S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA. Uutelan asemakaava. Kaavaselostus, ehdotus. Hyväksytty: KVALT pp.kk.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA. Uutelan asemakaava. Kaavaselostus, ehdotus. Hyväksytty: KVALT pp.kk."

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA Uutelan asemakaava Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P188-P18868

2 Kaavaselostus, ehdotus Timo Leskinen /Mari Piipponen Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus TIIVISTELMÄ LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maanomistus Liikenne Luonnon ympäristö Rakennettu ympäristö Tekninen huolto Ympäristöhäiriöt Suunnittelutilanne ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve ja tavoitteet Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireille tulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet Kaavan rakenne Mitoitus Palvelut Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Aluevaraukset Yleismääräykset Kaavan vaikutukset Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttö tavoitteisiin Vaikutukset luontoon ja maisemaan Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset sosiaaliseen ympäristöön... 15

3 Kaavaselostus, ehdotus Timo Leskinen /Mari Piipponen Työllisyysvaikutukset Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Vaikutukset liikenteeseen Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja määräykset Nimistö ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Yleistä Toteutuksen seuranta LIITTEET - Tilastolomake - Osallistumis- ja arviointisuunnitelma - Luonnosvaiheen lausunnot ja vastine - Ehdotusvaiheen lausunnot ja vastine (lisätään prosessin edetessä) - Kaavakartta

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 1 (18) HIRVENSALMEN KUNTA UUTELAN ASEMAKAAVA 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaava koskee Hirvensalmen kunnan tiloja 412:1:79 (osa), 412:1:111 (osa), 412:1:112, 412:1:113 ja maantiealueita. Asemakaavalla muodostuvat korttelit 30-34, energiahuollon, maantien ja katualueet. KÄSITTELYVAIHEET Nähtävillä luonnos ehdotus Khall Kvalt

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 2 (18) 1.2 Kaava-alueen sijainti Kaava-alue sijaitsee Hirvensalmen Uutelan alueella Lahdentien (Viitostie) ja Uutelantien (368) risteyskohdassa. Kuva 1. Alueen likimääräinen sijainti. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaavan nimi tulee kaavaa koskevasta alueesta. Kaavalla on tarkoitus osoittaa: - yleiskaavan mukaiset työpaikka-alueet toimitilarakennusten korttelialueiksi - alueidenkäyttö vastaamaan paremmin nykyistä kysyntää ja käyttöä. 2 TIIVISTELMÄ Asemakaava koskee Hirvensalmen kunnan tiloja 412:1:79 (osa), 412:1:111 (osa), 412:1:112, 412:1:113 ja maantiealueita.

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 3 (18) 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Maanomistus Liikenne Kaavoitettava alue on noin 9,2 hehtaarin suuruinen. Alueella sijaitsee huoltamo, lämpölaitos ja rakenteilla oleva teollisuusrakennus. Muilta osin alue on rakentamatonta. Maantiealue on valtion omistuksissa, muut alueet osin kunnan ja osin yksityisten omistuksessa. Kaava-alueen läpi kulkee Valkeala- Voikoski- Mäntyharju- Uutela- maantie 368 ja yhdystie Mikkanen Valtatie 5 sijaitsee kaava-alueen pohjoispuolella. Risteysalueen liikennemäärät ilmenevät kuvasta 4. Kuva 2. Tienumerokartta (Liikennevirasto 2012)

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 4 (18) Luonnon ympäristö Rakennettu ympäristö Kuva 3. Keskimääräinen ajoneuvoliikenne 2011 (ajon./vrk). Alueelta on tehty luontoselvitys Uutelan risteysalueen osayleiskaavaa varten v.2006 (Markku Nironen, Enviro). Selvityksessä esitellään Uutelan risteysalueen luonnon yleispiirteet, arvokkaat luontokohteet ja suojeltavien lajien esiintymät. Asemakaava-alueelle ei kohdistu arvokkaita luontokohteita tai suojeltavia lajeja. Vanhan tien ja uuden tien välinen alue on muutaman vuoden vanhaa aukkoa ja valtatien varressa 3-4 m korkeaa koivutaimikkoa. Vanhan tien itäpuolella on nuorta kasvatusmännikköä. Kaava-alueen luoteiskulma on myös nuorta (3-4 m) koivikkoa. Alueella sijaitsee lakkautettu huoltamorakennus, lämpölaitos ja kunnan omistuksessa oleva 2100 m² teollisuushalli, jossa toimii tällä hetkellä kolme yritystä; JokaWood Oy, Saimaan Soodapuhallus Oy ja Aten Marja-Aitta Oy. Muilta osin alue on rakentamatonta.

8 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 5 (18) Kuva 4. Tilan 1:79 lakkautettu huoltamorakennus Tekninen huolto Kuva 5. Uutelantien vasemmalla puolella Teollisuushalli (tila 1:113) ja oikealla puolella lämpölaitos (tila 1:112). Vesihuolto ja viemäröinti Teollisuusrakennuksen jätevesien käsittely tapahtuu keskitetysti pienpuhdistamossa.

9 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 6 (18) Ympäristöhäiriöt Kuva 6. Uutelan alueen nykyinen runkovesijohto (sininen viiva) Uutelan alue kuuluu Hintikan vesiosuuskunnan alueeseen. Hintikan vesiosuuskunta toimii taajaman eteläpuolella lähinnä Lamminkylän alueella ja 5-tien varressa. Hintikan vesiosuuskunta toimittaa alueelleen talousvettä. Osuuskunnan toimintaan ei kuulu jätevesiviemäröintiä. Osuuskunnan runkovesijohtoon on liittynyt noin 75 kiinteistöä. Hintikan vesiosuuskunnan käyttämä verkostovesi otetaan yhdestä pohjavedenottamosta, joka sijaitsee Tikanmäen pohjavesialueella. Vedenottamosta vesi johdetaan suoraan verkostoon. Alue on normaalia haja-asutusaluetta. Hintikan vesiosuuskunnan runkolinja kulkee Huruksentien varressa ja rakennetulla teollisuustontilla on pienoispuhdistamo, jossa on varauduttu alueen jätevesien käsittelyyn. Seudullisen vesihuollon tavoitteena on saada Uutela kytkettyä alueelliseen vesihuoltoverkostoon. Jätehuolto Kiinteiden jätteiden keräyksessä ja käsittelyssä tulee noudattaa kunnan yleisiä jätehuoltomääräyksiä. Alueella ei ole muuta ympäristöhäiriötä tuottavaa toimintaa kuin maantien liikenne.

10 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 7 (18) 3.2 Suunnittelutilanne Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet - Toimiva aluerakenne - Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu - Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö- ja luonnonvarat - Toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto Maakuntakaava Etelä-Savon maakuntakaava on vahvistettu Vahvistuskäsittelyn yhteydessä Etelä-Savon seutukaavat kumottiin kokonaan lukuun ottamatta vaihtoehtoinen tai ohjeellinen päärata merkinnällä seutukaavassa osoitettua Lahti-Mikkeli oikoratavarausta (pr ). Kuva 7. Ote Etelä-Savon maakuntakaavasta Yleiskaava Uutelan osayleiskaava on hyväksytty Ohessa ote osayleiskaavasta.

11 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 8 (18) Osayleiskaavassa alueelle on osoitettu työpaikka-alueita (TP), palveluiden ja hallinnon alue (P-1) ja maantien alue (LT). Kuva 8. Ote Hirvensalmen Uutelan osayleiskaavasta Asemakaava Alueella ei ole asemakaavaa. Muut suunnitelmat Hirvensalmen, Mikkelin ja Ristiinan kaupunkiseutusuunnitelma on hyväksytty kesällä Uutelan alue on osoitettu työpaikkojen ja palveluiden optioalueeksi. Mikkelin seudun rakennemallityössä Uutelan alue on osoitettu työpaikka- ja palvelualueeksi. Suunnitelmassa alue on yhtenä kehittämiskohteena.

12 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 9 (18) Kuva 9: Mikkelin seudun rakennemalli Rakennusjärjestys Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestys on tullut voimaan Pohjakartta Pohjakartta on hyväksytty MML/22/621/2007. Rakennuskiellot Alueella ei ole MRL 53 :n mukaista rakennuskieltoa. Suojelukohteet Alueella ei ole suojeltaviksi osoitettuja rakennuksia.

13 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 10 (18) 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve ja tavoitteet Kunnan tavoitteena on ohjata valtatien 5 sekä risteysalueen maankäyttöä ja luoda edellytykset alueen kehittymiselle. Alueelle on syntymässä paineita vt 5 tielinjan valmistututtua. Kaavalla halutaan ohjata tulevaa rakentamista hallitusti. Kunnan tavoitteena on saada alueelle liikennettä palveleva huoltamo/myymälä sekä pienteollisuuden tontteja. Hirvensalmen Uutelan risteysalueelle laaditaan asemakaava toimitila- sekä liike- ja huoltoasemarakentamista varten. Osayleiskaavassa alue on osoitettu työpaikkaalueeksi ja palveluiden ja hallinnon alueeksi. 4.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset 4.3 Osallistuminen ja yhteistyö Asemakaavasuunnittelu käynnistettiin keväällä Osalliset Keskeisimmät osalliset ovat naapurikiinteistöt ja alueen asukkaat, Hirvensalmen kunnan eri hallintokunnat, Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois- Savon ELY-keskus, ja Etelä-Savon maakuntaliitto Vireille tulo Kaavan laatimisesta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tiedotetaan paikallislehdessä ja kunnan ilmoitustaululla. Lisäksi asiasta tiedotetaan Hirvensalmen kunnan kotisivuilla Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettely Viranomaisyhteistyö Osallisilla on mahdollista ottaa kantaa kaavaluonnokseen ja ehdotukseen niiden ollessa nähtävillä. Tarpeen mukaan järjestetään neuvotteluja ja pyydetään lausuntoja. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan yhtä aikaa kaavan valmisteluaineiston kanssa nähtäville. Kaavaluonnos oli nähtävillä Luonnoksesta ei tullut muistutuksia. TÄYDENNETÄÄN PROSESSIN EDETESSÄ: Kaavaehdotus oli nähtävillä pp.kk.-pp.kk.201v. Etelä-Savon ELY:n kanssa neuvoteltiin alustavasta luonnoksesta Kaavaluonnoksesta saatiin viranomaislausunnot Etelä-Savon maakuntaliitolta, Mäntyharjun kunnalta, Hirvensalmen rakennuslautakunnalta, Mikkelin seudun ympäristöpalveluilta, Etelä-Savon ELY-kekukselta sekä Pohjois-Savon ELYkeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri vastuualueelta.

14 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 11 (18) Lausuntojen perusteella tehtiin seuraavat muutokset: - Kaavamääräyksiä on tarkennettu mm. KLH-1 alueella, johon on lisätty määräys: alueelle ei saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikköä - Kaavaan on lisätty yleismääräykset, jotka sisältävät määräykset mm. hulevesien käsittelystä, vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä sekä meluntorjunnasta toimisto- ja liikerakennusten osalta. - Kaavakarttaan on osoitettu rakennusalue polttoaineen jakeluasemalle - saa-merkinnän esitystapa on korjattu - LT-alue on korjattu maantien alueeksi - Lisäksi EN-aluetta on suurennettu 10 metriä etelään päin voimalan pintaalatarpeen tarkennettua. Vastaavasti korttelia 34 on pienennetty tältä osin. Kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot viranomaisilta ja niiltä kunnan hallintokunnilta, joiden toimialaa muutos koskettaa. 4.4 Asemakaavan tavoitteet Tavoitteena on saada alueelle liikennettä palveleva huoltamo/myymälä sekä pienteollisuuden tontteja. Hirvensalmen Uutelan risteysalueelle laaditaan asemakaava toimitila- sekä liike- ja huolto- asemarakentamista varten. Osayleiskaavassa alue on osoitettu työpaikka-alueeksi ja palveluiden ja hallinnon alueeksi. Uutelan alue on Mikkelin kaupunkiseudun rakennemallissa työpaikka- ja palvelualueena kehitettävä alue Lähtökohta-aineiston antamat tavoitteet 4.5 Kaavan rakenne Kunnan antamat tavoitteet Toiminnalliset ja laadulliset tavoitteet Kunnan tavoitteena on ohjata valtatien 5 sekä risteysalueen maankäyttöä ja luoda edellytykset alueen kehittymiselle. Alueelle on syntymässä paineita vt 5 perusparannuksen valmistututtua. Kaavalla halutaan ohjata tulevaa rakentamista hallitusti. Kunnan tavoitteena on saada alueelle liikennettä palveleva huoltamo/myymälä sekä pienteollisuuden tontteja. Kaavan yksi tavoitteista on ratkaista valtatie 5:llä toimiva kaukobussien saatto- ja noutoliikenteen pysäköintiongelma. Osayleiskaavan mukaiset työpaikka-alueet (TP) osoitetaan asemakaavassa toimitilarakennusten korttelialueiksi (KTY-1) sekä palveluiden ja hallinnon alue (P-1) osoitetaan liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialueeksi (KLH-1).

15 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 12 (18) Mitoitus Yksittäiset alueet: Korttelialueita 9. Numero Aluevaraus määräys P-ala [m2] K-ala [m2] e 30 KTY-1 e= ,1 686,1 0,1 31 KLH-1 e= ,3 7497,6 0,25 32 KTY , , KTY-1 e= ,3 1477,8 0,25 34 KTY-1 e= ,1 3641,8 0,25 LT Katu. 6738,2 0 0 Katu EN 1442,3 0 0 Maanalaisia tiloja: 0 Yhteisalat: Aluevarausalueet: Aluevaraus Pinta-ala [ha] Kerrosala [k-m2] Tehokkuus [e] EN 0, KLH-1 2, ,25 KTY-1 4, ,23 Katu. 0, LT 1, Kaikki 9, , Palvelut Alueelle mahdollistetaan liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa myymälä- liike-, ravintola- ja varastotilaa sekä polttoaineen jakeluaseman. Elintarvikekaupan tai elintarvikekaupan myymäläkeskittymän ala saa olla korkeintaan 900 m2. Muulta osin alue tukeutuu taajaman ja lähialueen palveluihin. 4.6 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Valtatien 5 liikenteestä aiheutuu liikennemelua. Parantamissuunnitelmien yhteydessä alueelle on laskettu teoreettiset meluvyöhykkeet, jotka huomioidaan kaavaa laadittaessa. Alueella on toiminut vanhan kyläkaupan yhteydessä polttoaineen myyntiä. Myyntipisteen sijainnista ei ole tarkkaa tietoa. Se on sijainnut lähellä nykyistä risteystä. 4.7 Aluevaraukset Kaava-alueen laajuus on n.9,2 hehtaaria.

16 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 13 (18) 4.8 Yleismääräykset 4.9 Kaavan vaikutukset KLH-1 Liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialue. Alueelle saa rakentaa myymälä- liike-, ravintola- ja varastotilaa sekä polttoaineen jakeluaseman. Päivittäistavarakaupan myymäläpinta-ala saa olla korkeintaan 900 m2. Alueelle ei saa sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikköä. Alueelle saa sijoittaa mainostornin. Rakennelmalle on haettava rakennuslupa. Nykyisen huoltamon alue on osoitettu liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialueeksi (KLH-1). KTY-1 Toimitilarakennusten korttelialue. Tuotantoon liittyvä myyntipinta-ala saa olla enintään 10% kulloinkin toteutettavan hankkeen kokonaiskerrosalasta. Osayleiskaavan mukaiset työpaikka-alueet (TP) on osoitettu asemakaavassa toimitilarakennusten korttelialueiksi (KTY-1). EN Energiahuollon alue. Uutelantien ja Vanhatien väliin on osoitettu energiahuollon aluelämpökeskusta varten. Alueelle on suunnitteilla biopolttolaitos. Kaikkia rakennuspaikkoja koskee seuraavat yleismääräykset: Rakennuspaikkojen on liityttävä keskitettyyn vesi- ja viemäriverkostoon. Hulevesien hallintasuunnitelma on esitettävä rakennuslupahakemuksen yhteydessä. Toimisto- ja liikerakennukset on suunniteltava siten, että melutaso rakennusten sisällä ei saa ylittää päiväohjearvoa 45 db Vaikutukset valtakunnallisiin alueidenkäyttö tavoitteisiin Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Asemakaavalla edistetään yhdyskuntarakenteen eheyttämistä. Kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat Kaava ei vaaranna kulttuuri- tai luonnonarvojen olemassaoloa Vaikutukset luontoon ja maisemaan Vaikutukset maa- ja kallioperään Teollisuustontteja toteutettaessa maanpintaa joudutaan tasaamaan, mutta tältäkään osalta vaikutukset eivät ole merkittäviä. Korttelin 30 osalta alue joudutaan täyttämään täyttömaalla. Vaikutukset pinta- ja pohjaveteen

17 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 14 (18) Alueella ei ole tiedossa pohjavesialueita. Alueen läpi kulkee vesiosuuskunnan vesijohto, joten alueella on helposti saatavilla puhdasta vettä. Hulevesien käsittelystä on määrätty yleismääräyksissä. Vaikutukset ilmaan ja ilmastoon Kaavalla ei ole vaikutusta alueen ilman laatuun eikä ilmastoon. Vaikutukset kasvillisuuteen ja eläimistöön Alueella ei ole suojeltavia luontokohteita. Luonnon monimuotoisuus ei heikkene. Vaikutukset maisemaan Uudisrakentamisella ei ole vaikutusta kaukomaisemaan. Rakentaminen muuttaa olevaa luonnonmaisemaa, mutta muutokset eivät ole merkittäviä, koska kaikki rakentaminen sijoittuu tie-alueiden yhteyteen Vaikutukset rakennettuun ympäristöön Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen Osayleiskaavassa alue on merkitty työpaikka- sekä palveluiden ja hallinnon alueeksi. Kaava tukee vahvasti elinkeinotoimintojen kehittymisedellytyksiä ja mahdollistaa nykyisten taajamien palvelujen kehittymisen. Hirvensalmen, Mikkelin ja Ristiinan kaupunkiseutusuunnitelmassa alue on osoitettu työpaikkojen ja palveluiden optioalueeksi, joten asemakaava tukee kaupunkiseutusuunnitelmaa. Maakuntakaavassa alue on vt 5 ja maakuntakeskuksen kehittämisvyöhykettä. Mikkelin seudun rakennemallissa alue on osoitettu työpaikka-alueeksi ja yhdeksi kärkihankkeista. Kaavalla mahdollistetaan uuden työpaikka-alueen toteutuminen Uutelan risteysalueelle Hirvensalmen ja Mäntyharjun rajalle. Työpaikka-alueen toteutuminen on kunta- ja palvelurakenneuudistus -hankkeeseen liittyneen Mikkelin, Hirvensalmen ja Ristiinan laatiman kaupunkiseutuselvityksen mukainen. Uusi työpaikka-alue lisää teollisuustonttien tarjontaa alueella. Uutelan työpaikka-alueelle voi syntyä uutta työpaikkaa. Työpaikka-alueen toteuttaminen parantaa Hirvensalmen kunnan työpaikkaomavaraisuutta, joka on tällä hetkellä n. 80 % ja vähentää työssäkäyntiä kunnan ulkopuolella. Työpaikka-alue sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla valtatien 5 ja Hirvensalmen-Mäntyharjun tien risteysalueella. Liikenneyhteydet ovat Uutelan risteyksessä Hirvensalmen parhaat. Alueelle on mahdollista saada sellaisia yrityksiä, joille hyvät liikenneyhteydet ovat erityisen tärkeitä ja joille Hirvensalmen kirkonkylä on liian syrjäinen sijaintipaikka. Hyvistä liikenneyhteyksistä johtuen Uutelan risteysalue ja sinne sijoittuvat yritykset ja työpaikat ovat hyvin saavutettavissa Hirvensalmelta ja Mäntyharjulta sekä Mikkelin ja Pertunmaan suunnasta.

18 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 15 (18) Alueen keskeisestä sijainnista ja näkyvyydestä johtuen työpaikka-alueen toteutukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkaasti toteutettuna Uutelan risteys on valtatie 5:llä kulkeville portti Hirvensalmelle ja kunnan käyntikortti, joka voi houkutella valtatiellä 5 liikkuvia poikkeamaan myös kirkonkylään. Vaikutukset kaupan palveluverkkoon Uutelan asemakaava-alueen palvelujen alueelle sijoittuu huoltamo. Uusia suuria kaupan toimintoja alueelle ei ole tulossa. Kaava mahdollistaa tarpeen vaatiessa huoltamon toimintojen monipuolistamisen ja laajennuksen. Alueen palvelut on tarkoitettu pääosin valtatiellä liikkuville ja suunnitellun työpaikkaalueen yrityksille ja työntekijöille sekä täydennyspalveluiksi paikallisille asukkaille. Näin ollen muutokset nykytilanteeseen verrattuna ovat pieniä, eikä alueen kehittäminen ole uhka Hirvensalmen tai Mäntyharjun kirkonkylien kehitykselle ja palveluille. Alueelle voidaan sijoittaa infopiste, jossa esitellään Hirvensalmen ja Mäntyharjun kuntien palveluja ja houkutellaan valtatiellä liikkuvia poikkeamaan myös kirkonkyliin. Tämä lisää myös kirkonkylien palveluyritysten asiakkaita ja sitä kautta liikevaihtoa. Elinkeinoelämän toimintaedellytykset Uutelan risteysalueen työpaikka-alueen kehittämisen näkökulmasta tarkasteltuna lähes kaikki tärkeimmistä yritysten sijoittumiseen vaikuttavista tekijöistä toteutuu: työvoimaa on tarjolla, liikenneyhteydet ovat hyvät ja seudulla on turvallisia ja viihtyisiä asuin- ja elinympäristöjä. Myös markkinat ovat lähellä, Helsingin seudulle alueelta on noin 2 tunnin matka. Uusien yritysten ja työntekijöiden sijoittuminen parantaa mahdollisuuksia alueella olevan huoltoaseman uudelleen avaamiseen ja luo edellytykset toiminnan laajentamiselle tulevaisuudessa. Muilta osin Uutelan risteysalue houkuttelee erityisesti sellaisia yrityksiä, joille hyvä ja näkyvä sijaintipaikka valtatien varressa ja hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä. Tällaisille yrityksille sijainti Hirvensalmen tai Mäntyharjun kirkonkylissä on liian syrjäinen, joten ilman Uutelan työpaikka-aluetta yritykset todennäköisesti valitsevat sijaintipaikakseen jonkun muun kunnan Vaikutukset sosiaaliseen ympäristöön Vaikutukset yritysten ja työpaikkojen määrään Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa erityisesti teollisuusyritysten sijoittuminen Uutelan risteysalueen välittömään läheisyyteen hyvien liikenneyhteyksien varteen. Kuntaan ovat olleet yhteydessä useat alueesta kiinnostuneet yritykset. Kaikki alueesta kiinnostuneet yritykset toimivat tällä hetkellä Hirvensalmen ulkopuolella. Kaava-alueelle voi kaiken kaikkiaan sijoittua n. 10 uutta yritystä, joka on 4-5 % lisäystä Hirvensalmen vuoden 2009 toimipaikkojen määrään. Vanha huoltamon alue on osoitettu palveluiden alueeksi (KLH-1), jolle voi sijoittaa myös toimintaan liittyviä muita palveluita. Asemakaavan

19 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 16 (18) Työllisyysvaikutukset toteutuminen luo edellytykset huoltamon uudelleen avaamiselle ja tarvittaessa laajennukselle. Tilastokeskuksen toimipaikkarekisterin mukaan Hirvensalmen toimipaikkojen henkilöstömäärä oli vuonna 2009 keskimäärin 1,6 henkilöä/toimipaikka. Keskimääräisellä henkilöstömäärällä arvioituna Uutelan risteysalueelle mahdollisesti tulevien yritysten työpaikkamäärä olisi yhteensä työpaikkaa. Toisaalta koska yrityksissä, jotka tämän hetkisten tietojen mukaan ovat tulossa alueelle, on jo noin 30 työpaikkaa, voidaan perustellusti arvioida uusien työpaikkojen määräksi työpaikkaa. Tämä merkitsee 4-7 % lisäystä Hirvensalmen vuoden 2007 työpaikkamäärään. Asemakaavan toteutuminen lisää Hirvensalmen yritysten ja työpaikkojen määrää, mikä puolestaan parantaa Hirvensalmen kunnan työpaikkaomavaraisuutta ja vähentää työssäkäyntiä kunnan ulkopuolella. Mikäli kaikki uusien yritysten työntekijät (30-50 henkilöä) olisivat Hirvensalmella asuvia työttömiä, Hirvensalmen työttömyysaste alenisi 3,1-5,1 % helmikuun 2009 lopun tilanteesta ja olisi 5,2-7,2 %. Asemakaavan toteuttaminen vaikuttaa suoraan ja välillisesti monella tavalla työllisyyteen ja yritystoimintaan. Alueen suunnittelu ja rakennustyöt sekä alueelle aikanaan sijoittuvat yritykset työllistävät suoraan huomattavan määrän työntekijöitä kyseisten yritysten edustamilla toimialoilla. Kerrannaisvaikutukset muilla toimialoilla syntyvät kahta kautta. Ensinnäkin kerrannaisvaikutuksia syntyy siitä, että rakentajat ja alueella toimivat yritykset ostavat edelleen tavaroita ja palveluja muilta yrityksiltä, jotka puolestaan jatkavat ketjua omalta osaltaan. Toiseksi yritysten työntekijöilleen maksamat palkat kanavoituvat edelleen kulutukseen synnyttäen talouden aktiivisuutta ja työllisyyttä kasvattavan ketjun. Vaikutukset eivät rajoitu pelkästään Hirvensalmelle, vaan kohdistuvat alueellisesti laajemmin koko seudulle, maakuntaan ja koko maahan. Suorista vaikutuksista kohdistuu valtaosa Hirvensalmelle, mutta erityisesti kerrannaisvaikutukset kohdistuvat laajalle alueelle. Työllisyysvaikutukset kerrannaisvaikutuksineen voidaan arvioida Tilastokeskuksen panos-tuotos -kertoimien avulla. Panos-tuotos -kertoimet kuvaavat kunkin toimialan tuotantoon kohdistuvan miljoonan euron suuruisen kysynnän vaikutukset työllisten lukumäärään eri toimialoilla. Työpanoksen yksikkönä on työllinen henkilö. Mikäli alueelle rakennetaan noin k-m 2 työpaikkarakentamista ja mikäli rakentamiskustannukset ovat keskimäärin 600 / k-m 2, on työpaikkarakentamisen kustannukset karkeasti arvioiden 6 milj.. Panos-tuotos-kertoimien mukaan rakennusvaiheen välittömät työllisyysvaikutukset ovat noin 50 henkilötyövuotta ja välilliset työllisyysvaikutukset noin 40 henkilötyövuotta eli yhteensä noin 90 henkilötyövuotta. Työllisyysvaikutus jakaantuu koko rakentamisen ajalle. Toimintavaiheen välittömiksi työllisyysvaikutuksiksi arvioitiin edellä työpaikkaa. Välilliset vaikutukset ovat panos-tuotos-kertoimien mukaan henkilötyövuotta vuodessa. Toimintavaiheen työllisyysvaikutukset ovat yhteensä henkilötyövuotta / vuosi.

20 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 17 (18) Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Vaikutukset liikenteeseen Uutelan asemakaava-alueen merkittävimmät välittömät taloudelliset tulot tulevat kertymään kiinteistö- ja yhteisöveroista sekä mahdollisista tonttien ja toimitilojen myynti/vuokratuloista. Merkitykseltään vähäisempiin tuloeriin kuuluvat mm. sähkön ja veden myynnistä sekä rakennustarkastuksista saatavat tulot. Merkittävimpiin välittömiin menoihin kuuluvat rakennusten ja kunnallisteknisten rakenteiden (energia- ja vesihuoltoverkon sekä tie- ja katuverkon) rakentamisesta ja kunnossapidosta aiheutuvat menot. Painoarvoltaan vähäisempiin menoeriin kuuluvat mm. suunnittelu- ja kaavoitusmenot sekä energia- ja vesihuoltomaksut. Välilliset vaikutukset liittyvät pääosin työpaikka-alueen rakentamis- ja toimintavaiheessa toteutuviin työllisyysvaikutuksiin, jotka heijastuvat yhdyskuntatalouteen lähinnä työntekijöiden palkoista perittävien verojen kautta. Uusien rakennuspaikkojen osoittaminen olevien alueelle lisää liikennemäärää ja riski onnettomuuksiin kasvaa. Turvallisuuden huononeminen ei ole kuitenkaan merkittävää huomioiden uudet risteysjärjestelyt. Uusien työpaikkojen syntyminen sekä mahdolliset uudet myymälät lisäävät risteysalueen liikennettä arviolta noin 200 ajoneuvolla vrk. Valtatien liikenne nykyiseen noin 7000 ajoneuvoon vuorokaudessa suhteutettuna lisäys ei ole merkittävä, mutta Hirvensalmi Mäntyharju maantien liikennemäärään suhteutettuna lisäys suurimmillään 30 % luokkaan, jos lisäys kohdistuisi yhteen suuntaan (Hirvensalmi). Kun ei tiedetä liikenteen jakaantumista eri väylille, tarkempi liikennemäärän jakautumisen arvioiminen ei ole mahdollista. Uutelan alueen pohjoispuolella Vt. 5:llä sijaitsee linja-autojen kaukoliikenteen pysäkit, jotka toimivat merkittävimpinä joukkoliikenneyhteyksien pysäkkinä hirvensalmelaisille. Saatto- ja noutoliikenne alueella on merkittävää. Kaavaalueella on joitakin kunnan omistamia maita, johon väliaikaispysäköinti on mahdollista ohjata. Yksityiskohtaisimmissa suunnitelmissa on mahdollista neuvotella maanomistajan kanssa liityntäpysäköinnistä esim- KHL-1 alueella Ympäristön häiriötekijät Liikenteen aiheuttama melu ja päästöt ovat alueelle kohdistuvia ympäristöhäiriöitä. Alueella ei ole tiedossa muita toimintaa häiritseviä ympäristötekijöitä ja kaavalla alueelle ei ole osoitettu melulle herkkää toimintaa. Yleismääräyksissä määrätään toimisto- ja liikerakennuksien suunnittelusta siten, että melutaso rakennusten sisällä ei saa ylittää päiväohjearvoa 45 db.

21 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, ehdotus 18 (18) 4.11 Kaavamerkinnät ja määräykset 4.12 Nimistö Kaavamerkinnät ovat ympäristöministeriön voimassa olevien ohjeiden mukaisia. Kaavamerkinnät ja määräykset ilmenevät kaavakartalta. Kaavamuutoksessa ei synny uusia katuja, vanha Uutelantie on nimetty uudelleen Uutelankujaksi. 5 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 5.1 Yleistä 5.2 Toteutuksen seuranta Hirvensalmen kunta valvoo alueen suunnittelua, rakentamista sekä työpaikkojen ja liikenteen kehitystä. Alueella on tehty vesihuoltoselvitys. Tavoitteena on saada vesihuolto järjestettyä siten, että tulevista rakennuspaikoista on mahdollista liittyä keskitettyihin vesi- ja viemäriverkostoihin. Alueen sähkö- ja televerkon rakentamisesta huolehtivat alueelliset yhtiöt. Kunta seuraa toteutusta rakennusoikeuden ja alueen käytön osalta. Kuopiossa Kuopion toimisto Timo Leskinen, DI aluepäällikkö Mari Piipponen, TaM, arkkitehti SAFA suunnittelija

S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA. Uutelan asemakaava. Kaavaselostus, luonnos. Hyväksytty: KVALT pp.kk.

S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA. Uutelan asemakaava. Kaavaselostus, luonnos. Hyväksytty: KVALT pp.kk. S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HIRVENSALMEN KUNTA Uutelan asemakaava Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.4.2013 P188-P18868 Kaavaselostus, luonnos

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 337 Kaavaselostus, ehdotus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 11.12.2012

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013

Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Uuden golf-clubin asemakaava, kortteli 294 asia: 188/2013 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT.. FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.8.2014 P195-P19523

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaavan laajennus

Kirkonkylän asemakaavan laajennus TUUSNIEMI Kirkonkylän asemakaavan laajennus Kaavaselostus HYVÄKSYTTY: KVAL pp.kk.2017 xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus 1 (10) Savolainen Lilian 8.9.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJEN- NUS Kaavaselostus, ehdotus P13942 5.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus

Lisätiedot

Suomelankulman asemakaavan muutos ja laajennus

Suomelankulman asemakaavan muutos ja laajennus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KÄRSÄMÄEN KUNTA Suomelankulman asemakaavan muutos ja laajennus Kaavaselostus luonnos Hyväksytty: KVALT..2015 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 20.8.2015 P270-P27069

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 163

Asemakaavan muutos kortteli 163 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 163 Kaavaselostus, luonnos P14274 25.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos I 25.2.2011 Asemakaavan

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, luonnos P14273 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 8 Kaavaselostus, luonnos P14273 21.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, luonnos I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE NILSIÄNTIEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Kaavaselostus P13942P001 21.9.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I NILSIÄN

Lisätiedot

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA)

TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 215(OSA) Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.10.2012

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa)

Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 162 (osa) Kaavaselostus, luonnos P13943 28.12.2010 Kunnanvaltuusto: pp.kk.vvvv xx FCG Finnish Consulting Group Oy

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, ehdotus P14273

FCG Finnish Consulting Group Oy. NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori. Asemakaavan muutos kortteli 8. Kaavaselostus, ehdotus P14273 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 8 Kaavaselostus, ehdotus P14273 6.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, ehdotus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 163

Asemakaavan muutos kortteli 163 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 163 Kaavaselostus, ehdotus P14274 6.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus, ehdotus I 6.5.2011 Asemakaavan

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, ehdotus Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto:

Lisätiedot

Mäntyharjun kunta Länsiosan rantaosayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Mäntyharjun kunta Länsiosan rantaosayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 5 ) Mäntyharjun kunta Länsiosan rantaosayleiskaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA.

ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. Joroisten kunta 1(6) JOROISTEN KUNTA GOLF-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMKAAVAAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 407 JA 408, URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN SEKÄ KATUALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutos kortteli 163

Asemakaavan muutos kortteli 163 FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori Asemakaavan muutos kortteli 163 Kaavaselostus P14274 14.11.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I 14.11.2011 Asemakaavan muutos

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Keskitien asemakaava ja Harjutien asemakaavan muutos

Keskitien asemakaava ja Harjutien asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUUSNIEMI Keskitien asemakaava ja Harjutien asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos HYVÄKSYTTY: KVALT pp.kk.201v xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P22330 FCG

Lisätiedot

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 5 ) Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA

HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA HERMANNINRANNAN ASEMAKAAVA Kaavaselostus ASEMAKAAVA KOSKEE RAUTALAMMIN KUNNAN TILAA 57:9 JA OSAA TILASTA 57:10. ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 158, TONTTI

Lisätiedot

Kaavaselostus

Kaavaselostus 4 NIVALAN KAUPUNKI KORTTELIN 309 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 15.5.2012 ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU kortteli 309, TONTIT 2 ja 4 ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN

Lisätiedot

Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos

Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos Tekla 17.1.2019 4, liite no 7 LAPINLAHDEN KUNTA Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos Kunnanvaltuusto: pp.kk.vvvv FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 465- P37253 Kaavaselostus, luonnos

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos

Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos KEITELEEN KUNTA Korttelin 46 (osa) asemakaavan muutos Kaavaselostus (luonnos) Kunnanvaltuusto:..201_ FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P37311 Kaavaselostus (luonnos) 1 (12) Timo Leskinen / Heli Lievonen

Lisätiedot

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54

NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 14.10.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013 OAS 1 (5) TUUSNIEMEN KUNTA KESKITIEN ASEMAKAAVA JA HARJUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.11.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 107-AK1701 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN LAAJENNUKSEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 30.5.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA

NIINNIEMEN ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 18.3.2008 JOUTSAN KUNTA NIINNIEMEN ASEMAKAAVA Luonnos 18.3.2008 Korttelit 1-7 sekä niihin liittyvät lähivirkistys-, liikenne-, katu- ja vesialueet i 1 TIIVISTELMÄ 2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (6) TURUNKANKAAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2014 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Karhulan alueen asemakaava 1 (6) 12.8.2019 Kontiolahti, Lehmo Karhulan alueen asemakaava (OAS) n tarkoitus Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy. Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Kaavaselostus. Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Konneveden kunta PUKARAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 Tiivistelmä... 1 1.1

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...3 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUUNTAMONTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 17.5.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 799 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LINTURINNE/5 KORTTELIT 860 osa ja

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

TAHKOVUOREN KORTTELIEN 122 (OSA) JA 123 (OSA) ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 6.2.2012

TAHKOVUOREN KORTTELIEN 122 (OSA) JA 123 (OSA) ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 6.2.2012 OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUOREN KORTTELIEN 122 (OSA) JA 123 (OSA) ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 6.2.2012 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Havainnekuva Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikkelin kaupunki 1/5 MIKKELIN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kaupunginosan 60(Ristiina),

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Old Course- golfalue

Asemakaavan muutos, Old Course- golfalue NILSIÄN KAUPUNKI TAHKOVUORI Asemakaavan muutos, Old Course- golfalue Kaavaselostus, luonnos 18.10.2012 Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaselostus, luonnos I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen

Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen SUONENJOEN KAUPUNKI ANNA-LIISA AIRAKSINEN, ERKKI AIRAKSINEN JA PEKKA AIRAKSINEN Saunataipaleen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen Kaavaselostus, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 549230-P30817 Kaavaselostus,

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy VIEREMÄN KUNTA ROTIMON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, ehdotus

FCG Finnish Consulting Group Oy VIEREMÄN KUNTA ROTIMON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, ehdotus FCG Finnish Consulting Group Oy VIEREMÄN KUNTA ROTIMON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, ehdotus 17.8.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

Turunkankaan asemakaava

Turunkankaan asemakaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JUUAN KUNTA Turunkankaan asemakaava Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo Kunnanhallitus Kaavan hyväksyminen Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KESKUSTA-ALUE KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KESKUSTA-ALUE KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy NILSIÄN KAUPUNKI KESKUSTA-ALUE KORTTELIN 83 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus P13334 7.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I NILSIÄN KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013 22.4.2013/LSa, VLe OAS 1 (10) JUANKOSKEN KAUPUNKI KESKUSTAAJAMA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 22.4.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 510 JA 511 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 510 TONTIT 1-5 JA KORTTELIN 511 TONTTI

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva).

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva). Tekla 17.1.2019 4, liite no 6 1 (8) Leskinen Timo Lapinlahden kunta Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) LEPPÄVIRRAN KUNTA KORTTELI 305 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS SAVON VOIMAN VARALÄMPÖVOIMALA OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.11.2015 14.3.2016 2.5.2016

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy

299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS. Kaavaluonnos. Versio Nosto Consulting Oy 299-AK1801 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 29 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 19.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 27.3.2018 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0619 Lamminkadun eteläpään asemakaavamuutos 6. (Suopelto) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017)

VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OAS 1 (5) Varkauden kaupunki Järvialueen rantaosayleiskaavan muutos, Ala-Lylyjärvi VARKAUDEN KAUPUNKI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, Ala-Lylyjärvi (VRK 219/2017) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507

ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy NIVALAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KESKUSTAAJAMAN KORTTE- LEISSA 506 JA 507 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 506 TONTIT 3 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 507

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (4) LEPPÄVIRRAN KUNTA KORTTELIN 67 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.8.2015 14.9.2015 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS Versio 1.1 10.1.2018 (8.3.2018) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Keskustaajama-alueen asemakaavan muutos

Keskustaajama-alueen asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A JUANKOSKEN KAUPUNKI Keskustaajama-alueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 8.2.2013 P161-P16181

Lisätiedot

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS

KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS KYLPYLÄ (10) KAUPUNGINOSA KYLPYLÄKADUN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulo: Kaavoituskatsaus 2014 Kaavaluonnos: 16.12.2014 Kaavaehdotus: 3.3.2015 Kaupunginhallitus: 31.8.2015, 116 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot