ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 20.11.2007"

Transkriptio

1 ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh. (09) Päivystys HELSINKI Fax (09)

2 Sisällysluettelo Ajankohtaista itseopiskeluvideoita - vuosipäivitykset valmistuneet ja postitettu - mainosta kotisivuillamme maksutta (ylläpitosopimusetu) Tehtäväseuranta (asiakashallinta, CRM) julkaistu tilitoimiston ja palveluyrityksen asiakashallinta, CRM, aikataulut Porautuva kirjanpitotuloste tilikausi ja vertailuaineisto nettisivuksi Kirjanpito-ohjelman niksejä etsi tilin tapahtumat kaikista tilikausista - tarkista kassa, ep, sotu, ALV - työntekijä- ja yrityskohtainen salasana Sähköinen ilmoittaminen verottajalle ilmoitin.fi (entinen TaMo) - arvonlisäveron valvontailmoitus sähköisesti - työnantajasuoritusten valvontailmoitus sähköisesti - työnantajan vuosi-ilmoitus sähköisesti Palkanmaksuohjelma itseopiskeluvideo palkanmaksuohjelmaan tutustumiseksi Tuloveroilmoitus Tilaustenkäsittely Ostoreskontra Isännöinti Finvoice verkkolaskutus Hinnasto Monen käyttäjän lisenssit Voimassa olevat ylläpitosopimukset... takakansi - ylläpitosopimuskoodien tulkintaohjeet Glögi takakansi Sähköinen vuosi-ilmoittaminen takakansi Osoitelähde: Atsoftin asiakasrekisteri puh (09)

3 Arvoisa vastaanottaja Esittelemme tässä lehdessä Asteri ohjelmiin liittyviä asioita. Lehti on lähetetty kaikille asiakasrekisterissämme oleville. Pyydämme ilmoittamaan, jos ette halua meiltä postia tai jos osoitetietonne ovat muuttuneet tai muuttumassa. Asteri tehtäväseuranta (asiakashallinta, CRM) valmistunut Uutena tuotteena olemme julkaisseet Asteri tehtäväseurannan tilitoimiston ja palveluyrityksen asiakashallintaan (CRM). Ohjelma on valmistunut syyskuussa. Opetusvideot saavuttaneet suuren suosion Kotisivujemme kansilehdellä on linkit Asteri ohjelmien itseopiskeluvideoihin. Videon vasemmasta palkista voit valita aiheen, mitä seurata ja näin tutustua ohjelmaan omaan tahtiin. Vuosipäivitykset valmistuneet ja toimitettu vastaanottajille Asteri ohjelmien vuosipäivitykset ovat valmistuneet ja toimitettu postipäivittäjille loka-marraskuun aikana. Vuosipäivitysten valmistumisesta on tiedotettu myös sähköpostilla. Sähköposti on jäänyt tulematta, jos osoite ei ole tiedossamme. Lisätietoa vuosipäivityksistä Ilmaista mainostilaa ylläpitosopimusasiakkaillemme Ylläpitosopimusasiakkaamme saavat halutessaan lyhyen mainostekstin ja linkin kotisivuilleen referenssiluettelossamme. Halutessasi listalle ilmoita siitä meille tai täytä netissä oleva lomake Tarkista ylläpitosopimukset ja lisenssiasiat Takasivulla on lueteltu ylläpitosopimuksenne Asteri ohjelmiin. Pyydämme tarkistamaan tilanteen ja ilmoittamaan haluamistanne muutoksista ennen voidaksemme huomioida muutokset vuoden 2008 ylläpitosopimuslaskutuksessa. Asteri uutiset (09)

4 Asteri Tehtäväseuranta (asiakashallinta, CRM) Asteri tehtäväseuranta on valmistunut syksyllä Kiinnostus ohjelmaa kohtaan on ollut suurta. Ohjelma on ollut kevään ja kesän aikana koekäyttäjillä, ja olemme saaneet runsaasti arvokasta palautetta ohjelman kehittämiseksi. Ohjelman ominaisuuksia Ohjelmalla seurataan aikataulutettuja tehtäviä. Toimii saumattomasti Asteri yritysohjelmien kanssa. Näyttää, missä työvaiheessa kyseisen yrityksen tehtävät ovat Sisältää asiakaskohtaisen neuvotteluhistorian jonne voi tallentaa, mitä keskusteluja on käyty tai mitä töitä asiakkaalle on tehty ja samalla kirjoittaa tapahtumasta laskurivi odottamaan laskutusta Soveltuu tilitoimiston lisäksi myös muille asiakaspalveluyrityksille, esim. tilintarkastajalle, lakiasiaintoimistolle, neuvontapalvelulle jne. Ohjelmaa voi hyödyntää, vaikkei muita Asteri-ohjelmia käyttäisi. Ohjelmalla tehdyt laskutuspohjat siirretään Asteri Lähete/laskutus - ohjelmaan viimeisteltäviksi, tulostettaviksi ja seurattaviksi. Lukee tilannetiedot Asteri-ohjelmien tekemistä aineistoista tutkii ensimmäistä kertaa käynnistyessään koneessa olevat Asteriaineistot ja tekee niistä yhteenvedon, asiakkaan yhdistävänä tunnisteena Asteri-ohjelmien perustietoihin syötetty Y-tunnus näyttää Asteri-ohjelmissa tehtyjen aineistojen tämänhetkisen vaiheen mahdollistaa suoran hypyn haluttuun Asteri-aineistoon tallentaa, raportoi ja siirtää laskutuspohjaksi eri Asteri-ohjelmissa käytetyn työajan asiakkaittain ja työntekijöittäin raportoi ja siirtää laskutuspohjaksi eri Asteri-ohjelmissa tehtyjen suoritteiden määrät (rivejä, vientejä, tositteita, laskuja, maksuja, palkkalaskelmia jne.) Asteri uutiset (09)

5 Asiakashallinta / CRM tehtäväseurannassa käyttää asiakaskortistona Asteri Laskutuksen asiakaskortistoa tarratulostus joukkosähköpostitus neuvonta- ym. tapahtumien sekä yksittäisten kulutapahtumien muistiin merkitseminen ja laskutuspohjaksi teko vanhojen tapahtumien haku asiakkaittain, työntekijöittäin, aiheittain, sisällöittäin näet yhdellä silmäyksellä (esim. puhelun aikana) yhden asiakkaan osoite- ym. tiedot vanhat neuvontatapahtumat toistotehtävät kiireellisyysjärjestyksessä reskontratiedot, eli mitä olet ko. asiakkaalta laskuttanut, mitä on avoinna ja mitä erääntynyt kaiken koneellisen aineiston, esim. jos olet tallentanut kaikki tekstinkäsittelyllä, taulukkolaskennalla yms. tekemäsi kirjeet, tarjoukset, raportit, tilinpäätökset jne. järjestelmällisesti yhden kansion alle esim. eri alikansioihin Aikatauluseuranta toistuville tehtäville ohjelman mukana tulee mallitehtävärungot esim. kirjanpidon kuukausittaisista toimista, vuosittaisista toimista jne. voi itse muokata, millaisia tehtäviä kunkin asiakkaasi hoitaminen yleensä vaatii voit ladata toistuvia tehtäviä valitulle asiakkaalle ja valitulle ajanjaksolle myöhässä olevat, kiireelliset ja kiireettömät tehtävät näkyvät eri värein voit merkitä, miksi jokin työ ei edisty voit merkitä, kun työ on valmis voit merkitä, viedäänkö työ laskutuspohjaksi voit lisätä myös yksittäisiä töitä samaan taulukkoon SQL-kyselyillä mahdollisuus rakentaa raportteja, esim. mitkä työt valmistuivat myöhässä jne. Asteri uutiset (09)

6 Porautuva kirjanpitotuloste Asteri kirjanpito-ohjelmassa on porautuva tilikausituloste, joka tulostetaan valinnalla tulosta / tilikausituloste (html). Porautuva tilikausituloste mahdollistaa kirjanpitoaineiston tarkastelun ja toimittamisen sähköisesti yrityksen vastuuhenkilöille ja tilintarkastajille. Asteri uutiset (09)

7 Kirjanpito-ohjelman niksejä Porautuvan kirjanpitotulosteen lisäksi kirjanpitoon on rakenteilla lukuisia käyttöä parantavia ominaisuuksia. Suurin osa näistä on jo toteutettu kotisivuilta ladattavaan päivitysversioon Etsi tilin tapahtumat: voidaan etsiä kaikista tilikausista, koko tilikaudesta, viime tilikaudesta, edellisestä päiväkirjasta ja tästä päiväkirjasta. Erityisesti kaikista tilikausista hakeminen on tehokas keino hakea kirjausselitteen perusteella vientiä. DK-Eron saa kirjattua tähdellä (*): Monirivistä tositetta kirjatessasi ohjelma näyttää ruudun alareunassa punaisella pohjalla tositteen dkeroa. DK-eron saa kirjattua syöttämällä summa-sarakkeeseen tähden Piste kopio yläpuolella olevan tekstin esim. selitteen tai summan Tositteen jakaminen prosenttisuhteessa: Kirjaa ensimmäiselle riville toispuoleisena vientinä koko summa. Kirjaa seuraavalle riville summa sarakkeeseen prosenttiosuus, esim %35, jolloin ohjelma laskee yläpuolen summa sarakkeesta 35% kirjaten sen summasaraan. Tarkista kassa, ep, sotu, alv toiminnolla voit tarkistaa, että kassatili ei käy miinuksella, maksettu ennakonpidätys ja sotu täsmäävät edellisessä kuussa pidätettyihin summiin, maksettu ALV täsmää toissa kuun arvonlisäverovelkaan. Salasana määritettävissä työntekijä- ja yrityskohtaisesti jolloin pääkäyttäjä voi rajata, minkä yrityksen kirjanpitoon käyttäjällä on käyttöoikeus. ALV-nettokirjaus päiväkirjaa korjattaessa: Nettokirjausta voi käyttää myös muualla kuin päiväkirjan lopussa. Korjatessasi tositeriviä, syötä debet-, kredit- tai summa sarakkeen alkuun n-kirjain, niin ohjelma lisää ko. rivin perään kaksi tyhjää riviä ja kirjaa niille veron perusteen ja veron. Arvonlisäverolaskelmaan tulostuu yrityksen nimi myös paperin alaosaan, jotta esim. tilitoimisto voi leikata pelkän maksamiseen liittyvän paperin erilleen maksajalle annettavaksi. Asteri uutiset (09)

8 Sähköinen ilmoittaminen Verohallinnolle Asteri ohjelmat tekevät ilmoitustiedostot valvontailmoitusten ja vuosi-ilmoitusten sähköiseen antamiseen verottajalle. ilmoitin.fi (entinen TaMo) Ilmoitukset voidaan antaa ilmoitin.fi palvelun tai TYVI - operaattoreiden kautta. Sähköinen ilmoittaminen on esitelty palkanmaksun opetusvideossa kohdassa Valvontailmoitus TaMolla: Asteri uutiset (09)

9 Arvonlisäveron valvontailmoitus TYVIn kautta Kirjanpito- ohjelman valinnalla ALV/Konekielinen valvontailmoitus voit tallentaa arvonlisäveron valvontailmoituksen konekielisessä muodossa levylle. Voit lähettää valvontailmoituksen ilmoitin.fi - palvelun tai TYVIoperaattorin välityksellä verohallinnolle. Työnantajasuoritusten valvontailmoitus TYVIn kautta Palkanmaksuohjelman valinnalla Tulosta Konekielinen valvontailmoitus voit tallentaa työnantajasuoritusten valvontailmoituksen konekielisessä muodossa levylle. Voit lähettää valvontailmoituksen ilmoitin.fi - palvelun tai TYVIoperaattorin välityksellä verohallinnolle. Työnantajan vuosi-ilmoituksen antaminen sähköisesti Työnantajan on annettava vuosi-ilmoitus maksamistaan palkoista ja muista suorituksista tammikuun loppuun mennessä. Asteri palkanmaksuohjelmalla voidaan muodostaa sähköinen vuosiilmoitus annettavaksi ilmoitin.fi tai TYVI-palvelun välityksellä Verohallinnolle. Vuosi-ilmoitusten tekeminen on opastettu sivulla: Palkanmaksun vuodenvaihteen huomioita Tiedotamme sivulla havainnoistamme Asteri palkanmaksuohjelman vuodenvaihteen toimiin liittyen. Täydennämme sivua tarpeen mukaan. Asteri uutiset (09)

10 Palkanmaksu Asteri palkanmaksu on monipuolinen palkanlaskentaohjelma. Ohjelma soveltuu palkkojen laskemiseen toimialasta riippumatta. Ohjelma on moniyritysversio: sillä voi hoitaa yhden tai useamman yrityksen palkanlaskennan. Palkansaajia voi olla rajattomasti. Ohjelmaan voit tutustua katsomalla palkanmaksun esittelyvideon. Asteri uutiset (09)

11 Tuloveroilmoitus Asteri Tuloveroilmoitusohjelmalla teet yhteisön sähköisen tuloveroilmoituksen. Sähköinen tuloveroilmoitus välitetään verottajalle Katso-tunnisteita käyttäen ilmoitin.fi - palvelun kautta. Ohjelma integroituu saumattomasti Asteri kirjanpitoon. Mukana ovat seuraavat päälomakkeet: 2 - maatalous 2C - metsätalous 4 - Kiinteistöyhteisön veroilmoitus 5 - liikkeen- ja ammatinharjoittaja 6 - Yhteisetuus, valtion laitos, kunta, seurakunta 6A - avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ym. 6B - Elinkeinotoiminnan veroilmoitus 6C - Yhdistys ja säätiö (valmistumassa) sekä niihin tarvittavat liitelomakkeet mm. 62, 3, 7, 7A, 8A, 12A, 18, 65, 66, 70, 71, 73, 74, 75, 35, 36, 73B, tilintarkastuskertomus ja yhtiökokouksen pöytäkirja. Eri verovuosien lomakkeita lisätään ohjelmaan sitä mukaa kuin verohallinto julkaisee niiden tietuekuvauksia. Ohjelma ottaa kirjanpitotilien saldoja suoraan Asteri Kirjanpidon tilikausitietokannasta. Ohjelman mukana toimitetaan valmiit pohjat tilinpoimintaan ja lomakkeiden laskentakaavojen määrittelyyn Yritykselle ja verovuodelle syöttämäsi perustiedot kopioituvat automaattisesti kaikkiin liitelomakkeisiin. Syötettyjen tietojen perusteella tallennat sähköisen tuloveroilmoituksen, joka toimitetaan ilmoitin.fi -palvelulla verottajalle. Lisätietoja tuloveroilmoitusohjelmasta Asteri uutiset (09)

12 Tilaustenkäsittely Asteri tilaustenkäsittely on ohjelma yrityksen tilaus/toimitusketjun hallintaan. Ohjelman avulla teet myyntitilaukset, tarkistat varastotilanteen ja tilaat tuotteita varastoon sen mukaan, milloin niitä toimitetaan asiakkaille. Voit ottaa ennakkotilaukset vastaan ja näet viikoittaiset toimitustilanteet. Tuotteita tilatessa näet, ketkä päämiehet toimittavat samaa tai vastaavaa tuotetta. Ohjelman ominaisuuksia Varastotilanteen seuranta: varastossa, menossa (toimittamattomat ostotilaukset), tulossa (saapumattomat ostotilaukset) Työryhmäkäyttö: useampi käyttäjä voi samanaikaisesti käyttää ohjelmaa (esim. samanaikainen tarjousten ja myyntitilausten tekeminen). Integroituu Asteri lähete/laskutukseen: laskutusvalmiit lähetteet siirretään Asteri lähete/laskutukseen laskuttamista varten Asteri laskutuksen asiakas- ja tuotekortistot luettavissa tilaustenkäsittelyyn käyttöönottovaiheessa. Tämän jälkeen Asteri lähete/laskutus määritetään käyttämään tilaustenkäsittelyn asiakasja tuotekortistoa. Myyntitilaukset Myynnin tuki, soittolistat, myyntitilastot Hinnasto, asiakaskohtaiset hinnastot, asiakaskohtaiset ehdot Varastotilanteen seuranta (varastossa, vapaana, myyty, tulossa) Ostotilauskannan seuranta Tavaran saapumistilanteen seuranta Tarjousten teko Myyntitilausten teko Laskutettavaksi siirtäminen Asteri uutiset (09)

13 Ostotilaukset Varasto Varastotilanteen seuranta Automaattinen tilausehdotuksen luonti puutteiden perusteella Tilauskannan seuranta Tarjouspyyntöjen teko Tilausvahvistusten vastaanotto Tilatuista ostoreskontraan tiedottaminen Myyntitilausten seuranta Lähetettävien seuranta ja ylläpito Ostotilaamiseen tiedottaminen Tuotantoon tiedottaminen Tavaran lähettäminen Lähetteiden tekeminen Rahtikirjojen ja osoitelappujen tekeminen Lähetettyjen tietokannan ylläpito Laskutettavaksi siirtäminen Hinta Tilaustenkäsittely maksaa 500 ohjelman käyttämiseen tarvitaan myös lähete/laskutus (800 ) Vuotuinen ylläpito postipäivittäjälle 100 Vuotuinen ylläpito nettipäivittäjälle 80 Lisätietoja Asteri uutiset (09)

14 Ostoreskontra Hinta Asteri ostoreskontra on ohjelma saapuneiden ostolaskujen tiliöimiseen, seuraamiseen ja maksattamiseen. Saapunut ostolasku kirjataan Asteri ostoreskontraan. Saapunut ostolasku voidaan lisätä ostoreskontraan lukemalla laskun viivakoodi viivakoodinlukijalla (erikseen ostettava) Laskun lisäämisen yhteydessä ostolasku tiliöidään ja tiliöintipäiväkirjan voi siirtää Asteri kirjanpitoon. Myyjälle voidaan määrittää oletustiliöintipohja, jossa on valmiina tilinumerot ja tiliöintiselitteet ja jota täydennetään ostolaskua lisättäessä Finvoice verkkolasku voidaan lukea konekielisesti ostoreskontraan. Ohjelmalla seurataan avoimia laskuja ja valitaan niitä maksuun. Maksuun valituista tallennetaan LMP-tiedosto, joka lähetetään pankkiin joko pankkiyhteysohjelmalla tai nettiselaimella Ohjelmalla voidaan tulostaa monipuolisia raportteja Ostolaskut kirjataan ostoreskontraan käsin, lukemalla viivakoodi tai tuomalla verkkolaskut ostoreskontraan Saapuneita Finvoice - verkkolaskuja voidaan katsella selväkielisinä laskun näköisinä ja lisätä ne automaattisesti reskontraan Asteri ostoreskontra maksaa 500 Vuotuinen ylläpito postipäivittäjälle 100 Vuotuinen ylläpito nettipäivittäjälle 80 Hinnat sis. alv 22% Lisätietoja Asteri uutiset (09)

15 Isännöinti Asteri isännöinti soveltuu mm: Isännöitsijälle as.oy:n vastikeseurantaan Vuokrataloyhtiölle, esim. kunnan vuokrataloyhtiöt Vuokraseurantaan, kun yritys tai henkilö omistaa huoneistoja Ohjelman ominaisuuksia ovat mm. Maksulajit/Vuokrapaikat: kertoimet ja yksikköveloitukset Tilisiirrot Suoraveloitus Lukemalaskutus Perintä: tiliote, maksumuistutus, korkolasku Huoneiston tiedot: asukkaat, maksajat, omistajat, vastikekertoimet Isännöitsijäntodistus Osakeluettelo Osakasluettelo Ääniluettelo Verolomake 102 Lainaosuuslaskelma Vuokrasopimus Talonkirjaote Asukasluettelo, postitustarrat Suorituspäiväkirja ja tilinpäätöserittely kirjanpitoon Hinta Asteri isännöinti maksaa 500 Vuotuinen ylläpito postipäivittäjälle 100 Vuotuinen ylläpito nettipäivittäjälle 80 Hinnat sis. alv 22% Lisätietoja Asteri uutiset (09)

16 Finvoice verkkolaskutus Asteri lähete/laskutuksessa on ominaisuus laskujen lähettämiseen Finvoice muotoisina verkkolaskuina. Asteri ostoreskontrassa on ominaisuus saapuvien Finvoice muotoisten verkkolaskujen tuomiseen. Finvoice verkkolaskun käyttöönotto tapahtuu seuraavasti: Varmista, että käytössäsi on Asteri lähete/laskutuksen uusin versio. Ota yhteyttä pankkiin ja tee sopimus verkkolaskujen välittämisestä. Saat pankista verkkolaskuosoitteen ja välittäjän tunnuksen, joita tarvitset verkkolaskujen lähettämisessä ja vastaanottamisessa. Finvoice verkkolaskuttaminen Lisää asiakasrekisteriin verkkolaskun saajille verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus. Nämä tiedot voi tarkistaa TIEKEN verkkolaskuosoitteistosta verkkolasku.tieke.fi Tee laskut normaalisti vanhaan tapaan. Tallenna verkkolaskuista verkkolaskuaineisto ja lähetä ne pankkiyhteysohjelmalla pankkiin. Lue parin päivän päästä palaute ja tarkista, että siinä ei ole ilmoituksia perille menemättömistä laskuista. Finvoice verkkolaskutuksen hinta Verkkolaskutus on vakio-ominaisuutena lähete/laskutuksessa Lähete/laskutus maksaa 800 Lähete lisäosan hinta laskutukseen, kun on ylläpito 300 Lähete lisäosan hinta laskutukseen, kun ei ole ylläpitoa 500 Lähete/laskutuksen vuotuinen ylläpito 160 postipäivittäjälle ja 148 nettipäivittäjälle. Kaikki hinnat sis alv 22% Lisäksi verkkolaskuoperaattori laskuttaa palvelusta oman hinnastonsa mukaan. Lisätietoa Finvoice verkkolaskutuksesta Asteri uutiset (09)

17 Hinnasto KIRJANPITO mm. Kirjanpito, alv-laskelma, tilinpäätös, tase-erittelyt Tuloveroilmoitus Yhteisön sähköinen tuloveroilmoitus, lisäosa kirjanpitoon 300 PALKANMAKSU Palkanlaskenta, valvontailmoitus, vuosi-ilmoitus 500 LASKUTUS Laskutus, asiakas- ja tuotekortisto, myyntireskontra 500 LÄHETE/LASKUTUS Laskutus + läheteosa (Finvoice, sarjalaskutus) Lähetelaskutusosa Lisäosana Asteri laskutukseen, kun on ylläpitosopimus lisäosana Asteri laskutukseen, kun ei ole ylläpitosopimusta TILAUSTENKÄSITTELY Tilaus / toimitusketjun hallintaan. Lisäksi tarvitaan lähete/laskutus OSTORESKONTRA Ostolaskujen seurantaan, tiliöintiin, kustannuspaikkaseurantaan 500 ISÄNNÖINTI mm. taloyhtiön vastikeseurantaan, vuokranantajalle 500 TEHTÄVÄSEURANTA asiakashallinta / CRM tilitoimistoille ja palveluyrityksille 500 YLLÄPITOSOPIMUKSET, PÄIVITYKSET KÄYTTÄJÄTUKI Postipäivittäjän Neuvontapalvelu, päivitykset netistä ja postitse kerran vuodessa Ylläpitosopimus Nettipäivittäjän Neuvontapalvelu, päivitykset netistä. Nettipäivittäjälle ei postiteta levykkeitä eikä käyttöohjekirjoja Ylläpitosopimus alkaen 100 /vuosi alkaen 80 /vuosi PÄIVITYKSET JA KÄYTTÄJÄTUKI EI-YLLÄPITOSOPIMUSASIAKKAALLE Päivitysmaksu Päivitysmaksu uusimpaan ohjelmaversioon kun ei ole voimassaolevaa ylläpitosopimusta Tukipuhelin Jos ohjelmaan ei ole tehty ylläpitosopimusta, puhelintuki numerossa Huom: ylläpitosopimukseen ja ohjelman käyntiinlähtöön sisältyy maksuton puhelintuki toimiston yleisistä numeroista alkaen /min VANHAN ASTERI DOS OHJELMAN VAIHTOHINTA Vaihto dos->win Vanhasta Asteri dos ohjelmasta kun on ylläpitosopimus alkaen 250 Vaihto dos-> win Vanhasta Asteri dos ohjelmasta kun ei ole ylläpitosopimusta alkaen 350 KURSSIT, KOULUTUS, TUNTITYÖ, MUUT VELOITUKSET Kurssipäivä Hki Aikataulun mukainen kurssipäivä Helsingissä 100 Kurssipäivä muualla Aikataulun mukainen kurssipäivä muualla Suomessa 200 Koulutuspäivä Koulutuspäivä asiakkaan luona alkaen 500 /päivä, alkaen asiakkaan luona hintaan lisätään matkakulut 500 /päivä Tuntiveloitus Ylläpitosopimukseen kuulumattomat neuvonnat ja muut työt, esim. asiakaskohtainen koulutus. 90 /h Postituskulut Lisätään postipakettina lähetettäviin ohjelmatoimituksiin 10 Toimituskulut Erikseen tilattu asennus-cd tai päivitysvihko 20 Monen käyttäjän lisenssit hinnasto rinnakkaislisenssit ja tilitoimistolisenssit luettavissa Hinnat sisältävät alv:n 22% Ohjelmat ovat moniyritys / tilitoimistoversioita vakiona soveltuen mm. tilitoimistoille. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Voimassaoleva hinnasto Asteri uutiset (09)

18 Takakannen ylläpitosopimustietojen tulkintaohjeita Ylläpitosopimuksen ohjelmakoodit ovat: wk = kirjanpito, win kp = kirjanpito, Dos wl = laskutus, win ls = laskutus, Dos wp = palkanmaksu, win pl = palkanmaksu, Dos wv = isännöinti, win or = ostoreskontra, Dos wo = ostoreskontra, win vk = vuokrankanto, Dos wä = lähete/laskutus, win sr = saldoreskontra, Dos wt = tilaustenkäsittely rem = resteri-myyntireskontra, Dos vi = tuloveroilmoitus rel = resteri laskutus, Dos ts = tehtäväseuranta jr = jäsenrekisteri, Dos Ylläpitosopimusohjelmat (lueteltu takasivulla) Ylläpitosopimusohjelmat kohdassa on lueteltu niiden ohjelmien koodit, joista olette tehneet ylläpitosopimuksen. Esim. koodi WK WL tarkoittaa, että Teillä on voimassaoleva ylläpitosopimus Windows kirjanpito-ohjelmaan ja Windows laskutukseen. Koodin edessä oleva N (esim. NWK), tarkoittaa nettipäivitystä. Ylläpitosopimuksen tekeminen vanhaan ohjelmaan edellyttää ohjelmapäivityksen tilaamista. Mikäli ylläpito tehdään ohjelman hankintavuotena, ylläpitosopimus laskutetaan käyttöönlähtötukijakson jälkeiseltä osalta vuoden loppuun, esim toukokuussa ostettuun ohjelmaan ylläpito laskutetaan viideltä kuukaudelta. Ohjelmapäivitykset Päivitykset niihin ohjelmiin, joihin teillä on voimassaoleva ylläpitosopimus toimitetaan automaattisesti. Muihin ohjelmiin voitte tilata päivityksen alkaen 200 hinnalla (lähetelaskutuksen päivitys maksaa 320 ). Tekemällä ylläpitosopimuksen ohjelmaan päivitystilauksen yhteydessä saatte kuluvan vuoden ylläpidon kaupan päälle. Vaihto Dos -> Win Voitte vaihtaa käytössänne olevan Asteri Dos ohjelman vastaavaan Windows ohjelmaan (esim. Dos kirjanpidon Windows kirjanpitoon). Vaihto maksaa alkaen 250, jos ohjelmaan on voimassaoleva ylläpitosopimus, muuten vaihtohinnat alkaen 350. Postipäivittäjän ylläpitosopimus sisältää ohjelmapäivityksen toimittamisen noin kerran vuodessa cd-levyllä painetun A5-kokoisen ohjevihkosen kera. Ylläpitosopimukseen sisältyy Asteri ohjelmiin liittyvä neuvontapalvelu. Kun vuosipäivitys valmistuu Atsoft lähettää sähköpostilla tiedotteen päivityksen valmistumisesta ja käyttäjä voi joko ladata päivityksen netistä tai odottaa postilähetyksen saapumista ja asentaa päivityksen cd-levyltä. Nettipäivittäjän ylläpitosopimus on muuten sama kuin postipäivittäjän, mutta siinä ei lähetä postitse päivitystä, vaan käyttäjä lataa päivityksen ja ohjevihkosen netistä. Erikseen postitse toimitetuista cd-levyistä ja päivitysvihkoista veloitetaan toimitusmaksuna 20 / toimitus. Asteri uutiset (09)

19 Lisenssit usealle käyttäjälle Asteri yritysohjelman hintaan sisältyy yhden käyttäjän käyttöoikeus. Kun ohjelma on asennettu niin, että sitä käyttää useampi käyttäjä samanaikaisesti, tarvitaan asianmukainen määrä lisälisenssejä. Yhden käyttäjän käyttöoikeuslisenssi riittää kun Ohjelmaa käyttää vain yksi käyttäjä. Ohjelman saa tällöin asentaa toimiston koneeseen, kotikoneeseen ja kannettavaan tietokoneeseen Useampi käyttäjä käyttää vuorollaan yhdessä koneessa ohjelmaa. Tällöin ohjelman saa asentaa vain yhteen koneeseen. Usean käyttäjän rinnakkaislisenssit Rinnakkaislisenssejä tarvitaan, jos samaa ohjelmaa käyttää useampi kuin yksi henkilö samanaikaisesti. Rinnakkaislisenssi on toimipaikkakohtainen, jokaisessa toimipisteessä, jossa ohjelmaa käytetään on hankittava yksi täysihintainen lisenssi sekä tarvittava määrä rinnakkaislisenssejä. Rinnakkaislisenssi käsittää vain ohjelman käyttöoikeuden. Ensimmäinen rinnakkaislisenssi maksaa puolet ohjelman hinnasta, seuraavat lisenssit 1/4 hinnan. Tilitoimistolisenssi Rinnakkaislisenssi tilitoimistoon ("tilitoimistolisenssi") maksaa 1/4 ohjelman hinnasta/kone (yksi täysihintainen + n kpl 1/4 hintaisia) Muuten ehdot kuten rinnakkaislisenssissä Oppilaitoslisenssi Oppilaitoslisenssi maksaa yhden normaalin ohjelman verran. Oppilaitoslisenssi on rakennuskohtainen. Se oikeuttaa asentamaan ja käyttämään ohjelmaa yhden oppilaitoksen yhden rakennuksen kaikissa mikroissa opetustarkoitukseen. Opettaja saa asentaa ohjelman kotikoneeseensa opetusmateriaalin tekemiseksi. Esittelyversioita saa käyttää vapaasti veloituksetta opetus- ja koulutuskäytössä. Lisätietoa oppilaitoslisenssseistä Lisätietoa lisensseistä Tarkat lisenssiehdot Asteri uutiset (09)

20 Ylläpitosopimukset Asteri ohjelmiin Tulkintaohje on sivulla 18. Ilmoittamalla muutokset ennen huomioimme ne 2008 ylläpitosopimuslaskutuksessa: Glögille Tervetuloa perinteiselle jouluglögille perjantaina klo 13:00-16:00. Tarjolla on glögiä, jouluista purtavaa sekä tietoiskuja ajankohtaisista aiheista. Palkanmaksun sähköinen vuosi-ilmoittaminen Järjestämme tammikuussa maksuttomat neuvontapäivät palkanmaksun sähköisestä vuosi-ilmoittamisesta. Luennot alkavat klo 13:00 ja niissä käydään läpi palkanmaksusta annettava sähköinen vuosi-ilmoitus verottajalle. Osallistuminen etäkurssilaisena internetin kautta Tilaisuuksiin voi osallistua etäkurssilaisena internetin kautta. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja uudehkon tietokoneen jossa on kaiuttimet tai kuulokkeet. Ilmoittautuminen, lisätiedot, ajankohtainen aikataulu Ilmoittaudu ennakkoon. Muutokset mahdollisia. Lisätietoja ja ajankohtainen aikataulu Asteri uutiset puh (09)

Asteri Tehtäväseuranta (työajanseuranta tilitoimistolle)

Asteri Tehtäväseuranta (työajanseuranta tilitoimistolle) Asteri Tehtäväseuranta (työajanseuranta tilitoimistolle) Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 5532 2 Asteri Tehtäväseuranta Asteri Tehtäväseuranta ohjelmalla

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus ASTERI KIRJANPITO Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088, 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 0400-505 596,

Lisätiedot

ASTERI LÄHETELASKUTUSOHJELMAN ESITE

ASTERI LÄHETELASKUTUSOHJELMAN ESITE ASTERI LÄHETELASKUTUSOHJELMAN ESITE Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 5532 2 ASTERI LÄHETELASKUTUS Asteri Lähetelaskutus on Asteri Laskutus-ohjelman lisäosa.

Lisätiedot

ASTERI ISÄNNÖINTI. Vuosipäivitys 10.9.2014

ASTERI ISÄNNÖINTI. Vuosipäivitys 10.9.2014 ASTERI ISÄNNÖINTI Vuosipäivitys 10.9.2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1 PÄIVITYKSEN ASENTAMINEN... 4 2 KÄYNNISTYSKUVAKE...

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUSOHJELMAN ESITE

ASTERI LASKUTUSOHJELMAN ESITE ASTERI LASKUTUSOHJELMAN ESITE Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 5532 2 ASTERI LASKUTUS sisältää seuraavat osat ASIAKASKORTISTO - asiakas-, jäsen- ym. rekisterien

Lisätiedot

TALOUSHALLINNON ASTERI UUTISIA 1.12.2010

TALOUSHALLINNON ASTERI UUTISIA 1.12.2010 TALOUSHALLINNON ASTERI UUTISIA 1.12.2010 Glögille 16.12.2010... 2 Kurssit helmikuussa 2011... 2 Päivitä Asteri ohjelma... 3 SEPA-aikatauluja... 4 - mikä muuttuu, mikä pysyy ennallaan Rakennusalan käännetty

Lisätiedot

ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 15.10.1999

ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 15.10.1999 ATSOFT OY MÄKINEN ASTERI UUTISET 15.10.1999 Sisällysluettelo: Hinnasto 2 Esittelypäivät, Kouvola, Seinäjoki, Oulu, Tampere 4 Kurssipäivät, Kouvola, Seinäjoki, Oulu, Tampere 4 Vuosi 2000 ja Asteri ohjelmat

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET...6 1 LISENSSIEHDOT...7 2 ASENNUS...8

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 9 1 LISENSSIEHDOT... 10 2 ASENTAMINEN... 11 2.1 ASENTAMINEN

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS Lemonsoft ratkaisukuvaus on tarkoitettu ohjelmiston monipuolisten ominaisuuksien arviointia varten. Ratkaisukuvaus kertoo, mitä kaikkea voitte Lemonsoftin avulla toteuttaa, ohjata

Lisätiedot

ASTERI ISÄNNÖINTI KÄYTTÖOHJEET 11/2013

ASTERI ISÄNNÖINTI KÄYTTÖOHJEET 11/2013 ASTERI ISÄNNÖINTI KÄYTTÖOHJEET 11/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 7 1 LISENSSIEHDOT... 8 2 ASENTAMINEN...

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA. Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA

ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA. Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Keskus (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 00700 HELSINKI Fax. (09) 351 5532 0400 505 596,

Lisätiedot

AutoFutur Pro. Kokonaisratkaisu varaosa- ja teknisen kaupan yrityksille. FuturSoft OHJELMISTO. AutoFutur Pro. Sähköinen taloushallinto

AutoFutur Pro. Kokonaisratkaisu varaosa- ja teknisen kaupan yrityksille. FuturSoft OHJELMISTO. AutoFutur Pro. Sähköinen taloushallinto Sähköinen taloushallinto OHJELMISTO Sähköiset varaosaluettelot Sähköinen työinformaatio AutoFutur Pro Sähköiset hinnastot Yhteydet omiin jälleenmyyjiin Sähköiset tilausjärjestelmät AutoFutur Pro OHJELMISTO

Lisätiedot

Sisällys. BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2. Copyright Casamedia Ky. BillCen ohjeistus - 1 - Casamedia Ky Keskuskatu 9, 38700 Kankaanpää

Sisällys. BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2. Copyright Casamedia Ky. BillCen ohjeistus - 1 - Casamedia Ky Keskuskatu 9, 38700 Kankaanpää - 1 - Sisällys BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2 1.1 JOHDANTO 3 1.15 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 4 1.2 DEMON ASENTAMINEN TIETOKONEESEEN 6 1.3 OHJELMAN ASENTAMINEN WINDOWS 3.X:ssä 6 1.31 OHJELMAN ASENTAMINEN WINDOWS

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Asteri Isännöinti (win)

Asteri Isännöinti (win) Asteri Isännöinti (win) Vuosipäivitys 2005 Varmuuskopiointi monipuolistunut...4 Tulostimen kysyminen aina ennen tulostamista...6 Pisteellä ja pilkulla yläpuolella olevan tiedon kopiointi...7 Uusia kenttiä

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62 Versioseloste, versio 5.62 Oppaan päiväys: 24.3.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6. 3.1. Yrityksen tiedot... 6. 3.2. Yrityksen logon asettaminen... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 6 2. Asennus... 6 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 6 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 6 3. Käyttöönotto... 6 3.1. Yrityksen tiedot... 6 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Alv:n vaihtumisen ohjeistus AutoFutur ja KoneFutur 2010 käyttäjille

Alv:n vaihtumisen ohjeistus AutoFutur ja KoneFutur 2010 käyttäjille Alv:n vaihtumisen ohjeistus AutoFutur ja KoneFutur 2010 käyttäjille Päivitetty 14.5.2010 Moniyritys- ja monimyymälä ohjeisiin on tehty lisäyksiä 6.5.2010 päivättyyn ohjeeseen, muuten sisältö on ennallaan.

Lisätiedot

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Henix-ostoreskontraohjelman käyttöohje versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Tämä ohje sisältää kuvauksen Henix-ostoreskontraohjelman toimittajista, ostolaskujen

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Henix-laskutusreskontra-varastoohjelman. versio 11

Henix-laskutusreskontra-varastoohjelman. versio 11 Henix-laskutusreskontra-varastoohjelman käyttöohje versio 11 Helsingin ATK-Palvelu Oy 1995-2011 puh. 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Tämä ohje sisältää kuvauksen Henix-laskutusohjelman asiakkaista,

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot