Kuinka nautinnollista onkaan avata kesäisenä aamuna ovi pihalle ja istahtaa aamukahville auringon lämmittämälle pihakiviterassille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuinka nautinnollista onkaan avata kesäisenä aamuna ovi pihalle ja istahtaa aamukahville auringon lämmittämälle pihakiviterassille."

Transkriptio

1

2 Piha on vihreä kehys, joka korostaa talon ilmettä. Parhaimmillaan piha toimii osana kodin tiloja, kesäisenä huoneena, jossa on hyvä olla, askarrella ja levätä. Huolellisella pihasuunnittelulla voit parhaiten luoda omien toiveittesi mukaisen, toimivan pihamiljöön. Käytävien, patioiden, muurien ja penkereiden, kivien ja hiekan sekä kukkien ja kasvien avulla syntyy harmoninen, silmää hyväilevä pihakokonaisuus. Kuinka nautinnollista onkaan avata kesäisenä aamuna ovi pihalle ja istahtaa aamukahville auringon lämmittämälle pihakiviterassille. Kun ryhdyt rakentamaan uutta tai korjaamaan vanhaa, mieti ensin, miten mieluiten pihaasi käytät. Oletko intohimoinen viherpeukalo ja haluat paljon vihreyttä ja kukkia ympärillesi? Tarvitset ehkä kestävän pysäköintitasanteen autoa varten? - Tai haluaisitko helppohoitoisen kesäolohuoneen eli terassin, jolla voit hetken rentoutua ja nauttia kesäisen ilta-auringon viime säteistä työpäivän päätteeksi? - Ehkä toiveisiisi kuuluu kukkiva pihamuuri, rönsyävä pengeristutus ja polveilevat portaat. Tai haluaisitko rakentaa lapsille kulutusta kestävän leikkipaikan, jossa voi turvallisesti harjoitella vaikka pyörällä ajamista?

3

4

5 Pihakivistä ja laatoista syntyy kestävä ja helppohoitoinen pihalattia. Kiveys on helppo asentaa ja myös helppo purkaa ja asentaa taas uudelleen. Näin voit toteuttaa aina uusia pihaideoita ja parantaa pihasi toimivuutta ja viihtyisyyttä. Hyvin asennettuna pihakiveys on huoleton. Tarvittaessa lehtien ja roskien harjaus ja pesu vaikka painepesurilla pitää pihakiveyksen aina siistinä. Eikä sisätiloihinkaan kulkeudu hiekkaa ja roskia. Kunnon, luja pihakivi on näyttävä, jalalle ystävällinen ja pitkäikäinen - lähes ikuinen pihan pinnoitemateriaali. Se ei lahoa sateessa eikä murene pakkasessa. Kiveyksen suunnittelu ja toteutus on innostavaa ja aina uusia ideoita luovaa. Eikä itse asennustyökään ole vaikeaa. Useimmiten pihakiveyksen pohjaksi riittää parinkymmenen sentin sora- tai kivituhkakerros, joka tiivistetään. Sorakerroksen päälle ladotaan kivet ja välit täytetään asennushiekalla harjaamalla se kivien väliin. Erityisesti raskaampaa painoa kestämään tehtävät kiveykset, kuten sisääntulotiet ja autotasanteet, vaativat asennusmaan ja sorakerroksen tiivistämisen tärytinlaitteella. Täryttimiä voi kätevästi vuokrata työkonevuokraamoista.

6 Raukean unelias keskipäivän lepohetki omalla pihaterassilla. Tunnelmallista oleilua lepotuolissa oman pihan siimeksessä. - Kukapa ei nauttisi omasta pihastaan.

7 Näin teet pihakiveyksen: 1. Kuori maata kiveysalueelta routimisalttiudesta riippuen cm. Käytä maa-aines vaikka pihan muiden alueiden muotoiluun. 2. Levitä alueelle vähintään 15 cm:n sora- tai murskekerros. Tasoita ja tiivistä sora vettä apuna käyttäen tai tarvittaessa täryttimellä. 3. Tasausvaiheessa varmista, että soran pintaan muodostuu riittävät kallistukset pintavesien johtamiseksi pois rakennuksesta ja kiveykseltä (vähimmäiskallistus 1 cm / 1m). 4. Voit nyt levittää ja tasoittaa ohuen (n. 3 cm) asennushiekkakerroksen (raekoko 0-8 mm) soran päälle. Muista tällöin säilyttää kallistukset. Apuna tasauksissa voit käyttää ohjainlautojen varassa kuljetettavaa oikolautaa. 5. Aloita kivien latominen kiinteästä rakenteesta (esim. rakennuksen seinä). Apuna ladonnassa voit käyttää kiveyksen yläpinnan ilmaisevia linjalankoja. 6. Kun olet latonut kaikki kivet, levitä kuiva saumaushiekka harjaamalla kivien väliin. 7. Tue kiveyksen reunat betonisin reunakivin tai painekyllästetyillä puilla. 8. Autoteiden ja -tasanteiden kiveys on hyvä tiivistää puujuntalla tai täryttämällä. Pihakiviä voi leikata tiilileikkurilla tai naputtamalla taltalla ja vasaralla uran, josta kivi on helppo katkaista.

8 Kulutusta kestävät pihatiet ja polut Omakotitalon pihatien ei tarvitse olla leveä. 1,5 m:n leveys riittää, jos halutaan, että kaksi henkilöä voi kohdata vaivattomasti. Pienimmät polut voivat olla jopa vain puolen metrin levyisiä. Sisäänajotien leveys voi olla 2,5-3 m ja pysäköintitasanteen hyvä mitta on esim. 2,5 x 5 m. Reunatuki ja vesikouru Pintavesien ohjailua varten voit pienistä pihakivistä rakentaa "painanteita" nurmikoille tai kiveyksiin. Laajoilla kiveyksillä voit myös käyttää erityisiä betonisia vesikouruja. Vesikouru toimii paitsi veden ohjaimena myös kiveystä koossa pitävänä reunatukena. Oleskelutasanteet ja patiot Kun suunnittelet pienen pihan kiveystä, käytä vain yhtä tai kahta kiviväriä, jotta lopputulos ei olisi sekava. Vältä myös kovin monen kivimallin yhdistämistä. Kivipinnan on hyvä sointua rauhallisena talon arkkitehtuuriin ja väritykseen. Pihakivi pation tai terassitasanteen pintana on ihanteellinen. Keväällä lumi sulaa kiveykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu pitkään lämpimältä. Kivitasanne on siisti ja helppohoitoinen ja se kuivuu sateenkin jälkeen yllättävän nopeasti.

9 Liitos olemassa olevaan päällysteeseen Kun liität pihakivi- tai laattapäällysteen nurmikkoon tai asvaltti-, betoni- tai pihakivipäällysteeseen, asenna reunaa vasten "saumanauhaksi" esim. suorakaidekiviä poikittaistai pituussuuntaan. Kaivonkansi ja istutuskuoppa Jos haluat jättää kiveysalueelle istutuksia tai siellä on kaivonkansi, rajaa liitosrakennelma täysillä kivillä ja minimoi katkaistujen kivien määrä. Portaat Portaita voit rakentaa sekä pihakivistä että -laatoista. Askelmien etureunaan voit asentaa esimerkiksi nurmikon reunakiven liimaamalla. Markkinoilta löytyy myös valmiita kiviporrasaskelmia. Näin syntyy kivimuuri Kuori cm maata muurin kohdalta. Täytä kuoppa soralla ja tiivistä. Lado muurikivet asennushiekkakerroksen päälle. Ensimmäisen muurikivirivin huolellinen ladonta varmistaa koko muurin onnistumisen. Hiukan sisäänpäin kallistuva, penkereen reunaan tuleva muuri kestää parhaiten paikallaan. Muurin taakse on hyvä lisätä vettä läpäisevää materiaalia. Irrallisina ladotun pihakivimuurin suurin korkeus voi olla n. 70 cm tai n. 10 kerrosta.

10 Muista! Ennenkuin ryhdyt kiveyksen tekoon, tutustu pihakivivalmistajan omiin, yksityiskohtaisiin asennusohjeisiin. Voit kysyä pihakiviä kivivalmistajilta myös valmiiksi asennettuina! Korkealuokkaiset suomalaiset pihakivet ja -laatat ovat ympäristölle ystävällisiä. Ne valmistetaan kestävästä betonimassasta, joka koostuu luonnonkiviaineksista, vedestä ja sementistä. Muotoja ja värejä löytyy kymmeniä Pihakivivalmistajien monipuolisista valikoimista löytyy pieniä ja suuria, neliön ja suorakaiteen muotoisia, erilaisin luonnonkivimurskein ja kuvioin pinnoitettuja ja hiekkapuhallettuja pihakiviä ja -laattoja. Valikoimista löytyy sidekiviä, reunakiviä, muurikiviä, porraskiviä, ruohokiviä, vesikouruja, kukka-astioita, jopa puutarhakalusteita. Ja värejä löytyy harmaita, ruskeita, punaisia, keltaisia, mustaa, valkoista... Yhdistelemällä erilaisia kiviä ja laattoja, ladontamalleja ja värejä sekä kivipintoja saat aikaan yksilöllisen, talon ilmeeseen hyvin sopivan pihakivipinnan, miellyttävän pihalattian.

11 Onni on omistaa oma piha.

12 Pihaa voi muotoilla Tontin luonnollisen kasvipaikkatyypin huomioiminen säästää aina vaivaa ja kustannuksia. Mikäli kuitenkin haluat luoda pihallesi esimerkiksi uusia kumpareita tai pengerrystä, voit maan muotoiluun käyttää kiveysalueelta kuoritun maakerroksen. Etenkin istutusten näyttävyyttä voit korostaa pengertämällä ja kohottamalla katsottavan alueen taaimmaisia osia. Muurikivillä jännitystä pihan "sisustukseen" Rinnetontilla pihan tasoerojen hallitseminen käy kätevästi muurikivipengerryksin. Myös kenttäkiveyksin päällystetty luiska voi olla erityisesti jyrkän rinteen ratkaisu. Pengerrykset luovat vaihtelua pihan ilmeeseen ja jakavat pihan toimiviksi "huoneiksi". Jopa tasainen tonttimaa saa aivan uudenlaisen, mielenkiintoisen ilmeen, jos rajaat esimerkiksi oleskelutilan tai polun kivimuurilla.

13 Kivikkopuutarha - japanilainen henki Japanilaisen puutarhan peruselementit ovat kivet, sora, vesi ja ikivihreät kasvit - ikuisuuden, rauhan ja kestävyyden symbolit. Sopusuhtaisin piha tai puutarha syntyykin, kun yhdistelet oikeassa suhteessa sekä kukkivia kasveja, perennoja, havukasveja, kiviä ja soraa. Eri kokoisten ja muotoisten kivien asettelu on jonkin verran taitoa ja luovuuttakin vaativaa. Eri kivien ja vihreyden tulee "keskustella" keskenään, jotta syntyy luonnollinen harmonia ja rauhallinen tausta pihan kukille ja istutuksille. - Yksinäinen kivi kaipaa toista ja vihreys sekä kukkien loisto korostuu, kun lähellä on kiviä.

14 Nurmikon rajaus pihakivillä helpottaa istutusten hoitoa Pensas- ja perennaistutukset voit erottaa nurmikoista ja teistä muutaman muurikiven korkuisella kivimuurilla. Ruohon leikkuun helpottamiseksi nurmikon ja istutusten rajaan on hyvä asentaa betoninen reunakivi tai paksu suorakaidekivi, niin että reunakiven pinta on leikattavan nurmikon pinnan tasassa. Kivet keräävät lämpöä Ne luovat siten kasveille suotuisammat elinolot. Varsinkin keväällä kivillä on tärkeä merkitys kasvien kasvuun lähdölle. Ne sitovat päivisin lämpöä ja luovuttavat sitä öisin.

15 Sammal on kiven koristus Näin ajattelevat japanilaiset, jotka jopa ostavat sammalta harkitusti suunniteltuihin ja äärimmäisellä huolella hoitamiinsa puutarhoihin. Pihakiveys nurmikon tilalle Miksi et rakentaisi kivipihaa sinne, missä nurmikko ei kertakaikkiaan viihdy. Esimerkiksi vanhojen puiden alle sopii betonikivistä ja hiekasta tehty rauhallinen kivipinta, joka on myös helppohoitoinen ja kestävä. Hiekkapintaan voit upottaa suorakaiteen tai neliön muotoisia, eri kokoisia betonikiviä. Ikuista ilmettä korostamaan voit pistää muutaman hiekasta ylös pistävän luonnonkivijärkäleen ja sinne tänne väliin voit istuttaa maksaruoho- tai taponlehtitupsun.

Hyvä piha kestää elämää

Hyvä piha kestää elämää Hyvä piha kestää elämää RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY RAKENNA ITSELLESI TOIMIVA PIHA Kuvassa Wanha Hollola -80 väri ruskea ja musta RB-päällystetuotteilla rakennat itsellesi toimivan pihan Pihakivistä

Lisätiedot

Entisajan tunnelmaa. Käytännöllisyyttä pihaan. Ryhdikkyyttä puutarhaan

Entisajan tunnelmaa. Käytännöllisyyttä pihaan. Ryhdikkyyttä puutarhaan Entisajan tunnelmaa Käytännöllisyyttä pihaan Ryhdikkyyttä puutarhaan Betoninen pihakiviratkaisu on pitkäikäinen. Se on tehty kestämään kovaakin kulutusta. 50 ja 60 mm paksuiset pihakivet on tarkoitettu

Lisätiedot

Katso uudet pintakuviot ja koot!

Katso uudet pintakuviot ja koot! Katso uudet pintakuviot ja koot! 2 LUJA - Anna ideoiden lentää! IDEOITA PIHAAN Luja-pihakiviratkaisulla saat kestävää kauneutta pihapiiriisi. Monikäyttöisillä pihakivillä ja niitä täydentävillä muilla

Lisätiedot

RUU - TU - HYP - PE - LY RUU - TU - HYP - PE - LY. Leikkiohjeet Hyppyruudukon asentaminen

RUU - TU - HYP - PE - LY RUU - TU - HYP - PE - LY. Leikkiohjeet Hyppyruudukon asentaminen RUU - TU - HYP - PE - LY RUU - TU - HYP - PE - LY Leikkiohjeet Hyppyruudukon asentaminen RUU-TU-HYP-PE-LY RUUTUHYPPELY VIE MUKAANSA JA LISÄÄ LIIKKUMISEN ILOA! Ruutuhyppely on perinneleikki, jota lapset

Lisätiedot

KIVIEN JA LAATTOJEN ASENTAMINEN

KIVIEN JA LAATTOJEN ASENTAMINEN KIVIEN JA LAATTOJEN ASENTAMINEN Asennuksen valmistelutyöt Ennen asennushiekan levittämistä tarkistetaan, että kantavan kerroksen pinta on tasainen, huolella tiivistetty ja että kallistukset on tehty suunnitelman

Lisätiedot

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi

Bender Megawall. BENDERS Pihakivet. www.benders.fi megawall GARDEN Bender Megawall Kaunis muuri, jolla voidaan rakentaa 1,05 m korkea tukimuuri. Sen mahdollistaa ainutlaatuinen rakenne ja geoverkkojärjestelmä. Muurikivet toimitetaan valmiiksi lohkottuina,

Lisätiedot

Tähän tieto kuvan kivistä. Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa. Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, karelia.

Tähän tieto kuvan kivistä. Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa. Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, karelia. Pihakivet Tähän tieto kuvan kivistä Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, karelia. Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä silmät kiinni ja anna unelmien

Lisätiedot

UUTUUS! Loimukivien musta-valkoinen väritys sekä eläväinen pintakuvio ovat kuin luonnonkivissä.

UUTUUS! Loimukivien musta-valkoinen väritys sekä eläväinen pintakuvio ovat kuin luonnonkivissä. Pihakivet UUTUUS! Loimukivien musta-valkoinen väritys sekä eläväinen pintakuvio ovat kuin luonnonkivissä. Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä silmät kiinni ja anna unelmien syntyä. Haaveiletko

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE. www.pihakivi.com

PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE. www.pihakivi.com PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE www.pihakivi.com SISÄLLYSLUETTELO Pihasuunnittelulla pihasta toimivampi 2 Pihakivien ja -laattojen käyttö 5 Pihakivien ja -laattojen valinta 6 Kiveyksen rakentamisen työvaiheet 7

Lisätiedot

Tutustu kattavaan Lakka pihakivivalikoimaan ja herätä kivi eloon omalla pihallasi! Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa

Tutustu kattavaan Lakka pihakivivalikoimaan ja herätä kivi eloon omalla pihallasi! Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa Pihakivet Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä silmät kiinni ja anna unelmien syntyä. Haaveiletko klassisista kuvioista, kauniista kaarteista, modernista linjakkuudesta, antiikin rouheudesta

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ

LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ LATTIAKIVET LATTIA-ASENNUKSIIN VALIKOITUJA VAPAA- MUOTOISIA LIUSKEKIVIÄ Käyttökohteita sisälattiat, takkojen edustat, terassien ja portaiden pinnoitukset, pihakiveykset maakosteaan betoniin asennettuna

Lisätiedot

Pihakivien asennusohje

Pihakivien asennusohje www.pihakivi.com Pihakivien asennusohje Sisällysluettelo Pihasuunnittelulla pihasta toimivampi... 3 Pihakivien ja -laattojen käyttö... 4 Pihakivien ja -laattojen valinta... 5 Kiveyksen rakentamisvaiheet...

Lisätiedot

Kivissä ei ole lohkeamia, rapautumia tai lujuutta haitallisesti heikentäviä halkeamia.

Kivissä ei ole lohkeamia, rapautumia tai lujuutta haitallisesti heikentäviä halkeamia. 1 313 Luonnonkivipäällystäminen 3132.1 Kiveyksen materiaalit Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti CE-merkinnällä, kun asetetut kansalliset vaatimustasot tuotteen käyttökohteessa täytetään. Mikäli

Lisätiedot

Tutustu uuteen muurikivi- mallistoon

Tutustu uuteen muurikivi- mallistoon Tutustu uuteen muurikivi- mallistoon 2 Ideoita pihaan Luja-pihakiviratkaisulla saat kestävää kauneutta pihapiiriisi. Monikäyttöisillä pihakivillä ja niitä täydentävillä muilla ympäristötuotteilla, kuten

Lisätiedot

Ideoita. Tuotte PIHAAN

Ideoita. Tuotte PIHAAN Ideoita et Tuotte an isen pih l l e d y ä t een! luomis PIHAAN 2 3 Täydelliseen ensivaikutelmaan Pihan siisti yleisilme ja helppohoitoisuus ovat kiinteistön arvon kannalta pihan merkittävimmät ominaisuudet.

Lisätiedot

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN Yleistä Rakennettiinpa muurikivistä ladottavaa seinämää vain muutaman kymmenen senttimetrin korkuisena, tai pariin metriin nousevana

Lisätiedot

40 Hinnasto alv 24% Murske 0-16 mm 82,00. Asennushiekka 0-8 mm 80,00. Turvahiekka 1-8 mm 102,00. Kuorikate 145,00

40 Hinnasto alv 24% Murske 0-16 mm 82,00. Asennushiekka 0-8 mm 80,00. Turvahiekka 1-8 mm 102,00. Kuorikate 145,00 40 Hinnasto alv 24% Luonnonkivet, mullat, kuorikatteet Somero (singeli) on pyöreäksi hioutunutta, sorasta erilleen seulottua luonnonkiveä. Se soveltuu hyvin koristeluun, pihatielle, sokkelin viereen ja

Lisätiedot

LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT - WWW.LUJABETONI.FI

LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT - WWW.LUJABETONI.FI LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT - WWW.LUJABETONI.FI LUJA-MUURIKIVILLÄ VAIHTELUA PIHALLE Lujabetoni Oy on johtava betoniteollisuusyritys Suomessa.

Lisätiedot

Pihakivien asennusohje. www.pihakivi.com

Pihakivien asennusohje. www.pihakivi.com Pihakivien asennusohje www.pihakivi.com Sisällysluettelo Pihasuunnittelulla pihasta toimivampi 2 Pihakivien ja -laattojen käyttö 5 Pihakivien ja -laattojen valinta 6 Kiveyksen rakentamisen työvaiheet 7

Lisätiedot

PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE

PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE PIHAKIVIEN ASENNUSOHJE Sisällysluettelo Pihasuunnittelulla pihasta toimivampi 2 Pihakivien ja -laattojen käyttö 5 Pihakivien ja -laattojen valinta 6 Kiveyksen rakentamisen työvaiheet 7 Valmistelevat työt

Lisätiedot

Pihakivien asennusohje

Pihakivien asennusohje Pihakivien asennusohje Sisällysluettelo Pihasuunnittelulla pihasta toimivampi 4 Pihakivien ja -laattojen käyttö 6 Pihakivien ja -laattojen valinta 7 Kiveyksen asennus lyhyesti 8 Valmistelevat työt 10 Pihakiveyksen

Lisätiedot

Kulumatonta kauneutta

Kulumatonta kauneutta Kulumatonta kauneutta Rakennuskivet......kaikkeen rakentamiseen! Biolan Oy:n pääkonttori Sisustuskivet... Pihakivet... Suomalainen kivi on luonnostaan vahva. Ja kaunis katsella. Suomalainen kivi kestää!

Lisätiedot

Ideoita. Tuotte PIHAAN

Ideoita. Tuotte PIHAAN Ideoita et Tuotte an isen pih l l e d y ä t een! luomis PIHAAN 2 Täydelliseen ensivaikutelmaan Tee täydellinen ensivaikutelma kivetyllä ajotiellä, toivota vieraasi tervetulleiksi siistillä, valaistulla

Lisätiedot

Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi

Luonnollinen valinta. Lisää Bendersistä www.benders.fi benders INFRA Luonnollinen valinta Lisää Bendersistä www.benders.fi spikma REUNAKIVET TYYPIT a-f 2 BENDER SPIKMA REUNAKIVET TYYPIT a-f spikma REUNAKIVI. Euroopan suurin valikoima naulattavia reunakiviä,

Lisätiedot

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja,

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, HB-Pihapäällysteet HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa mielikuvituksellesi monimuotoisia ja värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, Iloitse pihasta. värejä ja kuviointeja, löydä pihasi luonne ja tee tyylikäs

Lisätiedot

LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT -

LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT - LUJA-MUURIKIVET RYHDIKKYYTTÄ PIHALLE JA PUUTARHAAN LUJA-MUURIKIVIVALIKOIMA ON TÄYDENTYNYT - WWW.LUJABETONI.FI LUJA-MUURIKIVILLÄ VAIHTELUA PIHALLE Lujabetoni Oy on johtava betoniteollisuusyritys Suomessa.

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron LIUSKEKIVET Altan Harmaa XL (3-4 cm) 1-3 palaa/m2 90 kg Andien Vaalea Tasavahva, näyttävä liuskekivi piha-alueille, poluille ja patioille. Palakoko 1-3 palaa /m2. Vahvuus 3-4 cm L = 3-7 palaa /m2 Näyttävä

Lisätiedot

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO

MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO MALLISTO AUTOTALLIT JA KATOKSET MALLISTO GARAAS AUTOTALLIT GARAAS AUTOTALLIT Garaas elementtiautotalli on valmiiksi mietitty ratkaisu autotallin rakentamista suunnittelevalle. Mallistomme tallit tarjoavat

Lisätiedot

LAMMIN BETONI KIVI- JA PIHATUOTTEET LAMMINBETONI.FI

LAMMIN BETONI KIVI- JA PIHATUOTTEET LAMMINBETONI.FI LAMMIN BETONI KIVI- JA PIHATUOTTEET LAMMINBETONI.FI LAADUKASTA JA KESTÄVÄÄ - KEHITYKSEN KÄRJESTÄ Lammin Betonin rakennuskivet ovat markkinoiden laadukkaimpia. Kiven ominaisuuksien ansiosta rakentajan työ

Lisätiedot

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE AMPPELIPETUNIA (Surfinia) Suosittu amppelikukka, joka kukkii ahkerasti koko kesän. Sopii puolivarjoon tai aurinkoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Käytetään myös parvekelaatikoissa ja maanpeittokasvina.

Lisätiedot

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA

Valvojan päätäntävallan tarkka määrittely jo urakan alussa (tai ennen) Muutoksia tehtäessä on kysyttävä SUUNNITTELIJALTA, VALVOJALTA JA TILAAJALTA Valvojan rooli ja valvontatyö käytännössä Työmaavalvonnan tarkoituksena on varmistaa rakentamisen laatu saavutetaan haluttu lopputulos sopimuksen mukaisuus hyvän rakennustavan noudattaminen, jos sopimuksia

Lisätiedot

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria.

Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Onko tilasi pieni? Ajattele suuria. Älä anna pienten tilojen rajoittaa suuria unelmia Oikealla säilytysratkaisulla luot viihtyisän ja inspiroivan ympäristön pieniinkin tiloihin. elfa Utility Home on uusin

Lisätiedot

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum.

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum. Valaistus muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet KEVYET MAATUET MAAJUSSI JA PIKKUJUSSI Luminumin Maajusseilla pystytät ja perustat minkä tahansa pylvään tehokkaasti, helposti ja kevyesti.

Lisätiedot

Vaatimus Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti CE-merkinnällä, kun asetetut kansalliset vaatimustasot tuotteen käyttökohteessa täytetään.

Vaatimus Tuotteen kelpoisuus osoitetaan ensisijaisesti CE-merkinnällä, kun asetetut kansalliset vaatimustasot tuotteen käyttökohteessa täytetään. 1 312 Betonikivi- ja laattapäällysteet 3121 Betonikivi- ja laattapäällysteen tekeminen Betonikivi: betonikivellä kokonaispituuden (pidemmän sivun) ja paksuuden suhde on enintään 4 ja se on joka kohdasta

Lisätiedot

Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle

Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle Ikuistettu Oy Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

Hoitosuunnitelma As Oy Vantaan Seljankukka

Hoitosuunnitelma As Oy Vantaan Seljankukka 7.11.2016 Hoitosuunnitelma As Oy Vantaan Seljankukka Taloyhtiön pihan pensaat ovat osittain varsin hyväkuntoisia, mutta osa alueista on pahoin rikkaruohottuneita, jolloin pensaat kasvavat kituliaasti.

Lisätiedot

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Pihakivet UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Tähän tieto kuvan kivistä Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa UUTUUS! Agorakivet, musta rustiikki Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä

Lisätiedot

Dansand. Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille

Dansand. Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille Dansand Joint Filling Sand Tuotetietoja, patentoitu täyttöhiekka kiveyksille Ehkäise rikkaruohoja ympäristöystävällisesti ja luonnollisesti Dansand Joint Filling Sand pitää kiveykset puhtaina rikkaruohoista

Lisätiedot

KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ

KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ SISUSTUSKIVET RAKENNUSKIVET KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ PIHAKIVET Lataa katalogi QR-koodilla: Sisustuskivet KIVI JOKA KODIN SISUSTAMISEEN Majakiven sisustuskivet ovat suunnitel tu jokaisen kodin pintojen päällystä

Lisätiedot

Hienon asuinalueen muodostuminen

Hienon asuinalueen muodostuminen Hienon asuinalueen muodostuminen Kaikki yhdessä Alueen luonne, yhtenäisyys, yhteinen vaikutelma Luonteva maaston muotoilu maiseman luontaisen muodon mukaan Pihapuuston suhde maisemaan Kukin omalla tontillaan

Lisätiedot

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta

merkintävärillä. 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta 1. Mittaa ja merkitse terassisi arvioitu koko ja sijainti linjalangalla tai suihkuta merkintävärillä. 2. Merkitse terassin korkeus talon etuseinään liitunarulla. 3. Poista kaikki kasvualusta ja korvaa

Lisätiedot

KORTTELISUUNNITELMA - TALTRIKINMÄKI. Näkymä Lusikkatieltä, korttelien ja välistä pohjoiseen.

KORTTELISUUNNITELMA - TALTRIKINMÄKI. Näkymä Lusikkatieltä, korttelien ja välistä pohjoiseen. KORTTELISUUNNITELMA - TALTRIKINMÄKI Näkymä Lusikkatieltä, korttelien 45094 ja 45116 välistä pohjoiseen. Tiivistelmä Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo, tiivistelmä 2.-3. Asemakaava, määräykset 4.-5 Korttelisuunnitelman

Lisätiedot

Ekologinen kierrätysmateriaali vastuullisille piharakentajille ja -suunnittelijoille

Ekologinen kierrätysmateriaali vastuullisille piharakentajille ja -suunnittelijoille Ekologinen kierrätysmateriaali vastuullisille piharakentajille ja -suunnittelijoille PIHA- JA YMPÄRISTÖRAKENTAMISEN TUOTTEET 2018 SISÄLLYSLUETTELO 3 Destaclean puukivi 5 Destaclean 40mm Terassikivi 11

Lisätiedot

MATEMATIIKKA PAOJ2 Harjoitustehtävät

MATEMATIIKKA PAOJ2 Harjoitustehtävät MATEMATIIKKA PAOJ2 Harjoitustehtävät 6. Laske kuvan suorakulmion pinta-ala. ( T ) 1. Täytä taulukko m 12 1,45 0,805 2. Täytä taulukko mm 12345 4321 765 23,5 7. Laske kuvan suorakulmion pinta-ala.( T )

Lisätiedot

PATIO - TERASSI - POLKU - MUURI - REUNAT PIHAELÄMÄÄ. Ideoita ja vinkkejä pihaihmisille

PATIO - TERASSI - POLKU - MUURI - REUNAT PIHAELÄMÄÄ. Ideoita ja vinkkejä pihaihmisille PATIO - TERASSI - POLKU - MUURI - REUNAT PIHAELÄMÄÄ Ideoita ja vinkkejä pihaihmisille KOTI JATKUU ULOS Hyvin suunniteltu, toteutettu ja hoidettu piha on aina kannattava sijoitus, joka nostaa kiinteistön

Lisätiedot

PROBST kivi- ja betonituotetarraimet 70.8.10. Kivileikkurit AL. Tasoituslanat hiekalle EP ja Mini-Plan. Säädettävä sidekivikärry VTK-V

PROBST kivi- ja betonituotetarraimet 70.8.10. Kivileikkurit AL. Tasoituslanat hiekalle EP ja Mini-Plan. Säädettävä sidekivikärry VTK-V 70.8.10 Kivileikkurit AL AL-sidekivileikkuri ja RSAkaarevan pinnan leikkuuterä Jämäkkä ja kevyt kivileikkuri ammattikäyttöön. Laite on helposti siirrettävissä. Yksinkertainen säätö. Molemmissa terissä

Lisätiedot

Liukuvalettavat betoniset reunatuet esitetään julkaisun InfraRYL luvussa 221123. Viitteet 221123 Liukuvalettavat betoniset reunatuet, InfraRYL.

Liukuvalettavat betoniset reunatuet esitetään julkaisun InfraRYL luvussa 221123. Viitteet 221123 Liukuvalettavat betoniset reunatuet, InfraRYL. 1 316 Reunatuet Liukuvalettavat betoniset reunatuet esitetään julkaisun InfraRYL luvussa 221123. 221123 Liukuvalettavat betoniset reunatuet, InfraRYL. 3161.1 Reunatukien materiaalit 3161.1.1 Reunatukien

Lisätiedot

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Pihakivet UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Tähän tieto kuvan kivistä Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa Antiikkikivi, musta Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä silmät kiinni ja

Lisätiedot

TYÖOHJE 4/2010 TYÖOHJE. LammiMuurikivi

TYÖOHJE 4/2010 TYÖOHJE. LammiMuurikivi TYÖOHJE 4/2010 TYÖOHJE LammiMuurikivi LammiMurikivi TYÖOHJE SISÄLLYS 1 LAMMIMUURI 3 2 RAKENNE JA OMINAISUUDET 3 2.1 Rakenne 3 2.2 Ominaisuudet 3 3 KÄYTTÖKOHTEET 3 4 MATALAT JA KORKEAT MUURIT 3 5 MUURIN

Lisätiedot

tripla maisema - materiaalikirjasto

tripla maisema - materiaalikirjasto tripla maisema - materiaalikirjasto 14.9.2016 - materiaalikirjaston lähtökohdat 1. Itä-länsisuunnan korostaminen Maisemasuunnittelun pääelementeissä vahva, dynaaminen itä-länsisuunta. Toissijainen suunta

Lisätiedot

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN ACO Linjakuivatus Asennusohjeet ACO DRAIN Sisältö Käyttöalueet EN 433 -standardin mukaan 3 Symbolit ja kaatotyypit 4 Tärkeitä suunnittelu- ja asennusohjeita Yleiset ja erityiset asennusohjeet 5 ACO DRAIN

Lisätiedot

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ

KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ KERAAMISTEN LAATTOJEN KIINNITYSJÄRJESTELMÄ on kehittänyt uuden kiinnitysjärjestelmän keraamisten julkisivulaattojen kiinnitykseen. HT- Julkisivujärjestelmää voidaan käyttää tuulettuvissa julkisivuissa

Lisätiedot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat sisältävät arvonlisäveron LIUSKEKIVET Altan Harmaa 1-2 cm 5-10 palaa/m2 Tasavahva, harmaa liuskekivi kovaan käyttöön.soveltuu sisälle ja ulos mm. seinien, lattioiden ja tulisijojen 45 kg verhoiluun. Hinta/pakkaus 29.90 /m2 29.90

Lisätiedot

SORAJALOSTEIDEN MYYNTI

SORAJALOSTEIDEN MYYNTI SORAJALOSTEIDEN MYYNTI puh. 010 327 2220 asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi Hinnasto 1.3.2014 Hinnat sis. alv 24% * Tarjoushinnat alueella Kerava, Järvenpää, Tuusula (Hyrylä, Kellokoski), Sipoo (Nikkilä, Linnanpelto),

Lisätiedot

Asennusohje. Viivytys- / sadevesisäiliö

Asennusohje. Viivytys- / sadevesisäiliö Asennusohje Viivytys- / sadevesisäiliö Viivytys- / sadevesisäiliön asentaminen Olet tehnyt erinomaisen valinnan valitessasi Pipelife viivytyssäiliön. Tutustu huolellisesti viivytyssäiliön asennusohjeisiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto

Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto Profiilit kierrätysmuovista Tuotekuvasto MUOVIX Ekokem muovinkierrätys Kierrätysmuovista valmistetut profiilit Muovix-profiileja voidaan käyttää monissa kohteissa, joissa yleensä on totuttu käyttämään

Lisätiedot

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi

Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Miten hoidat ja istutat nurmikkoasi Nurmikon käyttäminen Hemmanetin valmiit nurmikot kestävät heti että niitten päälle kävellään. Mutta alussa kannattaa olla vähän varovainen ettei rasita nurmikkoa liikaa

Lisätiedot

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS Muottikaluston osat Muottikasetit 500 X 2200 mm sisäkasetti 500 x 2700 mm ulkokasetti 200/200 x 2200 mm sisäpuolen sisänurkkakasetti 200/200 x 2700 mm ulkopuolen sisänurkkakasetti

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

Esitteen otsikko 2006

Esitteen otsikko 2006 TYÖSELOSTUS KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Slogan Esitteen otsikko 2006 www.nurmijarvi.fi 1. Yleistä Työkohteiden määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja

Lisätiedot

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Asennusohje Tuote no.. 000655 1(5) Lue asennusohjeet huolellisesti ennen kuin aloitat asennuksen. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Tavallinen

Lisätiedot

Vihervi sikko Oy Koristekivet & koristesorat

Vihervi sikko Oy  Koristekivet & koristesorat Viherviisikko Oy Koristekivet & koristesorat 0 S i v u Koristekivet: Rantakivi Rantakivi on veden hioma luonnonkivi, jossa on paljon kauniita värisävyjä. Rantakiveä voi käyttää monipuolisesti kaikkialla

Lisätiedot

SABLONIMAALAUS Persoonallisia sisustuksia

SABLONIMAALAUS Persoonallisia sisustuksia OPAS GUIDE SABLONIMAALAUS Persoonallisia sisustuksia 1 Ideoi, innostu ja onnistu yhdessä Tikkurilan kanssa Sablonimaalaus tuo käyttöösi loputtomasti uusia mahdollisuuksia muokata maalilla sisustuksesi

Lisätiedot

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage

UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Pihakivet UUTUUS! Agorakivet, harmaa vintage Tähän tieto kuvan kivistä Antiikkikivi ja Antiikkikivi puolikas, harmaa UUTUUS! Agorakivet, musta rustiikki Pihaunelmasta unelmapihaksi Nojaa taakse, pistä

Lisätiedot

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle

Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Tietopaketti energiakaivon porausprosessista kaivon tilaajalle Keruukontti saapuu Ennen porausta kohteeseen tuodaan kivituhkan keruuseen tarkoitettu kontti, jonka mitat ovat n. 2m x 2m x 3,5m. Kontin paikka

Lisätiedot

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille:

Uponor-mökkituotteet. Toimintaperiaate. Mökeille ja rantasaunoille: Uponor-mökkituotteet Toimintaperiaate Uponor-mökkituotteet on suunniteltu erityisesti pienten pesuvesimäärien käsittelyyn matalavarusteisilla kesämökeillä ja rantasaunoilla. Mökeille ja rantasaunoille:

Lisätiedot

Vierailulla. lokakuu 2012 ULKOMAISIA PIHAKOKONAISUUKSIA. terassi 7/2012. 58. Lopputulos puhuu puolestaan Inspiroivia pienpihoja kanadalaisittain

Vierailulla. lokakuu 2012 ULKOMAISIA PIHAKOKONAISUUKSIA. terassi 7/2012. 58. Lopputulos puhuu puolestaan Inspiroivia pienpihoja kanadalaisittain KUVAT EARTHINC. Vierailulla lokakuu 2012 ULKOMAISIA PIHAKOKONAISUUKSIA 58. Lopputulos puhuu puolestaan Inspiroivia pienpihoja kanadalaisittain 57 LOPPUTULOS PUHUU PUOLESTAAN Inspiroivia pienpihoja kanadalaisittain

Lisätiedot

Kenguru 2011 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2011 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 1 / 7 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos et halua

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri!

Toteuta unelmiesi laituri! Toteuta unelmiesi laituri! Laituri Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. Laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista käyntisilloista ja päätyosista sekä JYRY- tai JYSKY-ponttoneista.

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Vaatimus Kourut ovat mekaanisilta ominaisuuksiltaan vastaavia kuin kouruihin liittyvät vastaavista materiaaleista tehdyt päällysterakenteet.

Vaatimus Kourut ovat mekaanisilta ominaisuuksiltaan vastaavia kuin kouruihin liittyvät vastaavista materiaaleista tehdyt päällysterakenteet. 1 Tässä luvussa esitetään betonikouruista, luonnonkivistä ja linjakuivatuselementeistä rakennetut hulevesikourut. Muovikourut esitetään julkaisussa InfraRYL. 221292 Muovikourut, InfraRYL. Asfalttikourut

Lisätiedot

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia Terassielämää

syytä Twinson valita Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia  Terassielämää 5 valita syytä Twinson Vertaa puukomposiittilautojen ominaisuuksia http://www.twinson.fi Terassielämää Tietoa terassin, parvekelattian ja laiturin rakentajalle Nykyaikainen ulko-oleskelutila rakennetaan

Lisätiedot

Pihakivet Hinnasto 2016

Pihakivet Hinnasto 2016 Pihakivet Hinnasto 2016 Pihakivihinnasto 1.3.2016 Tuotteidee laatua valvoo Inspecta Sertifiointi Oy. Lakan Betoni Oy:llä on sertifioidut ISO 9001:2008 laatu- ja ISO 14001:2004 ympäristöjärjestelmä (Inspecta

Lisätiedot

Ammattimatematiikan tuki

Ammattimatematiikan tuki Ammattimatematiikan tuki 1) Kuinka monta prosenttia a) 350 grammaa on 15 kilogrammasta b) 20 euroa on 260 eurosta c) 15 minuuttia on 3 tunnista d) 80 senttiä on 20 eurosta e) 56 senttimetriä on 3,2 metristä?

Lisätiedot

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle 1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle TrendyNailWraps kynsikalvot on valmistettu yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle joka on niin kestävä että sen päälle voidaan karhentamisen jälkeen

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ACO Nordic. ACO Hexaine. ACO HexaLine. Tyylikäs, yksinkertainen ja toimiva pihan linjakuivatusjärjestelmä. ACO HexaLine

ACO Nordic. ACO Hexaine. ACO HexaLine. Tyylikäs, yksinkertainen ja toimiva pihan linjakuivatusjärjestelmä. ACO HexaLine ACO Nordic ACO Hexaie 1 Tyylikäs, yksikertaie ja toimiva piha lijakuivatusjärjestelmä 2 Tyylikäs, yksikertaie ja toimiva piha lijakuivatusjärjestelmä ACO HEXALINE o suuiteltu käytettäväksi autotallie,

Lisätiedot

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle A-betoni, istutusastia TORI Tori on suorakaiteenmuotoinen sileä- tai rouhepintainen istutusastia. Leveys on 400 mm, pituus 1000 mm ja korkeus 400 mm. Paino 220 kg. Tori ja Puisto sarjojen istutusastioita

Lisätiedot

Tyylikästä tilan hallintaa

Tyylikästä tilan hallintaa Tyylikästä tilan hallintaa Säilytysjärjestelmät mittojesi mukaan www.iskukeittiot.fi Modernit tarpeet ja halu uudistaa suomalaista sisustusta. Isku Keittiöissä. Miksi komeron pitäisi näyttää komerolta?

Lisätiedot

Kiertolii(ymien kiveykset Nupu ja noppakivet liikennealueilla

Kiertolii(ymien kiveykset Nupu ja noppakivet liikennealueilla Kiertolii(ymien kiveykset Nupu ja noppakivet liikennealueilla Liikennekuormituksen erityispiirteet Liikenteestä aiheutuva syklinen kuormitus on satunnaista, eri kokoisia, painoisia ja eri nopeuksilla liikkuvia

Lisätiedot

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivät milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme kaipaamaan läheistämme. Kun kaipuu koskettaa, yhdessä elettyjen

Lisätiedot

Markkinajohtaja lemmikkieläinporteissa! Tuotekuvasto

Markkinajohtaja lemmikkieläinporteissa! Tuotekuvasto TM Markkinajohtaja lemmikkieläinporteissa! 2014 Tuotekuvasto TM Carlson Pet Products perustettiin kun me lemmikeillemme omistautuneet harrastajat huomasimme, että lemmikkiportteja ei ole olemassa. Ihmiset

Lisätiedot

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä

Tee itse. 5 helppoa jouluvinkkiä Tee itse 5 helppoa jouluvinkkiä Askartele lautasliinarenkaita Onko sinulla vanhoja kuluneita farkkuja, joita et enää käytä? Voit askarrella niistä lautasliinarenkaita ja kattaa pöydän koreasti joulun alla.

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri!

Toteuta unelmiesi laituri! Toteuta unelmiesi laituri! UKM-ponttonit UKM-valmislaituri UK-Muovi Oy www.ukmuovi.fi Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. UKM-laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista

Lisätiedot

siltojen korjaus SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET 2.914 BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET

siltojen korjaus SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET 2.914 BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET siltojen korjaus TIEHALLINTO, SILTATEKNIIKKA SILTAAN LIITTYVÄT RAKENTEET BETONIKIVIVERHOUKSEN TEKO TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET 06/08 (korvaa ohjeen 12/95) 2.914 1 KÄYTTÖKOHTEET JA KÄYTÖN EDELLYTYKSET

Lisätiedot

Kansi-istutukset ja kustannuksia säästävät altakastelujärjestelmät!

Kansi-istutukset ja kustannuksia säästävät altakastelujärjestelmät! Kansi-istutukset ja kustannuksia säästävät altakastelujärjestelmät! Sami Nieminen Schetelig Oy Kuvat Elina Vuori / Puutarha&Kauppa Mona Plant System Miten säästät vettä, aikaa ja rahaa? Ja mistä kustannustehokkuus

Lisätiedot

-50 % alennukset jopa. Kaikki laattojen hinnat alennettu ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT

-50 % alennukset jopa. Kaikki laattojen hinnat alennettu ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT ENNENNÄKEMÄTTÖMÄT NETTOPÄIVÄT - Laatat - Vinyylilankut - Laminaatit - Kattopaneelit - Parketit - Kaikki laattojen hinnat alennettu alennukset jopa -50 % Parasta palvelua rakentajille jo vuodesta 1989 Oman

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT SEINÄ/LATTIA -VALOT Seinävalaisimien avulla voi helposti ja nopeasti muuttaa huoneen tyyliä ja tunnelmaa. Meiltä löytyy seinävalaisimia sekä sisä- että ulkokäyttöön ja värilämpötilasta riippuen valaistuksen

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

Ruotsinpyhtää Tesjoki Skårbäcksmossen, sotilasleiripaikan kartoitus ja koekaivaus

Ruotsinpyhtää Tesjoki Skårbäcksmossen, sotilasleiripaikan kartoitus ja koekaivaus Väliraportti 1.7.2009 Ulrika Köngäs Ruotsinpyhtää Tesjoki Skårbäcksmossen, sotilasleiripaikan kartoitus ja koekaivaus Ruotsinpyhtään Skårbäcksmossenin 1700-luvun sotilasleirin alueella suoritettiin arkeologiset

Lisätiedot

Honnin padon korjaaminen

Honnin padon korjaaminen Honnin padon korjaaminen Pato puhki säätökaivon vierestä Säätökaivon putken ympäriltä syöpynyt maata ja kaivo kallistunut Patorakenteeseen jääneen puunrungot ja onkalot sekä liian kapea pato perimmäiset

Lisätiedot

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2014. Tulia L100/550 erikoismalli 1

TULIA. Varaavat tiilitulisijat 2014. Tulia L100/550 erikoismalli 1 TULIA Varaavat tiilitulisijat 2014 Tulia L100/550 erikoismalli 1 TULIA -tulisija aito, tiilitakka TULIA -tulisijat valmistetaan aidosta tiilestä TULIA -tulisijat valmistetaan keraamisista poltetuista tiilistä.

Lisätiedot

Harsot, kankaat ja katteet

Harsot, kankaat ja katteet Harsot, kankaat ja katteet Missä ja miten käytetään erilaisia puutarhan kankaita? Tutustu oppaaseen niin tiedät, kuinka kasvit suojataan paahtavalta auringolta ja kylmältä tuulelta, mikä estää maalajeja

Lisätiedot