Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry"

Transkriptio

1 Olavi Enska Kilpinen toi Checkpoint Salpaan sinivalkoiset terveiset siniseltä taivaalta! Kuva Terho Ahonen Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry Toimintakertomus 2016 Tällä kuvalla heltisi Reserviläisliiton ampumatoimintaa kuvaavan avoimen valokuvauskilpailun kunniamaininta. Kuvassa KYMLRT:n yleisen sarjan falling plates -joukkue harjoituksissa Haminassa Joukkueessa ampuivat Tommi Tiihonen (vas), Marko Tuominen ja Marko Nikula. Tuomariston luonnehdinta kuvasta: "Kuin Joutsenlammesta"!

2 2 Yleistä Vuosi 2016 oli yhdistyksemme 48. toimintavuosi. Toiminta noudatti pääosin SRTL:n strategiaa sisältäen sekä perinteisiä että myös hieman uudenlaisia jäseniä aktivoivia tapahtumia. Yhdistyksen tehtävänä on liiton päämäärien mukaisesti tehdä rauhanturvaamistoimintaa tunnetuksi ja vaalia rauhanturvaamisperinteitä ja yhteisiä muistoja. Toimintavuotta 2016 leimasi monissa tilaisuuksissa suomalaisen rauhanturvatoiminnan 60- juhlavuosi. Tämän tiedostaen yhdistys järjesti ainutkertaisen Checkpoint Salpa tapahtuman Virolahdella ja Miehikkälässä osana Salpavaellusta. Se oli samalla myös KYMLRT:n järjestämisvuorossa ollut ns. viiden yhdistyksen tapaaminen. Tapahtuma oli onnistunut ja teki näyttävästi rauhanturvatyötä tunnetuksi varsinkin eteläisessä Kymenlaaksossa.Vuosi huipentui juhlavuoden pääjuhlaan Lahdessa joulukuussa, jonne puolustusministeriön kutsumana yhdistyksestämme osallistui 30 rauhanturvaajaa. Joulukuun alkuun osui myös valtion 2016 myöntämän rauhanturvaajien veteraanistatuksen symbolina veteraanikortin jako. Yhdistys käynnisti aivan vuoden lopulla korttiin tarkoitettujen paikallisten etujen hankinnan. Veteraanityössä päätehtävämme oli sotiemme veteraanien tukeminen ja heidän perinteensä vaaliminen ja siirtäminen nuorimmille sukupolville. Yhdistys tuki sotiemme veteraanikeräyksiä asettamalla rauhanturvaajia keräyksen organisointi- ja opastehtäviin sekä Kouvolassa ja Kotkassa. Yhä enenevässä määrin veteraanityön tarvetta on tulevaisuudessa myös oman vanhenevan jäsenistön tukemisessa ja vertaistukityössä. Toiminnan tulevaisuuteen voimme jälleen kerran katsoa luottavaisin mielin. Kaikista käytännön tukitoimista MPK ry:n ja Puolustusvoimien kanssa voitaneen päästä ratkaisuun myös vuonna Kaikki ei käy itsestään, luottamusta avainyhteistyökumppaneihin on pidettävä yllä jatkuvasti; toimintakertomus vahvistaa, että näin on tehty! Jäsenmäärä Yhdistyksen jäsenmäärä toimintavuoden lopussa oli 367, josta kolme maksamatonta putosi 2017 alussa pois ( jäsenmäärä oli 333); todellinen nettolisäys vuoden aikana oli siis 31 jäsentä. Näistä jäsenmaksun maksaneita oli 332, SRTL:n vapaajäseniä eli jäsenmaksusta vapautettuja oli: jälkeen liittyneet 24 sekä vapaajäsenet 7, toimialuejäsen 1. Hallitus ja toimihenkilöt Yhdistyksen hallitukseen toimintavuonna kuuluivat hallituksen puheenjohtaja Susanna Lindemark sekä jäseninä Aki Laasonen, Reijo Tähti, Vesa Raussi, Terho Ahonen, Bengt Brinkas, Mikko Kiehelä, Ari Surakka ja Sami Aho. Varajäseninä olivat Ari Kainulainen, Martti Laakso ja Tiina Kivinen. Yhdistyksen toimihenkilöinä olivat seuraavat: puheenjohtaja Susanna Lindemark, varapuheenjohtaja Aki Laasonen, rahastonhoitaja Vesa Raussi, sihteeri Reijo Tähti, ampumavastaava Aki Laasonen, tiedottaja Terho Ahonen, Rauhanturvaaja-lehden Yhdistykset toimivat palstan hoitaja Tiina Kivinen, veteraanitukihenkilöt Sami Aho ja Bengt Brinkas, jäsenrekisterivastaava Pentti Tienhaara. Toiminnantarkastajina olivat Markku Pakkanen ja varalla Ari Reijo.

3 3 Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana viisi kertaa. Ennätysmäisen suuret osanotot koonneista yhdistyksen kevät- ja syyskokouksista tarkemmin tuonnempana uutissivuilla. Liittokokoukset, kesäpäivät ja järjestökoulutus Kymenlaakson Rauhanturvaajat olivat hyvin edustettuna SRTL:n liittokokouksissa Kevätkokous Imatran kylpylä osallistujat: Lindemark Susanna, Levänen Hannu, Kouvonen Keijo, Virolainen Ahti sekä puolisoineen Seppälä Kalervo, Suur-Näkki Teemu ja Tienhaara Pentti. Syyskokous Oulu: Lindemark Susanna, Kouvonen Keijo, Levänen Hannu sekä puolisoineen Suur-Näkki Teemu, Tienhaara Pentti ja Yrjölä Vesa. Kesäpäivät Savonlinna: Ala-Turkia Kauko, Ala-Turkia Juhani, Kohopää Ali, Kouvonen Keijo, Löf Måns, Vertanen Raimo sekä puolisoineen Tienhaara Pentti ja Ahonen Terho. Järjestökoulutus Tampere: Tienhaara Pentti Varsinainen toiminta, lipunnostot, kunniavartiot ym. Varsinaisen toiminnan päätapahtumat käyvät ilmi toimintakertomuksen jäljempänä olevilta kuvallisilta uutissivuilta. Yhteenvetona lipunnostoista todettakoon, että niitä järjestettiiin Kotkassa kaupungintalon tasanteella viisi kertaa ja Kouvolassa Kymen lukolla kolme kertaa. Lipunnostoihin osallistui kerrallaan Kotkassa rauhanturvaajaa (yhteensä 79) ja Kouvolassa rauhanturvaajaa (yhteensä 30-35). Itsenäisyyspäivän kunniavartio Kymen Lukolla Kouvolassa toteutettiin ensimmäisen kerran neljän miehen voimin. Kotkan sankaripaadella jouluaattona kunniavartiossa oli viiden miehen osasto. Jouluaattona Miehikkälässä ja Virolahdella sankarihaudoilla kunniavartiossa oli kummassakin kaksi rauhanturvaajaa. Kotkalaiset rauhanturvaajat avustivat marraskuussa Karhulan-Kymin Sotaveteraanien 50-juhlaa ensin juhlapaikkajärjestelyissä seitsemän ja sitten itse juhlapäivänä 12:n rauhanturvaajan voimin. Tiedotustoiminta Yhdistyksen tiedotusta on hoidettu oman -internet-sivuston, facebookin Kymenlaakson Rauhanturvaajat sivuston sekä jäsenistölle myös joukkosähköpostilähetysten ja Rauhanturvaaja-lehden Yhdistykset toimivat -palstan avulla. Lisäksi yhdistyksen tapahtumista on uutisoitu maakunta- ja paikallislehdissä sekä Rauhanturvaaja-lehdessä. Suomalaisen rauhanturvatoiminnan 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdistys painatti oman esitteen, painos 400 kpl, jota jaettiin tapahtumissa, joissa KYMLRT oli mukana. Seuraavilla sivuilla pääosin KYMLRT:n nettisivuilla vuoden mittaan julkaistuja kuvitettuja uutisia, jotka sinällään ovat ajankuvaa ja kertovat yhdistyksen toiminnasta.

4 4 Uusi hallitus järjestäytyi Kymenlaakson Rauhanturvaajien uusi hallitus käynnisti vuoden 2016 järjestäytymällä Kotkassa ensimmäisen naispuheenjohtajansa Susanna Lindemarkin johdolla. Varapuheenjohtajaksi valittiin Aki Laasonen, sihteeriksi Reijo Tähti ja taloudenhoitajaksi Vesa Raussi. Uusina vetu-henkilöinä aloittavat Sami Aho Kouvolasta ja Bengt Brinkas Kotkasta. Hallitus piti yhdistyksen tiedotusta siksi tärkeänä, että sitä varten perustettiin oma tiedotusryhmä. Sitä johtaa Terho Ahonen, jäsenet Susanna Lindemark, Tiina Kivinen ja Ari Surakka. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisten suomalaisten rauhanturvaajien lähdöstä maailmalle. Yli 330- jäsenisen yhdistyksen vilkkaassa toimintavuodessa se näkyy kirkkaimmin viikko jälkeen juhannuksen. Silloin osana Salpavaellusta KYMLRT järjestää valtakunnallisen Checkpoint Salpa tapahtuman Virolahden Harjussa. KYMLRT:n hallitus lähti uuteen toimintavuoteen intoa täynnä. Hieman epätarkka kuva Terho Ahonen. Finlandia hiihdetty onnistuneesti Puheenjohtaja Susanna Lindemark. Kymenlaakson Rauhanturvaajien Sami Ahon kokoamassa Suomen Rauhanturvaajaliiton edustusjoukkuessa Finlandiahiihdossa lauantaina Lahdessa hiihti yhdeksän faitteria. Hyvällä uuden lumen kelillä kolmen miestä sujutteli 42 kilometrin matkan ja kuusi miestä 32 kilometrin lenkin. Martti Laakso KYMLRT oli joukkueen huoltajana ja valokuvaajana. SRTL:n joukkue keräsi ihailevia katseita ja oli haluttu kuvauskohde. Hiihtoon osallistuivat Helsingin Rauhanturvaajista Olli Nurmi ja Vesa Paunonen, Porvoon Seudun Rauhanturvaajista Antti Salmi, Päijät-Hämeen Rauhanturvaajista Erkki Turunen ja Ari Lahtela. Kymenlaakson Rauhanturvaajista suksilla oli Ahon lisäksi Pentti Tienhaara, Pekka Toivari ja Marko Tuominen. Messilän maisemassa YK-lippua mukanaan kantavasta Sami Ahosta otti kuvan Ari Lahtela. Lenkki onnistuneesti takana. Tässä hiihtoon osallistuneista Sami Aho (vas), Erkki Turunen, Pentti Tienhaara ja Pekka Toivari. Kuva Martti Laakso. Maaliskuussa Körmy Open biljardin (SRTL:n mest.kilpailu) kasipallon hopealle ylsi KYMLRT:n Kimmo Dufva.

5 5 Jäsenistö yllätti aktiivisuudellaan Kymenlaakson Rauhanturvaajien kevätkokous 16. maaliskuuta Haminan Varuskuntakerholla teki yhdistyksen historiaa. Kukaan paikalla olleista yhdistyskonkareista ei muistanut, että koskaan aikaisemmin sääntömääräisessä kokouksessa olisi ollut paikalla 47 yhdistyksen jäsentä! Varattu kokoustila natisi liitoksistaan ja pulladieetti lankesi viimeisenä paikalle tulleille kuin manulle illallinen! Todennäköisin syy järjestäjät yllättäneeseen kokousaktiivisuuteen löytyy vuoden alussa julkaistusta valtion myöntämästä veteraanisatuksesta rauhanturvaajille. Siitäkin kokouksessa puhuttiin ja tiedotettiin mitä tiedettiin. Kokouksen alussa vuoden 2015 Barettina palkittiin RUK:n johtaja, eversti Markku Hutka. Hän piti myös RUK:n nykytilaa valaisevan kokousesitelmän. Vuosina yhdistystä ansiokkaasti johtanut Mikko Räinä palkittiin yhdistyksen korkeimmalla huomionosoituksella, pöytästandaarilla. Kahta rauhanturvaajaa muistettiin Nobel-ristillä. Sen saivat Seppo Salonen Kouvolan Inkeroisista ja Antti Sarkeala Kotkasta. Kokouksessa hyväksyttyyn vuoden 2015 toimintakertomukseen löytyy linkki tästä: KYMLRT toimintakertomus 2015 Kokousyleisö yllätti ja täytti tilan. Markku Hutka vuoden baretti 2015 Mikko Räinä. Kymenlaakson Rauhanturvaajien kevätkokouksessa julkistettiin yhdistyksen vuoden 2015 Baretti. Tunnustuksen sai KYMLRT:n jäseneksi vuonna 2012 liittynyt eversti Markku Hutka. Tunnustuksen taustalla on hänen yhteistyöhakuinen ja auttamishaluinen suhtautuminen Kymenlaakson Rauhanturvaajien toimintaan jo ennen jäsenyyttä ollessaan Kymenlaakson aluetoimiston päällikkönä. Sama linja on jatkunut hänen nykyisessä virassaan Reserviupseerikoulun johtajana. Valintaa perusteli KYMLRT:n puheenjohtajana vuosina toiminut Mikko Räinä. Hänen kaudellaan monet uudet toiminnat tarvitsivat toteutuakseen puolustusvoimien tukea ja sitä Markku Hutka toimintavaltuuksiensa puitteissa oli aina valmis järjestämään tai ainakin etsimään asiaa edistäviä ratkaisuja. Huomionosoituksesta yllättynyt Hutka totesi, että puolustusvoimat tarvitsee jokaisen yhteistyökumppanin panosta maanpuolustustehtävässä. Sen takia on myös pv:n etu, että pyrimme löytämään kuhunkin tukitarpeeseen ratkaisut tai etsimään niihin uusia kehittämismuotoja. Rauhanturvaajana Hutka palveli vuonna 2009 KFOR:n esikunnassa. Mikko Räinä osoittaa Vuoden Baretti -kiertopalkinnon uutta jalkaa, johon ensimmäisen laatan sai Markku Hutka vuoden barettina KYMLRT:n puheenjohtaja Susanna Lindemark myötäelää luovutustilanteessa.

6 6 Palveluksessa menehtyneitä muistettiin Kymenlaakson Rauhanturvaajat kunnioittivat Kansainvälistä rauhanturvaajien päivää lipunnostoilla Kouvolassa Kymen lukolla ja Kotkassa kaupungintalolla. KYMLRT:n kotkalaiset jäsenet kävivät kunniakäynnillä barettiveli Jukka Kansosen haudalla. Kukkalaitteen laskivat Petri Kainulainen (vas), Hannu Levänen ja Antero Seppä. Muut osallistujat olivat Åke Nykänen, Arvo Tuominen, Martti Weckman, Alpo Juppi, Mauri Kortelainen, Tero Seppälä, Martti Laakso,Tuomo Kuitunen ja kameran takana Sami Kortelainen. KYMLRT:n edustus oli Faittereiden mukana ko. päivänä myös Helsingissä. Juhani Kulhela ja Simo Haapalehto olivat soittokunnassa niin kunniakäynnillä Hietaniemen hautausmaalla kuin Espan lavalla. KYMLRT:n kotkalaiset jäsenet tekivät kunniakäynnin Jukka Kansosen haudalla. Kuva Sami Kortelainen. Helsingin Hietaniemessä lähimmässä ruodussa KYMLRT:n jäsenet Simo Haapalehto (edessä) ja Juhani Kulhela. Kuva Markku Selonen Checkpoint Salvan operaatiopaikat tiedusteltu Kymenlaakson Rauhanturvaajien vahvennettu hallitus tiedusteli Virolahden Harjussa tiistai-iltana Checkpoint Salvan taistelupaikat. Valmistelut todettiin olevan hyvässä mallissa. Nyt jos koskaan ohjelma kaakonkulmalla olisi ainutkertainen. Laskuvarjohyppynäytös säävarauksella oli viimeisin veto jo runsaaseen ohjelmatarjontaan. Kymenlaakson Rauhanturvaajat toivottivat vieraat tervetulleeksi. Tuolta tulee, tuolla näkyy jo, olivat kokousosanottajat kuulevinaan surinaa ja näkevinään mustia pisteitä pohjoisella taivaalla, jotka kohta osoittautuivat Harjun tervapääskyiksi. Mutta Laskuvarjojääkärikillan Excelsior Team tuli taivaalta mustina pisteinä ja teki hyppynäytöksen Checkpoint Salpaan.

7 7 Teksti Kaakonkulma-lehdessä Linnoitustyöt kohottivat nähtävyysvalmiutta Virolahdella Salpalinjan nähtävyysarvo Virolahden Bunkkerimuseolla ja Harjun Oppimiskeskuksessa kohosi viime viikon lopulla. Pääosin rauhanturvaajista koostunut linnoittajajoukko uusi yhteyshaudan puuverhoilua museolla. Harjussa pääkohde oli avonaisen kk-pesäkkeen rakentaminen alkuperäiselle paikalle. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssina toteutettuun työhön osallistui myös puolustusvoimien tukemana kaivinkone. Se helpotti erityisesti Bunkkerimuseolla vanhan lahonneen puuverhouksen ja kaivantoon valuneen hiekan poistoa. Töihin osallistui 14 rauhanturvaajaa ja kaksi reserviläistä, kaikki motivoituneita linnoittajia. Kauimmaiset talkoolaiset tulivat Kuopion korkeudelta. Työnjohdosta vastasi MPK. Linnoituskurssi juontaa juurensa Miehikkälään, jossa kolmena edeltävänä kesänä on tehty samoja töitä Salpalinjamuseolla. Saatu palkkio on täysin lyhentämättömänä lahjoitettu paikallisille sotiemme veteraaneille. Linnoittajat maksavat itse kaikki kulunsa. Tällä kertaa työn toimeksiantajien, Virolahden kunnan museotoimen ja Harjun Oppimiskeskuksen, maksama työkorvaus linnoitustalkoolaisille luovutettiin sellaisenaan Virolahden Sotaveteraanien puheenjohtaja Jaakko Kotoselle Salpavaelluksen päätösjuhlassa. - Kyllä me tuossa poikien kanssa tuumattiin, että ensi vuonna tulemme jatkamaan siitä, mihin nyt jäimme, Rainer Fabricius Juvalta lupasi rauhanturvaajien puolesta. Linnoitustalkoot 2016 toteutettiin liitettynä Salpavaelluksen ja Checkpoint Salvan yhteyteen. MPK-kurssina tällä kertaa järjestetyn talkoiden työvoimasta kolmannes tuli KYMLRT:n riveistä Alkupuhuttelusta on tunnistettavissa Pentti Piironen, Kimmo Dufva, Pentti Tienhaara, Sami Aho ja Timo Eerola. Kuvanottaja oli tapahtuman paikallinen yhteysupseeri ja tiedottaja. Työn jälkeä Bunkkerimuseolla. Pentti Piironen (selin) ja Pentti Tienhaara tolpanpystytyksessä Harjussa.

8 8 Checkpoint Salvassa yli 100 rauhanturvaajaa Suomen rauhan turvaajat -seminaariin osallistui Harjussa noin 80 henkeä. Salpavaelluksen osatapahtuma Checkpoint Salpa kokosi heinäkuun alussa Virolahdelle ja Miehikkälään ainakin 108 tunnistettavissa olevaa eri rauhanturvaajaa. Määrä on komea. Heistä 44 on KYMLRT:n jäseniä; omat joukot edustivat upeasti isännän ottein. Yhtä aikaa paikalla oli niin lauantaina Virolahdella kuin sunnuntaina Miehikkälässä molemmissa rauhanturvaajaa. Luvussa ovat mukana linnoitustalkoisiin osallistuneet, Checkpoint Salvan osanottajat, ohjelman suorittajat ja toimitsijat sekä Salpavaelluksen maanpuolustusjuhlaan osallistuneet palkitut rauhanturvaajat ja muut paikalla olleet rt-veteraanit. Tapahtuman ulottuvuus ei jäänyt pelkästään paikalla olijoihin. Checkpoint Salvan tiedotus Rauhanturvaaja-lehden ja rauhanturvaajien sosiaalisen median sivustojen kautta oli vahvaa. Lisäksi tiedotus, ennakkojutut, tapahtumakalenterit ja ilmoitukset tavoittivat ennen tapahtumaa hyvin Kymenlaaksossa ja etenkin Etelä-Kymenlaaksossa. Lehtijutut tapahtuman jälkeen Kymenlaakson maakuntalehdissä ja erityisesti paikallislehti Kaakonkulmassa veivät suomalaisen rauhanturvatoiminnan 60-vuotissanomaa hyvin ao. lehtien lukijoiden tietoisuuteen. Kymenlaakson Rauhanturvaajat ovat tyytyväisiä tapahtuman eteen tehtyyn työhön ja saatuun tavoitettavuuteen. Saumaton yhteistyö Salpavaellus-tapahtuman ja Harjun Oppimiskeskuksen kanssa olivat osaltaan onnistumisen takana. Salpavaelluksen ja samalla Checkpoint Salvan päättäneeseen maanpuolustujuhlaan marssi suljetussa osastossa jo pelkästään hieman yli 60 rauhanturvaajaa Mikko Räinän johdolla.

9 9 Mitalisadetta kunniatasanteella Miehikkälässä Salpavaelluksen ja siihen sisältyneen Checkpoint Salvan yksi kohokohdista oli kunniakäynti Kymenlaakson Rauhanturvaajien vuonna 2013 pystyttämällä Rauhan rakentajat muistomerkillä. Kunniaosastossa oli noin 60 rauhanturvaajaa. Muistomerkki-idean isä Mikko Räinä on nimennyt paikan rauhanturvaajien kunniatasanteeksi. Siellä jaettiin myös tukku huomionosoituksia. Suomen Rauhanturvaajaliiiton kultaisen ansiomitalin sai YKSK-veteraani Åke Nykänen, hopeiset Ari Reijo ja Kymenlaakson Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen. SRTL:n pronssisen ansiomitalin saivat Ari Reijon tavoin erityisesti liiton falling plates -kisojen järjestelyissä ansioituneet Kai Korhonen, Mika Nummila ja Pekka Ristola; Tero Seppälä ei ollut paikalla. Mainittakoon, että em. syistä hopeinen mitali on myönnetty myös Kari Ylöselle, joka paikkakunnalta muuttaneena sai mitalin poikkeuksellisesti postissa. Nobelin muistoristejä oli paikalla vastaanottamassa Jari Lallukka, Heikki Laapio ja Kari Lindström. Lisäksi Faitterit-soittokunnan yhteyshenkilö Juhani Saikkonen palkittiiin MPK:n standaarilla. Huomionosoitukset luovutti liiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen ja KYMLRT:n pj Susanna Lindemark. Jakoa avusti sihteeri Reijo Tähti. Huomionosoituksia olivat vastaanottamassa Åke Nykänen (vas), Ari Reijo, Toivo Hartikainen, Kai Korhonen, Mika Nummila, Pekka Ristola, Jari lallukka, Heikki Laapio, Kari Lindström ja Juhani Saikkonen. SRTL:n pj Paavo Kiljunen ja KYMLRT:n pj Susanna Lindemark laskivat kukkalaitteen Rauhan rakentajat muistomerkille samassa tilaisuudessa.

10 10 Ampumavastaava Aki Laasonen KYMLRT:n tarkin Kymenlaakson Rauhanturvaajien ampumavastaava Aki Laasonen näytti mainiota esimerkkiä voittamalla KYMLRT:n Falling plates -mestaruuden yleisessä sarjassa päivän kovimmalla rk-tuloksella 188 pistettä. Aki antoi mahdollisuuden muille SRTL:n mestaruuskisoissa lupautumalla kisojen ammunnanjohtajaksi Päijät-Hämeen Rauhanturvaajien käyttöön! Yleisen sarjan tulostaso Haminan Lupilla oli kova; esimerkiksi Teemu Sipun 183 pistettä riitti vasta viidenteen sijaan! 50-vuotisten sarjassa kaapin paikan näytti Pentti Tienhaara erinomaisella tuloksella 187 pistettä. MPK:n kurssina järjestettyyn ja Maasotakoulun tukemaan MPK:n Kaakkois-Suomen mestaruuskilpailuun ei osallistunut muita kuin KYMLRT:n ampujia. Paikalla oli ilahduttavasti 22 tuloksen saanutta ampujaa. Henkilökohtaisen rynnäkkökivääriammunnan jälkeen harjoiteltiin ahkerasti pleittien kaatamista eri kokoonpanoissa silmällä pitäen liiton mestaruuskisoja Vekaralla Lauantain tulosten ja harjoitusten perusteella liiton kisojen parhaan yhdistyksen Salpa-kiertopalkinnon puolustamiseen KYMLRT:n ampujat lähtevät määrätietoisin odotuksin. Tulokset kokonaisuudessaan julkaistiin yhdistyksen sivuilla. Aki Laasonen sai mestaruuden kunniaksi kiertopalkiinnon vuodeksi haltuunsa yleisessa sarjassa. Toiseksi tuli Marko Tuominen ja kolmanneksi Janne Hirvonen. Tattoon nähtävät näytillä ( ennakkojuttu, siksi siinä tuleva aikamuoto) Sarjan 50v parhaat. Keskellä mestari Pentti Tienhaara, Terho Ahonen (oik) kakkonen ja Mikko Räinä kolmonen. Rauhanturvaajien osasto RUK:n pihalla, PV:n tapahtumakentällä alkaa olla valmiina ottamaan vieraita vastaan huomenna torstaina klo 10. Samoin on valmiina Ismo Flinkin 60-vuotista suomalaista rauhanturvatoimintaa kuvin, asuin ja merkein kuvaava näyttely. Siitä esimakua kuvassa. Tattoon rauhanturvaajien teemapäivä perjantaina Haminassa painottunee RUK:n pihaan ja alakertaan. Mutta syytä on muistaa myös Faittereiden marssitapahtumien (klo 14 ja 20) sisäänheittoesitykset torilla ja Raatihuoneella. Ne alkavat torilla klo ja ja päättyvät raatihuoneelle, välissä on siis siirtymämarssi. Hamina on sen verran pieni kaupunki, että kaikki tapahtumat ovat lähellä ja enintään muutaman sadan metrin päässä toisistaaan. Kymenlaakson Rauhanturvaajat kehottavat kaikkia rauhanturvaajia baretin väristä riippumatta osallistumaan Tattooseen ja jos siihen on mahdollisuus vain yhtenä päivä, se on silloin perjantai! Nyt on lipun näytön paikka! RUK:n alakerran luokka on täynnä suurta supaa kaikille suomalaisille rauhanturvaajille 60 vuoden ajalta. Kuva Aki Laasonen

11 kävijää! Puolustusministeri tutustui merkkinäyttelyyn Näyttelyyn tutustui Tattoon aikana esittelijöiden laskennan ja osin arvion perusteella peräti 2000 henkeä. Ja he eivät olleet ohikulkijoita, koska osasto oli "perimmäisessä luokassa" RUK:n alakerrassa. Kiinnostus näyttelyyn on ollut erinomainen. Puolustusministeriö Jussi Niinistö tutustui perjantaina Hamina Tattoo -vierailullaan myös suomalaisten rauhanturvaajien 60-vuotiseen historiaan. Sen hän teki Ismo Flinkin yksityisen rauhanturvaajien merkit ja tunnukset - näyttelyssä. Ministerin seurueessa olivat muun muassa SRTL:n puheenjohtaja Paavo Kiljunen ja liiton jäsen, RUK:n johtaja, eversti Markku Hutka. Myös Pv:n entinen komentaja, amiraali Juhani Kaskeala löysi näyttelystä paljon mielenkiintoista. Näyttelyesittelijöiden valistunut arvio oli, että näyttelyyn tutustui perjantaina peräti tuhat ihmistä. Kahden päivän kävijäsaldo oli 1300 kävijää! Näyttely oli avoinna vielä lauantaina. "Herra puolustuministeri, tervetuloa tutustumaan rauhanturvaajien 60-vuotiseen historiaan merkkinäyttelyn kautta, Ismo Flink ilmoitti Jussi Niinistölle Puolustusministerin seurueessa oli mukana myös Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen. Hän luovutti 60-vuotispinssin ministerille käynnin päätteeksi. Amiraali Juhani Kaskeala tutustui myös näyttelyyn Ismo Flinkin johdolla!. Näyttelyn yhtenä esittelijänä toimineella Aki Laasosella riitti vieraita!

12 12 KYMLRT toiseksi paras liiton yhdistyksistä Vekaralla Kymenlaakson Rauhanturvaajien ampumajoukkue joutui tyytymään yhdistysten välisessä kisassa toiseen sijaan SRTL:n Falling plates ampumamestaruuskilpailussa Vekaranjärvellä. Pohjanmaan Rauhanturvaajat veivät mennessään kahden välivuoden jälkeen KYMLRT:n hallussa olleen Salpa-kiertopalkinnon. Kisat järjesti Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat; KYMLRT antoi lupaamansa avun järjestelyihin. Yleisen sarjan (nuoret miehet) rynnäkkökivääriammunnassa ykkönen oli yhdistyksemme Tommi Tiihonen. Hänen voittonsa ja Marko Nikulan pronssi oli ratkaiseva myös joukkuekultaan, jossa kolmantena jäsenenä oli Matti Hukkanen. Falling plates-kisassa KYMLRT:n kolmikko Tiihonen, Nikula ja Marko Tuominen ampui tarkasti ja juoksi lujaa, mutta tällä kertaa se riitti pronssiin. 50-sarjassa KYMLRT:n edellinen puheenjohtaja Mikko Räinä ampui hyvän tuloksen ja ennätyksensä 189 pistettä, mutta kovatasoisessa kisassa se toi "vasta" neljännen sijan. Mikon ohella Terho Ahonen ja Ilkka Repo onnistuivat myös siinä määrin, että lähtivät kotiin joukkuepronssi kaulassa. Kymenlaakson Rauhanturvaajien mitalistit SRTL:n ammunnoissa Vekaralla Ilkka Repo (vas), Terho Ahonen, Mikko Räinä, Tommi Tiihonen, Marko Tuominen, Marko Nikula ja Matti Hukkanen. Rauhanturvaajat apuna sotaveteraanien tapahtumassa Karhulan-Kymin Sotaveteraaniyhdistys järjesti elokuun lopulla Kymenlaakson sotaveteraanipiirin syystapahtuman Kymin Laajakoskella. Siihen osallistui liki 200 henkeä kautta maakunnan. Rauhanturvaajia oli pyydetty apuun järjestelytehtäviin niin kuin aiemminkin piirin tapahtumissa. Eikä ihme, sillä Karhulan- Kymin Sotaveteraanien johdossa on peräti kolme yhdistyksemme jäsentä. Puheenjohtajana on Hannu Valjus, varapuheenjohtajana Jaakko Aho ja sihteerinä Seppo Raanti. Johtotroikan lisäksi tapahtuman avustustehtävissä oli seitsemän muuta rauhanturvaajaa Kotkasta. RUK:n johtaja, barettiveli Markku Hutka kävi myös tapahtumassa. Rauhanturvaajia Honkalan edessä Pertti Huhtasen ottamassa potretissa. Vasemmalta Jaakko Aho, Tero Seppälä, Asko Laurila, Martti Weckman, Reijo Tähti, Martti Laakso ja Seppo Raanti. Tuomo Kuitunen ehti poistua kuvanottohetkestä.

13 13 Maanpuolustustapahtuma Kouvolassa Kymenlaakson Rauhanturvaajat olivat mukana Kymenlaakson Reserviläisjärjestöjen ja puolustusvoimien järjestämässä maanpuolustustapahtumassa Kouvolassa. Kouvolan Sanomat teki tapahtumassa mukana olleesta Sami Ahosta jutun, joka pohjusti veteraanikävelyä YK-rauhan päivänä.

14 14 Rauhanpäivän tapahtumat Kouvolassa ja Kotkassa sai ihmiset kävelemään Sotiemme veteraanien haaste YK:n rauhanpäivän kävelyihin kuultiin varsin hyvin Kymenlaaksossa, Kouvolan ja Kotkan tapahtumissa, yhteensä 2308 henkeä. Haasteeseen vastasivat päiväkodit ja koulut hyvin Kouvolassa; yhteensä 1473 lasta ja koululaista oli mukana. Kasarminmäellä oli sunnuntaina mukana 128 henkeä, suurin luku vuosiin. Kouvolassa, yhteensä siis 1601 osallistujaa. Kouvolan yleisötapahtumaan toi valtion tervehdyksen kansanedustaja Markku Pakkanen. Hän harmitteli, että ihmiskunta ei vieläkään osaa elää rauhassa. Euroopassa käydään kovaa keskustelua, kuinka vastata rauhan, maastamuuton ja talouden kysymyksiin. Toiveikkain ajatuksin hän kuitenkin kävelijät matkaan saattoi. Kotkan tapahtumaan on yleisö osallistunut vuosia selvästi pohjoismaakuntaa vilkkaammin. Niin nytkin, liikkeellä oli 309 kävelijää. Lisäksi vajaat 398 lasta päiväkodeista vastasi kävelyhaasteeseen. Kouluja ei tällä kertaa Kotkassa mukaan saatu. Puolustusvoimat tukivat tapahtumaa molemmilla paikkakunnilla! Kotkassa oli läsnä RUK:n johtaja, eversti Markku Hutka ja Kouvolassa Kaakkois-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Esa Hyytiäinen. Tilaisuuksissa Nobel-ristin saivat Seppo Sipinen Kouvolasta ja Matti Hukkanen Kotkasta. Suomen Rauhanturvaajaliitto on antanut vuoden 2017 rauhanpäivän kävelyn valtakunnallisen tapahtuman Kymenlaakson Rauhanturvaajien järjestettäväksi; tapahtumapaikkana hyväksi osoittautunut Sapokka Kotkassa. Yli sata kävelijää lähti kerralla matkaan Kouvolassa jäsenemme, kansanedustaja Markku Pakkasen johdolla! Alkuverryttely Kotkassa!

15 15 KYMLRT:n syyskokous täytti salin Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry:n syyskokous Kouvolassa veti paikalle 42 yhdistyksen jäsentä, vaikka ajokeli lumimyräkän myötä oli kehno. Määrä on yhdistyksen kokoushistorian suurimpia. Paremmaksi on pantu ilmeisesti vain viime kevätkokouksessa, jolloin osanottajia oli ennätykselliset 47. Kokoussalit täyttävän tämän vuoden suosion takana lienee veteraanikortin nostattama kiinnostus. Nytkin veteraanikorttiasiaa käsiteltiin. Jäsenpalautteen mukaan rauhanturvaajat toivoivat kortin paikallisina etuina liikuntaan ja kuntoutukseen liittyviä alennuksia. Uimahalliliput olivat yksittäisenä etuina suositummasta päästä. Yhdistyksen hallituksen yksimielinen esitys lähestyä heti loppuvuodesta kuntia uimahalli- ja niiden yhteydessä olevien kuntosalien sisäänpääsystä eläkeläisetuja vastaavalla veteraanikortiedulla ei saanut syyskokoukselta tukea. Etujen valmistelu jätettiin Paul Bomanin johdolla hänen ja yhdistyksen vetu-vastaavien huoleksi. Kokouksen alussa palkittiin Ismo Flink Suomen Rauhanturvaajaliiton hopeisella ansiomitalilla. Liiton pronssinen ansiomitali oli myönnetty Sari Saarenpäälle. Nobel-ristin vastaanottivat Matti Karvonen, Ilkka Kousa ja Veikko Lomperi. Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin edelleen Susanna Lindemark. Hän johti myös syyskokousta. Hallituksesta erovuorossa olleet Aki Laasonen ja Reijo Tähti valittiin uudelleen vuosiksi Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Tiina Kivinen ja Ari Reijo, molemmat Kouvolasta. Hallituksen varajäseneksi valittiin uutena Paul Boman Kouvolasta. Varajäseninä jatkavat Martti Laakso ja Ari Kainulainen. Kokous antoi tiedottaja Terho Ahoselle läsnäolo-oikeuden hallituksen kokouksiin. Toiminnantarkastajaksi valittiin edelleen Markku Pakkanen ja varalle uutena Mikko Räinä. Yhdistyksen jäsenmaksut säilytettiin nykytasollaan. Toimintasuunnitelman kohokohta on valtakunnallinen Kansa kävelemään tapahtuma Kotkassa, joka liiton toivomuksesta järjestetään siis Kymenlaaksossa. Kokouksen päätteeksi Valkealan parivaljakko Keijo Kouvonen ja Kalervo Seppälä pitivät häkellyttävän ja henkeäsalpaavan yhteisesitelmän rauhanturvaamisesta Kyproksella 1970 luvun alussa. Kouvonen esitti kuvakavalkadin rauhanturvaajan vapaa-ajasta ja oli tietokoneen käyttäjänä Seppälän operatiivisessa osiossa. Seppälän Kalen esitys ja sanavalinnat saivat kuulijoiden vedet silmiin, eikä pelkästään liikutuksesta! KYMLRT:n yleiset kokoukset ovat tänä vuonna täyttäneet niile varatut tilat. Niin Kouvolassakin.

16 16 Kunniatehtävissä itsenäisyyspäivänä Kymenlaakson Rauhanturvaajat olivat kunniatehtävissä itsenäisyyspäivänä. Kotkassa kaupungintalolla aamukahdeksalta oli lipunnostossa 17 rauhanturvaajaa, vanhin 92-vuotias Åke Nykänen. Kouvolassa neljä rauhanturvaajaa seisoi illansuussa kunniavartiossa Kymen Lukolla. Tämä lienee rauhanturvaajilta ensimmäinen kerta ko. paikassa. Historiaa olivat tekemässä kirpeässä pakkasessa Sami Aho, Mauri Seppä, Ari Reijo ja Ari Kainulainen. Kunniavartiossa Kouvolassa Itsenäisyyden patsaalla Kymen lukolla Sami Aho, Mauri Seppä, Ari Reijo ja Ari Kainulainen. Kuva: Sanni Aho. Rauhanturvaamisen 60-juhlavuoden päätapahtuma Lahdessa Puolustusministeriö oli kutsunut Kymenlaaksosta rauhanturvaamisen 60-juhlavuoden päätapahtumaan Lahteen runsaat 30 rauhanturvaajaa, lähinnä yhdistysaktiiveja. Paikalla oli 30 KYMLRT:n jäsentä. Yhdistys järjesti yhteiskuljetuksen. Tässä suurin osa KYMLRT:n 60-v juhlaosastossa kuvattuna juuri Sibeliustaloon tultaessa eteisessä. Omin kyydein tulivat ainakin Herkko Kykkänen, Markku Hutka, Markku Pakkanen ja Pentti Tienhaara.

17 17 Vertaistuelle jatkotilaus Kymenlaakson Rauhanturvaajat järjesti vielä toimintavuoden lopulla Rauhanturvaajat vertaisina projektiin liittyvän keskustelutilaisuuden Kouvolassa. Rupatteluillan anti ylitti odotukset. Paikalla olleet 16 rauhanturvaajaveteraania pitivät selvänä, että samankaltaisille palavereille on ehdoton tilaus. Puhuttavaa, kerrottavaa ja kommentoitavaa on yllin kyllin. Illan keskustelulle antoi mitä parhaimman, jopa jännittävän pohjan KYMLRT:n varapuheenjohtajan Aki Laasosen mukaansatempaava esitys vähän puhutusta Pumppuasema-pose 9-47A panttivankidraamasta 1988 UNIFILoperaatiossa Libanonissa. Aki myös kertoi, miten hän on mielessään käsitellyt tilannetta, jossa 22 suomalaista rauhanturvaajaa oli viiden sekavasti käyttäytyneen ja käsikranaateilla ja ladatuilla rynnäkkökivääreillä uhitelleiden kaappaajien vankina. Akin viesti oli yksiselitteinen: puhuminen auttaa aina. Kaappaus päättyi eri vaiheiden jälkeen rauhanturvaajia viimeisenä uhanneen sieppajaan kiinniottoon, jossa yhteydessä paikallinen tulkki kuoli kaappaajan ampumasta luodista, ennen kuin suomalaiset saivat tilanteen hallintaa. Kaappauksen lopettamiseen voimaa käyttämällä oli pataljoonan komentajan lupa. Tapahtumasta on kerrottu mm. Suomen Rauhanturvaajaliiton historiassa sivuilla YK-sotilastarkkailijana Suezilla 1960-luvun lopulla kovia kokenut Pertti Huhtanen esitteli lyhyesti pitkän illan päätteeksi kehittelemäänsä ja vielä työn alla olevaa stressitestiä. Sen tarkoituksena on auttaa muun muassa rauhanturvaajia käsittelemään omia palveluskokemuksiaan ja vertaamaan niitä siviilielämän vaikeisiin tilanteisiin kuten esimerkiksi liikenteessä jne. Suomen Rauhanturvaajaliiton nelivuotinen vertaistuki-projekti on käytännössä nyt päättynyt. Sille on haettu jatkorahoitusta. Sikäli kun sitä tulee, vastaava toiminta päässee jossain muodossa jatkumaan kevättalvella Tarvetta on! Aki Laasosen kertomus panttivankinaolemisesta yhtenä monien joukossa ja siitä selviämisestä oli vaikuttava, vakuuttava ja havainnollinen. Se herätti vilkkaan keskustelun. Jouluaaton kunniavartiot Kymenlaakson Rauhanturvaajat seisoivat kunniavartiossa jouluaattona Kotkan, Miehikkälän ja Virolahden sankarihaudoilla Tässä rauhanturvaajat poistumassa Kotkassa kunniatehtävästään Pertti Huhtasen komennossa! Kuva Silja Kuitunen.

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja 50

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja 50 Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja 50 Osanottajia yhteensä 49 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Thure Seppo Suur-Savon SB 50 191 94 97 2 9 9 2 Riihiluoma Tapio

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja Y

Henkilökohtainen kilpailu ls Tulokset - Sarja Y Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 36 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Tiihonen Tommi Kymenlaakson RT Y 187 94 93 3 6 9 2 Palo Timo Porvoon

Lisätiedot

Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10

Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10 Sijoitus Sarja Y Tulos Napa 1 Siren Markus Salonseudun RT 10 10 10 10 10 9 9 9 8 8 10 10 10 10 10 9 9 9 9 9 188 5 2 Luomanaho Mika Pohjanmaan RT 10 10 10 9 9 9 9 9 9 8 10 10 10 10 10 10 9 9 9 9 188 2 2

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 33

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 33 Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 33 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Meurasalo Antti Pohjois-Savon RT Y 193 98 95 4 10 5 2 Tiihonen Tommi

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 39 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Suominen Hannu Kankaanpään Seudun RT Y 192 94 98 6 6 8 2 Meurasalo

Lisätiedot

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013

Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Iitin Reserviupseerikerhon toimintakertomus vuodelta 2013 Hallitus Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Kymenlaakson Rauhanturvaajat - etulinjan toiminnan turvaaja www.rauhanturvaajat.com 2 Yleistä Vuosi 2015 oli yhdistyksemme 47. toimintavuosi. Toiminta noudatti pääosin SRTL:n strategiaa

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R

IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S V E R IitinReserviupseerikerho ry T O I M I N T A K E R T O M U S 2 0 1 5 V E R 1 0. 3 Hallitus 2014 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-085 9670 Jouni Laurikainen,

Lisätiedot

Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry Toimintakertomus 2017

Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry   Toimintakertomus 2017 Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry www.rauhanturvaajat.com Toimintakertomus 2017 Kymenlaakson Rauhanturvaajat järjestivät YK:n rauhanpäivän Kansa kävelee valtakunnallisen tapahtuman Suomen Rauhanturvaajaliiton

Lisätiedot

Tulokset SRTL 2013 VEKARANJÄRVI Lopputulokset Yleinensarja RK Ammunta 2 x 10 laukausta

Tulokset SRTL 2013 VEKARANJÄRVI Lopputulokset Yleinensarja RK Ammunta 2 x 10 laukausta Tulokset SRTL 2013 VEKARANJÄRVI Lopputulokset Yleinensarja RK Ammunta 2 x 10 laukausta Nimi Yhdistys Tulos 10:t napa 9:t 1. Tiihonen Tommi Kymenlaakson RT 191 12 2 7 2. Pöllänen Janne Sastamalan RT 188

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli ry:n 17.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 + 2 kannattajajäsentä. 21.9. järjestettiin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 VER29.3 Hallitus 2015 Pekka Mertakorpi, pj. 040-5176044 Tapani Peltola, vpj 044-2899226 Sami Ahola, siht 040-0859670 Jouni Laurikainen, liik. ups. 040-8451070

Lisätiedot

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y

Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Henkilökohtainen kilpailu 10 + 10 ls Tulokset - Sarja Y Osanottajia yhteensä 36 Sija Nimi Yhdistys Sarja Tulos 1. srj 2. srj Napa 10 9 1 Tiihonen Tommi Kymenlaakson RT Y 187 94 93 3 6 9 2 Palo Timo Porvoon

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 2/2014 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hei, Yhdistystämme vaivaa sama ongelma kuin muitakin yhdistyksiä. Toimintamme kuihtuu entisestään.

Lisätiedot

SRTL:n ampumamestaruuskilpailuiden lopputulokset Kajaani. RK sarja H YL

SRTL:n ampumamestaruuskilpailuiden lopputulokset Kajaani. RK sarja H YL 1 SRTL:n ampumamestaruuskilpailuiden lopputulokset 20.-21.08.2011 Kajaani. RK 10+10 sarja H YL Yhdistys Tulos 1 Tulos 2 Yht Huom 1. Jari Pihlainen Pohjois-Savon RT 94 97 191 12x10,7x9,1x8 2. Hannu Eskeli

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2009

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2009 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 YLEISTÄ Vuosi 2009 oli ry:n 19.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 varsinaista jäsentä ja 2 kannattajajäsentä.

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n vuoden 2013 toimintakertomus

Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n vuoden 2013 toimintakertomus SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/6 ry:n vuoden 2013 toimintakertomus YLEISTÄ Vuosi 2013 oli ry:n 23. toimintavuosi. Vuoden merkittävin tapahtuma oli Kansainväliseen Rauhanpäivään liittyvä Kansa kävelemään

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO R.Y. Hallitus KUTSU Riihimäki 21.10.2018 Arvoisat kiltasisaret ja- veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 17.11.2018 klo 13.00 alkaen Kouvolan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 Oulun-seudun Lämpö-,Vesi-ja Ilmastointitekninen Yhdistys ry, OuLVI TOIMINTAKERTOMUS 2012 Perustietoja yhdistyksestä: Rekisteri no 110.106 Asiakirja no 69195649 Y-10161609 Merkitty rekisteriin 13.6.1972

Lisätiedot

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 Ala-Ounasjoen Erästäjät PÖYTÄKIRJA Johtokunta Rovaniemi 17.2.2010 ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 AIKA 17.2.2010 klo 18.00 PAIKKA Toimitalo, Erästäjänpolku OSALLISTUJAT Seuran jäseniä 25 liitteenä

Lisätiedot

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA

PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA sivu 1 PÖYTÄKIRJA ver 1.1 16.12.2018 PRUK RY:n SYYSKOKOUKSEN 2018 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko 21.11.2018 klo 19:23-20:21 Paikka: Porvoon Veden toimitilat, Mestarintie 2, Porvoo Osallistujat : 16 henkilöä,

Lisätiedot

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y.

72 osallistujaa, yhteissaalis g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 72 osallistujaa, yhteissaalis 150355 g MIEHET YLEINEN sijoitus Nimi Tulos OSASTON NIMI 1 Harri Hakulinen 7365 Kiteen Puutyöntekijät r.y. 2 Eino Karppinen 6465 Puuliitto Kuhmon os. 752 ry 3 Mikko Kuusimaa

Lisätiedot

Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri ry. Toimintakertomus Yleistä

Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri ry. Toimintakertomus Yleistä Keskustan Keski-Pohjanmaan piiri ry Toimintakertomus 2018 Yleistä Toimintavuosi oli järjestöllisesti ja poliittisesti erittäin aktiivinen. Alkuvuoden presidentinvaalien lisäksi vuotta sävytti puoluekokous

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2005

TOIMINTAKERTOMUS 2005 TOIMINTAKERTOMUS 2005 YLEISTÄ Vuosi 2005 oli OuLVI:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Hirvenjuoksun ISM-kisa

Hirvenjuoksun ISM-kisa Hirvenjuoksun ISM-kisa Juuka, 04.07.2015 Yksilökilpailut Kävelijät Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 164 PS 548 (+9m/+3m/+8m/+6m)

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 1/2011

SR ry. Jäsentiedote 1/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! SR ry Jäsentiedote 1/2011 Talvi on jo pitkällä ja kohta koittaa toiminnallinen kevät. Vuosi 2011 tuo yhdistyksemme toimintaan paljon uusia tuulia ja huikeita juttuja. Tähtihetki

Lisätiedot

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017

IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 IitinReserviupseerikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 VER 20.3.2017 Hallituksen jäsenet Juha Virtanen Ville Rintala Ylärivi: Pekka Mertakorpi, Tapani Peltola, Sami Ahola, Jarkko Niittymaa Alarivi: Juha Taimisto,

Lisätiedot

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008

KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 KiU KITEEN PESÄPALLOHISTORIAA 2008 JOUKKUEET: 1920 Luku Kiteenkylän pesäpallojoukkue Hakulinen Heikki Hakulinen Onni Hakulinen Simo Hakulinen Toivo Hakulinen Viljo Hirvonen Arvi Kosonen Juho Lipponen Toivo

Lisätiedot

Tervetuloa vuosikokoukseen!

Tervetuloa vuosikokoukseen! SK POHJANMAA - POHJANMAAN LASTUSALAN LIITTO ry Tervetuloa vuosikokoukseen! Pohjanmaan Pelastusalan liitto ry:n vuosikokous pidetään la 21.5.2016 Nurmon Paloasemalla, Paanatie 1, 60550 Nurmo Tilaisuuteen

Lisätiedot

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136

Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 1 Hämeenlinnan Palomiesten yhdistys JHL Ry 136 www.palomies.fi Pöytäkirja Yhdistyksen kevätkokous 28.4.17 Yhdistyksen kevätkokous Aika: 28.4.17 klo 18 alkaen Paikka: Café Pannu, Hallituskatu, 13130 Hämeenlinna

Lisätiedot

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet!

Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! VIESTIKILTOJEN LIITTO RY. Hallitus KUTSU Riihimäki 2.11.2017 Arvoisat kiltasisaret ja -veljet! Viestikiltojen Liiton sääntömääräinen syyskokous järjestetään lauantaina 25.11.2017 klo 12.00 alkaen Riihimäen

Lisätiedot

ANOMUS RIIHIMÄKI ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ.

ANOMUS RIIHIMÄKI ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ. ANOMUS RIIHIMÄKI 21.12.2011 ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ. Riihimäen Autoteknillinen Yhdistys puheenjohtaja puh. 040/3305273 sähköposti

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen

Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen http://kesa.sporttisaitti.com Itä-Suomen mestaruuskilpailut Joroinen 28.06.2014 Päivitetty Lopputulokset 28.6.2014 20:46 Sarja M 1 54 MARKO HOLOPAINEN M PK 19 22 41 0 2 61 JUHA HEIKKILÄ M PK 20 18 38 1

Lisätiedot

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M

2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A Risto Kyttä Veljmiehet M 2009 Mestaruus/kinkkukisa: Seuran Mestari Sami Päiväniemi 1. Nimi Seura LuokkaTulosTasoitus Sami Päiväniemi Veljmiehet M 1309 30 2. Olli Ikäheimo Veljmiehet A 1263 48 3. Risto Kyttä Veljmiehet M 1247 30

Lisätiedot

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht.

Sija No Kippari Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Cup kilpailu Os. sij. pist. Yht. OPM-Cup 2013 Lopullinen tulosluettelo OPM cupin lisenssejä lunastettu 169 kpl. Harri Nikula teki kovat pohjat heti alkukaudesta, ja voittaa cupin Tuurin hauki kisassa suurin hauki 10435 g, Sami Aittokallion

Lisätiedot

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI

juhli näyttävästi Lääkäriliitto JUHLAVUOSI Vuosien 2007 09 ja nykyisen valtuuskunnan jäsenet kokoontuivat yhteiseen juhlakokoukseen. JUHLAVUOSI Lääkäriliitto juhli näyttävästi Lääkäriliitto juhli 100-vuotista taivaltaan 26.2. monin eri tavoin.

Lisätiedot

M AK+LK SIJA NIMI PIIRI SARJA

M AK+LK SIJA NIMI PIIRI SARJA ISM 1.7.2017 Juuka LUODIKKO M uusinta 1 Pauli Markkanen PS M 49 42 91 85 176 186 2 Pertti Miettinen PS M 48 41 89 87 176 184 3 Marko Sikanen PS M 47 40 87 86 173 4 Aki Hännikäinen SS M 45 40 85 79 164

Lisätiedot

SUOMEN RAUHANTURVAAJALIITTO RY SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/6 TOIMINTAKERTOMUS 2011

SUOMEN RAUHANTURVAAJALIITTO RY SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/6 TOIMINTAKERTOMUS 2011 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/6 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 YLEISTÄ Vuosi 2011 oli ry:n 21.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 111 varsinaista jäsentä ja kaksi kannattajajäsentä.

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento

51 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Kalevi Kosunen Oulun Tarmo 2. Matti Rissanen Kemin Into 2. Arto Varinen Kuopion Riento TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 14. 15.2.1970 LAHDESSA Lahden Kaleva 48 kg 67 kg 1. Jouni Järvinen Turun Teräs 1. Mauri Saarivaino Iisalmen Työväen Urheilijat 2. Hannu Miettinen Kuopion Riento 2. Jorma Pikkujämsä

Lisätiedot

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi.

Pöytäkirja. 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti jäsenet tervetulleeksi. Pöytäkirja Jalasjärven Alapään Eränkävijät Ry Vuosikokous 22.02.2009 Aika 13.00 14.20 Paikka Seuran Maja Läsnä 39 jäsentä 1 Kokouksen avaus. Seuran puheenjohtaja Vesa Välimäki avasi kokouksen ja toivotti

Lisätiedot

Suomen Laikajärjestö VUOSIKOKOUS 2014

Suomen Laikajärjestö VUOSIKOKOUS 2014 Suomen Laikajärjestö VUOSIKOKOUS 2014 Finska Laikaklubben ry PÖYTÄKIRJA AIKA 1.3.2014 klo 15.00-16.57 PAIKKA Sievi, Urjanlinna 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja Harri Mäkinen avasi vuosikokouksen Tervehdykset

Lisätiedot

TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016

TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016 1 TAMMELAN RESERVIUPSEERIT R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 48. TOIMINTAVUOSI 2016 2 Toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen keskeisimpinä painopistealueina oli kuntoilu- ja ampumatoiminta sekä veteraanitoiminta.

Lisätiedot

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa:

Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat r.y. Raportti Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien toiminnasta Itämeri haasteessa: Helsingin ja Turun kaupunkien esittämä haaste toimiin Itämeren tilan parantamiseksi: Tietoisuuden

Lisätiedot

M Yleinen 3-ottelu Pisteet yhteensä M Yleinen KÄVELY

M Yleinen 3-ottelu Pisteet yhteensä M Yleinen KÄVELY M Yleinen 3-ottelu Pisteet yhteensä Pisteet lajeista 1 Koponen Ville Vantaan Asumispalvelut 1139 391 364 385 2 Ollila Esa Yhdessä ry 1045 446 267 331 3 Luukkonen Pekka Pohjois-Kymen mty Pohjatuuli ry 1000

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN

ITÄ-SUOMEN MESTARUUSKILPAILUT JOROINEN TULOKSET..009 19:09 SARJA M Kainulainen Olavi PS 95 9 191 1 45 51 Mankinen Mika PS 89 95 184 5 Seppä Timo SS 91 90 181 Eskelinen 4 1 Jukka PS 95 81 17 5 59 Hassinen Ari PK 89 81 170 Kirjavainen 4 Mikko

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Vihreät ry Toimintakertomus 2017 Piirissä oli 465 jäsentä vuonna 2017. Piirin toiminnanjohtajana toimi Hanna Holopainen. Kaakkois-Suomen Vihreät ry:n piirihallitus 1.1. 2017 alkaen Puheenjohtaja

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Vuosi 2012 oli Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n 22.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 95 jäsentä.

Vuosi 2012 oli Salon Seudun Rauhanturvaajat ry:n 22.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 95 jäsentä. SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY 1/5 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 YLEISTÄ Vuosi 2012 oli ry:n 22.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 95 jäsentä. KOKOUSTOIMINTA Toimintavuoden aikana

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Tapahtui vuonna 2015 12.1. Johtokunnan kokous Salmissa 15.1. Pirkanmaan aluetoimiston tiedotustilaisuus Tampereella - Jari Jännetyinen yhdistyksen edustajana 2.2. Kevätkokouskutsu tekstiviestinä 9.2. Vanhankirjallisuuden

Lisätiedot

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n 20. liittokokous Liittokokous pidettiin Lappeenrannassa 14. 15. kesäkuuta 2017 Holiday Club Saimaalla. Kuvakooste osa-5 ; 1 (9) Kokouksen neuvottelutauko. Kuvassa kokousvirkailijat

Lisätiedot

Oikaristen sukuseura ry:n

Oikaristen sukuseura ry:n Oikaristen sukuseura ry:n toimintakertomus 2015 Kuva: Sirpa Heikkinen 2015 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 24.11.2015 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on

Lisätiedot

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60

25m Pienoispistooli 60 ls sarja H. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H50. 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H60 25m Pienoispistooli 60 ls sarja H 1. ylil Meinander, Ari Kym 95 95 96 97 96 99 578 vänr Alanko, Ville- 2. Veikko E-Häm 94 95 96 91 97 96 569 49 3. ylil Talvitie, Marko E-Poh 93 94 90 97 99 96 569 45 4.

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Tomi Mustonen H V-S 3. Yrjö Munukka H Hel 4. Antti Leinonen H Kai 5. Jussi

Lisätiedot

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015

Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 Myyrmäen Kalamiehet ry 1 (8) 31.03.2015 TALVEN 2015 TULOKSIA 1. Kerhon omat kilpailut Sarjakilpailut: Miehet: 1. Tomi Ojanperä 56 pistettä 2. Arto Männistö 50 pistettä 3. Mikko Väänänen 49 pistettä Naiset:

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN 2013 SYYSKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 9.10. 2013 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. Kokouskahvit

Lisätiedot

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B

Naiset. B 1 Leinonen Pekka Oulu 72 B Naiset 1 Karhu Tuula Joensuu 120 C 20 1011 1131 2 Kunnasluoto Taina Kouvola 210 D 35 853 1063 3 Pelkonen Rita Oulu 120 C 20 933 1053 4 Lehikoinen Jaana Joensuu 210 D 35 817 1027 Veteraanit 1 Salonen Tom

Lisätiedot

M35. Poliisien SM suunnistuskilpailut Raaseporissa. Lähtöluettelo. N:ro Lähtöaika Kilpailija Emit: Poliisilaitos:

M35. Poliisien SM suunnistuskilpailut Raaseporissa. Lähtöluettelo. N:ro Lähtöaika Kilpailija Emit: Poliisilaitos: Poliisien SM suunnistuskilpailut 22.8.2013 Raaseporissa Lähtöluettelo N:ro Lähtöaika Kilpailija Emit: Poliisilaitos: M 61 10:30 Risto Vesaluoma 97688 Jokilaaksojen poliisilaitos 62 10:32 Janne Vasenius

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät

TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät TUL:N MESTARUUSKILPAILUT 19. 20.1.1980 TAMPEREELLA Tampereen Työväen Nyrkkeilijät 51 kg 67 kg 1. Antti Juntumaa Oulun Tarmo 1. Rainer Tapio Rovaniemen Reipas 2. Jukka Arola Otanmäen Työv.Urh. 2. Kalevi

Lisätiedot

Susanna Lindemark KYMLRT:n uusi puheenjohtaja

Susanna Lindemark KYMLRT:n uusi puheenjohtaja Susanna Lindemark KYMLRT:n uusi puheenjohtaja 18.11.2015 Susanna Lindemark Pyhtäältä valittiin 18.11.2015 Kymenlaakson Rauhanturvaajien uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2016. Hän seuraa tehtävässään Mikko

Lisätiedot

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä,

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä, ISM 2014 Nilsiä, 09.02.2014 Single Competitor Competitions M Nimi Nro Piiri Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Savolainen Esa 14 PS 300 (23:29) 256 (-9m/+13m) 558 (93) 1114 2. Tuovinen Janne 5 PS 261

Lisätiedot

Kouvolan Pallonlyöjät per

Kouvolan Pallonlyöjät per Kouvolan Pallonlyöjät per. 2.10.1931 KPL naiset naiset miehet miehet miehet kontiot A-pojat B-pojat Cup Halli -kilp (1931-54) -sarja Suursarja (1931-44) -sarja Välisarja (1938-41) B-sarja (1931-35) Valtakunnansarja

Lisätiedot

1/11 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY.

1/11 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY. 1/11 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT RY. JÄSENTIEDOTE 2/2009 2/11 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Viimeksi ilmestyneessä tiedotteessa muistutin ikuisuusteemasta, osallistumisesta. Omassa elämässä tapahtuneiden muutosten

Lisätiedot

Reservin ampumamestaruuskilpailut 2015

Reservin ampumamestaruuskilpailut 2015 Tyrri, Kouvola 14. - Pistooli pika-ammunta 3x20 ls, sarja H 1. Räsänen, Marko KAI 97100 197 98 98 196 97 94 191 584 2. Lahti, Teemu K-S 99100 199 98 89 187 98 98 196 582 3. Talvitie, Marko E-P 94 97 191

Lisätiedot

Reserviupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut. Tuusula, Hyvinkää

Reserviupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut. Tuusula, Hyvinkää Pienoiskivääri 60 ls makuu, sarja H 1. Ltn Jarmo Järvelä P-H 99 100 96 98 97 98 588 2. Vänr Antti Puhakka Kym 98 95 97 98 100 98 586 3. Ltn Kalle Hasu Kym 95 100 95 99 97 96 582 4. Vänr Olli Kontu Var

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2013 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 19.11.2013 klo 09:30-11:00 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Pistooli kuvio 30ls

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Pistooli kuvio 30ls 1 Ylik Nieminen Jari H V-SU 131 139 270 1 2 Ylik Koivu Pasi H PIR 135 132 267 3 4x10 3 Ylik Lähdesmäki Juha H E-PO 133 134 267 3 3x10 4 Ylil Kuonanoja Matti H P-PO 132 125 257 1 5 Alik Nylund Jussi H E-HÄ

Lisätiedot

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,?

J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?, Karl-Erik Ladau, Martti Siukosaari,? TamRU:n hallitukset Kuvia hallituksista vuodesta 1959 vuoteen 2014. Tietoja lisätään, kun saadaan. Hallitus 1959 J. Kivelä,?, O. Rissanen, Juhani Mattila, Ossian Peltola, Antti Solja, Tapio Vuorinen?,

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro

TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet Summa / Nro TKK - johtokuntapaikat / henkilöittäin kaudet 4.9.2018 Summa / Nro Nimi Yhteensä Mantila Jyrki 37 Kortet Hannu 31 Leinonen Asko 24 Sepponen Pekka 21 Sinisalo Tauno 21 Saarenheimo Kauko 19 Virta Asko 19

Lisätiedot

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN Uusiutunut lipunnostotilaisuus täytti Pietarinkarin paviljongin ääriään myöten äitienpäivää edeltäneenä lauantaina. - Väkimäärä yllätti järjestäjät! totesi kommodori Timo

Lisätiedot

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ==============================================================

25m Pienoispistooli erä 2, lauantai , klo 12:15-14:00 ============================================================== 25m Pienoispistooli erä 1, lauantai 18.8.2012, klo 10:00-11:45 ============================================================== 2. Ltn, Tomi Mustonen H V-S 3. Vänr, Yrjö Munukka H Hel 4. Ylil, Antti Leinonen

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M

SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M SML-Länsi-Suomen mestaruuskilpailut, HIRVI, M 1 Vesa Saviahde M PH 96 98 194 2 Sami Heikkilä M PH 95 98 193 3 Mikko Autio M Po 92 96 188 4 Tomi-Pekka Heikkilä M PH 91 96 187 5 Kari Koskinen M PH 95 90

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina Kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry Botaniska trädgårdens vänner rf PÖYTÄKIRJA 15.11.2013 SYYSKOKOUS Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30 18.10 Paikka Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, palmuhuonerakennus,

Lisätiedot

Mormyskakisa Kärkjärvi

Mormyskakisa Kärkjärvi Mormyskakisa 8.4.2010 Kärkjärvi 1 Kimmo Hyvärinen 725 g 2 Jani Salmi 695 g 3 Tuija Salmi 515 g 4 Esko Japola 420 g 5 Vesa Meuronen 375 g 6 Timo Tujula 355 g 7 Juha Mälkiäinen 350 g 8 Samu Yrjönen 335 g

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

XXXXII AVOIMET LUHANGAN KISAT

XXXXII AVOIMET LUHANGAN KISAT Pienoiskivääri lauantai 16.7.2016 klo 9:00 alkaen Kaikkia ampujia pyydetään tulemaan radalle klo 10:30 mennessä. Paikka Sarja Nimi Seura Makuu Asento 1 2 3 M 50 Jari Lehtinen KSA x x 4 M 50 Juha Haavisto

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

Reserviupseeriliiton ampumamestaruus

Reserviupseeriliiton ampumamestaruus Lennoston rata, Pirkkala 22. - Isopistooli, sarja H 1. ylil Ari Meinander P-H 97 96 94 287 91 97 94 282 569 2. ltn Marko Talvitie E-P 92 96 90 278 96 94 99 289 567 3. kapt Juha Virtanen Kym 90 94 95 279

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Pistooli koulu 30ls

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Pistooli koulu 30ls 1 Alik Nylund Jussi H E-HÄ 90 89 88 267 0 2 Alik Laitinen Kari H K-SU 92 85 89 266 2 3 Alik Komulainen Antti H P-SA 98 87 80 265 5 4 Inovaara Marko H E-HÄ 95 86 81 262 3 5 Ylik Nieminen Jari H V-SU 94

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, SKAL 0,5 km (v) 1. Petra Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat ry 6.20 Lapset alle 8, SKAL 0,5 km (v) 1. Jukka Rautio Oulun Kuorma-autoilijat ry 3.08 2. Jenni Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat

Lisätiedot

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Kenttäammunta

Tulostettu. Aika. ResUL:n Pvm Perinneasemestaruuskilpailut Kenttäammunta Alik Rautio Jouko H P-PO 97 86 183 0 Alik Keski-Hannula Raimo H E-PO 96 83 179 0 Korp Saarela Mika H PIR 89 85 174 1 Alik Vanhatalo Miika H P-PO 90 84 174 0 Ins Ylil Ahokas Ilkka H PIR 86 86 172 0 Ylil

Lisätiedot