Missä todellinen Afrikka alkaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Missä todellinen Afrikka alkaa"

Transkriptio

1 Korkealaatuista metsästystä ja safarikohteita jo vuodesta 1988

2 Missä todellinen Afrikka alkaa

3 KWALATA WILDERNESS Kwalata Wilderness on toiminut metsästys- ja elämyssafarien järjestäjänä jo yli 24 vuoden ajan. Olemme ylpeitä korkeatasoisista asiakkaille räätälöidyistä metsästys- ja elämysmatkoistamme, tapahtuivatpa ne omalla maallamme Etelä-Afrikan Limpopon maakunnassa tai jollain tarkoin valitulla hyväksi koetulla kumppanuusalueellamme. Olemme etsineet Afrikasta poikkeuksellisia laadukkaita kohteita, jotka ovat myös riittävän turvallisia asiakkaillemme. Tarjoamamme kohteet vastaavat vaativankin asiakkaan tarpeita, ja uudelleenkin saapuville asiakkaille voimme tarjota uusia unohtumattomia elämyksiä. Nämä kohteet käsittävät esimerkiksi leijonan metsästystä Kalaharissa, tai vapaan riistan metsästystä Zimbabwen Matetsissa, kuin myös kalastusta Mosambikissa. Kwalata Wilderness tarjoaa metsästäville asiakkailleen eettisiä metsästyskokemuksia, joissa kaikki metsästys tapahtuu reilun jahdin periaatteella. Ammattitaitoiset jäljittäjämme ja kokeneet ammattimetsästäjämme tekevät safaristanne todellisen unohtumattoman elämyksen. Olemme innostuneita siitä, mitä teemme ja takaamme, että jokaisesta metsästyslomasta tulee unohtumaton elämys. Heinz Heuser perusti Kwalata Wilderness:n vuonna Farmi on siirtynyt hänen pojalleen Reinhardille, joka jatkaa sitä suurella sitoumuksella. Kwalatan hehtaarin idyllinen metsästysalue sijaitsee Limpopon maakunnan sydämessä Waterbergvuoristossa. Alueella voi metsästää 18 antilooppilajia ja neljää Big Five:sta. Mikään ei vedä vertoja näytelmälle, jossa puhvelit tai elefantit ryntäävät pakoon ylös vuorenrinnettä kesken impala-jahdin. Tällaiset hetket antavat metsästäjillemme todellisia afrikkalaisia elämyksiä. Kwalata Wilderness:n savannimetsät ovat osa UNESCOn Waterbergin luonnonsuojelualuetta, joka on julistettu alkuperäismetsäksi. Kuten nimikin Wilderness kertoo, Kwalatassa koet aidon turmeltumattoman afrikkalaisen luonnon tunnelman. Jopa me, jotka itse asumme ja elämme täällä, olemme innostuneita löytämään uusia paikkoja vuorien ja laaksojen kätköissä. Eläimistön ja kasvillisuuden valtava moninaisuus, joet, padot ja virrat tarjoavat täydellisen ympäristön metsästäjäryhmille ja heidän perheilleen, jossa he voivat kokea todellisen etelä-afrikkalaisen safarin. Kwalatan ammattitaitoinen henkilökunta on koulutettu opastamaan ja avustamaan kaikissa safarin vaiheissa. Ylellinen majoitus kahdessa leirissä Valamanzi ja Zingela, auttamishaluinen henkilökunta ja ammattitaitoinen johto takaavat lomasi onnistumisen. Koko henkilökunnan lämminhenkinen ystävällisyys saa sinut tuntemaan, että lähtiessäsi olet ystävä, et vieras. Reinhard & Caroline Heuser, Jaco Strauss ja A.J. Fourie ammattimetsästäjäsi ja isäntäsi, sekä fantastinen tiimimme tekevät sinun lomastasi ikuisesti muistettavan elämyksen. Kwalata Wilderness on jokaisen metsästäjän unelmakohde.

4 Valamanzi Views

5 VALAMANZI Veden äärellä Valamanzi veden äärellä zulun kielellä, on pääleiri, ja ihanteellinen perheryhmille, lapsille ja yksin matkustaville. Tämä hulppea puusta rakennettu leiri tarjoaa kodikkaat paaluille rakennetut majat. Terassilta ja parvekkeilta tarjoutuu mahtavat näkymät yli kauniin padon, jonka toisella puolella villieläimet tulevat juomaan. Auringonlasku saa taivaanrannan loistamaan upeissa väreissä, ja yön tähdet häikäisevät. Illallinen terassilla nuotioiden lämmössä rumpujen soidessa lumoaa vieraat. Herkulliset riista-ateriat, kuten impalaa, kudua tai jopa sapeliantilooppia saa metsästäjän hieraisemaan makunystyröitään. Vieraat nauttivat grillimestarin taidoista leirinuotin äärellä istuen, tai sisällä massiivisen kokopuisen ruokapöydän ääressä. Valamanzin kivestä rakennettu olkikattoinen oleskelurakennus on päivittäinen tapaamispaikka, jossa voi nauttia suositun baarin antimista ja rentouttaa väsyneitä jalkoja takkatulen äärellä. Se on suosittu paikka afrikkalaisille tarinoille, vitseille ja naurulle, ja paikka, jossa tuntee itsensä tervetulleeksi rentoon ilmapiiriin ja todelliseen etelä-afrikkalaiseen vieraanvaraisuuteen. Lämpiminä kuukausina vieraat saavat nauttia uima-altaasta ja hyvin hoidetusta puutarhasta. Koko leiri on pimeällä valaistu kauniisti, ja vieraat voivat nauttia tunnelmasta ja eläimistä. Jokaisessa majassa on parivuode ja kaksi erillistä vuodetta, eteinen, kylpyhuone ja keittonurkkaus, sekä terassi. Tilava päämaja käsittää kaksi isoa makuuhuonetta, 3 erillisvuodetta, kaksi kylpyhuonetta, keittiön, eteisen ja ruokailuterassin padon äärellä. Tämä 21 vuodepaikan leiri käsittää myös juhlarakennuksen, jossa voi viettää vaikkapa 150 hengen eksoottiset häät aidossa afrikkalaisessa ympäristössä. Leikkikenttä pitää perheen pienimmät kiireisinä.

6 Zingela Views

7 ZINGELA Metsästäjä Zingela, metsästäjä zulun kielellä, on rakennettu kokonaan paikallisesta kivestä ja puusta puhdasta rustiikkia luksusta. Valtavien villiviikunoiden varjossa vieraat voivat kertoa päivän kokemuksista virvokkeita leirinuotion ääressä nauttien. Baari ja oleskelutila tarjoavat erinomaisen viihdealueen ja tilan ylellisille illallisille. Kaksikerroksista majoitusrakennuksesta on näkymä uima-allasalueelle ja patolammelle, johon riista tulee juomaan. Yläkerrassa on 5 makuuhuonetta, ja alakerran kahdessa makuuhuoneessa on omat kylpyhuoneet. Ryhmät ja perheet nauttivat Zingelan aidosta afrikkalaisesta tunnelmasta ja sen hienosta viihdealueesta. Elämys Kwalatassa vieraat kokevat aidon afrikkalaisen elämyksen illallisella tähtitaivaan alla perinteisen afrikkalaisen tanssin ja laulun säestämänä. Nuotiot pitävät riistan ja petoeläimet loitolla, kun vieraat nauttivat paikallisia herkkuja ja viinejä aidon luonnon loistossa. Lounas puron äärellä maastossa vie vieraat matkalle historiaan vuoden päähän, kun nähdään aitoja Bushmannien kalliomaalauksia. Eikä mikään ole parempaa kuin viilentävä pulahdus kalliopuroon kylmä olut kädessä! Meillä on jokaiselle tarjottavaa: riista-ajelut 4x4 lava-autoilla, kalastusta patojärvillä, paikallista shoppailua, elämysretkiä, tai vaikkapa vain omien valokuvaustaitojen testailua. Kwalata is the destination.

8

9 METSÄSTYS Tavanomainen riista Huolehdimme metsästyssafarisi jokaisesta yksityiskohdasta. Jäljittäjämme ovat legendaarisia. Tilavat riistan käsittelytilat ja ammattitaitoiset käsittelijät huolehtivat trofeiden asianmukaisesta valmistelusta niiden toimittamiseksi eläintäyttämöön. Meiltä voit vuokrata aseen, ja ammattimetsästäjämme avustavat niiden käyttöönotossa ampumaradalla. Kwalatassa on kaikki valmiudet, jotka tekevät metsästyslomastasi nautittavan ja menestyksellisen. Olemme kokeneita tavanomaisen riistan sekä afrikkalaisen Big Five:n metsästäjiä. Tavanomaisen riistan metsästyssafarin kesto on normaalisti 7 14 päivää. Räätälöimme halutessasi sinulle mieleisesi paketin. Jousimetsästys: Jousimetsästäjät käyttävät erityisesti heille rakennettuja torneja ja piiloja. Oikein juomapaikkojen ja suolakivien läheisyyteen sijoitetut tornit mahdollistava metsästyksen lähietäisyydeltä, jolloin riista on varmasti tunnistettavissa ja ampumaetäisyydet ovat turvallisia. Paras aika jousimetsästäjälle on kesä - lokakuun välinen kuiva aika. Itsekin innokkaina jousimetsästäjinä ymmärrämme jousimetsästyssafarin vaatimat valmistelut ja menestyksekkään läpiviennin. Metsästettävät lajit hinnaston mukaan. Mikäli haluat metsästää luvanvaraisia lajeja, pyydämme ilmoittamaan tästä jo etukäteen tarvittavien lupien hankkimista varten. PÄIVÄHINNAT SISÄLTÄVÄT Lentokenttäkuljetukset vähintään 7 päivän safarille Kaikki ateriat Alkoholi- ja virvoitusjuomat Majoituksen Arvonlisäveron Ammattimetsästäjän palvelut Jäljittäjät Ajoneuvojen käytön Päivittäisen pesulapalvelun Riistan käsittelyn Leirihenkilökunnan palvelut PÄIVÄHINNAT EIVÄT SISÄLLÄ Eläinten täyttöä Juomarahoja Lentolippuja Elämysmatkoja ja retkiä Majoitusta ennen safaria tai sen jälkeen

10

11

12

13 METSÄSTYS Vaarallinen riista Kwalata Wilderness tarjoaa asiakkailleen heidän elämänsä mahdollisuudet: joko neljän Big Five:sta metsästyksen Kwalatan alueella, tai jollakin erinomaisista testatuista kohteistamme teemme safaristasi unohtumattoman metsästyselämyksen! Kwalata on malaria-vapaa alue, ja se tarjoaa loistavat mahdollisuudet afrikkalaisen vaarallisen riistan metsästykseen. Safarille tulee varata aikaa metsästettävistä lajeista riippuen: 7 päivää puhvelin metsästykseen 10 päivää elefantin metsästykseen 14 päivää puhvelin ja leopardin metsästykseen päivää neljän Big Five:sta metsästykseen Me Kwalatassa olemme huomanneet tarpeen tarjota myös muita kohteita, etenkin jo usein meillä metsästäneille asiakkaillemme. Tämän vuoksi olemme tarkoin valinneet myös muita alueita pystyäksemme tarjoamaan uusia unohtumattomia safarikokemuksia. VAARALLINEN RIISTA: ZIMBABWE Matetsin alue Zimbabwen luoteiskulmassa lähellä kuuluisia Victorian putouksia on Zimbabwen vanhin ja tunnetuin metsästysalue. Sitä ympäröi runsasriistainen Hwangen kansallispuisto, joka on Zimbabwen suurin, noin neliökilometriä, yhdessä Kazuman kansallispuiston, Zambezin kansallispuiston ja Pandamasui-metsäalueen kanssa. Nämä kaikki muodostavat yhdessä Matetsin kanssa yhden Afrikan suurimmista koskemattomista alueista, joka ulottuu noin neliökilometrin alueelle. Kafferipuhvelin tai sapeliantiloopin sekä tavanomaisen riistan metsästys tällä alueelle on todellinen palkitseva elämys. Matetsin alueella elää valtava määrä tavallista riistaa, sekä leijonia, leopardeja, elefantteja, sapeliantilooppeja ja suuria kafferipuhvelilaumoja. Metsästäjät, jotka lähtevät kanssamme tälle safarille, saavat mahdollisuuden metsästää yhdellä parhaista alueista, mitä Zimbabwella on tarjottavanaan. Jo vuosia kestänyt yhteistyömme Zimbabwen lupaviranomaisten kanssa on mahdollistanut meille kiinteät hinnat. Tule kanssamme kokemaan elämäsi metsästyssafari! Koska alue sijaitsee lähellä Victoria-putouksia, asiakkaamme ja heidän perheensä voivat kokea kaiken mitä Victorian alueella tarjottavanaan. Tule ja näe yksi maailman seitsemästä ihmeestä, tee retki jokilaivalla, tai hyppää helikopterilennolle. Vain muutamia mahdollisuuksia mainitaksemme.

14

15 Elämysretket PÄIVÄMATKAT KWALATASSA JA SEN LÄHISTÖLLÄ Sen lisäksi, että voit vain nauttia savannin rauhasta, voit myös tehdä monenlaisia retkiä Kwalatassa ja sen ympäristössä. Kuljettajamme vievät sinut valitsemaasi kohteeseen: Elefanttiratsastus Valkoisten leijonien kasvatusprojekti Mönkijäsafari Hevosratsastussafari Hieronta ja kasvohoito Vuohenmaitojuustola ja viinitasting Värikuulasota Savikiekkoammunta Kuumailmapallolento Valokuvaussafari Shoppailu Vierailu orpokodissa Eläintarha Helikopterilento Nämä aktiviteetit tapahtuvat Kwalatassa tai sen läheisyydessä, ja ne tulisi tilata etukäteen. Suurin osa tapahtuu aamuisin, ja niiden saatavuus tulee kysyä erikseen. KWALATA ADVENTURES: ELÄMYSMATKAT Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman elämysmatkoja syvänmeren kalastuksesta Mauritiuksella sukeltamiseen Mosambikin koralliriutoilla. Asiakkaamme ovat kyselleet meiltä elämysmatkoja etukäteen testattuihin kohteisiin samalla laatuajatuksella, millä Kwalata on toiminut jo yli 20 vuotta. Jokainen matka räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan joko opastetuksi matkaksi tai omatoimimatkaksi. Kokemuksemme Afrikasta, sen kulttuureista ja tavoista helpottavat matkan valmisteluja ja tekevät siitä hienon elämyksen. Kohteitamme ovat: Matkat Krugerin kansallispuistoon Matkat Kapkaupunkiin Cape-viinimatkat ja majoitukset Tutustumismatkat Botswanaan Hermanus & Garden Route matkat ja majoitukset Victoria-putoukset Syvänmerenkalastus Mosambikissa Uinti delfiinien kanssa Snorklaus ja sukeltaminen Mauritiuksella ja Mosambikissa Asuntolaiva Kariba-järvellä Bassin ja tiikerikalan kalastus

16 KWALATA WILDERNESS Tiimi Ystävällinen henkilökuntamme huolehtii henkilökohtaisesti siitä, että vierailusi Kwalatassa sujuu niin hyvin kuin mahdollista. Mikään tehtävä ei ole liian suuri tai liian pieni. Hoidamme kaiken leopardin metsästyksestä pyykin pesuun! Reinhard, Olivia & Caroline Heuser Omistaja ja Outfitter Ammattimetsästäjä Big Five-lisensoitu Jäsen: SCI, PHASA & intohimoinen metsästäjä Jaco Strauss Ammattimetsästäjä Big Five-lisensoitu Jäsen: SCI, PHASA & intohimoinen metsästäjä Jäljittäjät Torsten, Jo, Reinhard, Poni & Willie Safarihenkilöstö Samuel, Rufus, David, Poni, Jacob, Petrus Oba Bergh-Keyter Toimisto ja laskutus Leirihenkilöstö Peresina, Dora, Maria, Anikie, Erick & Joel Louise Nell Chef

17 USEIN KYSYTTYÄ Passivaatimukset Etelä-Afrikkaan Varmista, että passisi voimassaoloaikaa on jäljellä vähintään 6 kk matkan suunnitellun päättymisen jälkeen, ja että siinä on vähintään 2 tyhjää sivua jäljellä. Schengen-valtioista tulevat eivät tarvitse viisumia. Suositellut aseet Paras ase on se, jota olet tottunut eniten käyttämään. Vaarallisen riistan metsästyksessä pienin hyvä kaliiberi on 375. Tavanomaisen riistan metsästyksessä käypiä kaliibereja ovat 270, 308, ja 300. Patruunat Suosittelemme patruunan tuomista mukana. Ase tulee olla kohdistettu käytettävillä patruunoilla 150 m ja siitä ylöspäin etäisyydelle. Ammunnan harjoittelu Harjoittele ammuntaa ampumatukikeppiä käyttäen tai istuvasta ja polviasennosta. Nopeaa ammuntaa on myös hyvä harjoitella. Mitä tarvitsen aseen tuomiseksi Etelä-Afrikkaan? Hae Suomen tullista leima aseen alkuperätodistukseen. Täytä lomake SAPS520 Etelä-Afrikan poliisia varten. Katso tarkempi ohjeistus nettisivultamme Mille etäisyyksille ampuminen tapahtuu? Kwalatassa tyypillinen ampumaetäisyys on m, kudun metsästyksessä reilusti tämän ylikin. Mikä on paras aika vuodesta tulla safarille? Ruutiasemetsästäjille paras aika on maaliskuun puolivälistä syyskuun loppuun, koska tällöin puissa ja pensaissa on vain vähän lehtiä, ja lämpötilat ovat viileämpiä kuin Etelä-Afrikan kesällä. Paras aika jousimetsästäjälle on kesäkuusta lokakuuhun. Ovatko metsästettävät riistaeläimet luvanvaraisia? Kaikki hinnastoon tähdellä merkityt lajit vaativat luvat, joten ne on tilattava etukäteen. Kuinka kauan trofeiden saaminen Suomeen kestää? Yleensä trofeiden valmistelu täyttöä tai lähetystä varten kestää n. 6 kuukautta. Täyttötyö kestää tätäkin kauemmin. Yleensä trofeita voi alkaa odotella kotiin noin vuoden kuluttua safarista. Minkälainen sää on yleensä? Kwalatan talvikuukausina kesäkuusta syyskuuhun päivälämpötilat ovat astetta, yöt ovat kylmiä, jolloin lämpötila voi pudota hieman pakkasellekin. Muina aikoina päivälämpötilat ovat reilusti yli 30 asteen. Tarvitsenko erityislääkkeitä tai malarian estolääkitystä? Kwalatan alue on malariavapaa, mutta matkustettaessa Zimbabween tai Mosambikiin malarian estolääkitys on välttämätön. Tiedustele asiaa tarkemmin lääkäriltäsi.

18 PAIKALLISVÄESTÖN tukeminen Kwalata on sitoutunut paikallisväestön tukemiseen luovuttamalla kaadetun riistan lihaa paikalliselle orpokodille ja muille tarvitseville, sekä rahoittamalla näiden toimintaa. Kutsumme myös asiakkaamme tuomaan helpotusta Afrikassa puutetta kärsiville. Lasten vaatteet, lelut, koulutusmateriaali ja kirjat ovat tervetulleita tuliaisia. Myös rahalahjoitus on mahdollista. Kwalata tukee paikallisen orpokodin toimintaa toimittamalla sinne ruokaa ja tukemalla siellä tapahtuvaa opetusta. Lapset ovat tyypillisesti joutuneet AIDSin tai jonkun muun vakavan ongelman eteen.

19 Zambia Nhenda Camp Niassa Land MATETSI Vic Falls Binga Cahora Bassa Dam Lake Kariba Zimbabwe Botswana Mozambique Namibia Limpopo Kwalata North-West Pretoria Johannesburg Free State Bloemfontien Kwa-Zulu Natal Northern Cape Durban Port Shepston Cape Town Western Cape Eastern Cape Port Elizabeth East London Kaikki tiedustelut: Finscoop Viipurintie Hämeenlinna Farm: Reinhard Heuser Cell: +27 (0) Caroline Heuser Cell:

Missä todellinen Afrikka alkaa

Missä todellinen Afrikka alkaa Korkealaatuista metsästystä ja safarikohteita jo vuodesta 1988 Missä todellinen Afrikka alkaa KWALATA WILDERNESS Kwalata Wilderness on toiminut metsästys- ja elämyssafarien järjestäjänä jo yli 24 vuoden

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Tietoisku jousella metsästyksestä

Tietoisku jousella metsästyksestä Tietoisku jousella metsästyksestä SJML koulutusmateriaali http://materiaali.jousimetsastys.fi versio 1.0 Esityksen sisältö 1. Jousella metsästyksestä, maailmalla ja Suomessa 2. Jousimetsästysvälineet ja

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Jousimetsästysmatkalle?!

Jousimetsästysmatkalle?! Jousimetsästysmatkalle? Tietoisku VSJM:n koulutustilaisuudessa" Paraisilla 17.3.2012 Ari Kontiainen 2012 Suomen Jousimetsästäjäin Liitto ry Esityksen sisältö 1. SJML pähkinänkuoressa 2. Jousella metsästyksestä

Lisätiedot

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja sillä on kaksi erilaista

Lisätiedot

Hyvä tietää. Etelä-Afrikka. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Etelä-Afrikka. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Etelä-Afrikka Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Etelä-Afrikasta Pääkaupunki Kielet Asukasluku Pretoria Kristinusko ja erilaisia afrikkalaisia uskontoja 11 virallista kieltä esimerkiksi:

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

Saunatilat. Kokoustilat

Saunatilat. Kokoustilat Saunatilat Pikkujoulut? TYKY-päivät? Vai ihan vain rento saunailta parhaiden ystävien kanssa? Tule viettämään iltasi ravintola Spoonin upeisiin Saunatiloihin! Spoonin saunatiloissa mahtuu mukavasti saunomaan

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi

Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Perhe On Paras -liikuntakurssien palveluprosessi Tässä raportissani visualisoin koko Perhekurssiprosessin kulun kurssin suunnittelusta jälkimarkkinointiin Kurssin suunnittelu ja kalenterointi Perhe On

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

LAP ADVENTURES OY. ELÄMÄSI ERÄMAAKOKEMUS Tietoja meistä

LAP ADVENTURES OY. ELÄMÄSI ERÄMAAKOKEMUS Tietoja meistä LAP ADVENTURES OY ELÄMÄSI ERÄMAAKOKEMUS Tietoja meistä Yrityksen omistajat ovat asuneet Ylä- Lapissa pääosan elämästään. Meillä on laaja kokemus Lapin luonnosta ja siellä liikkumisesta työn ja harrastusten

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN TURVALLINEN YKSILÖLLINEN TEHTY ELÄMÄÄN

TOIMINNALLINEN TURVALLINEN YKSILÖLLINEN TEHTY ELÄMÄÄN TOIMINNALLINEN TURVALLINEN YKSILÖLLINEN TEHTY ELÄMÄÄN TEHTY ELÄMÄÄN AINOA KAARI on suunniteltu joustamaan asukkaansa elämän mukana. Se on tilava ja toimiva kaikissa elämäntilanteissa. Kaaren käytännölliset

Lisätiedot

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018 4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2018 IF YE 4 H www.4h.fi/maailmalle WORLD Kansainvälinen 4H:n nuorisovaihto INTERNATIONAL 4H YOUTH EXCHANGE Oletko sinä seuraava 4H-vaihtari? 4H tarjoaa sinulle upean

Lisätiedot

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä

Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Yli-Kaitalan Lomamökit ja tilausravintola Ketunleipä Kaitalantie 323, 47490 Iitti 270 (ravintolassa) 270 100 Tasalattia - Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Max hlö Kahden saunan paketti ja pikkujouluruokailu

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Koonono Matkat Oy Etelä-Afrikka Namibia Olle

Koonono Matkat Oy Etelä-Afrikka Namibia Olle - aa a aa a aa a aa a a a ja a aa Koonono Matkat Oy 09-23161500 +27798166944 Etelä-Afrikka +264813356696 Namibia stefan@koonono.com Olle 050-4656152 olle@koonono.com www.koonono.com Tervetuloa monipuoliselle,

Lisätiedot

HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2

HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2 HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2 TUNNELMAA JA KODIKKUUTTA modernilla tavalla Lehmuskuja on suunniteltu sinulle, joka haluat kodiltasi toimivuutta sekä klassisia yksityiskohtia kuten ruutuikkunoita ja

Lisätiedot

Hei! Ja kiitos mielenkiinnostanne ravintolaamme kohtaan! Pieni tietopaketti meistä voisi heti alkuun olla paikallaan.

Hei! Ja kiitos mielenkiinnostanne ravintolaamme kohtaan! Pieni tietopaketti meistä voisi heti alkuun olla paikallaan. Hei! Ja kiitos mielenkiinnostanne ravintolaamme kohtaan! Pieni tietopaketti meistä voisi heti alkuun olla paikallaan. Olemme siis Seitsemisen luontokeskuksessa sijaitseva kahvila/ravintola, jonka erikoisuutena

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

PIIRIKIRJE METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI. den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen

PIIRIKIRJE METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI. den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen PIIRIKIRJE 4-2018 METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI den 19 juni 2018 Skriven av: Michaela Poutanen PIIRIKIRJE 4-2018 METSÄSTÄJÄLIITON VARSINAIS-SUOMEN PIIRI Toiminnanjohtajan terveiset Nyt on aika

Lisätiedot

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Lapsen nimi: LASTEN OIKEUKSIEN JULISTUS Lapsella on oikeus Erityiseen suojeluun ja hoivaan Riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Osallistua ikänsä ja kehitystasonsa

Lisätiedot

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen

Helppo, Tuottoisa, Turvallinen Oletko mökkiomistaja? Haluaisitko vuokrata mökkisi venäläisille turisteille? Helposti Tuottoisasti Turvallisesti Me tarjoamme keinon! majapaikka.fi kallista.ru Se on Helppo Tuottoisa Turvallinen Me tarjoamme

Lisätiedot

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi.

ElämysBunkkeri. Kouvolankatu 15, Kouvola. Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla. Auditorio. 1500m2m². Seisten. Tilan tyyppi. ElämysBunkkeri Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola 300 300 300 Auditorio 1500m2m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Elämyspaketit kolme aktiviteettia kahden hinnalla ElämysBunkkeri tarjoaa nyt kolme

Lisätiedot

ARVOKAS JA VIELÄ ELÄMYKSIÄ TARJOAVA SAATTOHOITO

ARVOKAS JA VIELÄ ELÄMYKSIÄ TARJOAVA SAATTOHOITO ARVOKAS JA VIELÄ ELÄMYKSIÄ TARJOAVA SAATTOHOITO Mirja Koivunen ylilääkäri yleislääketieteen erikoislääkäri palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys Länsi-Suomen Diakonialaitos ARVOKAS = arvostusta ja

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila

Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Villa Concerto kokous-, edustus- ja lomahuvila Nuotanperä 12, 45160 Kouvola 40 40 30 Tasalattia 365m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala VILLA CONCERTO Kouvolassa sijaitseva yksityinen edustushuvila

Lisätiedot

Tekniikan päätoimitsijakoulutus

Tekniikan päätoimitsijakoulutus Tekniikan päätoimitsijakoulutus Koulutuksen tarkoitus Antaa koulutukseen osallistuvalle kokonaiskuva kilpailuiden järjestämisen vaatimuksista, tuloksena: Hyvin järjestettyjä kilpailuja Turvallisia kilpailuja

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Pienten hirvieläinten metsästyksen EETTISET OHJEET

Pienten hirvieläinten metsästyksen EETTISET OHJEET Pienten hirvieläinten metsästyksen EETTISET OHJEET 1 Turvallisuus Kiinnitä huomiota aseen turvalliseen käsittelyyn. Lataa aseesi vasta passipaikalla ja poista patruunat ennen passipaikalta poistumista.

Lisätiedot

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri - LOSE WEIGHT SMILING- Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri Sisältö: - FIT CAMP idea - Liikunta - Ruokailu - Ilmoittautuminen ja yhteystiedot 1. FIT CAMP FIT CAMP on leiriohjelma joka

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Vaasassa sijaitseva Vähäkyrö on idyllinen maalaismiljöö, jossa on panostettu ihmisten hyvinvointiin.

Vaasassa sijaitseva Vähäkyrö on idyllinen maalaismiljöö, jossa on panostettu ihmisten hyvinvointiin. Vähäkyrö Aito maalaismiljöö Vaasassa Elämäntäyteinen tulevaisuus Vaasassa sijaitseva Vähäkyrö on idyllinen maalaismiljöö, jossa on panostettu ihmisten hyvinvointiin. Vähässäkyrössä on erinomaiset puitteet

Lisätiedot

MERIKARTANO PUISTOKARTANO. Oma koti palveluiden äärellä.

MERIKARTANO PUISTOKARTANO. Oma koti palveluiden äärellä. MERIKARTANO PUISTOKARTANO Oma koti palveluiden äärellä. ITSENÄISTÄ ELÄMÄÄ Merikartanossa ja Puistokartanossa oma kotisi on palveluiden äärellä. Katso esittelyvideot asumisesta ja palveluistamme Ritva,

Lisätiedot

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015

KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 KALASTUSMATKA MEKSIKOON, PLAYA DEL CARMENIIN 7-23.4.2015 Yleisön, eli aikaisemmin Playa del Carmenissa mukana olleiden toiveesta järjestämme Playa del Carmeniin uuden kalastusmatkan. Matka soveltuu lomamatkaksi

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. VIIRIKUKON PÄIVÄKODIN SIJAINTI 2. FYYSISET TILAT JA HENKILÖKUNTA 3. PÄIVÄJÄRJESTYS 4. TOIMINTA-AJATUS 5. KIELEN KEHITTYMINEN

SISÄLLYSLUETTELO 1. VIIRIKUKON PÄIVÄKODIN SIJAINTI 2. FYYSISET TILAT JA HENKILÖKUNTA 3. PÄIVÄJÄRJESTYS 4. TOIMINTA-AJATUS 5. KIELEN KEHITTYMINEN VIIRIKUKON PÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA 2009 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. VIIRIKUKON PÄIVÄKODIN SIJAINTI 2. FYYSISET TILAT JA HENKILÖKUNTA 3. PÄIVÄJÄRJESTYS 4. TOIMINTA-AJATUS 5. KIELEN KEHITTYMINEN

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

OMAKOTITALOT HIRSITYÖT. Ra-Re-Si. Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-278 248, 0500-867 680

OMAKOTITALOT HIRSITYÖT. Ra-Re-Si. Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-278 248, 0500-867 680 OMAKOTITALOT HIRSITYÖT Ra-Re-Si Rantasalmentie 430 57710 SAVONLINNA PUH./FAX 015-78 48, 0500-867 680 TUOHINIEMI 87,5 m 8,0 m Pienen perheen toimiva koti, jossa keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen

Lisätiedot

LUO JOULUN TUNNELMA UUDET SÄVYT KATTAUKSEEN & KORISTELUUN TAKKAIDEAT NUMERO 84 JOULUKUU 2012 SISUSTA ELÄEN JOULUTUNNELMISSA

LUO JOULUN TUNNELMA UUDET SÄVYT KATTAUKSEEN & KORISTELUUN TAKKAIDEAT NUMERO 84 JOULUKUU 2012 SISUSTA ELÄEN JOULUTUNNELMISSA NUMERO 84 JOULUKUU 2012 SISUSTA ELÄEN JOULUTUNNELMISSA 12/12 7,20 e www.dekolehti.fi www.scandinaviandeko.com LUO JOULUN TUNNELMA UUDET SÄVYT KATTAUKSEEN & KORISTELUUN TAKKAIDEAT mökillä Alppien kätk Teksti

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE

VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE VAPAA- AIKAPALVELUIDEN KESÄTIEDOTE 2014 PÄIVÄLEIRIT KESÄLLÄ 2014: Kevät on ehtinyt jo pitkälle ja kesä tekee reippaasti tuloaan. Tämähän tietysti tarkoittaa myös sitä, että vapaa-aikapalveluiden supersuositut

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

SOMETHING BLU. Unelmienne hääjuhla Plaza Hotelissa THE STAGE FOR YOUR STORY

SOMETHING BLU. Unelmienne hääjuhla Plaza Hotelissa THE STAGE FOR YOUR STORY SOMETHING BLU Unelmienne hääjuhla Plaza Hotelissa THE STAGE FOR YOUR STORY Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua, jotain sinistä Nämä taianomaiset ainesosat juontavat juurensa vanhasta englantilaisesta

Lisätiedot

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita!

Vuoden parhaat ruokalahjat. Ei kylmätuotteita! K A R I N I N R U O K A L A H J A T 2 0 1 5 Vuoden parhaat ruokalahjat Ei kylmätuotteita! WWW.MATGAVOR.SE ORDER@MATGAVOR.SE +46 42 32 26 10 1 Me tarjoamme teille maistuvan ratkaisun! Jo 25 vuoden ajan

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday Vain 4 km päässä Trogirista ja 12 km Splitin lentokentältä löydät TROGIR DIVING CENTERin (Trogirin sukelluskeskus). Sijantimme on loistava, meren äärellä pienen Okrug Gornjin turistialueen keskellä. Ajamukaiset

Lisätiedot

Hyvä tietää Grönlanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää Grönlanti. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Grönlanti Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Grönlannista Pääkaupunki Asukasluku Kieli Nuuk 56.200 Pääosa väestöstä puhuu länsigrönlannin murretta ja tanskaa Uskonto Valuutta Pinta-ala

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Kasvu jatkuu. Kuuma kesä ei tahtia hidasta

Kasvu jatkuu. Kuuma kesä ei tahtia hidasta 1 E L O K U U 2 0 1 3 USA Asunnot I Kasvu jatkuu USA Asunnot Kuuma kesä ei tahtia hidasta USA Asunnot I on ollut aktiivisesti toiminnassa huhtikuun puolivälistä alkaen. Kuluneeseen neljään kuukauteen on

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Minun elämäni. Mari Vehmanen, Laura Vesa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minun elämäni Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Minulla on kehitysvamma Meitä kehitysvammaisia suomalaisia on iso joukko. Meidän on tavanomaista vaikeampi oppia ja ymmärtää asioita,

Lisätiedot

Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET

Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET Hirvenmetsästyksen EETTISET OHJEET 1 Turvallisuus Noudata erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta aseenkäsittelyssä. Lataa aseesi vasta passipaikalla ja poista patruunat ennen passipaikalta poistumista.

Lisätiedot

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016

BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 BOTSWANA & ZIMBABWE 23.3. -4. 4.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy BOTSWANA & VIKTORIAN PUTOUKSET Aika: Ke 23.3. - Ma 4.4.20 16 Kesto: 13 pv Hinta: 6.260 eur Ryhmäkoko: Max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

VARAA MATKASI NOPEASTI!

VARAA MATKASI NOPEASTI! EXTREME PELIMATKA Paketin sisältö ETELÄ-AFRIKKA, LIMPOPO 21.1. 31.1.2017 VETÄJÄNÄ TOIMII PGA tournament professional TEEMU PUTKONEN LENNOT 21.1.2017 Helsinki Johannesburg (via Ams) 7:05 22:05 (KL 1164/KL

Lisätiedot

LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ

LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ LUONTOA VOI SUOJELLA SYÖMÄLLÄ Syöminen vaikuttaa ympäristöön. Ruoan tuottamiseen tarvitaan valtavasti peltoja, vettä, ravinteita ja energiaa. Peltoja on jo niin paljon, että niiden määrää on vaikeaa lisätä,

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista

ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A VALMISTAUTUMINEN. Otteita vetäjän ohjeista 1 Otteita vetäjän ohjeista ENNAKKOTEHTÄVÄT / JAKSO A Tarkista että o aikataulut on sovittu ja koulutustila on varattu o osallistujat ovat saaneet kutsun ajoissa o sinulla on nimilista, jonka avulla sijoitat

Lisätiedot

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA

Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Tehtaanjohtajan asuintalo KANTOLA Kantokatu 5, Alvar Aallon Sunila, 48900 Kotka Sijainti kartalla Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1937 valmistunut tehtaanjohtajan talo Kantola meren rannalla

Lisätiedot

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785

Arctic Star. Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 Arctic Star Arctic Star 565 Arctic Star 595 Arctic Star 685 Arctic Star 785 1 Arctic Star 565 Koti nautinnollisiin hetkiin Sadut talven ihmemaasta käyvät toteen jo pienimmällä mallilla. 250 cm kokonaisleveys

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016

Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016 Turkin pitkät lomat talvella 2015-2016 Turkin etelärannikon leuto talvi sopii hyvin talvehtimiseen! Kaikki pitkät lomat räätälöidään aina yksilöllisesti matkustajan toiveiden mukaan. Matkan keston, matka-ajankohdan,

Lisätiedot

SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN

SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN SÄHKÖKESKUKSET TEOLLISUUTEEN JA KIINTEISTÖRAKENTAMISEEN Eiskon Sähkö Oy:n asiakkaalle räätälöityjen sähkökeskusten laadun takaavat ammattitaitoiset asentajat, tasokkaat rakennemateriaalit sekä tunnettujen

Lisätiedot

Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia

Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia Pirkanmaa Mitä asioita huomioida, kun valitsee hoitokotia Pienet asiat merkitsevät paljon Aila Suoanttila 2015 2 1 JOHDANTO Tämän vertailulistan tarkoitus on auttaa vanhusta ja hänen omaisia valitsemaan

Lisätiedot

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! SAARISELKÄ TALVI SAFARIT 2015-2016 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI TUNTURIIN (14:00-16:00) päivittäin (paitsi su) Tällä vauhdikkaalla safarilla kiertelemme Saariselän lähiympäristössä

Lisätiedot

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille.

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille. Repovesikeskus Repovesikeskus on Kouvolan seudun varauskeskus, josta saa kokonaispalvelun yhdellä kontaktilla, puhelin, sähköposti tai Online. Palveluun kuuluu majoitus-, kokous- ja virkistyspäivätapahtumat,

Lisätiedot

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan

INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU. Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC KANSAINVÄLINEN LOMAPALVELU Lomailijoille, jotka kulkevat omia polkujaan INTERVAC-lomapalvelu aina vuodesta 1953 lähtien u Voit vaihtaa asunnon toisen kanssa kotimaassa tai ulkomailla. Kun asut

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo. Lataa

Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo. Lataa Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo Lataa Kirjailija: Mauri Leivo ISBN: 9789522910240 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.24 Mb NUUKSIO on laaja erämainen ylänköalue vain puolen tunnin

Lisätiedot

MEriTon HoTELS ravintolat

MEriTon HoTELS ravintolat MEriTon HoTELS ravintolat Restoran VEnäLäinEn ravintola balalaika Meriton Grand Conference & Spa - hotellissa sijaitsee kodikas venäläinen ravintola balalaika. Tunnelmallisessa balalaikassa on perinteinen

Lisätiedot

Ilmoitus oikeuksista

Ilmoitus oikeuksista Ilmoitus oikeuksista Tästä lehtisestä saat tärkeää tietoa oikeuksista, jotka sinulla on ollessasi Oikeuksilla tarkoitetaan tärkeitä vapauksia ja apua, jotka ovat lain mukaan saatavilla kaikille. Kun tiedät

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Kelotähti. Saariselkä

Kelotähti. Saariselkä Kelotähti Saariselkä Kelotähti - Saariselän uusi keskipiste. Kelotähti on rakennettu Saariselän keskustaan paikalle, jossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt kelovanhus aiemmin kurotti kohti revontulia. Nyt

Lisätiedot

Terveyttä ja hyvinvointia valtion mailta tarkastelussa pienriistan metsästäjät

Terveyttä ja hyvinvointia valtion mailta tarkastelussa pienriistan metsästäjät Terveyttä ja hyvinvointia valtion mailta tarkastelussa pienriistan metsästäjät Ympäristöakatemia 4.9.2015 Mikko Rautiainen, erikoissuunnittelija Metsähallitus 1 Taustaa Yhteiskunnallisia haasteita: Liikkumattomuus

Lisätiedot

Järjestä erilainen yritystapahtuma

Järjestä erilainen yritystapahtuma Järjestä erilainen yritystapahtuma HAPPY HOUR RESTAURANTS LeBonk Storyville On the Rocks Rymy-Eetu Popkellari Arctic Icebar Hyviä paikkoja hyville juhlille Happy Hour -ravintolat soveltuvat loistavasti

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput!

LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! LAPLAND HOTEL BEAR S LODGE VIIKKO-OHJELMA 2016 2017 Tule sellaisena kuin olet, me huolehdimme loput! 1. KELKKASAFARI LUONTOON (14:30-16:30) ma, ti (9:00-11:00) su, to Tutustu Lapin luontoon moottorikelkkaillen.

Lisätiedot

Soluku. Soluku-luontolomat vuonna 2014

Soluku. Soluku-luontolomat vuonna 2014 Soluku-luontolomat vuonna 2014 Yleistä Soluku-lomista Sosiaalisella luontolomatoiminnalla (Soluku) edistetään pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia ja harrastaa erilaisia luontoaktiviteetteja.

Lisätiedot

Porrastetut. Kuvassa Törmäpääsky 120. Törmäpääsky

Porrastetut. Kuvassa Törmäpääsky 120. Törmäpääsky Porrastetut Kuvassa Törmäpääsky 120 Törmäpääsky 20 Suunnittelimme sinulle selkeän ja toimivan kodin. Törmäpääsky on tulvillaan valoa aamusta iltaan. Sen olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat viihtyisän

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2016

4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2016 4H:n kansainvälinen nuorisovaihto 2016 IF YE SIRYE 4 H www.4h.fi/maailmalle Kansainvälinen 4H:n nuorisovaihto INTERNATIONAL 4H YOUTH EXCHANGE 2016 Oletko sinä seuraava 4H-vaihtari? 4H tarjoaa sinulle upean

Lisätiedot

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018

Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018 Hirvieläinlupien jakaminen, uuden luvan hakeminen ja saalisilmoitus Oma riista -palvelussa 2018 Lupien jakaminen Luvansaaja tai luvan yhteyshenkilö jakaa kaadetuksi suunnitellut luvat yksilöittäin lupaosakkaille.

Lisätiedot

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Italia. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italia Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Italiasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Rooma Noin 61 miljoonaa Uskonto Valuutta Pinta-ala Katolilaisia 90%, muslimeja 2%, muita uskontoja

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

Monta syytä juhlia Kaisankodissa!

Monta syytä juhlia Kaisankodissa! Monta syytä juhlia Kaisankodissa! Kartanokylpylä Kaisankoti tarjoaa upeat puitteet viettää pieniä ja suuria juhlia, kuten syntymäpäiviä, häitä, ristiäisiä, vuosijuhlia, suku- ja yritysjuhlia, rippi- ja

Lisätiedot

St. Paulsin studion vanhat apteekkihyllyt on täytetty Framan tuoksuilla ja kosmetiikalla.

St. Paulsin studion vanhat apteekkihyllyt on täytetty Framan tuoksuilla ja kosmetiikalla. ILMIÖ St. Paulsin studion vanhat apteekkihyllyt on täytetty Framan tuoksuilla ja kosmetiikalla. Niels Strøyer Christophersen kodissaan, joka sekin on vanha myymälätila. PYSÄYTETTY HETKI Tässä ja nyt. Frama

Lisätiedot

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA Villa Ensi Säätiö tarjoaa turvallista asumismukavuutta keskellä kauneinta Helsinkiä. Villa Ensin tuettua asumista tarvitseville henkilöille tarkoitetut huoneistot

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus PÄIVÄMÄÄRÄ: 1.4.2019 Myydään suosittu kahvila-lounasravintola Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus +358 44 7415716 Yritys: Kahvila Wanha Postitalo Nilsiäntie 76, 73300 Nilsiä www.wanhapostitalo.fi Perustamisvuosi:

Lisätiedot

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa Attendo Mellunmäki on helmikuussa 2019 Itä- Helsinkiin valmistuva laadukas ja viihtyisä palvelutalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis ole aivan

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot