Suomen Keilailuliiton maajoukkuepelaajan manuaali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Keilailuliiton maajoukkuepelaajan manuaali"

Transkriptio

1 Suomen Keilailuliiton maajoukkuepelaajan manuaali Johdanto Tässä manuaalissa saat perustietoa Suomen Keilailuliiton maajoukkueryhmien toiminnasta, valmennusjärjestelmästä, ryhmien kriteereistä, pelisäännöistä ja matkustamiseen liittyvistä asioista. Tämä manuaali lisätään aina myös pelaaja- ja valmentajasopimuksien liitteeksi tiedoksi. Maajoukkueryhmien toiminta ja valmennusjärjestelmä Arvoisa maajoukkueryhmäläinen/tuleva sellainen. Tässä seuraavassa kuvataan Suomen Keilailuliiton tarjoama järjestelmä maajoukkueryhmille valmennuksen sekä asiantuntijaverkoston palveluiden osalta. Valmentajat asiantuntijaverkostoineen ovat sinun käytössä ja tämä koko järjestelmä on suunniteltu niin, että sinä urheilijana olet sen keskiössä. Kaikilla valmennustiimimme jäsenillä on valtava palo ja halu auttaa juuri sinua maajoukkueurasi ja kehityksesi tiellä. Kaikki palvelut ovat maajoukkueryhmäläisille maksuttomia, ellei siitä ole alla erikseen mainittu. Koulutus- ja valmennuspäällikkö Sami Järvilä p / sähköposti sami.jarvila(at)keilailu.fi Koulutus- ja valmennuspäällikkö vastaa koko maajoukkuevalmennusjärjestelmästä koordinoimalla sen alla toimivien ryhmien toimintaa sekä toimimalla maajoukkuevalmentajien esimiehenä.

2 Maajoukkuevalmentajat Vastuuvalmentaja Jarmo Ahokas p / sähköposti jarmo.ahokas(at)lahdenkeilahalli.fi Vastuuvalmentajan toimenkuvana on normaalin maajoukkuevalmennuksen lisäksi hoitaa ryhmien käytännön asioita. Vastuuvalmentaja suunnittelee ja tekee runkokalenterit sekä budjetit maajoukkueryhmille yhdessä koulutus- ja valmennuspäällikön kanssa. Vastuuvalmentaja toimii myös kontaktina pelaajien ja muiden valmentajien välillä sekä linkkinä SKL:n suuntaan. Miehet Jussi Turtiainen p / sähköposti turtiainenjussi(at)gmail.com Nuoret miehet ja juniori pojat Sami Konsteri p / sähköposti sami(at)pallotohtorit.fi Naiset ja nuoret naiset Jarmo Ahokas p / sähköposti jarmo.ahokas(at)lahdenkeilahalli.fi Juniori tytöt Petri Römark p / sähköposti rolli257(at)hotmail.com Maajoukkuevalmentajat vastaavat maajoukkueryhmien leirityksistä, pienryhmävalmennuksista sekä yksittäisistä ratavalmennuksista. He ovat apunasi mm. harjoitussuunnitelmien teossa yhdessä henkilökohtaisten valmentajasi kanssa. Valmentajat valitsevat maajoukkueryhmät sekä maajoukkueet arvokilpailuihin.

3 Pelivalmentajat Pasi Uotila p / sähköposti pasi.uotila(at)tarmin.fi Teemu Raatikainen p / sähköposti teemu_raatikainen(at)luukku.com Pelivalmentajien rooli on auttaa sinua pallon- ja radanlukemisen saralla. He ovat mukana leireillä kutsuttaessa ja auttavat sinua ko. aiheeseen liittyvissä kysymyksissä ja ratkaisuissa kauden aikana (mm. Ranking, SM-liiga, Junnu Tour). Fyysinen valmennus, lihashuolto ja ravinto Jaana Puhakka p / sähköposti jaana(at)mentalis.fi Jaana on monipuolisesti kouluttautunut pestinsä saralla. Personal trainerina, koulutettuna hierojana sekä ravintovalmentajana hän tekee maajoukkueryhmille harjoitussuunnitelmat fysiikkaan sekä ravintoon yleisellä tasolla. Fyysisen harjoittelun seuranta kuuluu myös fysiikkavalmentajan toimenkuvaan, lisäksi hän vastaa kuntotestien valvonnasta ja testien jälkeisestä seurannasta. Lihashuoltopalveluista mm. hieronnasta maajoukkueryhmäläiset joutuvat tällä hetkellä itse maksamaan. Jaanan vastaanotto toimii Tapiolan keilahallin tiloissa. Psyykkinen valmennus Sari Honkanen p / sari.honkanen(at)kyky.fi Psyykkinen valmennus ja valmentautuminen on luontainen osa muuta valmennusta. Se on tavalla tai toisella mukana jokaisessa harjoituksessa. Sari Honkanen on tehnyt menestyksekästä työtä mm. Lentopalloliiton kanssa. Sarin osaamista ja palveluita tullaan käyttämään mm. leirien aikana. Lääkäri Esa Liimatainen p / esalii(at)utu.fi Maajoukkueryhmiemme lääkäri Esa Liimatainen on omalääkärinne urheiluvammoihin liittyvissä asioissa. Esa tarkastaa kaikki maajoukkueryhmiemme pelaajat 1-2 vuoden välein. Hänelle voi avun tarpeen hetkellä soittaa tai laittaa sähköpostia. Esa on erikoistunut juuri

4 urheilulääketieteeseen ja omaa myös todella vankan urheilun valmennuksen taustan mm. aerobicin maailman mestari Tiia Piilin henkilökohtaisena valmentajana. Esan vastaanotto toimii Turussa Mehiläisen yhteydessä. Fysioterapeutti Matti Lindholm p / matti.lindholm(at)helppis.fi Fysioterapeuttimme suorittaa pelaajillemme kehon lihastasapainokartoituksen 1-2 vuoden välein. Tulosten perusteella hän ohjeistaa suoraan urheilijoita ja kommunikoi fysiikkavalmentajamme (Jaanan) kanssa. Tällä hetkellä kartoitus on maksullinen. Tapauksissa, jolloin lääkäri määrää käyntejä fysioterapeutille on Matin palvelut käytettävissä. Matin toimitilat ovat Helsingissä Länsi-Pasilassa (Palkkatilankatu 1). Maajoukkueryhmien kriteerit Ryhmä keskiarvo kokonaisvaltainen panostus kuukaudessa tunteina, sisältää kaiken (laji, fysiikka, kisat) muita vähimmäisvaatimuksia tavoite 2015 Junioritytöt menestyminen Junnu Tourilla EM Junioripojat menestyminen kotimaan erikoiskilpailuissa EM Nuoret tytöt menestyminen kotimaan erikoiskilpailuissa PM Nuoret pojat menestys rankingeissa + isommat kisat PM Naiset kohtalainen menestys rankingeissa + isommat kisat MM Miehet kohtalainen kansainvälinen menestys kaudella EM Maajoukkueet Juniorit Nuoret Aikuiset (alle 18-vuotiaat) (alle 21-vuotiaat)

5 Pelisäännöt Suomen keilailun edustaminen Edustat isänmaata ja toimintasi on peilikuva suomalaisuudelle ja erityisesti keilailulle. Toisen kunnioittaminen Kohtele muita, kuten haluaisit heidän kohtelevan itseäsi. Arvosta ja hyväksy toisen piirteet sellaisenaan. Auta toista aina kun siihen on tarvetta. Kuuntele kaveria, älä anna vain vastauksia. Toisen selän takana pahaa puhuminen ei ole reilua. Asenne Tuo hyvät puolesi esille. Voittaja näkee mahdollisuuksia. Syyttely, uhoaminen, kateus ja itsensä tuomitseminen eivät kuulu sanavarastoon tai käyttäytymiseen. Hyväksy vastoinkäymiset osana kilpaurheilua, ne opettavat. Hymyile, kun hymyilyttää. Pukeutuminen Edustustehtävissä pidä liiton pelipaita päällä. Muissa tilanteissa pukeudu tapahtumaa kunnioittavalla tavalla. Ole siisti, pidä paikat siistinä Pidä keilahallin harjoittelu ja kilpailuympäristö siistinä ja jätä se aina roskattomaksi. Pidä itsesi ja huoneesi siistinä ja järjestyksessä, et asu yksin pelimatkalla. Kielenkäyttö Käytä sanavarastoasi sivistyneesti kaikissa tilanteissa. Itsekuri Mikään ei tule ilmaiseksi, sillä huonolla tekemisellä saadaan huonoja tuloksia, hyvällä tekemisellä hyviä ja loistavalla tekemisellä saavutetaan loistavia tuloksia. Kun teet jotain, keskity siihen hetkeen 100%, ainoastaan tämä hetki on aika, jolloin voi todella tehdä mitään. Kaikki muu aika on muistelua tai toivetta. Keilailu on peli Hyvä tai ei niin hyvä kisa, olet edelleen erittäin hyvä ja mukava ihminen. Pelisi tulos ei muuta sinua ihmisenä, peli on peliä, se on pieni osa elämää. Puhelimet ja tablettikoneet Jätä puhelimesi ja tablettisi autoon, majapaikkaan tai vähintäänkin keilalaukkuun ajaksi, jonka olet keilahallilla/radalla. Ne estävät läsnäoloa eli vievät huomiosi pois siitä, mitä olet juuri tekemässä.

6 Alkoholi Alkoholin nauttiminen keilahallilla, oli sitten kyseessä harjoittelu tai muuten vaan oleskelu keilahallilla, ei kuulu maajoukkueryhmäläisen toimintaan. Sillä annetaan vaan huonoa esimerkkiä ryhmän toiminnasta ulospäin. Matkustaminen Pelireissuun on hyvä valmistautua etukäteen. Muista, että et ole matkalla yksin. Ryhmässä pätevät normaalin elämän säännöt. Hyvällä käyttäytymisellä ja omalla positiivisella asenteellasi tuot porukkaan hyvän ja kannustavan ilmapiirin. Muistilista pelireissulle: valmistaudu mahdolliseen aikaeroon hyvissä ajoin siirtämällä nukkumaanmenoaikaa ja rytmittämällä muutenkin päivärutiinit kisaohjelman kaltaiseksi oheisliikuntavarustus (lenkkikengät, verryttelyasu, shortsit ym.) pallokassit muut keilailuvarusteet (tarvikelaukku sisältäen kaiken mahdollisen, huom. erityisesti vaihtopeukaloholkit, varatutit, nichibanit, pitoteipit, puhdistusaineet, abralonit ym.) kengät (pakataan aina käsimatkatavaroihin) omat lääkkeet, tarkista dopingsäännöt (särkylääke, nenäsuihke flunssaan, ummetus/ripuli, allergia, hydrokortisonivoide, kuumemittari, kylmägeeli, laastari, urheiluteippi) hygieniavälineet (käsidesi ym.) hyttysvoide (jos kohdemaa vaatii) aurinkorasvat suojakertoimineen (riippuu kohdemaasta) aurinkolasit adapteri (huomioi eri maanosat) hyvää lukemista/elokuvia vaatteiden pesuaine (matkan kesto huomioitu) kuivamuonaa tarvittaessa (rusinat, energiapatukat ym.) lentomatkoilla painorajat yleisesti n. 20 kg oma käteiskassa mahdollisimman pieni, käytä kortteja (luottokortit) passi eu-kelakortti keilailuliiton matkoilla pelaajat ovat vakuutettuja liiton toimesta lentokentällä sovittuna aina, joukkueenjohtajan kirjeessä maininta keilahalliin ja sen ympäristöön tutustuminen netin kautta kaikki matkustukseen liittyvät yhteystiedot ja lentoaikataulut kotiväelle kaikkiin matkatavaroihin yhteystietosi, myös kohdemaan

7 Mukaan otettavien pallojen määrät arvokilpailuihin nuorten- ja aikuisten arvokilpailut: enintään 8 palloa, kahdella olosuhteella junnujen EM- kilpailut: enintään 6 palloa, yhdellä olosuhteella nuorten PM- kilpailut: enintään 6 palloa, yhdellä olosuhteella Maajoukkueryhmätoiminnan tiedotus Maajoukkueryhmätoiminnan tiedotussivusto löytyy seuraavan linkin alta; Sivusto löytyy liittomme verkkosivujen (keilailu.fi) alta kohdasta Kilpailutoiminta ja sen alta Maajoukkueryhmät. Kaikki tieto maajoukkueryhmien toiminnasta mm. tulevine tapahtumineen tiedotetaan sähköpostin, facebookin ym. kanavien lisäksi myös tällä sivustolla.

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkuevalmennus 2019 JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena on tukea voimistelijan

Lisätiedot

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI

KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI KILPA- JA HUIPPUTENNIS SEUROISSA SEURAFOORUMI 26.7.2018 1. LASTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U12 2. NUORTEN URHEILU JA TENNIS SEUROISSA U18 3. VALMENNUS 4. URHEILULLISUUS KILPAILEMINEN Seuroissa noin

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015

MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINTA 2015 MAAJOUKKUETOIMINNAN ARVOT Yhdessä tekeminen Intohimo kehittyä Pelaajalähtöisyys Kunnioitus MAAJOUKKUETOIMINNAN TAVOITTEET Huippu-urheilulähtöisyys o Tavoitteena auttaa ja tukea

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU

POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU POHJOINEN ALUEVALMENNUS POHJOISEN POLKU 2018 Kenelle ja miksi? Aluetoiminta on suunnattu tavoitteellisesti lentopalloon suhtautuville junioreille, heidän vanhemmille ja valmentajille. Kehittää yksilöiden

Lisätiedot

Nuorten maajoukkuetoiminta. www.basket.fi

Nuorten maajoukkuetoiminta. www.basket.fi Nuorten maajoukkuetoiminta Tavoitteet Nuorten maajoukkueiden tavoitteena on: Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään yksi/ikäluokka viisi kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen

Lisätiedot

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013 Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Tukiurheilijakysely Tarkoitus: Kerätä säännöllisesti tietoa OK:n ja PARA:n tukiurheilijoiden

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN ALUEVALMENNUKSEN LINJAUKSIA Marko Siivonen

LOUNAIS-SUOMEN ALUEVALMENNUKSEN LINJAUKSIA Marko Siivonen LOUNAIS-SUOMEN ALUEVALMENNUKSEN LINJAUKSIA 2019 Marko Siivonen LYHYESTI PERIAATTEISTA Aluevalmennus haluaa entistä enemmän olla seuravalmennuksen tukena ja suunnannäyttäjänä Haluamme olla auttamassa lounaisen

Lisätiedot

SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ

SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ SM5L HUIPPU-URHEILUN VALMENNUSJÄRJESTELMÄ Liiton huippu-urheilutavoite strategiassa: Huippu-urheilun valmennusjärjestelmä tuottaa menestyviä, vastuullisia ja arvostettuja huippu-urheilijoita sekä ammattitaitoisia

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Aluejoukkuetoiminta. Minun ja sinun hyväksi

Aluejoukkuetoiminta. Minun ja sinun hyväksi Aluejoukkuetoiminta Minun ja sinun hyväksi Mistä on kyse? Koko maan kattava alueellinen ja maakunnallinen nuorten katsastus-ja leiritystoiminta on pohjana lentopalloliiton huipulle tähtäävässä toiminnassa.

Lisätiedot

VALEPA ESITTELYKALVOT

VALEPA ESITTELYKALVOT VALEPA ESITTELYKALVOT 26.1.2019 KOLME VÄITETTÄ Junioritoiminta on tärkeintä Liiga on tärkein Naisten joukkue on tärkein MUUTOSVALMIUS Pitkä historia, Vammalan Kisa -> VaLepa Asiat muuttuu nopeasti Tärkeää

Lisätiedot

Ringettepelaajan tie huipulle!

Ringettepelaajan tie huipulle! Ringettepelaajan tie huipulle! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja perustoimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry

Arvot ja visio. KuPS ry Kuopion Palloseura ry Arvot ja visio KuPS ry Kuopion Palloseura ry 1 Sisällys ARVOT... 2 Suvaitsevaisuus... 2 Urheilullisuus ja terveet elämäntavat... 2 Tavoitteellisuus... 2 VISIO... 2 KUPS RY:N KYMMENEN KELTAISTA LUPAUSTA...

Lisätiedot

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

INVICTUS TAEKWONDOURHEILIJOIDEN SEURAAVA ASKEL

INVICTUS TAEKWONDOURHEILIJOIDEN SEURAAVA ASKEL INVICTUS TAEKWONDOURHEILIJOIDEN SEURAAVA ASKEL Esitys Taekwondourheilijoiden kevätpäivässä 3/6/13 INVICTUS 2 TU11:n IDEA Taekwondourheilijat 2011 ry on taekwondoseura, joka tarjoaa huippuluokan taekwondo-opetusta

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI. 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1

SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI. 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1 SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1 MISSÄ NYT MENNÄÄN KOTIMAASSA / ULKOMAILLA MAAJOUKKUEISSA 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 2 MISSÄ NYT

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Turun Nappulaliiga Turun Nappulaliiga, TuNL 20400 Turku 20500 Turku 19/03/2012 03/05/2010 yhteispisteet 5500 3525 64 5500 3272 59 organisaatio 300 290 97 300 270 90 strategia 500 436 87 500 424 85 pelaajakartoitus

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Kaarinan Pojat 20780 Kaarina 05/01/2011 yhteispisteet 5500 3163 58 5000 5 0 organisaatio 300 253 84 300 0 0 strategia 500 425 85 500 0 0 pelaajakartoitus 600 294 49 600 0 0 jalkapallo 1: valmennus 750

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo HOT-testin tulokset Nimi: Teija Tahto Pvä: 12.10.2012 Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo PALJON KEHITETTÄVÄÄ SELKEÄ VAHVUUS Tavoitteen asettelu Motivaatio Itsekuri

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Terveydenhuolto 20.3.2013 Motiivi ProHuippuseura-projektissa identifioidut kehityskohteet Urapolku-seminaari Kisakalliossa (2012) Yleiset havainnot seuran

Lisätiedot

PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017

PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017 2017 PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017 Jokaisen ryhmän ohjesäännöissä ilmenee pelaajien valintakriteerit eri ryhmiin, valmennusohjelma, seuran tuki ja kulukorvaukset, omavastuu

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus.

Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus. Jokelan Kisa ry P1213 ja T1011 ikäryhmien infotilaisuus www.jokelankisa.net 28.11.2017 JoKi - Jokelalaisille liikuntaharrastusta ja hyvinvointia 21.3.2017 / JKu Jokelan Kisa Urheilutoiminta Jalkapallo

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 9/2014 Liittohallitus

Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 9/2014 Liittohallitus Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 9/2014 Liittohallitus Aika: 3.11.2014 klo 14.30 Paikka: Ravintola Mercur, Helsinki Läsnä: Harri Järvinen puheenjohtaja Tuija Hiltunen Maarit Kotola Jorma Laatikainen

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Terveydenhuolto 1.6.2013 Motiivi ProHuippuseura-projektissa identifioidut kehityskohteet Urapolku-seminaari Kisakalliossa (2012) Yleiset havainnot seuran

Lisätiedot

Turun Weikot Keilailu ry

Turun Weikot Keilailu ry 1 Turun Weikot Keilailu ry TOIMINTAKERTOMUS 2013 2014 Kausi 2013-2014 oli yhdistyksen neljäs toimintakausi. Yhdistys perustettiin kesäkuussa 2010. Yhdistys jatkaa suoraan Turun Weikkojen keilailujaoston

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA!

YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! YHDISTÄ OPISKELU JA HUIPPU-URHEILU KUORTANEELLA! Yhteishaku 1.-19.3.2010 HALUATKO HUIPPU-URHEILIJAKSI? Kuortaneen lukio ja Kuortaneen urheiluopisto järjestävät yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015

LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT. Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 LAJILIITTOJEN HUIPPU- URHEILUN PERUSTIEDOT Timo Manninen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Valotalo 21.4.2015 VASTANNEET LAJILIITOT KESÄLAJIT TALVILAJIT PALLOILULAJIT Ampumaurheiluliitto (Kivääri,

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Keilaklubi Courun Colaajat ry Toimintasuunnitelma kaudelle

Keilaklubi Courun Colaajat ry Toimintasuunnitelma kaudelle 1 Keilaklubi Courun Colaajat ry Toimintasuunnitelma kaudelle 2008-2009 1 Yleistä Keilaklubi Courun Colaajat ry on keilailuharrastuksen ja keilailun kilpailutoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen erikoistunut

Lisätiedot

Turun Weikot Keilailu ry

Turun Weikot Keilailu ry Turun Weikot Keilailu ry TOIMINTAKERTOMUS 2012 2013 Kausi 2012-2013 oli yhdistyksen kolmas toimintakausi. Yhdistys perustettiin kesäkuussa 2010. Yhdistys jatkaa suoraan Turun Weikkojen keilailujaoston

Lisätiedot

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely

Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely Valmennusryhmien tyytyväisyyskysely 2016 www.ovo.fi Vastaajia 150 kpl Voimistelijoita 223 Vastausprosentti 67% (2015: 59%) Valmennusryhmien kysely 2016 voimistelijoita vastanneita OVO Team 9 3 33 % Team

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Taustaa SVUL / Lajiliitot -> C, B, A järjestelmä (yleis- / lajiosa) 1990 luvun alun järjestömurros 5 -portainen yleiseurooppalainen koulutusjärjestelmä

Lisätiedot

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2015

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2015 HNMKY Seuraleiri Kisakallio 21.- 23.08. HNMKY Seuraleiri 21.-23.08. Kisakallion seuraleirikirje Seuramme lähtee jälleen avaamaan kautta seuraleirille. Leiri järjestetään jälleen Lohjan Kisakalliossa. Seuraleirille

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

Puhtaasti paras. Reilusta pelistä ja terveistä elämäntavoista antidopingtyöhön

Puhtaasti paras. Reilusta pelistä ja terveistä elämäntavoista antidopingtyöhön Puhtaasti paras Reilusta pelistä ja terveistä elämäntavoista antidopingtyöhön Visio Kaikilla on yhdenvertainen oikeus puhtaaseen urheiluun. Mitä on Reilu Peli? Mitä on Reilu Peli Reilu peli on urheilun

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

KGM - Juniorien ja kilpapelaajien ohjesäännöt

KGM - Juniorien ja kilpapelaajien ohjesäännöt KGM - Juniorien ja kilpapelaajien ohjesäännöt Ryhmiin pääseminen edellyttää Kankaisten Golfin jäsenyyttä ja seuran edustamista kilpailuissa sekä pelaamista ja harjoittelua Kankaisten Golfissa. Haastaja-,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

B-Joukkue - Pelaajapalaveri

B-Joukkue - Pelaajapalaveri B-Joukkue - Pelaajapalaveri 12.5.2016 B-joukkueen pelaajat + toimihenkilöt Jääkiekkoliiton Arvot B-joukkueen Arvot B-joukkueen Tavoite Pelaajien toiveet Harjoittelu Pelaaminen Harjoittelu ja säännöt Pelaaminen

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 1/2017 Liittohallitus

Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 1/2017 Liittohallitus Suomen Keilailuliitto ry Pöytäkirja 1/2017 Liittohallitus Aika: 12.1.2016 klo 13.30 Paikka: Ravintola Mercur, Helsinki Läsnä: Perttu Jussila puheenjohtaja Raimo Palokoski varapuheenjohtaja Arto Hyvönen

Lisätiedot

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Urheilija osallistuu kilpailuihin ja toteuttaa omaa tehostettua lajiharjoittelua esim. harjoitusleirien aikana. Lisäksi urheilija tekee

Lisätiedot

VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN

VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN VUODEN 2016 ORIMATTILAN MENESTYNEIDEN URHEILIJOIDEN JA JOUKKUEIDEN PALKITSEMINEN Kaupunki palkitsee vuosittain ansioituneet urheilijat ja joukkueet. Urheiluseuroja on pyydetty toimittamaan esitykset perusteluineen

Lisätiedot

Kestävyysseminaari. Pikaluistelun toimintatavan muutos. Pajulahti

Kestävyysseminaari. Pikaluistelun toimintatavan muutos. Pajulahti Kestävyysseminaari Pikaluistelun toimintatavan muutos Pajulahti 1.10.2018 Toimintamallit lähihistoriassa 1980 luvulla SVUL ja TUL omat maajoukkuevalmentajat 1988, 1992 Kaksi luistelijaa O-kisoissa 1994

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Turun Seudun Urheiluakatemia Avaustilaisuus 8.10.2013

Turun Seudun Urheiluakatemia Avaustilaisuus 8.10.2013 Turun Seudun Urheiluakatemia Avaustilaisuus 8.10.2013 Valtakunnallinen Urheiluakatemiaohjelma Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavan urheiluakatemiaverkoston johtamisesta Suomessa.

Lisätiedot

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan tehtävät: Ennen matkaa: -Palaverit järjestelyistä (liitto, mj-valmentaja, mahdolliset tukihenkilöt) -Maajoukkue leirillä esittäytyminen,

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJIEN KK-PALAVERI 2/ TPS Juniorijääkiekko ry

JOUKKUEENJOHTAJIEN KK-PALAVERI 2/ TPS Juniorijääkiekko ry JOUKKUEENJOHTAJIEN KK-PALAVERI 2/2013-14 IMPIVAARAN jalkapallohalli 30.1.2014 KLO 17:30 Läsnä: Matti Lindstedt, Sami Aaltonen, Kaisa-Leena Paltta, Jonna Halme, Anu Hiltunen, Juha Back, Katja Elo, Juha

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus

Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Valmentajakoulutuksen kokonaisuudistus Tavoitteena on lapsuus- ja nuoruusvaiheessa toimivien osaavien koulutettujen valmentajien määrän ja laadun lisääminen. 9/10 lapsella ja nuorella on mahdollisuus osaavaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

LAUTP P12 Sininen & valkoinen joukkueiden kausisuunnitelma

LAUTP P12 Sininen & valkoinen joukkueiden kausisuunnitelma 24.9.2018 1 LAUTP P12 Sininen & valkoinen joukkueiden kausisuunnitelma 2018-2019 Sininen joukkue: LAUTP:n kilpajoukkueiden haastajajoukkue, sekä samalla kilpajoukkueiden yhteistyöjoukkue. Toiminnan tarkoituksena

Lisätiedot

TAITOKOULU OSA 5. Hanki voimaa, selätä selkävaivat!

TAITOKOULU OSA 5. Hanki voimaa, selätä selkävaivat! OSA 5 Hanki voimaa, selätä selkävaivat! Taitokoulun toinen lukuvuosi käynnistyy erikoisvieraiden kera. Harjoitusten suunnittelusta vastaa A-maajoukkueen fysiikkavalmentaja ja lääkäri Harri Hakkarainen,

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

TKL:n Organisaatiokaavio 2009

TKL:n Organisaatiokaavio 2009 TKL:N ORGANISAATIOKAAVIO 2009 LIITE 1/1(10) TKL:n Organisaatiokaavio 2009 Vuosikokous Hallitus Toiminnanjohtaja Työvaliokunta Muu henkilökunta Taloustoimikunta Kilpailutoimikunta Veteraanikeilaajat Jäsenseurat

Lisätiedot

MIESTEN TELINEVOIMISTELUN VERKOSTOT JA VALMENNUKSEN KEHITTÄMINEN. Voimistelu liikuttaa!

MIESTEN TELINEVOIMISTELUN VERKOSTOT JA VALMENNUKSEN KEHITTÄMINEN. Voimistelu liikuttaa! MIESTEN TELINEVOIMISTELUN VERKOSTOT JA VALMENNUKSEN KEHITTÄMINEN MIESTEN TELINEVOIMISTELUN VASTUUVALMENTAJIEN TAPAAMISET kokoonpanot Timo Holopainen (pj) m, Riku Koivunen n, Antti Palkola p Liisa Ahlqvist-Lehkosuo

Lisätiedot

LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO

LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO LEIRILIPPUKUNNAN TERVEYSINFO SUOMEN JOUKKUEEN LÄÄKINTÄTIIMI Esitys Valmistelut ennen leiriä Joukkueen rokotussuositus Henkilökohtainen matka-apteekki Terveenä leirillä Entä jos sairastun leirillä? Yhteystiedot

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

KJT HAUKAT RY Jääurheiluseura Haukat Ry Shakers Juniorit Ry Tuusulan Juniorikiekko Ry TuusKiekko Ry C2 A

KJT HAUKAT RY Jääurheiluseura Haukat Ry Shakers Juniorit Ry Tuusulan Juniorikiekko Ry TuusKiekko Ry C2 A KJT HAUKAT RY Jääurheiluseura Haukat Ry Shakers Juniorit Ry Tuusulan Juniorikiekko Ry TuusKiekko Ry C2 A Pelaajien pelaajaoikeudet ja seurojen sarjapaikat siirretään tälle yhdistykselle D1-vaiheen jälkeen.

Lisätiedot

Turun Weikot Keilailu ry

Turun Weikot Keilailu ry Turun Weikot Keilailu ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 2018 Kausi 2017 2018 oli yhdistyksen kahdeksas toimintakausi. Yhdistys perustettiin kesäkuussa 2010. Yhdistys jatkoi Turun Weikkojen keilailujaoston toimintaa.

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Tavoite 3 vuotta. KV taso 7 (5%) 41 (29%) 25 (17%) 70 (49%) 72 (50%) 64 (45%) Vastanneiden määrä ja suhteellinen osuus vastaajista

Tavoite 3 vuotta. KV taso 7 (5%) 41 (29%) 25 (17%) 70 (49%) 72 (50%) 64 (45%) Vastanneiden määrä ja suhteellinen osuus vastaajista AJAJAKARTOITUS 2007 Ajajakartoituksen tarkoituksena oli selvittää nuorten ajajien tavoitteita, harjoittelua sekä valmennustoiveita. Vastaukset toimivat osana tulevien vuosien valmennussuunnitelmien rakentamista

Lisätiedot

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura Myönteisen muistelun kortit Muistelulla voidaan vahvistaa ja lisätä ikäihmisten mielen hyvinvointia. Myönteisen muistelun korteilla vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla mukavista muistoista, selviytymistaidoista,

Lisätiedot

Nokian Palloseura. Joukkueiden yhtenäiset säännöt ja periaatteet

Nokian Palloseura. Joukkueiden yhtenäiset säännöt ja periaatteet Nokian Palloseura Joukkueiden yhtenäiset säännöt ja periaatteet Mistä on kyse Jokainen seuran pelaaja ja toimihenkilö edustaa oman itsensä lisäksi mitä suuremmissa määrin seuraa ja ikäluokkaa. Pelaajilta

Lisätiedot

Kausi 2013-2014 Säännöt / ohjeet

Kausi 2013-2014 Säännöt / ohjeet Kausi 2013-2014 Säännöt / ohjeet Versio 11.10.2013 Kausimaksut Kausimaksu peritään kaikilta säännöllisesti harjoituksissa käyviltä henkilöiltä alla olevan taulukon mukaan. Kausimaksun lisäksi jokaiselta

Lisätiedot

Arvoisat ohjaajat ja valmentajat

Arvoisat ohjaajat ja valmentajat Arvoisat ohjaajat ja valmentajat Tämä on saatekirje SUL Seurapalveluiden nuorisovalmennusryhmäkyselyyn. Jos sinä olet nuorisovalmennusryhmän vastuuvalmentaja, toivomme sinun vastaavan kyselyyn. Kyselystä

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

SM5L Sparring-päivän info

SM5L Sparring-päivän info SM5L Sparring-päivän info 8.9.2018 LIITTOTASON VALMENNUSTOIMINTA: 1) MIEKKAILUN VIIKKO-OHJELMA: KE: Sparring klo 19.00-21.00, Töölön Kisahalli/Helsinki (Andras Tóth) TO: Harjoitus klo 16.00-18.30, HFM-sali/Pasila

Lisätiedot

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2 (5) 1. Yhdistystoiminta 2. Junioritoiminta 3. Aikuiset Tavoitteenamme vuodelle on edelleen pystyä muokkaamaan ja sopeuttamaan toimintaamme toimintaympäristömme muutosten mukaan. Tätä

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot