Tarjouspyyntö: Lentopalloliitto kutsuu seuroja hakemaan Suomen Cupin 2019, 2020 ja 2021 järjestelytehtäviä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tarjouspyyntö: Lentopalloliitto kutsuu seuroja hakemaan Suomen Cupin 2019, 2020 ja 2021 järjestelytehtäviä"

Transkriptio

1 Tarjouspyyntö: Lentopalloliitto kutsuu seuroja hakemaan Suomen Cupin 2019, 2020 ja 2021 järjestelytehtäviä Lentopalloliitto (jatkossa Liitto) muuttaa Suomen Cupin finaalien toteutusta. Seurojen rooli vahvistuu. Liitto kilpailuttaa finaalitapahtuman järjestelytehtävät seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Vuoden 2019 Suomen Cupin finaalit pelataan viikonloppuna. Tapahtumassa pelataan peräkkäisinä päivinä, naisten ja miesten finaalit. Tapahtuma ei sisällä välieriä. Pelien alkamisajankohta määräytyy myöhemmin YLE:n ohjelmakartan pohjalta. Suomen Cupin 2020 ja 2021 ajankohtaa ei ole vielä määritelty. Voittaja palkitaan 2000 :lla, hopeamitalistit 500 :lla, yhteensä seuran tulee varata palkintorahaa Liitto toivoo innovatiivisia ehdotuksia oheistapahtumista tai esim. junioriturnausten liittämisestä tapahtuman yhteyteen. Järjestävä seura ottaa vastuulleen ottelutapahtuman markkinoinnin ja ottelujärjestelyt. Konseptin kehitys ja kansallinen markkinointi tehdään yhteistyössä Liiton kanssa. Liitto vastaa mediasopimuksesta. Liitto päättää tarjouskilpailun voittajan kokonaisarvioinnin perusteella, jossa keskeisimmät elementit ovat: i) markkinointi- ja viestintäsuunnitelma, ii) olosuhteet ja iii) toteutuksen uskottavuus kokonaisuudessaan. Suomen Cupien finaalien järjestelytehtävää hakevan tulee toimittaa yksi ppt-muodossa oleva esitys omasta tarjouksestaan. Esityksen ohjeelliseksi rakenteeksi ehdotetaan seuraavaan: 1. Markkinointi- ja viestintäsuunnitelma tapahtumalle (sis. kaupungin panoksen), 2. Suorituspaikka, jossa kriittiset mitat ja muutama kuva kentästä ja oheistiloista, jotka havainnollistavat tilan soveltuvuutta yli 1500 hengen yleisötilaisuudeksi ja 3. Toteutuksen kokonaisuskottavuutta kuvaavat asiat mm. organisaatio ja aiemmat referenssit. Tarjoukset pyydetään osoitteeseen: tarjoukset@lentopalloliitto.fi viimeistään mennessä. Tarjouksen jättäneiden kanssa Liitto käy keskustelun tarjouksen sisällöstä. Tavoitteena on solmia sopimus tarjouskilpailun voittaneen tahon kanssa kolmivuotinenn sopimus mennessä.

2 Markkinointi ja viestintäsuunnitelma Markkinointi ja viestintä toteutetaan aina tapahtuma- ja paikkakuntakohtaisesti, riippuen yleisöodotuksesta, oheisohjelmista, tapahtumatilan mahdollisuuksista jne. Järjestäjältä edellytetään yhteistyötä kunnan kanssa niin, että ottelutapahtuma näkyy kunnan viestintäkanavissa, katukuvassa ja ottelupaikalla. Paikallisessa organisaatiossa pitää olla nimettynä markkinointivastaava, jonka tehtävänä on hoitaa yleisömarkkinointia. Liiton näkökulmasta on keskeistä rakentaa yhdessä järjestelytehtävistä vastaavan tahon kanssa tapahtumalle selkeä profiili ja yleisilme seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Liitto toivoo innovatiivisia ratkaisuja, joilla houkutellaan tapahtumaan ensinnäkin uusia, lentopalloon vasta tutustumassa olevia katsojia, sekä toisaalta junioreita ja heidän vanhempiaan. Liitto on valmis tukemaan innovatiivisia ratkaisuja, jos tapahtuman yhteyteen halutaan junioriturnaus tms. Seuran markkinointi- ja viestintätoimenpiteiden laskennallinen arvo tulee vuositasolla olla n euroa. Liitto osallistuu tapahtumaan vastaavalla panoksella. Olosuhteet Pelihalli Kentän koko: Vapaa-alue päädyssä tasan 6,5m, vapaa-alue sivuilla 4-5m. Korkeutta vähintään 9 metriä. Istumapaikkoja vähintään Liitto edellyttää pelialueelle vahvasti ledpallonpysäytyslevyjä kaikille sivuille (ns. pitkäsivu ja päädyt). Jokaiselle joukkueelle pukuhuone. Naisten ottelussa tulee olla erilliset pukuhuoneet miestaustalle ja vastaavasti miesten ottelussa naistaustalle. Erotuomareille oma pukuhuone (vastakkaisille sukupuolille omat pukuhuoneet). Tarjoilut molemmille joukkueille sekä erotuomaristolle (mm. vettä, hedelmiä, kahvia/teetä) Lisäksi tarvitaan toimisto tms. otteluhenkilökunnalle sekä pukuhuone tms. johon otteluhenkilökunta voi jättää varusteensa yms. Nettiyhteydet ja äänentoisto Kumpikin finaali streamataan. Tätä varten Liitto tarvitsee käyttöönsä vähintään 2 Mbit/s kiinteän nettiyhteyden ja hyvän kuvauspaikan yhdelle kameralle. YLE televisioi pelit (sopimus kattaa 2020). Tätä varten Liitto tarvitsee käyttöönsä hyvän kuvauspaikan riittävän korkealta katsomosta (tai erillinen kameratorni) kolmelle kameralle. Lisäksi tulee olla erillinen langaton nettiyhteys median ja tapahtumahenkilökunnan käytössä. Pelihallissa tarvitaan kunnolliset äänentoistolaitteet soittamista ja kuulutuksia varten.

3 Mahdollisuuksien mukaan on selvitettävä valojen, led-pallonpysäytyslevyjen ja äänentoiston yhdistämistä ottelutapahtuman elävöittämiseksi. Majoitus ja harjoitusolosuhteet Ottelupaikkakunnalta tai sen välittömästä läheisyydestä (max 20 km) tulee löytyä hyvätasoinen hotelli, joihin joukkueet voivat majoittua. Ennen hakua on hyvä tarkistaa, että hotelleissa on tilaa joukkueille ottelupäivien ympärillä. Yksi joukkue tarvitsee 8 kahden hengen huonetta (14 pelaajaa + 2 staffin jäsentä), 2 yhden hengen huonetta (päävalmentaja ja fysioterapeutti). Joukkueille majoitus tarjotaan yhdeksi, peliä edeltäväksi yöksi. Lisäksi joukkueet tarvitsevat kokous- ja ruokailutilat 20 hengelle. Joukkueiden tulee halutessaan päästä ottelukentälle harjoittelemaan ottelua edeltävänä iltana (1h) ja ottelu aamuna (1h). HUOM! Järjestäjä vastaa joukkueiden majoitus-, tila- ja harjoituskuluista. Kokonaisuskottavuus Organisaatio Avainhenkilöt, joita tarvitaan ottelujärjestelyissä, ovat seuraavat: Paikallinen otteluvastaava Lipunmyynnistä ja markkinoinnista vastaava Turvallisuusvastaava Media/tiedotusvastaava Kuuluttaja ja avustaja Pallopojat/tytöt ja yhdyshenkilö Pelipaikan edustaja ja/tai kenttämestari HUOM! Yksi henkilö voi tarvittaessa hoitaa myös useampaa tehtävää. Näiden henkilöiden lisäksi ottelupäivinä tarvitaan otteluhenkilökuntaa (mm. lipunmyyjät, kioskimyyjät, järjestyksenvalvojat). Esityksessä olisi hyvä mainita lyhyesti avainhenkilöiden kokemus vastaavan kokoluokan tapahtumista. Referenssit Seura voi nimetä aiempia järjestämiään tapahtumia referensseiksi viimeisen 5 vuoden ajalta. Normaalit sarjapelit käyvät referensseinä, mutta erityisesti arvostetaan tapahtumia, joita on rakennettu ottelun ympärille. Referensseissä valokuvat tuovat lisää uskottavuutta.

4 Järjestämisehdot (sovitaan yksityiskohtaisemmin järjestelysopimuksessa) Järjestävä seura Toimitsijat (lipun- ja kioskimyyjät, ottelujärjestäjät, pallotytöt/pojat jne.) Järjestyksen valvojien rekrytointi ja kustannukset Liikenteen- ja pysäköinninohjaajien rekrytointi ja kustannukset Kirjureiden, kuuluttajan ja heidän apulaisten rekrytointi ja kustannukset Taraflex maton levittämis- ja kokoamisporukan rekrytointi ja kustannusket Tuomareiden majoituskulut (2*1hh*1 yö) Led-pallonpysäytyslevyt päätyihin ja pitkälle sivulle Näyttö, jolla näytetään tulokset, tilastot ja muita digitaalisia sisältöjä Ensiapuryhmä tai muutoin osoitettu riittävä valmius Turvallisuussuunnitelma ja yleisötapahtumailmoitus Vedet, kahvit, teet ja hedelmiä otteluissa joukkueille ja erotuomareille Kioskimyynnin organisointi ja hoitaminen Kutsuvieras- ja lehdistökahvit ja muut tarjoilut Omat puhelin- ja toimistokulut Nettipohjaisen lipunmyynnin organisointi ja hoitaminen Kiinteä nettiyhteys halliin; omat verkot (3) tekniikalle, medialle ja henkilöstölle Otteluhallin varaus ja vuokra, siivouskustannukset ennen ja jälkeen tapahtuman Kuvauspaikat (mikäli ei kuvata katsomosta niin kuvaustorni(-t)) Tiedotustilaisuuden järjestäminen ottelun jälkeen Ottelumarkkinointi seuran omissa kanavissa (SoMe, nettisivut yms.) sekä mahdollinen lehtimainostaminen ja muu paikallinen mainostaminen Ottelumarkkinointi kunnan kanavissa (SoMe, nettisivut yms.), näkyvyys kaupungin yleisilmeessä, ottelupaikan näkyvyys Palkintorahat: Voittajat 2*3500, hopea 2*1500 yht Liiton vastuulla Taraflex -maton toimittaminen ja levityksen ohjeistukset paikan päällä Oman henkilöstön matka- ja majoituskulut Seuran, kaupungin ja Liiton markkinointimateriaalin välittäminen Liiton kanavissa myöhemmin solmittavan sopimuksen mukaisesti Tuomareiden nimeäminen, matkakulut, sekä ottelupalkkiot Liiton kutsuvieraiden isännöinti ja kustannukset Kilpailupäällikön tehtävät Tapahtuman kaikki mediaoikeudet, ja televisiosopimuksen solmiminen Valokuvaajan rekrytointi ja kustannukset (kuvien oikeudet Liitolle) Dataproject; otteluiden luominen järjestelmään ja järjestelmän ylläpidon tuki

5 Järjestävä seura saa pitää seuraavat tulot: - Lipunmyyntitulot (100% seura) Ottelun vapaalippuina kelpaavat Liiton yleispääsykortit, henkilökuntakortit, yhteistyökumppanikortit sekä kansainvälinen erotuomarikortti. Tämän lisäksi joukkueiden pelaajat ja johto saavat yhteensä 2 lippua/hlö tapahtumaan. Liitto sitoutuu antamaan Seuralle 3 viikkoa ennen tapahtuman alkua listan sen kumppaneille ja sidosryhmille varattavista maksuttomista pääsylipuista, enintään 30 kpl / ottelu. Mikäli tarve on suurempi, Liitto maksaa Seuralle lipuista alimman kategorian hinnan. Paikat tulee olla numeroituja. Lippujen hinnat ovat seuraavat: Aikuiset 25 eur (ennakkoon 20 eur) Lapset ja nuoret 8-15 vuotta 15 eur (ennakkoon 12 eur) Lapset 7 vuotta ja alle 0 eur Eläkeläiset, opiskelija ja varusmiehet 15 eur (ennakkoon 12 eur) - Seura ja Liitto voivat myydä otteluun VIP- tai aitiopaketteja. Seura vastaa näistä järjestelyistä ja kuluista kokonaisuudessaan. Seura ja Liitto sopivat solmittavassa sopimuksessa tulojen jakautumisesta, jos Liitto myy VIP- tai aitiopaketteja. Seuran itse myymät paketit ovat 100% seuran tuloa. - Kioski- ja ravintolamyyntitulot (100%) - Yhteistyösopimuksista saatavat myyntitulot (yhteistyösopimukset eivät saa kilpailla Liiton yhteistyökumppaneiden kanssa). Liitto varaa seuraavat mainospaikat: Lattiatarrat, vaihtopenkkien brändäys, LEDit, jotka sovitaan tarkimman sopimusneuvottelussa. - Liiton fanituotemyynnin tuotosta provisio (provisio 15% seuralle) - Aulapaikkojen vuokrat tai provisiot (100%), Liitto varaa oikeuden yhteen yhteistyökumppanin aulapaikkaan - Muu fanituotemyynti (100%) Muuta Tapahtuman järjestelytehtävät sisältävät taloudellisen voiton ja tappion mahdollisuuden. Liiton kanssa voi keskustella tuotto- ja riskinjakomalleista tarjous- ja sopimusprosessin aikana. Lisätietoja tarjouspyynnöstä ja sopimusneuvotteluvaiheesta: Suomen Lentopalloliitto ry Sami Heikkiniemi, urheilutoiminnan johtaja sami.heikkiniemi(a)lentopalloliitto.fi

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE AJANKOHTA 28.12.2015 3.1.2016 1. Naisten finaalipeli perjantaina 2. Naisten finaalipeli lauantaina 3. Naisten finaalipeli (tarvittaessa)

Lisätiedot

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue). 1 RINGETEN B-NUORTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 (joukkueiden määrä, sarjajärjestelmä ja pudotuspelit päivitetty vastaamaan sarjaan ilmoittautuneiden

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2019-2020 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2019 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

KAUSIKORTIT VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR KAUSIKORTTI 40 EUR KAUSIKORTTI/OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET 25 EUR KAUSIKORTTI KAUSIKORTTI

KAUSIKORTIT VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR KAUSIKORTTI 40 EUR KAUSIKORTTI/OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET 25 EUR KAUSIKORTTI KAUSIKORTTI KAUSIKORTIT VIP-KORTTI 2017 100 KAUSIKORTTI 2017 40 KAUSIKORTTI 2017 25 VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR Oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Jipon kotiotteluihin + VIP tilan ohjelmaan ja tarjoiluun Kolmosen ja Suomen

Lisätiedot

KAUSIKORTTI 2014 150 (sis. alv. 10%)

KAUSIKORTTI 2014 150 (sis. alv. 10%) KAUSIKORTIT VIPKORTTI 2014 250 (sis. alv. 10%) KAUSIKORTTI 2014 150 (sis. alv. 10%) KAUSIKORTTI 2014 100 (sis. alv. 10%) VIP-KAUSIKORTTI Oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Jipon kotiotteluihin + VIP tilan

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten SM-sarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2014 15

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2014 15 NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2014 15 Naisten Korisliigaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit. SARJAMANUAALIT Naisten Korisliigassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee

Lisätiedot

FUTSALOLOSUHDEMÄÄRÄYKSET

FUTSALOLOSUHDEMÄÄRÄYKSET FUTSALIA KOSKEVAT OLOSUHDEMÄÄRÄYKSET Suomen Palloliiton virallisia lajeja ovat jalkapallo ja futsal. Futsalin kansallinen kilpailutoiminta on aloitettu vuonna 1997 ja lajilla on yli 28 000 pelaajaa. Futsalia

Lisätiedot

1. MINIMIKRITEERIT, JOITA OTTELUISSA ON NOUDATETTAVA KAIKISSA VAIHEISSA

1. MINIMIKRITEERIT, JOITA OTTELUISSA ON NOUDATETTAVA KAIKISSA VAIHEISSA SUOMEN CUP TOIMINTAOHJEET SUOMEN CUPIN OTTELUISSA 1.7.2017 alkaen 1. MINIMIKRITEERIT, JOITA OTTELUISSA ON NOUDATETTAVA KAIKISSA VAIHEISSA Toimintaohjeet on oltava mukana otteluissa. Puoliajan pituus on

Lisätiedot

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 Naisten Korisliigaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit. SARJAMANUAALIT Naisten Korisliigassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013 JOUKKUEEN- JOHTAJA JOUKKUEENJOHTAJA Seuratoiminta on kaiken sydän Joukkueenjohtaja on joukkueen johtaja Joukkue on aina tiimi Vanhemmat ovat suurin voimavara Turnaus- ja ottelujärjestelyt Miksi tieto kulkee

Lisätiedot

OSANOTTOMAKSUT yhteensä , ,87 MYYNTITUOTOT

OSANOTTOMAKSUT yhteensä , ,87 MYYNTITUOTOT OSANOTTOMAKSUT 3000 Seuramaksut ( joukkueet +/- ) -9 554,50 11 969,62 3001 Omien turnausten tuotot 77 887,95 110 505,86 3002 Jalkapallokoulutuotot 1 05 3 704,00 3003 Osallistumistuotot 72 1 290,01 3004

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS

VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS VERKKOKUMPPANUUS PÄHKINÄNKUORESSA VEIKKAUS sivu MIKÄ VERKKOKUMPPANUUS? Seuranne nettisivuille asennetaan nettibanneri, josta on linkkaus Veikkauksen sivuille Aktivoimalla seuran jäsenet, kannattajat ja

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY **)Muutos 1.3.15 *) Muutos 1.9.2014 SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY Liite 1

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY **)Muutos 1.3.15 *) Muutos 1.9.2014 SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY Liite 1 PALKKIOTAULUKKO, taulukon palkkiot ovat voimassa 1.7.2014 alkaen 1.1. Maaottelut Sarjapelit Harjoitusottelut 1.1.1. A-maaottelut, viralliset maaotteluturnaukset (T8) 4 T päätuomari 420,00 420,00 linjatuomari

Lisätiedot

Kaikki ohjeet ja kirjallinen materiaali säilytetään ottelujen välillä ottelukansiossa, joka on seuran säilytyslaatikossa.

Kaikki ohjeet ja kirjallinen materiaali säilytetään ottelujen välillä ottelukansiossa, joka on seuran säilytyslaatikossa. Ottelumanuaali Tämä asiakirja on laadittu käytettäväksi kaikissa ottelutapahtumissa. Tämän vuoksi ottelun alkamisaika merkitään E ja sitä ennen olevat ajat esim E-15. Ottelun aikana tapahtumat merkitään

Lisätiedot

KAUSIKORTIT VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR KAUSIKORTTI 40 EUR KAUSIKORTTI/OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET 25 EUR KAUSIKORTTI 2016 40 KAUSIKORTTI 2016 25

KAUSIKORTIT VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR KAUSIKORTTI 40 EUR KAUSIKORTTI/OPISKELIJAT, ELÄKELÄISET 25 EUR KAUSIKORTTI 2016 40 KAUSIKORTTI 2016 25 KAUSIKORTIT VIP-KORTTI 2016 100 KAUSIKORTTI 2016 40 KAUSIKORTTI 2016 25 VIP-KAUSIKORTTI 100 EUR Oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Jipon kotiotteluihin + VIP tilan ohjelmaan ja tarjoiluun Kolmosen ja Suomen

Lisätiedot

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019 Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2019 SUL julistaa haettavaksi vuodelle 2019 5 kpl GP-kilpailuja 2-3 kpl 1-2 lajin TV-kilpailua (karnevaalityyppinen) Tähtikisat striimattuna YLE-Areenassa GP-kisojen

Lisätiedot

MIESTEN I-DIVISIOONA B:N SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16

MIESTEN I-DIVISIOONA B:N SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 MIESTEN I-DIVISIOONA B:N SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. SARJAMANUAALIT Miesten I-divisioonassa pelaaville seuroille toimitetaan

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY Liite 1

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY Liite 1 PALKKIOTAULUKKO, taulukon palkkiot ovat voimassa 1.7.2014 alkaen 1.1. Maaottelut 1.1.1. A-maaottelut, viralliset maaotteluturnaukset (T8) 4 T päätuomari 420,00 420,00 linjatuomari 168,00 168,00 3 T päätuomari

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15

TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2015-16 ESITYS 24.5.15 Osallistumismaksut sarjoihin 3500 Bandyliiga (juniorilisenssit yli 3900) 500 1000 Bandyliiga (juniorilisenssit alle 3900-3400) 250 Suomi-sarja (sisältävät

Lisätiedot

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2020

Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2020 Televisioitavien kisojen hakeminen vuodelle 2020 SUL julistaa haettavaksi vuodelle 2020 5 kpl GP-kisoja / kv.-kisoja 2 kpl 1-2 lajin TV-kisoja (esim. karnevaali-/katukisa) 3 kpl Tähtikisoja striimattuna

Lisätiedot

PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010

PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010 PAIKALLISTA NÄKYVYYTTÄ 2010 uutiskuvat kotiotteluista paikallislehdessä näkyvyys kentällä myös pelien ulkopuolella näkyvyys peliasuissa näkyvyys netissä näkyvyys mainoksissa koko Lohjan alueella Kaikki

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 9.3.2018) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY PALKKIOTAULUKKO 2012-2013, taulukon palkkiot ovat voimassa 1.7.2012 alkaen Taulukossa lyhenteet T1, T2,, T8 tarkoittavat tasoluokitusta.

Lisätiedot

MIESTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16

MIESTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 MIESTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 Korisliigaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit sekä mahdolliset karsintaottelut. SARJAMANUAALIT Korisliigassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit,

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel) kilpailusääntöjä

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut

Lisätiedot

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen Kolmosen sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012

Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 1 Kauden 2011 2011 ilmoitussarjat 01.01.2012 Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Sarja pelataan kaksinkertaisena runkosarjana. Runkosarjan 4 parasta etenevät A-ikäisten

Lisätiedot

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12.

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. OLS-01 TURNAUS Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan 1.- 2.12.2012. Hallin osoite on Nuottasaarentie 12. Yleistä Turnauksessa on kilpasarja (8 joukkuetta/2 alkulohkoa) sekä

Lisätiedot

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST

OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST OTTELUMARKKINOINNIN JA -VIESTINNÄN CHECKLIST Käytä ottelutapahtumaa rakentaaksesi pysyviä SUHTEITA katsojien kanssa Ottelut eivät ole vain hetkiä ajassa, ne ovat SISÄLTÖÄ, joita voidaan hyödyntää monella

Lisätiedot

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote JUNIORITURNAUS 5.-6.1.2013 JYVÄSKYLÄSSÄ Turnaustiedote YLEISTÄ Ilmoittautuminen Joukkueet ilmoittautuvat Palokan koulukeskuksessa sijaitsevaan kisakansliaan viimeistään puoli tuntia ennen otteluidensa

Lisätiedot

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit

Sunnuntai 4.3.2012 klo 08.30-09:15 Lääkärintarkastus ja punnitus Ruskeasuo 11.30 Tuomarikokous 12.00 Finaalit Aika 3- Paikka Ruskeasuon Palloiluhalli, Ratsastie 10, Helsinki Aikataulu Lauantai klo 08:45-10.15 Ilmoittautuminen kilpailupaikalla Ruskeasuo 09:00-10.15 Lääkärintarkastus ja punnitus 09:00-10.15 Tuomareiden

Lisätiedot

Kausi 2011 potkaistaan käyntiin NYT! Edessä on tiukka pelintäyteinen kesä, joka tuo myös yhteistyökumppaneillemme enemmän TV-näkyvyyttä kuin koskaan!

Kausi 2011 potkaistaan käyntiin NYT! Edessä on tiukka pelintäyteinen kesä, joka tuo myös yhteistyökumppaneillemme enemmän TV-näkyvyyttä kuin koskaan! Kausi 2011 potkaistaan käyntiin NYT! Edessä on tiukka pelintäyteinen kesä, joka tuo myös yhteistyökumppaneillemme enemmän TV-näkyvyyttä kuin koskaan! Tervetuloa Suomen eurooppalaisimman seuran kumppaniksi.

Lisätiedot

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut Huom. Mikäli tilanne on tasan varsinaisenpeliajan jälkeen (kaikki playoff ottelut) suoritetaan voittomaalikilpailu pareittain. Voittomaali kilpailun

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA TAPAHTUMAPAIKKA TUPLAJÄÄT OY, Tietäjäntie 2, 70900 Toivala sekä Kuopion kaupungin jäähallit Niiralassa ja Lippumäessä AIKA JÄÄKIEKKOKAUSI 2013-2014 TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

Erotuomaripalkkiot SM-sarja

Erotuomaripalkkiot SM-sarja Erotuomaripalkkiot 2016-2017 SM-sarja 100 Puoli- ja välierät 110 140 Suomen Cup 1-3. kierrokset 35 4-5. kierrokset 40 Välierät 60 Finaali 90 1. divisioona 55 Välierät 65 75 Turnaus peliaika 2x30 min 50

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

MARKKINOINTITUTKIMUS NST- LAPPEENRANTA NAISET

MARKKINOINTITUTKIMUS NST- LAPPEENRANTA NAISET MARKKINOINTITUTKIMUS NST- LAPPEENRANTA NAISET 1 YHTEENVETO Markkinointitutkimukseen vastasi 169 henkilöä, joista 40 % oli miehiä ja 60 % naisia. Ikäjakauma jakautui aika tasaisesti, eniten oli 16-25-vuotiaita

Lisätiedot

VEIKKAUKSEN VERKKOKUMPPANUUS

VEIKKAUKSEN VERKKOKUMPPANUUS VEIKKAUKSEN VERKKOKUMPPANUUS Verkkokumppanuus on Veikkauksen ja Valon kehittämä yhteistyömuoto seuroille. Pelaamalla Veikkauksen pelejä netissä tai mobiilissa seuran omalla nettisivulla olevien linkkien

Lisätiedot

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET

PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET PÄRNU SUMMER CUP 2013 JALKAPALLOTURNAUKSEN OHJEET I FIFA:N SÄÄNNÖT Pärnu Summer Cup 2013 järjestetään FIFA:n jalkapallon sääntökirjan pelisääntöjen (FIFA Laws of the Game 2012/2013: http://www.fifa.com/mm/document/affederation/generic/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf)

Lisätiedot

Otteluohjelma perjantai

Otteluohjelma perjantai Otteluohjelma perjantai 29.9.2017 1.kenttä 2.kenttä 3.kenttä 16.30 Luoma/Järvensivu Puro/Muilu 16.30 Hakuli/Eklund Paakkunainen/Ahtee 16.30 Ahlroos/Tannerkoski Saunamäki/Väinölä 17.30 Visakova/Lilja (2)

Lisätiedot

NAISTEN I DIVISIOONAN SARJAMÄÄRÄYKSET

NAISTEN I DIVISIOONAN SARJAMÄÄRÄYKSET NAISTEN I DIVISIOONAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2015 16 Naisten I-divisioonaan kuuluu runkosarja ja pudotuspelit. SARJAMANUAALIT Naisten I-divisioonassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee

Lisätiedot

Leiritoiminta/Tuotot. Varsinainen toiminta Leiripassit 0 kts. Taulukko 2 PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN LEIRI Leiri/ Paikkakunta:

Leiritoiminta/Tuotot. Varsinainen toiminta Leiripassit 0 kts. Taulukko 2 PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN LEIRI Leiri/ Paikkakunta: PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN LEIRI 2019 Leiri/ Paikkakunta: Aika: Järjestäjä/seurat Leiritoiminta/Tuotot Varsinainen toiminta Leiripassit 0 kts. Taulukko 2 Leiripassit á x maaliskuu x kpl * x 0 huhtikuu

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC 2 5. 1 0. 2 0 1 6 Tiina Salonen Ohjelmapäällikkö, Kotkan kaupunki kulttuurituottaja (YAMK) MIKÄ ON TAPAHTUMA? = Tapahtumien avulla ihmiset kootaan yhteen jotain tarkoitusta varten

Lisätiedot

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta. 1(5) SALIBANDY 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton salibandymestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton sääntöjä ( www.salibandy.net ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin

Lisätiedot

Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta.

Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. 1(6) Miesten I-divisioona B:hen kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. SARJAMANUAALIT Miesten I-divisioonassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee yksityiskohtaiset

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

FC INTER YRITYSPAKETIT

FC INTER YRITYSPAKETIT FC INTER YRITYSPAKETIT HYVÄ YRITYS, NOUSE UUDESTA KULMASTA! Kausi 2013 potkaistaan käyntiin NYT! Edessä on pelintäyteinen kesä, joka tuo myös yhteistyökumppaneillemme laajaa näkyvyyttä niin stadionilla

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET (5) Liittohallituksen vahvistama

NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET (5) Liittohallituksen vahvistama NAISTEN KORISLIIGAN SARJAMÄÄRÄYKSET 2016 17 1(5) Naisten Korisliigaan kuuluvat runkosarja ja pudotuspelit. SARJAMANUAALIT Naisten Korisliigassa pelaaville seuroille toimitetaan sarjamanuaalit, joista ilmenee

Lisätiedot

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry.

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI 2018-2019 Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry. Jäsenet Alueella n. 60 erotuomaria Liitt0tuomareita kutsuttu koulutukseen 18 Aluekoulutukset 8.9. Tikkurila ja 29.9. Järvenpää

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat Joukkueenjohtajan vastuut Joukkueenjohtajan vastuulla on huolehtia toimenkuvakartassa määriteltyjen tehtävien suorittamisesta vuosikellon tai seuran johdon erikseen määrittelemien

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2016-2017 Kuluvan vuoden ja kevään 2017 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä 14-vuotiaiden, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN! Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303

ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN! Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303 ANVIA V 2-3.5.2015 TERVETULOA TURNAUKSEEN Turnaustoimisto: Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala 050 5895303 Puhelinnumeroita: Turnauspäällikkö: Ruokapäällikkö: Kenttäpäällikkö:

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOTUOMARIEN LIITTO SJTL RY PALKKIOTAULUKKO 2008-2009 1. EROTUOMARIPALKKIOT Sarjapelit Harj.ottelut 1.1. Maaottelut 1.1.1. A-maaottelut päätuomari 523.00 linjatuomari

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2016 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2016 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2016 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Lions Clubs International

Lions Clubs International Lions Clubs International Keskustelu: Mitkä ovat tärkeimmät asiat projektin/aktiviteetin suunnittelussa ja toteutuksessa? 4.2.2017 Suomen Lions-liitto ry / koulutusjohtaja Antti Forsell / Kehitä itseäsi

Lisätiedot

Juniori KuPS KUPS C-01 TAMMITURNAUSINFO 30-31.1.2016

Juniori KuPS KUPS C-01 TAMMITURNAUSINFO 30-31.1.2016 Juniori KuPS KUPS C-01 TAMMITURNAUSINFO 30-31.1.2016 YLEISTÄ Tervetuloa KuPS 01-joukkueen järjestämään kutsuturnaukseen Kuopio hallin hyvälle tekonurmelle! Ottelut pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa

Lisätiedot

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013

AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA 25.-26.5.2013 AY SPORTTIFESTARIT MERELLISESSÄ KOTKASSA Lajivalikoimassa: 25.-26.5.2013 jalkapallo, petanque, shakki, tennis, maastojuoksu, yleisurheilu, golf ja köydenvetoa Oheistapahtumia: Meriristeily, Iltatapahtuma

Lisätiedot

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v. 1(5) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Järjestäjänä Savogrow Oy & kumppanit Tule mukaan kumppaniksi Suomen suurimpaan yritysten sparrausprosessiin! Kasvu Open haastaa start again -yritykset kasvuun

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Nelosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen

Nelosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen Nelosen sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

Miesten I-divisioona A:han kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta.

Miesten I-divisioona A:han kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. MIESTEN I- DIVISIOONA A:n SARJAMÄÄRÄYKSET 2016-17 1(5) Miesten I-divisioona A:han kuuluvat runkosarja, pudotuspelit ja divarikarsinta. SARJAMANUAALIT Miesten I-divisioona A:ssa pelaaville seuroille toimitetaan

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET

C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI. pelikausi 2012-2013 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET C-NUORTEN SM-SARJA OTTELUMANUAALI pelikausi 2012-2013 SISÄLTÖ 1. SARJASTA VASTAAVIEN HENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖT JA VASTUUALUEET 2. PELIPAIKAT JA LAITTEET 2.1 Kentän varusteet 2.2 Pelipallo 3. PELAAJAT,

Lisätiedot

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille. Kilpailutoiminta kirje 2/2012 Hyvä A ja B -nuorten SM-karsintasarjan seurajohtaja, Olemme ja A ja B-nuorten SM- karsintasarjojen korvalla ja kilpailu saadaan pian polkaistua käyntiin. Pyydämme teitä huomioimaan

Lisätiedot

SARJATOIMINTA 2 300,00 3 600,00 SM-miehet. Tuotot 2 400,00 2 100,00 Kulut 800,00 400,00 Tulos 1 600,00 1 700,00

SARJATOIMINTA 2 300,00 3 600,00 SM-miehet. Tuotot 2 400,00 2 100,00 Kulut 800,00 400,00 Tulos 1 600,00 1 700,00 UPPOPALLOVALIOKUNTA 2007 2008 SARJATOIMINTA 2 300,00 3 600,00 SM-miehet I-Divisioona II-Divisioona SM-naiset SM A-nuoret SM B-nuoret SM Seniorit Tuomaritoiminta Tuotot 2 000,00 1 750,00 Kulut 1 300,00

Lisätiedot

Seura on pääosiltaan juniorikasvatusseura Seurassa on yli 100 jäsentä Edustusjoukkueet pelaavat 1-sarjassa sekä miehissä, että naisissa Seuralla on

Seura on pääosiltaan juniorikasvatusseura Seurassa on yli 100 jäsentä Edustusjoukkueet pelaavat 1-sarjassa sekä miehissä, että naisissa Seuralla on ROADMAP 2009-2016 Seura on pääosiltaan juniorikasvatusseura Seurassa on yli 100 jäsentä Edustusjoukkueet pelaavat 1-sarjassa sekä miehissä, että naisissa Seuralla on kolme päätoimista työntekijää Puijo

Lisätiedot

Taso ohje erotuomareille

Taso ohje erotuomareille Taso ohje erotuomareille SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut

Lisätiedot

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ Sarjoissa noudatetaan Suomen Koripalloliiton kilpailusääntöjä sekä voimassa olevia koripallon virallisia pelisääntöjä sekä C-nuorten, minien ja mikrojen pelisääntöjä.

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 18.4.2019 Ohjeen päivitysvastuu: toiminnanjohtaja 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Hallisarjan uudistaminen

Hallisarjan uudistaminen Hallisarjan uudistaminen Parin viimeisen vuoden aikana ollessani sarjavastaavana olen havainnut useita ongelmia hallisarjan järjestämiseen liittyen. Järjestämisongelmien lisäksi joukkueiden ja pelaajien

Lisätiedot

Futsalin sarjamanuaali

Futsalin sarjamanuaali Futsalin sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin futsalsarjaottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015-2016 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa FKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla

Lisätiedot

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit. Toimintaohjeet

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit. Toimintaohjeet FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet Suomen Käsipalloliitto 1/8/13 1. Hallin varaus Varaa halli ajoissa jo syksyllä FINAL 4 on AINA kaksipäiväinen! Varaa halli koko viikonlopuksi esim.

Lisätiedot

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA

TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA Sastamalan Taekwon-Do Seura ry järjestää 14.9.2013 TAEKWON-DO -KILPAILUT SASTAMALASSA B-JUNIORIEN KILPAILUT VÄRIVÖIDEN KILPAILUT MUSTIEN VÖIDEN BLACK BELT CUP JUNIORI-IKÄISTEN MUSTIEN VÖIDEN KILPAILUT

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet

FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet FINAL 4 -lopputurnaus A-, B- ja C-juniorit Toimintaohjeet Suomen Käsipalloliitto 1. Hallin varaus Varaa halli ajoissa jo kesällä/syksyllä Jos turnaus järjestetään sekä tytöille että pojille, FINAL 4 on

Lisätiedot

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus. 1(6) KAUKALOPALLO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton kaukalopallomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Kaukalopalloliiton sääntöjä sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä alla olevin poikkeuksin.

Lisätiedot

Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt

Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt Futsalottelun turvallisuusjärjestelyt Futsalin seuraseminaari 28.4.2012 Helsinki Turvallisuuspäällikkö Juha Karjalainen Suomen Palloliitto 1 Sisältö Turvallisuuden peruskäsitteitä Keskeinen lainsäädäntö

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot