L000J001 LIGHT ST/STP

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "L000J001 LIGHT ST/STP"

Transkriptio

1 L000J001 LIGHT ST/STP DIGITAL COMPASS WATCH TRACKMASTER II MODE LAP/RESET 1.0 Johdanto Onnittelemme Digital Compass Watch -kellon omistamisesta. Parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi lukekaa tämä manuaali huolellisesti ja säilyttäkää se myöhempää tarkastelua varten. Edistyksellisestä tunnistin teknologiasta kehitettynä kello tarjoaa digitaalisen kompassi toiminnon. Kello on varustettu kompassi toiminnon ohella myös ajanotolla, päivittäisellä hälytystoiminnolla, kronografilla, ajastimella, pulssitoiminnolla ja kaksoisaikatoiminnolla. Käyttääksenne hyväksi edellä mainittuja ominaisuuksia kellossanne, on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita: - Kellon asettamista alttiiksi ääriolosuhteille kohtuuttomiksi ajoiksi on vältettävä - Varokaa kelloon kohdistuvia kovia iskuja - Kellokuoren voi avata vain takuukorjauspalvelu - Puhdistakaa kello ajoittain pehmeällä ja kostealla kankaalla - Pitäkää kello erossa magneeteista tai laitteista, jotka sisältävät magneettisia osia kuten matkapuhelimet, kaiuttimet tai moottorit - Säilyttäkää kello kuivassa paikassa kun se ei ole käytössä 2.0 Yleiskatsaus valikkoihin 3.0 Kellon toiminnot Kellon aika Aikajärjestelmä: - Tunti, minuutti, sekunti. (24-12) A.M (A); (12-24) P.M. (P) - Pylväsdiagrammianimaatio yhden sekunnin tarkkuudella Kalenterijärjestelmä - Kuukauden, päivämäärän ja viikonpäivän näyttö. Automaattinen karkausvuoden/-päivän huomiointi Kompassi - 16 kompassin suuntaa, jotka ovat N,E,S,W,N,NE,SE,SW,NW,NNE.. jne. - Magneettinen pohjoisosoitin - Kompassin lukitus - Käänteinen suuntima - Deklinaation asettaminen ja kalibrointi Päivittäinen hälytys - Päivittäinen hälytys - Tastatuntihälytys Ajanotto - Mittausyksikkö: 1/100 -sekunti - Mittauskapasiteetti: 99 tuntia 59 minuuttia 59,99 sekuntia

2 - Pylväsdiagrammianimaatio 1/10 -sekunnin tarkkuudella

3 Ajastin - Mittausyksikkö: 1 sekunti - Mittauskapasiteetti: 99 tuntia 59 minuuttia 59 sekuntia - Pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella - Monivaiheinen hälytys viimeisten 5,4,3,2,1 sekunnin aikana - Äänimerkki saavutettaessa nollataso Pulssi - Pulssin sykähdystaajuus: 40stä 80neen sykähdystä minuutissa Kaksoisaika Aikajärjestelmä: - Tunti, minuutti, sekunti. (24-12) A.M (A); (12-24) P.M (P) - Pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella 4.0 Päätoiminnot 5.0 Kellonaika Kellonajan ja päivämäärän näyttö Kellonaika: - Kellonaika tilaan kuuluu kaksi valikkoa. Ne ovat ajan näyttö ja päivämäärän näyttö. Paina [ST/STP] painiketta vaihtaaksesi näyttöasetusta aika- ja päivämäärä -näyttöjen välillä. Ajannäyttö - Tämänhetkinen viikonpäivä on esitettynä näytön ensimmäisellä rivillä. Kuluvan ajan tunnit ja minuutit on esitetty näytön toisella ja sekunnit näytön kolmannella rivillä. - Pylväsdiagrammianimaatio havainnollistaa ajan kulumista 1 sekunnin tarkkuudella. Päivämäärän näyttö - Kuluva viikonpäivä on esitetty näytön ensimmäisellä ja kuluva aika näytön toisella rivillä. - Kuluva Päivämäärä (kuukausi, päivä) on esitetty näytön kolmannella rivillä. - Ajan kulumista havainnoi pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella. HUOM: Pidä alhaalla [ST/STP] painiketta Päivämäärän näytössä vaihtaaksesi päivämäärämuotoa kuukausi-päivä esitystavan ja päivä-kuukausi esitystavan välillä. 5.1 Kellonaika Kellonajan asettaminen Kellonajan asettaminen - Valitaksesi asetustilan, pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin Kellon aika toiminnossa. - Kun asetustila aktivoituu sekunti yksiköt alkavat välkkyä. Paina [MODE]-painiketta valitaksesi välkkyvän (asetettavan kohteen) kuten esimerkkikuviossa 5.1 on osoitettu. - Kun sekunti yksiköt alkavat vilkkua, paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta palauttaaksesi ajan nollaan. - Kun yksi asetettavista kohteista (minuutti, tunti, vuosi, kuukausi, päivä) välkkyy, paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa, pidä alhaalla [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa nopeammin. - Kun 12 tai 24 yksikkö alkaa välkkyä, paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta valitaksesi 12- tuntisen ja 24-tuntisen ajan esitysmuodon välillä. - kun 12/24-tuntinen muoto on asetettu paina [MODE] painiketta poistuaksesi asetustilasta. Jos ainuttakaan painiketta EI OLE käytetty minuutin kuluessa asetustila vaihtuu takaisin Kellonaika tilaan.

4 6.0 Hälytys toiminnot Päivittäinen hälytys - Kellossa on Päivittäinen hälytys -toiminto. Kun Päivittäinen hälytys on käytössä kello antaa äänimerkin 20 sekunnin ajan kun hälytysaika saavutetaan. - Kellossa on myös tasatuntihälytyksen mahdollisuus. Kun tasatuntihälytys on päällä, kello antaa äänimerkin tasatunnein. Päivittäinen hälytys -näyttö - Päivittäinen hälytysaika (tunti, minuutti) on esitetty näytön toisella rivillä. Tasatuntihälytyksen asettaminen Päälle/Pois päältä - Asettaaksesi tasatuntihälytyksen päälle tai pois paina [LP/RST] painiketta päivittäisen ajan tilassa. - Hälytyksen symbolin [signaali] näkyessä näytöllä tasatuntihälytys on käytössä. Päivittäisen hälytyksen asettaminen Päälle/Pois päältä - Asettaaksesi päivittäisen hälytyksen paina [ST/STP] painiketta päivittäisen ajan tilassa. - Kun päivittäisen hälytyksen symboli [tiuku] ilmestyy näkyviin, hälytys on päällä Hälytystoiminnot Hälytysajan asettaminen Asettaaksesi hälytysajan - Aktivoidaksesi asettamistilan pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin ajan päivittäisen ajan näytössä. - Kun asetustila on aktivoitu minuutti yksiköt alkavat välkkyä. Paina [MODE] painiketta valitaksesi välkkyvän (asetettavan kohteen) kuten esimerkkikuviossa Kun yksi asetuksista (minuutti, tunti) välkkyy, paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa, pidä alhaalla [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa nopeammin. - Kun aika on asetettu paina [MODE] painiketta poistuaksesi asetustoiminnosta. Jos ainuttakaan painiketta EI OLE käytetty minuutin kuluessa asetustila vaihtuu takaisin päivittäisen ajan tilaan Ajanotto Ajanottotoiminto Ajanotto - Kellossa on sekuntikello ominaisuus. - Ajanoton mittausyksikkö on 1/100 sekuntia ja mittauskapasiteetti 99 tuntia 59 minuuttia ja 59,99 sekuntia. - Ajanottoa voidaan käyttää kuluneen ajan mittaamiseen (ajan kuluminen) tai ajanottoon mittausta pysäyttämättä (tap time). Ajanotto -näyttö - Kuluva ajan tunnit ja minuutit on esitetty näytön toisella rivillä, sekunnit ja sadasosasekunnit kolmannella. - Pylväsdiagrammianimaatio esittää ajan kulumista 1/100 sekunnin tarkkuudella.

5 6.3. Ajanotto ajanoton käyttö Ajan kulumisen mittaaminen - Näytön ollessa nollatilassa paina [ST/STP] painiketta kerran aloittaaksesi mittaamisen (yksiköt alkavat kulua) paina [ST/STP] painiketta uudelleen lopettaaksesi mittaamisen (yksiköt seisahtuvat). - Ajan kuluminen ensimmäisestä [ST/STP] painikkeen painalluksesta toiseen painallukseen on esitettynä näytöllä. - Edellä mainittujen toimintojen toistaminen näyttää ajanoton kumulatiivisen ajan. 8.0 Ajastin Ajastin näyttö Ajastin - Kellossa on Ajastin -toiminto - Mittausyksikkönä on 1 sekunti, ja mittauskapasiteetti käsittää 99 tuntia, 59 minuuttia ja 59 sekuntia. - Ajastinta voidaan käyttää ajanottoon tietylle jaksolle (tavoiteaika), jolloin kello alkaa käydä tavoiteajasta nollatasoon. - Kello antaa muutaman sekunnin pituisen äänimerkin, kun nollataso on saavutettu. Ajastin näyttö - Kuluvan ajan tunnit ja minuutit on esitetty näytön toisella rivillä, sekunnit kolmannella. - Pylväsdiagrammianimaatio esittää ajan kulumista 1 sekunnin tarkkuudella. 8.1 Ajastin ajastimen asettaminen Ajastimen asettaminen (tavoiteaika) - Aktivoidaksesi asetustilan pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin ajan Ajastin - tilassa. - Kun asetustila on aktivoitu, sekunti yksiköt alkavat vilkkua. Paina [MODE] painiketta valitaksesi vilkkuvan (asetettavan kohteen), kuten esimerkkikuviossa 8.1 on esitetty. - Kun yksi asetettavista kohteista (sekunti, minuutti, tunti) vilkkuu paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa, pidä alhaalla [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa nopeammin. - Kun aika on asetettu, paina [MODE] painiketta poistuaksesi asetustilasta. Jos ainuttakaan painiketta ei ole käytetty yhden minuutin kuluessa asetustila vaihtuu takaisin Ajastin -tilaan. 8.2 Ajastin ajastimen käyttö Ajastimen käyttö - Kun tavoiteaika on asetettu (esimerkiksi 30 minuuttia), paina [ST/STP] painiketta aloittaaksesi mittauksen (yksiköt alkavat kulua). Paina [ST/STP] painiketta uudelleen lopettaaksesi mittauksen (yksiköt seisahtuvat). - Ajan kuluminen on esitetty näytöllä koko mittauksen ajan. - Kun nollataso on saavutettu, paina [LP/RST] painiketta ladataksesi tavoiteajan uudelleen. - Ladataksesi ajastin näytön tavoiteaikaan paina [LP/RST] painiketta (kun aika on pysähtynyt) uudelleen lataamiseksi. Ajastimen äänimerkki - Kello antaa äänimerkin viimeisen 5,4,3,2,1 sekunnin aikana - Kello antaa muutaman sekunnin pituisen äänimerkin kun nollataso on saavutettu.

6 9.0 Pulssi Pulssi Pulssi - Kellossa on Pulssi -toiminto. - Kun Pulssi -toiminto on käytössä kello antaa äänimerkin edeltä määrätyn tahdin mukaisesti. - Aänimerkki voidaan asettaa annettavaksi 40:stä 180:neen sykähdystä minuutissa (portaittain viiden sykähdyksen välein). Pulssi -näyttö - Sykähdystaajuus (sykähdyksiä minuuttia kohden) on esitetty näytön toisella rivillä. - Kun Pulssin sykähdystaajuus on asetettu (esimerkiksi 60 sykähdystä minuutissa), paina [ST/STP] painiketta aloittaaksesi. 9.1 Pulssi Pulssin asettaminen Pulssin asettaminen (sykähdystaajuus) - Aktivoidaksesi asetustilan pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin ajan Pulssi - toiminnossa. - Kun asetustila on aktivoitu, Pulssin sykähdystaajuus -yksiköt alkavat vilkkua. Kun sykähdysten taajuus (sykähdyksiä minuutissa) vilkkuu paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa, pidä alhaalla [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa nopeammin. - Kun pulssin tahti on asetettu paina [MODE] painiketta poistuaksesi asetustilasta. Jos ainuttakaan painiketta ei ole käytetty 1 minuutin kuluessa asetustila palautuu Pulssi - toimintoon Kaksoisaika Kaksoisaika toiminto Kaksoisaika - Kellossa on kaksoisaika toiminto, joka antaa toisen ajan nykyisen kellonajan ohella. - Kaksoisaika synkronoi nykyistä Kellon aikaa. Kaksoisajan näyttö - Kaksoisajan tunnit ja minuutit on esitetty näytön ensimmäisellä ja sekunnit näytön toisella rivillä. - Ajan kulumista havainnoi pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella Kaksoisaika Kaksoisajan asettaminen Asettaaksesi kaksoisajan - Aktivoidaksesi asetustilan pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin ajan päivittäisen ajan tilassa. - Kun asetusvalikko aktivoituu minuuttiyksiköt alkavat välkkyä. Paina [MODE] painiketta valitaksesi vilkkuvan (asetettavan kohteen) kuten esimerkkikuviossa 10.1 on osoitettu. - Kun jokin yksiköistä (minuutti, tunti) välkkyy, paina [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa, pidä alhaalla [ST/STP] tai [LP/RST] painiketta vaihtaaksesi numeroa nopeammin. - Kun aika on asetettu, paina [MODE] painiketta poistuaksesi asetustilasta. Jos ainuttakaan asetuspainiketta EI OLE käytetty 1 minuutin kuluessa asetustila palautuu Kaksoisajan näyttöön.

7 11.0 Kompassi varotoimet Varotoimet kompassia käytettäessä - Pidä kello erossa magneettisista laitteista, joissa on magneettikenttiä, kuten matkapuhelimet, kaiuttimet, moottorit jne. - Tämä kello, kuten useimmat magneettiset kompassit, osoittaa kohti magneettista pohjoisnapaa, joka eroaa hieman maantieteellisestä pohjoisnavasta. Tarkasta magneettinen deklinaatio -osuus saadaksesi lisätietoa deklinaatiosta. - Suorita kompassin kalibrointi seuraavissa tilanteissa 1. Käytettäessä kelloa ensimmäisen kerran 2. Jos magneettisen vääristymän ilmaisin, DIST -merkki, vilkkuu 3. Pariston vaihtamisen jälkeen ja 4. kun käytät kelloa kaukana paikasta, jossa kompassi on kalibroitu - Saadaksesi tarkan tuloksen, kompassin käyttöä tulisi välttää seuraavissa tilanteissa 1. Kellon ollessa lähellä magneettisia tai metallisia kohteita 2. Kellon ollessa lähellä elektronisia laitteita ja 3. Kellon ollessa eristävässä kuoressa tai magneettikentältä suojaavassa rakennuksessa 11.1 Kompassi kompassi toiminto Kompassi toiminto - Kellossa on digitaalinen kompassitoiminto. Kun kompassi on käytössä, se näyttää kompassin suunnat (N,E,S,W jne.), kompassin suuntiman sekä magneettisen pohjoisnavan osoittimen. - Kompassissa on myös paristoja säästävä Standby -ominaisuus. Pariston säästämiseksi kompassi vaihtuu Standby -tilaan minuutin kuluessa, mikäli kompassia ei käytetä. Kompassi -näyttö - Kompassin suunnat ja suuntima ovat esitettyinä ensimmäisellä ja toisella näytön rivillä. - Pylväsdiagrammianimaatio esittää magneettisen pohjoisnavan suunnan. Kompassin Standby -tila - Pariston käyttöiän pidentämiseksi kompassissa on Standby toiminto. - Kello vaihtaa automaattisesti kompassin Standby -tilaan jos ainuttakaan valitsinta ei ole käytetty 1 minuutin kuluessa Kompassi -tilassa. - Standby -tila vaihtuu kompassinäyttöön painettaessa mitä tahansa painiketta, lukuun ottamatta valo painiketta Kompassi Magneettinen deklinaatio Mitä on magneettinen deklinaatio - Magneettinen pohjoisnapa ei ole täysin sama kuin maantieteellinen. Tämä kello, kuten suurin osa magneettisista kompasseista, osoittaa kohti magneettista pohjoisnapaa, mutta kaikki kartassa esitettävät kohteet on yhdistetty maantieteelliseen pohjoisnapaan. - Erotusta magneettisen ja maantieteellisen pohjoisnavan välillä kulma-asteina kutsutaan magneettiseksi deklinaatioksi. Sen määrä (asteina ja minuutteina) ja suunta (itäinen ja läntinen) riippuvat sijaintipaikasta. - Jotta voitaisiin navigoida ja käyttää kompassia tarkasti, kompassi täytyy olla säädettynä kompensoimaan magneettinen deklinaatio. Lisätietoa deklinaation huomioimisesta löytyy kompassin kalibrointi osuudesta.

8 Tietoja magneettisesta deklinaatiosta - Suurimmasta osasta topografisia karttoja löytyy tietoa magneettisesta pohjoisnavasta tai deklinaatiosta. Tähän oppaaseen kuuluu suurimpien kaupunkien deklinaatiotietoja. Katso magneettinen deklinaatio -osuus. - Kaupungeissa joiden nimeä ei löydy listalta voi saada tietoa esim. seuraavien linkkien kautta (elokuun 28. vuonna 2004) varmista sijainnin leveys- ja pituusasteet ennen linkkien käyttämistä 11.3 Kompassi Magneettisen deklinaation kompensointi Magneettisen deklinaation kompensointi - Kompensoidaksesi kohteen suuntiman vähennä läntinen (W) magneettinen deklinaatio tai lisää itäinen (E) magneettinen deklinaatio magneettiseen suuntimaan. Esimerkki 1 - Läntinen magneettinen deklinaatio (W): 23º; magneettinen suuntima (MD): 323 º - todellinen suuntima (TB)= 323 º (MB) 23 º (W) = 300 º Esimerkki 2 - Itäinen magneettinen deklinaatio (E): 22 º; magneettinen suuntima (MB) 278 º. - Todellinen suuntima (TB) = 278º (MB) + 22º (E)= 300 º - Kellon kompassi kompensoi magneettisen deklinaation, itäisen tai läntisen, automaattisesti, jos käyttäjä on asettanut magneettisen deklinaation asteen kaupungissa, joka on lähinnä senhetkistä sijaintia kellon magneettisen deklinaation asetusvalikossa. - Katso kompassin kalibrointi -osuus lisätiedon saamiseksi kalibroinnista Kompassi Magneettinen deklinaatio merkittävimmissä kaupungeissa 11.5 Kompassi Ennen kompassin kalibrointia Ennen kompassin kalibrointia - suorita kompassin kalibrointi seuraavissa tilanteissa 1. Käytettäessä kelloa ensimmäistä kertaa 2. DIST -merkki välkkyessä 3. Pariston vaihtamisen jälkeen ja 4. Kompassin ollessa kaukana kohteesta, jossa se on edellisen kerran kalibroitu. TÄRKEÄÄ: Jos kelloa ei ole kalibroitu suunnan lukeminen on epätäsmällistä. - Katso magneettinen deklinaatio merkittävimmissä kaupungeissa -osuus saadaksesi magneettisen deklinaation lähimpänä sijaitsevassa kaupungissa, koska sen lukema asetetaan kelloon kalibroinnin yhteydessä.

9 11.6 Kompassi Kompassin kalibrointi Kompassin kalibrointi - Aktivoidaksesi magneettisen deklinaation asettamistilan, pidä alhaalla [MODE] painiketta kahden sekunnin ajan Kompassi -toiminnossa. - Kun asetustoiminto on aktivoitu, DEC -merkki ilmestyy näytön ensimmäiselle riville. Kun yksiköt alkavat välkkyä, paina [ST/STP] painiketta asettaaksesi magneettisen deklinaation (- 90stä 90neen asteeseen) kunnes haluttu astelukema on saavutettu. - Kun magneettinen deklinaatio on asetettu, paina [MODE] painiketta päästäksesi kalibroinnin Rotation tilaan. - Kun Rotation -tila on käytössä, CAL -merkki ilmestyy näytön ensimmäiselle riville ja pohjoisosoitin alkaa liikkua. - Pidä kello tasaisella pinnalla kohtisuorassa horisonttia vasten, ja käännä kelloa tasaisesti vastapäivään pitäen osoittimen suunnattuna samaan kohteeseen kiertämisen aikana. - Kun Rotation (kaksi kierrosta) on suoritettu paina [MODE] painiketta palataksesi kompassinäyttöön Kompassi Kompassin suunta ja suuntima Kohteen suunnan määrittäminen - Kohteen suunta (tietystä pisteestä) voidaan määrittää, joko kompassin suunnan tai kompassin suuntiman avulla. - Kellossa on sekä kompassin suunta ominaisuus että suuntima ominaisuus. Kompassin suunnat - Kompassin suunnat ovat pohjoinen (N), koillinen (NE), itä (E), kaakko (SE), etelä (S), lounas (SW), länsi (W), luode (NW) jne. - Esimerkiksi kuvan 11.7 kompassin suunnat kohteelle B pisteestä A on itä. Kompassin suunta kohteelle C pisteestä A on kaakko. Kompassin suuntima - Digitaalinen suunta kohteelle on määritelty kulman suuruutena pohjoisen ja kohteen välillä (olettaen että 0 º on pohjoinen ja mittauslaajuus on 359 º) - Esimerkiksi kuvion mukaan kompassin suuntima kohteelle B pisteestä A on 90 º. kompassin suuntima kohteelle C pisteestä A on 135 º. Kompassin suuntima kohteelle D pisteestä A on 315 º.

10 11.8 Kompassi Kompassin suunta - kompassin suuntima Merkki Kompassin suunta Kompassin suuntima N Pohjoinen º º NNE Pohjoiskoillinen 11.25º º NE Koillinen 33.75º º ENE Itäkoillinen 56.25º º E Itä 78.75º º ESE Itäkaakko º º SE Kaakko º º SSE Eteläkaakko º º S Etelä º º SSW Etelälounas 19125º º SW Lounas º º WSW Länsilounas º º W Länsi º º WNW Länsiluode º º NW Luode º º NNW Pohjoisluode º º 11.9 Kompassi Kompassin suuntien määrittäminen Kompassin suuntien määrittämiseksi - määritettäessä suunta kompassin avulla, varmista että kello on kohtisuorassa horisonttia vastaan. TÄRKEÄÄ jos kello ei ole kohtisuorassa horisonttia vastaan kun suuntaa määritetään, tulos voi olla epätarkka. - käännä kelloa kunnes navigaationuoli osoittaa kohti haluttua reittiä tai kohteen suuntaan. paina kohdetta osoittaen [LP/RST] painiketta valitaksesi kompassinäytön - Kompassin suunta ja suuntima kohteesta on esitetty näytön ensimmäisellä ja toisella rivillä. pylväsdiagrammianimaatio esittää magneettisen pohjoisnavan suunnan Kompassi Käänteinen suuntima Käänteinen suuntima - Kellossa on käänteisen suuntiman toiminto kohteelle. - Käänteinen suuntima on päinvastaisessa suunnassa normaalille pohjoissuuntimalle. - Kun käänteisen suuntiman merkki [alas osoittava nuoli] ilmestyy, kello esittää käänteisen suuntiman sunnalle johon kello tällä hetkellä osoittaa. HUOM: käänteisen suuntiman toiminnossa magneettinen pohjoisosoitin ja kompassin suunta pysyvät normaalin pohjoissuuntiman mukaisina. Normaalin pohjoissuuntiman tai käänteisen suuntiman valitseminen - Kellon ollessa kompassitilassa paina [MODE] painiketta valitaksesi normaalin ja käänteisen suuntiman välillä - Käänteinen suuntima vaihtuu normaaliksi automaattisesti seuraavissa tilanteissa 1. Stanby -tilan kytkeytyessä päälle 2. Kellonaika -tilan kytkeytyessä päälle

11 11.11 Kompassi Kompassin lukitus Kompassin lukitus - Tarkan kompassin käytön varmistamiseksi kellossa on kompassin lukitustoiminto. - Kun kompassin lukitus on käytössä [avain] symboli ilmestyy näyttöön, kompassin lukema ei muutu vaikka kellon osoittama kohde vaihtuisi. Kompassin lukituksen asettaminen Päälle/Pois päältä - Paina [ST/STP] painiketta lukitaksesi tai poistaaksesi kompassin lukituksen Kompassi - tilassa. - Kompassin lukitus avautuu automaattisesti seuraavissa tilanteissa 1. Standby tilan kytkeytyessä päälle 2. Kellonaika tilan kytkeytyessä päälle

12 11.12 Kompassi Kompassin käyttö 1 Nykyisen sijainnin määrittäminen käänteisen suuntiman avulla - Kelloa voidaan käyttää nykyisen sijainnin määrittämiseksi käänteisen suuntiman avulla 1. Paikallista kaksi etäistä ja erillistä maamerkkiä nykyisestä sijainnistasi, esimerkkikuviossa kaksi maamerkkiä ovat vuoret A ja B 2. Ota selville maamerkkien A ja B sijainti kartalla 3. Kelloa käyttäen selvitä maamerkkien käänteiset suuntimat nykyisestä sijainnistasi, kuten 135 º vuoresta A ja 270 º vuoresta B. 4. Astelevyn ja viivaimen avulla piirrä suorat 135 º vuoresta A ja 270 º vuoresta B. 5. Suorien leikkauspiste (esimerkkikuvion piste A) ilmaisee nykyisen sijainnin Kompassi Kompassin käyttö 2 Reitin suunnan tarkastaminen - Vaellettaessa tietyn reitin mukaan, kello voidaan ohjelmoida pitämään reitin suunta oikeana. - Esimerkkikuviossa oikea reitti kulkee pisteestä A pisteeseen E. Ennen vaelluksen aloittamista - Ennen vaelluksen aloittamista, merkitse kartasta reitin käännekohdat (kuten A, B, C, D ja E). tarkista kompassin suuntimat käännekohdille, esimerkkitapauksessa: 1. pisteestä B pisteeseen A (315 º) 2. pisteestä C pisteeseen B (0 º) 3. pisteestä D pisteeseen C (225 º) 4. pisteestä E pisteeseen D (315 º) Vaelluksen aikana - Käytä kelloa navigoidessasi käännekohtien suunnat. TÄRKEÄÄ: Jos olet epävarma reittisi olosuhteista tai suunnista, ota yhteys puiston informaatiopalveluun Erittely Kellon aika - Aikajärjestelmä: am, pm, tunti, minuutti, sekunti ja pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella - Ajan esitysmuoto: 12 tuntia tai 24 tuntia - Kalenteri: kuukausi, päivämäärä ja viikonpäivä näyttö (automaattinen toiminto karkauspäivän ja -vuoden huomioimiseksi) Hälytystoiminnot - Päivittäinen hälytys ja tasatuntihälytys - Hälytyksen kesto: 30 sekuntia Ajanotto - Erottelutarkkuus: 1/100 -sekunti - Mittauslaajuus: 99 tuntia 59 minuuttia sekuntia - Muisti: 1 kierrosmuisti Ajastin - Erottelutarkkuus: 1 sekunti - Mittauslaajuus: 99 tuntia 59 minuuttia 59 sekuntia - äänimerkki: monivaihehälytys 5,4,3,2,1 viimeisen sekunnin aikana, äänimerkki saavutettaessa nollataso

13 Pulssi - Vaihteluväli: 40 bpm bmp (sykähdystä minuutissa, beats per minute) - Asetuksen porrastus 5 bpm Kaksoisaika - Aikajärjestelmä: am, pm, tunti, minuutti, sekuntia ja pylväsdiagrammianimaatio 1 sekunnin tarkkuudella Kompassi - Kompassin suuntiman tarkkuus 1 aste - Magneettinen pohjoisosoitin 16 suuntaa - Kompassi 16 suuntaa - Kompassin suuntiman laajuus 0sta 359 astetta - Muuta: digitaalinen suuntiman lukitus ja käänteinen suuntima Taustavalo - Taustavalon tyyppi: electro-luminexcent (EL) taustavalo Paristo - Pariston tyyppi 3V litium - Pariston malli CR Paristoja käytössä 1 kappale

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta.

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. TIETOJA KÄYTTÖOHJEESTA CASIO 3455 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Kellon mallista riippuen teksti ilmestyy näyttöön joko mustilla kirjaimilla vaaleaa taustaa vasten tai valkoisilla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000

Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000 Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000 YLEISKATSAUS Tämä ohjekirjanen on luotu kertomaan digitaalisen kellon toiminnoista. Ominaisuuksista kuten KAKSOISAIKA, HÄLYTYS, SEKUNTIKELLO, ja AJASTIN

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas

CASIO Käyttöopas TIETOJA KÄYTTÖOPPAASTA CASIO 3446 Käyttöopas Huomioi, että käyttöoppaan piirrokset on tarkoitettu ainoastaan vertailua varten, joten todellinen tuote saattaa poiketa hieman piirroksista. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. TUTUSTUMINEN KELLOON (valo) Painiketoiminnot ilmaistaan käyttämällä viereisessä piirroksessa esitettyjä kirjaimia.

KÄYTTÖOHJE. TUTUSTUMINEN KELLOON (valo) Painiketoiminnot ilmaistaan käyttämällä viereisessä piirroksessa esitettyjä kirjaimia. CASIO-moduuli 3036 KÄYTTÖOHJE LDF-10 TUTUSTUMINEN KELLOON (valo) Painiketoiminnot ilmaistaan käyttämällä viereisessä piirroksessa esitettyjä kirjaimia. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS

CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS OMINAISUUDET CAL. Z018 (R23 SERIES) KÄYTTÖOPAS 1. Aika-/kalenterinäyttö Tunnit, minuutit, sekunnit, kuukausi, päiväys ja viikonpäivä. 2. Aikanäyttö 12-tunnin näyttöformaatti iltapäiväsymbolilla (PM). Käytettävissä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Huomautus 1 Kellon toiminnot 1 Kellonaika 1 Näytön taustavalo 2 Hälytys 2 Ajastin 3 Sekuntikello 4 Tärkeää 5 Tekniset tiedot 5

KÄYTTÖOHJE. Huomautus 1 Kellon toiminnot 1 Kellonaika 1 Näytön taustavalo 2 Hälytys 2 Ajastin 3 Sekuntikello 4 Tärkeää 5 Tekniset tiedot 5 CASIO-moduuli 3294 KÄYTTÖOHJE B640WB-1BEF B640WB-2BEF B640WB-3BEF B640WB-4BEF HUOMAUTUS Kellon mallista riippuen näyttö ilmaisee tekstin joko mustilla kirjaimilla valkoista taustaa vasten tai valkoisilla

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

CASIO-moduulin 2518,3233,3234 käyttöohje

CASIO-moduulin 2518,3233,3234 käyttöohje CASIO-moduulin 2518,3233,3234 käyttöohje TÄTÄ KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS Moduulien 2518 ja 2519 käyttötoimenpiteet ovat samat. Tämän käyttöohjeen kuvat esittävät moduulia 2519. Eri painiketoiminnot

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Ajastin- Sekuntikello- Hälytys- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Ajastin- Sekuntikello- Hälytys- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto CASIO-moduuli 1950 KÄYTTÖOHJE 6W-94HD-1 KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Voit palata kellonaikatoiminnolle mistä toimintatilasta tahansa painamalla C-painiketta. Ellet paina

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Hälytys- Ajastin- Sekuntikello- Kaksoistoiminto toiminto toiminto toiminto aikatoiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Hälytys- Ajastin- Sekuntikello- Kaksoistoiminto toiminto toiminto toiminto aikatoiminto CASIO-moduuli 2684 W-101 W-102 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS KÄYTTÖOHJE Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Tämän käyttöohjeen eri luvut antavat sinulle jokaisen

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. KELLONAIKATOIMINTO Käytä kellonaikatoimintoa kellonajan ja päiväyksen

KÄYTTÖOHJE. KELLONAIKATOIMINTO Käytä kellonaikatoimintoa kellonajan ja päiväyksen CASIO-moduuli 2902 KÄYTTÖOHJE BG-180 Käyttöohjetta koskeva huomautus (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Käyttöohjeen eri luvut antavat sinulle jokaisen

Lisätiedot

DIGITAL BJ3286 NORMAALI KELLONAIKA

DIGITAL BJ3286 NORMAALI KELLONAIKA Emporio Armani Orologi kokoelman kelloissa on ruuvikikerteinen luki4ava nuppi. Nuppi on kierre4ävä auki ennen ajan tai päiväyksen ase4amista. Avaa lukitus kiertämällä nuppia vastapäivään ja vetämällä sen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaikatoiminto Hälytystoiminto Ajastintoiminto Sekuntikello- Kaksoisaikatoiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaikatoiminto Hälytystoiminto Ajastintoiminto Sekuntikello- Kaksoisaikatoiminto CASIO-moduuli 3149 6W-212H-1 KÄYTTÖOHJE HUOMAUTUS Painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Käyttöohjeen eri osat tarjoavat kaikki tarpeelliset tiedot jokaisen toiminnon

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä.

Käyttöohje. Turvallisuusohjeet HUOMIO! Epäasianmukainen käyttö voi aiheuttaa ainevahinkoja tai toimintahäiriöitä. 1 4 Käyttöohje Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää tarvetta varten. Näin opit käyttämään -kelloasi oikein ja siitä on sinulle pitkään iloa. Käyttöohje on saatavilla myös verkossa:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set

KÄYTTÖOHJE Connect Control Light/Set Light/Set Kaksoisaika Mode Ajanotto Mode Control Mode Light/Set KÄYTTÖOHJE Kello käynnistyy lepotilasta painamalla mitä tahansa painiketta 2 sekunnin ajan. Pääset nyt asettamaan ajan järjestyksessä: kaupunki, DST( kesäaikaasetus), Tunnit, Minuutit, Sekuntit, Vuosi,

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Tämä kello on rakennettu kestämään kovia olosuhteita ja on vedenpitävä aina 5 ilmakehään saakka (5 atm).

Tämä kello on rakennettu kestämään kovia olosuhteita ja on vedenpitävä aina 5 ilmakehään saakka (5 atm). 1.0 Johdanto ja pikaopas Kiitos, että olet ostanut tämän ainutlaatuisen kellon. Voit muokata kellon ominaisuuksia ja valita vain ne toiminnot, joita tarvitset. Vaikka kellon toiminnot onkin tarkoitettu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Iltapäivän merkki

KÄYTTÖOHJE. Iltapäivän merkki CASIO-moduuli 2488 KÄYTTÖOHJE MSG-135 KELLON KÄYTTÄMINEN Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Paina B-painiketta millä toiminnolla tahansa (paitsi tehdessäsi asetuksia) sytyttääksesi näytön taustavalon

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta.

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. CASIO 5472 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. TIETOJA KÄYTTÖOPPAASTA Kellon mallista riippuen teksti ilmestyy näytölle joko mustana vaalealla taustalla tai valkoisena tummalla

Lisätiedot

CASIO-moduuli 3196 /3238

CASIO-moduuli 3196 /3238 CASIO-moduuli 3196 /3238 KÄYTTÖOHJE F-201WA-1 F-201WA-9 HUOMAUTUS Kellon mallista riippuen näyttö ilmaisee tekstin joko mustilla kirjaimilla valkoista taustaa vasten tai valkoisilla kirjaimilla mustaa

Lisätiedot

FRWD-RANNENÄYTÖN KÄYTTÖOPAS

FRWD-RANNENÄYTÖN KÄYTTÖOPAS FRWD-RANNENÄYTÖN KÄYTTÖOPAS RANNENÄYTÖN TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET» Toiminta-aika (huoneenlämmössä) - kellotilassa: 1 vuosi - mittaustilassa: 500 tuntia» Koko: leveys 46 mm, paksuus 18 mm» LCD-näyttö» Kaksi

Lisätiedot

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94 SEIKO ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T94 SNN 017 SNN 019 SNN 021 KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ Kellonajan asettaminen ja sekuntikellon osoittimien säätäminen 1 Päiväyksen asettaminen 2 Sekuntikello 3 Painikkeiden

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

TILAT JA NÄKYMÄT AIKA KOMPASSI. korkeusmittari. barometri

TILAT JA NÄKYMÄT AIKA KOMPASSI. korkeusmittari. barometri Pikaopas fi TILAT JA NÄKYMÄT AIKA tyhjä viikonpäivä päivämäärä sekunnit kaksoisaika auringon nousuja laskuajat sekuntikello päivälaskuri KOMPASSI tyhjä suuntima asteina aika korkeusmittari tyhjä lokitallennin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim. ikkunalaudalle aurinkoon tai riittävän

Lisätiedot

Perkko Oy, 09-4780500. C. A.

Perkko Oy, 09-4780500. C. A. DW0734j adw0735 5. Paina S 3-anturia, minuutit alkavat vilkkua. Siirrä sormi S 2-anturilta S 1-anturille tai päinvastoin suurentaaksesi tai vähentääksesi minuuttiarvoa. Voit nopeuttaa säätämistä sormea

Lisätiedot

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08

Käyttöohje. Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Käyttöohje Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Näppäimet ja näyttö Suuntanuolet MERKKI/Taustavalo- näppäin

Lisätiedot

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko.

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko. HI98127 / Tekniset tiedot Mittausalue HI98127-2,0...16,0 ph -2,00...16,00 ph Lämpötila -5...+60 C Resoluutio HI98127 0,1 ph 0,01 ph Lämpötila 0,1 C Tarkkuus HI98127 ± 0,1 ph ± 0,001 ph Lämpötila ± 0,5

Lisätiedot

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta

LCD-NÄYTTÖ. Käyttöohjeesta LCD-NÄYTTÖ Käyttöohjeesta Onneksi olkoon uuden Oregon Scientific (FAW- 101) sääaseman hankinnan johdosta. Tämä sääasema ennustaa säätä, mittaa ilmanpaineen ja -kosteuden sekä ulko- ja sisälämpötilan langattomasti.

Lisätiedot

Casio-moduuli 2515 käyttöohje

Casio-moduuli 2515 käyttöohje Casio-moduuli 2515 käyttöohje Tätä käyttöohjetta koskeva huomautus Painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Tämän käyttöohjeen eri osat antavat sinulle jokaisen toiminnon

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T86

ANALOGINEN KVARTSIKELLO Cal. 7T86 SEIKO NLOGINEN KVRTSIKELLO Cal. 7T86 KÄYTTÖOHJE Olet nyt analogisen SEIKO 7T86 kvartsikellon ylpeä omistaja. Optimi suorituskyvyn varmistamiseksi, tutustu näihin ohjeisiin huolella ennen kellon käyttöä.

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Hälytys- Sekuntikello- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto Paina C.

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Hälytys- Sekuntikello- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto Paina C. CASIO-moduuli 2288 KÄYTTÖOHJE BGR-210 KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Paina L-painiketta millä toiminnolla tahansa sytyttääksesi näytön taustavalon. Ellei kellolla suoriteta

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut v.181012 PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1.1 Näytön asetusten vaihto ja esimerkki kellonajan vaihdosta... 1 1.2 Tehdasasetukset... 2 1.3 Tärkeimmät

Lisätiedot

T-TOUCH II Käyttöohje

T-TOUCH II Käyttöohje T-TOUCH II Käyttöohje Kiitokset Kiitämme siitä, että olet valinnut TISSOT-kellon, yhden maailman maineikkaimmista sveitsiläisistä merkeistä. T-Touch -kellossasi on hyödynnetty tekniikan viimeisimpiä innovaatioita.

Lisätiedot

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE

Pikaopas. 1 Ominaisuudet. 2 Lataustilan tarkistaminen (9) KÄYTTÖOHJE Pikaopas 1 Ominaisuudet KÄYTTÖOHJE Pikaopas Tämä on GPS* aurinkokennokello (* GPS on lyhenne sanoista Global Positioning System) Tämä kello voidaan asettaa tarkkaan paikalliseen aikaan yhdellä painikkeella

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta.

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. CASIO 5475 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. TIETOJA KÄYTTÖOPPAASTA Kellon mallista riippuen teksti ilmestyy näytölle joko tummina vaalealla taustalla tai vaaleana tummalla taustalla.

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116 Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Toiminnot 1. Teleskooppiantenni 2. LCD-näyttö 3. Näytön taustavalon painike 4. Virtakytkin 5. Uniajastin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER TRC-1480 MK2 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla

KÄYTTÖOHJE DENVER TRC-1480 MK2 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla Finnish KÄYTTÖOHJE DENVER TRC-1480 MK2 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla PIKAKÄYTTÖOPAS 1. Liu uta laitteen takana sijaitseva paristopesän kansi auki. 2. Asenna 2 AAA-paristoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sekunnit Tunnit Minuutit 12/24-tuntinen kellonaika- Päivä Kuukausi Vuosi järjestelmä

KÄYTTÖOHJE. Sekunnit Tunnit Minuutit 12/24-tuntinen kellonaika- Päivä Kuukausi Vuosi järjestelmä CASIO-moduuli 2430 KÄYTTÖOHJE SPM-30 KELLON TOIMINNOT Paina B-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Paina L-painiketta missä toimintatilassa tahansa sytyttääksesi näytön taustavalon. Kellonaika- Ajastin-

Lisätiedot

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Käyttöohje RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P Käyttöohje ALUKSI Onneksi olkoon uuden kellon hankinnasta. RM318P on laite, jossa on lukuisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Viikonpäivä Vuorovesikäyrä näyttää vuoroveden liikkeet kuluvalta päiväyk- seltä kellonaikatoiminnon kellonajan mukaisesti.

KÄYTTÖOHJE. Viikonpäivä Vuorovesikäyrä näyttää vuoroveden liikkeet kuluvalta päiväyk- seltä kellonaikatoiminnon kellonajan mukaisesti. CASIO-moduuli 3796 KÄYTTÖOHJE MRP-700 TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme Sinua tämän CASIO-kellon hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla mahdollisella

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

1. HUOM: Monitoroin> on uni>lassa, kun näytössä (Confirm/ näkyy "Please set Gender) 2. Valitse asetustoiminto pitämällä C-painikeMa alaspainemuna

1. HUOM: Monitoroin> on uni>lassa, kun näytössä (Confirm/ näkyy Please set Gender) 2. Valitse asetustoiminto pitämällä C-painikeMa alaspainemuna Sprung -askelmi0ari (Askelmi0ari: ASKELEET, MATKA, KALORIT, NOPEUS) (Käytä PACE-toimintoa juoksua/harjoi0elua varten A - Käynnistys/ (Käytä Steps-/Distance-/Calories-toimintoa päivi0äiseen pysäytys seuraantaan)

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control)

KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE KRONOGRAFI Malli: CB5020, cal. E660 (Radio control) * Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Toiminnon vaihtaminen Kellossa on 4 toimintoa: 3 Paina lopuksi nuppi asentoon. Valittu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- metsästys- Sekuntikel- Ajastin- Hälytys- aikatoi- asetustoitoiminto toiminto lotoiminto toiminto toiminto minto minto Paina C.

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- metsästys- Sekuntikel- Ajastin- Hälytys- aikatoi- asetustoitoiminto toiminto lotoiminto toiminto toiminto minto minto Paina C. CASIO-moduuli 3768 KÄYTTÖOHJE AMW-700 AW-82 TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Tutustu tähän käyttöohjeeseen huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon eri ominaisuudet

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

RADIOSIGNAALIOHJATTU KELLO, KUVANHEIJASTIMELLA JA DIGITAALISELLA LÄMPÖMITTARILLA

RADIOSIGNAALIOHJATTU KELLO, KUVANHEIJASTIMELLA JA DIGITAALISELLA LÄMPÖMITTARILLA RADIOSIGNAALIOHJATTU KELLO, KUVANHEIJASTIMELLA JA DIGITAALISELLA LÄMPÖMITTARILLA Osien selitykset MALLI: RM329P Käyttöohje Esittely Onneksi olkoon uudelle radiosignaaliohjatulle kellolle, projektorilla

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas

CASIO Käyttöopas CASIO 5565 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Lue käyttöopas huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta.

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. CASIO 3199 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. TUTUSTUMINEN KELLOON Painiketoiminnot ilmaistaan viereisessä piirroksessa käytetyillä kirjaimilla. Käyttöoppaan eri osiot tarjoavat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEESTA. Kellonaika Hälytys Sekuntikello Ajastin Asetusruutu

KÄYTTÖOHJEESTA. Kellonaika Hälytys Sekuntikello Ajastin Asetusruutu CASIO-moduuli 3274 KÄYTTÖOHJE AL-190-1A AL-190W-9W AL-190WD-1A TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme Sinua tämän CASIO-kellon hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Hälytys- Sekuntikello- Ajastintoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Hälytys- Sekuntikello- Ajastintoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto CASIO-moduuli 5134 KÄYTTÖOHJE BGA-200KS-1 TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme Sinua tämän CASIO-kellon hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla mahdollisella

Lisätiedot

Kellon käyttö BG-153. (7) CASIO modulin 2285 käyttöohje

Kellon käyttö BG-153. (7) CASIO modulin 2285 käyttöohje CASIO modulin 2285 käyttöohje Kellon käyttö BG-153 Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Paina B-painiketta millä toiminnolla tahansa (paitsi asettamisen aikana) näytön taustavalon sytyttämiseksi

Lisätiedot

CR-718 B R U K S A N V I S N I N G M O D E D E M P L O I MANUAL DE INSTRUÇÕES INSTRUCCIONES DE U SO K Ä Y T T Ö O H J E E T GEBRUIKERSHANDLEIDING

CR-718 B R U K S A N V I S N I N G M O D E D E M P L O I MANUAL DE INSTRUÇÕES INSTRUCCIONES DE U SO K Ä Y T T Ö O H J E E T GEBRUIKERSHANDLEIDING CR-718 I N S T R U C T I O N M A N U A L B R U K S A N V I S N I N G B E T J E N I N G S V E J L E D N I N G B E D I E N U N G S A N L E I T U N G M O D E D E M P L O I MANUAL DE INSTRUÇÕES INSTRUCCIONES

Lisätiedot

TURVALLISUUS VAROITUS

TURVALLISUUS VAROITUS DATA MULTI ANUAL Käyttöohje DIGITAALINEN AJASTIN Lue käyttöohje huolella DATA MULTI ANUAL on digitaalinen ajastin, jossa on 4 itsenäistä potentiaalivapaata kosketinta ja ajastin on suunniteltu ohjaamaan

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas

CASIO Käyttöopas TIETOJA KÄYTTÖOPPAASTA CASIO 5382 Käyttöopas Kellon mallista riippuen teksti ilmestyy näyttöön joko mustana vaalealla taustalla tai valkoisena tummalla taustalla. Kaikki esimerkit näissä ohjeissa käyttävät

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Ajastin- Sekuntikello- Hälytys- Osoittimien toiminto toiminto toiminto toiminto toiminto asetustoiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Ajastin- Sekuntikello- Hälytys- Osoittimien toiminto toiminto toiminto toiminto toiminto asetustoiminto CASIO-moduuli 5194 KÄYTTÖOHJE BGA-130-1 BGA-131-7 Varoitus! Älä koskaan katso suoraan optisten instrumenttien linssiin. Tämä tarra kehottaa noudattamaan varovaisuuta käsitellessäsi luokan 1M UV LED-tuotteita,

Lisätiedot

CASIO-moduuli 3264 KÄYTTÖOHJE

CASIO-moduuli 3264 KÄYTTÖOHJE HUOMAUTUS CASIO-moduuli 3264 KÄYTTÖOHJE AE-1100WD-1 Painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Käyttöohjeen eri osat tarjoavat tarvitsemasi tiedot jokaisen toiminnon käyttöä

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Puhelinmuistio- Hälytys- Sekuntikello- Ajastin- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto toiminto Paina C.

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Puhelinmuistio- Hälytys- Sekuntikello- Ajastin- Kaksoisaikatoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto toiminto Paina C. CASIO-moduuli 2642 KÄYTTÖOHJE G-3210 G-3310 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS Painiketoiminnot ilmaistaan viereisen kuvan esittämillä kirjaimilla. Tämä kello on varustettu kaksivärisillä LCD-paneeleilla.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Paina A. Iltapäivän merkki (PM)

KÄYTTÖOHJE. Paina A. Iltapäivän merkki (PM) CASIO-moduuli 4398 KÄYTTÖOHJE EFA-124 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS Kellon mallista riippuen näyttö ilmaisee tekstin mustilla kirjaimilla vaaleaa taustaa tai valkoisilla kirjaimilla tummaa taustaa vasten.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema

KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema PIKAKÄYTTÖOPAS 1. Liu uta laitteen takana sijaitseva paristopesän kansi auki. 2. Asenna 2 AAA-paristoa paristopesään oikeaa napaisuutta noudattaen. 3. Sulje paristopesän

Lisätiedot

PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveys- asteen mukaiseksi.

PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveys- asteen mukaiseksi. Käyttöohje PIKAOPAS 1. Kellotaulun kulma säädetään sijainnin leveysasteen mukaiseksi. Kellossa olevat kaupungit auttavat alkuun, tarkempi leveysasteluku löytyy sijaintisi koordinaateista. 2. Kello asetetaan

Lisätiedot

Garmin GPSmap 60CSx -laite

Garmin GPSmap 60CSx -laite Garmin GPSmap 60CSx -laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Näppäimet ja laitteen osat Power - virta päälle/pois, taustavalon säätö Keinunäppäin valitse vaihtoehtoja / kenttiä, syötä tietoja,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Sekuntikello- Ajastin- Hälytystoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto

KÄYTTÖOHJE. Kellonaika- Maailmanaika- Sekuntikello- Ajastin- Hälytystoiminto toiminto toiminto toiminto toiminto CASIO-moduuli 3188 KÄYTTÖOHJE BG-1006SA-1 BG-1006SA-8 Kellon ulkonäkö saattaa poiketa hieman käyttöoppaan piirroksesta. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Näytön taustavalo syttyy

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Paina B-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Alla oleva kaavio näyttää toimintatilojen vaihtumisjärjestyksen.

KÄYTTÖOHJE. Paina B-painiketta toiminnon vaihtoa varten. Alla oleva kaavio näyttää toimintatilojen vaihtumisjärjestyksen. CASIO-moduuli 3423 KÄYTTÖOHJE STB-1000-1 STB-1000-4 TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme Sinua tämän CASIO-kellon hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello KÄYTTÖOHJE Zeblaze Vibe älykello Kiitos kun ostit Zeblaze Vibe älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan asiakaspalveluumme

Lisätiedot

SpeedSonic.dk. Katso upea värivalikoima ja löydä suosikkisi osoitteesta www.speedsonic.dk.

SpeedSonic.dk. Katso upea värivalikoima ja löydä suosikkisi osoitteesta www.speedsonic.dk. RAW SpeedSonic.dk RESET / EL START / STOP MODE / SET NEXT / SAVE Onnea uuden Speed Sonic -urheilukellon omistajalle! Speed Sonic -urheilukello kannustaa ja ohjaa sinua parempiin tuloksiin. Toivomme, että

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas

CASIO Käyttöopas CASIO 5553 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Lue käyttöopas huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla. Säilytä ohjeet mahdollista

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä 088U0212 Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset................... 5 4. Välitystesti............................

Lisätiedot

Version: Panel_07. Valmistaja: Maahantuoja: Ahjokatu 13 puh. 014-271 500 40320 JYVÄSKYLÄ fax. 014-271 200

Version: Panel_07. Valmistaja: Maahantuoja: Ahjokatu 13 puh. 014-271 500 40320 JYVÄSKYLÄ fax. 014-271 200 äyttöohje Allsport 1200 Maahantuoja: almistaja: ersion: Panel_07 Ahjokatu 13 puh. 014271 500 40320 JYÄSYLÄ fax. 014271 200 ELECTRONIC SERICE AB äyttöohje Allsport 1200 Onneksi olkoon! Tästä laadukkaasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JW0124 cal. U700 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Ennen käyttöönottoa tarkasta osoittimien kohdistus 1. Paina paininta M ja vaihda moodiksi

Lisätiedot

ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE

ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE 2 ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE HUOM! Jotkin kaukosäätimen toiminnoista eivät välttämättä ole käytettävissä mallista riippuen. Varmista ettei kaukosäätimen signaalin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. 3. Muutettavaksi haluamasi asetuksen alkaessa vilkkua, voit muuttaa sen arvoa käyttämällä D ja B-painikkeita alla esitetyllä tavalla.

KÄYTTÖOHJE. 3. Muutettavaksi haluamasi asetuksen alkaessa vilkkua, voit muuttaa sen arvoa käyttämällä D ja B-painikkeita alla esitetyllä tavalla. CASIO-moduuli 2925 KÄYTTÖOHJE W-752 Käyttöohjetta koskeva huomautus (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. Käyttöohjeen eri luvut antavat sinulle jokaisen

Lisätiedot

WAD-4 huoneistonäyttö

WAD-4 huoneistonäyttö WAD-4 huoneistonäyttö 1. Mikä on huoneistonäyttö? Huoneistonäyttö mahdollistaa asukkaalle helpon vedenkulutuksen seurannan. Huoneistonäyttö voidaan asentaa joko seinään kahdella ruuvilla tai tasolle seisomaan.

Lisätiedot

PÄÄOMINAISUUDET KÄYTTÖOHJE

PÄÄOMINAISUUDET KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJE CONQUEST V.H.P. Monien vuosien kvartsikokemuksella siivekkäästä tiimalasilogostaan tunnettu Longines esittelee nyt uuden Conquest V.H.P -kellonsa, jossa on ainutlaatuinen huippuluokan koneisto.

Lisätiedot

Syke- ja askelmittari

Syke- ja askelmittari Syke- ja askelmittari Excercise Timer Chronograph Continuous Heart Rate Measurement Percentage of maximum Heart Rate Tuotenro 34-8997 Malli D92E11G (PEDO) Heart Rate Zone Alert Countdown Timer 1 2 Syke-

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

Pikaopas Malli: Denver SW-160

Pikaopas Malli: Denver SW-160 Versio: 2018-09-25 Pikaopas Malli: Denver SW-160 Yleiskatsaus 1. Näyttö 2. Toimintonäppäimet 3. Sykeanturi 4. Latauslevy Tuotteen lataaminen 1. Yhdistä mukana tuleva latauskaapeli tietokoneesi USB-porttiin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TUTUSTUMINEN KELLOON

KÄYTTÖOHJE TUTUSTUMINEN KELLOON CASIO-moduuli 2872 KÄYTTÖOHJE PRG-70 TUTUSTUMINEN KELLOON Onnittelemme sinua tämän CASIO-kellon valinnasta. Tutustu tähän käyttöohjeeseen huolellisesti voidaksesi hyödyntää kellon ominaisuudet parhaalla

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

AE-1200WH-1AVEF AE-1200WH-1BVEF AE-1200WHD-1AVEF

AE-1200WH-1AVEF AE-1200WH-1BVEF AE-1200WHD-1AVEF AE-1200WH-1AVEF AE-1200WH-1BVEF AE-1200WHD-1AVEF Kotikaupunkiajan ja päiväysasetusten vaihto 1. Käytä D-painiketta käyttämäsi kotikaupunkiruudun (T-1) valintaan. 2. Pidä A-painiketta alaspainettuna, kunnes

Lisätiedot