Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset"

Transkriptio

1 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Aika klo 17:01 17:26 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 55 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 56 Esityslistan hyväksyminen 4 57 Pöytäkirjan tarkastustapa 5 58 Keskusvaalilautakunnan sihteerin valinta 6 59 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja ten vaali vuosiksi Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset 9 presidentinvaalissa Keskusvaalilautakunnan valmistelevat toimenpiteet Presidentinvaalien 2018 äänestyspaikkojen määrääminen Presidentinvaalien vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan 14 asettaminen 64 Vaalitoimitsijoiden määrääminen kotimaan yleiseen 17 ennakkoäänestyspaikkaan 65 Vaalitoimitsijoiden määrääminen kotiäänestykseen Vaalitietojärjestelmän käyttäminen kunnassa Keskusvaalilautakuntien koulutus Presidentinvaalin vaalikuulutus Saapuneet kirjeet ja tiedoksiannot 23

2 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saapuvilla olleet jäsenet Rantalainen Tauno puheenjohtaja Breilin Henna varapuheenjohtaja Vihinen Veli Pekka jäsen Vilpponen Mikael Jauhiainen Jenni Poissa Sievänen Suvi jäsen Mäkinen Kari jäsen Muut saapuvilla ollet Raittila Eero keskusvaalilautakunnan sihteeri Allekirjoitukset Tauno Rantalainen puheenjohtaja Eero Raittila pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Toivakka Henna Breilin pöytäkirjan tarkastaja Jenni Jauhiainen pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen osoitteessa

3 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kvaaltk Keskusvaalilautakunta on päätösvaltainen viisijäsenisenä. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Esityslistan hyväksyminen Kvaaltk Toivakan kunnan hallintosäännön 141 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toivakan kunnan hallintosäännön 142 mukaan toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enemmistöpäätöksellä käsiteltäväksi asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Keskusvaalilautakunnan tulee suorittaa vain sen hoidettavaksi vaalilaissa säädetyt viranomaistehtävät, jotka mainitaan oikeusministeriön vaaliohjeissa ja vaalitietojärjestelmän käyttöohjeissa. Keskusvaalilautakunnan ei lähtökohtaisesti tule huolehtia muista kuin näistä vaalien toimittamiseen liittyvistä tehtävistä. Keskusvaalilautakunta hyväksyy kokouksen esityslistan. Hyväksytty yksimielisesti.

5 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Pöytäkirjan tarkastustapa Kvaaltk Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Valittiin Henna Breilin ja Jenni Jauhiainen.

6 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunnan sihteerin valinta 29/ /2017 Kvaaltk Vaalilain 14 :n mukaan kunnan keskusvaalilautakunta ottaa itselleen sihteerin ja muun tarvittavan henkilöstön. Keskusvaalilautakunta valitsee sihteerin valtuustokaudelle ja sihteerin varahenkilön vuoden 2018 presidentinvaalia varten. Valittiin sihteeriksi Eero Raittila ja varahenkilöksi Piia Saarela.

7 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja ten vaali vuosiksi Kh Valmistelija(t): talous ja hallintosihteeri Henna Breilin, Vaalilain 13 mukaan valtuuston on asetettava kuntaan kunnan keskusvaalilautakunta, johon kuuluu viisi jäsentä ja tarpeellinen määrä iä, kuitenkin vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Jäsenistä valtuuston on määrättävä yksi puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi. Sekä jäsenten että ten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnan vuoden 2017 kunnallisvaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä. Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenet ja et edustaisivat edellisissä kunnallisvaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä, se yleensä edellyttää, että kukin jäsen ja edustaa eri äänestäjäryhmää. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei saa valita muusta ryhmästä kahta edustajaa. Kunnanhallitus esittää kokoontuvalle valtuustolle, että se toimittaisi keskusvaalilautakunnan jäsenten ja ten vaalin vuosiksi ja määrää jäsenistä yhden puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Hyväksyttiin yksimielisesti. Kv Topi Saarelainen esitti keskusvaalilautakunnan kokoonpanoksi: Puheenjohtaja Tauno Rantalainen Varapuheenjohtaja Henna Breilin Jäsen Suvi Sievänen Jäsen Veli Pekka Vihinen Jäsen Kari Mäkinen 1. Matleena Häätylä 2. Mikael Vilpponen 3. Jenni Jauhiainen 4. Petri Mäkelä 5. Eino Tiihonen

8 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / Annikki Pelkonen 7. Heli Tahvonen Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi keskusvaalilautakunnan jäsenten ja ten valinnat vuosiksi Merkittiin tiedoksi.

9 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset presidentinvaalissa 2018 Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Vuoden 2018 presidentinvaalin 1. vaali toimitetaan sunnuntaina (ennakkoäänestys ) ja mahdollinen 2. vaali sunnuntaina (ennakkoäänestys ). Keskusvaalilautakunnalla on presidentinvaalissa seuraavat tehtäväkokonaisuudet: Valmistavat tehtävät vaaleja varten Vaaliluetteloihin liittyvät tehtävät Ennakkoäänestysasiakirjojen käsittely Ääntenlaskentaan liittyvät tehtävät sekä Vaalien jälkitoimenpiteet. Keskusvaalilautakunnan tehtävät määritellään tarkemmin oikeusministeriön vaaliohjeessa 1. Vaaliohjeet toimitetaan kuntaan marras joulukuun vaihteessa. Keskusvaalilautakunnan tulee suorittaa vain sen hoidettavaksi vaalilaissa säädetyt viranomaistehtävät, jotka mainitaan oikeusministeriön vaaliohjeissa ja vaalitietojärjestelmän käyttöohjeissa. Keskusvaalilautakunnan ei lähtökohtaisesti tule huolehtia muista kuin näistä vaalien toimittamiseen liittyvistä tehtävistä. Mikäli vaalitoimituksen yhteydessä järjestetään esimerkiksi kahvittelua tai arpajaisia, nämä muut toimenpiteet eivät saa häiritä äänestystoimitusta. Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi presidentinvaalin ajankohdan ja keskusvaalilautakunnan tehtävät sekä päättää kokoontua seuraavasti: perjantaina klo 19 perjantaina klo 19, mikäli 2. vaali toteutuu Puheenjohtajan kokouksessa tekemä muutettu ehdotus: Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi presidentinvaalin ajankohdan ja keskusvaalilautakunnan tehtävät sekä päättää kokoontua seuraavasti: tiistai klo 19 perjantai klo 19 tiistai klo 19, mikäli 2. vaali toteutuu perjantai klo 19, mikäli toinen vaali toteutuu Hyväksytty yksimielisesti.

10 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunnan valmistelevat toimenpiteet Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunnalla on presidentinvaalissa seuraavat valmistavat tehtävät: Kunnan muiden vaaliviranomaisten kouluttaminen Keskusvaalilautakunnan on huolehdittava siitä, että vaalilautakuntien ja toimikuntien jäsenet ja et sekä ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijat ovat tietoisia tehtävistään ja vastuistaan. Tätä varten heille tulee jakaa asianomaiset vaaliohjeet ja vaalitietojärjestelmien käyttöohjeet sekä kouluttaa ko. tehtäviin. Vaalimateriaalin ja kalusteiden toimittaminen Vaaliasiakirjojen ja muun vaalimateriaalin vastaanotto ja edelleen jakaminen asianomaisille. Vaalitietojärjestelmän käyttöönotto Tietoliikenneyhteyksien järjestäminen vaalitietojärjestelmiin, harjoittelu koulutuskannassa ja kenraaliharjoituksiin osallistuminen. Vaalipäivän äänestyksen valmistelut Kalusteiden, tietoliikenneyhteyksien, vaaliohjeiden, vaaliasiakirjojen, vaalimateriaalin ja vaaliluettelon toimittaminen vaalilautakunnalle sekä asianomaisten opastaminen ko. tehtävään. Ennakkoäänestyksen sekä laitos ja kotiäänestyksen valmistelut Kalusteiden, tietoliikenneyhteyksien, vaaliohjeiden, vaaliasiakirjojen ja vaalimateriaalin toimittaminen vaalitoimitsijoille, asianomaisten opastaminen ko. tehtävään, ilmoittautumiset kotiäänestykseen ja kotiäänestyksen organisointi. Keskusvaalilautakunnan sihteeri ja /tai puheenjohtaja vastaanottaa vaaliasiakirjat, toimittaa vaalilautakunnalle, vaalitoimikunnalle ja vaalitoimitsijoille osoitetut asiakirjat ja tarkoitetun materiaalin eteenpäin. Keskusvaalilautakunnan sihteeri huolehtii vaalilautakunnan, vaalitoimikunnan ja ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden koulutuksesta tehtäviinsä. Sihteeri ja/tai puheenjohtaja tarkistaa alustavasti saapuneet lähetekuoret ja kirjaa ilman kuittausmerkintää saapuneet äänet (äänestäjät) äänioikeusrekisteriin ennen vaaliluetteloiden tulostusta. Kunnan ICT suunnittelija Timo Kukkonen huolehtii tietoliikenneyhteyksistä sekä toimii vaalien ICT tukihenkilönä.

11 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Tekninen toimi huolehtii ennakkoäänestys ja vaalipaikan kalusteista (äänestyskopit ja vaaliuurnat) ja vaalien ulkomainostelineistä (ulkomainonta suositellaan aloitettavaksi kuntien luvanvaraisilla alueilla aikaisintaan ). Keskusvaalilautakunnan sihteeri huolehtii ilmoittautumislomakkeiden lähettämisestä edellisissä vaaleissa kotona äänestäneille. Lomakkeita saa myös kunnanvirastosta. Kotiäänestykseen ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeilla tai puhelimitse keskusvaalilautakunnan sihteerille. Puheenjohtaja ja/tai keskusvaalilautakunnan sihteeri organisoi kotiäänestykset (aikataulu). Hyväksytty yksimielisesti.

12 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Kunnanhallitus Keskusvaalilautakunta Presidentinvaalien 2018 äänestyspaikkojen määrääminen Kh Valmistelija(t): vt. hallintojohtaja Eero Raittila, puh Presidentinvaalit toimitetaan sunnuntaina Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa ja ulkomailla Jos toimitettavassa vaalissa kukaan ehdokkaista ei saa vähintään puolta annetuista äänistä, toimitetaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä toinen vaali sunnuntaina Toisen vaalin ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa ja ulkomailla Oikeusministeriön kunnanhallituksille toimittaman päivätyn ohjeen mukaan kunnanhallituksen on määrättävä kuntavaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat ja vaalipäivän äänestyspaikka kunnassa ja ilmoitettava ne väestörekisterikeskukselle viimeistään klo 12. Kunnanhallituksen päätöksestä tulee käydä ilmi ennakko ja vaalipäivän äänestyspaikan nimi ja käyntiosoite, sekä ennakkoäänestyspaikan aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat. Kunnilla on vastuu ennakkoäänestyspaikoista. Kunnanhallitus päättää itsenäisesti yleisten ennakkoäänestyspaikkojen lukumäärästä ja sijainnista kunnassa. Vaalilain 9 :n mukaan yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on oltava jokaisessa kunnassa vähintään yksi, jollei erityisestä syystä muuta johdu. Ennakkoäänestyspaikkoja ovat myös sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut, kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset. Lisäksi ennakkoäänestys voidaan säädetyin edellytyksin järjestää äänestäjän kotona. Kunnanhallitus päättää yleisen ennakkoäänestyspaikan päivittäisistä aukioloajoista. Arkipäivisin aukioloaika voi alkaa aikaisintaan klo 8 ja päättyä viimeistään klo 20. Lauantaisin ja sunnuntaisin aukioloaika voi alkaa aikaisintaan klo 9 ja päättyä viimeistään klo 18. Hyväksi havaittu käytäntö on, että ainakin ennakkoäänestyksen ajanjakson kahtena viimeisenä päivänä yleinen ennakkoäänestyspaikka pidetään avoinna kello 20 saakka. Toivakassa yleisenä ennakkoäänestyspaikkana ja vaalipäivän äänestyspaikkana edeltävissä vaaleissa (kuntavaalit 2017) on toiminut Toivakan kirjasto. Lisäksi Toivakan vanhainkoti palvelukeskus oli nimetty kuntavaaleissa ennakkoäänestyspaikkana toimivaksi laitokseksi. Kunnanhallitus päättää määrätä vuoden 2018 presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikat ja vaalipäivän äänestyspiakan seuraavasti:

13 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Yleinen ennakkoäänestyspaikka: Toivakan kirjasto Iltaruskontie 4, Toivakka Aukioloajat ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksessä: :00 18: :00 14: :00 20:00 Aukioloajat mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestyksessä: :00 18: :00 14: :00 20:00 Ennakkoäänestyspaikkana toimiva laitos: Toivakan vanhainkoti palvelukeskus Jussilantie 8, Toivakka Presidentinvaalien vaalipäivän äänestyspaikka: Toivakan kirjasto Iltaruskontie 4, Toivakka Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi presidentinvaalien 2018 äänestyspaikat ja ja niiden aukioloajat. Merkittiin tiedoksi.

14 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Kunnanhallitus Keskusvaalilautakunta Presidentinvaalien vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen Kh Valmistelija(t): vt. hallintojohtaja Eero Raittila, puh Vaalilain (714/1998) 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: 1) kutakin äänestysaluetta varten vaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä iä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme; sekä 2) laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten yksi tai useampi vaalitoimikunta, joihin kuhunkin kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä tarpeellinen määrä iä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Vaalilain vaaliviranomaisia koskevaa kelpoisuus ja esteellisyyssääntelyä täsmennettiin voimaan tulleessa vaalilain muutoksella (361/2016), jota sovellettiin myös vuoden 2017 kuntavaaleissa. Jäsenten ja ten on oltava kuntalain mukaan vaalikelpoisia kunnan luottamustoimeen. Sekä vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten että niiden ten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa asianomaisessa vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Vaalilautakunnan et ja vaalitoimikunnan et on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Jäsenenä tai enä ei voi olla presidenttiehdokas, hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten ja ten esteellisyys: Hallintolain esteellisyyssääntelyä ei sovelleta vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan toimintaa. Tämä tarkoittaa, että jäseneksi tai eksi nimitetty voi toimia kaikissa vaalilautakunnan tehtävissä, kuitenkin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: vaalilautakunnan jäsenenä oleva ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi ei saa toimia vaalilain 73 :n 2 momentissa tarkoitettuna äänestäjän avustajana. Vaalitoimielinten valinnassa on myös otettava huomioon tasa arvolain vaatimus suku puolikiintiöstä, jonka tulee toteutua erikseen jäsenten ja ten kohdalla. Tasa arvolain 4 a :n 1 momentin mukaan sekä naisia että miehiä tulee olla kumpiakin vähintään 40 %. Vuoden 2017 kuntavaaleihin kunnanhallitus valitsi seuraavat jäsenet ja et vaalilautakuntaan ja vaalitoimikuntaan:

15 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Vaalilautakunta puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen Matti Hiekkanen Henna Breilin Terttu Marttila Vuokko Jurvanen Timo Koskela Merja Visa Taina Mäkelä Markku Mäkelä Sirkka Heinström Markku Salenius Kimmo Nieminen Jussi Torppa Vaalitoimikunta puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen Mikko Särkkä Tapani Taipale Liisa Kauppinen Leena Salenius Terttu Marttila Timo Koskela Kunnanhallitus nimeää ja asettaa vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan vuoden 2018 presidentinvaaleja varten. Kunnanhallitus nimesi vaalilautakuntaan ja vaalitoimikuntaan vuoden 2018 presidentinvaaleja varten: Vaalilautakunta puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen Matti Hiekkanen Henna Breilin Jorma Tervonen Vuokko Jurvanen Terttu Marttila Matleena Häätylä Heidi Hakkarainen Taina Mäkelä Tanja Kainulainen Markku Salenius Matti Puttonen Jussi Torppa Vaalitoimikunta

16 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen Mikko Särkkä Tapani Taipale Juha Juusela Marja-Liisa Paljakka Terttu Marttila Varja Oksanen Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi vuoden 2018 presidentivaalien vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan valinnat. Merkittiin tiedoksi.

17 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Vaalitoimitsijoiden määrääminen kotimaan yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunta määrää ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijat tehtäviinsä. Vaalitoimitsijana yleisessä ennakkoäänestyspaikassa ei saa olla presidentinvaalin ehdokas eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa eikä vanhempansa. Ennakkoäänestyspaikassa tulee olla vähintään kaksi vaalitoimitsijaa yhtä aikaa saapuvilla. Alla mainitut henkilöt ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä ko. tehtävään. Keskusvaalilautakunta määrää presidentinvaalin yleisen ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijoiksi Kaisa Hallikaisen, Mirja Heinosen ja Tiina Prittisen. Lisäksi keskusvaalilautakunta oikeuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin täydentämään määräystä tarpeen mukaan. Hyväksytty yksimielisesti.

18 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Vaalitoimitsijoiden määrääminen kotiäänestykseen Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Ennakkoäänestyksen järjestämisestä äänestäjän kotona (kotiäänestys) huolehtii kunnan keskusvaalilautakunnan määräämä vaalitoimitsija. Presidentinvaalin ehdokas eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei saa olla kotiäänestyksen vaalitoimitsijana. Ennen vuonna 2013 tehtyä vaalilain muutosta (496/2013) kotiäänestyksen vaalitoimitsijoiksi voitiin määrätä vain vaalitoimikunnan jäseniä tai iä. Keskusvaalilautakunta voi määrätä vaalitoimikun nan jä seniä tai va rajä seniä edelleenkin tähän tehtävään. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan on määrättävä kotiäänestyksen vaalitoimitsijoista ne, jotka kussakin yksittäistapauksessa huolehtivat vaalitoimitsijoina kotiäänestyksen toimittamisesta äänestäjän luona. Kunkin kotiäänestyksen toimittamisesta huolehtii yksi vaalitoimitsija. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja määrää, kenen äänestäjän luokse kukin vaalitoimitsija menee. Vaalitoimitsijat eivät voi tästä keskenään sopia. Kotiäänestyksessä ei saa kotiäänestyksen vaalitoimitsijan ominaisuudessa olla paikalla muita henkilöitä. Kotiäänestyksessä on oltava läsnä vaalitoimitsijan lisäksi äänestäjän valitsema tai hyväksymä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Läsnä olevana henkilönä ei kuitenkaan voi toimia vaaleissa ehdokkaana oleva. Muita kelpoisuusehtoja hänelle ei ole asetettu. Siten esimerkiksi äänestäjän puoliso tai muu lähiomainen taikka omaishoitaja voi olla tällaisena henkilönä. Mikäli äänestäjällä ei ole tilaisuutta tai hän ei halua valita läsnä olevaa henkilöä, hänen on mainittava tästä ilmoittautuessaan kotiäänestykseen. Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan asiana on tällöin huolehtia siitä, että tällainen henkilö hankitaan kotiäänestyksen toimittamiseen. Läsnä oleva henkilö voi olla joku toinen keskusvaalilautakunnan kotiäänestyksen vaalitoimitsijaksi määräämä henkilö. Tällöin hän ei kuitenkaan toimi vaaliviranomaisen ominaisuudessa. Keskusvaalilautakunta määrää presidentinvaalin kotiäänestyksen vaalitoimitsijoiksi vaalitoimikunnan jäsenet ja et. Hyväksytty yksimielisesti.

19 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Vaalitietojärjestelmän käyttäminen kunnassa Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Oikeusministeriön vaalitietojärjestelmä (VAT) on keskeinen väline yleisten vaalien toimittamisessa. Vaalitietojärjestelmää hallinnoi oikeusministeriön toimeksiannosta Oikeusrekisterikeskus (OKR). Vuoden 2018 presidentinvaalissa kunnissa käytetään seuraavia vaalitietojärjestelmän osajärjestelmiä: pohjatietojärjestelmä; äänioikeustietojärjestelmä; tuloslaskentajärjestelmä. Toivakan kunnassa vaalitietojärjestelmän pääkäyttäjänä toimii keskusvaalilautakunnan sihteeri ja varapääkäyttäjänä keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja. Myös keskusvaalilautakunnan sihteerin varahenkilöllä on pääkäyttäjäoikeudet vaalitietojärjestelmään. Pääkäyttäjä käyttää kaikkia vaalitietojärjestelmän osajärjestelmiä. Äänioikeustietojärjestelmää käyttävät keskusvaalilautakunnan sihteerin lisäksi yleisen ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijat ja vaalipäivän äänestyksessä vaalilautakunta. Pohjatietojärjestelmään on merkitty mennessä yleisen ennakkoäänestyspaikan tiedot, vaalipäivän äänestyspaikan tiedot, keskusvaalilautakunnan yhteystiedot ja vaaliluettelon toimitusosoite. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

20 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakuntien koulutus Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Oikeusministeriö järjestää joulukuussa 2017 presidentinvaalin toimittamisesta yhteensä 4 suomenkielistä koulutustilaisuutta. Koulutukset järjestetään Kuopiossa, Vantaalla, Tampereella ja Oulussa, mutta kahteen tilaisuuteen voi osallistua myös Skypen välityksellä. Lisäksi oikeusministeriö laatii koulutuksesta videon, joka tulee nähtäväksi vaalitietojärjestelmän kautta. Koulutustilaisuuksiin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Koulutuksessa käydään läpi vaaliohjeissa ja VAT ohjeissa selostettuja asioita: kunnan keskusvaalilautakunnan tehtävät ennakkoäänestyksen järjestäminen vaalipäivän äänestyksen järjestäminen vaalitietojärjestelmän käyttö: äänioikeustietojärjestelmän käyttö yleisessä ennakkoäänestyspaikassa äänioikeustietojärjestelmä keskusvaalilautakunnassa äänioikeustietojärjestelmä vaalilautakunnassa tuloslaskentajärjestelmä presidentinvaalissa Koulutusajat: Kuopio: klo Vantaa: klo (Skype) Tampere: klo (Skype) Oulu: klo Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi koulutusajankohdat ja, että koulutukseen osallistuvat Skypen välityksellä keskusvaalilautakunnan sihteeri Eero Raittila ja kunnan ICT suunnittelija Timo Kukkonen. Lisäksi keskusvaalilautakunnan jäsenet voivat osallistua koulutukseen halutessaan. Keskusvaalilautakunta merkisti tiedoksi, että uuden tiedon mukaan koulutukset on peruttu.

21 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Presidentinvaalin vaalikuulutus Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Keskusvaalilautakunnan on hyvissä ajoin ennen ennakkoäänestyksen alkamista tiedotettava, sillä tavoin kuin kunnan ilmoitukset kuntalain 108 :n mukaan saatetaan tiedoksi, seuraavat asiat: 1) Ensimmäisen vaalin vaalipäivä (sunnuntai ) ja mahdollisen toisen vaalin vaalipäivä (sunnuntai ) sekä äänestysalueiden äänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet ja äänestysaika (klo 9 20); ja 2) Ennakkoäänestysajanjaksot (ensimmäisessä vaalissa ja toisessa vaalissa ) sekä kaikkien kunnan alueella olevien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen nimet, käyntiosoitteet sekä aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat. Luettelo yleisistä ennakkoäänestyspaikoista julkaistaan oikeusministeriön internetosoitteessa Keskusvaalilautakunta voi lisäksi harkintansa mukaan kuuluttaa kotiäänestyksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta sekä muista vaalien toimittamiseen liittyvistä asioista. Yksi tiedotettava muu asia voi olla esimerkiksi, että jos äänioikeutetulla ei ole äänestyksessä tarvittavaa henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, poliisi voi myöntää hänelle maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa hakijalla on oltava mukana kaksi poliisin ohjeiden mukaista passivalokuvaa Kuntalain 108 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Toivakan kunnanvaltuusto on päättänyt , 92, että kunnan ilmoitukset julkaistaan vuonna 2017 kunnan ilmoitustaulun lisäksi Paikallisuutisissa tai Keskisuomalaisessa siten, että ne ilmoitukset, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti paikallisille asukkaille, julkaistaan Paikallisuutisissa ja ne ilmoitukset, jotka on tarkoitettu myös muualla asuville kunnan jäsenille, julkaistaan Keskisuomalaisessa. Ilmoituslehtivalinnan tekee kukin hallintokunta tapauskohtaisesti.

22 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Kaikki kunnan ilmoitukset julkaistaan myös kunnan kotisivuilla. Keskusvaalilautakunta päättää, että presidentinvaalin vaalikuulutus julkaistaan joulukuussa 2017 kunnan verkkosivun ja ilmoitustaulun lisäksi Paikallisuutisissa. Hyväksytty yksimielisesti.

23 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 Keskusvaalilautakunta Saapuneet kirjeet ja tiedoksiannot Kvaaltk Valmistelija(t): keskusvaalilautakunnan sihteeri, vt. hallintojohtaja Eero Raittila, Saapuneet kirjeet ja tiedoksiannot. Oikeusministeriö, OM 9/51/2017, , Vuoden 2018 presidentinvaali ja sen yhteydessä mahdolliset toimitettavat maakuntavaalit: Äänestyspaikkojen määrääminen ja niistä ilmoittaminen, vaalimateriaali, vaalitietojärjestelmän käyttö ym. Oikeusministeriö, OM 9/51/2017, , Vuoden 2018 presidentinvaali Väestörekisterikeskus, VRK/42243/2017, , Vuoden 2018 presidentinvaali: Äänestyspaikkojen ja keskusvaalilautakunnan yhteystietojen ilmoittaminen Kuntaliitto, yleiskirje 23/2017, , Tasavallan presidentin vaali, kuntien vaaliviranomaiset ja vaalien ulkomainonta Pieni ele keräystoimikunta, tiedote Keskusvaalilautakunta merkitsee tiedoksi saapuneet kirjeet ja tiedoksiannot. Merkittiin tiedoksi.

24 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: Hallintolainkäyttölaki 5 1 mom/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. ja valituskiellon perusteet: Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen: Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: Toivakan kunta/keskusvaalilautakunta Iltaruskontie 2, Toivakka kirjaamo@toivakka.fi Oikaisuvaatimusosoitus Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä (asianosainen) se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi: päätös, johon muutosta haetaan muutosvaatimus perusteineen oikaisuvaatimuksen tekijän nimi, kotikunta, osoite ja yhteystiedot sekä allekirjoitus (vaatimuksen tekijän tai sen laatijan) Oikaisuvaatimuksen liitteet: päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä selvitys päätöksen tiedoksiannosta tai muusta valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksessa halutaan vedota Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite: Hämeenlinnan hallinto oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Puhelin / vaihde Telekopio Sähköposti hameenlinna.hao@oikeus.fi Kunnallisvalitus, valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, valitusaika 30 päivää Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon

25 Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 25 seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Valitusoikeus Valitusperuste Valituskirjelmä Valitusaikaa laskettaessa ei tiedoksisaantipäivää oteta huomioon. Jos valitusajan viimeinen päivä ei ole hallinto oikeuden työpäivä, voi valituksen vielä jättää hallinto oikeuteen seuraavana työpäivänä. Valituksen voi toimittaa myös sähköisesti. Valituksen on oltava perillä valitusajan viimeisenä päivänä klo 16:15 mennessä, riippumatta siitä toimitetaanko valitus postitse vai sähköisesti. Kunnallisvalituksen saa tehdä: 1) se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) ja 2) kunnan jäsen. Hallintovalituksen saa tehdä vain asianosainen asioissa, joissa kunnan viranomaisen toimivalta perustuu erityislainsäädäntöön. Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että: 1) päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä 2) päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai 3) päätös on muuten lainvastainen. Hallintovalituksen saa tehdä myös tarkoituksenmukaisuusperusteella. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, asuinkunta, postiosoite ja puhelinnumero päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi muutoksenvaatimusperusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan nimi, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjelmään liitetään päätös josta valitetaan, alkuperäinen tai jäljennöksenä sekä todistus päivästä, josta valitusaika alkaa. Oikeudenkäyntimaksu lukien oikeudenkäyntimaksu on 250.

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6 Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 8 Keskusvaalilautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 16:00-16:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 / 9 Keskusvaalilautakunta 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-11:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 11. Keskusvaalilautakunta Aika klo 18:00-18:35. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 11. Keskusvaalilautakunta Aika klo 18:00-18:35. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 / 11 Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Aika 12.04.2017 klo 18:00-18:35 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 12 Sivistyslautakunta 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 16:30-17:55 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 37 Esityslistan

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 19:00-20:40. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 19:00-20:40. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2017 1 / 9 Keskusvaalilautakunta 05.04.2017 Aika 05.04.2017 klo 19:00-20:40 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 13/ / 11. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:56. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 13/ / 11. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:56. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 13/2018 1 / 11 Kunnanhallitus 20.08.2018 Aika 20.08.2018 klo 16:30-18:56 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 150 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 151

Lisätiedot

Otsikko Sivu 20 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 22 Keskusvaalilautakunnan toimikauden jatkuminen ja

Otsikko Sivu 20 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 22 Keskusvaalilautakunnan toimikauden jatkuminen ja Toivakan kunta Pöytäkirja 3/2017 1 / 18 Keskusvaalilautakunta 08.03.2017 Aika 08.03.2017 klo 18:00-18:15 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 Keskusvaalilautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 28.11.2017 kello 18.00 18.30 Kunnanviraston kokoushuone Yli-Kujala Minna Peltomäki

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit 1/2019 Aika MAANANTAI klo 17.25-17.48 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki JÄMIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA Torstaina 28.2.2019 kello 17.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 22 Keskusvaalilautakunta 14.04.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 17

Lisätiedot

16 Pöytäkirjan tarkastajat

16 Pöytäkirjan tarkastajat JÄMIJÄRVEN KUNTA Keskusvaalilautakunta Laatimispäivämäärä 15.4.2019 KOKOUSKUTSU KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 25.4.2019 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 15 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 03.02.2012 klo 17:00-20:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

7 kokoonpano 5 Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset kuntavaaleissa

7 kokoonpano 5 Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokoukset kuntavaaleissa Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 / 21 Keskusvaalilautakunta 31.01.2017 Aika 31.01.2017 klo 19:00-19:50 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Pöytäkirjan tarkastustapa 3

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/ / 12. Ympäristölautakunta Aika klo 16:30-18:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/ / 12. Ympäristölautakunta Aika klo 16:30-18:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 / 12 Ympäristölautakunta 14.06.2017 Aika 14.06.2017 klo 16:30-18:00 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 / 12 Tarkastuslautakunta 24.05.2017 Aika 24.05.2017 klo 15:00-18:03 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 60

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1 Keskusvaalilautakunta Aika 15.04.2011 klo 17:00-20:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Presidentinvaali 1/2017 Aika MAANANTAI klo 17.00-17.28 Paikka Lautakuntien kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina Lautakuntien kokoushuone Nro 1/2017 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello

Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello Keskusvaalilautakunta 21.5.2019 60 Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina 21.5.2019 kello 18.00 19.00 Kokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat: 35 Kokouksen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 11/ / 10. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:32. Paikka Toivakkatalo, Iltaruskontie 2

Toivakan kunta Pöytäkirja 11/ / 10. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:32. Paikka Toivakkatalo, Iltaruskontie 2 Toivakan kunta Pöytäkirja 11/2016 1 / 10 Kunnanhallitus 15.08.2016 Aika 15.08.2016 klo 16:30-18:32 Paikka Toivakkatalo, Iltaruskontie 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 153 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/ (10) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 19:00-19:07. Käsitellyt asiat

Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/ (10) Keskusvaalilautakunta Aika , klo 19:00-19:07. Käsitellyt asiat Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/2018 1 (10) Aika 26.01.2018, klo 19:00-19:07 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Ennakkoäänestysasiakirjojen

Lisätiedot

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Aika 16.10.2017 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Kunnantalo, 1. kerroksen kokoushuone Huom! Lautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Esteestä pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Asia Liitteet Otsikko Sivu 85 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 86 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 87 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen 5

Asia Liitteet Otsikko Sivu 85 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 86 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 87 Sosiaalityöntekijän viran täyttäminen 5 Toivakan kunta Pöytäkirja 14/2018 1 / 9 Perusturvalautakunta 26.09.2018 Aika 26.09.2018 klo 13:00 Paikka Sähköinen kokous - 27.9.2018 klo 15 saakka Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 85 Laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 12. Kunnanhallitus Aika klo 16:00-16:50. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 12. Kunnanhallitus Aika klo 16:00-16:50. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 3/2017 1 / 12 Kunnanhallitus 23.01.2017 Aika 23.01.2017 klo 16:00-16:50 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 18 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Keskusvaalilautakunta Aika 23.05.2014 klo 17:00-19:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 13. Tarkastuslautakunta Aika klo 14:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone.

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 13. Tarkastuslautakunta Aika klo 14:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2016 1 / 13 Tarkastuslautakunta 29.09.2016 Aika 29.09.2016 klo 14:00 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Keskusvaalilautakunta, kokous nro 1/2017 17, ilmoitusasian kohta 6 /pöytäkirjan liite nro 7 Kunnanhallitus 187 16.12.2016 Kunnanhallitus 1 12.01.2017 VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Seuraavat yleiset vaalit

Lisätiedot

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 02.01.2012 klo 16:00-16:15 Paikka Nilsiän kaupungintalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 11. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:38-19:55. Toivakan kunnankirjasto, sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 3/ / 11. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:38-19:55. Toivakan kunnankirjasto, sali Toivakan kunta Pöytäkirja 3/2016 1 / 11 Tarkastuslautakunta 31.03.2016 Aika 31.03.2016 klo 16:38-19:55 Paikka Toivakan kunnankirjasto, sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.04.2017 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2018 Keskusvaalilautakunta Sivu 18. perjantai klo Isonkyrön virastotalo, kunnanjohtajan huone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2018 Keskusvaalilautakunta Sivu 18. perjantai klo Isonkyrön virastotalo, kunnanjohtajan huone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2018 Keskusvaalilautakunta Sivu 18 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 26.1.2018 klo 19.05 19.15

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Otsikko Sivu 171 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Esityslistan hyväksyminen Pöytäkirjan tarkastustapa Teknisen johtajan valinta 7

Otsikko Sivu 171 Laillisuus ja päätösvaltaisuus Esityslistan hyväksyminen Pöytäkirjan tarkastustapa Teknisen johtajan valinta 7 Toivakan kunta Pöytäkirja 13/2016 1 / 10 Kunnanhallitus 29.08.2016 Aika 29.08.2016 klo 16:30-18:33 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 171 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 172 Esityslistan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Keskusvaalilautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet perjantai 26.1.2018 klo 19.00-21.00 Kunnanviraston kokoushuone Yli-Kujala

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello

Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello Keskusvaalilautakunta 9.4.2019 38 Keskusvaalilautakunnan kokous pidettiin kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina 9.4.2019 kello 19.00-20.05 Kokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat: 23 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 12) Keskusvaalilautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 12) Keskusvaalilautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 16.04.2019, klo 17:00-17:12 Paikka Kunnanviraston 1:n kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2015 1 / 11 Sivistystoimenlautakunta 22.09.2015 Aika 22.09.2015 klo 16:30-17:10 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 71

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2012 1 / 9 Maaseutuelinkeinolautakunta 24.09.2012 Aika 24.09.2012 klo 18:10-19:25 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2019 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2019 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2019 1 Keskusvaalilautakunta 25.04.2019 Aika 25.04.2019 klo 17:00-17:45 Paikka Kaupungin virastotalo, 4. kerros kokoushuone 427 Luettelo käsitellyistä asioista Sivu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) Kunnanhallitus 03.02.2014 AIKA 03.02.2014 klo 17:30-18:05 PAIKKA Kunnanviraston valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen

Keskusvaalilautakunta Sivu 1 / 9. Anja Kurki, puheenjohtaja Marianne Ehrnstén Seppo Lintunen Marjut Lindroos Markus Soronen Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Sivu 1 / 9 Kokoustiedot Aika 12.04.2017 keskiviikko klo 16:00-17:45 Paikka Asemakuja 2 C, kokoushuone Kotka, 3. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Anja Kurki, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 6/ / 11. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:04-18:07. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 6/ / 11. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:04-18:07. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2017 1 / 11 Tarkastuslautakunta 11.05.2017 Aika 11.05.2017 klo 15:04-18:07 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/ ( 12) Keskusvaalilautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/ ( 12) Keskusvaalilautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 04.03.2019, klo 17:01-17:22 Paikka Kunnanviraston 1:n kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen Kaupunginhallitus 21 23.01.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen 101/00.00.00/2017 KH 23.01.2017 21 Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 10.04.2017 AIKA 10.04.2017 klo 16:00 PAIKKA Kunnanvirasto, Luotosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen avaus 3 59 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 6/ / 14. Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-19:59. Toivakan kunnankirjasto, sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 6/ / 14. Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-19:59. Toivakan kunnankirjasto, sali Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2015 1 / 14 Tarkastuslautakunta 08.09.2015 Aika 08.09.2015 klo 17:00-19:59 Paikka Toivakan kunnankirjasto, sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 56 Keskusvaalilautakunta 12.04.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 58 37 Pöytäkirjantarkastajien valinta 59 38 Saman äänimäärän

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 12.04.2017 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 15.12.2017 klo 13:00-13:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 88 Keskusvaalilautakunta 10.10.2017 AIKA 10.10.2017 klo 15:00-15:17 PAIKKA KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 90 54 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot