PÄÄSIÄINEN > 25.4.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄSIÄINEN > 25.4."

Transkriptio

1 KALENTERIJUHLAT

2 UUSIVUOSI 1.1. Uutenavuotena paukutellaan raketteja ja valetaan tinaa, josta ennustetaan alkavaa vuotta. Tehdään leikkimielisiä uudenvuodenlupauksia. Perheet syövät kotona perheen tai ystävien kanssa hyvää ruokaa. Kunnat ja kaupungit voivat järjestää uuden vuoden vastaanottamisen juhlia. Uudenvuodenpäivänä 1.1. tasavallan presidentti pitää televisiossa puheen.

3 PÄÄSIÄINEN > Pääsiäistä vietetään sen muistoksi, että Jeesus kärsi, kuoli ja nousi kuolleista. Pääsiäinen on kuitenkin melko maallinen juhla monille suomalaisille. Viikkoa ennen pääsiäistä monet lapset käyvät virpomassa naapureita ja sukulaisia. He toivottavat silloin onnea ja menestystä koristelluilla pajunoksilla ja saavat usein palkaksi suklaamunia. Pääsiäisen värit ovat keltainen ja vihreä. Ihmiset koristelevat kodin pajunkissoilla, narsisseilla,tipuilla ja -pupuilla sekä rairuoholla. Syödään kananmunia, mämmiä tai pashaa (pääsiäisen kaksi yleistä jälkiruokaa) ja joskus lammasta.

4 VAPPU 1.5. Vappuna puhalletaan ilmapalloja ja heitellään serpentiinejä Vappuna syödään munkkeja ja tippaleipiä (kahvileipiä) ja juodaan simaa. Vappu on erityisesti työväen ja opiskelijoiden päivä, ja he järjestävät silloin omia juhlia. Vappu on kevään juhla, kesä on jo lähellä.

5 JUHANNUS 20. > Juhannusta on alun perin vietetty Johannes Kastajan syntymäpäivänä. Nykyisin se on Suomessa "yöttömän yön" juhla - päivä on pisimmillään. Ihmiset haluavat nauttia valosta ja luonnosta ja matkustavat siksi usein kaupungista kesämökille. Pihalla on joskus juhannuskoivuja. Monet käyvät lavatansseissa ja juhannussaunassa. Aattoiltana poltetaan juhannuskokkoa.

6 ITSENÄISYYSPÄIVÄ Suomi julistautui itsenäiseksi Venäjästä joulukuuta on vakiintunut Suomen itsenäisyyspäiväksi. Silloin pidetään virallisia juhlia, mm. sotaveteraaneilla on omansa Sodassa kuolleita muistetaan viemällä seppeleitä ja kynttilöitä haudoille. Presidentti järjestää itsenäisyyspäivän juhlat, joihin hän kutsuu tärkeitä suomalaisia. Monet seuraavat juhlia kotona tv:stä ja polttavat ikkunalla kynttilöitä.

7 ENNEN JOULUA Lapset odottavat joulua avaamalla joulukalenterista luukun päivässä. He kirjoittavat kirjeen joulupukille, joka asuu Korvatunturilla Lapissa ja varautuvat olemaan kilttejä. Joulukauden alkaminen näkyy kaupungeissa, kun on joulukatuja, jouluvaloja ja muita koristeita. Monet juhlivat joulun lähestymistä jo marraskuun puolella ns. pikkujouluissa, joita esim. saman työpaikan ihmiset kokoontuu viettämään. Joulun valmisteleminen teettää paljon työtä: Ihmiset siivoavat, tekevät ruokaa, ostavat lahjoja, lähettävät joulukortteja ja hankkivat joulukuusen. Kouluista on parin viikon joululoma. Joulua vietetään yleensä perheen kanssa kotona. Koti koristellaan eri tavoin, mm. joululiinat, himmelit (eräänlaiset olkiset mobilet), kynttilät, joulutontut, joulutähdet ja hyasintit (kukkia). Tärkein väri joulun aikaan on punainen.

8 JOULUAATTO Kello 12 jouluaattona Turussa julistetaan joulurauha, jonka jälkeen yleensä rauhoitutaan joulun viettoon. Aaton ohjelmaan kuuluvat kuusen koristelu, joulusauna, jouluateria ja joululahjojen jakaminen. Jotkut käyvät myös tätä ennen viemässä kynttilöitä haudoille. Joulupöydässä on yleensä tarjolla kinkkua, porkkana-, peruna- ja lanttulaatikkoa, rosollia (punajuurisalaattia) sekä riisipuuroa, piparkakkuja ja joulutorttuja.

9 JOULUPÄIVÄ TAPANINPÄIVÄ eli 1.joulupäivä on yleensä melko hiljainen ja se vietetään tavallisesti perheen parissa. Jotkut käyvät aamulla joulukirkossa eli tapaninpäivänä ihmiset ehkä menevät "tapaninajelulle" tai vierailulle ystävien tai sukulaisten luokse.

SUOMALAINEN TAPAKULTTUURI JUHLAPÄIVÄT PERHEJUHLAT KÄYTTÄYTYMINEN

SUOMALAINEN TAPAKULTTUURI JUHLAPÄIVÄT PERHEJUHLAT KÄYTTÄYTYMINEN SUOMALAINEN TAPAKULTTUURI JUHLAPÄIVÄT PERHEJUHLAT KÄYTTÄYTYMINEN UUSIVUOSI 1.1. Uutenavuotena paukutellaan raketteja ja valetaan tinaa, josta ennustetaan alkavaa vuotta. Tehdään leikkimielisiä uudenvuodenlupauksia.

Lisätiedot

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi Uusivuosi Jokainen vuosi alkaa uudenvuoden juhlimisella. Suomessa on uutenavuotena usein hyvin kylmä ilma, joten juhlat ovat yleensä sisällä. Ihmiset kutsuvat ystävät kylään, laittavat hyvää ruokaa ja

Lisätiedot

Mathias IESK senior. Uudenvuoden vietto Suomessa ja Ruotsissa

Mathias IESK senior. Uudenvuoden vietto Suomessa ja Ruotsissa Mathias IESK senior Uudenvuoden vietto Suomessa ja Ruotsissa Suomessa vietetään uutta vuotta monella tavalla. Usein vietetään valamalla tinaa, paukuttelemalla raketteja, juomalla ja syömällä herkkuja esim.

Lisätiedot

Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu kotimaassasi? Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta?

Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu kotimaassasi? Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta? 1 Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta? Millaista ruokaa sinun kotimaassasi perinteisesti syödään jouluna? Mikä on ikimuistoisin joululahja, jonka olet saanut?

Lisätiedot

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta.

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Kirkkovuosi Vihreä on kesän ja kasvun väri Liturgiset värit Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Musta on surun ja murheen väri. Talvi Ensimmäinen

Lisätiedot

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Kirkkovuoden juhlat Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Adventin jälkeen seuraava juhla on Suomen itsenäisyyspäivä 6.12$ Kirkossa rukoillaan

Lisätiedot

Kun verbi on passiivissa, emme tiedä, kuka tekee. Idea on, että tekijä on joku tai jotkut ihmiset.

Kun verbi on passiivissa, emme tiedä, kuka tekee. Idea on, että tekijä on joku tai jotkut ihmiset. PASSIIVIN PREESENS Missä tarvitsen? Kun verbi on passiivissa, emme tiedä, kuka tekee. Idea on, että tekijä on joku tai jotkut ihmiset. Muodostus Verbityyppi 1:!!!Passiivia käytetään myös puhekielessä me-pronominin

Lisätiedot

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita JOULUAJAN KYSYMYKSET Kortit juhlatunnelman herättelyä ja juhlan suunnittelua varten Kysymykset liittyvät: mielipiteisiin kokemuksiin toiveisiin muistoihin. Alussa on helppoja ja lopussa vaikeita kysymyksiä.

Lisätiedot

Luciadagen. a) Etsi internetistä tietoa Lucian päivästä ja vastaa kysymyksiin suomeksi. 1. Milloin Lucianpäivää vietetään?

Luciadagen. a) Etsi internetistä tietoa Lucian päivästä ja vastaa kysymyksiin suomeksi. 1. Milloin Lucianpäivää vietetään? Luciadagen a) Etsi internetistä tietoa Lucian päivästä ja vastaa kysymyksiin suomeksi. 1. Milloin Lucianpäivää vietetään? 2. Mistä maasta alunperin katolinen Lucian päivän vietto on lähtöisin? 3. Ketkä

Lisätiedot

Venäjän juhlapäivät Uuden vuoden loma tammikuuta Joulu 7. tammikuuta

Venäjän juhlapäivät Uuden vuoden loma tammikuuta Joulu 7. tammikuuta Venäjän juhlapäivät Nykyiset Venäjän juhlapäivät Venäjällä on käytäntö, Venäjän lainsäädännön mukaan, että jos juhlapäivät sattuvat lauantaille tai sunnuntaille, niin niitä seuraavat arkipäivät ovat vapaapäiviä.

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

Opettajalle KIRKKOVUOSI. KIRKKOVUOSI Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit TAVOITE TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ

Opettajalle KIRKKOVUOSI. KIRKKOVUOSI Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit TAVOITE TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit KIRKKOVUOSI Opettajalle TAVOITE Oppilas saa käsityksen, mitä kirkkovuosi tarkoittaa ja miten se eroaa kalenterivuodesta.

Lisätiedot

Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala Pe Adventtipuuro. Juustovoileipä vihannes Gögi/ mehu ja joulupipari

Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala Pe Adventtipuuro. Juustovoileipä vihannes Gögi/ mehu ja joulupipari Viikko: 47 Pe 25.11. Adventtipuuro Riisipuuro, Marjakeitto kinkku, Juustovoileipä Gögi/ mehu ja joulupipari Viikko: 48 Pe 2.12. Juhlaateria Karjalanpaisti, perunat porkkanat Punakaalisalaatti Mustikkakiisseli

Lisätiedot

Sinivalkoinen jalanjälki

Sinivalkoinen jalanjälki Sinivalkoinen jalanjälki Marraskuu 2014 Tutkimuksen käytännön toteuttaja: Taloustutkimus Oy Marko Perälahti ja Markus Mervola Tutkimuksen toteutus 1. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 16-75-vuotiaat suomalaiset.

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

JOULUNAIKA TOP 3: JOULUKATTAUKSET. Kynttilät luovat tunnelmaa. Koristele koti koreaksi. Joulu ympäri maailmaa. Terveellisemmät.

JOULUNAIKA TOP 3: JOULUKATTAUKSET. Kynttilät luovat tunnelmaa. Koristele koti koreaksi. Joulu ympäri maailmaa. Terveellisemmät. JOULUNAIKA Koristele koti koreaksi Terveellisemmät Joulu ympäri maailmaa jouluruoat TOP 3: Kynttilät luovat tunnelmaa JOULUKATTAUKSET Pääkirjoitus: Mitä joulu sinulle merkitsee? 3 Yleistä: Joulu ympäri

Lisätiedot

1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille.

1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille. 1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille. Suomalaiset ja joulu Suomalaiset rakastavat joulua. Jouluvalmistelut aloitetaan jo hyvissä ajoin,

Lisätiedot

Viikko: 44 Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala La 31.10. Pyhäin päivä. Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti

Viikko: 44 Pvm Aamupala Lounas Välipala Päivällinen Iltapala La 31.10. Pyhäin päivä. Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti Viikko: 44 La 31.10. Pyhäin Broileria uunissa, riisit Parsakaalia Rapea-tomaattihernesalaatti Puolukkarahka Viikko: 45 Su 8.11. Isän Viikko: 48 Pippurinen lihapata perunat, Uunipunajuuret Vadelmakiisseli

Lisätiedot

Varikko Ruokala Elokuu 2014

Varikko Ruokala Elokuu 2014 Varikko Ruokala Elokuu 2014 Viikko: 31 Kello ma 28.7. ti 29.7. ke 30.7. to 31.7. pe 1.8. la 2.8. 9-10 10-11 Eläkeläiset Ikonikerho 11-12 Eläkeläiset Ikonikerho 12-13 Eläkeläiset Ikonikerho 13-14 Eläkeläiset

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Akseli Herlevi: Pidän perinteistä.

Akseli Herlevi: Pidän perinteistä. Akseli Herlevi: Pidän perinteistä. Pääkirjoitus s. 4 PÄÄRUOKIA 8. Makoisa joulupöytä 15. Reseptejä loistavaan joulupöytään 16. Perinteinen joulupuuro JOULUHERKKUJA JA RESEPTEJÄ 17. Makoisia joulutorttuja

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan.

SUOMALAISUUS. Lämmittely. Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Lämmittely Sano suomalaisuus -sana ja kerro, miksi valitsit tämän sanan. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä? Miksi? On tosi helppo saada suomalaisia ystäviä. Suomalaiset eivät käy missään vaan ovat aina

Lisätiedot

Koskettelukirja Juhlitaan!

Koskettelukirja Juhlitaan! Koskettelukirja Juhlitaan! Suunnittelu ja toteutus: Toimintaterapeutti AMK Katja Meriluoto Lähde: www.papunet.net/tietoa/materiaalit/ideat/virikemateriaalit/tunto/ 1 UUSI VUOSI Raketit paukkuvat, kun uusi

Lisätiedot

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013 1 TAMMIKUU 2014 1 2 3 4 5 Uudenvuodenpäivä 1.-8.1. Uusi Vuosi ja joulu Venäjällä Koululaisten Joululoma 22.12.2013-6.1.2014 6 7 8 9 10 11 12 JOULUKUU 2013 48 1 49 2 3 4 5 6 7 8 50 9 10 11 12 13 14 15 51

Lisätiedot

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE

LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE LUMON KIRJASTON UUTISKIRJE JOULUKUU 2015 LAPIN LUMO SATUNURKAN TALVINEN AISTITILA Avajaiset ti 1.12. klo 9-16 (glögiä, mehua, pipareita, tunnelmaa) Lapin LUMOn satutuokiot aamuisin klo 9 ke 9.12, to 10.12.

Lisätiedot

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA Sanasto ja lämmittely ALIAS: valitse listasta sana ja selitä se. Muut arvaavat. MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU

Lisätiedot

Vaihtoehtoiset KAUNIIT JOULUISET KODIT. Kauniit kodit JOULUHERKUT MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE 5,90

Vaihtoehtoiset KAUNIIT JOULUISET KODIT. Kauniit kodit JOULUHERKUT MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE 5,90 Kauniit kodit 5,90 Marraskuu 2015 KaritaTykka: Aito ruoka kuuluujouluun TEE ITSE JOULUN HELPOT KORISTEET KIERRÄTÄ & TUUNAA JOULUHERKUT H Vaihtoehtoiset MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE KAUNIIT

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

VENÄLÄISET JUHLAT JA VAPAAPÄIVÄT. Punaisella ovat viralliset vapaapäivät

VENÄLÄISET JUHLAT JA VAPAAPÄIVÄT. Punaisella ovat viralliset vapaapäivät VENÄLÄISET JUHLAT JA VAPAAPÄIVÄT Punaisella ovat viralliset vapaapäivät Uusi vuosi 1.-5.1. Vuoden tärkein juhla, jota varten säästetään rahaa koko vuosi. Venäläinen vanha sananlasku Miten otat vastaan

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 45 KOULUT

RUOKALISTA VKO 45 KOULUT RUOKALISTA VKO 45 KOULUT 6. marraskuuta 7. marraskuuta 8. marraskuuta 9. marraskuuta 10. marraskuuta Kahdenviljanpuuro, Juusto-kinkkukastike L,G, pasta Pinaattiohukaiset L, perunasose L,G Kermainen kalakeitto

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Ilta-Sanomat. Asiakaspalvelu Mainos- ja mediatoimistot puh Yritysasiakkaat: puh

Ilta-Sanomat. Asiakaspalvelu Mainos- ja mediatoimistot puh Yritysasiakkaat: puh Suomen suurin iltapäivälehti ja Suomen myydyin irtonumerolehti on ollut suomalaisten puheenaiheiden tekijänä jo yli 80 vuotta. Ilta-Sanomia myydään tuhansissa lehtipisteessä ympäri Suomen ja se tavoittaa

Lisätiedot

Pilkahdus punaista. Valkoinen, punainen ja aito puu luovat jo marraskuussa joulun odotusta äidin ja pojan hyvinkääläiskotiin.

Pilkahdus punaista. Valkoinen, punainen ja aito puu luovat jo marraskuussa joulun odotusta äidin ja pojan hyvinkääläiskotiin. sisustus Nyt sytytetään kynttilät Pilkahdus punaista Valkoinen, punainen ja aito puu luovat jo marraskuussa joulun odotusta äidin ja pojan hyvinkääläiskotiin. Teksti Jaana Mertama Kuvat Ulla-Maija Hänninen

Lisätiedot

Ilta-Sanomat. Yhteystiedot. Hinnat Aikataulut s. 2 Ilmoituskokomallit s. 3

Ilta-Sanomat. Yhteystiedot. Hinnat Aikataulut s. 2 Ilmoituskokomallit s. 3 Aikataulut s. 2 Ilmoituskokomallit s. 3 Hinnat 2018 s. 4-5 Ilmoitusliitteet s. 6 TV-lehti s. 7 Urheilulehti s. 8 Urheilulehden kausioppaat s. 9 Yhteystiedot Asiakaspalvelu Mainos- ja mediatoimistot puh.

Lisätiedot

Arjen kulttuurin toimintasuunnitelma vanhuspalveluiden ympärivuorokautisessa hoidossa

Arjen kulttuurin toimintasuunnitelma vanhuspalveluiden ympärivuorokautisessa hoidossa Arjen kulttuurin toimintasuunnitelma vanhuspalveluiden ympärivuorokautisessa hoidossa Luonnos Annika Tavasti / Salla Lindegren 22.5.2012 Tämä on suunnitelma Salon vanhuspalveluiden ympärivuorokautisen

Lisätiedot

VARHENNETTU ENGLANNINOPETUS 2. VUOSI

VARHENNETTU ENGLANNINOPETUS 2. VUOSI VARHENNETTU ENGLANNINOPETUS 2. VUOSI Oppitunti 5 CHRISTMAS ADVENTURE KESTO: 1,5-2 oppituntia tai 3 x n. 20 minuuttia. TAVOITE: tutustutaan joulunviettotapoihin eri maissa (englantilainen kielialue) ja

Lisätiedot

Sastamalan päiväkotien ruokalista

Sastamalan päiväkotien ruokalista vko 48 ma 23.11 AP: Ohrahiutalepuuro, marjasose L: Lempeä broilerikeitto L,G ruisruutu, tuorepala VP: Suklaakiisseli L,G hedelmäpala ti 24.11 AP Moniviljapuuro, lanttupala L: Tomaattinen possukastike L,

Lisätiedot

G Day from Down Under! 15 th January 10

G Day from Down Under! 15 th January 10 G Day from Down Under! 15 th January 10 Uusi vuosi on alkanut, en voi vielakaan uskoa etta puolessa valissa vaihtarivuotta mennaan! (kirjoitan host-perheeni koneelta joten pilkut puuttuu a ja o kijainten

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA Venäjän pinta-ala - 17075 400 km² Asukasluku (01.06.2008) - 141 889 000 Valtiomuoto - liittotasavalta Pääkaupunki - Moskova ( Väkiluku

TILASTOTIETOJA Venäjän pinta-ala - 17075 400 km² Asukasluku (01.06.2008) - 141 889 000 Valtiomuoto - liittotasavalta Pääkaupunki - Moskova ( Väkiluku TILASTOTIETOJA Venäjän pinta-ala - 17075 400 km² Asukasluku (01.06.2008) - 141 889 000 Valtiomuoto - liittotasavalta Pääkaupunki - Moskova ( Väkiluku 8 304 600) Rahayksikkö - Venäjän rupla Kielet - venäjä

Lisätiedot

Gigantin joulukysely 2015 Tätä kuuluu suomalaiseen jouluun ja vuoden 2015 toivelahjat.

Gigantin joulukysely 2015 Tätä kuuluu suomalaiseen jouluun ja vuoden 2015 toivelahjat. Gigantin joulukysely 2015 Tätä kuuluu suomalaiseen jouluun ja vuoden 2015 toivelahjat. Kyselyn toteutus Gigantti toteutti verkkokyselyn jouluun liittyvistä toiveista ja mieltymyksistä. Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Suomalainen joulu 2008

Suomalainen joulu 2008 Miten tutkimus tehtiin? Tämän tutkimuksen on tehnyt Taloustutkimus Oy Suomalaisen Työn Liiton toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen internet-paneelissa 7.10. 9.10.2008 välisenä aikana.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 29.11.2015 20.11.2016 1. vuosikerta 29.11.2015 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps.

Lisätiedot

Karjalanpaisti, perunat Porkkanalaatikko, Vihreä salaatti Karpalokiisseli, kermavaahto

Karjalanpaisti, perunat Porkkanalaatikko, Vihreä salaatti Karpalokiisseli, kermavaahto Viikko 44 Ma 30.10 Liha-perunalaatikko Raikas salaatti Mansikkakiisseli Ti 31.10 Kaalikeitto, ruisleipä Marjapaistos, vaniljakastike Ke 1.11 Broilerikastike, riisit/ perunat Punakaali-mustaherukkasalaatti

Lisätiedot

LOUNAS Jauhelihakeitto M,L,G. PÄIVÄLLINEN Nakkistroganoff, perunat L,G. LOUNAS Kuorrutettu broilermureke, perunasose L,G

LOUNAS Jauhelihakeitto M,L,G. PÄIVÄLLINEN Nakkistroganoff, perunat L,G. LOUNAS Kuorrutettu broilermureke, perunasose L,G RUOKALISTA VK 50 LOUNAS Jauhelihakeitto M,L,G tarvikkeet PÄIVÄLLINEN Nakkistroganoff, perunat L,G Cole Slaw salaatti LOUNAS Kuorrutettu broilermureke, perunasose L,G Laivurin kurkut PÄIVÄLLINEN Kermainen

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

Kasvisnuudelit L, M Juurespihvit G,L, Sienikastike L Pippurinen lihapata L, Perunasose L, lämmin kasvis Jälkiruoka Talon tapaan

Kasvisnuudelit L, M Juurespihvit G,L, Sienikastike L Pippurinen lihapata L, Perunasose L, lämmin kasvis Jälkiruoka Talon tapaan 6,50 / 8,00 vyt lounas tai salaattipöytä (ei jälkiruokaa) 26.11 Porkkanasosekeitto G, L, Inkiväärijogurtti G, L Jauhelihakastike L, M, lämmin kasvis Kalkkunaa uunissa G, L, M, Haudutettu punakaali G, L,

Lisätiedot

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA. DOMIK v. 2014/2015

VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA. DOMIK v. 2014/2015 VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA DOMIK v. 2014/2015 Vuosi Domikissa etenee viikoittain vaihtuvien teemojen mukaan. Domikissa toteutetaan uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa, joka on laadittu kaksikielistä perhepäiväkotia

Lisätiedot

NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE?

NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE? NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE? Kyllä on! Lahjat, koristeet ja kattaukset, mitä ikinä jouluusi tarvitset! Tervetuloa jouluostoksille Espoontorille! EI ITKEÄ SAA, EI STRESSATA SAA, JOULU ON TULLUT

Lisätiedot

73783 Joulusesonki GallupKanavalla vk 41/07

73783 Joulusesonki GallupKanavalla vk 41/07 Joulusesonki GallupKanavalla vk /0 Ikä Elämänvaihe Oletko... VERT. % & CHI² (%) "" SIGNIF. Alle v v v 0 0 v 0+ Nainen Mies Asun kotona vanhempien luona Asun yksin Asun kaksin puolison kanssa Asun

Lisätiedot

Teksti Jaana Mertama Kuvat Ulla-Maija Hänninen

Teksti Jaana Mertama Kuvat Ulla-Maija Hänninen KOTI Joulu saapuu Porvooseen Porvoolaisen Röhrin perheen koti on saanut jo jouluisia mausteita ja uunista tulvii odotettujen leivonnaisten tuoksu. Puhtaan valkoinen lumi on peittänyt nostalgisen pihapiirin

Lisätiedot

Joulun muistilista. - Tärkeää tietoa taloyhtiön asukkaalle -

Joulun muistilista. - Tärkeää tietoa taloyhtiön asukkaalle - Joulun muistilista - Tärkeää tietoa taloyhtiön asukkaalle - Jouluna rauhoitutaan viettämään aikaa ystävien ja perheen parissa. Silloin Suomi lomailee ja nauttii olostaan. Seuraavien vinkkien avulla voit

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) Makkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli (G, M) Paistetut muikut (L) Perunasose Jälkiruoka talon tapaan

Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) Makkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli (G, M) Paistetut muikut (L) Perunasose Jälkiruoka talon tapaan 6,00 / 7,50 vyt lounas tai salaattipöytä (ei jälkiruokaa) 27.11. Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) kkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli (G, M) Paistetut muikut (L) runasose 28.11. nnapuuro,

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta Perikooppikalenteri 31.11.2003 21.11.2004 1. vuosikerta 30.11.2003 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 28.11.2004 20.11.2005 28.11.2004 2. vuosikerta 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Suomalaisen Työn Liitto, Joulututkimus 2013, tekijä: Kopla Helsinki

Suomalaisen Työn Liitto, Joulututkimus 2013, tekijä: Kopla Helsinki Joulututkimus Metodit Kopla Juttutuvat (ryhmäkeskustelu verkossa) 1 kpl Otos n=10 20-65-vuotiaita ympäri Suomea Keskustelun kesto oli 1,5 tuntia per ryhmä. Osallistujat osallistuivat keskusteluun omalta

Lisätiedot

Sastamalan koulujen ruokalista

Sastamalan koulujen ruokalista vko 48 ma 23.11 L: Lempeä broilerikeitto L,G ruisruutu, tuorepala VP: Suklaakiisseli L,G hedelmäpala ti 24.11 L: Tomaattinen possukastike L, M,G perunat, hedelmäinen kaalisalaatti VP: Murot, mehukeitto/maito,

Lisätiedot

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä. SUOMESSA syödään yhdessä harvemmin kuin missään muussa OECD-maassa. Kuitenkin 85 % suomalaisista toivoo, että yhdessä syömisen kulttuuri kukoistaisi Suomessa. Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Lisätiedot

Menu Armilan kuntoutuskeskuksen henkilöstöravintola Lounaskeidas ja Sammonkodin henkilöstöravintola Sanelma

Menu Armilan kuntoutuskeskuksen henkilöstöravintola Lounaskeidas ja Sammonkodin henkilöstöravintola Sanelma 6,00 / 7,50 vyt lounas tai salaattipöytä (ei jälkiruokaa) la tuettu opiskelija-ateria / Henkilöstöravintola Lounaskeidas 27.11. Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) kkarakastike (M) Kasvislisäke,

Lisätiedot

SUOMALAISUUS. Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan

SUOMALAISUUS. Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan SUOMALAISUUS Miltä se näyttää ja mitä se on? Mikä on erilaista, kun vertaat sinun kulttuuriin? Puhutaan Mitä suomalaisuus sinulle merkitsee ja mitä siitä haluat ottaa omaksesi? Mitä et? Miksi? Mitä tarkoittavat

Lisätiedot

Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma

Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Matkailupalvelujen tuottaja, matkailu 13 Winnova, Rauma Rauman kaupungin matkailuneuvoja Sanna Rantalan mukaan joulukuussa tapahtuu paljon. Lapset ja lapsenmieliset voivat ihastella Rauman taitoluistelijoiden

Lisätiedot

Koti PUKEUTUU JUHLAAN! TUOTTEET TULEVAT MYYNTIIN

Koti PUKEUTUU JUHLAAN! TUOTTEET TULEVAT MYYNTIIN Koti PUKEUTUU JUHLAAN! TUOTTEET TULEVAT MYYNTIIN 6.11. 11.12. LA 9.12. sivu 18 ALLE JAHRE wieder! #beautifullynormal Joko olet sen vallassa? Sen tunteen, joka pulppuaa rinnasta lämpimän lähteen lailla

Lisätiedot

Joulu on jo ovella...

Joulu on jo ovella... 1. Видеофильм «Рождество» Joulu on jo ovella... 2. Приветствие Добрый день, дорогие друзья! Добро пожаловать на наш праздник Рождества! Hyvää päivää, hyvät ystävämme. Tervetuloa Pikkujouluun! Мы рады видеть

Lisätiedot

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu Anni, Iina, Reea ja Jutta Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu puhutteluun Ellie ja Nadine menevät

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

JOULUMENU endivo

JOULUMENU endivo JOULUMENU 2012 TERVETULIAISGLÖGI JA PIPARKAKKU JOULUPUURO GLÖGIJUHLA Riisipuuro Kaneli ja sokeri Luumukiisseli Maito ja joulujuoma Kinkkuvoileipä 2 kpl / henk Vaalea glögi Tumma glögi Manteli, rusina Lohimousse,

Lisätiedot

IHMISEN ELÄMÄN JUHLAT

IHMISEN ELÄMÄN JUHLAT IHMISEN ELÄMÄN JUHLAT RISTIÄISET TARJOILU - lasten ystävät, kummit ja sukulaiset Joskus juhlassa on - leikkejä - syötävää ja juotavaa lapsille ja aikuisille SYNTYMÄPÄIVÄT RIPPIJUHLAT (KONFIRMAATIO) Tavallisesti

Lisätiedot

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Joulukauppa 2012 Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on Kaupan

Lisätiedot

muutokset perusruokalistaan 2019 Pitkäaikaissairaanhoito

muutokset perusruokalistaan 2019 Pitkäaikaissairaanhoito Viikko 44 III Pvm Aamupala Lounas Päivällinen Iltapala Ma 28.10. Kaurahiutalepuuro Ti 29.10. Riisihiutalepuuro Ke 30.10. Ruishiutalepuuro To 31.10. Mannapuuro Broilerikiusaus Aprikoosikiisseli Lihapyörykät,

Lisätiedot

Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) Makkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli (G, M) Paistetut muikut (L) Perunasose (G)

Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) Makkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli (G, M) Paistetut muikut (L) Perunasose (G) 6,00 / 7,50 vyt lounas tai salaattipöytä (ei jälkiruokaa) la tuettu opiskelija-ateria / Henkilöstöravintola Valto 27.11. Porkkanasosekeitto, Inkiväärijogurtti (G, L) kkarakastike (M) Kasvislisäke, Silli

Lisätiedot

Päiväkotien ruokalista Ajalle: 3.12.2012-6.1.2013

Päiväkotien ruokalista Ajalle: 3.12.2012-6.1.2013 Sivu: 1 Ateriapäivä: 3.12.2012-6.1.2013 Maanantai 3.12.2012 Tiistai 4.12.2012 Keskiviikko 5.12.2012 Perjantai 7.12.2012 Aamiainen Aamiainen Aamiainen Aamiainen Vehnähiutalepuuro Ruishiutalepuuro Kaurapuuro

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 2.12.2001-24.11.2002 02.12.2001 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps. 85: 8 Sak. 9:

Lisätiedot

Opettajalle ohjeeksi:

Opettajalle ohjeeksi: Laatineet: Milja Ahtosalo, Lari Kotilainen & Maiju Ristkari Kulttuurien kiemurat ja kommervenkit Opettajalle ohjeeksi: Yhden osion tekemiseen ja tarkastamiseen voi varata ainakin yhden oppitunnin. Toiminnalliset

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTAT AJALLA 26.10. 1.11.2015

PÄIVÄKOTIEN RUOKALISTAT AJALLA 26.10. 1.11.2015 PÄIVÄKOTIEN RUOKALITAT AJALLA 26.10. 1.11.2015 = apere (tutustutaan ruokaan eri aistein) M A A N A N T A I 26.10. T I I T A I 27.10. K E K I V I I K K O 28.10. T O R T A I 29.10. P E R J A N T A I 30.10.

Lisätiedot

HOIVAKODIT SALO, PORI

HOIVAKODIT SALO, PORI RUOKALISTA VK 50 Kanaa Marengo, perunat L, G JÄLKIRUOKA Mustikkakiisseli M, L,G PÄIVÄLLINEN Lapin riistakeitto L, G Merimiespata L, G JÄLKIRUOKA Tropiikin rahkavaahto L,G PÄIVÄLLINEN Possukastike, perunasose

Lisätiedot

klo 9.30 KUNTOUTTAVA TUOLIJUMPPA Vinttikamarissa klo 10.00-13.00 NEULETÖITÄ MYYTÄVÄNÄ Ala-Aulassa Else Mikkinen myy

klo 9.30 KUNTOUTTAVA TUOLIJUMPPA Vinttikamarissa klo 10.00-13.00 NEULETÖITÄ MYYTÄVÄNÄ Ala-Aulassa Else Mikkinen myy TOIMINTAOHJELMA 30.11.-6.12.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA: MA, KE ja TO klo 7.30-15.30, TI 7.30-13.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-13.00. TOIMINTATUPA AVOINNA: MA klo 9.00-15.00, TI klo 9.00-13.00 ja KE JA PE

Lisätiedot

Rauhallista Joulua Vierumäellä

Rauhallista Joulua Vierumäellä JOULUAATTO JOULURAUHA julistetaan Country Clubilla Jouluaattona 24.12.2010 klo 11.30-12.15 AATTOILLALLINEN Katetaan Resort&Kitchenissä n. klo 18.00. Illallisen aikana ohjelmaa, mm. jouluista pianomusiikkia

Lisätiedot

<<<<<<< Taianomainen talvinen ennustus

<<<<<<< Taianomainen talvinen ennustus Taianomainen talvinen ennustus Ennustukset sopivat hyvin iloisen mielialan nostattamiseksi esimerkiksi ryhmän kokoontumisen lopuksi, kauden ensimmäiselle tai viimeiselle tapaamiskerralle sekä juhliin.

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 1.12.2002-23.11.2003 01.12.2002 3. vuosikerta 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT

RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT RUOKALISTA VKO 45 PÄIVÄKODIT 6. marraskuuta 7. marraskuuta 8. marraskuuta 9. marraskuuta 10. marraskuuta 11. marraskuuta 12.marraskuuta ruishiutalepuuro, kaurahiutalepuuro, kahdenviljanpuuro, ohrahiutalepuuro,

Lisätiedot

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste Soija-bolognese M Broileri-cappelipaistos L *raaste *salaatti Punajuuri-juustokiusaus L, G Kinkku, sinappi-kermakastike,

Lisätiedot

Pikkujouluiloa! Tip tap pikkujouluihin

Pikkujouluiloa! Tip tap pikkujouluihin Pikkujouluiloa! Tip tap pikkujouluihin Puutarhanaiset ry:n pikkujoulu pidettiin joulukuun 4. päivänä. Juhlapaikkana oli tunnelmallinen Maikki Friberg -koti Bulevardilla. Tilaisuus alkoi kello 17.30 glögillä

Lisätiedot

-pj. Leila Jäämuru- 1

-pj. Leila Jäämuru- 1 Marraskuu 2009 Suomi-koulussa vartomme vielä 12.12 pidettävää joulujuhlaa, muuten syksyn koulukerrat on jo käyty. Viimeisenä koulukertana oli käsitöitä, ja aivan ihania töitä lapset tekivätkin omien taitojensa

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Näin me juhlimme. Suomalaiset juhla- ja liputuspäivät

Näin me juhlimme. Suomalaiset juhla- ja liputuspäivät Näin me juhlimme Suomalaiset juhla- ja liputuspäivät Jaakko Padatsu Näin me juhlimme Suomalaiset juhla- ja liputuspäivät Kansainvälinen toimintakeskus Villa Victor 2007 Sisällys Lukijalle 3 Muutokset

Lisätiedot

Menu lounas ma-pe klo

Menu lounas ma-pe klo 26.11 Porkkanasosekeitto G, L, Inkiväärijogurtti G, L Jauhelihakastike L, M, lämmin kasvis Kalkkunaa uunissa G, L, M, Haudutettu punakaali G, L, M rsikkakiisseli, rmavaahto G, L Kasvisnuudelit L, M 27.11

Lisätiedot

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd 0 > I OB V1 ^Jr A > * ' I# > LJ 9 Joulukuusikauppa ifedutehtd ^ uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C Joulun paras yrityslahja Helppo ja mukava joululahja yrityksenne työntekijöille ja asiakkaille? Kotimainen

Lisätiedot

JANAKKALAN KUNTA 30.11-6.12.2015 Viikko 49 KOKOPÄIVÄHOIDON RUOKALISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄ

JANAKKALAN KUNTA 30.11-6.12.2015 Viikko 49 KOKOPÄIVÄHOIDON RUOKALISTA ITSENÄISYYSPÄIVÄ JANAKKALAN KUNTA 30.11-6.12.2015 Viikko 49 ITSENÄISYYSPÄIVÄ AAMUPALA LOUNAS KAHVI PÄIVÄLLINEN KALAKEITTO LIHAMAKARONI- KELTAINEN KANA-CURRYKEITTO LIHAPULLAKASTIKE JANSSONINKIUSAUS KARJALANPAISTI LAATIKKO

Lisätiedot

JUHLA- VUOSI ELOKUVAJULISTEKALENTERI FILM POSTER CALENDAR

JUHLA- VUOSI ELOKUVAJULISTEKALENTERI FILM POSTER CALENDAR 2010 JUHLA- VUOSI ELOKUVAJULISTEKALENTERI FILM POSTER CALENDAR Julisteen tekijä: Timo Mänttäri T A M M I K U U J A N U A R Y 1 2 3 4 5 Uudenvuodenpäivä 1 2 3 Loppiainen 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko

Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Vapaaehtoistoiminta: Vire Koti Martinlähde ja Sinivuokko Marjo Virkkunen palvelutalon johtaja Onnellinen elämä syntyy välittämisestä ja kuuntelemisesta. Yhdessä olemisesta ja tekemisestä Alkoi Vire Koti

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

VARIAN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste

VARIAN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste Soija-bolognese M Broileri-cappelipaistos L *raaste *salaatti Punajuuri-juustokiusaus L, G Kinkku, sinappi-kermakastike,

Lisätiedot

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste

KOULUJEN RUOKALISTA VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA. TO Talon päivä Talon päivä. Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste VK 51 LOUNAS KASVISRUOKA Jauhelihakastike M, täysjyväpasta *lämpimät kasvikset *raaste Soija-bolognese M Broileri-cappelipaistos L *raaste *salaatti Punajuuri-juustokiusaus L, G Kinkku, sinappi-kermakastike,

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 2.12.2012 24.11.2013 1. vuosikerta 2.12.2012 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) TERVETULOA HOIVAKOTI VILLA JUKOLAAN!

Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) TERVETULOA HOIVAKOTI VILLA JUKOLAAN! Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) Villa Jukolan henkilökunta huolehtii viriketoimintapäivien tilajärjestelyistä, sovittujen tarjoilujen hankinnoista ja asukkaiden juhlakuntoon

Lisätiedot

SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: Ei, en auta. Ei, minä olen surullinen.

SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: Ei, en auta. Ei, minä olen surullinen. SUOMEN KIELESSÄ ON KAKSI ERILAISTA KYSYMYSTYYPPIÄ: 1. -ko/-kö -kysymys; vastaus alkaa aina kyllä- tai ei-sanalla esim. Asutko sinä Lahdessa? Autatko sinä minua? Oletko sinä iloinen? Kyllä, minä asun. (positiivinen)

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3. Perikooppikalenteri 3.12.2017 25.11.2018 3. vuosikerta 3.12.2017 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot