Tietojen kuvaukset. Versio Kohde Attribuutti Selitys. Yhtio. Kaupparekisterin antama yritys- ja yhteisötunnus.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietojen kuvaukset. Versio Kohde Attribuutti Selitys. Yhtio. Kaupparekisterin antama yritys- ja yhteisötunnus."

Transkriptio

1 Tietojen kuvaukset Versio Kohde Attribuutti Selitys Yhtio ytunnus paatoiminimi oikeudellinenmuoto yritysmuotoytj olotila rakenteistuspvm muutospvm osakeluetteloosakehuoneistorekisterissa osakeluettelonsiirtymispvm yhtiontilanne asiointikieli vaihdannanrajoitus osakekirjatpainettu sijaintiliite edeltajayhtionytunnus jatkajayhtionytunnus Kaupparekisterin antama yritys- ja yhteisötunnus. Kaupparekisteriin rekisteröity päätoiminimi millä tahansa kielellä. Kaupparekisteriin rekisteröity oikeudellinen muoto. Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän yritysmuodon koodiarvo. Yhtiö voi olla olemassa oleva tai lakannut Kaupparekisterissä. Päivä, jolloin yhtiön syntyminen on rekisteröity Kaupparekisteriin. Päivä, jolloin yhtiön tiedot on ensimmäisen kerran rekisteröity rakenteistettuna Kaupparekisterissä. Päivä, jolloin yhtiön tämän aineiston mukaisiin tietoihin on viimeksi rekisteröity muutos Kaupparekisterissä. Päivä, jolloin yhtiön lakkaaminen on rekisteröity Kaupparekisteriin. Tieto kertoo, onko yhtiön osakeluettelo siirretty sähköisenä Osakehuoneistorekisteriin. Päivä, jolloin osakeluettelo on siirtynyt sähköisenä Osakehuoneistorekisteriin. Kaupparekisteriin merkitty yhtiön taloudellinen tilanne. Yhtiön viimeisin asiointikieli Kaupparekisterissä. Tieto kertoo, onko yhtiöjärjestykseen merkitty jokin vaihdannanrajoitus. Tieto kertoo, onko yhtiön paperisia osakekirjoja painettu. Kaupparekisteriin merkitty muu tieto yhtiön hallintakohteiden sijainnista. Kaupparekisteriin merkitty edeltäjäyhtiön yritys- ja yhteisötunnus. Kaupparekisteriin merkitty jatkajayhtiön yritys- ja yhteisötunnus.

2 muutospvmosakehuoneistorekisterissa Viimeisin muutospäivä kotipaikka rinnakkaistoiminimet yhtionalueet YhtionOmistukset YhtionHallintakohteet Kaupparekisteriin rekisteröity kotipaikka. Kaupparekisteriin rekisteröidyt rinnakkaistoiminimet ja niiden kielet. Kiinteistöt, määräalat, vuokraoikeudet (laitokset) ja ulkomaiset alueet. Tiedot voivat olla joko Kaupparekisteriin merkittyjä tietoja tai Yhtiön tallentamia tietoja. Tietoja ei pidetä ajan tasalla. Yhtiön omistukset -tietokokonaisuus. Yhtiön hallintakohteet -tietokokonaisuus. YhtionOmistukset osakeryhmat yhtionhallinnassaolevathuoneistot yhtionhallinnassaolevatautopaikat yhtionhallinnassaolevatmuuttilat Voimassa olevat osakeryhmät. Huoneistot, joita ei hallita osakeryhmillä. Autopaikat, joita ei hallita osakeryhmillä. Muut tilat, joita ei hallita osakeryhmillä. YhtionHallintakohteet rakennukset rakennustenulkopuolellaolevatautopaikat rakennustenulkopuolellaolevatmuuttilat Rakennukset. Autopaikat, jotka eivät sijaitse missään yhtiön rakennuksessa. Muut tilat, jotka eivät sijaitse missään yhtiön rakennuksessa. YhtionAlue kiinteistotunnus maaraalatunnus laitostunnus vuokrattu ulkomaisenalueentunnus ulkomaisenalueennimi ulkomaisenalueenrekisteri sijaintikunta Rakennuksen sijaintikiinteistön kiinteistötunnus. Rakennuksen sijaintimääräalan määräalatunnus. Rakennuksen sijaintikiinteistölle Kiinteistötietojärjestelmään rekisteröidyn vuokraoikeuden laitostunnus. Tieto kertoo, onko alue yhtiön oma alue vai vuokrattu alue. Ulkomailla sijaitsevan rakennuksen sijaintialueen tunnus. Ulkomailla sijaitsevan rakennuksen sijaintialueen nimi. Ulkomailla sijaitsevan rakennuksen sijaintialueen tunnuksen antaneen rekisterin nimi. Suomessa olevan kiinteistön, määräalan tai vuokra-alueen sijaintikunta.

3 ulkomaisenalueenmaa Ulkomailla sijaitsevan rakennuksen sijaintialueen maa. Maa maatunnus Kolminumeroinen maatunnus ISO standardin mukaan etunollineen. /Luettelo_ISO_3166_-standardin_koodeista Esimerkiksi Suomen maatunnus 246 ja Australian maatunnus 036. nimet Maan nimet ja niiden kielet. Kunta kuntatunnus Kolminumeroinen kuntatunnus etunollineen. Esimerkiksi Vantaan kuntatunnus 092. nimet Kunnan nimet ja niiden kielet. Nimi nimi kieli Nimi. Kieli, jolla nimi on tallennettu. Osakeryhma osakeryhmatunnus osakeryhmanimi Osakeryhmän yksilöivä tunnus. Yksilöi koko aineistossa. Osakeryhmän päähallintakohteena olevan huoneiston portaasta, huoneistonumerosta ja jakokirjaimesta tai poikkeavasta huoneistonumerosta muodostettu merkkijono. Osakeryhmän päähallintakohteena olevan autopaikan ja muun tilan tunnuksesta muodostettu merkkijono. Tieto ei välttämättä ole yksilöivä edes yhtiön sisällä. osakkeet osakelukumaara Osakesarjojen osakkeiden numeroista ja mahdollisista tarkenteista muodostettu merkkijono. Osakesarjojen osakkeiden lukumääristä yhteenlaskettu tieto. Päivä, jolloin osakeryhmä on syntynyt Kaupparekisteriin. Osakeryhmän syntymistä ei voi merkitä etukäteen, vaan se on voimassa oleva osakeryhmä heti, kun se on lisätty. Vanhan yhtiöjärjestyksen rekisteröinnissä tässä on osakeryhmän ensimmäisen alkuperäisen rekisteröinnin päivä. Päivä, jolloin osakeryhmä on lakannut Kaupparekisterissä.

4 osakekirjanantamispvm sahkoinenomistusmerkinta sahkoisenomistuksenalkamispvm osaaikainenhallinta lisatieto yhtionviite osakeryhmatunniste muutospvmosakehuoneistorekisterissa osakesarjat omistukset osakeryhmanhallinnassaolevathuoneistot osakeryhmanhallinnassaolevatautopaikat osakeryhmanhallinnassaolevatmuuttilat Päivä, jolloin osakeryhmän paperinen osakekirja on annettu. Vaihdannassa päivä ei muutu. Jos osakekirja tuhoutuu ja painetaan uusi, silloin tieto päivittyy. Tieto kertoo, perustuuko osakeryhmän omistus sähköiseen merkintään Päivä, jolloin osakeryhmä on siirtynyt sähköisiin omistusmerkintöihin. Päivä on ensimmäisen sähköisen omistuskirjauksen vireilletulopvm, joka merkitään takautuvasti vasta sitten, kun ensimmäinen omistuskirjaus on ratkaistu hyväksytysti lainvoimaisesti. Tieto kertoo, hallitaanko osakeryhmän hallintakohteita vain osittain, esimerkiksi aikaperusteisesti. Esimerkiksi osa osakkeista oikeuttaa hallintaan nimettyinä viikkoina ja osa osakkeista oikeuttaa hallintaan joinain toisina viikkoina. Kaupparekisterissä oleva lisätieto. Yhtiön tietojärjestelmän kohdeviite. Kaupparekisterin sisäinen tunniste. Viimeisin muutospäivä Osakesarjat. Voimassa olevat omistustiedot. Huoneistot. Autopaikat. MuutTilat. Osakesarja alkunumero loppunumero poikkeavaosakenumero osakelukumaara tarkenne Numerosarjan ensimmäinen numero. Numerosarjan viimeinen numero. Muu kuin numeromuotoinen osakenumero. Joissain tapauksissa vanhassa aineistossa numero voi sisältää kirjaimia. Osakkeiden lukumäärä. Osakesarjan tarkenne, jota voidaan nimittää myös osakelajiksi. Esimerkiksi A. Omistus omistusmerkinnantila omistusosuusosoittaja Varauduttu attribuuttiin, jonka määrittely on toistaiseksi kesken. Omistusmerkintä voi olla rekisteröity Osakehuoneistorekisteriin, jolloin tila on rekisteröity, tai omistusmerkinnän rekisteröinnin lisäksi luovutukseen liittyvä varainsiirtovero on maksettu, jolloin tila on osakeluetteloon merkitty. Omistusosuuden osoittaja.

5 omistusosuusnimittaja alkamispvm Omistusosuuden nimittäjä. Päivä, jolloin omistus on merkitty Osakehuoneistorekisteriin. Päivä, jolloin omistus tulee voimassa olevaksi. Tarpeen siksi, että omistuksia voidaan kirjata etukäteen. Päivä, jolloin omistus lakkaa. LuonnollinenHenkilo Tunnuksellisen henkilön tiedot ovat kirjaamisasian ratkaisun hetken tietoja. Tunnuksettoman henkilön tiedot ovat hakemuksen kirjaamisen hetken tietoja. henkilotunnus etunimet sukunimi syntymapvm kuolinpvm kansalaisuus Suomalainen henkilötunnus. Etunimet. Sukunimi. Syntymäpäivä. Kuolinpäivä. Kansalaisuus. JuridinenHenkilo Tunnuksellisen henkilön tiedot ovat kirjaamisasian ratkaisun hetken tietoja. Tunnuksettoman henkilön tiedot ovat hakemuksen kirjaamisen hetken tietoja. ytunnus nimi ulkomainenrekisterinumero ulkomainenrekisteri kotivaltio Suomalainen yritys- ja yhteisötunnus. Yrityksen toiminimi. Ulkomaisen yrityksen rekisterinumero. Ulkomaisen yrityksen rekisterinumeron antaneen rekisterin nimi. Kotivaltio. Valtio maatunnus nimet Maatunnus. Valtion nimet ja niiden kielet. Osoite lahiosoite postinumero postitoimipaikkasuomeksi postitoimipaikkaruotsiksi ulkomainenosoite Lähiosoite millä tahansa kielellä. Suomalainen tai ulkomainen postinumero. Ulkomainen postinumero voi sisältää myös muita merkkejä kuin numeroita. Suomalaisen tai ulkomaisen postitoimipaikan nimi suomeksi. Suomalaisen tai ulkomaisen postitoimipaikan nimi ruotsiksi. Ulkomainen osoite tilanteissa, joissa koko osoite on tallennettu yhtenä merkkijonona.

6 osoitteenmaa Ulkomaisen osoitteen maa. Kuolinpesa Tunnuksellisen henkilön tiedot ovat kirjaamisasian ratkaisun hetken tietoja. Tunnuksettoman henkilön tiedot ovat hakemuksen kirjaamisen hetken tietoja. henkilotunnus etunimet sukunimi syntymapvm kuolinpvm kansalaisuus kuolinpesanyhteyshenkilo kuolinpesanosakkaat Kuolleen henkilön suomalainen henkilötunnus. Kuolleen henkilön etunimet. Kuolleen henkilön sukunimi. Kuolleen henkilön syntymäpäivä. Kuolleen henkilön kuolinpäivä. Kuolleen henkilön kansalaisuus. Yhteyshenkilö. Yhteyshenkilön osoite tulostetaan. Osakkaat. Osakkaiden osoitteita ei tulosteta. Rakennus rakennustunniste rakennustunnus nimi rakennuksenosoitteet rakennuksenhuoneistot rakennuksenautopaikat rakennuksenmuuttilat Yhtiön rakennuksen yksilöivä tunniste. Yksilöi koko aineistossa. Rakennuksen järjestysnumero yhtiön sisällä. Järjestysnumerolla kerrotaan yhtiön edustajan tallentama järjestys yhtiön rakennuksille. Väestörekisterikeskuksen antama pysyvä rakennustunnus. Yhtiön antama vapaamuotoinen nimi. Päivä, jolloin yhtiön rakennus on syntynyt Päivä, jolloin yhtiön rakennus on lakannut Rakennuksen osoitteet. Rakennuksen huoneistot. Rakennuksen autopaikat. Rakennuksen muut tilat. RakennuksenOsoite katunimisuomeksi katunimiruotsiksi katunumero osoitteenkunta Kadun nimi suomeksi. Kadun nimi ruotsiksi. Katunumero, joka voi sisältää numeroita, kirjaimia ja muita merkkejä. Esimerkiksi "12-14" tai "12a". Kunta.

7 Huoneisto hallintakohdetunniste Hallintakohteen yksilöivä tunnus. Yksilöi koko aineistossa. Hallintakohteen järjestysnumero joko osakeryhmän sisällä tai yhtiön hallinnassa olevien hallintakohteiden kesken. Järjestysnumerolla kerrotaan yhtiön edustajan tallentama järjestys osakeryhmän tai yhtiön hallintakohteille. Osakeryhmän hallintakohteiden järjestysnumerolla 1 oleva hallintakohde on päähallintakohde, jonka tiedoista saadaan osakeryhmälle osakeryhmänimi. Muita osakeryhmän hallintakohteita ei välttämättä ole tallennettu. Yhtiön hallintakohteiden järjestysnumerolla on merkitystä vain tietojen lajittelussa. Päivä, jolloin hallintakohde on syntynyt Osakeryhmän syntymistä ei voi merkitä etukäteen, vaan se on voimassa oleva heti, kun se on lisätty. Vanhan yhtiöjärjestyksen rekisteröinnissä tässä on osakeryhmän ensimmäisen alkuperäisen rekisteröinnin päivä. huoneistotunnus porras porrasyhtio huoneistonumero huoneistonumeroyhtio jakokirjain jakokirjainyhtio poikkeavahuoneistonumero poikkeavahuoneistonumeroyhtio huonelukumaara huonelukumaarayhtio sijaintikerros Päivä, jolloin hallintakohde on lakannut Tietolähde voi olla joko Kaupparekisteri tai Yhtiö. Väestörekisterikeskuksen antama pysyvä huoneistotunnus. Portaan tunniste Kaupparekisterin Esimerkiksi "A". Portaan tunniste yhtiön tietona. Esimerkiksi "A". Huoneistonumero Kaupparekisterin Esimerkiksi "1". Huoneistonumero yhtiön tietona. Esimerkiksi "1". Jakokirjain Kaupparekisterin Esimerkiksi "b". Jakokirjain yhtiön tietona. Esimerkiksi "b". Huoneistonumero, kun se ei koostu portaasta, huoneistonumerosta ja jakokirjaimesta, Kaupparekisterin Huoneistonumero, kun se ei koostu portaasta, huoneistonumerosta ja jakokirjaimesta, yhtiön tietona. Huoneiden lukumäärä Kaupparekisterin Huoneiden lukumäärä yhtiön tietona. Sijaintikerros Kaupparekisterin

8 sijaintikerrosyhtio kerroslukumaara kerroslukumaarayhtio huoneistotyyppi huoneistotyyppiyhtio tilavuus tilavuusyhtio lisatieto yhtionviite muutospvmosakehuoneistorekisterissa huoneistonpintaalat huoneistonkayttotarkoitukset osakeryhma Sijaintikerros yhtiön tietona. Kerroslukumäärä Kaupparekisterin Kerroslukumäärä yhtiön tietona. Huoneistotyyppi Kaupparekisterin Esimerkiksi "2h+k" tai "3h+k+s". Huoneistotyyppi yhtiön tietona. Esimerkiksi "2h+k" tai "3h+k+s". Tilavuus kuutiometreinä Kaupparekisterin Tilavuus kuutiometreinä yhtiön tietona. Kaupparekisterissä oleva lisätieto. Yhtiön tietojärjestelmän kohdeviite. Viimeisin muutospäivä Pinta-alat. Käyttötarkoitukset. Huoneiston hallintaan oikeuttava osakeryhmä. HuoneistonPintaala pintaala pintaalayhtio pintaalantyyppi Pinta-ala neliömetreinä (desimaaliluku esim. 56,5) Kaupparekisterin Pinta-ala neliömetreinä (desimaaliluku esim. 56,5) yhtiön tietona. Pinta-alan tyyppi. HuoneistonKayttotarkoitus kayttotarkoitus selite Järjestysnumeroilla osoitetaan käyttötarkoitusten tärkeysjärjestys. Järjestysnumerolla 1 on pääkäyttötarkoitus. Huoneiston käyttötarkoitus. Muun käyttötarkoituksen selite yhtiön antamalla kielellä. Autopaikka hallintakohdetunniste Hallintakohteen yksilöivä tunnus. Yksilöi koko aineistossa.

9 Hallintakohteen järjestysnumero joko osakeryhmän sisällä tai yhtiön hallinnassa olevien hallintakohteiden kesken. Järjestysnumerolla kerrotaan yhtiön edustajan tallentama järjestys osakeryhmän tai yhtiön hallintakohteille. Osakeryhmän hallintakohteiden järjestysnumerolla 1 oleva hallintakohde on päähallintakohde, jonka tiedoista saadaan osakeryhmälle osakeryhmänimi. Muita osakeryhmän hallintakohteita ei välttämättä ole tallennettu. Yhtiön hallintakohteiden järjestysnumerolla on merkitystä vain tietojen lajittelussa. Päivä, jolloin hallintakohde on syntynyt Osakeryhmän syntymistä ei voi merkitä etukäteen, vaan se on voimassa oleva heti, kun se on lisätty. Vanhan yhtiöjärjestyksen rekisteröinnissä tässä on osakeryhmän ensimmäisen alkuperäisen rekisteröinnin päivä. tunnus Päivä, jolloin hallintakohde on lakannut Tietolähde voi olla joko Kaupparekisteri tai Yhtiö. Tunnus Kaupparekisterin Esimerkiksi "AP 1". tunnusyhtio Tunnus yhtiön tietona. Esimerkiksi "AP 1". autopaikkatyyppi autopaikkatyyppiyhtio pintaala pintaalayhtio tilavuus tilavuusyhtio lisatieto yhtionviite muutospvmosakehuoneistorekisterissa muutautopaikankayttotarkoitukset osakeryhma Autopaikkatyyppi Kaupparekisterin Autopaikkatyyppi yhtiön tietona. Pinta-ala neliömetreinä Kaupparekisterin Pinta-ala neliömetreinä yhtiön tietona. Tilavuus kuutiometreinä Kaupparekisterin Tilavuus kuutiometreinä yhtiön tietona. Kaupparekisterissä oleva lisätieto. Yhtiön tietojärjestelmän kohdeviite. Viimeisin muutospäivä Autopaikan ensisijainen käyttötarkoitus on aina autopaikka. Tässä ovat mahdolliset muut käyttötarkoitukset. Autopaikan hallintaan oikeuttava osakeryhmä. AutopaikanKayttotarkoitus Järjestysnumeroilla osoitetaan käyttötarkoitusten tärkeysjärjestys. Järjestysnumerolla 1 on pääkäyttötarkoitus.

10 kayttotarkoitus selite Autopaikan käyttötarkoitus. Muun käyttötarkoituksen selite yhtiön antamalla kielellä. MuuTila hallintakohdetunniste Hallintakohteen yksilöivä tunnus. Yksilöi koko aineistossa. Hallintakohteen järjestysnumero joko osakeryhmän sisällä tai yhtiön hallinnassa olevien hallintakohteiden kesken. Järjestysnumerolla kerrotaan yhtiön edustajan tallentama järjestys osakeryhmän tai yhtiön hallintakohteille. Osakeryhmän hallintakohteiden järjestysnumerolla 1 oleva hallintakohde on päähallintakohde, jonka tiedoista saadaan osakeryhmälle osakeryhmänimi. Muita osakeryhmän hallintakohteita ei välttämättä ole tallennettu. Yhtiön hallintakohteiden järjestysnumerolla on merkitystä vain tietojen lajittelussa. Päivä, jolloin hallintakohde on syntynyt Osakeryhmän syntymistä ei voi merkitä etukäteen, vaan se on voimassa oleva heti, kun se on lisätty. Vanhan yhtiöjärjestyksen rekisteröinnissä tässä on osakeryhmän ensimmäisen alkuperäisen rekisteröinnin päivä. tunnus Päivä, jolloin hallintakohde on lakannut Tietolähde voi olla joko Kaupparekisteri tai Yhtiö. Tunnus Kaupparekisterin Esimerkiksi "1". tunnusyhtio Tunnus yhtiön tietona. Esimerkiksi "1". muuntilantyyppi muuntilantyyppiyhtio pintaala pintaalayhtio tilavuus tilavuusyhtio lisatieto yhtionviite muutospvmosakehuoneistorekisterissa Muun tilan tyyppi Kaupparekisterin Muun tilan tyyppi yhtiön tietona. Pinta-ala neliömetreinä Kaupparekisterin Pinta-ala neliömetreinä yhtiön tietona. Tilavuus kuutiometreinä Kaupparekisterin Tilavuus kuutiometreinä yhtiön tietona. Kaupparekisterissä oleva lisätieto. Yhtiön tietojärjestelmän kohdeviite. Viimeisin muutospäivä

11 muutmuuntilankayttotarkoitukset osakeryhma Muun tilan ensisijainen käyttötarkoitus ilmoitetaan tiedolla muun tilan tyyppi. Tässä ovat mahdolliset muut käyttötarkoitukset. Muun tilan hallintaan oikeuttava osakeryhmä. MuunTilanKayttotarkoitus kayttotarkoitus selite Järjestysnumeroilla osoitetaan käyttötarkoitusten tärkeysjärjestys. Järjestysnumerolla 1 on pääkäyttötarkoitus. Muun tilan käyttötarkoitus. Muun käyttötarkoituksen selite yhtiön antamalla kielellä.

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset 1.1.2019 jälkeen Asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voidaan perustaa vain sähköisen YTJ asiointipalvelun

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset 1.1.2019 jälkeen Yhtiöjärjestysmuutokset tehtävä sähköisesti sen jälkeen, kun osakeluettelon ylläpito siirretty Osakehuoneistorekisterille (mahdollista 1.5.2019

Lisätiedot

Tietopalvelukoodistot

Tietopalvelukoodistot Tietopalvelukoodistot Versio 0.1. Pvm: 8.3.2018 Koodistot: Autopaikan käyttötarkoitus Autopaikkatyyppi Huoneiston käyttötarkoitus Kunta Maa Muun tilan käyttötarkoitus Muun tilan tyyppi Oikeudellinen muoto

Lisätiedot

ASREK-toteutusohjelman eteneminen Osakeluetteloiden migraatio, vaihdanta ja varainsiirtoveron hallinta sekä panttaus

ASREK-toteutusohjelman eteneminen Osakeluetteloiden migraatio, vaihdanta ja varainsiirtoveron hallinta sekä panttaus ASREK-toteutusohjelman eteneminen Osakeluetteloiden migraatio, vaihdanta ja varainsiirtoveron hallinta sekä panttaus Kiinteistöasioiden digipäivä 2.11.2017 Mikko Tallgren (mikko.tallgren@maanmittauslaitos.fi)

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan liveseinälle Pyritään vastaamaan lähetyksen aikana tai sen jälkeen osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan 1.1.2019 Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä ole tehty lopullisia päätöksiä. Huoneistotietojärjestelmä

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 31.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 21.1.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Lainsäädäntö Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Huoneistotietojärjestelmän tietosisällön karttuminen Lainsäädäntö

Lisätiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot VÄESTÖREKISTERIKESKUS Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot Kuvaus 5.12.2014 (käyttöönoton ajankohta 9.11.2014)

Lisätiedot

LIITE 1C dnro 377/410/17 1 (5) Kuntien ja kuntayhtymienmuutostietopalvelu K2000

LIITE 1C dnro 377/410/17 1 (5) Kuntien ja kuntayhtymienmuutostietopalvelu K2000 LIITE 1C dnro 377/410/17 1 (5) K2000 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS K2000 aineiston sisältämien tietojen ensisijainen käyttötarkoitus kunnassa, kuntayhtymässä tai sairaanhoitopiirissä ovat sosiaalitoimen tehtävät

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 26.10.2018 ja 14.12.2018 Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä ole

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisterin tietopalvelut ASREK-hanke

Osakehuoneistorekisterin tietopalvelut ASREK-hanke Osakehuoneistorekisterin tietopalvelut ASREK-hanke Digipäivät 12.4.2018 Liisa Kallela Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä, HTJ. Kai Andersin MML

Huoneistotietojärjestelmä, HTJ. Kai Andersin MML Huoneistotietojärjestelmä, HTJ Kai Andersin MML Huoneistotietojärjestelmä Palvelut: rekisterin ylläpito, asiointi, tietopalvelut Osakehuoneistorekisteri - Omistustiedot - Panttaustiedot - Osakeryhmään

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Mikä muuttuu 1.1.2019 -> Sisällys Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön liittyminen

Lisätiedot

Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot

Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot U-H Rakennus Oy Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot Ohje Excel-tiedoston täyttöön Sisällys 1 Yleistä... 1 1.1 Työnantajan perustiedot... 1 1.2 Työntekijätiedot... 4 1 Yleistä Rakennustyömaan päätoteuttajana

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne ASREK-hanke / 24.4.2019 Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Sisällys Huoneistotietojärjestelmä, sisältö Tavoitteet Siirtymävaiheet ja aikataulut Uudet yhtiöt

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 26.10.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 7.1.2019 Liisa Kallela, MML Lainsäädäntö Sisällys Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Käyttöönotto Tuki Uudet yhtiöt ja RS-menettely Vaihdanta ja

Lisätiedot

Ylläpitopalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (8) Ylläpitopalvelu. Julkinen - Public

Ylläpitopalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (8) Ylläpitopalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (8) Tietuekuvaus Tietuekuvaus 2 (8) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Uusien henkilöiden lisäys kohderyhmään... 2 3.1 Huollettavat tiedot (yritys => Posti)...

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (2) Luontiajankohta: 08.06.2016 12:52:34 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Yritys

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y1 PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, säätiörekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Rakentamisilmoitukset Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto)

Rakentamisilmoitukset Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto) Rakentamisilmoitukset 23.11.2017 Ylitarkastaja Tanja Runonen (Verohallinto) Muutoksia tietosisältöön: VSURAKKA ja VSTYONTE Rakentamisilmoitusten tietosisältöä tarkastellaan uudelleen Tavoitteena keventää

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Markus Tast Maanmittauslaitos 25.9.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan verkkolähetyksen livekeskusteluseinälle Ennakkokysymysten vastaukset viety seinälle Pyritään

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin Paavo Häikiö Esityksen sisältö Huoneistotietojärjestelmän käyttöönotto vuonna 2019 Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen 3 Huoneistotietojärjestelmä

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 31.10.2018 Liisa Kallela / MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä

Lisätiedot

Kiinteistön omistajien tiedot kunnille Kuvaus

Kiinteistön omistajien tiedot kunnille Kuvaus VÄESTÖREKISTERIKESKUS Väestötietojärjestelmä Julkishallinnon poimintapalvelut Kiinteistön omistajien tiedot kunnille Kuvaus 11.5.2015 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Tarkistettu Muutokset

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 17.9.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

ORIONKATU 2, ORIMATTILA

ORIONKATU 2, ORIMATTILA ORIONKATU 2, ORIMATTILA KOY ORIMATTILAN VIRASTOTALO (N. 73 % OSAKEKANNASTA) SENAATTI-KIINTEISTÖT Lintulahdenkatu 5 A, PL 237 00531 Helsinki Vaihde 0205 8111 Y-tunnus 1503388-4 www.senaatti.fi MYYNTIKOHDE

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 6.11.2018 Janne Murtoniemi, Liisa Kallela, MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä MML Palvelut ASREK-hanke / 11.2.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Hakemukset Osakeluettelon siirto Tietopalvelut Asiakkaiden tuki Hakemuslomakkeet ohjeineen (su/ru) omistuksen,

Lisätiedot

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (5) Tietuekuvaus Tietuekuvaus 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Huollettavat tiedot (yritys => Posti)... 2 4 Huolletut tiedot (Posti => yritys)... 3 1 Johdanto

Lisätiedot

Tiedotuspalvelu. Tietuekuvaus lähiosoite komponentteina (pilkottuna) Tietuekuvaus 1 (7) Tiedotuspalvelu. Julkinen - Public

Tiedotuspalvelu. Tietuekuvaus lähiosoite komponentteina (pilkottuna) Tietuekuvaus 1 (7) Tiedotuspalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (7) Tietuekuvaus lähiosoite komponentteina (pilkottuna) Tietuekuvaus 2 (7) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Toimitettavat tiedot... 2 3.1 Kuvaus toimitettavista

Lisätiedot

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki.

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. LIITE 1 1 VIRPINIEMI GOLF OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. 2 YHTIÖN TOIMIALA Yhtiön toimialana on vuokraoikeuden nojalla hallita

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen MML Digipäivä 6.5.2019 Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä 2019 Maanmittauslaitoksen palvelut: rekisterin ylläpito, asiointi, tietopalvelut Osakehuoneistorekisteri

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut

Maanmittauslaitoksen palvelut Maanmittauslaitoksen palvelut ASREK info 27.8.2018 Liisa Kallela/ASREK-hankkeen käyttöönottoprojekti Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantomenettely / Työntekijätiedot

Rakentamisen tiedonantomenettely / Työntekijätiedot EROHALLINTO 3.10.2014 A76/200/2013 versio 1.2H Rakentamisen tiedonantomenettely / Työntekijätiedot TIETUEKUAUS SRAKYHT ja STYONTE EROHALLINTO TIETUEKUAUS 2 (18) SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 1.1 Yleistä tietojen

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

JHS 109 Huoneiston tunniste

JHS 109 Huoneiston tunniste JUHTA - Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta JHS 109 Huoneiston tunniste Versio: Julkaistu: Voimassaoloaika: Toistaiseksi Sisällys 1 Soveltamisala... 1 2 Huoneiston tunnisteen antaminen...

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / Y2 PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / Y2 PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Keskeisimmät välitystoiminnassa huomioitavat muutokset Kiinteistönvälittäjien infotilaisuus 17.9.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus rekisteri Miten toimitaan Pankkien infotilaisuus 27.8.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei

Lisätiedot

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Taustaa rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton 4B yhteydessä 11/2019 1.5. on käynnistynyt projekti valmistelemaan tavoitetilan

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan

Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan Osakehuoneistorekisteri Miten toimitaan 1.1.2019 ASREK-info RS-pankeille 31.10.2018 Saija Korhonen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia,

Lisätiedot

/1599 I OSA. YLEISET PERIAATTEET, OSAKKEET JA YHTIÖVASTIKE

/1599 I OSA. YLEISET PERIAATTEET, OSAKKEET JA YHTIÖVASTIKE 1 luku. Lain soveltamisala ja asunto-osakeyhtiön Asunto-osakeyhtiölaki 22.12.2009/1599 I OSA. YLEISET PERIAATTEET, OSAKKEET JA YHTIÖVASTIKE 1 luku. Lain soveltamisala ja asunto-osakeyhtiön toiminnan keskeiset

Lisätiedot

JHS 187 Tunnussuositusten koontisuositus

JHS 187 Tunnussuositusten koontisuositus JHS 187 Tunnussuositusten koontisuositus Versio: 1.0 Julkaistu: 10.4.2014 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 1 4 Termit ja lyhenteet... 2 5 Tunnussuositukset...

Lisätiedot

3 (5) Laitos 5. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. Postitoimipaikka. Laitos 6. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero.

3 (5) Laitos 5. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. Postitoimipaikka. Laitos 6. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. 1 (5) SATU-ASIOINTIJÄRJESTELMÄN PERUSTIETOLOMAKE PÄÄSTÖKAUPAN KOMPENSAATIOTUKI Toiminnanharjoittajan perustiedot Toiminnanharjoittajan nimi Y-tunnus Toiminnanharjoittajan yhteyshenkilön tiedot Etunimi

Lisätiedot

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero.

Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän henkilön henkilötunnus, keinohenkilötunnus, K-tunnus tai asiakasnumero. Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä

Lisätiedot

Osakehuoneistorekisteri

Osakehuoneistorekisteri Osakehuoneistorekisteri Saannon, panttauksen ja rajoituksen kirjaaminen Pankkien Infotilaisuus 27.8.2018 Seija Paavilainen Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista.

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT) VEROHALLINTO 26.04.2019 versio 2.0 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ

Lisätiedot

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi.

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi. 26.07.2018 26.07.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatietoilmoituksen täyttöohje

Tilintarkastusyhteisön valvontatietoilmoituksen täyttöohje valvontatietoilmoituksen täyttöohje Tilintarkastusyhteisöille on olemassa sähköinen asiointipalvelu, jossa tilintarkastusyhteisö voi vuositn tarkistaa yhteisön tilintarkastajarekisteriin merkityt yhteystiedot

Lisätiedot

Teemu Kärkäs

Teemu Kärkäs I' Skanska Talonrakennus Oy Postiosoite PL 114, 00101 Helsinki Käynciosoite Nauvontie 18, Helsinki Puhelin 020 719 211 Faksi 020 719 2031 www.skanska.fi Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 1772433-9 Lappeen ran

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Sähköinen osakehuoneistorekisteri

Sähköinen osakehuoneistorekisteri Sähköinen osakehuoneistorekisteri Mia Pujals Vanhempi lakimies, varatuomari Kiinteistöliitto Uusimaa Taloyhtiösi asialla www.ukl.fi Yleistä Maanmittauslaitoksen (MML) ylläpitämä julkista luotettavuutta

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / Y3 PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin, säätiörekisteriin,

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Partiomiehentie 1 - Bostads Ab Patrullvägen 1 24.09.2015 12:22:10 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 24.09.2015 Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli luonnonvaraisten eläinten ruokintaan 1 (4) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan haaskapaikan sijaintikunnan kunnaneläinlääkärille. Lomake vastaanotettu, pvm

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen palvelut. Osakeluettelonsiirto Huoneistotietojärjestelmään Anu Laaksonen / Erkki Tapola

Maanmittauslaitoksen palvelut. Osakeluettelonsiirto Huoneistotietojärjestelmään Anu Laaksonen / Erkki Tapola Maanmittauslaitoksen palvelut Osakeluettelonsiirto Huoneistotietojärjestelmään 25.2.2019 Anu Laaksonen / Erkki Tapola Osakeluettelon siirron aikataulusta Osakeluettelon siirtopalvelun käyttöliittymän esittelyä

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen

Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi. Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen Huoneistotietojärjestelmä Vaihdannan ja panttauksen prosessi Kiinteistöasioiden Digipäivä Jori Turunen, Saija Korhonen 12.4.2018 Sisältö Taustaa Lähtökohdat ja oletukset Huoneistotietojärjestelmä Mikä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_REK 1 EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskeluoikeuden rekisteröintiä Koskee myös Sveitsin ja Liechtensteinin kansalaisia (UlkL

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Kiinteistötehtävien koulutuspäivä Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. Kiinteistötehtävien koulutuspäivä Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä Kiinteistötehtävien koulutuspäivä 25.9.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Lainsäädäntö Terminologiaa Miksi huoneistotietojärjestelmää tarvitaan? Tavoitteet ja edellytykset Siirtymävaiheet

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y4 MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin,

Lisätiedot

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla.

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla. 21.06.2018 21.06.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) VEROHALLINTO 7.5.2018 versio 1.5 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3. Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.2018 Väestötietojärjestelmän tietolähteet Maahanmuuttovirasto kansalaisuus,

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, Turku Osoite: PL 39, 20251 Turku Y-tunnus: 0816425-3

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, Turku Osoite: PL 39, 20251 Turku Y-tunnus: 0816425-3 LUONNOS 4.6.2012 SULAUTUMISSUUNNITELMA 1 Sulautumisen osapuolet 1.1 Vastaanottava yhtiö 1.2 Sulautuva yhtiö Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, Turku Osoite: PL 39, 20251 Turku Y-tunnus: 0816425-3 Kiinteistöosakeyhtiö

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / Y2 PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki 06.08.2016 14:35:02 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 06.08.2016 Toiminimi: Asunto Oy Porvoon Vesitorninmäki Yritys-

Lisätiedot

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi.

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Sitoudumme noudattamaan Teknologiateollisuuden sääntöjä

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä - käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä - käyttöönoton tilanne ASREK-hanke / 6.5.2019 Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Sisällys Huoneistotietojärjestelmä vaiheittainen käyttöönotto Uudet yhtiöt miten on mennyt? Vanhat

Lisätiedot

Rakentamisilmoittamisen muutokset 11/2019 alkaen. Rakentamisilmoitukset - Ohjelmistotalopäivä Vallila Tanja Runonen

Rakentamisilmoittamisen muutokset 11/2019 alkaen. Rakentamisilmoitukset - Ohjelmistotalopäivä Vallila Tanja Runonen Rakentamisilmoittamisen muutokset 11/2019 alkaen Rakentamisilmoitukset - Ohjelmistotalopäivä 15.1.2019 Vallila Tanja Runonen Taustaa Rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton

Lisätiedot

VEROHALLINTO A153/200/

VEROHALLINTO A153/200/ VEROHALLINTO 1.1.2017 A153/200/2016 1.0 VUOSI-ILMOITUS LAINA- JA KORKOTIETOJEN LUOVUTTAMISESTA (Luotto- ja rahoituslaitokset, Vakuutuslaitokset, Kunnat, Työnantajat) (VSLAINAE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto-oy Vesalan pientalot 16.10.2015 12:01:06 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 16.10.2015 Toiminimi: Asunto-oy Vesalan pientalot Yritys- ja

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatietoilmoituksen täyttöohje

Tilintarkastusyhteisön valvontatietoilmoituksen täyttöohje valvontatietoilmoituksen täyttöohje Avaamme 1.9.2017 tilintarkastusyhteisöille sähköisen asiointipalvelun, jossa tilintarkastusyhteisö voi vuositn tarkistaa yhteisön tilintarkastajarekisteriin merkityt

Lisätiedot

3.1 Mikä on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö?

3.1 Mikä on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö? 3 Mitä uudistus tarkoittaa keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden osalta? 3.1 Mikä on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö? Keskinäisissä kiinteistöosakeyhtiöissä on yleensä asuinhuoneistojen lisäksi paljon

Lisätiedot

REKISTERIOTTEEN TIEDOT

REKISTERIOTTEEN TIEDOT Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisteri Arkadiankatu 6 A 00100 Helsinki puh. 029 509 5000 kirjaamo@prh.fi Sivu: 1 (2) Luontiajankohta: 19.06.2016 13:04:42 REKISTERIOTTEEN TIEDOT Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_KORTTI 1 OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskelukorttia Haen pysyvää oleskelukorttia

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 10.12.2018 A114/200/2017 1.2 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Asunto Oy Porvoon Puolukkapolku 2 - Bostads Ab Lingonstigen 2 i 15.10.2015 11:28:32 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 15.10.2015 Toiminimi: Asunto

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / Y3 PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2705/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 15.7.2013 HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 26.9.2013/27.01.2015 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala

ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ Tapio Nevala ASUNTO-OSAKEREKISTERISTÄ 24.04.2019 Tapio Nevala 1 Asunto-osakerekisteri - keskeistä Asunto-osakerekisteri osakehuoneistorekisteri?? Huoneistotietojärjestelmä Osakehuoneistorekisteri - osakeluettelo Hallintakohderekisteri

Lisätiedot

Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi.

Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Sitoudumme noudattamaan Teknologiateollisuuden sääntöjä

Lisätiedot

Asunto Oy Vantaan Kaneli

Asunto Oy Vantaan Kaneli Asunto Oy Vantaan Kaneli Ennakkomarkkinoinnin alustava MYYNTIHINTALUETTELO pvm 26.1.2015 Hinnat voimassa toistaiseksi Päivitetty Huoneisto tyyppi m2 myyntihinta lainaosuus velaton hinta velaton hinta 1.

Lisätiedot

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019

Muutoksia rakentamisilmoituksiin. marraskuu 2019 Muutoksia rakentamisilmoituksiin marraskuu 2019 Muutokset lyhyesti yritysasiakkaille Rakentamisilmoitusten sisältö muuttuu 11/2019 alkaen Annettavien tietojen määrä vähenee Mm. osoitetietoja kysytään vähemmän

Lisätiedot

Kysely pysyvistä ja ainutlaatuisista tunnisteista

Kysely pysyvistä ja ainutlaatuisista tunnisteista Kysely pysyvistä ja ainutlaatuisista tunnisteista Tässä kyselyssä kartoitetaan julkisen hallinnon viranomaisten sekä muiden toimijoiden käytäntöjä ja tarpeita, jotka liittyvät tietoaineistojen ja -kohteiden

Lisätiedot

JHS XXX Tunnussuositusten koontisuositus

JHS XXX Tunnussuositusten koontisuositus JHS XXX Tunnussuositusten koontisuositus Versio: 1. palautekierroksen versio 8.11.2013 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Soveltamisala... 1 3 Viittaukset... 1 4 Termit

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

20.02.2015 2014/76024 7. Patentti- ja rekisterihallitus PL 1140 00101 Helsinki. Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy

20.02.2015 2014/76024 7. Patentti- ja rekisterihallitus PL 1140 00101 Helsinki. Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy PL 1140 00101 Helsinki 20.02.2015 2014/76024 7 Economy PP Finlande 127125 ltella Posti Oy Jari Niiranen Peltoniementie 6 a 30 40520 Jyväskylä Aliot-Cioud Oy, 2658934-3 Kaupparekisteri-ilmoituksenne on

Lisätiedot

Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia. Ohjelmistotalopäivät Pirkko Vuori

Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia. Ohjelmistotalopäivät Pirkko Vuori Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia Ohjelmistotalopäivät 26.11.2015 Rakentamisilmoituksissa on ollut liian paljon puutteellisuuksia Urakkatiedot Tilaaja on antanut ilmoituksen vain toiminnan

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2727/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä.

1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. Sivu: 1(5) Kysytty 01-09-2014. Voimassa 28-08-2014 lähtien Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä Yhtiöjärjestys 1 Yhtiön toiminimi on Asunto Oy Lakeuden Helmi, Tyrnävä. 2 Yhtiön kotipaikka on Tyrnävä. 3 Yhtiön

Lisätiedot

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Kiinteistöveroselvitysrekisteri Tiedonanto laadittu:

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / Y5 MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot