Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Sodankylän Reserviläisten 50-vuotisjuhlassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Sodankylän Reserviläisten 50-vuotisjuhlassa 26.05.2007"

Transkriptio

1 1 Julkaisuvapaa klo Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Sodankylän Reserviläisten 50-vuotisjuhlassa Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja, herra eversti, hyvät naiset ja miehet Vanhat soturit eivät koskaan kuole, he vain haihtuvat pois. Näin sanoi armeijakenraali Mac Arthur sotilailleen jäähyväispuheessaan. Hän lienee tarkoittanut, että vanhat soturit elävät teoissaan jatkuvasti varsinkin silloin, kun heidän tekonsa on tuottanut isänmaalleen arvokkaita ja pysyviä tuloksia. Kenraali Mac Arthuria huomattavasti varhaisempi mies, kreikkalainen filosofi on sanonut Vain vainajien sota on päättynyt. Hän puolestaan lienee tarkoittanut, että elossa olevilla kansalaisilla ja sotilailla on edelleen tehtävänä puolustaa isänmaata ja torjua kaikkia sen vihollisia sekä sodan että rauhan aikana. Kun tänään täällä Sodankylässä tämän talon ulkopuolella liehuu siniristilippu juhlan merkkinä, on se osoitus siitä, että vanhojen sotureiden, sotaveteraanien teot elävät isänmaamme vapaudessa ja itsenäisyydessä. Sodissamme kaatuneiden yli sankarivainajan ja sotien jälkeen viimeiseen iltahuutoon kutsuttujen veteraanien muisto elää heidän teoissaan toivottavasti sukupolvesta toiseen. Meidän tänään vastuuta kantavien reserviläisten tehtävät jatkuvat isänmaan turvaamisessa ja rakentamisessa. Arvoisa juhlayleisö, Minulla on Suomen suurimman vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevän järjestön Reserviläisliiton varapuheenjohtajana miellyttävä tehtävä tuoda tähän arvokkaaseen juhlaanne liittomme tervehdys ja kunnioittavat onnittelut puolivuosisataisen toimintanne johdosta. Te olette yksi tärkeä lenkki siinä ketjussa, joka levittää Reserviläisliiton toiminnan kaikkialle maassamme. Te olette yksi osa jäsenkuntaamme miehiä ja naisia joille vapaa Itsenäinen isänmaa ja sen hyväksi tehtävä työ ovat elämässä tärkeällä sijalla. Haluan todeta, että liittomme erään päätehtävän maanpuolustustahdon ylläpitämisen suorittamiseen tarvitaan meitä kaikkia. Se sijaitsevatko toimivat etelässä tai pohjoisessa voidaan tästä asiasta puhuttaessa mielestäni unohtaa. Pääasia on, että vastuullamme oleva työ tulee hoidetuksi hyvin. Ja tässä työssä te täällä Sodankylässä olette onnistuneet kiitosta ansaitsevalla tavalla.

2 2 Hyvät kuulijat, Aika ajoin käydään monissakin eri yhteyksissä keskustelua yhdistystoiminnan roolista. Tämä asia koskettaa meitäkin aina silloin tällöin. On tietysti totta, että nykymuotoisessa toiminnassa kaivataan uudenlaista arviointia ja näkemystä kehittää toimintaperiaatteita lähemmäksi tämän päivän ihmistä ja ympäröivää yhteiskuntaamme. Toimintakulttuuria pitäisi muuttaa monin paikoin jopa hyvinkin ennakkoluulottomasti niin, että kiinnostus yhdistyksissä tehtävään työhön ja yhdistysten toimintaan kasvaisi, ja saisi yhä vankemman otteen yhteiskunnan taholta tuleviin muutospaineisiin ja uusiin haasteisiin. Haluan tässä juhlapuheessani seuraavaksi hieman kosketella erästä aika ajoin liittomme historiassa esillä ollutta muutosta, josta viime aikoina näyttää jälleen tulleen ajankohtainen. Reserviläisliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin täällä Lapissa vain runsas kuukausi sitten. Rovaniemellä pidetty kaksipäiväinen kokous- ja juhlatapahtuma oli järjestetty hyvin ja tunsimme itsemme jälkeen kerran tervetulleiksi tänne pohjoiseen. Kiitänkin vielä kerran siitä lappilaisesta vieraanvaraisuudesta, jota saimme osaksemme liittokokoustapahtumamme aikana. Itse vuosikokous poikkesi hieman perinteisestä muun muassa Kunniapuheenjohtajavalinnan johdosta. Tähän, Reserviläisliiton korkeimpaan luottamustehtävään kutsuttiin liittoa vuosina johtanut pankinjohtaja Pekka Linnavirta. Onnittelut hänelle vielä näin jälkikäteenkin arvokkaasta tunnustuksesta. Suurimman huomion kokouksessa sai kuitenkin osakseen erään jäsenyhdistyksemme tekemä esitys Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton sekä mahdollisesti myös Maanpuolustuskiltojen Liiton yhdistämisestä. Ehdotuksen takana olleen Kokonaismaanpuolustus ry:n mielestä näiden valtakunnallisten maanpuolustusjärjestöjen yhdistämisellä saavutettaisiin merkittäviä taloudellisia säästöjä ja toiminnallisia etuja. Tässä arviossaan yhdistys on varmaan ainakin osittain oikeassa. Ajatus valtakunnallisten reserviläisliittojen yhdistämisestä ei sinänsä ole uusi. Ensimmäisen kerran se esitettiin vain pari vuotta liittomme perustamisen jälkeen 1950-luvun lopulla. Konkreettisiin tekoihin edettiin toistakymmentä vuotta myöhemmin, kun 1970-luvun alussa silloisen Reservin Aliupseerien Liiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhdistämisestä tehtiin virallisia järjestöpäätöksiä.

3 3 Hanke kaatui tuolloin virallisesti yhdistämisen Suomen Reserviupseeriliitossa herättämään vastustukseen. Tuon ajan Reserviläinen-lehteä lukiessa huomaa kuitenkin, ettei yhdistymishanke meidänkään puolella nauttinut varauksetonta kannatusta. Liittojen yhdistämiselle kyllä nyökkäiltiin melko innokkaasti mutta jo maakunnallisten piirien yhdistäminen arvelutti. Ja yhdistymistä upseerikerhon kanssa omalla paikkakunnalla pidettiin monin paikoin käytännössä mahdottomana. Seuraava ja tähän asti vakavin yritys valtakunnallisten maanpuolustusjärjestöjen fuusioimiseksi tehtiin 1990-luvun puolivälissä, jolloin taitettiin peistä vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen tulevaisuudesta. Puolustusvoimien korkein johto sekä Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Maanpuolustuskiltojen Liiton silloiset puheenjohtajat ajoivat mallia, jossa kyseiset liitot olisi yhdistetty ja näin syntyneelle isolle maanpuolustusjärjestölle siirretty hoidettavaksi koko vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus ja paikallisosasto- sekä reserviyksikkötoiminta. Yhdistymisen myötä Maanpuolustuskoulutus ry olisi turhana purettu ja Puolustusvoimat olisi hoitanut koulutusyhteistyön suoraan syntyneen yhteisjärjestön kautta. Yhdistämishanke kaatui tuolloin puheenjohtajavaihdoksiin Suomen Reserviupseeriliitossa ja Maanpuolustuskiltojen Liitossa. Uudet puheenjohtajat pitivät parempana mallia, jossa Maanpuolustuskoulutus ry:lle keskitettäisiin kaikki vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus ja perinteiset järjestöt jatkaisivat itsenäisinä. Näin sitten myös lopulta tapahtui. Näiden linjausten myötä Maanpuolustuskoulutus ry:n asema vahvistui ja se sai mm. oman maakunnallisen organisaationsa maanpuolustuspiirien muodossa. Samalla MPK:n Puolustusministeriöltä saama taloudellinen tuki moninkertaistui samaan aikaan kun perinteisten maanpuolustusjärjestöjen tuki laski. Muun muassa Reserviläisliiton ministeriöltä saama tuki putosi muutamassa vuodessa eurosta nykyisen euron tasolle. Järjestöjen itsenäisyydestä maksettiin siis tältä osin kova hinta luvun puolivälissä käynnistynyt kehitys on nyt huipentunut siihen, että Maanpuolustuskoulutus ry:stä tulee ensi vuoden alussa julkisoikeudellinen yhteisö, jonka toiminnasta on säädetty lailla. Mikäli tuolloin valmisteltu ja jo melko pitkälle edennyt järjestöfuusio olisi toteutunut, koskettaisi vastikään hyväksytty laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta nyt suoraan meitä. Reserviläisliitto oli valtakunnallisista maanpuolustusjärjestöistä innokkaimmin järjestöfuusion kannalla. Niinpä sen kaatuminen aiheutti liitossa pienen henkisen kriisin. Olemassaolomme

4 4 tarkoitusta ja perimmäisiä tehtäviämme pohdittiin tämän johdosta 1990-luvun lopulla ahkerasti useissa piiriseminaareissa. Tuolloin esiin nousseita ajatuksia, toiveita ja näkemyksiä hyödynnettiin RES 2005 ja 2007 suunnitelmissa, joissa linjattiin Reserviläisliiton liittotason kehittämisen suuntaviivat kuluvan vuoden loppuun saakka. Molemmissa suunnitelmissa on käsitelty myös maanpuolustusjärjestöjen yhdistämisasiaa. Tämä linjaus kuului seuraavasti, suora sitaatti alkaa: Reserviläisliiton perusperiaatteena on järjestöjen itsenäisyyden kunnioittaminen. Liitto on kuitenkin valmis tiivistämään järjestöjen välistä yhteistyötä niin, että sen tuloksena syntyisi nykyistä suurempi ja jäsenpohjaltaan laajempi maanpuolustusjärjestö. Reserviläisliitto suhtautuu myönteisesti myös maakunta- ja paikkakuntatasolla tapahtuvaan yhteistyöhön ja tarvittaessa tukee vieläkin pidemmälle menevää yhteistyötä, sitaatti päättyy. Liittohallituksemme on myöhemmin täydentänyt näitä linjauksia päätöksellään, ettei Reserviläisliitto ole aktiivinen yhdistymisasioissa vaan odottaa mahdollisia aloitteilta muilta järjestöiltä. Mutta perusasenteemme asiaan on siis myönteinen. RES 2005 ja suunnitelmat hyväksyttiin aikanaan laajojen järjestökäsittelyjen jälkeen Reserviläisliiton vuosikokouksissa, joissa ylintä päätösvaltaa käyttävät liittomme jäsenyhdistykset. Nykyinen yhdistymislinjauksemme, jota liittohallitus luonnollisesti noudattaa, on siis jäsenyhdistystemme tekemä eikä Reserviläisliiton korkeimman johdon istuimiensa menettämisen pelossa muovaama kuten eräässä eteläisen Suomen suuressa piirilehdessä on viimeksi viime viikolla kirjoitettu. Rovaniemen vuosikokous teki Kokonaismaanpuolustus ry:n aloitteen johdosta päätöksen, jossa liiton hallitusta velvoitettiin käsittelemään järjestöjen välisen yhteistyön kehittämistä myönteisessä hengessä. Vaikka hallituksemme ei ole tämän jälkeen ollut koolla, on päätöksen johdosta ryhdytty käytännön toimenpiteisiin. Suomen Reserviupseeriliiton johdon kanssa viime viikolla käydyssä keskustelussa ilmeni, ettei sieltä puolelta ole odotettavissa uutta linjausta yhdistymisasiassa, vaikka yhteistyötä liittojen kesken halutaankin sinänsä edelleen kehittää ja jopa osin tiivistää. Tämä Reserviupseeriliiton linjaus on jokaisen luettavissa myös tuoreessa Reserviläinen-lehdessä. Liittotason asetelmat eivät siis tunnu 1970-luvun alun jälkeen juuri muuttuneen. Rovaniemen vuosikokouksessa käyty keskustelu kertoi mielestäni, etteivät asenteet ole maakunnallisella ja

5 5 paikallisellakaan tasolla juuri liikkuneet. Monissa Rovaniemellä pidetyissä puheenvuoroissa tuli nimittäin 1970-luvun tapaan esiin ajatus siitä, liittojen yhdistäminen on hyvä ja kannatettava ajatus mutta maakunnalliset piirit ja paikalliset yhdistykset pitää säilyttää erillään. Mielestäni tämä lähestymistapa kaataa koko asian ja poikkeaa perin juurin normaalista järjestökehityksestä. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Reservin Aliupseerien Liiton muutos Reserviläisliitoksi. Avoimuuskehitys käynnistyi 1990-luvun alkuvuosina paikalliselta tasolta, jossa alettiin luopua yhdistysten sääntömuutoksilla sotilasarvosidonnaisesta jäsenyydestä. Seuraavaksi kehitys eteni piiritasolle, jossa alettiin perustaa yhteisiä piiriorganisaatioita. Lopulta alhaalta tullut muutospaine synnytti muutoksia liittotasolla kun vuoden 1995 lopulla tehdyllä sääntö- ja nimimuutoksella liitostamme tuli avoin maanpuolustusjärjestö. Mikäli valtakunnalliset maanpuolustusjärjestöt halutaan yhdistää, tulee paineen ja muutosvalmiuden tulla kaikkien asianosaisten järjestöjen osalta niiden järjestökentältä. Mikäli reserviupseerikerhot ja reserviläisyhdistykset alkavat paikkakunnilla kiihtyvään tahtiin yhdistyä, synnyttää se pian vastaavan muutoksen ensin piiri- ja sitten liittotasolla. Toistaiseksi tällaisesta muutoksesta ei ole juuri näkynyt merkkejä paikallistasolla. Rovaniemen vuosikokouksessa Kokonaismaanpuolustus ry:n yhdistämisesitys sai kannatusta muun muassa muutamalta pääkaupunkiseudun jäsenyhdistykseltämme. Muutamat puhujat kertoivat sen myös olevan Helsingin Reserviläispiirin kanta. Tämä asia ei ollut aiemmin liiton tiedossa mutta viime viikolla asianomaisen piirin puheenjohtaja vahvisti yhdistymiskannan Helsingin piirilehdessä. Tosin emme vieläkään tiedä, koska kyseinen piirihallituksen toimivaltaan kuuluva päätös on tehty ja, miksei sitä ole tuotu aiemmin liittohallituksemme käsittelyyn. Helsingin piirimme ja sen jäsenyhdistysten tulisikin nyt mielestäni näyttää konkreettista esimerkkiä tässä asiassa. Pääkaupunkiseudulla toimivien yhdistystemme tulisi lähestyä alueen upseerikerhoja ja esittää niille yhdistymistä. Edelleen Helsingin Reserviläispiirin tulisi tehdä vastaava esitys Helsingin Reserviupseeripiirille. Varsinkin piiritason yhdistymisellä saavutettaisiin pääkaupunkiseudulla merkittäviä taloudellisia säästöjä, sillä Helsingin piirien palveluksessa on kolme toimihenkilöä. Toiminnallisia ongelmia parinkaan toimihenkilön vähennyksen ei pitäisi tässä tapauksessa aiheuttaa, sillä muualla maassa reserviläispiirien ja reserviupseeripiirien palveluksessa on pääsääntöisesti vain yksi, yhteinen ja osapäiväinen toiminnanjohtaja.

6 6 Suomalaisen johtamisen keskeisiin periaatteisiin kuuluu johtaminen edestä. Mikäli Helsingin reserviläispiiri ja pääkaupunkiseudun reserviläisyhdistykset haluavat toimia muutoksen aikaansaajina maanpuolustusjärjestökentässä, tulisi niiden asettua itse muutoksen eturintamaan. Pitäisi elää niin kuin itse opettaa. Kunnioitetut sotiemme veteraanit, arvoisa juhlaväki. Vaikea on se vartiopaikka, jossa Suomen kansa on joutunut historiallista tehtäväänsä suorittamaan. Kautta vuosisatojen on tämä maa ollut verisenä taistelutantereena idän ja lännen välisissä kamppailuissa. Usein, kovin usein on tämä maa raastettu puhtaaksi, asuinsijat hävitetty, kodit poltettu ja jäljelle on jäänyt vain savuavia raunioita. Suomen kansa ei ole kaatunut, vaikeimmatkaan koettelemukset eivät ole kyenneet sitä nujertamaan, kodit on rakennettu uudelleen, metsittyneet pellot on perattu, ojat on kaivettu ja usko tulevaisuuteen on jälleen parantanut koettelemusaikojen haavat. Kärsimysten kylvöstä on kansaan vuosisatojen kuluessa syntynyt kaikki uhraava rakkaus Isänmaata, tätä tuhansien järvien ja humisevien metsien maata kohtaan. Nämä sanat kirjoitti jääkärieversti Viljo Tuompo vuonna 1930 ilmestyneessä kuvakirjassa Suomen sotaväki. Historialla on ollut taipumus toistaa itseään niin nytkin. Vuosikymmen noiden sanojen kirjoittamisen jälkeen tämä maa oli jälleen taistelujen näyttämönä. Tuossa taistelussa Te arvoisat sotiemme veteraanit näyttelitte pääosaa. Näyttelitte pääosaa siinä suuressa draamassa, jossa lopullisesti lunastettiin vain kaksi vuosikymmentä aikaisemmin taistellen saavutettu itsenäisyys. Talvi-, jatko- ja Lapin sodissa Te teitte lopullisesti muulle maailmalle selväksi sen, että Suomi on Itsenäinen kansakunta kansakuntien joukossa. Tänään, kun noista ajoista on kulunut jo lähes seitsemän vuosikymmentä, on meillä nuoremmilla vastuunkantajilla paljosta aihetta nöyrään kiitokseen, sillä se tie, joka tähän päivään on kuljettu, ei ole aina ollut kovin tasainen. On sanottu, että itsenäisyys on asia, jonka arvon tuntee vasta sitten, kun sen on menettänyt. Helposti arjen kiireessä ei tule muistaneeksi, että maamme Itsenäisyys on seurausta jostakin. Eläessämme nyt tasavaltamme pisintä rauhan ajan kautta, on hyvä jälleen kerran palauttaa mieliin ne lähtökohdat, joista sodan päätyttyä lähdettiin liikkeelle. Noin henkilöä ei enää saapunut rakentamaan tätä maata ylös sodan tuhoista. Haavoittuneita oli noin , heistä elinikäisesti Joka 16. mies oli sotainvalidi ja joka 17. nainen sotaleski. Joka 25. lapsi oli sotaorpo. Ja joka 9:s oli tuolloin kotinsa menettänyt evakko. Useimmat Teistä veteraanit menetitte läheisiänne ja ystäviänne. Kaikki Te menetitte elämänne parhaimmat vuodet, nuoruutenne.

7 7 Tänään, kun maamme lähes millä mittarilla tahansa mitattuna kuuluu maailman kärkimaiden joukkoon, meidän tulee muistaa se taival, joka tämän saavuttamiseen on vaadittu. Meidän nyt vastuussa olevien tulee vaalia sotiemme veteraanien perintöä niin aineellista kuin henkistäkin tänään ja myös sitten kun viimeinenkin iltahuuto on kuulunut. Meidän tulee pitää huolta siitä, että polut kansakuntamme pyhimmille paikoille sotiemme sankarihaudoille ja muistomerkeille eivät koskaan ruohotu. Runoilijan sanoin Hiljenny mieleni huomaamaan, sinivalkoisten lippujen loisto. Niistä kuvastuu ympäri Suomenmaan, sama vapauden viestien toisto. Historian antamalla valtakirjalla meillä on kiistämätön oikeus nostaa siniristilippumme salkoihin juhlapäivinä, kuten tänään. Kun me sen teemme nyt ja tulevaisuudessa, luokaamme katseemme lippuun nöyrinä ja alati tietoisina siitä, että sotiemme veteraanien työn tuloksena sen värit ovat yhä vapauden värit sininen ja valkoinen. Juhlivan yhdistyksen herra puheenjohtaja, arvoisat rouvat, hyvät herrat. Esitän Sodankylän Reserviläisille, yhdistyksen puheenjohtajalle ja jäsenille, Reserviläisliiton parhaimmat onnittelut lämpimän kiitokset viiden vuosikymmenen mittaisesta työstä suomalaisen reserviläisyyden, kotiseutunne ja samalla koko Isänmaamme hyväksi. Olkoon työllänne vastaisuudessakin täällä talvisen Lapin Suomen lipun vapauden värejä toistavassa, valkoisten hankien ja niiden ylle kaartuvan sinisen taivaan luomassa ympäristössä myötäinen tuuli ja aurinko toimintanne ylle paistakoon.

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Esko Raskilan juhlapuhe itsenäisyyspäivän iltajuhlassa Rovaniemellä 6.12.2008, Lapin lennosto

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Esko Raskilan juhlapuhe itsenäisyyspäivän iltajuhlassa Rovaniemellä 6.12.2008, Lapin lennosto Julkaisuvapaa 6.12.2008 klo 18.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Esko Raskilan juhlapuhe itsenäisyyspäivän iltajuhlassa Rovaniemellä 6.12.2008, Lapin lennosto Kunnioitetut sotaveteraanit, herra eversti,

Lisätiedot

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo Julkaisuvapaa 7.10.2017 kello 15.00 Julkaisuvapaa 7.10.2017 klo 15.00 Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa 7.10.2017, Järvenpään maanpuolustustalo

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja kotirintamalla palvelleet, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja kotirintamalla palvelleet, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet Julkaisuvapaa 5.3.2016 kello 11.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan juhlapuhe Alajärven Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 5.3.2016, Punaisentuvan viinitila. MUUTOSVARAUKSIN.

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan päätöspuhe Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlassa 12.4.2015, M/S Baltic Queen

Reserviläisliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan päätöspuhe Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlassa 12.4.2015, M/S Baltic Queen Julkaisuvapaa 12.4.2015 kello 15.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan päätöspuhe Reserviläisliiton 60-vuotisjuhlassa 12.4.2015, M/S Baltic Queen Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, arvoisat liittojen puheenjohtajat, hyvät kutsuvieraat ja juhlaväki, reserviläisveljet ja -sisaret

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, arvoisat liittojen puheenjohtajat, hyvät kutsuvieraat ja juhlaväki, reserviläisveljet ja -sisaret Julkaisuvapaa 15.11.2015 klo 14.00 Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja Mikko Pesälän juhlapuhe Porin valtakunnallisessa maanpuolustusjuhlassa 15.11.2015, Porin Lyseo Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö 1 Toiminnan perusteet... 3 1.1 Toiminta-ajatus... 3 1.2 Toiminnan arvot... 3 1.3 Keskeiset tehtävät... 3 2 Tavoitteet vuodelle 2016...

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet.

Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet. Tervehdyssanat lipun naulaustilaisuudessa Askaisten kirkossa 28.5.2016 1 Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja veteraanisukupolven edustajat. Arvoisat kutsuvieraat, arvoisa nuoriso, hyvät naiset ja miehet.

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Lempäälän Reserviläisten 60 -vuotisjuhlassa , Lempäälän Ehtootalo

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Lempäälän Reserviläisten 60 -vuotisjuhlassa , Lempäälän Ehtootalo Julkaisuvapaa 10.5.2014 klo 15.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Lempäälän Reserviläisten 60 -vuotisjuhlassa 10.5.2014, Lempäälän Ehtootalo Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Isänmaallisuus Vapaaehtoisuus Osaaminen Kuva Joonas Pehkonen Maanpuolustuskoulutusyhdistys Perustettiin vuonna 1993 valtakunnalliseksi organisaatioksi, joka kouluttaa

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Ylihärmän Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 28.4.2012, Pakan kylätalo, Ylihärmä

Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Ylihärmän Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 28.4.2012, Pakan kylätalo, Ylihärmä Julkaisuvapaa 28.4.2012 kello 19.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Ylihärmän Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 28.4.2012, Pakan kylätalo, Ylihärmä Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016

SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016 SUOMENLINNAN UPSEERIKERHO RY:N SÄÄNNÖT 2016 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomenlinnan Upseerikerho ry ja sen kotipaikka on Suomenlinna Helsingin kaupungissa. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Mynämäen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Mynämäen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa Julkaisuvapaa 5.4.2009 kello 14.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Mynämäen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 05.04.2009. Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Julkaisuvapaa klo 12.30

Julkaisuvapaa klo 12.30 Julkaisuvapaa 24.3.2013 klo 12.30 Reserviläisliiton puheenjohtajan Mikko Savolan tervehdys Kymenlaakson Reserviläis- ja Reserviupseeripiirin yhteisessä maanpuolustusjuhlassa 24.3.2013, Valkeala Kunnioitetut

Lisätiedot

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ RESERVILÄISLIITTO ON AVOIN KAIKILLE Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu lähes 40.000 suomalaista. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Lisätiedot

Reserviläisliiton tervehdys Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry:n 60-vuotisjuhlassa , Kuopion kaupungintalo

Reserviläisliiton tervehdys Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry:n 60-vuotisjuhlassa , Kuopion kaupungintalo Julkaisuvapaa 10.2.2017 kello 18.00 Reserviläisliiton tervehdys Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry:n 60-vuotisjuhlassa 10.2.2017, Kuopion kaupungintalo Kunnioitetut sotiemme veteraanit ja lotat, herra puolustusministeri,

Lisätiedot

Perustajajäsenemme kenraaliluutnantti Ermei Kannisen siunaustilaisuus 8.12.2015 Rukajärven suunnan historiayhdistys ry.

Perustajajäsenemme kenraaliluutnantti Ermei Kannisen siunaustilaisuus 8.12.2015 Rukajärven suunnan historiayhdistys ry. Perustajajäsenemme kenraaliluutnantti Ermei Kannisen siunaustilaisuus 8.12.2015 Rukajärven suunnan historiayhdistys ry. www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi www.rukajarvikeskus.fi Kukkatervehdykset:

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

Reserviläisliiton kunniajäsenen, kansanedustaja Markku Pakkasen juhlapuhe Porvoon Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 30.4.2016, Café Cabriole

Reserviläisliiton kunniajäsenen, kansanedustaja Markku Pakkasen juhlapuhe Porvoon Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 30.4.2016, Café Cabriole Julkaisuvapaa 30.4.2016 kello 18.00 Reserviläisliiton kunniajäsenen, kansanedustaja Markku Pakkasen juhlapuhe Porvoon Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 30.4.2016, Café Cabriole Kunnioitetut sotiemme

Lisätiedot

9. toukokuuta. urooppaw paiva. Euroopan unioni

9. toukokuuta. urooppaw paiva. Euroopan unioni 9. toukokuuta urooppaw paiva m Euroopan unioni 9. toukokuuta Euroopan unioni H arvat Euroopan kansalaiset tietävät, että 9.5.1950 lausuttiin Euroopan yhteisön syntysanat, samaan aikaan kun kolmannen maailmansodan

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit.

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit. www.ksrespiirit.fi 1 (5) 1.11.2011 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI TIEDOTTAA Arvoisat reserviupseerit Syksy on käynnistynyt erikoisissa merkeissä. Koskaan ei valtakunnassamme ole käyty näin lyhyessä ajassa

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Sotiemme veteraanien pohjoisen Suomen Kirkkopäivä, Ouluhalli, Oulu 30.5.2007 Teksti Joh. 16:12-15 Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun

Lisätiedot

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi 31.1.2019 PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli mpk.fi Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys perustettu vuonna 1993 valtakunnallinen

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä Taustatiedot Ensisijainen jäsenjärjestösi Sähköinen jäsenkysely toteutettiin 20.10. 5.11.2016 välisenä aikana ja

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet Julkaisuvapaa 26.4.2015 kello 13.00 Muutosvarauksin. Reserviläisliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Mikko Savolan tervehdys Seinäjoen Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 26.4.2015, Seinäjoen kaupungintalo

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminta Lapissa Alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi Rovaniemi 24.11.2016 Lapin KOTU -yksikön päällikkö Antti Tölli Mikä on MPK? Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa , Ravintola Paviljonki

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa , Ravintola Paviljonki Julkaisuvapaa 29.10.2016 kello 16.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa 29.10.2016, Ravintola Paviljonki Kunnioitetut sotiemme

Lisätiedot

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali.

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Pohjois-Karjalan 13.4.2010 Hevosjalostusliitto ry Tervehdys! Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Kokous pidetään Joensuun raviradalla pääkatsomossa tiistaina 4.5. Kokous

Lisätiedot

Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista

Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista Paperi-insinöörit ry:n uudet säännöt Sääntöjen alla on lista sääntöihin tehdyistä muutoksista Uudet säännöt hyväksytetään jäsenillä Vuosikokouksessa 15.4.2016 ja syyskokouksessa 2016 Uudet Säännöt 2016

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Ristiinan Reserviläisten 50- vuotisjuhlassa

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Ristiinan Reserviläisten 50- vuotisjuhlassa Julkaisuvapaa 15.4.2012 klo 14.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Osmo Suomisen juhlapuhe Ristiinan Reserviläisten 50- vuotisjuhlassa 15.4.2012 Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan yhdistyksen arvoisa herra puheenjohtaja ja jäsenet, hyvät naiset ja miehet Julkaisuvapaa 28.3.2015 kello 13.00 Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Mikko Savolan juhlapuhe Ilmajoen Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa 28.3.2015, Ilmajoen

Lisätiedot

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten

Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen vaalipiirin (III) vaalipiirikokous liittohallituksen jäsenehdokkaiden vaalia varten Aika Lauantai 27.2.2016 klo 11.00 15.00 Paikka Läsnäolijat

Lisätiedot

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet.

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet. TOIMINTASÄÄNNÖT 1(6) I Seuran nimi, kotipaikka ja tarkoitus Yhdistyksen, jota näissä säännöissä sanotaan seuraksi, nimi on Porin Paini-Miehet. 1 2 Seuran kotipaikka on Porin kaupunki Länsi-Suomen läänissä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

MITÄ VANNOTTIIN, SE PIDETTY ON, YLI PÄÄMME KUN LÖI TULILAINE JA RINNALLA TUNTOMME TUOMION MUU KUNNIA MEILLE ON ARVOTON, KATINKULTAA KIITOS JA MAINE

MITÄ VANNOTTIIN, SE PIDETTY ON, YLI PÄÄMME KUN LÖI TULILAINE JA RINNALLA TUNTOMME TUOMION MUU KUNNIA MEILLE ON ARVOTON, KATINKULTAA KIITOS JA MAINE KEN EI ELINAIKANSA MUISTAISI SITÄ TALVEA RISTI RISTIIN LIITTYEN KUN KOHOS KUMMULLAAN! MONI SILMÄ SÄRKYVÄ, MONI POSKI KALVEA TUIJOTTELI HAUDAN NIELUUN AMMOTTAVAAN MITÄ VANNOTTIIN, SE PIDETTY ON, YLI PÄÄMME

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. KAAKKOIS-SUOMEN VEROVIRKAILIJAT R.Y:N SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 23.11.2011 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. Tarkoitus 2.

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Kaiken varalta. harvinaisempien turvallisuustarpeiden saavuttamisessa. Naisten voimavarojen ja

Kaiken varalta. harvinaisempien turvallisuustarpeiden saavuttamisessa. Naisten voimavarojen ja Kaiken varalta harvinaisempien turvallisuustarpeiden saavuttamisessa. Naisten voimavarojen ja taitojen hyödyntäminen suunnitelmallisesti normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa tukee yhteiskunnan

Lisätiedot

RES 2020 -strategia. Syyskokous 14.11.2015 Pori. www.reservilaisliitto.fi

RES 2020 -strategia. Syyskokous 14.11.2015 Pori. www.reservilaisliitto.fi RES 2020 -strategia Syyskokous 14.11.2015 Pori 2 Strategia 2016 2020 Sisältö Reserviläisliiton strategia 2016-2020.................6 Toiminnan arvot............................6 Toiminta-ajatus............................

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta

JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE. RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta SOVELTAMISALA JÄRJESTYSSÄÄNTÖ - MENETTELYTAPAOHJE RESERVILÄISLIITTO Menettelytapavaliokunta Reserviläisliitto r.y:n varsinaisissa kokouksissa noudatetaan tätä menettelytapaohjetta ja vakiintunutta kokouskäytäntöä

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, herra eversti, arvoisa Kainuun reserviläispiirin herra puheenjohtaja, hyvä juhlaväki

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, herra eversti, arvoisa Kainuun reserviläispiirin herra puheenjohtaja, hyvä juhlaväki Julkaisuvapaa 18.4.2010 klo 13.00 Puheenjohtajan Markku Pakkasen päätöspuhe Reserviläisliiton valtakunnallisessa maanpuolustusjuhlassa 18.4.2010, Kainuun Musiikkiopiston Kaukametsä-sali Kunnioitetut sotiemme

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA VAPAAEHTOINEN VETERAANITYÖ VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA 1939-1945 Talvi- ja jatkosota 1967-2017 Pukkilan Sotaveteraanit 50 vuotta PUKKILAN SOTAVETERAANIT RY Jaakko Karjalainen, 92 vuotta, on Uudenmaan

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto

Suomen Reserviupseeriliitto Suomen Reserviupseeriliitto Ensimmäinen reserviupseerikerho perustettiin 3.12.1925 Helsinkiin. Liitto perustettiin 17.5.1931. Jäsenyhdistyksiä 315 Reserviupseeripiirejä 20 Henkilöjäseniä noin 27 000 Jäsenistä

Lisätiedot

Miesten kokema väkivalta

Miesten kokema väkivalta Miesten kokema väkivalta Lahden ensi- ja turvakoti ry; Jussi-työ 1 * Suomessa on toteutettu yksi tutkimus, jossa on tarkasteltu erikseen ja erityisesti miehiin kohdistunutta väkivaltaa (Heiskanen ja Ruuskanen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS. Aika 23.9.2009 klo 16.00. Paikka Kokoustila Kataja, Järjestökatu 10 EETANET RY. PÖYTÄKIRJA 1/2009 1(8) Pöytäkirja kertoo yhdistyksen jäsenille ja viranomaisille, mitä kokous on päättänyt ja mitä pitäisi tehdä. auttaa seuraamaan päätösten toteuttamista. antaa tietoja siitä,

Lisätiedot

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon Suomen lippu Suomessa on laki, miten saat liputtaa. Lipussa on valkoinen pohja ja sininen risti. Se on kansallislippu. Jokainen suomalainen saa liputtaa. Jos lipussa on keskellä vaakuna, se on valtionlippu.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu tammikuun 30. päivänä 1995 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu tammikuun 30. päivänä 1995 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. YLIOPISTON TAIDO TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Yliopiston Taido. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 5 3.4 Urheilutoiminta... 5

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, Särkisalmen Kisapirtti

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, Särkisalmen Kisapirtti Julkaisuvapaa 29.10.2017 kello 13.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, 29.10.2017 Särkisalmen Kisapirtti Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

1. Puheeni valtuustossa 20.10.2014 koskien Hallintosääntöuudistusta ja tulevaa Rovaniemen kaupungin organisaationmuutosta ja hallinnon uudistamista.

1. Puheeni valtuustossa 20.10.2014 koskien Hallintosääntöuudistusta ja tulevaa Rovaniemen kaupungin organisaationmuutosta ja hallinnon uudistamista. 1. Puheeni valtuustossa 20.10.2014 koskien Hallintosääntöuudistusta ja tulevaa Rovaniemen kaupungin organisaationmuutosta ja hallinnon uudistamista. Käsittelemme tänään Rovaniemen hallintosääntöä ja kaupungin

Lisätiedot

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT

SUOMEN RÖNTGENHOITAJALIITTO RY FINLANDS RÖNTGENSKÖTARFÖRBUND RF SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimenä on Suomen Röntgenhoitajaliitto ry, Finlands Röntgenskötarförbund rf. Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään epävirallista nimeä The Society of Radiographers

Lisätiedot

Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja.

Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja. Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä 9.11.2017 Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tehtävät Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Esko Raskilan juhlapuhe Juupajoen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 4.6.2010, Lylyn viestivarikko

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Esko Raskilan juhlapuhe Juupajoen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 4.6.2010, Lylyn viestivarikko Julkaisuvapaa 4.6.2010 kello 19.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Esko Raskilan juhlapuhe Juupajoen Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 4.6.2010, Lylyn viestivarikko Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

Teksti: Sirkka Ojala Kuvat: Jaakko Lampimäki

Teksti: Sirkka Ojala Kuvat: Jaakko Lampimäki Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry on toiminut alueensa Reserviupseeriyhdistysten yhdyssiteenä ja tukena jo 60 vuoden ajan. Piiri juhlisti vuosipäiväänsä näyttävästi Tampereella 18. joulukuuta. Juhlakutsun

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/5 Hallitus 27.5.2016 Sivu 2 / 6 Hallitus 27.5.2016 Sivu 1 / 6 Aika: 27.5.2016 klo 12.30-15.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (x) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää naisten maanpuolustustyötä tekevät ja tukevat järjestöt 11 jäsenjärjestöä, joissa 200 000 naisjäsentä kehittää

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Uudenmaan Noutajakoirayhdistys - UMN ry, ruotsiksi Nylands Retrieverförbund NRF rf ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Toiminnan tarkoitus Yhdistys toimii Helsingin

Lisätiedot

RAUHAN PUOLESTA YHDESSÄ KÄVELLEN

RAUHAN PUOLESTA YHDESSÄ KÄVELLEN RAUHAN PUOLESTA YHDESSÄ KÄVELLEN VALTAKUNNALLINEN RAUHANKÄVELY KUOPIOSSA 18.9.2011 Kävelytapahtuma 18.9. klo 12 15 Valkeisenlammella Kuopiossa 1 Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry, www.pohjois-savonrauhanturvaajat.org

Lisätiedot

Reservipiirit Lapissa

Reservipiirit Lapissa 1 Reservipiirit Lapissa Toimintaa yhdessä yhteisen päämäärän Itsenäisen isänmaan hyväksi Kapteeni res. Tero Hyttinen 1 2 Reserviupseeritoiminnan historiaa Järjestäytynyt reserviupseeritoiminta alkoi Suomessa

Lisätiedot

Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta

Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta Reserviläisliitto Yhdistyskysely sääntömuutoksesta 3.6.2016 Taustatietoja Piiri, johon yhdistys kuuluu Etelä-Häme Etelä-Karjala Etelä-Pohjanmaa Helsinki Kainuu Keski-Pohjanmaa Keski-Suomi Kymenlaakso Lappi

Lisätiedot

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ISMAEL SYNTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä Tulokset liitoittain

Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä Tulokset liitoittain Maanpuolustusjärjestöjen jäsenkysely turvallisuus- ja puolustuspoliittisista kysymyksistä Tulokset liitoittain Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) Reserviläisliitto (RES) Maanpuolustuskiltojen liitto (MPKL)

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Vantaa, 23.1.2016 ESITYS RESERVILÄISLIITON SÄÄNTÖJEN MUUTOKSESTA NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE 1 Yhdistyksen nimi on Reserviläisliitto - Reservistförbundet ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007.

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. SUOMEN PARALYMPIAKOMITEA RY SÄÄNNÖT Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen

Lisätiedot

Elämä ja työ -kansanopistopäivät 8.8.2012 klo15.00

Elämä ja työ -kansanopistopäivät 8.8.2012 klo15.00 METALLITYÖVÄEN LIITTO RY Puhe 1 (5) Arvoisa ministeri, hyvät kansanopistopäiville osallistujat! Syyskuun alussa tulee kuluneeksi 35 vuotta tämän Murikkaopiston toiminnan käynnistämisestä. Päätös opiston

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2015 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen paroni sali. Kokouskahvit

Lisätiedot

TOIMIVA YHDISTYS. Yhdistystoiminnan päivittäminen

TOIMIVA YHDISTYS. Yhdistystoiminnan päivittäminen TOIMIVA YHDISTYS Yhdistystoiminnan päivittäminen Päijät-Hämeen Sosiaaliturvayhdistys ry:n hallinnoimassa ja Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamassa hankkeessa vuosina 2012-2015 mahdollistettiin yhdistystoiminnan

Lisätiedot

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf SÄÄNNÖT Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri ry Nylands miljövårdsdistrik rf Nämä sääännöt on hyväksytty piirin syyskokouksessa 28.10.2006 ja rekisteröity yhdistysreksiteriin 28.12.2006. SÄÄNNÖT Yhdistys ja sen tarkoitus

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 21/60 www.m1914.org Bible for Children, PO

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue.

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin ennakkotarkastus suoritettu 16.4.2007 hyväksyntä 5.6.2009 Yhdistysrekisterin ennakkotarkastuksessa tehdyt 2 pientä muutosta on lihavoitu. JÄSENYHDISTYSTEN

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA Suomessa LVI yhdistystoiminta alkoi Helsingissä jo 1930 luvulla, jolloin oli perustettu Lämpö-

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu

Bahá u lláh, Ridván muistio. www.bahai.fi/lamppu Jumalallinen kevätaika on koittanut... Kiiruhda kaiken luomakunnan edessä ylistämään Jumalasi nimeä ja kaiuttamaan hänen kiitostansa, niin että kaikki luodut virvoittuisivat ja uudeksi muuttuisivat. Bahá

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012 www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2012 Arvoisat reservinupseerit! Keski-Suomen Reserviupseeripiirin 60-vuotisjuhlavuosi on huipentumassa koko perheen viihdekonserttiin,

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Golfkentänhoitajien Yhdistys - Finnish Greenkeepers Association r.y. ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Tarkoitus ja tehtävät Yhdistyksen

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa , Kuusamon seurakuntatalo

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa , Kuusamon seurakuntatalo Julkaisuvapaa 22.4.2018 kello 12.30 Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa 22.4.2018, Kuusamon seurakuntatalo Kunnioitetut sotiemme veteraanit

Lisätiedot

VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1

VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1 VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1 SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Varkauden Reserviupseerikerho ry. Sen kotipaikka on Varkaus. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Lapin Reserviläispiiri ry:n 60- vuotisjuhlassa , Lapin yliopisto

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Lapin Reserviläispiiri ry:n 60- vuotisjuhlassa , Lapin yliopisto Julkaisuvapaa 7.5.2017 kello 13.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Lapin Reserviläispiiri ry:n 60- vuotisjuhlassa 7.5.2017, Lapin yliopisto Kunnioitetut sotiemme veteraanit, juhlivan

Lisätiedot