Palkka- ja palkkioselvitys

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palkka- ja palkkioselvitys"

Transkriptio

1 Päivitetty Palkka- ja palkkioselvitys Tämä Biotie Therapies Oyj:n ( Yhtiö tai Biotie tai yhdessä tytäryhtiöiden kanssa Konserni ) palkka- ja palkkioselvitys on Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n antaman Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin suosituksessa 47 mainittu selvitys. Hallituksen jäsenten palkitseminen Yhtiökokous päätti , että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona euroa vuodessa, hallituksen varapuheenjohtajalle euroa vuodessa ja hallituksen muille jäsenille euroa vuodessa. Lisäksi hallituksen valiokuntien jäsenille maksetaan palkkioita seuraavasti: tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle euroa vuodessa, tarkastusvaliokunnan jäsenille euroa vuodessa, nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajalle euroa vuodessa ja nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan jäsenille euroa vuodessa. Lisäksi korvataan kohtuulliset matkakustannukset kokouksiin. Yhtiö ei ole maksanut vuonna 2014 ille hallitus- tai valiokuntatyöskentelystä palkkioita osakkeina tai osakeperusteisina oikeuksina. Hallituksen jäsenistä Guido Magnilla on yhteensä Yhtiön osakkeisiin oikeuttavaa optio-oikeutta. Optio-oikeudet ovat alla tässä selvityksessä kuvatun sveitsiläisen optio-ohjelman optioita, jotka on alun perin laskenut liikkeelle Synosia Therapeutics Holding AG. Optio-oikeudet oli myönnetty ennen kuin Biotie hankki Synosian helmikuussa Muutoin Yhtiön et eivät kuulu Yhtiön bonus- ja kannustinohjelmien taikka vapaaehtoisten eläkejärjestelyjen piiriin. Hallituksen jäsenet eivät ole työ- tai toimisuhteessa Yhtiöön. Hallituksen jäsenille vuonna 2014 maksetut palkkiot on esitetty kokonaisuudessaan seuraavassa taulukossa.

2 Hallituksen jäsen Peter Fellner hallituksen puheenjohtaja alkaen: William Burns hallituksen puheenjohtaja alkaen hallituksen varapuheenjohtaja alkaen: Merja Karhapää alkaen: Bernd Kastler alkaen: Ismail Kola alkaen: Guido Magni alkaen: Hallitus euroa Tarkastusvaliokunnan jäsen Nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan jäsen x (puheenjohtaja) asti x (puheenjohtaja) alkaen Kokonaispalkkio vuonna 2014 euroa x x (puheenjohtaja) x x x ( alkaen) Guido Magni luopui vuoden 2014 nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan palkkioista nimityksensä johdosta.

3 Toimitusjohtajan ja muun johdon palkitsemisperiaatteet ja päätöksenteko Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta vastaa toimitusjohtajan ja muiden johtohenkilöiden palkitsemiskehyksen valmistelusta hallituksen päätöstä varten. Laatiessaan palkitsemis-, bonus- ja kannustinjärjestelmiä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ottaa huomioon myös osakkeenomistajien ja johtajien intressien yhteensovittamisen. Toimitusjohtajalle ja muulle johdolle maksettavat palkkiot ja etuudet koostuvat kiinteästä palkasta ja luontoiseduista (kuten auto- ja puhelinetu), tavoitesidonnaisesta bonuksesta (lyhyen aikavälin kannustimista), optiojärjestelmistä ja osakepalkkiojärjestelmästä (pitkän aikavälin kannustimista) sekä eläke-eduista. Biotien palkitsemisperiaatteet ovat kytköksissä taloudelliseen ja henkilökohtaiseen suoritukseen. Suoritusperusteet voivat olla joko toimeksiantokohtaisia tai määräaikaisia. Yhtiön menestystä ja toimitusjohtajan ja muiden johtohenkilöiden suoritusta seurataan jatkuvasti. Biotien toimintojen kansainvälisestä luonteesta johtuen palkkiotason analysointi tehdään osittain ei-suomalaisten saman toimialan yhtiöiden asettamien mittapuiden mukaan. Koska johdon kokonaispalkitsemisen päämääränä on Yhtiön liiketoiminnan menestys, palkitsemisohjelmien tulee olla kansainvälisellä tasolla houkuttelevia, motivoivia ja palkitsevia sekä varmistaa hyvin työssään pärjäävien ja tehokkaiden henkilöiden työpanos Yhtiössä. Tavoitesidonnainen bonus Biotien hallitus arvioi vuosittain tarpeen toimitusjohtajan ja muiden johtoryhmän jäsenten bonuspalkkiolle. Mahdolliset bonukset ovat harkinnanvaraisia ja niiden saamisen edellytyksenä on hallituksen kulloisellekin vuodelle asettamien Yhtiön liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttaminen. Toimitusjohtajan ja johtoryhmän jäsenten maksimaalinen bonus on 80% vuotuisesta kiinteästä kompensaatiosta. Toimitusjohtajan palkitseminen ja toimitusjohtajasopimus Hallitus nimittää toimitusjohtajan ja päättää toimitusjohtajalle maksettavasta palkasta, eduista sekä toimitusjohtajasopimuksen muista ehdoista. Toimitusjohtajasopimus voidaan irtisanoa Yhtiön puolelta kuuden kuukauden irtisanomisajalla ja toimitusjohtajan puolelta kolmen kuukauden irtisanomisajalla. Jos Yhtiö irtisanoo toimitusjohtajasopimuksen, toimitusjohtajalla on irtisanomisajan palkan lisäksi oikeus korvaukseen, joka vastaa toimitusjohtajan 12 kuukauden palkkaa. Vuoden 2014 ennalta sovittujen konsernin operatiivisten ja strategisten tavoitteiden saavuttamisesta toimitusjohtajalle maksettiin erillinen menestyspalkkio, jonka määrä oli euroa. Biotien hallitus on päättänyt, että toimitusjohtajan tulee pitää omistuksessaan vähintään sellainen määrä Yhtiön osakkeita, joka vastaa 25 prosenttia toimitusjohtajan optio-ohjelman 2011 nojalla saamasta nettotuotosta, paitsi milloin mainittu 25 prosentin osuus nettotuotosta

4 olisi suurempi kuin toimitusjohtajan 12 kuukauden bruttopalkka, missä tapauksessa toimitusjohtajan tulee pitää omistuksessaan hänen 12 kuukauden bruttopalkkaansa vastaava määrä osakkeita. Osakkeet tulee pitää niin kauan kuin toimitusjohtajan toimisuhde konserniyhtiöön jatkuu. Hallitus voi erittäin painavista syistä myöntää poikkeuksen omistusvelvoitteesta. Biotien toimitusjohtajan eläkeikää ei ole määritelty toimitusjohtajasopimuksessa. Näin ollen Yhtiö ei ole sitoutunut alennettuun eläkeikään. Eläke-etuudet Yhtiö on osana toimitusjohtajan ja tiettyjen johtoryhmään kuuluvien henkilöiden työsuhteiden ehtoja sitoutunut osallistumaan vapaaehtoisesta maksuperusteisesta eläkevakuutuksesta aiheutuvien kulujen korvaamiseen. Vuonna 2014 tällaisia kuluja korvattiin euroa. Johtoryhmän jäsenet, joiden kotipaikka ei ole Suomessa, eivät kuulu Suomen lakisääteisen eläkejärjestelmän piiriin. Pitkän aikavälin kannustimet Vuoden 2014 ohjelmat Biotien hallitus on hyväksynyt konsernin henkilöstölle kaksi osakepohjaista kannustinjärjestelmää, joiden perusteella palkkioita myönnetään vuosina Uudet kannustinjärjestelmät ovat jatkoa nykyisille kannustinjärjestelmille, joiden perusteella palkkioita on myönnetty vuosina Optio-ohjelma 2014 on tarkoitettu Yhtiön työntekijöille Euroopassa, ja Osakepalkkiojärjestelmä 2014 on tarkoitettu Yhtiön työntekijöille Yhdysvalloissa (yhdessä vuoden 2014 ohjelmat ). Vuoden 2014 ohjelmat on tarkoitettu osaksi työntekijöiden palkitsemis-, kannustin- ja sitouttamisjärjestelmää, ja niiden on tarkoitus tukea uusien työntekijöiden rekrytointia niin, että konsernin henkilöstömäärän kasvaessa voidaan varmistaa, että tällä hetkellä suunnitteilla olevat kliiniset kokeet suoritetaan tehokkaasti ja toimivasti. Palkitseminen tukee konsernin asettamien tavoitteiden ja konsernin strategian toteutumista sekä pitkän aikavälin tuloksellisuutta. Lisäksi vuoden 2014 ohjelmat heijastavat sitä kilpailuympäristöä, jossa konserni toimii, erityisesti Yhdysvalloissa ja ne mahdollistavat sen, että konserni houkuttelee ja säilyttää palveluksessaan oikeanlaisia työntekijöitä. Optio-ohjelma 2014 Optio-oikeuksia voidaan antaa yhteensä enintään kappaletta, joista optio-oikeutta on kohdistettu ylimmälle johdolle ja niihin liittyy alla mainittavia erityisehtoja. Optio-oikeudet oikeuttavat merkitsemään yhteensä enintään Yhtiön uutta tai sen hallussa olevaa osaketta. Optio-oikeuksien jakamisesta päättää hallitus. Optio-oikeudet annetaan vastikkeetta. Optio-oikeudet on jaettu seitsemään (7) optioluokkaan: optiooikeuksista merkitään tunnuksella 2014A, merkitään tunnuksella 2014B, merkitään tunnuksella 2014C, merkitään tunnuksella 2014D, merkitään tunnuksella 2014E, merkitään tunnuksella 2014F ja merkitään tunnuksella 2014M.

5 Enintään optio-oikeutta, jotka voidaan myöntää ylimmälle johdolle vuonna 2014, ovat ehdollisia sille, että Yhtiön osakkeen hinta kasvaa vähintään 100 % kolmen vuoden ajanjaksolla Mikäli osakkeen hinnan kasvu kyseisellä ajanjaksolla on 35 % tai alle, ylimmän johdon jäsenet eivät saa näitä optioita; tämän jälkeen ylimmän johdon optioyksikköjen määrä kasvaa lineaarisesti nollasta, kun osakkeen hinnan kasvu on 35 %, enintään optio-yksikköön, kun osakkeen hinnan kasvu on 100 %. Kaikilla optio-oikeuksilla merkittävien osakkeiden merkintähinta on 0,01 euroa per osake. Osakkeen merkintähinnan määräytymisen perusteena on saavuttaa konsernin työntekijöiden välitön ja tehokas sitoutuminen Yhtiöön ja yhdistää omistajien ja työntekijöiden tavoitteet. Osakkeet on maksettava merkittäessä. Osakkeen merkintähinta merkitään Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Palkkioita myönnetään vuonna 2014 koskien optio-oikeuksien 2014A, 2014B ja 2014M; vuonna 2015 koskien optio-oikeuksia 2014C ja 2014D sekä vuonna 2016 koskien optiooikeuksia 2014E ja 2014F. Osakkeiden merkintäajat ovat seuraavat: optio-oikeuksilla 2014A , optio-oikeuksilla 2014B , optio-oikeuksilla 2014C , optio-oikeuksilla 2014D , optio-oikeuksilla 2014E , optio-oikeuksilla 2014F ja optio-oikeuksilla 2014M Jos optio-oikeuden omistajan työ- tai toimisuhde konserniyhtiössä päättyy, henkilö menettää vastikkeetta kaikki optio-oikeudet, joiden osakemerkintäaika ei ole alkanut, ellei hallitus toisin päätä. Hallitus voi päättää optio-oikeuksien ehtoihin tehtävistä muutoksista ja täsmennyksistä, joita ei ole pidettävä olennaisina, sekä muista optio-oikeuksiin liittyvistä seikoista. Osakepalkkiojärjestelmä 2014 Annettavien osakeyksikköjen enimmäismäärä ja niitä vastaavien, järjestelmän perusteella jaettavien osakkeiden määrä voi olla yhteensä osaketta, joista on kohdistettu ylimmälle johdolle ja niihin liittyy alla mainittavia erityisehtoja. Enintään osakeyksikköä, jotka voidaan myöntää ylimmälle johdolle vuonna 2014, ovat ehdollisia sille, että Yhtiön osakkeen hinta kasvaa vähintään 100 % kolmen vuoden ajanjaksolla Mikäli osakkeen hinnan kasvu kyseisellä ajanjaksolla on 35 % tai alle, ylimmän johdon jäsenet eivät saa näitä osakeyksiköitä; tämän jälkeen ylimmän johdon osakeyksikköjen määrä kasvaa lineaarisesti nollasta, kun osakkeen hinnan kasvu on 35 %, enintään osakeyksikköön, kun osakkeen hinnan kasvu on 100 %. Kaikilla osakeyksiköillä merkittävien osakkeiden merkintähinta osakkeelta on pyöristettynä 0,01 Yhdysvaltain dollaria vastaava määrä euroja eli 0,01 euroa per osake. Osakkeen merkintähinnan määräytymisen perusteena on saavuttaa konsernin työntekijöiden välitön ja tehokas sitoutuminen Yhtiöön ja yhdistää omistajien ja työntekijöiden tavoitteet. Osakkeet on maksettava ennen kuin ne luovutetaan. Osakkeen merkintähinta merkitään Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

6 Osakepalkkiojärjestelmässä on kolme peräkkäistä ansaintajaksoa, kalenterivuodet 2014, 2015 ja Kutakin ansaintajaksoa seuraa seuraavat merkintäajat: luokalle 2014A (joka muodostaa 25 % annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2014) ; luokalle 2014B (joka muodostaa jäljellä olevan osan annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2014) ; luokalle 2014C (joka muodostaa 25 % annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2015) ; luokalle 2014D (joka muodostaa jäljellä olevan osan annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2015) ; luokalle 2014E (joka muodostaa 25 % annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2016) ; luokalle 2014F (joka muodostaa jäljellä olevan osan annetuista osakeyksiköistä ansaintajaksolla 2016) ; ja luokalle 2014M (muodostuen ylimmälle johdolle ansaintajaksolla 2014 annetuista palkkioista) Yhtiön osakkeet jaetaan työntekijöille kunkin merkintäajan jälkeen hallituksen määräämänä ajankohtana. Mikäli työntekijän työ- tai toimisuhde konserniyhtiöön päättyy ennen merkintäajan alkamista, hän menettää kyseiseen merkintäaikaan kohdistuvat osakeyksiköt, ellei hallitus toisin päätä. Hallitus voi päättää osakeyksikköjen ehtoihin tehtävistä muutoksista ja täsmennyksistä, joita ei ole pidettävä olennaisina, sekä muista osakeyksiköihin liittyvistä seikoista. Hallitus päätti, että ylimmän johdon jäsenten on pidettävä omistuksessaan 25 prosenttia kummastakin vuoden 2014 ohjelmasta saamastaan nettotuotosta Biotien osakkeina, kunnes hänen osakeomistuksensa yhteensä vastaa hallituksen asettamaa vähimmäistasoa. Tämä osakemäärä on omistettava niin kauan kuin henkilön työ- tai toimisuhde konserniin kuuluvaan yhtiöön jatkuu. Hallitus voi erityisen painavasta syystä myöntää poikkeuksia omistusvelvollisuuteen. Biotie Therapies Oyj:n hallitus päätti kolmivuotisista henkilöstön kannustinjärjestelmistä (pörssitiedote ) Vuoden 2011 ohjelmat Biotien hallitus päätti joulukuussa 2011 kahdesta osakepohjaisesta kannustinjärjestelmästä konsernin henkilöstölle, joiden perusteella palkkioita myönnetään vuosina Optioohjelma 2011 on tarkoitettu pääasiassa työntekijöille Euroopassa ja osakepalkkiojärjestelmä 2011 on tarkoitettu pääasiassa työntekijöille Yhdysvalloissa (yhdessä vuoden 2011 ohjelmat ). Vuoden 2011 ohjelmat on tarkoitettu osaksi konsernin työntekijöiden kannustusja sitouttamisjärjestelmää. Palkitseminen tukee Yhtiön asettamien tavoitteiden ja Yhtiön strategian toteutumista sekä pitkän aikavälin tuloksellisuutta. Optio-ohjelma 2011 Optio-oikeuksia annetaan yhteensä enintään kappaletta ja ne oikeuttavat merkitsemään yhteensä enintään Yhtiön uutta tai sen hallussa olevaa osaketta. Optio-oikeuksien jakamisesta päättää hallitus. Optio-oikeudet annetaan vastikkeetta. Optiooikeudet on jaettu kolmeen (3) optioluokkaan, optio-oikeuksista merkitään tunnuksella 2011A, merkitään tunnuksella 2011B ja merkitään tunnuksella 2011C. Optioehtojen mukaan 50 prosenttia optio-oikeuksien enimmäismäärästä jaetaan konsernin henkilöstölle hallituksen vuosittain päättämien tavoitteiden toteutumisen perusteella, ja

7 toinen 50 prosenttia optio-oikeuksien enimmäismäärästä jaetaan riippumatta strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutumisesta. Kaikilla optio-oikeuksilla 2011 merkittävien osakkeiden merkintähinta on 0,01 euroa osakkeelta. Osakkeen merkintähinnan määräytymisen perusteena on saavuttaa konsernin työntekijöiden välitön ja tehokas sitoutuminen Yhtiöön ja yhdistää omistajien ja työntekijöiden tavoitteet. Osakkeet on maksettava merkittäessä. Osakkeen merkintähinta merkitään Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Osakkeiden merkintäaika on optio-oikeudella 2011A, , optio-oikeudella 2011B, ja optio-oikeudella 2011C, Mikäli optiooikeuden omistajan työ- tai toimisuhde konserniyhtiöön päättyy, hän menettää vastikkeetta kaikki optio-oikeudet, joilla osakemerkinnän aika ei ollut alkanut. Osakepalkkiojärjestelmä 2011 Osakepalkkiojärjestelmän perusteella jaetaan osakeyksikköjä ja niitä vastaavia osakkeita yhteensä enintään kappaletta. Osakepalkkioiden jakamisesta päättää hallitus. Osakepalkkiojärjestelmässä on kolme peräkkäistä ansaintajaksoa, kalenterivuodet 2011, 2012 ja Kutakin ansaintajaksoa seuraa noin kahden vuoden sitouttamisjakso, jonka jälkeen työntekijöille annetaan Yhtiön osakkeita jaettujen osakeyksiköiden perusteella. Sitouttamisjaksot päättyvät , ja Mikäli työntekijän työ- tai toimisuhde konserniyhtiöön päättyy ennen sitouttamisjakson päättymistä, työntekijä menettää vastaavat osakeyksiköt vastikkeetta. Osakepalkkiojärjestelmän ehtojen mukaan 50 prosenttia konsernin henkilöstölle jaettavien osakeyksikköjen enimmäismäärästä edellyttää hallituksen kullekin ansaintajaksolle päättämien tavoitteiden toteutumista, ja toinen 50 prosenttia osakeyksikköjen enimmäismäärästä on riippumaton strategisten ja operatiivisten tavoitteiden toteutumisesta. Lisää 2011 ohjelmista julkaistussa pörssitiedotteessa (Linkki tiedotteeseen). Hallitus ei ole nähnyt tarpeelliseksi myöntää ja jakaa kaikkia mahdollisia osakekannustimia, jotka olisi voitu jakaa vuoden 2011 ohjelmien perusteella, osittain koska Yhtiöstä lähtevät menettävät optionsa ja osakeyksikkönsä. Vuoden 2011 ohjelmien perusteella olisi vielä voitu jakaa mennessä yhteensä enintään osaketta, mutta ne ovat jääneet jakamatta, edustaen 26,7 % palkkioiden enimmäiskokonaismäärästä. Tämä määrä voi vielä kasvaa, jos palkkioiden saajat jättävät Yhtiön ennen merkintäaikojen alkamista, joista viimeisin alkaa tammikuussa Vuoden 2014 aikana osaketta merkittiin tammikuussa 2014 alkaneen merkintäajan puitteissa.vuoden 2011 ohjelmien perusteella mennessä jaetut palkkiot voivat johtaa siihen, että enintään osaketta luovutetaan palkkioiden maksamiseksi. Sveitsiläinen optio-ohjelma Biotien helmikuussa 2011 hankkimalla sveitsiläisellä Biotie Therapies AG:lla (entinen Synosia Therapeutics Holding AG ja Biotie Therapies Holding AG) on myös optio-ohjelma, jonka

8 puitteissa on annettu optio-oikeuksia työntekijöille, ille sekä konsulteille. Synosian hankinnan toteuttamisen yhteydessä optio-ohjelmaa muutettiin siten, että entisen Synosia Therapeutics Holding AG:n osakkeiden sijaan ohjelman nojalla voidaan merkitä yhteensä enintään Biotie Therapies Oyj:n osaketta. Biotie Therapies Oyj laski osaketta liikkeeseen hankinnan yhteydessä nykyiselle tytäryhtiölleen Biotie Therapies AG:lle luovutettavaksi edelleen optioiden haltijoille, näiden mahdollisesti käyttäessä optioitaan optioehtojen mukaisesti. Viimeinen osakkeiden merkintäpäivä Sveitsiläisen optio-ohjelman optio-oikeuksien osalta on Osakkeiden merkintähinnat ovat seuraavat: Kutakin Biotie Therapies Oyj:n Optioiden perusteella merkittävien Biotie Therapies Oyj:n osaketta vastaava merkintähinta osakkeiden alkuperäinen määrä (osa ohjelman mukaisista osakkeista on jo merkitty ja toimitettu) 0,07 euroa osakkeelta ,08 euroa osakkeelta ,10 euroa osakkeelta ,12 euroa osakkeelta ,16 euroa osakkeelta ,21 euroa osakkeelta ,22 euroa osakkeelta ,24 euroa osakkeelta ,27 euroa osakkeelta ,27 euroa osakkeelta ,29 euroa osakkeelta ,35 euroa osakkeelta Yhteensä Yhteensä Biotien osaketta on jo merkitty ja toimitettu Sveitsiläisen optio-ohjelman mukaisesti mennessä. Koska tietyt optiot on peruutettu, on jäljellä olevien optioiden määrä vain kappaletta ja täten Biotie Therapies Oyj:n ulkona olevien osakkeiden ja äänien määrä voi kasvaa enintään tällä määrällä Sveitsiläisen optio-ohjelman perusteella. Lue täältä lisää optio-ohjelmista linkki.

9 Toimitusjohtajan ja muiden johtoon kuuluneiden vuonna 2014 ansaitut palkkiot ja muut etuudet on selostettu seuraavassa taulukossa (kaikki summat euroissa): Toimielin Kiinteä palkka Tavoitesidonnainen bonus (perustuu Luontoisedut vuoden 2014 suoritukseen) Eläke Kokonaispalkkio vuonna 2014 Toimitusjohtaja Muu johtoryhmä lukuun ottamatta toimitusjohtajaa Vuoden 2014 kokonaissumma * Luontoisedut sisältävät oikeuden autoon ja puhelimeen. ** Luontoisedut sisältävät oikeuden puhelimeen, yksityiseen sairausvakuutukseen ja henkivakuutukseen. Vuonna 2014 myönnettiin johdolle optiota, johdon optiota, osakeyksikköä ja johdon osakeyksikköä 2014M-ohjelmasta (2013: optiota, 0 johdon optiota, osakeyksikköä ja 0 johdon osakeyksikköä). Tilikauden loppuun mennessä johdolle myönnetyt optiot ja osakeyksiköt olivat yhteensä optiota, johdon optiota, osakeyksikköä ja johdon osakeyksikköä (tilikauden 2013 lopussa optiota ja osakeyksikköä). Järjestelyyn 2014M kuuluvat johdon optiot ja johdon osakeyksiköt ovat riippuvaisia yhtiön osakkeen hinnan kasvusta kolmen vuoden ajanjakson aikana, joka päättyy Ehdon seurauksena niiden optioiden ja osakeyksikköjen määrä, joihin lopulta syntyy oikeus, voi vaihdella nollasta optioon ja osakeyksikköön. Johtoryhmän jäsenet ovat tehneet osakemerkintöjä vuonna optioiden perusteella ja osake-oikeuksien perusteella. Biotie on soveltanut IFRS 2 -standardia niihin optio-ohjelmiin, joissa optiot on myönnetty jälkeen ja joihin ei ole syntynyt työntekijöille lopullista oikeutta ennen Myönnetyt optio-oikeudet arvostetaan käypään arvoon Black-Scholes - optiohinnoittelumallilla etuisuuksien myöntämishetkellä ja optiot kirjataan kuluksi tuloslaskelmaan henkilöstökuluihin jaksotettuna oikeuden ansaintakaudelle.

2. Toimitusjohtajan ja muiden johtoon kuuluneiden palkitsemisperiaatteet ja päätöksenteko

2. Toimitusjohtajan ja muiden johtoon kuuluneiden palkitsemisperiaatteet ja päätöksenteko 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen 2. Toimitusjohtajan ja muiden johtoon kuuluneiden palkitsemisperiaatteet ja päätöksenteko Tämä Biotie Therapies Oyj:n ( Yhtiö tai Biotie tai yhdessä tytäryhtiöiden

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys HKScan Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 2010 6.4.2011 Sisältö 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen 2 1.1 Hallituksen jäsenille maksetut palkat ja palkkiot vuonna 2010.. 2 2. Toimitusjohtajan ja johtoryhmän

Lisätiedot

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Päivitetty 3.6.2014 1 SISÄLTÖ 1. Palkitseminen... 3 1.1 Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys... 3 1.2 Lyhyen aikavälin palkitseminen (vuosipalkkiojärjestelmä)...

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 SUOMEN HOIVATILAT OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 SUOMEN HOIVATILAT OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 SUOMEN HOIVATILAT OYJ 20.2.2019 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS... 3 3 HALLITUKSEN PALKITSEMINEN... 3 3.1 Hallituksen jäsenten palkitsemisen

Lisätiedot

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Päivitetty 17.3.2015 1 SISÄLTÖ 1. Palkitseminen... 3 1.1 Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys... 3 1.2 Lyhyen aikavälin palkitseminen (vuosipalkkiojärjestelmä)...

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2016

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkka- ja palkkioselvitys Hallitus Palkkiot Hallituksen palkkioista päättää varsinainen yhtiökokous. Hallituksen palkkiota koskevat ehdotukset yhtiökokoukselle valmistelee

Lisätiedot

INVESTORS HOUSE OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017

INVESTORS HOUSE OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 INVESTORS HOUSE OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 Sisällysluettelo Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys 3 Hallituksen jäsenten palkitsemisen keskeiset periaatteet 3 Toimitusjohtajan ja muun johdon

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys. Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys. Palkka- ja palkkioselvitys 41 Tässä raportissa kuvataan Afarakin hallituksen ja johtoryhmän palkitsemisperiaatteet ja -käytännöt sekä kerrotaan heidän palkkioistaan ja osakeomistuksestaan vuonna 2014. Palkitsemisperiaatteet Afarak

Lisätiedot

1.1 Päätöksentekojärjestys ja palkitsemisen keskeiset periaatteet

1.1 Päätöksentekojärjestys ja palkitsemisen keskeiset periaatteet PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SEKÄ PALKITSEMISRAPORTTI Päivitetty 30.1.2019 Tämä CapMan Oyj:n (jäljempänä CapMan) palkka- ja palkkioselvitys on laadittu 1.1.2016 voimaan tulleen Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 1 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 HALLITUKSEN JA VALIOKUNNAN JÄSENTEN PALKKIOT JA MUUT TALOUDELLISET ETUUDET Periaatteet ja päätöksentekojärjestys Aspo Oyj:n varsinainen yhtiökokous päättää hallituksen

Lisätiedot

HKScan Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 2011 (4.4.2012)

HKScan Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 2011 (4.4.2012) HKScan Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 2011 (4.4.2012) Sisältö 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen 1.1 Hallituksen jäsenille maksetut palkat ja palkkiot vuonna 2011 2. Toimitusjohtajan ja johtoryhmän

Lisätiedot

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2010

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2010 Selvitys 1 (7) QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2010 Selvitys 2 (7) Sisällys: 1 Palkitsemisen hallinnointi... 3 2 Hallitus... 3 3 Toimitusjohtaja... 4 4 Hallintoneuvosto... 4 5 Johtoryhmä...

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SUOMEN HOIVATILAT OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SUOMEN HOIVATILAT OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SUOMEN HOIVATILAT OYJ 27.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS... 3 3 HALLITUKSEN PALKITSEMINEN... 3 3.1 Hallituksen jäsenten palkitsemisen

Lisätiedot

Comptelin palkka- ja palkkioselvitys 2016

Comptelin palkka- ja palkkioselvitys 2016 1 (5) Tämä palkka- ja palkkioselvitys 2016 on tehty 2015 annetun Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin (Corporate Governance, www.cgfinland.fi) mukaisesti ja julkaistaan vuoden 2016 tilinpäätöksen,

Lisätiedot

Kotipizza Group Oyj:n ohjeistuksen mukaan lähiesimiehen esimiehen on hyväksyttävä kaikki yksittäiset palkitsemispäätökset.

Kotipizza Group Oyj:n ohjeistuksen mukaan lähiesimiehen esimiehen on hyväksyttävä kaikki yksittäiset palkitsemispäätökset. PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS TILIKAUDELTA 1.2.2017-31.1.2018 Kotipizza Group Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys on kuvaus palkitsemisesta yhtiössä. Selvitystä päivitetään ja tarkistetaan siten, että sen sisältämät

Lisätiedot

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2011

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2011 Selvitys QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2011 Selvitys Sisällys: 1 Palkitsemisen hallinnointi... 1 2 Hallitus... 1 3 Toimitusjohtaja... 2 4 Hallintoneuvosto... 2 5 Johtoryhmä...

Lisätiedot

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Päivitetty 21.3.2016 1 SISÄLTÖ A. Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys... 3 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen ja palkitsemisen valmistelu... 3 2. Toimitusjohtajan

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2012

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2012 1 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2012 HALLITUKSEN JA VALIOKUNNAN JÄSENTEN PALKKIOT JA MUUT TALOUDELLISET ETUUDET Periaatteet ja päätöksentekojärjestys Aspo Oyj:n varsinainen yhtiökokous päättää hallituksen

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS F-Secure Oyj 12. toukokuuta 2014 Sisällys Hallituksen ja yhtiön johtoryhmän jäsenten palkitseminen... 3 Hallitus... 3 Hallituksen palkitseminen... 3 Toimitusjohtaja... 4 Johtoryhmän

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Hallinto...3. Palkka- ja palkkioselvitys...3

SISÄLLYSLUETTELO. Hallinto...3. Palkka- ja palkkioselvitys...3 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 SISÄLLYSLUETTELO Hallinto...3 Palkka- ja palkkioselvitys...3 Tämä sivu on tulostettu HKScanin verkkovuosikertomuksesta 2016. Lue kertomus kokonaisuudessaan osoitteesta vuosikertomus2016.hkscan.com.

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2015

Palkka- ja palkkioselvitys 2015 2015 Palkka- ja palkkioselvitys Hallitus Palkkiot Hallituksen palkkioista päättää varsinainen yhtiökokous. Hallituksen palkkiota koskevat ehdotukset yhtiökokoukselle valmistelee hallituksen nimitys- ja

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 REVENIO GROUP OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 REVENIO GROUP OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 REVENIO GROUP OYJ 27.2.2018 1 JOHDANTO Revenio Group Oyj:n ("Yhtiö", "Revenio") hallinto perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja Yhtiön yhtiöjärjestykseen. Revenio noudattaa

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 SUOMEN HOIVATILAT OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 SUOMEN HOIVATILAT OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 SUOMEN HOIVATILAT OYJ 23.2.2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS... 3 3 HALLITUKSEN PALKITSEMINEN... 3 3.1 Hallituksen jäsenten palkitsemisen

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS F-Secure Oyj 4. huhtikuuta 2016 Sisällys Hallituksen ja yhtiön johtoryhmän jäsenten palkitseminen... 3 Hallitus... 3 Hallituksen palkitseminen... 3 Toimitusjohtaja... 3 Johtoryhmän

Lisätiedot

KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2012 Tämä palkka- ja palkkioselvitys on käsitelty Kesko Oyj:n hallituksen palkitsemisvaliokunnan kokouksessa 4.2.2013 Kesko Oyj Y-tunnus 0109862-8 Satamakatu 3 Kotipaikka

Lisätiedot

Kesko Oyj. Palkka- ja palkkioselvitys

Kesko Oyj. Palkka- ja palkkioselvitys Kesko Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 2010 Tämä palkka- ja palkkioselvitys on käsitelty Kesko Oyj:n hallituksen palkitsemisvaliokunnan kokouksessa 2.2.2011. Sisältö 1 Palkitsemisjärjestelmät... 3 1.1 Hallituksen

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2016

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkka- ja palkkioselvitys 2016 A. Palkitsemisen päätöksentekojärjestys Yhtiön yhtiökokous päättää vuosittain hallituksen jäsenten palkitsemisesta hallituksen henkilöstö- ja palkitsemisvaliokunnan valmisteleman

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys HALLITUS Palkkiot Hallituksen palkkioista päättää varsinainen yhtiökokous. Vuonna 2014 tehdyn päätöksen mukaisesti hallituksen jäsenille maksetaan vuosipalkkiota seuraavasti: hallituksen jäsenille maksetaan

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Palkitsemisen päätöksentekojärjestys Yhtiökokous Hallituksen palkitseminen Johtoryhmä ja palkitsemisen keskeiset periaatteet Johtoryhmä koostuu kuudesta henkilöstä (sisältäen

Lisätiedot

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Päivitetty 07 09 2017 1 SISÄLTÖ A. Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys... 3 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen ja palkitsemisen valmistelu... 3 2. Toimitusjohtajan

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 1 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 HALLITUKSEN JA VALIOKUNNAN JÄSENTEN PALKKIOT JA MUUT TALOUDELLISET ETUUDET Periaatteet ja päätöksentekojärjestys Aspo Oyj:n varsinainen yhtiökokous päättää hallituksen

Lisätiedot

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SPONDA OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Päivitetty 23.2.2017 1 SISÄLTÖ A. Palkitsemista koskeva päätöksentekojärjestys... 3 1. Hallituksen jäsenten palkitseminen ja palkitsemisen valmistelu... 3 2. Toimitusjohtajan

Lisätiedot

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1. 31.12.2014

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1. 31.12.2014 Selvitys QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1. 31.12.2014 Selvitys Sisällys: 1 Palkitsemisen hallinnointi... 1 2 Hallitus... 1 3 Toimitusjohtaja... 2 4 Hallintoneuvosto... 2 5 Johtoryhmä...

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2 0 1 8 Palkka- ja palkkioselvitys 2018 1) Johdanto 27.2.2019 Revenio Group Oyj:n ("Yhtiö", "Revenio") hallinto perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja Yhtiön yhtiöjärjestykseen.

Lisätiedot

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS Aspocompin hallituksen nimitysvaliokunta tai mikäli valiokuntaa ei perusteta niin yhtiön hallitus kokonaisuudessaan valmistelee

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Palkka- ja palkkioselvitys...3

SISÄLLYSLUETTELO. Palkka- ja palkkioselvitys...3 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 SISÄLLYSLUETTELO Palkka- ja palkkioselvitys...3 Tämä sivu on tulostettu HKScanin verkkovuosikertomuksesta 2015. Lue kertomus kokonaisuudessaan osoitteesta vuosikertomus2015.hkscan.com.

Lisätiedot

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2013

QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2013 Selvitys QPR Software Oyj Palkka- ja palkkioselvitys 1.1.-31.12.2013 Selvitys Sisällys: 1 Palkitsemisen hallinnointi... 1 2 Hallitus... 1 3 Toimitusjohtaja... 2 4 Hallintoneuvosto... 2 5 Johtoryhmä...

Lisätiedot

Tämä palkka- ja palkkioselvitys on laadittu Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin luvun 7, Palkitseminen, mukaisesti.

Tämä palkka- ja palkkioselvitys on laadittu Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin luvun 7, Palkitseminen, mukaisesti. EXEL COMPOSITES OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Tämä palkka- ja palkkioselvitys on laadittu Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin luvun 7, Palkitseminen, mukaisesti. Palkitsemisjärjestelmiin sovellettavat

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys (13.3.2014)

Palkka- ja palkkioselvitys (13.3.2014) Palkka- ja palkkioselvitys (13.3.2014) Hallituksen palkitseminen Varsinainen yhtiökokous päättää hallituksen palkkioista. Hallituksen nimitysvaliokunta valmistelee yhtiökokoukselle tehtävät esitykset hallituksen

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS F-Secure Oyj Toukokuu 2018 Sisällys Hallitus ja hallituksen jäsenten palkitseminen... 3 Hallituksen jäsenet... 3 Hallituksen palkitseminen... 3 Toimitusjohtajan ja johtoryhmän

Lisätiedot

KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS KESKO OYJ:N PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2013 Tämä palkka- ja palkkioselvitys on käsitelty Kesko Oyj:n hallituksen palkitsemisvaliokunnan kokouksessa 3.2.2014 Kesko Oyj Y-tunnus 0109862-8 Satamakatu 3 Kotipaikka

Lisätiedot

Siten seuraavia kohtia muutetaan: - kohta I.1 optio-oikeuksien määrä ja - kohta II.3 osakkeiden merkintähinta.

Siten seuraavia kohtia muutetaan: - kohta I.1 optio-oikeuksien määrä ja - kohta II.3 osakkeiden merkintähinta. Ylimääräinen yhtiökokous päätti 21.11.2018 Yhtiön osakemäärän vähentämisestä hallituksen kokouksessaan 9/2018 tekemän ehdotuksen mukaisesti siten, että jokaista 30:tä Yhtiön tämänhetkistä osaketta vastaa

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkitsemisraportti vuodelta

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkitsemisraportti vuodelta Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Palkitsemisraportti vuodelta 2016 15.2.2017 1 2 Palkka- ja palkkioselvitys 2016 JOHDANTO Tämä on Suomen Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n antaman Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys Palkka- ja palkkioselvitys Altia Oyj ("Altia" tai "yhtiö") on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle 23.3.2018 alkaen. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Tämä Altian palkka- ja palkkioselvitys

Lisätiedot

Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys

Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys 2012 Alma Media noudattaa Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n 15.6.2010 antamaa, 1.10.2010 alkaen voimassa olevaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia sellaisenaan.

Lisätiedot

Palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajana toimii Philip Baum. Jäseninä ovat Jelena Manojlovic, Markku Kankaala ja Barry Rourke.

Palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajana toimii Philip Baum. Jäseninä ovat Jelena Manojlovic, Markku Kankaala ja Barry Rourke. Palkka- ja palkkioselvitys Tässä raportissa kuvataan Ruukin hallituksen ja johtoryhmän palkitsemisperiaatteet ja - käytännöt sekä kerrotaan heidän palkkioistaan ja osakeomistuksestaan vuonna 2011. Palkitsemisperiaatteet

Lisätiedot

Saija Suonpää [Date] 0

Saija Suonpää [Date] 0 Saija Suonpää [Date] 0 CRAMON PALKITSEMISEEN LIITTYVÄ PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA PÄÄPE- RIAATTEET Cramo-konsernin palkitseminen perustuu yrityksen palkitsemisperiaatteisiin, sisältäen yhtiön käytännöt palkoista

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 10.2.2016 CRAMO-KONSERNI

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 10.2.2016 CRAMO-KONSERNI PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 10.2.2016 CRAMO-KONSERNI 1 1 Cramon palkitsemisperiaatteet ja päätöksentekojärjestys... 3 2 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 4 3 Toimitusjohtajan, konsernijohtoryhmän

Lisätiedot

CRAMON PALKITSEMISEEN LIITTYVÄ PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA PÄÄPE- RIAATTEET

CRAMON PALKITSEMISEEN LIITTYVÄ PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA PÄÄPE- RIAATTEET 1 CRAMON PALKITSEMISEEN LIITTYVÄ PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA PÄÄPE- RIAATTEET Cramo-konserin palkitseminen perustuu yrityksen palkitsemisperiaatteisiin, sisältäen yhtiön käytännöt palkoista ja työsuhde-eduista.

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS. F-Secure Oyj PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS F-Secure Oyj 1. kesäkuuta 2017 Sisällys Hallitus ja hallituksen jäsenten palkitseminen... 3 Hallituksen jäsenet... 3 Hallituksen palkitseminen... 3 Toimitusjohtajan ja johtoryhmän

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti

Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti Palkka- ja palkkioselvitys sekä palkitsemisraportti CapMan Oyj:n hallituksen vahvistama 11.2.2016. Tämä CapMan Oyj:n (jäljempänä CapMan) palkka- ja palkkioselvitys on laadittu 1.1.2016 voimaan tulleen

Lisätiedot

Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys

Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys Alma Media Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys 2014 Kuva: Miika Kainu Alma Media noudattaa Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n 15.6.2010 antamaa, 1.10.2010 alkaen voimassa olevaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia

Lisätiedot

LEASEGREEN GROUP PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SISÄLTÖ

LEASEGREEN GROUP PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SISÄLTÖ LEASEGREEN GROUP PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 2 2 PALKITSEMISTA KOSKEVA PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS... 2 2.1 HALLITUKSEN JÄSENTEN PALKITSEMINEN JA PALKITSEMISEN VALMISTELU... 2 2.2 TOIMITUSJOHTAJAN

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2018

Palkka- ja palkkioselvitys 2018 Palkka- ja palkkioselvitys 2018 Palkka- ja palkkioselvitys Tämä palkka- ja palkkioselvitys (jäljempänä selvitys ) on laadittu Arvopaperimarkkinayhdistyksen vuonna 2015 julkaiseman Suomen listayhtiöiden

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys sdsdsdsd Palkka- ja palkkioselvitys 2013 1 Palkka- ja palkkioselvitys Hallituksen palkkiot Hallituksen palkkioista päätetään yhtiökokouksessa osakkeenomistajien nimitystoimikunnan suosituksen pohjalta.

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2013

Palkka- ja palkkioselvitys 2013 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2013 1 Palkka- ja palkkioselvitys 2013 Cargotecin palkka- ja palkkioselvityksessä esitetään yhtiön palkka- ja palkitsemisperiaatteet sekä maksetut palkkiot hallituksen jäsenille,

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS SISÄLLYSLUETTELO Hallinto...3 Palkka- ja palkkioselvitys...3 Tämä sivu on tulostettu HKScanin verkkovuosikertomuksesta 2017. Lue kertomus kokonaisuudessaan osoitteesta vuosikertomus2017.hkscan.com.

Lisätiedot

NIXU OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

NIXU OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS NIXU OYJ PALKKA- JA Nixu Oyj PL 39 (Keilaranta 15), FI-02151 Espoo, Finland Puhelin +358 9 478 1011 Fax +358 9 478 1030 Y-tunnus 0721811-7 Internet www.nixu.fi 2 (5) Palkka- ja palkkioselvitys on yhtenäinen

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS HALLITUS. 1.1 Hallituksen jäsenten palkkiot ja muut etuisuudet

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS HALLITUS. 1.1 Hallituksen jäsenten palkkiot ja muut etuisuudet PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 31.12.2015 1. HALLITUS 1.1 Hallituksen jäsenten palkkiot ja muut etuisuudet Hallituksen jäsenille maksettavista palkkioista päättävät osakkeenomistajat varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Lisätiedot

Cargotecin palkka- ja palkkioselvitys 2014

Cargotecin palkka- ja palkkioselvitys 2014 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 1 Cargotecin palkka- ja palkkioselvitys 2014 Palkka- ja palkkioselvityksessä esitetään yhtiön palkitsemisperiaatteet sekä maksetut palkat ja palkkiot hallituksen jäsenille,

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 1.10.2010 CRAMO OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 1.10.2010 CRAMO OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 1.10.2010 CRAMO OYJ 1 1 Cramon palkitsemisperiaatteet ja päätöksentekojärjestys... 3 2 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 3 3 Toimitusjohtajan, johtoryhmän ja avainhenkilöstön

Lisätiedot

Palkka ja palkkioselvitys

Palkka ja palkkioselvitys Palkka ja palkkioselvitys 2018 2 Palkka- ja palkkioselvitys 2018 Evli Pankki Oyj:n ( Evli ) palkka- ja palkkioselvitys kuvaa yhtiön palkitsemiskäytäntöjä sekä ylimmän johdon eli hallituksen, toimitusjohtajan

Lisätiedot

Cramo-konserni Palkka- ja palkkioselvitys 2016

Cramo-konserni Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Cramo-konserni Palkka- ja palkkioselvitys 2016 7. helmikuuta 2017 Saija Suonpää [Date] CRAMON PALKITSEMISEEN LIITTYVÄ PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA PÄÄPE- RIAATTEET Cramo-konserin palkitseminen perustuu yrityksen

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Caverion Oyj. Julkinen

Palkka- ja palkkioselvitys 2016 Caverion Oyj. Julkinen Caverion Oyj Julkinen A. Palkitsemisen päätöksentekojärjestys... 1 B. Palkitsemisen periaatteet Caverion konsernissa... 1 1 Lyhyen aikavälin kannustinjärjestelmät... 1 2 Pitkän aikavälin kannustinjärjestelmät...

Lisätiedot

1. a) Yhtiön nimi: Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 16,70 %

1. a) Yhtiön nimi: Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 16,70 % Liitemuistio 1 Palkitsemistiedot 1. a) Yhtiön nimi: Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 16,70 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä: Yhtiön toimialana on harjoittaa

Lisätiedot

Caverion Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys vuodelta 2015. Julkinen

Caverion Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys vuodelta 2015. Julkinen Caverion Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys vuodelta 2015 Julkinen Palkka- ja palkkioselvitys 2015 26.1.2016 Julkinen Sisällysluettelo I Palkitsemisen päätöksentekojärjestys... 2 II Palkitsemisen periaatteet

Lisätiedot

Hallitus. Palkka- ja palkkioselvitys 2012

Hallitus. Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Hallitus Yhtiökokous päättää hallituksen jäsenten palkkioista nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotuksen pohjalta. Hallituksen palkkioita määritettäessä valiokunta ottaa

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 14.2.2012 CRAMO OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 14.2.2012 CRAMO OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 14.2.2012 CRAMO OYJ 1 1 Cramon palkitsemisperiaatteet ja päätöksentekojärjestys... 3 2 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 3 3 Toimitusjohtajan, johtoryhmän ja avainhenkilöstön

Lisätiedot

Optio-oikeuksista 850.000 merkitään tunnuksella 2007A, 850.000 tunnuksella 2007B ja 850.000 tunnuksella 2007C.

Optio-oikeuksista 850.000 merkitään tunnuksella 2007A, 850.000 tunnuksella 2007B ja 850.000 tunnuksella 2007C. ELISA OYJ:N OPTIO-OIKEUDET 2007 Elisa Oyj:n (yhtiö) hallitus (hallitus) on 18.12.2007 päättänyt varsinaisen yhtiökokouksen 19.3.2007 antaman valtuutuksen nojalla optio-oikeuksien antamisesta yhtiön ja

Lisätiedot

2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä 1. Yhtiön toimialana ovat informaatioteknologiapalvelut ja niihin liittyvät tehtävät.

2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä 1. Yhtiön toimialana ovat informaatioteknologiapalvelut ja niihin liittyvät tehtävät. 9.5.2012 Liitemuistio 1 Palkitsemistiedot 1. a) Yhtiön nimi b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus 1. Tieto Oyj 2. 10,3 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä 1. Yhtiön toimialana ovat informaatioteknologiapalvelut

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys 2017 1 Palkka- ja palkkioselvitys JOHDANTO Tämä on Suomen Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n antaman Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin (Corporate Governance) 2015 mukainen selvitys Raute Oyj:n hallituksen

Lisätiedot

More than machines RAMIRENTIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015

More than machines RAMIRENTIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 More than machines RAMIRENTIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 RAMIRENTIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2015 Ramirent noudattaa palkka- ja palkkioselvityksen laatimisessa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 Tämä palkka- ja palkkioselvitys on laadittu Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin 2015 mukaisesti. 1. PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 12.4.2016 SISÄLLYS 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys Palkka- ja palkkioselvitys Tässä raportissa kuvataan Ruukin hallituksen ja johtoryhmän palkitsemisperiaatteet ja -käytännöt sekä kerrotaan heidän palkkioistaan ja osakeomistuksestaan vuonna 2012. Palkitsemisperiaatteet

Lisätiedot

Tilinpäätösaineisto löytyy Spondan sivuilta alkaen sivulta 147

Tilinpäätösaineisto löytyy Spondan sivuilta alkaen sivulta 147 9.5.2012 Liitemuistio 1 Palkitsemistiedot 1. a) Yhtiön nimi b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus a) Yhtiön nimi: Sponda Oyj b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus: 14,89 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI

HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI HALLITUKSEN JA NIMITYSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 18.4.2013 SISÄLLYS: 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2018 PALKITSEMISTA KOSKEVA PÄÄTÖKSENTEKO HALLITUS Aspocompin hallituksen nimitysvaliokunta tai mikäli valiokuntaa ei perusteta niin yhtiön hallitus valmistelee hallituskokoonpanoa

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys Palkka- ja palkkioselvitys Hallituksen palkkiot Hallituksen palkkioista päätetään yhtiökokouksessa nimitysvaliokunnan suosituksen pohjalta. Vuoden 2011 varsinainen yhtiökokous päätti nimitysvaliokunnan

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi

HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SIEVI CAPITAL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Sievi HALLITUKSEN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 8.4.2014 Sievi # 11032014 Sievi Capital_V2 SISÄLLYS: 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN JA OSINGONMAKSUSTA PÄÄTTÄMINEN...3 2. HALLITUKSEN

Lisätiedot

1/5 STOCKMANN OYJ ABP:N OPTIO-OIKEUDET 2010

1/5 STOCKMANN OYJ ABP:N OPTIO-OIKEUDET 2010 1/5 STOCKMANN OYJ ABP:N OPTIO-OIKEUDET 2010 Stockmann Oyj Abp:n hallitus (hallitus) on kokouksessaan 11.2.2010 päättänyt esittää 16.3.2010 kokoontuvalle Stockmann Oyj Abp:n (yhtiö) varsinaiselle yhtiökokoukselle,

Lisätiedot

Konecranes Plc. Palkka- ja palkkioselvitys (Joulukuu 2016) 1/8

Konecranes Plc. Palkka- ja palkkioselvitys (Joulukuu 2016) 1/8 Konecranes Plc Palkka- ja palkkioselvitys (Joulukuu 2016) 1/8 PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2016 PALKITSEMISJÄRJESTELMIIN SOVELLETTAVAT PERIAATTEET Yhtiön palkitsemisjärjestelmien on tarkoitus motivoida henkilöstöä

Lisätiedot

KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2007 EHDOT

KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2007 EHDOT KONE OYJ:N OPTIO-OIKEUKSIEN 2007 EHDOT KONE Oyj:n hallitus (hallitus) on 5.12.2007 päättänyt optio-oikeuksien antamisesta KONE Oyj:n (yhtiö) ja sen tytäryhtiöiden (KONE-konserni) avainhenkilöille sekä

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys

Palkka- ja palkkioselvitys 2018 Palkka- ja palkkioselvitys 2 Sisällys Fiskars Groupin palkitsemisfilosofia... 2 Hallituksen palkitseminen... 3 Johtoryhmän palkitsemisen pääpiirteet... 4 Toimitusjohtajan palkitseminen... 6 Johtoryhmän

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 10.2.2015 CRAMO-KONSERNI

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 10.2.2015 CRAMO-KONSERNI PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2014 10.2.2015 CRAMO-KONSERNI 1 1 Cramon palkitsemisperiaatteet ja päätöksentekojärjestys... 3 2 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 4 3 Toimitusjohtajan, konsernijohtoryhmän

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2013 12.2.2014 CRAMO-KONSERNI

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2013 12.2.2014 CRAMO-KONSERNI PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2013 12.2.2014 CRAMO-KONSERNI 1 1 Cramon palkitsemisperiaatteet ja päätöksentekojärjestys... 3 2 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 4 3 Toimitusjohtajan, konsernijohtoryhmän

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS Ruukin palkitsemisvaliokunta on hallituksen valiokunta, joka on vastuussa toimitusjohtajan ja johtoryhmän palkitsemisprosessista ja antaa tästä suosituksia hallitukselle sekä

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2012

Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Palkka- ja palkkioselvitys 1. Johdanto Elektrobit Oyj:n (jäljempänä Yhtiö ) hallinto määräytyy Yhtiön yhtiöjärjestyksen, Suomen lakien (esimerkiksi osakeyhtiölaki ja arvopaperimarkkinalaki)

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2017

Palkka- ja palkkioselvitys 2017 Palkka- ja palkkioselvitys 2017 CAVERION OYJ JULKINEN Sisällysluettelo PALKITSEMISEN PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS...3 PALKITSEMISEN PERIAATTEET CAVERION-KONSERNISSA...3 Lyhyen aikavälin kannustinjärjestelmät...3

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2012

Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Palkka- ja palkkioselvitys 2012 1/7 Palkka- ja palkkioselvitys 2012 Hallituksen palkkiot Hallituksen palkkioista päätetään yhtiökokouksessa nimitysvaliokunnan suosituksen pohjalta. Vuoden 2012 varsinainen

Lisätiedot

HALLITUKSEN, NIMITYS- JA PALKITSEMISVALIOKUNNAN JA TARKASTUSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

HALLITUKSEN, NIMITYS- JA PALKITSEMISVALIOKUNNAN JA TARKASTUSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE SCANFIL OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS # 27032019_SCA_V1 HALLITUKSEN, NIMITYS- JA PALKITSEMISVALIOKUNNAN JA TARKASTUSVALIOKUNNAN ESITYKSET YHTIÖKOKOUKSELLE :N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS SIEVI 24.4.2019 SISÄLLYS 1. TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

optio-oikeuksien antamisesta yhtiön ja sen tytäryhtiöiden (konserni) avainhenkilöille seuraavin ehdoin:

optio-oikeuksien antamisesta yhtiön ja sen tytäryhtiöiden (konserni) avainhenkilöille seuraavin ehdoin: OPTIO-OHJELMAN EHDOT TRAINERS HOUSE OYJ:N OPTIO-OIKEUDET 2012 Trainers House Oyj:n yhtiökokous on 21.3.2012 kokouksessaan päättänyt optio-oikeuksien antamisesta yhtiön ja sen tytäryhtiöiden (konserni)

Lisätiedot

Digian johdon palkka- ja palkkioselvitys

Digian johdon palkka- ja palkkioselvitys Digian johdon palkka- ja palkkioselvitys Tämä palkka- ja palkkioselvitys sisältää yhteenvedon Digia Oyj:n hallitusten jäsenten ja toimivan johdon taloudellisista eduista, palkitsemisjärjestelmästä ja palkitsemisen

Lisätiedot

Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford, Wedgwood, Arabia, Gilmour, Royal Albert, Royal Doulton, Rörstrand

Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford, Wedgwood, Arabia, Gilmour, Royal Albert, Royal Doulton, Rörstrand Fiskars Oyj Abp Palkka- ja palkkioselvitys 2017 Making the everyday extraordinary. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford, Wedgwood, Arabia, Gilmour, Royal Albert, Royal Doulton, Rörstrand

Lisätiedot

Suominen Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys 2018

Suominen Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys 2018 1(7) 30.1.2019 Suominen Oyj:n palkka- ja palkkioselvitys 2018 Suominen Oyj ( Suominen tai yhtiö ) noudattaa Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n antamaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia 2015 (jäljempänä

Lisätiedot

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017

ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 ASPOCOMPIN PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 2017 PALKITSEMISTA KOSKEVA PÄÄTÖKSENTEKO HALLITUS Aspocompin hallituksen nimitysvaliokunta tai mikäli valiokuntaa ei perusteta niin yhtiön hallitus valmistelee hallituskokoonpanoa

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys tilikaudelta 2016

Palkka- ja palkkioselvitys tilikaudelta 2016 Palkka- ja palkkioselvitys tilikaudelta 2016 Selvitys 6.3.2017 Sami Ensio Toimitusjohtaja puh. +358 50 584 2029 sami.ensio@innofactor.com Tietoturvaluokka: Julkinen Keilaranta 9 Selvitys Sisältö 1 Palkitsemisen

Lisätiedot

Liitemuistio 1. Palkitsemistiedot. 1. a) Yhtiön nimi b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus. a) Kemira Oyj. b) 16,7 %

Liitemuistio 1. Palkitsemistiedot. 1. a) Yhtiön nimi b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus. a) Kemira Oyj. b) 16,7 % Liitemuistio 1 Palkitsemistiedot 1. a) Yhtiön nimi b) Valtion omistus- ja äänivaltaosuus a) Kemira Oyj b) 16,7 % 2. Yhtiöjärjestyksen toimialapykälä a) Yhtiön toimialana on kemianteollisuus ja muu siihen

Lisätiedot

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 16.2.2010 CRAMO OYJ

PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 16.2.2010 CRAMO OYJ PALKKA- JA PALKKIOSELVITYS 16.2.2010 CRAMO OYJ 1 1 Hallituksen jäsenten palkitseminen... 3 2 Toimitusjohtajan, johtoryhmän ja avainhenkilöstön palkitsemisen periaatteet... 3 2.1 Tulokseen perustuvat kannustinjärjestelmät...

Lisätiedot

Palkka- ja palkkioselvitys 2013

Palkka- ja palkkioselvitys 2013 Palkka- ja palkkioselvitys 2013 Palkka- ja palkkioselvitys 1. Johdanto Elektrobit Oyj:n (jäljempänä Yhtiö ) hallinto määräytyy Yhtiön yhtiöjärjestyksen, Suomen lakien (esimerkiksi osakeyhtiölaki ja arvopaperimarkkinalaki)

Lisätiedot