Huhtikuun parhaat tapahtumat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Huhtikuun parhaat tapahtumat"

Transkriptio

1 Huhtikuun parhaat tapahtumat - Maksuton suurtapahtuma Elämystehdas Manillassa klo Ohjelmassa työpajoja, esityksiä ja elämyksiä moneen makuun. - Suuri Taidepyörätapahtuma Taidepyöräkavalkadi, pyörätapahtuma Varvintorilla, Taidepyörähuutokauppa sekä Sauruxet-dinosaurushevibändi Sigyn-salissa. - Valonian uudistunut näyttely aukeaa kaikelle kansalle Kestävän arjen lisäksi nyt voi tutustua myös kestävään lomailuun kesämökillä. - Ilmaisia jätevesikoulutuksia eri puolilla Varsinais-Suomea. Tulossa myös jätevesi- ja energianeuvontaillat Marttilassa ja Mynämäellä. Katso lisää: tai liity Valonian Facebook-faniksi, jolloin saat tuoreet uutiset etusivullesi. Manillan suuri ilmaistapahtuma lauantaina Elämystehtaassa voi kokeilla lähes kaikkea parkourista naurujoogaan Valonian Kelaa!-hankkeen päätöstapahtuman Elämystehtaan ohjelma on valmistunut. Mukaan on saatu kymmeniä työpajoja ja esityksiä aina miekkailusta ja parkourista kuubalaiseen tanssiin, leijanrakennukseen, virkkaukseen ja naurujoogaan saakka. Kattava ohjelma ja tapahtuman aikataulu löytyvät Kelaa!-hankkeen verkkosivuilta Elämystehdas järjestetään Manillassa (Itäinen Rantakatu 64, Turku) lauantaina 16. huhtikuuta kello Toimintapajoja järjestävät erilaiset yhdistykset, järjestöt, yksityishenkilöt ja organisaatiot. Elämystehdas myös Facebookissa. Tehtaile elämyksiä -Riemu ei vaadi roinaa! Tapahtumassa on myös tavaranvaihtopiste, jonne voi tuoda leluja, kirjoja, levyjä sekä sarjakuvia. Kun tuot mukanasi tavaraa, saat ottaa vaihdossa tilalle jotain itseäsi kiinnostavaa. Elämystehtaan ideana on tarjota varsinaissuomalaisille mahdollisuus kokea ilmaiseksi uusia elämyksiä ja harrastuksia sekä viettää aikaa yhdessä. Kelaa!-hankkeen päätöstapahtuma tuo esiin sen, että todellinen elämänlaatu ja onni syntyvät muusta kuin materiaalisen kulutuksen lisäämisestä. Ilmaiset bussikyydit Salosta ja Loimaalta Elämystehdas on maakunnallinen tapahtuma, joten Valonian Kelaa!-hanke tarjoaa paikalle ilmaiset meno- ja paluukuljetukset sekä Salosta (lähtö klo 10) että Loimaalta (lähtö klo 11). Paikkoja rajatusti. Varaa paikkasi numerosta tai anne.myllyaho@valonia.fi. Lisätiedot: Reetta Taponen, reetta.taponen@valonia.fi, p sekä Riikka Leskinen, p , riikka.leskinen@valonia.fi.

2

3 Kestävän arjen valintoja lomalla ja arkipäivässä Kestävän arjen avaimet - näyttelyn uusi mökkielämää käsittelevää osio avautuu Valonian tiloihin maanantaihin Näyttelyssä tutustutaan mökkeilyn luontoa rasittaviin puoliin ja tapoihin, kuinka tätä kuormitusta voi pienentää. Samalla avautuu uusittu Kestävän arjen avaimet perusnäyttely. Perusnäyttelyssä pääsee tutustumaan arkipäiväisten toimintojen kuten kaupassa käynnin ja liikkumisen ympäristövaikutuksiin. Tarjolla on paljon vinkkejä siitä, kuinka elämäntapoja voi muuttaa vähemmän ympäristöä kuormittaviksi tinkimättä mukavuuksista. Ryhmien toivotaan varaavan ajan etukäteen. Lisätietoja ja ryhmien varaukset: Anne Myllyaho, anne.myllyaho@valonia.fi tai p Valonian näyttely on avoinna: Avajaisviikolla ma to klo ja pe klo Muina viikkoina näyttely on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo Ville Valonia haaveilee jo tulevasta mökkikesästä Valonian näyttelyssä.

4 Näyttely kodin energiankäytöstä ja lämmöstä lähti kiertueelle Energianeuvonnan tapahtumia tarjolla pitkin kevättä Valonian energianeuvonnan osana kirjastoissa kiertää pienimuotoinen näyttely. Siihen on koottu tietoa energiankulutuksesta kotona, energian säästömahdollisuuksista sekä lämmitysjärjestelmistä, niiden valinnasta ja vaihtamisesta. Kirjastokiertueen aikataulu keväällä 2011: Mynämäki Rusko Laitila Lemu Energianäyttely pitää kesätauon ja jatkaa kierrostaan jälleen syyskuussa. Näyttely on koottu Valonian Voimaa Varsinais-Suomesta hankkeessa. Hanke on osa TEM:n ja Sitran rahoittamaa kuluttajien energianeuvontakokonaisuutta Kodin energia- ja lämmitysillat Kodin energiankäyttö- ja lämmitysillat ovat saaneet suosiota. Neuvontatilaisuuksia on ollut tänä vuonna yksitoista maaliskuun loppuun mennessä. Tilaisuudet jatkuvat huhtikuussa seuraavasti: Rymättylän omakotiyhdistys Suomusjärvi omakotiyhdistys, Suomusjärven koulu Nunnanseudun omakotiyhdistys, Nunnan kerhotalo, Piikkiö Kyläyhdistys Hakavan energiailta Hallun koulu, Kalanti. Tilaisuudet alkavat klo Lisätietoja: Liisa Harjula, energianeuvoja, (02) , Laitilan energiapäivä Laitilan Lions Club Untamoinen ry järjestää energiamessut Laitilan jäähallilla Messuilla on nähtävillä kotitalouksien tuoreimmat energiaratkaisut nykypäivän vaatimuksiin unohtamatta pk-sektoria. Energiaan ja sen käyttöön liittyen messuilla on nähtävillä myös sähköajoneuvoja. Valonia on mukana messuilla Laitilan kaupungin osastolla. Messut ovat avoinna klo Lisätietoja messuista:

5 Pyöräkavalkadi, pyöräpooloa, taidepyörähuutokauppaa ja dinosaurusheviä Suuri Taidepyörätapahtuma Valonian Taidepyöriä ja Pyörätaiteilijoita hanke huipentuu 27.4., kun kaikenlaiset pyörät kokoontuvat keskustaan. Tapahtumat alkavat klo vanhan pääkirjaston edustan Vähätorilta kaikille avoimella Taidepyöräkavalkadilla, joka päättyy Varvintorille pyöräilyaiheiseen tapahtumaan. Sigyn-salissa huutokaupataan taiteilijoiden tuunaamat upeat polkupyörät. Gummitaiteilijoina ovat Saara Ekström, Jukka Hyytiäinen, Benjamin Orlow, Ann Sundholm, Mika Natri, Heini Ahon ja Sebastian Zieglerin työryhmä sekä taiteilijaryhmä IC-98. Helkama Oy on lahjoittanut taiteilijoiden käsiin Jopoja ja Pyöräpalvelu Berggren on lahjoittanut le Prince fiksipyörän. Ilmoittautumiset huutokauppaan: paula. tai p Mainitsethan osallistujien nimet, iät ja tapahtumakoodin Huutokaupan jälkeen Sigyn-salissa on maksuton SAURUXET -dinosaurushevibändin konsertti. Mahdolliset yleisöliput tulevat jakoon Valonian nettisivuille Viimeiset tuunauspajat Hankkeessa järjestetään myös ilmaisia polkupyörien tuunauspajoja kaikelle kansalle. Viimeinen pajaviikonloppu on la-su klo osoitteessa Kärsämäentie 35, Recykkeli, Leaf Center. Pajassa voi mm. maalata, tehdä tavarakorin ja käyttää erilaisia tarroja. Lisäksi paikan päällä on TurQHCFixedRiders -fiksipyöräyhdistyksen väkeä, jotka tekevät pienimuotoista huoltoa. Ilmoittautumiset p tai fi. Hanke on osa Turun kaupungin kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Taidepyörätapahtuma järjestetään yhteistyössä Kulttuurikuntoilun keskuspuiston ja Taiteilija naapurina hankkeiden kanssa. Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

6 Omakotiasujan jätevesi- ja energia-asiaa Marttilassa MINWA-hanke, Varsinais- Suomen omakotiyhdistys sekä Marttilan kunta järjestävät jätevesi- ja energiaasioihin keskittyvän iltatilaisuuden tiistaina 5.4. klo Illan aikana kerrotaan kunnan terveiset viemäröinnin edistymisestä, tutustutaan hajajätevesiasetuksen tulevaan muutokseen, jäteveden käsittelymenetelmiin sekä järjestelmän uusimiseen tarkoitettuihin tukiin. Mukana on myös Jari Hokka Suomen omakotiliitosta kertomassa omakotiasujan erilaisista energiansäästömahdollisuuksista. Tilaisuus on Marttilan kunnantalon valtuustosalissa, osoitteessa Härkätie 773, Marttila. Neuvontatilaisuus jätevesi- ja energiahuollosta Mynämäellä MINWA-hanke ja Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys järjestävät jätevesi- ja energia-asioihin keskittyvän iltatilaisuuden tiistaina klo Paikkana on Mynämäen kunnantalon valtuustosali, osoitteessa Virastotie 6, Mynämäki. Paikalla on kunnan energia-asiantuntija Pasi Tainio kertomassa kunnan tarjoamista palveluista. Illan aikana käydään läpi hajajätevesiasetuksen uudistamista, eri järjestelmiä, tukimahdollisuuksia ja kustannuksia. Matti Puhakka kertoo omakotiasujan omista keinoista energian säästöön, rakentamismääräyksistä ja energiatodistuksista. Tilaisuus on tarkoitettu pientalojen energiatehokkuusasioista ja/tai jätevesijärjestelmän uudista- Osallistujia jätevesiluennolla. misesta kiinnostuneille, remontoijille ja uudisrakentajille. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu ja paikalle vapaa pääsy. Tervetuloa keskustelemaan! Lisätiedot: projektisuunnittelija Jussi Heikkinen, p

7 Kaksi maksutonta tilaisuutta huhtikuussa Koulutuksia vesihuoltoosuuskunnista kiinnostuneille Koulutus yhteisen vesihuollon suunnittelusta ja rakentamisesta Hankintojen kilpailutus, suunnittelun vaiheet, pätevän suunnittelijan löytäminen, tekniset ratkaisuvaihtoehdot, mitoitus, sopimukset ja sopimustekniikka, rakentaminen ja rakennuttaminen, toiminta-alueen määrittäminen ym. Koulutus on torstaina 7.4. klo Paikkana Liedon kunnantalo, valtuustosali, Kirkkotie 13, Lieto. Koulutus osuuskunnan ylläpidosta, huollosta ja talouden hoidosta Osuuskunnan velvollisuudet, lainsäädännön vaatimukset, riskikartoitus ja -arviointi, laatujärjestelmän laadinta, verkoston ylläpito, liittyjien ohjeistus, taloudenhallinto ym. Koulutus on tiistaina klo , paikka Laitilan kaupungintalo, valtuustosali, Keskuskatu 30, Laitila. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu ja vapaa pääsy. Tervetuloa keskustelemaan! Lisätiedot: projektisuunnittelija Jussi Heikkinen, p Jarkko Leka aloitti Valoniassa Jarkko Leka Vesiasiantuntija Jarkko Leka aloitti työt Valoniassa maaliskuun alussa. Lekan työt liittyvät haja-asutusalueiden jätevesiasioihin (MINWA-hanke, KIRSTU-hanke ja jätevesineuvonnan pilottihanke) ja sivuavat vesiensuojelua laajemminkin. Jarkko Leka on koulutukseltaan vesibiologi ja on työskennellyt lähinnä valtion ympäristöhallinnossa vesien tilan seurantaan ja vesiensuojeluun liittyvissä tehtävissä. ILMUSTOP-hankkeen Marja Vieno ja Kelaa!-hankkeen Malena Lindqvist ovat puolestaan siirtyneet muihin tehtäviin Valoniasta. Harjoittelijoina tällä hetkellä ovat Taina Mustonen ja Severi Hokkeri sekä työelämävalmennuksessa Marja Tommola.

8 Ilmianna energiatehokas yritys Ympäristöteko kilpailu Valonian Ympäristötekokilpailun aiheena on tänä vuonna on energiatehokkuus. Pk-yrityksille suunnatussa kilpailussa haetaan yrityksiä, joiden toiminnassa kuluu tavanomaista vähemmän energiaa tai jotka ovat huomattavasti vähentäneet tai tehostaneet omaa energiankäyttöään. Energiatehokkuus tarkoittaa tuotteen tai palvelun valmistamista mahdollisimman pienellä energiamäärällä. Kun yritys toimii energiatehokkaasti, se säästää luonnonvaroja ja ympäristöä. Energiatehokkuus on siis tärkeä osa ekologista ja taloudellista tehokkuutta. Kilpailuun ilmoittautuminen mennessä Valonia järjestää kilpailun yhteistyössä Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Viestintäharju Oy:n kanssa. Ympäristöteko kilpailuun kutsutaan mukaan yrityksiä, jotka toimivat mahdollisimman energiatehokkaasti. Kilpailuun voi ilmoittautua mennessä. Lisäksi otamme vastaan vihjeitä eli ilmiantoja yrityksistä, joilla energiatehokkuus on hallussa. Voittajayrityksen löytäjä palkitaan. Tiedustelut, vihjeet ja ilmoittautumislomakkeet: Helena Nikkanen, p , helena. sekä Antti Numminen, p , Pyöreä Pöytä Varsinais-Suomen ympäristökasvatusverkosto Pyöreä Pöytä on ympäristöasioista kiinnostuneiden yhdistysten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kohtaamispaikka. Verkosto kokoontuu säännöllisesti muutaman kerran vuodessa ja järjestää yhdessä kestävää kehitystä edistävää toimintaa. Yhteistyössä on helpompaa valmistella ja toteuttaa tapahtumia ja koulutuksia, joilla saadaan näkyvyyttä ja lisätään toiminnan vaikuttavuutta. Valonia julkaisee huhtikuussa Pyöreän Pöydän toiminnasta kertovan esitteen. Oletko kiinnostunut? Ota yhteyttä Lähetämme sinulle tiedot seuraavista Pyöreän Pöydän kokoontumisista ja suunnitelmista.

9 Ympäristökasvatuspäivän teemana on kulttuuriperintö Varsinais-Suomen Ympäristökasvatuspäivä Liedon Nautelankoskella vietetään tiedontäyteistä ja inspiroivaa Ympäristökasvatuspäivää. Päivän aikana aiheeseen tutustutaan sekä asiantuntijaluentojen että konkreettisten työpajojen kautta. Tilaisuus on avoin kaikille ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille, kuten opettajille, päivähoidon henkilöstölle, nuorisotoimen ja järjestöjen edustajille, seurakunnan työntekijöille sekä opiskelijoille. Ympäristökasvatuspäivän järjestävät Valonia Varsinais- Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus ja Ympäristökasvatusmenetelmät paikallisten järjestöjen työn tueksi hanke. Ilmoittautumiset 4.4. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy Valonian nettisivuilta. Lisätietoja: Heidi Seiko-Ahlström , ja Pirjo Rinne , valonia.fi. Myllärin sauna Nautelankoskella.

10 Tuulivoimatilaisuus Maskussa EETU - energiasta maakunnan etu -hanke järjestää torstaina Maskun kunnantalolla tuulivoimantuotantoa koskevan tilaisuuden. Paikalla on alan asiantuntijoita kertomassa tuulivoimaan liittyvistä kaavoitus- ja maanvuokra- sekä asennus ja kytkentäasioista. Tarkempia tietoja on saatavilla lähitulevaisuudessa Valonian sivuilta osoitteesta www. valonia.fi. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoja: Antti Numminen, energianeuvoja p , antti.numminen@valonia.fi. Valonia mukana omalla ohjelmallaan Turun Uudet Martat ry:n Ekologinen kulutustapahtuma Kiltasalissa on mahdollisuus tutustua marttojen toimintaan, Vanhasta uutta näyttelyyn ja Valonian infopisteeseen. Mukana on myös Centrum Balticum kertomassa Itämeren suojelusta. Lisäksi tiloissa on arpapöytä ja kahvipiste. Klo 13 alkaa luento-osuus, jonka kesto on runsas tunti. Ohjelmassa: - Diasarja Pyri ekologisuuteen - Tietoisku energiankäytöstä kotitalouksissa, Valonia - Vesistönsuojelu ja jätevesiasiat kotitaloudessa, Valonia - Itämeren suojelu ja mitä yksittäinen ihminen voi tehdä, Centrum Balticum Luennon jälkeen tutustumista koottuihin infopisteisiin ja marttapöytään. Tilaisuuden järjestäjänä ovat Turun Uudet Martat ry:n 1. ja 2. taitoavainopiskelijaryhmät. Ohjaajana toimii Maarit Karlsson p Aika ja paikka: klo Aurakatu 1C:n portin kohdalta sisäpihalle, Gillesgården ovi H. Ekologiseen ruokavalioon tutustujia Valonian näyttelyssä. Mikäli et halua olla kuukausitiedotteen postituslistalla, ilmoita siitä osoitteessa valonia@valonia.fi.

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujan jätevesi- ja energiahuoltoilta Vehmaalla. Maksuton ja kaikille avoin iltatilaisuus tiistaina 15.3. klo 18.00 20.30. Kahvitarjoilu. - Menopelien tuunauspajat

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 16.5. 23.5. Palkintoja upeita lahjakortteja sekä muita liikuntaaiheisia palkintoja. - Jätevesiviikko 2. 8.5. Valonian MINWA-hanke on mukana valtakunnallisella

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu 7. 14.5. Koulut voivat puolestaan osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Työpyöräile!-kampanja starttaa. Valonian lainapyörät lähtevät maailmalle

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Yritysten ympäristövastaavien Y-klubi kokoontuu 4.4. klo 8.30 10 Valoniassa. Verkoston tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista. - Valonian energianeuvonta on

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy

Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa. LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Liikkuminen osana kuluttajien energianeuvontaa LIVE -verkottumistilaisuus 19.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Energianeuvonnan tavoite Kuluttajat löytävät tiedon ja neuvontapalvelut helposti Kuluttajat

Lisätiedot

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat

Heinä-elokuun parhaat tapahtumat Heinä-elokuun parhaat tapahtumat - Jätevesineuvontaa eri puolilla Varsinais-Suomea. Neuvontaa on jälleen saatavilla kesätapahtumissa ympäri maakuntaa. Tarkemmat ajat jätevesiuutisesta. - Turun Messuilla

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Omakotiasujien jätevesi-illat. Huhtikuussa ovat vuorossa Laitila (3.4.) ja Pyhäranta (25.4.). - Ympäristötekokilpailu pk-yrityksille, teemana ekotehokkuus. Ilmoittautumiset

Lisätiedot

Kuluttajien energianeuvonta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy

Kuluttajien energianeuvonta. Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Kuluttajien energianeuvonta Neuvonnan vuosipäivä 12.11.2013 Päivi Laitila, Motiva Oy Energianeuvonnan tavoite Kuluttajat löytävät tiedon ja neuvontapalvelut helposti Kuluttajat saavat luotettavaa tietoa

Lisätiedot

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö

Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Energiayhtiön ja alueellisen energianeuvojan yhteistyö Anne Ahtiainen, Valonia Päivi Rae, Turku Energia Sähköverkot Oy Energianeuvontayhteistyö Turussa Käytännön yhteistyö Turku Energian ja Valonian sekä

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Huhtikuun parhaat tapahtumat

Huhtikuun parhaat tapahtumat Huhtikuun parhaat tapahtumat - Nuukuusviikko. Valonia järjestää valtakunnallisella Nuukuusviikolla 19. 25.4. runsaasti tapahtumia. Luvassa mm. kirjanvaihtoa, tuotteiden elinkaarinäyttely sekä käytettyjen

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä!

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 8/2016 Tervehdys Yrittäjä! Niin se vaan syksy tekee tuloaan, mutta sitä ennen vietetään vielä kokoperhee KESÄFESTARIT Manskilla. Teemana

Lisätiedot

Alkuvuoden parhaat tapahtumat

Alkuvuoden parhaat tapahtumat Alkuvuoden parhaat tapahtumat - Vauvasta vaariin perunasta pattinkiin! -logistiikkapäivä. Yhteistyöpäivä kuntien logistiikasta vastaaville ja kuljetusalan yrityksille torstaina 11.2. kello 8.00 16.00 Liedon

Lisätiedot

SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE

SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUUN 2017 TAITOLUISTELUN KUUKAUSITIEDOTE Jaoston terveiset; SalPa taitoluistelun kausi on käynnissä The Swans-logon alla. Kausi on taitoluistelujaoston 40-vuosi. Jaosto on perustettu 1978. Tervetuloa

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Maaliskuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Maaliskuu 2017 LUMA TIEDEKERHO LAHDEN PÄÄKIRJASTOSSA Alakoululaisille suunnattu, hauska ja jännittävä LUMA Tiedekerho tiistaisin pääkirjaston lastenosastolla!

Lisätiedot

Helmikuun parhaat tapahtumat

Helmikuun parhaat tapahtumat Helmikuun parhaat tapahtumat - Logistiikkaseminaari yrityskeskittymistä. Varsinais-Suomen yrityskeskittymät tulevaisuuden logistisessa kentässä -logistiikkaseminaari Läänin virastotalolla Turussa keskiviikkona

Lisätiedot

Maaliskuun ajankohtaiset

Maaliskuun ajankohtaiset Maaliskuun ajankohtaiset - Pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu Ympäristöteko 2014 -kilpailu käynnistyy maaliskuun alussa. Tänä vuonna kilpailussa on myös oma sarja ympäristöinnovaatioille.

Lisätiedot

ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET

ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET2017 2025 Tulokset esiin asiaa viestinnästä 1 Kunta-alan energiatehokkuussopimus: Viestintä VIESTINTÄÄN LIITTYVÄT VELVOLLISUUDET VIESTINNÄN TYÖKALUT JA - KANAVAT 2 VIESTINTÄÄN

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Marraskuun parhaat tapahtumat

Marraskuun parhaat tapahtumat Marraskuun parhaat tapahtumat - Sähkönhankinta- ja energiatehokkuusilta Liedossa keskiviikkona 16.11. Illassa esitellään mm. yritysten energiatehokkuusratkaisuja. - Kala nimeltä Lahna -iltama tiistaina

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Kuluttajien energianeuvonnan käynnistäminen Keski-Suomessa - Energiaviisas kuluttaja Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Sisältö Energianeuvonnan taustaa ja tavoitteet Neuvonnan aikataulu ja sisältö

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011

Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset verkostot ympäristökasvatuksen tukena Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa seminaari 10.2.2011 Alueelliset ympäristökasvatusverkostot Vihreä lippu ohjelman alueelliset edistäjät Luonto- ja

Lisätiedot

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011

VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus. Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Jaana Itälä-Laine 27.10.2011 Taustalla Varsinais-Suomen Agenda 21 perustettiin ympäristöviranhaltijoiden toimesta Aloitusseminaari

Lisätiedot

Kompassi pajatoiminta syksy 2018

Kompassi pajatoiminta syksy 2018 Kompassi pajatoiminta syksy 2018 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Tuija ja Helena Tanssiryhmä Kirsi.J., Verna, Mia 2.vko Maija ja Ritva Kotitalous klo 9.00-13.00 Kirsi.Ku ja Kirsi.J klo 12.00-13.30 Kotitalouden

Lisätiedot

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen.

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen. TIEDOTE 1/2008 KEVÄTKOKOUSKUTSU Laaksolahden huvilayhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2008 klo 18.30 Laaksolahden monitoimitalossa (Lähdepurontie 2). Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen

Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia tapaaminen 25.5.2011 Se on mahdollista! Lounais-Suomen ympäristökasvatusstrategiaa toteutetaan jo Miten me sen teimme VALONIA Varsinais-Suomen kestävän kehityksen

Lisätiedot

Syyskuun parhaat tapahtumat

Syyskuun parhaat tapahtumat Syyskuun parhaat tapahtumat - Ensimmäistä kertaa vietettävä kansallinen etätyöpäivä 16.9. Valonia haastaa kaikki yhteistyökumppaninsa etätyöpäivän viettoon ja viettää itsekin etätyöpäivää performanssin

Lisätiedot

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS

Syyskuu Velkuan Kummelissa tiistaisin NAANTALIN SEURAKUNTA LÄÄKÄRIN VASTAANOTTOPÄIVÄT NAANTALIN 4H-YHDISTYS Syyskuu 2016 NAANTALIN SEURAKUNTA Syksyn toimintaa Velkualla Messu kirkossa su 11.9. klo 16.30. Risto Räty ja Tiina Lustig Kummelissa: Ehtoollishartaus ke 14.9. ja 12.10. klo 17. Marja Saantola ja Reini

Lisätiedot

Hei! Oppilastiedote

Hei! Oppilastiedote Hei! Oppilastiedote 11.4.2019 Tervetuloa Tanssi väreissä -esityksiin tulevana lauantaina 13.4. Lukuvuosi-ilmoittautuminen on auennut Tanssiyhdistyksen uusi hallitus on valittu Loppukevään tuntitarkennukset

Lisätiedot

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia AINA VAPAA PÄÄSY kevät 2011 työpajoja tapahtumia höyrykonemuseo Metallin hohto Kierros Werstaan Höyrykonemuseossa, jossa 110-vuotias Sulzer-höyrykone edelleen lepää alkuperäisellä paikallaan. Kierroksen

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Haavi on auki! Ympäristökasvatusyhdistys Haavin tapahtuma Kaarinassa Rauvolanlahden maastoissa ja Vaarniemen laavulla tiistaina 2.3.2010 17.30 alkaen. - Earth Hour -kampanja.

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Kodista ekokodiksi Ekokoti-hankkeen päätöstilaisuus 20.11.2014

Kodista ekokodiksi Ekokoti-hankkeen päätöstilaisuus 20.11.2014 Kodista ekokodiksi Ekokoti-hankkeen päätöstilaisuus 20.11.2014 Projektiryhmä: Suomen ympäristökeskus SYKE Ekokumppanit Oy Ekoleima Ay Suomen ympäristöopisto SYKLI Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pyörällä töihin -kilpailu kisataan 13. 20.5. Samalla viikolla koulut voivat osallistua Pyörällä kouluun -kampanjaan. - Energia-, jätevesi- ja liikkumisasiat ovat esillä Asu

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti. Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoviesti Lokakuu 2017 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkosto- ja koulutusilta ilmoittaudu mukaan nyt! Syksyn kiehtova verkosto- ja koulutusiltamme järjestetään Ursan tähtitornilla

Lisätiedot

Toukokuun parhaat tapahtumat

Toukokuun parhaat tapahtumat Toukokuun parhaat tapahtumat - Pajupillejä ja villejä haltijoita. Ympäristökasvatuksen klubi-ilta järjestetään luonnonmateriaaliteemalla tiistaina 4.5.2010 klo 17 20 Koroisilla, Kahvila Koroinen (Koroistentie

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Syyskuun ajankohtaiset

Syyskuun ajankohtaiset Syyskuun ajankohtaiset - Työbussaile2-kampanjan haku alkaa 1.9. Kampanja jakaa työmatkaliikenteessä henkilöautosta bussiin vaihtaville 200 ilmaista kuukausikorttia Turun seudulliseen joukkoliikenteeseen.

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Lokakuun parhaat tapahtumat. Hyvästit hehkulampuille Ideailta kodin uuteen valaistukseen

Lokakuun parhaat tapahtumat. Hyvästit hehkulampuille Ideailta kodin uuteen valaistukseen Lokakuun parhaat tapahtumat - Hyvästit hehkulampuille Ideailta uuteen valaistukseen. 6.10.2009 klo 18.00 20.30 Sigynsali, Linnankatu 60, Turku. Ennakkoilmoittautuminen. - Energiansäästöviikon näyttely

Lisätiedot

Helmikuun parhaat tapahtumat

Helmikuun parhaat tapahtumat Helmikuun parhaat tapahtumat - Globaalia ympäristökasvatusta Valoniassa 7.2. klo 15 18. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on 3.2. - Varsinais-Suomen energia- ja päästötaseen julkistamisseminaari

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 2/2011

SR ry. Jäsentiedote 2/2011 Jäsentiedote 2/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! Syksy on alkanut, niin myös aktiivinen reserviläistoiminta yhdistyksessämme. Tiedossa onkin paljon erilaista reserviläistoimintaa hyvässä porukassa. Tässä tiedotteessa

Lisätiedot

Liikkujan viikko 2014

Liikkujan viikko 2014 Liikkujan viikko 2014 Omilla poluilla ja radioaalloilla 19.5.2014 Sirpa Mustonen ja Kaisa Kauhanen 1 Euroopan yhteinen Liikkujan viikko Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16. 22.9. Viikon

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä!

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Tervehdys Yrittäjä! Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä *Uutiskirje* 9/2016 Tervehdys Yrittäjä! Pitelet juuri käsissäsi tuoretta uutiskirjettä. Tutustu rauhassa sen sisältöön ja anna meille palautetta kirjeen

Lisätiedot

TOIMENPIDEOHJELMA 2008 2011 - Itämeren tilan parantamiseksi -

TOIMENPIDEOHJELMA 2008 2011 - Itämeren tilan parantamiseksi - TOIMENPIDEOHJELMA 2008 2011 - Itämeren tilan parantamiseksi - Varsinais-Suomen Kestävän Kehityksen ja Energia-asioiden Palvelukeskus Valonian Jätevesiosasto vastaa Itämeri-haasteeseen tämän toimenpideohjelman

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta 15.3.2018 Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Kohtuullisuus ja kestävät valinnat Järjestö on perustettu v. 1899 Jäseniä 45 000 Yhdistyksiä ja toimintaryhmiä

Lisätiedot

Syyskuun tapahtumatarjontaa

Syyskuun tapahtumatarjontaa Syyskuun tapahtumatarjontaa - Auton vapaapäivä Turun Kauppatorilla sunnuntaina 22.9. klo 11 17. Iloinen katutapahtuma koko perheelle: kokeile erilaisia pyöriä, osallistu kierroksille, kuuntele Palefacea.

Lisätiedot

Perhekeskusfoorumi Hankepäällikkö Pia Suvivuo

Perhekeskusfoorumi Hankepäällikkö Pia Suvivuo Perhekeskusfoorumi 20.9.2017 Hankepäällikkö Pia Suvivuo Hankkeen kehittämiskokonaisuus Lapsiystävällinen maakunta - toimintakulttuurin muutos Matalan kynnyksen palvelut, peruspalvelut Sähköiset palvelut

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 2.4.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan!

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! 5.9.2017 #kiertotalousakatemia Nina Aarras Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistys 12.00 Kahvia ja verkostoitumista. 12.30 Tilaisuus alkaa. Puheenjohtaja Nina Aarras

Lisätiedot

Liite 1. Nuorisotoimi 2015

Liite 1. Nuorisotoimi 2015 Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Näiden tavoitteiden

Lisätiedot

Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana

Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana Nuukuusviikko asian ytimessä: kestävä kulutus kansalaisjärjestöjen teemana Sini Veuro Projektisihteeri Kansalaisjärjestöjen kierrätysliike 17.04.2008 Kepeää Elämää! seminaari Kierrätysliike Kansalaisjärjestöjen

Lisätiedot

Imatran hyvinvointiviikko Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen viikko. Tervetuloa!

Imatran hyvinvointiviikko Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen viikko. Tervetuloa! Imatran hyvinvointiviikko 16.9. -20.9.2019 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen viikko Tervetuloa! Maanantai 16.9. Klo 13-14 Senioreiden ulkoliikuntatapahtuma Ukonniemi-areena, Ottelukatu 9, järjestää

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo

MUSEON AVAIN. Satakunnan Museo MUSEON AVAIN Satakunnan Museo Marraskuu 2013 MIKÄ ON MUSEON AVAIN? Museon avain on Satakunnan Museon etukortti yrityksille ja yhteisöille. Museon avaimella saat käyttöösi lukuisia etuja ja mahdollisuuden

Lisätiedot

Maaliskuun parhaat tapahtumat

Maaliskuun parhaat tapahtumat Maaliskuun parhaat tapahtumat - Pakkasmyllerrystä Ruskon kirkonmäellä 10.3. klo 10 15. Koko perheen tapahtumassa mm. koiravaljakkoajelua ja kädentaitoja. - Suomi Vesiporhojen maa? -tapahtuma 22.3. kävelykadulla

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä TOIMINTAOHJE 2019-2020 HYVÄKSYTTY 15. 1. 2019 02 1. J Y T R Y n t a r k o i t u s j a r a k e n n e Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRY on maakunnan yhdistys-

Lisätiedot

Tykslab näytteenotto. ajanvaraus

Tykslab näytteenotto.  ajanvaraus Tykslab näytteenotto Huomioithan, että joihinkin näytteenottopisteisiin tulee pääsääntöisesti varata aika (tiedot sisäsivuilla). Ajanvaraus: www.tykslab.fi» ajanvaraus tai puhelimitse numerosta 02 313

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.01.2014 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM

Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kuntamarkkinat 11.9.2014 Taina Nikula, YM Miten muuttaa kuntaa ja ilmastoa? Kestävät hankinnat keskimäärin 1,2 % halvempia Kestävillä hankinnoilla keskimäärin 25 % vähennys

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 15.08.2014 ELOKUU 2014 Avoinna arkisin ti - pe klo 10-12, lisäksi ke 6.8. ja 20.8. klo 16-18 Aila Schwartzin valokuvanäyttely Ke 20.8. klo 13.00-15.00 Peli-iltapäivä,

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat

Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat Vuodenvaihteen parhaat tapahtumat - Leluja ja tonttuja kierrätysmateriaaleista -työpaja. Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilla lauantaina 5.12. kello 12 17 Valonian tiloissa Vanha Suurtori 7, Turku. - Vanhojen

Lisätiedot

Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909 alkaen

Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909 alkaen Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909 alkaen Energiakeskus Kampin Sähkötalossa vuodesta 1973 Asiakaspalvelu ja näyttelytila Aukioloaika ma - pe klo 8.30-16 Kodin energiankäytön neuvonta

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

SALON PALLOILIJAT RY:N KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU

SALON PALLOILIJAT RY:N KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU SALON PALLOILIJAT RY:N KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU 2018 www.salpa.net SALPA RY TIEDOTTAA: Salon Palloilijat ry:n uudet www-sivut ovat valmiina. Tervetuloa uusille sivuille www.salpa.net Täältä löydät helposti

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909alkaen

Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909alkaen Helsingin Energian Energianeuvonta Perustamisvuodesta 1909alkaen Energiakeskus Kampin Sähkötalossa vuodesta 1973 Asiakaspalvelu ja näyttelytila Aukioloaika ma - pe klo 8.30-16 kodin energiankäytön neuvonta

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

Syyskuun parhaat tapahtumat

Syyskuun parhaat tapahtumat Syyskuun parhaat tapahtumat - Vapaapäivä autosta -tapahtuma Turun kauppatorilla la 22.9. Koko perheen katutapahtumassa voi mm. kokeilla erilaisia pyöriä, rullaluistimia sekä kuunnella livemusiikkia. -

Lisätiedot

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat

Elo-syyskuun parhaat tapahtumat Elo-syyskuun parhaat tapahtumat - Autoton päivä. Aurajokitapahtumassa pienimuotoista seikkailua ja leppoisaa liikuntaa sekä aikuisille että koululaisille. Turussa keskiviikkona 22.9. kello 9.00 alkaen.

Lisätiedot

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA Jakelussa mainituille Miten huomioida oppimisvaikeudet oppikirjatyöskentelyssä? Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään kolmeen samansisältöiseen koulutukseen tiistaina 22.3.2011 klo

Lisätiedot

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019

Pääkirjastossa tapahtuu. Kevät 2019 Pääkirjastossa tapahtuu Kevät 2019 Lukupiirissä pääset keskustelemaan kirjallisuudesta ja jakamaan kokemuksiasi luetuista teoksista. Lukupiiri kokoontuu klo 17:00 lehtialueella Teemana psykologiset romaanit

Lisätiedot

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012

Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 Toimintakykyisenä ikääntyminen KASTEhanke, Salon kuntapilotti 2010 2012 TERVEYTTÄ JA HYVINVOINTIA -seminaari, projektikoordinaattori, th TtM Salon kaupungin vanhuspalvelut Vanhuspalveluiden palvelurakenteen

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Alueellinen neuvonta 22.5.2012

Alueellinen neuvonta 22.5.2012 Alueellinen neuvonta 22.5.2012 Alueellinen energianeuvonta Alueellinen energianeuvonta käynnistyy Sopimus tehty 10 organisaation kanssa Rovaniemen ja Kajaanin kanssa neuvottelut kesken Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Lisätiedot

LAUANTAINA klo Paikalliset yritykset ja yhdistykset esittelevät palveluitaan ja toimintaansa Martintalolla (Metsäniityntie 9) ja

LAUANTAINA klo Paikalliset yritykset ja yhdistykset esittelevät palveluitaan ja toimintaansa Martintalolla (Metsäniityntie 9) ja LAUANTAINA 24.3.2018 klo 11-14 Paikalliset yritykset ja yhdistykset esittelevät palveluitaan ja toimintaansa Martintalolla (Metsäniityntie 9) ja omissa toimipisteissään. Tervetuloa viihtymään Marttilaan!

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 08.10.2018, klo 09:30-11:15 Paikka Kunnantalo, ravintola Ervasti kabinetti Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot