KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Yleistä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007. Yleistä"

Transkriptio

1 1 KAAKKOIS- HELSINGIN MIELENTERVEYSSEURA- MIELEKÄS TOIMINTA MieTo r.y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 Yleistä Kertomusvuosi oli yhdistyksen kuudes täysi toimintavuosi. Mielekästä toimintaa järjestettiin tuttuun tapaan kolmena päivänä viikossa. Vuosi 2007 oli myös Suomen Mielenterveysseuran 110 v. juhlavuosi. Yhdistys oli juhlavuoden osalta näkyvästi esillä Roihuvuoripäivillä. Lokakuussa juhlavuoden päätapahtumaan Paasitornissa osallistuivat toiminnanohjaaja Eeva-Riitta Hirvonen ja varapuheenjohtaja Ulla Toivonen-Karjula Kertomusvuoden oleellinen tavoite oli saada yhdistyksen toiminnanohjaajan tehtävä vakinaistettua. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu. Kaksi vuotta yhdistyksessämme toimineen Eeva-Riitta Hirvosen pesti päättyi 2008 alussa. Yhdistys ei vielä ole löytänyt reittiä vakinaisen rahoituksen saamiseen työntekijän palkkakustannuksiin. Yhdistys haki kertomusvuonna kahta projektia, niihin saatiin hylkäävät rahoituspäätökset. Toisena keskeisenä tavoitteena oli ryhmätoiminnan jäsentyneempi toteuttaminen. Vaikka toiminta ei aivan siinä muodossaan olekaan kehittynyt, mitä suunnitelmissa oli, voidaan kuitenkin todeta, että oikealla tiellä ollaan. Ryhmille on vakiintunut vastuuhenkilöitä ja toiminnan suunnittelu on selkeämpää. Vapaaehtoisten ryhmäohjaajien aktiivinen osallistuminen sekä toiminnanohjaajan ja toimintaan osallistujien kuukauden etukäteen suunnittelemat tapahtumat mahdollisti jäsentyneemmän toiminnan. Ryhmäohjaajat ovat pysyneet pääasiassa samoina. Vuoden lopulla ruokaryhmän ohjaajaksi vaihtui Ulla Toivonen-Karjula. Vuoden aikana yhdistyksen toiminta kaiken kaikkiaan oli tähänastisen historian virkeintä. Toimintaryhmät ovat pysyneet samoina: kulttuuri-, liikunta-, ruoka-, vene-, mökki-, puutarha- ja varainhankintaryhmä. Naistenryhmä aloitti kokeiluluontoisena kiinteänä/täydentyvänä ryhmänä. Ryhmä toimi helmimaaliskuun ajan ja muuttuen avoimeksi toiminnaksi. Hyvien kokemusten myötä ryhmä jatkoi syksyllä. Uusia tutustujia yhdistyksessä kävi vuoden aikana 23 joista mukaan toimintaan jäi kuusi. Vieraita yhdistyksessä vieraili mm. Espoon Seudun Mielenterveysseura - Mielihyvin r.y:stä, Itäisen kodinhoidon mielenterveystiimi ja Herttoniemen alueen sosiaalityöntekijät. Yhdistyksen mökillä kesänaikana kävi vierailijoita Vallilan Vintistä, Kumppanuustalo Hannasta ja Alppilan radiokerhosta. Vierailulla kävivät myös Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen, Herttoniemen sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio sekä yhdyskuntatyöntekijät Kirsti Jussila ja Soile Atacocugu sekä Myllypurosta Ostarin Hymyn porukka.

2 2 Yhdistys osallistui vuoden aikana mm: Roihuvuoren kirjaston Lainanpäivä kahvitukseen ja Aira Suvio-Samulinin 80-vuotisjuhlaan. Helsingin kaupungin rakennusviraston järjestämässä ympäristönsiivoustalkoissa kohteemme oli veneen talvisäilytyspaikan ympäristö Puotilan rannassa. Yhdistys osallistui myös Vartiosaaren risusavottaan. Vartiosaaripäivillä yhdistys myi makkaraa ja järjesti venekuljetuksen tapahtumaan. Aikaisemmin mainitun Roihuvuori päivien lisäksi yhdistys osallistui myös Herttoniemenrannan tapahtumaan. Toiminnanohjaaja osallistui jo vakiintuneiden Herttoniemen alueryhmän kokousten lisäksi Vapaaehtoistyön voima ja rikkaus koulutusiltaan, joka pidettiin Stoassa sekä Vapaaehtoistyön tuottavuus ja vaikuttavuus seminaariin VALIKKO -ryhmän kutsumana Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä. Toiminnanohjaaja vieraili yhdistystä edustaen kumppanuustalo Horisontissa, Vapaaehtoistyön ja omaishoidon toimintakeskuksessa sekä Helmi r.y:ssä. Vuoden aikana käyntikertoja Roihuvuoren toimintatilassa oli 638 ja kesällä mökillä 426. Yhteensä käyntikertoja yhdistyksen järjestämiin tapaamisiin oli siis Keskimäärin tapaamisten osallistujamäärä on ollut noin kymmenen henkilöä. Yhdistys lomaili eikä järjestänyt varsinaista toimintaa ajalla ja Varsinainen toiminta ryhmittäin 1. Kulttuuriryhmä 2. Ruokaryhmä Kulttuuritoiminta ajoittui tammikuusta maaliskuun loppuun ja syksyllä lokakuusta joulukuun loppuun. Elokuvissa käytiin kolme kertaa ja osallistujia oli yhteensä 27. Kävimme katsomassa elokuvat: Mr Bean Lomailee, The Simpsons Movie ja Georg Ots rakkaani. Museokäyntien kohteina olivat Tennispalatsin taidemuseossa ATHOS Luostarielämää Pyhällä Vuorella -näyttely sekä Robert Doisneu n Pariisi sekä Suomalaisten elokuvasankarien valokuva -näyttely. Didrichenin taidemuseossa käytiin katsomassa Elin Danielson Cambolin in Italian Valossa -näyttely. Myllypuron lähiöteatterissa kävimme katsomassa Walentin Chorellin Kissankäpälät -näytelmän. Museo- ja teatterikäynneillä osallistujia oli yhteensä 46. Ruokapiirin tavoitteena on saada osallistujat motivoitumaan ja tekemään ruokaa yhdessä. Yhteisen aterian äärellä vaihtuu tietoa terveellisestä ruuasta ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin, samalla syntyy uusia sosiaalisia kontakteja ja uusia kaverisuhteita. Kesällä ruokapiiri toteutettiin yhdistyksen mökillä. Perinteinen ruokapiiri perjantaisin toteutui vuoden aikana 46 kertaa ja saimme syödä hyvää ja ravitsevaa ruokaa yhteensä 517 osallistujan kanssa. Keskimäärin ruokapiirin osallistujia tapahtumaa kohden on ollut noin yksitoista.

3 3 3. Liikuntaryhmä 4. Mökkiryhmä Liikuntaa harrastimme läpi vuoden. Talvella ja syksyllä harrastettiin pääsääntöisesti sisäliikuntaa kuten snookeria, keilailua ja uintia. Keilaamassa/uimassa kävimme 22 kertaa ja osallistujia oli yhteensä 175. Snookeria pelattiin viisi kertaa, osallistujia oli 29. Huhtikuun 3. päivä pidettiin perinteinen keilaturnaus johon osallistui kahdeksan kilpailijaa. Palkintosijat jakaantuivat seuraavasti: 1. Tom Forsman 2. Kari Väisänen 3. Jan Repo Talvella retkeilimme Vartiosaareen yhden kerran, osallistujia oli 12. Paistoimme makkaraa ja katsoimme, että mökki on kunnossa. Kaksi muuta retkeä teimme Viikkiin ja Kasvitieteelliseen puutarhaan. Osallistujia näillä retkillä oli yhteensä 10. Vuoden aikana liikuntaryhmän nimikkeen alla mukana toimi yhteensä 226 osallistujaa. Kesällä liikunta toteutui yhdistyksen mökkitoiminnan tiimoilta Trissanilla. Mölkkyä pelattiin aina kun siihen oli mahdollisuus. Pihan kunnostustyöt, perennapenkkien tekeminen, mökin remontointi eri toimineen sekä palstanhoito oli hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Mökkiryhmän tehtävänä on ylläpitää yhdistyksen Vartiosaaressa sijaitsevaa Trissan -mökkiä. Ryhmä järjesti kesäajan toiminnan mökillä ja huolehti mökin ja sen piha-alueen kunnossapidosta. Mökillä oli mahdollisuus osallistua monenlaiseen toimintaan. Alkajaisiksi mökki siivottiin kesäkuntoon. Mökin piha-aluetta kunnostettiin kesän aikana suurella innolla: pidettiin mm. risusavotta, karsittiin kuivuneet ruusupenkin oksat ja kaadettiin lahonneet ja kuivuneet puut, rakennettiin uusia perennapenkkejä ja tasoitettiin mölkkykenttä. Vuoden aikana mökin remontti eteni suunnitelman mukaan. Päärakennuksen ns. sinkkihuone sai uuden lattian. Piharakennukseen ns. bungaloviin saatiin kamina. Tarvikkeet mökin ja bungalovin remontointiin saatiin kaupungin rakennusvirastolta. Toukokuun lopusta syyskuun loppuun käyntikertoja mökillä oli yhteensä 426. Mökkiä vuokrattiin jäsenille kesän aikana 11 kertaa.

4 4 5. Veneryhmä 6. Puutarharyhmä 7. Naistenryhmä Helmikuussa vierailimme venemessuilla. Veneryhmä sai uusia ideoita mukaansa ja huhtikuun puolessavälissä veneryhmäläiset aloittivat veneen kevätkunnostuksen. Ryhmäläiset tekivät töitä arkipäivisin ja viikonloppuisin. Vene laskettiin vesille 25. toukokuuta. Totuttuun tapaan veneen kippari Hessu apulaisinaan Margarita ja Tomppa kuljettivat porukan kolmesti viikossa Vartiosaareen mökille. Heinäkuun lopulla veneen vesipumppu ja polttoainesuodatin alkoivat reistailemaan mutta viat saatiin korjattua. Veneryhmä vastasi Vartiosaaripäivän kuljetuksesta 19. elokuuta. Vene nostettiin talviteloille 2. lokakuuta. Puutarharyhmä hoitaa ja viljelee Vartiosaaressa olevaa yhdistyksen puutarhapalstaa sekä mökin pihan istutuksia. Huhtikuussa ryhmäläiset kävivät puutarhamessuilla hakemassa elämyksiä ja ideoita tulevaa kautta varten. Herttoniemen alueen yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugun myöntämän 400 avustuksen innoittamana ryhmäläiset hankkivat saareen kompostin, ostivat tarvittavia työkaluja, multaa, lannoitteita, siemeniä ja taimia puutarhapalstalle sekä kukkia ja kukkasipuleita mökin pihamaan perennoihin. Palstalla kevätkyntö tehtiin 10. toukokuuta. Tänä vuonna puutarhapalstalla kokeiltiin erilaisten kasvien ja juuresten kasvumahdollisuuksia. Kasvamassa oli toistakymmentä lajiketta. Palstalle istutettiin punaherukkamarjapensas sekä kasvatettiin auringonkukkia ja kuivakukkia. Keskeisinä puurtajina olivat Tomppa ja Eija, muutamien muiden käydessä palstalla satunnaisemmin. Sadonkorjuujuhla-aterian nautimme elokuun lopussa. Naistenryhmän ensimmäinen jakso oli ajalla Ryhmä kokoontui tiistaisin yhteensä 8 kertaa ja osallistujien käyntikertoja tuli yhteensä 44. Osallistujia tapaamisissa oli viidestä kuuteen. Ryhmä kokoontui toimistolla eri teemojen merkeissä. Ryhmä kävi myös tutustumassa Lady Line kuntosaliin. Päättäjäiset pidettiin Hotelli Vuorannassa saunoen, rohkeimmat kävivät avannossa. Ryhmän päätöksenä toimi yhteinen ruokailu Rastilan Kartanossa. Lokakuun 9. päivä ryhmä aloitti toimintansa uudestaan. Naiset tapasivat toimistolla eri teemojen merkeissä, osallistuivat Uudenmaan Marttojen luennoille sekä vierailivat Gardeniassa. Yhteensä naistenryhmän tapaamisiin käyntikertoja kertyi 70.

5 5 8. Varainhankinta Yhdistys hankki omatoimisesti varoja tekemällä sosiaalitoimen tilauksesta muuttoja, antamalla pakkausapua ja tekemällä muutaman siivouskeikan. Yhdistyksen omatoiminen varainhankinta kasvoi kertomusvuonna huomattavasti sosiaalitoimen tilatessa yhdistykseltä muuttopalvelua. Muuttojen tekijöinä toimivat pääsääntöisesti Heikki Elki ja Kari Väisänen. Muuttojen sujuvan järjestämisen osaltaan mahdollisti yhdistyksen lahjoituksena saama pakettiauto. Yhdistys myi makkaraa Herttoniemenrannan tapahtumassa sekä Vartiosaari päivillä. Tom Forsman, Kari Peura ja Jan Repo painoivat käsityönä yhdistyksen t- paitoja ja kangaskasseja myytäväksi. Ryhmänohjaajien koulutus Syksyllä yhdistys suunnitteli omaa ryhmänohjaajakoulutusta. Koulutukseen oli tulossa osallistujia sekä oman yhdistyksen piiristä että Espoon mielenterveysseurasta. Koulutus päätettiin siirtää seuraavalle vuodelle useampien peruutusten vuoksi. Opiskelijat Diakonia-ammattikorkeakoulusta oli sairaanhoitajaopiskelija Risto Parviainen suoritti käytännön harjoittelujakson yhdistyksesä Hankkeet ja projektit Vuoden aikana yhdistys jätti kaksi projektihakemusta. Yhteistyössä Espoon mielenterveysseuran (Mielihyvin ry) ja Vantaan alueen mielenterveysseuran (Valmis ry) kanssa jätettiin toukokuussa SYKE - Sosiaalisen ja yhteisöllisen vertaistoiminnan kehittämis- ja laajentamishankkeen rahoitushakemus RAY:lle MieTo:n toimiessa rahoituksen hakijana. Hankkeeseen saatiin puoltolausunnot sekä sosiaalitoimelta että työvoiman palvelukeskukselta. RAY ei kuitenkaan myöntänyt rahoitusta hankkeelle. Päätös saatiin 20. joulukuuta. Vuoden lopulla yhdistys jätti Uudenmaan TE -keskukselle MieTo DUURI hankkeen rahoitushakemuksen. Hankkeen tarkoituksena oli järjestää työelämävalmennusta Helsingin työvoimanpalvelukeskuksen Itäisen toimipisteen asiakkaille. Hankkeeseen saatiin puoltolausunto työvoiman palvelukeskukselta. TE keskus katsoi, ettei hanke täyttänyt

6 6 työllisyyspoliittisen avustuksen kriteerejä työttömien työllistämisen osalta. Hankkeen itsensä olisi pitänyt pystyä työllistämään 15 henkilöä. TE-keskus ei näin ollen rahoittanut hanketta. Yhdistys oli edelleen mukana LAKU projektissa ( Laadukasta kulttuuria Vapaaehtoistyöhön ). LAKU projektissa etsittiin uusia keinoja laadukkaan vapaaehtoistyön järjestämiseen. Vuoden aikana oli kaksi palaveria, yksi keväällä ja yksi syksyllä. Päätösseminaari pidettiin 24. marraskuuta. Yhdistyksen yhteyshenkilönä LAKU tapaamisiin ja loppuseminaariin osallistui toiminnanohjaaja. Yhdistys tulee jatkossa hyödyntämään projektissa syntyneitä materiaaleja ja toimintamalleja. Hallinto, jäsenet ja edustukset Hallitus kokoontui vuoden aikana kaikkiaan kuusi kertaa. Hallituksen jäseninä toimivat puheenjohtajana Jari Hartikainen, varapuheenjohtajana Ulla Toivonen-Karjula, sihteerinä Kari Väisänen. Muita varsinaisia jäseniä olivat Heikki Elki, Jouni Saarelainen (taloudenhoitaja) ja Rafael Lehtinen. Varajäseninä olivat Margarita Elki, Jarmo Hokkanen, Matti Wallgren. Yhdistyksen kirjanpitäjänä toimi Pertti Saarimaa. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 9. maaliskuuta ja syyskokous 30. marraskuuta. Kevätkokous siunasi yhdistyksen sääntöjen muutoksen pykälien 5 ja 9 osalta. Syyskokouksessa toimittiin ensi kertaa uusien sääntöjen mukaisesti. Kokousväki valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Jari Hartikaisen. Hallituksen jäseniksi tulivat valittua: Kari Väisänen, Jouni Saarelainen, Eeva- Riitta Hirvonen, Ulla Toivonen-Karjula, Heikki Elki ja Matti Wallgren. Varajäseniä ei enää valita ja hallitus valitaan aina kalenterivuodeksi kerrallaan, joten erovuoroisuuksia ei enää ole. Tilintarkastajina toimivat Jukka Kallio ja Risto Lunkan ollessa estyneenä varatilintarkastaja Lassi Rajamäki. Toiminnanohjaajana toimi Eeva-Riitta Hirvonen ajalla Suomen Mielenterveysseuran 110 vuotisjuhlaan osallistuivat toiminnanohjaaja Eeva-Riitta Hirvonen ja varapuheenjohtaja Ulla Toivonen-Karjula. LAKU -projektin päätösseminaariin osallistui Eeva-Riitta Hirvonen. Mielenterveysseuran Tulevaisuus seminaariin 9. kesäkuuta osallistui puheenjohtaja Jari Hartikainen. Hartikainen oli myös mukana 23. marraskuuta YLE Radio ykkösessä esitetyssä toimittaja Jukka Arvassalon "Kolmessa polvessa" ohjelmassa, jonka teemana oli "Kellä on terve mieli?" Muina keskustelijoina olivat Sanna Juurakko, nuorten kriisityöntekijä Itä-Helsingistä sekä Pirkko Lahti. Yhdistyksen edustajana Vartiosaariseurassa oli Matti Wallgren. Asukastalo Ankkurin hallituksessa ei kertomusvuonna ollut yhdistyksen edustajaa

7 7 Yhdistys järjesti joulukuun 11. päivä pikkujouluaterian. Osallistujia oli 26. Vuoden vaihteessa jäseniä oli 67. Tiedotus Yhdistyksen toiminnasta tiedotettiin vuosikokousten yhteydessä jäsenkirjeillä, säännöllisesti yhdistyksen nettisivulla sekä Roihuvuoren kirjaston ja yhteistyökumppaneiden ilmoitustauluilla. Toiminnanohjaaja vieraili yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa kertomassa yhdistyksen toiminnasta. Keskeisenä foorumina oli Herttoniemen alueryhmän kokoukset. Suurena apuna tiedotuksessa vuoden aikana oli Herttoniemen alueen yhdyskuntatyöntekijä Soile Atacocugu. Toiminnanohjaaja kertoi yhdistyksen toiminnasta Alppilan paikallisradion ohjelmassa. Talous Yhdistyksen talous perustui jäsenmaksuihin, omatoimiseen varainhankintaan sekä avustuksiin. Avustuksia saatiin kaupungin sosiaalilautakunnalta, Herttoniemen alueen yhdyskuntatyötekijä Soile Atacocugulta sekä Suomen Mielenterveysseuralta. Syyskokouksessa yhdistykselle hyväksyttiin uusi taloussääntö, joka astui voimaan vuoden 2008 alusta. Yksityiskohtaisemmin kertomusvuoden taloudellinen toiminta ilmenee erillisestä tilinpäätöksestä.

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Toimintakertomus vuodelta 2013 Vantaa-Seura on kaikille avoin ja koko Vantaalla toimiva kotiseutuyhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1961 nimellä Helsingin pitäjän kotiseutu- ja museoyhdistys. Yhdistyksen

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Toimintakertomus. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Toimintakertomus 2014 Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Vuodelle 2014 asetettiin painopistealueiksi työpajojen toimintaedellytysten vahvistaminen sekä pajoilla työskentelevien

Lisätiedot

Vuosikertomus. Sisältö

Vuosikertomus. Sisältö Vuosikertomus 2011 Suunnittelu, kuvat ja taitto: Juho Paavola 2011, 2012 Kaikki tekstit: Tampereen ensi- ja turvakoti ry 2011 Kannen Ystäväpuun maalannut Riikka Latonen Painopaikka: Eräsalon Kirjapaino

Lisätiedot

T OIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

T OIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 T OIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Vantaa-Seura on kaikille avoin ja koko Vantaalla toimiva kotiseutuyhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1961 nimellä Helsingin pitäjän kotiseutu- ja museoyhdistys. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry 1 SISÄLLYS VUOSI 2011 TURUN LÄHIMMÄISPALVELUYHDISTYKSESSÄ 3 YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA KOTIKUNNAAN TOIMINTAFILOSOFIA 3 YHDISTYKSEN HALLINTO

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007 Kevätkokouksen päätös 23.5.2008

Toimintakertomus 2007 Kevätkokouksen päätös 23.5.2008 1 Maatiainen Det lantliga kulturarvet ry Toimintakertomus 2007 Kevätkokouksen päätös 23.5.2008 Yleistä Maatiainen Det lantliga kulturarvet ry (jatkossa Maatiainen) on aatteellinen yhdistys, jonka pyrkimyksenä

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 Aika: 31.3.2010 Klo:18:00 Paikka: Turku, yhdistyksen boulder-sali Paikalla: Juha Jonsson, Kaisa Rajala, Janne Ahola, Sini Välimaa, 011i-

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 Euroopan maaseudun kehittämisen rahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin 1. YLEISTÄ Oulujärvi LEADER ry on yhdistys, joka aktivoi ja tukee maaseudun asukkaita

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI

VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI 1 / 8 VUOSIKERTOMUS 2014 Salon SYTY ry:n 10-vuotis JUHLAVUOSI YLEISTÄ Koko vuoden teemana oli 10v Juhlavuosi. Vuosi alkoi erityisen juhlavasti tammikuussa vietetyn pääjuhlan merkeissä, joka pidettiin Astrum

Lisätiedot

SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET

SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET SUOMEN MERIMIESKIRKKO FINLANDS SJÖMANSKYRKA MERIMIESKIRKKOJEN KERTOMUKSET 2 Suomen Merimieskirkko SISÄLLYSLUETTELO LAIVAKURAATTORITYÖ...4 HAMINA-KOTKAN MERIMIESKIRKKO JA NAVICAR...6 VUOSAARI JA HERNESAARI...8

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY

VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY VUOSIKERTOMUS 2013 KALLIOLAN KANNATUSYHDISTYS RY SISÄLLYS: 1. Johdanto Kalliolan arvot 2 Kalliolan toiminta-ajatus 2 Setlementtiliike 2 Toiminnanjohtajan katsaus 2 2. Setlementtityötä pääkaupunkiseudulla

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA

TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 2014 TAMPEREEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA Sisällys Sisällys... 2 1. Pääsektori... 7 1.1. Toimijat... 7 1.2. Toimintasuunnitelman mukaiset projektit... 7 1.3. Henkilöstö... 8 1.4. Muuta... 9 Yliopisto...

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodesta 2008

Toimintakertomus vuodesta 2008 Toimintakertomus vuodesta 2008 SISÄLLYS Yhteenveto...1 Toiminta...2 Imetystukitoiminta...2 Imetystukipuhelin...2 Vapaaehtoisten jaksaminen ja tapaamiset...3 Koulutus...3 Muu vapaaehtoistoiminta...3 Imetyksen

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2010 www.aivovammaliitto.fi T AIV OVA M M ALIITTO RY F R H J Ä R N S K A D E F Ö B U R E D N Sisällysluettelo Sivu 1. Yleistä 3 2. Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta 4 2.1.

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014

Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry:n vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys r.y. Vuosikertomus 2014 Turun Kaupunkilähetys ry on Turun vanhin edelleen toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007

Toimintakertomus 2007 Toimintakertomus Tukholmankatu 2, 00250 HELSINKI TOIMINTAKERTOMUS 2 (16) Sisällysluettelo 1. Toiminnanjohtajan katsaus... 3 2. Hallinto... 4 3. Jäsenistö... 4 4. Talous... 4 5. Henkilöstö... 4 6. Toimitilat...

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015. 1. Yleistä

Toimintakertomus 2014 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015. 1. Yleistä 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015 Toimintakertomus 1. Yleistä Suomessa on yli 40 000 henkilöä, jotka saavat Kelan erityiskorvausta tulehduksellisiin suolistosairauksiin

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015

VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 VUOSIKERTOMUS 2014 Hyväksytty kevätkokouksessa 26.4.2015 Adoptioperheet-yhdistyksen perustivat 1997 adoptiovanhemmat, jotka huomasivat hyötyvänsä toistensa kokemuksista. Kahdeksantoista vuotta myöhemmin

Lisätiedot

Markku Leinonen. Rivitaloasuntoja - yhteisön tukea - toimintaa

Markku Leinonen. Rivitaloasuntoja - yhteisön tukea - toimintaa Markku Leinonen Rivitaloasuntoja - yhteisön tukea - toimintaa Kuiville Pyrkivien Tuki ry 1980-2011 Taitto ja kuvat: Erkki Arvaja Kansi: Tomi Montonen, Pohjanperän rivitalo talvisessa maisemassa. www.kuiville.fi

Lisätiedot

TIKAPUUT TIETOYHTEISKUNTAAN. ATK Seniorit Mukanetti ry 10 vuotta

TIKAPUUT TIETOYHTEISKUNTAAN. ATK Seniorit Mukanetti ry 10 vuotta TIKAPUUT TIETOYHTEISKUNTAAN ATK Seniorit Mukanetti ry 10 vuotta 2 Julkaisija: ATK Seniorit Mukanetti ry Toimittaja: Sirpa Keinänen Kansi: Eija Lehtimäki Painopaikka: Tampereen yliopistopaino Oy Tampere

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI sisällys MAAKUNTAJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 UNICEF VUOSI ON TÄYNNÄ MAHDOLLISUUKSIA... 4 UNICEF VUODEN VIRALLINEN SUOJELIJA... 6 PÄÄSPONSORINA A. AHLSTRÖM OY... 8

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Yleistä Kolmivuotisen Kisällistä osaajaksi -projektin ensimmäisen toimintavuoden alku painottui

Lisätiedot