Burn Survivors Throughout The World, Inc. Lapsi Ampua Turva Broshyyri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Burn Survivors Throughout The World, Inc. Lapsi Ampua Turva Broshyyri"

Transkriptio

1 Burn Survivors Throughout The World, Inc. Lapsi Ampua Turva Broshyyri Ampua Turva Kasvatus Ajaksi Lapsi Paitsi Apu Ampua Turva Aikaa Koti-, Koulia & Aikaansaada Copyright 2004 Burn Survivors Throughout The World, Inc.

2 Hi, Minun maine on Brittiläinen sotamies. Mikä on sinun maine? I-KIRJAIN olen joukko ainoa koira firefighter. Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) has kallellaan we jotta auttaa olla opettajana te jokseenkin ampua turva. Ampua Turva on erittäin merkittävä kotona ehkäisy kotiliesi ja hehkua vahingollinen. Koska te ja sinun vanhemmat kuulua broshyyri te jälkisäädös hankkia usea elokuvat. Anoa sinun vanhemmat jotta kirjoittaa elokuvat joten te kanisteri apu sinun crayons jotta ihonväri heidät. Te kanisteri kin anoa sinun vanhemmat jotta download ja kirjoittaa Burn Survivors Throughout The World, Inc. Koska te ja sinun vanhemmat kuulua broshyyri te jälkisäädös hankkia usea elokuvat. Anoa sinun vanhemmat jotta kirjoittaa Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen. Nyt kuluva jälkisäädös antaa te jotta hankkia hauskuus ihonväri elokuvat ja aikaa sama aika jotta kuulla jokseenkin ampua turva. Joka ikä jokseenkin 100,000 lapsi alku kotiliesi. Kotiliesi aiheena kiinteistö kolhia, vahingollinen ja kalma. Jokseenkin firefighters kuihtua joka ikä koettaminen jotta paitsi ihmiset että aari kotona ampua.

3 Lähtökohta kotiliesi on erittäin vaarallinen. Ehtiä totta kai ampua turva säännöt aari olemassaolo harjoitella aikaa koti- ja koulia. Se on erittäin merkittävä ajaksi te jotta kuunnella jotta sinun vanhemmat ja opettaja. Ajaa mikä te aari yhteensä koska joutuin koska mahdollinen aikana ampua drelli. Nyt kuluva jälkisäädös auttaa te kuulla kuinka jotta turvallisesti erota sinun hankkia asunto eli koulia. Tokko paikalla on ampua, kattaa sinun heimo eli opettaja ulkona aikaa ylimääräinen juna kohta että sinun vanhemmat eli opettaja hankkia osoittaa. parhaiten elämäntapa jotta ei pukea kuolonuhri jotta ampua on jotta kuulla kuinka jotta ei alku kotiliesi. BSTTW Lapsi & Nuori Murkku Ampua Turva Broshyyri has piirtäjä jotta auttaa te ja sinun heimo jotta kuulla kuinka jokseenkin ampua turva. Ampua turva opettaja te opettaja te, sinun heimo ja ystävyys jotta olla ampua eheä ja suorana lähetyksenä kauan elinikäinen.

4 Ihonväri Ampua joten hän on valmis jotta ajaa -nsa asia.

5 Turva Kotona Keittiö Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Jahka tekeillä kotona keittiö, aina hankkia by aikaihminen avulla te. 2. Te pitäisi ei ilakoida kotona keittiö. 3. Ajaa Ei hipaista pannu. He kanisteri olla helteinen ja hehkua sinun aine. 4. Ajaa Ei ajaa helteinen imeä eli helteinen elintarvikkeet. Antaa sinun vanhemmat, harv. ja sisarukset jotta ajaa että ajaksi te. 5. Ajaa Ei panna lakkauttaa jotta microwave jahka se on hapantua model after. 6. Hankkia sinun vanhemmat, vanhempi harv. eli sisarukset ajaa helteinen elintarvikkeet ja imeä rikki -lta microwave ajaksi te.

6 Turva Jahka Aterioiden Aivan -lta objektimuoto, edes vanhemmat, kanisteri kestää hehkua polveutua helteinen elintarvikkeet ja helteinen imeä. Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Aivan helteinen elintarvikkeet pitäisi Ei olla model after häntäpää -lta esittää. 2. Ajaa Ei hipaista helteinen imeä eli elintarvikkeet. Nyt kuluva on koska se kanisteri syksyinen model after te ja toiset. Nyt kuluva kanisteri aiheena hehkua haitta eli kalma. 3. Antaa sinun elintarvikkeet jotta hävytön ajaksi 2-3 pöytäkirja aiemmin aterioiden. Nyt kuluva jälkisäädös ehkäistä te polveutua palava sinun kita.

7 Kytkeytyä Runo model after Ampua Avoin tavaravaunu Koska Mom eli Isä jotta haluta kirjoittaa nyt kuluva hotellipoika. Kytkeytyä runo model after ampua avoin tavaravaunu ja tokko te kuin te kanisteri ihonväri ampua avoin tavaravaunu.

8 Kylvettää Ehkäisytoimi Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Aina antaa sinun hoivata äidin tavoin eli isä osata että te kuin jotta ajaa kylvettää aiemmin te sisu ardor kylvettää. 2. Ajaa Ei sisu ardor kylvettää ilman isä kotona asua. 3. Te pitäisi anoa sinun isä, vanhempi lähimmäinen eli sisar jotta arvioida 2 eli 3 tuuma tuumalta -lta jäähtynyt kyyneltyä ardor kylvettää aiemmin kartuttava helteinen kyyneltyä. Tokko helteinen kyyneltyä on arvioida ardor kylvettää edellä, muovi ja / eli metallinen -lta kylvettää kanisteri harus helteinen ajaksi kauan aika edes tokko jäähtynyt kyyneltyä on yhteenlaskettu myöhempi. Tokko kyyneltyä on kanssa helteinen ja te panna kotona kylvettää, te hehkua te aine. 4. Aiemmin ehtiminen kotona kylvettää, antaa sinun isä, vanhempi lähimmäinen eli sisar jotta olla opettajana te kuinka

9 Kylvettää Ehkäisytoimi jotta koekäyttää kuume -lta kyyneltyä. Nyt kuluva on valmis luona dippaava sinun tuuppia ardor kyyneltyä ajaksi harva toisen luokan. 5. Te pitäisi aina astua taaksepäin -lta kylvettää. Nyt kuluva elämäntapa te jälkisäädös olla kotona hävytön kyyneltyä. Nyt kuluva jälkisäädös auttaa te ehkäistä hehkua. 6. Ajaa Ei arvioida erittäin helteinen kyyneltyä kotona kylvettää. Erittäin helteinen kyyneltyä kanisteri aiheena hehkua. 7. Ei koskaan Roughhouse kotona kylvettää. Te eli joku jokin kanisteri panna loukkaantunut.

10 Höyrytä Ilmaisin Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. höyrytä ilmaisin on erittäin merkittävä. 2. Höyrytä ilmaisin erottaa te paikalla on höyrytä aiemmin ampua hehkua rikki -lta hallita. 3. Ehtiä totta kai että by aikaihminen koekäyttää höyrytä ilmaisin monesti. Usea höyrytä ilmaisin aikaansaada avulla akku. höyrytä ilmaisin akku pitäisi olla asettaa takaisin kahdesti ikä. Jahka akku dies höyrytä ilmaisin jälkisäädös ei aikaansaada. 4. Ajaa te hankkia höyrytä ilmaisin ulkona nukkuva kohta -lta sinun koti-? 5. Hieno anoa by aikaihminen jotta aivan sinun höyrytä ilmaisin säännöllisesti.

11

12 Kaihtaa Sähkö- Hehkua Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Ei koskaan erota avopäin sähkösähköinen kaapeloida ja metallilanka avoin. 2. Te pitäisi aina epäyhtenäinen aivan sähkö- koje ja antaa erä jotta hävytön aiemmin arvioiva heidät pois kotona eheä kohta. 3. Ajaa Ei arvioida jokin asiakirjat, vaatteet, käsipyyhe, kangas eli jokin asia että on syttyvä model after sähkösähköinen kiivas eli sähkösähköinen ja bensiini hella. 4. Ajaa Ei hipaista sähkösähköinen metallilanka ja kaapeloida. 5. Ajaa Ei arvioida sähkö- metallilanka eli kaapeloida kotona sinun kita. Nyt kuluva kanisteri aiheena erittäin epäkelpo hehkua ja ehkä kalma.

13

14 Savuke, Sytytin & Tulitikku Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Tokko te hankkia luku-ja kirjoitustaito savuke johonkin kotona eli ulkona Ajaa Ei hipaista se. Anoa by aikaihminen jotta arvioida savuke rikki joten ampua does ei alkaa. 2. Ajaa Ei ilakoida avulla tulitikku. 3. Tokko te hankkia tulitikku eli sytytin, te pitäisi erottaa by aikaihminen. 4. Ajaa Ei hankkia ystävyys joka ilakoida avulla tulitikku eli sytytin. He toukokuu alku kotiliesi, hävittää koti-ikävä, loukkaantunut itseänsä ja usea toinen ihmiset. Se on parhaiten jotta harus pois polveutua heidät. 5. Tokko te hiippakunta toiset ilakoida avulla tulitikku eli sytytin te pitäisi erottaa by aikaihminen. Nyt kuluva toukokuu paitsi usea ja kiinteistö.

15

16 Mahdollinen Pamahdus Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Anoa sinun vanhemmat tokko te hankkia bensiini eli sähkösähköinen hella, avotakka eli kiivas kotona hankkia asunto. Tokko he sananvalta jaa-ääni, ja te haiskahtaa bensiini AJAA EI HAPANTUA MODEL AFTER NEROT ELI JOKIN ETTÄ ON Sähkösähköinen. Nyt kuluva kanisteri aiheena ampua. 2. PANNA RIKKI HETI. 3. HERÄTTÄÄ 911 POLVEUTUA ULKONA HANKKIA ASUNTO.

17 Mahdollinen Pamahdus erota hankkia asunto eli rakennus. Ainoa heimo alkio eli henki kotona hankkia asunto eli rakennus pitäisi olla kotona hinta -lta kutsumus ampua departementti.

18 Ampua Ehkäisy Tips Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Harjoitella hätäkeino moitteeton. Te ja sinun heimo pitäisi aie elämäntapa rikki - lta koti- kotona asia -lta ampua. Aivan jäsenmäärä -lta heimo pitäisi harjoitella kakkonen eli kolme eri telapölkyt jotta turvallisesti erota koti-. Te raivo kin kuulla parhaiten elämäntapa jotta kytätä ajaksi ampua tokko te panna rikki -lta kotiaikana ampua. 2. Aina hankkia aikaa pienin 1 ampua sammunut model after joka kerros -lta hankkia asunto. Nyt kuluva auttaa te jotta arvioida rikki harvalukuinen ampua. 3. höyrytä ilmaisin pitäisi olla kotona joka asua -lta hankkia asunto. 4. Se on merkittävä jotta ainoa hivuttaa pajamas ja ehtoo ja apu arkki ja vaatteet että aari kokoonpantu -lta lanka. 5. Elatus naatit -lta aivan syttyvä juokseva eli AEROSOLI astia horjumaton vain järjestäytyneitä. Säilyttää heidät kotona hävytön ja kummuta ilmanvaihto kohta että on l; pois polveutua kipinä.

19 Odottamaton tapaus Menetelmä Kotona Asia -lta Ampua Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. Te ja sinun heimo raivo edistää by Kaikota Aie ja harjoitella aie usea silloin tällöin. 2. Aina hankkiutua 2 telapölkyt rikki - lta koti- kotona asia -lta ampua. Nyt kuluva jälkisäädös kimmoisuus te vedonlyöjä satunnainen -lta eroten koti- turvallisesti.

20 Odottamaton tapaus Menetelmä Kotona Asia -lta Ampua 3. Aikoinaan te aari rikki -lta koti- AJAA EI sisu taaksepäin sisältä. Te raivo kytätä ulkona ajaksi sinun heimo ja firefighters. 4. Jahka te kuulla höyrytä ilmaisin te pitäisi erota koti-. Usea silloin tällöin ihmiset ajaa ei hiippakunta ampua ennen kuin ampua pukea kanssa ankara ja he kanisteri ei erota koti-. 5. Kotona aste jotta kaihtaa höyrytä te raivo harus lakkauttaa jotta kerros. Panna ardor kihistä asema kuin henki kotona elokuva. 6. Hengittää alusta loppuun kosteus kangas että on kansi sinun kita ja kuono. 7. Tokko paikalla on ampua ja / eli höyrytä blokki elämäntapa rikki, te raivo kiinni ä. Arvioida kangas liepeillä nojautua -lta ä ja kerros. Nyt kuluva jälkisäädös auttaa hitaasti heittää höyrytä polveutua johtuen ardor asua. Tokko paikalla on ampua ja / eli höyrytä blokki elämäntapa rikki, te raivo kiinni ä. Arvioida kangas

21 Odottamaton tapaus Menetelmä Kotona Asia -lta Ampua liepeillä nojautua -lta ä ja kerros. Nyt kuluva jälkisäädös hitaasti heittää höyrytä polveutua johtuen sisältä asua. Tokko te kanisteri hankkia eheä elämäntapa rikki, te pitäisi erota koti-. Tokko te kaikota herättää ampua departementti ja kytätä. 8. Tokko te aari kotona asua että has akkuna alusta luona akkuna ainoastaan ajaa ei auki se ellei asua on kansoittaa avulla höyrytä. Kytätä ajaksi firefighter jotta auttaa te erota.

22 Odottamaton tapaus Menetelmä Kotona Asia -lta Ampua 9. Tokko ampua on harvalukuinen ja ei sähkö-, koetus arvioiva se rikki avulla ampua sammunut eli kyyneltyä 10. Ajaa Ei koetus jotta arvioida rikki avara eli ankara ampua. Tokko ampua on ankara eli avara, se olla eheä ajaksi te ja heimo jotta erota koti- ja herättää ampua departementti. Koetus ei jotta asua höyrytä ja kaasumainen. höyrytä kanisteri aiheena kalma.

23

24 Mikä Jotta Ajaa Ajaksi Henki Joka Kestää Hehkua Haitta? Firefighter Brittiläinen sotamies Asks Te Jotta Muistaa Seuraava: 1. henki että on model after ampua pitäisi Seis, ALENTAA ja JYRINÄ SDR ). elokuva alapuolella jälkisäädös auttaa te jotta kuulla kuinka jotta ajaa että. Tokko henki SDR, niin muodoin te pitäisi auttaa jotta Seis, ALENTAA ja Jyrinä. Nyt kuluva jälkisäädös auttaa jotta paitsi henki elinikäinen. 2. Jäljessä ampua on rikki tokko te hankkia aika aiemmin paramedics ennättää, te pitäisi hävytön heittää hehkua avulla aivan -lta jäähtynyt kyyneltyä. Hiljaa kaataa hävytön kyyneltyä model after joskus kohta -lta aine ajaksi pöytäkirja. Tokko jokin -lta vaatteet on kiinnijuuttunut jotta loukata henki, ajaa ei koetus jotta eliminoida se.

25 Mikä Jotta Ajaa Ajaksi Henki Joka Kestää Hehkua Haitta? 3. Kansi aine avulla aivan arkki eli käsipyyhe ja panna heti tapahtuva lääketieteellinen hoito. 4. Ajaa Ei arvioida kermanvärinen, haavavoide, desinfioimisaine, voi, öljyvärit ja jää. 5. Ajaa Ei arvioida jokin model after joskus kohta lukuunottamatta aivan arkki.

26 Alapuolella te jälkisäädös hankkia BSTTW Ampua Turva Tarkistuslista BFSC ). BFSC has usea asia. asia ja tottelee nimeä jälkisäädös auttaa olla opettajana te ja sinun heimo mikä te Pitäisi ja Pitäisi Ei ajaa. Firefighter Brittiläinen sotamies asks te jotta haluta kirjoittaa BSTTW Ampua Turva Tarkistuslista. Niin muodoin te ja sinun vanhemmat, harv. ja sisarukset pitäisi panna keskenään, kuulua ja olla vastuussa joka ja joka asia. Lähinnä, aivan - lta te pitäisi hiippakunta tokko paikalla aari jokin EI tottelee nimeä. Tokko te

27 hankkia ei tottelee nimeä keskustella avulla sinun vanhemmat joten te kanisteri kuulla mikä pitäisi olla valmis kotona aste jotta fiksoida arvoitus ja ehtiä olla vastuussa jaa-ääni. Luona työskentely keskenään avulla sinun vanhemmat, harv. ja sisarukset, te kanisteri elatus ampua eheä koti-. BSTTW Ampua Turva Tarkistuslista Olla vastuussa tarkistuslista avulla sinun vanhemmat ja hankkia rikki tokko sinun koti- on ampua eheä. BSTTW Ampua Turva Tarkistuslista YES NO 1. Does sinun koti- hankkia höyrytä ja ampua huolestuttaa model after joka kerros? 2. Ajaa te hankkia aikaa pienin 1 ampua sammunut model after joka kerros -lta sinun koti-? 3. Tokko te hankkia autohalli, ajaa te hankkia ampua sammunut kotona sinun autohalli? 4. Does ylin kerros -lta sinun koti- hankkia hiili monoksidi huolestuttaa? 5. Ajaa sinun vanhemmat ruudullinen lyöjä kotona höyrytä ja ampua huolestuttaa aikoinaan kuu? 6. Does joka ainoa -lta sinun sähkö- ulospääsy hankkia ei enemmän kuin kakkonen erä ampuminen ardor heidät? --- Etsiä aikaa aivan -lta sinun sähkö- ulospääsy aiemmin te olla vastuussa nyt kuluva asia. 7. Ajaa johto model after jokin -lta sinun koje esitellä allekirjoittaa -lta hivuttaa ja kiskoa? --- Nyt kuluva on erittäin merkittävä koska kulunut sähkö- johto kanisteri aiheena ampua. 8. Aari jokin sähkö- johto kansi luona rugs eli nupi jotta kerros eli muurata? --- Nyt kuluva kanisteri kolhia shako- johto. 9. Does avotakka hankkia irtoseinä ja kynttilänjalka hankkia haltija? 10. Ajaa te hankkia avotakka kotona sinun koti-? 11. Tokko jaa-ääni jotta asia does avotakka hankkia irtoseinä? 12. Aari tulitikku ja sytytin elatus rikki -lta ehtiä -lta harvalukuinen lapsi? 13. Are all flammable liquids in the home kept in air tight containers? 14. Aari tulitikku ja sytytin elatus rikki -lta ehtiä -lta harvalukuinen lapsi? 15. Aari sanomalehti ja liehakoitseva lumput oikein taipuvainen -lta? 16. Kotona keittiö, aari sinun kaadin haltija, käsipyyhe, ja toinen syttyvä erä pois polveutua hella? 17. Ajaa te vanhemmat harus kotona keittiö jotavastoin he keittää elintarvikkeet?

28 18. Ajaa te hankkia ampua sammunut kotona keittiö? YES 19. Ajaa te vanhemmat seis te tokko te koetus jotta ilakoida kotona keittiö jahka elintarvikkeet on olemassaolo uuni? 20. Ajaa te vanhemmat seis te tokko te koetus jotta ilakoida kotona keittiö jahka elintarvikkeet on olemassaolo uuni? BSTTW Ampua Turva Tarkistuslista Jatkuva YES NO 21. On jakso liepeillä kyyneltyä kiivas järjestyksessä oleva ja aivan? 22. On sinun jalusta, autohalli, ja parvi kummuta järjestellä ja siivooja monesti? 23. Tokko heimo alkio savu does hän / hän höyrytä apu tuhkakuppi? 24. Tokko heimo alkio savu does hän / hän ei höyrytä kotona alusta? 25. Tokko te hankkia savu kotona koti- ajaa he aina arvioida savuke, sikari ja säkkipilli rikki? --- Te kanisteri alku ampua tokko te ajaa ei arvioida savuke, sikari eli huilu rikki kotona eheä elämäntapa. eheä elämäntapa on jotta aina apu tuhkakuppi. 26. Ajaa te osata ja harjoitella Seis, Alentaa, ja Jyrinä? 27. Does your family have an Escape Plan to leave the home in case of a fire? 28. Ajaa te ja heimo harjoitella Kaikota Aie keskenään aikaa pienin ainoa aika kuu? 29. Ajaa te hankkia odottamaton tapaus soittaa puhelimella runo arastella model after sinun soittaa? Heimo On Eheä & Ulkona Koti- NO

29 Te kanisteri kuulla enemmän jokseenkin ampua turva luona ihonväri BSTTW Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen ja anova sinun hoivata äidin tavoin ja isä asia. Anoa sinun vanhemmat jotta download BSTTW Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen aikaa Tokko te hankkia jokin asia eli kaivata apu polveutua BSTTW, anoa sinun vanhemmat jotta asettua yhteyteen BSTTW by at by telephone at or and by mail at: BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas USA Aivan ilmianto sillä ehdolla luona Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) pitäisi ei olla tulkki koska Lääketieteellinen Neuvo, Diagnoosi eli Hoito. Ajaksi Lääketieteellinen Neuvo, Diagnoosi eli Hoito, haluta hiippakunta lailliset oikeudet omaava hyvinvointi ja eli hengen hyvinvointi haluta ehkäistä.

30 BSTTW kuin jotta kiittää seuraava yksilö ja elämäntoveri ajaksi auttaa joka ainoa esittää jotta BSTTW aikana tuotanto -lta BSTTW Ampua Turva Broshyyri. Michael Appleman: BSTTW CEO kuin jotta kiittää seuraava yksilö ja elämäntoveri ajaksi auttaa joka ainoa esittää jotta BSTTW ajaksi Englannin kieli sana, elokuvat ja luomakunta -lta BSTTW Ampua Turva Broshyyri. Nguyen Thi Dieu Tran: BSTTW Volunteer, BSTTW Paha tapa Esimies kiitoksia ajaksi auttaa aiheuttaa aivan - lta BSTTW Ampua Turva Broshyyri. Delores Lekowski: BSTTW Volunteer ja CEO -lta Paraneminen Kalastaa, ajaksi ajaen eritä kotona aiheuttava BSTTW Ampua Turva Broshyyri.

31 KUSTANNUSOIKEUS JA ANNISKELUOIKEUDET ILMIANTO Aivan laatiminen, aikoa, ikoni, musiikki, kaima, sana, lainausmerkit hänen soundtracks, aivan toinen aine ja ilmianto aari lailliset oikeudet omaava jotta Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma Inc., kin tunnettu koska BSTTW. Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. pidättää 100% omistus & kustannusoikeus. Te toukokuu apu ilmianto ja laulelma kotona BSTTW Ampua Turva Broshyyri ja BSTTW Ampua Turva CD ajaksi heimo ja kasvatus aikoa. Te toukokuu ei ehtiä pärjäävä -lta BSTTW Ampua Turva CD ilman kirjallinen hyväksyminen polveutua Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. Te toukokuu ei apu jokin ilmianto, aikoa, ikoni, kaima, lainausmerkit hänen, musikaalinen laatiminen soundtracks eli kotona jokin musikaalinen ja / eli audiovisuaalinen tuotanto moinen koska elokuvata, televisio esitellä, ilmoitus, kudos videogame, eli toinen joukkoviestimet tuotanto, ilman kirjallinen hyväksyminen polveutua Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. Te toukokuu ei kaupata BSTTW Ampua Turva Aine käsittävä BSTTW Ampua Turva CD ilman kirjallinen hyväksyminen polveutua Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. Aivan jäljentää, jäljentäminen reselling eli myyden -lta BSTTW Ampua Turva CD on tarkasti kieltää. Nyt kuluva käsittää aiheuttava pärjäävä -lta BSTTW Ampua Turva CD model after sinun oma-, ammatillinen eli firma CD - Read only memory CDA DVD DVD - R-kirjain, jokin asu -lta magneettinen eli optinen muisti joukkoviestimet, eli kotona jokin elämäntapa olla sitä mieltä asiaankuulumaton luona Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. kotona yhtäpitävyys avulla nyt kuluva kontrahti, kansallinen ja kansainvälinen oikeusjuttu. Tokko te pukea selvillä -lta jokin laiton apu eli jakaminen -lta BSTTW Ampua Turva Broshyyri ja / eli BSTTW Ampua Turva CD, te ehtoa heti ilmoittaa Hehkua Eloonjäänyt Kauttaaltaan Maailma, Osakeyhtiö. kotona kirjaillen aikaa kohdistaa kuunnella.

32 BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas 77302

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen Burn Survivors Throughout The World, Inc. Ampua Turva Ihonväri Kirjanpidollinen Hi, Minun maine on Brittiläinen sotamies. Mikä on sinun maine? I-KIRJAIN olen joukko ainoa koira firefighter. I-KIRJAIN anoa

Lisätiedot

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Fire Safety Brochure

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Fire Safety Brochure Burn Survivors Throughout The World, Inc. Fire Safety Brochure Ampua Turva Kasvatus Ajaksi Aikuinen & Ikävuodet 13-19 Paitsi Apu Ampua Turva Aikaa Koti-, Koulia & Aikaansaada Copyright 2004 Burn Survivors

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Lapsiperheen arjen voimavarat

Lapsiperheen arjen voimavarat Lapsiperheen arjen voimavarat Hyvät vanhemmat! Lapsiperheen elämään sisältyy monenlaisia ilonaiheita, mutta välillä arki voi olla melko rankkaa. Vanhemmat voivat hyötyä siitä, että he joskus kiireenkin

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt:

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: 1 LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta.

2. kappale ( toinen kappale) P ERHE. sisko. Hän on 13 vuotta. 2. kappale ( toinen kappale) P ERHE 2.1. Fereshte ja Anna katsovat kuvaa. Fereshte: Tämä on minun perhe. Anna: Kuka hän on? Fereshte: Hän on minun äiti. Äidin nimi on Samiya. Tämä olen minä. Tämä on minun

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Kouluterveyskyselyn tulokset maakunnittain v. 2017: alkoholin ja tupakkatuotteiden hankintapaikat alaikäisillä

Kouluterveyskyselyn tulokset maakunnittain v. 2017: alkoholin ja tupakkatuotteiden hankintapaikat alaikäisillä Kouluterveyskyselyn tulokset maakunnittain v. 2017: alkoholin ja tupakkatuotteiden hankintapaikat alaikäisillä 8.2.2018 Tupakoi päivittäin (%), kaikki 8.2.2018 Ollila, THL 2 Nuuskaa päivittäin (%), pojat

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Oikeus (laki sanoo, että saa tehdä jotakin) Suomen uusi perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Perustuslaki on tärkeä laki. Perustuslaki kertoo, mitä ihmiset saavat

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa harvoin

Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa harvoin Liite 1 b 42) Kenen kanssa puhuminen auttaa, jos sinulla on vaikeuksia koulunkäynnissä? 1 Puhuminen auttaa 2 3 4 5 Puhuminen auttaa Äidin kanssa Isän kanssa Äitipuolen kanssa Isäpuolen kanssa Isovanhempien

Lisätiedot

P. Tervonen 11/ 2018

P. Tervonen 11/ 2018 P. Tervonen 11/ 2018 Olen 50 vuotias puhdistuspalvelualan kouluttaja Minun tyttäreni on sairastunut psyykkisesti, hänen ikänsä on 14 v Minulla on mies ja kaksi muuta lasta, toinen heistä on muualla opiskelemassa

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Metro.fi Kävijäprofiili. Tammikuu 2013

Metro.fi Kävijäprofiili. Tammikuu 2013 Metro.fi Kävijäprofiili Tammikuu 2013 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Metro.fi-sivustolla 7.1. 20.1.2013. Vastauksia tutkimukseen kerättiin 300 kappaletta, ja vastausprosentti

Lisätiedot

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Maahanmuuttopalvelut Toukokuu 2013 Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Ohjeita maahanmuuttajille ja viranomaisille SELKOESITE Tekstit Sara Vainikka, Konsernipalvelut / Viestintä Tuija Väyrynen, Maahanmuuttopalvelut

Lisätiedot

Klicka här, skriv ev. Undertitel

Klicka här, skriv ev. Undertitel Klicka här, skriv ev. Undertitel Vanhempainraha on vanhemmille maksettava korvaus, jotta he voisivat töissä olon sijaan olla kotona lastensa kanssa. Tätä korvausta maksetaan yhteensä 480 päivältä lasta

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA!

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! 1 Ulkona on kaunis ilma. Noah herää. Häntä eivät herätä auringonsäteet vaan herätyskello, joka vilkuttaa valoa ja tärisee. Noah on kuuro ja siksi hänen herätyskellonsa

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt:

LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt: 1 LET S GO! 4 KOEALUE 7-9 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6)

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) BIOJÄTETTÄ EI VIEDÄ KAATOPAIKALLE, VAAN SIITÄ TEHDÄÄN BIOETANOLIA,

Lisätiedot

Kielellinen selviytyminen

Kielellinen selviytyminen BILBAO Kulttuurit kohtaavat Bilbaossa ollessani havaitsin täysin erilaisen päivärytmin. Päivät ovat todella pitkiä, sillä ihmiset viihtyvät myöhään ulkona viettäen aikaa perheen ja ystäviensä kanssa. Myös

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Tuumasta toimeen lasten kasvun tukemisen resurssit luovasti käyttöön hanke 2006 2008. Maahanmuuttajalapsen kotoutumissuunnitelma

Tuumasta toimeen lasten kasvun tukemisen resurssit luovasti käyttöön hanke 2006 2008. Maahanmuuttajalapsen kotoutumissuunnitelma Maahanmuuttajalapsen kotoutumissuunnitelma Lapsen kotoutumissuunnitelma on suunnattu kaikille alle 17 vuotiaille maahanmuuttajalapsille heidän kotoutumisensa tueksi ja tarvittavien tietojen siirtymiseksi.

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Mitä on oikeudenmukaisuus? (Suomessa se on kaikkien samanvertainen kohtelu ja tasa-arvoisuus)

Mitä on oikeudenmukaisuus? (Suomessa se on kaikkien samanvertainen kohtelu ja tasa-arvoisuus) 14 E KYSYMYSPAKETTI Elokuvan katsomisen jälkeen on hyvä varata aikaa keskustelulle ja käydä keskeiset tapahtumat läpi. Erityisesti nuorempien lasten kanssa tulee käsitellä, mitä isälle tapahtui, sillä

Lisätiedot

Sosiaaliset suhteet - ohje

Sosiaaliset suhteet - ohje Sosiaaliset suhteet - ohje Tähän osa-alueeseen kuuluu erilaisia ihmissuhdeverkostoon liittyviä tehtäviä. Perhesuhteet ja tähän liittyvät huolenaiheet on hyvä käydä läpi nuoren näkökulmasta. Verkostokartan

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Mummon tyttö Draamatarina Kurvi-hankkeen kohtaamispaja

Mummon tyttö Draamatarina Kurvi-hankkeen kohtaamispaja Mummon tyttö Draamatarina Kurvi-hankkeen kohtaamispaja Käsikirjoitus: Onni Sarvela ja Jouni Piekkari Tavoitteet: Eläytyä yhteen mahdolliseen maahanmuuttajanuoren tarinaan, joka pohjautuu elävän elämän

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Nuorten osallisuuden toteutuminen Vailla huoltajaa Suomessa olevien turvapaikanhakijalasten edustajien koulutushankkeessa

Nuorten osallisuuden toteutuminen Vailla huoltajaa Suomessa olevien turvapaikanhakijalasten edustajien koulutushankkeessa Nuorten osallisuuden toteutuminen Vailla huoltajaa Suomessa olevien turvapaikanhakijalasten edustajien koulutushankkeessa Kokemusasiantuntija Anita Sinanbegovic ja VTM, suunnittelija Kia Lundqvist, Turun

Lisätiedot

Kenguru Benjamin (6. ja 7. luokka) ratkaisut sivu 1 / 6

Kenguru Benjamin (6. ja 7. luokka) ratkaisut sivu 1 / 6 Kenguru Benjamin (6. ja 7. luokka) ratkaisut sivu 1 / 6 3 pisteen tehtävät 1) Mikä on pienin? A) 2 + 0 + 0 + 8 B) 200 : 8 C) 2 0 0 8 D) 200 8 E) 8 + 0 + 0 2 2) Millä voidaan korvata, jotta seuraava yhtälö

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa

Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa Papuri.papunet.net Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa Seuraavilla sivuilla kuvataan erilaisia ikäviä tilanteita. Mitä sinä tekisit? Voit itsekin keksiä hyvän ratkaisun, jota ei mainita tässä

Lisätiedot

MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN?

MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN? Hannamari Honkanen, kätilö, HUS MITEN VÄLTÄN TYÖUUPUMUKSEN? 1 Työssä jaksaminen vai loppuun palaminen? 1. Katse kutsumuksen juurelle +/-? 5. Katse koulutukseen, "konttoriin" ja kulisseihin +/-? Työssä

Lisätiedot

Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville klo 11-15, Kuopio RAPORTTI. Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry

Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville klo 11-15, Kuopio RAPORTTI. Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville 29.5.2018 klo 11-15, Kuopio RAPORTTI Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry TEEMAT KOULUNKÄYNTI - koulunkäyntiä helpottavat ja vaikeuttavat

Lisätiedot

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 1. Oppilaan (hakijan) nimi (sukunimi, etunimet) 2. Kenen idea vaihto-oppilaaksi lähteminen on? Oppilas itse Äiti Isä Joku muu, kuka 3. Onko vaihto-oppilaaksi lähtö

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

KALAJOEN TERVEYSKESKUS NEUVOLA

KALAJOEN TERVEYSKESKUS NEUVOLA KALAJOEN TERVEYSKESKUS NEUVOLA 1 LAPSEN NIMI: OSOITE: HETU: PUHELIN: LAPSEN HUOLTAJAT: LAPSI ASUU: vanhempien luona äidin luona isän luona muualla, missä: PERHEEN MUUT LAPSET (Nimet ja syntymävuosi): MUUT

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry

Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry PÖYTÄKIRJA Johtokunnan kokous Aika: 29.10.2012 klo 18:00 Paikka: Läsnä: Sääksjärven koulun opettajainhuone Johanna Laitinen (pj.) Leena Alanen Karoliina Hälli Milena

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Päihdeasenteet Hämeenlinnan seudulla v. 2015

Päihdeasenteet Hämeenlinnan seudulla v. 2015 Päihdeasenteet Hämeenlinnan seudulla v. 2015 Taustatiedot: 1. Sukupuoli * Mies Nainen 2. Ikä * 0-15 v. 15-17 v. 18-30 v. 31-45 v. 46-60 v. yli 60 v. Ympäristö 3. Käytetäänkö Hämeenlinnassa ja seutukunnissa

Lisätiedot

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy

Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy Stipendi - Vanhemman / huoltajan lomake 2014 syksy 1. Hakijan nimi ja tämän lomakkeen täyttäjän tiedot Pyydämme antamaan tässä vanhemman / huoltajan, jonka haluatte antaa ensisijaiseksi YFU:n yhteyshenkilöksi,

Lisätiedot

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT 1.- 2.LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 1. OLEN (rastita itsellesi oikea vaihtoehto) 6 VUOTTA 7 VUOTTA 8 VUOTTA 9 VUOTTA 1%

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

LAPSEN JA PERHEEN ARJEN KARTOITTAMINEN

LAPSEN JA PERHEEN ARJEN KARTOITTAMINEN Sofian vastaanottokoti LIITE 1: Tulotietolomake 1 Päivämäärä Keskusteluissa läsnä LAPSEN JA PERHEEN ARJEN KARTOITTAMINEN LAPSEN NIMI SYNTYMÄAIKA LAPSEN PERHE Lapsen vanhemmat Sisarukset Isovanhemmat Muita

Lisätiedot

NUKKUMAANMENO. kuvat: Ilona Vestu 1

NUKKUMAANMENO. kuvat: Ilona Vestu 1 kuvat: Ilona Vestu 1 NUKKUMAANMENO Nukkumaanmenoaika voi olla perheille useista eri syistä vaikeaa. Vanhempana on hyvä miettiä, mitä nämä syyt voivat olla ja mitä lapsi tilanteesta ajattelee. En tykkää

Lisätiedot

Lataa Muista minut - Anne-Maarit Koivuniemi. Lataa

Lataa Muista minut - Anne-Maarit Koivuniemi. Lataa Lataa Muista minut - Anne-Maarit Koivuniemi Lataa Kirjailija: Anne-Maarit Koivuniemi ISBN: 9789523002333 Sivumäärä: 194 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.95 Mb Viisi vuotta sitten Anne-Maarit Koivuniemi

Lisätiedot

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23 Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit duration ca. 23 Työskentelimme Henriikka Tavin kanssa löyhässä symbioosissa, keskustelimme ja

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Etäopetus erityistilanteissa

Etäopetus erityistilanteissa Sairastuneen oppilaan koulunkäynnin järjestäminen kaksisuuntaisen, reaaliaikaisen videoyhteyden avulla Esimerkkitapauksena etäopetuksen järjestäminen Laitilassa, Kodjalan koululla lukuvuonna 2012 2013.

Lisätiedot

Haastattelututkimus: (2009) Miten lastentarhanopettaja ja koulunopettaja kohtaavat muslimilapsen ja hänen perheensä päiväkoti- ja kouluympäristössä?

Haastattelututkimus: (2009) Miten lastentarhanopettaja ja koulunopettaja kohtaavat muslimilapsen ja hänen perheensä päiväkoti- ja kouluympäristössä? Haastattelututkimus: (2009) Miten lastentarhanopettaja ja koulunopettaja kohtaavat muslimilapsen ja hänen perheensä päiväkoti- ja kouluympäristössä? Hannele Karikoski, KT, yliopistonlehtori Oulun yliopisto

Lisätiedot

Lataa Entäs sitten minä? Lataa

Lataa Entäs sitten minä? Lataa Lataa Entäs sitten minä? Lataa ISBN: 9789519867489 Sivumäärä: 47 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.53 Mb Tämä opas on tarkoitettu sinulle, jonka sisko tai veli on sairastunut syöpään. Saat kirjasta tietoa

Lisätiedot

4 VUOTIAAN TIEDOT JA TAIDOT YHTEISTYÖLOMAKE LASTENNEUVOLAN, PERHEEN JA PÄIVÄHOIDON KÄYTTÖÖN

4 VUOTIAAN TIEDOT JA TAIDOT YHTEISTYÖLOMAKE LASTENNEUVOLAN, PERHEEN JA PÄIVÄHOIDON KÄYTTÖÖN 4 VUOTIAAN TIEDOT JA TAIDOT YHTEISTYÖLOMAKE LASTENNEUVOLAN, PERHEEN JA PÄIVÄHOIDON KÄYTTÖÖN Tähän lomakkeeseen on tarkoitus koota tietoa lapsen valmiuksista vanhemmilta, päivähoidosta ja neuvolasta. Vanhemmat

Lisätiedot

YMPYRÖI ROSKAT, JOTKA KUULUVAT BIOJÄTTEESEEN

YMPYRÖI ROSKAT, JOTKA KUULUVAT BIOJÄTTEESEEN KURREN PUUHAKIRJA KURREN PUUHAVIHKO KURRE KAINUULAINEN Miksi tänne roskat jätettäis, yhteen säkkiin kaikki mätettäis? Ensin vähän levitellään, sitten tarkkaan lajitellaan. On mulla hyvä roskaharava, olen

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011 Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja llä 11 Vanhempien palautteet Marja Leena Nurmela Tukeva/Rovaseutu Tietoa lasten eroryhmästä Lasten eroryhmät kokoontuivat 7

Lisätiedot

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30

Tärkeitä termejä. Perjantai 9.30-11.30 Tärkeitä termejä Perjantai 9.30-11.30 Oppitunti: 75 minuuttia 1. 8.00-9.15 2. 9.30-10.45 3. 4. oppitunti alkuosa klo 10.55 11.40 ruokailu klo 11.40 12.25 oppitunti jälkiosa klo 12.25 12.55 oppitunti klo

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

EU:n mallin mukainen ilmoitus oikeuksista rikoksesta epäillyille ja syytteeseen asetetuille rikosoikeudenkäynneissä

EU:n mallin mukainen ilmoitus oikeuksista rikoksesta epäillyille ja syytteeseen asetetuille rikosoikeudenkäynneissä Suomi EU:n mallin mukainen ilmoitus oikeuksista rikoksesta epäillyille ja syytteeseen asetetuille rikosoikeudenkäynneissä Sinulla on oikeus säilyttää itselläsi tämä ilmoitus oikeuksistasi pidätyksesi ajan.

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille

Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Maahanmuuttopalvelut Maaliskuu 2012 Tulkkauspalvelut maahanmuuttajille Ohjeita maahanmuuttajille ja viranomaisille SELKOESITE Tekstit Sara Vainikka / Viestintä Tuija Väyrynen / Maahanmuuttopalvelut Taitto:

Lisätiedot

Työpaja. MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa. MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä

Työpaja. MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa. MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä Työpaja MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä Jenni Hovila Jyväskylän nuorisovastaanotto Outi Makkonen Eksote

Lisätiedot

PAASTOHARTAUDET 2017

PAASTOHARTAUDET 2017 1 PAASTOHARTAUDET 2017 Tervetuloa valmistautumaan pääsiäiseen sanan ja rukouksen äärellä, missä ja milloin sinulle sopii. Siunattua paastonaikaa sinulle! Jumala, kohotkoon kunniasi yli taivaitten, kirkkautesi

Lisätiedot