33 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "33 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia)"

Transkriptio

1 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Aika , klo 16:10-19:11 Paikka Kaupunginhallituksen istuntosali, 5. krs Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen 33 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 34 Elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2018 talousarvioehdotus sekä talousarvion yhteydessä käsiteltävä valtuustoaloite (yhteistoiminta-alueen asia) 35 Tampereen seudun ammattiopiston liittyminen jäseneksi Fespa Finland ry:hyn (yhteistoiminta-alueen asia) 36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Soralainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoimintaalueen asia) 37 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus (yhteistoimintaalueen asia) 38 Tampereen kaupungin rekrytointilisän (työllistämistuen) myöntämisperiaatteiden tarkennus 39 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus Lisäpykälät 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia)

2 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Heinämäki Anna-Kaisa, puheenjohtaja Karintaus Karja, 1. varapuheenjohtaja Piltonen Ida Rokosa Inna Auvinen Jarkko Roihuvuo Johanna Schukoff Jorma, poistui 19:05 Turkia Kirsti, poistui 19:05 Löytty-Rissanen Minna, poistui 18:41 Rajala Petri Räihä Tuomo Eskola Vesa, poistui 18:50 Lähde Leo, poistui 19:05 Söderström Päivi, poistui 19:05 Rantanen Ilpo, varajäsen, poistui 17:39 Vallenius Niko, varajäsen Mattero Saara, varajäsen, saapui 17:01, poistui 18:29 Tiina Lammi, varajäsen Kareinen Minna L, sihteeri, pöytäkirjanpitäjä Aleksovski Atanas, toimialajohtaja Rantanen Teppo T, johtaja Kivekäs Pekka, erityisasiantuntija, saapui 16:26 Kari Kankaala, kehitysjohtaja, saapui 16:15 Suonio Jorma, lukiokoulutuksen johtaja, poistui 18:26 Koskinen Helena, ammatillisen koulutuksen johtaja Toivanen Johanna, viestintäsuunnittelija Saari Regina, ohjelmajohtaja Laisi Pauliina, controller, saapui 17:01, poistui 18:29 Mäkelä Raija, talouspäällikkö, saapui 17:01, poistui 18:29 Vuori Miia-Hannele, palvelupäällikkö Allekirjoitukset Heinämäki Anna-Kaisa Puheenjohtaja Minna Kareinen Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Johanna Roihuvuo Niko Vallenius

3 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Pöytäkirjan nähtävänäolo Nähtävänä Minna Kareinen, pöytäkirjanpitäjä

4 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi asioiden käsittelyjärjestystä muutettiin siten, että jatkopykälä 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia), käsitellään :n 37 jälkeen. Päätösehdotus oli Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Käsittelyjärjestyksen muuttaminen Puheenjohtaja esitti, että esityslistan jatkopykälä 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia), käsitellään :n 37 jälkeen.

5 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 31 Pöytäkirjan tarkastus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan jäsenet Johanna Roihuvuo ja Niko Vallenius (varalla Petri Rajala). Perustelut Pöytäkirja on tarkastettavana viimeistään maanantaina

6 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 32 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätösehdotus oli Myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus tähän kokoukseen :n 34 ajaksi controller Pauliina Laisille ja talouspäällikkö Raija Mäkelälle. Lisäksi myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus tähän kokoukseen palvelupäällikkö Miia-Hannele Vuorelle.

7 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 33 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Merkitään katsaus tiedoksi. Kokouskäsittely Pekka Kivekäs saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana. Atanas Aleksovski poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana. Helena Koskinen oli esteellinen (hallintolaki 28.1 momentti 5) ja poistui kokouksesta Teppo Rantasen esittelyn ajaksi. Perustelut Ajankohtaiskatsauksessa käsitellään mm seuraavat asiat: - Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen esittely (ohjelmajohtaja Regina Saari). - Tredun johtamis- ja organisaatiomallin uudistaminen (johtaja Teppo Rantanen).

8 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 34 Elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2018 talousarvioehdotus sekä talousarvion yhteydessä käsiteltävä valtuustoaloite (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6443/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Laisi Pauliina Valmistelijan yhteystiedot Controller Pauliina Laisi, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Päätösvalmistelusihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Anna-Kaisa Heinämäki, Apulaispormestari Päätösehdotus oli Elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2018 talousarvioehdotus hyväksytään ja asian esittelijä oikeutetaan tekemään siihen teknisiä muutoksia. Samalla hyväksytään lautakunnan lausunto talousarvioesityksen yhteydessä käsiteltävään valtuustoaloitteeseen. Esteellisyys Teppo Rantanen oli esteellinen 28 :n 1 momentin 5) kohdan perusteella ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Ilpo Rantanen oli esteellinen 28 :n 1 momentin 3) kohdan perusteella ja poistui kokouksesta. Katja Karintaus oli esteellinen 28 :n 1 momentin 3) kohdan perusteella ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Kokouskäsittely Helena Koskinen ja Atanas Aleksovski palasivat kokoukseen asian käsittelyn aikana. Saara Mattero saapui kokoukseen käsittelyn aikana. Raija Mäkelä ja Pauliina Laisi saapuivat kokoukseen ja olivat asiantuntijoina asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa. Saara Mattero poistui kokouksesta päätöksen teon jälkeen. Teppo Rantanen palasi kokoukseen päätöksen teon jälkeen. Perustelut Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki on ottanut asian esiteltäväkseen.

9 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Kaupunginhallitus hyväksyi talousarviokehyksen ( 430). Päätös liitteineen on luettavissa Selma - päätöksentekojärjestelmässä ( Toimielimet/Kaupunginhallitus). Kaupunginhallitus ei tehnyt kehyspäätöstä investoinneista. Kaupungin investointien lopullinen taso määräytyy pormestarin talousarvioehdotuksessa. Talousarviokehys perustuu kaupungin toimintayksiköiden kanssa toukokuussa käytyihin neuvotteluihin ja kaupungin johtoryhmän linjauksiin. Talousarvion kehyspohjissa on huomioitu useita teknisiä muutoksia sekä lainsäädännöstä aiheutuvia muutoksia. Tampereen uutta strategiaa laaditaan parhaillaan pormestariohjelman pohjalta. Strategia ulottuu vuoteen 2030, ja se sisältää myös valtuustokauden tavoitteet. Talousarvion 2018 toiminnan tavoitteet perustuvat uuteen strategiaan. Strategia valmistellaan siten, että se olisi hyväksymiskäsittelyssä kaupunginvaltuustossa lokakuussa. Strategian valmisteluaikataulusta johtuen kehyksessä esitetään toiminnan tavoitteita suuntaavat strategiset painopisteet. Näihin perustuvat talousarvion toiminnan tavoitteet valmistellaan alkusyksyn aikana. Elinvoima- ja osaamispalvelujen alustavissa strategisissa painopisteissä korostuu ekosysteemipohjainen elinkeino- ja innovaatiopolitiikka, jolla edistetään yritysten syntyä, toimintaa, kasvua ja kansainvälistymistä sekä tuetaan elinkeinorakenteen uudistumista. Erityisesti tavoitteena on tukea kärkitoimialojen (valmistava teollisuus, hyvinvointiala, elämystalous ja luovat alat) uudistumista ja nousevien toimialojen kasvua. Työllisyyden vahvistamiseksi vuoden 2018 alustavissa painopisteissä korostetaan työllisyyspalvelujen kokonaisvaltaista, rakenteellista ja toiminnallista uudistamista. Alueen osaamispohjaa vahvistetaan ammatillisen koulutuksen uudistuksen toteuttamisella ja yhteistyön tiivistämisellä Tampere 3:n kanssa. Toisen asteen koulutuksessa lisäksi vahvistetaan opiskelijoiden tarpeet huomioivaa koulutusta ja opiskelijahuoltoa. Maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään sekä monikulttuurisuutta vahvistetaan alueen vetovoima- ja elinvoimatekijäksi. Painopisteenä on lisäksi alueen kansainvälisen tunnettuuden ja vetovoimaisuuden lisääminen sekä kaupungin elinvoimaa ja kilpailukykyä vahvistavien kehitysohjelmien edistäminen. Valtuuston hyväksymän vuoden 2017 muutetun talousarvion mukainen vuosikate on 83,1 milj. euroa ja tulos on -23,2 milj. euroa. Heinäkuun tilanteen perusteella laadittu koko vuoden vuosikate-ennuste on 69,8 milj. euroa ja tulosennuste 29,3 milj. euroa alijäämäinen. Suurimmat menojen ylitykset ovat hyvinvoinnin palvelualueella, jonka tilinpäätösennuste on 30,4 milj. euroa vuosisuunnitelmaa heikompi. Elinvoima- ja osaamislautakunnan heinäkuun tilinpäätösennusteen mukaan lautakunnan toimintakate tulee toteutumaan 1,8 milj. euroa vuosisuunnitelmaa heikompana. Ennusteen ja vuosisuunnitelman välinen ero kohdistuu Treduun (-0,9 M ), Työllisyydenhoitoon (-0,6 M ), Kehitysohjelmiin (0,2 M ) ja Lukiokoulutukseen (-0,1 M ).

10 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue aloitti toimintansa uudella organisaatiolla Poliittisten toimielinten osalta uusi organisaatio astui voimaan kesäkuussa, jolloin palvelualueen toimieliminä aloittivat elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta. Elinvoima- ja osaamislautakunnan talousarvio muodostuu viidestä palveluryhmästä, jotka ovat Ammatillinen koulutus, Lukiokoulutus, Työllisyydenhoito, Yritys- ja yhteiskuntasuhteet sekä Kehitysohjelmat. Elinvoima- ja osaamislautakunnan talousarviossa esitettyjen kehitysohjelmien, joita ovat Viiden tähden Keskusta, Hiedanranta, Smart Tampere ja Työllisyyskokeilu, käyttötalous ja investoinnit ovat ohjelmittain sitovia. Lisäksi Yritys- ja yhteiskuntasuhteiden palveluryhmästä kaupunginhallituksen ohjauksessa ovat yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden kokonaisuudet. Kaupunginhallitus päätti , että strategiset toiminnan painopisteet toimivat talousarvion laadinnan pohjana siten, että yksiköiden on talousarvioesitystä laadittaessa otettava huomioon painopisteiden toteuttaminen kustannusvaikutuksineen. Ammatillisen koulutuksen reformi on yksi hallituksen kärkihankkeista. Siinä uudistetaan ammatillisen koulutuksen rahoitusta, ohjausta, toimintaprosesseja, tutkintojärjestelmää ja järjestäjärakenteita. Lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta yhdistettiin uudeksi laiksi, jossa keskeisenä lähtökohtana on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys. Lisäksi lisätään työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja sekä puretaan sääntelyä. Opetus- ja kulttuuriministeriön on antanut ehdotuksensa tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi, jonka mukaan vuonna 2018 opiskelijavuosien vähimmäismäärä on Tampereen kaupunki on antanut vastineensa ehdotukseen ja esittänyt vähimmäismäärän lisäystä 234 opiskelijavuodella. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätöksen uudesta järjestämisluvasta syyskuun loppuun mennessä. Vuoden 2018 talousarvioesitys tuodaan uudelleen käsittelyyn, kun OKM:n päätös uudesta järjestämisluvasta saadaan. Ammatillisen koulutuksen tuloarvio on laadittu vuoden 2017 valtionosuusrahoituksen mukaisesti, koska talousarviota laadittaessa käytettävissä ei ole tarkkaa tulo- ja menoarviota vuodelle Tuloarvio vastaa valtionosuusrahoituksen osalta vuoden 2017 muutetun talousarvion tasoa. Tämän lisäksi tuloihin on kohdistettu 1,4 milj. euroa kaupungin sisäistä tuloa opiskelijahuollon ja nuorten hyvinvoinnin palvelujen toimintamenojen kattamiseksi. Palveluryhmän toimintamenoja on vähennetty yhteensä -3,266 milj. euroa, joka muodostuu -3,2 milj. euron menojen sopeutuksesta, -0,366 milj. euron talousarviokehyksen pohjankorjauksista sekä 0,3 milj. euron menojen lisäyksestä opiskelijahuoltoon. Tredun kilpailukykysuunnitelmassa on suunnitellut toimenpiteet edellä mainitun -3,2 milj. euron menojen

11 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) sopeutukseen. Pohjankorjaukset perustuvat kunta-alan kilpailukykysopimukseen, eläkemaksujen kehitykseen sekä Konsernipalveluyksikkö Kopparin laskutusarvioon. Tredun kilpailukykysuunnitelman mukaisesti henkilöstömenot alenevat edelleen jatkamalla kriittistä rekrytointia. Palvelujen ostot vähenevät metsäkonekuljettajakoulutusta koskevan yhteistyösopimuksen purkautumisen johdosta. Palvelujen ostoja karsitaan ja mahdollisuuksien mukaan opinnollistetaan. Järjestämislupapäätöksen perusteella valtionosuusrahoitus täsmentyy, jonka jälkeen tiedetään lopullinen leikkaustarve henkilöstömenoihin ja palvelujen ostoihin. Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden tarvitsema opetus ja opinto-ohjaus turvataan ottaen huomioon heidän yksilölliset tarpeensa. Ammatillisen koulutuksen talousarvioesityksen tilikauden tulos on -3,047 milj. euroa. Lukiokoulutuksen talousarvioon on lisätty 30 opiskelijapaikan lisäyksestä ja alle 18-vuotiaille aikuislukiossa järjestettävästä lukiokoulutuksesta johtuen toimintamenoja -0,3 milj. euroa. Opiskelijapaikkamäärän lisäys toteutettiin syksyn 2017 yhteisvalinnassa, joten vaikutus kohdistuu 5 kk:n osalta jo vuodelle Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti kokouksessaan esittää talousarviomuutoksena toimintamenojen lisäystä vuodelle 2017 (-0,072 milj. euroa). Työllisyydenhoidon osalta talousarviossa on huomioitu pormestariohjelmaan kirjattu työllisyydenhoidon 10 milj. euron lisäpanostus. Työmarkkinatuen kuntaosuuden määrärahaa on vähennetty 5,0 milj. euroa, jolloin nettovaikutus on -5,0 milj. euroa. Pormestariohjelmaan kirjatusta työllisyydenhoidon lisäpanostuksesta osa kohdistetaan kuntouttavaan työtoimintaan ja sosiaaliseen kuntoutuksen palveluihin. Työllisyydenhoidon toimintamenoista siirtyy 1,145 milj. euroa kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelujen organisointia vastaavasti Hyvinvoinnin palvelualueelle, Avopalveluiden palveluryhmän talousarvioon. Muutoksen vaikutus kaupunkitasolla on 0. Yritys- ja yhteiskuntasuhteet -palveluryhmän talousarvioon on lisätty palvelutarpeista johtuvia toimintamenoja yhteensä -1,7 milj. euroa. Nämä sisältävät uuden Start-up -kehitysohjelman rahoituksen, opiskelijaystävällinen Tampere - ohjelman toimenpiteet, alueen matkailuekosysteemin ja -tarjonnan kehittämisen sekä uudet panostukset audiovisuaalisen toimialan tukemiseen. Av-alan edistämiseksi esitetään lautakunnan alaisten toimenpiteiden lisäksi varattavaksi määräraha av-alan tuotantokannustimisen käyttöönottoon. Lisäksi talousarviossa on varauduttu Euroopan kulttuuripääkaupunki -hankkeeseen. Yritysja yhteiskuntasuhteiden palveluryhmän talousarvioesitys sisältää myös kaupunkimarkkinointiin, suhdetoimintaan, kansainväliseen toimintaan ja maahanmuuttajatyöhön liittyviä lisäpanostuksia. Toiminnan organisoinnin muutoksista johtuen Yritys- ja yhteiskuntasuhteet -palveluryhmän talousarvioon on siirretty

12 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) konsernihallinnosta Raatihuoneen ylläpitoon varattu määräraha 0, 794 milj. euroa. Muutoksen vaikutus kaupunkitasolla on 0. Kilpailukykysopimuksen ja eläkemaksujen muutosten johdosta lautakunnan toimintamenoista on vähennetty ns. pohjan korjauksina yhteensä 0,558 milj. euroa. Elinvoima- ja osaamislautakunnan talousarvioehdotuksen toimintatulot ovat 98,577 milj. euroa, toimintamenot -188,558 milj. euroa ja toimintakate -89,981 milj. euroa. Elinvoima- ja osaamislautakunnan nettoinvestointimenojen esitys on -2,1 milj. euroa. Investoinnit kohdistuvat Ammatillisen koulutuksen palveluryhmään. Kaupunginhallitus ei ole tehnyt kehyspäätöstä investoinneista. Lautakunnan talousarvioon sisältyvät seuraavat valtuustoon nähden erikseen sitovat erät: Kehitysohjelmat -palveluryhmä, toimintakate -3,887 milj. euroa Hiedanranta, toimintakate -0,991 milj. euroa Viiden tähden keskusta, toimintakate milj. euroa Smart Tampere -kehitysohjelma, toimintakate -2,100 milj. euroa. Ammatillinen koulutus, tilikauden tulos -3,047 milj. euroa Tiedoksi Tuija Telén, Virpi Ekholm, Tero Tenhunen, Jorma Suonio, Helena Koskinen, Regina Saari, Pekka Kivekäs, Sarita Mäkelä, Nina Mustikkamäki, Marju Leinonen, Pauliina Laisi, Jukka Männikkö Liitteet 1 Liite Elosa Talousarvioesitys Liite Elosa TAn yhteydessä käsiteltävä valtuustoaloite 3 Oheismateriaali Elosa TA2018 esitysmateriaali

13 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 35 Tampereen seudun ammattiopiston liittyminen jäseneksi Fespa Finland ry:hyn (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6191/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena Valmistelijan yhteystiedot Vs. koulutusalajohtaja Vesa Kalliomäki, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Päätösvalmistelusihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Esitetään kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuuston päätettäväksi, että Tampereen kaupunki/tampereen seudun ammattiopisto liittyy Fespa Finland ry:n jäseneksi. Perustelut Fespa Finland ry on graafisen toimialan yritysten liitto, jonka päämääränä on kehittää ja yhdistää alan yrityksiä. Yhdistys edistää seri-, erikois- ja digipainoalan kehitystä jakamalla alan tietoutta jäsenistön ja asiakaskunnan keskuuteen sekä edistää yhteistyötä muiden kansallisten ja kansainvälisten graafisen alan toimijoiden kanssa alan teollisuuden edistämiseksi tiedotus-, koulutus- ja toimikuntatyöskentelyin. Painetun sanan asema joukkoviestintämarkkinoilla on vahva. Sen osuus joukkoviestinnästä on edelleen noin 70 prosenttia. Tulevaisuudessa viestinnän sisältö ja tarjonta asiakkaille on yhä monikanavaisempaa ja sitä tehdään monille erilaisille päätelaitteille. Kuluttajat kuitenkin kokevat, että kirjojen, sanomalehtien ja aikakausilehtien lukeminen on edelleen mielekkäämpää painettuna kuin sähköisenä. Painotekniikan alan koulutus käsittää sekä digitaalista että painettua viestintää ja perinteisiä painomenetelmiä. Painotekniikan alan koulutus on tulevaisuudessa edelleen merkittävässä roolissa digitaalisuuden lisääntyessä eri yhteiskunnan osa-alueilla. Koulutuksessa tullaan painottamaan yhä enemmän uusimpia digitaalisia painamistekniikoita. Digitalisuuden lisääntyminen painotekniikan koulutuksessa onkin avainasemassa digitaalisen viestinnän yleistyessä. Tredussa annetaan graafisen alan koulutusta valtakunnallisesti. Media-alan perustutkinto-opiskelijoita on Tredussa n Painoviestinnän perustutkinto ja audiovisuaalisen viestinnän

14 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) perustutkinto yhdistyivät omaksi tutkintoalakseen alkaen. Lisäksi Tredun ammattitutkintokoulutuksessa voi valmistua jälkikäsittelykoneenhoitajaksi tai painajaksi. Graafisen teollisuuden alan mukaan graafisen alan koulutusta annetaan tällä hetkellä Suomessa seitsemässä kunnallisessa oppilaitoksessa. Ammattialueiden tehtävät tulevat tulevaisuudessa lähentymään toisiaan ja koko graafisen alan ammattilaiset ovat moniosaajia. Tuotteiden julkaisemisen toiminnot, sisällön tuotanto ja ulkoasun valmistus kytkeytyvät toisiinsa. Vuonna 2017 koko graafinen teollisuus työllistää painamisessa ja siihen liittyvissä toiminnoissa noin ammattilaista. Fespa Finland ry:een kuuluu kaksi ammatillista oppilaitosta, Jyväskylän ammattiopisto ja Stadin ammattiopisto. Yhdistyksen puheenjohtaja Juha Heljakka on kutsunut myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredun mukaan yhdistyksen toimintaan ja olemaan mukana vaikuttamassa koko graafisen alan tulevaisuuden ammattiosaamisen kehittämiseen. Fespa Finland ry:n jäsenenä on mahdollista verkostoitua alan toimijoiden kanssa ja lisätä valtakunnallista koulutusyhteistyötä edellä mainituilla toimialoilla. Yhdistyksen jäsenmaksu on 980 euroa/vuosi. Mikäli valtuusto hyväksyy Tampereen kaupungin/tredun liittymisen yhdistykseen, kustannukset kohdistuvat Tredun Painoviestinnän kustannuspaikalle nro Tiedoksi Vesa Kalliomäki, Jari Rauhala, Raija Mäkelä, Lauri Pasanen

15 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6249/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelija Maija Kirvesoja, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Päätösvalmistelusihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen nimettiin saakka päätösehdotuksessa mainitut edustajat. Koulutuksen järjestäjän edustajiksi nimettiin: Ida Piltonen, koulutuksen järjestäjän edustaja Johanna Roihuvuo, koulutuyksen järjestäjän edustaja Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen nimetään saakka Terhi Rissanen, vs. koulutusalajohtaja, hyvinvointipalvelut (muutos/uusi) Ari Mäkitalo, vt. koulutusalajohtaja, logistiikka, metsä ja rakentaminen, varajäsen (muutos/uusi) Tarja Haapala, koulutuspäällikkö, hyvinvointipalvelut Sisko-Liisa Sillanpää, toimipistepäällikkö, Santalahdentie, varajäsen (muutos/uusi) Satu Nevalainen, aikuiskoulutuspäällikkö (muutos/uusi) Marja Malminen, opinto-ohjaaja, varajäsen Sami Huntus, koulutuspäällikkö, logistiikka Janne Pietiläinen, toimipistepäällikkö, Hepolamminkatu, varajäsen Tuula Konsti, kuraattori (muutos/uusi) Salla Kananen, kuraattori, varajäsen Niko Suokas,opiskelija, opiskeljoiden edustaja Ilkka Ala-Maakala, Tampereen kaupunkiliikenne, työelämän edustaja

16 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Leila Mäkinen, Tampereen kaupunki, sosiaali- ja terveyspalvelut, varajäsen, koulutuksen järjestäjän edustaja, koulutuksen järjestäjän edustaja, varajäsen. Toimielimen puheenjohtajaksi nimetään koulutuspäällikkö Tarja Haapala ja varapuheenjohtajaksi koulutuspäällikkö Sami Huntus. Sihteeriksi nimetään suunnittelija Maija Kirvesoja ja hänen varalleen hallintosihteeri Ilona Sankkila. Kokouskäsittely Katja Karintaus palasi kokoukseen asian käsittelyn aikana. Anna-Kaisa Heinämäki ehdotti Petri Rajalan kannattamana, että Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen valitaan saakka koulutuksen järjestäjän edustajana Ida Piltonen ja varajäsenenä Johanna Roihuvuo. Jorma Suonio poistui kokouksesta. Perustelut Laki ammatillisesta peruskoulutuksesta /630,35 a, laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 631/1998, 11, kohta 6 ja säädös 951/ a määrää, että koulutuksen järjestäjän on asetettava monijäseninen toimielin (sora-toimielin), joka päättää opiskeluoikeuden peruuttamisesta ja palauttamisesta, määräaikaisesta erottamisesta, asuntolasta erottamisesta sekä opiskelusta pidättämisestä. Uudessa laissa ammatillisesta koulutuksesta (531/2017), joka astuu voimaan , :ssä 93 määrätään menettelystä opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista koskevassa asiassa ja kurinpitoasiassa. Koulutuksen järjestäjän tulee asettaa monijäseninen toimielin, johon nimetään puheenjohtaja ja muut jäsenet enintään kolmeksi vuodeksi. Toimielimessä tulee olla ainakin koulutuksen järjestäjän, opiskelijahuollon, opettajien, työelämän ja opiskelijoiden edustus. Opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista koskevassa asiassa koulutuksen järjestäjä nimeää toimielimeen lisäksi opiskelijan työssäoppimispaikan edustajan. Uuden lain (voimaan ) mukaan opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista koskevassa asiassa koulutuksen järjestäjä nimeää toimielimeen lisäksi tutkinnon suorittajan koulutussopimustyöpaikan tai oppisopimuskoulutuksen osalta työnantajan edustajan. Toimielimen puheenjohtajaksi tulee nimetä muu kuin opiskelijoita edustava jäsen. Opiskelijoita edustavan jäsenen tulee olla 15 vuotta täyttänyt. Opiskelijoita edustavalla jäsenellä on läsnäolo- ja puheoikeus toimielimen kokouksessa. Toisen asteen koulutuksen johtokunta on kokouksessaan nimennyt sora-lainsäädännön mukaisen monijäsenisen toimielimen vuosille Toisen

17 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) asteen koulutuksen johtokunta on lakkautettu Hallintosäännön kohta 6 mukaan elinvoimaja osaamislautakunta asettaa ammatillisen koulutuksen monijäsenisen toimielimen, joka päättää opiskeluoikeuden peruuttamisesta ja palauttamisesta, määräaikaisesta erottamisesta, asuntolasta erottamisesta sekä opiskelusta pidättämisestä. Elinvoima- ja osaamislautakunnan tulee nimetä koulutuksen järjestäjän edustaja toimielimeen. Samalla päivitetään päätös muidenkin jäsenten osalta. Tiedoksi Nimetyt, Helena Koskinen, Pirkko Achrén, Jari Rauhala, Tredun koulutuspäälliköt, Tredun koulutusalajohtajat

18 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 37 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus (yhteistoiminta-alueen asia) Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Päätöspöytäkirjoista ilmeneviä päätöksiä ei oteta lautakunnan käsiteltäväksi. Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunnalle on saapunut seuraavat päätöspöytäkirjat: Koulutuspäällikkö, Tekniikka ja teollisuus, Toisen asteen koulutus 4 Tredun tekniikka ja teollisuuden koulutusalan opintomatka Jyväskylään,

19 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 38 Tampereen kaupungin rekrytointilisän (työllistämistuen) myöntämisperiaatteiden tarkennus TRE:143/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Tiimiesimies Riina Hiipakka-Lahti, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Päätösvalmistelusihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että Tampereen kaupungin rekrytointilisä työnantajille - tuen myöntämisperiaatteet hyväksyttiin oheisen liitteen mukaisena. Uudet myöntämisperiaatteet tulevat voimaan Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Tampereen kaupungin rekrytointilisä työnantajille - tuen myöntämisperiaatteet hyväksyttiin oheisen liitteen mukaisena. Uudet myöntämisperiaatteet tulevat voimaan Kokouskäsittely Esittelijä muutti päätösehdotuksen kuulumaan seuraavasti: Tampereen kaupungin rekrytointilisä työnantajille - tuen myöntämisperiaatteet hyväksyttiin oheisen liitteen mukaisena. Uudet myöntämisperiaatteet tulevat voimaan Puheenjohtaja totesi korjauksen olevan asian käsittelyn pohjana. Perustelut Tampereen kaupungin työllisyyspalveluilla on käytössä rekrytointilisä ja rekrytointipalkkio työnantajille, jotka työllistävät työttömiä työnhakijoita. Osaamis- ja elinkeinolautakunta on hyväksynyt lisän ja palkkion myöntämiseen liittyvän ohjeistuksen ja ohjeistuksen tarkennuksen Rekrytointilisän kohdennuksia on syytä tarkentaa käynnistyneen työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun myötä. Aiempi ohjeistus on tehty tilanteessa, jossa kaupungin työllisyyspalvelujen asiakaskunnan määrä oli noin 4500 työtöntä työnhakijaa. Kokeilun myötä asiakaskohderyhmän määrä on kasvanut moninkertaiseksi noin :een. Tarkennusten

20 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) avulla myönnettävä rekrytointilisä-tuki kohdennetaan kokeilun asiakaskuntaan ja ennen kaikkea ehkäisemään valumaa pitkäaikaistyöttömyyteen sekä tukemaan nuorten ja maahanmuuttajien työllistämistä. Lisäksi ohjeistuksessa todetaan työnantajan, työllistettävän henkilön ja hänen omavalmentajansa yhteistyövelvoite perehdytyksestä ja osaamisen kehittämisestä sovittaessa. Tiedoksi Regina Saari, Riina Hiipakka-Lahti, Petri Pekkola, Antti Mäkinen Liitteet 1 Liite Elosa Rekrytointituki työnantajille - myöntämisperiaatteet

21 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 39 Viranhaltijoiden päätösten otto-oikeus Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Päätöspöytäkirjoista ilmeneviä päätöksiä ei oteta lautakunnan käsiteltäväksi. Perustelut Elinvoima- ja osaamislautakunnalle on saapunut seuraavat viranhaltijapäätökset: Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut 153 Irtaimistosta tehdyt poistot vuonna 2017, Rehtori, Tammerkosken lukio 13 Tammerkosken lukion opetussuunnitelmaan perustuvan suunn.muk. op-matka Ahvenanmaa, Eckerö, Rehtori, Tampereen klassillinen lukio 33 Tampereen klassillisen lukion Rooman leirikouluun osallistuvien nimilista,

22 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6138/ /2017 Valmistelija / lisätiedot: Koskinen Helena Valmistelijan yhteystiedot Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh , toimialajohtaja/palvelut Pirkko Achrén, puh , toimialajohtaja/tekniikka Jari Rauhala, puh , etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Päätösvalmistelusihteeri Minna Kareinen, puh , etunimi.sukunimi2@tampere.fi Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että Opetushallituksen Opintopolku-järjestelmään ilmoitetaan kevään 2018 yhteishakuun opiskelijapaikkoja liitteenä olevan taulukon mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen johtajalle myönnetään oikeus päättää vuoden aikana järjestettävästä jatkuvasta hausta, joka suunnataan alueen työvoimatarpeen mukaisille aloille. Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkausten johdosta tulee tarkastella lukio-opintojen järjestämisestä ammatilliselle koulutukselle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset ja aloittaa neuvottelut yhteistoiminta-alueen kuntien kanssa lukio-opintoihin kohdentuvasta erillisrahoituksesta talousarviokauden 2019 valmistelussa. Esittelijä: : Teppo Rantanen, Johtaja Päätösehdotus oli Opetushallituksen Opintopolku-järjestelmään ilmoitetaan kevään 2018 yhteishakuun opiskelijapaikkoja liitteenä olevan taulukon mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen johtajalle myönnetään oikeus päättää vuoden aikana järjestettävistä erillishauista, jotka suunnataan alueen työvoimatarpeen mukaisille aloille. Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkausten johdosta tulee tarkastella lukio-opintojen järjestämisestä ammatilliselle koulutukselle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset ja aloittaa neuvottelut yhteistoiminta-alueen kuntien kanssa lukio-opintoihin kohdentuvasta erillisrahoituksesta talousarviokauden 2019 valmistelussa.

23 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Kokouskäsittely Esittelijä muutti päätösehdotusta seuraavasti: Opetushallituksen Opintopolku-järjestelmään ilmoitetaan kevään 2018 yhteishakuun opiskelijapaikkoja liitteenä olevan taulukon mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen johtajalle myönnetään oikeus päättää vuoden aikana järjestettävästä jatkuvasta hausta, joka suunnataan alueen työvoimatarpeen mukaisille aloille. Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkausten johdosta tulee tarkastella lukio-opintojen järjestämisestä ammatilliselle koulutukselle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset ja aloittaa neuvottelut yhteistoiminta-alueen kuntien kanssa lukio-opintoihin kohdentuvasta erillisrahoituksesta talousarviokauden 2019 valmistelussa. Minna Löytty-Rissanen ja Vesa Eskola poistuivat kokouksesta asian käsittelyn aikana. Yhteistoiminta-alueen asioiden tultua käsitellyksi Leo Lähde, Päivi Söderström, Kirsti Turkia, Tiina Lammi ja Jorma Schukoff poistuivat kokouksesta. Perustelut Hallintosäännön 21 :n mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta päättää kaupungin ja koko yhteistoiminta-alueen koulutuspolitiikan suuntaviivojen määrittelystä sekä koulutuspoliittisesta ohjauksesta ammatillisen koulutuksen osalta. Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017 astuu voimaan Lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta yhdistettiin uudeksi laiksi, jossa keskeisenä lähtökohtana on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys. Lisätään työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja sekä puretaan sääntelyä. Yksilöllisiin osaamistarpeisiin voidaan jatkossa vastata joustavasti tutkintojen, niiden osien, tutkintoon johtamattoman koulutuksen ja valmentavien koulutusten avulla. Opiskelu voi tapahtua niin oppilaitosten oppimisympäristöissä, työpaikoilla kuin digitaalisissa oppimisympäristöissä. Myös hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen uudistuu. Koulutukseen voi hakea ja päästä silloin, kun siihen on tarve. Peruskoulun päättäville suunnatun yhteishaun lisäksi on ammatilliseen koulutukseen mahdollista hakeutua joustavasti jatkuvalla haulla eli suoraan tai erillishaulla. Uuden lain myötä aikaisemmin kaksoistutkinnoilla tuotettu osaaminen voidaan hankkia siten, että opiskelija voi valita suorittamaansa tutkintoon tutkinnon osia toisesta tutkinnosta ja näin parantaa merkittävästi työllistymismahdollisuuksiaan. Samoin opiskelija voi sisällyttää tutkintoonsa yo-tutkintoon tai jatko-opintoihin valmentavia opintoja ja näin parantaa mahdollisuuksiaan jatko-opintoihin sekä sijoittumistaan mm.vientialojen työpaikkoihin.

24 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Koulutuksen järjestäjän valtionosuusrahoituksen yhtenä perusteena on opiskelijavuosikiintiön täyttyminen. Seutukunnan työ- ja elinkeinoelämän osaamistarpeeseen tulee olla mahdollisuus vastata nopeasti, joten opiskelijavuosikiintiöstä on tarpeen suunnata opiskelupaikkoja peruskoulun päättäville nuorille siten, että koulutustakuu ja pitkän aikavälin työvoimatarve voidaan turvata. Osa opiskelijavuosikiintiöstä käytetään jatkuvan haun opiskelijapaikkoihin ottaen huomioon alueen ilman ammatillista koulutusta olevien määrä sekä työvoima- ja uudelleen- ja täydennyskoulutustarve. Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee syyskuun loppuun mennessä päätöksen koulutuksen järjestämisluvista ja siinä valtionosuusrahoituksen perusteena olevasta opiskelijavuosimäärästä. Tampereen kaupunki on koulutuksen järjestämislupahakemuksessaan hakenut esityksessä olleen opiskelijavuosimäärän lisäksi 234 opiskelijavuotta. Tampereen seudun ammattiopistossa on valmisteltu esitys kevään 2018 yhteishaun opiskelijapaikoiksi. Esityksessä on otettu huomioon ammatillisten neuvottelukuntien, yhteistoiminta-alueen kuntien ja työelämäyhteistyökumppanien näkemykset opiskelijapaikkojen suuntaamisesta työelämän osaajatarpeen tyydyttämiseksi. Lisäksi on otettu huomioon tämän hetken ammattibarometrin tiedot, ikäluokkien koko, hakeutumistiedot sekä vailla ammatillista koulutusta olevien alle 30-vuotiaiden määrä. Esityksessä on otettu huomioon myös palveluverkkosuunnitelman toteuttaminen ja mahdollisuus tilojen käytön tehostamiseen. Esityksessä opiskelijapaikkoja suunnataan kevään 2018 yhteishaussa peruskoulun päättäville hakijoille 2511 paikkaa. Määrä on pienempi kuin edellisvuonna, koska vuonna 2018 yhteishaku kohdennetaan vain peruskoulun päättäville eli siitä on irrotettu sekä yo-tutkinnon suorittaneille että alanvaihtajille suunnatut koulutukset. Näihin hakeudutaan jatkossa jatkuvalla haulla suoraan tai erillishauissa. Lisäksi esitetään 279 paikkaa Valma-koulutukseen, jota järjestetään kunnissa olevan tarpeen mukaisesti niille opiskelijoille, joiden urapolku on vielä epäselvä. Jatkuvalla haulla suoraan tai erillishaulla täytettäväksi suunnataan 2093 opiskelijapaikkaa perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin alueen työvoimatarpeen mukaisesti. Kevään yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet peruskoulun päättäneet opiskelijat voivat hakeutua opintoihin joustavasti jatkuvan haun kautta samoin kuin muut hakijat. Lisäksi ammattikorkeakoulun hakujen päätyttyä suunnataan erillishaulla opiskelupaikkoja alueen työvoimatarpeen mukaisesti sellaisille yo-tutkinnon suorittaneille, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa. Tiedoksi Pirkko Achrén, Helena Koskinen, Jari Rauhala, Mika Lahtinen, Raija Keuro, Maija Kirvesoja, Päivi H Rajala, Pekka Kivekäs

25 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Liitteet 1 Liite Elosa Aloituspaikat Tredu 2018

26 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Oikaisuvaatimus 36, 38, 40 Oikaisuvaatimusohje Oikaisuvaatimusohje Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen. Oikaisuviranomainen Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta. Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella: Tampereen kaupunki Kirjaamo Puutarhakatu 6, PL Tampere Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella tai sähköpostilla Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

27 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.

28 Tampere Pöytäkirja 3/ (28) Muutoksenhakukielto 30, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 39 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee: -vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 ) -virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhalti-jayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 2 mom.) -etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 )

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia)

36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 36 Koulutuksen järjestäjän edustajan nimeäminen Sora-lainsäädännön mukaiseen toimielimeen (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6249/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia)

40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (6) 40 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6138/12.02.01/2017 Valmistelija

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Laisi Pauliina. Valmistelijan yhteystiedot Controller Pauliina Laisi, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Laisi Pauliina. Valmistelijan yhteystiedot Controller Pauliina Laisi, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (7) 34 Elinvoima- ja osaamislautakunnan vuoden 2018 talousarvioehdotus sekä talousarvion yhteydessä käsiteltävä valtuustoaloite (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6443/02.02.01/2017

Lisätiedot

98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia)

98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2018 1 (5) 98 Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat kevään 2019 yhteishaussa (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:5595/12.02.01/2018 Valmistelija

Lisätiedot

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) TRE:6790/01.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Mäkelä Sarita

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 5/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 5/2018 1 (5) 56 Tampereen seudun ammattiopiston Ikaalisten toimipisteen yhteishakuun perustuvan sosiaali- ja terveysalan perustutkintokoulutuksen siirtäminen Sastamalan koulutuskuntayhtymälle

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 9/ (5) Elinvoima- ja osaamislautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (5) 112 Kehitysjohtajan viran perustaminen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen työllisyyspalvelut- palveluryhmään ja palveluyksikön johtajan viran lakkauttaminen

Lisätiedot

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 40/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 470, 14.08.2017 Kaupunginhallitus, 410, 19.06.2017 470 Kaupunginhallituksen edustajan määrääminen Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokuntaan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttaja ja tutkintoja edeltävä koulutus -koulutusalan koulutusalajohtajan viran määräaikainen täyttäminen TRE:8040/01.02.01/2017

Lisätiedot

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Ote pöytäkirjasta 46/2017 1 (5) 511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan TRE:3351/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin toteuttaminen Tampereen lukiokoulutuksessa TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Lukiokoulutuksen johtaja Jorma Suonio,

Lisätiedot

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh ,

Valmistelijan yhteystiedot Tuntiopettaja Ville Sirén, puh , Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin ohjausryhmän nimeäminen TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990,

Lisätiedot

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia)

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika 20.04.2017, klo 16:00-17:25 Paikka Kaupunginhallituksen istuntosali Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan tarkastus 43 Läsnäolo-

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-studio projektin toteuttaminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen. 4 Sora-lainsäädännön mukaisen toiminnan prosessi Tampereen seudun ammattiopistossa

Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen. 4 Sora-lainsäädännön mukaisen toiminnan prosessi Tampereen seudun ammattiopistossa Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (8) Aika 29.11.2016, klo 15:00-16:18 Paikka Sammonkatu 45, Tampere, kokoustila Ruuskanen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yhdessä-projektin yhteistyösopimusten hyväksyminen TRE:8918/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan 1. varahenkilö Jari Rauhala,

Lisätiedot

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (5) 525 Tampereen päivä 2017 ja Tampereen päivän yleisötapahtuman toteutusperiaatteet TRE:6196/00.04.02/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T, Kuosmanen Taru

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen ohjaajan määräaikaisen toimen täyttäminen Tampereen seudun ammattiopistossa ajalla 2.10.2017-31.5.2018 TRE:4921/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Osallistuminen 6Aika Kasvun Ekosysteemit -projektin rahoitukseen TRE:695/02.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Suhdetoimintasihteeri Erika McSherry, puh. 040 758

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Näyttöaineistojen kehittäminen (mielenterveys- ja päihdetyö) -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:4826/02.04.01/2017 Lisätietoja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Target-projektin ohjausryhmän nimeäminen TRE:3839/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

74 Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan talousarvio 2018

74 Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan talousarvio 2018 Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (10) Aika, klo 16:00-17:38 Paikka Tammerkoski-sali Käsitellyt asiat 72 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 73 Pöytäkirjan tarkastus 74 joukkoliikennelautakunnan talousarvio

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Työllisyysjohtaja, Työllisyydenhoidon Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kansainvälisen osaamisen päällikön valinta työllisyyspalveluissa TRE:4929/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Työllisyysjohtaja Regina Saari, 050 346 9603 Valmistelijan

Lisätiedot

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä

9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 9 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 TRE:6210/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru

691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen. Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen Taru Tampere Ote pöytäkirjasta 60/2017 1 (5) 691 Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin välisen liiketoiminnan kauppakirjan hyväksyminen TRE:8850/14.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Kuosmanen

Lisätiedot

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 24 Lautakunnan päätösvallan siirto työllisyydenhoidon viranhaltijoille työllisyyskokeilun ajaksi TRE:3979/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Co-Studio -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen TRE:3149/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen ammatillisen koulutuksen palveluryhmän johtajan viran täyttäminen TRE:6790/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Avoin Tampere-hanke: Osallistuminen Kiihdyttämöpalveluiden toteuttamisen rahoittamiseen startup-yrityksille vuoden 2017 loppuun saakka TRE:3061/00.01.05/2016 Lisätietoja

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 29/2018 1 (5) 359 Tampereen kaupunkimarkkinoinnin suuntaviivat TRE:5198/00.04.00/2018 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Vs. yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

Lisätiedot

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa. Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 11 Alueellisen jätehuoltolautakunnan päätösvallan siirto jätelain 81, 82 ja 91 :n mukaisissa asioissa TRE:4134/00.02.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Nikko Patricia

Lisätiedot

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2337/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

4 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen. Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri

4 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen. Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 4 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen asia) TRE:6210/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri

Lisätiedot

113 Yhdyskuntalautakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017

113 Yhdyskuntalautakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 Tampere Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 113, 13.02.2017 Kaupunginhallitus, 76, 06.02.2017 113 joukkoliikennelautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 TRE:6213/02.02.01/2016 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 57/2017 1 (5) 649 Yhteistyösopimus Kiinteistö Oy Tampereen Hansan kanssa TRE:8056/10.02.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Valmistelijan yhteystiedot Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Tirronen Anniina

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Valmistelija / lisätiedot: Tirronen Anniina Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 10 2017 TRE:6210/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Tirronen Anniina Valmistelijan yhteystiedot Controller Vesa-Matti Kangas, puh. 050 566 4477, strategiacontroller

Lisätiedot

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365,

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, 9, Kaupunginhallitus, 365, Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6), 9, Kaupunginhallitus, 365, 05.06.2017 9 Alueellisen n toimivallan siirtäminen ympäristöterveyden viranhaltijoille TRE:4278/00.02.01/2017,, 9 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) 6AIKA: 365/12 aina avoin ammatillinen oppilaitos -projektin sopimuksen hyväksyminen TRE:2102/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) GO toinen aste GO! -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:1490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, ammatillinen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Target-projektin toteuttaminen TRE:3839/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koulutusalajohtaja, Metsä, logistiikka ja rakentaminen, Toisen asteen koulutus Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen määräaikaisen tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopisto Treduun ajalle 1.9.2017-31.7.2018 TRE:5649/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tampereen seudun ammattiopistoon 1.11.2017 alkaen TRE:6274/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 42 Jäsenten nimeäminen Tampereen Tilapalvelut Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2335/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, hyvinvoinnin palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kampus-sote -hankkeen omarahoitusosuuden maksaminen TRE:2069/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri

10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2018 1 (5) 10 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kumppanuusavustukset vuodelle 2018 TRE:8513/12.03.00/2017 Valmistelija / lisätiedot: Savisaari Lauri Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Koordinaattorin (yhdistys) tehtävän määraikainen täyttäminen Työllisyyspalveluissa määräaikaisesti 1.8.2017-31.12.2018 TRE:4658/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Maakunnallinen lastensuojelupalvelun vaikuttavuusperusteinen järjestelmämalli - ohjausryhmän nimeäminen TRE:8175/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Johtaja, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan digi-, kone- ja sähköalan osaamiskeskukseen liittyvän hankevalmistelun hankinta TRE:4684/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Tarja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen kaupungin osallistuminen Pyörätuolibiljardin 9-pallon vuoden 2017 MMkilpailujen tukemiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen TRE:2598/12.04.01/2017

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 41/2017 1 (5) 483 Tiederahaston toimikunnan asettaminen TRE:3350/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Nurminen Mikko. Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöjohtaja Kaisu Anttonen, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 58/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 666, 27.11.2017 Kaupunginhallitus, 498, 28.08.2017 666 Kansainvälisten ilmastositoumusten jatkaminen TRE:5959/11.01.00/2017 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (6) 10 Elintarvike- ja vesiepidemioiden selvitystyöryhmän nimeäminen TRE:5827/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Bojang Merja Valmistelijan yhteystiedot Ympäristöterveyspäällikkö

Lisätiedot

Projektin suunniteltu toteutusaika on

Projektin suunniteltu toteutusaika on Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Parasta johtamista -projektin aiesopimusten hyväksyminen TRE:7355/02.04.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Johtaja, ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen, puh. 044

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Esittelijä: Mika Periviita, Joukkoliikennejohtaja Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) 15 Joukkoliikenteen palvelutaso talvikaudella 2018-2019 TRE:1307/08.01.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelupäällikkö

Lisätiedot

26 Tampereen Veden liittymis- ja käyttösopimuksen ehtojen sekä vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen muuttaminen

26 Tampereen Veden liittymis- ja käyttösopimuksen ehtojen sekä vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen muuttaminen Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (12) Aika 20.04.2017, klo 15:31-18:22 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus 25 Läsnäolo-

Lisätiedot

5 Sosiaali- ja terveyslautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen. Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä

5 Sosiaali- ja terveyslautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen. Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 5 Sosiaali- ja terveyslautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 (Yhteistoimintaalueen asia) TRE:6209/02.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina Järvelä

Lisätiedot

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori

ma, ti, to Koivistonkylän kirjasto ti, ke, pe ti, ke, pe ti, ke, pe Sampolan kirjasto ja tietotori Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Kirjastojen aukioloajat 1.9. - 31.12.2017 TRE:8987/00.01.01/2016 Lisätietoja päätöksestä Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg, puh. 0400 985 991,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 51/2017 1 (5) Kaupunginhallitus, 578, 02.10.2017 Keskusvaalilautakunta, 68, 04.09.2017 578 Vuoden 2018 presidentinvaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat TRE:6586/00.00.02/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Hygieniatyöryhmän nimeäminen vuosiksi 2019-2020 TRE:6892/00.01.05/2018 Lisätietoja päätöksestä Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Challenges of globalization for national identity and European integration -projektin toteuttaminen Hatanpään lukiossa TRE:2834/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Strategia- ja brändityön sidosryhmätilaisuuden 23.8.2017 tilojen ja tarjoilujen hankinta TRE:5999/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Suhdetoimintasihteeri Erika

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Konsernijohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tampereen kaupungin ja kiinalaisen ETU Educationin välinen aiesopimus TRE:1568/04.04.00/2018 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Mia Helin, puh. 040 570 4065,

Lisätiedot

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta

Tampere Ote pöytäkirjasta 4/ (5) Sivistys- ja kulttuurilautakunta Tampere Ote pöytäkirjasta 4/2017 1 (5) 54 Apulaisrehtorin virkojen perustaminen ja rehtorin virkojen lakkauttaminen hyvinvoinnin palvelualueella kasvatus- ja opetuspalveluiden palveluryhmässä TRE:8042/01.02.01/2017

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Henkilöstöasiantuntijan määräaikaisen viran täyttäminen Työllisyyspalveluissa ajalle 1.8.2017-31.12.2018 TRE:5163/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ohjelmajohtaja,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) AKKUNA 2017-2018 -projektin toteuttaminen TRE:4492/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Omavalmentajan viransijaisuus työllisyyspalveluissa, Yrittäjyystiimi TRE:6519/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040 566 1245 Valmistelijan

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Tampere Pöytäkirja 7/ ( 7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Tampere Pöytäkirja 7/2019 1 ( 7) Aika 28.05.2019, klo 13:00-14:53 Paikka Tammerkoski- sali Käsitellyt asiat 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 81 Pöytäkirjan tarkastus 82 Ei julkinen 83 Tiedoksi

Lisätiedot

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma. Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2017 1 (5) 38 Sammon päiväkodin parannus- ja muutostöiden toteutussuunnitelma TRE:3715/10.03.06/2017 Valmistelija / lisätiedot: Alavenetmäki Teemu Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Hallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Virkamies2020 -kehittämisprojekti TRE:3534/00.01.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Hallintojohtaja Heli Hirvelä, puh. 050 434 5466, etunimi.sukunimi@tampere.fi Valmistelijan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen sopimusten allekirjoittajat ja valvojat 1.1.2018 alkaen TRE:347/00.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tuttu/ 6Aika-hankeen projektityöntekijän toimen määräaikainen täyttäminen Työllisyyspalveluissa TRE:4173/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ohjelmajohtaja,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Chinet 2017-2018 -projektin toteuttaminen TRE:4490/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtaja Helena Koskinen, puh. 0400 236 990, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehittämisjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Määräaikaisen projektipäällikön palkkaaminen kehittämisyksikön tietohallinnon digiohjelmaan TRE:4861/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Strategiajohtaja, ovo

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asuntotontin 837-78-7300-1 (Hervantajärvi) vuokrauksen uudelleenjärjestely TRE:8100/10.00.03/2017 Lisätietoja päätöksestä Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh.

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Omavalmentajan viran määräaikainen täyttäminen työllisyyspalveluissa TRE:5935/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040 566 1245 Valmistelijan

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kiinteistöjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Määräalan myynti Taka-Niemi -nimisestä kiinteistöstä 980-417-1-54 TRE:6787/02.06.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Lukiokoulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) WeQ Goes Populism -projektin toteuttaminen ja projektiorganisaation muodostaminen TRE:1505/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Lukiokoulutuksen johtaja Jorma

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Sosiaalityöntekijän määräaikaisten virkojen (2) täyttäminen työllisyyspalveluissa TRE:3166/01.02.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Omavalmentajan viransijaisuuden täyttäminen Työllisyyspalveluissa TRE:5160/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040 566 1245 Valmistelijan

Lisätiedot

21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille - päätöksen korjaus. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T

21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille - päätöksen korjaus. Valmistelija / lisätiedot: Rantanen Teppo T Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (7) Asunto- ja kiinteistölautakunta, 21, 12.09.2017 Kaupunginhallitus, 364, 05.06.2017 21 Toimivallan siirto elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen viranhaltijoille

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Pormestari Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Työryhmän nimeäminen Ruotulan alueen kehittämisen ja golf-kentän siirtämisen esiselvitystyöhön TRE:7411/00.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Pormestarin sihteeri

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Tietohallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Selman tietoturvan ja -suojan auditointipalvelun ostaminen Kuntien Tiera Oy:ltä TRE:7599/02.07.01/2018 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,

Lisätiedot

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2018 Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta 20.12.2017 Strateginen johtamisjärjestelmä TAMPEREEN STRATEGIA VISIO JA TAVOITELTAVAT TULOKSET

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Omavalmentajan tehtävän täyttäminen Kotoutumisen ja maahanmuuttajien palvelukokonaisuudessa TRE:5162/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ohjelmajohtaja, yksikön

Lisätiedot

Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04.

Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04. Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Autonomous mobile robot -projektin toteuttaminen, projektiorganisaation muodostaminen ja sopimuksen hyväksyminen TRE:6072/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen

Lisätiedot

25 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia)

25 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Pöytäkirja 3/2016 1 (14) Aika 24.11.2016, klo 16:00-17:07 Paikka Kaupunginhallituksen istuntosali Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Läsnäolo-

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt 1.1.2018 alkaen TRE:314/02.05.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen liiketalouden ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusalalle 1.8.2017 alkaen TRE:2797/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 61/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 707, 18.12.2017 Kaupunginhallitus, 648, 20.11.2017 Kaupunginhallitus, 695, 11.12.2017 707 Presidentinvaalin 2018 vaalilautakuntien täydentäminen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2017 1 (5) 68 Joukkoliikenteen tarjouskilpailu 1/2017 TRE:6045/02.07.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Häyrynen Juha-Pekka Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelupäällikkö Juha-Pekka

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kehitysjohtaja, Työllisyydenhoidon palveluyksikkö Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Omavalmentajan tehtävien täyttäminen Työlliyyspalveluissa 1.8.2017-31.12.2018 TRE:5159/01.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Kehitysjohtaja Mika Itänen, 040 566

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Elinkeinotoimikunta 14.01.2019 AIKA 17:00-18:50 PAIKKA Askolan terveyskeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

OSAAMIS- JA ELINKEINOLAUTAKUNNASSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA Sisällys

OSAAMIS- JA ELINKEINOLAUTAKUNNASSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA Sisällys OSAAMIS- JA ELINKEINOLAUTAKUNNASSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA 5.9.2016 31.5.2017 Sisällys Osaamis- ja elinkeinolautakunta, kokous 29.9.2016... 1 Osaamis- ja elinkeinolautakunta, kokous 2.11.2016... 1 Osaamis-

Lisätiedot

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia)

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Johtajan viran perustaminen ammatillisen koulutuksen palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (17) Aika 05.10.2017, klo 16:00-17:35 Paikka Tammerkoski-sali 2.krs Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan tarkastus 43 Läsnäolo- ja puheoikeuden

Lisätiedot

Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060

Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060 Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (10) Aika, klo 16:30-17:40 Paikka Sammonkadun toimipiste, Sammonkatu 45, luokka 2060 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Liiketalouden

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Männikkö Jukka. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 49/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 542, 18.09.2017 Kaupunginhallitus, 430, 26.06.2017 542 Vuoden 2018 talousarvion valmistelun tilannekatsaus TRE:2209/02.02.01/2017 Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019

Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/ /2019 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (6) Toimitusjohtajan päätösvallan siirtäminen Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella TRE:70/00.02.01/2019 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh 0400

Lisätiedot