Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 1 / 5

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 1 / 5"

Transkriptio

1 Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 1 / 5 TEKNISTEN DEMARIEN SEMINAARIMATKA KIOVAAN perjantai Kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle klo 14.30, normaali rutiinien jälkeen, lentomme starttasi noin kolme varttia myöhässä kohti Kiovaa. Lento sujui mukavasti, juomatarjoilu oli sujuvaa ja paukut vähintäänkin kohtuullisen kokoisia. Kiovassa perusteellisen passintarkastuksen jälkeen tapasimme oppaamme Igorin. Matkallemme leimallinen sääilmiö, vesisade, tervehti meitä astuessamme ulos terminaalista. Bussimatkan aikana saimme aimo annoksen Ukrainan ja Kiovan historiaa sulateltavaksemme. Majoituimme Hotelli Operaan (viisi tähteä). Hotelli oli todella upean näköinen, isolla rahalla saneerattu ainakin osittain vanhaan rakennukseen. Illan päätteeksi nautimme päivällisen hotellin ravintolassa. Ruokalistalla oli perinteikäs pippuripihvi perunamuussilla. Matkan rasituksista ja myöhäisestä ajankohdasta johtuen saimme suljettua hotellin baarin jo hyvissä ajoin lauantai Herkullisen hotelliaamiaisen jälkeen tartuimme tositoimiin ja seminaarimme alkoi klo 10.00, aikaero ei vielä tässä vaiheessa kiusannut osanottajia. Yhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Lehtinen avasi seminaari ja toivotti lähetystösihteeri Jukka Pajarisen tervetulleeksi seminaariimme. Pajarinen kertoi Suomen lähetystössä työskentelevän kolme diplomaattia ja kokonaisvahvuuden olevan kahdeksantoista henkilöä. Lähetystöä työllistävät eniten matkustusasiat, vuonna viisumia ja noin 1000 oleskelulupaa. Ukrainalaiset rakennustyöntekijät ovat tuttu asia Helsingin ja ympäristön rakennustyömailla. Ukrainan sisäpoliittinen tilanne on ollut samanlaista kuohuntaa ja vaihtelua oranssi vallankumouksesta lähtien kuin tälläkin hetkellä. Juuri eronnut hallitus ehti olla vallassa vain vajaat kymmenen kuukautta. Nyt on aikaa kolmekymmentä päivää löytää uusi hallituskoalitio tai presidentti voi päättää hallituksen eroamisesta ja sitä kautta uusista vaaleista. Tähän saakka Ukrainan itsenäisyyden aikana tilanne on aina johtanut uusiin vaaleihin. Järjestelmä on kuitenkin demokraattinen, lehdistöllä on täydellinen vapaus julkaista mitä hyvänsä. Joka viikko suorissa tv-lähetyksissä käydään poliittista keskustelua

2 Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 2 / 5 aivan avoimesti. Parlamentissa on edustettuna viisi puoluetta. Puolueet rakentuvat vahvojen johtajien ympärille ja ovat hyvin riippuvaisia johtajan ideologiasta. Maa on yksi vaalipiiri, äänikynnys on 3 %. Vallassa ollut Lušhenko - Timošhenkko on ollut ongelmallinen koko hallituskauden ajan. Kuitenkin he todennäköisesti löytävät jälleen vaalien jälkeen toisensa ja aloittavat saman kamppailun uudelleen. Kiistat joltakin osin ainakin liittynevät presidentin valtaoikeuksien kaventamiseen, joita onkin kavennettu oleellisesti. Presidentillä on kuitenkin edelleen valta esittää hallitukseen ulko- ja puolustusministerit. Kaikkiaan nuoren maan lainsäädäntö on vielä joltakin osin harvaa ja vakiintuneita käytäntöjä ei ole. Natokeskustelussa kannattajia noin 20 %. Georgian tapahtumat ovat säikäyttäneet jossakin määrin. Venäjän ja Ukrainan suhde ennallaan, riippuvuus on suuri niin poliittisesti kuin taloudellisesti. Venäjän Mustanmeren laivaston vuokrasopimus on voimassa Krimin niemimaalla vuoteen Suhtautuminen EU:hun on huomattavasti myönteisempi kuin suhtautuminen Natoon. USA ei ole ainakaan vielä saanut tukikohtia Ukrainaan eikä ole saanut neuvonantajia maahan. Kielikysymys on erittäin arka asia, venäläiset ovat todella suuri vähemmistö. Venäjänkielisten osuus on suurin Ukrainan itäosissa ja Kiovassa. Ukrainan kieli sinällään on lähempänä Puolan kuin Venäjän kieltä. Työlainsäädäntö on hyvällä tasolla. Lakien noudattaminen on vähemmän kuin suurpiirteistä. Vaihtelu on eri yrityksissä erittäin suurta. Ammattiliittoihin kuuluminen on nykyisin vähäistä, työnantajilla on omat järjestönsä, jotenka sopimustoiminta olisi mahdollista. Suomalaisista yrityksistä Ukrainassa toimivat ainakin Kone-Granes, Tikkurila ja Rannila. Työttömyyttä maassa ei virallisesti ole. Keskipalkka maassa on noin 200 /kk. Kiovan palkkataso on selkeästi muuta maata korkeampi. Ukrainassa väestön kasvu on negatiivinen, pienen syntyvyyden lisäksi maastamuutto on suurta sekä Venäjälle että EU:n alueelle. Asuminen on ahdasta. Omistusasuntojen määrä on kuitenkin melko iso, johtuen siitä, että itsenäistymisen yhteydessä omaisuuden hankkiminen oli helppoa, lähestulkoon saattoi julistautua asunnon omistajaksi. Asunnoilla on olemassa vuokramarkkinat, hintataso on Kiovassa Helsinkiä huomattavasti korkeampi. Rakentaminen on koko ajan vilkasta. Ulkomaiset tavarat ovat kalliimpia kuin Suomessa. Ukrainalaiset elintarvikkeet ovat edullisia. Energia on ollut erittäin edullista, aikaisemmin jopa maksutonta. Nyt hintataso on voimakkaassa nousussa. Energian säästöstä ei vielä paljon puhuta mutta nopein tapa isojen säästöjen tekemiseen olisi jakeluverkkojen uusiminen ja parantaminen.

3 Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 3 / 5 Seminaarin toisena alustajana oli Ulla Ahlgren Työeläkevakuuttajat TELA:sta. Ulla kertasi osanottajille työeläkejärjestelmämme toimintaa painottaen erityisesti seuraavia asioita: - Työllisyysaste on parantunut huomattavasti ikäluokassa vuotiaat. - Parannus ei ole kovin iso työntekijätehtävissä. - Työeläketurvaa hoitavien yhtiöiden määrä on 7, työeläkekasoja 8, työeläkesäätiöitä 28 ja muita työeläkevakuuttajia 7. - Vanhushuoltosuhde Suomessa EU:n keskitasoa. - Työmarkkinoilta poistuva väestö on suurempi, kuin työmarkkinoille tuleva, jo vuodesta vuotiaiden määrä kasvaa 14 vuodessa ja 24 vuodessa vuotiaan elinajanodote kasvaa parissa kymmenessä vuodessa lähes kymmenellä vuodella. - Eläkemeno ylittää maksun noin vuonna Työeläkevarat ovat kasvaneet osuutena bruttokansantuotteesta 10 vuoden aikana n. 30 % -yksikköä. - Eläkemenot Suomessa EU:n keskitasoa prosentteina BKT:sta. Muut seminaarissa esillä olleet asiat: - Osmo Hynninen lähetti terveiset seminaarimatkalaisille, poissa matkaesteen takia. - Taisto Sopasen lähettämät terveiset. Taisto on asettunut kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi Forssassa. - Ilkka Joenpalon terveiset. Lauantaina tehtiin myös kaupunkikiertoajelu oppaamme Igorin johdolla. Poikkeuksellisesti kiertokäyntimme aikana ei satanut vettä. Käyntikohteina olivat muun muassa: - Kultaportti, joka on ollut sisäänkäyntinä Kiovaa ympäröineessä vallissa. - Sofian katedraali. - Mikhaelin katedraali. Mikhaelin lähellä on sijainnut Kiovan ensimmäinen kivikirkko mikä on tuhoutunut täysin - Andrein kirkko, suunnittelija italialainen arkkitehti Rastrelli. - Kuljimme mutkaista ja jyrkkää katua yläkaupungista alakaupunkiin. - Euroopan aukio, joka on filharmonikkojen talon vieressä. - Itsenäisyyden aukio, aukion reunalla on Hotelli Ukraina (entinen Hotelli Moskova), toisella puolen vastapäätä Sofian katedraali. - Voiton puisto, joka on lähellä luolakappelia. - Vanhalla torilla. - Kauppatorin pyöreällä rakennuksella. - Kiovassa oleva Leninin patsas, patsas on palkittu jostakin syystä New Yorkissa.

4 Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 4 / 5 Lauantain päivällinen nautittiin Septemkin puistossa sijaitsevassa ravintola O' Panasissa. Ukrainalaisittain laitetun päivällisen ohella saimme kuulla ukrainalaista kansanmusiikkia. Lauantain jälkipelit hotellin viereisessä viski ja sikaaribaarissa sunnuntai Maukkaan aamiaisen jälkeen lähdimme bussiretkelle ulkoilmamuseoon Pirhovaan. Museo on suuri, 140 ha käsittävä alue minne on siirretty eri puolilta Ukrainaa perinnerakennuksia kooten näistä kyläkokonaisuuksia. Alueen arvokkain rakennus on Puinen Mikhaelin kirkko, ikää puisella rakennuksella on jo 400 vuotta. Museon alueella oli useita tuulimyllyjä Keski- Ukrainasta. Vierailimme yhdessä kylässä mikä oli tuotu Njepr-joen varrelta. Saimme tutustua ukrainalaiseen hääjuhlaan. Tutustuimme kylän rakennuksiin kylän pääaukion, "maidan", ympärillä. Aukion ympärillä sijaitsevat kylän kirkko ja koulu. Hieman sivummalle sijoittuvat muut kylän rakennukset. Kuulimme perinteisiä häälauluja morsiamen ja sulhasen sukulaisten esittäminä hääleivän, "korovain", leipomisen yhteydessä. Muut häävieraat näyttivät saapuvan kylä tai sukukunnittain pukeutuneena perinteisiin pukuihin, soittaen ja laulaen. Häävieraille tarjottiin hääleipää, kurkkuja ja lihaa sekä kotipolttoista vodkaa. Nautimme lounaan museoalueen ravintolassa. Tarjolla oli normaali ateria salaattia, kaalikeittoa, sianlihaleike perunoiden kanssa ja jälkiruuaksi lettuja marinoitujen kirsikoitten ja smetanan kanssa. Paluumatkalla ajoimme takaisin Njeprin vasenta rantaa, ylitimme joen Moskovan siltaa pitkin menomatkalla ja palasimme Metrosiltaa pitkin. Matkalla näimme asuinrakennuksia eri aikakausilta. Lauantain päivällinen nautittiin ravintola Tsarskoe Selossa. Ruokailun yhteydessä saimme nauttia jälleen kansanmusiikista, tällä kertaa musiikkia oli eri puolilta maanosaamme. Aloitimme hyvällä tsakuska-pöydällä, lämpimänä ruokana oli kalaa sekä lihapyöryköitä ja yllättäen jälkiruokana lettuja, tosin tällä kertaa täytettynä seesaminsiemenillä ja hedelmällä. Jälkipelit Opera-hotellin baarissa maanantai Aamiaisen jälkeen vielä useimmilla sateinen patikkaretki tavaratalo Ukrainaan, mikä kuitenkin aukesi vasta kello joten jouduimme tyytymään tavaratalon supermarketissa shoppailuun. Paluumatkamme tapahtui aivan aikataulun mukaisesti aurinkoiseen Helsinkiin.

5 Tekniset Demarit ry MATKAKERTOMUS 5 / 5 Seminaarin osanottajat Ahlgren Ulla Ikävalko Jorma Kajaan Arja Kivi Jukka Kivi Kaisa Kohtala Liisa Kohtala Paavo Lehtinen Jarkko Mäntylä Juhani Niiranen Jouko Niiranen Pirkko Nurmi Keijo Nurmi Kirsti Nygrén Anneli Nygrén Reino Reinikainen Taru Salomaa Helena Salomaa Tapio Simpanen Sirpa Simpanen Veikko Suihkonen Jyrki Wahlman Matti Vaittinen Leila Vaittinen Timo Virta Matti Virta Terttu Retken tapahtumia merkitsi muistiin Jorma.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4. VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.2014 Syksyllä 2013 Antti Koski oli kertomassa Vaasan Retkeilijät ry:n

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Venetsialaiset la 25.8. klo 20-02 Jyrkkäkoskella. Enemmän Venetsialaisista s. 3-11 PUDASJÄRVI-lehti nro 34 2012 PUDASJÄRVEN ASIOISTA

Lisätiedot

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED 1/15 Outi Raatikainen, Innovative Village esiselvityshanke Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED Matkan järjesti useamman

Lisätiedot

Suomalainen Klubi. Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa

Suomalainen Klubi. Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa Helsingin 1 Suomalainen Klubi Klubilehti 3/2011 Klubin gastoronominen kerho vieraili Ranskassa. Ryhmä koolla maineikkaan Paul Bocusen ravintolan edessä Lyonissa Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuriklubi

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa

Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa ITÄPORTTI Kristillisen medialähetystyön erikoislehti Maaliskuu 2007 Nro 2 Neljä kaupunkimissiota valmisteluvaiheessa Krasnojarskissa lähes 10 000 ihmistä uskoon Pääkirjoitus Hedelmällinen missio Siperiassa

Lisätiedot

Yrittäjätiedote 4 2009

Yrittäjätiedote 4 2009 Yrittäjätiedote 4 2009 KIRKASTUNEET NÄKYMÄT KÄYNNISTIVÄT TOIMITILOJEN KYSYNNÄN KILPAILUKYKYÄ KUUMA-ALUEELLE HYVINVOINTIKAMPUS JÄRVENPÄÄHÄN VUODEN 2009 YRITTÄJÄ YRITTÄJIEN VAKAUTUSNEUVONNALLA ON KYSYNTÄÄ

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

Rakennusmestarit ja -insinöörit 5 11

Rakennusmestarit ja -insinöörit 5 11 J Ä S E N L E H T I H E L S I N G I N Rakennusmestarit ja -insinöörit 5 11 RKL-Seniorit matkasivat Syyriaan sivistyksen alkulähteille SISÄLTÖ 5 11 Puheenjohtajalta...3 Kutsu toukokuun Mestari-iltaan...3

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Pääkirjoitus... 3. Poronkusema 2007... 7. Parhaat iskurepliikit kautta aikojen... 28. Puheenjohtajan palsta... 4

Sisällysluettelo. Pääkirjoitus... 3. Poronkusema 2007... 7. Parhaat iskurepliikit kautta aikojen... 28. Puheenjohtajan palsta... 4 D I G E S T A Juridinen aikakausilehti 2/07 Sisällysluettelo Pääkirjoitus... 3 Puheenjohtajan palsta... 4 Kopo-palsta... 5 Poronkusema 2007... 7 Kiinan-opinnot: Shanghai 19.3.-23.3... 10 Hikipedia älyvapaa

Lisätiedot

Sunnuntai VAPAUS! Egyptiläiset saivat uuden alun. Seuraavaksi heidän pitää miettiä, kuinka he sen käyttävät.

Sunnuntai VAPAUS! Egyptiläiset saivat uuden alun. Seuraavaksi heidän pitää miettiä, kuinka he sen käyttävät. Sunnuntai Mielipide 2 5 Viikonvaihde 4 13 Kulttuuri 14 15 Päivyri 19 24 Sunnuntai 2 Uutiset 4 9 Ulkomaat 10 11 Urheilu 12 20 Luokitellut 20 21 Radio-TV 22 23 Sää 24 20. helmikuuta 20. helmikuuta 2011 2011

Lisätiedot

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI

AKSELI VET 2/2012 AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI AUTOJOUKKOJEN TURUN KILTA RY:N TIEDOTUSLEHTI VET AKSELI 2/2012 Laitilan retkellä 16.4. oli näin runsas osallistujajoukko, joka asettui yhteuskuvaan Kaukolan Kartanon portaille ennen ruokailuun lähtemistään.

Lisätiedot

Ferrarit saapuivat Herttoniemeen

Ferrarit saapuivat Herttoniemeen sivu 3 7 2012 TV:stä tuttu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen: Kauneus on katsojan silmissä Ferrarit saapuivat Herttoniemeen sivu 7 Suomalainen perheyrityksemme jo vuodesta 1999 OSTAMME KULTA- ja HOPEAESINEET

Lisätiedot

Meheviä messutarjouksia. Metos Center Kevään koulutukset Gastro-messut Demoteatterissa tapahtuu. Veijo Vanamon kanssa lounaalla

Meheviä messutarjouksia. Metos Center Kevään koulutukset Gastro-messut Demoteatterissa tapahtuu. Veijo Vanamon kanssa lounaalla Metos Oy Ab www.metos.com Ahjonkaarre 04220 Kerava U U T I S E T Puhelin 0204 3913 ISSN 1238-9056 1/2008 Metos Center Kevään koulutukset Gastro-messut Demoteatterissa tapahtuu Kierroksella keittiöissä

Lisätiedot

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa

Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 2/12 Che, vos, de dónde sos? Matkalla Buenos Airesissa ja Mendozassa Espanjan Baskimaa: rantapaikka San Sebastian ja designin Bilbao Kaunis Langtangin vuoristo trekkaamista

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu

VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu VUOSIKERTOMUS 2007-2008 Tampereen Rudolf Steiner -koulu Yhteystiedot Tampereen Rudolf Steiner -koulu Muotialantie 79 81 33800 Tampere www.tampereensteinerkoulu.fi Sähköposti etunimi.sukunimi@tampereensteinerkoulu.fi

Lisätiedot

Lehti puusta variseepi

Lehti puusta variseepi VAV OY:N ASUKASLEHTI 2.2008 Lehti puusta variseepi www.vav.fi VAV 2. 2008 1 sisällys VAV Asunnot Oy:n kotisivu: www.vav.fi VAV-viesti ilmestyy kolme kertaa vuodessa ja se jaetaan VAV Asunnot Oy:n asuntoihin,

Lisätiedot

TARAKI. 5/2010 Pääkirjoitus s. 3. Sisällysluettelo. Vielä ehdit hakea!

TARAKI. 5/2010 Pääkirjoitus s. 3. Sisällysluettelo. Vielä ehdit hakea! TARAKI 5/2010 TARAKI Sisällysluettelo Julkaisija Tampereen Rakentajakilta TARAKI TARAKI/TTY Korkeakoulunkatu 5 33720 Tampere Puhelin 03-3115 2804 Email taraki@tut.fi Web www.taraki.fi Päätoimittaja Paavo

Lisätiedot

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TI-TURINA Jäsenlehti 4/2009 Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

S U O M E N C U R L I N G L E H T I 3 M A R R A S K U U 2 0 0 6. Lisää heitosta kysymyksiä kiveä heittävälle s. 20

S U O M E N C U R L I N G L E H T I 3 M A R R A S K U U 2 0 0 6. Lisää heitosta kysymyksiä kiveä heittävälle s. 20 S U O M E N C U R L I N G L E H T I 3 M A R R A S K U U 2 0 0 6 Lisää heitosta kysymyksiä kiveä heittävälle s. 20 P Ä Ä KI RJ OITUS Hel si ng is s ä 5. 1 1. 2 006 S U O M E N C U R L I N G L E H T I 3

Lisätiedot

1-2009. Tuija Brax on nyt vallan. ytimessä. Suomalainen Naisliitto ry

1-2009. Tuija Brax on nyt vallan. ytimessä. Suomalainen Naisliitto ry minna 1-2009 Tuija Brax on nyt vallan Suomalainen Naisliitto ry ytimessä Minna 1/2009 Tässä Minnassa 3 Puheenjohtajan terveiset, Oili Påwals 4 Tilkkuja, Maija Kauppinen 6 Tuija Braxia ohjaa tasa-arvon

Lisätiedot

YLE avautui Pyhäjärvi-seuralle

YLE avautui Pyhäjärvi-seuralle Torstai 13. marraskuuta 2014 Pyhäjärveläisyyden vaalija Karjalan puolustaja N:o 11 59. vuosikerta YLE avautui Pyhäjärvi-seuralle Vpl. Pyhäjärvi-Seuran retkeläiset pääsivät yleisöksi televisiossa lauantaisin

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot:

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2013 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

K ansanääni. Mielipidelehti työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta. Nro 2/12, toukokuu - kesäkuu 2012, 11. vuosikerta, irtonumero 1,7

K ansanääni. Mielipidelehti työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta. Nro 2/12, toukokuu - kesäkuu 2012, 11. vuosikerta, irtonumero 1,7 Mielipidelehti työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta, toukokuu - kesäkuu 2012, 11. vuosikerta, irtonumero 1,7 Kansan kurittamiselle tultava loppu Kuva: Olavi Tirronen Demokraattinen Osuustoiminta,

Lisätiedot

Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä?

Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä? 1 2 Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä? ***** Voimakkaampi kuin maailman kaikkien armeijoiden voima on idea, jonka aika on tullut. Victor Hugo Omistettu

Lisätiedot

Poliolehti. Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011

Poliolehti. Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011 Poliolehti Suomen Polioliitto ry:n jäsenlehti 3/2011 2 Poliolehti 3/2011 Kansainvälinen verkostoituminen poliotoiminnassa Ansiomerkkejä Suomen Poliohuolto ry muisti pitkäaikaisia hallituksensa jäseniä

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

pääkirjoitus Epävakainen lounaistuuli

pääkirjoitus Epävakainen lounaistuuli Numero 3 / 2003 pääkirjoitus Epävakainen lounaistuuli Kesä on ollut kaikilla tavoilla poikkeuksellinen. Presidentit eivät ole enää Kekkosia ja ensimmäisen naispääministerimme ura jäi suhteellisen lyhyeksi.

Lisätiedot