VEKARUKSEN JYHKEÄ ANSASILTA VIE KOTA-ALUEELLE.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VEKARUKSEN JYHKEÄ ANSASILTA VIE KOTA-ALUEELLE."

Transkriptio

1 Vekaruksen ulkoilualue

2

3 Tervetuloa Vekarukselle Tuupovaarassa sijaitseva Vekaruksen ulkoilualue on yksi Joensuun hienoimmista luonnonnähtävyyksistä edustavan vesi- ja metsäluontonsa ansiosta. Ydinosa on rauhoitusaluetta, jossa polut kiemurtelevat suurten kuusten lomassa taukopaikalta toiselle. Alueella on kolme koskea, joista ylin on Myllykoski riippusiltoineen. Myllykosken seuraa Kalliokoski ja sen alapuolella pauhaa alueen komein ja voimakkain kuohu, Vekaruskoski. Sen tyrskyt esittäytyvät parhaimmillaan Ansasillan päältä katsottuna. Kalastajalle Vekarus on oivallinen retkipaikka, luonnonkalojen lisäksi Kotajoella vieheeseen voi napata myös taimen. Vekarus on levähdyspaikka Tuupovaaran taajamasta Hoilolaan ulottuvalla 35 kilometrin pituisella retkireitillä, Paimenpojan polulla. Polku jakautuu moneen osaan, joten siitä voi patikoida lyhempiä matkoja oman kiinnostuksen ja voimien mukaan. Vekaruksella on lisäksi noin kahden kilometrin pituinen luontopolku, joka tekee kierroksen koko koskialueella. Vekarus soveltuukin mainiosti päiväretkeilyyn ja varaamalla varaustuvan alueella oleilu onnistuu kauemminkin. Vekarus on muutettu esteettömän matkailun kohteeksi. Tervetuloa myös pyörätuolilla liikkuvat retkeläiset! VEKARUKSEN JYHKEÄ ANSASILTA VIE KOTA-ALUEELLE.

4 VEKARUKSEN VARAUSTUPA tupaan mahtuu majoittumaan enintään 6 hlöä ja saunan pukuhuoneeseen 2 hlöä tuvan läheisyydessä sauna, puucee ja keittokatos voidaan varata yhdelle vuokraajalle enintään kahdeksi vuorokaudeksi kerrallaan vuokra-aika tulopäivästä klo lähtöpäivän klo saakka varusteet: parvi ja heteka (ota mukaan vuodevaatteet ja patjat), kamiina, keittokatoksessa kahvipannu, kasarit ja paistinpannu, saha, kirves, polttopuita, sankkoja, kynttilöitä varaus verkossa: tai puhelimitse: p. (013) Huomio! Ota mukaan juomavettä, sillä alueella ei ole kaivoa!

5 Kattava palveluvarustus ja esteettömyys Vekarus sijaitsee 16 kilometrin päässä Tuupovaaran taajamasta. Ulkoilualueen tuntumaan pääsee kahta kautta, joista jokireitin eteläpuolinen tie johtaa alueen esteettömäksi rakennettuun osaan, Vekaruskoskelle. Paikoitusalueelta jokirantaan on kivituhkalla päällystetty kulkuväylä, jonka varrella voi istahtaa penkeille ja kuunnella vaikkapa läheisen kosken pauhua. Jykevän sillan takana on kota-alue, jossa on puucee, puuvarasto ja pöytä-penkkiyhdistelmät. Kaikissa rakenteissa ja piha-alueella on huomioitu esteettömyys, joten kohteella voi liikkua myös pyörätuolilla. SAUNA ON KUNNOSTETTU KESÄLLÄ VEKARUKSEN KOTA-ALUE ON ESTEETÖN. Myllykosken laavulle voi saapua myös Tuupovaaran moottoriradan kautta. Radalle tultaessa on paikoitusalue ja Vekaruksen tiedotustaulu. Kävelymatkaa laavulle on noin kilometri. Vekaruksessa kulkee koskialuetta esittelevä noin kahden kilometrin pituinen opastauluin varustettu luontopolku. Reitin varrella on Myllykosken laavu ja vastarannalla Kalliokosken laavu tulikehineen ja istuinpenkkeineen. Polku kulkee kahdesta kohtaa Kotajoen ylitse jännittävää riippusiltaa ja järeää ansasiltaa pitkin. Vekaruksen luontopolku on lisäksi osa Hoilolasta Tuupovaaran kulkevaa Paimenpojan polkua. Vekaruskoskella on kuudelle henkilölle soveltuva varaustupa. Pihan saunassa voi nauttia maittavat löylyt ja keittokatoksessa valmistaa haluamasi ruoka-annokset.

6 KALASTUS VEKARUKSELLA Jänisjoen viehekalastuslupa oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla, lisävavasta pieni lisämaksu luvat ovat voimassa kalenterivuosittain yhden ja kahden vuorokauden luvat ovat voimassa lupakuittiin merkitystä kellonajasta lukien alle 15-vuotiaat on vapautettu viehelupamaksusta saaliskiintiö on 2 lohikalaa vuorokaudessa tärkeimpiä luvanmyyntipaikkoja: Neste Heinävaara, Teboil Kovero, Pirana Tuupovaara, Neste Tohmajärvi

7 Aktiviteetteja moneen lähtöön Vekarus on mainio päiväretkeilyn kohde kaikenkuntoisille virkistäytyjille. Tasaiset ja helppokulkuiset polut sekä useat taukopaikat luovat tarvittavat edellytykset leppoisan retkipäivän viettoon. Perinteisen patikoinnin, luonnontarkkailun, marjastuksen ja sienestyksen ohella alue sopii mainiosti vaikkapa valokuvauskohteeksi. Esteettömän osan palvelurakenteiden ja linja-autolle soveltuvan parkkipaikan ansiosta alueelle kannattaa saapua myös isommalla porukalla. Työporukat, erilaiset järjestöt ja koululaisryhmät saavat alueelta varmasti toivomaansa koettavaa ja nähtävää. Monipuolinen luonto antaa hyvät edellytykset myös ympäristökasvatukseen. Ryhmämatkan Vekarukseen ja muihin alueen kohteisiin voi suunnitella käyttämällä apuna Tuupovaaran matkailuneuvontaa tai -verkkopalvelua. Tuupovaaraan ja Vekarukselle järjestetään myös valmiiksi räätälöityjä ryhmämatkoja, joista kukin ryhmä voi valita oman pakettinsa. Kesäaikaan kosket houkuttelevat kalastajia. Lohikalojen istutustoiminta on vilkasta ja himotuin saaliskala on kaunispilkkuinen järvitaimen. Koskien niskat ja kaloille mieluisat lepokivet ovat kokeilemisen arvoisia ottipaikkoja. Viehekalastukseen tarvitaan Jänisjoen kalastusalueen viehekalastuslupa, josta kertyvät tulot käytetään istutustoimintaan. JÄNNITTÄVÄ RIIPPUSILTA VIE MYLLYKOSKEN YLITSE. VEKARUKSEN ALUEELTA SAA HYVIN TAIMENTA.

8 Aktiviteetteja moneen lähtöön Kaunis Kotajoki avautuu parhaiten vesiretkeilijälle. Koskissa riittää pauhua etenkin korkean veden aikaan keväällä ja myöhemmin syksyllä. Suurten vesimassojen aikaan Vekaruksen kosket ovat melko vaativia, ja ne kannattaa tarkastaa etukäteen. Melonnan voi aloittaa ylempää Kotajoelta ja kokea Vekaruksen kuohut jatkaen matkaa aina pääuomalle, Jänisjoelle saakka. Reitin varrella on lukuisia tauko- ja tulipaikkoja, joihin kanootilla rantautuminen onnistuu helposti. Vekarusta ympäröivillä monimuotoisilla metsä- ja suoalueilta löytyy sienestys- ja marjastuspaikkoja. Paikallisilta metsästysseurueilta voi tiedustella mahdollisuutta metsästykseen. Talvisin alueella ylläpidetään moottorikelkkauraa, josta on laajat yhteydet ympäri Pohjois-Karjalaa muihin kelkkauriin ja -reitteihin. Kelkkailijan kannattaa suunnitella pysähdyspaikakseen Vekaruksen kota, josta koski näyttäytyy talvipuvussaan. Ulkoilualueen maastot sopivat hyvin vaikkapa lumikenkäilyyn, jonka lomassa voi istahtaa alueen jollekin laavulle tulien äären huilaamaan. LUMIKENKÄILY SOVELTUU HYVIN VEKARUKSEN MAASTOON. MYLLYKOSKEN LAAVU ON KAUNIS JOKA VUODEN- JA VUOROKAUDEN AIKAAN.

9 Paimenpojan polku - luontoa ja kulttuuria Vuosituhannen vaihteessa perustettu Paimenpojan polku esittelee Tuupovaaralle ominaista rajakarjalaista luontoa. Komeat harju- ja vesistömaisemat ilahduttavat kulkijaa läpi 35 kilometrin mittaisen matkan Tuupovaaran taajamasta lähelle Venäjän rajaa Hoilolaan. Uhkeimmillaan luonto näyttäytyy Vekaruksen ulkoilualueella kuohuvina koskina ja jylhinä metsinä. Vaihteleva luonnonympäristö on yksi Paimenpojan polun vahvuuksista. VEKARUKSEN ANSASILTA. Rajaseudun kulttuuri- ja perinnehistoriaan voi tutustua Koskenniskan mylly- kievarimuseolla kuohuvan kosken äärellä. Koskenniskan museoalue tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museorakennukset ovat avoinna kesäisin ja muina aikoina ovet avautuvat ryhmille. Koskenniskassa retkeilijä voi vuokrata kahden hengen saunatuvan käyttöönsä. Museoalueen läheisyydessä Paimenpojan polku muuttuu noin kilometrin matkalla Timo-Hilipan ansapoluksi. Se vie retkeilijän entisajan erämiehen matkoille. Polulla on puusta tehtyjä eläimiä ja ansapyydyksiä sekä niistä kertovia tietotauluja. Polulla esillä olevat ansat ovat vanhan eräkulttuurin jäänteitä uudelleen rakennettuina. Alueella on myös Koskenniskan Sankarit -niminen vuorovaikutteinen peli, jossa matkailija voi testata ympäristö- ja historiatietämystään. Sen läpikäymiseen tarvitaan matkapuhelin.

10 Paimenpojan polku - luontoa ja kulttuuria Ikiaikainen Pörtsämön erämaakalmisto vie kulkijan ajatukset monen sukupolven taakse entisaikojen elämäntapaan. Reitin harjupolkuja lienevät astelleet entisaikojen maineikkaat metsämiehet ja runonlaulajat. KOSKENNISKAN KIEVARI- JA MYLLYMUSEO. AINUTLAATUINEN PÖRTSÄMÖN ERÄMAAKALMISTO. Polkureitin varrella on useita tauko- ja tulipaikkoja. Pitempiaikainen majoittuminen onnistuu mm. Kaksi Kalaa sekä Loma-Kitsan majoitusliikkeissä. Varaamalla Vekaruksen varaustuvan voit tutustua ympäröivään koski- ja metsäluontoon ilman kiirettä. Kalamiehelle tuvan läheiset niskat ja nivat tarjoavat hyviä ottipaikkoja. Paimenpojan polku on yleisesti pidetty Pohjois-Karjalan parhaiten huollettuna ja merkittynä retkeilyreittinä. Vuosina 2008 ja 2009 polkua ja sen varustelua on parannettu vielä aikaisempaa parempaan kuntoon. Reitin tiedotusrakenteita on kohennettu uusilla opastauluilla, joissa kartat ja tekstitiedot opastavat kulkijaa. Taukopaikoilla, risteyksissä ja muissa tarpeellisissa paikoissa on opasteviitat kertomassa välimatkoista ja suunnasta. Reitti on merkitty puihin oranssein maalimerkinnöin, joiden lisäksi on pystytetty merkkipaaluja valkealla paimenpoika -logolla varustettuna. Opasviittojen teksteissä on käytetty hämärässä hohtavaa fosforiväriä.

11 Saapuminen Vekarukselle tie tie 6 tie 73 tie 74 tie 496 Tuupovaaran taajama sijaitsee 56 kilometriä itään Joensuun kaupunkikeskuksesta. Kaupunkikeskuksesta lähdettäessä ajetaan Lappeenrannan tielle (6), josta on liittymä Ilomantsintielle (74). Tätä tietä ajetaan 47 kilometriä, josta käännytään Koveron kylän kohdalta Tuupovaaran tielle (496). Tuupovaaran taajamaan saavutaan noin yhdeksän kilometrin ajon jälkeen. Tuupovaaran tien risteyksestä on Ilomantsiin matkaa noin 26 kilometriä. Etelästä päin Tuupovaaraan voi saapua Tohmajärveltä ja Kiteeltä. Tohmajärveltä Tuupovaaran taajamaan matkaa kertyy noin 50 ja Kiteeltä noin 70 kilometriä. Vekarus sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Tuupovaaran taajamasta. Taajamasta lähdetään Öllölän suuntaan Rekijoentielle (496), jota kuljetaan noin 12 kilometriä. Käännytään oikealle, Otmenentielle (1,7 km). Risteyksessä on kyltti Vekaruskoski. Otmenentieltä käännytään Kärnäläntielle, jota ajetaan noin kolme kilometriä, jolloin saavutaan Vekaruksen paikoitusalueelle. Otmenentiellä ja Kärnäläntiellä on hyvä Vekarus -viitoitus perille. 6 Joensuun kaupunki tie 496 Maanmittauslaitos, lupa nro 475/MML/09 Pohjakartta-aineisto Maanmittauslaitos lupanro 475/MML/09

12 Tervetuloa Tuupovaaraan! Tuupovaara on viehättävä osa Joensuun kaupungin maaseutualuetta. Harvaanasuttu Tuupovaara lumoaa vaihtelevalla luonnollaan. Vaarojen lomitse virtaa useita jokia koskineen. Järvet ja lammet sijaitsevat vaarojen ja harjujen kainaloissa. Siellä täällä pilkahtaa vaara-asutusta. Luonnon nähtävyyksiä pääsee katsomaan mm. useilta retkeilypoluilta, kota- ja ulkoilualueilta. Alueella on runsaasti myös kulttuurisia nähtävyyksiä. Useat kirkot, tsasounat, museot ja taidenäyttelyt kertovat omaa tarinaansa arkkitehtuurilla, esineistöllä ja tuoksuilla. Ortodoksinen perinne on nähtävissä rakennuksissa, mutta myös iloisena karjalaisena elämänasenteena. Tuupovaara on osa Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta. Maailmanlaajuiseen UNESCO:n alaiseen biosfäärialueverkostoon kuuluu noin 600 aluetta. Ne ovat luonnoltaan arvokkaita alueita ja/tai merkittäviä elinkeinojen tuottamia elinympäristöjä. Tuupovaarassa matkailijan palvelut ovat kunnossa. Matkailija saa Tuupovaarassa ensiluokkaista palvelua. Luontoreittejä, levähdyspaikkoja, ulkoilualueita on kunnostettu vuosina 2008 ja 2009 aikaisempaa parempaan kuntoon. Olet Tervetullut Tuupovaaraan! Matkailuneuvonta JOENSUUN PALVELUT TUUPOVAARA Matkailuneuvonta Virastotie 10, TUUPOVAARA p. (013) KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY Carelicum, Koskikatu 5, JOENSUU p ,

Luontoaktiviteetit. VisitKarelia.fi Joensuu 2012. Joensuun kantakaupunki. Suuntanumero 013

Luontoaktiviteetit. VisitKarelia.fi Joensuu 2012. Joensuun kantakaupunki. Suuntanumero 013 Luontoaktiviteetit Suuntanumero 013 Joensuun kantakaupunki Joensuun alueella on useita merkittyjä kuntopolkuja ja valaistuja latuja, mm. 2 km:n mittainen Kuhasalon luontopolku, jonka lähtöpaikka on Kukkosensaarentien

Lisätiedot

Luontoaktiviteetit. VisitKarelia.fi Joensuu 2013. Joensuun kantakaupunki. Ohjelmapalvelut, ks. sivut 32-33. Suuntanumero 013

Luontoaktiviteetit. VisitKarelia.fi Joensuu 2013. Joensuun kantakaupunki. Ohjelmapalvelut, ks. sivut 32-33. Suuntanumero 013 VisitKarelia.fi Joensuu 2013 Luontoaktiviteetit Ohjelmapalvelut, ks. sivut 32-33 Suuntanumero 013 Joensuun kantakaupunki Joensuun alueella on useita merkittyjä kuntopolkuja ja valaistuja latuja, mm. 2

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km

Väliväylä Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Kannuskoski - Pyötsiä 9 km Sulunkoski, niva / I- N 60 57.179' E 27 09.474' (WGS84) Kivisessä koskessa on oikeassa reunassa oleva suora ja kapea kivetön ränni. Kyykoski, I N 60 57.221' E 27 09.632' (WGS84)

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3.

Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3. Luontoon tukeutuvat matkailun hyvinvointipalvelut Etelä-Pohjanmaalla Luonnontuotteet matkailu- ja hyvinvointipalveluissa 20.3.2014 Ähtäri Jaana Rintala, projektikoordinaattori MATKO3-hanke SeAMK Elintarvike

Lisätiedot

Luontoreittien esteettömyyskartoitus

Luontoreittien esteettömyyskartoitus Luontoreittien esteettömyyskartoitus Evo, Hämeenlinna Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin suuruinen alue, jossa

Lisätiedot

Ylikiimingin retkeily- ja taukopaikat

Ylikiimingin retkeily- ja taukopaikat Lapin Ammattiopisto Oulun 4H-yhdistys, Ylikiimingin toimisto Ylikiimingin retkeily- ja taukopaikat Tehnyt: Luonto- ja ympäristöalan opiskelija Emmi Wathén Tämä on tehty oppilastyönä yhdessä Ylikiimingin

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue 1 Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet tarjovata loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, pyöräilyyn, grillaukseen,

Lisätiedot

Sulkava, Lohilahti Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Sulkava, Lohilahti Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Sulkava, Lohilahti Kohdenumero 602213 Tupa,kk,makuualkovi + parvi, 49,0 m²/63,0 m² Kov. 2001 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 120 000,00 Lohiniementie, Louhela. Kaunis ja viihtyisä vapaa-ajan

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla

Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla Hyvät käytänteet 1 (6) Hyviä käytänteitä yhdenvertaisuuden parantamiseksi luontokohteilla Ennakkotieto Yhdenvertaisen luontoliikunnan edistämisessä ennakkotieto on äärimmäisen tärkeässä asemassa. Luontokohteesta

Lisätiedot

LUONTOLAUKAA KODAT&LAAVUT

LUONTOLAUKAA KODAT&LAAVUT LUONTOLAUKAA KODAT&LAAVUT Hyvä lukija Kaikkialla ympärillämme, kuten luonnossa on pieniä asioita,jotka tuovatiloa arkipäivään.niinsuomen ihana luonto vuodenkiertoineen ja kaikkine uusine ihmeineen tuovatmeille

Lisätiedot

Lataa Luonnon poluilla. Lataa

Lataa Luonnon poluilla. Lataa Lataa Luonnon poluilla Lataa ISBN: 9789187841057 Sivumäärä: 192 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.42 Mb Aineellinen elintasomme perustuu luonnon antimien varaan, mutta luonto tarjoaa meille monia muitakin

Lisätiedot

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys

ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA. Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys ALAKÖNKÄÄN KOSKIMAISEMA Maisema-alueen aikaisempi nimi ja arvoluokka: Ehdotettu arvoluokka: Valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys Kunta: Utsjoki Pinta-ala: 780,1 ha Maisemaseutu: Pohjois-Lapin tunturiseutu

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Hyvinkäällä sijaitsevan Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet. Tarjoavat loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn,

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

Soluku. Soluku-luontolomat vuonna 2013

Soluku. Soluku-luontolomat vuonna 2013 Soluku-luontolomat vuonna 2013 Soluku Erityisryhmien sosiaalinen luontolomatoiminta 2013 Yleistä Soluku-lomista Sosiaalisella luontolomatoiminnalla (lyhennys Soluku) edistetään pitkäaikaissairaiden ja

Lisätiedot

Arvoisa kilpakalastaja, Tervetuloa Perhonjoen karsintaan!

Arvoisa kilpakalastaja, Tervetuloa Perhonjoen karsintaan! Arvoisa kilpakalastaja, Tervetuloa Perhonjoen karsintaan! Vuoden 2014 Perhonjoen karsinta järjestetään lauantaina 7.kesäkuuta uudistetulla sisällöllä. Muutokset koskevat pääasiassa poolien määrää, niiden

Lisätiedot

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia 2016 Reittisuunnittelu Pirjo Räsänen Matkailureitin pääkohtia Minimivaatimukset: Reitillä on oltava nimi Reitillä on huomioitu turvallisuustekijät Reitin viitoitus

Lisätiedot

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI

KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI KAIKKI REITIT MERKITTY REITTI Reitit on merkitty maastoon keltaisella värillä. Polku on helppoa ja soveltuu näin ollen myös vähemmän maastopyöräilykokemusta omaaville. Reittiopasteet sijaitsevat leirintäalueella

Lisätiedot

Soluku. Soluku luontolomat vuonna 2012

Soluku. Soluku luontolomat vuonna 2012 Soluku luontolomat vuonna 2012 Soluku Erityisryhmien sosiaalinen luontolomatoiminta 2012 Yleistä Soluku-lomista Lomat toteutetaan yhteistyössä neurologisten järjestöjen kanssa ja on suunnattu kaikille

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

UNELMISTA NUUKAILEMATTA.

UNELMISTA NUUKAILEMATTA. UNELMISTA NUUKAILEMATTA. Viisaan euron kunta Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintatapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista silloin Laihialla ollaan nuukia. Laihialaiset ovat

Lisätiedot

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA!

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! Yhteydenotot: Ma-Pe klo 08.00-16.00 puh. 040-6875508 (toimisto) Muina aikoina puh. 0400-395056 (toiminnanjohtaja) HÄTÄNUMERO: 112 Sisältö Ajo-ohjeet...

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1

++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 1 C M Y CM MY CY CMY K ++Luontop 2.5.2002 15:04 Page 2 PL 32, 90015 OULUN KAUPUNKI www.ouka.fi/tekninen PL 124, 90101 OULU, puh. (08) 315 8300 www.vyh.fi/ppo/ppo.htm OULUN

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

Piipsjärvi, Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2011

Piipsjärvi, Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2011 Piipsjärvi, Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä 2011 Piipsjärvi sijaitsee Oulaisten kaupungin pohjoisosassa ja on kaupungin suurin kylä. Kylä on noin 800 oulaistelaisen kotikylä. Asutus on keskittynyt pääasiassa

Lisätiedot

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue.

Vähäjoki KAARINA. TURKU Linnankatu. Vanhalinna. Ravattula. Loukinainen. 1 km. Halistenkoski. Halistentie. Koroisten muinaismuistoalue. km alistenkoski Vähäjoki Koroisten muinaismuistoalue alistentie Liedon Vanhalinna Vierasvenesatama Turun Linna Saaristomeren melontareitti, Sininen Reitti TURKU Linnankatu Puutarhakatu Puistokatu Aninkaistenkatu

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö

Alle 12v 102.-/henkilö Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö. Alle 12v lisäpenkillä 67,-/henkilö SaPo melontaretki 2010. Järjestetään yhteiskuljetuksella Lieksan Nurmijärvelle kesäkuun alussa. Tarjolla on neljä erilaista retkivaihtoehtoa, jotka on esitelty tarkemmin myöhemmin tässä esitteessä. Retket

Lisätiedot

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS Sisältö 1. Tervetuloa 2. Turvallisuus 2.1. Päärakennus 2.2. Keittiörakennus 2.3. Sauna 2.4. Muut rakennukset/alueet 3. Alueen kartta 4. Järjestyssäännöt 5. Siivous ja roskat

Lisätiedot

Reittiopas. Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun. Rauno Huikari

Reittiopas. Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun. Rauno Huikari Reittiopas Härkätie Hämeenlinnasta Turkuun Rauno Huikari Alkusanat Reittioppaan tarkoituksena on esittää ymmärrettävässä ja helposti luettavassa muodossa Hämeen Härkätien reitti valmistusajankohdan kartoilla.

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Kulttuurikulkijan Ilomantsi

Kulttuurikulkijan Ilomantsi Karjalaisella vieraanvaraisuudella Kulttuurikulkijan Ilomantsi 2013-14 Tänne olen tullut, saapunut Suomen itäisimpään kolkkaan. Ennakkoluulottomasti lähden liikkeelle: olen täällä runonlaulun tunnelmissa,

Lisätiedot

SUOMI Graafinen ohjeistus

SUOMI Graafinen ohjeistus SUOMI ohjeistus ovellukset. inen värilogo valkoisena juhla-asussaan. värinen. inari.fi Inari on Suomen suurin kunta. Sen voimavara on mahtava luonto, josta voi olla aidosti ylpeä. Inarin helmi ja aarreaitta

Lisätiedot

Beat 1 Rostad ja Sanden

Beat 1 Rostad ja Sanden Beat 1 Rostad ja Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken yläpuolella. Täällä ranta on

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpapolku

Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpapolku Salpalinja-museo Bunkkerimuseo Salpalinja Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin kesällä

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

retkeilyreitit: Kolinpolun reittiseloste etelästä pohjoiseen

retkeilyreitit: Kolinpolun reittiseloste etelästä pohjoiseen retkeilyreitit: Kolinpolun reittiseloste etelästä pohjoiseen SAATTEEKSI Olen kulkenut luokittelemassa Pohjois-Karjalan pitempiä polkuja Reiteistä Traileiksi -projektin toimeksiannosta kesien 2013-14 aikana.

Lisätiedot

Mökkien vuokraus Suomessa. SunrayTravels

Mökkien vuokraus Suomessa. SunrayTravels järjestää vapaa-ajan toimintaa Suomessa ja tarjoaa erilaisia matkailupalveluja, kuten mökkivuokraus, kalastus, kuljetuspalvelut, venevuokraus ja erilaiset retket. Sivusto sunraytravels.fi on mökkien, kalastusoppaiden,

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 LAHVU 1968-2014 SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 Henkilökunnan A- ja B-sarjat HELSINGIN ENERGIA CUP Vierumäki 24.-25.1.2014 Sotilasurheilupoolissa mukana: TERVETULOA LAHDEN VARUSKUNNAN

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS Manu Vihtonen Pielisen Järvilohi ja Taimen 2008 2010 -hanke 2009 53 9 VEPSÄNJOEN KARTOITETUT KOSKET JA TOIMENPIDESUOSITUKSET 9.1 Ilvolankoski Vepsänjoen

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset matkailuun

Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset matkailuun Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset Timo Huhtinen 22.12.2016 2 (10) 22.12.2016 Kuusiselän osayleiskaavan vaikutukset SISÄLTÖ 1 SELVITYKSEN TARKOITUS... 3 2 LAPIN MATKAILUN MAANKÄYTTÖSTRATEGIA 2040...

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

VUORMET. Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön.

VUORMET. Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön. VUORMET Särkisalmelle rakennetaan yritykselle toimitilat konepaja- ja korjaamokäyttöön. Aikataulu: 2015-2017 Kustannusarvio: 142 000 Leader-tuki 28 400 (20 %) yksityinen rahoitus 113 600 Vuormet Oy TAVOITTEET

Lisätiedot

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja

Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Virtuaalipoluilla edistämään nuorten informaatio- ja medialukutaitoja Maija Saraste Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin kirjastotapaaminen Saransk 7.10.2011 1 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeenlinna

Lisätiedot

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys 1 Kyltti Höljäkkä 6 kohti Höljäkkää. Tie muuttuu sorasta asfaltiksi (tie nro 5261). Oikealle Kohtavaarantie Tie muuttuu soraksi 12 NURMES 470 m Hyvärilä 2 6,1 Haikolan talo 8,75 Rautatien ylitys 17,6 Tie

Lisätiedot

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Työnsuunnittelija Erkki Kupari on laatinut loppuraportit Uuraisten työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden henkilötyöpäivät. Uuraisten

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat lomarakennuspaikat sijaitsevat pienempien järvien rannoilla, joita ovat mm. Luomajärvi ja Kankijärvi Helvetinjärven kansallispuiston

Lisätiedot

Vapaa-ajan asunto. Puumala, Sepänkylä Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi, 39,5 m²/39,5 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh.

Vapaa-ajan asunto. Puumala, Sepänkylä Kohdenumero Tupa,kk,makuualkovi, 39,5 m²/39,5 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh. Vapaa-ajan asunto Puumala, Sepänkylä Kohdenumero 599216 Tupa,kk,makuualkovi, 39,5 m²/39,5 m² Kov. 1976 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 98 000,00 Pieni Pyysaari. Puhtaissa ja kalaisissa Saimaan vesissä, Pienessä

Lisätiedot

Kasnäsin kesä 2015. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto

Kasnäsin kesä 2015. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto N ä y t t e l y t i e d o t e J u l k a i s u v a p a a 1-6 Kasnäsin kesä 2015 Leena Halonen: Itää, kasvaa, kukkii 2014, tempera, öljy kankaalle, 80 x 90 Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze

Lisätiedot

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN 11.6.2009 Pirjo Seurujärvi 2 Inarin retkeilyalue pähkinänkuoressa - Pinta-ala 121 820 ha - Vettä 68 450 ha - Maata 35 440 ha - Retkeilyn rakenteita - Tuvat yht. 12 -

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA Tervetuloa! Kuralan Kylämäkeen voi saapua montaa reittiä. Voit kulkea Jaanintien yli ylös hiekkatietä 1 tai oikealta Kokeiluverstaan takaa. Voit saapua

Lisätiedot

Työt takana, elämä edessä... kesä/syksy Hotelli Ylläsrinne sijaitsee Yllästunturin juurella.yllästä ympäröiväliä seitsemän tunturin alueella on mahtavat patikkareitit. Matkalle elämykselliseen luontokokemukseen

Lisätiedot

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Kantokatu 5, Alvar Aallon Sunila, 48900 Kotka Sijainti kartalla Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1937 valmistunut tehtaanjohtajan talo Kantola meren rannalla

Lisätiedot

ELÄMÄN POLULLA -kortit

ELÄMÄN POLULLA -kortit 1 ELÄMÄN POLULLA -kortit 34 kpl Näissä kuvissa on erilaisia maisemia, joiden läpi kulkee polku tai tie. Tunnelmat ja näkymät vaihtelevat. On helppokulkuisia teitä ja haastavampia. On tyynnyttävää, tylsää,

Lisätiedot

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Beat 1 Rostad, Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken

Lisätiedot

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011.

Vantaan Ladun 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. 25. isänpäivän polkuretki Isänpäivän polkuretki sunnuntaina 13.11.2011. Polkuretken teemana on SUUNNISTUS, Bisan majalla suunnistuksenohjausta, voit kokeilla suunnistustaitojasi suunnistusrasteilla Bisan

Lisätiedot

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n KYLÄTIEDOTE nro 2/2014 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... Kevätkauden juhlat on pidetty: lakkiaiset ja ammattiin valmistuneet huomioitu

Lisätiedot

SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi

SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi SYSIVUORI Luontoselvitys asemakaavan pohjaksi 17.1.2013 Willitys tmi Marjo Lindberg Sisältö Selvitysalueen sijainti 3 Yleistä 3 Menetelmät 3 Sysivuoren luonto, yleistä 3 Kartta 4 Kuvaukset Sysivuoren luonnosta

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen

HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen HANKESUUNNITELMA Lieksan itärajan retkeilyreitin kunnostaminen Carelian Eastpoint ry 1 / 5 Hakija Carelian Eastpoint ry, y-tunnus 2008398-2 Osoite: Tiensuuntie 26 B, 81720 Lieksa Puh. 0400 671 053 / Niilo

Lisätiedot

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä.

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä. HILJENNÄ OLET PERILLÄ UTSJOELLA Tervetuloa Utsjoelle Suomen ainoaan saamelaisenemmistöiseen kuntaan! Utsjoen saamelaiskylissä on luontevaa hiljentää tahtia pysähtyä hengittämään vapaasti, haistelemaan

Lisätiedot

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 Tänä vuonna autismikirjon aikuisten kesäretki suuntautuu luonnonläheiseen Lomakeskus Huhmariin (Huhmarisentie 43, 83700 Polvijärvi). Lomakeskus Huhmari sijaitsee

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen

Aulanko. Matkailija rautatieasemalta Aulankoon. Tuukka Virtanen Aulanko Matkailija rautatieasemalta Aulankoon Tuukka Virtanen Hämeenlinnan rautatieasema Hämeenlinnan rautatieasemalla pysähtyy päivittäin noin parisenkymmentä Helsingin ja Tampereen välillä kulkevaa lähi-

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan itärajan retkeilyreitti: KARHUNPOLKU2 Teljosta Ruunaalle

Pohjois-Karjalan itärajan retkeilyreitti: KARHUNPOLKU2 Teljosta Ruunaalle Pohjois-Karjalan itärajan retkeilyreitti: KARHUNPOLKU2 Teljosta Ruunaalle KARHUNPOLUN POHJOINEN OSA pohjoisesta etelään TELJOSTA RUUNAALLE SAATTEEKSI Kuljin luokittelemassa Pohjois-Karjalan pitkät reitit

Lisätiedot

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme RIKALANMÄKI Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme TERVETULOA RIKALANMÄELLE. Rikalanmäki Salon Halikon kulttuurimaisemassa yhdistää historialliset puitteet ja modernin palvelun. Meillä onnistutte luomaan

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018

Kymijoen ulkoilureitti. Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kymijoen ulkoilureitti Karttakysely asukkaille helmikuussa 2018 Kysely toteutettiin Maptionnaire karttakyselynä. Kysely oli auki 24.1. 25.2.2018. osoitteessa www.kouvola.fi/kymijoenreitti. Vastaajien lukumäärä:

Lisätiedot

15.5.2012. www.jarvilohi.fi 15.5.2012

15.5.2012. www.jarvilohi.fi 15.5.2012 15.5.2012 15.5.2012 Hankkeen yleistavoite Hankkeen yleistavoitteena on Saimaan arvokkaiden lohikalakantojen perinnöllisen monimuotoisuuden säilyttäminen ja kantojen tilan paraneminen kestävää kalastusta

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

K A N S A L L I S M U S E O N

K A N S A L L I S M U S E O N M e t r o p o l i a A M K M u o t o i l u n i n n o v a a t i o p r o j e k t i 2 0 1 5 K A N S A L L I S M U S E O N E e v a T e r ä v ä S i s u s t u s a r k k i t e h t u u r i 1 6. 1 0. 2 0 1 5 B

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo

Muistio suunnittelutilaisuuksista. Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta. Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Muistio suunnittelutilaisuuksista Konnevesi 16.9.2014 Häyrylänranta Rautalampi 17.9.2014 Kunnantalo Suunnittelun tuotoksia kansallispuiston ulkopuolisiin alueisiin Rautalampi o Majoituskapasiteetin lisääminen

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10... Page 1 of 2 alueraportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) PURMOJÄRVEN KYLÄNRAITTI pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08

Lisätiedot

Esteettömyysopas. Keskuskirkko. Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki

Esteettömyysopas. Keskuskirkko. Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki Kesäkuu 2013 Esteettömyysopas Keskuskirkko Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki Kirkko on valmistunut vuonna 1905. Kirkkoa laajennettiin vuonna 1927, jolloin rakennettiin kirkon pohjoissivu

Lisätiedot

REILA reittimerkintöjen turvallisuus, pilottialueena Lappi 2015-2018

REILA reittimerkintöjen turvallisuus, pilottialueena Lappi 2015-2018 Sisältö Merkissä väri: teemat, maastokartta, kestävyys, Viitat Paikka Mitä: symbolein Etäisyys, km Suunta Paikan nimi (Kohde) Saavutettavuus/esteettömyys/vaativuus Etäisyys Yksinkertaistettu Ulkomaalaisten

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot

LEMPÄÄLÄN ARVOKKAAT LUONTOKOHTEET. Harjut ja kalliot Harjut ja kalliot 52. Sotavallan harju Pinta-ala: Kylä: Omistaja: Status Metso soveltuvuus: 10,7 ha Sotavalta Yksityinen Arvokas harjualue, Pohjavesialue, Opetuskohde, Arvokas luontokohde Kyllä Merkittävä

Lisätiedot

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013

Outdoors Finland II. Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke. Satakunta 14.11.2013 Outdoors Finland II Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi hanke Satakunta 14.11.2013 Heli Saari heli.saari@visitfinland.com www.mek.fi/outdoorsfinland Matkailun edistämiskeskus Tehtävänä

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit

Keto-Mökit. www.kouvolanmatkatoimisto.fi. Mökit Keto-Mökit Mökit KELO - 1,5-kerroksinen kelohirsinen mökki, jonka pinta-ala on 78 m². Mökissä on tilaa 6-8 henkilölle. Alakerrassa olohuone, makuuhuone, keittiö, sähkösauna, wc ja veranta. Tulikivitakka.

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot