Halli SM-kisat 2008 hetki hetkeltä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Halli SM-kisat 2008 hetki hetkeltä"

Transkriptio

1 Halli SM-kisat 2008 hetki hetkeltä Kotikatsomo valmistautuu Pvm: :41 Ronttoset Riihimäeltä ovat matkalla kisapaikalle ja osa ronttosista on jo soitellut matkalta. Meiltä H.G. Palonheimon yritysryppään ympärille muodostuneesta kaupungista Joensuun paholaisenkattilaan kisaamaan saapuu viisi heittäjää: Aki "Valiosonni" Toivonen, Hevi-Mari Ryöti, Raaka-Tuomas Lehtinen, Helppo-Sale Lindroth ja Hullu-Eeva Isokorpi. Täällä Ronttosten kotikatsomossa varustaudutaan eväin. Varattuna on mm. kuusi litraa vissyä, jota saunan jälkeen Kisastudiota seuratessa nautitaan seutumme humanistin Sakari Pälsin kehittelemään tyyliin. Näin yhdistämme suomalaisen ja välimerellisen juoma- ja urheilukatsomokulttuurin. Kisastudio mukana Joensuun illassa Pvm: :12 Televisio kannattaa pitää tänä iltana kiinni ja avata netti. Jännittävin ohjelma tulee tänään saappaanheittäjien Kisastudiosta. Joensuu on valmistautunut lähettämään kisan heitto heitolta Kisastudiossa. Toivottavasti tekniikka pelaa. Valvomme ja kommentoimme kilpailua täältä Riihimäen kisastudiosta käsin. Toivottavasti saamme tuoreita ja huikeita lausuntoja myös kisapaikalta. Kisakuume kotikatsomossa nousee Luokka: Heittäjän päiväkirja Pvm: :07 Volkkarissa istuvat Valiosonni, Hevi, Raaka, Helppo ja Hullu. Viimeinen viesti Riihimäen ryhmän kisamatkasta tuli 20 kilometriä ennen Mikkeliä ja se kertoi uhkaavan uutisen: "Navigaattorin mukaan emme ehdi Joensuuhun ajoissa. Emme luovuta." Täytyy myöntää, että jännittää. Tämä kotikatsomossa istuminen on aivan toista, kuin se, että itse seisoo viivalla. Silloin tietää, että kaikki on "omasa käresä" ja mieli on innostunut, voitonvarma ja rauhallinen. Täällä kotikatsomossa valmistautuminen alkoi nakkikeitolla ja punaviinillä. Kolme lautasellista nakkikeittoa tarjoaa hyvän pohjan koko yön kestävään kamppailuun ja sen täydentää Valdepenasin maakunnan Pata Negra vuodelta Suosittelen! Pirjo lähti lenkille. Sauna alakerrassa lämpiää ja sinne pääsee tunnin päästä. Tunnelma nousee, olemme valmiit.

2 Pasi paljasti voiton salaisuuden Pvm: :46 Viime vuoden mestari Pasi Kuusinen on juuri näillä sekunneilla jättämässä taakseen salaisen harjoitusleirinsä ja starttaamassa kohti Joensuuta. Paikka, josta mestarimme ammentaa voimansa sijaitsee Joroisten Kuvansissa Pasin äidin siskon luona. Sieltä Pasi on SM-kisoihin startannut kolmasti voittamaan saappaanheiton Suomen mestaruuden. Se mitä Pasi viimeksi tekee ennen lähtöä kisapaikalle, on ruokailu. Haastatteluhetkellä se oli juuri päättymässä. Mitä voittaja ennen kisaa syö? - Jauhelihakatiketta, perunoita ja makaroonia. Ruokajuomaksi piimää. Se on ennenkin toiminut, kertoo mestari. - Valmistautuminen kisaan on mennyt hyvin. Vain selkä on oikutellut hieman enemmän kuin viime vuonna. - Fiilis on hyvä. Toivottavasti saamme tasapuoliset saappaat. Paras voittaa, kommentoi Pasi. Terveiset Kimmelistä Kirjoittaja: A. af S. Pvm: :03 Me jouduimme tyytymään Amarillon mexicolaiseen kanaan salsakastikkeen kera sekä huurteiseen. Nyt pitäisi sitten orientoitua huippusuoritukseen - ehkä vuoden parhaaseen sellaiseen - ja saada adrenaliinit kohisemaan sekä mentaalinen puoli siihen kuntoon, että heittäjä ja saapas lopulta yhtyisivät illan kulminaatiopisteessä, juuri oikealla hetkellä. Oioi, masu pömpöttää, sänky kutsuu raukeuteen... No, katotaan sitten parin tunnin päästä, miten on käynyt... "Yli 40 männöö" Pvm: :56 Puhelimessa on Tiia Koskelo,17, saappaanheiton suoperlupaus ja viime vuoden hallimestari. Tänään tulee armoton kisa huippunaisten välillä, jännittääkö? - Kyllä jännittää. Mikä on salainen aseesi tämän illan kisassa? - En kerro. En sano vaikka tietäsinnii. Harmittaa vain, kun jalkapallo ja lentopallo jäi kottii. Ei

3 pysty lämmittämmään. Kädet lämpiää lentopallolla ja jalat jalkapallolla. Millä tuloksella arvelet, että naisten sarja voitetaan? - Kyllä uskon, että yli 40 männöö mutta en tiedä kenellä männöö. Uskon että yli 40 männöö tänään naiselta. Yli 40 metrin heitto olisi uusi naisten hallimaailmanennätys. Kohta alkaa Pvm: :19 Joensuussa rakennetaan parhaillaan sektoria, jonka sisällä kohta liitävät suomalaisten heittosissien tämän talviset unelmat. Aluksi esiintyvät lapset. Aikamme parhaat saappaanheittäjät astelevat areenalle hieman kello yhdeksän jälkeen. Kisa on alkanut Pvm: :39 Heitetään ikäkausisarjoja, mutta tietokone on vielä järjestäjien kopissa, eikä onlinelähetystä Joensuusta ole. Näissä suorissa lähetyksissä, joissa heittäjiä heti haastatellaan heiton jälkeen, meille heitto heitolta virtaava tulospalvelu on ykkösjuttu. Onneksi liitto on varautunut tilanteeseen. Meillä on onlinekone puheenjohtajamme Esa Kokkosen auton peräkoslassa. Kun Esa on heittänyt kisansa, hän käy noutamassa sen, ja yleisen sarjan alkaessa kello yhdeksän jälkeen palvelu Kisastudion kautta tuo kisan heitto heitolta koteihin. Toivottavasti. Onnistuuko se? Jännittää... Mikä ratkaisee miesten sarjan voiton? Pvm: :55 Jari Nuutinen, moninkertainen maailmanmestari, seisot Joensuun kentän laidalla. Mikä ratkaisee tänään miesten sarjan voiton? - Kyllä sen ratkaisee päivän kunto, ja se, kuka pitää hermonsa kurissa. Mikä tulos riiittää voittoon? - Veikkaan, että se, joka on kunnossa, heittää 57,5 metriä.

4 Keino ylivoimaa vastaan Pvm: :20 Suomen toiseksi paras naisjoukkue, Ronttoset, olette niin monesti jääneet kakkoseksi, mitkä ovat ne aseet, joilla lähdette taistelemaan Rautavaaran Iskun ylivoimaa vastaan, joukkueen heittäjä Eeva Isokorpi? - Kova asenne ja uudet hienot kuteet. Mikä antaa teille ylivoiman asusterintamalla? - Nää on tosi hienot sponsoroidut vaatteet ja näissä on meidän nimi. Ketkä tänään heittävät joukkueessa? - Pikku-Tuija, Iso-Tuija ja Pikku-Eeva. Yleinen sarja tulee suorana Pvm: :40 Suomen saappaanheittoliiton sääntövastaava Tapani Turkki, miten kilpailu on alkanut? - Alku lähti hitaasti mutta nyt menee hyvin. Ennätyksiäkin on tullut. Saammeko tänään yleisen sarjan suorana lähetyksenä? - Liiton puheenjohtaja Esa Kokkonen kertoi, että yleinen sarja tulee onlinen kautta suorana. Hyvä yleisö Pvm: :31 Meitä on paljon. Koneen takana istuu liiton sihteeri Jaska Juntunen ja parhaillaan on käynnistymässä naisten yleisestä sarjasta suora lähetys. Nauttikaa.. Naisten kisa alkoi Pvm: :46 Naisten kilpailu alkoi Mervi Koskelon heitolla ja yli 34 metriä lensi. Seuratkaa Kisastudiota, sieltä heitot tulevat suorana lähetyksenä. Mitkä ovat tunnelmat ensimmäisen heiton jälkeen Mervi?

5 - Jalat tärisee. Haluan heittää pitempään, 40 metriä rikki. Jännittää, kuka rikkoo sen tänä iltana ensimmäisenä. Uskon, että se joltakin meistä menee... Mervi on halli-me-nainen yli 39 metrin tuloksella. Ennätystä tänä iltana hätyytteli tasan 39 metrin heitolla Tiia Koskelo nuorten sarjassa. Eeva ja Ronttoset kärkeen Pvm: :52 Eeva Isokorpi ensimmäisen kierroksen viimeisenä heittäjänä nousi johtoon tuloksella 37,33 metriä. Samalla Ronttoset nousi joukkuesarjan kärkeen Joukkue- ME: Ronttosten Tuija 39,01 Pvm: :02 Ronttosten Tuija Salonen heitti Ronttosilla on jo runsaan yhden kierroksen jälkeen koossa naisten hallimaailmanennätys 107,11 metriä. Tuija paransi kolmannellaan Pvm: :14 Ronttosten maailmanmestari Tuija Salonen paransi kolmannellaan: 39,46 ja samalla Ronttosten joukkue ME parani lukemiin 107,60 metriä. Terveisiä Peltimäeltä Kirjoittaja: Virpi Pvm: :15 Nonnii.. Heittäkääpä tytöt siellä saapasta pitkälle! Ja kaikki muutkin. Rautavaaran osalta on jo hyviä kotiin tuomisia: kaksi uutta ME:tä nuorissa!!! Poikani Kimmo Kokkonen heitti 14- vuotiaissa ja siskoni tyttö Tiia Koskelo 20-vuotiaissa Että sillä viisiin! Innolla odotellaan uusia tuloksia. Ronttoset voitti ME-tuloksella Pvm: :25 Saapasseura Ronttoset voitti naisten joukkuekilpailun uudella ME-tuloksella 107,60 metriä. Joukkueessa heittivät Pikku-Tuija Salonen, Pikku-Eeva Isokorpi ja Iso-Tuija Nuutinen. Onnittelumme! Toiseksi sijoittui Rautavaaran Iskun kakkosjoukkue muutaman metrin perässä ja kolmas oli Rautavaaran Iskun ykkösjoukkue.

6 Kirsi Koo nousi toiseksi Pvm: :36 Luettu 70 kertaa Kirsi Koskelo, kaikkien saapasnaisten äitee, nousi hopeaan kiinni tuloksella 37,56. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa Kirsi voitti vuonna 1994, samana vuonna kuin täällä Kisastidiossa jännittävä Jari. Kirsi on uuden supertähtemme, tänään nuorten ME:n heittäneen Tiia Koskelon äiti. Eeva kuittasi Pvm: :39 Hopeasta käydään armotonta kisaa. Eeva Isokorpi ohitti Kirsi Koon tuloksella 37,67. Mitä vielä tapahtuu! Pikku-Tuija parantaa Pvm: :42 Kilpailua johtava Pikku-Tuija Salonen panee paremmaksi: 39,56. Ronttostytöt taistelevat. Ronttosille kaksoisvoitto Pvm: :04 Niin siinä kävi, että ronttostytöille tuli kaksoisvoitto huipputuloksella ja homman kruunaa joukkuemaailmanennätys. Tuija Salonen voitti, Eeva Isokorpi oli toinen ja kolmas oli Rautavaaran Iskun Kirsi Koskelo. Parhaillaan kännykkä korvassani piippaa, yritän saada yhteyttä Joensuun halliin, mutta mitalisteilla tuntuu olevan kova vienti. Pakko se on todeta, että saappaanheitossa asusteilla on merkitystä, kuten Eeva ennen kilpailua ennakoi. Palaamme haastatteluun hetken päästä, kun juhlatanssi on ohi.

7 "Suuri päivä Ronttosille" Pvm: :37 - Tämä oli suuri päivä Ronttosille. Melkein kaikki otettiin, mitä otettavissa oli, kommentoi naisten mestari Tuija Salonen Joensuun hallista. Te taistelitte, vähän kuin viime kesänä Harjavallassa, jossa voititte Suomen mestaruuden vastoin ennakko-odotuksia? - Totta ihmeessä. Aina me taistellaan. Loppuun asti. Aina ei käy yhtä hyvin. Taidat pitää Siilisaappaasta, vaikka et aluksi pitänyt? - Ehkä me vielä Siilin kanssa päästään kavereiksi pikkuhiljaa. Nuutinen ja Kuusinen kärjessä Pvm: :47 Kun kolme kierrosta miesten sarjaa on heitetty Jari Nuutinen ja Pasi Kuusinen käyvät kisaa kärkipaikasta. Jari Nuutinen on heittänyt metriä ja Pasi metriä. Ulkokenttien maailmanennätysmies Jukka Vesterinen on neljäntenä. Saamme Vesterisen haastattelun tämän hetkisestä tilanteesta kohta. "Lämmittely onnistui" Pvm: :58 Ulkokenttien maailmanennätysheittäjä Jukka Vesterinen on kolmen kierroksen jälkeen neljäntenä, yli 50 metrin tuloksella hyvässä iskupaikassa. - Nivelsiteet hajosivat harjoituksissa ja se on pieni ongelma, kertoo Vesterinen. Lämmittelyssä Vesterisen heitto kantoi yli 58 metriä, nykyisen ME:n paikkeille. - Loppuun asti taistellaan! Neljännellä kierroksella Vesterinen nousi kolmanneksi metrin heitolla.

8 Jari, mestari Pvm: :30 Niin siinä kävi, että vanha, tosin vielä nuori, kilpa- ja seurakumppanini Jari Nuutinen vei miesten sarjan mestaruuden. Kokemuksella on merkitystä! Kakkonen oli Pasi Kuusinen, tänään myös haastattelemamme henkilö. Jälleen kerran saavutettu huipputulos osoittaa, että myös hyvällä ruokavaliolla on merkitystä. Kun syö kunnon suomalaista perusruokaa, niin pärjää kansainvälisillä kentillä ylivoimaisella tavalla. Ja Vesterisen Jukka, jääkarhun ja lähes Korven kokoinen mies oli kolmas. Onnittelut kaikille maailman räjähtävimmän lajin urheilutähdille. Yritämme saada voittajaan yhteyttä, mutta voitontanssista johtuen puhelin ei vielä vastaa. MESTARI Luokka: Kisatudio Kirjoittaja: Valmentaja Pvm: :40 Hyvät saappanheittäjät! Kyllä Jari on oikeessa, että perusruokaa syövä Nuutinen on kova jätkä ps.kiitos Isokorvella kisastudiosta, yötä saapasheittäjät "Sain kaiken irti" Pvm: :49 - Niinkuin haastattelussa tänään sanoin, se jolla pää pitää on vahvoilla. Itse sain sata prosenttia irti. Pojat ei saaneet. Heitin optimaalisen kisan. Jo aamulla tuntui hyvältä, kertoo saappaanheiton Suomen hallimestari Jari Nuutinen. Voitto ei tullut helpolla. - Pasia pelkäsin. Mutta Pasin vuoro tulee vielä monta kertaa. Kisaan liittyi seikka, joka erityisesti lämmitti Jari Nuutista. - Joukkue voitettiin ja se oli päätavoite. Olen joukkueheittäjä. Kansainvälisen liiton päätös lisätä ikäsarjoja on mestarille mieleen. - Se antoi meille monille lisää motivaatiota Italian MM-kilpailujakin silmällä pitäen.

9 Kiitos Joensuun onlinetyöryhmälle Pvm: :08 Tästä illasta tuli ikimuistoinen ja malli tuleville saappaanheiton ísoille tapahtumille. Kilpailun arvo määrittyy sillä, mitä me tapahtumasta ulkomaailmalle viestimme. Tänä iltana Kisastudiota seurasi merkittävä joukko ja he elivät Joensuun jännittävässä kisassa mukana. Ja näiden kirjoitusten kautta moni vielä ehtii elää tämän tarinan. Kun maineemme leviää, uskon että sekä suomalaiset että suuri osa maailman ihmisistä rakastuu saappaanheittoon. Kiitän Joensuun kisaorganisaatiota siitä, että te yhtenä ensimmäisistä oivalsitte Onlinen mahdollisuudet. Tulevaisuudessa tulosten mukana kulkee myös ääni ja kuva. Kiitos erityisesti liiton sihteerille Jaska Juntuselle, joka hyvin on oivaltanut uuden median merkityksen, mutta Jaskahan onkin alan mies! Joensuussa kisat vielä jatkuvat ja päivystän puhelimen ääressä, jos saamme vielä uutisia.

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2010

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2010 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2010 1(7) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2010 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2010 2(7) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Järjestelyt Kesäkisoihin ilmoittaudutaan paikan päällä riittävän hyvissä ajoin ennen kutakin lajia. Kisoja järjestävä siirtolapuutarha järjestää

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2008

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2008 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2008 1(8) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2008 Versio 1.0 Eeva Isokorpi Toiminnanjohtaja Jari Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2008 2(8) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT...

Lisätiedot

SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 / 8 SAAPPAANHEITTOLIITTO RY 2.3.2013. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2012

SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 / 8 SAAPPAANHEITTOLIITTO RY 2.3.2013. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2012 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 / 8 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2012 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS Sivu 2 / 8 SISÄLLYSLUETTELO 20 VUOTTA TÄYTEEN ENNÄTYSTEN SIIVITTÄMÄNÄ... 3 KILPAILUT SUOMESSA...

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2009

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2009 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2009 1(8) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2009 Versio 1.1H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2009 2(8) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Liiton lajit: saappaanheitto ja autonrenkaanheitto Toiminnanjohtaja Jari Isokorpi 10.1.2009 v1.0h SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2(7) SISÄLLYS 1. YLEISTÄ...3

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7

Kuva 1. Heittosektori. Sivu 1/7 Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2013 (Liitteenä 1 Suomen Saappaanheittoliiton lisäykset kilpailusääntöihin) 1. Heittoväline Naisten sarjassa virallinen

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Utriainen ei enää yritä Pekingiin

Utriainen ei enää yritä Pekingiin Utriainen ei enää yritä Pekingiin Olympiamaratonille valmistautuva Kirwa täydensi Ahkeran miesten kaksoisvoiton ESS 19.5.2008 Juha Hölttä Jussi Utriainen juoksi sunnuntaina Vammalassa helponoloisesti maastojuoksun

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Pientä 'suurta' jännitystä ilmassa saapuminen majoituspaikkaan liikuntahallille. Makuupaikkojen valinta ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Liiton lajit: saappaanheitto ja autonrenkaanheitto Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi 15.11.2012 Versio 0.2E SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2(8) SISÄLLYS

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4.

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4. 61. TS-KORTTELIAJO 61. TS-kortteliajo 61. TS-KORTTELIAJOT Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Maalikamera Kierroslaskija Kuuluttaja Sihteeri, tulospalvelu Ari Aalto

Lisätiedot

Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa.

Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa. Ajo tuksia Ajon vauhdikas ja vaihteleva kesäkausi 2014 on takana. Kesään kuului uimista, yleisurheilua, jalkapalloa ja ulkolentopalloa. Ajon kesäretki tehtiin kesäkuun alussa Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti.

-kunniavieras tai troubleshoooter: kriittinen onnistuminen. Jos pelinjohtaja ei tunnista kumpiakaan, eivät hahmot voi onnistua kriittisesti. Faijan BMW Tunnin roolipeli menetetystä nuoruudesta. Pelaajien hahmot (3-5 pelaajaa) olivat kavereita yläkoulussa ja vielä muutaman vuoden senkin jälkeen. Sitten jatko-opiskelut ja työelämä heittivät hahmot

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Elena haluaa uuden auton

Elena haluaa uuden auton Auton kanssa Elena haluaa uuden auton Hei! Hei! Minä haluan ostaa uuden auton. Joo, minulla on vanha Volkswagen Golf. Paljonko se maksaa? Se maksaa 5500. Kuinka monta kilometriä sillä on ajettu? 95000

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt

Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt Suomen Castingliitto ry:n Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt LAJIT Taimenluokan tarkkuusheitto Taimenluokan pituusheitto Meritaimenluokan pituusheitto Lohiluokan pituusheitto Spey pituusheitto

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016 2017 Kiertueelle otetaan vähintään 90 keilaajaa järjestyksessä seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015 2016 kiertuefinaaliin selvinnyttä keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu

Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015. www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Hallikauden toimintakalenteri 2014-2015 www.tampereenpyrinto.fi/yleisurheilu Tampere Junior 7.-8.3.2015 Indoor Games Lauantaina 7.3. klo 10 alkaen P15: 60 m, 800 m, 300 m aj, korkeus, 3-loikka, kuula,

Lisätiedot

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata LIIKUNTA Lämmittely Harrastatko liikuntaa? Miksi / miksi et? Millainen liikunta sopii sinulle? Mitkä asiat ovat tärkeitä, kun valitset kuntosalin / liikuntakeskuksen? Mitä liikuntapaikkoja tiedät sinun

Lisätiedot

Peltolan uutiset 2/2011

Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutisten toisessa numerossa luodaan katsaus kentänhoitoon. Mitä kaikkea goflkentän hoitaminen vaatii? Haastattelussa kenttämestari Mikko Eskelinen. Lopuksi katsotaan taas

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Ilonan ja Haban aamu Pariskunnalle tulee Aamulehti, mutta kumpikaan ei lue sitä aamulla: ei ehdi, eikä jaksa edes lähteä hakemaan lehteä kauempana sijaitsevasta postilaatikosta. Haba lukee Aamulehden aina

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Tiedote 1/ elokuuta Keilakausi alkaa - Wjuhuu!

Tiedote 1/ elokuuta Keilakausi alkaa - Wjuhuu! Keilakausi alkaa - Wjuhuu! Monenlaista säätä on tänä kesänä saatu kokea. toivottavasti omat suunnitelmasi ovat onnistuneet, säistä huolimatta. Helteiden helpottaessa on aika suunnata ajatukset tulevaan

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 1. Sisältö Merisuo & Storm 1 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Hiiri räätälinä (kansansatua mukaellen).............. 5 Tiainen ja karhu (kansansatua mukaellen)............ 7 Taikapata (kansansatua

Lisätiedot

Tiedote 1/ elokuuta 2015

Tiedote 1/ elokuuta 2015 Keilakausi alkaa - Wjuhuu! Monenlaista säätä on tänä kesänä saatu kokea. toivottavasti omat suunnitelmasi ovat onnistuneet, säistä huolimatta. Keilailukausi alkaa, helteistä huolimatta. Olette valinneet

Lisätiedot

Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2014

Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2014 Kansainvälisen Saappaanheittoliiton, IBTA:n, hyväksymät Saappaanheiton kilpailusäännöt 2014 1. Heittoväline Naisten sarjassa virallinen heittoväline on 38-numeroinen oikean tai vasemman jalan kumisaapas,

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät

NOCA. Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät NOCA Nordic Cadet Meeting Pohjoismaiset merikadettipäivät 1 Avajaisparaati Torstai 7.8. klo 13.00 13.45, Kantasatama Avajaisparaati on sotilasparaati, jossa on mahdollista nähdä kaikki joukkueet koossa

Lisätiedot

Turun seitsemäsluokkalaisten matematiikkakilpailu 18.1.2012 Tehtävät ja ratkaisut

Turun seitsemäsluokkalaisten matematiikkakilpailu 18.1.2012 Tehtävät ja ratkaisut (1) Laske 20 12 11 21. Turun seitsemäsluokkalaisten matematiikkakilpailu 18.1.2012 Tehtävät ja ratkaisut a) 31 b) 0 c) 9 d) 31 Ratkaisu. Suoralla laskulla 20 12 11 21 = 240 231 = 9. (2) Kahden peräkkäisen

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 Terveisiä Mikkelistä yläkuvassa kevätgolfin voittaja joukkue Anna-Leena ja Esa Laakkonen. Alakuvassa sunnuntain arvotuilla pareilla pelatun

Lisätiedot

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M 2009 Mestaruus/kinkkukisa: Seuran Mestari Sami Päiväniemi 1. Nimi Seura LuokkaTulosTasoitus Sami Päiväniemi Veljmiehet M 1309 30 2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A 1263 48 3. Risto Kyttä Veljmiehet M 1247 30

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on?

Lisätiedot

Sangen maltillisesti aloitti Veljmiesten viisimiehinen joukkue kauden 2016/17 seuraottelusarjan Varkauden Keilahallissa paikallisen

Sangen maltillisesti aloitti Veljmiesten viisimiehinen joukkue kauden 2016/17 seuraottelusarjan Varkauden Keilahallissa paikallisen 7.12.2016 Käytiin Rauhalahdessa perinteeksi muodostunut seuraottelu Varkauden WBT kanssa. Tällä kertaa Veljmiehet oli tyly isäntä ja korjasi reilun n 600 pisteen voiton lukemin 9594-8914.Samalla WPT:n

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina Tästä se alkoi Tiinan talli 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina 2 Tässä se kauan odotettu kirjoitus, mitä joskus vuosia sitten lupasin ja itse asiassa jo aloitinkin. Eli mistä kaikki alkoi. Vuosi -85

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry

Taitajaa taitavammin. Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry Taitajaa taitavammin Taitaja-päällikkö Pekka Matikainen Skills Finland ry 6. Miten hyvin kilpailulajisi järjestelyt mielestäsi sujuivat? 1=erittäin huonosti 2=huonosti 3=kohtalaisesti 4=hyvin 5=erittäin

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Impivaarassa sunnuntaina 21.5. Lähtöaika Kilpailu alkaa massalähdöllä klo 9.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu parannusyrityksillä, tarkempi

Lisätiedot

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2 LINNALA NEWS UUTISIA LINNALASTA GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA Sivu 2 Perjantaina 21. lokakuuta 2011 PÄÄKIRJOITUS OTA KANTAA Linnala News nettisivut on nyt avattu Kysely loi nettisivut Otso H., Casimir

Lisätiedot

Yhden pelaajan pallokontrollitemput

Yhden pelaajan pallokontrollitemput Taso 1 Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI Heitä pallo, tee 1 sormilyönti ja ota koppi 10 x Heitä pallo, tee 2 sormilyöntiä ja ota koppi 10 x Heitä pallo, tee 3 sormilyöntiä ja ota

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Kinnulan humanoidi 5.2.1971.

Kinnulan humanoidi 5.2.1971. Kinnulan humanoidi 5.2.1971. Peter Aliranta yritti saada kiinni metsään laskeutuneen aluksen humanoidin, mutta tämän saapas oli liian kuuma jotta siitä olisi saanut otteen. Hän hyökkäsi kohti ufoa moottorisahan

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi. Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015

Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi. Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015 Valmistaudu peliin, keskity omaan pelaamiseesi Porin Narukerä Markku Gardin 6.2.2015 Mentaaliharjoittelun perusta (hyvä tietää) Aivot ohjaavat - hermojärjestelmät, hormonit ja lihakset toimeenpanevat Omat

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT 1.- 2.LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 1. OLEN (rastita itsellesi oikea vaihtoehto) 6 VUOTTA 7 VUOTTA 8 VUOTTA 9 VUOTTA 1%

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA

D -IKÄISTEN HARJOITTELUA D -IKÄISTEN HARJOITTELUA VERYTTELYT niveljumppa Erityisen tärkeitä kaikki käsien heilautukset, olkapäiden rentouden kehittämiseen paljon aikaa. Matkitaan rennosti iskulyönnin käsien vientiä ylös ja liikettä

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto

Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä. Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Tunne ja asiakasymmärrys voimavarana palvelunkehi4ämisessä Satu Mie8nen, taiteen tohtori, taideteollisen muotoilun professori, Lapin yliopisto Työpajan tavoite Tunnistetaan palvelukokemukseen lii4yvien

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi)

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi) Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 Nimi Ryhmä Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt

KUBB PELI, JOHON KAIKKI VOIVAT OSALLISTUA. MM-kisasäännöt KU PELI, JOHON KIKKI VOIVT OSLLISTU MM-kisasäännöt KU Peli, jolla on traditiot Kubb on vanha Gotlantilainen peli, joka syntyi siihen aikaan, kun joka pihalla oli halkokasa. Valittiin vain sopiva määrä

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! www.saunamafia.fi 15. 17.7.2011 1/8 MUKAVAA HAUSKAN- JA MUUNKIN PITOA! Löylynlyömät eli SaunaMafian joukkue Ikaalisten XVII Saunafestivaaleilla. AIKA: Pe 13. - Su 15.7.2012 PAIKKA: Ikaalisten Kylpylä Saunomista,

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2013-2014 Yleistä Kausi 2013-2014 oli seuran 23. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin. Seuran yhteistä harjoitusvuoroa jatkettiin

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D-tytöt - d-pojat - f-pojat - F-tytöt - g-tytöt - Ruoveden Pirkat - F-tytöt - d-tytöt - g-tytöt

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - f-pojat - E-pojat - dp j ft - D tytöt - naiset - D-tytöt - ft-04 - D-Pojat - E-Pojat - F-t04 -

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

ULKOPELAAJIEN SIJOITTUMINEN NOLLATILANTEESSA

ULKOPELAAJIEN SIJOITTUMINEN NOLLATILANTEESSA ULKOPELAAJIEN SIJOITTUMINEN NOLLATILANTEESSA lukkari: (L) Korkea tolppa on tehokas kaikissa sarjoissa tenavista Superiin asti. Ole valmis hakemaan ykkösrajanäppi hyvää ykkösrajanäppiä ei voi hakea kukaan

Lisätiedot

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä

Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä AJO MOTORSPORT Press release 2011-30-03 Avant-AirAsia-Ajon odotukset ovat korkealla Jerezissä Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport tähtää kovin ja samalla myös perustelluin tavoittein tulevana

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI

Taso 1. Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI HIHALYÖNTI Taso 1 Yhden pelaajan pallokontrollitemput SORMILYÖNTI 1. Heitä pallo, tee 1 sormilyönti ja ota koppi x 10 3. Heitä pallo, tee 2 sormilyöntiä ja ota koppi x 10 5. Heitä pallo, tee 3 sormilyöntiä ja ota

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry

Suomen Saappaanheittoliitto ry SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/7 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2015 Isäntä-saappaan maailmanmestarit Heidi Korkalainen ja Harri Parviainen Södertäljessä 14.7.2014.

Lisätiedot