Pessissä järjestetään monipuolisia konsertteja ja esityksiä, joiden tiedot löytyvät täältä lippujen varausohjeineen ja hintoineen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pessissä järjestetään monipuolisia konsertteja ja esityksiä, joiden tiedot löytyvät täältä lippujen varausohjeineen ja hintoineen."

Transkriptio

1 Taidetalo Pessin ohjelmisto Kevät 2015 Konsertit ja esitykset Kurssit ja harrastukset Pienten taideaamut Näyttelyt Konsertit ja esitykset Pessissä järjestetään monipuolisia konsertteja ja esityksiä, joiden tiedot löytyvät täältä lippujen varausohjeineen ja hintoineen. Teatteria, tanssia ja sirkusta Poijupäivät Musiikkia Oppilaskonsertteja Teatteria, tanssia ja sirkusta Kuva: Stina Wirsén Sagateatteri Kirjava taaperoteatteriesitys: Väriä! ke 4.2. klo ja Taidetalo Pessi Liput 5, pakolliset varaukset tai Pikku Pinkki ja muut Kirjavat haluavat maalata, läträtä ja leikkiä isoilla maalipurkeilla. Kaikki Kirjavat maalaavat eri värejä ja muotoja yhdessä Taiteilijan kanssa. Taaperoteatteria Stina Wirsénin rakastettujen Brokiga-hahmojen kanssa Sagateatterin näyttämöversiona. Esityksen jälkeen pienet katsojat pääsevät oman aikuisen ja työryhmän kanssa tutkiskelemaan, miltä sininen tuoksuu, miltä keltainen tuntuu ja miltä oranssi kuulostaa..? (1 3-vuotiaille, kesto 45 min sis. omat kokeilut) Lastenkulttuurikeskus Musikantit Rukkanen pe klo Taidetalo Pessi Liput 5 (esitys) ja 3 (työpaja). Liput voi ostaa lauantaisin Toteemista klo 9 10, Musikanttien kahviosta (Karpalokuja 7 A, Helsinki) ma pe klo 9 19 tai ovelta tapahtumapäivänä. Maksu vain käteisellä. Ryhmävaraukset natalia@musikantit.fi tai Ukko käveli metsässä koiransa kanssa. Hukkasi rukkasensa metsään, josta tuli oiva ja lämmin koti metsän eläimille. Esityskieli on venäjä. (kaikenikäisille, kesto 30 min ja työpaja min) Mikä on Lastenkulttuurikeskus Musikantit? Lastenkulttuurikeskus Musikantit on vuodesta 2004 toiminut monikulttuurinen toiminta- ja harrastuskeskus, Keskuksen opettajat ovat tuottaneet tämän esityksen. Vuonna 2012 Musikantit palkittiin Lapsen rinnalla palkinnolla lasten kulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

2 , ) Taidetalo Pessi, Kielotie , 3 Toteemi , Karpalokuja 7 A, Helsinki.. natalia@musikantit.fi Tarinataikurit Improvisaatioesitys, jossa on teatterin ja tarinoiden luomisen taikaa! pe klo 9 (1. 3.-lk.) ja klo (4. 6.-lk.) Taidetalo Pessi Liput 5, pakolliset varaukset: taidetalo.pessi@vantaa.fi tai Tarinataikurit improvisoivat yleisön esityshetkellä antamista ideoista tarinoita, kohtauksia ja lauluja. Jokainen esityskerta on erilainen ja ainutlaatuinen. Tarinataikureissa näyttelevät Jussi Ollila ja Mari Pöllänen. Kesto n. 40 min Kuva Dorit Salutskij Loiske Ensemble BabySauna pe klo 9 ja Taidetalo Pessi Liput 5, pakolliset varaukset taidetalo.pessi@vantaa.fi tai Pihinää, puhinaa ja veden loisketta! BabySauna johdattelee katsojat suomalaisen saunakulttuurin äärelle. Esityksessä aistitaan rauhallista saunomisen tunnelmaa veden äänien, kiuaskivien rytmittämän tanssin sekä värikkäiden pesuämpäreiden seassa. BabySaunassa nähdään myös tuttuja peseytymisen eleitä sekä vedessä leikkimisen iloja. Loiske Ensemblen esitykset kommunikoivat tanssillisen liikkeen, musiikin ja äänen avulla. Konsepti, koreografia sekä esiintyminen: Riikka Siirala. Konsepti ja ohjaus: Antti Larmola. Äänisuunnittelu ja musiikki: Suvi Isotalo. Pukusuunnittelu ja toteutus: Saija Kiiskilä. Tuotanto: Loiske Ensemble ja ISIS teatteriyhdistys ry, (0 1-vuotiaat perheineen, kesto noin 30 min)

3 Kuva: Antti Rahtu Hurraa!-perhelauantai la klo Taidetalo Pessi Hullun hatuntekijän teekutsut klo Työpajassa tehdään hassuja hattuja ja päähineitä sekä muovaillaan leikkileivonnaisia. Lopuksi pidetään teekutsut! Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Liisa Ihmemaassa klo 15 Liput 5 ovelta, varaukset taidetalo.pessi@vantaa.fi tai Humps vain! Liisa putoaa kaninkoloon ja joutuu suoraan ihmeelliseen maailmaan, jossa mikään ei ole niin kuin oikeassa maailmassa. Klassikkosadun pohjalta tehty esitys yhdistelee hauskasti mieleenpainuvia hahmoja, vanhoja lastenlauluja uusin sovituksin ja visuaalista lavastusilottelua. Näytelmä on ajankohtainen puheenvuoro lapsen tavasta käsitellä juuri kohtaamiaan asioita mielikuvituksen, unen ja leikin avulla. Sovitus: Kathryn Schultz Miller. Ohjaus ja suomennos: Samu Loijas. Musiikin sävellys: Juha Kujanpää. Valokuvat: Antti Rahtu. Rooleissa: Henna Tanskanen ja Karo Lauronen. (yli 3-vuotiaille, kesto 40 min) Poijupäivät PoijuPäivät on Nukketeatterikeskus Poijun tapahtuma, joka tuo nukketeatteriesitykset Helsingin, Vantaan, Espoon ja Sipoon kulttuuritaloihin keväisin ja syksyisin. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun kulttuurikeskusten kanssa. Nukketeatterikeskus Poiju on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka tarjoaa korkealaatuisia esityksiä kaikenikäisille nukketeatterin ystäville. Nukketeatterikeskus Poiju on kiertueteatteri, jonka esitykset ovat tilattavissa vierailulle ja esityssarjoiksi sekä Suomeen että muualle. Liput: Peruslippu 9 / henkilö. Ryhmälippu 7 / henkilö, ryhmien ohjaajat maksutta. Alle 1- vuotiaat maksutta. Lippuvaraukset: info@nukketeatterikeskus.fi, p Kuva: Anne Lihavainen Mörön unisukat ke klo Taidetalo Pessi Jussi-jänis on menossa nukkumaan. Peiton alla Jussin mieleen hiipii kaikenlaisia ajatuksia möröistä, ja pimeyskin pelottaa. Illan aikana Jussi tutustuu pieneen Mörköön ja he menevät yhdessä tapaamaan herra Pimeää. Jussi huomaa, että Pimeän sylissä ei voi tapahtua mitään pahaa. Rooleissa Anne Lihavainen, Nukketeatteri Ofelia. Käsikirjoitus ja toteutus Anne Lihavainen. Musiikki Arto Kylmänen. Avustava ohjaaja Oili Sadeoja. (1 6-vuotiaille, kesto 30 min)

4 Kuva: Leila Peltonen Kurkvaak! Ihan sammakkoa pe klo Taidetalo Pessi Nukketeatterin eri tekniikoita esittelevä humoristinen ja liikunnallinen esitys koko perheelle. Tähtinä Keijo Kaivokonna, Mytty Tuhnukka, Leevi Vänkyläräpylä sekä Ruby Rupikoipi! Esiintyjä: Johanna Peltonen, Matkalaukkuteatteri. Käsikirjoitus ja ohjaus: Johanna Peltonen ja Leila Peltonen. Nuket: Darja Heikkilä. (yli 3-vuotiaille, kesto 25 min) Musiikkia Tuomo Rannankari Tuomo Rannankari - tavattoman hyvätapaisia lastenlauluja pe klo 9 ja Taidetalo Pessi Liput 5, pakolliset varaukset taidetalo.pessi@vantaa.fi tai Miten tehdään Sinunkaupat? Mikä on Maailman vaikein sana? Saako isonakin pyytää Pyyhkimään? Kuka on Iines? Miksi Sika on siisti eläin? Mihin Ei Erkkikään pysty? Miksi Paras ystävä on vierellämme? Luokanopettajataustaisen Rannankarin käsikirjoittamassa konsertissa puututaan laulujen ja tarinoiden avulla käytöstapoihin, aukaistaan kaverisuhteiden solmuja, tuuletellaan ennakkoluuloja ja laitetaan asiat muutenkin tärkeysjärjestykseen. Konsertti soveltuu erinomaisesti päiväkotien ja peruskoulun alaluokkien tapakasvatukseen ja kiusaamista ennaltaehkäisevään työhön. Tuomo Rannankari, laulu, kitara, banjo ja huuliharppu. (yli 5-vuotiaille, kesto 45 min) Uudenmaan Suzuki-Instituutti

5 Satakieli pe klo 9.15 ja Taidetalo Pessi Vapaa pääsy, mutta pakolliset ennakkovaraukset Musiikkikertomus H.C. Andersenin tarinan pohjalta muokanneet Janina Lehto (huilu) ja Sirppa Peltonen (piano). Myös kuulijat pääsevät musisoimaan. (5 9-vuotiaille, kesto n. 30 min) Lasten rock-konsertti Takuumiehet (2-10-vuotiaille, kesto noin 40 min) su klo 15 Taidetalo Pessi, Kielotie 14 Liput 5 ovelta Skidirock- eli lastenmusiikkiyhtye Takuumiehet tarjoilee keikallaan vauhtia, sopivasti vaarallisia tilanteita, letkeää musiikkia ja interaktiivista toimintaa! Takuumiehet Pablo, Juha ja Ville laulavat ja soittavat musiikkia joka iskee koko perheen svengisuoneen ja saa sukat pyörimään kaikkien tossuissa. Maailmaa tutkaillaan sanoituksissa lasten ja varhaisnuorten vinkkelistä. Uusi Takuumies-levy Motokutsi on juuri ilmestynyt. Sen voi hankkia itselleen bändin keikalta tai nettikaupasta! Löydät meidät myös Facebookista! Lastenkulttuurikeskus Musikantit Soitinsatukonsertti ke klo 10 Taidetalo Pessi Vapaa pääsy, mutta pakolliset varaukset natalia@musikantit.fi asti. Soitinsatu tutustuttaa lapsia erilaisiin soittimiin: harmonikkaan, viuluun, pianoon, kanteleen ja kitaraan. (yli 5-vuotiaille, kesto 45 min) Oppilaskonsertteja vapaa pääsy Laulusuzuki-instituutin, Vantaan musiikkiopiston, Vantaan Suzukisoittajien ja Uudenmaan Suzuki-Instituutin konsertit erikseen. Vantaan Suzukisoittajat Soolokonsertti 1.3. klo 16 Taidetalo Pessi Vantaan Suzukisoittajien viuluoppilaat esiintyvät. (kesto noin 45 min) Vantaan Suzukisoittajat Kevätkonsertti klo 16 Taidetalo Pessi Vantaan Suzukisoittajien viulryhmä esiintyy. (kesto noin 45 min)

6 Kurssit ja harrastukset Kurssit vauvoille ja taaperoille Kurssit Harrastusryhmät Kurssit vauvoille ja taaperoille Kuva: Taidetalo Pessi Värikylpyjä vauvoille ja taaperoikäisille Maalaustyöpajoissa vauvat ja taaperoikäiset tutustuvat turvallisesti värien ja muotojen maailmaan sekä saavat virikkeitä kaikille aisteille. Tuokiot kestävät 45 minuuttia, josta minuuttia on aktiivista tekemistä. Periaatteena on mukava kiireetön yhdessäolo. Ohjaaja: Heli Arvilommi Kurssimaksu 4. kertaa (sis. materiaalit) 35 / lapsi + aikuinen, 50 / 2 lasta + aikuinen Taidetalo Pessi Kurssi I: tiistaisin (4 krt.) Kurssi II: keskiviikkoisin (4 krt.) klo 9.30 noin kk:n ikäiset klo noin 5 12 kk:n ikäiset Ilmoittautumiset tai taidetalo.pessi@vantaa.fi Kurssit Kuva: Mona Nyman Pessi-kuoro (yli 5-vuotiaille) Uusia kuorolaisia otetaan mukaan lukukauden alusta (alk ). Kuoro kokoontuu lauantaisin Taidetalo Pessissä yli 8-vuotiaat klo (lukukausimaksu 80 ) 5 7-vuotiaat klo (lukukausimaksu 50 ) Kuoroa johtaa Ellen Rantama Tiedustelut taidetalo.pessi@vantaa.fi tai

7 Taiteen taikaa kerho (7 12-vuotiaille tytöille) torstaisin klo , Taidetalo Pessi Taiteen taikaa -kerhossa tutustutaan eri kädentaidon tekniikoihin ja tehdään kuvataidetta. Taideohjaajana Heli Arvilommi. Kerho on maksuton ja sisältää välipalan. Ilmoittautumiset: tai Leikkiruokaa - kädentaitojen talvilomakurssi (7 12-vuotiaille) ti to klo Taidetalo Pessi Teatterimuseon Saako sitä syödä -näyttely on avattu Taidetalo Pessiin. Näyttelyssä selviää, miten teatterissa tehdään herkullisen näköisiä annoksia syömäkelvottomista raaka-aineista. Taidetalo Pessin kädentaitopainotteisella talvilomakurssilla tutustutaan näyttelyyn ja tehdään sen innoittamana leikisti syötävää huovuttaen ja muovaillen. Kurssilla suunnitellaan myös ihan oma muki! Kurssimaksu 30, sisarusalennus 10 (sis. materiaalit). Ohjaaja Heli Arvilommi Ilmoittautumiset taidetalo.pessi@vantaa.fi tai p Valotaidepajat esikouluryhmille ja luokille, myös erityisopetusryhmät ja valmistavat luokat! Kesto 45 min, max 12 oppilasta/ paja ti ja klo 9, 10.15, Taidetalo Pessi Valotyöpajoissa jokainen osallistuja pääsee itsenäisesti tekemään valotaidetta. Paja koostuu kolmesta osuudesta: varjoasetelmista, valomaalaamisesta ja valopallojen pyörittämisestä. Huom! Pyörätuoli ei ole pajassa este vaan mahdollisuus! Varjoasetelmissa tehdään led-avaimenperillä varjokuvioita pienoisnäyttämölle. Valomaalaamisessa jokainen pääsee piirtämään valaisimilla valojuovia, jotka projisoidaan seinälle. Lopuksi valopallojen pyörittämisessä pyöritetään salibandypalloja joihin on teipattu kiinni ledvaloja. Taidepajan ohjaa Jukka Laine. Lisätietoja: Varaukset: hanna.nyman@vantaa.fi tai Osallistumismaksu: 20 /ryhmä Harrastusryhmät Muskariryhmät maanantaipäivisin. Järj. Lystileikki ry. Draamaryhmät lapsille ja nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Järj Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu. Cantores Minores musiikkileikkikoulu keskiviikkoiltaisin. Järj. Cantos Minores. Pessi-kuoron harjoitukset lauantaisin. Orkesteritunti sunnuntaisin. Järj. Vantaan suzukisoittajat ry English Explorers kerhot torstaisin. Järj. English Explorers

8 Pienten taideaamut Kuva: Taidetalo Pessi Taidetta ja toimintaa alle kouluikäisille lapsille oman aikuisen seurassa. Perhepäivähoitajat lapsineen ovat myös tervetulleita (ei päiväkodeille). Ei ennakkoilmoittautumista, ei osallistumismaksua. Taidetalo Pessi, Kielotie torstaisin klo 9.30 ja (Huom! Kaksi eri ryhmää, valitse vapaasti.)huom! Talvilomaviikolla ei ole Pienten taideaamua. Kuvataidetta pikkukäsin Ohjaaja Heli Arvilommi Kuviksen taideaamussa on tarjolla virikkeet, tarvikkeet ja ohjaaja. Tekemistuokio (45 min.) sisältää lyhyen alkuohjeistuksen jonka jälkeen lapset touhuilevat ja taiteilevat omaan tahtiin aikuisten kanssa tai yhteisesti vuotiaille, nuorempi sisarus voi olla seurana Sadekeppi Putkilosta tai talouspaperirullasta, sisälle herneitä, riisiä tms., päällystetään kankaanpaloilla, tapetilla tai maalaten. Ota oma putkilo mukaan, jos mahdollista Eläimiä Tuleeko pyykkipojasta krokotiili, kissan jalat vai pupujussin korvat? Tai jotain muuta 5.2. Lorupurkki Päällystetään mieluiseksi maito/mehutölkki, sisälle saa lajitelman loruja. Ota oma purkki mukaan Maalausta elintarvikepohjaisilla väreillä Maalataan ja painetaan vihanneksilla ja hedelmillä. Paljaat varpaat, maalausvaatteet, oma pikku pyyhe mukaan! Huomioi mahd. ruoka-aineallergiat. Taideaamu liittyy Pessissä avattuun Teatterimuseon Saako sitä syödä näyttelyyn, johon voi tutustua ennen tai jälkeen työpajan. Harakka huttua keittää Ohjaaja Paula Kannisto Pienten sanataideaamuissa tutustutaan ruoka-aiheisiin runoihin ja loruihin rytmisesti leikkien. Aamuissa lorutellaan, leikitään ja lallatellaan yhdessä vanhojen tuttujen ja uudempienkin runojen parissa. Teatterileikkiä Ohjaaja Tanja Hautakangas 19.3.Tule mukaan improvisaatiopohjaiseen teatterileikkihetkeen Tehdään yhdessä pieni esitys. Tule kokeilemaan rooliasuja ja hulluttelemaan.

9 Näyttelyt Taidetalo Pessissä Vantaalla järjestetään aktiivisesti laadukkaita lapsille ja nuorille suunnattuja näyttelyitä. Tervetuloa tutustumaan! Kuva: Stella Kallson Saako sitä syödä - teatteriruokaa -näyttely Taidetalo Pessi Avajaiset ma 9.2. klo Näyttely on avoinna yleisölle: maanantaisin klo 9 15 (ei ryhmille) sekä perhelauantaina ja klo Ryhmille pakolliset vierailuvaraukset: , hanna.nyman@vantaa.fi Teatterimuseon Saako sitä syödä -näyttely on erityisesti lapsille suunnattu näyttely, joka näyttää miten teatterissa tehdään herkullisen näköisiä annoksia syömäkelvottomista raaka-aineista. Vai miltä kuulostaa lattiamopista tehty spagetti? Saako vaahtomuovileipä tai kumimaidosta muovailtu anjovisfilee veden herahtamaan kielellesi? Entä arvaatko mitä syntyy, kun aineksina on silikoni, väriaine, vehnäjauho ja pingispallo? Vastaus löytyy Saako sitä syödä -näyttelystä! Ruoalla on suuri rooli monessa näytelmässä: Lumikin tarina olisi aivan toinen ilman omenaa, Ihmemaan Liisan koko ei ilman haukkaamista muuttuisi, ja melkein kaikissa kotimaisissa näytelmissä juodaan kahvia jossain välissä. On melkoinen haaste tehdä ruokaa, joka näyttää aidolta katsomon takariviin asti. Haasteisiin tarttuvat teatterin tarpeistonvalmistajat ovat huippuammattilaisia, jotka osaavat taikoa ruokaa melkein tyhjästä. Näyttelyssä on esillä myös teemaan sopivia teatteripukuja, valokuvia sekä tietoa rekvisiitan valmistuksesta. Tervetuloa herkulliseen näyttelyyn! Näyttelyn on tuottanut Teatterimuseo. Viikonloppuohjelmaa näyttelyssä Perhelauantait ja klo Näyttelyn draamaopastukset klo 14 & 15, kesto 30 min. Oppaana Kati Oinonen. Herkkumagneettipaja (nonstop), materiaalimaksu 1 /magneetti. Taideohjaajana Rebekka Muyanja. Vapaa pääsy Näyttelyn opastukset ja työpajat Saako sitä syödä draamaopastus- ja työpajakokonaisuudet esikoulu- ja alakouluryhmille Taidetalo Pessi:

10 ti 10.2., ke 11.2., pe 13.2., ti 24.2., ke 25.2., pe 27.2., ti 3.3. ja ke 4.3. Ryhmät: klo tai Kesto 90 min, max 30 oppilasta /ryhmä Näyttelyvierailut toteutetaan opastus- ja työpajakokonaisuuksina, joissa luokka jaetaan kahteen ryhmään. Oppilaat pääsevät tutustumaan näyttelyyn taidekasvattajien opastuksella. Oppilasryhmät ovat vuorotellen draamaopastuksessa ja kädentaito / -kuvataidetyöpajassa. Taideohjaajat: Kati Oinonen, Heli Arvilommi ja Rebekka Muyanja. Osallistumismaksu 20 / ryhmä. Varaukset: , hanna.nyman@vantaa.fi Vantaan kuvataidekoulun päättötyönäyttely Taidetalo Pessi Avajaiset la klo Päättötyö on visuaalisten taiteiden laajaa oppimäärää suorittavan nuoren itsenäisesti suunnittelema ja toteuttama teos tai teoskokonaisuus. Näyttelyssä on esillä mm. maalauksia, valokuvia ja keramiikkaa. Vapaa pääsy

KEVÄT 2015. KULTTUURIKIPINÄT Vantaan varhaiskasvatuksen kurssit ja taidetyöpajat

KEVÄT 2015. KULTTUURIKIPINÄT Vantaan varhaiskasvatuksen kurssit ja taidetyöpajat KEVÄT 2015 KULTTUURIKIPINÄT Vantaan varhaiskasvatuksen kurssit ja taidetyöpajat Esitteen jakelu ja toimitus: Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut Hanna Nyman, Kielotie 14, 01300 Vantaa hanna.nyman@vantaa.fi,

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA

LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS VILLA ARTTU KEVÄT 2017 OHJELMA Susanna K. Lehto. Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja tapahtumiin! Pelattava näyttely

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät VILLA ARTTU KEVÄT VILLA ARTUN NÄYTTELYT UNIKUDELMIA TYÖPAJAT UNIKUDELMIA 29.1.-22.3. Päiväkoti- ja kouluryhmille OHJELMA Tarinamatka yli 3-vuotiaiden

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Leinolan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Leinolan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Leinolan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Syksy 2017 VILLA ARTTU SYKSY 2017 OHJELMA VILLA ARTUN NÄYTTELYT Yhdessä Together 4.10.2017 19.1.2018 Villa Artun galleria ja käytävägalleria A Game. Petr Tichshenko

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014!

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Humppilan lasitehtaan piha muuttuu toiminnalliseksi kädentaitojen ja kulttuurin tyyssijaksi 12.7., joka on Humppilan Uniikkiviikon avajaispäivä ja samalla vuoden 2014

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Takahuhdin koulu lv. 2016-2017 MA TI KE TO PE BÄNDIKERHO 4.-6.- luokkalaisille Klo 15.15 16.45 A-talo lk 118 Pelikerho 1.-2.lk. Klo 15.00 15.45. Pelikerho 3.-4.lk. Klo 15.45

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Juhannuskylän koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Juhannuskylän koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Juhannuskylän koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kaarilan koulupolku. Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kaarilan koulupolku. Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kaarilan koulupolku Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1.

Lisätiedot

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA

ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA ÄÄNTÄ JA LIIKETTÄ, RUMAA JA KAUNISTA, RUJOA JA SULOISTA PÖRINÄÄ JA PÖHINÄÄ taivuttaa Rollon monipuoliset esiintyjät mielikuvituksellisiin suorituksiin. Lavalla nähdään ja kuullaan mm. jumppapalloja, maihinnousukenkiä

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

KEURUU Kuntataiteilijat

KEURUU Kuntataiteilijat KEURUU Kuntataiteilijat Johanna Juvonen & Biagio Rosa 2015 projekti KUVATAIDE 1. Tuulensylin päiväkoti 1-5 -vuotiaat 2 "Tuulensyli 2015 sekatekniikka vanerille 80 x 120 cm & 160 x 120 cm julkinen teos

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

Imatran kaupunki. Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku

Imatran kaupunki. Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku Imatran kaupunki Varhaiskasvatuksen kulttuuri- ja liikuntapolku Kulttuuri- ja liikuntapolku Kulttuuri- ja liikuntapolku on kulttuuri, taide- ja liikuntakasvatussuunnitelma joka sisältyy Imatran kaupungin

Lisätiedot

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016

UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Satutunti UUTISKIRJE MAALISKUU 2016 Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Korson asukaspuisto kesäkuu 2016

Korson asukaspuisto kesäkuu 2016 Ma 30.5. Puisto on avoinna klo 8-16 ja sisätilat ovat avoinna klo 9-14 Metsän väkeä -eläinaiheisia lauluja ja loruja Ti 31.5 Puisto on avoinna klo 8-16 ja sisätilat ovat avoinna klo 9-14 ASKARTELU-PAJA

Lisätiedot

ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA

ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA 1 ISONKYRÖN PERUSOPETUS, KERHOTOIMINTA 2018-2019 Tähän on kerätty kaikkien koulujen kerhojen sisällöt ja aikataulut. Kerhot on ensisijaisesti tarkoitettu oman koulun oppilaille, mutta mahdollisuuksien

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Annalan koulu, Annalan ja Karosen koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Annalan koulu, Annalan ja Karosen koulutalot. lv 13.9.2016 HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Annalan koulu, Annalan ja Karosen koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä

Lisätiedot

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA

Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Toma Turlaite, 12, Kevätsunnuntai, Liettua, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN KULTTUURIKESKUS KEVÄT 2015 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin ja koko

Lisätiedot

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta

Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2017-2018 Tähän lehtiseen on kerätty kaikkien koulujen kerhojen sisällöt ja aikataulut. Kerhot on ensisijaisesti tarkoitettu oman koulun oppilaille, mutta mahdollisuuksien

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS

SYKSY 2014 OHJELMA LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS Kristína Janušová/Nina Pecková, Nälkäinen sammakko, Slovakia, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto LASTEN JA NUORTEN TAIDEKESKUS SYKSY 2014 OHJELMA Tervetuloa Villa Artun näyttelyihin, työpajoihin

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7

PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 PÄÄSYKOEOHJEITA 2016 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 2 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 2 KLASSINEN MUSIIKKI... 2 PIANO... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)... 3 VIULU... 3 ALTTOVIULU... 4 SELLO JA KONTRABASSO... 4 PUUPUHALTIMET...

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan

Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Koulutoimen & seutuopiston yhteistyössä järjestämää kerho- ja kurssitoimintaa: Voit osallistua muidenkin kuin oman koulusi toimintaan Harjun koululla: MOTO KERHOT ( monitoimikerhot, sis. mm liikuntaa,

Lisätiedot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä

Lisätiedot

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015

PÄÄSYKOEOHJEITA 2015 1 / 7 Sisällys YLEISTÄ... 1 MUSIIKKILEIKKIKOULU... 1 KLASSINEN MUSIIKKI PIANO... 2 Vuonna 2006 JA SEN JÄLKEEN SYNTYNEET... 2 PIANO... 2 Vuonna 2005 JA TÄTÄ AIEMMIN SYNTYNEET... 2 LAULU... 3 URUT (KIRKKOURUT)...

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Forssan kaupunki / Wahren-Keskus Kulttuuripassi 3.-4.-luokkalaisille : lukujärjestys 1 (6)

Forssan kaupunki / Wahren-Keskus Kulttuuripassi 3.-4.-luokkalaisille : lukujärjestys 1 (6) Forssan kaupunki / Wahren-Keskus Kulttuuripassi 3.-4.-luokkalaisille : lukujärjestys 1 (6) viikko 11 Kuvataidekoulu Luonnonhistoriallinen museo Luonnonhistoriallinen museo Luonnonhistoriallinen museo Klo:

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Lisätietoja: kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 KEVÄTTÄ KYNTTELISTÄ Tapahtuma: Palvelupäivä Ajankohta: keskiviikkoisin klo 9-14, Puistotie 5

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018

Lisätiedot

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 Raahen teatteri esittää Komppakujan Cityjänis ja Lehmä-Ammuu Ohjaus: Toni Kettukangas ke 28.10. kello 13.00 Pyhäjoen kirjastossa Esitys on suunnattu päiväkoti- ja

Lisätiedot

LA FIESTA DEL ESPAÑOL 20.4. 23.4.2012

LA FIESTA DEL ESPAÑOL 20.4. 23.4.2012 LA FIESTA DEL ESPAÑOL 20.4. 23.4.2012 HELSINKI PERJANTAI 20.4. Avajaistilaisuus Käpylän peruskoulussa Untamontie 2, Helsinki klo 10.00 11.30, kutsuvierastilaisuus Ohjelma: Oppilasesityksiä, lapsille El

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila

EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila EFEKTI -työpajat ja -vierailut Orimattila Ilmoittautumisohjeet: EFEKTIn kautta tilattavat esitykset ja työpajat ovat kouluille ja päiväkodeille maksuttomia. Yksi henkilö voi hakea max. kolmea eri esityskokonaisuutta

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Kompassi pajatoiminta syksy 2018

Kompassi pajatoiminta syksy 2018 Kompassi pajatoiminta syksy 2018 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Tuija ja Helena Tanssiryhmä Kirsi.J., Verna, Mia 2.vko Maija ja Ritva Kotitalous klo 9.00-13.00 Kirsi.Ku ja Kirsi.J klo 12.00-13.30 Kotitalouden

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät syyskauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat monipuolista,

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Tesoman koulupolku. Tesoma - Lamminpää. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Tesoman koulupolku. Tesoma - Lamminpää. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Tesoman koulupolku Tesoma - Lamminpää lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Koiviston koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Koiviston koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Sammon koulupolku. Kissanmaa - Sampo. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Sammon koulupolku. Kissanmaa - Sampo. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Sammon koulupolku Kissanmaa - Sampo lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip

Lisätiedot

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 itämainen tanssi Itämaista tanssia, kuntotanssia ja kuntoliikuntaa sekä discorientaltanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille lapsille,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Kämmenniemen koulupolku

Kämmenniemen koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulupolku Kämmenniemi - Terälahti - Olkahinen - Sorila lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017

Lisätiedot

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon.

Kurssimaksun voi maksaa myös Tyky-kuntosetelillä. Tykykuntosetelillä maksettaessa kurssimaksu maksetaan kansalaisopiston toimistoon. TYÖKAUSI 2015-2016 syyslukukausi 14.9.-22.11.2015 kevätlukukausi 11.1.-15.4.2016 hiihtoloma 7.-11.3.2016 kevätnäyttely huhti-toukokuu konsertti/kevätjuhla huhti-toukokuu Yksittäisiä kursseja voidaan järjestää

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia

PÄÄSY. kevät 2011. työpajoja tapahtumia AINA VAPAA PÄÄSY kevät 2011 työpajoja tapahtumia höyrykonemuseo Metallin hohto Kierros Werstaan Höyrykonemuseossa, jossa 110-vuotias Sulzer-höyrykone edelleen lepää alkuperäisellä paikallaan. Kierroksen

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

TOIMINTAKESKUS KOMPASSIN PAJATOIMINTA Kevät 2019

TOIMINTAKESKUS KOMPASSIN PAJATOIMINTA Kevät 2019 TOIMINTAKESKUS KOMPASSIN PAJATOIMINTA Kevät 2019 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Naisten piiri klo 9.30-10.30 Vetäjät: Tuija & Helena Multasormet klo 12.00-13.00 Vetäjät: Milja, Helena ja Maija Vetäjät:

Lisätiedot

SYKSY 2013. Kansalaistoiminnan keskus Puisto. Yhteystiedot:

SYKSY 2013. Kansalaistoiminnan keskus Puisto. Yhteystiedot: Yhteystiedot: Koordinaattori Suvi Nousiainen p. 050 323 7588 suvi.nousiainen@ muotiala.fi Koordinaattori Risto Lahtinen p. 050 380 3456 risto.lahtinen@muotiala.fi Koordinaattori Kati Hankkila p. 050 358

Lisätiedot

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA

TOUKOTERVEHDYS ARXILTA 6.5.2019 TOUKOTERVEHDYS ARXILTA Kesäkausi jo häämöttää nurkan takana ja yhteinen toimintakautemme on lopuillaan. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille! Vuosi on ollut täynnä upeita elämyksiä, tärkeitä

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt!

Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä-hankkeen ryhmiin ilmoittaudutaan nyt! Kotipesä tarjoaa yhteistyössä Tampereen kaupungin, asukkaiden ja järjestöjen kanssa maksutonta, kaikille asukkaille avointa ryhmätoimintaa Tammelassa ja Linnainmaalla.

Lisätiedot

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 TERVETULOA KONKKARONKKAAN! Porvoon museon työpajatoiminta keväällä 2016 Holmin talon alakerrassa avautui maaliskuussa 2014 kokeellinen työpajatila - KONKKARONKKA. Uusissa

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunnassa

Tikkurilan seurakunnassa Aika tehdä hyvää! V a paaehtoistoi minta Tikkurilan seurakunnassa Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista seurakuntalaisten työtä, joka antaa

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pyynikin koulupolku Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1.

Lisätiedot

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa

Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa Yhteisöteatteria Perhonjokilaaksossa AIKATAULU VIRITÄ! -tapahtumista Perhonjokilaakson alueella Aikataulu päivittyy edelleen riippuen kunkin yhteisön toiveista ja tarpeista. Osa tilaisuuksista on avoimia,

Lisätiedot

Postimäki. historiasta nykypäivään!

Postimäki. historiasta nykypäivään! Postimäki historiasta nykypäivään! Postimäki on museo- ja kulttuurialue Ilolan kylässä, 9 km Porvoosta koilliseen. Mäellä sijaitsee yksi Suomen parhaiten säilyneistä aidoista mäkitupalaisalueista. Vanhimmat

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela

Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Juhannuskylän koulupolku Juhannuskylä - Tammela lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. -

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

O L A R I N K O U L U

O L A R I N K O U L U Tervetuloa! Olarin koulun matematiikka- ja luonnontiedeluokan tiedotustilaisuuteen Olarin koulu Olarin lukion ja Olarin matematiikkaja luonnontiede lukion yhteydessä luokat 7-9 yksi pienluokka 8lk:lla

Lisätiedot

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA,

SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, SYKSYLLÄ SAA HARRASTAA, ILMAISTA TOIMINTAA MONENIKÄISILLE! ILMOITTAUTUMINEN 1. JA 2.8. kotisivujen kautta! LAULUA, LIIKUNTAA, TOUHUA, MUSIIKKIA, PYHÄKOULUA, KERHOJA PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT, PYHÄKOULUT,

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Atalan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Pyynikin koulupolku Wivi Lönn - Pispala lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu

Lisätiedot

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Syyskauden alku seurakunnassa Kesä alkaa olla lopuillaan ja syyskausi alkamassa. Monella on

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lielahden koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

NORDCENTER. Harrastejuniorit vanhempainilta 2011

NORDCENTER. Harrastejuniorit vanhempainilta 2011 NORDCENTER Harrastejuniorit vanhempainilta 2011 Vanhempainilta 14.5. agenda Nordcenterin nuorisotoiminnan tavoitteet ja toimintaperiaatteet / Johanna Maula Tie kilpagolfryhmiin / Tommi Stude Kesän golftoiminta

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

Härmälän koulu lv

Härmälän koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Härmälän koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 16.8.2016 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t)

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t) TAITEEN PERUSOPETUS 42 Taiteen perusopetus alkaa kansalaisopistossa viikolla 36. Katso ilmoittautumisohjeet oppaan takakannesta. Taiteen perusopetuksessa opiskelevilla sisaruksilla on oikeus sisaralennukseen.

Lisätiedot