Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg"

Transkriptio

1 9/ Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-20:05 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare SoTe-talon kokoushuone 1 (3krs.) Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Nyberg Kasper 17:00-20:05 pj./ordf. Saarnio Sini-Pilvi 17:00-20:05 jäsen/medlem Albrecht Kenneth 17:00-20:05 jäsen/medlem Nokelainen 17:00-20:05 jäsen/medlem Ann-Christin Vestman Heikki 17:00-20:05 jäsen/medlem Juhani Rantala 17:00-20:05 varajäsen/ersättare 83-85, Pauliina Tapio 17:00-20:05 varajäsen/ersättare Virtanen Tapio 17:00-20:05 kh:n edust/kst:s repres Muu/Övriga Upola Ulla-Maija 17:00-20:05 esittelijä/föredragare Ruponen Vesa 17:00-20:05 asiantuntija/sakkunnig Myllyvirta Ilari 17:00-20:05 asiantuntija/sakkunnig Poissa/Frånvarande Lehvonen Simo jäsen/medlem Buddas Pirkko jäsen/medlem Päivämäärä Datum Allekirjoitukset Underskrift Käsitellyt asiat Ärenden Päivämäärä Datum Pöytäkirjan tarkastus justering Pöytäkirja nähtävänä et framlagt Puheenjohtaja/Ordförande Kasper Nyberg Pöytäkirjantarkastaja/juste rare Nokelainen Ann-Christin Pöytäkirjanpitäjä/förare Uí Shúilleabháin Sofia Pöytäkirjantarkastaja/justera re Saarnio Sini-Pilvi Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

2 9/ Luettelo käsitellyistä asioista/ärendeförteckning Otsikko/Rubrik Sivu/Sida 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 84 Pöytäkirjantarkastajien valinta / Val av protokolljusterare 4 85 Esityslistan hyväksyminen / Godkännande av föredragningslistan 5 86 Rakennuslupa /Bygglov R, Hopeapajukuja 1, kerrostalo ja Toimenpidelupa/Åtgärdstillstånd T, Hopeapajukuja 2, LPA-alue 87 Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun Viranhaltijapäätökset / Tjänstemannabeslut Ilmoitusasiat / Delgivningar Rakennusvalvonnan työtilat / Byggnadstillsynens lokaliteter 24 Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

3 9/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus / Sammanträdets laglighet och beslutförhet RAKYMP 83 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Päätös Kokous todettiin laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Beslut Sammanträdet konstateras vara i laglig ordning sammankallat och b Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

4 9/ Pöytäkirjantarkastajien valinta / Val av protokolljusterare RAKYMP 84 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Päätös Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Ann-Christin Nokelainen ja Sini-Pilvi Saarnio. Beslut Till protokolljusterare valdes Ann-Christin Nokelainen och Sini-Pilvi Saarnio. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

5 9/ Esityslistan hyväksyminen / Godkännande av föredragningslistan RAKYMP 85 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Päätös ympäristövaliokunta hyväksyi yksimielisesti esityslistan asiat. Beslut Byggnads- och godkände enhälligt föredragningslistan ärenden. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

6 9/ Rakennuslupa /Bygglov R, Hopeapajukuja 1, kerrostalo ja Toimenpidelupa/Åtgärdstillstånd T, Hopeapajukuja 2, LPA-alue 34/ /2017 RAKYMP 86 ympäristövaliokunta/ Byggnads- och Valmistelija/Beredare: rakennusvalvontapäällikkö/byggnadstillsynschef Ulla-Maija Upola, ulla-maija.upola(at)sipoo.fi Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Rakentamista ohjaava asemakaava Rakennus sijoittuu Nikkilään, Itäisen Jokipuisto I asemakaavan muutosalueelle (ent. sairaala-alue, N 34, tullut voimaan ) Uudensillantien ja Hopeapajukujan kulmaukseen kortteliin Tälle yleisten rakennusten korttelialueella tai vaihtoehtoisesti asuinkerrostalojen korttelialueella (Y/AK), on edellytetty rakennus suojeltavaksi ulkoasun osalta (sr-2) sekä piha-alueet pääosin suojeltavina alueen osina, jotka tulee säilyttää aitaamattomina. Toimitilojen ja palvelutilojen rakennusala kaavakartalla on osoitettu matalamman rakennusosan osalle sekä lisäksi korkeamman rakennusmassan alakerrokseen saa kaavamääräyksen mukaan sijoittaa asumista häiritsemättömiä palvelutiloja. Jokipuiston alue on myös laajasti arvotettu valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Rakennusoikeutta korttelissa on k-m k-m2 ja enimmäiskerrosluku vaihtelee kahdesta viiteen kerrokseen nykytilanteen mukaisesti. Korttelialueen autopaikat on kaavassa esitetty sijoitettavaksi rakennuksen länsipuolelle sekä Hopeapajukujan toiselle puolelle autopaikkojen korttelialueelle (LPA). Rakennushanke poikkeaa käyttötarkoituksen osalta siten, että rakennukseen on suunniteltu ainoastaan asuntoja ja niihin liittyviä aputiloja sekä lisäksi autopaikkojen osalta ei ole osoitettu sellaista määrää kuin asemakaavassa on edellytetty; poikkeamiset käsitellään vähäisinä kaavoituksen myönteisen lausunnon pohjalta tämän rakennusluvan yhteydessä. Rakennushanke/ Hopeapajukuja 1 Jokipuiston sairaala-alueen vanha, vuonna 1955 valmistunut hallintorakennus sijoittuu näkyvästi alueen reunalle ja on ollut vuosia tyhjillään ja ilkivallan kohteena. Kunta on myynyt rakennuksen ja sitä ympäröivän maa-alueen eli kiinteistön Sisco Oyj:lle Kauppakirjaan on kirjattu ostajan eduksi purkava ehto mm. rakennuksen käyttötarkoitukseen ja rakennuslupapäätöksen myöntämisajankohtaan liittyen. As Oy Nikkilän Hopeapaju/ Sisco Oyj hakee rakennuslupaa käyttötarkoituksen muutokselle hallintorakennuksesta

7 9/ Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: asuinrakennukseksi. Rakennuksessa on päädyssä kaksikerroksinen osa ja varsinainen massa, joka on viisikerroksinen. Rakennukseen on suunniteltu 71 asuntoa, talovarastot, saunatilat, pyykkitupa sekä tekniset tilat. Kerrosalaksi muodostuu muutostöiden myötä 4739 k-m2 ja rakennusoikeudelliseksi kerrosalaksi 4525 k-m2. Asunnot ovat yksiöitä (26 m2-46 m2) ja kolmen huoneen ratkaisuja (57 m2-84 m2). Julkisivut kunnostetaan, mutta muutoksia ei julkisivuihin tehdä ovien uusimista lukuunottamatta. Asuntojen jätehuolto keskitetään jätekatokseen, joka sijaitsee piha-alueen reunalla. Autopaikat sijoittuvat kaavan mukaiselle paikoitusalueelle rakennuksen piha-alueelle sekä Hopeapajukujan toiselle puolelle. Autopaikkojen korttelialue/hopeapajukuja 2 Osa asuinrakennuksen autopaikoista sijoittuu asemakaavan mukaiselle LPA-alueelle, joka on kaavassa varattu tämän korttelin käyttöön. Kauppakirjassa on sovittu alueen vuokraamisesta kunnan ja yhtiön välillä; vuokralainen on sitoutunut toteuttamaan alueen ja vastamaan sen ylläpidosta. Alue on osa valtakunnallisesti arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä ja alueen reunaan tulee kaavamääräyksen mukaan toteuttaa alue, jolle on kehitettävä puista ja pensaista tiheä reunavyöhyke. Lausunnot hankkeesta Rakennushankkeesta sekä erillisestä autopaikoitusalueesta on pyydetty lausunnot pelastusviranomaiselta, kaavoitukselta ja Porvoon museolta. Lausunnonantajat puoltavat hanketta ehdollisena. Liitteet / Bilagor Liite 1 / 86. RAKYMP: Rakennuslupa_ R Kerrostalo Liite 2 / 86. RAKYMP: Toimenpidelupa_ T Paikoitusalue Rakennusvalvontapäällikön ehdotus ympäristövaliokunta päättää myöntää rakennusluvan asuinkerrostalolle sekä siihen liittyvälle paikoitusalueelle Itäisen Jokipuiston asemakaava-alueella kortteliin 5001 liitteen 1 ja 2 mukaisesti. Byggnadstillsynschefens förslag Byggnads- och beviljar lov för de ansökta byggprojektet (ett höghus och en parkeringsplats i Östanåparken detaljplanområdet kvarteret 5001) i enlighet med bilagor 1 och 2. Juhani Rantala ilmoitti olevansa alueella toimivan asukasyhdistyksen puheenjohtajana esteellinen ja poistui paikalta/kokouksesta asian käsittelyn ajaksi, eikä osallistunut asian

8 9/ käsittelyyn. Juhani Rantala anmälde jäv på grund av ordförandeskap i områdets boendeförening och lämnade mötet/sin plats under tiden då ärendet behandlades och deltog inte i behandlingen av ärendet. Päätös ympäristövaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Beslut Byggnads- och godkände enhälligt föredragandens förslag. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

9 9/ Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun 1646/ /2016 RAKYMP 59 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Valmistelija/Beredare: rakennusvalvontapäällikkö/byggnadstillsynschef Ulla-Maija Upola, ulla-maija.upola(at)sipoo.fi Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Rakennusjärjestyksen uudistamisen tavoitteet Rakennusjärjestyksen uudistaminen on aika ajoin tarpeellista, sillä maankäyttöä ja rakentamista koskevassa lainsäädännössä tapahtuu jatkuvasti muutoksia. Myös nykyisen, pääosin vuonna 2005 voimaan tulleen rakennusjärjestyksen soveltamisesta saatujen kokemusten pohjalta on noussut esiin tarkistamistarpeita sekä selkiyttämisien että muutoksien osalta. Rakennusjärjestystä on tarkoitus kehittää toimivana ja ajantasaisena työvälineenä rakentamisen ohjauksessa: rakennusjärjestyksen tavoitteena on edistää suunnitelmallista ja alueelle sopivaa rakentamista, kulttuuri- ja luonnonarvojen huomioon ottamista sekä hyvän elinympäristön toteutumista ja säilyttämistä. Rakennusjärjestyksellä on myös mahdollisuus kehittää omaleimaisuutta ottamalla huomioon kunnan eri alueiden paikallisten olojen arvot ja ominaispiirteet mm. osana rakentamisen ohjausta, suunnittelua, toteutusta ja ylläpitoa. Rakennusjärjestys on maankäyttö- ja rakennuslakia sekä maankäyttö- ja rakennusasetusta ja kunnan kaavoja täydentävä asiakirja. Rakennusjärjestys osoittaa kunnan tavoitteet ja vaatimukset rakentamiselle ja antaa muita sääntöjä täydentävää tietoa rakentajille ja suunnittelijoille. Eri toimenpiteiden luvanvaraisuus myös määritellään rakennusjärjestyksessä. On syytä muistaa, että rakennusjärjestyksessä olevia määräyksiä ei sovelleta, jos oikeusvaikutteisessa yleiskaavassa, asemakaavassa tai Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on asiasta toisin määrätty. Rakennusjärjestyksen määräyksistä voidaan poiketa MRL 171 :n poikkeamista koskevan toimivallan ja MRL 172 :n poikkeamisen edellytysten mukaisesti; lisäksi vähäinen poikkeaminen on mahdollista rakennusluvan yhteydessä MRL 175 :n mukaisesti. Ohjausryhmän ja työryhmän työskentely

10 9/ Kunnanhallitus on kokouksessaan ja asettanut rakennusjärjestyksen uudistamisprojektiin ohjausryhmän. Ohjausryhmän kokoonpano on seuraava: Heikki Vestman (pj), Kaj Lindqvist, Tapio Virtanen, Clara Lindqvist, Jari Hursti, Sami Virpiö ja Tim Kankfelt. ympäristövaliokunnan pöytäkirjaotteen mukaisesti rakennusjärjestys laaditaan työryhmän toimesta ja ohjausryhmän ohjauksessa. Työryhmän kokoonpano uudistustyössä on seuraava: Jarkko Lyytinen/kaavoitus, Christel Kyttälä (Eeva Somerkoski saakka)/ympäristönsuojelu Ari Sirkka/ympäristönsuojelu ja rakennusvalvonta sekä rakennusvalvonnasta Jenny Isaksson, Petri Isokoski ( saakka), Staffan Mickos, Mikael Sundström, Tytti Mäntyoja, Vesa Ruponen ja Ulla-Maija Upola (hankkeen vastuullinen valmistelija). Rakennusjärjestyksen uudistaminen alkoi ohjausryhmän ja työryhmän yhteisellä tavoitekeskustelulla. Tavoitekeskustelun jälkeen työryhmä laati alustavan luonnoksen rakennusjärjestykseksi sekä seuraavaan kokoukseen varsinaisen luonnoksen; molemmissa kokouksissa ohjausryhmä ja työryhmä kävivät versioita tiiviisti yhdessä läpi. Ohjausryhmän ja työryhmän työskentely luonnoksen aikaansaamiseksi on ollut aktiivista, kiitettävää ja hedelmällistä: keskustelun kautta on löytynyt yhteistä ymmärrystä ja on tehty myös runsaasti kompromisseja puolin ja toisin. Rakennusjärjestysluonnos Liitteenä on luonnos Sipoon kunnan rakennusjärjestykseksi, jonka ko. hankkeen työryhmä on laatinut ohjausryhmän ohjauksessa. Työskentelyn seurauksena jäi mielipide-eroja ja niiden seurauksena kirjattiin neljään eri kohtaan vaihtoehtoiset muotoilut rakennusjärjestyksen määräyksen sisällöksi. Kohdat ja niiden vaihtoehtoiset sisällöt ovat seuraavat: Sivuasunto: VE A. Luku "Vähintään m²:n suuruiselle rakennuspaikalle voi rakentaa enintään 100 k-m²:n suuruisen sivuasunnon. Tätä pienemmälle rakennuspaikalle saa rakentaa enintään 50 k-m²:n suuruisen sivuasunnon. Rakennuksen tulee kuulua samaan pihapiiriin päärakennuksen kanssa ja pääsääntöisesti hyödyntää samoja teknisiä järjestelmiä (talousvesi, jäteveden käsittely) ja tieliittymää kuin päärakennus. Sivuasuntoon saa rakentaa kellarin. Sivuasunto ja pääasunto muodostavat yhdessä yhden rakennuspaikan." (sama luku esitettiin sisällytettävän ranta-aluetta koskevaan 4.3 Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

11 9/ lukuun) VE B. Luku "Sivuasunnolla tarkoitetaan asuntoa, joka liittyy toiminnallisesti ns. pääasuntoon. Sivuasunto on tarkoitettu elinkaariasumisen tukemiseen. Sivuasunto ja pääasunto muodostavat yhdessä yhden rakennuspaikan. Muulla kuin meren, järven taikka Sipoon- ja Keravanjoen pääuoman ranta-alueella voi rakentaa enintään 100 k-m²:n suuruisen sivuasunnon vähintään m²:n suuruiselle rakennuspaikalle. Olemassa olevaan rakennukseen rakennettava sivuasunto saa olla huoneistoalaltaan enintään 70 m². Sivuasunto saa olla korkeintaan yksi kerroksinen eikä siinä saa olla kellaria. Kiellosta rakentaa kellari voidaan poiketa, mikäli sen rakentaminen rinteeseen sijoittuvaan sivuasuntoon on maastollisesti perusteltua. Kulku kellariin tulee tällöin tapahtua vain ulkokautta ja kellariin saa sijoittaa vain varasto- ja teknisiä tiloja. Sivuasunnon ullakkokerrokseen ei saa sijoittaa kerrosalaan luettavaa tilaa. Sivuasunto tulee suunnitella liikuntaesteettömäksi. Rakennuksen tulee kuulua samaan pihapiiriin päärakennuksen kanssa ja hyödyntää samaa tieliittymää ja pääsääntöisesti samoja teknisiä järjestelmiä kuin päärakennus. Sivuasunto ja päärakennus muodostavat kokonaisuuden, jota ei maanmittaustoimituksella saa erottaa itsenäisiksi kiinteistöiksi. Mikäli rakennusjärjestyksen tai yleiskaavan erottamiskiellosta huolimatta pääasunto ja sivuasunto kiinteistönmuodostamislain 33 :n perusteella myöhemmin erotetaan itsenäisiksi kiinteistöiksi, ei tämä vaikuta rakennuspaikkojen lukumäärään. Mahdollisen lohkomisen jälkeen kyse on edelleen yhdestä rakennuspaikasta. Sivuasunnon sijoittuminen päärakennuksen kanssa samaan pihapiiriin on osoitettava asemapiirroksessa. Rakennukset sijaitsevat samassa pihapiirissä, mikäli rakennukset, autopaikoitus, oleskelupiha ja pihan järjestelyt muutoinkin muodostavat yhtenäisen, kiinteistöjaotuksesta riippumattoman kokonaisuuden. Sivuasunnon rakentamismahdollisuus ei koske lomarakentamista." Maalämpökaivot ja -piirit pohjavesialueella: Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

12 9/ VE A. Luku 5.3 ja maalämpöjärjestelmän lupamenettelyn osalta luku 2.2./taulukko "Maalämpöjärjestelmää ei tule pääsääntöisesti sijoittaa 500 m lähemmäs pohjavedenottamoa." Asemakaava-alueen ulkopuolella sekä maalämpökaivojen että maalämpöpiirin rakentaminen tulee hoitaa ilmoitusmenettelyn kautta. VE B. Luku 5.3 ja maalämpöjärjestelmän lupamenettelyn osalta luku 2.2./taulukko "Maalämpöjärjestelmää ei tule sijoittaa pohjavesialueen muodostumisalueelle, 500 metriä lähemmäs vedenottamoa, vesilain mukaiselle suoja-alueelle taikka sellaiselle taajaan rakennetulle alueelle, joka sijoittuu pohjavesialueelle. Uusia maalämpökenttiä ei ole sallittua rakentaa pohjavesialueelle. Sijoitettaessa maalämpöjärjestelmä pohjavesialueen muille, kuin edellä mainituille osille, tulee maalämpöjärjestelmän asentamisessa käyttää pohjavesialueelle soveltuvaa tekniikkaa ja suojausratkaisuja." Asemakaava-alueen ulkopuolella sekä maalämpökaivojen että maalämpöpiirin rakentaminen tulee arvioida toimenpideluvan kautta. Maisema ja luonnonympäristö: VE A. Luku "Rakentamisessa on mahdollisuuksien mukaan säästettävä arvokkaita kasvillisuuden reunavyöhykkeitä, luonnon merkittäviä kauneusarvoja ja erikoisia luonnonesiintymiä kuten siirtolohkareita." VE B. Luku "Rakentamisessa on säästettävä arvokkaita kasvillisuuden reunavyöhykkeitä, luonnon merkittäviä kauneusarvoja ja erikoisia luonnonesiintymiä, kuten siirtolohkareita ja kauniita yksittäispuita. " Pientalon olemassa olevan katetun terassin tai parvekkeen lasittaminen: VE A. Luku 2.1/taulukko Asemakaava-alueilla ei edellytetä näiden osalta mitään lupamenettelyä. VE B. Luku 2.1/taulukko Asemakaava-alueella edellytetään ilmoitusmenettelyä. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

13 9/ Liitteenä olevaan rakennusjärjestysluonnokseen on kirjattu vaihtoehdoista B-versiot; vaihtoehtoja B perustellaan seuraavasti: Sivuasunto: Sivuasunnon määräystä on tarkoituksenmukaista ohjata nykyistä tiukemmin erityisesti sijoittelun osalta, mikä varmistaisi paremmin ja aidosti useamman sukupolven asumisen samalla rakennuspaikalla. Nykyisen rakennusjärjestyksen mukainen määräys ja sen tulkinta on johtanut sekä epärehellisten sivuasuntojen syntymiseen että sitä kautta Uudenmaan ELY-keskuksen oikaisuvaatimuksiin ja valituksiin hallinto-oikeuteen. Kunnan tulee ohjata tiiviimpi rakentaminen yksityiskohtaisella kaavalla eikä yksittäisen lupaharkinnan kautta. Yhdyskuntarakenteen hajautuminen ja haitan aiheuttaminen kaavoitukselle ei ole kunnan etu; yksittäisille maanomistajille eikä luvan hakijoille tule myöskään antaa turhaa toivoa toisen rakennuspaikan muodostamisesta, vaan selkeästi määräyksillä ohjata useampaa sukupolvea tukevaan sivuasunnon rakentamiseen. Maalämpökaivot ja -piirit pohjavesialueella: Laatimisprosessin aikana työryhmä on esittänyt pohjavesialueella maalämpökaivojen ja -piirien rakentamisen ohjauksen siirrettävän ympäristönsuojelumääräyksiin; perusteluna Kuntaliiton ohjeistus (Opas rakennusjärjestyksen laatimiseen/suomen Kuntaliitto 2013; luku 3.5. Maalämpökaivot): "Kun kieltämisen tarpeen perusteena on ympäristön pilaantumisen ehkäiseminen, kiellot annetaan ympäristönsuojelumääräyksissä."; tähän ei kuitenkaan päädytty ohjausryhmän vastustuksen vuoksi. Perustelut maalämpöjärjestelmien rajoittamiselle pohjavesialueilla perustuvat ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen. Toisaalta kyse on toimenpiteestä, jonka luvanvaraisuudesta säädellään maankäyttö- ja rakennuslaissa. Määräyksen sijoitus on makuasia ja ohjausryhmän vaadittua sen sisällyttämistä rakennusjärjestykseen, on työryhmä katsonut tarpeelliseksi kirjata määräykseen selkeästi rajoitukset pohjavesialueella. Tärkeää on, että määräys on riittävän informatiivinen ja sen sisältö mahdollisimman tehokkaasti tavoittaa maalämpöjärjestelmän toteutushanketta suunnittelevan kuntalaisen. Maalämpöjärjestelmien (maalämpökaivo ja maapiiri) ympäristöriskit liittyvät lähinnä pohjaveteen ja sijoittamista koskevat rajoitukset ovat tarpeen pohjaveden suojelemiseksi. Lämmönsiirtonesteinä käytettävät kemikaalit voivat pohjaveteen kulkeutuessaan aiheuttaa pohjavedessä suoria muutoksia tai reagoida maaperän mineraalien kanssa vaikuttaen haitallisesti pohjaveteen. Maalämpökaivoa Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

14 9/ porattaessa on vaarana puhkaista orsivesikerroksen alapuolella oleva savikerrostuma, jolloin orsivesikerroksen pinta voi laskea tai paineellinen pohjavesi nousta orsivesikerrokseen. Porareiällä voi myös olla vaikutusta pohjaveden virtaussuuntaan ja virtausolosuhteisiin. Maalämpökaivojen toteuttaminen pohjavesialueilla, siltä osin kun se on sallittua, edellyttää eritystoimenpiteitä kuten esim. sähkönjohtavuuden tai pohjaveden kloridipitoisuuden seuraamista porauksen yhteydessä, kaivon teräksisen suojaputken upottamista vähintään 6 metrin syvyyteen kiinteään kallioon ja muovisen eristysputken upottamista tätä syvemmälle, putkiston kunnon tarkistamista koeponnistamalla ennen keruuputken laittamista ja sen jälkeen sekä vuodonilmaisimen asentamista. Maalämpöjärjestelmien toimenpideluvanvaraisuus katsotaan tarpeelliseksi valvonnan (riittävät suojaetäisyydet) ja järjestelmän sijainnin tarkan koordinaattitiedon saamiseksi (myös sijainnin muutokset). Sijaintitieto on oleellinen niin jälkivalvonnan näkökulmasta kuin uusien käsiteltävien lupahakemusten käsittelyn yhteydessä. Ilmoitusmenettelyllä ei tätä tietoa ole samalla tarkkuudella ja kattavuudella mahdollista kerätä. Pohjavesialueiden osilla, joilla maalämpöjärjestelmien toteuttaminen on pääsääntöisesti sallittua, saattaa esiintyä sellaisia erityspiirteitä, jotka vaativat asian tarkempaa tarkastelua. Ilmoitusmenettelylle annettu määräaika on varsin lyhyt, jolloin rakennusvalvonnan reagointiaika jää kohtuuttoman lyhyeksi. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Maisema ja luonnonympäristö: Sanaparin "mahdollisuuksien mukaan" lisääminen lauseeseen antaa rakentajalle mahdollisuuden kevyinkin perustein tuhota maisemaa ja luonnonympäristöä. Maiseman ja luonnonympäristön tuhoaminen on lähes poikkeuksetta myös peruuttamatonta tai ainakin hyvin hitaasti korjaantuvaa. Maisema ja luonnonympäristöarvot ovat sellaisia, joita lähes jokainen kuntalainen arvostaa. Myös kauniita yksittäispuita löytyy Sipoostakin, eikä niitä tule perusteettomasti kaataa. Pientalon olemassa olevan katetun terassin tai parvekkeen lasittaminen: Katetun terassin tai parvekkeen lasitusta pientaloissa tulee seurata ilmoitusmenettelyn kautta. Ilmoitus on luvan hakijalle kevyin mahdollinen menettely, ja tarvittaessa rakennusvalvonnalla on mahdollisuus edellyttää ilmoituksen sijaan toimenpidelupaa/rakennuslupaa. Lasittamisessa voi olla erityisehtoja

15 9/ Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: ja rajoituksia rakennuksen sijainnista johtuen. Suunnitelmissa tulee ottaa huomioon paloturvallisuuden säädösten, sadeveden poiston ja ääneneristävyysvaatimusten toteutuminen. Lasituksen kiinteydestä/avattavuudesta johtuen se voi vaikuttaa myös rakennuksen kerrosalaan, jolle asemakaavoissa annetaan ylärajat ja jonka käyttämistä seurataan rekisterissä. Lasitetun tilan tulee olla myös luonnollinen osa rakennuksen arkkitehtuuria ja muodostuvaa ympäristökuvaa. Rakennusjärjestyksen uudistamisen eteneminen Rakennusjärjestys laaditaan vuorovaikutteisesti kaavaprosessin tavoin. Osallisia ovat kaikki Sipoon kunnan asukkaat, kunnan alueella toimivat yhteisöt ja yritykset, maanomistajat, kiinteistönomistajat sekä kaikki ne, joiden oloihin rakennusjärjestys saattaa merkittävästi vaikuttaa, sekä eri viranomaiset, joiden toimialaa rakennusjärjestyksessä käsitellään (MRL 62 ). Rakennusjärjestysluonnos tullaan asettamaan julkisesti nähtäville ja nähtävillä oloaikana saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin laaditaan ohjaus- ja työryhmän toimesta vastineet sekä tehdään niiden pohjalta perustellut muutokset luonnokseen. Näin syntyvä rakennusjärjestysehdotus tuodaan käsittelyyn kunnanhallitukseen ja asetetaan uudelleen nähtäville, mikä mahdollistaa uusien lausuntojen ja ehdotusvaiheen muistutusten jättämisen. Lausunnot ja muistutukset käsitellään ja niillä on mahdollisuus myös tässä vaiheessa vaikuttaa rakennusjärjestyksen sisältöön. Rakennusjärjestys viedään ehdotusvaiheen nähtävillä olon jälkeen kunnanvaltuustoon hyväksyttäväksi. Liite 01/ 59 RAKYMP: Rakennusjärjestysluonnos Rakennusvalvontapäällikön ehdotus ympäristövaliokunta päättää hyväksyä vaihtoehdoilla B kirjatun ja liitteen 1 mukaisen rakennusjärjestysluonnoksen ja asettaa sen luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti 30 vrk ajaksi sekä pyytää luonnoksesta lausunnot viranomaisilta, yhdistyksiltä ja yhteisöiltä, joiden toimialaa rakennusjärjestys koskee sekä lisäksi naapurikunnilta. Byggnadstillsynschefens förslag Byggnads- och beviljar att godkänna utkastet till byggnadsordningen i enlighet med alternativ B och bilagan 1 och ställa den ut enligt med MBF 30 för 30 dygner och be utlåtande av de myndigheter vars verksamhetsområde behandlas vid

16 9/ beredningen, samfund och företag som verkar inom kommunen och grannkommuner. Tim Kankfelt esitti vaihtoehtoisen ehdotuksen, että rakennus- ja ympäristövaliokunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen rakennusjärjestysluonnoksen vaihtoehdoilla A muutettuna ja asettaa sen luonnoksena nähtäville MRA 30 mukaisesti 30 vrk ajaksi sekä pyytää luonnoksesta lausunnot viranomaisilta, yhdistyksiltä ja yhteisöiltä, joiden toimialaa rakennusjärjestys koskee sekä lisäksi naapurikunnilta. Kimmo Virtanen kannatti Tim Kankfeltin ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että esittelijän ehdotuksen lisäksi oli tehty yksi kannatettu ehdotus. Hän ehdotti seuraavaa äänestysmenettelyä: Esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät "jaa" ja Kankfeltin ehdotusta kannattavat äänestävät "ei". Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kädennostoäänestyksessä annettiin 1 "jaa" -ääntä (Saarnio) ja 5 "ei" -ääntä (Kankfelt, Tamminen, Virtanen, Granqvist, Nygren) Puheenjohtaja totesi, että valiokunta oli äänin 1-5 päättänyt hyväksyä Kankfeltin ehdotuksen. Päätös ympäristövaliokunta hyväksyi äänin 1-5 Kankfeltin ehdotuksen Beslut Byggnads- och godkände Kankfelts förslag med rösterna 1-5. RAKYMP ympäristövaliokunta / Byggnads- och Valmistelija/Beredare: rakennusvalvontapäällikkö/byggnadstillsynschef Ulla-Maija Upola, ulla-maija.upola(at)sipoo.fi Rakennusjärjestysluonnos on ollut maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukaisesti nähtävillä välisenä aikana. Asukastilaisuus rakennusjärjestyksen uudistamisesta järjestettiin vanhalla kunnantalolla. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

17 9/ Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Luonnoksesta pyydettiin lausunnot viranomaisilta, yhdistyksiltä ja yhteisöiltä, joiden toimialaa rakennusjärjestys koskee sekä naapurikunnilta. Luonnoksesta saatiin 20 lausuntoa sekä 5 mielipidettä. Ohjausryhmän ja työryhmän työskentely Saatujen lausuntojen ja mielipiteiden pohjalta rakennusjärjestyksen muutosprosessia jatkettiin syksyllä Maankäyttö- ja rakennuslain muutosten takia todettiin tarkoituksenmukaiseksi odottaa lakimuutosten voimaantuloa. Ohjausryhmä päätti pitämässään kokouksessa siirtää rakennusjärjestysehdotuksen laatimisen työryhmältä konsultin tehtäväksi. Kilpailutuksen jälkeen konsultiksi on valittu Sitowise, joka työstää rakennusjärjestysehdotuksen, vastineet annettuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin sekä tarvittavat selvitykset rakennusjärjestysehdotuksen pohjaksi. Kunnanhallitus on valtuustokauden vaihtumisen johdosta valinnut uuden ohjausryhmän (ohjausryhmä rakentamisen joustavoittamiseksi). Samalla ohjausryhmän toimialaa on laajennettu koskemaan rakennusjärjestyksen uudistamisen lisäksi rakentamiseen ja kaavoittamiseen liittyvien muiden määräyksien tarkastelun. Ohjausryhmän tavoitteena on kunnanhallituksen päätöksen mukaan kunnan toimintaa ohjaavien kuntastrategian arvojen toteuttaminen. Ohjausryhmään on nimetty seuraavat henkilöt: Heikki Vestman, puheenjohtaja Kaj Lindqvist, varapuheenjohtaja Tapio Virtanen Clara Lindqvist Sini-Pilvi Saarnio Jari Hursti Juhani Rantala Kasper Nyberg Päätösehdotuksen ja liiteaineiston toimittaminen Ohjausryhmän kokouksessaan laatiman aikataulun mukaisesti konsultin tulee toimittaa ohjausryhmälle työversio rakennusjärjestysehdotuksesta perjantaina kello mennessä. Ohjausryhmän asiaa käsittelevä kokous pidetään maanantaina kello alkaen. Ohjausryhmän asettaman aikataulun perusteella asia on tarkoitus käsitellä

18 9/ rakennus- ja ympäristövaliokunnan kokouksessa Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin sekä niiden pohjalta tehdyt muutokset rakennusjärjestysluonnokseen sekä päättää, esittääkö rakennus- ja ympäristövaliokunta kunnanhallitukselle rakennusjärjestysehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville maankäyttö- ja rakennusasetuksen 6 :n mukaisesti. Aikataulun takia rakennusvalvontapäällikön päätösehdotus sekä siihen liittyvä liiteaineisto toimitetaan valiokunnalle viimeistään kokouksessa. Rakennusjärjestyksen työversio ja siihen liittyvä liiteaineisto on käsitelty ohjausryhmän kokouksessa Rakennusjärjestysluonnokseen on tehty liitteessä 2 kirjatut ja perustellut muutokset ja näin saatu liitteenä 3 oleva rakennusjärjestysehdotus. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Liitteet / Bilagor Liite 1 / 87. RAKYMP: Vastineet rakennusjärjestysluonnoksesta annettuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin Liite 2 / 87. RAKYMP: Luonnosvaiheen jälkeen muutetut määräykset ja niiden perustelut Liite 3 / 87. RAKYMP: Rakennusjärjestysehdotus Liite 4 / 87. RAKYMP: Vaikutusten arviointi -raportti Liite 5 / 87. RAKYMP: Laskentaliite Vaikutusten arviointi -raporttiin liittyen Liite 6 / 87. RAKYMP: Muistio rakennusjärjestyksen lainmukaisuudest Liite 7 / 87. RAKYMP: Sini-Pilvi Saarnion eriävä mielipide Rakennusvalvontapäällikön ehdotus ympäristövaliokunta päättää - Hyväksyä rakennusjärjestysluonnoksesta annettuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin laaditut vastineet sekä vastineiden pohjalta tehdyt muutokset rakennusjärjestysluonnokseen sekä lisäksi muut liitteessä 2 perustellut muutokset siten muutettuna, että sivuasuntoa koskevan määräyksen osalta käytetään luonnosvaiheessa esitettyä määräystä VE B - Esittää kunnanhallitukselle, että rakennusjärjestysehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 6 :n mukaisesti julkisesti nähtäville ja pyydetään lausunnot osallistumis- ja

19 9/ arviointisuunnitelman mukaisesti. Byggnadstillsynschefens förslag Byggnads- och beslutar att - Godkänna bemötandena som utarbetats till utlåtandena och åsikterna om utkastet till byggnadsordningen samt ändringarna i utkastet till byggnadsordningen som gjorts utifrån dessa samt de övriga ändringarna som motiverats i bilaga 2 med ändringen att man för bestämmelsen som gäller sidobostad använder den bestämmelse som föreslagits i utkastskedet, VE B - Föreslå kommunstyrelsen att förslaget till byggnadsordning läggs fram till offentligt påseende enligt 6 i markanvändnings- och bygglagen och att utlåtanden begärs enligt planen för deltagande och bedömning. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat: Heikki Vestman ehdotti että rakennus- ja ympäristövaliokunta päättää: - Hyväksyä rakennusjärjestysluonnoksesta annettuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin laaditut vastineet sekä vastineiden pohjalta tehdyt muutokset rakennusjärjestysluonnokseen sekä lisäksi muut liitteessä 2 perustellut muutokset. - Esittää kunnanhallitukselle, että rakennusjärjestysehdotus asetetaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 6 :n mukaisesti. Perustelu: Sen lisäksi, mitä perustelumuistiossa, vastineissa ja vaikutusarvioinnissa on esitetty, perusteluna ohjausryhmän esityksessä pitäytymiselle viitataan Sipoon lainvoimaisen yleiskaava 2025 sallimaan asukasmäärän lisäykseen kyliin ja haja-asutusalueille. Juhani Rantala kannatti Heikki Vestmanin ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että esittelijän ehdotuksen lisäksi oli tehty yksi kannatettu ehdotus. Hän ehdotti seuraavaa äänestysmenettelyä: Esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät "jaa" ja Vestmanin ehdotusta kannattavat äänestävät "ei". Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kädennostoäänestyksessä annettiin 1 "jaa" -ääntä (Saarnio) ja 6 "ei -ääntä (Nyberg, Albrecht, Nokelainen, Vestman, Rantala, Tapio). Puheenjohtaja totesi, että valiokunta oli äänin 6-1 päättänyt hyväksyä Vestmanin ehdotuksen. Lisäksi rakennus- ja

20 9/ ympäristövaliokunta valtuutti esittelijän tekemään teknisiä korjauksia rakennusjärjestysehdotukseen. Heikki Vestman föreslog att byggnads- och beslutar att: - Godkänna bemötandena som utarbetats till utlåtandena och åsikterna om utkastet till byggnadsordning samt ändringarna i utkastet till byggnadsordningen som gjorts utifrån dessa samt de övriga ändringarna som motiverats i bilaga 2. - Föreslå kommunstyrelsen att förslaget till byggnadsordning läggs fram till offentligt påseende enligt 6 i markanvändnings- och bygglagen. Motivering: I tillägg till vad som föreslagits i motiveringspromemorian, bemötandena och konsekvensbedömningen, hänvisar man i motiveringen till att hålla sig till styrgruppens förslag till den befolkningsökning som i Sibbos lagakraftvunna generalplan 2025 tillåts för byar och glesbygdsområden. Juhani Rantala understödde Heikki Vestmans förslag. Ordföranden konstaterade att det förutom föredragandens förslag förelåg ett understött förslag. Han föreslog följande omröstningsproposition: "Ja" röstar de som understöder föredragandens förslag och "nej" de som understöder Vestmans förslag. Förslaget godkändes enhälligt. Vid omröstning genom handuppräckning gavs 1 "ja"-röst (Saarnio) och 6 "nej"-röster (Nyberg, Albrecht, Nokelainen, Vestman, Rantala, Tapio). Ordföranden konstaterade att utskottet med rösterna 6-1 beslutat godkänna Vestmans förslag. Därtill befullmäktigade byggnads- och föredraganden att göra tekniska korrigeringar i byggnadsordningen. Päätös ympäristövaliokunta hyväksyi äänin 6-1 Vestmanin ehdotuksen. Lisäksi rakennus- ja ympäristövaliokunta valtuutti esittelijän tekemään teknisisä korjauksia rakennusjärjestysehdotukseen. Merkittiin pöytäkirjaan, että Sini-Pilvi Saarnio ilmoitti eriävän mielipiteen. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

21 9/ Beslut Byggnads- och godkände Vestmans förslag med rösterna 6-1. Därtill befullmäktigade byggnads- och föredraganden att göra tekniska korrigeringar i byggnadsordningen. Antecknades i protokollet att Sini-Pilvi Saarnio meddelade avvikande mening till beslutet. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

22 9/ Viranhaltijapäätökset / Tjänstemannabeslut RAKYMP 88 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Seuraavat viranhaltijat ovat lähettäneet päätöksensä: Följande tjänstemän har avsänt sina beslut: Ympäristönsuojelupäällikkö/Miljövårdschef - Rakennusvalvontapäällikkö/Byggnadstillsynschef Rakennusluvat/Bygglov / Suunnittelutarveratkaisut/planeringsbehov: , , , Päätös ympäristövaliokunta merkitsee päätökset tiedoksi. Beslut Byggnads- och antecknar besluten för kännedom. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

23 9/ Ilmoitusasiat / Delgivningar RAKYMP 89 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Rakennusvalvontapäällikön ehdotus ympäristövaliokunta päättää merkitä tiedoksi seuraavat asiakirjat: Byggnadstillsynschefens förslag Byggnads- och beslutar anteckna följande dokument för kännedom: Vuosiraportit / Årsrapporter: Uudenmaan ELY-keskuksen valvonnan vuosiyhteenveto 2016 Päätös ympäristövaliokunta päättää merkitä tiedoksi seuraavat asiakirjat. Beslut Byggnads- och beslutar anteckna följande dokument för kännedom. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

24 9/ Rakennusvalvonnan työtilat / Byggnadstillsynens lokaliteter RAKYMP 90 ympäristövaliokunta / Byggnads- och Puheenjohtaja ehdotti että valiokunta esittää kunnanhallitukselle, että Sipoon kasvun ja rakennusvalvonnan toiminnan turvaamiseksi valiokunta edellyttää, että rakennusvalvonnalle tulee järjestää yhteiset terveelliset tilat. Ordföranden föreslog att utskottet framhåller för kommunstyrelsen att det fordrar att man för byggnadstillsynen ordnar gemensamma och hälsosamma lokaler i syfte att trygga tillväxten i Sibbo och byggnadstillsynens verksamhet. Päätös ympäristövaliokunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen. Beslut Byggnads- och godkände enhälligt ordförandes förslag. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

25 9/ Muutoksenhakuohjeet ympäristövaliokunta Kokouspäivämäärä Pykälät Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (365/1995) 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälä: 83-85, Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie HELSINKI faksi: sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi Hallintovalitus, pykälät: 86 Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista Valitusaika 30 päivää Valitusaika Valituksen muoto ja sisältö Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava: päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Valitukseen on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

26 9/ jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Valitusasiakirjojen toimittaminen Oikeudenkäyntimaksu Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Hallinto-oikeus voi periä muutoksenhakuasian käsittelystä oikeudenkäyntimaksun. Maksuista säädetään laissa tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista /701. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. Pöytäkirja tarkastettu/et justerat:

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun Rakennus- ja ympäristövaliokunta/byggnads - och miljöutskottet 59 18.05.2016 Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyande av byggnadsordningen i Sibbo kommun

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyande av byggnadsordningen i Sibbo kommun Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 4 03.10.2017 4 Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyande av byggnadsordningen i Sibbo kommun KH Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads och miljöutskottet

Lisätiedot

miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun 1646/00.01.01/2016 RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta / Byggnads- och 18.5.2016 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 4/2019 1 Aika/Tid 09.04.2019, Klo/Kl. 17:00-19:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo / Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-19:45 puheenjohtaja/ordförande

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.12.2018, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Villa Sibbe, Joensuun raitti 58, 01150 Söderkulla Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1

7/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1 7/2019 1 Aika/Tid 16.05.2019, Klo/Kl. 17:30-21:10 Paikka/Plats Kuntala, kokoushuone 1 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:30-21:10 puheenjohtaja/ordföra

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun

Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa / Förnyandet av byggnadsordningen i Sibbo kommun Rakennus- ja 59 18.05.2016 ympäristövaliokunta/byggnads- och miljöutskottet Rakennus- ja 87 28.09.2017 ympäristövaliokunta/byggnads- och miljöutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 239 03.10.2017 Rakennus-

Lisätiedot

RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta Valmistelija: rakennusvalvontapäällikkö Ulla-Maija Upola, ulla-maija.upola(at)sipoo.

RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta Valmistelija: rakennusvalvontapäällikkö Ulla-Maija Upola, ulla-maija.upola(at)sipoo. Valtuusto 129 11.12.2017 Rakennusjärjestyksen uudistaminen Sipoon kunnassa 1646/00.01.01/2016 RAKYMP 59 Rakennus- ja ympäristövaliokunta 18.5.2016 Valmistelija: rakennusvalvontapäällikkö Ulla-Maija Upola,

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare 7/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 17.09.2018, Klo/Kl. 17:30-19:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala kh-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:00

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Muu/Övriga Slotte Martin 17:00-21:30 sihteeri/sekre. Tilintarkastaja Rönnqvist Mia 17:00-21:30 asiantuntija/sakkunnig

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg. Muu/Övriga Slotte Martin 17:00-21:30 sihteeri/sekre. Tilintarkastaja Rönnqvist Mia 17:00-21:30 asiantuntija/sakkunnig 6/2019 1 Aika/Tid 07.05.2019, Klo/Kl. 17:00-21:30 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-21:30 puheenjohtaja/ordföra nde Rauha Hannele

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 8/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 05.11.2018, Klo/Kl. 17:30-19:45 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare 2/2019 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 04.03.2019, Klo/Kl. 17:30-19:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:00 puheenjohtaja

Lisätiedot

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen

Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Lapinjärven kunnan rakennusjärjestyksen uusiminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Mikä rakennusjärjestys on? Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla

Lisätiedot

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1. Mikä rakennusjärjestys on? Rakennusjärjestys on ainoa pakollinen kunnan määräyskokoelma ja sen hyväksymismenettely

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 10/2018 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 19.11.2018, Klo/Kl. 17:30-19:20 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 6/2017 1 Aika/Tid 25.04.2017, Klo/Kl. 15:00-15:30 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:45 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:45 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8 9/2016 1 Aika/Tid, Klo/Kl. 17:00-17:45 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Kankfelt Tim 17:00-17:45 pj./ordf.

Lisätiedot

9/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 10:00-10:45. Osallistujat/Deltagare

9/ Pöytäkirja Protokoll. Tarkastuslautakunta/Revisionsnämnden. Aika/Tid , Klo/Kl. 10:00-10:45. Osallistujat/Deltagare 9/2019 1 Aika/Tid 27.05.2019, Klo/Kl. 10:00-10:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala, KH-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 10:00-10:45 puheenjohtaja/ordföra

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8 7/2016 1 Aika/Tid 24.08.2016, Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Ent. Kungsvägen skola -Iso kylätie 8 / Stora byvägen 8 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Kankfelt Tim 17:00-17:50

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2

Aika/Tid , Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 4/2017 1 Aika/Tid 19.04.2017, Klo/Kl. 16:30-19:10 Paikka/Plats Kuntala Kokoushuone 2 (KEKE), 2 krs / Sockengården Mötestum 2 (KEKE), vån. 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Sipoon Vesi -liikelaitoksen johtokunta / Direktionen för affärsverket Sibbo Vatten

Sipoon Vesi -liikelaitoksen johtokunta / Direktionen för affärsverket Sibbo Vatten 3/2019 1 Aika/Tid 17.06.2019, Klo/Kl. 17:00-17:55 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Yk-Talo, Spektri Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sandström Stefan 17:00-17:55 Puh.joht./Ordf. Tamminen

Lisätiedot

Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2

Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2 1/2017 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 29.08.2017, Klo/Kl. 17:00-18:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala, kokoushuone Kh2 / Sockengården, mötesrum Kh2 Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen K9 Söderkullan yritysalueen asemakaavamuutos / K9 Detaljplaneändring för Söderkulla företagsområde 1011/10.02.03/2018 MAAJAOS 14 Maankäyttöjaosto / Markanvändningssektionen 11.2.2019 Valmistelija / Beredare:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby

Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby 9/2018 1 Aika/Tid 05.06.2018, Klo/Kl. 10:00-11:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä /Jussasvägen 16, Nickby Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen

Lisätiedot

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården 1/2019 1 Aika/Tid 08.01.2019, Klo/Kl. 17:00-22:20 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri 17:00-22:20

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan.

Ehdotus Esittelijä: Kimmo Hagman, tekninen johtaja. Tekninen lautakunta päättää myöntää haetun poikkeamisluvan. Puumala Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) 48 Poikkeamislupa / Barthelet Philippe ja Ritva PuuDno-2015-315 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Barthelet2015.pdf (Salassa

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen

48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen Puumala Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 143, 07.12.2015 Valtuusto, 48, 14.12.2015 48 Rakennuskielto Ryhälän osayleiskaava / Alapohjonen 623-402-1-12 PuuDno-2015-364 Kunnanhallitus, 07.12.2015,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ravintola Bistro Puisto, Kauppakuja 3 A, Sipoo

Ravintola Bistro Puisto, Kauppakuja 3 A, Sipoo 5/2017 1 Aika/Tid 24.05.2017, Klo/Kl. 17:00-19:32 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Ravintola Bistro Puisto, Kauppakuja 3 A, 04130 Sipoo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Kankfelt Tim 17:00-19:32

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 1/2019 1 Elinkeinojaosto/Näringssektionen Aika/Tid 04.02.2019, Klo/Kl. 17:35-19:30 Paikka/Plats Juhlatalo, Uudensillantie 39 / Festsalen, Nybrovägen 39 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Kunnanhallituksen kokoushuone 1

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Kunnanhallituksen kokoushuone 1 2/2015 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 09.03.2015, Klo/Kl. 17:00-17:50 Paikka/Plats Kunnanhallituksen kokoushuone 1 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Rope Maarit

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Opetusvirasto 4/2014 Perusopetuslinja Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä Linjanjohtaja JulkL 24 1 mom 25 k. 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 25 k.) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2 (6) 05.03.2014 Salassa pidettävä

Lisätiedot

Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån.

Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån. 2/2019 1 Aika/Tid 12.02.2019, Klo/Kl. 17:00-19:20 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo, Ketunleipä 3 krs / Festsalen, Ketunleipä 3 vån. Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lehtonen Harri

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Rakennusjärjestyksen uusiminen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Yleistä tietoa rakennusjärjestyksestä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 40 Apollo-Rakenne Oy:n asiakirjapyyntö rakennusvirastolle HEL 2016-010823 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Apollo-Rakenne Oy:n pyytämää HKR- Rakennuttajan

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito

Ympäristö- ja tekninen lautakunta Poikkeamislupapäätös 351/ /2019 YMPTEKLT 124. Kiinteistö Raito Ympäristö- ja tekninen lautakunta 124 23.10.2019 Poikkeamislupapäätös 351/10.03.00/2019 YMPTEKLT 124 Kaavoittaja Rakennuspaikka Kunta Sotkamo Kiinteistö Raito 765-401-6-255 Pinta-ala 0,2167 ha Rakennuspaikan

Lisätiedot

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.5.2015 Liite 1. Sivu 1(6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma koskien rakennusjärjestyksen yhtenäistämistä. Sisällys:

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari Yhtymähallitus 29.8.2019 1 AIKA Torstai 29.5.2019 klo 17.00 17.22 PAIKKA Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski,

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot