KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Yleistä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007. Yleistä"

Transkriptio

1 1 KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 Yleistä Kertomusvuosi oli yhdistyksen kuudes täysi toimintavuosi. Mielekästä toimintaa järjestettiin tuttuun tapaan kolmena päivänä viikossa. Vuosi 2007 oli myös Suomen Mielenterveysseuran 110 v. juhlavuosi. Yhdistys oli juhlavuoden osalta näkyvästi esillä Roihuvuoripäivillä. Lokakuussa juhlavuoden päätapahtumaan Paasitornissa osallistuivat toiminnanohjaaja Eeva-Riitta Hirvonen ja varapuheenjohtaja Ulla Toivonen-Karjula Kertomusvuoden oleellinen tavoite oli saada yhdistyksen toiminnanohjaajan tehtävä vakinaistettua. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu. Kaksi vuotta yhdistyksessämme toimineen Eeva-Riitta Hirvosen pesti päättyi 2008 alussa. Yhdistys ei vielä ole löytänyt reittiä vakinaisen rahoituksen saamiseen työntekijän palkkakustannuksiin. Yhdistys haki kertomusvuonna kahta projektia, niihin saatiin hylkäävät rahoituspäätökset. Toisena keskeisenä tavoitteena oli ryhmätoiminnan jäsentyneempi toteuttaminen. Vaikka toiminta ei aivan siinä muodossaan olekaan kehittynyt, mitä suunnitelmissa oli, voidaan kuitenkin todeta, että oikealla tiellä ollaan. Ryhmille on vakiintunut vastuuhenkilöitä ja toiminnan suunnittelu on selkeämpää. Vapaaehtoisten ryhmäohjaajien aktiivinen osallistuminen sekä toiminnanohjaajan ja toimintaan osallistujien kuukauden etukäteen suunnittelemat tapahtumat mahdollisti jäsentyneemmän toiminnan. Ryhmäohjaajat ovat pysyneet pääasiassa samoina. Vuoden lopulla ruokaryhmän ohjaajaksi vaihtui Ulla Toivonen-Karjula. Vuoden aikana yhdistyksen toiminta kaiken kaikkiaan oli tähänastisen historian virkeintä. Toimintaryhmät ovat pysyneet samoina: kulttuuri-, liikunta-, ruoka-, vene-, mökki-, puutarha- ja varainhankintaryhmä. Naistenryhmä aloitti kokeiluluontoisena kiinteänä/täydentyvänä ryhmänä. Ryhmä toimi helmimaaliskuun ajan ja muuttuen avoimeksi toiminnaksi. Hyvien kokemusten myötä ryhmä jatkoi syksyllä. Uusia tutustujia yhdistyksessä kävi vuoden aikana 23 joista mukaan toimintaan jäi kuusi. Vieraita yhdistyksessä vieraili mm. Espoon Seudun Mielenterveysseura - Mielihyvin r.y:stä, Itäisen kodinhoidon mielenterveystiimi ja Herttoniemen alueen sosiaalityöntekijät. Yhdistyksen mökillä kesänaikana kävi vierailijoita Vallilan Vintistä, Kumppanuustalo Hannasta ja Alppilan radiokerhosta. Vierailulla kävivät myös Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen, Herttoniemen sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio sekä yhdyskuntatyöntekijät Kirsti Jussila ja Soile Atacocugu sekä Myllypurosta Ostarin Hymyn porukka.

2 2 Yhdistys osallistui vuoden aikana mm: Roihuvuoren kirjaston Lainanpäivä kahvitukseen ja Aira Suvio-Samulinin 80-vuotisjuhlaan. Helsingin kaupungin rakennusviraston järjestämässä ympäristönsiivoustalkoissa kohteemme oli veneen talvisäilytyspaikan ympäristö Puotilan rannassa. Yhdistys osallistui myös Vartiosaaren risusavottaan. Vartiosaaripäivillä yhdistys myi makkaraa ja järjesti venekuljetuksen tapahtumaan. Aikaisemmin mainitun Roihuvuori päivien lisäksi yhdistys osallistui myös Herttoniemenrannan tapahtumaan. Toiminnanohjaaja osallistui jo vakiintuneiden Herttoniemen alueryhmän kokousten lisäksi Vapaaehtoistyön voima ja rikkaus koulutusiltaan, joka pidettiin Stoassa sekä Vapaaehtoistyön tuottavuus ja vaikuttavuus seminaariin VALIKKO -ryhmän kutsumana Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä. Toiminnanohjaaja vieraili yhdistystä edustaen kumppanuustalo Horisontissa, Vapaaehtoistyön ja omaishoidon toimintakeskuksessa sekä Helmi r.y:ssä. Vuoden aikana käyntikertoja Roihuvuoren toimintatilassa oli 638 ja kesällä mökillä 426. Yhteensä käyntikertoja yhdistyksen järjestämiin tapaamisiin oli siis Keskimäärin tapaamisten osallistujamäärä on ollut noin kymmenen henkilöä. Yhdistys lomaili eikä järjestänyt varsinaista toimintaa ajalla ja Varsinainen toiminta ryhmittäin 1. Kulttuuriryhmä 2. Ruokaryhmä Kulttuuritoiminta ajoittui tammikuusta maaliskuun loppuun ja syksyllä lokakuusta joulukuun loppuun. Elokuvissa käytiin kolme kertaa ja osallistujia oli yhteensä 27. Kävimme katsomassa elokuvat: Mr Bean Lomailee, The Simpsons Movie ja Georg Ots rakkaani. Museokäyntien kohteina olivat Tennispalatsin taidemuseossa ATHOS Luostarielämää Pyhällä Vuorella -näyttely sekä Robert Doisneu n Pariisi sekä Suomalaisten elokuvasankarien valokuva -näyttely. Didrichenin taidemuseossa käytiin katsomassa Elin Danielson Cambolin in Italian Valossa -näyttely. Myllypuron lähiöteatterissa kävimme katsomassa Walentin Chorellin Kissankäpälät -näytelmän. Museo- ja teatterikäynneillä osallistujia oli yhteensä 46. Ruokapiirin tavoitteena on saada osallistujat motivoitumaan ja tekemään ruokaa yhdessä. Yhteisen aterian äärellä vaihtuu tietoa terveellisestä ruuasta ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin, samalla syntyy uusia sosiaalisia kontakteja ja uusia kaverisuhteita. Kesällä ruokapiiri toteutettiin yhdistyksen mökillä. Perinteinen ruokapiiri perjantaisin toteutui vuoden aikana 46 kertaa ja saimme syödä hyvää ja ravitsevaa ruokaa yhteensä 517 osallistujan kanssa. Keskimäärin ruokapiirin osallistujia tapahtumaa kohden on ollut noin yksitoista.

3 3 3. Liikuntaryhmä 4. Mökkiryhmä Liikuntaa harrastimme läpi vuoden. Talvella ja syksyllä harrastettiin pääsääntöisesti sisäliikuntaa kuten snookeria, keilailua ja uintia. Keilaamassa/uimassa kävimme 22 kertaa ja osallistujia oli yhteensä 175. Snookeria pelattiin viisi kertaa, osallistujia oli 29. Huhtikuun 3. päivä pidettiin perinteinen keilaturnaus johon osallistui kahdeksan kilpailijaa. Palkintosijat jakaantuivat seuraavasti: 1. Tom Forsman 2. Kari Väisänen 3. Jan Repo Talvella retkeilimme Vartiosaareen yhden kerran, osallistujia oli 12. Paistoimme makkaraa ja katsoimme, että mökki on kunnossa. Kaksi muuta retkeä teimme Viikkiin ja Kasvitieteelliseen puutarhaan. Osallistujia näillä retkillä oli yhteensä 10. Vuoden aikana liikuntaryhmän nimikkeen alla mukana toimi yhteensä 226 osallistujaa. Kesällä liikunta toteutui yhdistyksen mökkitoiminnan tiimoilta Trissanilla. Mölkkyä pelattiin aina kun siihen oli mahdollisuus. Pihan kunnostustyöt, perennapenkkien tekeminen, mökin remontointi eri toimineen sekä palstanhoito oli hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Mökkiryhmän tehtävänä on ylläpitää yhdistyksen Vartiosaaressa sijaitsevaa Trissan -mökkiä. Ryhmä järjesti kesäajan toiminnan mökillä ja huolehti mökin ja sen piha-alueen kunnossapidosta. Mökillä oli mahdollisuus osallistua monenlaiseen toimintaan. Alkajaisiksi mökki siivottiin kesäkuntoon. Mökin piha-aluetta kunnostettiin kesän aikana suurella innolla: pidettiin mm. risusavotta, karsittiin kuivuneet ruusupenkin oksat ja kaadettiin lahonneet ja kuivuneet puut, rakennettiin uusia perennapenkkejä ja tasoitettiin mölkkykenttä. Vuoden aikana mökin remontti eteni suunnitelman mukaan. Päärakennuksen ns. sinkkihuone sai uuden lattian. Piharakennukseen ns. bungaloviin saatiin kamina. Tarvikkeet mökin ja bungalovin remontointiin saatiin kaupungin rakennusvirastolta. Toukokuun lopusta syyskuun loppuun käyntikertoja mökillä oli yhteensä 426. Mökkiä vuokrattiin jäsenille kesän aikana 11 kertaa.

4 4 5. Veneryhmä 6. Puutarharyhmä 7. Naistenryhmä Helmikuussa vierailimme venemessuilla. Veneryhmä sai uusia ideoita mukaansa ja huhtikuun puolessavälissä veneryhmäläiset aloittivat veneen kevätkunnostuksen. Ryhmäläiset tekivät töitä arkipäivisin ja viikonloppuisin. Vene laskettiin vesille 25. toukokuuta. Totuttuun tapaan veneen kippari Hessu apulaisinaan Margarita ja Tomppa kuljettivat porukan kolmesti viikossa Vartiosaareen mökille. Heinäkuun lopulla veneen vesipumppu ja polttoainesuodatin alkoivat reistailemaan mutta viat saatiin korjattua. Veneryhmä vastasi Vartiosaaripäivän kuljetuksesta 19. elokuuta. Vene nostettiin talviteloille 2. lokakuuta. Puutarharyhmä hoitaa ja viljelee Vartiosaaressa olevaa yhdistyksen puutarhapalstaa sekä mökin pihan istutuksia. Huhtikuussa ryhmäläiset kävivät puutarhamessuilla hakemassa elämyksiä ja ideoita tulevaa kautta varten. Herttoniemen alueen yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugun myöntämän 400 avustuksen innoittamana ryhmäläiset hankkivat saareen kompostin, ostivat tarvittavia työkaluja, multaa, lannoitteita, siemeniä ja taimia puutarhapalstalle sekä kukkia ja kukkasipuleita mökin pihamaan perennoihin. Palstalla kevätkyntö tehtiin 10. toukokuuta. Tänä vuonna puutarhapalstalla kokeiltiin erilaisten kasvien ja juuresten kasvumahdollisuuksia. Kasvamassa oli toistakymmentä lajiketta. Palstalle istutettiin punaherukkamarjapensas sekä kasvatettiin auringonkukkia ja kuivakukkia. Keskeisinä puurtajina olivat Tomppa ja Eija, muutamien muiden käydessä palstalla satunnaisemmin. Sadonkorjuujuhla-aterian nautimme elokuun lopussa. Naistenryhmän ensimmäinen jakso oli ajalla Ryhmä kokoontui tiistaisin yhteensä 8 kertaa ja osallistujien käyntikertoja tuli yhteensä 44. Osallistujia tapaamisissa oli viidestä kuuteen. Ryhmä kokoontui toimistolla eri teemojen merkeissä. Ryhmä kävi myös tutustumassa Lady Line kuntosaliin. Päättäjäiset pidettiin Hotelli Vuorannassa saunoen, rohkeimmat kävivät avannossa. Ryhmän päätöksenä toimi yhteinen ruokailu Rastilan Kartanossa. Lokakuun 9. päivä ryhmä aloitti toimintansa uudestaan. Naiset tapasivat toimistolla eri teemojen merkeissä, osallistuivat Uudenmaan Marttojen luennoille sekä vierailivat Gardeniassa. Yhteensä naistenryhmän tapaamisiin käyntikertoja kertyi 70.

5 5 8. Varainhankinta Yhdistys hankki omatoimisesti varoja tekemällä sosiaalitoimen tilauksesta muuttoja, antamalla pakkausapua ja tekemällä muutaman siivouskeikan. Yhdistyksen omatoiminen varainhankinta kasvoi kertomusvuonna huomattavasti sosiaalitoimen tilatessa yhdistykseltä muuttopalvelua. Muuttojen tekijöinä toimivat pääsääntöisesti Heikki Elki ja Kari Väisänen. Muuttojen sujuvan järjestämisen osaltaan mahdollisti yhdistyksen lahjoituksena saama pakettiauto. Yhdistys myi makkaraa Herttoniemenrannan tapahtumassa sekä Vartiosaari päivillä. Tom Forsman, Kari Peura ja Jan Repo painoivat käsityönä yhdistyksen t- paitoja ja kangaskasseja myytäväksi. Ryhmänohjaajien koulutus Syksyllä yhdistys suunnitteli omaa ryhmänohjaajakoulutusta. Koulutukseen oli tulossa osallistujia sekä oman yhdistyksen piiristä että Espoon mielenterveysseurasta. Koulutus päätettiin siirtää seuraavalle vuodelle useampien peruutusten vuoksi. Opiskelijat Diakonia-ammattikorkeakoulusta oli sairaanhoitajaopiskelija Risto Parviainen suoritti käytännön harjoittelujakson yhdistyksesä Hankkeet ja projektit Vuoden aikana yhdistys jätti kaksi projektihakemusta. Yhteistyössä Espoon mielenterveysseuran (Mielihyvin ry) ja Vantaan alueen mielenterveysseuran (Valmis ry) kanssa jätettiin toukokuussa SYKE - Sosiaalisen ja yhteisöllisen vertaistoiminnan kehittämis- ja laajentamishankkeen rahoitushakemus RAY:lle MieTo:n toimiessa rahoituksen hakijana. Hankkeeseen saatiin puoltolausunnot sekä sosiaalitoimelta että työvoiman palvelukeskukselta. RAY ei kuitenkaan myöntänyt rahoitusta hankkeelle. Päätös saatiin 20. joulukuuta. Vuoden lopulla yhdistys jätti Uudenmaan TE -keskukselle MieTo DUURI hankkeen rahoitushakemuksen. Hankkeen tarkoituksena oli järjestää työelämävalmennusta Helsingin työvoimanpalvelukeskuksen Itäisen toimipisteen asiakkaille. Hankkeeseen saatiin puoltolausunto työvoiman palvelukeskukselta. TE keskus katsoi, ettei hanke täyttänyt

6 6 työllisyyspoliittisen avustuksen kriteerejä työttömien työllistämisen osalta. Hankkeen itsensä olisi pitänyt pystyä työllistämään 15 henkilöä. TE-keskus ei näin ollen rahoittanut hanketta. Yhdistys oli edelleen mukana LAKU projektissa ( Laadukasta kulttuuria Vapaaehtoistyöhön ). LAKU projektissa etsittiin uusia keinoja laadukkaan vapaaehtoistyön järjestämiseen. Vuoden aikana oli kaksi palaveria, yksi keväällä ja yksi syksyllä. Päätösseminaari pidettiin 24. marraskuuta. Yhdistyksen yhteyshenkilönä LAKU tapaamisiin ja loppuseminaariin osallistui toiminnanohjaaja. Yhdistys tulee jatkossa hyödyntämään projektissa syntyneitä materiaaleja ja toimintamalleja. Hallinto, jäsenet ja edustukset Hallitus kokoontui vuoden aikana kaikkiaan kuusi kertaa. Hallituksen jäseninä toimivat puheenjohtajana Jari Hartikainen, varapuheenjohtajana Ulla Toivonen-Karjula, sihteerinä Kari Väisänen. Muita varsinaisia jäseniä olivat Heikki Elki, Jouni Saarelainen (taloudenhoitaja) ja Rafael Lehtinen. Varajäseninä olivat Margarita Elki, Jarmo Hokkanen, Matti Wallgren. Yhdistyksen kirjanpitäjänä toimi Pertti Saarimaa. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 9. maaliskuuta ja syyskokous 30. marraskuuta. Kevätkokous siunasi yhdistyksen sääntöjen muutoksen pykälien 5 ja 9 osalta. Syyskokouksessa toimittiin ensi kertaa uusien sääntöjen mukaisesti. Kokousväki valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Hartikaisen. Hallituksen jäseniksi tulivat valittua: Kari Väisänen, Jouni Saarelainen, Eeva- Riitta Hirvonen, Ulla Toivonen-Karjula, Heikki Elki ja Matti Wallgren. Varajäseniä ei enää valita ja hallitus valitaan aina kalenterivuodeksi kerrallaan, joten erovuoroisuuksia ei enää ole. Tilintarkastajina toimivat Jukka Kallio ja Risto Lunkan ollessa estyneenä varatilintarkastaja Lassi Rajamäki. Toiminnanohjaajana toimi Eeva-Riitta Hirvonen ajalla Suomen Mielenterveysseuran 110 vuotisjuhlaan osallistuivat toiminnanohjaaja Eeva-Riitta Hirvonen ja varapuheenjohtaja Ulla Toivonen-Karjula. LAKU -projektin päätösseminaariin osallistui Eeva-Riitta Hirvonen. Mielenterveysseuran Tulevaisuus seminaariin 9. kesäkuuta osallistui puheenjohtaja Jari Hartikainen. Hartikainen oli myös mukana 23. marraskuuta YLE Radio ykkösessä esitetyssä toimittaja Jukka Arvassalon "Kolmessa polvessa" ohjelmassa, jonka teemana oli "Kellä on terve mieli?" Muina keskustelijoina olivat Sanna Juurakko, nuorten kriisityöntekijä Itä-Helsingistä sekä Pirkko Lahti. Yhdistyksen edustajana Vartiosaariseurassa oli Matti Wallgren. Asukastalo Ankkurin hallituksessa ei kertomusvuonna ollut yhdistyksen edustajaa

7 7 Yhdistys järjesti joulukuun 11. päivä pikkujouluaterian. Osallistujia oli 26. Vuoden vaihteessa jäseniä oli 67. Tiedotus Yhdistyksen toiminnasta tiedotettiin vuosikokousten yhteydessä jäsenkirjeillä, säännöllisesti yhdistyksen nettisivulla sekä Roihuvuoren kirjaston ja yhteistyökumppaneiden ilmoitustauluilla. Toiminnanohjaaja vieraili yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa kertomassa yhdistyksen toiminnasta. Keskeisenä foorumina oli Herttoniemen alueryhmän kokoukset. Suurena apuna tiedotuksessa vuoden aikana oli Herttoniemen alueen yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugu. Toiminnanohjaaja kertoi yhdistyksen toiminnasta Alppilan paikallisradion ohjelmassa. Talous Yhdistyksen talous perustui jäsenmaksuihin, omatoimiseen varainhankintaan sekä avustuksiin. Avustuksia saatiin kaupungin sosiaalilautakunnalta, Herttoniemen alueen yhdyskuntatyötekijä Soile Atacocugulta sekä Suomen Mielenterveysseuralta. Syyskokouksessa yhdistykselle hyväksyttiin uusi taloussääntö, joka astui voimaan vuoden 2008 alusta. Yksityiskohtaisemmin kertomusvuoden taloudellinen toiminta ilmenee erillisestä tilinpäätöksestä.

KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. 14.02.2007

KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. 14.02.2007 1 KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. 14.02.2007 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleistä Kertomusvuosi oli viides täysi toimintavuosi. Se oli myös juhlavuosi. Yhdistys täytti

Lisätiedot

Eeva-Riitta Hirvonen kävi Hyvinvointitreenit ryhmänohjaajakoulutuksen 26 27.4.

Eeva-Riitta Hirvonen kävi Hyvinvointitreenit ryhmänohjaajakoulutuksen 26 27.4. 1 KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 Yleistä Kertomusvuosi oli yhdistyksen seitsemäs täysi toimintavuosi. Vuosi sujui toiminnan osalta tuttuun

Lisätiedot

KAAKKOIS-HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA MIELEKÄS TOIMINTA- MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005

KAAKKOIS-HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA MIELEKÄS TOIMINTA- MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 1 KAAKKOIS-HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA MIELEKÄS TOIMINTA- MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS 2005 2 KAAKKOIS-HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. 04.02.2006 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2005

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2002

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2002 Kaakkois-Helsingin Mielenterveysseura Mielekäs Toiminta - Mie To ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2002 Yhdistyksemme ensimmäinen kokonainen toimintavuosi on kulunut erittäin ansiokkaasti ja olemme useimmissa

Lisätiedot

MieTo ry Toimintakertomus 2011

MieTo ry Toimintakertomus 2011 1 MieTo ry Toimintakertomus 2011 Alkuvuosi Alkuvuoden ajan kokoonnuttiin kolmesti viikossa yhdistyksen toimitiloissa Roihuvuoressa. Toiminta oli yhdistykselle tyypillistä ryhmätoimintaa. Perjantait omistettiin

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011. Yleistä. Yhdistyksen varsinainen toiminta

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011. Yleistä. Yhdistyksen varsinainen toiminta Kaakkois-Helsingin mielenterveysseura Mielekäs Toiminta MieTo r.y. Roihuvuorentie 2, 00820 Helsinki http://mieto.fi TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011 Yleistä MieTo ry:n tehtävänä on edistää hyvää mielenterveyttä,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013. Yleistä. Yhdistyksen varsinainen toiminta

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013. Yleistä. Yhdistyksen varsinainen toiminta Kaakkois-Helsingin mielenterveysseura Mielekäs Toiminta MieTo r.y. Roihuvuorentie 2, 00820 Helsinki http://mieto.fi mieto@mieto.fi TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä MieTo ry:n tehtävänä on edistää

Lisätiedot

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJA 1(3) 20.03.2013 TaLVI ry Sääntömääräinen kevätkokous Aika 20.03.2013 klo 18.25-18.55 Paikka ABC Lahdesjärvi, Automiehenkatu 39, Tampere Läsnä Osallistujaluettolo (liite 1) 1. KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2005

TOIMINTAKERTOMUS 2005 TOIMINTAKERTOMUS 2005 YLEISTÄ Vuosi 2005 oli OuLVI:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Elokuu 2019 Uudenmaan ELY-keskus Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla 2018 Elokuu 2019 Heinäkuu 2019 Elokuu Alle 25-v.

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry TOIMINTAKERTOMUS 01.01-31.12.2005 JÄSENET Yhdistyksellä oli vuonna 2005 jäsenmaksun maksaneita jäseniä 121. HALLITUS Alho Maritta Lehtonen Erkki Malin Arvo Mäntylä Taimi

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta

Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen Pasi 11 - Piipponen Mitja Sarola Riitta Pöytäkirja 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 1/2018 AIKA Keskiviikko klo 18.30 PAIKKA LÄSNÄ Mäntyniementie 1, Karhu-sali Hallitus Linnolahti Jarno, puheenjohtaja Asikainen Lauri Lahti Anneli Loisa Kirsi Mikkonen

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

mielenterveysseura vuodelle 2004 Mielekäs Toiminta MieTo ry. 1

mielenterveysseura vuodelle 2004 Mielekäs Toiminta MieTo ry. 1 Mielekäs Toiminta MieTo ry. 1 1. ESIPUHE 2 2. UUDET JÄSENET 2 3. TYÖRYHMÄTOIMNTA ON MieTo:n TUKIHENKILÖTOIMINNAN YDIN 3 3.1 TUKIHENKILÖTYÖRYHMÄ 3 3.2 NAISRYHMÄ: UPEAT 3 3.3 PUU- JA KUNNOSTUSTYÖRYHMÄ 3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ Vuosi 2012 oli Palotutkimusraati ry:n kahdeskymmenesensimmäinen toimintavuosi rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys jatkaa vuonna 1982 perustetun Palotutkimuksen

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS Leppävaaran palvelukeskus Armas Launiksenkatu 9 ESPOO SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen päätösvaltaisuus 3. Kokouksen toimihenkilöt 4. Kokouksen työjärjestys 5. Jäsenmaksu ja kannatusmaksu

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

VUOSIKELLOT Hyväksytty ohjausryhmässä

VUOSIKELLOT Hyväksytty ohjausryhmässä VUOSIKELLOT 2018-2019 Hyväksytty ohjausryhmässä 30.10.2018 TAMMIKUU Graduaiheet yliopistolle keväällä alkaviin seminaareihin MARRASKUU Taitoseminaariryhmien yhteiset demonstraatiot: ti 6.11.2018 klo 9-15

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS Leppävaaran palvelukeskus Armas Launiksenkatu 9 ESPOO SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Valitaan kokouksen toimihenkilöt 4. Kokouksen työjärjestyksestä päättäminen

Lisätiedot

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009:

Hyvä Jäsenemme! Johtokunta. Johtokunnan jäsenet toimintavuonna 2009: MTK- Kerimäki Toimintakertomus 2009 Hyvä Jäsenemme! MTK-Kerimäen tuottajayhdistyksen johtokunta päätti toimittaa vuoden 2009 toimintakertomuksen kaikille jäsenilleen. Yhdistyksen toiminta oli vuonna 2009

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Liikuntatieteellinen Seura ry. Yhdistyksen nimestä käytetään lyhennettä LTS. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2019 Aika klo 17.30-19.30 Paikka Pohjantähti, pääkonttori Keinusaarentie 2, 13200 Hml Läsnä Jäsenet: Hannula Kari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Kärkäs

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki 1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry:n säännöt 16.4.2004 alkaen 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2018

Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2018 Hallituksen järjestäytymiskokous 1 / 2018 Aika klo 17.30-19.40 Paikka Kauppakeskus Tuuloinen, Fresto, Tuulosentie 1, 14810 Tuulos Läsnä Jylhäsalo Ari, puheenjohtaja Heikkilä Sanna Hirvonen Juha Konttinen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND

Työttömyysaste, työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat - Arbetslöshetstalet, arbetslösa arbetssökande och lediga arbetsplatser UUSIMAA - NYLAND 120000 100000 80000 60000 40000 20000 0 Työttömyysaste, työnhakijat ja työpaikat - Arbetslöshetstalet, och Tiedot taulukkomuodossa ovat seuraavilla sivuilla. - Sifferuppgifterna finns på följande sidor.

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2016 Yleistä Vuosi 2016 oli pelastusliiton 87. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Oulun-seudun Lämpö-,Vesi-ja Ilmastointitekninen Yhdistys ry, OuLVI TOIMINTAKERTOMUS 2012 Perustietoja yhdistyksestä: Rekisteri no 110.106 Asiakirja no 69195649 Y-10161609 Merkitty rekisteriin 13.6.1972

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous

Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous 1 Espoon Pelastakaa Lapset ry ESITYSLISTA 1/2012 Kevätkokous Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous Aika: 27.3.2012 klo 18:00 Paikka: Vanha Ingaksentie 10 C, Espoo 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Oppilaiden osallisuustiimi. Lukuvuoden arviointi ja lukuvuoden tavoitteet

Oppilaiden osallisuustiimi. Lukuvuoden arviointi ja lukuvuoden tavoitteet Oppilaiden osallisuustiimi Lukuvuoden 2013-2014 arviointi ja lukuvuoden 2014-2015 tavoitteet Toiminnan tavoitteet Oppilaiden osallisuuden ryhmiä ovat oppilaskuntatoiminta, tukioppilastoiminta sekä välituntitoiminta.

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1 OTA OTA TALTEEN! HYVINVOINTIISI. TUTUSTU JA HAE WWW.PHT.FI AIKUISILLE PERHEILLE Hyvinvointijaksot 1 VUODEN -HYVINVOINTIJAKSOJEN HAKU HAKU ALKAA 15.10.2013 TUTUSTU UUSIIN JAKSOIHIN JA TARJONTAAMME VERKKOSIVUILLAMME

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 1/2 PÖYTÄKIRJA 28.3.2017 TaLVI ry hallitus 2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS Aika 28.3.2017, klo 19:00 Paikka Prisma Kaleva, Sammonkatu 75, 33540 Tampere Läsnä Kalle Kanninen Iida Päivömaa Jenni Rantanen

Lisätiedot

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2015 Yleistä Vuosi 2015 oli pelastusliiton 86. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt:

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt: KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää monikielistä viestintää, monikulttuurista vuorovaikutusta ja niihin sisältyvää teknillistä sisällönhallintaa

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle

Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015. Malliyhdistys Ry. Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Toimintasuunnitelma TOIMINTAVUOSI 2015 Hallituksen ehdotus hyväksyttäväksi yhdistyksen vuosikokoukselle Malliyhdistys Ry Puh. 040 123 4567 Y-tunnus 12345-6 Tiekatu 23 A 15 00120 PAIKKAKUNTA www.malliyhdistys.fi

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2008 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2008 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry

Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry Espoon Soutajat - Esbo Roddare ry 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Soutajat ry - Esbo Roddare rf, kotipaikka on Espoo ja viralliset kielet suomi ja ruotsi. Rekisteröimiskielenä

Lisätiedot

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka KERAVAN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keravan Taidemuseon ystävät ry. ja sen kotipaikka on Kerava. Yhdistyksen toimialue on Keravan kaupunki ja sen lähialueella

Lisätiedot

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista.

Perustavaan kokoukseen osallistui 11 henkilöä jotka kävivät laajan keskustelun yhdistyksen toiminnan suuntaviivoista ja julkisivujen ongelmista. Julkisivuyhdistys Martti Karimies TOIMINTAKERTOMUS 09.04.1996 JULKISIVUYHDISTYKSEN TOIMINTAKERTOMUS 1995 Yhdistyksen perust aminen Perustava kokous. Yhdistyksen toiminnan voidaan katsoa alkaneen virallisesti

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2012-31.12.2012 Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Virallinen toiminta... 2 2.1. Yhdistyksen kokoukset... 2 2.2. Tietotekniikan

Lisätiedot

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä.

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/12 ( Uusi piirihallitus ) Aika: 15.12.2011 klo 19.35 19.49 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa.

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. 2 (7) Yleistä Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. Lisäksi hallituksen tavoitteena oli kehittää yhdistystoimintaa

Lisätiedot