Hallituksen kokous. Läsnä Peltokorpi Mikko puheenjohtaja. Aittasalmi Anssi. Este Ilvo Jorma jäsen. Kulomäki Markku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallituksen kokous. Läsnä Peltokorpi Mikko puheenjohtaja. Aittasalmi Anssi. Este Ilvo Jorma jäsen. Kulomäki Markku"

Transkriptio

1 SUOMEN ISÄNNÖINTILIITTO RY Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2008 Aika Keskiviikko klo Paikka Fregatinranta, Leppäniementie 12, Kallvik, Helsinki Läsnä Peltokorpi Mikko puheenjohtaja Porthén Jari varapuheenjohtaja Aittasalmi Anssi jäsen Hiltunen Kari jäsen Kiljunen Mari jäsen Kosunen Kai jäsen Lahti Jouko jäsen Litja Markku jäsen Nieminen Jani jäsen Saarinen Ilkka jäsen Saastamoinen Olli varajäsen Heikkilä Tero toimitusjohtaja, sihteeri Virkamäki Mikko konsultti, kohdat 1-5 Marjut Joensuu koulutus- ja viestintäpäällikkö, kohdat 6-10 Este Ilvo Jorma jäsen Lauronen Seija jäsen Kulomäki Markku jäsen 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi ja pöytäkirjantarkastajan valinta. Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi siten, että yhdistysjaoston asiat otetaan listalle kohdaksi 12. Valittiin pöytäkirjantarkastajaksi Olli Saastamoinen. 4. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Hyväksyttiin ja allekirjoitettiin edellisen kokouksen 1/2008 pöytäkirja. 5. Isännöinnin auktorisointi Merkittiin tiedoksi Mikko Virkamäen suullinen ja kirjallinen esitys Isännöintiliiton ja ISA:n tilaamasta auktorisointia koskevasta selvityksestä. Virkamäen raportit on pöytäkirjan liitteenä. Päätettiin, että Isännöintiliiton linjaukset kerrotaan Kiinteistöliitolle ja aloitetaan neuvottelut linjausten konkretisoimiseksi. Todettiin, että tällä hetkellä ISA järjestelmä on auktorisoinnin ja laatujärjestelmän sekoitus. Päätettiin laajan keskustelun jälkeen, että valitaan auktorisointilinja ja selvitetään seuraavaan kokoukseen mitä auktorisointi käytännössä tämän valinnan jälkeen tarkoittaa. Porthén ja Lahti jättivät asiasta eriävän mielipiteen. Todettiin, että auktorisointitoiminnan kotipesä on selkeästi Isännöintiliitossa. Päätettiin kuitenkin, että tällä hetkellä halutaan jatkaa toimintaa nykyisen

2 mallin mukaan omalla yhdistyksellä yhdessä Kiinteistöliiton ja mahdollisesti muiden toimijoiden kanssa. Tehtiin linjauspäätös, että Auktorisointiyhdistyksen operatiivinen toiminta siirretään Isännöintiliittoon, jossa työt jaetaan eri osaalueille. Toiminnan siirtämisestä Lahti jätti eriävän mielipiteen. Todettiin, että muista Virkamäen raportin kohdista ollaan pääsääntöisesti samaa mieltä. Näitä asioista käsitellään tarpeen mukaan uudestaan tarkemmin. 6. Talous ja talouteen liittyvien asioiden käsittely, varainhankinnan kehittämisen linjaukset Merkittiin tiedoksi pöytäkirjan liitteenä olevat toimitusjohtajan talousarviovertailu ja jäsenselvitys. Todettiin positiivinen talouskehitys. Päätettiin keskittyä toimitusjohtajan esityksestä varainhankinassa olemassa olevien keinojen ja tuotteiden kehittämiseen. Merkittiin tiedoksi, että liiton kustannussopimus loppuun Rakennustieto Oy:n kanssa 18 kk päästä. Päätettiin, että toimitusjohtaja voi alkaa valmistelemaan ja neuvottelemaan asian järjestämistä jatkossa. 7. Uudistuva koulutus Päätettiin toimitusjohtajan alustuksen pohjalta, että laaditaan pikaisesti Isännöintiliitolle koulutusstrategia, jotta voidaan syksyn liittokokouksessa hyväksyä toimintasuunnitelma ja talousarvio Päätettiin, että liiton talous mahdollistaa syksyllä uuden toimihenkilön rekrytoinnin. Ko. henkilö rekrytoidaan vahvistamaan liiton koulutuksen ohjausta ja koulutukseen liittyvää varainhankintaa hyväksyttävän koulutusstrategian mukaisesti. Samalla rekrytointi lisää myös panostusta viestintään. Koulutusstrategia käsitellään ja hyväksytään seuraavassa kokouksessa. 8. Strategiset painopistealueet Päätettiin jatkaa samoilla painopistealueilla seuraavat kaksi vuotta. Tehtiin muutoksia painopisteiden ilmaisuus ja muutettiin painopisteiden avainprosesseja toimitusjohtajan esityksen ja pöytäkirjan liitteen mukaisesti. Päätettiin vielä lisätä avainprosesseihin Jäsenyhdistysten palvelu kohtaan henkilöt ja Yhteistoiminta sidosryhmien kanssa kohtaan kansainvälisyys. Asia hyväksytään seuraavassa kokouksessa. 9. Korkeampi ja selkeämpi profiili Käytiin keskustelu ko. strategisen painopisteen linjauksista ja toimenpiteistä Marjut Joensuun alustuksen pohjalta. Todettiin, että Isännöintiliiton profiili on merkittävä tekijä koko toimialan profiilin kannalta. Päätettiin toimintasuunnitelman 2009 perusteista pöytäkirjan liitteen mukaisesti. 10. Toimialan roolien selkeyttäminen Käytiin keskustelu ko. asian linjauksista liitteenä olevan toimitusjohtajan alustuksen pohjalta. Todettiin yhteistyön suuri merkitys ja mahdollisuus kiinteistöalan muiden toimijoiden kanssa. Päätettiin, että erityisesti yhteistyötä tulee kehittää Kiinteistöliiton, Raklin ja kiinteistönvälittäjäjärjestöjen kanssa. Toimitusjohtaja vastaa tältäkin osin operatiivisesta toiminnasta. Päätettiin hakeutua kohtuullisia kustannuksia vastaan mukaan Kiinteistö- ja rakentamisfoorumiin. Esitetään kiinteistöalan roolikartan laatimista.

3 Keskusteltiin rooleista taloyhtiössä ja siitä kuka johtaa taloyhtiötä. Yksiselitteistä päätös ei pystytty tekemään, mutta todettiin, että optimitilanteessa taloyhtiötä johtaa isännöitsijä tavoitteellisesti, aktiivisesti ja pitkäjänteisesti. Päätettiin, että Isännöintiliitto ei aktiivisesti käytä isännöitsijästä toimitusjohtaja nimitystä. 11. Hallituksen työskentelyn arviointi ja kehittäminen Merkittiin tiedoksi hallitusten jäsenille tehdyn kyselyn tulokset. Merkittiin tiedoksi vaalivaliokunnan ehdotus Isännöintiliiton sääntöjen muuttamisesta siten, että hallitusten jäsenten kaudet olisivat 1-vuotisia ja puheenjohtajien 1-2 -vuotisia. Todettiin hallituksen toiminnan olevan kohtuullisen hyvällä tasolla ja erityisiä toimenpiteitä ei tarvita. Pyritään kuitenkin parantamaan työskentelyä tulosten pohjalta. Päätettiin, että kokouskutsut materiaaleineen tulee toimittaa jäsenille vähintään viikkoa ennen kokousta. Päätettiin, että mahdollista sääntömuutosasiaa valmistelee työvaliokunta. 12. Jäsenasiat Hyväksyttiin uudet jäsenet ja mahdolliset erot pöytäkirjan liitteenä olevan listan mukaisesti. Todettiin erojen johtuvan lähinnä fuusioista ja muista omistusjärjestelyistä. 13. Isännöitsijöiden auktorisointiyhdistys ISA ry:n hallitus Valittiin hallitukseen Isännöintiliiton edustajiksi Jari Porthén, Ilkka Saarinen ja Tero Heikkilä ja esitetään Porthénin jatkavan puheenjohtajana. Jouko Lahti ilmoitti kohdan 5 käsittelyn jälkeen, että hän ei jatka auktorisointitoimikunnassa. Valittiin Isännöintiliiton edustajaksi Kai Haarma ja varalle Anssi Aittasalmi, jos Haarma on estynyt. 14. Ilmoitusasiat Merkittiin tiedoksi rekryviestintäkampanjan tilanne. 15. Muut esille tulevat asiat Merkittiin tiedoksi ja onniteltiin Timo Multasta todennäköisen CEPI puheenjohtajuuden johdosta. 16. Seuraava kokous Päätettiin pitää seuraava kokous klo Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Pöytäkirjan vakuudeksi Mikko Peltokorpi puheenjohtaja Tero Heikkilä sihteeri Olli Saastamoinen pöytäkirjantarkastaja

4 ISA toiminnan kehittäminen lyhyesti Suomen Isännöintiliitto ry ei ole vielä koskaan tehnyt linjapäätöstä ISA toiminnan strategisesta kehittämisestä. Nyt on sen aika. ISA ry perustettiin kolmen isännöintialan järjestön ja Suomen Kiinteistöliiton toimesta 1987 auktorisointijärjestelmäksi. ISA ry määritteli melko yksiselitteiset kriteerit, jotka täyttämällä henkilö tai yritys sai ISA auktorisoinnin. Vaikka kyse oli puhtaasti isännöintitoimintaa koskevasta asiasta, Kiinteistöliiton mukana oleminen toi järjestelmälle uskottavuutta. Vuonna 2000 ISA auktorisointijärjestelmään lisättiin runsaasti liiketoiminnan suunnitteluun ja laatujärjestelmään liittyviä elementtejä. Silloisten tarpeiden mukaan otettiin askel kohti laatujärjestelmää. Tarkoituksena oli ilmeisesti saada isännöintiyrityksiä kehittämän toimintaansa liiketoiminnalliseen suuntaan. Katsottiin, että isännöintiyritykset ovat laajasti ottaen alkeellisella tasolla liiketoiminnan harjoittamisessa, minkä vuoksi oli tarkoituksenmukaista kouluttaa yrityksiä myös ISA järjestelmän kautta. ISA oli kuitenkin tämän askeleen jälkeen ensisijaisesti auktorisointijärjestelmä. Omasta mielestäni auktorisointiosien, liiketoiminnan suunnittelun osien ja laatujärjestelmäosien sekoitus oikeuttaa kutsumaan silloin kehitettyä järjestelmää sekajärjestelmäksi. Seitsemän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Isännöintitoimiala ja yritykset ovat kehittyneet ja muuttuneet olennaisesti. On syytä arvioida ja kehittää myös ISA järjestelmää strategisesti. Onko syytä edelleen kehittää laatujärjestelmäpuolta eli onko isännöintitoimiala ja yritykset edelleen kehittymättömiä laajasti katsoen? Vai olisiko syytä painottaa auktorisointipuolta, jolloin hyväksytään se, että markkinoilla on riittävästi liiketoiminnallisia isännöintiyrityksiä, jotka ohjaavat isännöintitoimialan kehityksen oikeaan suuntaan. Kyse on selkeästä valintatilanteesta. Sekajärjestelmästä on joka tapauksessa syytä luopua. Jos valitaan laatujärjestelmän tie, on oltava valmiutta tehdä ISA järjestelmästä aito laatujärjestelmä. Siis järjestelmä, joka kilpailee muiden kaupallisten laatujärjestelmien kanssa (esim. ISO). Joillakin harvoilla isännöintiyrityksillä on jo olemassa ISO järjestelmä, joten tämän tien valintaa lienee syytä arvioida niiden kokemusten perusteella. ISA järjestelmän kehittäminen aidoksi laatujärjestelmäksi vaatii todennäköisesti merkittäviä rahallisia ja henkilöpanostuksia ISA ry:n ja sen omistajajäsenten puolelta, jos toimitaan nykyisellä toimintamallilla. Koska ISA laatujärjestelmä kilpailisi avoimilla markkinoilla muiden laatujärjestelmien kanssa, lienee Isännöintiliiton syytä rajoittaa omaa riskiään tavalla tai toisella. Voihan käydä niin, että ISA laatusertifikaatin haluaakin vain harva isännöintiyritys, kuten ISO laatusertifikaatin nykyään. Tämä toiminta olisi ehkä hyvä siirtää osaksi Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen toimintaa (mahdollisesti erillisen ISA Oy:n alle), jolloin taloudelliset panostukset voitaisiin rajata paremmin ja toiminnan taloudellinen seuranta olisi selkeämpää kuin yhdistysmuotoisessa toiminnassa. Jos valitaan auktorisointijärjestelmän tie, tulee järjestelmää yksinkertaistaa voimakkaasti. Auktorisoinnissa tulisi korostaa ISA yrityksen luotettavuutta ja vakavaraisuutta. Asiakkaan tulisi voida luottaa, että ISA yrityksessä on keskeiset

5 luottamukseen perustuvat asiat kunnossa. ISA auktorisoinnista tulisi näin jatkuvaan valvontaan perustuva järjestelmä. Tällöin hyväksyttäisiin se, että yritysten liiketoiminnan kehittäminen on yritysten oma asia ja että vapaa kilpailu huolehtii siitä, että asiakkailla on koko ajan valinnan varaa ja hyviä vaihtoehtoja. ISA auktorisointijärjestelmästä olisi hyötyä kaikille niille yrityksille, joilla on tarve korostaa asiakkailleen yrityksen luottamusnäkökohtien kunnossa olemista. Riskinä tässä on, että vapaa kilpailu ei tuotakaan riittävästi hyviä vaihtoehtoja asiakkaille ja että isännöintitoiminnan laadun kehittäminen hidastuu toimimattomien markkinoiden vuoksi. Vaihtoehdot ovat mielestäni selvät. Sekajärjestelmä ei toimi enää. On valittava joko laatujärjestelmälinja tai auktorisointilinja. Molemmissa vaihtoehdoissa ISA toimintaa on virtaviivaistettava. Ratkaisu perustuu kunkin omistajajäsenten näkemykseen isännöintimarkkinoiden kehitysasteesta. Omistajajäsenten tahto liittohallitusten jäsenten perustuu taas kunkin jäsenen käsitykseen markkinoiden tilanteesta. Myös molempien vaihtoehtojen riskit ovat selvästi näkyvillä. Asia on mielestäni valmis päätettäväksi. Oma suositukseni on auktorisointilinjan valinta. Itse laatimani strategiaselvityksen mukaan ja muiden saamieni kokemusteni mukaan isännöintitoimialalla on riittävästi kehityspotentiaalia omaavia yrityksiä. Markkinat huolehtivat jatkossa siitä, että asiakkailla on riittävästi hyviä vaihtoehtoja. Toimivalla ISA luottamusauktorisoinnilla olisi arvioni mukaan kysyntää myös hyvin kehittyneillä markkinoilla ja pysyvästi myös isojen isännöintiyritysten liiketoiminnassa. Näin sen vuoksi, että asiakkailla on muuten hyvin rajallinen määrä keinoja arvioida helposti isännöintiyrityksensä luotettavuutta, joka on asiakkaan näkökulmasta isännöinnin tärkein ominaisuus. ISA laatujärjestelmän kehittämiseen liittyy mielestäni liian suuria investointiriskejä ja todellisena mahdollisuutena on, että se ei menesty laatujärjestelmien vapailla markkinoilla. Jos laatujärjestelmälinjaus valitaan, voi tulevaisuudessa olla tarpeen kehittää erillinen hyvin läpinäkyvä auktorisointijärjestelmä, jonka hallinto olisi kokonaan isännöintiliiton hallussa. Tämän järjestelmän uskottavuus ei perustuisi Kiinteistöliiton mukana oloon vaan toiminnan laatuun ja läpinäkyvyyteen.

6 ISA ry:n strateginen kehittäminen Toimeksianto ja työn suorittaminen Keskeiset näkökohdat Kotialue Oy teki tarjouksen ISA ry:n strategisesta kehittämisestä Suomen Isännöintiliitto ry:lle ja ISA ry:lle. Molemmat yhdistykset hyväksyivät tarjouksen. Toimeksiannon tarkoituksena oli selvittää Isännöintiliiton hallituksen kokoukseen mennessä, jolloin on tarkoitus tehdä päätökset ISA ry:n kehittämisen suunnasta. Selvityksessä tuli esittää ISA ry:n pitkäjänteisen kehittämisen kannalta tärkeät näkökohdat sekä vaihtoehtoja/suositus ISA ry:n toiminnan ja organisoinnin uudistamiseksi. Lisäksi selvityksessä tuli esittää kehitystoiminnan eteneminen. Toimeksiannon taustalla olivat Isännöintiliiton hallituksen kesäkokous 6/2007 sekä hallituksen päätös (asia 9) ja toimialajaoston päätös (asia 3). Selvityksen aluksi konsultti kävi lähetekeskustelun Isännöintiliiton toiminnanjohtaja Tero Heikkilän ja ISA ry hallituksen puheenjohtajan Jari Porthenin kanssa. Keskustelussa tuli esiin erilaisia kehityssuuntia ja kehittämisen periaatteita. Työ jatkui tutustumalla ISA ry:n sääntöihin, kotisivuihin sekä osallistumalla ISA auktorisoinnin perehdyttämispäivään. Perehdyttämispäivän yhteydessä konsultti sai tietoonsa kaiken ISA ry:tä koskevan kirjallisen materiaalin. Taustatyön jälkeen konsultti laati esityksen (liite 1) siinä vaiheessa mielestään tarkoituksenmukaisesta etenemistiestä. Haastatteluvaiheen aikana haastateltavilta avainhenkilöiltä kysyttiin mielipidettä tähän vaihtoehtoon. Lisäksi haastattelussa oli avoimia kysymyksiä. Haastattelujen jälkeen konsultti päätti, ettei tarvetta erillisille ISA yrityksille suunnattuun kyselyyn ole, koska strategiset vaihtoehdot selvisivät riittävällä tavalla jo haastattelujen yhteydessä. Konsultin tekemän taustatyön ja haastattelujen perusteella havaitsemat näkökohdat sekä etenemisvaihtoehdot suosituksineen on kirjattu tähän loppuraporttiin. Loppuraportista on laadittu myös tiivistelmä Power Point esityksen muotoon. Asia 1: Omistajaohjauksen lisääminen Ongelma: Erityisesti haastattelujen yhteydessä kävi selväksi, että keskeinen ongelma ISA ry:n strategisessa kehittämisessä on omistajaohjauksen puute. ISA ry:llä on vain kaksi jäsentä, joten vuosikokouksessa ei ole mahdollista käydä kehityskeskusteluja eikä ratkaista erimielisyyksiä. Tämän vuoksi vuosikokouksista on tullut pelkkiä muodollisuuksia, joissa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tilanne on johtanut siihen, ISA ry:n hallituksen jäsenillä ei ole selkeää käsitystä, mitä yhdistyksen jäsenet haluavat yhdistykseltään. Kun omistajaohjaus on pysyvästi mahdotonta jäsenmäärän

7 vähäisyyden vuoksi, on hallitus pysyvästi väärässä roolissa, kun se joutuu pohtimaan ISA ry:n strategisia linjauksia. Vaihtoehdot: Konsultin esityksessä lähdettiin siitä, että olisi järkevintä siirtää ISA toiminta osaksi Isännöintiliiton toimintaa. Tämä vaihtoehto sai kannatusta, mutta suurin osa haastatelluista oli eri mieltä. Vaihtoehdon kannattajia sekä vastustajia oli molempien jäsenyhdistysten joukossa. Vastustajien pääperusteluna oli, että ensisijaisesti se, että ISA ry:n uskottavuus vähenisi olennaisesti, jos asiakastaho (= Kiinteistöliitto) ei olisi enää mukana ISA toiminnan hallinnossa. Käytännön ongelmia tuottaisi myös se, että ISA ry:n (voimassaolevien ja vanhentuneiden) sääntöjen mukaan yhdistyksen purkaminen edellyttää ¾ määräenemmistöä. Monissa erityisesti kiinteistöliiton piiristä olevilta haastatelluissa todettiin, että he eivät tiedä, mitä Kiinteistöliitto haluaa ISA toiminnalta. Kiinteistöliiton passiivisuus ISA ry:n kehittämisessä lieneekin suurin syy tämän hetken pinnan alla olevien ja julkisten linjaerimielisyyksien syntyyn. Toisaalta ei Isännöintiliittokaan ole käsitellyt johdonmukaisesti kaikilla päätöksentekotasoilla omia tavoitteitaan ja periaatteitaan ISA ry:n suhteen. Lisäksi liittojen välinen vuoropuhelu on ollut vähäistä, satunnaista, reagoivaa ja alhaisella tasolla tapahtunutta. Omistajaohjausta voitaisiin parantaa liittojen oman päätöksenteon linjakkuudella ja säännöllisen vuoropuhelun käynnistämisellä ISA ry:n strategisesta kehittämisestä. Lisäksi haastatteluissa tuli esille seuraavia vaihtoehtoja omistajaohjauksen parantamiseksi: - Joidenkin haastateltujen mielestä päätöksenteossa ei ole esiintynyt käytännön ongelmia, jolloin mitään muutostarvettakaan ei ole. Tähän voisi todeta, että nykyjärjestelmällä on ollut mahdotonta käsitellä linjaerimielisyyksiä ja juuri sen takia niitä on patoutunut useita. Tätä mieltä olleet kokivat, että ISA päivillä käydyt keskustelut ovat riittävä omistajaohjauksen muoto. - RAKLI ry:n tai joidenkin muiden yhdistysten ottaminen mukaan ISA ry:n toimintaan, jolloin vuosikokouksessa olisi kolme jäsentä ja linjapäätökset olisivat edes teoriassa mahdollisia - ISA Oy:n perustaminen, jolloin omistajaohjaus siirtyisi perustettavan osakeyhtiön yhtiökokoukselle. - Kukaan ei kannattanut uuden ISA ry:n rakentamista olemassa olevien ISA yritysten jäsenyyden pohjalle Suositus: Isännöintitoimialan melko voimakas kehittyminen ja Isännöintiliiton johdonmukaisuus oman strategiansa jalkauttamisessa on nostanut esille tarpeen myös ISA ry:n kehittämiseksi uuden ajan vaatimusten mukaiseksi. Normaaliyhdistyksessä, jossa on useita jäseniä, muutospaineet olisi käsitelty vuosikokouksessa hallituksen esittämässä muodossa. ISA ry:ssä tämä ei ole ollut eikä ole jatkossakaan -

8 mahdollista jäsenten vähäisyyden vuoksi. Asia voitaisiin ratkaista kätevästi siirtämällä ISA toiminta osaksi Isännöintiliiton toimintaa. Tähän ei ole kuitenkaan riittävää yksimielisyyttä liittojen välillä eikä liittojen sisällä. Sen sisältöisen päätöksen tekeminen on täten käytännössä mahdotonta. Ongelma voidaan ratkaista yksinkertaisimmin kehittämällä molempien liittojen sisäistä päätöksentekoa ISA ry:tä koskevissa asioissa (erityisesti strategisissa asioissa) sekä käynnistämällä epäviralliset, mutta säännölliset tapaamiset jäsenten kesken (= pyöreän pöydän menetelmä). Näin toimien liitot löytänevät yhteisen strategian, joka hyödyttää eniten sekä asiakasosapuolta (taloyhtiöt, asukkaat, osakkaat) sekä isännöintiosapuolta (isännöintiyritykset, isännöitsijät). Näin myös ISA ry:n hallituksen jäsenet pääsevät selkeän omistajaohjauksen piiriin, jolloin hallituksen jäsenet toimivat oikeassa roolissa (= omistajien tahdon toteuttajina). Eteneminen: Isännöintiliiton tulee tehdä mahdollisimman nopeasti selkeät strategiset linjaukset ISA ry:n pitkänä tähtäimen kehittämisestä. Tämä päätös tulee lähettää Kiinteistöliitolle ja pyytää sitä tekemään liittohallitustasolla päätös vastaavista strategisista linjauksista. Näin saadaan todelliset erimielisyydet ja yksimielisyydet selville. Kun Kiinteistöliitto on tehnyt omat päätöksensä ja lähettänyt ne Isännöintiliiton tietoon, tulee Isännöintiliiton ehdottaa Kiinteistöliitolle pyöreän pöydän neuvottelujen aloittamista ISA ry:n kehittämistä koskien. On tärkeää, että pyöreä pöytä käsittelee asioita ainoastaan tasapuolisen ja asiantuntevan valmistelun pohjalta. Noin vuoden kuluttua molemmat liitot lienevät kypsiä tekemään tarvittavat päätökset ISA toiminnan ja organisoinnin kehittämisestä. Asia 2: ISA auktorisointi vai ISA laatujärjestelmä? Ongelma: ISA toiminnan tarkoitus oli alun perin (1987) olla auktorisointijärjestelmä, jota keskeinen asiakasyhdistys (Kiinteistöliitto) ja keskeiset isännöintiyhdistykset (Isännöitsijäliitto, KIHO ja Isännöintiyritysten liitto) johtavat. Auktorisointi tarkoittaa, että hakijan tulee täyttää tietyt minimiehdot, jotta auktorisointi voidaan hyväksyä. Myöhemmin (2000) alkuperäisesti ajattelumallista liikuttiin kohti laatujärjestelmämallia, joka tarkoittaa yritysten toimintaprosessien kehittämistä ja seurantaa. Aitoa laatujärjestelmää ISA toiminnasta ei tullut, joten tällä hetkellä ISA malli on tietynlainen sekamalli, jossa on sekä auktorisoinnin ja laatujärjestelmän piirteitä. Ongelma on, että sekamalli heikentää auktorisointijärjestelmän että laatujärjestelmän tavoitteita. Lisäksi sekamallia on vaikeaa ymmärtää ja siksi myös vaikea viestittää. Vaihtoehdot: Nykyinen ISA -malli ei liene käyttökelpoinen, joten on vain kaksi strategista vaihtoehtoa. ISA toiminnasta pitää kehittää aito laatujärjestelmä tai aito auktorisointijärjestelmä. Nykyisen sekamallin taustalla on ajatus, että kaikkia isännöintiyrityksiä voidaan kehittää suunnilleen samalla ISA laatujärjestelmä paketilla. Nykytilanne on kuitenkin sellainen, että isännöintiyritykset tuntevat hyvin yksilöllisen strategisen kehittämistarpeensa ja lähtökohtansa ja liikkuvat omista

9 lähtökohdistaan eteenpäin jokainen omalla tavallaan. Sekamalli on aikanaan kiinnittänyt huomion yritystoiminnan kehittämisen tarpeeseen, mutta tällä hetkellä, kun kehitystoiminta on jo eriytynyt, se tuntuu vanhanaikaiselta. Laatujärjestelmää puoltaa se, että ISA toimintaa on tavallaan kehitetty siihen suuntaan. Joidenkin haastateltujen mukaan ISA mallista voitaisiin saada pienellä kehitysponnistuksella laatujärjestelmä, joka hyväksyttäisiin muiden kaupallisten laatujärjestelmien joukkoon. Tällöin myös ISA Oy ajattelu tulisi relevantiksi. ISA Oy myisi ISA brändiä ja huolehtisi oman uskottavuutensa säilymisestä samalla tavalla kuin useat kaupalliset laatujärjestelmät tekevät nykyisin. ISA brändi kilpailisi tällöin muiden tunnettujen laatujärjestelmä brändien kanssa. Auktorisointijärjestelmää puoltaa se, että ISA malli mielletään jo nyt auktorisointijärjestelmäksi. ISA brändi takaa asiakkaiden mielestä sen, että perusasiat ovat kunnossa. Kun isännöintitoiminnan tärkein ominaisuus asiakkaalle lienee luotettavuus, olisi ISA auktorisointia edelleen kehitettävä siihen suuntaan, että luotettavuus tekijät varmistettaisiin yhä paremmin. Tämä perusajattelu puoltaa palaamista ISA toiminnan alkujuurille ja nykyisen sekajärjestelmän yksinkertaistamista. On huomattava, että isännöintiyritys, joka haluaa todellisen toimintaprosessiensa laatujärjestelmä brändin, voi hankkia sen jo nytkin huomattavasti vakiintuneimmilta ja uskottavimmilta tahoilta kuin ISA ry (esim. ISO järjestelmä). Lisäksi on tunnettava se liiketoiminnan kehittämistrendeihin liittyvä mielipide, että laatuajattelu ei ole suinkaan ainoa tapa kehittää liiketoimintaa. Tietyissä turbulenteissa markkinatilanteissa laatujärjestelmä ajattelusta voi olla jopa haittaa. Suositus: Suosittelen, että ISA toimintaa ryhdyttäisiin kehittämään yhä selkeämmin auktorisointijärjestelmän suuntaan. Isot ja parhaat keskisuuret isännöintiyritykset kehittävät jo tällä hetkellä omaa liiketoimintaansa ja tuotevalikoimaansa omilla malleillaan. ISA sekajärjestelmästä on niille yhä vähemmän ja vähemmän hyötyä. Jossain vaiheessa jopa sekamallin tuottama ISA brändi käy niille jopa rasitteeksi, koska ne haluavat erilaistua isosta isännöintiyritysten massasta. Sen sijaan ISA auktorisointi, joka takaisi yrityksen luotettavuuden asiakkaalle mahdollisimman hyvin, olisi pysyvästi hyödyllinen myös isolle isännöintiyritykselle. Pienelle yritykselle ISA auktorisoinnin antama luotettavuustakuu on todennäköisesti aivan välttämätön jo lähitulevaisuudessa, jolloin erilaiset vastuukysymykset konkretisoituvat yhä enemmän (vrt. AsOy lain uudistus). Eteneminen: Isännöintiliiton hallituksen tulee tehdä päätös ISA toiminnan kehittämisestä auktorisointijärjestelmän suuntaan. Molempien liittojen tulee antaa ISA hallitukselle tulee antaa selkeä tehtävä ISA sekamallin muuttamisesta yksiselitteiseksi, ymmärrettäväksi ja helposti viestitettäväksi auktorisointijärjestelmäksi.

10 ISA ry:n tulee ohjata aidosta laatujärjestelmästä kiinnostuneet isännöintiyritykset ISO järjestelmän piiriin sekä osallistua näiden kaupallisten laatujärjestelmien kehittämiseen isännöintitoimialan tarpeisiin yhä paremmin sopiviksi. Edellä mainitut kaksi asiaa ovat keskeiset strategiset linjaukset. Sen lisäksi työn aikana tuli esille muitakin asioita, joilla on strateginen ulottuvuus. Näiden asioiden käsittelyn lähtökohtana on se, että ISA toimintaa suunnataan kahdessa edellä mainitussa suhteessa suositusten mukaisesti. Käsittelen ne tässä lyhyesti: Asia 3: HIT ohjeiden uudistaminen - ISA toiminnan linjauksen mukaisesti ehdotetaan, että myös HIT ohjeita yksinkertaistetaan voimakkaasti. Ohjeissa tulee olla ensisijaisesti luotettavuuteen liittyvän toimintatapojen ohjeita. Kaikki itsestään selvyydet ja epäselvät ohjeet tulee karsia pois. Asia 4: Auktorisointiedellytysten ja -menetelmän uudistaminen - jos ISA toiminta muuttuu yhä selkeämmin auktorisoinnin suuntaan, tulee auktorisointiedellytyksiä karsia paljon. Nykyjaottelun mukaiset Yleiset edellytykset korostuvat tällöin. Suurin osa luvussa 2 mainituista laatujärjestelmäedellytyksistä tulee karsia. Lisäksi uusissa edellytyksissä voi olla mainintoja toiminnallisista vähimmäisedellytyksistä (esim. kirjallinen sopimus, kaikilla kiinteistöillä PTS jne), mutta näiden pitää olla tarkoin harkittuja ja yksiselitteisiä. - ISA auktorisoinnin hyväksyy erillinen elin (auktorisointivaliokunta), jonka edustajien valinnassa tulee korostua puolueettomuus. Valitusoikeus auktorisointipäätöksestä ISA ry:n hallitukselle poistetaan, koska se ei ole puolueeton valituselin. Asian valmistelu tulee tapahtua kahden toisistaan riippumattoman henkilön toimesta. - Jatkuva auktorisointi tapahtuu siten, että ISA yritys velvoitetaan ilmoittamaan ISA edellytyksiin liittyvistä muutoksista määräajassa niiden tapahduttua. Lisäksi ISA yritys valtuuttaa ISA yhteisön tarkistamaan oma-aloitteisesti pistokokein edellytyksin liittyviä asioita. Asia 5: Auditointimenettelyn uudistaminen - Vaikka auditointi yksinkertaistuu huomattavasti, esitetään sitä säilytettäväksi. Konkreettisesti isännöinnin toimipisteessä tapahtuvalla käynnillä saadaan selvitetyksi osa auktorisointiedellytyksistä luotettavammin kuin kirjallisella tai oma-aloitteisella tarkistuksella. - Auditointi tulee joka tapauksessa ulkoistaa uskottavuuden lisäämiseksi. On huomattavaa, että auditoinnilla ei auktorisointimallissa tarkoiteta prosessien laadun laajaa selvittämistä, vaan yksiselitteisten isännöintitoiminnan luotettavuuteen liittyvien seikkojen olemassaoloa.

11 Asia 6: Kurinpitomenettelyn uudistaminen - auktorisointijärjestelmän uskottavuuden ja vaikuttavuuden lisäämiseksi on syytä myös kiristää kurinpitoa. Tähän liittyy myös kurinpidon julkisuuden lisääminen. - kurinpitoelin uskottavuutta tulee edelleen lisätä uudistamalla nykyiset jäsenet ja tekemällä elimen jäsenyydestä määräaikainen. Kurinpitoelimeen tulisi saada mukaan ulkopuolisia tahoja edustavia henkilöitä (Kauppakamari, KTM, tms.) ISA ry:ssä tulee olla erillinen auktorisointielimen ja erillinen kurinpitoelin. ISA ry:n hallitus ei voi toimia muutoksenhakuelimenä, koska se ei ole puolueeton. - Jokainen asia tulee käsitellä alustavasti kahden toisistaan riippumattoman valmistelijan muodostamassa työryhmässä (esivalmistelu). Työryhmä valitsee, mitkä asiat viedään kurinpitoelimen käsittelyyn. Jos työryhmä on erimielinen, asia käsitellään kupinpitoelimessä. Valmistelijat valmistelevat vuorotellen asiat. Asia 7: ISA vaikuttavuuden lisääminen taloyhtiöissä - ISA toiminnasta vastaavan yhteisön tulee lisätä olennaisesti ISA järjestelmän markkinointia. Se helpottuu ja halpenee, kun sekamalli muuttuu auktorisointimalliksi. Koska selkeä auktorisointimallin ISA -brändi on arvokkaampi isännöintiyrityksen liiketoiminnan kannalta kuin sekamalli, on se perusteena ISA vuosimaksujen jonkinasteiselle korotukselle. Näin voidaan kattaa markkinoinnin mahdollisesti kasvavat kustannukset. - On hylättävä ajatus, jonka mukaan ISA järjestelmän markkinointi tapahtuisi edes osaksi ISA yritysten kautta. Yritys markkinoi aina ensi sijassa omaa toimintaansa ja tuotteitaan. ISA on yrityksen markkinoinnissa vain luotettavuusperälaudan osoittamista, joka on kaikilla luotettavilla isännöintiyrityksillä. Jos asiakas valitsee EI - ISA yrityksen, ottaa se tietoisen riskin luotettavuuden suhteen. Asia 8: ISA henkilöauktorisoinnit - ISA auktorisointijärjestelmän tehtävänä on osoittaa ISA yritysten luotettavuus, ei henkilöiden luotettavuutta tai osaamista. Yritys vastaa henkilöstöstään. Tämän vuoksi uusia Henkilö ISA arvoja ei enää myönnetä. Vanhat henkilö-isat voivat säilyä voimassa, mutta niiden käyttöä yritysten markkinoinnissa tulee rajoittaa. Asia 9: Ketjuauktorisoinnit - Isännöintiketjujen markkinointi on monitahoinen asia, koska ketjuja on monenlaisia. Perusperiaate on, että isännöintiyritys voi saada ISA brändin. Esim. Franchising yhtiössä tämä tarkoittaa, että jokainen yritys tulee auktorisoida erikseen. Franchising antajan auktorisointi ei ole välttämätöntä, jos se ei harjoita isännöintitoimintaa, vaan ainoastaan isännöintiyritysten myyntiä. Jos valtakunnallinen yritys perustaa erillistoimistoja eri puolille, on ainoastaan yritys auktorisoitavat, ei toimipisteitä. Jos ketju perustuu paikallisten yritysten osaomistukseen, on kukin paikallisyritys auktorisoitava. Itse ketju ei voi hakea ISA -auktorisointia.

12 Asia 10: Moniportainen ISA järjestelmä - Varsinaiseen ISA auktorisointijärjestelmään ei tule laatia useita portaita. Isännöintiyrityksille syntyy itse asiassa kolmiportainen järjestelmä, jos edellä mainitut asiat toteutetaan: o ensimmäinen porras, kun isännöintiyritys liittyy Isännöintiliittoon ja sitoutuu HIT ohjeiden noudattamiseen ja kurinpitomenettelyyn o toinen porras, kun isännöintiyritys saa ISA auktorisoinnin tuottaman luotettavuusleiman o kolmas porras, kun isännöintiyritys hankkii ISO laatujärjestelmä sertifikaatin tai vastaavan liiketoiminnan strategista suunnitelmallisuutta osoittavan brändin. Asia 11: Sääntöjen uudistaminen - ISA ry:n säännöt ovat osittain vanhentuneet, joten niiden uudistaminen tulee käynnistää. Kun ISA ry myy uskottavuutta ja luotettavuutta, tulee sen oman toiminnan olla jatkuvasti avoimesti ja aukottomasti organisoitu. Se on osa ISA brändia. Asia 12: ISA ry:n mission tarkistaminen - ISA ry:n tehtävänä on huolehtia yhdestä tarkasti rajatusta osatehtävästä isännöinnin kehittämisessä. ISA ry:n missiota tulee tältä osin täsmentää, jolloin ristiriita Isännöintiliiton mission kanssa poistuu. Asia 13: HIT sitoumus - Isännöintiliiton jäsenyysehdoksi - HIT ohjeiston uudistamisen jälkeen siitä tulee tehdä Isännöintiliiton jäsenyysehto. Liittyessään Suomen Isännöintiliittoon isännöintiyritys sitoutuu noudattamaan HIT ehtoja ja alistuu kurinpitotoimintaan. - Nykyisten isännöintiliiton jäsenten katsotaan hyväksyvät HIT ehdot ja alistuvat kurinpitomenettelyyn, elleivät ne ilmoita määräajassa toisin. Asia 14: Isännöintiliiton jäsenyys ISA ehdoksi - ISA auktorisointiehtojen tulee olla yksiselitteisiä ja luotettavuuteen perustuvia. Kun HIT ehtojen hyväksyminen on luottamusuran ensimmäinen askel ja, koska toimialayhteisöön kuuluminen liittyy tietyllä tavalla luotettavuuteen, voisi isännöintiliiton jäsenyys olla mahdollinen ISA edellytys. Yhdistymis- ja elinkeinovapauden kannalta tämä edellytys on ongelmallinen. Yritys voi haluta osoittaa olevansa luotettava ja hankkia ISA brändin ja samaan aikaan se ei ehkä hyväksy Isännöintiliiton enemmistön linjauksia. Koska periaatteellinen ristiriita on mahdollinen jälkimmäisessä tilanteessa, en suosittele Isännöintiliiton jäsenyyttä ISA auktorisoinnin edellytykseksi. - Vaikka asiallisesti Isännöintiliittoon kuuluminen mielestäni on yrityksen luotettavuuteen liittyvä asia ja siksi mahdollinen ISA -edellytys, voi liiton

13 jäsenyyden asettaminen ISA auktorisoinnin edellytykseksi olla perustuslain vastaista. Asia tulee selvittää. Asia 14: Voimassaolevat ISA-brändit ja uudet ISA brändit - Kun ISA järjestelmää muutetaan melko voimakkaasti, tulee ongelmaksi erilaisten ISA auktorisointien voimassaolo. Siirtymäaikana vanhoille ISA yrityksille annetaan oikeus hakea uutta ISA brändiä. Itse asiassa kyse on vanhojen ISA yritysten näkökulmasta vain uusien ehtojen täyttämisestä, joka on niille normaalia toimintaa. Siirtymäajan ongelmia ei siis ole. Lopuksi. Suosittelen, että ISA ry:lle laadittaisiin vuoden 2008 aikana - muutosvoima- ja arvoanalyysi - missio ja visiotavoitteet - strategiset linjaukset (tämän asiakirjan mukaisesti) - strategian jalkauttamissuunnitelma Täten ISA ry:n strateginen kehys saataisiin samaan systematiikkaan kuin Isännöintiliiton strateginen johtaminen. Tämän konsulttityön aikana itselleni on varmistunut, että ISA ry:n arvot ovat jotain siihen suuntaan kuin - ymmärrettävyys taloyhtiöt ja ISA brändistä kiinnostuneet isännöintiyritykset - luotettavuus taloyhtiöille - vaikuttavuus ISA -yrityksille Helsingissä Mikko Virkamäki Kotialue Oy

14 Talousraportti Varainhankinta TP 2007 TA 2008 Tilanne arvio 2008 Isännöintipäivät Jäsenmaksut, yhdistykset Jäsenmaksut, henkilöt Jäsenmaksut, yritykset Kumppanuussopimukset Kiinteistömessut Sijoitustoiminnan tuotot + muut Kesäseminaari Lehden myyntiprovisio Myytävät palvelut Ansiomerkit Yhteensä Toimintakulut Tutkimus ja kehitys Kansainvälinen toiminta Viestintä ja markkinointi Palkat Kokouspalkkiot Toimiston vuokra+muut kulut Matka ja edustuskulut Muut kulut Yhteensä Tilikauden tulos

15 Jäsenselvitys Tulokset jäsenrekisteristä Yritysjäseniä yj 202 kpl Henkilöitä jäsenyhdistyksissä 1149 kpl Jäsenmaksu 85 euroa, 420 henkilöä Jäsenmaksu 148 euroa, 696 henkilöä Seniori- ja vapaajäseniä 33 kpl Jäsenyrityksissä työskentelee 424 yhdistysten jäsentä 73 jäsenyrityksessä ei ole yhtään yhdistysten jäsentä 468 yritystä toimii yhdistysten jäsenten työnantajina jäsenyritysten lisäksi ISA auktorisoituja yrityksiä on 121 kpl ISA auktorisoiduista jäsenyrityksiä on 68 kpl Jäsenyrityksistä auktorisoituja on 68 kpl 1

16 Tulokset liikevaihto- ja talouskyselystä Isännöitsijöitä töissä 123:ssa jäsenyrityksessä 707 kpl Teknisiä isännöitsijöitä 89 kpl Avaran tiedot puuttuvat Puuttuvista 75:stä yrityksestä lisää 2 kpl per yritys Yhteensä =1000 henkilöä Yhteenveto jäsenrekisteristä 202 / 670 yritystä jäsenenä = 30% 1149 / 1730 henkilöä jäsenenä = 66% Henkilöpotentiaali euroa Yrityspotentiaali euroa (n. 500 euroa per yritys) 2

17 Strategiset linjaukset ja avainprosessit

18 Isännöintiliiton strategiset linjaukset ja avainprosessit Yritys- ja henkilöjäsenten palvelu palvelumuotojen kehittäminen, toteutus ja tiedotus Paikallistoiminnan tukeminen yhteistoiminta- ja tukimuotojen kehittäminen ja toteutus Korkeampi ja selkeämpi profiili viestintäympäristön seuranta, viestintästrategian laadinta, viestintä Uudistuva koulutus rekrytointi- ja koulutusohjelman kehittäminen, koulutuksen organisointi Jäsenhankinta jäsenyyden myynti ja markkinointi Yhteistoiminta sidosryhmien kanssa sidosryhmien toiminnan seuranta, arviointi ja osallistuminen Oman toiminnan seuranta mittausjärjestelmän kehittäminen, datan hankinta ja raportointi Liiton resurssien lisääminen ulkopuolisella rahoituksella palveluiden kehittäminen, myynti ja toteuttaminen

19 Isännöintiliiton strategiset linjaukset ja avainprosessit Yritysjäsenten palvelu palvelumuotojen kehittäminen, toteutus ja tiedotus Jäsenyhdistysten palvelu palvelu- ja yhteistoimintamuotojen kehittäminen, toteutus ja tiedotus Korkeampi ja selkeämpi profiili viestintäympäristön seuranta, viestintästrategian ylläpito ja toteutus Uudistuva koulutus rekrytoinnin ja koulutuksen kehittäminen, koulutuksen organisointi koulutusstrategian mukaan Jäsenhankinta jäsenyyden myynti ja markkinointi Yhteistoiminta sidosryhmien kanssa sidosryhmien toiminnan seuranta ja vaikuttaminen Oman toiminnan seuranta mittausjärjestelmän kehittäminen, tiedon hankinta ja raportointi Liiton resurssien lisääminen ulkopuolisella rahoituksella palveluiden kehittäminen, myynti, markkinointi ja toteutus

20 Korkeampi ja selkeämpi profiili

21 Avainprosessit: viestintäympäristön seuranta, viestintästrategian ylläpito ja toteutus Toimintasuunnitelma 2009, linjaukset, uudet: Viestintästrategian päivittäminen, tarkastelu markkinoinnin näkökulmasta Sidosryhmien mielikuvien selvittäminen Suunnitelma sidosryhmävaikuttamiseen» Kokouskauden kaatajaiset» Isännöintipäivät Medianäkyvyyden laadullinen analyysi Verkkosivujen kokonaisuudistus(jäsentyytyväisyystutkimus, kävijämäärät) Viestintäpalkinnot Talousmediat Jatkuva sisällön tuottaminen! Eettisten ohjeiden viestintä

22 Avainprosessit: viestintäympäristön seuranta, viestintästrategian ylläpito ja toteutus Toimintasuunnitelma 2009, linjaukset, nykyiset: Mediaseuranta Jäsenviestinnän kehittäminen Jäsenviestintä Mediasuhteet ja niiden kehittäminen» Tiedottajaverkoston kehittäminen Kehittyvä Kiinteistö lehti» Lukijatutkimus ei-isännöitsijöille

23 Toimialan roolien selkeyttäminen

24 Isännöintiliiton tavoitteet saavutetaan yhteistyöllä Sidosryhmätyön merkitys Muiden avulla saavutetaan tuloksia Kiinteistöliiton rooli ja yhteistyö Taloyhtiöomistajat Strateginen yhteistyö Operatiivinen yhteistyö Operatiivinen yhteistyö muiden järjestöjen kanssa RAKLI Kiinteistövälitysalan keskusliitto / SKVL

25 Kiinteistöalan roolikartta Laaditaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa KIINTEISTÖ- JA RAKENTAMISFOORUMI

26 Roolit taloyhtiössä Hallitus / isännöitsijä Kuka kantaa vastuun? Isännöitsijä / Isännöintiyritys Isännöinti on luottamukseen perustuvaa johtamista ja palvelua Onko johtamista? Pitääkö määritellä uudestaan? Kuka johtaa taloyhtiötä? Luovutaan toimitusjohtaja -termistä

27 Uudet yritysjäsenet Uudenkaupungin Isännöitsijäkeskus Ky Uusikaupunki Karimak Oy Hyvinkää Isännöintipalvelu Kangasniemi Kajaani Korhonen Oy Tili- ja kiinteistötoimisto Kajaani Valkeakosken Tili ja Isännöinti Oy Valkeakoski Yrityspalvelu Niinisalo Oy Pori Olarin Huolto Oy Espoo Isännöinti ja Tilipalvelu Porin Balanssi Ky Pori Huoneisto.com Innofori LKV Espoo Kiinteistö-Tahkola Oy Helsinki Rovaniemen Isännöitsijätoimisto Oy Rovaniemi Auranmaan Kiinteistöpörssi Ky Kyrö Isännöinti Matti Laakso Salo Isännöintipalvelu Heikki Lahti Oulu Verkkoisännöinti.fi Oy Helsinki 2

28 Eronneet yritysjäsenet Istive Oy Yritys- ja Isännöintipalvelu Viskaali Ky Mellunmäen Huolto Oy Juvan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV Pyhäjärviseudun Tili- ja Isännöintikeskus Oy

ISA-AUKTORISOINNIN HYÖDYT ISÄNNÖINTIYRITYKSILLE

ISA-AUKTORISOINNIN HYÖDYT ISÄNNÖINTIYRITYKSILLE ISA-AUKTORISOINNIN HYÖDYT ISÄNNÖINTIYRITYKSILLE TALOYHTIÖ 2015 15.4.2015 TOIMITUSJOHTAJA IIRO MÄHÖNEN (AIT FMA) ISÄNNÖINTIVERKKO OY ISA ISÄNNÖINTIVERKKO OY LIIKEVAIHTO N. 5,5 MILJ EUROA TARJOAA TYÖPAIKAN

Lisätiedot

Isännöinnin laatu ja sen mittaaminen? - taloudellinen näkökulma

Isännöinnin laatu ja sen mittaaminen? - taloudellinen näkökulma Isännöinnin laatu ja sen mittaaminen? - taloudellinen näkökulma Toimitusjohtaja Tero Heikkilä Suomen Isännöintiliitto ry www.isannointiliitto.fi Suomen Isännöintiliitto ry edustaa isännöintitoimialaa.

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10:12 ja toivotti osallistujat tervetulleiksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10:12 ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. Pöytäkirja 4/2016 Hallituksen kokous Aika Tiistai 25.10.2016 klo 10-13.00 Paikka Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, Helsinki Läsnä Este Poissa Ilkka Saarinen, puheenjohtaja Jyrki Makkonen, 1. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Taloyhtiöstrategia: mikä, miksi ja miten. Pekka Harjunkoski T&K asiantuntija Isännöintiliitto

Taloyhtiöstrategia: mikä, miksi ja miten. Pekka Harjunkoski T&K asiantuntija Isännöintiliitto Taloyhtiöstrategia: mikä, miksi ja miten Pekka Harjunkoski T&K asiantuntija Isännöintiliitto Kuinka hyvin hallituksissa tiedetään, mitä asukkaat odottavat ja tarvitsevat? Tehdäänkö päätöksiä tämän tiedon

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Perussuomalaiset ry. Syyskokous 2017

Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Perussuomalaiset ry. Syyskokous 2017 Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Paikka: Hotelli Koskenniska, Turuntie 1 Forssa Aika: 17.10.2016 klo 19 Paikalla: Jari Kantelus,, Matti Luostarinen,, Tommi Holopainen, Aila Lahtinen, Lisäksi paikalla olivat

Lisätiedot

ISÄNNÖITSIJÄN ASEMA, VALINTA JA ISÄNNÖINTISOPIMUKSEN ELINKAARI JURIDINEN NÄKÖKULMA

ISÄNNÖITSIJÄN ASEMA, VALINTA JA ISÄNNÖINTISOPIMUKSEN ELINKAARI JURIDINEN NÄKÖKULMA Laadukkaan isännöinnin ostaminen ISÄNNÖITSIJÄN ASEMA, VALINTA JA ISÄNNÖINTISOPIMUKSEN ELINKAARI JURIDINEN NÄKÖKULMA ISÄNNÖITSIJÄN VALINTA Milloin taloyhtiössä on oltava isännöitsijä? Yhtiöjärjestys määrää

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa. Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry

HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa. Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry HALLITUKSEN JA ISÄNNÖITSIJÄN VELVOLLISUUDET - AOYL ja hyvä hallintotapa Lakimies, VT Sirkka Terho Suomen Kiinteistöliitto ry ISÄNNÖITSIJÄN TEHTÄVÄT yhtiön juokseva hallinto laissa ei yksityiskohtaisesti

Lisätiedot

ISA-auktorisoinnin taloyhtiöille tuomat hyödyt. Taloyhtiö 2015 -tapahtuma Helsingin Messukeskus, 15.4.2015 Jarmo Asikainen asiamies, VT, MBA

ISA-auktorisoinnin taloyhtiöille tuomat hyödyt. Taloyhtiö 2015 -tapahtuma Helsingin Messukeskus, 15.4.2015 Jarmo Asikainen asiamies, VT, MBA ISA-auktorisoinnin taloyhtiöille tuomat hyödyt Taloyhtiö 2015 -tapahtuma Helsingin Messukeskus, 15.4.2015 Jarmo Asikainen asiamies, VT, MBA Isännöinnin Auktorisointi ISA ry Yhdistys perustettu vuonna 1987

Lisätiedot

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Edustajiston sääntömääräinen syyskokous Esityslista Aika: 21.11.2017 klo 17.00 Paikka: Kutsu:, Helsinki. P317 Edustajiston jäsenet Hallitus KOKOUSTEKNISET ASIAT 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen

Lisätiedot

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja

Nina Jaara-Sagulin, yhdistyksen puheenjohtaja Kokouskutsu Tehyn Vapaat Vaikuttajat ry 1/2014 Elin: Hallitus Aika: 3.2.2014 klo 17.30 Paikka: Messukeskus, Helsinki Asialuettelo Pykälä Käsiteltävä asia 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kun taloyhtiölle ollaan ostamassa isännöintipalvelua, on järkevää seurata seuraavaa kymmenen askeleen polkua:

Kun taloyhtiölle ollaan ostamassa isännöintipalvelua, on järkevää seurata seuraavaa kymmenen askeleen polkua: 2 Isännöitsijän valinta Kun taloyhtiölle ollaan ostamassa isännöintipalvelua, on järkevää seurata seuraavaa kymmenen askeleen polkua: 1) Selvitä, miksi taloyhtiö on vaihtamassa isännöintiyritystä. 2) Määrittele

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Aika: 4.9.2011 kello 13:18-17.12 Paikka: Läsnä: Hämeenkatu 3 b 14, Tampere Tiina Koljonen, puheenjohtaja Arto Lehtinen, sihteeri Tuomas Sirén, jäsen Tino Svart, jäsen Kimi Uosukainen, jäsen Käsiteltävät

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 2.-3.12.2017, alkaen lauantaina 2.12. klo 14:00 Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten

Lisätiedot

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa?

Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? Miksi hallitustyöskentelyyn pitää ja kannattaa panostaa? - Hallitus on keskeisessä roolissa päätöksenteossa ja sen valmistelijana - Hallitukselta odotetaan hyviä ja oikeudenmukaisia ratkaisuja - Hallitukselta

Lisätiedot

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu.

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 6/2016 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, 90220 Oulu. 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu

Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 (6) Elin: Vuosikokous Aika: 19.11.2014 klo 18.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60200 Seinäjoki Esityslista Pykälä Käsiteltävä asia Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 14.4.2018 kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 Paikka Hotelli Katajanokka (entisessä Katajanokan vankilassa), Merikasarminkatu 1 A, 00160

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry Espoon Palloseuran Jääkiekko ry:n vuosikokous Aika: 31. elokuuta 2009 klo 18:00 Paikka: Espoonlahden Omnian auditorio 1. Kokouksen avaus Olli Koskimies avasi kokouksen klo 18:00. 2. Valitaan kokoukselle

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 11.12.2012 3 4 5 6 7 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Aika: perjantai 13.11.2015 klo 12.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS

HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS 17.2.2016 HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS :n (jäljempänä Yhtiö ) hallitus on hyväksynyt tämän työjärjestyksen osana konsernin hallinto- ja ohjausjärjestelmää. Työjärjestys ohjaa hallituksen työskentelyä ja täydentää

Lisätiedot

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 :ssä varsinaisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi määrätyt asiat.

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 :ssä varsinaisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi määrätyt asiat. Kiinteistö Oy Mirador 1 Kiinteistö Oy Mirador 7 Kokouskutsu Kiinteistö Oy Mirador 2 Kiinteistö Oy Mirador 8 Kiinteistö Oy Mirador 4 Kiinteistö Oy Mirador 10 Kiinteistö Oy Mirador 6 Kiinteistö Oy Mirador

Lisätiedot

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 :ssä varsinaisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi määrätyt asiat.

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 16 :ssä varsinaisen yhtiökokouksen käsiteltäväksi määrätyt asiat. Kiinteistö Oy Mirador 1 Kiinteistö Oy Mirador 7 Kokouskutsu Kiinteistö Oy Mirador 2 Kiinteistö Oy Mirador 8 Kiinteistö Oy Mirador 4 Kiinteistö Oy Mirador 10 Kiinteistö Oy Mirador 6 Kiinteistö Oy Mirador

Lisätiedot

Aika: :00 16:14 Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00

Aika: :00 16:14 Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00 SIVU 1/5 SYYSKOKOUS Aika: 21.10.2017 12:00 16:14 Paikka: Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00 Läsnä: 33 jäsenseuraa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Taloyhtiöstrategia taloyhtiön johtamisen keskiössä. Pekka Harjunkoski Kehityspäällikkö Isännöintiliitto

Taloyhtiöstrategia taloyhtiön johtamisen keskiössä. Pekka Harjunkoski Kehityspäällikkö Isännöintiliitto Taloyhtiöstrategia taloyhtiön johtamisen keskiössä Pekka Harjunkoski Kehityspäällikkö Isännöintiliitto Kuinka hyvin hallituksissa tiedetään, mitä asukkaat odottavat ja tarvitsevat? Tehdäänkö päätöksiä

Lisätiedot

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY

SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY SUOMEN KATALYYSISEURA FINSKA KATALYSSÄLLSKAPET - FINNISH CATALYSIS SOCIETY Säännöt 14.4.2016 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen katalyysiseura, ruotsiksi Finska katalyssällskapet

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2017 Aika klo 17.30-20.15 Paikka Neste Pälkäne Aapiskukko, Valtatie 12 (Tervapirtintie 7), 36600, PÄLKÄNE Läsnä Jaakola Pekka Jylhäsalo Ari, puheenjohtaja Heikkilä

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA

NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA 1 (5) NUORISOVALTUUSTON ESITYSLISTA NOKIAN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 21.2.2019 KLO 18 NOKIAN KERHOLA: SOURANDERINTIE 13, 37100 NOKIA JAKELU Viikki Ville, puheenjohtaja Lehto Roni, varapuheenjohtaja Koski

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1/2017

Hallituksen kokous 1/2017 PÖYTÄKIRJA 1 (5) 26.1.2017 Hallituksen kokous 1/2017 Aika Torstai 26.1.2017 kello 18.00 Paikka HPP Asianajotoimisto Oy, Bulevardi 1 A, 00100 Helsinki Läsnä Jesse Viljanen puheenjohtaja Ilari Autio läsnä

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n yhdistyskokous :n yhdistyskokous Aika Torstai 18.11.2010 klo 15.00 16.00 Paikka Osallistujat Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere Jäsenten valtuuttamat viralliset edustajat ja muut paikalla olijat Yhdistyskokousasiat

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen.

1. Kokouksen avaus Kolhon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Juurakko avasi kokouksen. KOLHON KYLÄYHDISTYS RY PÖYTÄKIRJA Marko Lipsonen 2.1.2013 YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS Aika 27.11.12, KLO 19.00 Paikka Osuuspankin kokoustilat Läsnä Läsnäolijoista erillinen liite Käsitellyt asiat: 1. Kokouksen

Lisätiedot

1/6 1. KOKOUKSEN AVAUS Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Kokouksen aluksi huomioitiin Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton pitkäaikainen hallinnon ja talouden tarkastaja kunnanjohtaja Arto

Lisätiedot

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio Hyvä liittokokousedustaja ja hyvät jäsenyhdistykset, Haluamme, että järjestötoiminta on hauskaa. Haluamme

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 1/6 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 Aika 15.4.2018 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 20 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ylimääräinen yhdistyskokous

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ylimääräinen yhdistyskokous :n ylimääräinen yhdistyskokous Aika Perjantai 24.5.2013 klo 11.00 12.50 Paikka Osallistujat Taitotalon Kongressikeskus, Valimotie 8, Helsinki Jäsenten valtuuttamat viralliset edustajat ja muut paikallaolijat,

Lisätiedot

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Ylikylässä 12.9.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 18.28 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo

Metsästysseura Espoon Ähöttäjät RY. Esityslista 1/2017 iivisniemenkuja 4 e Espoo YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika 8.4.2017 Klo 18:00 Paikka Luomannotko 2 saunatila. 1. KOKOUKSEN AVAUS 2. JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valittaneen kokoukselle puheenjohtajaksi Mikko Lang sihteeriksi

Lisätiedot

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017

Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Nuorisotutkimusseuran hallituksen kokous 2/2017 Aika: 25.4.2017 klo 13.10 15.30 Paikka: Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki), sali 405 Hallituksen kokous järjestettiin osana Nuorisotutkimusseuran hallituksen

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016

Ylikylässä PÖYTÄKIRJA 3/2016 Ylikylässä 20.8.2016 PÖYTÄKIRJA 3/2016 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 18.25 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN KOKOUSKUTSU 28.3.2013 Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN Sokos Hotel Vuokattiin, Kidekuja 2, Vuokatti lauantaina huhtikuun 20. päivänä 2013 klo 14.00 Kokouksessa

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (6)

Hallitus sivu 1 (6) 8.5.2018 Hallitus 8.5.2018 sivu 1 (6) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 Aika 08. pnä toukokuuta 2018 klo 20.00-23.00 Paikka Skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja X poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014

HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 HIRSITALOTEOLLISUUS RY:N SÄÄNNÖT 21.3.2014 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hirsitaloteollisuus r.y. ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Aika klo 17.30-19.30 Paikka Pohjantähti, pääkonttori Keinusaarentie 2, 13200 Hml Läsnä Jäsenet: Hannula Kari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Kärkäs

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 26.4.2017 klo 17 18.10 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola.

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. Suomen Judoliitto ry Sääntömääräinen syyskokous 2015 Aika: 28.11.2015. Valtakirjojen tarkistus 12.30 alkaen. Kokous alkaa kello 13.00. Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA sivu 1 PÖYTÄKIRJA ver 1.1 16.12.2018 PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 21.11.2018 klo 19:23-20:21 Paikka: Porvoon Veden toimitilat, Mestarintie 2, Porvoo Osallistujat : 16 henkilöä,

Lisätiedot

INKUBIO RY ESPOO 1 (6) PÖYTÄKIRJA

INKUBIO RY ESPOO 1 (6) PÖYTÄKIRJA 02150 ESPOO 1 (6) Inkubio ry:n vuosikokous Aika: 19.03.2013 kello 18.00 Paikka: Otakaari 5, S2 Läsnä: Läsnäolijat on listattu liitteessä 2. 1. Kokouksen avaus Hallituksen puheenjohtaja Mäkelä avasi kokouksen

Lisätiedot

8.12.2011. Esitys: Valitaan kokouksen ääntenlaskijoiksi Vigrén ja Lempiäinen. Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

8.12.2011. Esitys: Valitaan kokouksen ääntenlaskijoiksi Vigrén ja Lempiäinen. Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi PÖYTÄKIRJA 26 (1/5) HALLITUS PÖYTÄKIRJA Aika: 2.12.2011 kello 14 Paikka: Opiskelijakunnan neuvotteluhuone Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Lempiäinen Mika varapuheenjohtaja Kurronen Laura jäsen (saapui

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Hyvä hallintotapa - isännöitsijän ja puheenjohtajan yhteistyö

Hyvä hallintotapa - isännöitsijän ja puheenjohtajan yhteistyö Hyvä hallintotapa - isännöitsijän ja puheenjohtajan yhteistyö toimitusjohtaja Mikko Peltokorpi, Matinkylän Huolto Oy hallituksen puheenjohtaja, Suomen Isännöintiliitto ry Taloyhtiön toimielinten roolijako

Lisätiedot

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä Aika: Sunnuntai 15.10.2017 klo 14-17.00 Paikka: Veturitallit, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avaa kokouksen klo 14.09. 2. Kokouksen toteaminen lailliseksi

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 9.10. 2013 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouskahvit

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu Kursu, Lauri Uotinen (pj.), Juha Päällysaho, Elisa Kaurala, Antti Hoivala ja Antti Törmä.

Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu Kursu, Lauri Uotinen (pj.), Juha Päällysaho, Elisa Kaurala, Antti Hoivala ja Antti Törmä. Oulun ylioppilaskamerat ry Yhdistyksen syyskokous 4/2011 Pöytäkirja Aika: ke 30.11.2011 klo 18:00 Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu Läsnä: Perttu Ristimella (siht.), Tommi Kohonen, Teemu

Lisätiedot

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2012 Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Veli-Matti Viitala

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki 1(5) Aika 6.4.2005 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli Kärkkäinen, hallituksen

Lisätiedot

Kokoustekniikka Onnistunut kokous

Kokoustekniikka Onnistunut kokous Lions Clubs International MD 107 Finland Kokoustekniikka Onnistunut kokous Leena Lehtonen, Varpu Ylhäinen Mikä on kokous? Määrämuotoinen sääntöihin ja vakiintuneisiin tapoihin sidottu vuorovaikutus- ja

Lisätiedot

Oikeustieteiden ainejärjestö. Aika: 5.1.2014 klo 17.00 Paikka:Kauppakatu 23, 80100 Joensuu. Paikalla:

Oikeustieteiden ainejärjestö. Aika: 5.1.2014 klo 17.00 Paikka:Kauppakatu 23, 80100 Joensuu. Paikalla: Itä-Suomen yliopisto Oikeustieteiden ainejärjestö Legio Ostiensis ry Esityslista Hallituksen järjestäytymiskokous Aika: 5.1.2014 klo 17.00 Paikka:Kauppakatu 23, 80100 Joensuu Paikalla: Buket Yüksel Tuulia

Lisätiedot

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen opiskelijat ainejärjestö UDK ry:n hallituksen kokous Aika: perjantaina 9.2.15 klo 16:00 Paikka: Pinni B huone 3134, 3. kerros Läsnä: Serafia Kari

Lisätiedot

Arvoisat Hyvinkään Venlan kaupunginosan asukkaat. Hyvät ystävät.

Arvoisat Hyvinkään Venlan kaupunginosan asukkaat. Hyvät ystävät. Käsikirjoitus Yhdistyksen kokouksen -video -esitykseen. Kaupunginosayhdistyksen perustamiskokouksen asialista: Kop, kop, kop 1. Kokouksen avaus Avaaja Arvoisat Hyvinkään Venlan kaupunginosan asukkaat.

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5)

PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5) PIRAATTIPUOLUE 22.9.2008 1(5) PÖYTÄKIRJA Piraattipuolue ry Hallituksen kokous 11/2008 Aika: 15.9.2008 kello 18.30 Paikka: Läsnä: #hallituskokous PirateNet-IRC-verkossa Pasi Palmulehto (pj) Ahto Apajalahti

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Liittokokous Kokkola

Liittokokous Kokkola Liittokokous 23.11.2018 Kokkola Tapahtuman aikataulu klo 13.00 SuLVI-Info, Kokkolan kaupungintalon valtuustosali klo 14.00-16.00 Liittokokous, Kokkolan kaupungintalon valtuustosali klo 15.00 Majoittuminen

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous

Varsinainen liittokokous Hallitus 8 / 16 LIITTOKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1 (6) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 klo 10.00-15.00. Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori 1. Liittokokouksen avaus Kuurojen Liitto

Lisätiedot