RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!"

Transkriptio

1 RIPPIKOULUT 2019

2 RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut! Hyvä nuori! Tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta! Sama kutsu lähetetään myös sadoille muille ikätovereillesi, jotka Malmin seurakunnan alueella käyvät rippikoulutielle yhtä aikaa kanssasi. Oma ripari on once in a lifetime kokemus ja ainutlaatuinen juttu matkalla kohti aikuisuutta. Rippikoulu on hieno mahdollisuus pohtia isoja kysymyksiä omaan elämään liittyen: Kuka minä olen? Mikä on minulle tärkeää? Kuka onkaan kristinuskon Jumala? Mitä itse ajattelen uskonkysymyksistä? Näitä ja monia muita asioita sinut kutsutaan pohtimaan ja elämään todeksi yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa pääset myös pohtimaan ihmissuhteita ja niiden merkitystä sekä tutustumaan uusiin riparikavereihin. RIPPIKOULUTYÖN YHTEYSTIEDOT Päivystys perjantaisin kouluaikana klo puh. (09) Sinä olet meille tärkeä ja me seurakunnan työntekijät teemme parhaamme rippikoulusi onnistumiseksi. Hieno rippikoulu syntyy yhdessä tekemisen, yhteisen sitoutumisen, avoimen mielen ja omien oivallusten kautta. Toivomme rippikoulun olevan sinulle matka, josta kannat mukanasi arvokkaita kokemuksia läpi koko elämän. Heittäytymällä rohkeasti mukaan saat rippikoulusta paljon irti. Toivomme, että rippikoulu on sinulle turvallinen paikka pohtia elämän suuria kysymyksiä, ihmetellä ja kysyä, etsiä ja löytää. Lähde siis avoimin mielin katsomaan, mitä ripari tuo tullessaan! Antoisaa rippikouluaikaa sinulle toivottavat:

3 MITÄ RIPARILLA TAPAHTUU? TALVI 2018 LOKAKUU / 2018 ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN Ilmoittautuminen tapahtuu netissä osoitteen helsinginseurakunnat.fi/malmi kautta. Ilmoittautuminen on auki Tarkemmat ohjeet ilmoittautumista varten löydät esitteen viimeisiltä sivuilta. MARRAS-JOULUKUU / 2018 SAAT SÄHKÖPOSTILLA TIEDON RYHMÄVALINNASTA Marraskuun puolivälissä saat sähköpostin, missä kerrotaan mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Mikäli haluat tiedon kirjeitse, ole yhteydessä rippikoulupäivystykseen. Joulukuussa voit käydä Tapanilan kirkon (Veljestentie 6) ikkunasta katsomassa muiden samassa ryhmässä olevien nimet. Jos et halua nimeäsi näkyviin julkisiin listoihin, mainitse kiellosta ilmoittautumislomakkeen kohdassa lisätietoja. TAMMI-MAALISKUU ENSIMMÄINEN TAPAAMINEN OMAN RYHMÄN KANSSA Ilta- ja talvirippikoulut alkavat joulu-tammikuussa. Kesän rippikouluryhmien ensimmäiset tapaamiset ovat tammi-maaliskuussa. Ensimmäisessä tapaamisessa tapaat oman riparisi ohjaajat, muut ryhmäläisesi ja saat tärkeää tietoa mm. kevään aikatauluista. Osallistumalla ensimmäiseen tapaamiseen varmistat paikkasi rippikouluryhmässä. Rippikoulu on puolen vuoden matka, joka alkaa ilmoittautumisella lokakuussa ja huipentuu konfirmaatioon. Näiden väliin mahtuu monia mukavia juttuja riparikavereiden kanssa. Tässä on hahmoteltuna rippikoulun kulku, jotta tiedät mikä sinua odottaa ja mitä sinulta odotetaan. KEVÄT 2019 SEURAKUNNAN TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN Kevään aikana tutustutaan ripariryhmän kanssa seurakunnan toimintaan. Nämä kevään tapaamiset ovat olennainen osa rippikoulua ja niihin osallistuminen on edellytys riparin käymiselle. KESÄ 2019 LEIRIEN KAUPUNKIPÄIVÄT Leiririppikouluihin kuuluu kaksi kaupunkipäivää, joista toinen on ennen leiriä ja toinen leirin jälkeen. Näissä päivissä tutustutaan, käydään läpi leiriin liittyviä asioita ja valmistaudutaan konfirmaatioon. Kaupunkipäivät ovat tärkeä osa rippikoulua ja kaikki osallistuvat niihin. LEIRI Valtaosa rippileireistä on kesällä. Leirillä pohdiskellaan elämää ja kristinuskoa, lauletaan, syödään, leikitään, pelaillaan, saunotaan ja tehdään paljon muuta mukavaa. Leirillä on mukana riparilaisten ja ohjaajien lisäksi isosia. KONFIRMAATIO Rippikoulu huipentuu konfirmaatiomessuun. Tämä on sinun tärkeä juhlasi, ja sitä valmistellaan yhdessä rippikoulun aikana. Konfirmaatiossa sinut siunataan, puolestasi rukoillaan ja vietetään yhdessä ehtoollista. SYYSKUU Riparin jälkeen voit lähteä mukaan isostoimintaan ja siten päästä seuraavana kesänä isoseksi rippikouluun. Isostoiminnan lisäksi seurakunnassa on monenlaista muutakin kivaa nuorten toimintaa. Saat kesällä kirjeen, jossa sinut kutsutaan mukaan nuorten toimintaan.

4 MIKÄ RIPARI SOPII SINULLE? ILTARIPPIKOULU Iltarippikouluryhmä kokoontuu kevään ajan pääosin torstai-iltaisin klo Tapanilan kirkolla. Iltaripari alkaa Tapanilan kirkolla pidettävällä viikonlopun startilla ja Konfirmaatio on su 5.5. klo 10 Malmin kirkossa. TALVIRIPARIT 1. LOHIRANTA 1 (VUODENVAIHDERIPARI) Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja 2.3. Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 3.3. klo 10 Puistolan kirkossa. 140 ERITYISRIPARIT LÄHDE KOKEMAAN JOTAKIN AIVAN UUTTA! UUTUUKSINA VUONNA 2019 PURJEHDUS- JA SASU-RIPARI! KAIKKI KESÄRIPARIT LISTATTUNA SEURAAVALLA AUKEAMALLA! CITYRIPPIKOULU Kesäkuussa pidetään cityriparit Tapanilan ja Viikin kirkoilla. Tapaamiset alkavat muiden riparien tavoin keväällä. Kesällä on riparia kahden viikon ajan maanantaista perjantaihin noin klo Kesän päivissä on tarjolla lämmin ruoka. Cityripari on ilmainen, mutta mahdollisten lähialueen retkien bussiliput nuoren tulee maksaa itse. Tapanilan kirkon cityripari on toiminnallisempi ryhmä. TAPANILAN KIRKKO KONFIRMAATIO KLO 14 MALMIN KIRKKO VIIKIN KIRKKO KONFIRMAATIO KLO 14 VIIKIN KIRKKO Cityrippikoulujen lisäksi järjestetään kesän/ syksyn aikana PIENRYHMÄRIPPIKOULU kaupungissa, mikäli siihen on tarvetta. Tästä ryhmästä ja siihen ilmoittautumisesta voi kysellä lisää rippikoulupappi Seijalta, AHOLANSAARI (LASKETTELUPAINOTTEINEN TALVILOMARIPARI) Kaupunkipäivät 9.2. ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Viikin kirkossa. Rippikoulun leirijakso pidetään Nilsiässä, Tahkovuoren rinteiden läheisyydessä, Aholansaaressa. Laskettelua on leirillä kolmena päivänä. Hissiliput ja väline- vuokrat eivät sisälly leirimaksuun, mutta ne maksetaan etukäteen ennen leiriä. 3. LOHIRANTA 2 (TALVILOMARIPARI) Kaupunkipäivät 2.2. Pakilan Hyvän Paimenen kirkolla ja 4.5. Oulunkylän kirkolla. Leiri Konfirmaatio 5.5. klo 10 Oulunkylän kirkossa HISSILIPUT JA MAHDOLLISET VÄLINEVUOKRAT. Tämä ripari toteutetaan yhdessä Oulunkylän ja Pakilan seurakuntien kanssa. MINÄ OLEN TAIDE AHOLANSAAREN LASKETTELUPAINOTTEINEN RIPARI (NRO 2) on Tahkon talvisissa maisemissa. Tällä leirillä on riparia ja laskettelua sopivassa suhteessa. Katso edellinen sivu. PURJEHDUSRIPARILLA (NRO 12) pääset näkemään palan kaunista Turun saaristoa ja perehtymään purjehduksen saloihin. TAIDEPAINOTTEISESSA RIPPIKOULUSSA (NRO 13) pääset toteuttamaan luovuuttasi mm. musiikin ja kuvataiteen keinoin. VAELLUSRIPARILLA (NRO 19) matkataan Lapin upeaan erämaahan Enontekiölle. Viiden päivän vaelluksen aikana kuljetaan rinkat selässä yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä,55 kilometrin Hetta-Pallas. SASU-RIPARILLA (NRO 22) sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ikätovereihin Saksasta. Luvassa siis kansainvälistä meininkiä.

5 KESÄN RIPPIKOULULEIRIT KESÄKUUN LEIRIT KESÄKUUN 4. PORKKALA LEIRIT Kaupunkipäivät 3.6. ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Malmin kirkossa. 5. TUUSJÄRVI 1 Kaupunkipäivät 3.6. Pihlajamäen kirkolla ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Viikin kirkossa. 6. KELLOKOSKI 1 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Puistolan kirkossa. 7. TUUSJÄRVI 2 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Puistolan kirkossa. 8. RAUTAVAARA Kaupunkipäivät ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Malmin kirkossa. 9. KORPIRAUHA 1 Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Malmin kirkossa. 10. KUGGOM 1 Kaupunkipäivät ja 3.7. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 7.7. klo 14 Pihlajamäen kirkossa. 11. LOHIRANTA 3 Kaupunkipäivät ja 5.7. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 7.7. klo 10 Pihlajamäen kirkossa. HEINÄ- JA ELOKUUN LEIRIT 12. PURJEHDUSRIPARI Kaupunkipäivät 27.6., ja Viikin kirkolla. Kaupunkipäiviä on tässä rippikoulussa kolme, koska leiri on yhden vuorokauden lyhyempi. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Viikin kirkossa. 13. KUGGOM 2 (TAIDEPAINOTTEINEN RIPARI) Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Puistolan kirkossa. Taidepainotteisessa rippikoulussa työstetään rippikoulun teemoja ryhmän toiveiden mukaan draaman, musiikin, kuvataiteen tai luovan kirjoittamisen keinoin. Taidepainotteiseen rippikouluun osallistumiseen et tarvitse erityisosaamista, vain avoimen ja kiinnostuneen mielen. 14. KELLOKOSKI 2 Kaupunkipäivät 1.7. ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Viikin kirkossa. 15. HUIKON KARTANO 1 Kaupunkipäivät 4.7. ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 14 Pihlajamäen kirkossa. 16. KORPIRAUHA 2 Kaupunkipäivät 8.7. ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Pihlajamäen kirkossa. 17. HUIKON KARTANO 2 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 14 Puistolan kirkossa. 18. KELLOKOSKI 3 Kaupunkipäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio su klo 10 Puistolan kirkossa. 19. VAELLUSRIPARI Harjoitusvaellus Nuuksiossa. Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja 5.8. Viikin kirkolla. Leiri ja vaellus Konfirmaatio su klo 10 Viikin kirkossa. Vaellusrippikoulu toteutuu, mikäli osallistujia on riittävästi. Vaellusrippikoulun viiden päivän leirikeskusjakso pidetään Vuontispirtillä, ja viiden päivän vaellus on Hetta-Pallasreitillä. Vaellusrippikouluun tarvitset oman rinkan ja muut perusvaellusvarusteet. Ruoat ja ruoanvalmistusvälineet saat seurakunnasta. Teltta on mahdollista lainata seurakunnasta. Vaellusriparille osallistumisen edellytyksenä on hyvä peruskunto ja terveys. 20. TUUSJÄRVI 3 Kaupunkipäivät ja 2.8. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 4.8. klo 12 Pihlajamäen kirkossa. KAIKKI LEIRIT MAKSAVAT 140, PAITSI LEIRIT NRO #12 JA #19 MAKSAVAT KELLOKOSKI 4 Kaupunkipäivät Tapanilan kirkolla ja 2.8. Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio su 4.8. klo 10 Malmin kirkossa. 22. KORPIRAUHA 3 (SAKSALAIS-SUOMALAINEN RIPARI) Kaupunkipäivät 18.5 ja Tapanilan kirkolla Leiri Konfirmaatio 4.8. klo 14 Malmin kirkossa. Saksasta ja saksan kielisistä maista tulee tälle leirille suomalais-saksalaisia nuoria kokemaan riparin yhdessä Malmin seurakunnan nuorten kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus saada uusia ystäviä Suomesta ja muualta Euroopasta. Osallistuminen tälle riparille ei edellytä saksan kielen osaamista. Opetusryhmiä on sekä suomen että saksan kielellä. Ryhmän koko on suurempi kuin muilla leireillä. Leiri päättyy konfirmaatiojuhlaan Malmin kirkossa.

6 LEIRIRIPPIKOULUT ETELÄ-SUOMI 1 LEIRIRIPPIKOULUT MUU SUOMI KELLOKOSKI Kellokosken juhlatalo sijaitsee Tuusulassa. Majoittuminen 2-3 hengen huoneissa, joiden yhteydessä on suihkut ja vessat. 6 2 AHOLANSAARI Aholansaari on Tahkovuoren kupeessa sijaitseva leirikeskus. Majoitus Sepänpajassa viiden hengen huoneissa, joiden yhteydessä on vessat ja suihkut. KORPIRAUHA Korpirauha on Siuntiossa Syvälammen rannalla sijaitseva iso leirikeskus. Majoitus neljän hengen huoneissa. KUGGOM Kuggom on viihtyisä kuivan maan perinnekeskus Loviisan luonnonkauniissa maalaisympäristössä. Majoittuminen 2-5 hengen huoneissa. LOHIRANTA Lohirannan leirikeskus sijaitsee Lohjalla Lehmijärven rannalla. Majoittuminen 4-5 hengen huoneissa, joiden yhteydessä on vessat ja suihkut. PORKKALA Porkkala sijaitsee Kirkkonummella meren rannalla luonnonkauniissa ympäristössä. Majoitus on 4-5 hengen mökeissä. PURJELAIVA INGA-LILL Seitsemän päivän purjehdus tehdään 1948 valmistuneella purjelaiva Inga-Lillillä Turun saaristossa HUIKON KARTANO Huikon kartano sijaitsee Toivakassa kauniissa järvimaisemassa. Majoitus 2-4 hengen huoneissa. TUUSJÄRVI Idyllinen Tuusjärven kartano sijaitsee järven rannalla Heinolassa. Majoittuminen 2-4 hengen huoneissa, joiden yhteydessä suihkut ja vessat. RAUTAVAARA Metsäkartano on Pohjois-Savon Rautavaaralla sijaitseva leirikeskus. Majoitusrakennuksissa on 3-4 hengen huoneet, joissa on vessat ja suihkut. VUONTISPIRTTI Vaellusrippikoulun ensimmäiset päivät vietetään Tunturihotelli Vuontispirtissä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemassa. MATKAT RIPARILLE TEHDÄÄN TILAUSAJOBUSSEILLA. MATKAN HINTA SISÄLTYY LEIRIMAKSUUN.

7 TÄRKEÄÄ TIETOA VANHEMMILLE RIPPIKOULUJEN INFOILTA Lokakuussa pidetään kaksi infoiltaa, joihin ovat tervetulleita nuoret ja vanhemmat. Illassa kerrotaan rippikouluvaihtoehdoista ja leiripaikoista. Mikäli ilmoittautuminen internetin kautta on hankalaa, voi näissä illoissa ilmoittautua rippikouluun paikan päällä. Illat ovat klo 18 Malmin kirkolla, Kunnantie 1 ja klo 18 Viikin kirkolla, Agronominkatu 5. VANHEMPAINILLAT JA -VARTIT Kaikkien rippikoulujen yhteydessä järjestetään ryhmäkohtaisia vanhempainiltoja, joissa keskustellaan rippikouluun liittyvistä kysymyksistä. Pidämme ryhmäkohtaisesti myös vanhempainvartteja, joissa työntekijät tapaavat nuoren vanhemman / huoltajan henkilökohtaisesti. Ryhmän vetäjät tiedottavat vanhempaintapaamisten ajankohdista. Tahdomme tukea teitä vanhempia nuorenne kasvattajina. Kutsumme teidät kaikki rippikoululaisten vanhemmat ja huoltajat lämpimästi tervetulleeksi 5.2. klo 18 olevaan kasvattajailtaan, joka pidetään Malmin kirkossa (Kunnantie 1). Illan puhujana perhetyön asiantuntija Minna Tuominen. Kasvattajaillasta ja illan tarkemmasta aiheesta lähetetään teille vielä kutsu sähköpostilla. LEIRIMAKSUT JA MAKSUAVUSTUKSET Tavalliset rippikoululeirit maksavat 140. Laskettelu-, vaellus-, purjehdusripari maksavat 250. Leiristä lähetetään maksulinkki maksajan sähköpostiin. Mikäli samasta perheestä tulee useampi nuori rippikouluun saman vuoden aikana, saa toinen / yksi nuorista rippikoulun puoleen hintaan. Sisaralennuksen saa soittamalla rippikoulupäivystykseen. Rippikoulumaksuun voi hakea maksuavustusta, mikäli perheen taloudellinen tilanne on vaikea. Maksuavustuslomakkeen saa soittamalla rippikoulupäivystykseen. Rippikoulupäivystyksen numero on , pe klo NUOREN ERITYISTARPEET RIPPIKOULUSSA Rippikoulun käyminen voi toisinaan olla haastavaa monesta eri syystä. Leirille lähteminen edellyttää sitä, että nuori pystyy sitoutumaan leirin sääntöihin ja päiväohjelmaan sekä yöpymään kodin ulkopuolella. Mikäli nuorella on esimerkiksi voimakasta rajattomuutta tai keskittymisvaikeutta, tai huomattavaa sosiaalista arkuutta, suosittelemme city-, ilta- tai mahdollista pienryhmärippikoulua leirin sijasta. Rippikoulun voi suorittaa myös yksityisrippikouluna, mikäli muut vaihtoehdot eivät ole mahdollisia. Lisätietoja rippikoulupappi Seijalta Rippikoulun työntekijöillä ei ole lääkkeidenjako-oikeutta. Tämän vuoksi nuoren tulee huolehtia itse mahdollisten reseptilääkkeiden ottamisesta. Mikäli se ei ole mahdollista, tulee olla yhteydessä rippikoulupäivystykseen. On erittäin tärkeää kirjata jo ilmoittautumislomakkeeseen nuoren elämäntilanteen ja terveydentilan kannalta sellaiset asiat, jotka työntekijöiden olisi hyvä huomioida rippikoulun toteutuksessa. Pyydämme kertomaan mahdollisista allergioista, liikuntaesteisyydestä, oppimisvaikeuksista sekä mielenterveyteen liittyvistä seikoista, kuten masennuksesta ja syömishäiriöistä. Myös ongelmat nukkumisen tai keskittymisen kanssa, erityiskoulu tai pienryhmäopetus ovat asioita, joista toivomme kerrottavan. Työntekijöiden on tärkeää tietää myös, jos nuoren terveydentilassa tapahtuu muutoksia ilmoittautumisen jälkeen. Nuoren erityistarpeista voi keskustella luottamuksella ottamalla yhteyttä rippikoulupäivystykseen. Kehitysvammaisten rippikouluista saatte lisätietoja vammaistyön papilta: Heli Ojalehto, / EHTOOLLINEN RIPPIKOULUSSA - SINUN PUOLESTASI ANNETTU JA VUODATETTU Rippikoulussa moni opiskeltava asia on kristillistä elämää käytännön ja elämyksellisyyden tasolla. Ehtoollinen, Kristuksen ruumis ja veri, kristittyjen yhteinen ateria, on näistä asioista ehkä merkittävin. Ajattelemme, että ehtoollisella käyminen on osa ehtoollisopetusta. Näin ollen se valmistaa nuorta myös konfirmaatioon ja siellä vietettävään ehtoolliseen. Kutsumme nuoria osallistumaan ehtoolliselle jo rippikoulun aikana yhdessä rippikoulun ohjaajien ja ryhmän kanssa. Ehtoolliselle osallistuminen on aina vapaaehtoista. JÄRJESTÖ- JA HARRASTE- RIPPIKOULUT Monet kristilliset järjestöt ja urheiluseurat järjestävät evankelis-luterilaisen kirkon rippikouluja. Osallistuessasi järjestön tai seuran rippikouluun, tutustut kuitenkin kevään aikana oman kotiseurakuntasi toimintaan. Ilmoittaudu pikimmiten kotiseurakuntaan tutustumisjaksolle osoitteessa helsinginseurakunnat.fi/ malmi palvelut ja yhteystiedot -> rippikoulu

8 ILMOITTAUTUMISOHJEITA ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI NETISSÄ HELSINGINSEURAKUNNAT.FI/MALMI ILMOITTAUTUMISLOMAKE RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN ALKAA KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN JA SALASANAN LUOMISELLA REKISTERÖIDY TÄSTÄ KOHDASTA. TÄHÄN KOHTAAN KIRJATAAN MYÖS NIMI JA OSOITE. Riparin voi käydä, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Rippikoulun yhteydessä useimmiten liitytään kirkkoon, mutta on mahdollista käydä pelkkä rippikoulukin. Konfirmoiminen edellyttää, että nuori liittyy kirkkoon ja hänet kastetaan, mikäli häntä ei ole kastettu jo aiemmin. Malmin seurakunnan ripareille otetaan ensisijaisesti Malmin seurakunnan alueella asuvia nuoria. Muista seurakunnista hakevien nuorten tulee kirjoittaa muuta tietoa -kohtaan perustelu, miksi haluaa Malmin seurakunnan rippikouluun. Jos ilmoittautuminen unohtuu, vapaita paikkoja voi tiedustella rippikoulupäivystyksestä. Myöhemmin ilmoittautuneiden kohdalla ei enää voida ottaa huomioon toiveita esim. leiripaikan suhteen eikä kaverikoodi ole enää voimassa. Rippikoulupäivystyksestä voit kysellä vapaita riparipaikkoja, perua rippikoulun tai pyytää maksuavustusta. Päivystys on perjantaisin klo numerossa (09) Päivystystä ei ole koulujen loma-aikoina. Voit myös meilata osoitteeseen: tai HENKILÖTUNNUKSET on välttämätöntä syöttää ilmoittautumislomakkeelle oikein. Ilmoittautumiseen tarvitaan sekä ilmoittautujan että huoltajan henkilötunnukset. OLE TARKKANA nimien, posti- ja meiliosoitteiden oikeinkirjoituksen kanssa. Virheellisten tietojen vuoksi riparipostit eivät löydä perille. KOTISEURAKUNTASI on Malmin seurakunta, mikäli sait tämän vihkosen postissa kotiisi. Jos et ole varma, oletko kirkon jäsen tai mihin seurakuntaan kuulut, keskustele asiasta vanhempasi kanssa. ERITYISRUOKAVALIOT. Kirjoita tähän mahdolliset ruokarajoitteesi. Mikäli tilanne muuttuu ennen leiriä tai cityrippikoulua, kerro tästä rippikoulusi työntekijöille. TERVEYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT. Mikäli sinulla on esimerkiksi oppimisvaikeuksia tai terveyteen liittyviä asioita, joista työntekijöiden olisi hyvä tietää, kirjoita ne tähän kohtaan. Näin voimme tarjota sinulle mahdollisimman onnistuneen rippikoulukokemuksen. VÄHINTÄÄN 5 VAIHTOEHTOA. Malmin seurakunnassa on yli 500 rippikoululaista. Sen vuoksi on mahdollista, että et välttämättä saa paikkaa ensimmäisistä toiveistasi. Sinun tulee valita vähintään viisi sinulle sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Mikäli ilta- tai cityrippikoulu on ainoa mahdollinen vaihtoehto, mainitse siitä lisätiedoissa. HUOLTAJAN TIEDOT. Huoltajan sähköpostiin lähetetään lasku leiristä. Tarkista erityisesti, että huoltajan henkilötunnus sekä sähköpostiosoite ovat oikein! KAVERIKOODI Kaverikoodilla voit hakea yhden tai kahden kaverisi kanssa samaan rippikouluun. Sopikaa, mille viidelle riparille haette ja mihin järjestykseen laitatte ne ilmoittautumislomakkeeseen. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa ilmoittautumisvahvistuksessa kaverikoodin. Kaveri(t) valitsee ilmoittautumislomakkeesta käytä kaverikoodia ja laittaa koodin avoimeen kenttään. Kaverikoodin käyttäminen varmistaa sen, että valituksi tulee samat rippikoulut. ILMOITTAUTUMISEN LÄHETTÄMINEN. Seuraa ilmoittautumisen välilehtiä ja etene sivu kerrallaan. Tarkista ilmoittautumiseen kirjaamasi tiedot esikatselusivulla. Jos jossain kohtaa on virhe, pääset muokkaamaan lomaketta. Kun olet valmis, lähetä lomake. Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta. Jos ilmoitusta ei tule, ilmoittautumisesi ei jostain syystä onnistunut. Yritä kärsivällisesti uudelleen. Voit tarkistaa ilmoittautumistietosi myös omilla tunnuksillasi järjestelmästä.

9 LÄHETTÄJÄ: Malmin seurakunta Rippikoulutyö Kunnantie Helsinki Ripari.fi -sivustolta löydät mm. tunnelmia ripareilta, riparipelejä ja videoita rippikouluista. Käy tsekkaamassa!

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta - ja sadoille muille ikätovereillesi, jotka Malmin seurakunnan alueella

Lisätiedot

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut!

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2019 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ 1.-31.10.2016 RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 Kaikki rippikoulut sisältävät leirijaksojen lisäksi tapaamisia kaupungissa kevään 2017 aikana Korpirauhan talvirippikoulu

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA RIPARIT 2019 HERTTONIEMEN SEURAKUNTA Vain kerran elämässä! TERVETULOA RIPARILLE! Eräässä laulussa kysytään: Onksua koskaan heikottanu niin et sun mahanpohjas tuntuu? Elämä on jännä juttu. Välillä mennään

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Täytät ensi vuonna 15 vuotta. Se tarkoittaa sitä, että olet tervetullut riparille! Tässä kirjeessä on tietoa Oulunkylän seurakunnan rippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta.

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2018 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa. Rippikoulut 2017 Perinteiselle kesäriparille Niinirantaan? Retkiriparille melomaan? Päiväriparille, lasketteluriparille, riparille Viroon? Rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Ilmoittautuminen alkaa

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

Olet yksi niistä noin kolmestasadasta nuoresta, jotka Mikaelin seurakunta kutsuu rippikouluun tulevana vuonna. Voit käydä riparin vuonna 2012, jos olet syntynyt vuonna 1997 tai aikaisemmin. Tämä kutsu

Lisätiedot

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään.

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään. Rippikoulut 2016 Vuonna 2016 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2001 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jos on aloittanut koulun 6-vuotiaana

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN 2019 HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille nurmijärveläisille ensi vuonna 15

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2017 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2019 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Ilmoittaudu 12. 31.10.2015 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Syntynyt vuonna 2001? R IPARI 2016 ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA www.espoonriparit.fi 1 2 RIPPIKOULUUN Rippikoulun voi käydä vain kerran elämässä.

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2018 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa Rippikoulut 2019 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2015 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Ilmoittaudu Rippikoulu

Ilmoittaudu Rippikoulu Ilmoittaudu 9. 14.9. Rippikoulu 2017 1 Sinä olet vapaa. RIPPIKOULU ELÄMÄÄ VARTEN Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Ripari vuoden paras juttu!

Ripari vuoden paras juttu! Ripari vuoden paras juttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria

Lisätiedot

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun Mäntyharjun seurakunta 2017-2018 Tervetuloa rippikouluun Tervetuloa rippikouluun 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin. Joka vuosi

Lisätiedot

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Syntynyt vuonna 2002? Ilmoittaudu 10. 31.10. www.espoonriparit.fi www.espoonriparit.fi #ripari2017 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO1 Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2018 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! On tullut aika ilmoittautua riparille ja päästä pohtimaan kristinuskon salaisuutta muiden kanssa. Hyppää rohkeasti mukaan seikkailuun! Sait tämän kutsun, koska täytät ensi vuonna

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Mitä rippikoulu on? Rippikoulu on kasteopetusta Nykyään puolen vuoden mittainen, 80 tuntia Sis. Seurakuntayhteysjakso, leirijakso, konfirmaatio Seurakunnan toimintaan osallistumista

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN RIPARI-INFO NURMIJÄRVEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2019 MIKSI RIPPIKOULUUN? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2016 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan Tuusulan RIPPIKOULUT 2016 seurakunnan Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Vuonna 2001 syntyneet nuoret käyvät rippikoulun vuonna 2016. Tämä esite lähetetään

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2017 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut 2017 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2019 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2018 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2015 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018 Tervetuloa Olarin seurakunnan Rippikouluun 2018 Minä olen suuri ihme Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Sinun

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Aloitustapahtuma 14.1. Kaikille rippikouluryhmille yhteinen Tutustumista omaan ryhmään, käytännön asioita Tutustumista namikaan, rippikouluun ja hengelliseen musiikkiin Seurakuntayhteysjakso

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018! Laukaan seurakunta tervetuloa 2018! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Tervetuloa rippikouluun Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta Riparit 2016 Porvoon suomalainen seurakunta kuva: Jussi Vierimaa kannen kuva: Sanna Krook Esitteen linnut: Anna Sarkama-Antila Tervetuloa riparille! Mikä on rippikoulu? Seurakunta järjestää rippikouluja

Lisätiedot

Rippikoulu Kiipula

Rippikoulu Kiipula Rippikoulu Kiipula 3 8.-15.7.2019 Me ohjaajat toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun! Hienoa, että olet tulossa. Kevään ja kesän aikana pääsemme tutustumaan toisiimme, Raamattuun, kristillisen uskomme

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt) seurakunta RIPPIKOULU -19 (04 synt) 1 Koulussa INFO 2 Rippikouluun tulevat Konfirmaatiovuonna 15 vuotias Poikkeuksia (luokkakaverit, ikäluokka) Alkujakso omassa, syventävä voi olla muualla => Kirkkojärjestys

Lisätiedot

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 Lue tämä vihko huolella läpi yhdessä huoltajiesi kanssa TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 RIPPIKOULU ON SINUA VARTEN. Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta,

Lisätiedot

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Rippikoulu 2018 1 Tervetuloa rippikoulumatkalle! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi

Lisätiedot

Ilmoittaudu riparille

Ilmoittaudu riparille Rippikoulu 2018 Leppävaaran seurakunnan rippileirit Sinulle, vuoden 2018 riparilainen Tervetuloa! Sinut on kutsuttu yhdessä yli 300 leppävaaralaisen ikätoverisi kanssa rippikouluun. Rippikoulu on seurakunnan

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2016 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2001 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2018 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2019 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2018 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2017 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2019 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Rippikoulu City

Rippikoulu City Rippikoulu City 1 5.- 12.6.2018 Tervetuloa rippikouluun! Me opettajat Kirsi Muurimäki ja Iida Tarkamo toivotamme sinut tervetulleeksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluun. Mitä on käydä rippikoulu

Lisätiedot

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua!

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua! Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Info Vuosikello Gallup Yleiskuvaukset rippileireistä Rippileirit 2015 Ilmoittautuminen Vanhemman näkökulma Yhteystiedot Kaste- ja lähetyskäsky 3 4 5

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan riparit

Herttoniemen seurakunnan riparit Herttoniemen seurakunnan riparit [TIEDOSTON OTSIKKO] Ilmoittautuminen 1. 31.10. www. Mestat.fi/Rippikoulut/Herttoniemi Myllypuron kirkolla tiistaisin klo 17 19. Lauantai-sunnuntai kaupunkipäivät Herttoniemen

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU Pielisensuun seurakunnassa 2019 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU KUTSU KOTIIN Millainen paikka on hyvä koti? Voisiko se olla sellainen, että kun astun sisään,

Lisätiedot

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi

ja sekä Artjärven kappeliseurakunta Kirkkotie 23 16200 Artjärvi Pappi: Mira Vorne 0401259503 mira.vorne@evl.fi YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Tuomas Niskanen 050 5546531 kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat: Marja Salo 050 33 99 128

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 Naarila 3, Kesä-Angelat, Juvankoski, Vaellus, Purjehdus

Lisätiedot

Menovinkkilista Naarila 4

Menovinkkilista Naarila 4 Menovinkkilista 2017 2018 Naarila 4 Aloituspäivä Mahlakankareen seurakuntakodissa la 20.1. klo 10 16 Osoite on Palomäenkatu 2. Ohjelmassa tutustumista toisiimme, kasteeseen, ehtoolliseen, jumalanpalvelukseen,

Lisätiedot

RIPARI 2019 PoRIn Alueen RIPPIkoulut vuonna 2019

RIPARI 2019 PoRIn Alueen RIPPIkoulut vuonna 2019 RIPARI 2019 Porin alueen rippikoulut vuonna 2019 sisällys 4 Mikä ihmeen rippikoulu? 7 Ennen leirijaksoa 5 Miksi riparille? 9 Millaisen rippikoulun valitsen? 6 RIPARIVISA 11 Yleiset Ilmoittautumisohjeet

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen RIPARIT 2016 RIPPIKOULU 2016 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus Riparit 2015 RIPPIKOULU 2015 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tietoon, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa

Orimattilan seurakunnassa ja Artjärven kappeliseurakunnassa YHTEYSTIETOJA: Orimattilan seurakunnan nuorisotoimisto Pappilantie 1, 2KRS 16300 Orimattila Pappi: Katja Kerkkänen 050 5546531 katja.kerkkanen@evl.fi kouluikäisten parissa toimivat nuorisotyönohaajat:

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Leirikoulu 1 Leirimaksu 80e laskutetaan. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen Rippikoulu 2018 Tervetuloa rippikouluun! Kiitos, kun saan tässä olla. Kiitos, kun saan levähtää. Kiitos, kun saan voimaa, jolla opetella elämään. Nuorenseurakunnan veisu: Elämä on nyt. san. Pekka Simojoki

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2017 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kukavoitullarippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2016 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~

On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ On aika lähteä kesäleirille! Tuu mukavaan seuraan! koululaisten ~ KESÄLEIRIT 2016 ~ Näiltä sivuilta löydät Kuopion ev.lut. seurakuntien leiri- ja retkitarjonnan sekä ilmoittautumisohjeet. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015. www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi. Ylöjärven ev.lut. seurakunta. Ilmoittaudu viimeistään 19.10.

RIPPIKOULUT 2015. www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi. Ylöjärven ev.lut. seurakunta. Ilmoittaudu viimeistään 19.10. Ilmoittaudu viimeistään 19.10. RIPPIKOULUT 2015 Ylöjärven ev.lut. seurakunta www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi 3 askelta rippikouluun READY Tutustu huolellisesti tässä esitteessä kerrottuihin

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Kristillinen kasvatus. Rippikouluun! Rippikoulun sisältö

Kristillinen kasvatus. Rippikouluun! Rippikoulun sisältö RAUMAN SEURAKUNTA Rippikouluun! Tämä esite on sinulle, vuonna 2002 syntynyt raumalainen nuori. Samalla kun onnittelemme sinua tärkeän rippikouluiän saavuttamisesta, kerromme mitä kaikkea sinun tulee tietää

Lisätiedot

Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi

Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi ilkon rippikoululaisten Luottamusharjoitus. 2 Tervetuloa rippikouluun 2011! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna

Lisätiedot

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Kun sinut kastettiin, vanhemmillesi, kummeillesi ja seurakunnalle annettiin tehtäväksi huolehtia kristillisestä kasvatuksestasi. Kuulostaa juhlalliselta.

Lisätiedot

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan:

2 Piispainkokouksen hyväksymän rippikoulusuunnitelman mukaisesti ohjesääntö edellyttää, että seurakunnassa laaditaan: RIPPIKOULUN MALLIOHJESÄÄNTÖ Yleisperustelut Kirkkojärjestys edellyttää (KJ 3:3), että kirkkoneuvosto/seurakuntaneuvosto hyväksyy seurakunnalle rippikoulun ohjesäännön. Päätös on alistettava tuomiokapitulin

Lisätiedot

Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013. Rippikoulut 2014. Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi

Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013. Rippikoulut 2014. Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013 Rippikoulut 2014 Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Sisällysluettelo: 3 Tervetuloa rippikouluun 2014 Kuka voi tulla rippikouluun? Millaiseen rippikouluun

Lisätiedot