Kurinpitosäännöstö Suomen Agilityliitto / hallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurinpitosäännöstö Suomen Agilityliitto / hallitus"

Transkriptio

1 KURINPITOSÄÄNNÖSTÖ 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1.1 Suomen Agilityliitto ry:n (SAGI) lisenssinhaltijat ovat velvollisia kaikessa toiminnassaan noudattamaan urheilun yleisiä eettisiä arvoja, reilun pelin periaatteita ja hyvää urheiluhenkeä sekä kansallisia ja kansainvälisiä dopingsääntöjä ja muita SAGIn antamia sääntöjä ja määräyksiä. 1.2 SAGI voi määrätä kurinpitorangaistuksen sille, joka: (i) (ii) (iii) (iv) (v) (vi) rikkoo SAGIn sääntöjä, näitä kurinpitosääntöjä, lajisääntöjä taikka niiden nojalla annettuja määräyksiä, ohjeita tai velvoitteita;; käyttäytyy edellä määriteltyjen taikka niihin rinnastettavien eettisten periaatteiden vastaisesti kilpailuissa taikka niiden ulkopuolella;; syyllistyy voimassa olevan urheilijoita koskevan antidopingsäännöstön mukaiseen dopingrikkomukseen kilpailussa tai kilpailujen ulkopuolella tai ei noudata antidopingsäännöstössä määrättyjä urheilijan tukihenkilön velvollisuuksia;; urheilee, yrittää urheilla tai ehdottaa urheilemista ennakolta sovittuun lopputulokseen pyrkien tai muulla tavoin manipuloi tai pyrkii manipuloimaan kilpailutapahtumia;; syyllistyy kilpailussa tai sen ulkopuolella rasistiseen käytökseen;; taikka rikkoo liiton kanssa tekemänsä maajoukkue- tai muun sopimuksen. 1.3 Näiden kurinpitosääntöjen perusteella määrättäviä seuraamuksia ovat huomautus, varoitus sekä kilpailu- ja toimitsijakielto. 2 KURINPITOVALIOKUNTA 2.1 Liitolla on lisenssiehtojen mukaisesti oikeus käyttää edellä mainituissa asioissa kurinpitovaltaa lisenssinhaltijoihin. Liiton kurinpitovaltaa käyttää ensimmäisessä asteessa kurinpitovaliokunta. 2.2 SAGIn hallitus vahvistaa kurinpitovaliokunnan kokoonpanon. Kurinpitovaliokunnassa on seitsemän jäsentä. Kurinpitovaliokunnan jäsenistä vähintään yhden tulee olla tuomarin virkaan vaadittavan tutkinnon suorittanut henkilö ja vähintään kahden tulee olla pätevöitynyt agilityn ylituomariksi. Kurinpitovaliokunnan jäsenet eivät voi olla liiton palveluksessa päätoimisesti olevia henkilöitä. Kurinpitovaliokunnan toimikausi on kolme vuotta. 2.3 Mikäli kurinpitovaliokunnan jäsen eroaa kesken toimikauden ja kurinpitovaliokuntaan jää vähemmän kuin viisi jäsentä tai edellä kohdassa 2.1 määritetyt kurinpitovaliokunnan jäseniä koskevat vaatimukset eivät enää täyty, SAGIn hallitus täydentää kurinpitovaliokunnan kohdassa 2.1 määritetyn mukaiseksi ja nimittää kurinpitovaliokuntaan yhden tai useampia uusia jäseniä jäljellä olevaksi toimikaudeksi. 2.4 Kurinpitovaliokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. 1 (5)

2 2.5 Kurinpitovaliokunnan sihteerinä toimii SAGIn toiminnanjohtaja. Kurinpitovaliokunnan sihteeri huolehtii asian valmistelusta kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi. Kurinpitovaliokunnan sihteeri ei ole kurinpitovaliokunnan jäsen eikä sihteeri osallistu kurinpitoasioiden ratkaisemiseen. 2.6 Kurinpitovaliokunnan jäsen on esteellinen osallistumaan kurinpitoasian käsittelyyn kurinpitovaliokunnassa, mikäli kurinpitovaliokunnan jäsen tai hänen perheenjäsenensä on asiassa osapuolena tai kurinpitovaliokunnan jäsen on osallistunut asian käsittelyyn tuomarina tai toimihenkilönä. 2.7 Kurinpitovaliokunta on päätösvaltainen, kun päätöksentekoon osallistuu vähintään kolme jäsentä. 2.8 Kurinpitovaliokunta voi käsitellä asian käyttäen puhelin-, sähköposti- tai muuta soveltuvaa teknistä tiedonvälitystapaa, jos kurinpitovaliokunta harkitsee sen soveliaaksi. 3 KURINPITOASIAN VIREILLETULO KURINPITOVALIOKUNNASSA 3.1 Kilpailun ylituomari, kilpailun arvostelevan tuomari tai kilpailusta vastaava koetoimitsija voi saattaa ohjaajan, agilitytuomarin tai kilpailun toimihenkilön toiminnan kurinpitolautakunnan selvitettäväksi tekemällä tapahtumasta selvityksen SAGIlle. 3.2 SAGIn hallitus voi painavista syistä saattaa tietoonsa tulleen rikkomuksen kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi vaikka kilpailun ylituomari, kilpailun arvostelevan tuomari tai kilpailusta vastaava koetoimitsija ei olisi tehnyt tapahtumasta selvitystä SAGIlle. 4 SELVITYS TAPAHTUMASTA 4.1 Kilpailun ylituomarin, kilpailun arvostelevan tuomarin tai kilpailusta vastaavan koetoimitsijan tekemässä tapahtumaselvityksessä tulee yksilöidä tapahtuma-aika, -paikka, rikkomuksesta epäillyt henkilöt sekä heidän roolinsa kilpailussa tai kilpailutapahtumassa. 4.2 Selvitykseen tulee liittää selvityksen laatijan oma kuvaus tapahtumasta, asianosaisten lausumat, mahdollisten todistajien lausumat sekä muut tapahtumapaikalla tehdyt selvitykset. 4.3 Selvitykseen tulee kirjata asianosaisten sekä mahdollisten todistajien yhteystiedot. 5 KURINPITOASIAN KÄSITTELY KURINPITOVALIOKUNNASSA 5.1 Ennen kurinpitoasian käsittelyä kurinpitovaliokunnan tulee pyytää selvitykset kaikilta niiltä tahoilta, joilta voidaan katsoa saatavan asian ratkaisemisen kannalta merkityksellistä aineistoa. 5.2 Jos kilpailun ylituomarin, kilpailun arvostelevan tuomarin tai kilpailusta vastaavan koetoimitsijan selvityksen perusteella on ilmeistä, että asia ei kuulu kurinpitovaliokunnan toimivaltaan tai selvitys ei edellytä toimenpiteitä, asia voidaan jättää tutkimatta vastausta pyytämättä. 2 (5)

3 5.3 Kurinpitovaliokunnalla on oikeus harkintansa mukaan hankkia asiassa lisäselvityksiä tai kutsua asianosaisia henkilökohtaisesti kuultavaksi. 5.4 Kun tapahtuneesta on saatu riittävä selvitys, kurinpitovaliokunnan tulee varata kurinpitomenettelyn kohteena olevalle taholle tilaisuus antaa vastineensa asiassa. Vastine tulee toimittaa kirjeitse, faksilla tai sähköpostilla viimeistään vastinepyynnössä määritetyssä määräajassa, jonka tulee olla vähintään seitsemän (7) päivää vastinepyynnön toimittamisesta. Vastineen antamatta jättäminen ei estä asian ratkaisemista. 5.4 Kaiken asiassa esitetyn selvityksen perusteella kurinpitovaliokunnan tulee muodostaa käsityksensä tapahtumista, määrittää, onko tapauksessa toimittu toimijaa velvoittavien määräysten tai ohjeiden vastaisesti, ja arvioida mikä on asianmukainen seuraamus ottaen huomioon rikkomuksen luonne ja vakavuus. 5.5 Kurinpitoasian käsittelyyn liittyvä aineisto ja selvitykset ovat luottamuksellisia ja tarkoitettu ainoastaan asianosaisten käyttöön. 5.6 Dopingrikkomusta koskevassa asiassa Kurinpitovaliokunta tekee päätöksensä Suomen Antidopingtoimikunnan valvontalautakunnan antaman kirjallisen päätöksen ja lausunnon perusteella. 6 PÄÄTÖS SEURAAMUKSISTA 6.1 Kurinpitovaliokunnan tulee lähettää asianosaiselle perusteltu kirjallinen päätös kymmenen (10) päivän kuluessa päätöksen antamisesta. 6.2 Päätökseen on liitettävä valitusosoitus. 6.3 Asianosaisten lisäksi päätös annetaan tiedoksi SAGI:n hallitukselle ja Kennelliitolle. 6.4 Asianosaisen saatua päätöksen tiedoksi, päätös on julkinen, ellei kurinpitovaliokunta ole erityisen painavista syistä määrännyt päätöstä salassa pidettäväksi. 7 Muutoksenhaku 7.1 Asianosaisella on oikeus valittaa kurinpitovaliokunnan päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan sen säännöissä mainituin edellytyksin. 8 KURINPITOSEURAAMUKSET 8.1 Kurinpitoseuraamuksen määrittelyssä tulee huomioida teon vakavuus sekä tekijän tuottamuksen aste. Esimerkkejä kurinpitoseuraamusten ankaruudesta ja soveltumisesta on esitetty Liitteessä 1. 3 (5)

4 8.2 Kirjallinen varoitus. Vahvistaa lisenssinhaltijan toimineen sääntöjen ja velvollisuuksiensa vastaisesti, mutta rikkomus katsotaan niin lieväksi, että rikkomus ei edellytä muita välittömiä vaikutuksia. Varoitus otetaan kuitenkin huomioon osana urheilijan rikkomushistoriaa, mikäli urheilija syyllistyy myöhemmin rikkomukseen. 8.3 Kilpailu- ja toimitsijakielto 3kk. Lisenssinhaltijan lisenssi suljetaan määräajaksi ja lisenssinhaltijalle ei myönnetä uutta kilpailulisenssiä ennen määräajan päättymistä. Lisenssin ollessa suljettuna lisenssinhaltija ei saa osallistua mihinkään SAGIn, kansainvälisen liiton tai seurojen järjestämiin kilpailuihin, leireihin tai muihin tapahtumiin tai toimia toimitsijana roolissa, joka edellyttää voimassa olevaa lisenssiä. Kilpailu- ja toimitsijakielto astuu voimaan kurinpitolautakunnan päätöksen jälkeen. 8.4 Kilpailu- ja toimitsijakielto 6kk, 12kk, 24kk. Lisenssinhaltijan lisenssi suljetaan määräajaksi ja lisenssinhaltijalle ei myönnetä uutta kilpailulisenssiä ennen määräajan päättymistä. Lisenssin ollessa suljettuna lisenssinhaltija ei saa osallistua mihinkään SAGI:n, kansainvälisen liiton tai seurojen järjestämiin kilpailuihin, leireihin tai muihin tapahtumiin tai toimia toimitsijana roolissa, joka edellyttää voimassa olevaa lisenssiä. Vähintään 6kk kestävään kilpailu- ja toimitsijakieltoon määrätty lisenssinhaltija on myös estynyt osallistumaan kansallisiin arvokilpailuihin kilpailu- ja toimitsijakiellon alkamista seuraavan 12 kuukauden aikana. Kurinpitovaliokunta voi määrätä kilpailu- ja toimitsijakiellon väliaikaisesti voimaan asian tutkimisen ajaksi. 9 SEURAAMUSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 9.1 Määrätty rangaistus pannaan täytäntöön, vaikka siitä valitetaankin urheilun oikeusturvalautakunnalle. 9.2 Kurinpitovaliokunta voi määrätä rangaistuksen täytäntöönpanon keskeytettäväksi valituksen käsittelyn ajaksi. 4 (5)

5 RANGAISTUSASTEIKKO Tietämättömyys Osaamattomuus Huolimattomuus Vahinko Tahattomuus Piittaamattomuus Törkeä huolimattomuus Välinpitämättömyys Tahallisuus Toistuvuus Aseman väärinkäyttö Salassapitorikkomus Hyötymistarkoitus Erittäin vakava rikkomus Doping-rikkomus Fyysisen väkivallan käyttö Koiran pahoinpitely Tapaturman aiheuttaminen Rasistinen toiminta Vedonlyöntivilppi edustuspetos Kilpailu- ja toimitsijakielto 12kk Kilpailu- ja toimitsijakielto 24 kk Sulkeminen kilpailuista ja toiminnasta toistaiseksi Vakava rikkomus Fyysisellä väkivallalla uhkaaminen Koiran poikkeuksellisen kova käsittely Vakava vilppi toimitsijakielto 6kk toimitsijakielto 6kk toimitsijakielto 12 kk Rikkomus Uhkaaminen Solvaaminen ja asiaton kielenkäyttö Koiran kova käsittely Vilppi Kirjallinen varoitus Kirjallinen varoitus Kilpailu- ja Toimitsijakielto 3kk Lievä rikkomus Asiaton kielenkäyttö Koiran epäasiallinen käsittely Lievä vilppi Ei edellytä erillisiä kurinpitotoimia Ei edellytä erillisiä kurinpitotoimia Kirjallinen varoitus 5 (5)

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt... 1 2 Rikkomuksen laatu... 1 3 Rangaistuslajit... 2 4 Rankaisuoikeus... 2 5 Ilmoitus

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa 16.06.2017 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - jäsenseurojen

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n laji- ja kilpailutoiminnan kurinpitomääräykset Kilpailu- ja sääntövaliokunta on käsitellyt kurinpitomääräykset 31.5.2016. VAU:n hallitus on hyväksynyt kurinpitomääräykset

Lisätiedot

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry KURINPITOMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilo t ja yhteiso t: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - kilpailutoimintaa harjoittavat

Lisätiedot

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan;

2.1 joka rikkoo liiton voimassa olevia sääntöjä, määräyksiä tai päätöksiä, joita liiton sääntöjen nojalla on annettu ja annetaan; Esitys liittokokoukselle 9.4.2016 Suomen Sulkapalloliiton kurinpitosäännöt 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Suomen Sulkapalloliiton (jatkossa liiton) kurinpitosääntöjen alaisia ovat: 1.1

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ

SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ SUOMEN AMPUMAURHEILULIITON KURINPITOSÄÄNTÖ 1 Ampumaurheiluliiton toimintaa ohjaava säännöstö: Suomen Ampumaurheiluliitto ry:n (SAL) toiminta on määritetty SAL:n toimintasäännöissä. Sen mukaisesti kilpailuoikeuden

Lisätiedot

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET

SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY. KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET SUOMEN VALJAKKOURHEILIJOIDEN LIITTO RY KURINPITOMÄÄRÄYKSET (kurinpitosääntö) 1. VOIMASSA OLEVAT SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 1.1 Liiton säännöt (liiton jäsenyys) Liiton varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä

Lisätiedot

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala

RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET Soveltamisala RANGAISTUSMÄÄRÄYKSET 2012 1 Soveltamisala Suomen Palloliiton (jäljempänä liitto) rangaistusmääräysten alaisia ovat jäsenseurat ja niiden hallitusten ja johtokuntien ja näiden asettamien elinten jäsenet

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015)

KURINPITOSÄÄNNÖT. (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 9.5.2015) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

Lajiliiton kurinpitomääräykset

Lajiliiton kurinpitomääräykset Lajiliiton kurinpitomääräykset 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - kilpailutoimintaa harjoittavat osakeyhtiöt - jäsenseurojen

Lisätiedot

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kurinpitomääräykset (hyväksytty voimaan )

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kurinpitomääräykset (hyväksytty voimaan ) Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n kurinpitomääräykset (hyväksytty voimaan 20.11.2016) Tämän kurinpitomääräyksen pykälien yhteydessä olevat soveltamisohjeet tarkentavat kurinpitomääräyksen pykälien säädöksiä

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET ALKAEN

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET ALKAEN SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N KURINPITOMA A RA YKSET 12.11.2016 ALKAEN 1. Velvoitteet Suomen ITF Taekwon-Do ry:n toimintaan osallistuvat henkilo t ja yhteiso t ovat velvollisia noudattamaan hyva a urheiluhenkea,

Lisätiedot

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011 SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Syyskuu 2011 Johdanto Kilpailubridgen laki edellyttää kaikilta pelaajilta korkeimpien

Lisätiedot

Tietoturvarikkomusten käsittely, tulkinta ja seuraamuskäytännöt

Tietoturvarikkomusten käsittely, tulkinta ja seuraamuskäytännöt rikkomusten käsittely, tulkinta ja seuraamuskäytännöt Kuopion kaupunki Hyväksytty: Kaupunginhallitus 17.03.2014 Asia 3383/2013 ohjeet 2013 SEURAAMUSTAULUKKO TAHALLISUUDEN ASTE RIKKOMUKSEN VAKAVUUS Tietämättömyys

Lisätiedot

Rankaisuvaltaa käyttävät näissä kurinpitosäännöissä mainituissa rikkomuksissa seuraavat toimielimet:

Rankaisuvaltaa käyttävät näissä kurinpitosäännöissä mainituissa rikkomuksissa seuraavat toimielimet: KURINPITOSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksyttämät 6.5.2017) 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat a) liittovaltuuston jäsenet sekä liittohallituksen

Lisätiedot

KURINPITOSÄÄNNÖT (7) liittokokouksen hyväksymä Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat

KURINPITOSÄÄNNÖT (7) liittokokouksen hyväksymä Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat KURINPITOSÄÄNNÖT 2019-2020 1(7) liittokokouksen hyväksymä 27.4.2019 1 Soveltamisala Suomen Koripalloliiton (jäljempänä liitto) kurinpitosääntöjen alaisia ovat 2 Velvoitteet a) liittohallituksen ja sen

Lisätiedot

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. 05.11.2010. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö

SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. 05.11.2010. Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö SBL:n hallituksen esitys uudeksi kurinpitosäännöstöksi. 05.11.2010 Suomen Bridgeliitto - Finlands Bridgeförbund r.y. Kurinpitosäännöstö Johdanto Kilpailubridgen laki edellyttää kaikilta pelaajilta korkeimpien

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa )

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa ) HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE 2016-2017 (voimassa 01.08.2016-31.07.2017) 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Helsingin kaukalopallo ry:n

Lisätiedot

28.11.2013. Ammattikorkeakoulun IT-palvelujen säännöstö sitoo ja velvoittaa jokaista käyttäjää. Myös sinua.

28.11.2013. Ammattikorkeakoulun IT-palvelujen säännöstö sitoo ja velvoittaa jokaista käyttäjää. Myös sinua. 28.11.2013 IT-palvelujen väärinkäytön seuraamukset lyhyesti Ammattikorkeakoulun IT-palvelujen säännöstö sitoo ja velvoittaa jokaista käyttäjää. Myös sinua. IT-palvelujen väärinkäytöllä tarkoitetaan IT-palvelujen

Lisätiedot

YLEISET KILPAILU- JA KURINPITOSÄÄNNÖT

YLEISET KILPAILU- JA KURINPITOSÄÄNNÖT 1 YLEISET KILPAILU- JA KURINPITOSÄÄNNÖT SISÄLTÖ 1 Johdanto... 3 2 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry:n kilpailulajit... 3 3 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry:n alaiset kilpailut... 3 4 Kilpailujen järjestäminen

Lisätiedot

TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO

TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO TIETOTURVA- JA TIETOSUOJARIKKOMUSTEN SEURAAMUSTAULUKKO 3.4.2015 Taustaa Lainsäädäntö edellyttää (esim. sosiaali- ja terveydenhuollossa) palveluista vastuussa olevan valvomaan asiakas/potilastietojen käyttöä

Lisätiedot

Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt

Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Suomen Voimisteluliitto ry:n kilpailulajit... 3 3 Suomen Voimisteluliitto ry:n alaiset kilpailut... 4 3.1 Sääntöjen kattavuus...

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON RANGAISTUSSÄÄNNÖT 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Suomen Kaukalopalloliiton tai Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton (jäljempänä

Lisätiedot

... 3... 3... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 6... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 7... 8... 8... 9... 9... 9... 9... 9... 9... 10... 10... 11... 11... 13... 13... 13 Nämä yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n. Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n Antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma 2016-2018 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta, VAU:n toiminnan tarkoituksena on monipuolisen

Lisätiedot

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin.

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Antidopingohjelma 2015 SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Käsipalloliiton

Lisätiedot

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N ANTIDOPINGOHELMA ALKAEN

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N ANTIDOPINGOHELMA ALKAEN SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N ANTIDOPINGOHELMA 17.11.2018 ALKAEN Sisällys SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY:N... 1 ANTIDOPINGOHELMA 17.11.2018 ALKAEN... 1 1. Suomen ITF Taekwon-Do ry... 3 2. Ohjelman arvoperusta...

Lisätiedot

Urheilujuridiikan päivä 22.10.2014. OTL, VT oikeusturvalautakunnan sihteeri Timo Ojala

Urheilujuridiikan päivä 22.10.2014. OTL, VT oikeusturvalautakunnan sihteeri Timo Ojala Urheilujuridiikan päivä 22.10.2014 1) Ei rikosta ilman lakia Määritä säännöissä rangaistavat teot ja seuraamukset 2) Kohteeksi ei voi valikoitua ulkopuoliset Varmista kurinpitoon sitoutuminen 3) Yhden

Lisätiedot

Asianajajapäivät 15.1.2016. OTL, VT oikeusturvalautakunnan varapuheenjohtaja Timo Ojala

Asianajajapäivät 15.1.2016. OTL, VT oikeusturvalautakunnan varapuheenjohtaja Timo Ojala Asianajajapäivät 15.1.2016 1) Ei rikosta ilman lakia - Säännöissä tulee määrittää rangaistavat teot ja seuraamukset 2) Kohteeksi ei voi valikoitua ulkopuoliset - Varmista kurinpitoon sitoutuminen 3) Yhden

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa )

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE (voimassa ) HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:N RANGAISTUSSÄÄNNÖT KAUDELLE 2019-2020 (voimassa 01.08.2019-31.07.2020) 1 RANGAISTUSSÄÄNTÖJEN SOVELTAMISALA Näiden rangaistussääntöjen alaisia ovat Helsingin kaukalopallo ry:n

Lisätiedot

2. Lautakunnan toimivalta. Lautakunta on toimivaltainen käsittelemään valituksia,

2. Lautakunnan toimivalta. Lautakunta on toimivaltainen käsittelemään valituksia, Urheilun oikeusturvalautakunnan säännöt hyväksytty 20.6.2017 I Lautakunnan tarkoitus, tehtävä ja toimivalta 1. Lautakunnan tarkoitus ja tehtävä. Urheilun oikeusturvalautakunta on riippumaton ja puolueeton

Lisätiedot

Suomen Valmentajat ry. Antidopingohjelma ja kurinpitosäännöstö

Suomen Valmentajat ry. Antidopingohjelma ja kurinpitosäännöstö Suomen Valmentajat ry Antidopingohjelma ja kurinpitosäännöstö Suomen Valmentajien hallituksen päätös 21.9.2017 1. Suomen Valmentajien toiminta ja tarkoitus Suomen Valmentajat ry on tärkeä roolipelaaja

Lisätiedot

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta

Laki. oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Laki oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain (100/2013) 1 luvun 1 ja 6 luvun 6 sekä lisätään

Lisätiedot

SUOMEN VOIMANOSTOLIITTO RY:N KURINPITOSÄÄNNÖT...

SUOMEN VOIMANOSTOLIITTO RY:N KURINPITOSÄÄNNÖT... 1 SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN VOIMANOSTOLIITTO RY:N KURINPITOSÄÄNNÖT... 3 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Liiton nimi... 3 1.2 Ketä säännöt koskevat... 3 1.3 Sitoutuminen... 3 1.4 Seura... 5 1.5 Henkilö... 5 1.6 Virkailija...

Lisätiedot

KESKUS- KAUPPAKAMARI 1(2) Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeenomistajille

KESKUS- KAUPPAKAMARI 1(2) Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeenomistajille KESKUS- KAUPPAKAMARI HAKIJA TIEDOKSIANTAA 1(2) 6.8.2014 Oral Hammaslääkärit Oyj:n osakkeenomistajille Asianumero: L 3/2014 VÄLIMIESOIKEUDEN MÄÄRÄÄMINEN ASIASSA RENIDEO HOLDING OY / ORAL HAMMASLÄÄKÄRIT

Lisätiedot

URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA

URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TOIMIVALTA NYT JA TULEVAISUUDESSA URHEILUOIKEUDEN PÄIVÄ 5.11.2015 HENRIK ZILLIACUS URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNNAN TAPAUKSET 1991-2015 45 40 40 35 33 30 25 24 27 24 26 20

Lisätiedot

Markkinaoikeuslaki, ml. muutossäädös 320/2004

Markkinaoikeuslaki, ml. muutossäädös 320/2004 Markkinaoikeuslaki, ml. muutossäädös 320/2004 1 luku Toimivalta 1 Markkinaoikeuden toimivalta ja toimipaikka Markkinaoikeus käsittelee ne asiat, jotka säädetään sen toimivaltaan kuuluviksi: 1. kilpailunrajoituksista

Lisätiedot

SRL:n KURINPITOLAUTAKUNNAN TOIMINTAOHJE

SRL:n KURINPITOLAUTAKUNNAN TOIMINTAOHJE SRL:n KURINPITOLAUTAKUNNAN TOIMINTAOHJE Hyväksytty KPL:n kokouksessa 23.1.2018 SISÄLLYSLUETTELO OSA I: JOHDANTO 2 OSA II: KPL:n ORGANISAATIO 3 1. Jäsenyys KPL:ssa 3 2. KPL:n kokoukset 3 3. KPL:n kokousten

Lisätiedot

Paikka: SOK:n pääkonttori, Fleminginkatu 34. Läsnä: Olli Rauste puheenjohtaja Pekka Raitala Ari Vehniäinen sihteeri

Paikka: SOK:n pääkonttori, Fleminginkatu 34. Läsnä: Olli Rauste puheenjohtaja Pekka Raitala Ari Vehniäinen sihteeri SSBL SALIBANDY OY PÖYTÄKIRJA 23.05.2005 KILPAILU- JA KURINPITORYHMÄN KOKOUS Aika: 23.05.2005 klo 15.00-15.45 Paikka: SOK:n pääkonttori, Fleminginkatu 34 Läsnä: Olli Rauste puheenjohtaja Pekka Raitala Ari

Lisätiedot

Suomen Taidoliitto ry Finnish Taido Association. antidopingohjelma

Suomen Taidoliitto ry Finnish Taido Association. antidopingohjelma Suomen Taidoliitto ry Finnish Taido Association antidopingohjelma Sisällysluettelo 1. Ohjelman arvoperusta 2. Ohjelman tavoitteet 3. Toimenpiteet Liite 1 Ote Suomen Taidoliitto ry:n säännöistä ja kilpailusäännöistä

Lisätiedot

7 LIITOSTA EROAMINEN JA EROTTAMINEN SEKÄ MUUT KURINPITOTOIMET

7 LIITOSTA EROAMINEN JA EROTTAMINEN SEKÄ MUUT KURINPITOTOIMET Suomen Käsipalloliitto ry. 11.11.2009 SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO RY SÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Käsipalloliitto ry. Yhdistyksen nimi ruotsiksi on Finlands Handbollförbund

Lisätiedot

86 Kurinpito asuntolassa.

86 Kurinpito asuntolassa. 86 Kurinpito asuntolassa. Sen lisäksi, mitä kurinpidosta 85 :ssä säädetään, 103 :ssä tarkoitetussa koulutuksen järjestäjän asuntolassa asuvalle opiskelijalle voidaan antaa kirjallinen varoitus, jos hän

Lisätiedot

LIITTOKOULUTTAJAN TYÖJÄRJESTYS Suomen Agilityliiton hallituksen hyväksymä

LIITTOKOULUTTAJAN TYÖJÄRJESTYS Suomen Agilityliiton hallituksen hyväksymä Liittokouluttajan työjärjestys astuu voimaan 1.9.2017. Liittokouluttajanimitys ja liittokouluttajan työjärjestys ovat voimassa määräaikaisesti 31.12.2019 saakka. 1. Liittokouluttajaksi nimittäminen ja

Lisätiedot

2 Tarkoitus - lisätty ainoastaan sana yhdenvertaisuutta

2 Tarkoitus - lisätty ainoastaan sana yhdenvertaisuutta PRH on 11.9.2017 antanut päätöksen Sukeltajaliiton sääntömuutoksen ennakkotarkastuksen hyväksymisestä. Liiton hallitus esittää syyskokoukselle 28.10.2017, että sääntömuutos tulee voimaan 1.1.2018 alkaen.

Lisätiedot

Dream Team Cheerleaders DTC ry

Dream Team Cheerleaders DTC ry Dream Team Cheerleaders DTC ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Dream Team Cheerleaders DTC ja sen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksestä käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3)

ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3) ARVOPAPERIMARKKINAYHDISTYS RY 1 (3) HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n (jäljempänä AMY tai yhdistys ) hallitus (jäljempänä hallitus ) noudattaa toiminnassaan tätä työjärjestystä sen

Lisätiedot

SUOMEN KIIPEILYLIITTO RY.

SUOMEN KIIPEILYLIITTO RY. 1 (6) 23.12.2011 SUOMEN KIIPEILYLIITTO RY. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT FIN- 2 (6) 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Kiipeilyliitto - SKIL ry. ja ruotsiksi Finlands Klätterförbund FKF rf. Kansainvälisissä

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille. Helsingin Luistelija ry Sääntömuutosehdotus syyskokoukselle 16.10.2017 Seuran Säännöt I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Luistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

ANTIDOPINGOHJELMA. Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry

ANTIDOPINGOHJELMA. Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry ANTIDOPINGOHJELMA Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry 2015 Suomen Valjakkourheilijoiden liiton antidopingohjelma käsittää ihmisurheilijoiden antidopingohjelman lisäksi koirien antidopingohjelman, joka

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti:

3. Yksittäiset varoitukset aiheuttavat pelikieltoa portaittain seuraavasti: VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012-2013 A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä seuraavissa sarjamuotoisissa kilpailuissa: Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen

Lisätiedot

Keuruun Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT

Keuruun Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT Keuruun Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keuruun Naisvoimistelijat ry, josta käytetään epävirallisesti lyhennettä KNV ja sen kotipaikka on Keuruun kaupunki.

Lisätiedot

URHEILUN OIKEUSTURVAIJAUTAKUNTA PÄÄTÖS Nro 3/ Diaarinro 1/2001

URHEILUN OIKEUSTURVAIJAUTAKUNTA PÄÄTÖS Nro 3/ Diaarinro 1/2001 URHEILUN OIKEUSTURVAIJAUTAKUNTA PÄÄTÖS Nro 3/2001 10.9.2001 Diaarinro 1/2001 RATKAISU, JOHON ON HAETTU MUUTOSTA Suomen Nyrkkeilyliitto r.y:n johtokunnan 15.5.2001 tekemä päätös, jolla Karl Helenius on

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

Ohjesääntö Suomen Ilmailuliiton Ilmatilatyöryhmästä (SITR)

Ohjesääntö Suomen Ilmailuliiton Ilmatilatyöryhmästä (SITR) Ohjesääntö Suomen Ilmailuliiton Ilmatilatyöryhmästä (SITR) Hallitus on hyväksynyt tämän ohjesäännön 4.3.2019. Sisällysluettelo Työryhmän nimi... 2 Kokoonpano... 2 Tehtävät... 2 Tehtävän toteuttaminen...

Lisätiedot

Liitto voi voittoa tavoittelematta välittää jäsenilleen Padelissa tarvittavia varusteita ja urheiluvälineitä.

Liitto voi voittoa tavoittelematta välittää jäsenilleen Padelissa tarvittavia varusteita ja urheiluvälineitä. Ylimääräinen liittokokous hyv. 30.10.2009 Hallitus hyväksyi tekniset korjaukset kokouksessaan 7.2.2010 PRH hyväksynyt 11.2.2010 SUOMEN PADEL LIITTO ry:n SÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt

Suomen Ilmailuliitto ry. Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2011 1(5) SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

U R H E I L I J A S O P I M U S

U R H E I L I J A S O P I M U S U R H E I L I J A S O P I M U S Sopimuksen tausta ja tavoitteet Suomen Ilmailuliitto ry (jäljempänä SIL ) ja (SIL:n jäsenmaksun maksanut jäsen, jäljempänä Urheilija, molemmat yhdessä jäljempänä Osapuolet

Lisätiedot

LIITTOKOULUTTAJAN TYÖJÄRJESTYS Suomen Agilityliiton hallituksen hyväksymä

LIITTOKOULUTTAJAN TYÖJÄRJESTYS Suomen Agilityliiton hallituksen hyväksymä Liittokouluttajan työjärjestys astuu voimaan 1.9.2015. Liittokouluttajanimitys ja liittokouluttajan työjärjestys ovat voimassa määräaikaisesti 2 vuotta. 1. Liittokouluttajaksi nimittäminen ja liittokouluttajan

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLO LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLO LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLO LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT 2 Sisällys 1 Liiton nimi ja kotipaikka...3 2 Liiton tarkoitus...3 3 Tarkoituksen toteuttaminen...3 4 Liiton Jäsenyydet...4 5 Liiton Jäsenet...4 6

Lisätiedot

Suunnistusliiton säännöt

Suunnistusliiton säännöt Suunnistusliiton säännöt SUOMEN SUUNNISTUSLIITTO ry Suomen Suunnistusliiton säännöt (Rekisteröity 19.9.2008) 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Suunnistusliitto ry. ja sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT

EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT RIL Sovittelu 1 (5) EVALUATIIVISEN SOVITTELUN SÄÄNNÖT I SOVITTELUN ALOITTAMINEN 1 Hakemus Asianosaisten on toimitettava sovittelun aloittamista koskeva kirjallinen hakemus liitteineen RIL Sovittelulle.

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Suomen Agilityliitto. Seuratoimija seminaari 2015. Kisatoimisto ajan tasalle

Suomen Agilityliitto. Seuratoimija seminaari 2015. Kisatoimisto ajan tasalle Suomen Agilityliitto Seuratoimija seminaari 2015 Kisatoimisto ajan tasalle Petteri Kerminen Muutoksia ja huomioita Ennen kisoja - Kisa-anomukset - Kisapaikan varmistus - Tuomari(t), varmista ja vahvista:

Lisätiedot

SUOMEN BILJARDILIITTO RY:N SÄÄNNÖT

SUOMEN BILJARDILIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 SUOMEN BILJARDILIITTO ry. Radiokatu 20 00240 Helsinki SUOMEN BILJARDILIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Biljardiliitto ry., ruotsiksi Finska Biljardförbundet r.f.,

Lisätiedot

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ

KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ (malli) Hyväksytty Keskustan kunnallisasiain neuvottelukunnassa 18.4.2012 ja vahvistettu puoluehallituksessa 27.4.2012 Valtuustoryhmän tarkoitus 1 kunnan / kaupungin

Lisätiedot

SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY. KURINPITOLAUTAKUNNAN RATKAISU 4 ja 5 / Asia

SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY. KURINPITOLAUTAKUNNAN RATKAISU 4 ja 5 / Asia SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY KURINPITOLAUTAKUNNAN RATKAISU 4 ja 5 / 2017 Asia Ratkaisun tiivistelmä Valitus koskee koulutuomari Tarja Karppisen arvostelupäätöstä hylätä ratsukon Outi Kokko ja Fargo suoritus

Lisätiedot

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt

SUOMEN ILMAILULIITTO RY. Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt SUOMEN ILMAILULIITTO RY Suomen mestaruuskilpailujen yleiset säännöt Hyväksytty Suomen Ilmailuliitto ry:n lajivaliokunnan kokouksessa 22.11.2006 1 SUOMEN MESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY ANTIDOPINGOHJELMA. Antidopingohjelma Suomen Lumilautaliitto ry Radiokatu 20, Helsinki

SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY ANTIDOPINGOHJELMA. Antidopingohjelma Suomen Lumilautaliitto ry Radiokatu 20, Helsinki 1 SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY ANTIDOPINGOHJELMA 2 SUOMEN LUMILAUTALIITTO RY Suomen Lumilautaliiton tehtävänä on edistää maamme lumilautailua. Liiton tavoitteena on terve ja elinvoimainen lumilautailukulttuuri,

Lisätiedot

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n antidopingohjelma

Suomen ITF Taekwon-Do ry:n antidopingohjelma Suomen ITF Taekwon-Do ry:n antidopingohjelma Sisällys 1. Suomen ITF Taekwon-Do ry... 3 2. Ohjelman arvoperusta... 4 3. Ohjelman tavoitteet... 5 4. Noudatettavat säännökset... 6 5. Toimenpiteet... 7 LIITE

Lisätiedot

Urheilun oikeusturvalautakunnan (jäljempänä lautakunta) tehtävänä on toimia urheilun riippumattomana valituselimenä.

Urheilun oikeusturvalautakunnan (jäljempänä lautakunta) tehtävänä on toimia urheilun riippumattomana valituselimenä. URHEILUN OIKEUSTURVALAUTAKUNTA SÄÄNNÖT 19.11.2011 Tehtävät ja toimivalta 1 Tehtävä Urheilun oikeusturvalautakunnan (jäljempänä lautakunta) tehtävänä on toimia urheilun riippumattomana valituselimenä. 2

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä

Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä Ohjesääntö Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan opiskelijaedustajien nimeämiseen ja opiskelijakunnan äänenkäyttöön osakeyhtiössä I LUKU - Yleistä 1 Soveltaminen Opiskelijakunnan sääntöjen mukaisesti

Lisätiedot

0Q9. Liite 2. Suomen Olympiakomitean kevätkokous Esitys Urheilun oikeusturvalautakunnan sääntömuutoksiksi

0Q9. Liite 2. Suomen Olympiakomitean kevätkokous Esitys Urheilun oikeusturvalautakunnan sääntömuutoksiksi Liite 2 0Q9 Suomen Olympiakomitean kevätkokous 20.6. 2017 Esitys Urheilun oikeusturvalautakunnan sääntömuutoksiksi Urheilun oikeusturvalautakunta asetti tammikuussa 2016 työryhmän valmistelemaan ehdotusta

Lisätiedot

Urheilun oikeusturvalautakunnan säännöt

Urheilun oikeusturvalautakunnan säännöt Urheilun oikeusturvalautakunnan säännöt Tehtävät ja toimivalta 27.11.2015 1 Tehtävä Urheilun oikeusturvalautakunnan (jäljempänä lautakunta) tehtävänä on toimia urheilun riippumattomana valituselimenä.

Lisätiedot

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012

VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2012 Huom! Kohdat A ja B koskevat piirin sarjoissa vain miesten Kolmosta ja Nelosta! A. VAROITUSTEN KERTYMINEN 1. Pelaajan saamilla yksittäisillä varoituksilla on merkitystä

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , )

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , ) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 11.9.2018. Muutoksenhakukielto ( 102-103, 105-111) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

Suomessa järjestettävät agilitykilpailut anotaan tämän ohjeen mukaisesti.

Suomessa järjestettävät agilitykilpailut anotaan tämän ohjeen mukaisesti. 1(5) AGILITYKILPAILUJEN ANOMISOHJE 1 YLEISTÄ SAGI myöntää kansalliset agilitykilpailut. Kennelliitto myöntää SAGIn esityksestä agilityn SMkilpailun, maajoukkueen karsintakilpailun sekä maaottelut. Käytännössä

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 6, 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto, 100, 19.12.2016 Kaupunginhallitus, 12, 09.01.2017 6 Yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston varajäsenen vaali

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. Dream Team Cheerleaders DTC ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Dream Team Cheerleaders DTC ja sen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksestä käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

4 Terveyskeskuslääkärin virkasuhteen irtisanominen. Päätös

4 Terveyskeskuslääkärin virkasuhteen irtisanominen. Päätös Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 4 Terveyskeskuslääkärin virkasuhteen irtisanominen HEL 2016-002107 T 01 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 8 luvun 35

Lisätiedot

Usein kysyttyä PRH. Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9.

Usein kysyttyä PRH. Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9. Usein kysyttyä PRH Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/ usein_kysyttya.html#prh.ukk.item_2 11.9.2015 K: Voiko yhdistyksen kokouksessa äänestää valtakirjalla? V:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

ANTIDOPINGOHJELMA 2016

ANTIDOPINGOHJELMA 2016 SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY ANTIDOPINGOHJELMA 2016 1. Toiminnan perusarvot ja eettiset periaatteet Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliito ry:n sääntöjen mukaan liiton toiminnan perustana ovat

Lisätiedot

Lakivaliokunta on antanut asiasta mietinnön (LaVM 8/2001 vp). Nyt koolla oleva eduskunta on hyväksynyt seuraavat

Lakivaliokunta on antanut asiasta mietinnön (LaVM 8/2001 vp). Nyt koolla oleva eduskunta on hyväksynyt seuraavat Hallitus on vuoden 2000 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä ehdollista vankeutta koskeviksi rikoslain säännöksiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 177/2000 vp). Lakivaliokunta on

Lisätiedot

SUOMEN TENNISLIITON ANTIDOPINGOHJELMA

SUOMEN TENNISLIITON ANTIDOPINGOHJELMA SUOMEN TENNISLIITON ANTIDOPINGOHJELMA 1. Ohjelman arvoperusta ja tavoitteet Suomen Tennisliitto toimii puhtaan urheilun lähtökohdista. Suomen Tennisliiton hallituksen hyväksymät arvot ovat yhdessä tekeminen,

Lisätiedot

LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT

LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT SUOMEN LIITOKIEKKOLIITTO r.y. 13.4.2013 LIITON TOIMINTASÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Liitokiekkoliitto. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimeä liitto. Kansainvälisissä

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Suomen Pöytätennisliitto ry:n antidopingohjelma

Suomen Pöytätennisliitto ry:n antidopingohjelma Suomen Pöytätennisliitto ry:n antidopingohjelma 1. Ohjelman arvoperusta ja tavoitteet Suomen Pöytätennisliitto ry (SPTL) pyrkii ottamaan huomioon kaikessa toiminnassaan yleisesti hyväksytyn eettisen ja

Lisätiedot

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km

Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa /km Suomen Ilmailuliitto ry Yleiset Suomen mestaruuskilpailujen säännöt Ver 6.0. hyväksytty Ilmailuliiton lajivaliokunnan kokouksessa 29.11.2005/km SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN YLEISET SÄÄNNÖT Näitä sääntöjä

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLLON AMMATTIHENKILÖIDEN VALVONTA

SOSIAALIHUOLLON AMMATTIHENKILÖIDEN VALVONTA SOSIAALIHUOLLON AMMATTIHENKILÖIDEN VALVONTA Sosiaalihuollon ammattihenkilölain toimeenpanon koulutus- ja infotilaisuus Lakimies Riitta Husso, Valvira 11.3.2016 1 Toimivalta ja vastuu (15 ) 1. Työntekijä

Lisätiedot

SUOMEN MIEKKAILU- JA 5-OTTELULIITON ANTIDOPINGOHJELMA

SUOMEN MIEKKAILU- JA 5-OTTELULIITON ANTIDOPINGOHJELMA 9.5.2019 SUOMEN MIEKKAILU- JA 5-OTTELULIITON ANTIDOPINGOHJELMA 1. SUOMEN MIEKKAILU- JA 5-OTTELULIITTO Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto on sekä kansainvälisen miekkailuliiton (FIE) ja kansainvälisen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA. Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015. 1. Ohjelman arvoperusta

SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA. Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015. 1. Ohjelman arvoperusta SUOMEN SULKAPALLOLIITON ANTIDOPINGOHJELMA Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015 1. Ohjelman arvoperusta Sulkapalloliiton Respect-kulttuuri pitää sisällään kanssapelaajien ja muiden toiminnassa mukanaolevien

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot