Ver. 02. V300HD Käyttöohje. WINY Technology Co., Ltd.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ver. 02. V300HD Käyttöohje. WINY Technology Co., Ltd. http://winycam-eng.com"

Transkriptio

1 Ver. 02 V300HD Käyttöohje WINY Technology Co., Ltd.

2 Sisältö # Varoitukset - Varotoimet tuotteen käytössä - Varotoimet SD muistikortin käytössä - Varotoimet akun käytössä s3 s4 s5 1. Pakkaus s6 2. Tuoteominaisuudet s7 3. Toiminta s8 4. Kuinka asentaa? s9 5. Kuinka tallentaa? s10 6. LED -valojen toiminta s11 7. Ääniohjaus s12 8. Kuinka asentaa Original Viewer -analysointiohjelmisto s13 9. Original Viewer analysointiohjelmisto - Näytön asetukset s Original Viewer Viewer asetukset 9-2. Original Viewer Ajotallentimen asetukset 9-3. Hallitse oletusasetuksia s16-17 s18-19 s Käyttöjärjestelmän päivitys s SD kortin formatointi s Tekniset tiedot s Tallennusaika s22 # Takuu s23

3 Turvallisuusvaroitukset 1. Älä operoi laitetta ajon aikana. Se voi aiheuttaa onnettomuuksia. 2. Kiinnitä ajotallennin paikkaan, jossa se ei häiritse kuljettajan näkymää. 3. Älä pura laitetta osiin tai muuten muunna rakennetta. Tämä saattaa johtaa tuotteen vioittumiseen ja se voi johtaa tuotteen rikkoutumiseen ja vastuu vahingoista siirtyy tuotteen käyttäjälle. 4. Kun tuotteeseen kohdistuu suuri törmäys/kolari tai virta on katkaistu, niin laite ei välttämättä tallenna tapahtumia. 5. Pidä ajoneuvon tuulilasi puhtaana varmistaaksesi tallenteiden laadun. 6. Koska tämä tuote on laite, joka tallentaa ajon videokameran avulla voi olla mahdollista, että kuvanlaatu heikkenee ajettaessa tunnelissa, varjoiselle alueella, taustavalolla, valoteknisistä vaatimuksista tai keskellä yötä. 7. Mikäli kameran linssiin asetetaan vieraita objekteja, niin kuvanlaatu heikkenee. Pidä kameran linssi puhtaana. 8. Älä altista ajotallenninta suoralle auringonvalolle. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriöitä. 9. Älä puhdista tuotetta kemikaaleilla, puhdistuaineilla, yms., käytä ainoastaan mikrokuituliinaa tai pehmeää puhdistusliinaa. 10. Laitteessa voi esiintyä toimintahäiriöitä, mikäli tuotteen käyttölämpötila on alle -5 tai yli 55. (Tuotteen säilytyslämpötilaan tulee kiinnittää myös huomiota) 11. Älä käytä tuotetta korkeissa lämpötiloissa tai kosteissa olosuhteissa. 12. Käsittele tuotetta varovaisuudella (etenkin painikkeet ja kiinnikkeet). Tämä saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä tuotteessa. 13. Ennen tuotteen käyttöönottoa tee testitallennus 3-5min ja varmista, että tallennettu materiaali on asetuksien mukaista. Ota tuote käyttöön vasta testauksen jälkeen. 14. Mikäli laite altistuu kesällä korkeille lämpötiloille/ suoralle auringonvalolle sen normaalitoiminta voi häiriintyä. 15. Älä poista SD-muistikorttia tai katkaise virtaa, kun laiteen ohjelmistoa päivitetään. Huolimaton käyttö saattaa johtaa virheeseen. 16. Kun poistat tai irrotat tupakansytyttimen kaapelia, se voi aiheuttaa sähköiskun, joten älä koske siihen kosteilla käsillä. 17. Älä käytä vahingoittunutta savukkeensytyttimen kaapelia. Se voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. 18. Älä aseta savukkeensytyttimen kaapelia tai tuotetta lämmityslaitteiden läheisyyteen. 19. Jos et aio käyttää ajotallenninta pitkällä aikavälillä, irroita savukkeensytyttimen kaapeli tuotteesta/virtalähteestä. 20. Kytke savukkeensytyttimen kaapeli oikein. 21. Älä taivuta tai vedä savukkeensytyttimen kaapelia voimakkaasti ja vältä painavien esineiden asettamista savukkeensytyttimen kaapelin päällä. (Viallinen virtajohto voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. 22. Vaikka ylikirjoitustoiminto on "Off" asennossa, osa tallennetuista tiedostoista voidaan poistaa, jotta pystytään luomaan tilaa laitteen käynnistykselle. 23. Tallennusasetuksien ollessa alle 15 kuvaa/sekunti, tapahtuma ei välttämättä tallennu. Vakaaseen tapahtumatallennukseen asetuksien tulee olla 15 kuvaa/sekunti tai enemmän.

4 Turvallisuusvaroitukset SD muistikortti 1. Jotta voitaisiin varmistua ajotallentimen toiminnasta, tarkasta ja formatoi muistikortti säännöllisesti. Formatointia tietokoneella suositellaan SD-muistikortille 1-2 kertaa kuukaudessa. 2. Koska SD-kortti on kulutushyödyke, jos sitä käytetään pitkään, saatat menettää tietoja tai tallenus ei toimi virheen vuoksi. Muista tarkaastaa muistikortti säännöllisesti. 3. Kun laite on tallennustilassa tai virta on päällä, älä poista SD-korttia väkisin. Se voi aiheuttaa SD-kortin lukuvirheen ja tiedot voidaan menettää. 4. Tallennetut tiedot voivat vioittua tai hävitä mikäli lämpötila noustee korkeaksi ajoneuvon sisällä. Pysäköi ajoneuvo kesällä viileään paikkaan. 5. Tärkeän tallenteen jälkeen poista muistikortti laitteesta. Päällekirjoitusominaisuus saattaa pyyhkiä tärkeän tallenteen muisikortilta. 6. Kun laitteen virta kytketään pois, niin odota laitteen LED -valon sammumista. Mikäli muistikortti poistetaan aikaisemmin, niin viimeisin tallennus saattaa vahingoittua. 7 Mikäli SD-muistikortti on kulunut ja vanha, korvaa se uudella. 8. Ajettaessa autoa, älä poista SD-korttia. Varmista, että poistat sen turvallisesti, kun auto on parkkipaikalla tai pysähdyksissä. 9. Varmista, että laitteen toiminta on normaalia virtojen kytkemisen jälkeen. 10. Huomaa, että takuuaika SD-kortille on kuusi (6) kuukautta. Korvaa vanha muistikortti uudella 6kk jälkeen. 11. Muistikortti joka on hankittu muualta, kuin valtuutetulta WinyCam jälleenmyyjältä on takuun ulkopuolella. Emme korvaa tai ota vastuuta vioittuneista tai hävinneistä tallennustiedoista, jotka on tallennettu muulle, kuin WinyCam -muistikortille. # Tämä tuote on avustava laite ajovideoiden tallennukseen. Käytä tätä tuotetta apuna tarkastetellessasi ajovideoita. Tämä käyttöohje esittää vain perustiedot tuotteesta, tarkista myös yksityiskohtaiset tiedot

5 Turvallisuusvaroitukset Akku Noudata alla olevia ohjeita. Ohjeiden noudattamattajättäminen saatta aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen yms. onnettomuuden. 1. Ota yhteys valmistajaan tai jälleenmyyjään, mikäli havaitset akussa vikaa. 2. Käytä ainoastaan pakattuja akkuja. Älä pura tai muuntele akkua. 3. Älä koskaan laita tätä tuotetta lähelle avotulta. 4. Älä jätä ajotallenninta pitkäksi aikaa ajoneuvon sisälle. 5. Käytä takuunalaisia lithium-polymeeri kannettavia latauslaittetta valmistajalta. 6. Älä pura, purista tai tuhoa akkua. 7. Älä pudota tuotetta korkealta. Vältä kovia iskuja laitteelle. 8. Älä jätä tuotetta yli 60 asteen lämpötilaan. 9. Älä jätä tuotetta kosteaan tilaan. Akun kierrätysohjeet # Älä heitä käytettyä akkua pois. # Kun hävität akun, älä polta tai aseta sitä tuleen. (Kuumuus voi aiheuttaa räjähdyksen tai tulipalon.) # Akun hävittäminen saattaa vaihdella maittain ja alueittain. (Hävitä se oikein).

6 1. Pakkaus Pakkaus Ajotallennin & pidike Virtajohto Micro SD kortti Kortinlukuja Käyttöohje Pakkaus Lisätarvikkeet Virtajohdon kiinnikkeet 3kpl Video kaapeli (Saatavilla erikseen) GPS anturi (Saatavilla erikseen) Analysointiohjelmisto on tallennettu valmiiksi SD-muistikortille. Asenna ajotallentimen analysointiohjelmisto tietokoneellesi ennen tallennuksien aloittamista. Saatte ladattua ohjelmiston myös kotisuivltamme. Pakkauksen tuotekuva saattaa poiketa varsinaisesta tuotteesta. Video johtoa käytetään ajotallentimen yhdistämiseen auton navigaattoriin/ televisioon ja auton näyttölaitteeseen. Tarkista näyttölaitteesi käyttöohjeesta onko ajotallentimen liitäntäjohto soveltuva.

7 2. Ominaisuudet 1. 2 megapikselin kuvakenno asteen laajakulmalinssi (V300HD). 3. HD (1280X720) resoluutio ja 30 kuvaa/sekunti. 4. Turvallisuus LED sijaitsee laitteen etuosassa (ON/OFF). Asetuksia voidaan muuttaa Viewer ohjelmistolla päälle/pois. 5. Kytkettäessä ajotallennin jatkuvaan virransyöttöön voit asettaa turvarajan virrankulutukselle Viewer ohjelmistossa. Erilliselle jännitteen- tai virransäätimelle ei ole tarvetta. 6. Sisäänrakennettu G -sensori aloittaa automaattisesti tapahtuma- ja pysäköintitallenuksen. 7. Neljä eri tallennusmuotoa: normaali- manuaalinen-, tapahtuma-, liike-, ja automaattinen pysäköintitallennus. 8. Ajotallentimessa toimintojen ääniohjaus. 9. Erillinen TV-out liitäntä. (videokuvaa voidaan katsoa reaaliaikaisesti) 10. Laitteen muotoilu suunniteltu niin, jotta ajotallentimen irroitus on helppoa. 11. Ajoneuvon lokitietoja voidaan arkistoida GPS tietojen perusteella (GPS valinnainen). 12. PC viewer ohjelmistolla voidaan muuttaa useita laitteiston asetuksia. Reittihistoriaa voidaan tarkastella karttasovelluksella, jos käytössä on GPS. (Videotiedosoja voidaan toistaa myös yleisillä mediaohjelmilla). 13. Korkealaatuinen mikrofoni sisäänrakennettuna. 14. Vara-akku sisäänrakennettuna. (varmuuskopioinnin tuki) 15. Muistin varmuuskopiointi on käytettävissä Flash -muistin kautta, myös käyttöjärjestelmän päivityksen aikana. 16. Kun kamera ei kuvaa, niin jatkuvan virransyötön virrankulutus noin 2mA (12V). 17. SD kortti voidaan formatoida suoraan ajotallentimesta ilman tietokonetta. 18. Käytettäessä jatkuvan virransyötön katkaisuominaisuutta 12V laitteissa, niin jännitteen ollessa alle 11.8V virta katkaistaan noin 30s kuluessa. Käyttöjännitteen ollessa 24V virrankatkaisu tapahtuu noin 30min kuluessa siitä, kun jännite on alle 24V. (Huomio! Virransyötön aikakatkaisu vaihtelee ajoneuvojen välillä) 19. Ännitallennus ON/OFF ja ääniohjaus ON/OFF toiminnot. 20. Jokainen ominaisuus normaali/tapahtuma/liike voidaan asettaa PC Viewer ohjelmistolla. 21. Tallennuksien kuvanlaatu voidaan asettaa seuraavasti: HD/D1/VGA.

8 3. Toiminta 1. Kiinnike (GPS kiinnike: (saatavilla erikseen) 8. Mikrofoni 2. Kiinnikkeen säätö, YLÖS/ALAS 9. Tallennus LED 3. Turva LED 10. Virta LED 4. Kameran linssi 11. Kaiutin 5. GPS liitäntä 12. Tallennus -painike (manuaalinen) 6. Videokaapeli (Myydään erikseen) 13. Micro SD korttipaikka 7. Virransyöttö

9 4. Asennus Aseta Micro SD kortti laitteeseen. (Huomioi muistikorttipaikan suunta) Yhdistä kaapeli virtapistokkeeseen. Poista suojapaperi kiinitysteipistä. Puhdista laitteen kiinnityskohta kaikesta liasta ennen kiinnitystä. Yhdistä virtakaapeli tupakansytytinpistokkeeseen. Kuva asennuksen jälkeen.

10 5. Tallennus 1. Tallennus: V300HD käynnistyy automaattisesti ja tallennus alkaa normaalissa tilassa. 2. Tallennustila: on luokiteltu ajotallennukseen sekä pysäköintitallennukseen (liiketunistus) 3. Tallennustapa: on luokiteltu normaaliintallennukseen, tapahtumatallennukseen ja liiketallennukseen. Katso ohjeet automaattiselle ja manuaaliselle tallennukselle alla olevasta taulukosta. Manuaalinen Tallennustapa Tallennusmuoto Automaattinen tallennus tallennus (painike) Tallennusaika Tallennuskansio Ajotallennustila Pysäköinti (liike) tallennustila Normaali- Tallennus Tapahtuma- tallennus Liiketallennus Tapahtuma tallennus - - G-sensori havaitsee iskun. Mikäli G-sensori ei havaitse liikettä 8 min. aikana, niin pysäköintitallennus kytkeytyy automaattisesti. G-sensori havaitsee iskun. Lyhyt painikkeen painallus. 3 sekunnin painikkeen painallus. Lyhyt painikkeen painallus. 15 sekuntia ennen ja jälkeen tapahtuma- ja liiketallennuus ta. Aseta 30 / 60 / 120 sek * HD kuva Jokainen tallennus 15 sek ennen ja jälkeen tapahtuma- tai liiketallennusta. (*valittavana vain 15 sek. tallennus) Normal/ Normaali Event/ Tapahtuma Motion/ Liike Event/ Tapahtuma Vaihdettaessa pysäköintitallennukseen manuaalisesti voit palata normaaliin tallennukseen painamalla REC -painiketta 3 sekuntia. (Tapahtumatallennuksen aikana tallennustilaa ei voida muuttaa) Vaikka virransyöttö häiriintyisi tallennuksen aikana niin 30sek tallennus voidaan suorittaa ennen kuin virta katkeaa. (Vain täydellä akulla) Mikäli tapahtumatallennus (G sensorilla tai painikkeella) käynnistetään kesken liiketetallennusta, niin laite tallentaa liiketallennuksen ensin. Kun liiketallennus saadaan päätökseen laite aloittaa välittömästi tapahtumatallennuksen.

11 6. LED -valojen toiminta Taka LED Virta LED Tilanne Etu LED toiminta PUNAINEN LED Jatkuva virransyöttö jännitteensuojaus Ei Jatkuva virransyöttö jännittensuojaus Kyllä OFF GPS yhdistetty ON GPS yhdistetty Uudelleenkäynnistys Ei Punainen vilkkuva Punainen vilkkuva Ohjelmistopäivitys Ei Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Normaalitallennus käynnistyy Vihreä vilkkuva Tapahtumatallennus valmiudessa Kaikki vilkkuvat Vihreä vilkkuva Tapahtumatallennus käynnistyy Liike/pysäköintitallennus Tapahtumatallennus vasen ja oikea LED ja keski LED vilkkuvat ristiin Punainen vilkkuva Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Vihreä vilkkuva Vihreä vilkkuva Oransi vilkkuva (Vihreä/punainen) Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Liike/pysäköintitallennus tallennus käynnistyy Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Liike/pysäköintitallennus valmiudessa vasen ja oikea vilkkuvat edestakaisin Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) Ei SD korttia (Error) Ei Ei Oranssi vilkkuva (Vihreä/punainen) ETC Ei Ei Ei Mikäli ei GPS signaalia tai GPS yhteyden laadussa tai sijainnissa on virhe, niin LED näyttö vain valaistu.

12 7. Ääniohjaus Tilanne Tapahtuma / liike ilmenee Poista SD kortti / SD kortin virhe Ohjelmistopäivitys alkaa Ohjelmistopäivitys valmis Normaalitallennus käynnistyy Ääniohjaus (äänimerkki) Ding-Dong Please check a SD card. Firmware will be updated. Firmware update has been completed. Normal recording will start. * Tapahtumatallennus käynnistyy Event recording will start. Pysäköintitallennus käynnistyy Tallennus päättyy Aika- ja päiväasetuksia muutettu Automaattinen siirtyminen normaalitallennukseen SD kortin formatointi Parking recording will start. Recording will be end. Setting has been changed. SD card capacity is full. Normal recording will start Will you format your SD card? * Ainoastaan, kun tapahtumatallennus on asetettu asetuksista niin annetaan äänimerkki "event recording will start".

13 8. Kuinka asentaa Original Viewer analysointiohjelma Laitteistovaatimukset Windows XP(32bit), Windows Vista(32bit), Window7(32/64) Pentium 4 2.8GHz & RAM 1GB * 768 näytön resoluutio. - DirectX tuki (WPF) 2. Asennus - Analysointiohjelmisto on SD muistikortilla. - Aseta SD kortti muistikortinlukijaan ja aseta kortinlukija tietokoneen USB porttiin. - Suoritettavan "setup.exe" tiedoston löydät muistikortilta (katso kuva). - Suorita "setup.exe" ja Winy Viewer ohjelmisto asennetaan. Tämän jälkeen noudata asennusohjeita tietokoneen ruudulla seuraava > Valitse asennuskansio seuraava > seuraava > 4 5 * Paina Cancel lopettaaksesi asennuksen Asennus > Asennus suoritettu/ Installation Complete- Close

14 9. Original Viewer Näytön asetukset

15 9. Original Viewer Näytön asetukset 1 [1Ch], [2Ch] valitse 1:den tai 2:den kameran toisto Viewer asetukset 16 3 Ajotallentimen asetukset 17 4 Tulosta 18 5 Kuvakaappaus 19 6 Suurennuslasi 20 7 Toistolista/kartta -painike 21 8 Etsi toistettava tiedosto 22 9 N: Normaalitallennus E: Tapahtumatallennus P: Pysäköintitallennus Toiston näyttö Toistolista/Kartta Toiston ohjaus Koko näyttö 27 Käännä vaakatasossa Edellinen tiedosto Nopea kelaus <- (5sek) Toiston keskeytys Pysäytä Nopea kelaus -> (5sec) Seurava tiedosto Säädä toiston nopeutta/ Säädä äänenvoimakkuutta Tiedoston aika/ Toistoaika Kirkkaus, kontrasti, Kylläisyys GPS signaali Nopeus Pituus- ja leveysaste 14 Käännä pystysuunnassa 28 G-sensorin tiedot

16 9-1. Original Viewer Viewer asetukset

17 9-1. Original Viewer Viewer Setup Kohde JPEG stores location Language Playback mode Repeat App Location Video Reverse Device Select Video Adjustment Volume Kuvaus Aseta kuvien tallennuskansio. Valitse kieli. Valitse toistettava kanava/kamerat. Valitse toistettava tiedosto. Valitse sovelluksen asetukset Valitse kuvan näyttösuunta/kääntö. Valitse ajotallentimen malli. Hallitse kirkkautta/kontrastia/kylläisyyttä. Hallitse tallennuksen ääniasetuksia.

18 9-1. Original Viewer Ajotallentimen asetukset

19 9-2. Original Viewer Ajotallentimen asetukset Kohde Kuvaus Mode Setup Driving Mode Frame Rate Time Setting Valitse normaali tallennus tai tapahtumatallennus ajettaessa. Tapahtumatallennukset arkistoituvat tapahtumina vaikka tallennusmuotona olisi normaalitallennus. Aseta tallennettavat kuvia/ sekunnissa. (Oletus: 30 FPS). Korkeampi kuvamäärä/sekunti takaa sulavamman kuvanlaadun. Aseta vallitseva aika. Asetettaessa aika tietokoneella niin aseta myös aikavyöhyke. Käytettäessä GPS lähetinta aika-asetukset ovat automaattiset. Resolution Aseta kuvan resoluutio. HD 1280*720 (oletus) / D1 720*480 / VGA 640*480 Parking Mode Frame Rate Set Time? Normal Recording Time Parking Recording Mode Change LED Lightning Setting Video Quality Voice Guide Volume Level Motion Sensitivity G-Sensor Sensitivity Recording Volume Level Overwrite Function(Event/Motion) Car Constant Power Discharge Protection SD card Folder Capacity Adjustment Aseta pysäköintitallennuksen kuvia/sekunnissa (oletus: 15 kuvaa sekunnissa) Aika-asetukset [Time Setting] asetetaan ajotallentimeen. Ainoastaan valittaessa Kyllä/ "Yes". (Oletus: Ei/ No) 30 sekuntia / 1 minuutti (oletus) / 2 minuuttia. Aseta yksittäisen tallennuksen pituus. Mikäli G-sensori ei havaitse pitkään aikaan (noin 8min) liikettä, niin laite kytkeytyy automaattisesti pysäköintitallennukselle. Kun G-sonsori havaitsee liikettä noin 10 sekunnin ajan, niin se kytkeytyy automaattisesti normaaliin tallennustilaan. Aseta etu LEDin ominaisuus, vilkkuva/ ei vilkkuva Aseta videon tallennuslaatu Aseta äänenvoimakkuus ääniohjaukselle. Aseta liiketunnistimen herkkyysaste. Aseta G-sensorin herkkkyysaste. Aseta tallennuksien äänenvoimakkuus. Älykäs päällekirjoitusominaisuus (tapahtuma/liike). Päällekirjoittaa tiedostoja alkaen vanhimmasta tapahtumasta. Ei käyttöä: toiminto ei käytössä Rajoittamaton käyttöaika: Kun ajoneuvon jännitevirta alenee alle asetetun arvon 30 sek., niin laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Jännitteenkatkaisuarvo :(12V autossa standardi jännite: 11.8V±0.3V, 24V autossa standardi jännite : 24V±0.5V) Virran sammuttamisen jälkeen laite/tallennus on taas käytössä, kun jännite on yli tämän arvon. Jännite käynnistettäessä auto:(12v standardi: 12.5V±0.2V, 24V auto standardi: 25.5V ±0.5V) 2/4/8/12/24/36/48 aika asetus : Pysäköintitallennukselle vaihdettaessa, tallennusta jatketaan asetettuun aikarajaan ansti. Kun on kulunut asetusaika ja jännite on alle asetetun arvon, niin jännite katkeaa automaattisesti. Valitse tallennuskansioiden kapasiteetti (normaali/tapahtuma/liike). Mikäli tallennuskansiot ovat täynnä, niin ylikirjoitustoiminto poistaa osan tiedostoista, jotta laite voidaan käynnistää.

20 9-3. Hallitse oletusasetuksia Kohta Asetus Kohta Asetus Tallennustapa Normaali Ajossa / kuvia sek. 30 Resoluutio HD (1280 x 720) Pysäköidessä / kuvia sek. 15 Aika-asetus Normaali tallennusaika Aika-asetus näytetään PC tietokoneella 1 Minuutti Aseta aika? Pysäköintitallennustilan muutos LED vilkkuva asetus Kyllä Videon laatu High-Quality Ääniohjauksen äänenvoimakkuus Ei Pois 2 Liiketunnistimen herkkyys Normaali G-Sensorin herkkyys Normaali Äänenvoim. (tallennus) 2 Päällekirjoitus (Tapahtuma/Liike) Kyllä Kontrasti Ajoneuvon virran purkautumisen esto Keskitetty Pois Cameran sensori SD kortin kapasiteetti / säädöt (kaikki 20 solua) Kirkkaus Väri Normaali Liike Tapahtuma Keskitetty Keskitetty 10 solua 4 solua 6 solua

21 11. Käyttöjärjestelmän päivitys Käyttöjärjestelmän päivitys 1. Poista SD muistikortti ajotallentimesta, kun olet katkaissut virrat laitteesta. 2. Yhdistä muistikortti tietokoneeseen. Kopioi käyttöjärjestelmän tiedosto muistikortille. 3. Käynnistä ajotallennin uudestaan, kun asetat muistikortin takaisin ajotallentimeen. 4. Jos firmware-tiedosto tunnistetaan automaattisesti, laite aloittaa päivittämään ohjelmistoa, jonka jälkeen ääniohje ilmoittaa päivityksen alkamisesta. 5. Kun ohjelmiston päivitys on valmis, niin käyttöjärjestelmän asennustiedosto poistuu itsestään. Ajotallennin käynnistyy automaattisesti ja ääni ilmoittaa onnistuneesta päivityksestä. Käyttöjärjestelmän tiedostomuoto Tiedoston nimi on WINYCAM_V300_yymmdd.bin - yymmdd vaihtuu riippuen ohjelmistoversion vuodesta/kuukaudesta/päivästä. 12. SD kortin formatointi Kuina formatoida muistikortti, kun kortissa on tunnistusvirhe. 1. Käynnistä virta painaen REC painiketta. 2. Kun painat REC painiketta, formatointi käynnistyy. 3. Kun painat "REC" -painiketta lyhyesti stand-by tilassa, SD kortti formatoidaan ja alustetaan. * Jos painat "REC"-painiketta hieman kauemmin, laite käynnistyy uudelleen vaikka stand-by aika on ohi.

22 13. Tekniset tiedot Kohde Tekniset tiedot Kohde Tekniset tiedot Kamera 2 Megapikseliä, laajakulma (150 astetta) Video ulostulo NTSC yhdistetty G-Sensori 3-akselia. G-sensori/ kiihtyvyysanturi sisäänrakennettu Äänien tallennus Mikrofoni sisäänrakennettu GPS Ulkoinen GPS moduuli (valinnainen) Ääniohjaus Kaiutin sisäänrakennettu Videon pakkaus H.264/AVC Tallennuskohde Micro SD kortti (SDHC) Äänen pakkaus AAC Virransyöttö DC 12V ~ 24V Tallennuskanava 1 kanava Varavirtalähde Lithiumakku sisäänrakennettu Tallennuksen resoluutio HD (1280x720), D1 (720x480), VGA(640x480) Koko/Paino 107(L) x 47(K) x 38(H)mm / 62g Kuvia / sekunti 30/25/20/15/10/5FPS valittavissa Säilytyslämpötila -10 ~ +65 Kuvanlaatu Korkein laatu (bitrate 8Mbps HD Standard) Korkea laatu (bitrate 6Mbps HD Standard) Normaali laatu (bitrate 4Mbps HD Standard) Toimintalämpötila -5 ~ Tallennusaika Oheisessa taulukossa on kuvattu tallennusaika asetetuilla arvoilla SD kortin kapasiteetti Laskenta tehty 8GB muistikortille ja HIGH resoluutiolla. Tallennustila Kohteen kapasiteetti säädöt (%) Tallennusaika (Sec) Kuvia / sek. (FPS) Tallennusaika (Min) Tiedostojen lukumäärä Ajo Kyllä Parkki Kyllä Ajo Kyllä Parkki Kyllä Ajo Kyllä Parkki Kyllä Normaali Tapahtuma Liike Yht. Tallennusaikaa käytettävissä 3tuntia ~ 3tuntia 20minuuttia (8GB SD kortti).

23 Takuu Takuu 1. Tuotteet valmistetaan tarkalla laadunvalvonnalla ja tarkastusprosessilla. 2. Vian ilmestyessä normaalissa käytössä ja takuun aikana, niin tuote korvataan ilmaiseksi. Takuun tiedot ja ehdot Ilmainen palvelu: Vika, joka esiintyy normaalissa käytössä takuuaikana (1 vuosi) alkaen ostopäivästä korjataan veloituksetta. Maksullinen palvelu: Mikäli takuuaika on umpeutunut. Takuuaikana seuraavissa tapauksissa korjauskuluja ei makseta: Vikoja, jotka johtuvat luonnonkatastrofeista (tulipalo, salama, tulvavahinko, yms.) Vikoja, jotka johtuvat huolimattomuudesta (pudotus, vesivahinko, isku, särkyminen, kohtuuton käyttö) Vikoja, jotka aiheutuivat virransyötön toimintahäiriöstä ja ajotallentimeen liitetyistä laitteista. Vikoja, jotka aiheutuivat tilanteessa, jossa auktorisoimaton huoltopiste on tehnyt korjaustöitä. Ajotallennin 1 Vuosi (alkaen ostopäivästä) Tarvikkeet 6 kk kuluessa SD muistikortti, kiinnike, tup. syt. kaapeli kuuluu takuuseen Kortinlukija, video kaapeli (vähentää käyttäjän väärinkäsittelyä) Tarvikkeita ei korjata ilman kustannuksia. Tuotteita, jotka eivät kuulu enää takuun alaiseksi, niin ei korvata ilman erillisiä kustannuksia. Tärkeät tiedot tulee varmuuskopioida ja tallentaa ne turvalliseen paikkaan. Me emme ole vastuussa mistään laitteelle tallennetuista tai menetetyista tiedoista. Päivä : Maahantuoja : Piirla Oy Asiakaspalvelu: Maahantuoja: Piirla Oy Hopeakatu 4 Kuopio piirla@piirla.fi Lataa käyttöohje sivuilta: WinyTechnology Co., Ltd.

Sisältö. Hallitse oletusasetuksia Tallenteiden toisto Ohjelmistopäivitys Muistikortin formatointi Tekniset tiedot Takuu

Sisältö. Hallitse oletusasetuksia Tallenteiden toisto Ohjelmistopäivitys Muistikortin formatointi Tekniset tiedot Takuu Ver.6.0 Sisältö Tuotteen turvallisuusvaroitukset Pakkaus Ajotallentimen osat Kuinka asentaa? Kuinka tallentaa? Videon toisto PC tietokone Videon toisto - TV / auton navigaattori LED valojen toiminta Ääniohjaus

Lisätiedot

Sisältö. Tallennusaika Ominaisuudet. Turvallisuusvaroitukset. Tekniset tiedot Pakkauksen sisältö. UKK Ajotallentimen osat

Sisältö. Tallennusaika Ominaisuudet. Turvallisuusvaroitukset. Tekniset tiedot Pakkauksen sisältö. UKK Ajotallentimen osat Ver.1.1 Ennen käyttöönottoa Kiitos, kun hankitte Winycam V200HD -ajotallentimen. Tämä käyttöohje sisältää tärkeää tietoa ajotallentimen käytöstä sekä turvallisuudesta. Lue käyttöohjeet huolelliseti ennen

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje

MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje MIGS Videoendoskooppi Käyttöohje Migs käyttöohje sivu 2 Sisällys Varoitukset ja turvaohjeita... 3 1. Kuvaus... 4 Osat ja toiminta... 5 Toimitussisältö... 5 2. Valmistaminen käyttööön... 5 3. Asetusvalikko...

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 FullHD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen muistikortin)

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen

Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Salamalaitteen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka Nikon-salamalaitteiden laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, pystytkö tekemään päivityksen

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008)

ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008) ROUTE 66 Navigaattoreiden yleisimmät ongelmat ja usein kysytyt kysymykset (26.3.2008) ROUTE 66 MINI & MAXI Testaa laite päivitetyllä ohjelma, kartta ja GPS versiolla ennen huoltoon lähettämistä. Jos mitkään

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1 CCT-1301 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 1.suljin 2.Kaiutin 3.Päälle/Pois päältä 4.USB-portti 5.Micro SD -korttipaikka 6.Objektiivi 7.Latauksen merkkivalo 8.Varatun merkkivalo 9.Kansi 10.Näyttö

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Arctic Mate HC-700A Riistakamera

KÄYTTÖOHJE. Arctic Mate HC-700A Riistakamera KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-700A Riistakamera Kiitos kun ostit HC-700A Riistakameran. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä,

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

TUTA-Q5. Vakoilukamera. Käsikirja. Käsikirja v1.0

TUTA-Q5. Vakoilukamera. Käsikirja. Käsikirja v1.0 TUTA-Q5 Vakoilukamera Käsikirja Käsikirja v1.0 Viimeisin versio käsikirjasta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q5_kasikirja.pdf SISÄLTÖ 1 Esittely...3 1.1 Tuotepakkauksen sisältö...3 1.2 TUTA-Q5 rakenne...3

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB

Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB Käyttöopas -Suomi- Digital Video Recorder 4-CH USB 1 Sisällysluettelo 1. Etu- ja takapaneeli...3 2. Menu-valikko...4 2.1 Camera Select (Kameravalinta)...4 2.2 Record Select (Tallennuken valinta)...5 2.3

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU006V2 Sweex 2-porttinen PCI-sarjakortti Johdanto Älä altista PU006V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU006V2-korttia erittäin

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

MIAMI LANGATON KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Metal ActionCam Käyttöohje

Metal ActionCam Käyttöohje Metal ActionCam Käyttöohje Tärkeimpiä ominaisuuksia Taskuun mahtuva digivideokamera muistikorttitallennuksella. Täysi tuki AVI-videoformaatille. Toimii myös web-kamerana. Korkeatasoinen kuvanlaatu, myös

Lisätiedot

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu )

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu ) Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus Open Broadcaster Software V.20 Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu 28.11.2017) OBS 1 (12) Sisällysluettelo Mikä on OBS... 2 Ohjelman perusasetukset... 2 Tarvittavat

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

T-Cam CC400 HD autokamera

T-Cam CC400 HD autokamera T-Cam CC400 HD autokamera Yleiskatsaus T-Cam CC400 HD on digitaalinen videokamera, joka hyödyntää uusinta ja tarkinta teräväpiirtotekniikkaa. Kamera toimii videokamerana ja autokamerana. Kamera voi tallentaa

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera Kiitos kun ostit HC-500M Riistakameran. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä,

Lisätiedot

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje. Autojen kojelautakamera CCT Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje. huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Autojen kojelautakamera CCT-1210 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1 Tuotteen rakenne 1. LCD-näyttö 2. Ylös/mykistys 3. Valikko

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps Pikaohje Laite toimii Windows XP SP3, Windows 7,8,10 ja Mac OSx 10.5 tai käyttöjärjestelmissä, Linux tuki netistä ladattavilla ajureilla USB portin

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat, Niina Järvinen & Valtteri Virtanen (muokattu 20.2.

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat, Niina Järvinen & Valtteri Virtanen (muokattu 20.2. Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus Open Broadcaster Software V.20 Tero Keso, Atso Arat, Niina Järvinen & Valtteri Virtanen (muokattu 20.2.2019) Sivu 1 / 14 Sisällysluettelo Mikä on OBS... 2 Ohjelman perusasetukset...

Lisätiedot

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön

Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön BTS-50 Bluetooth-kaiuttim en sisä- ja ulkokäyttöön LUE ENNEN TÄMÄN LAITTEEN KÄYTTÖÄ. www.facebook.com/denverelectronics KÄYTTÖOHJE Varoituksia Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat

Lisätiedot

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

I J. D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC Tuotetiedot A B C D E F G H I J A: Kuuloke/kaiutinliitäntä B: Mikrofoniliitäntä C: Virtavalo D: Luku/kirjoitus-merkkivalo E: Aukko: SMC, SM-RAM F: Aukko: CF I, CF II, MD G: Aukko: SD, Mini SD, MMC, RS-MMC

Lisätiedot

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0

Presentation Viewer PRESENTATION VIEWER. Käyttäjän opas. Versio 1.0 PRESENTATION VIEWER Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeus Tämän käyttöoppaan tai sen osien kopioiminen muuhun kuin laitteen ostajan henkilökohtaiseen käyttöön missä tahansa muodossa, joko elektronisesti

Lisätiedot

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT KÄYTTÖOHJE LITHOS SISÄLLYSLUETTELO: 1. TEKNISET TIEDOT...3 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT...3 3. OVIPANEELIEN OHJELMOINTI VAS/01 KANSSA...4 3.1 Kytkentäesimerkkejä...4 3.2 Liitinrima...4 3.3 Ovipaneelin manuaalinen

Lisätiedot

Liiketunnistin kamera MAC 200. Käyttöohje

Liiketunnistin kamera MAC 200. Käyttöohje Liiketunnistin kamera MAC 200 Käyttöohje TERVETULOA BRINNO PERHEESEEN Mac200 on paristo käyttöinen valvonta kamera liiketunnistimella (PIR) tai säädettävällä kuvaus määrällä (Time lapse) tai Brinnon uudella

Lisätiedot

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti LUMECOM Jyrsinsovellus 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 3. Käyttöönottokortti 11.4.2018 Asennusohje - ProJyrsin 1. Avaa Google Play Store tabletiltasi - sovellus ei tue toistaiseksi Apple/IOS käyttöjärjestelmiä

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen.

Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja varten tarvitset SDsovittimen. MP3-soitin korttilukijalla KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. SOITIN KUVA YLHÄÄLTÄ Korttipaikka TUETUT MUISTIKORTTITYYPIT Soittimesi tukee MMC/SD/SDHC-kortteja. Mini-SD- ja Micro-SD-kortteja

Lisätiedot

BeoSound 4. Täydennys

BeoSound 4. Täydennys BeoSound 4 Täydennys Valikkojärjestelmä Tämä täydennys sisältää korjauksia BeoSound 4:n opaskirjaan. Uuden ohjelmiston myötä musiikkijärjestelmässä on käytettävissä uusia ominaisuuksia. Valikkojärjestelmä

Lisätiedot

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje

BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje 1. Toimenpide A. Virta kääntäminen päälle: Painaessasi pitkään painiketta 'Φ/ BTS-31 Bluetooth-kaiutin Lyhyt käyttöohje ' kuulet piippauksen ja sininen valo alkaa vilkkua. B. Viran kääntäminen pois päältä:

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje

iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje iloq P10S.10/20 -ohjelmointilaite Käyttöohje SISÄLTÖ YLEISTÄ... 3 OHJELMOINTILAITTEEN KÄYTTÖ... 5 Virran kytkeminen... 5 Lukon ohjelmointi... 5 Avaimen ohjelmointi... 5 Lukon lokin lukeminen... 6 Paristojen

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen 135 & 145 sarja Väärennetyn rahan tunnistin Manuaalinen Käyttöohje Safescan 135i, 135ix & 145ix Väärennetyn rahan tunnistin Onnittelut Safescan 135i, 135ix tai 145ix väärennetyn rahan tunnistimen hankinnan

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje

LUMECOM. Jyrsinsovellus. 1. Asennusohje 2. Käyttöohje LUMECOM Jyrsinsovellus 1. Asennusohje 2. Käyttöohje 11.4.2018 Asennusohje - ProJyrsin 1. Avaa Google Play Store tabletiltasi - sovellus ei tue toistaiseksi Apple/IOS käyttöjärjestelmiä 2. Kirjoita hakukenttään:

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

Pikaopas. Drive Pro -autovideokamera. (versio 0.1)

Pikaopas. Drive Pro -autovideokamera. (versio 0.1) Pikaopas Drive Pro -autovideokamera (versio 0.1) Sisällysluettelo Turvallisuusohjeita...2 Pakkauksen sisältö...2 Drive Pro -videokameran osat...2 Käyttöönotto...3 microsd-muistikortin kiinnittäminen...

Lisätiedot

Tietoa kaiuttimesta - 1 -

Tietoa kaiuttimesta - 1 - Tietoa kaiuttimesta A: VIRTA PÄÄLLE/POIS PÄÄLTÄ B: LINE IN (Aux in) -liitäntä C: USB DC 5V D: LATAUKSEN MERKKIVALO E: ÄÄNENVOIMAKKUUS F: "PAINIKE " (Bluetooth-tila: Handsfree- v a s t a a min e n / H and

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot