SM-sarja Infopaketti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SM-sarja 2013-2014 Infopaketti"

Transkriptio

1 SM-sarja Infopaketti

2 Sarjasysteemit: Kahdessa lohkossa pelattava SM-sarja, johon osallistuu 13 joukkuetta ympäri Suomea. Etelä Duo-96, Jämsä Flexolahti, Lahti Hamarin Elo, Porvoo Maks-91, Mikkeli TNC, Kuopio Pohjoinen Napa KP, Rovaniemi Norsut, Kempele RB-Oulu, Oulu RBA, Oulu Team Takini, Oulu Top-Team, Oulu Toppila-United, Oulu Veltot, Muhos Runkosarja SM-sarja alkaa lauantaina 13.10, syyskauden pelit loppuvat lauantaina Kevätkausi alkaa lauantaina ja runkosarja loppuu lauantaina SM-sarjan runkosarja pelataan Etelä lohkossa nelinkertaisena 5 joukkueen sarjana, jossa joukkueille tulee 16 ottelua runkosarjassa ja Pohjois lohkossa kaksinkertaisena 8 joukkueen sarjana, jossa joukkueille tulee 14 ottelua runkosarjassa. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta samoin loppuottelut. Paras kolmesta systeemillä pelattaessa ensimmäinen ottelu pelataan huonommin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä ja mahdolliset kaksi seuraavaa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Pronssiottelu pelataan kerrasta poikki-periaatteella paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä. Runkosarjan ottelun voittaja saa 2 pistettä. Runkosarjan ottelun päättyessä tasan, molemmat joukkueet saavat yhden pisteen. Play off -ottelut Playoff ottellut pelataan systeemillä paras kolmesta. Playoff otteluita tulee enintään 22. Paras kolmesta systeemillä pelattaessa ensimmäinen ottelu pelataan huonommin runkosarjassa sijoittuneen kotikentällä ja mahdolliset kaksi seuraavaa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mikäli play off -ottelu päättyy tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jää kunnostetaan kymmenen (10) minuutin tauko ja pelataan 20 minuutin jatkoaika "maalista poikki" -periaatteella. Jos maalia ei tällöin synny, niin suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu mies miestä vastaan.

3 Puolivälierät ja välierät pelataan "paras kolmesta" -järjestelmällä. Puolivälierät pelataan la , tai su , la ja tarvittaessa su Välierät pelataan la , tai su , la ja tarvittaessa su Loppuottelut pelataan pelataan la 22.03, la ja tarvittaessa su Välierien häviäjät pelaavat pronssiottelun "kerrasta poikki" - järjestelmällä runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä la Playoff kaavio Puolivälierät Etelä 1 Pohjoinen 4 Pohjoinen 1 Etelä 4 Etelä 2 Pohjoinen 3 Pohjoinen 2 Etelä 3 Välierät Etelä 1/Pohjoinen 4 Pohjoinen 2/Etelä 3 Pohjoinen 1/Etelä 4 Etelä 2/Pohjoinen 3 Finaalit Otteluaika SM-sarjan kaikki ottelut pelataan jäähallissa. Otteluiden alkamisajat ovat arkisin ennen klo ja viikonloppuisin pelien alkamisaika on aikaisintaan klo ja viimeistään klo Peliaika SM-sarjassa on 2 x 25 minuuttia tai 3 x 20 minuttia ja playoffeissa 3 x 20 minuuttia tehollista peliaikaa. Mikäli kotijoukkue ei kykene yllämainituissa aikarajoissa järjestämään ottelua kotihallissaan, on se velvollinen siirtämään ottelun toiseen halliin. Mikäli joukkue tahtoo pelata ottelun aikarajojen ulkopuolella, on joukkueen anottava lupaa tähän kilpailun järjestäjältä.

4 Säännöt SM-sarjassa noudatetaan Kaukalopalloliiton peli- ja kilpailusääntöjä sekä SM-sarjan erillismääräyksiä. Palkinnot Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla ja mitaleilla. Kauden jälkeen suoritetaan normaalit Vuoden parhaat -valinnat palkitsemisineen. Liitto valitsee parhaan hyökkääjän, puolustajan, maalivahdin, valmentajan. Pelaajat valitsevat parhaan pelaajan ja erotuomarin sekä erotuomariparin. Lisäksi liitto palkitsee playoffien pistepörssin voittajan, maalitykin ja syöttäjän. Tulospalvelu Kotijoukkue ilmoittaa tulospalveluun, kun ottelu alkaa. Mikäli ottelun alku viivästyy ilmoitetusta, on tästä ilmoitettava tulospalveluun. Ottelun tilanne maalintekijöineen ilmoitetaan joka maalin jälkeen joko mobiiliversion tai tietokoneversion kautta tulospalveluun. Ottelun lopputulos ilmoitetaan tekstiviestitse välittömästi ottelun päätyttyä. Kirjautumissivu mobiiliversioon: Kirjautumissivu tulospalveluun: Tulospalvelun toimiminen reaaliajassa edellyttää ajoissa maksettuja lisenssitietoja. Tulospalvelu toimii reaaliaikaisena ja näkyy kaukalopallon tulospalvelussa sekä tekstitv:llä. Teksti-tv:ssä näkyy parhaat pistemiehet ottelusta. Playoff-otteluissa näkyy ottelun kaikki pistemiehet reaaliajassa. Teksti-tv:n sivut ovat lokakuun ajan 287 ja 288. Jalkapallon poistuttua sivuilta sivut 232 ja 252 ovat kaukalopallon käytössä. Tulospalveluilmoituksen laiminlyönnistä seuraa rangaistaan 200 euron sakolla. Mikäli seura ei suorita laiminlyönneistä määrättyjä sakkoja eräpäivään mennessä, ja mikäli seura toistuvasti laiminlyö ilmoitukset, se voidaan sulkea sarjasta. SM-sarjan tulospalvelua on kehitetty tämän päivän mahdollisuuksia hyväksi käyttäen.

5 Erotuomarit SM-sarjaa tuomitsee erotuomaria. Liiton nimeämät tahot asettelevat erotuomarit otteluihin. Erotuomarivastaavat: Harri Lautala koko Suomi/ Etelä Keijo Siniaalto ja Panu Saarela Pohjoinen Erotuomariasettelijat: Harri Lautala ja Sami Kaipia Etelä Jari Hirvonen ja Jani Ylisirniö Pohjoinen Playoff-vaiheen erotuomariasetteluasettelu: Harri Lautala Erotuomarimaksut Alkusarjoissa erotuomaripalkkio on 70 /ottelu/tuomari Playoffeissa erotuomaripalkkio on 90 /ottelu/tuomari Finaalissa erotuomaripalkkio on 110 /ottelu/tuomari Kilometrikorvaukset 0,45/km Tiedotus SM-sarjan otteluita voi seurata reaaliajassa Ylen teksti-tv:n sivulla 232. Sivulta 252 löytyy päivitetyt sarjatilanteet ja pistepörssit, ottelutulokset ja tulevat ottelut. Tulospalvelu hoitaa heti otteluiden päätyttyä tilastoinnin nettiin mm. sarjataulukko, pelatut ottelut, pistepörssit. Tulospalvelu hoitaa aina otteluiden jälkeen tiedottamisen STT:lle. Maakuntien päälehdet seuraavat SM-sarjaa. Liiton sivuilla päivitetään SM-sarja sivustoa, johon kootaan joukkueiden lähettämiä uutisia. Peliraportit kotijoukkue lähettää aina ottelujen jälkeen osoitteeseen Teosto ja Gramex SKRL hoitaa sopimukset näiden järjestöjen kanssa, eikä niistä aiheudu kuluja Seuroille. Lisenssit Lisenssit: SM-sarja lisenssit pelaajille sekä voimassa oleva vakuutusturva. Jos pelaajalle on maksettu lisenssi alle 5 vuorokautta (esim. torstaina ostettu lisenssi ja sunnuntaina peli) ennen ensimmäistä peliä, on pelaajalla oltava maksukuitti lisenssin ostosta mukana peleissä.

6 Erillissäännöt Liiton sivuilta: löydät kaikki SM-sarjaa koskevat määräykset ja säännöt. SM-sarjassa on käytössä liittohallituksen hyväksymät erillissäännöt ja nämä löytyvät Liiton nettisivuilta säännöt osiosta. Farmisopimukset Ohjeet farmisopimus: +ja+trysopimus.html Farmi- ja try-outsopimukset toimitetaan ohjeiden mukaisesti liittoon Pelaajaluettelot Joukkueen on toimitettava pelaajaluettelo syyskuun loppuun mennessä osoitteeseen Kurinpitoasiat Kurinpidolliset asiat hoitaa ensiksi alueen kurinpitäjä/kurinpitoryhmä ja tämän jälkeen asia etenee kilpailusääntöjen mukaisesti liiton hallituksen käsiteltäväksi, mikäli kurinpitopäätöksestä tahdotaan tehdä valitus. Kilpailu- ja rangaistussäännöissä on kurinpito ja valitusmenettely kuvattu tarkasti. Etelä kurinpitäjä Olli Lehtonen EKKP hallitus (kurinpitoryhmä) Pohjoinen kurinpitäjä Oulun aluehallitus Kurinpitoryhmä Liitto Panu Saarela Pentti Lindegren

7 Ottelutapahtuman ohjeistus Viikko ennen ottelua Ottelujärjestäjä (kotijoukkue) ilmoittaa vierasjoukkueelle ja erotuomareille, joko kirjallisesti, sähköpostilla tai puhelimitse ottelun aikataulusta, mikäli aikataulu poikkeaa alkuperäisestä ohjelmasta Muista otteluihin liittyvistä järjestelyistä kotijoukkueen on kohteliasta olla yhteydessä vierasjoukkueeseen ja tuomareihin hyvissä ajoin (7 vrk ennen ottelua) Jos erotuomarit joutuvat majoittumaan ottelupaikkakunnalla on kotijoukkueella oltava mahdollisuus varata heille majoitus. Varatusta majoituksesta on ilmoitettava erotuomareille otteluilmoituksen yhteydessä. Ennen ottelua Jääaikaa on varattava vähintään kaksi (2) tuntia/ottelu, kun pelataan 2 x 25 minuutin otteluita. Jääaikaa on varattava vähintään kolme (3) tuntia/ottelu, kun pelataan 3 x 20 minuutin otteluita. Ottelujärjestäjän edustajan (otteluvastaava) on oltava paikalla vähintään kaksi (2) tuntia ennen ottelun alkua ottamassa vastaan vierasjoukkuetta sekä ottelun erotuomareita. Vierasjoukkueen on saatava pukuhuone viimeistään 2 t ennen ottelun alkua. Erotuomareiden on saatava pukuhuone viimeistään 1t ennen ottelun alkua. Otteluvastaavan on ilmoittauduttava vähintään 30 min ennen ottelun alkua ottelun erotuomareille. Jokainen Seura huolehtii siitä, että otteluvastaava tulee ajoissa paikalle ja että hänen tulee ilmoittautua erotuomaristolle. Kokoonpanoluettelo, avauskentällinen merkitty (mv, vp, op, vh, kh, oh), on toimitettava ottelun sihteerille viim. 30 min ennen ottelun alkua. Joukkueeseen on kuuluttava vähintään 12 pelaajaa ja pöytäkirjaan saa merkitä enintään pelaajaa. Vain puetut pelaajat merkitään ottelupöytäkirjaan. Joukkueiden lämmittelyjää on oltava kunnostettuna viimeistään 20 min ennen ottelun alkua. Ottelujärjestäjä huolehtii lämmittelyyn molemmille joukkueille riittävästi virallisia palloja. Ottelujärjestäjä huolehtii maalien siirroista sekä lämmittelyn että ottelun osalta. Huom! Ottelun erotuomarilla on oikeus tarkastaa otteluvastaavan toimitsijakortti sekä raportoida siitä, jos siinä on huomauttamista. Peliaika Peliaika alkusarjoissa on 2 x 25 tai 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Playoffeissa 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa.

8 Ottelutapahtuma alkaa Ottelu on pyrittävä aloittamaan ennakkoon ilmoitettuna kellon aikana. Ottelutapahtuma alkaa siitä hetkestä, kun erotuomarit kutsutaan jäälle (n 10 min ennen ottelun ilmoitettua alkamisaikaa). Otteluvastaava ilmoittaa joukkueille ja erotuomareille, viisi minuuttia ottelutapahtuman alkuun, jolloin erotuomarit ja joukkueet valmistautuvat esittelyä varten. Otteluvastaava ilmoittaa joukkueille ja erotuomareille: Yksi minuutti ottelutapahtuman alkuun, jolloin erotuomarit ja joukkueet siirtyvät kaukalon läheisyyteen (pelaajat kuulutusjärjestyksessä). Erotuomarit kutsutaan ensimmäisenä kentälle. Ottelun erotuomareina tänään. Erotuomarit luistelevat erotuomareiden suoja-alueelle avajaisseremonioiden ajaksi. Vierasjoukkue kutsutaan kentälle kuulutusjärjestyksessä. Vieraana tänään Hamarin Elo, numero 1 (kuultuaan nimensä pelaaja luistelee jäälle ja asettuu siniviivalle). Suoritetaan mahdolliset pelaaja- ym. palkitsemiset, jonka jälkeen joukkueet tervehtivät yleisöä ja aloittavat viimeisen verryttelynsä ennen ottelun alkamista. Mikäli palkitsemisia ei ole, otteluvastaavan on ilmoitettava siitä erotuomareille. Joukkueiden kapteenit luistelevat yleisön tervehtimisen jälkeen välittömästi kättelemään erotuomarit ja toisensa sekä saamaan viime hetken ohjeet erotuomareilta, ennenkuin lähtevät joukkueidensa verryttelyyn. Joukkueiden lämmittelyn jälkeen pelaajat menevät vaihtoaitioihinsa ja ottelun kuuluttaja esittelee joukkueiden avauskentälliset (ensin vierasjoukkue: mv, vp, op, vh, kh, oh). Ottelu on valmis alkamaan ja erotuomareiden on huolehdittava, että ottelu pääsee alkamaan ilmoitettuna kellon aikana. Ottelun päätyttyä tasan playoff-otteluissa, pelataan välittömästi viiden (5) minuutin jatkoaika sudden death menetelmällä. Erätauoilla mahdollisesti tauko-ohjelmaa. Taukojen pituus enintään 15 minuuttia. Toinen ja / tai kolmas erä alkaa. Ottelun päätyttyä joukkueet asettuvat siniviivoille ja suoritetaan parhaiden pelaajien palkitsemiset. Pelaajien kättely. Kapteenit kättelevät erotuomarit. Otteluvastaava huolehtii vierasjoukkueesta ja erotuomareista, kunnes he lähtevät kotimatkalle. Muut toimitsijat Sihteeristössä on oltava vähintään neljä (4) henkilöä (1 otteluvastaava ja 3 muuta): kuuluttaja, kirjuri, ajanottaja, jäähyaition hoitajat. Otteluvastaavalla on oltava voimassaoleva erotuomari- tai toimitsijakortti. Sihteeristö kuuluttaa muiden samana päivänä pelattavien otteluiden tilanteita ja tuloksia sekä huolehtii yhteydenpidosta tulospalveluun. Joukkueenjohdolla on oltava yhtenäiset asut. Järjestävä Seura huolehtii ottelun musiikista (lämmittelyn ja erätaukojen aikana, maalimusiikki). Järjestysmiehiä on oltava kunkin jäähallin ohjeiden mukaisesti. Vähintään yksi ensiapukoulutuksen saanut henkilö aina ottelutapahtuman aikana ottelupaikalla.

9 Doping INFORMAATIO KAUKALOPALLOLIITON EROTUOMAREILLE JA SEUROJEN JOHDOLLE SUOMEN ANTIDOPINGTOIMIKUNNAN (ADT) MENETTELYTAVAT URHEILIJOIDEN ARVONNASSA JA KUTSUMISESSA DOPINGTESTIIN KANSALLISISSA OTTELUISSA KAUDELLA ADT:n testausryhmä saapuu paikalle ottelun alettua. 2. Testausryhmä etsii testitilan vahtimestarin tai muun kenttähenkilöstön avustuksella ja valmistelee sen testiä varten. Kilpailujen järjestäjän tehtävänä on huolehtia siitä, että mahdolliselle testaustapahtumalle löytyy asianmukainen testipaikka (esim. vapaa pukuhuone tai vastaava). 3. Puoliajalla/erätauolla testausryhmä ottaa yhteyttä erotuomareihin ja esittää heille ADT:n testaajakortin/valtuutuskirjeen. Testausryhmä suorittaa arvonnan erotuomareiden kanssa virallisesta ottelupöytäkirjasta tai ottelupöytäkirjan kopiosta. Joukkueiden johtoa informoidaan (puoliajalla/viimeistään toisella) erätauolla, että pelin jälkeen suoritetaan dopingtestit. Testiin arvottujen pelaajien nimiä ei kerrota tässä vaiheessa joukkueiden edustajille. Erotuomarit ovat vaitiolovelvollisia testiin arvotuista pelaajista niin ottelun aikana kuin sen jälkeenkin. HUOM! Mikäli testimääräyksessä testiin tulevat urheilijat on valmiiksi nimetty (arvontaperusteiden sijaan), ei testiryhmä ota yhteyttä erotuomareihin, koska heitä ei tällöin tarvita arvonnan suorittamisessa. Joukkueiden johtoa kuitenkin informoidaan tauolla, että pelin jälkeen suoritetaan dopingtestit. Testiin nimettyjen pelaajien nimiä ei kerrota tässä vaiheessa joukkueiden edustajille. 4. Testausryhmän edustaja(t) kertovat pelin lopussa/loputtua joukkueiden edustajille, ketkä pelaajat on valittu testiin. Joukkueenjohto kutsuu (tarvittaessa) asianomaiset pelaajat kentän laidalle, jossa testausryhmä informoi heitä dopingtestistä, ja esittää heille kirjallisen testikutsun, jonka pelaajat allekirjoittavat. 5. Testikutsun jälkeen pelaajien tulee olla testausryhmän toimesta valvottuna, kunnes näytteenanto ja sinetöinti on suoritettu. Asianmukaisen valvonnan alaisena urheilijalla on oikeus esim. antaa haastatteluja, osallistua palkintoseremonioihin ja hakea pukuhuoneesta vaatteensa/tavaransa. 6. Suositeltavaa on, että pelaajat tulevat testitiloihin mahdollisimman pian pelin jälkeen. Mikäli pelaajat menevät joukkueen pukutiloihin ennen testitiloihin saapumista (esim. valmentajan pitämään palaveriin), tulee testausryhmän edustaja mukaan valvomaan testiin valittuja pelaajia, koska sääntöjen mukaan pelaajien tulee olla testikutsun jälkeen koko ajan valvonnan alaisena. 7. Dopingtestitiloihin (ei kuitenkaan näytteenantoon) saa pelaajien kanssa tulla yksi joukkueen edustaja. Alaikäisen urheilijan tullessa testiin on erityisen suositeltavaa, että hänellä on avustaja mukana.

10 8. Tämän jälkeen varsinainen testi suoritetaan testausprosessin mukaisesti. 9. Erotuomarit toimittavat saamansa kopion arvontapöytäkirjasta lajiliittoon (yhteystiedot alla) seuraavana mahdollisena arkipäivänä. He ovat vaitiolovelvollisia testiin valituista pelaajista paitsi pelin aikana, myös sen jälkeen. Lajiliiton yhteystiedot: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto Matti Virtanen Hämeentie 105 A Helsinki

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue). 1 RINGETEN B-NUORTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 (joukkueiden määrä, sarjajärjestelmä ja pudotuspelit päivitetty vastaamaan sarjaan ilmoittautuneiden

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2019-2020 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten SM-sarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015 Korkeakoulujenkkifutiskomitea 1 Sisällysluettelo 1. Sarjakirjan tarkoitus 3 a. Yhteystiedot 3 2. Sarjamuoto 3 a. Peliajankohta 3 b. Sarja- ja erotuomarimaksut

Lisätiedot

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Suomen Salibandyliitto Sivu 1/8 SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2016 17 Miesten II divisioona Naisten I divisioona A-poikien SM-sarja A-tyttöjen SM-sarja B-tyttöjen

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille. Kilpailutoiminta kirje 2/2012 Hyvä A ja B -nuorten SM-karsintasarjan seurajohtaja, Olemme ja A ja B-nuorten SM- karsintasarjojen korvalla ja kilpailu saadaan pian polkaistua käyntiin. Pyydämme teitä huomioimaan

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2017 2018 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2017-2018. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI pelikausi 2012-2013 SISÄLTÖ 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet 2.2 Pelipallo 3. PELAAJAT,

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2019 2020 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2019-2020. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2015 Sisältö 1. LISENSSIT... 3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)... 3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

Materiaalit sivustolta löytyy mm. peli-, kilpailu- ja rangaistussäännöt sekä tyhjä pöytäkirjapohja.

Materiaalit sivustolta löytyy mm. peli-, kilpailu- ja rangaistussäännöt sekä tyhjä pöytäkirjapohja. 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY Toimintasuunnitelma kaudelle 2017-2018 Sarjat alkavat 04.09.2017 ja loppuvat mestaruusturnaukseen. Mestaruusturnaus, alustava varaus ajalle 27.-29.04.2018 Oulunkylän jäähalli.

Lisätiedot

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut Huom. Mikäli tilanne on tasan varsinaisenpeliajan jälkeen (kaikki playoff ottelut) suoritetaan voittomaalikilpailu pareittain. Voittomaali kilpailun

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-16 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat Huomio! Ilmoittautumalla Eteläisen alueen rullakiekkosarjoihin, joukkueet sitoutuvat ilmoittamaan kotiotteluidensa tulokset sähköpostilla osoitteeseen

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel) kilpailusääntöjä

Lisätiedot

Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa.

Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa. 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY päivätty 04.06.2018 OHJEITA JA TIEDOTESASIOITA JOUKKUEILLE JA TUOMAREILLE KAUDELLE 2018-2019 Sarjat Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun

Lisätiedot

TERVETULOA HARRASTEKIEKKO PUULAAKIIN 2015

TERVETULOA HARRASTEKIEKKO PUULAAKIIN 2015 1 TERVETULOA HARRASTEKIEKKO PUULAAKIIN 2015 Paikka Nivalan jäähalli Aika 11.4.2015 3.5.2015 Järjestäjä Nivalan Liikuntakeskus Oy/liikuntapalvelut Joukkueet Kiekko 5000 Maliskylän vauhti ja lämäri Lehtola

Lisätiedot

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010

SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 SAJL TUOMARIKOULUTUKSET 2010 Kautta 2010 varten SAJL:n tuomarikoulutukset tullaan järjestämään syysliittokokouksen päätöksen mukaisesti. Koulutuksia on sovittu pidettäväksi 6 kappaletta ja ne tulevat olemaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY uusipäivitys Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa.

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY uusipäivitys Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun lopussa. 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY uusipäivitys 06.08.2019 OHJEITA JA TIEDOTESASIOITA JOUKKUEILLE JA TUOMAREILLE KAUDELLE 2019-2020 Sarjat Sarjat alkavat syyskuun alussa ja loppuvat mestaruusturnaukseen huhtikuun

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015)

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE 2014-15 voimassa 1.6.2014-30.4.2015

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE 2014-15 voimassa 1.6.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2014 15 I YLEISTÄ 1 Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Toimitsijamääräykset (ToimM) pelikaudelle 2014 15. Näitä toimitsijamääräyksiä noudatetaan

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 31.3 2.4.2017 C2 AAA alempi Jatkosarja C2 AAA alemman jatkosarjan Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4.2017. Turnaukseen C2 AAA alemman jatkosarjojen

Lisätiedot

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 1 Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Sarja pelataan kaksinkertaisena runkosarjana. Runkosarjan 4 parasta etenevät A-ikäisten

Lisätiedot

B-POIKIEN SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

B-POIKIEN SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto Sivu 1/7 B-POIKIEN SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2011 12 Suomen Salibandyliitto Sivu 2/7 I YLEISTÄ... 3 1... 3 2... 3 3... 3 4 Määrittelyjä.... 3 5 Kurinpitoasiat.... 3 II KILPAILUTOIMINTA...

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto Sivu 1/8 SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2017-18 Miesten II divisioona Naisten I divisioona A-poikien SM-sarja A-tyttöjen SM-sarja B-tyttöjen

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

Porvoon Hunters F03 Kevät-turnaus 2013 07.04.2013 Porvoo Klo 09:00-20:00

Porvoon Hunters F03 Kevät-turnaus 2013 07.04.2013 Porvoo Klo 09:00-20:00 Kevät-turnaus 2013 07.04.2013 Porvoo Klo 09:00-20:00 Kevät-Turnaus 2003 Kevät-turnaus järjestetään kuudelle A-tasoiselle joukkueelle. Turnauksen hinta on 400 /joukkue ja halukkaille järjestämme ruokailun

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

SARJAN NIMI SARJAN ILMOITT. SARJA- LUOPUMIS- LUOPUM. ET- ET LÄMMITT. ERÄ- PELIAIKA JATKO- VL- Nimeämisvastuu 2013-2014 JÄRJESTÄJÄ AIKA MAKSU SAKKO

SARJAN NIMI SARJAN ILMOITT. SARJA- LUOPUMIS- LUOPUM. ET- ET LÄMMITT. ERÄ- PELIAIKA JATKO- VL- Nimeämisvastuu 2013-2014 JÄRJESTÄJÄ AIKA MAKSU SAKKO SARJAN NIMI SARJAN ILMOITT. SARJA- LUOPUMIS- LUOPUM. ET- ET LÄMMITT. ERÄ- PELIAIKA JATKO- VL- Nimeämisvastuu 2013-2014 JÄRJESTÄJÄ AIKA MAKSU SAKKO ILM. JÄRJ. TASO AIKA TAUKO AIKA KILP. 28.5.2013 SAKKOA

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014

Hyväksytty aluehallituksessa 17.5.2014/ muokattu 18.8.2014 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harraste Aamu/päiväsarja (HAP) 6 joukkueen kolminkertainen runkosarja. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaa playoff

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 Naisten Korisliigaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit. SARJAMANUAALIT Naisten Korisliigassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY. Toimintasuunnitelma kaudelle

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY. Toimintasuunnitelma kaudelle 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY Toimintasuunnitelma kaudelle 2017-2018 Sarjat alkavat 04.09.2017 ja loppuvat mestaruusturnaukseen. Mestaruusturnaus, alustava varaus ajalle 27.-29.04.2018 Oulunkylän jäähalli.

Lisätiedot

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015

Hyväksytty aluehallituksessa 1.6.2015 ALUEIDEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta C-NUORTEN SM-KARSINNAN JA SM-SARJAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2013-14 Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta Kilpailuyksikkö järjestää nuorten kilpakoripallosarjat,

Lisätiedot

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Toimitsijavuorot ilmoitettava toimitsijoille hyvissä ajoin ennen kotiotteluita. Toimitsijatehtävät (ainakin seuraavat): Kuuluttaja Kirjuri Näyttötaulun/kellon

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

Hyundai-turnaus. Kotka, Ruonalan urheiluhalli 2.5.2015. Karhula -05

Hyundai-turnaus. Kotka, Ruonalan urheiluhalli 2.5.2015. Karhula -05 Hyundai-turnaus Kotka, Ruonalan urheiluhalli 2.5.2015 Karhula -05 Tiedotteet ja tulospalvelu: http://www.kotkannappulat.fi/joukkueet/karhula-05/hyundai-turnaus-kotka-2-5-2015/ Turnausinfo Hyundai-turnaus

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016-

SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- SÄHKÖPYÖRÄTUOLIJALKAPALLON SM-SARJAN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2016- Järjestävä taho: Suomen Palloliitto Urheilukatu 5 00250 Helsinki Yhteyshenkilöt: Lasse Keski-Loppi 0407340086, lasse.keski-loppi@palloliitto.fi

Lisätiedot

SSBL:N YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

SSBL:N YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto Sivu 1/7 SSBL:N YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2012 13 Miesten II divisioona Naisten I divisioona Poikien nuorten SM-sarja Tyttöjen nuorten SM-sarja B-poikien

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

Viimeisimpänä aloitteenaan Peimari United haluaa esitellä maalivahdeille kohdennetun uuden turnausmuodon ensimmäisenä Suomessa: Goalkeeper Combat I

Viimeisimpänä aloitteenaan Peimari United haluaa esitellä maalivahdeille kohdennetun uuden turnausmuodon ensimmäisenä Suomessa: Goalkeeper Combat I Johdanto Peimari United on jalkapallon erikoisseura, jonka tavoitteena tarjota hyvä jalkapalloharrastus, junioreille ja aina aikuispelaajille asti. Peimari Unitedin toiminnassa korostuu kaikessa tekemisessä

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 9.3.2018) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2015 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2014 Sisältö 1. LISENSSIT...3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)...3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 Miesten SM-liiga Runkosarja a) SM-lisenssien myöntämismäärän mukaan korkeintaan kymmenen (10) joukkueen kolminkertainen sarja, jonka perusteella määräytyvät pudotuspelien

Lisätiedot

Ylialueellinen seurafoorumi.

Ylialueellinen seurafoorumi. Ylialueellinen seurafoorumi www.floorball.fi Sähköinen tulospalvelu turnausmuotoisissa sarjoissa Nykyinen tulospalvelujärjestelmä on ollut käytössä kaudesta 2013-14 lähtien Järjestelmä on Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

Ennen lohkovaihetta sovitaan (tarvittaessa) joukkueiden kanssa TV-oikeuksista ja muista mahdollisista laajennetuista taloudellisista oikeuksista.

Ennen lohkovaihetta sovitaan (tarvittaessa) joukkueiden kanssa TV-oikeuksista ja muista mahdollisista laajennetuista taloudellisista oikeuksista. NAISTEN SUOMEN CUPIN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2018 1 Soveltamisala Määräykset koskevat naistensuomen Cupia (jäljempänä Cup). 2 Kiertopalkinto Cupin voittanut joukkue saa haltuunsa Suomen Cupin kiertopalkinnon.

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Sampo, Tammerkoski, Linnainmaa,

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi

Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi Joukkueen ottelut listalla näytetään joukkueen tulevat ottelut + pelatut ottelut aktiivisista kilpailuista tätä kautta hallinnoidaan myös yksittäisten

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

www.westendindians.fi/tribal-cup ITC2015

www.westendindians.fi/tribal-cup ITC2015 ITC2015 INDIANS TRIBAL CUP 2015 / TERVETULOA! Olette saapumassa 12 13.9. Espoossa pelattavaan Heimojen taisteluun. Tribal Cup 2015 turnaukseen tulee osallistumaan peräti 110 joukkuetta, yli 2200 pelaajaa

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA Tervetuloa FC Halikko T04 -joukkueen järjestämään jalkapalloturnaukseen 16.8.2014 Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153).

Lisätiedot

VASTALAUSEPÄÄTÖS

VASTALAUSEPÄÄTÖS VASTALAUSEPÄÄTÖS 31.3.2017 Fortuna ry Kuparikiekko jr ry 1. Asian tausta Suomen Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt Fortuna ry:n (jäljempänä Fortuna) tekemän vastalauseen liittyen C2 AA -tason

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2018 30.4.2019 1 4.11.2018 Sisällysluettelo 1 RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUETYÖRYHMÄN YHTEYSTIEDOT... 3 2 ALUESARJASSA PELAAMINEN...

Lisätiedot

Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä. Käsikirja kaudelle 2017-2018 Etelä-Karjalan alueen sarjat kaudelle 2017-2018 2-divisioona 3-divisioona 6-10 joukkuetta 6-10 joukkuetta Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla Otteluohjelma

STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla  Otteluohjelma STPU:n KAUKALOPALLON SM-TURNAUS 21.11.2015 Vierumäki Country Club - Suomen Urheiluopistolla www.vierumaki.fi/ Otteluohjelma Alla mukaan ilmoittautuneet joukkueet: A1 Riikku Rakenteet Oy Alavus Riikku A2

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN! Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303

ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN! Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303 ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN Turnaustoimisto: Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303 Puhelinnumeroita: Turnauspäällikkö: Ruokapäällikkö: Kenttäpäällikkö:

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot