SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012"

Transkriptio

1 SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 Vastaa kysymyksiin valitsemalla Oikein/Väärin, sen mukaisesti onko esitetty väittämä oikein vai väärin. Lisää valitsemasi vastausvaihtoehdon jälkeen se sääntökohta johon vastauksesi perustat esim: SK 105 a, (sääntökirja 105 a kohta) tai CB 200 A 1 (Ohjekirja= Casebook 200 A kohta 1) tai KS 3.1. (Kilpailusäännöt 3.1.). Erotuomarialuetta koskevat kysymykset ovat ns. avoimia kysymyksiä. SJL:n Tuomarin Toimintaohjekäsikirjan kysymyksiin vastaat valitsemalla annetuista vaihtoehdoista oikean vaihtoehdon. LOPUKSI SYÖTÄ VASTAUKSESI TÄTÄ LINKKIÄ KÄYTTÄEN: 1. Vastaaja 2. Alue 3. Kerho 4. Pelin käydessä tai joukkueen ottaman aikalisän aikana ei saa soittaa musiikkia. 5. Vaikka joukkueeseen rekisteröityä pelaajaa ei ole merkitty viralliseen pöytäkirjaan, hän saa osallistua ottelua edeltävään lämmittelyjaksoon sillä edellytyksellä, että hän olisi ottelussa edustuskelpoinen. 6. Kaikki suojukset käsineitä, pääsuojaa tai maalivahdin säärisuojia lukuun ottamatta on pidettävä kokonaan peliasun alla. 7. Jos maalivahti rangaistuslaukauksen aikana poistaa kypäränsä ja/tai kasvosuojuksensa aiheuttaakseen pelikatkon, ei-rikkoneen joukkueen hyväksi tuomitaan maali. 8. Jos maalivahdin kypärä tai kokokasvosuojus irtoaa pelin käydessä ja ennen kuin erotuomari katkaisee pelin, kiekko menee maaliin, maalia ei hyväksytä. 9. Pelipaita on pidettävä housujen ulkopuolella. 10. Maalivahdin varusteiden mittaukset suoritetaan erotuomarialueella tai olosuhteiden mukaisesti toimenpiteeseen soveltuvassa paikassa. 11. Maalin jälkeen ei voi esittää vastustajan mailan mittauspyyntöä.

2 12. Jos pitkän tehnyt joukkue yrittää vaihtaa pelaajia ja päätuomari on jo varoittanut joukkuetta, tuomitaan rikkoneelle pelaajalle pieni rangaistus. 13. Rangaistu loukkaantunut pelaaja, jonka sijainen on rangaistuspenkillä, ei saa pelata ennen kuin hänen rangaistusaikansa on päättynyt. 14. Jos maalivahti on loukkaantunut ja hän menee pelaajapenkille, hänet täytyy vaihtaa. Jos hän samassa yhteydessä yrittää palata peliin, hänelle tuomitaan pieni rangaistus. 15. Kumpikin joukkue voi käyttää aikalisänsä saman pelikatkon aikana. 16. Kumpi tahansa joukkue voi pyytää aikalisän sen jälkeen kun aloittava pelaaja on poistettu aloituksesta. 17. Jos kiekko menee sääntöjen vastaisesti maaliin kimmoten puolustusalueella olevasta erotuomarista, suoritetaan seuraava aloitus puolueettoman alueen aloituspisteestä. 18. Maalivahti voi toimia aloittavana aloituksessa, kun aloitus suoritetaan hänen joukkueensa omalta kenttäpuoliskolta. 19. Hyökkäävän joukkueen pelaajalle tuomitaan rangaistus hyökkäysalueellaan, ja tämän seurauksena seuraava aloitus on määrä suorittaa toisesta rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteestä. Kuitenkin, ennen kuin peliä jatketaan, puolustavan joukkueen pelaaja syyllistyy rikkeeseen ja hänelle tuomitaan rangaistus. Seuraava aloitus suoritetaan lähimmästä alkuperäisen rangaistuksen saaneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteestä. 20. Hyökkäävän joukkueen pelaajalle tuomitaan hyökkäysalueellaan käytösrangaistus. Seuraava aloitus suoritetaan lähimmästä rikkoneen pelaajan joukkueen puolustusalueen aloituspisteestä. 21. Aloittaja ei saa pyörähtää aloituksessa ja pelata kiekkoa jaloillaan. Kuitenkin, jos aloittaja pelaa kiekkoa ensin mailallaan ja kun kiekko on vapaana, hän voi jaloilla pelata kiekkoa taaksepäin. 22. Puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon puolustussiniviivan ylitse. Kiekko kimpoaa sitten hänen puolueettomalla alueella olevasta kanssapelaajastaan takaisin puolustusalueelle. Vastajoukkueen pelaaja on yhä hyökkäysalueellaan. Tilanne tulkitaan paitsioksi. 23. Jos hyökkäysalueelta pois tuleva pelaaja tahallisesti pelaa kiekkoa tai taklaa kiekkoa kuljettavaa pelaajaa, paitsio tulkitaan tahalliseksi.

3 24. Siirretyn paitsiotilanteen aikana puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon puolustusalueeltaan suoraan suojalasin yli pelialueen ulkopuolelle, seuraava aloitus suoritetaan lähinnä laukaisukohtaa olevasta puolustavan joukkueen puolustusalueen aloituspisteestä ja kiekon laukaisseelle pelaajalle tuomitaan pieni rangaistus pelin viivyttämisestä. 25. Etulinjatuomarin vastuulla on aina päättää, voiko puolustavan joukkueen pelaaja pelata kiekkoa vai ei, ts. syntyykö tilanteesta lopulta pitkä vai ei. 26. Hyökkäävän joukkueen pelaaja ohjaa kiekon luistimella maaliin. Maalia ei hyväksytä. 27. Hyökkäävän joukkueen pelaaja lyö tahallaan kiekkoa kädellään. Kiekko kimpoaa vastustajan maalivahdista toiselle hyökkäävän joukkueen pelaajalle, joka laukaisee kiekon maaliin. Maalia ei hyväksytä. 28. Maalia ei hyväksytä, jos hyökkäävän joukkueen pelaaja millään tavoin vahingossa tai muutoin - koskettaa maalivahtia silloin, kun maalivahti on maalialueensa ulkopuolella ja maali syntyy. 29. Maalia ei hyväksytä, jos puolustavan joukkueen pelaaja lyö kiekon korkealla mailalla omaan maaliin. 30. A6 2+5+PRK 4.00 B A9 2min 9.10 Maali 9.15 Kenen rangaistus päättyy maalista? Väite: A6:n sijaiskärsijä palaa jäälle 9.15, koska A6:n pieni rangaistus on ensimmäinen kärsittävistä pienistä rangaistuksista. 31. A15 2min 3.00 A23 2min 4.00 B 12 2min 3.30 B3 (S) Maali 4.30 Miten jatketaan? Väite: 3:4, B3 siirrettyä rangaistusta ei tuomita. B12 rangaistus ei tee joukkueesta vajaalukuista.

4 32. Maalivahdille on tulossa siirrettynä pieni rangaistus ja pelin katkaisun jälkeen maalivahdille tuomitaan toinen pieni rangaistus. Väite: Yksi pelin katkaisuhetkellä jäällä ollut pelaaja kärsii molemmat maalivahdille tuomitut rangaistukset 33. A6 2min 3.00 A9 2min 3.15 B min 3.15 Miten jatketaan ajassa 3.15 ja tarvitaanko sijaisia? Väite: Ajassa 3.15 jatketaan 4-5 ja ei sijaisia 34. A-joukkueelle tulossa siirretty rangaistus, B-joukkue on vaihtanut maalivahdin ylimääräiseen kenttäpelaajaan. B 9 ampuu kiekon, joka osuu keskiviivan takana olevan A- joukkueen pelaajaan ja kimpoaa tästä B-joukkueen tyhjään maaliin. Maali hyväksytään ja siirretty rangaistus tuomitaan. 35. Pelaaja lyö vastustajaa mailan päällä ja pelaaja loukkaantuu. Rikkoneelle pelaajalle tuomitaan 5+PRK tai OR 36. Pelaajalle, joka aloittaa nyrkkitappelun, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan joko 5+PRK tai OR. 37. Joukkueen pelaajalle, joka osallistuu kiistaan tai nyrkkitappeluun kenttäpelaajan, maalivahdin tai joukkueen toimihenkilön kanssa ja joka on jäällä tai jään ulkopuolella, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan PRK tai OR. 38. Pelaaja yrittää keihästää vastustajaa. Tuomitaan 2+10min. 39. Pelaaja taklaa kyynärpäällä vastustajaa päähän. Pelaaja loukkaantuu. Tuomitaan 5+PRK tai OR. 40. Maalivahdille, joka kilpikäsineellään lyö vastustajaa pään, niskan tai kasvojen alueelle, tuomitaan OR. 41. Joukkue A pelaa ilman maalivahtia. Kiekko menee vaihtoaitioiden puolella laitaa pitkin kohti päätyä. Aitiossa oleva joukkue B:n pelaaja pysäyttää mailalla kiekon liikkumisen keskialueella. Tuomitaan B:n pelaajalle 2min. estämisestä 42. Pelaaja potkaisee maalin edessä makaavaa pelaajaa vatsaan. Pelaaja ei loukkaannu. Pelaajalle tuomitaan 5+PRK.

5 43. Pelaaja, joka heilauttaa mailaansa vastustajaa kohti kiistan aikana, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan 2min. 44. A joukkueen pelaaja on läpiajotilanteessa, pelaaja kampitetaan takaa nurin keskialueella. B joukkue on ottanut maalivahdin pois kentältä. A joukkueen pelaajalle tuomitaan RL. 45. Joukkueen pelaajalle, joka ollessaan poissa jäältä estää millä tavoin tahansa ottelun tuomariston työskentelyä, tuomitaan käytösrangaistus. 46. Pelaajalle, joka vastustaa tai väittelee kenen tahansa tuomariston jäsenen päätöksestä pelin aikana, tuomitaan käytösrangaistus. 47. Jos pelaaja jatkaa sellaista käytöstä, josta hänelle aikaisemmin on tuomittu käytösrangaistus, hänelle tuomitaan ottelurangaistus. 48. Pelaajalle, joka näyttää rivoja eleitä jäällä tai missä tahansa kentän alueella ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen kenelle tahansa ottelun tuomariston jäsenelle tai henkilölle, tuomitaan ottelurangaistus. 49. Jos tunnistettava, jäältä poissa oleva pelaaja heittää mailan tai minkä tahansa muun esineen joukkueen pelaajapenkiltä tai rangaistusaitiosta pelialueelle, hänelle tuomitaan pieni rangaistus + automaattinen pelirangaistus. 50. Jos kuka tahansa joukkueen toimihenkilö lyö laitaa mailalla tai muulla esineellä tahansa milloin tahansa, hänelle tuomitaan käytösrangaistus. 51. Jos tunnistettava joukkueen toimihenkilö heittää mailan tai minkä tahansa muun esineen pelaajapenkiltä jäälle, tuomitaan joukkuerangaistus 52. Kenelle tahansa pelaajalle tai maalivahdille, joka pitää tai pelaa kiekkoa laitaa vasten mailallaan, luistimin tai vartalollaan pyrkien saamaan aikaan pelikatkon, ellei vastustajan pelaaja häntä taklaa, tuomitaan pieni rangaistus. 53. Jos maalivahti tai kenttäpelaaja tahallisesti siirtää maalin tilanteessa, jossa vastustajan pelaajalla on kiekko hallussaan, eikä hänellä ole vastusta itsensä ja vastustajan maalivahdin välillä, ja hänellä on kohtuullinen maalintekotilaisuus, ei-rikkoneen joukkueen hyväksi tuomitaan rangaistuslaukaus.

6 54. Kun erotuomari on poistanut pelaajan aloituksesta ja toinen saman joukkueen pelaaja samassa aloituksessa viivyttelee aloitukseen tuloa erotuomarin varoituksen jälkeen, hänelle tuomitaan pieni rangaistus. 55. Kenttäpelaaja tai maalivahti, joka käyttää mitä tahansa ei hyväksyttyä varustetta, poistetaan jäältä ja erotuomari varoittaa hänen joukkuettaan. Jos varoitetun joukkueen kuka tahansa pelaaja syyllistyy jatkossa mihin tahansa sääntöjen vastaiseen tai vaaralliseen varusteeseen liittyvään rikkeeseen, rikkoneelle kenttäpelaajalle tai maalivahdille tuomitaan käytösrangaistus. 56. Kenttäpelaaja tai maalivahti, jonka maila on rikkoutunut, ei saa vastaanottaa jäälle heitettyä mailaa, mutta saa vastaanottaa mailan jäällä olleelta joukkuetoveriltaan. 57. Jos maalivahti, menee pelikatkon aikana pelaajapenkin luokse vaihtaakseen mailaa ja sitten palaa takaisin jatkaakseen pelaamista, hänelle tuomitaan pieni rangaistus. 58. Jos puolustavan joukkueen maalivahti on vaihdettu pois jäältä kenttäpelaajaan ja puolustavan joukkueen kenttäpelaaja tahallisesti pudottautuu kiekon päälle, sulkee tai haalii kiekon vartaloaan vasten, kun kiekko on hänen joukkueensa maalialueella, erotuomarin on tuomittava ei-rikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukaus. 59. Pelaaja saa ottaa kiekon kiinni ilmasta, mutta hänen täytyy välittömästi asettaa tai pudottaa kiekko alas jäälle. Jos pelaaja ottaa kiekon kiinni ja luistelee sen kanssa joko välttääkseen taklauksen tai saavuttaakseen edun vastustajaan nähden, hänelle tuomitaan pieni rangaistus. 60. Jos puolustavan joukkueen kenttäpelaaja nostaa kiekon jäästä kädellään maalialueellaan, erotuomarin on tuomittava ei-rikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukaus. 61. Jos pelaaja sääntöjen vastaisesti palaa peliin omalta pelaajapenkiltään tai rangaistusaitiosta oman tai rangaistusaition valvojan virheen takia, kaikki hänen joukkueensa sinä aikana tekemät maalit, jolloin hän oli sääntöjen vastaisesti jäällä, hylätään, mutta kaikki rangaistukset, jotka on tuomittu jommallekummalle joukkueelle, on kärsittävä tavallisina rangaistuksina. 62. Rangaistulle pelaajalle, joka on jo mennyt rangaistusaitioon, ja joka lähtee ennen rangaistuksensa päättymistä rangaistusaitiosta tarkoituksenaan vastustaa tuomariston tekemää päätöstä, tuomitaan pieni rangaistus. 63. Joukkueen toimihenkilölle, joka menee jäälle minkä tahansa erän aikana ilman erotuomarin lupa, tuomitaan käytösrangaistus.

7 64. Kun molemmat joukkueet ovat jo jäällä ja toinen joukkue jostakin syystä kieltäytyy pelaamasta erotuomarin niin vaatiessa, erotuomarin tulee varoittaa kapteenia ja antaa kieltäytyneelle joukkueelle 30 sekuntia aikaa, joiden kuluessa peli on aloitettava tai sitä on jatkettava. Jos tämän ajan päätyttyä joukkue edelleen kieltäytyy pelaamasta, erotuomarin on tuomittava kieltäytyvälle joukkueelle joukkuerangaistus. 65. Jos joukkue, joka ei ole jäällä ja jota erotuomari kapteenin, joukkueenjohtajan tai valmentajan välityksellä on kehottanut menemään jäälle ja aloittamaan pellin, ei noudata erotuomarin kehotusta, erotuomarin on annettava kyseiselle joukkueelle kaksi minuuttia aikaa noudattaa kehotusta. Jos joukkue jatkaa peliä näiden kahden minuutin kuluessa, rikkoneelle joukkueelle tuomitaan joukkuerangaistus. 66. Kenttäpelaajalle tai maalivahdille, joka heittää mailansa tais sen osan pelialueen ulkopuolelle, tuomitaan pieni rangaistus. 67. Jäällä tai pelaajapenkillä olevalle kenttäpelaajalle tai maalivahdille tai joukkueen toimihenkilölle, joka laukaisee tai heittää mailan tai osan siitä tai minkä tahansa muun esineen tai ohjaa (millä tahansa vartalonsa osalla) mailan tai osan siitä tai minkä tahansa muun esineen hänen omalla hyökkäysalueellaan tai puolueettomalla alueella olevan kiekon tai kiekkoa kuljettavan pelaajan suuntaan, tuomitaan pieni rangaistus tai joukkuerangaistus. 68. Jos oman puolustusalueensa ulkopuolella olevaa kiekollista pelaajaa, jolla ei ole muuta vastustajaa kuin maalivahti ohitettavanaan, estää puolustavan joukkueen kuka tahansa jäsen (toimihenkilöt mukaan lukien) heittämällä tai laukaisemalla mailan tai sen osan tai minkä muun esineen tahansa tai ohjaamalla (millä tahansa vartalonsa osalla) mailan tai sen osan tai minkä muun esineen tahansa, ei-rikkoneen joukkueen hyväksi tuomitaan rangaistuslaukaus. 69. Jos jäällä tai pelaajapenkillä ollut kapteeni tai varakapteeni tulee valittamaan rangaistuksesta, hänelle tuomitaan pieni rangaistus. 70. Jos ottelun kahden viimeisen minuutin tai jatkoajan aikana joukkue syyllistyy tahalliseen väärään vaihtoon (liian monta pelaajaa jäällä), ei-rikkoneen joukkueen hyväksi tuomitaan rangaistuslaukaus. 71. Pelaajalle, joka erotuomarin tulkinnan mukaan räikeästi jäljittelee kaatumista, reaktiota tai teeskentelee loukkaantumista hankkiakseen toiminnallaan vastapelaajalle rangaistuksen, tuomitaan käytösrangaistus. 72. Jos maalivahti menee pelaajapenkkinsä luo pelikatkon aikana, ellei kysymyksessä ole maalivahdin vaihto tai aikalisä, hänen joukkueelleen tuomitaan joukkuerangaistus.

8 73. Maalivahtia ei saa taklata sillä perusteella, että hän on maalialueen ulkopuolella. Kaikissa tilanteissa, joissa vastustaja tarpeettomasti koskettaa maalivahtia, pelaajaa rangaistaan. Tahaton kontaktia maalivahtiin sallitaan, kun maalivahti pelaa kiekkoa maalialueen ulkopuolella ja kontaktin tehnyt pelaaja yrittää kohtuudella välttää tarpeetonta kontaktia. 74. Pöytäkirjasta unohtuneen edustuskelpoisen pelaajan nimen voi lisätä pöytäkirjaan ottelun kestäessä erotuomarin vahvistuksella. Erotuomarin on tehtävä lisäyksestä raportti sarjan järjestäjälle. 75. Kotijoukkue aloittaa voittomaalikilpailun 76. Voittomaalikilpailussa kumpikin joukkue voi vaihtaa maalivahtia jokaisen laukauksen jälkeen. 77. Sääntöjen vaatimat erotuomariraportit on oltava sarjan järjestäjän käsiteltävänä ottelua seuraavana arkipäivänä kaikissa SJL:n järjestämissä sarjoissa. 78. Jos jatkoajalla joukkueelle tuomitaan kahden pelaajan vajaalukuisuus, saa ei-rikkonut joukkue asettaa viidennen pelaajan kentälle, eli pelataan 5 pelaajalla 3 vastaan (= 5-3). 79. Mistä Erotuomarialueelta löytyy kauden tuomitsemislinja? (Mitä otsikoita pitää klikata) 80. Miten löydät Erotuomarialueelta raporttien oikean toimitusosoitteen? (Mitä otsikoita pitää klikata) 81. Mistä Erotuomarialueelta löytyy ohjeet oikeanlaisen laskun tekemiseen SJL:n sarjoista? (Mitä otsikoita pitää klikata) 82. Mistä Erotuomarialueelta löytyy ohjeet oikeanlaisen raportin kirjoittamiseen? (Mitä otsikoita pitää klikata) 83. Mistä Erotuomarialueelta löytyy kesäkysymyksiin vapaaehtoisia lisäkysymyksiä? (Mitä otsikoita pitää klikata)

9 84. Mistä Erotuomarialueelta löytyvät kootusti kaikki kesän ja syksyn koulutustilaisuuksien jälkeen tulleet muutokset eri ohjeistuksissa, säännöissä tai linjauksissa. (Mitä otsikoita pitää klikata) 85. Miten löydät Erotuomarialueelta tietoa erotuomarikortin saamisesta? (Mitä otsikoita pitää klikata) 86. Mistä Erotuomarialueelta löydät erotuomariraporttilomakkeen? (Mitä otsikoita pitää klikata) 87. Miten löydät Erotuomarialueelta erotuomariorganisaation yhteystiedot ja tehtäväkuvaukset? (Mitä otsikoita pitää klikata) 88. Mistä Erotuomarialueelta löydät tietoa koulutusturnauksista? (Mitä otsikoita pitää klikata) KYSYMYKSIÄ EROTUOMARIN TOIMINTAOHJEKÄSIKIRJASTA (Löytyy Erotuomarialueelta verkosta): 89. Pitkällä aikavälillä yksittäisen tuomarin luotettavuutta arvioidaan kokonaisuutena, jossa korostuvat tuomarin ominaisuudet,, tausta ja motiivit a) taidot b) sääntötuntemus c) kyvyt 90. Tuomaritoiminnan tavoite on huolehtimalla turvallisuuden, lajinomaisuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutumisesta a) palvella peliä b) johtaa peliä c) rangaista pelaajia 91. Tuomareiden suorituksen pitää kuitenkin kestää jälkikäteen tarkastelu siitä, onko tuomari tehnyt voitavansa. a) pelaajien kurissa pitämiseksi b) turvallisuuden lisäämiseksi c) valmentajan opastamisessa sääntöasioissa 92. Hyvä tuomari kykenee havainnoimaan ja ymmärtämään pelin muiden osapuolten näkemyksen ilman häiritsevää vaikutusta suoritukseen ja pelin palvelemiseen. a) itsestään b) sääntöjen tulkinnasta c) oikeudenmukaisuudesta 93. Vaikka jääkiekkotuomarin tehtävä käytännössä sisältääkin paljon valtaa ja vapautta sääntöjen tulkitsemiseen, on tuomarin kaikkien ratkaisuiden perustuttava. a) sääntökirjaan b) omaan harkintaan c) paikallisiin tapoihin

10 94. Tuomarilta vaadittava luistelutaito on suoraan verrannollinen. a) pelaajien luistelutaitoon b) muiden tuomareiden luistelutaitoon c) kykyihin väistellä pelaajia 95. Tuomarin urheilullisuuden vähimmäisvaatimus on se, että hänen on kyettävä liikkumaan pelin mukaisesti säilyttäen aina. Tuomari tarvitsee myös ajoittain voimaa ja nopeutta esim. kiistatilanteiden hoitamisessa. Urheilullisuus on lisäksi tärkeä osa tuomarin olemusta. a) fyysisen koskemattomuuden b) kyvyn tehdä päätöksiä c) pitkän etäisyyden peliin 96. Hyvä pelaajien ja valmentajien kanssa helpottaa vaikeiden tilanteiden käsittelyä. a) etäisyys b) jatkuva keskustelu c) vuorovaikutus 97. tarkoittaa pelin teknisen, taktisen ja tunteen (pelin henki)muodostaman kokonaisuuden ymmärtämistä. a) Pelisilmä b) Pelikäsitys c) Sääntötuntemus 98. Saapuessaan jäähallille tuomarin on hyvä muistaa. a) tervehtiä muita pelin osapuolia ja käyttäytyä ystävällisesti b) siirtyä mahdollisimman nopeasti tuomarikoppiin c) välttää kontakteja joukkueisiin 99. Suoriutuakseen hyvin tehtävästään, pää- ja linjatuomareiden on toimittava. a) yksilöinä b) omassa tehtävässään c) joukkueena 100. Tuomaritoiminnan luotettavuutta arvioidaan yksittäisessä tilanteessa usein sillä, millaisia ratkaisuita ja kuinka uskottavasti tuomari tekee erityisesti pelin. a) kriittisillä hetkillä b) alkuvaiheilla c) ollessa katkolla 101. Hyvä auttaa monipuolisesti ottelun johtamisessa. a) luistelu b) valvonta c) mieli 102. vaikuttaa tuomarin kykyyn tehdä hyviä ratkaisuita, mahdollisuuteen valvoa sekä mahdollisuuteen viestiä tehokkaasti. a) Sääntötuntemus b) Paikallaan seisominen c) Sijoittuminen 103. Teen parhaani jokaisessa ottelussa riippumatta turvallisuuden, lajinomaisuuden ja oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. a) sarjatasosta b) olosuhteista c) palkkiosta

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi. Esimerkki:

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin? KESÄKYSYMYKSET 2015 Kaikki kysymykset vaativat avoimen vastauksen. Kaikkiin vastauksiin tulee myös merkitä sääntökohta esim. SK 111 ii. (Lyhenteet: SK=Sääntökirja, CB=Case book, KS=Kilpailusäännöt ja JS=

Lisätiedot

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 18.12.2014 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? ,EROTUOMARIKOULUTUS Kesäkysymykset 2009 vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB), kilpailusääntöjen (KS)

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Tuomareiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Ylin sarjataso, jota vihelsit viime kaudella? Kuinka monta kautta olet toiminut tuomaritehtävissä? 6. Kotijoukkue on vajaalukuinen

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 31.7.2007 Päivitetty kaudelle 2007-2008 SISÄLLYS SISÄLLYS JOHDANTO...7 KÄÄNNÖKSESTÄ...7

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2017 2018 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO IIHF-päivitys 26.6.2017 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika KESÄKYSYMYKSET 2017 - TUOMARIT Kaikki kysymykset ovat vaihtoehtokysymyksiä. Valitse joukosta oikea vastaus. Näet kyselyn lopuksi oman pistemääräsi. Suosittelemme ensin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tulostettuun

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2010 2014 - Toimintaohjeet ja säänt tötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 1.8.2011 TÄHÄN PAINOK KSEEN UUSITUT KOHDAT T ON ALLEVIIVAUKSELLA SISÄLLYS SISÄLLYS

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 13.7.2009 Päivitetty kaudelle 2009-2010 TÄHÄN PAINOKSEEN UUSITUT KOHDAT ON KOROSTETTU

Lisätiedot

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ 1 - Ottelurangaistus (OR) Syykoodi määräytyy rikkeen mukaan esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) Viimeksi muokattu: 1.09.2014 / Taru Nieminen, HaKi03 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli 2 2. Kirjurin toimenkuva 2 3. Kuuluttajan

Lisätiedot

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Tampereen Jääkiekkotuomarit Tampereen Jääkiekkotuomarit Harrastesarjojen sääntö- ja peli-info Tampere, Varala 12.9.2018 Tilaisuuden tarkoitus Keskustellaan harrastesarjojen tuomaritoiminnasta ja mitä tulee huomioida tuomarijoukkueena.

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 3 Sisällysluettelo: Pelisäännöt Kenttä 5 Varusteet 6 Joukkueet 9 Pelin säännöt 12 Hyökkäysaika 16 Rangaistuslajit ja rangaistusten määrääminen 17 Rangaistukset

Lisätiedot

RANGAISTUSAITION VALVOJA

RANGAISTUSAITION VALVOJA Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille RANGAISTUSAITION VALVOJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen

Lisätiedot

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia.

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA 2 PELIAIKA 2.1 Aloitus Aloituksessa erotuomari pudottaa pallon keskipisteessä jäähän. Aloittajat, rintamasuunta vastajoukkueen

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS SEURATOIMITSIJAKOULUTUS 14.9.2015 Ottelutapahtuma Ole ajoissa paikalla Valmistaudu olemaan puolueeton Ennen ottelua kertaa tehtäväsi ja siihen liittyvät säännöt Yhteistyö Toimitsija Tuomari - Toimitsija

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja 8.9.2019 Rangaistusaition hoitajat (2) RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Rangaistusaition hoitajien tehtävänä on huolehtia siitä,

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2014 2015 Muutos 1, Sääntö 3, s. 16 Pelaajavaihto Pelaajavaihto voidaan tehdä milloin tahansa riippumatta siitä, onko pallo pelissä vai ei. Vaihtoa tehtäessä tulee noudattaa

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua,

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 2 JOHDANTO On hyvin vaikeaa tehdä kaiken kattavaa sääntökirjaa, josta löytyisi vastaus jokaiseen mahdolliseen

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2006-2010 Heinäkuu 2006 Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF Alkuperäisteos: Official Rule Book 2006-2010 International Ice Hockey Federation International

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY JÄÄKIEKON VIRAL LLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2010-2014 Heinäkuuu 2011 Suomen Jääkiekkoliitto ry r ja IIHF Alkuperäisteos: Official Rule Book 2010-2014 International Ice Hockey Federation

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017 Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi 2017 Huomioitavaa Esitys keskittyy pääosin sisällöllisiin muutoksiin Sanamuotojen tarkennukset ja rakenteelliset muutokset jäävät osin esityksen ulkopuolelle

Lisätiedot

LUONNOS / JI / LUONNOS

LUONNOS / JI / LUONNOS SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 1 Käännöksestä referee = päätuomari linesman = linjatuomari on-ice-official = tuomari officials = tuomaristo SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 2 SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 SISÄLLYS SÄÄNTÖ YKSI KANSAINVÄLINEN

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi Jalkapallosääntöjen muutokset 2018 Erotuomarin jatkokurssi Merkittävimpiä muutoksia S3 - Pelaajat 3.3 Jos erotuomaria ei informoida pelaajavaihdosta Puoliaikojen välisellä tauolla Ennen jatko-ottelua Nimetty

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 IIHF-päivitys 27.3.2015 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu

Lisätiedot

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien).

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SISÄLLYS 1 Pelialue 101 Pelikentän mitat 102 Pelikentän merkinnät 103 Maalit

Lisätiedot

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 TOIMITSIJAKURSSI 2013 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 PALVELUSIVUSTO TOIMITSIJAOHJEISTUS JA TULOSPALVELU TUOMARIN NÄKÖKULMASTA 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF EROTUOMARIN KÄSIMERKIT LAITATAKLAUS - SÄÄNTÖ 520 Lyödään nyrkillä toisen käden avoimeen kämmeneen kerran rinnan korkeudella. MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN - SÄÄNTÖ 521 Kyynärvarren

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET KAUDELLA 2012-2013 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan näissä ikäluokissa (= 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat) aina virallisia kilpailu-

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. www.kaijt.net 15.12.2011 Jari Parkkila Sisältö 1 OTTELUKUULUTTAJA - MÄÄRITELMÄ JA TEHTÄVÄT... 3 2 MÄÄRÄAIKA, MÄÄRÄMUOTO... 3

Lisätiedot

E S I P A I N O S SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA

E S I P A I N O S SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2010 2014 09.07.2014 Tämä esipainos on käännös kansainvälisen jääkiekkoliiton 14.6.2010 toimittamasta englanninkielisestä versiosta 2010 IIHF

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen

FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Sääntö 12 - Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös / maalivahdin pelaaminen Vastajoukkueelle tuomitaan epäsuora, jos maalivahti syyllistyy johonkin seuraavista rikkomuksista: *

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

Huomautus! Sääntöihin tehdyt tarkennukset kaudelle 2008 2009 on merkitty sääntöpykälän eteen liitetyllä Uusi merkillä!

Huomautus! Sääntöihin tehdyt tarkennukset kaudelle 2008 2009 on merkitty sääntöpykälän eteen liitetyllä Uusi merkillä! SISÄLLYSLUETTELO: FOHA SÄÄNTÖUUDISTUS 2007... 1 1. YLEISTÄ... 1 I. KILPAILUSÄÄNNÖT... 1 1. TURNAUKSEN JÄRJESTÄMINEN... 1 2. TURNAUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN... 2 3. IKÄRAJAT JA IKÄLUOKAT... 2 4. EDUSTUSKELPOISUUS...

Lisätiedot

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1 Seuratoimitsijakoulutus 10.10.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään HJT ry Heli Rissanen 050 400 4572 heli.rissanen@hjt.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 3 TOIMITSIJAN

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku Uudet PelinOhjaajat 2018: 20.04. Hemmingin koulu, Masku 1: avaus 2: koulutuksen sisältö 3: Pelinohjaajan perusasiat (powerpoint esitys) ja palloliiton video 4: PO tutortoiminta, mitä se on? 5: Kaikki Pelaa

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI 2018 13.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Oulun Jääkiekkotuomarit ry Toiminnanjohtaja Johanna Tauriainen 050 505 5625 nimeaja@oulunjaakiekkotuomarit.fi Puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY KAUKALOPALLON PELISÄÄNNÖT 2015-2017 JOHDANTO Nämä ovat kaukalopallon viralliset pelisäännöt, joita tulee käyttää kaikissa kaukalopallo-otteluissa Suomessa. Nämä

Lisätiedot

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ 1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ Yhtä aikainen käsillä lyönti lantioille. Käsimerkki on sama kaikissa kolmessa rangaistuksessa. Kun on kyseessä

Lisätiedot

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa. 1. Pelaajien tulee noudattaa seuraavia järjestyssääntöjä. Kaikkien pelaajien tulee pitää yllä reilua peliä ja hyvää urheiluhenkeä. Pöytäjääkiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan herrasmieslaji. 2.

Lisätiedot

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT KAUSI 2017-2018 KOULUTUKSELLISET TEEMAT Info joukkueille - Korkean mailan tuomitseminen - Rikkeen merkityksen ymmärtäminen - Playbook käyttöön Suomessa Korkean WWW.FLOORBALL.FI mailan tuomitseminen Sivu

Lisätiedot

Muutokset pelisääntöihin 2010

Muutokset pelisääntöihin 2010 Muutokset pelisääntöihin 2010 Yhteenveto selittämään uutta IHFn sääntökirjaa Lukuisten muotoseikkojen muutosten lisäksi IHFn sääntökirjan uusi versio tarjoaa selkeyttäviä selityksiä tukemaan johdonmukaista

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (9.6.2017) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle 2018 19 11.9.2018 Johdanto Tähän dokumenttiin on yhdistetty kaksi erillistä dokumenttia: ETV:n antamat tulkinnat ja Koulutusohjeita

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta vapaapotkusta ei

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2012 2013 Kansainvälinen jalkapalloliitto on päättänyt tehdä futsalin sääntökirjaan joukon muutoksia. Nämä muutokset tulevat voimaan välittömästi. Lisäksi samassa yhteydessä

Lisätiedot

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Viimeksi muokattu: 21.9.2015 1 Ohjeen sisältö SIVU 3: 1. ENNEN pelin alkua SIVU 4: 2. Joukkueen B pelaaja nro 9

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT 1 PELIKENTÄN MITAT JA MERKINNÄT 1.1 Pelikenttä Kaukalopalloa pelataan jääkaukalossa. Pelikentän pituus ei saa alittaa 45m eikä ylittää 61m. Kaukalon leveys

Lisätiedot

MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA

MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA KUN KUNNIOITAMME TOISIAMME, PELISTÄ NAUTTIVAT KAIKKI. Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille osapuolille. Kyse on

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Päivitys 1.8.2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2018-2022 International Ice Hockey Federation Heinäkuu 2018

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 Helsingin Kaukalopallo ry:n virallisia pelisääntöjä noudatetaan yhdistyksen järjestämissä kaukalopallosarjoissa. Nämä pelisäännöt ovat voimassa

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (20.9.2016) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

Blues C toimitsijan opas

Blues C toimitsijan opas Blues C 2016 2017 toimitsijan opas Yleistä toimitsijatehtävistä Jokaisessa jääkiekko-ottelussa täytyy olla toimitsijoina vähintään kirjuri, ajanottaja, kuuluttaja ja kaksi rangaistusaition valvojaa, jotta

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 SÄÄNTÖ 1 PELIKENTTÄ Rangaistusalue Kentän molemmissa päissä on rangaistusalue, joka merkitään kaarella kuuden (6) metrin säteellä kunkin maalitolpan ulkoreunasta ja niin,

Lisätiedot