Tikkurilan urheilupuisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tikkurilan urheilupuisto"

Transkriptio

1 1/24 Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kaupunginosa 63 Viertola Tikkurilan urheilupuisto Asemakaavan muutoksen selostus, sekä tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro / II

2 2/24 1 Perus ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kaupunginosa 63 Viertola Osa korttelia Tonttijaon muutos Osa korttelia Vireille tulo Kaupunkisuunnittelulautakunta , Kaupunginhallitus 1.2 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Viertolan kaupungin-osassa Osmankäämintien itäpuolella Läntisen Valkoisenlähteentien ja Lummetien välissä. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Tikkurilan urheilupuiston kaavamuutos nro , jota on hakenut Vantaan kaupungin yrityspalvelut Aloitteen kaavamuutoksesta on tehnyt Kiinteistö Oy Tikkurilan Urheilutalo, joka on osittain vuokrannut tontin 63191/17 ja ylläpitää aluetta Vantaan kaupungin kanssa yhdessä keskinäisin sopimuksin. Kaavamuutos mahdollistaa kahden uuden harjoitusjäähallin rakentamisen kahden rakennetun hallin lisäksi.

3 3/ Selostuksen sisällysluettelo 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT TUNNISTETIEDOT KAAVA-ALUEEN SIJAINTI KAAVAN NIMI JA TARKOITUS SELOSTUKSEN SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO SELOSTUKSEN LIITEASIAKIRJOISTA LUETTELO MUISTA KAAVAA KOSKEVISTA ASIAKIRJOISTA, TAUSTASELVITYKSISTÄ JA LÄHDEMATERIAALISTA TIIVISTELMÄ KAAVAPROSESSIN VAIHEET ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN LÄHTÖKOHDAT SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö... 5 Väestön rakenne ja kehitys kaava-alueella Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA SITÄ KOSKEVAT PÄÄTÖKSET OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ Osalliset Vireille tulo ja osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Prosessin aikana syntyneet tavoitteet, tavoitteiden tarkentuminen Valittujen vaihtoehtojen vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu ASEMAKAAVAN KUVAUS KAAVAN RAKENNE Mitoitus YMPÄRISTÖN HÄIRIÖTEKIJÄT KAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET NIMISTÖ ASEMAKAAVAN TOTEUTUS TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS KAAVAMUUTOSTYÖHÖN OSALLISTUNEET Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista 1. Asemakaavan seurantalomakkeet 2. Asemakaavanmuutos 1:2000 / Asemakaavamerkinnät ja määräykset 3. Mielipiteiden luettelo

4 4/24 4. Tikkurilan urheilupuiston sadevesiviemärin siirto/ Yleissuunnitelmaluonnos/Vantaan kaupunki Luettelo muista kaavaa koskevista asiakirjoista, taustaselvityksistä ja lähdemateriaalista 1. Vantaa alueittain Asemakaavan muutoksen selostus. 3. Vantaan moderni rakennuskulttuuri , Amanda Eskola, Inventointi-raportti, Vantaan kaupunki 2002, C15:2002, VMK 12, KSY 9/ Tiivistelmä 2.1 Kaavaprosessin vaiheet Kaavamuutosta on hakenut Vantaan kaupungin yrityspalvelut Kiinteistö oy Tikkurilan urheilutalon aloitteesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui ja kaavan vireilletulosta ilmoitettiin Vantaan Sanomissa elokuussa Mielipiteet tuli jättää viimeistään Kaupunkisuunnittelulautakunta tekee päätöksen MRA 27 :n mukaisesta nähtäville panosta, lausuntojen pyytämisestä sekä maksuluokasta. Kaavamuutoksen nähtävillä olosta ja voimaan tulosta kuulutetaan Vantaan Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa, kaupungin ilmoitustaululla sekä muussa kunnassa asuville maanomistajille tavallisella kirjeellä. Kaavamuutos oli nähtävillä Muistutuksia ei tullut. Lausuntoja saatiin kaksi kappaletta. Kaupunkisuunnittelulautakunta tekee päätöksen edelleen kaupunginhallitukselle kaavamuutoksen hyväksymistä varten. Kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Kaavamuutosta voi seurata myös kaupunkisuunnittelun kotisivuilta osoitteesta ja maankaytto 2.2 Asemakaava Tikkurilan urheilupuistoon rakennetaan harjoitusjäähalli ja varataan tila myös toiselle harjoitusjäähallille. Jäähallit sijoittuvat osittain Peltolan koulun tontille, jonka vuoksi kaavamuutoksessa muutetaan myös tonttijakoa siten, että urheilupuiston tontti merkitään numerolla 21 ja Peltolan koulun ja päiväkodintontti numerolla 22. Rakennusoikeus merkitään tehokkuuslukuna tontilla 21 e=0.30 ja tontilla 22 e= 0.60, rakennusoikeus tonteilla kasvaa yhteensä 8457 k-m2. Alueelle saa rakentaa III kerroksisia rakennuksia. Trafix Oy on laatinut paikoitussuunnitelman Urheilupuiston alueelle, jonka mukaan kaavaan on merkitty pysäköintialueen rajat. Jalankulku- ja polkupyöräreitit on merkitty kaavaan ohjeellisena. Tikkurilan uimahalli on merkitty sr-merkinnällä suojeltavaksi rakennukseksi.

5 5/ Asemakaavan toteuttaminen Jäähallit on tarkoitus rakentaa vaiheittain. 3 Lähtökohdat 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alueella sijaitsee mm. Peltolan koulu, uimahalli, päiväkoti, urheilutalo, ensimmäinen harjoitusjäähalli, retkeilymaja, Valtti Areena, kuplahalli, kioski, omakotitalo, saunarakennus sekä palloilukenttiä Luonnonympäristö Alue on pinnanmuodoltaan tasaista pääasiassa savimaata. Peltolan koulun tontin lounaiskulmauksessa on puustoa Rakennettu ympäristö Viertolan kaupunginosassa Väestön rakenne ja kehitys Viertolan kaupunginosan väkiluku on ollut kasvussa aina 2000 luvun

6 6/24 alkupuolelle saakka, joskin huippuvuodet sijoittuvat 1980-luvulle. Sen jälkeen väkiluku on pysytellyt samalla tasolla, ollen vuoden 2011 alussa Viertolassa asuu suhteellisesti enemmän vanhuksia ja vähemmän alle 16-vuotiaita. Monet asukkaista ovat lapsettomia pariskuntia. Kaupunki-/taajamakuva Muutosalue rajautuu etelässä Viertolan ja pohjoisessa Hiekkaharjun pientaloalueisiin. Elinkeinoelämä Kaupunginosan työpaikkakehitys on ollut aaltoilevaa. Esimerkiksi vuosina 1990 ja 2000 alueella oli runsaat työpaikkaa, kun useina muina vuosina työpaikkojen määrä on ollut tuntumassa. Vuonna 2008 Viertolassa oli hieman yli työpaikkaa. Palvelut Kaavamuutosalue on samaa toiminnallista kokonaisuutta Tikkurilan kaupunginosan kanssa. Tikkurilan puolella on joukko kaupungin virastoja sekä kauppojen ja ravintoloiden keskittymä. Alueelta on siis helppo saavuttaa kaupalliset palvelut, mutta myös julkiset palvelut ovat kunnossa. Kaupunginosassa on Viertolan alakoulu, Peltolan yläkoulu ja Jokirannan erityisopetusta antava yhtenäiskoulu. Tikkurilan urheilupuiston viereen rakennettiin vuonna 1997 sipulikattoinen ortodoksinen kirkko. Musiikin ja tanssin harrastajat suuntaavat tanssiteatteri Raatikkoon, joka tuottaa tanssiteoksia kaikenikäisille. Virkistys Tikkurilan urheilupuisto on Itä-Vantaan suurin liikuntakeskittymä, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia liikunnan harrastukseen. Muut lähiviheralueet sijoittuvat Viertolan kaupunginosan pohjoisosaan, Tikkurilan urheilupuiston ja Kylmäojan tuntumaan. Kehityskuvassa 2006 on esitetty Tikkurilan keskusta maiseman ja viheralueiden kehityskuva. Tikkurilan urheilupuisto on yhteys Tikkurilan keskustasta Kylmäojaan tukeutuvaan Tikkurilan keskuspuistoon. Tikkurilan urheilupuistoa pitkin pitäisi saada toteutumaan vehreä ja viihtyisä kevyen liikenteen yhteys keskustasta Keskuspuistoon. Tikkurilan urheilupuisto on myös tärkeä sisääntulonäkymä Tikkurilan keskustaan saavuttaessa. Liikenne Kaava-alue rajautuu pohjoisessa Läntiseen Valkoisenlähteentiehen, idässä LPA-alueeseen ja etelässä Lummetiehen. Kaavamuutosalueen länsipuolella oleva Osmankäämintie on rakennettu katu. Urheilupuistoon liitytään Läntiseltä Valkoisenlähteentieltä ja koulun ja päiväkodin tontille Lummetieltä. Alueelle on hyvät joukkoliikenneyhteydet. Bussilinjoilla 50, 55, 63, 68 ja 72 pääsee Läntisen Valkoisenlähteen tien pysäkeille mm. Tikkurilasta, Myyrmäestä, Ilolasta ja Korsosta.

7 7/24 Rakennettu kulttuuriympäristö ja muinaismuistot Vantaan Tikkurilan uimahalli, valmistuessaan pohjoismaiden suurin uimahalli, valmistui 1968 ja siellä oli maan ensimmäinen 50 metrin uima-allas. Halli on muodoltaan osa pallon segmenttiä, se on teräsbetonirakenteinen neljän hallin pituussuuntaan olevan kaaren varaan. Lasiseinä avautuu lounaaseen. Allas on 13,5 m x 50 m, kuusi rataa ja uimahyppyjen suorituspaikat. Hyppytornin korkein taso 10 m. Leikki- ja opetusallas ja katsomo. Tikkurilan uimahallin suunnittelivat Vantaan kunnanarkkitehdit Karl Haglund ja Pauli Sulonen. Pauli Sulosesta tuli Vantaan ensimmäinen kaupunginarkkitehti 1970-luvun alussa. Tikkurilan uimahalli on arvotettu vantaan rakennusperinnön kannalta merkittäväksi kohteeksi A2 (Vantaan moderni rakennuskulttuuri , Amanda Eskola, Inventointi-raportti, Vantaan kaupunki 2002). Tikkurilan uimahalli 1968 (kuva Helsingin pitäjä 1970)

8 8/24 Tikkurilan uimahalli nykyisin, Google Tekninen huolto Aluetta palvelevat yleiset vesijohdot ja viemärit on rakennettu. Nykyinen hulevesiviemäri kulkee rakennettavien hallirakennusten kohdalla ja sitä joudutaan siirtämään metriä. Muilta osin hallit voidaan liittää nykyiseen vesi- ja viemäriverkkoon Maanomistus Alueen omistaa Vantaan kaupunki. Vuokralaisena toimii Kiinteistö Oy Tikkurilan urheilupuisto. 3.2 Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Valtakunnalliset alueiden käyttötavoitteet Valtioneuvoston päättämien (tarkistettu ) valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden erityistavoitteena on mm., että asuin-, työpaikka- tai palvelu-toimintojen alueita ei sijoiteta irralleen olevasta yhdyskuntarakenteesta. Jalankulun ja pyöräilyn verkostoja varten on varattava riittävät alueet ja edistettävä niiden jatkuvuutta. Tavoitteiden mukaisuus on selvitetty tarkemmin kohdassa 5.2. Hanke on näiden tavoitteiden mukainen.

9 9/24 Maakuntakaavassa (YM ) alue on taajamatoimintojen aluetta. Yleiskaavassa (Kv ) alue on julkisten palvelun ja hallinnon aluetta (PY) ja palvelujen aluetta (P1).

10 10/24 Asemakaavassa (YM ) alue on yleisten rakennusten korttelialuetta (Y) ja urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YU). Päätökset Työ on kaupunkisuunnittelun kevään ja syksyn 2013 työohjelmassa. Esisuunnitelmat P&R Arkkitehdit Oy on laatinut alustavia suunnitelmia hankkeesta. Rakennusjärjestys Vantaan kaupungin rakennusjärjestys on ollut voimassa lähtien. Tonttijako- ja rekisteri Kiinteistö on Vantaan kiinteistörekisterissä. Pohjakartta Alueen pohjakartta täyttää kaavoitusmittauksista ja kaavojen pohjakartoista annetun asetuksen 1284/1999 asettamat vaatimukset. Rakennuskiellot Alue ei ole rakennuskiellossa. 4 Asemakaavan suunnittelun vaiheet 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Vantaan kaupungin yrityspalvelut haki kaavamuutosta kesäkuussa 2012 Kiinteistö oy Tikkurilan urheilutalon aloitteesta. Kaavamuutos oli kaupunkisuunnittelun syksyn 2012 ja on edelleen kevään ja syksyn 2013 työohjelmassa.

11 11/ Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Kunnan jäsenet Alueen maanomistajat ja maanvuokraajat Viereisten ja vastapäisten alueiden omistajat ja vuokralaiset (naapurit) Kaupunginosan tai lähialueen asukkaat, yritykset ja työntekijät, asukas- ym. yhdistykset Ne, jotka katsovat olevansa osallisia Vireille tulo ja osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistui Vireille tulosta ilmoitettiin Vantaan Sanomissa elokuussa 2012 sekä vuoden 2012 syksyn ja 2013 kevään työohjelmissa. Mielipiteet tuli jättää mennessä. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Hakijan tavoitteena on toisen ja myöhemmin kolmannen harjoitusjäähallin rakentaminen. Vantaan kaupungin tavoitteena on edesauttaa rakennushankkeen toteutumista. Mielipiteissä käy ilmi osallisten tavoitteita Prosessin aikana syntyneet tavoitteet, tavoitteiden tarkentuminen Mielipiteet Mielipiteitä saatiin 12 kpl. Mielipiteissä kiinnitettiin huomiota kevyenliikenteen yhteyksien toimivuuteen, skeittialueen sijaintiin, Tikkurilan urheilupuiston nimen kirjoitusasuun ja sijaintiin kaavakartalla, lastentoimintapuiston sijaintiin ja käyttöön, jäähallien määrään, tarpeeseen ja hallien erilaisiin käyttömahdollisuuksiin, muiden urheilu- ja harrastustoimintojen kehittämiseen ja lisäämiseen alueella sekä autojen pysäköinnin sijoittumiseen. Mielipiteissä tuli esille myös Vantaan muiden urheilupuistojen ja kenttien määrä ja tarve sekä uimahallirakennuksen suojelu. Mielipiteiden tarkemmat sisällöt löytyvät selostuksen liiteasiakirjoista. Mielipiteiden huomioon ottaminen kaavassa. Kaavaan on piirretty ohjeelliset pyöräily- ja jalankulkureitit siten, että alueella pääsee sekä länsi itäsuunnassa että pohjois eteläsuuntaisesti kulkemaan. Läntiseltä Valkoisenlähteentieltä Lummetielle ajamista autolla alueen läpi ei ole määritelty kaavassa. Tikkurilan urheilupuiston nimi on lisätty kaavan YU alueelle. U-alueen nimi tulee tarkistaa erillisellä päätöksellä MRL 55 mukaisesti.

12 12/24 Lasten toimintapuisto hankkeelle ei ole varattu aluetta tässä kaavamuutoksessa. Toimintapuisto toteutuu myöhemmin johonkin muuhun paikkaan, mutta skeittipaikkaa harkitaan sijoitettavaksi tontin 22 tuntumaan. Urheilu- sekä muiden toimintojen kuten esim. petanque- ja beach volley-kentän tai maauimalan rakentamista ei tällä kaavamuutoksella ole estetty. Kaavamuutos ei ota kantaa harjoitusjäähallien käyttäjäryhmiin, mutta muutoksen alullepanija Kiinteistö Oy Tikkurilan Urheilutalon edustajat ovat ilmaisseet, että harjoitusjäähallit ovat myös muidenkin kuin jääkiekkoa harrastavien käytössä. Trafix Oy on laatinut pysäköintialue selvityksen ja kaavaan on merkitty pysäköintiin käytettävät alueet p-merkinnällä. Liljatien päähän ei ole osoitettu autojen pysäköintiä. Mikäli kaapeleita tai kaukolämpöputkia joudutaan siirtämään toimitaan Vantaan kaupungin ja Vantaan Energia Oy:n laaditun yhteistyösopimuksen mukaisesti. Jäänpuhdistuksesta syntyvä lumi kuljetetaan tarvittaessa pois. Tämä kaavamuutos ei ole esteenä muiden suunniteltujen urheilupuistohankkeiden toteuttamiselle Valittujen vaihtoehtojen vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu Kaavamuutosta laadittaessa on tarkasteltu MRA 1 :n mukaisia vaikutuksia. Arvioinnissa on kuvattu muutos nykytilan, voimassa olevan asemakaavan ja kaavamuutoksessa suunnitellun tilanteen välillä. Kaupunkikuva Nykytilanteessa tontille on rakennettu koulu, päiväkoti, urheilutalo, uimahalli, jäähalli ja harjoitusjäähalli. Voimassa olevan kaavan mukaan alueelle voi rakentaa yleisiä rakennuksia ja urheilutoimintaa palvelevia rakennuksia. Kaavamuutos ei muuta alueen käyttötarkoituksia, mutta muutoksella mahdollistetaan kahden harjoitusjäähallin rakentaminen tulevaisuudessa. Liikkumisturvallisuus Nykytilanteessa autoliikenne aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille uimahallin, urheiluhallin ja jäähallin edustalla. Alue on rakennettu voimassa olevan kaavan mukaisesti. Kaavamuutoksen suunnitteluvaiheissa on edellytetty pysäköintialueen uudelleen suunnittelua jalankulkijoiden turvallisuuden lisäämiseksi. Trafix Oy:n tekemä suunnitelmaluonnos pysäköinnin järjestämisestä on otettu huomioon kaavakartan rajauksissa.

13 13/24 Tekninen huolto Hulevesiviemärin linjaa joudutaan siirtämään m. Muilta osin harjoitusjäähallit voidaan liittää nykyiseen vesi- ja viemäriverkkoon. Kaavamuutos ei tuo muutoksia kunnallistekniikan tarpeisiin. Ekologisuuteen Voimassa olevassa kaavan mukaan alueen liikerakennus toisi ympäristöön melua, liikennettä ja päästöjä verrattuna nykytilanteeseen ja kaavamuutoksessa esitettyyn tilanteeseen. Palveluihin Kaavaratkaisu lisää Vantaan urheilutoimintapalveluita. Väestön rakenteeseen ja kehitykseen Kaavamuutoksella ei ole vaikutusta väestörakenteeseen. Työpaikkoihin ja elinkeinotoimintaan Voimassa olevan kaavaan verrattuna alueen työpaikat hieman lisääntyvät. 5 Asemakaavan kuvaus 5.1 Kaavan rakenne Kaavamuutosalueen käyttötarkoitukset ovat urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YU) sekä yleisten rakennusten korttelialue (Y). YU alue on Tikkurilan urheilupuiston aluetta, jossa sijaitsee mm. uimahalli urheilutalo, harjoitusjäähalli sekä erilaisia pelikenttiä. Y alueella sijaitsevat Peltolan koulurakennus ja päiväkoti.

14 14/24 Tikkurilan uimahalli on merkitty kaavaan sr -merkinnällä suojeltavaksi rakennukseksi. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus, jonka ominais- ja erityispiirteet tulee säilyttää. Kaavaan on merkitty pysäköintiin käytettävät alueet p -merkinnällä. Pysäköintialueille liitytään Läntiseltä Valkoisenlähteentieltä. Y- tontille liitytään Lummetieltä. Jalankulku ja pyörätiet on merkittykaavakartalle ohjeellisina Mitoitus Urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueella (YU) on pinta-alaltaan m2. Sen rakennusoikeus on ilmoitettu tonttitehokkuutena e=0.30, joka on kerrosneliömetreinä k-m2. YU -alueen rakennusoikeus kasvaa 8368 k-m2. Yleisten rakennusten korttelialue (Y) on pinta-alaltaan m2. Sen rakennusoikeus on ilmoitettu tonttitehokkuutena e=0.60, joka on kerrosneliömetreinä k-m2. Vaikka Y -tontin pinta-ala pienenee, sen rakennusoikeus kasvaa 89 k-m2. Alueelle saa rakentaa I-III -kerroksisia rakennuksia. Autopaikkojen määrä alueella on 581 kpl ja lisäksi on suunniteltu 154 polkupyörä- ja 36 mopopaikkaa. Autopaikkojen vuorottaiskäyttömahdollisuus huomioidaan kokonaispaikkamäärää määritettäessä. 5.5 Ympäristön häiriötekijät Läntiseltä Valkoisenlähteentieltä tulee tieliikennemelua alueelle. Melu ei kantaudu kuitenkaan niin häiritsevänä kaava-alueen eteläosissa sijaitsevien koulu- ja päiväkotirakennuksiin saakka, että kaavassa pitäisi rajoittaa tulevaa rakentamista. Alla olevassa kuvassa on kuvattu punaisella Läntisen Valkoisenlähteen tien tiemelu ennuste db vuonna 2030.

15 15/24 Tieliikennemelu ennuste db koulu päiväkoti 5.6 Kaavamerkinnät ja määräykset Kaavamerkinnät ja määräykset ovat selostuksen liitteenä. 5.7 Nimistö Nimistötyöryhmä on tehnyt päätöksen kokouksessaan , että nimi pitää kirjoittaa asemakaavassa muotoon Tikkurilan urheilupuisto, Dickursby idrottspark, kuten virasto ja opaskartoissa. Nimi on kirjoitettu kaavakartassa YU-alueelle kursiivilla. 6 Asemakaavan toteutus Havainnekuva ensimmäisen harjoitusjäähallin valmistuttua

16 16/24 Havainnekuva kummankin harjoitusjäähallin valmistuttua 6.2 Toteuttaminen ja ajoitus Ensimmäisen harjoitusjäähallin rakentaminen on tarkoitus käynnistää kaavamuutoksen saatua lainvoiman. Toinen halli rakennetaan myöhemmin. 7 Kaavamuutostyöhön osallistuneet Aluearkkitehti Aluearkkitehti vs. Kaavoitusteknikko Suunnitteluavustaja Kiinteistökehityspäällikkö Kaupunkisuunnittelujohtaja Maisemasuunnittelija Liikenneinsinööri Suunnitteluinsinööri Suunnitteluhortonomi Rakennustutkija Talous- ja hallintojohtaja Toimistoarkkitehti Strategia-asiantuntija Liikuntapäällikkö Hallinnollinen käsittely: Suunnitteluavustaja Kaavoitussihteeri Kaavoitussihteeri Suunnitteluavustaja Suunnitteluavustaja Asta Tirkkonen lähtien Merja Häsänen saakka Anna-Liisa Vanhala Kimmo Kangas Sakari Koivisto Tarja Laine Laura Muukka Ilari Heiska Antti Auvinen Eija Välimäki Anne Vuojolainen Eila Tanninen Aimo Kurki Laura Heikkilä Leena Rusanen Tarja Itätalo Sari Ikonen Elise Savolainen Raija Vihakara Raija Lehtola

17 17/24 Suunnitteluavustaja Merja Kuparinen Hakijan Kiinteistö Oy Tikkurilan Urheilutalon edustajat: Markku Weckman Jukka Antila Konsultit P&R ARKKITEHDIT OY Trafix Oy Vantaalla Asta Tirkkonen Aluearkkitehti Anna-Liisa Vanhala Kaavoitusteknikko

18 18/24

19 19/24

20 Vantaan kaupunki, Kaupunkisuunnittelu, Asemakaavan muutos , / II 20/24

21 21/24

22 22/

23 23/24

24 Ortokuva Sadevesiviemäri d1000b Urheilupuiston kohdalta Vantaan kaupunki, Kaupunkisuunnittelu, Asemakaavan muutos , / II 24/24

25 VANTAAN KAUPUNKI MIELIPITEIDEN KOONTI Kaupunkisuunnittelu Asemakaavan muutos nro , 63 Viertola Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan Eija Välimäki Maankäytön ja ympäristön toimiala Kuntatekniikan keskus/ Viheralueyksikkö Timo Kallaluoto Elisabeth Bhatti Näsiäkuja 4A Vantaa Museovirasto Rainer Skogberg Anne Lehtonen Näsiäkuja 3 b Vantaa Vantaan Energia Mikko Tella Reijo ja Anneli Nerg Liljatie 43, Vantaa Vantaan kaupungin sivistystoimi vastustaa Peltolan koulun tontin pienentämistä KD Tikkurilan paikallisosaston johtokunta Yhteydenotot osaston sihteerille: Sirkka Salmi-Mehtonen Mistelikuja 22 C Vantaa Petri Muinonen, Lummetie 13 asukas p Suullisena mielipiteitä ei tullut. P:\Maank\ASO\ \Kaavasuunnittelija\Asiakirjat\Mielipiteet - Kuulemisvaiheessa tämä kansio P:\Maank\ASO\ \ASIAKIRJAT\MIELIPITEET\Mielipiteet (ja päiväys)

26 VANTAAN KAUPUNKI URHEILUPUISTON SADEVESIVIEMÄRIN SIIRTO YLEISSUUNNITELMA LUONNOS

27 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto Nykytilanne Maaperä ja perustamistapa Vaihtoehtoiset linjaukset 4.1 Peruslinjaus VE Laajennettu linjaus VE Kustannukset 5.1 Putkilinjan rakentaminen Maaperän vahvistaminen Muiden putkien ja kaapelien siirrot Kaivannon tuenta Työnaikaiset pumppauskustannukset Kokonaiskustannukset Johtopäätökset...7 Liitteet: 1. Perusvaihtoehdon (VE1) kustannusarvio 2. Laajennetun vaihtoehdon (VE2) kustannusarvio 2

28 1. Johdanto Vantaan kaupungin urheilutoimi on tutkimassa mahdollisuutta rakentaa 1-2 uutta harjoitusjäähallia Tikkurilan urheilupuiston nykyisen jäähallin yhteyteen. Nykyisen jäähallin eteläpuolella kulkee betoninen sadevesiverkoston runkoviemäri d1000, joka on jäämässä uusien hallirakenteiden alle. Uuden harjoitusjäähallin rakentaminen edellyttää runkoviemärin siirtämistä tulevien rakenteiden alta (kuva 1). Kuva 1. Tikkurilan urheilupuiston uusien harjoitushallien alue ja sadevesiviemäri d1000b 2. Nykytilanne Betoninen sadevesiviemäri d1000 on rakennettu vuonna Runkoviemäri on osa sadevesiviemäriverkostoa, joka kerää katujen ja tonttien kuivatusvesiä 100 ha laajuiselta alueelta Hiekkaharjusta (kuva 2). Etäisimmät alueet sijaitsevat 1.5km päässä Tikkurilan urheilupuistosta. Valuma-alueeseen kuuluvat alueen pääväylät: Kielotie, Talvikkitie, Hiekkaharjuntie ja Talkootie. Viemäri purkaa vetensä Vantaan Kylmäojaan Osmankääminkujan kohdalla. Kylmäojasta vedet kulkeutuvat Keravanjoen ja Vantaanjoen kautta Suomenlahteen. Sadevesiviemäriverkoston valuma-alueelta arvioidaan hidastuskerroinmenetelmällä 1 maksimillaan 3-6 m 3 /s. virtaavan Q max = 150 l/s/ha x 100 ha x = m 3 /s Todellisuudessa nykyisen viemäriverkoston rajallinen kapasiteetti padottaa purkuvirtaamaa. Viemärilinjan siirtokapasiteetti on riippuvainen putkikoosta (1000mm) ja pituuskaltevuudesta (0.08 %). Nykyisen viemärin siirtokapasiteetiksi on arvioitu 700 l/s täyden putken virtaamalla. 1 Kaupunkiliiton julkaisu B63 s.95 3

29 Kuva 2. Sadevesiviemäriverkoston valuma-alue (Urheilupuiston jäähallit ovat kuvan alareunassa). 3. Maaperä ja perustamistapa Putkilinjan maaperä on Vantaan kaupungin maalajikartan mukaan täyttöä ja savea (kuva 3). Kaupungin alustavan perustamistapalausunnon mukaan putkilinjoilla tulisi varautua maaperän keventämiseen tai stabilointiin. Kuva 3. Maaperätiedot Tikkurilan urheilupuistossa sadevesiviemärin linjalla. 4

30 4. Vaihtoehtoiset linjaukset 4.1 Peruslinjaus VE1 Peruslinjaus VE1 sisältää sadevesiviemärin siirron tulevien hallien eteläpuolelle. Nykyisen sadevesiviemärin pituus on 102m. Sadevesiviemärin siirto lisää viemärin kokonaispituuden 136 metriin. Uusi kaivoja (d1200) tarvitaan neljä kappaletta ja kaksi liitoskaivoa joudutaan kunnostamaan läpivienneillä tai uusimaan kokonaan. Uusi sadevesiviemäri risteää nykyisen vesijohdon ja jätevesiviemärin sekä sähkökaapelien kanssa. Kaikki johdot voidaan viedä uuden sadevesiviemärin yli. Viemäri kulkee vähintään 5 metrin etäisyydellä jäähallien ulkoseinästä (kuva 4). Kuva 4. Uuden sadevesiviemärin peruslinjaus 4.2 Laajennettu linjaus VE2 Laajennettu linjaus VE2 sisältää sadevesiviemärin siirron uusien jäähallien ympäri sekä vanhan viemäriputken ja kaivojen uusimista. Nykyisen sadevesiviemärin pituus on 155m. Sadevesiviemärin siirto sekä sadevesiviemärin uusiminen kasvattavat pituutta 193 metriin. Uusi kaivoja (d1200) tarvitaan viisi kappaletta. Kaksi liitoskaivoa joudutaan kunnostamaan tai uusimaan kokonaan. Lisäksi kaksi vanhaa kaivo ja 53m hulevesiviemäriä joudutaan purkamaan. Peltolan koulun sekä nykyisten ja uusien hallien piha-alueen sadevedet johdetaan osin uusien hulevesikaivojen kautta. Saattolämmitetty vesijohto ja jätevesiviemäri sekä kaukolämpö voidaan tuoda sadevesiviemärilinjan yli (kuva 5). 5

31 Kuva 5. Uuden sadevesiviemärin laajennettu linjaus 5. Kustannukset 5.1 Putkilinjan rakentaminen Putkilinjan rakennusosat sisältävät materiaali- ja työkustannukset. Viemäriputkien (1000B) yksikkökustannuksena käytetään 250 eur/jm. Maa-aineisten kustannuksissa on mukana tiivistystöiden kustannukset. Kuljetuskustannukset on arvioitu erikseen. Maa-aineksen kuljetusmatkana on käytetty km työkohteesta lukuun ottamatta putkikaivannon lopputäyttöä, joka tehdään kaivuumaista. Rakennusosien kustannustiedot on saatu Rapal Oy:n ylläpitämästä FORE -ohjelman hintatiedostoista toukokuussa Maaperän vahvistaminen Putkilinjan perustamisessa varaudutaan maaperän vahvistamiseen pilaristabiloimalla. Stabiloinnin kustannuksiksi on arvioitu euroa uudelta putkilinjalta. 5.3 Muiden putkien ja kaapelien siirrot Työnaikana joudutaan sähkökaapeleita suojaamaan m matkalta. Hulevesien tonttijohdot liitetään uuteen hulevesiviemäriin. Nykyisen jäähallin vesijohtoa ja viemäriputkia tai koulun kaukolämpölinjoja ei tarvitse siirtää työaikana Kaivannon tuenta Putkikaivanto toteutetaan määrämittaisilla ponttiseinillä tuettuna kaivantona. Kolmen metrin väliaikaisen pontin kustannukset ovat 134 eur/m 2. 6

32 5.5 Työnaikaiset pumppauskustannukset Hulevesiviemärin siirtäminen ja uusiminen nykyisen putkin osalta edellyttää varautumista työnaikaisiin huleveden pumppauksiin eurolla Kokonaiskustannukset Urheilupuiston sadevesiviemärin siirron kokonaiskustannukset sisältävät rakennusosien kustannukset sekä työmaatehtävät (17%). Kokonais- ja yksikkökustannukset ovat seuraavat: Peruslinjaus VE eur (alv. 0%) 2412 eur /jm Laajennettu linjaus VE eur (alv. 0%) 2171 eur/jm Huom. esitetyt kustannusarviot eivät sisällä tilaajatehtäviä, kuten suunnittelua tai rakennuttamista. Yksityiskohtainen kustannuserittely on esitetty liitteenä 1 ja Johtopäätökset Urheilupuiston sadevesiviemärin siirron toteuttaminen laajempana vaihtoehtona VE2 on lähes euroa kalliimpi kuin VE1. Laajennettu vaihtoehto VE2 tulee kuitenkin yksikkökustannuksiltaan hieman edullisemmaksi, sillä maaperän vahvistaminen toteutetaan vain perusvaihtoehdon linjaosuudella. Antti Auvinen 7

33 KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Urheilupuiston sv siirto Työnumero: Hankkeen tyyppi: Kustannuslaskija: Asiakas: Investointi Antti Auvinen Vantaa Aluekerroin: 1,10 Kustannusindeksi: 130,80 (2005=100) Päivämäärä: Koko laskelma Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat järjestelmät Laskelman kustannukset yhteensä: Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat putkirakenteet 1131 Hulevesikaivon uusiminen kpl , Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat 285 kaapelirakenteet 1132 Kaapeleiden suojaus mtr 20 14, Perustusrakenteet Arinarakenteet Kiviainesarinat Sora-arina m3rtr 82 38, Kuljetuksen osuus, sora- / sepeliarina (kun matka 5-10 km) m3rtr 82 3, Pohjarakenteet Vahvistetut maarakenteet Stabiloidut maarakenteet Pilaristabilointi, 600 mm kg/m3, kpl , pienet määrät (alle 200 mtr) * 1420 Suojaukset ja eristykset Roudaneristykset XPS-routaeristys ( 100 mm ) ( kuljetus < 10 m2tr , km ) 1600 Maaleikkaukset ja -kaivannot Maakaivannot Putki- ja johtokaivannot Putkikaivannon kaivu m3ktr 680 6, Lisäkustannus tuetulle leikkauskaivannolle m3ktr 680 4, (kuiva) Kuljetuksen osuus (kun matka 5-10 km), putkikaivannon kaivu m3ktr 544 4, Sivu 1 / 3

34 Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1600 Maaleikkaukset ja -kaivannot Kaivannon tukirakenteet Ponttiseinät Väliaikainen teräsponttiseinä m2tr , Penkereet, maapadot ja täytöt Kaivantojen täytöt Asennusalustat Tasauskerros murskeesta m3rtr 41 28, Kuljetuksen osuus ( kun matka 5-10 km ), tasauskerros sorasta tai murskeesta m3rtr 41 3, Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , Kuljetuksen osuus ( kun matka 5-10 km ), alkutäyttö sorasta tai murskeesta m3rtr 299 3, Lopputäytöt Lopputäyttö kaivuumassoilla m3rtr 136 7, Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan 388 alusrakennekerrokset 2110 Suodatinrakenteet Suodatinkankaat Suodatinkangas N3 m2tr 272 1, Järjestelmät Vesihuollon järjestelmät Hulevesiviemärit Hulevesiviemäriputket (viettoviemäri) Betoninen hulevesiviemäri (vietto) 1000 mm mtr , Hulevesiviemärin tarkastuskaivot ja -putket Betonitarkastuskaivot 1200 mm, EK-kaivo kpl , Liitosrakenteet (hulevesiviemärit) Huleveden tonttiliittymä kpl 2 642, Kaivon timanttiporaus h 4 47, Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 5100 Rakentamisen johtotehtävät Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut 5400 Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset 0 Työmaatehtävät yhteensä Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä Tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä Sivu 2 / 3

35 Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Muut kustannukset Nimi Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Muut kustannukset yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 23%) Koko hanke yhteensä (Alv. 23%) Sivu 3 / 3

36 KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Urheilupuiston sv siirto laajennus Työnumero: Hankkeen tyyppi: Kustannuslaskija: Asiakas: Investointi Antti Auvinen Vantaa Aluekerroin: 1,10 Kustannusindeksi: 130,80 (2005=100) Päivämäärä: Koko laskelma Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet Olevat rakenteet ja rakennusosat Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat järjestelmät Laskelman kustannukset yhteensä: Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat putkirakenteet 1131 Putkijohdon purku, betoniputket, pienet mtr 53 37, määrät ( kuljetus < 5 km ) 1131 Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 2 126, Hulevesikaivon uusiminen kpl , Poistettavat, siirrettävät ja suojattavat 427 kaapelirakenteet 1132 Kaapeleiden suojaus mtr 30 14, Perustusrakenteet Arinarakenteet Kiviainesarinat Sora-arina m3rtr , Kuljetuksen osuus, sora- / sepeliarina (kun matka 5-10 km) m3rtr 116 3, Pohjarakenteet Vahvistetut maarakenteet Stabiloidut maarakenteet Pilaristabilointi, 600 mm kg/m3, kpl , pienet määrät (alle 200 mtr) * 1420 Suojaukset ja eristykset Roudaneristykset XPS-routaeristys ( 100 mm ) ( kuljetus < 10 m2tr , km ) 1600 Maaleikkaukset ja -kaivannot Maakaivannot Putki- ja johtokaivannot Putkikaivannon kaivu m3ktr 965 6, Lisäkustannus tuetulle leikkauskaivannolle m3ktr 965 4, (kuiva) Kuljetuksen osuus (kun matka 5-10 km), putkikaivannon kaivu m3ktr 772 4, Sivu 1 / 3

37 Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Rakennusosat Tunniste Rakennusosa Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä 1600 Maaleikkaukset ja -kaivannot Kaivannon tukirakenteet Ponttiseinät Väliaikainen teräsponttiseinä m2tr , Penkereet, maapadot ja täytöt Kaivantojen täytöt Asennusalustat Tasauskerros murskeesta m3rtr 58 28, Kuljetuksen osuus ( kun matka 5-10 km ), tasauskerros sorasta tai murskeesta m3rtr 58 3, Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , Kuljetuksen osuus ( kun matka 5-10 km ), alkutäyttö sorasta tai murskeesta m3rtr 425 3, Lopputäytöt Lopputäyttö kaivuumassoilla m3rtr 193 7, Päällys- ja pintarakenteet Päällysrakenteen osat ja radan 551 alusrakennekerrokset 2110 Suodatinrakenteet Suodatinkankaat Suodatinkangas N3 m2tr 386 1, Järjestelmät Vesihuollon järjestelmät Hulevesiviemärit Hulevesiviemäriputket (viettoviemäri) Betoninen hulevesiviemäri (vietto) 1000 mm mtr , Hulevesiviemärin tarkastuskaivot ja -putket Betonitarkastuskaivot 1200 mm, EK-kaivo kpl , Liitosrakenteet (hulevesiviemärit) Huleveden tonttiliittymä kpl 4 642, Kaivon timanttiporaus h 4 47, Vesijohdot Työnaikainen ohipumppaus * kpl , Rakennusosat yhteensä Työmaatehtävät 5100 Rakentamisen johtotehtävät Rakentamisen työmaatehtävät ja erityiset työmaakulut 5400 Työmaapalvelut Työmaan kalusto Urakoitsijan yritystehtävät Hintatason muutokset 0 Työmaatehtävät yhteensä Rakennusosat ja työmaatehtävät yhteensä Sivu 2 / 3

38 Uusi hierarkia - ei käytössä > 2 Omat työkansiot > Kuntek > Auvinen Antti Tilaajatehtävät 5600 Suunnittelutehtävät Rakennuttamis- ja omistajatehtävät Tilaajatehtävät yhteensä Rakennusosat, työmaatehtävät ja tilaajatehtävät yhteensä Muut kustannukset Nimi Yks. Määrä Yks. hinta Yhteensä Muut kustannukset yhteensä Koko hanke yhteensä (Alv. 0%) (Alv. 23%) Koko hanke yhteensä (Alv. 23%) Sivu 3 / 3

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja

Laskelman kustannukset yhteensä: 1000 Maa- pohja- ja kalliorakenteet 1100 Olevat rakenteet ja rakennusosat 1140 Poistettavat ja siirrettävät maa- ja KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeisin muokkaaja: Raportoija: Asiakas: Projektipäällikkö: Aluekerroin: Kustannusindeksi:

Lisätiedot

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt

1832 Alkutäytöt Alkutäyttö sorasta m3rtr , kuljetuksen lisäkustannus (5-10 km), alkutäytöt KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Laskelma: Työnumero: Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: 2 Konsultit > Ramboll Oy Karhunmäki_2017_alue_Juoksupolku_vesih uolto Investointi Lauri Jauhiainen Vastuuhenkilö:

Lisätiedot

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt 1 (1) Kaupunkisuunnittelu 2.7.2012 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen ASEMAKAAVAN MUUTOS 002179, Viertola Osa korttelia 63191. Suunnittelualue sijaitsee Viertolan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN

KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä 20601196 Talma Söderkulla VJ KUSTANNUSARVIO LINJAVÄLEITTÄIN 23.03.2018 / FIMKIT LIITE 2 Linjausvaihtoehdot on esitetty liitteenä 1 olevalla kartalla 101, MUUTOS A.

Lisätiedot

SILLITIE 3 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä, tarkistettua asemakaavakarttaa nro

SILLITIE 3 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä, tarkistettua asemakaavakarttaa nro VANTAAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu SILLITIE 3 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21.1.2013 päivättyä, 15.4.2013 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002185 1 Perus- ja tunnistetiedot Kaupunginosa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.8.2017 HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002348 Kaavamuutosalue sijaitsee Petikossa Petikontien ja Klinkkerikaaren rajaamassa korttelissa

Lisätiedot

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5.

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5. 2.12.2010 Asemakaavaa tarkistetaan Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5. Tämä on asemakaavan muutoksen nro 002106, maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Korson torni Asemakaavan muutos nro 002144,

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä)

järjestelmät. Betonikaivojen purku ( kuljetus < 5 km ) kpl 1 104, Kaivo (laatu määrittelemättä) KUSTANNUSARVIO NIMIKKEITTÄIN Projekti: Pöytyä > Laurilantie kt Laskelma: Laurilantie kt/vaihe 1 Työnumero: 20601549 Hankkeen tyyppi: Dokumentin luoja: Vastuuhenkilö: Viimeinen muokkaaja: Raportoija: Asiakas:

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro Havukoski

Asemakaavan muutos nro Havukoski Asemakaavan muutos nro 001994 Havukoski Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Viistoilmakuva vuodelta 2007. Hakija Asemakaavan muutosta ovat hakeneet Vantaan kaupungin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro Havukoski

Asemakaavan muutos nro Havukoski Asemakaavan muutos nro 001993 Havukoski Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Viistoilmakuva vuodelta 2007. Hakija Asemakaavan muutosta on hakenut Vantaan kaupungin

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

Kortteli 52125, asemakaavan muutos

Kortteli 52125, asemakaavan muutos Kortteli 52125, asemakaavan muutos Työ nro 002260 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 17.8.2015 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos nro 002109, Korso Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hakija Asunto oy Vantaan Kuovikuja 4 Suunnittelualue Korttelin 81384 tontti 6 1 Lähtötiedot

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA Asemakaavan muutos nro 002134, Korennontie, Nikinmäki VANTAA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.5.2016 muutos: liitetty Mehiläisentien katualuetta asemakaavamuutokseen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.11.2016 OSMANKÄÄMINTIEN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002308 Kaavamuutosalue sijaitsee Viertolassa Tikkurilan urheilupuiston länsiosassa. Lännessä alue rajautuu

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8 Koisoniitty Asemakaavan muutos nro 002193 osoitteessa Koisotie 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 9.9.2013 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Leinelä / K Lassi Tolkki asemakaavasuunnittelija. Mielipiteiden kuuleminen MRL

Leinelä / K Lassi Tolkki asemakaavasuunnittelija. Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 12.3.2013 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Leinelä / K 70116 Asemakaavan muutos nro 002066 Koivukylä 70. kaupunginosa Kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos nro 002034 Korso suojelu ja täydentäminen

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos nro 002034 Korso suojelu ja täydentäminen Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos nro 002034 Korso suojelu ja täydentäminen Suunnittelualueen alustava rajaus ilmakuvassa Hakija: Asemakaavan

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, Havukoski

Asemakaavan muutos nro sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, Havukoski Asemakaavan muutos nro 002114 sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, Havukoski Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Viistoilmakuva vuodelta 2007. Hakija Asemakaavan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.12.2010 ASEMAKAAVANMUUTOS nro 002099, HÄMEENKYLÄ, OSA KORTTELISTA 12202 SEKÄ PUISTOALUETTA. KAAVAMUUTOSALUE Kaavamuutosalue

Lisätiedot

Leinelä 1 pohjoisosa. Mielipiteiden kuuleminen MRL Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Leinelä 1 pohjoisosa. Mielipiteiden kuuleminen MRL Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.2.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Leinelä 1 pohjoisosa Asemakaavan muutos nro

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Heikki Manninen puh. 044 794 5235, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0929 KATTILANSILLAN KOULUN TONTTI

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4.

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4. 11.11.2010 Asemakaavaa tarkistetaan Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4. Tämä on asemakaavan muutoksen nro 002116, maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Tämä on maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma/ II (Tämä asiakirja löytyy myös internetistä osoitteesta http://www.vantaa.fi/kaupunkisuunnittelu)

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 1.10.2009 Maanomistaja / rajanaapuri Asukkaat ja työntekijät Viranomaiset ja yhteisöt Viite: Ilmoitus kaavoituksen vireille tulosta Asia:

Lisätiedot

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt 1 (1) Kaupunkisuunnittelu 28.9.2011 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen ASEMAKAAVAN MUUTOS 002141, TONTTIJAKO JA TONTTIJAONMUUTOS, VIERTOLA Osa korttelia 63124

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 10. JA 25. KAUPUNGINOSIEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS SEKÄ 10. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 44 TONTTIEN 6 JA 7 SEKÄ VIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (KELJO, CITYMARKET)

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.3.2016 KIELOTIE 34-44 VVO & SUOJELU ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002299 Kaavamuutosalue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa. Suunniteltavaan alueeseen kuuluu korttelin

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.11.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002128 Rekola 73. kaupunginosa ja Matari 80. kaupunginosa Kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.10.2017 KATRIINANTIE 3 (Nykyinen osoite on POHJOIS-VIINIKKALAN TIE 19) ASEMAKAAVA NRO 412000 Kaavamuutosalue sijaitsee Viinikkalan kaupunginosassa Suokalliontien

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella.

VIHTI, NUMMELA Asemakaavan muutos Lankilanrinteen korttelin 205a tontilla 2 (osa) ja korttelin 252 tontilla 6 sekä puistoalueella. asia: 235/713/2006 OAS/Perussel./tavoitteet Ympa 30.5.2006 67 Ympa liite 8 vireilletulokuulutus 9.6.2006 kaavaehdotus MRL 65 /MRA 27 Ympa 20.6.2006 76 Ympa liite 4 MRL 65 nähtävillä olo 23.8.-5.9.2006

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.6.2018 PELTOLANTIE 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002369 Kaavamuutosalue sijaitsee Viertolassa, Sinirikonpuiston naapurissa, osoitteessa Peltolantie 9. Kaavoitettavaa

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos

Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos Työ nro 002247 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 13.10.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE

ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (6) ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LAATOITTAJANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 13.11.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 815 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Asema KORTTELI KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27

Asemakaavan vireilletulo: Kaavamuutos on tullut vireille vuoden 2013 kaavoituskatsauksella. Tekninen lautakunta , 27 L O V I I S A 5.11.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 30 PERNAJA (SÄHKÖKUJAN ALUE, KOSKENKYLÄ) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: KOSKENKYLÄ, PERNAJA Kaupunki: LOVIISA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

002090 Asemakaavan muutos Piispankylä

002090 Asemakaavan muutos Piispankylä 002090 Asemakaavan muutos Piispankylä Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.1.2011 Vantaan kaupungin Yrityspalvelut on hakenut asemakaavan muuttamista Vantaan

Lisätiedot

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2

MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNISET PALVELUT LIITE URAKKATARJOUKSEEN: MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN, URAKKAVAIHE 2 rakentaminen kokonaisurakkana 14.7.2014 Työ n:o 12055 MÄENPÄÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 Päivämäärä 7.4.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaava 850400, Jokivarsi 85. kaupunginosa, Kaupunkisuunnittelussa käynnistyy

Lisätiedot

HIEKKAHARJUN VESITORNIN VIEREEN ASUINKERROSTALOJA "Hiekkaharjun Aurinkokello" 26.11.2008

HIEKKAHARJUN VESITORNIN VIEREEN ASUINKERROSTALOJA Hiekkaharjun Aurinkokello 26.11.2008 HIEKKAHARJUN VESITORNIN VIEREEN ASUINKERROSTALOJA "Hiekkaharjun Aurinkokello" 26.11.2008 Tämä on asemakaavan muutoksen nro 002046, Simonkylä maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asuntorakentamista Ojapuistoon

Asuntorakentamista Ojapuistoon Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 4.9.2014 Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asuntorakentamista Ojapuistoon Asemakaavamuutos nro

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUUNTAMONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 799 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LINTURINNE/5 KORTTELIT 860 osa ja

Lisätiedot

Lipstikka -asemakaava ja asemakaavan muutos nro sekä tonttijako, Asola

Lipstikka -asemakaava ja asemakaavan muutos nro sekä tonttijako, Asola Lipstikka -asemakaava ja asemakaavan muutos nro 721300 sekä tonttijako, Asola Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Viistoilmakuva vuodelta 2007. Hakija Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.3.2016, PÄIVITETTY 2.9.2016 KIELOTIE 38-44 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002314, EROTETTU OMAKSI TYÖKSEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA NRO 002299 Kaavamuutosalue sijaitsee

Lisätiedot

Teille osallisena on varattu tilaisuus lausua mielipiteenne kaavamuutoksesta.

Teille osallisena on varattu tilaisuus lausua mielipiteenne kaavamuutoksesta. VANTAAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu Asemakaavoitus 25.9.2006 Maanomistaja / rajanaapuri Asukkaat ja työntekijät Viranomaiset ja yhteisöt Viite: Uusinta ilmoitus kaavoituksen vireilletulosta Asia: ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue Kuhmo Asemakaavan muutos ja laajennus Asemakaavaselostusluonnos, joka liittyy 10.10.2011 päivättyyn kaavakarttaan. Kaavaselostus täydentyy suunnittelun edetessä.

Lisätiedot

Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet

Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Kaupunkisuunnittelu 1/5 Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 2.9.2011 Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet Asemakaava

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.5.2016 MISTELINSIEMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002047 Kaavamuutosalue sijaitsee Ruskeasannan kaupunginosassa ja on osa Tulppaanipuisto-nimistä lähivirkistysaluetta

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Kaavatunnus 2-236 Asianumero 144/10.02.03/2014 ASRA.ltk: 8.4.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Kirkonkylä, k 2061 t 1 Asemakaavan muutos koskee korttelin 2061 tonttia 1. Asemakaavan muutoksella muodostuvat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 15.6.2016 UNIKKOTIE 11 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002312 Kaavamuutosalue sijaitsee Tikkurilan keskustassa, Tikkuraitin varrella. Suunniteltavana alueena on Unikkotie 11:n

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 43. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTI 14 JA OSA KEMIRANTIESTÄ JA OSA OUTOKUMMUNTIESTÄ ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 9.3.2017 ASOLANVÄYLÄ 48-50 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002295 Kaavamuutosalue sijaitsee Koivukylän kaupunginosassa Asolanväylän ja Koivukylän puistotien risteyksessä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA)

KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA) L O V I I S A KORTTELIN 752 OSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SEPPÄLÄNTIE JA TORPPARINKUJA) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: SEPPÄLÄNTIE / TORPPARINKUJA Kaupunki: LOVIISA Kaupunginosa:

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS L O V I I S A ANTINKYLÄNTIEHEN RAJAUTUVAN KORTTELIN 731, KORTTELIN 787 OSAN SEKÄ PUISTO- JA LÄHIVIRKISTYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: ANTINKYLÄNTIE

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen 1/1 MRL

Mielipiteiden kuuleminen 1/1 MRL Mielipiteiden kuuleminen 1/1 MRL 62 13.3.2014 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002223, Korso

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot