaroita. Menettelyyn voidaan asettaa myös tavaroita, joiden tuontitulli on nolla.

Sisäiseen jalostukseen voidaan asettaa kaikenlaisia tavaroita. Menettelyyn voidaan asettaa myös tavaroita, joiden tuontitulli on nolla. Tuonnin asiakasohje 51/2016 Sisäinen jalostus tulli.fi 12.1.2017 korvaa ohjeen 26.10.2015 Sisäinen jalostus Sisäinen jalostus on erityismenettely, jossa unionin tullialueelle tuodaan tavaroita jalostettavaksi.

Lisätiedot

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) Tilastointi 1.12.2014

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) Tilastointi 1.12.2014 Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) SISÄKAUPAN TILASTOILMOITUKSEN (INTRASTAT) TIETUEKUVAUS TUONTI/VIENTI 1. Johdanto Sisäkaupan tilastointiohjeet julkaistaan vuosittain ilmoitusvelvollisille

Lisätiedot

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa THT N:o 274/2003 Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 218/010/03 12.12.2003 Säädösperusta Tullikoodeksi 61 artikla b kohta Tullikoodeksin soveltamisasetus 222-224 artikla Tullilaki 4 2 momentti Voimassaoloaika

Lisätiedot

Tilannekatsaus tulli-ilmoittamisen uudistamiseen. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018

Tilannekatsaus tulli-ilmoittamisen uudistamiseen. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Tilannekatsaus tulli-ilmoittamisen uudistamiseen Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Tulli-ilmoitusten uudistaminen Unionin tullilainsäädäntö edellyttää tulliilmoittamisen uudistamista Menettelymuutosten

Lisätiedot

SISÄLTÖ 1 LÄHETYKSEN DOKUMENTTIEN TARKISTUS CCDN FCDN EXA INVOICES KULJETUSLIIKKEEN RAHTIKIRJA...

SISÄLTÖ 1 LÄHETYKSEN DOKUMENTTIEN TARKISTUS CCDN FCDN EXA INVOICES KULJETUSLIIKKEEN RAHTIKIRJA... OGIDA MANUAALI SISÄLTÖ 1 LÄHETYKSEN DOKUMENTTIEN TARKISTUS... 3 1.1 CCDN... 3 1.2 FCDN... 4 1.3 EXA... 5 1.4 INVOICES... 6 1.5 KULJETUSLIIKKEEN RAHTIKIRJA... 9 2 LÄHETYKSEN TARKISTUS... 10 2.1 PACK-ID...

Lisätiedot

Portnetin kehittäminen kohti kansallista Single Windowkonseptia

Portnetin kehittäminen kohti kansallista Single Windowkonseptia Portnetin kehittäminen kohti kansallista Single Windowkonseptia 23.1.2012 - Taustaa Ilmoitusmuodollisuusdirektiivi 2010/65/EU ->lokakuu 2010 Direktiivi on implementoitava kansallisesti 19.5.2012 mennessä

Lisätiedot

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75

Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 Liite Lii nro 2/17.11.2004 66 Muutettu 19.10.2005 75 VENEPAIKKOJEN VUOKRAUSSÄÄNNÖT, PIENVENESATAMASÄÄNNÖT JA KARTAT Muutettu 19.10.2005 75 Hyväksytty liikuntalautakunnassa 17.11.2004 66 KIRKKONUMMEN KUNNAN

Lisätiedot

EU:n tullilainsäädäntö uudistuu Mikä muuttuu - erityismenettelyt - erityiskäyttö - jalostus Päivitetty versio

EU:n tullilainsäädäntö uudistuu Mikä muuttuu - erityismenettelyt - erityiskäyttö - jalostus Päivitetty versio EU:n tullilainsäädäntö uudistuu Mikä muuttuu - erityismenettelyt - erityiskäyttö - jalostus Päivitetty versio 12.4.2016 Muutokset mahdollisia 1 Erityismenettelyt 1.5.2016 alkaen - Erityiskäyttö Väliaikainen

Lisätiedot

ALV:n verokantamuutokset ja kv. kaupan uudet säännökset 24.3.2010. Mika Jokinen Veroasiantuntija

ALV:n verokantamuutokset ja kv. kaupan uudet säännökset 24.3.2010. Mika Jokinen Veroasiantuntija ALV:n verokantamuutokset ja kv. kaupan uudet säännökset 24.3.2010 Mika Jokinen Veroasiantuntija ALV:n verokantamuutokset 1.7.2010 lukien Laki AVL:n muuttamisesta 29.12.2009 nro 1780/2009 Yleinen arvonlisäverokanta

Lisätiedot

1 Yleistä... 3. 3 Sarakkeet, jotka vienti-ilmoittaja täyttää... 9

1 Yleistä... 3. 3 Sarakkeet, jotka vienti-ilmoittaja täyttää... 9 SISÄLTO 1 Yleistä... 3 2 Ilmoituslomakkeen käyttäminen... 3 2.1 Lomakkeiden käyttö vienti-ilmoituksissa... 4 2.2 Lomakkeiden käyttö tuonti-ilmoituksissa ja asetettaessa tavaraa tullivarastointimenettelyyn...

Lisätiedot

Incoterms 2000. Finnish. www.if.fi

Incoterms 2000. Finnish. www.if.fi Incoterms 2000 Finnish www.if.fi KANSAINVÄLISEN KAUPPAKAMARIN TOIMITUSLAUSEKKEET MIKÄ ON? Toimituslauseke on kirjain- tai sanayhdistelmä, jolla sovitaan eräistä kauppasopimuksen ehdoista. MITÄ TOIMITUS-

Lisätiedot

MATKUSTAJAN TULLI-ILMOITUS Perusmuoto

MATKUSTAJAN TULLI-ILMOITUS Perusmuoto MATKUSTAJAN TULLI-ILMOITUS Perusmuoto * On täytettvää henkilöitä, jotka ovat täyttäneet 16 * Valitut ilmoittajan vastaus ilmestyy oikeaan ruutuun x * Suoritetaan jäljennös, joka on luonnollinen henkilöllä,

Lisätiedot

6 31 Kollit ja tavaran kuvaus

6 31 Kollit ja tavaran kuvaus EUROOPAN YHTEISÖ 6 MÄÄRÄMAAN KAPPALE 2 Lähettäjä/Viejä Nro Yang Mei Electronic Ltd Export Str. 143 Yang Mei Thailand 8 Vastaanottaja Nro Elektroniikka Oy Vastuskatu 12 00140 Helsinki 14 Ilmoittaja/Asiamies

Lisätiedot

Kun veroilmoitus annetaan paperilomakkeella, veroilmoitus toimitetaan osoitteeseen

Kun veroilmoitus annetaan paperilomakkeella, veroilmoitus toimitetaan osoitteeseen Täyttöohje 1 (5) Makeis-, jäätelö- ja virvoitusjuomaveroilmoitus Valtuutettu varastonpitäjä Tullilomake 162As_31.3.2014 Valtuutetun varastonpitäjän on annettava veroilmoitus kultakin verokaudelta viimeistään

Lisätiedot

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(5) Tilastointi

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(5) Tilastointi Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(5) SISÄKAUPAN TILASTOILMOITUKSEN (INTRASTAT) TIETUEKUVAUS TUONTI/VIENTI 1. Johdanto Sisäkaupan tilastointiohjeet julkaistaan Tullin internetsivuilla

Lisätiedot

Kuljetusehtojen liite 11.3

Kuljetusehtojen liite 11.3 Kuljetusehtojen liite 11.3 Tavaroiden kuljetusmääräykset Suomesta Venäjän kautta maihin, joiden rautatiet eivät sovella Suomen ja Venäjän rautatieyhdysliikenteen määräyksiä ja ehtoja eivätkä Sopimusta

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön asetus

Valtiovarainministeriön asetus Valtiovarainministeriön asetus 1 tullilaitoksen suoritteiden llisuudesta Annettu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2010 Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion perustelain (150/1992)

Lisätiedot

Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa

Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa Saapumisen esittämisilmoitus nettipalvelussa Netti-ilmoituksen täyttö Tullin netti-ilmoituspalvelu löytyy tulli.fi sivuilta: Sähköiset palvelut Tee ilmoitus Tee turvatietoilmoitus Siirry palveluun Saapumisen

Lisätiedot

MÄÄRÄMAAN KAPPALE LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE EUROOPAN YHTEISÖ A LÄHETYS-/VIENTI-/MÄÄRÄTOIMIPAIKKA 1 ILMOITUS. Nro.

MÄÄRÄMAAN KAPPALE LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE EUROOPAN YHTEISÖ A LÄHETYS-/VIENTI-/MÄÄRÄTOIMIPAIKKA 1 ILMOITUS. Nro. 1 6 A LÄHETYS-/VIENTI-/MÄÄRÄTOIMIPAIKKA 3 Lomake 4 Tavaraluett. LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE MÄÄRÄMAAN KAPPALE 38 Vastaanotta 14 Ilmoitta/Asiamies 18 Kuljetusvälineen tunnus kansallisuus lähdettäessä/saavuttaessa

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yksityishenkilöt Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta

Lisätiedot

NAA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO

NAA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO NAA VEROILMOITUS Valtuutettu varastonpitäjä Alkoholi- ja alkoholijuomavero 1/6 Verovelvollisen nimi Päätöksen ja lisätietopyyntöjen postitusosoite Verokausi Y-tunnus / henkilötunnus Valmisteverotustunnus

Lisätiedot

Selittävät huomautukset 1 (10)

Selittävät huomautukset 1 (10) Selittävät huomautukset 1 (10) I osasto Hakemuslomakkeen eri kohtiin merkittävät tiedot Yleinen huomautus: Viittauksissa tarkoitetaan koodeksin soveltamissäännöksiä, ellei toisin ilmoiteta. 1. Hakija,

Lisätiedot

NAA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO

NAA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO NAA VEROILMOITUS Valtuutettu varastonpitäjä Alkoholi- ja alkoholijuomavero 1/6 Verovelvollisen nimi Päätöksen ja lisätietopyyntöjen postitusosoite Verokausi Y-tunnus / henkilötunnus Valmisteverotustunnus

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriö Luonnonvaraosasto Risto Lampinen ja Harri Kukka

Maa- ja metsätalousministeriö Luonnonvaraosasto Risto Lampinen ja Harri Kukka Hallituksen esitys yhteisen kalastuspolitiikan seuraamusjärjestelmästä ja valvonnasta annetun lain muuttamisesta (HE 204/2017 vp) Maa- ja metsätalousministeriö Luonnonvaraosasto Risto Lampinen ja Harri

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus rekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus 27.8.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei

Lisätiedot

Vaarallisten kemikaalien vienti ja tuonti

Vaarallisten kemikaalien vienti ja tuonti Vaaralliset kemikaalit 1 Vaarallisten kemikaalien vienti ja tuonti Taustaa Vaarallisten kemikaalien kansainvälistä kauppaa säädellään kahdella kansainvälisellä sopimuksella: Rotterdamin sopimuksella ja

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2014. 1116/2014 Valtiovarainministeriön asetus. Tullin suoritteiden maksullisuudesta

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2014. 1116/2014 Valtiovarainministeriön asetus. Tullin suoritteiden maksullisuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2014 1116/2014 Valtiovarainministeriön asetus Tullin suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2014 Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN

KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN OHJE 10.2.2016 KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN Yleisohjeet Nämä ohjeet on annettu meriliikenteessä käytettävien alusten kilpailukyvyn parantamisesta annetun lain (1277/2007) perusteella maksettavan

Lisätiedot

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ)

Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) 1 Laatija ja ylläpitäjä: Turvatietojen asiakasprojekti Päivitetty 23.1.2012 Saapumisen ja poistumisen ilmoitukset: Ajankohtaiset usein kysytyt kysymykset (UKK eli FAQ) Tässä dokumentissa on kerätty Tullilta

Lisätiedot

Liite MAKSUTAULUKKO tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista

Liite MAKSUTAULUKKO tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista 2760 Liite MAKSUTAULUKKO tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista I TULLITOIMENPITEET 1. Kulkuneuvoselvitys Lentoliikenne Kaupallisessa ulkomaanliikenteessä olevan ilma-aluksen selvitys

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. heinäkuuta 2017 (OR. en) 11435/17 ADD 1 AGRILEG 141 DENLEG 57 VETER 64 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 17. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Tullihallituksen päätöksen 204/010/2010 liite 1

Tullihallituksen päätöksen 204/010/2010 liite 1 Tullihallituksen päätöksen 204/010/2010 liite 1 Sisällysluettelo 1. YHTEISÖÖN MERITSE JA LENTOTEITSE SAAPUVAT TAVARAT...2 1. 1. Alus saapuu suoraan kolmannesta maasta...2 1.2 Alus saapuu yhteisömaasta

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI. Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus. Yleistä tietoa. Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä.

EUROOPAN UNIONI. Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus. Yleistä tietoa. Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä. EUROOPAN UNIONI Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus Yleistä tietoa Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä. 1. Seuraavalla sivulla olevassa Yleistä tietoa -osiossa

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista

MAKSUTAULUKKO. tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista 1041/2012 3 Liite MAKSUTAULUKKO tullilaitoksen maksullisista julkisoikeudellisista suoritteista I TULLITOIMENPITEET 1. Kulkuneuvoselvitys Lentoliikenne Kaupallisessa ulkomaanliikenteessä olevan ilma-aluksen

Lisätiedot

NPA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO

NPA. Asiakkaan viite. Verohallinto / valmisteverotus, PL 20, VERO NPA VEROILMOITUS Valtuutettu varastonpitäjä Nestemäisten polttoaineiden valmistevero 1/12 Verovelvollisen nimi Päätöksen ja lisätietopyyntöjen postitusosoite Verokausi Y-tunnus / henkilötunnus Valmisteverotustunnus

Lisätiedot

1.1. Passituksesta vastaava

1.1. Passituksesta vastaava Passituksesta vastaavan tiedot on tallennettu Toimijan luonne R - EORI Y-tunnus / Henkilötunnus FIRU1234567890123 TIR Haltijan tunnus RUS/0123/123456 Yrityksen nimi / Nimi ZAO Ekspeditor Nevskij Prospekt

Lisätiedot

CVA Lupa tavaroiden tullausarvon yksinkertaistamiseen CCL Lupa keskitettyyn tulliselvitykseen

CVA Lupa tavaroiden tullausarvon yksinkertaistamiseen CCL Lupa keskitettyyn tulliselvitykseen HAKEMUS 1 (5) Tulliviranomainen täyttää CVA Lupa tavaroiden tullausarvon yksinkertaistamiseen CCL Lupa keskitettyyn tulliselvitykseen ACP Lupa valtuutetun antajan asemaan SAS Lupa oma-aloittseen määräämiseen

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.10.2014 COM(2014) 622 final 2014/0288 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS luvan antamisesta Viron tasavallalle ottaa käyttöön yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus Luonnos 22.4.2016 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ihmisen elimien, kudoksien ja solujen lääketieteellisestä käytöstä annetun sosiaalija terveysministeriön asetuksen muuttamisesta Sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EY)

KOMISSION ASETUS (EY) FI L 197/24 Euroopan unionin virallinen lehti 29.7.2009 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 684/2009, annettu 24 päivänä heinäkuuta 2009, neuvoston direktiivin 2008/118/EY täytäntöön panemisesta valmisteveron alaisten

Lisätiedot

Hakemukset, luvat ja vakuudet

Hakemukset, luvat ja vakuudet EU:n tullilainsäädäntö uudistuu Mikä muuttuu? Hakemukset, luvat ja vakuudet Helmikuu 2016 Päivitetty versio 13.5.2016 13.5.2016 Tulli Asiakaspalvelut 1 Muutosten soveltaminen Uutta lainsäädäntöä sovelletaan

Lisätiedot

VIENTIKAUPAN ARVONLISÄVEROTUS

VIENTIKAUPAN ARVONLISÄVEROTUS VIENTIKAUPAN ARVONLISÄVEROTUS SISÄLLYS: 1. YLEISTÄ 2. VIENTIÄ KOSKEVA NÄYTTÖ 3. VIENNIN TILANTEET 3.1. Myyjä huolehtii tavaran kuljetuksesta 3.2. Kuljetus ostajan toimeksiannosta 3.3. Myynti ex-works -ehdoin

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET L 146/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/879, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2016, yksityiskohtaisten järjestelyjen vahvistamisesta

Lisätiedot

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta

Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Tulli-ilmoittaminen Suomen sisäisessä verorajan ylittävässä kaupassa rahtiliikenteen osalta Kysymys ja lomakkeen osa, jossa kysymys esiintyy Ilmoittajan tiedot Ilmoituksen antopäivä Ilmoitustyyppi Kysymyksen

Lisätiedot

LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE

LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE 1 A LÄHETYS-/VIENTITOIMIPAIKKA 3 Lomake LÄHETYS-/VIENTIMAAN KAPPALE 8 Vastaanotta 14 Ilmoitta/Asiamies 18 Kuljetusvälineen tunnus kansallisuus lähdettäessä 19 Kontti 21 Aktiivisen kuljetusvälineen tunnus

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp Hallituksen esitys eräiden matkustajatuomisten arvonlisä- ja valmisteverottomuuteen sekä tullittomuuteen liittyvien säännösten muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa

Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa Passitusmenettelyn soveltaminen Venäjän federaatiossa Passitusmenettelyn soveltamisesta Venäjän federaatiossa säädetään Tulliliiton tullilainsäädännössä ja Venäjän federaation tullitoiminnasta annetussa

Lisätiedot

Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa

Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa Viennin asiakasohje Vientirajoitusten ilmoittaminen tulli.fi versio 3.8, 6.4.2017 Vientirajoitusten ilmoittaminen vienti-ilmoituksessa Asiakasohjeen version 3.8 muutokset verrattuna versioon 3.7 ovat:

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuonti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta

Lisätiedot

TULLI Tavaroiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta

TULLI Tavaroiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta OMA YRITYS 19.-20.3.2014 TULLI Tavaroiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta Kirsi Azaize Tulliylitarkastaja Tulli 4.4.2014 Tullin koulutus 1 Tullin tehtävät turvaa osaltaan EU:n sisämarkkinoiden häiriöttömän

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan 1.1.2019 Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät

Lisätiedot

Suomen tarpeet ja rajoitukset. Tommi Kivilaakso Itäinen Tullipiiri

Suomen tarpeet ja rajoitukset. Tommi Kivilaakso Itäinen Tullipiiri Suomen tarpeet ja rajoitukset Tommi Kivilaakso Itäinen Tullipiiri 1 Valtiotalouden säästötavoitteiden ja Tullin henkilöstöön kohdistuvien vähennysvelvoitteiden johdosta joudumme supistamaan Kotkan tullin

Lisätiedot

Tuonti-ilmoituspalvelu

Tuonti-ilmoituspalvelu Tuonti-ilmoituspalvelu Rahtitullaus Yritykset Käyttöohjeet Tuonti-ilmoituspalvelussa voit antaa tuontiilmoituksen EU:n ulkopuolelta, Ahvenanmaalle saapuvasta (muualta kuin Manner-Suomesta) ja muualta verorajan

Lisätiedot

TARKISTUKSET 2-8. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/0138(COD) Lausuntoluonnos Andrey Kovatchev (PE v01-00)

TARKISTUKSET 2-8. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI 2011/0138(COD) Lausuntoluonnos Andrey Kovatchev (PE v01-00) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Ulkoasiainvaliokunta 9.11.2011 2011/0138(COD) TARKISTUKSET 2-8 Lausuntoluonnos Andrey Kovatchev (PE474.076v01-00) ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.4.2019 C(2019) 2910 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 23.4.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

Lisätietoja saa tullipiirien menettelyvastaavilta ja Tullihallituksen SAD-asiantuntijalta:

Lisätietoja saa tullipiirien menettelyvastaavilta ja Tullihallituksen SAD-asiantuntijalta: Hallinnollisen yhtenäisasiakirjan (SAD-lomake) täyttöohje vientiä, tuontia, T-passitusta, tavaroiden yhteisöaseman todistamista (T2L/T2LF) sekä tullivarastointia varten 1.1.2005 alkaen Tullihallitus on

Lisätiedot