ESI[tronic] uutiskirje 2016/2 FI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESI[tronic] uutiskirje 2016/2 FI"

Transkriptio

1 ESI[tronic] uutiskirje 2016/2 FI ESI[tronic] 2016/2 paljon uusia ominaisuuksia: Parannettu Start-up -toiminto Helppokäyttöinen start-up -asennus ESI[tronic] 2.0 version päivityksestä lähtien 2016/2, on asennus menettely ESI[tronic] & KTS:n suhteen aikaisempaa helpompaa. Käyttäjää ohjataan loogisin askelin kaikkien vaadittujen vaiheiden läpi, jotta ESI asentuisi joustavammin yksi toimenpide asetuksiin, lisensöintiin ja KTS-konfigurointiin. Kun ESI[tronic] DVD on asemassa, alkaa Auto-Start-toiminto automaattisesti ohjata asennuksen käynnistymistä. Uudistettu asetus ja navigointipalkki ohjaavat käyttäjää muutamalla klikkauksella läpi asennuksen. Parannettu lisensöinti mahdollistaa ESI[tronic] ohjelmiston joustavan aktivoinnin. Uuden, selkeän KTS-konfiguraatiotyökalun ansiosta hoituu KTS:n kytkeminen muutaman vaiheen avulla. Uusia kohokohtia ohjainlaitediagnoosissa ja SIS-vianetsintäohjeissa. Uusia toimintoja henkilöautoissa seuraavien valmistajien osalta: Alfa Romeo, Audi, Citroen, Fiat, Ford, Merceds Benz, Opel, Peugeot, Renault, Toyota, Volvo ja VW. Myös hyötyautoissa on paljon uusia toimintoja seuraavien valmistajien ajoneuvoissa: Kuorma-autot: Kamaz, Mercedes-Benz, Scania, Volvo. Kevyet hyötyautot: Ford, Mercedes-Benz. Linja-autot: Isuzu, Scania, Setra, Van Hool ja Volvo. Ajoneuvolistaus ja ajoneuvojärjestelmien lista löytyy päämenu valikkopalkista, kohdasta "ajoneuvolista.

2 ESI[tronic] 2016/2 uudet ominaisuudet Raskas kalusto: Truck World-julkaisu kaikille Truck-asiakkaille Kaikki Truck-asiakkaat tulevat saamaan päivityksen 2016/2 myötä 8-sivuisen Truck World-julkaisun. Truck World informoi laatuvaraosien, tekniikan ja ajoneuvodiagnostiikan uusimmasta kehityksestä. Tällä kertaa fokus on pumppuelementeissä. Uusi online-luettelo nyt varaosien kuvatiedostoilla. Kuvia voidaan tarkastella 360 asteen käännöillä. Lisäksi entistä tehokkaampia suodatintekniikoita, Dakar-ralli jne. Truck World-julkaisu toimitetaan englannin kielisenä. Muut tästä Truck World-numerosta kiinnostuneet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia: Liitä yhteystiedot mukaan. Truck uudelleenlisensöinti päivitys 2016/2 asennuksen jälkeen Lisensöintiavaimen muutoksista johtuen on ESI[tronic] Truck lisensöitävä uudestaan, kun päivitys 2016/2 on asennettu. Advanced mode (hyötyajoneuvot ja perävaunut) löytyy erillisen napin "Advance Mode" alta. Tämä nappi on laitettu kohtaan Hardware settings KTS Truck. ESI[tronic] 2.0: Ajoneuvolista on nyt saatavilla onlinena The ESI[tronic]2.0 ajoneuvolista on vaihtanut paikkaa DVD-levyiltä ESI[tronic] 2.0 -online tukisivuille. Muutos oli tarpeellinen, koska asiakkailla ilmeni selkeää tarvetta säästää asennusajassa & kovalevytilassa etenkin, kun listat olivat käytössä kaikilla käännetyillä kielillä, jotka on aikaisemmin installoitu käyttäjän PC:lle. ESI[tronic] 2.0 ajoneuvolistat: ohjainlaitediagnoosi (SD) ja SIS (autot/trucks) Bike (moottoripyörät) SD-välipäivitykset ovat nyt saatavilla online alkaen (tästä) päivityksestä 2016/2. Nämä listat voidaan hakea valitsemalla ikoni Ajoneuvolista päämenussa katso kuvankaappaus. Ajoneuvolistan tiedostomuoto on sama.chm formaatti kuin ennenkin. Katselua varten ne on ensin ladattava sivuilta. Ladatun tiedoston ikonia tuplaklikkaamalla dokumentti avautuu. ESI[tronic] 2.0: Uusien Online-päivitysten kehitysprosessi Online-välipäivitykset ovat nyt jatkuvasti saatavilla kahden DVD-päivityksen välissä, jolloin pääsy uusimpiin diagnostiikkaprotokolliin on vielä nopeampi. Huomautus: Bosch Diagnostics Download Manager tekee käyttäjälle mahdolliseksi konfiguroida, kuinka usein ESI[tronic] 2.0:n halutaan etsivän uusia online-päivityksiä. Joka kerta kun DVDpäivitys on suoritettu, tehdään aina online-päivistysten manuaalinen tarkastus - uusin sisältö on jo saman tien tarjolla, kun viimeinen DVD-päivitys on saatu asennettua!! Esimerkki: Ensimmäinen välipäivitys DVD 2016/1:n jälkeen sisälsi 222 järjestelmää, toinen puolestaan 57 järjestelmää.

3 Uusi osoite ohjelmistolatauksille, esitteille jne. DSA-menu ei ole enää ESItronic]-levyillä, mutta sen voi käydä noutamassa latauskeskuksesta. ESI[tronic] 2.0: Lisätoimintoja tekstihakuun Tämän päivityksen myötä tulee tekstihakuun lisätoimintoja osioissa SIS-vianetsintäohjeet, M Määräaikaishuoltotiedot ja asiakasprotokollat. Teksti voidaan syöttää Haku laatikkoon. Sanahakua samalla suodatetaan dynaamisesti, kun tekstiä kirjoitetaan katso esimerkki alapuolisesta kuvasta. Mikä tahansa haettava teksti löytyy muutamassa sekunnissa listalta, joka saattaa ajoittain sisältää satojakin sanahakuja. ESI[tronic] 2.0: Näytä kaikki toiminnot -käyttö SD:ssä Kun ajoneuvo on valittu ESI[tronic] 2.0:ssa, niin ohjelmisto näyttää aina järjestelmällisesti kaikki mahdolliset ohjainlaitteet, jotka oletusarvoisesti on asennettu asianomaiseen ajoneuvoon. (katso oheinen kuva). Diagnosoinnin nopeuttamiseksi ja yksinkertaistamiseksi ohjelmisto aloittaa oletusarvoisen etsinnän näissä järjestelmissä ja niiden ohjelmisto vaihtoehdoissa tarkkojen yhdistelmien löytämiseksi asianomaisesta ajoneuvosta. Mikäli ajoneuvo on teknisesti hieman erilainen tai ohjelmisto vaihtoehdot poikkeavat, ei ajoneuvotunnistus ESI[tronic] 2.0 ole täysin aukoton. Niinpä onkin mahdollista muuttaa kys. automerkissä valinta kaikista järjestelmävaihtoehdoista Näytä kaikki toiminnot -valikkoon. Huomaa, että käyttäjän tekemä manuaalinen valinta saattaa kohdistua väärään järjestelmän, joka puolestaan voi johtaa kommunikaatiovirheisiin ja välittää näyttöön vääriä tietoja jne. Sinänsä tulisikin valita ajoneuvossa käytössä oleva systeemi, sillä ei ole suositeltavaa valita kaikkia lueteltuja järjestelmiä. Yläpuoliseen viitaten suosituksemme onkin, että käyttämällä Näytä kaikki -toimintoa pystytään välttämään odottamattomat tulokset ja väärien arvojen luenta jne

4 ESI[tronic] 2.0: Parannuksia oskilloskoopiin ja yleismittariin ESI[tronic] 2.0 käyttäjien etuna aikaisempaa syvemmälle ja tehokkaammin porautuvat vianetsinnnän mittaustoiminnot, kun käytetään KTS:n yleismittaria ja oskilloskooppia. Näitä laajennuksia voidaan soveltaa viimeisimmän sukupolven KTS-laitteissa. Tavoitteena on ollut : kohentaa mitattavien signaalien laatua pienentää mittausvääristymiä mahdollistaa entistä laajempien mittausalueiden valikot ESI[tronic] Bike: uusia mp-merkkejä 2016/2-päivityksessä Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Moto Morini, MV Augusta, Piaggio, Suzuki, Triumph, Vespa ja Yamaha. FCR Diagnoosiohjelmisto FCR Diagnoosiohjelmisto "Generaattorin säädintesti on tarkoitettu latureille, jotka on irrotettu ajoneuvoista. Testauksen tulee tapahtua penkissä. "LIN-" and "BSS"-väylällä varustettuja jännitesäätimiä tuetaan ohjelmistolla. Seuraavia generaattorisarjoja LIC-B (GCB/KCB/NCB) LIX (H7P/H8P/H10P) NBL (B1/B3) EL (EL7/EL8) voidaan testata FCR:n avulla.. Generaattoritestaukseen kehitetty adapteri testausjohtimilla (Generaattorin testaussarja). Tuotenro Hinta 418,00 + ALV Lisäksi tarvitaan ohjelmiston tilaussopimus käynnistimien ja generaattoreiden korjausohjeille. ESI K2-tilausnro P Paras tapa hankkia on käyttää tilauskaavaketta. HFM7-ilmamassamittarin adapterikaapelit ja SIS-vianetsintäohjeet Adapteri: Tuotenro. Kompaktipistoke Code Sopii Fiat Group, Ford, Suzuki Hinta 104,50 + ALV IPH - pistoke 8-napainen Sopii Chevrolet, Opel Hinta 217,80 + ALV MLK - pistoke 4-napainen Sopii PSA Group, BMW Group Hinta 104,50 + ALV Näiden adapterikaapeleiden avulla saavutetaan kattavuus yli kuuteen miljoonaan autoon.

5 Uusi lataustoiminto TPA 200 Startcenterissä TPA 200:n päivittäminen on vieläkin mukavampaa, sillä ohjelmiston lataustoiminto löytyy nyt Startcenteristä Edut käyttäjälle: Automaattinen valinta tai TPA 200-ohjelmalataus, joko software tai laiteohjelmisto (firmware) Uuden laitteen ja uusien käyttäjien rekisteröityminen tapahtuu TPA Startcenterin PC-ohjelmistossa Kätevöittää TPA 200:n ohjelmalatauksen hallintaa (oma asennus vs. vastaavat asennusversiot) Nämä toiminnot tulevat ulottuville kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Lisäinformaatiota löytyy nettisaitilta: Verkon asennusohjelman asennus Windows Vistassa ESI[tronic] 2.0 verkkoasennusohjelma tekee käyttäjälle mahdolliseksi asentaa tarpeellisen määrän työasemia omassa korjaamoympäristössään: ESI[tronic] 2.0 DVD:t on ladattu keskeiseen laitteeseen (joko palvelin tai tavallinen PC) Monistaa tämän tiedon kaikista muista verkkoon kuuluvista työasemista itse verkon kautta, jolloin säästytään DVD-käsittelyltä Kaikki verkon työasemat tulee rekisteröidä ja lisensöidä yksittäisesti vuorollaan. TÄRKEÄÄ Windows Vista -käyttäjille: päivitys 2016/2 ei ole mahdollista ESI[tronic] 2.0 Windows Vistatyöasemien käyttöä verkkoasennuksen asetusvalikon avulla. Tämän vuoksi Vista-käyttöjärjestelmän kaikki työasemat on erikseen päivitettävä DVD-levyjen avulla. Windows 10-tuki ESI[tronic] /2 tukee nyt täysin Windows 10 -käyttöjärjestelmää (uusissa tietokoneissa). Huomaa,että PC:t, jotka on upgreidattu Windows 7/8 -> Windows 10, voivat tarvita ESI[tronic] - sopimuksen uudelleen lisensöinnin ja Bluetooth-yhteyden asetukset uusiksi. ESI[tronic] 2.0 minimisuositukset sekä laitteistolle että ohjelmistoille: Vaatimukset PC:lle: - Prosessori: Intel x86 yhteensopivuus, 2000 MHz tai korkeampi - Levytilaa: vähintään 80 GB Muistivaatimukset: - Min. 1 GB, kun Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmä - Min. 2 GB, kun Windows 7, 8 ja 10 -käyttöjärjestelmä Laitteistovaatimukset: - DVD-asema, double layer - 3 vapaata USB-porttia - Resoluutiovaatimus näytölle: 800x600, 256 väriä Jokin seuraavista Microsoft Windows -käyttöjärjestelmistä: - Windows XP (Home/Professional 32bit, Embedded) - Windows Vista (Home Premium/Business 32 bit) - Windows 7 (Home Premium/Ultimate 32/64bit) - Windows 7 POS Ready - Windows XP, kun Service Pack 3 tai myöhäisempi on asennettu - Windows 8 32/64 bit - Windows 10 HUOM! Ei tukea Windows 8 RT:lle

6 Pohjoismaissa uudistettu Autotekninen palvelu; Bosch Hotline Boschin Autotekninen palvelu on organisoitu kuluneen kevään aikana uudelleen. Kaikki asiantuntijamme työskentelevät nyt suoraan Boschin teknisen osaston henkilövahvuudessa. Näin saavutetaan kaksi merkittävää etua: palvelun laatu ja nopeus. Hotline-palvelut on jaettu kahteen osaan: 1. Tukipalvelu, johon kaikki asiakkaamme voivat maksutta ottaa yhteyttä: Tässä käsiteltävät asiat voivat esimerkiksi olla: ESI[tronic] & FSA asennuksiin, päivityksiin ja lisensointiin liittyvä neuvonta ESI[tronic] & FSA käyttötuki yleisesti ESI[tronic] & FSA ja KTS:n käyttötuki Ajoneuvon vikakoodien tulkitseminen KTS:n avulla Yleinen tuotetuki 2. Tekninenneuvonta Hotline-asiakkaille: Käsiteltävät asiat voivat esimerkiksi olla: Ongelma-ajoneuvojen ohjattu viansetsintä Hotline-asiantuntijan avustuksella. Tuki lisätietojen muodossa, jos korjausohjeita ei ole ESI[tronic]:ssa, määräaikaishuoltojen info, etädiagnoosi käytettäessä Bosch Online Support-tukipalvelua. Tässä Hotline-asiantuntija avustaa online-yhteyden avulla käyttäen korjaamon Bosch-laitteistoa (vaatii internet-yhteyden). Pääsy Bosch Trouble Ticket System online-palveluun ja vikatietopankkiin. Tekninen Hotline-palvelu on tarjolla kaikille ESI[tronic]-asiakkaille, joilla vähintään sopimus ohjainlaitediagnoosista ja SIS-vianetsintäohjeista. Tulossa olevia lisäominaisuuksia tekniselle Hotline-palvelulle: Tuki huoltoportaalien käyttöön Tuki Euro 5-ohjelmistopäivitykset (kalibrointidata ja päivitykset) Bosch-etädiagnoosi interaktiivisilla toiminnoilla (Hotline-asiantuntija näkee, minkälainen ongelma on kyseessä) Kokeile teknistä Hotline-tukipalvelua loppuvuoden 2016 ajan - maksutta. Tarjous koskee vain uusia tilausasiakkaita. Soita ja laitetaan Hotline-palvelu toimimaan.

7 Bosch E-cat elektronisen tuoteluettelon käyttö. Bosch E-cat -tuoteluettelon myötä tulee mahdolliseksi saada lisätietoa varaosista & diagnoosilaitteista ilman, että ESI[tronic] on käytettävissä. Varaosakuvia voidaan tarkastella 360 asteen käännöillä. Samalla saadaan tietoa mitoista jne. Näin voidaan varmistua, että valitaan täsmälleen oikeat varaosat työn alla olevaan kohteeseen. ESI[tronic]:ssa auton valinta voidaan tehdä rekisteritunnuksen perusteella. Testaa, kuinka helppokäyttöinen: Haluaisimme sähköpostiosoitteesi, jotta voisimme välittää ajankohtaista infoa. Sähköpostin välityksellä voisimme toimittaa nopeasti uusinta tietoa esimerkiksi online-päivityksistä. Tätä varten tarvitsisimme sähköpostiosoitteesi. Lähetä sähköposti osoitteeseen Pyydämme kirjoittamaan asiakasnumerosi (ID) sähköpostiin. Asiakasnumerosi löydät jakeluliitteestä tai kirjekuoresta. Tavallisesti ID-numero alkaa merkeillä 760xx tai 8xx. Kokeilemisen arvoinen: Etuja tarjolla Extra-palkitsemisohjelmaan on ilmaista liittyä. Lisäksi se on mahdollisimman helppokäyttöinen. Rekisteröidy nyt ja aloita etujen kerääminen saamalla 500 ilmaista pistettä saman tien! - Kerää pisteitä valikoiduista Bosch Automotive-tuotteista ja tule palkituksi. - Ainoastaan 67 jarrulevyn viivakoodilla saadaan pisteet riittämään Bluetooth-minikaiuttimeen. - Tee kuten useat muut korjaamot ovat tehneet ja liity jo tänään! Lisätietoja löydät: 1. Rekisteröidy tänään 2. Kerää pisteitä 3. Nappaa palkinto Voit saada puhelun palkitsemisohjelmamme edustajalta, joka mielellään antaa lisätietoja kaikista exrtaeduista. Samalla hän opastaa sinua liittymään mukaan ohjelmaan.

8 ESI[tronic] Uutiskirje 2016/2 Asennusohjeet: Tärkeät ohjeet, jotka on hyvä muistaa ESI/SD-päivitysprosessin aikana: Ennen päivitystä tulee AINA suorittaa PC:n uudelleenkäynnistys /sammuta/käynnistä). Windows saattaa säilyttää jotkut dll-tiedostot avoimina, mikä estää päivitysprosessia siirtämästä kaikki vaadittuja datatiedostoja kovalevylle. Näin päivitys kompastuu virheelliseen asennukseen, joka on lopuksi deletoitava. Mikäli asennus on virheellinen, on kaikki ESI-ohjelmistot silloin poistettava ja asennettava uudelleen. Varmista, ettei VIRUSTORJUNTAOHJELMA ole aktiivinen Joissain tapauksissa virustorjuntaohjelmat saattavat estää päivitystä tarvitsevien tiedostojen uudelleenkirjoituksen. Suosittelemme ettei PC ole kytkettynä verkkoon (Internetiin) asennuksen aikana, sillä turvaohjelmien pitää olla pois kytkettyinä. ÄLÄ kytke USB-johdinta KTS 540/570-moduuleihin ennen päivitystä tai sen aikana. Laiteohjelmiston päivittäminen ei tapahdu ESI-päivityksen aikana. KTS-firmware päivittyy, kun ohjainlaitediagnoosi käynnistetään päivitysoperaation jälkeen. Jos USB-kaapeli on kiinni ESIpäivityksen aikana, tämä voi johtaa DDC-ohjelmiston virhetoimintoon. Asenna/päivitä ESI aina ennen kaikkia muita ohjelmia, kuten CompacSoft[plus]. ESI[tronic] on isäntäohjelma, jolla päivitystoimenpiteet tulee aina aloittaa. 2016/2 Toimitussisältö ESI[tronic] 2.0, Truck ja Bike-asiakkaille: ESI[tronic] 2.0 DVD A1, 2016/2, P (tilausnumero: P ) sis. seuraavat tieto-osiot: SD, SIS ja asennus. ESI[tronic] 2.0 DVD A2, 2016/2, P (tilausnumero: P ) sis. seuraavat tieto-osiot: M, P ja TSB. ESI[tronic] 2.0 DVD A3, 2016/2,1 987 P (tilausnumero: P ) sis. seuraavat tieto-osiot: Truck 1/2. ESI[tronic] DVD B1 with NR (tilausnumero: P ) sis. seuraavat tieto-osiot: A, B, D, E, K, S, W, ZF. Testidata diesel CD, mukana NR (tilausnumero: P ) KTS 200-asiakkaille DVD KTS P (tilausnumero: P ) KTS 340-asiakkaille DVD 1, KTS 340, P (tilausnumero: P ) CompacSoft[plus]-asiakkat, joilla FSA 7xx: CompacSoft[plus] 7xx 2016/ (tilausnumero: P ) CompacSoft[plus] ohjelma asennetaan Boschin diagnostiikkavalikosta kohdan "Ohjelmien asennus" kautta. Asenna FSA:han ESI:n päivitys ensiksi. Tilausnumero FI: P /2

ESI[tronic] uutiskirje 2016/1 FI

ESI[tronic] uutiskirje 2016/1 FI ESI[tronic] uutiskirje 2016/1 FI ESI[tronic] 2016/1 monia uusia ominaisuuksia: Automaattinen uudelleen lisensointi Käynnistämällä ESI[tronic] 2.0 version 2016/1 vuosittainen uudelleen lisensointi voidaan

Lisätiedot

ESI[tronic] uutiskirje 2018/1

ESI[tronic] uutiskirje 2018/1 ESI[tronic] uutiskirje 2018/1 Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus FI Henkilöautot: 783 uutta ja päivitettyä järjestelmää 41 merkkiin Uutuuksia tässä päivityksessä: 1. Aasialaisiin merkkeihin

Lisätiedot

ESI[tronic]-uutiskirje 2017/3. Suomi. Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus

ESI[tronic]-uutiskirje 2017/3. Suomi. Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus ESI[tronic]-uutiskirje 2017/3 Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus Suomi Henkilöautot: 323 uutta ja 624 päivitettyä järjestelmää 48 merkkiin (joista 3 moottoripyöriin). Henkilöautouutuuksia

Lisätiedot

ESI[tronic]-uutiskirje 2017/2. Suomi. Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus

ESI[tronic]-uutiskirje 2017/2. Suomi. Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus ESI[tronic]-uutiskirje 2017/2 Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0:n kattavuus Suomi Henkilöautot: 323 uutta ja 624 päivitettyä järjestelmää 48 merkkiin (joista 3 moottoripyöriin). Henkilöautouutuuksia

Lisätiedot

ESI[tronic] uutiskirje 2017/1. Suomi

ESI[tronic] uutiskirje 2017/1. Suomi ESI[tronic] uutiskirje 2017/1 Tärkeimmät uutuudet - ESI[tronic] 2.0 kattavuus Henkilöautot: 520 uutta ja ja päivitettyä järjestelmää 57 merkkiin. Suomi Uutuuksia tässä päivityksessä: 1. VW-Group - 62 uutta

Lisätiedot

ESI[tronic] uutiskirje 2016/3

ESI[tronic] uutiskirje 2016/3 ESI[tronic] uutiskirje 2016/3 Uusi KTS sukupolvi KTS 560 / KTS 590 FI Uuden sukupolven tärkeinä ominaisuuksina on tuki ethernet-pohjaisiin uusien ajoneuvojen diagnostiikkarajapintoihin sekä usean rajapinnan

Lisätiedot

Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590. Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla

Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590. Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590 Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla Moderneinta ohjainlaitediagnoosia äärimmäiseen tehokkuuteen Uusien, kestävien kommunikaatiomoduulien KTS 560:n ja KTS

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Ohjainlaitediagnoosi hyötyajoneuvoihin: Helppo diagnoosi ja nopea korjaus

Ohjainlaitediagnoosi hyötyajoneuvoihin: Helppo diagnoosi ja nopea korjaus Ohjainlaitediagnoosi hyötyajoneuvoihin: Helppo diagnoosi ja nopea korjaus KTS 900 Truck: Ammattimainen ratkaisu hyötyajoneuvoihin KTS 900:n ja ESI[tronic] Truck -ohjelmistopaketin avulla saa raskaan kaluston

Lisätiedot

Oletko TUTUSTUNUT TÄHÄN?

Oletko TUTUSTUNUT TÄHÄN? Oletko TUTUSTUNUT TÄHÄN? ESI[tronic] 2.0 Online. Ajoneuvodiagnoosin uusi standardi. P Tarkista boschesitronic.com Helppo. NOPEA. Tarkista P Kaikki on mahdollista ESI[tronic]illa. Ajoneuvojen huolto, vianmääritys

Lisätiedot

Meillä on RATKAISU. Ajoneuvodiagnostiikan uusi sukupolvi. ESI[tronic], KTS ja DCU Boschilta

Meillä on RATKAISU. Ajoneuvodiagnostiikan uusi sukupolvi. ESI[tronic], KTS ja DCU Boschilta Meillä on RATKAISU Ajoneuvodiagnostiikan uusi sukupolvi ESI[tronic], KTS ja DCU Boschilta Kaikki ajoneuvodiagnostiikkaan Boschin uuden sukupolven diagnostiikkatesterit, kuten ohjainlaitediagnoosimoduulit

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

Garmin Astro ohjelmistopäivitys

Garmin Astro ohjelmistopäivitys Garmin Astro ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin. Ohjelmistopäivityksellä voit saada laitteeseesi uusia ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Online karttapäivitys

Online karttapäivitys Online karttapäivitys Online karttapäivitystä koskevia yleisiät tietoja Karttatietoja päivitetään jatkuvasti, koska ne vanhenevat. Multimediajärjestelmässä päivittämisen voi tehdä seuraavilla tavoilla:

Lisätiedot

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232)

Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Topfieldin sarjaporttipäivitystyökalun asennus(rs232) Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Lataa sarjaportti -päivitystyökalu -sivustolta

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

X431-skanneri. Elekma Oy

X431-skanneri. Elekma Oy X431-skanneri Elekma Oy X431-esittely Laajenevassa ja monimutkaisessa autoteollisuuden tämänpäiväisissä elektroniikkajärjestelmissä täytyy olla aina yhden askeleen edellä koko ajan muuttuvaa teollisuutta.

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta Windows 7 Enterprise Windows XP Pro Microsoft Virtual PC Windows XP Pro * * Tietokone, jossa on jo asennettuna Windows XP Pro Tomi Stolpe Turun AKK 5.11.2009

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Palkittua innovatiivisuutta KTS 800 Truck Boschilta

Palkittua innovatiivisuutta KTS 800 Truck Boschilta Palkittua innovatiivisuutta KTS 800 Truck Boschilta 1 KTS 800 Truck: ammattimainen ratkaisu hyötyajoneuvoihin Täydellinen järjestelmä hyötyajoneuvoihin KTS 800 Truck: DCU 130 ja KTS Truck-moduuli KTS Truck

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps Pikaohje Laite toimii Windows XP SP3, Windows 7,8,10 ja Mac OSx 10.5 tai käyttöjärjestelmissä, Linux tuki netistä ladattavilla ajureilla USB portin

Lisätiedot

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007

Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Asteri Vuokrankanto (Dos) Vuosipäivitys 1.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Vista... 6 Uuteen koneeseen siirtäminen... 7 - pikakuvake työpöydälle... 9 Tulostusongelmat uusissa koneissa... 12 - Tulostaminen

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

LAUNCH. Tuote-esittely X-431 PRO. We innovate your business. Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu

LAUNCH. Tuote-esittely X-431 PRO. We innovate your business. Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu Tuote-esittely Ammattilaisen monimerkkidiagnostiikkatyökalu Esittely Käyttöjärjestelmä: Android Diagnostiikkayhteys: Bluetooth-tekniikka Suorittaa kaikki X431-sarjan toiminnot Vikakoodien luku ja poisto

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 1/2013 1.2.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2013 01/2012 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 248 14 270-28,2 88,6 joista matkailuautoja 81

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

Tuen kotisivu: http://support.magix.net

Tuen kotisivu: http://support.magix.net Manual 26 Tuki Tuki Kun otat yhteytää MAGIX-tukeen, varmista että saatavillasi on tarvittavat tiedot järjestelmästäsi ja tarkka kuvaus ongelmasta. Mitä enemmän pystyt antamaan tietoa ongelmastasi, sitä

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ensirekisteröinnit 7/2013 1.8.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2013 07/2012 (%) (%) 1-07/2013 1-07/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 448 6 457 30,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 4/2015 4.5.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2015 04/2014 (%) (%) 1-04/2015 1-04/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 633 9 317 3,4

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

GB-Managerin käyttöopas

GB-Managerin käyttöopas GB-Managerin käyttöopas GolfBuddy GPS-laitteisiin on ladattu valmiiksi tuorein laiteohjelmisto ja ne maailman golfkenttien tiedot, jotka olivat käytettävissä valmistushetkellä. Suorituskyvyn ja tuoteiän

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 3/2011 1(12) 1.4.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (9) Aditro versio 6.2.0 Päivitysohje Lokakuu 2012 2 (9) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

Uutta! Nerokkaan yksinkertainen ESI[tronic] 2.0 Boschin uusi diagnoosiohjelmisto

Uutta! Nerokkaan yksinkertainen ESI[tronic] 2.0 Boschin uusi diagnoosiohjelmisto Uutta! Nerokkaan yksinkertainen ESI[tronic] 2.0 Boschin uusi diagnoosiohjelmisto Täydellinen: ESI[tronic] 2.0 diagnoosi, vianetsintä, korjaus ja huolto Ajoneuvodiagnoosi aktiivisella vianetsinnällä: ESI[tronic]

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E:n käyttöopas. Dangerfield June 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E:n käyttöopas 1 SISÄLTÖ Osat.......3 Asennusohjeet..... 5 Bluetoothin asetusten määritys...26 Diagnoosiohjelma....39 ECU:n kirjoitus (OBD)... 86 Skannaus....89 Historia...94 EOBD-yhteys..97 Tiedosto..41

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitysohje

Ohjelmistopäivitysohje Johdanto Topfield-vastaanottimet toimitetaan testatulla, vakaasti toimivalla ja helppokäyttöisellä ohjelmistolla varustettuina. Päivitämme ohjelmistoja kuitenkin ajoittain lisäämällä ja parantamalla niiden

Lisätiedot

Uutuus! KTS 340: Helppo käyttää. Vaikea voittaa

Uutuus! KTS 340: Helppo käyttää. Vaikea voittaa Uutta! Uutuus! KTS 340: Helppo käyttää. Vaikea voittaa KTS 340 Boschilta: Kaikki diagnostiikkaan, vianetsintään, korjaukseen ja huoltoon KTS 340: Kompakti, kätevä, helppokäyttöinen Boschin uusi diagnoositesteri

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus

Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Topfield USB-laiteajurin ja päivitystyökalun asennus Oheinen kuvasarja selitysteksteineen opastaa sinut onnistuneesti päivittämään Topfield -vastaanottimesi. - Sammuta Topfield-vastaanottimesi. Älä kytke

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 8/2014 1.9.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

SX OS:n Ominaisuudet

SX OS:n Ominaisuudet Versio 1.2 SX OS:n Ominaisuudet Toimii Kaikilla Switch-konsoleilla SX OS toimii kaikilla Nintendo Switcheillä ja kaikilla järjestelmäversioilla! Pelaa Kaikkia Pelejä SX OS:n avulla voit pelata kaikkia

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen.

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen. DIAGNO FINLAND OY KOULUTUS Juha Seppälä 15.9.2014 DIAGNO-KOULUTUSOHJELMA SYKSY 2014 Ohessa Diagnon tarjoamat koulutukset syksyllä 2014. Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat tiedot kaikista järjestämistämme

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 5/2014 3.6.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2014 05/2013 (%) (%) 1-05/2014 1-05/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 10 109 10 234-1,2

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh.

ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS. Navita Yritysmalli. YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 1/5 ASENNUSOHJEET INTERNET-ASENNUS Navita Yritysmalli YHTEYSTIEDOT Visma Solutions Oy Mannerheiminkatu 5 53900 LAPPEENRANTA Puh. 010 7564 986 Käyttöönotto Matti Sihvo Koulutus Jan-Markus Viikari LAITEVAATIMUKSET

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2010 1(12) 1.9.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys

Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Garmin laitteiden ohjelmistopäivitys Laitteen ohjelmisto päivitys kannattaa suorittaa silloin tällöin, varsinkin ennen karttapäivityksen tekemistä ja laitteen rekisteröintiä. Ohjelmistopäivityksellä voit

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 9/2010 1(12) 1.10.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 11/2010 1(12) 1.12.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ensirekisteröinnit 6/2014 2.7.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje /

ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto. Ohje / ArcGIS Pro -ohjelmiston käyttöönotto Ohje / 12.7.2017 2 (14) Sisältö 1. ArcGIS Pro:n lataaminen, asennuspaketin purkaminen ja asentaminen... 3 ArcGIS Pro:n lataaminen My Esri -palvelusta... 3 Asennuspaketin

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 7/2010 1(12) 2.8.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys Huawei E3276s ohjelmistopäivitys 1. Aloita kytkemällä nettitikku tietokoneen USB-porttiin. Jos nettitikku ei ole aikaisemmin ollut käytössä tässä tietokoneessa, niin hetken päästä aukeaa Mobile Broadband

Lisätiedot

PÄIVITÄ KORJAAMOTIETOKONEESI MONIPUOLISEKSI TESTAUSLAITTEEKSI

PÄIVITÄ KORJAAMOTIETOKONEESI MONIPUOLISEKSI TESTAUSLAITTEEKSI mega macs PC UUTUUS! Kattava, monipuolinen ja kompaktin kokoinen diagnoositestauslaite PC:lle PÄIVITÄ KORJAAMOTIETOKONEESI MONIPUOLISEKSI TESTAUSLAITTEEKSI Kokonaisvaltaisen diagnoositestauslaitteen tuomaa

Lisätiedot

Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita

Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita Miksi SmartView v4.1 ei suostu avaamaan lämpökuvia? Mikäli SmartView-ohjelmiston täysversio 4.1 ladataan suoraan nettisivuilta, jotkin tietokoneet

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ aaro.leikari@hotmail.com TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ 25.01.2016 SISÄLLYS 1. Käyttöjärjestelmän asentaminen... 1 1.1 Windowsin asettamia laitteistovaatimuksia... 1 1.2 Windowsin asentaminen...

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen.

Ilmoittautuneet saavat kurssikutsun viikon ennen kurssin alkua tarkempine kurssin aikataulu ja koulutuspaikkatietoineen. DIAGNO FINLAND OY KOULUTUS Juha Seppälä 26.3.2014 DIAGNO-KOULUTUSOHJELMA KEVÄT 2014 Ohessa Diagnon tarjoamat koulutukset keväällä 2014. Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat tiedot kaikista järjestämistämme

Lisätiedot

VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN

VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN VERKON ASETUKSET SEKÄ WINDOWSIN PÄIVITTÄMINEN Tämän harjoituksen tarkoituksena on varmistaa verkon asetukset sekä päivittää Windows käyttäen Windows Update -palvelua. Dokumentin lopussa on palautettava

Lisätiedot