MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018"

Transkriptio

1 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018

2 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!

3 Tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta - ja sadoille muille ikätovereillesi, jotka Malmin seurakunnan alueella käyvät rippikoulutielle yhtä aikaa kanssasi. Oma ripari on kerran elämässä kokemus ja ainutlaatuinen juttu matkalla kohti aikuisuutta. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: Kuka minä olen? Mikä onkaan kristinuskon Jumala? Mitä itse ajattelen uskonkysymyksistä? Näitä ja paljon muita asioita sinut kutsutaan pohtimaan ja elämään todeksi yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulu on myös tilaisuus miettiä ihmissuhteita ja omia arvoja. Sinä olet meille tärkeä ja me seurakunnan työntekijät teemme parhaamme rippikoulusi onnistumiseksi. Hieno rippikoulu syntyy yhdessä tekemisen, yhteisen sitoutumisen, avoimen mielen ja omien oivallusten kautta. Toivomme rippikoulun olevan sinulle matka, josta kannat mukanasi arvokkaita kokemuksia läpi koko elämän. RIPPIKOULUTYÖN YHTEYSTIEDOT -> toiminta -> rippikoulu Heittäytymällä rohkeasti mukaan saat rippikoulusta paljon irti. Toivomme, että rippikoulu on sinulle turvallinen paikka pohtia elämän suuria kysymyksiä, ihmetellä ja kysyä, etsiä ja löytää. Lähde siis avoimin mielin katsomaan, mitä ripari tuo tullessaan! Ihanaa rippikoulua sinulle toivottavat: Päivystys perjantaisin kouluaikana klo puh. (09) Esitteen ulkoasu: Aki Ala-Kokko Kuvat: Kirkon kuvapankki ja Aki Ala-Kokko

4 MITÄ RIPPIKOULUSSA TAPAHTUU? SYKSY / TALVI LOKAKUU / 2017 ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN Ilmoittautuminen tapahtuu netissä osoitteen helsinginseurakunnat.fi/malmi -> toiminta -> rippikoulu kautta. Ilmoittautuminen on auki Tarkemmat ohjeet ilmoittautumista varten löydät esitteen viimeisiltä sivuilta. MARRAS-JOULUKUU / 2017 KIRJE RIPPIKOULURYHMÄSTÄ TULEE KOTIIN Marraskuun lopussa saat kirjeen, jossa kerrotaan mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Joulukuussa voit käydä Tapanilan kirkon (Veljestentie 6) ikkunasta katsomassa muiden samassa ryhmässä olevien nimet. Jos et halua nimeäsi näkyviin julkisiin listoihin, mainitse kiellosta ilmoittautumislomakkeen kohdassa lisätietoja. TAMMI-MAALISKUU 2018 ENSIMMÄINEN TAPAAMINEN OMAN RYHMÄN KANSSA Ilta- ja talvirippikoulut alkavat joulu-tammikuussa. Kesän rippikouluryhmien ensimmäiset tapaamiset ovat tammi-maaliskuussa. Ensimmäisessä tapaamisessa tapaat oman riparisi ohjaajat, muut ryhmäläisesi ja saat tärkeää tietoa mm. kevään aikatauluista. Osallistumalla ensimmäiseen tapaamiseen varmistat paikkasi rippikouluryhmässä. Rippikouluaika on seikkailu, joka alkaa ilmoittautumisella lokakuussa ja huipentuu konfirmaatioon. Alla on hahmoteltu rippikoulun kulku, jotta tiedät mikä sinua odottaa ja mitä sinulta odotetaan. KOKO KEVÄT SEURAKUNNAN TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN Kevään aikana tutustutaan ripariryhmän kanssa seurakunnan toimintaan. Nämä kevään tapaamiset ovat olennainen osa rippikoulua ja niihin osallistuminen on edellytys riparin käymiselle. KESÄ LEIRIEN KAUPUNKIPÄIVÄT Leiririppikouluihin kuuluu kaksi kaupunkipäivää, joista toinen on ennen leiriä ja toinen leirin jälkeen. Näissä päivissä tutustutaan, käydään läpi leiriin liittyviä asioita ja valmistaudutaan konfirmaatioon. Kaupunkipäivät ovat tärkeä osa rippikoulua, eikä niistä voi olla pois. LEIRI Valtaosa rippileireistä on kesällä. Leirillä pohdiskellaan elämää ja kristinuskoa, lauletaan, syödään, leikitään, pelaillaan, uidaan, saunotaan ja tehdään paljon muuta mukavaa. Leirillä on mukana riparilaisten ja ohjaajien lisäksi isosia. KONFIRMAATIO Rippikoulu huipentuu konfirmaatiomessuun. Tämä on sinun tärkeä juhlasi, ja sitä valmistellaan yhdessä rippikoulun aikana. Konfirmaatiossa sinut siunataan, puolestasi rukoillaan ja vietetään ehtoollista. SYYSKUU Riparin jälkeen voit lähteä mukaan isostoimintaan ja siten päästä seuraavana kesänä isoseksi rippikouluun. Isostoiminnan lisäksi seurakunnassa on monenlaista muutakin kivaa nuorten toimintaa. Saat kesällä kirjeen, jossa sinut kutsutaan mukaan nuorten toimintaan.

5 MIKÄ SOPII SINULLE PARHAITEN? Vaihtoehtoina sinulla on ilta-, city- ja leiririppikoulu. ILTARIPPIKOULU Iltarippikouluryhmä kokoontuu kevään ajan pääosin torstai-iltaisin klo Tapanilan kirkolla. Iltaripari alkaa Tapanilan kirkolla pidettävällä viikonlopun startilla ja Konfirmaatio on su 6.5. klo 10 Malmin kirkossa. CITYRIPPIKOULU Kesäkuussa pidetään cityriparit Tapanilan ja Pihlajamäen kirkoilla. Tapaamiset alkavat muiden riparien tavoin keväällä. Kesällä on riparia kahden viikon ajan maanantaista perjantaihin noin klo Kesän päivissä on tarjolla lämmin ruoka. Cityripari on ilmainen, mutta mahdollisten lähialueen retkien bussiliput nuoren tulee maksaa itse. Huomaathan, että Tapanilan kirkon cityripari on toiminnallisempi ryhmä! CITYRIPARIT 2018 KAUPUNKIJAKSO KONFIRMAATIO TAPANILAN KIRKKO KLO 14 MALMIN KIRKKO PIHLAJAMÄEN KIRKKO KLO 14 PIHLAJAMÄEN KIRKKO

6 LEIRIRIPPIKOULUT ETELÄ-SUOMI 1 7 KELLOKOSKI Kellokosken juhlatalo sijaitsee Tuusulassa. Majoittuminen 2-3 hengen huoneissa, joiden yhteydessä on suihkut ja vessat. KISAKALLIO Kisakallion urheiluopisto sijaitsee Lohjalla. Vaikka tämä ripari ei ole urheilupainotteinen, tarjoaa se kuitenkin omatoimiseen liikuntaan hyvät mahdollisuudet. KIVISAARI Kivisaari sijaitsee Itä-Helsingin saaristossa. Saaressa on kolme majoitusrakennusta, kaunis päärakennus sekä rantakappeli. Peseytyminen tapahtuu rantasaunalla ja saaressa on ulkovessat. KORPIRAUHA Korpirauha on Siuntiossa sijaitseva iso leirikeskus. Sisätiloissa on mahdollisuus pelata mm. biljardia ja pingistä. Majoitus neljän hengen huoneissa. KUGGOM Kuggom on viihtyisä perinnekeskus Loviisan luonnonkauniissa maalaisympäristössä. Majoitus kahden hengen huoneissa. Uiminen on mahdollista, jos tehdään päiväretki Loviisaan. LOHIRANTA Lohirannan leirikeskus sijaitsee Lohjalla. Majoittuminen 4-5 hengen huoneissa, joiden yhteydessä on vessat ja suihkut. PORKKALA Porkkala sijaitsee Kirkkonummella meren rannalla luonnonkauniissa ympäristössä. Majoitus on 4-5 hengen mökeissä

7 LEIRIRIPPIKOULUT MUU SUOMI 2 AHOLANSAARI Aholansaari on Tahkovuoren kupeessa sijaitseva leirikeskus. Majoitusrakennus Sepänpajan huoneiden yhteydessä on vessat ja suihkut. 3 HUIKON KARTANO Huikon kartano sijaitsee Toivakassa kauniissa järvimaisemassa PIISPALA (urheilupainotteinen ripari) Urheilupainotteinen rippikoulu pidetään Piispalassa Keski-Suomen Kannonkoskella. Leirin aikana on viisi ohjattua liikuntatuokiota sekä omatoimista liikuntaa. RAUTAVAARA Metsäkartano on Pohjois-Savon Rautavaaralla sijaitseva leirikeskus. Majoitusrakennuksissa on 3-4 hengen huoneet, joissa on vessat ja suihkut. TUUSJÄRVEN KARTANO Idyllinen Tuusjärven kartano sijaitsee järven rannalla Heinolassa. Majoittuminen 2-4 hengen huoneissa, joissa oma wc ja suihku. kartano-heinola.com. MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUJA JÄRJESTETÄÄN LEIRIKESKUKSISSA ERI PUOLILLA SUOMEA. MATKAT TEHDÄÄN TILAUSAJOBUSSEILLA. 7 VUONTISPIRTTI Vaellusrippikoulun ensimmäiset päivät vietetään Tunturihotelli Vuontispirtissä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemassa. MATKAN HINTA SISÄLTYY LEIRIMAKSUUN.

8 TALVEN RIPPIKO 1. LOHIRANTA 1 (VUODENVAIHDERIPARI) Ensimmäinen tapaaminen on maanantaina klo 17 Tapanilan kirkolla. Kaupunkipäivät ja 3.3. Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 4.3. klo 10 Viikin kirkossa. HINTA AHOLANSAARI (LASKETTELUPAINOTTEINEN RIPPIKOULU) Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Puistolan kirkossa. 250 HINTA + HISSILIPUT JA MAHDOLLISET VÄLINEVUOKRAT. Rippikoulun leirijakso pidetään Nilsiässä, Tahkovuoren rinteiden läheisyydessä, Aholansaaressa. Laskettelua on leirillä kolme kertaa. Hissiliput ja välinevuokrat eivät sisälly leirimaksuun, mutta ne maksetaan etukäteen ennen leiriä.

9 ULULEIRIT 3. LOHIRANTA 2 (TALVILOMARIPARI) Tämä ripari toteutetaan yhdessä Oulunkylän ja Pakilan seurakuntien kanssa. 140 HINTA Kaupunkipäivät 20.1.Tapanilan kirkolla ja 5.5. Pakilan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 6.5. klo 14 Pakilan kirkossa.

10 ESÄN RIPPIKO KESÄKUUN LEIRIT HEINÄKUUN LEIRIT 4. PORKKALA 1 Kaupunkipäivät 4.6. ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Malmin kirkossa. 5. RAUTAVAARA 1 Kaupunkipäivät 4.6. ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Pihlajamäen kirkossa. 6. TUUSJÄRVEN KARTANO Kaupunkipäivät 4.6. ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Viikin kirkossa. 7. KISAKALLIO Kaupunkipäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 1.7. klo 10 Viikin kirkossa. Vaikka tämä ripari ei ole urheilupainotteinen, tarjoaa se kuitenkin omatoimiseen liikuntaan hyvät mahdollisuudet. 8. LOHIRANTA 3 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 1.7. klo 10 Puistolan kirkossa. 9. RAUTAVAARA 2 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 1.7. klo 14 Puistolan kirkossa. 10. KORPIRAUHA Kaupunkipäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 1.7. klo 14 Viikin kirkossa. 11. LOHIRANTA 4 Kaupunkipäivät ja 5.7. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 8.7. klo 10 Pihlajamäen kirkossa. 12. HUIKON KARTANO 1 Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja 6.7. Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 8.7. klo 10 Malmin kirkossa. 13. KUGGOM 1 Kaupunkipäivät ja 6.7. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 8.7. klo 14 Pihlajamäen kirkossa. 14. LOHIRANTA 5 Kaupunkipäivät 2.7. ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Viikin kirkossa KIVISAARI 1 Kaupunkipäivät 3.7. ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Viikin kirkossa. 16. KUGGOM 2 (TAIDEPAINOTTEINEN RIPARI) Kaupunkipäivät 3.7. ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Puistolan kirkossa. Taidepainotteisessa rippikoulussa työstetään rippikoulun teemoja ryhmän toiveiden mukaan draaman, musiikin, kuvataiteen tai luovan kirjoittamisen keinoin. Taidepainotteiseen rippikouluun osallistumiseen et tarvitse erityisosaamista, vain avoimen ja kiinnostuneen mielen.

11 ULULEIRIT HEINÄKUUN LEIRIT JATKUU... KAIKKI LEIRIT MAKSAVAT 140 PAITSI LEIRIT NRO 2, 22 JA 24 MAKSAVAT LOHIRANTA 6 Kaupunkipäivät 9.7. ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Pihlajamäen kirkossa. 18. PORKKALA 2 Kaupunkipäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Pihlajamäen kirkossa. 19. HUIKON KARTANO 2 Kaupunkipäivät 9.7. Tapanilan kirkolla ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Malmin kirkossa. 20. KIVISAARI 2 Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Malmin kirkossa. 21. KUGGOM 3 Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Malmin kirkossa. 22. PIISPALA (URHEILUPAINOTTEINEN RIPARI) Kaupunkipäivät ja 2.8. Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 5.8. klo 10 Viikin kirkossa. HINTA VAELLUSRIPARI Harjoitusvaellus Nuuksiossa. Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja 9.8. Puistolan kirkolla. Leiri ja vaellus Konfirmaatio su klo 14 Puistolan kirkossa. HINTA 250 Vaellusrippikoulun kuuden päivän leirikeskusjakso pidetään Vuontispirtillä, ja viiden päivän vaellus on Hetta-Pallasreitillä. Vaellusrippikouluun tarvitset oman rinkan ja muut perusvaellusvarusteet. Ruoat ja ruoanvalmistusvälineet saat seurakunnasta. Teltta on mahdollista lainata seurakunnasta. Vaellusriparille osallistumisen edellytyksenä on hyvä peruskunto ja terveys. 25. KELLOKOSKI Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Puistolan kirkossa.

12 TÄRKEÄÄ TIETOA VANHEMMILLE VANHEMPAINILLAT JA -VARTIT Kaikkien rippikoulujen yhteydessä järjestetään ryhmäkohtaisia vanhempainiltoja, joissa keskustellaan rippikouluun liittyvistä kysymyksistä. Pidämme ryhmäkohtaisesti myös vanhempainvartteja, joissa työntekijät tapaavat nuoren vanhemman / huoltajan henkilökohtaisesti. Ryhmän vetäjät tiedottavat vanhempaintapaamisen ajankohdasta. Tahdomme tukea teitä vanhempia nuorenne kasvattajina. Kutsumme lämpimästi kaikki rippikoululaisten vanhemmat ja huoltajat kevään 2018 aikana Tapanilan kirkolla järjestettävään kasvattajailtaan. Illassa on kasvatuksen asiantuntija alustamassa nuorten kasvuun liittyvästä aiheesta. Kasvattajaillasta lähetetään teille vielä erikseen kutsu. LEIRIMAKSUT JA MAKSUAVUSTUKSET Tavalliset rippikoululeirit maksavat 140 ja urheilupainotteiset (laskettelu, vaellus, Piispala) 250. Leiristä lähetetään maksulinkki maksajan sähköpostiin. Mikäli samasta perheestä tulee useampi nuori rippikouluun saman vuoden aikana, saa toinen / yksi nuorista rippikoulun puoleen hintaan. Sisaralennuksen saa soittamalla rippikoulupäivystykseen. Rippikoulumaksuun voi hakea maksuavustusta, mikäli perheen taloudellinen tilanne on vaikea. Maksuavustuslomakkeen saa soittamalla rippikoulupäivystykseen. ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVAT NUORET Rippikoulun käyminen voi toisinaan olla haastavaa monesta eri syystä. Leirille lähteminen edellyttää sitä, että nuori pystyy sitoutumaan leirin sääntöihin ja päiväohjelmaan sekä yöpymään kodin ulkopuolella. Mikäli nuorella on esimerkiksi voimakasta rajattomuutta tai huomattavaa sosiaalista arkuutta, suosittelemme cityrippikoulua leirin sijasta. On erittäin tärkeää kirjata jo ilmoittautumislomakkeeseen nuoren elämäntilanteen ja terveydentilan kannalta sellaiset asiat, jotka työntekijöiden olisi hyvä huomioida rippikoulun toteutuksessa. Pyydämme kertomaan mahdollisista allergioista, liikuntaesteisyydestä, oppimisvaikeuksista sekä mielenterveyteen liittyvistä seikoista, kuten masennuksesta ja syömishäiriöistä. Myös ongelmat nukkumisen tai keskittymisen kanssa, erityiskoulu tai pienryhmäopetus ovat asioita, joista pyydämme kertomaan. Työntekijöiden on tärkeää tietää myös, jos nuoren terveydentilassa tapahtuu muutoksia ilmoittautumisen jälkeen. Nuoren erityistarpeista voi keskustella luottamuksella ottamalla yhteyttä rippikoulupäivystykseen. Kehitysvammaisten rippikouluista saatte lisätietoja vammaistyön papilta: Heli Ojalehto, / heli.ojalehto@evl.fi

13 EHTOOLLINEN RIPPIKOULUSSA SINUN PUOLESTASI ANNETTU JA VUODATETTU = Rippikoulussa moni opiskeltava asia on kristillistä elämää käytännön ja elämyksellisyyden tasolla. Ehtoollinen, Kristuksen ruumis ja veri, kristittyjen yhteinen ateria, on näistä asioista ehkä merkittävin. Ajattelemme, että ehtoollisella käyminen on osa ehtoollisopetusta. Näin ollen se valmistaa nuorta myös konfirmaatioon ja siellä nautittavaan ehtoolliseen. Kutsumme nuoria osallistumaan ehtoolliselle jo rippikoulun aikana, jotta ehtoollisella käymisestä voisi tulla luonnollinen osa nuorenkin hengellistä elämää. Ehtoollisella käyminen rippikouluaikana on mahdollista seurakuntamme jumalanpalveluksissa yhdessä nuoren rippikoulun ohjaajien kanssa ja aina vapaaehtoista. JÄRJESTÖ- JA HARRASTERIPPIKOULUT Monet kristilliset järjestöt ja urheiluseurat järjestävät evankelisluterilaisen kirkon rippikouluja. Osallistuessasi järjestön tai seuran rippikouluun, tutustut kuitenkin kevään aikana oman kotiseurakuntasi toimintaan. Ilmoittaudu pikimmiten kotiseurakuntaan tutustumisjaksolle osoitteessa helsinginseurakunnat.fi/malmi -> toiminta -> rippikoulu.

14 ILMOITTAUTUMISOHJEITA Ilmoittautuminen on auki netissä helsinginseurakunnat.fi/malmi -> toiminta -> rippikoulu Järjestämme to klo Tapanilan kirkolla (Veljestentie 6) info- ja ilmoittautumisillan. Voit halutessasi tulla vanhempasi kanssa tai itseksesi iltaan kyselemään rippikoulusta, keskustelemaan sinulle sopivasta rippikouluvaihtoehdosta ja ilmoittautumaan paikan päällä rippikouluun. Huom! Tämä ei ole varsinainen vanhempainilta, vaan mahdollisuus kysellä ja keskustella henkilökohtaisesti rippikouluun liittyvistä asioista. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Rippikoulun yhteydessä useimmiten liitytään kirkkoon, mutta on mahdollista käydä pelkkä rippikoulukin. Konfirmoiminen edellyttää, että nuori liittyy kirkkoon ja hänet kastetaan, mikäli häntä ei ole kastettu jo aiemmin. Malmin seurakunnan rippikouluihin otetaan ensisijaisesti Malmin seurakunnan alueella asuvia nuoria. Muista seurakunnista hakevien nuorten tulee kirjoittaa lisätietoja -kohtaan perustelu, miksi haluaa Malmin seurakunnan rippikouluun. Jos imoittautuminen unohtuu, vapaita paikkoja voi tiedustella rippikoulupäivystyksestä. Myöhemmin ilmoittautuneiden kohdalla ei enää voida ottaa huomioon toiveita esim. leiripaikan suhteen eikä kaverikoodi ole enää voimassa. Rippikoulupäivystyksestä voit kysellä vapaita riparipaikkoja, perua rippikoulun tai pyytää maksuavustusta. Päivystys on perjantaisin klo numerossa (09) Päivystystä ei ole koulujen loma-aikoina. Voit myös meilata osoitteeseen: / seija.knuutila-loukonen@evl.fi

15 ILMOITTAUTUMISLOMAKE HENKILÖTUNNUS KOKONAISUUDESSAAN on välttämätöntä syöttää ilmoittautumislomakkeelle oikein. Täytä myös kaikki muut pakolliset, tähdellä merkityt kentät. OLE TARKKANA nimien ja osoitteiden oikeinkirjoituksen kanssa. Nämä tulostuvat kirjeisiin, ja virheellisten tietojen vuoksi riparipostit eivät löydä perille. KOTISEURAKUNTASI on Malmin seurakunta, mikäli sait tämän vihkosen postissa kotiisi. Jos et ole varma oletko kirkon jäsen tai mihin seurakuntaan kuulut, keskustele asiasta vanhempasi kanssa. ERITYISRUOKAVALIOT. Kirjoita tähän mahdolliset ruokarajoitteesi. Mikäli tilanne muuttuu ennen leiriä tai cityrippikoulua, kerro tästä rippikoulusi työntekijöille. TERVEYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT. Mikäli sinulla on esimerkiksi oppimisvaikeuksia tai terveyteen liittyviä asioita, joista työntekijöiden olisi hyvä tietää, kirjoita ne tähän kohtaan. Näin voimme tarjota sinulle mahdollisimman onnistuneen rippikoulukokemuksen. VÄHINTÄÄN 5 VAIHTOEHTOA. Malmin seurakunnassa on yli 600 rippikoululaista. Sen vuoksi on mahdollista, että et välttämättä mahdu ensimmäisiin toiveisiisi. Sinun tulee valita vähintään viisi sinulle sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Mikäli ilta- tai cityrippikoulu on ainoa mahdollinen vaihtoehto, mainitse siitä lisätiedoissa. HUOLTAJAN / MAKSAJAN TIEDOT. Tähän tulee mm. leirin maksajan / huoltajan henkilötunnus ja sähköposti, jotka ovat tärkeitä tietoja mahdollista laskutusta varten. Ole tarkkana, että tiedot tulevat oikein! ILMOITTAUDU. Kun olet kirjoittanut kaikki tiedot ja valinnut vähintään viisi rippikouluvaihtoehtoa, valitse jatka. Tarkista ilmoittautumiseen kirjaamasi tiedot. Jos jossain kohtaa on virhe, pääset muokkaamaan lomaketta valitsemalla muokkaa ilmoittautumista. Kun olet valmis, paina ilmoittaudu, jolloin näytölle tulee vahvistus ilmoittautumisesta. Saat myös sähköpostia antamaasi osoitteeseen. Jos ilmoitusta ei tule, ilmoittautumisesi ei jostain syystä onnistunut. Yritä kärsivällisesti uudelleen. KAVERIKOODI Kaverikoodilla voit hakea yhden tai kahden kaverisi kanssa samaan rippikouluun. Sopikaa, mille viidelle riparille haette ja mihin järjestykseen laitatte ne ilmoittautumislomakkeeseen. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa ilmoittautumisvahvistuksessa kaverikoodin. Kaveri(t) valitsee ilmoittautumislomakkeesta käytä kaverikoodia ja laittaa koodin avoimeen kenttään. Kaverikoodin käyttäminen varmistaa sen, että tulee valittua samat rippikoulut.

16 Ripari.fi -sivustolta löydät mm. tunnelmia ripareilta, riparipelejä ja videoita rippikouluista. Käy tsekkaamassa! LÄHETTÄJÄ: Malmin seurakunta, Rippikoulutyö

RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!

RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! RIPPIKOULUT 2019 RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut! Hyvä nuori! Tämä on kutsu

Lisätiedot

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut!

Lisätiedot

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2020

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2020 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2020 RI ON RIPA SSÄ ÄMÄ N EL A R S! KER EMU -KOK DU U ITTA O M L I.10. 1. 30 Hyvä nuori, tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta! Samalla se on kutsu sadoille

Lisätiedot

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ 1.-31.10.2016 RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 Kaikki rippikoulut sisältävät leirijaksojen lisäksi tapaamisia kaupungissa kevään 2017 aikana Korpirauhan talvirippikoulu

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2019 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA RIPARIT 2019 HERTTONIEMEN SEURAKUNTA Vain kerran elämässä! TERVETULOA RIPARILLE! Eräässä laulussa kysytään: Onksua koskaan heikottanu niin et sun mahanpohjas tuntuu? Elämä on jännä juttu. Välillä mennään

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Täytät ensi vuonna 15 vuotta. Se tarkoittaa sitä, että olet tervetullut riparille! Tässä kirjeessä on tietoa Oulunkylän seurakunnan rippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta.

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2018 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa. Rippikoulut 2017 Perinteiselle kesäriparille Niinirantaan? Retkiriparille melomaan? Päiväriparille, lasketteluriparille, riparille Viroon? Rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Ilmoittautuminen alkaa

Lisätiedot

Olet yksi niistä noin kolmestasadasta nuoresta, jotka Mikaelin seurakunta kutsuu rippikouluun tulevana vuonna. Voit käydä riparin vuonna 2012, jos olet syntynyt vuonna 1997 tai aikaisemmin. Tämä kutsu

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020

HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020 HERTTONIEMEN SEURAKUNNAN RIPARIT 2020 V A I N K E R R A N E L Ä M Ä S S Ä! T E R V E T U L O A R I P A R I L L E! Olet saattanut kuulla biisin, jossa lauletaan: Vaik askeleet on aamuisin viel tahmeita,

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään.

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään. Rippikoulut 2016 Vuonna 2016 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2001 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jos on aloittanut koulun 6-vuotiaana

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2020 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2020 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite kokonaan läpi yhdessä huoltajasi

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN RIPARI-INFO NURMIJÄRVEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2019 MIKSI RIPPIKOULUUN? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2019 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2017 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Ilmoittaudu 12. 31.10.2015 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Syntynyt vuonna 2001? R IPARI 2016 ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA www.espoonriparit.fi 1 2 RIPPIKOULUUN Rippikoulun voi käydä vain kerran elämässä.

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN 2019 HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille nurmijärveläisille ensi vuonna 15

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2018 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2015 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

#ripari2020. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

#ripari2020. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa Rippikoulut 2020 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI!

HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille 15 vuotta täyttäville nurmijärveläisille kirkon jäsenille. Tästä

Lisätiedot

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun Mäntyharjun seurakunta 2017-2018 Tervetuloa rippikouluun Tervetuloa rippikouluun 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin. Joka vuosi

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia.

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia. 0 2 20 Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia. Mikä sinulle on tärkeää? Tule rippikouluun ja ota selvää! Rippikoulussa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä: mikä sinulle

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2017 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa Rippikoulut 2019 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

Ripari vuoden paras juttu!

Ripari vuoden paras juttu! Ripari vuoden paras juttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2015 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2018 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Syntynyt vuonna 2002? Ilmoittaudu 10. 31.10. www.espoonriparit.fi www.espoonriparit.fi #ripari2017 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO1 Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2016 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

Ilmoittaudu Rippikoulu

Ilmoittaudu Rippikoulu Ilmoittaudu 9. 14.9. Rippikoulu 2017 1 Sinä olet vapaa. RIPPIKOULU ELÄMÄÄ VARTEN Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2019 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Tervetuloa rippikouluun Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

Kirkollinen vihkiminen Kummina toimiminen Itsenäisesti ehtoolliselle Äänestäminen seurakuntavaaleissa 16v, ehdolle asettuminen 18v

Kirkollinen vihkiminen Kummina toimiminen Itsenäisesti ehtoolliselle Äänestäminen seurakuntavaaleissa 16v, ehdolle asettuminen 18v Rippikoulu-info Mitä rippikoulu on? - Rippikoulu on kasteopetusta ja siellä käsitellään rippikoulun opetussuunnitelman mukaisia aiheita, joita ovat elämän, uskon ja rukouksen kysymykset - Juuret yli 2000

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Mitä rippikoulu on? Rippikoulu on kasteopetusta Nykyään puolen vuoden mittainen, 80 tuntia Sis. Seurakuntayhteysjakso, leirijakso, konfirmaatio Seurakunnan toimintaan osallistumista

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! On tullut aika ilmoittautua riparille ja päästä pohtimaan kristinuskon salaisuutta muiden kanssa. Hyppää rohkeasti mukaan seikkailuun! Sait tämän kutsun, koska täytät ensi vuonna

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan Tuusulan RIPPIKOULUT 2016 seurakunnan Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Vuonna 2001 syntyneet nuoret käyvät rippikoulun vuonna 2016. Tämä esite lähetetään

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut 2017 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Aloitustapahtuma 14.1. Kaikille rippikouluryhmille yhteinen Tutustumista omaan ryhmään, käytännön asioita Tutustumista namikaan, rippikouluun ja hengelliseen musiikkiin Seurakuntayhteysjakso

Lisätiedot

PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020

PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020 PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Rippikoulu on uusi, puolenvuoden mittainen vaihe elämässä. Se on rajapyykki.

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2018 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018! Laukaan seurakunta tervetuloa 2018! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2020

Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2020 Raision seurakunnan rippikoulut vuodelle 2020 Tervetuloa rippikouluun! Rippikouluun saat tulla sellaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse miettiä arvosanoja: rippikoulutodistukseen ei tule numeroita! Rippikoulussa

Lisätiedot

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt) seurakunta RIPPIKOULU -19 (04 synt) 1 Koulussa INFO 2 Rippikouluun tulevat Konfirmaatiovuonna 15 vuotias Poikkeuksia (luokkakaverit, ikäluokka) Alkujakso omassa, syventävä voi olla muualla => Kirkkojärjestys

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018 Tervetuloa Olarin seurakunnan Rippikouluun 2018 Minä olen suuri ihme Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Sinun

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA 2019-2022 Ke-Mu-Pe-rippikoulu SISÄLLYS: 1 1. Johdanto 2. Suuri ihme rippikoulusuunnitelma, rippikoulu ja isoset, rippikoulun ryhmäjako 3. Turvallisuus 4. Yhteydet huoltajiin

Lisätiedot

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta Riparit 2016 Porvoon suomalainen seurakunta kuva: Jussi Vierimaa kannen kuva: Sanna Krook Esitteen linnut: Anna Sarkama-Antila Tervetuloa riparille! Mikä on rippikoulu? Seurakunta järjestää rippikouluja

Lisätiedot

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Rippikoulu 2018 1 Tervetuloa rippikoulumatkalle! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2016 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2001 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Rippikoulu Kiipula

Rippikoulu Kiipula Rippikoulu Kiipula 3 8.-15.7.2019 Me ohjaajat toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun! Hienoa, että olet tulossa. Kevään ja kesän aikana pääsemme tutustumaan toisiimme, Raamattuun, kristillisen uskomme

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2020!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2020! Laukaan seurakunta tervetuloa 2020! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2020. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2019 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2018 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Tuusulan seurakunnan RIPPIKOULUT

Tuusulan seurakunnan RIPPIKOULUT Tuusulan seurakunnan RIPPIKOULUT 1 2020 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille Tuusulan seurakuntaan kuuluville ensi

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU Pielisensuun seurakunnassa 2019 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU KUTSU KOTIIN Millainen paikka on hyvä koti? Voisiko se olla sellainen, että kun astun sisään,

Lisätiedot

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia.

Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia. 0 2 20 Uusia kavereita, näkökulmia ja kokemuksia. Mikä sinulle on tärkeää? Tule rippikouluun ja ota selvää! Rippikoulussa sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä: mikä sinulle

Lisätiedot

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 Lue tämä vihko huolella läpi yhdessä huoltajiesi kanssa TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 RIPPIKOULU ON SINUA VARTEN. Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta,

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2018 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

Melontarippikoulu

Melontarippikoulu Melontarippikoulu 25.6.-2.7.2018 Tervetuloa rippikouluun! Me opettajat Jyri Hakala, Sari Vikström-Kivioja ja Mika Savolainen toivotamme sinut tervetulleeksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluun!

Lisätiedot

Ilmoittaudu riparille

Ilmoittaudu riparille Rippikoulu 2018 Leppävaaran seurakunnan rippileirit Sinulle, vuoden 2018 riparilainen Tervetuloa! Sinut on kutsuttu yhdessä yli 300 leppävaaralaisen ikätoverisi kanssa rippikouluun. Rippikoulu on seurakunnan

Lisätiedot

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua!

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua! Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Info Vuosikello Gallup Yleiskuvaukset rippileireistä Rippileirit 2015 Ilmoittautuminen Vanhemman näkökulma Yhteystiedot Kaste- ja lähetyskäsky 3 4 5

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen 044 733 5266 RYHMÄT JA OHJAAJAT Päiväkoulu (PK) Rippileiri 1 (RK1) Kirkkoherra Lauri Jäntti 040

Lisätiedot

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulutyö 2018 Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle,

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2019 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2016 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen Rippikoulu 2018 Tervetuloa rippikouluun! Kiitos, kun saan tässä olla. Kiitos, kun saan levähtää. Kiitos, kun saan voimaa, jolla opetella elämään. Nuorenseurakunnan veisu: Elämä on nyt. san. Pekka Simojoki

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

Melontarippikoulu

Melontarippikoulu Melontarippikoulu 24.6. - 1.7.2019 Tervetuloa rippikouluun! Me opettajat Jyri Hakala, Sari Vikström-Kivioja ja Mika Savolainen toivotamme sinut tervetulleeksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluun!

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2017 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2002 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2017 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kukavoitullarippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot