DIG1 TYÖKALU GDPR- HALLINTAAN GDPR ONLINE ASSESSMENT TOOL

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DIG1 TYÖKALU GDPR- HALLINTAAN GDPR ONLINE ASSESSMENT TOOL"

Transkriptio

1 Dig1 GDPR Online Assessment Tool auttaa organisaatiotasi kartoittamaan nykytilan ja toteuttamaan EU:n tietosuojaasetuksen vaatimukset. Mistä on GDPR:ssä kysymys? EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR on astunut jo voimaan. Kaikkien eurooppalaisten ihmisten henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden toiminta on oltava asetusten vaatimusten mukaista toukokuussa Asetus tuo mukanaan laajan joukon uusia vaatimuksia henkilötietojen käsittelyyn, mittavien uhkasakkojen siivittämänä. Organisaation GDPR-selvityksessä kannattaa lähteä liikkeelle miettimällä ja kirjaamalla mitkä asetuksen osaalueet ovat omalle organisaatiolle haasteellisia ja mitkä Lisätietoja: Ismo Kauppi Sillmanintie LOHJA

2 asiat ovat jo kunnossa. Parhaiten tämän yleensä tietää oman organisaation henkilöstö. Dig1 GDPR Online Assessment työkalu auttaa ohjatusti Dig1 GDPR Online Assessment Tool on organisaatioille tarkoitettu itsearviointityökalu, joka toimii selaimella luotettavalla pilvipalvelualustalla. GDPR:n sisältöön perustuvan kysymyspatteriston avulla organisaatio saa ymmärryksen asetuksen keskeisistä vaatimuksista ja voi siten peilata niitä nykyiseen toimintatapaansa, prosesseihin ja työkaluihin. Kysymykset ja niitä selventävät tekstit ovat laadittu siten, että asetuksen sisältö ja terminologia on pyritty muotoilemaan helpommin ymmerrettäväksi. Työkalun avulla organisaatioiden ei tarvitse käyttää aikaa ja energiaa GDPR:n sisällön tulkkaamiseen, vaan voidaan keskittyä mahdollisten puutteiden löytämiseen ja asetuksen soveltamiseen. GDPR ei ole kertaluotoinen harjoitus ja Dig1 GDPR Online Assessment Tool mahdollistaa eri osa-aluiden tallennuksen ja päivityksen aina sitä mukaa kun organisaation toimintatapoja muokataan GDPRyhteensopivaksi. Dig1 GDPR Online Assessment Tool voi myös toimia keskitettynä tallennuspaikkana, jolla avulla organisaation ohjeistukset, dokumentoinnit ja toimintamallit voidaan myöhemmin osoittaa esim. pyydettäessä viranomaisille. Muutamia asioita, joihin on syytä paneutua GDPR-selvityksessä: Rekisteröidyn oikeudet (esim. nähdä omat tietonsa, korjata itse tai pyytää korjaamaan virheelliset tiedot, estää omien tietojen käsittely, siirtää tietonsa toiseen tietojärjestelmään tai tulla unohdetuksi) Tietosuojaperiaatteet (käsittelyn lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys. Tietojen minimointi, täsmällisyys ja käyttötarkoitussidonnaisuus. Rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus. Rekisteröidyn suostumus. Tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, kuten henkilöstön koulutus ja ohjeistus, prosessien dokumentointi, sopimuste ajantasaisuus, mahdollisesti nimettävä tietosuojavastaava, Data Protection Officer (DPO) On tärkeää muistaa, ettei mikään oma tai ulkopuolisten konsulttien tekemä selvitys ja näiden löydösten korjaaminen ei välttämättä takaa 100%:sta 2

3 yhteensopivuutta, mutta sen avulla voidaan osoittaa, että organisaatio on tehnyt parhaansa. Pieni investointi suureen asiaan Dig1:n kantavana ajatuksena on tarjota organisaatiolle asianmukainen, mutta edullinen tapa lähestyä GDPR:n edellytyksiä. Lisenssimalleja on kaksi: 1. Yhden käyttäjän lisenssi (Single User License) pienille organisaatioille. Tämä lisenssi mahdollistaa Dig1 Online GDPR Assessment-työkalun vapaan käytön yhdelle käyttäjälle. Sopii parhaiten pienille organisaatioille, jossa yhdellä henkilöllä on usein kaikki tarvittavat tiedot jo hallussaan tai helposti saatavilla. Lisenssi on voimassa 12 kuukautta kerrallaan ja mahdollistaa vastausten muokkaamisen aina tarvittaessa. Hinta: 95 (alv 0) 2. Usean käyttäjän lisenssi (Multiuser License) suuremmille organisaatioille. Tämä lisenssi mahdollistaa Dig1 Online GDPR Assessment -työkalun vapaan käytön omassa organisaatiossa. Tämä lisenssi sopii parhaiten suuremmille organisaatioille, jossa vastuut ja tieto on jaettu useille ihmisille (esimerkiksi eri osastoille osastoille, kuten markkinointi, asiakaspalvelu, myynti jne.). Lisenssi on voimassa 12 kuukautta kerrallaan ja mahdollistaa vastausten muokkaamisen aina tarvittaessa. Hinta: 550 (alv 0) 3

4 Sovelluksen hankinta ja käyttö on vaivatonta. Tilaus tehdään Dig1:n verkkosivuilla ( tai Maksusuoritus tapahtuu luotettavan Paytrail-palvelun kautta. Laskulla sovelluksen voi hankkia olemalla yhteydessä Dig1:een Onnistuneen maksutapahtuman jälkeen organisaatio saa käyttöönsä kysymyspatteriston ja vastausten perusteella syntyvän raportin, jossa on värikoodein kuvattu kunkin GDPR-osa-alueen status organisaation vastausten perusteella. Jokaisella käyttäjällä on järjestelmään oma käyttäjätunnus ja salasana: Mikäli organisaatio on hankkinut usean käyttäjän lisenssin (Multiuser License), voi pääkäyttäjä kutsua ohjelmassa useita vastaajia täyttämään kyselyn. Hän näkee kunkin vastaajan kohdalta, että onko kutsuttu jo vastannut. Käyttäjähallintaikkunassa voidaan myös inaktivoida käyttäjiä. Sovelluksen keskeiset toiminnot Vastaaminen on helppoa: Kysymykset on laadittu siten, että vastaukset ovat joko valintatehtäviä tai niihin kirjoitetaan tekstiä. Huomioi, että vaikka kysymys olisikin monivalintatehtävä, on organisaation kannalta tärkeää, että vastausta pyritään täydentämään kirjoittamalla Kommentti-kenttään tarkennuksia. Esimerkiksi voidaan kuvata missä joku sopimus tai dokumentti sijaitsee tai kuka vastaa kyseisestä osa-alueesta. Tällöin syntyy samalla dokumentaatiota omaan käyttöön. Kysymykset ovat samat molemmissa ohjelmaversioissa. 4

5 Usean käyttäjän järjestelmssä pääkäyttäjä kutsuu ja hallistee muita vastaajia ja näkee heidän vastauksensa Mikäli organisaatio on hakkinut yhden käyttäjän lisenssin (Single User License), täyttää yksi henkilö kyselyn ja näkee omat vastauksensa raporttimuodossa. 5

6 Usean käyttäjän version koontinäytössä kaikkien vastauksien perusteella luodaan dashboard, jossa nopeasti nähdään millä osa-aluilla on vastaajien mielestä vielä tekemistä, jotta täytetään GDPR:n asettamat vaatimukset. Tämä näkymä löytyy aina Kooste-valinnasta. Tämä näkymä kokoaa yhteen organisaation kaikki organisaation vastaukset kunkin osa-alueen kohdalta. Tämä summa ei sisällä Ei vastuullani -valintoja. Pääkäyttäjä näkee osa-alueittain organisaation kaikki vastaukset myös henkilötasolla, kuten käyttäjien kirjoittamat kysymyskohtaiset kommentit. 6

7 sx Lisätietoja: Tuotteen tilaus tehdään verkkosivujen kautta Ismo Kauppi Sillmanintie LOHJA

8 8

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Uusi tietosuojaasetus käytännössä MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Sisältö EU tietosuoja-asetus Henkilörekisteri Asetuksen tavoitteet Yksilön oikeudet Yksilön oikeudet käytännössä Suostumus henkilötietojen

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille Annika Tuomala ja Ismo Malinen 21.11.2017 Taustaksi: Valokuva henkilötietona Henkilötieto: kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan

Lisätiedot

5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018

5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018 5 (+2) STEPPIÄ, JOTKA PK-YRITTÄJÄN TULEE LAITTAA KUNTOON ENNEN TOUKOKUUTA 2018 Tietosuoja-asetus tulee varaudu oikein 15.12.2017 Crazy Town & Y-Studio Pekka Vepsäläinen Tikkasec Oy Pekka Vepsäläinen +358

Lisätiedot

Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg

Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg Fintech-yrityksen tietosuoja: Tietosuoja-asetus Markus Myhrberg 26.1.2017 Sääntely-ympäristö Henkilötietolaki Perustuslaki EIS, EU perusoikeuskirja GDPR (PSD2) Työelämän tietosuojalaki Tietoyhteiskuntakaari

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679

EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja henkilötiedot opintoasioissa General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 9.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäivät, Vaasa Lakimies Anna Johansson,

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea www.laurea.fi EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea FUASin etiikkaseminaari 4.4.2017 Laurea Kimmo Pettinen 2 Sisältö Tieto - henkilötieto GDPR:n vaikutukset Pääasiallinen

Lisätiedot

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa Lakiklinikka Kuntamarkkinat, 14.9.2017 Ida Sulin Miksi uudistus? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa,

Lisätiedot

Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR

Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR Kokonaiskuva tietosuoja-asetuksesta General Data Protection Regulation,GDPR Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. EU:n yleinen tietosuoja-asetus Voimaan 24.5.2016 2 vuoden siirtymäaika 25.5.2018 henkilötietojen

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Mikä GDPR? General Data Protection Regulation

Mikä GDPR? General Data Protection Regulation Mikä GDPR? General Data Protection Regulation EU:n yleinen tietosuoja-asetus Koskee kaikkea henkilötietojen käsittelyä EU:n jäsenvaltioissa Siirtymäaika menossa Sovelletaan 25.5.2018 alkaen Tavoitteena

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä

Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä Asiakaskokemus ja käyttäjäturvallisuus sovelluskehityksen keskiössä Ota Digisti asiantuntijapäivät 1.11.2017, Jyväskylä Tuukka Laava, projektityöntekijä tuukka.laava@jamk.fi Herätyksen ajastus Herätys

Lisätiedot

Data liiketoiminnan moottorina tietosuoja kilpailukyvyn vauhdittajana VTT:n media-aamiainen

Data liiketoiminnan moottorina tietosuoja kilpailukyvyn vauhdittajana VTT:n media-aamiainen TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Data liiketoiminnan moottorina tietosuoja kilpailukyvyn vauhdittajana VTT:n media-aamiainen 1.11.2017 Data liiketoiminnan moottorina - miksi nyt? Lainsäädäntö on osa EU:n

Lisätiedot

EU:n uusi tietosuoja-asetus

EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR EU:n uusi tietosuoja-asetus Mikä on uusi tietosuoja-asetus? Miten asetus vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen? Juho Harmaa Lyyti Oy Asetuksen tavoite: Jokaisella on oikeus suojata henkilökohtaiset

Lisätiedot

Lexian tietosuojaseminaari Dont Mess With My Data! Askelmerkit tästä eteenpäin Saara Ryhtä, Counsel

Lexian tietosuojaseminaari Dont Mess With My Data! Askelmerkit tästä eteenpäin Saara Ryhtä, Counsel Lexian tietosuojaseminaari 16.11.2016 Dont Mess With My Data! Askelmerkit tästä eteenpäin Saara Ryhtä, Counsel 554 Askelmerkit tästä eteenpäin 1. Tietoisuuden lisääminen, organisoituminen 2. Tallennetut

Lisätiedot

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä?

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? Laura Tarhonen Privacy Manager Sanoma Oyj 8.6.2017 IAB Tietosuojaseminaari Kuvat: unsplash.com / esimerkkisivustot ja palvelut 2 Seitsemän asiaa, jotka voit

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela

EU:n tietosuoja-asetus Matti Sarmela EU:n tietosuoja-asetus 10.11.2017 Matti Sarmela Asetuksen voimaanastuminen Euroopan parlamentti ja neuvosto antoivat keväällä 2016 yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (EU). Asetuksella kumotaan EU:n

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

T E R H O N E V A S A L O

T E R H O N E V A S A L O K Ä Y T T Ä J Ä T I E T O J E N H A L L I N N O I N T I H U O M I S E N P A L V E L U I S S A K O K O N A I S U U D I S T U S E U : N T I E T O S U O J A L A I N S Ä Ä D Ä N N Ö S S Ä T E R H O N E V A

Lisätiedot

CySec Ice Wall Oy. Aki Pitkäjärvi (CSO/CTO/DPO) Eurooppalainen tietosuoja-asetus. GDPR General Data Protection Regulation

CySec Ice Wall Oy. Aki Pitkäjärvi (CSO/CTO/DPO) Eurooppalainen tietosuoja-asetus. GDPR General Data Protection Regulation CySec Ice Wall Oy Aki Pitkäjärvi (CSO/CTO/DPO) Eurooppalainen tietosuoja-asetus GDPR General Data Protection Regulation GDPR 2015 EU:n parlamentti vahvisti GDPR:n Parantaa kansalaisten oikeutta tietosuojaan

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta Fintech Breakfast 17.3.2017, Technopolis, Oulu Agenda I II Maksupalveludirektiivi (PSD2) mitä uutta? Yleinen tietosuoja-asetus PSD2 3 Maksupalveludirektiivi

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Mikä GDPR? The General Data Protection Regulation (GDPR) = EU:n tietosuoja-asetus Asetus, ei direktiivi, eli kaikkien jäsenmaiden on pakko noudattaa Astuu voimaan 25.5.2018

Lisätiedot

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry Ylitarkastaja Anna Hänninen EU:n tietosuoja-asetus: Mitä uusi yleinen tietosuoja-asetus edellyttää organisaatiolta? Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Teknologiateollisuus ry 13.2.2017 Ylitarkastaja Anna

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus Miten julkinen hallinto valmistautuu?

Tietosuoja-asetus Miten julkinen hallinto valmistautuu? Tietosuoja-asetus Miten julkinen hallinto valmistautuu? 10.5.2017 Sami Kivivasara ValtioExpo Valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon ICT-osasto Tiedon hallinnan muutos Yhteentoimivuus Toimijakohtainen

Lisätiedot

Tietoturva osana oppilaitosturvallisuutta ja EUn tietosuoja-asetuksen velvoitteet

Tietoturva osana oppilaitosturvallisuutta ja EUn tietosuoja-asetuksen velvoitteet Tietoturva osana oppilaitosturvallisuutta ja EUn tietosuoja-asetuksen velvoitteet ammatillisen koulutuksen asiantuntija Riikka Reina, AMKE ry riikka.reina@amke.fi Turvallisuuden kokonaisuus Arjen turvallisuus

Lisätiedot

JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 4

JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 4 JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 4 Tuula Seppo, Kuntaliitto Kimmo Rousku, Valtiovarainministeriö Yhteistyössä mukana: 1 Rekisterinpitäjän velvollisuuksien toteuttaminen Riskienhallinta

Lisätiedot

Sofia Wilson

Sofia Wilson Case Sanoma tietosuojaasetukseen valmistautuminen Sofia Wilson 3.11.2017 Sisältö Yleiskatsaus: mikä muuttuu tietosuoja-asetuksen tullessa voimaan? Sanoma & data Sanoman tietosuojaohjelma Liiketoiminnan

Lisätiedot

Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin?

Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin? Miten valmistaudun tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin? Juhta asiantuntijaryhmä: tietoturva, tietosuoja, varautuminen puheenjohtaja Tuula Seppo Valtio Expo 10.5.2017, klo 10.30-11, Fennia 1 2 krs. Digitalisaatio

Lisätiedot

Public. Kumppanuusforum Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24.

Public. Kumppanuusforum Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24. Kumppanuusforum 2017 Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24.8 Mikä GDPR? = General Data Protection Regulation = Yleinen tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Työpaja #6 17.11.2017 Tietosuojavastaavan rooli sekä vastuut Tietoturvapoikkeama- ja tietosuojaloukkaustilanteiden hallinta, osa 1 taustaa,

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje InnoGIS- hankkeen aikana kehitetylle pilottiversiolle Dokumentti sisältää pilottiversiona toimivan kyselyn laatimiseen ja vastaamiseen liittyvän ohjeistuksen.

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava

EU-tietosuoja-asetus Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava EU-tietosuoja-asetus 26.10.2017 Kari Kataja, HAMKin tietosuojavastaava Esityksen sisältö Esittäytyminen Johdanto Tietosuojavastaava Tietosuoja-asetuksen periaatteita Rekisteröidyn oikeuksia Käytännössä

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus Immo Aakkula Arkistointi

Tietosuoja-asetus Immo Aakkula Arkistointi Tietosuoja-asetus Immo Aakkula 31.10.2017 Arkistointi Tietosuoja-asetus arkistointi Lähtökohdat Henkilötietolaki poistuu 25.5.2018 Asetus koskee keskeisimmiltä osin suoraan arkistoja Asetusta täydennetään

Lisätiedot

32E Markkinoiden juridinen toimintaympäristö. Tietosuojalainsäädännön soveltaminen käytännön liiketoiminnassa

32E Markkinoiden juridinen toimintaympäristö. Tietosuojalainsäädännön soveltaminen käytännön liiketoiminnassa 32E28100 - Markkinoiden juridinen toimintaympäristö Tietosuojalainsäädännön soveltaminen käytännön liiketoiminnassa 16.1.2017 Mikko Viemerö (CIPP/E, CIPM, CIPT, CISA, CISM) KPMG Cyber Security 0 TIETOSUOJAN

Lisätiedot

E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O

E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O Tietosuojalainsäädännön kokonaisuudistus Ensimmäinen EU:n

Lisätiedot

Miksi EU:n uusi tietosuoja on osa hyvää salkunhallintaa?

Miksi EU:n uusi tietosuoja on osa hyvää salkunhallintaa? Miksi EU:n uusi tietosuoja on osa hyvää salkunhallintaa? Projektipäivät 31.10.2017 Esa Toivonen, Senior Portfolio Advisor, Thinking Portfolio esa.toivonen@thinkingportfolio.com https://www.thinkingportfolio.com/fi

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Tietosuojakoulutus. Suomen Golfliitto ry Castrén & Snellman

Tietosuojakoulutus. Suomen Golfliitto ry Castrén & Snellman Tietosuojakoulutus Suomen Golfliitto ry 24.11.2017 Uusi tietosuoja-asetus GDPR 25.5.2018 Mikä muuttuu? 2 Data privacy is a consequence of data protection measures taken 3 Henkilötiedon käsittelyn elinkaari

Lisätiedot

Kokemuksia ja näkemyksiä tietosuojaasetuksen

Kokemuksia ja näkemyksiä tietosuojaasetuksen Kokemuksia ja näkemyksiä tietosuojaasetuksen soveltamisesta JUHTA:n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet, Työpaja # 4 Annina Hautala, ryhmäpäällikkö, Poliisihallitus 1 Esityksen teemat Tietosuojatyön organisointi

Lisätiedot

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä henkilötietolain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja

EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja EU:n tietosuoja-asetus ja tutkittavan suostumus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Avoin tiede ja tutkimus hankkeen ja Tietoarkiston seminaari 1.11.2017 Ylitarkastaja Anna Hänninen

Lisätiedot

Pilvipalvelut ja henkilötiedot

Pilvipalvelut ja henkilötiedot Pilvipalvelut ja henkilötiedot Titta Penttilä Senior information security manager Group Security, TeliaSonera Muuttuva toimintaympäristö Alihankinta, pilvipalvelut Yleisen tietoisuuden ja kiinnostuksen

Lisätiedot

Valmistautuminen EU:n Tietosuojaasetukseen

Valmistautuminen EU:n Tietosuojaasetukseen Valmistautuminen EU:n Tietosuojaasetukseen Päivitetty 2.3.2017 Sivu 1 Mikä tietosuoja-asetus? EU:n tietosuoja-asetus yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä koskevaa sääntelyä EU:ssa. Miksi? Uudistuksen

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (2016/679)

EU:n tietosuoja-asetus (2016/679) EU:n tietosuoja-asetus (2016/679) Valtakunnalliset tutkimushoitaja- ja tutkimuskoordinaattoripäivät 17.3.2017 Helsinki Jaana Riikonen, tietosuojavastaava Puhummeko yhteistä kieltä? Tietosuojalla tarkoitetaan

Lisätiedot

EU:N YLEINEN TIETOSUOJ ASETUS JA KLIININEN TU TKIMUS

EU:N YLEINEN TIETOSUOJ ASETUS JA KLIININEN TU TKIMUS EU:N YLEINEN TIETOSUOJ A- ASETUS JA KLIININEN TU TKIMUS Marjut Salokannel OTT, dos. Sareco Kliinisen tutkimuksen seminaari, Tampere 21.3.2017 EU:n yleinen tietosuoja-asetus voimassa ja sovelletaan lakina

Lisätiedot

JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 5

JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 5 JUHTA: n toteuttamat tietosuojayhteishankkeet Työpaja # 5 Tuula Seppo, Kuntaliitto Kimmo Rousku, Valtiovarainministeriö Yhteistyössä mukana: Tietosuoja yhteishanke työpaja #5-25102017 1 Vaatimusten huomioiminen

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta

Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Lisätiedot

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Työpaja #4 29.9.2017 Rekisterinpitäjän velvollisuuksien toteuttaminen Riskienhallinta osa 4, tietosuojanäkökulma Tietosuoja yhteishanke työpaja

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia

EU-tietosuoja-asetus. Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia EU-tietosuoja-asetus 26.9.2016 EU:n perusoikeuskirja EU:n perusoikeuskirjan 8 artikla: 1. Jokaisella on oikeus henkilötietojen suojaan. 2. Tietojen käsittelyn on oltava asianmukaista ja sen on tapahduttava

Lisätiedot

MPS Prewise aamiaistilaisuus klo Tietosuoja tiukentuu, oletko valmis?

MPS Prewise aamiaistilaisuus klo Tietosuoja tiukentuu, oletko valmis? MPS Prewise aamiaistilaisuus 30.8.2016 klo 8.30-10.30 Tietosuoja tiukentuu, oletko valmis? Tietosuoja tiukentuu, oletko valmis? Tervetuloa ja tilaisuuden avaus Iiro Pohjanoksa, toimitusjohtaja, MPS Prewise

Lisätiedot

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet

Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Tietosuojan osoitusvelvollisuutta edistävät työpajatilaisuudet Työpaja #8 19.01.2018 Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet, ulkoisten tiedonantovelvoitteiden täyttäminen, tietosuojan politiikat ja

Lisätiedot

GDPR. General Data Protection Regulation, eli Tietosuoja-asetus

GDPR. General Data Protection Regulation, eli Tietosuoja-asetus GDPR General Data Protection Regulation, eli Tietosuoja-asetus GDPR EU:n tietosuoja-asetus, joka tulee voimaan 25.5.2018 Koskee kaikkia yrityksiä, yhteisöjä, kerhoja jne. jotka käsittelevät henkilötietoja

Lisätiedot

HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ. Harri Vilander, Nixu Oy

HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ. Harri Vilander, Nixu Oy HAVAINTOJA PARHAISTA KÄYTÄNNÖISTÄ Harri Vilander, Nixu Oy SISÄLTÖ Tietosuoja-analyysi Tietosuojaa koskeva vaikutustenarviointi (PIA) Kokemuksia matkan varrelta TIETOSUOJA-ANALYYSI Tietosuojan nykytilanteen

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Tietosuojalainsäädännön uudistus

Tietosuojalainsäädännön uudistus Tietosuojalainsäädännön uudistus Helsinki 28.11.2017 Johtava lakimies Ida Sulin, Suomen Kuntaliitto Miksi? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa, että ihmisten oikeus

Lisätiedot

eresepti- ja KANTA-hankkeissa

eresepti- ja KANTA-hankkeissa Tietoturvallisuus ja yksityisyydensuoja 1 eresepti- ja KANTA-hankkeissa Teemupekka Virtanen Sosiaali- ja terveysministeriö teemupekka.virtanen@stm.fi 2 Käsitteitä Tietosuoja, yksityisyyden suoja Periaatteessa

Lisätiedot

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011

Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 Tietosuojavastaavan nimeämistä ja muita tietosuoja- ja tietoturva-asioita koskeva kysely sosiaalihuollon palvelujen antajille 2011 A. YLEISTÄ 1. Vastaajaorganisaation nimi, vastaajan nimi ja asema organisaatiossa.

Lisätiedot

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS

EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS 4.10.2016 EU:N UUSI TIETOSUOJA- ASETUS Anu Talus 1 Yleistä Merkittävimmät muutokset Kansallinen jatkovalmistelu Kuntien kyberturvallisuuspäivät 2 1 YLEISTÄ KOM:n ehdotus tietosuojapaketiksi tammikuussa

Lisätiedot

täydennyskoulutuspäivät

täydennyskoulutuspäivät Koulu- javisma opintosihteerien InSchool täydennyskoulutuspäivät Visma InCommunity Oy Time to educate, time to be educated Visma 500 000 asiakasta Pohjois-Euroopassa Visma-konsernissa on 5 500 työntekijää

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus. Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry Castrén & Snellman

Tietosuoja-asetus. Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry Castrén & Snellman Tietosuoja-asetus Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry 20.10.2016 1 If your shop assistant was an app? Kuvasitaatti: https://www.theguardian.com/technology/2015/jan/12/shopkeeperspermissions-apps-smartphone-privacy

Lisätiedot

Tietosuojahankkeen esittely ota tietosuojaasetuksen. Kuinka koulutan ja ohjeistan henkilöstöä tietosuojan osalta! Tuula Seppo, Kuntaliitto

Tietosuojahankkeen esittely ota tietosuojaasetuksen. Kuinka koulutan ja ohjeistan henkilöstöä tietosuojan osalta! Tuula Seppo, Kuntaliitto Tietosuojahankkeen esittely ota tietosuojaasetuksen vaatimukset haltuun! Kuinka koulutan ja ohjeistan henkilöstöä tietosuojan osalta! Tuula Seppo, Kuntaliitto EU:n yleinen tietosuoja-asetus Yhdenmukaistaa

Lisätiedot

Tutkittavan informointi ja suostumus

Tutkittavan informointi ja suostumus Tutkittavan informointi ja suostumus yhdistettäessä tutkittavilta kerättyjä tietoja rekisteritietoihin Ylitarkastaja Raisa Leivonen Tietosuojavaltuutetun toimisto 9.12.2010 Kysy rekisteritutkimuksen luvista

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi

Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi Tietosuoja-asetus ja sen kansallinen implementointi - Tieteellisen tutkimuksen näkökulma 12.12.2017 Kristiina Hovi Arkistopäällikkö, tietosuojavastaava EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR= General Data

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus

EU:n tietosuoja-asetus EU:n tietosuoja-asetus Henkilötiedot henkilöstöhallinnossa Rekrytoija 2017, 2.11.2017 Ida Sulin Sisältö EU:n tietosuojauudistus ja yhteiskunnan muutos Tietosuoja-asetuksen periaatteelliset ja toiminalliset

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5)

HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) SL 33 Rekisteriseloste Henkilörekisteri 15.7.2013 HELSINGIN KAUPUNKI Rekisteriseloste 1 (5) Laatimispäivä/Päivityspäivä 26.5.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa

Lisätiedot

Netvisor Resurssinhallinta

Netvisor Resurssinhallinta Netvisor Resurssinhallinta Uuden hinnoittelun vaikutukset Netvisorin työaika ja matkat -palveluosioon sekä tietoa EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksista Sisältö Maailma muuttuu ja siinä mukana

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri

Lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden rekisteri Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö Perhepalvelujen johtaja Maritta Pesonen

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

TIETOTILINPÄÄTÖS OSANA ORGANISAATIOIDEN TIETOPÄÄOMAN HALLINTAA

TIETOTILINPÄÄTÖS OSANA ORGANISAATIOIDEN TIETOPÄÄOMAN HALLINTAA TIETOTILINPÄÄTÖSSEMINAARI 31.1.2013 TIETOTILINPÄÄTÖS OSANA ORGANISAATIOIDEN TIETOPÄÄOMAN HALLINTAA Reijo Aarnio tietosuojavaltuutettu Tietosuojavaltuutetun toimisto KEHITYSKULKUJA TIETOYHTEISKUNTA TEKNOLOGIA

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA TIETOSUOJASTA

AJANKOHTAISTA TIETOSUOJASTA Tilannekatsaus 9/2017 AJANKOHTAISTA TIETOSUOJASTA Reijo Aarnio tietosuojavaltuutettu Tietosuojavaltuutetun toimisto 1 EU-TASO KANSALLINEN TASO TIETOSUOJAVALTUUTETUN TOIMISTON TASO 2 TECHNOLOGY SUBGROUP

Lisätiedot

EU:N YLEINEN TIETOSUOJA- ASETUS

EU:N YLEINEN TIETOSUOJA- ASETUS EU:N YLEINEN TIETOSUOJA- ASETUS Jarkko Reittu Tietosuojavastaava, Lakimies Helsingin yliopisto, Yleishallinto jarkko.reittu@helsinki.fi EU:n yleinen tietosuoja-asetus/jarkko Reittu - Käyttö CC 4.0 BY-NC-SA

Lisätiedot

Tietosuojasta menestystekijä?!

Tietosuojasta menestystekijä?! Tietosuojasta menestystekijä?! Miten valmistautua EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin? ProCom johtajajaos 30.8.2017 Tervetuloa! Eija Warma Partner Elect eija.warma@castren.fi @EijaWarma Laura

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy

Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu. Palvelu innovaatioseteliin Steamlane Oy Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Palvelu innovaatioseteliin Ari Karppinen ari.t.karppinen@steamlane.com Steamlane Oy 050 5410775 Digitalisaation kartoitus ja tiekartan suunnittelu Kartoitamme

Lisätiedot

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! 17.1.17 1 Päivän kulku 09:40-10:20 Jasmina Heinonen: Tietosuoja-asetus: Johdatus ja rekisteröidyn oikeudet 10:20-10:35 Tauko 10:35-11:30 Lotta Kuusisto: Tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus

Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus Pyyntö 1 (6) Tietopyyntö Verkkosivujen analytiikkapalvelut -kilpailutus Pyyntö 2 (6) 1 Tausta Tällä tietopyynnöllä on tarkoitus selvittää Valtorin analytiikkapalveluihin ja näiden hankintaan liittyviä

Lisätiedot

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen 1. Verkko-osoite: http://moodle.metropolia.fi 2. Kirjautuminen: omat verkkotunnukset 3. Oma Moodlessa näkyvät

Lisätiedot

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun

Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun Tietosuoja tutkimustoiminnassa; EU:n yleinen tietosuoja-asetus Toimistopäällikkö Heljä-Tuulia Pihamaa, Tietosuojavaltuutetun FUAS-liittouman tutkimusetiikkaseminaari 4.4.2017 Ylitarkastaja Anna Hänninen

Lisätiedot

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike

Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen. Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja ja kirjaaminen Itsemääräämisoikeus ja asiakirjat THL 18.11.2016 Liisa Murto Ihmisoikeuslakimies Kynnys ry/vike Yksityisyydensuoja perusoikeutena Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Nykyinen henkilötietolaki sekä laki tietosuojalautakunnasta ja tietosuojavaltuutetusta kumottaisiin.

Nykyinen henkilötietolaki sekä laki tietosuojalautakunnasta ja tietosuojavaltuutetusta kumottaisiin. TILIAKTIIVA TIEDOTTAA 1/2017 UUSI TIETOSUOJALAKI (Oikeusministeriö, tiedote 21.6.2017) Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdotti kesäkuussa, että säädettäisiin uusi henkilötietojen suojaa koskeva yleislaki,

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Sykettätyöhön.fi-palvelun työhyvinvointi-ja työkaarityökalujen käyttöohje

Sykettätyöhön.fi-palvelun työhyvinvointi-ja työkaarityökalujen käyttöohje Sykettätyöhön.fi-palvelun työhyvinvointi-ja työkaarityökalujen käyttöohje Lyhytohje työpaikalle - sähköisen projektitilan luominen ja tilaan liittyminen Jarna Savolainen Työturvallisuuskeskus TTK 1.6.2016

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (9) Aditro versio 6.2.0 Päivitysohje Lokakuu 2012 2 (9) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus ja -laki

Tietosuoja-asetus ja -laki Tietosuoja-asetus ja -laki Bibliometriikkaseminaari 8.12.2017 Hallitusneuvos Immo Aakkula Tietosuoja-asetus tieteellinen tutkimus Käyttötarkoitussidonnaisuus (5 art. b alakohta) Säilytyksen rajoittaminen

Lisätiedot

Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä

Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä Sykettätyöhön.fi-palvelu: Meidän tilat -projektitila tukee työpaikan sisäistä yhteistyötä Lyhytohje työpaikalle - sähköisen projektitilan luominen ja tilaan liittyminen Jarna Savolainen Työturvallisuuskeskus

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

TIETOSUOJAVASTAAVA PROJEKTI SOPIMUS

TIETOSUOJAVASTAAVA PROJEKTI SOPIMUS 1 TIETOSUOJAVASTAAVA PROJEKTI SOPIMUS 2 Sisällysluettelo 1. Sopimuksen tausta ja tavoitteet... 3 2. Sopijaosapuolet... 3 3. Kuntien konserniyhtiöiden projektiin osallistuminen... 5 4. Tietosuojavastaava

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja sen toimeenpano Tampereen kaupungilla ISTEKKI, asiakaspäivät, Tampere-talo 16.1.2018 1 Kuka? Ari Andreasson Sote-palvelujen tietosuojavastaavana 2008-2017 10/2017-

Lisätiedot

Työelämän tietosuojaan liittyvät ajankohtaiset kysymykset 25.9.2015

Työelämän tietosuojaan liittyvät ajankohtaiset kysymykset 25.9.2015 Työelämän tietosuojaan liittyvät ajankohtaiset kysymykset 25.9.2015 Esille nousevat aiheet vuonna 2015 Whistleblowing kanavat Policyt Whistleblowing, tietosuojanäkökulma Henkilötietolain perusedellytykset

Lisätiedot

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta

Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Ajankohtaista tietosuoja-asetuksesta Marja Hamilo 29.11.2017 @marjahamilo 2 Teknologiateollisuus 1 Esityksen sisältö 1. Erot entiseen 2. Soveltamisohjeet 3. Kansallinen liikkumavara 4. Työelämän lainsäädäntö

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot