MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017"

Transkriptio

1 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2017

2 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut!

3 Tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta. Sadat muut ikätoverisi Malmin seurakunnan alueella käyvät rippikoulutielle yhtä aikaa kanssasi. Rippikouluun osallistuminen on monelle todella merkityksellinen juttu matkalla kohti aikuisuutta. RIPPIKOULUTYÖN YHTEYSTIEDOT -> toiminta -> rippikoulu Päivystys perjantaisin kouluaikana klo puh. (09) Esitteen ulkoasu: Aki Ala-Kokko Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook, viereinen sivu Aarne Ormio, takakansi Jussi Vierimaa Tämä esite kertoo sinulle, millaisia rippikouluja Malmin seurakunta järjestää, mitä kaikkea rippikoulu sisältää ja miten sinne ilmoittaudutaan. Rippikoulussa sinut kutsutaan matkalle. Kuka minä olen? Mikä onkaan kristinuskon Jumala? Miksi Raamattua luetaan riparilla ja miksi siellä rukoillaan? Mitä itse ajattelen uskonkysymyksistä? Näitä ja paljon muita asioita sinut kutsutaan pohtimaan ja elämään todeksi yhdessä ikätovereidesi kanssa. Me seurakunnan työntekijät teemme parhaamme rippikoulusi onnistumiseksi. Hieno rippikoulu syntyy yhdessä tekemisen, yhteisen sitoutumisen, avoimen mielen ja omien oivallusten kautta. Toivomme rippikoulun olevan sinulle matka, josta kannat mukanasi arvokkaita kokemuksia läpi koko elämän. Heittäytymällä rohkeasti mukaan saat rippikoulusta paljon irti. Toivomme, että rippikoulu voisi olla sinulle turvallinen paikka pohtia elämän suuria kysymyksiä, ihmetellä ja kysyä, etsiä ja löytää. Lähde siis avoimin mielin katsomaan, mitä ripari tuo tullessaan! Ihanaa rippikoulua sinulle toivottavat:

4 MITÄ RIPPIKOULUSSA TAPAHTUU? SYKSY / TALVI LOKAKUU / 2016 ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN Ilmoittautuminen tapahtuu netissä osoitteen mestat.fi/ rippikoulu kautta. Valitse sivulta Malmin seurakunnan rippikoulut. Ilmoittautumissivu on auki Tarkemmat ohjeet ilmoittautumista varten löydät esitteen viimeisiltä sivuilta. MARRAS-JOULUKUU / 2016 KIRJE RIPPIKOULURYHMÄSTÄ TULEE KOTIIN Marraskuun lopussa saat kirjeen, jossa kerrotaan, mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Joulukuussa voit käydä Malmin seurakuntatalon (Pekanraitti 16) ikkunasta katsomassa muiden samassa ryhmässä olevien nimet. Jos et halua nimeäsi näkyviin julkisiin listoihin, mainitse kiellosta ilmoittautumislomakkeen kohdassa lisätietoja. TAMMI-MAALISKUU ENSIMMÄINEN TAPAAMINEN OMAN RYHMÄN KANSSA Kesän rippikouluryhmien ensimmäiset tapaamiset ovat tammi-maaliskuussa. Ensimmäisessä tapaamisessa tapaat rippikoulusi opettajat, muut ryhmäläisesi ja saat tärkeää tietoa mm. rippikoulun aikatauluista. Osallistumalla ensimmäiseen tapaamiseen vahvistat paikkasi rippikouluryhmässä. Rippikouluaika on seikkailu, joka alkaa ilmoittautumisella lokakuussa ja huipentuu konfirmaatioon. Tällä sivulla on hahmoteltu rippikoulun kulku, jotta tiedät mikä sinua odottaa ja mitä sinulta odotetaan. KEVÄT Kevään aikana osallistutaan seurakunnan tilaisuuksiin 4-6 kertaa. Osallistuminen tapahtuu oman ryhmän kanssa ja joskus itsenäisesti. Kevään tapaamiset ovat olennainen osa rippikoulua ja niihin osallistuminen on edellytys rippikoulun käymiselle. KESÄ KAUPUNKIOPETUS Iltarippikoulussa ja cityrippikoulussa valtaosa opetuksesta tapahtuu kotinurkilla kaupunkiopetuksena. Myös leiririppikoulua ennen on kaksi kaupunkiopetuspäivää. Näissä päivissä tutustutaan, aloitetaan opiskelu ja käydään läpi leiriin liittyviä asioita. Kaupunkijaksoon osallistuminen on pakollista. Jos on pois kaupunkiopetuspäivistä, ei yleensä voi myöskään lähteä leirille. LEIRI Leiri kestää yleensä 7 vuorokautta ja se vietetään leirikeskuksessa jossain päin Suomea. Leirille lähtee rippikoululaisten ja ohjaajien lisäksi isosia. Leirillä opiskellaan, lauletaan, syödään, leikitään, pelaillaan, uidaan, saunotaan, opetellaan ulkoläksyt ja tehdään paljon muuta mukavaa. KONFIRMAATIO Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon. Konfirmaatiossa sinut siunataan, puolestasi rukoillaan ja vietetään ehtoollista. SYYSKUU Riparin jälkeen voit lähteä mukaan isostoimintaan ja siten päästä seuraavana kesänä isoseksi rippikouluun. Isostoiminnan lisäksi seurakunnassa on monenlaista muutakin kivaa nuorten toimintaa. Saat riparin jälkeen kirjeen, jossa sinut kutsutaan mukaan nuorten toimintaan.

5 MINKÄ SINÄ VALITSET? Vaihtoehtoina sinulla on ilta-, city- ja leiririppikoulu. ILTARIPPIKOULU Iltarippikouluryhmä kokoontuu kevään ajan pääosin torstai-iltaisin klo Malmin kirkolla. Iltaripari alkaa viikonlopun startilla 14.1.ja Konfirmaatio on su 7.5. klo 10 Malmin kirkossa. CITYRIPPIKOULU Kesäkuussa pidetään cityrippikoulut Puistolan kirkolla sekä Malmin seurakuntatalolla. Tapaamiset alkavat muiden rippikoulujen tavoin keväällä, ja kesällä on opiskelua kahden viikon ajan. Kesän opetuspäivinä tarjotaan lämmin ruoka. Opetus ja ruokailu eivät maksa mitään, mutta mahdollisten lähialueen retkien bussiliput nuoren tulee maksaa itse. CITYRIPARIT 2017 KAUPUNKIJAKSO KONFIRMAATIO Malmin seurakuntatalo klo 10 Malmin kirkko Puistolan kirkko klo 10 Puistolan kirkko

6 LEIRIRIPPIKOULUT MISSÄ LEIRIPAIKAT SIJAITSEVAT? AHOLANSAARI Aholansaari on Tahkovuoren kupeessa sijaitseva leirikeskus. Majoitusrakennus Sepänpajan huoneiden yhteydessä on vessat ja suihkut. HEPONIEMI Heponiemi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Karjalohjalla. Kahden hengen majoitushuoneet, joissa on vessat ja suihkut. HONKALINNA Honkalinna on idyllinen hirsirakenteinen leirikeskus Sipoon saaristossa. Saaressa on ulkovessat. HUIKON KARTANO Huikon kartano sijaitsee Toivakassa kauniissa järvimaisemassa. KELLOKOSKI Kellokosken juhlatalo sijaitsee Tuusulassa. Majoittuminen 2-3 hengen huoneissa, joiden yhteydessä on suihkut ja vessat. KIVISAARI Kivisaari sijaitsee Itä-Helsingin saaristossa. Saaressa on kolme majoitusrakennusta, kaunis päärakennus sekä rantakappeli. Peseytyminen tapahtuu rantasaunalla ja saaressa on ulkovessat PÄÄKAUPUNKISEUTU

7 Malmin seurakunnan rippikouluja järjestetään leirikeskuksissa eri puolilla Suomea. Matkat tehdään tilausajobusseilla. Matkan hinta sisältyy leirimaksuun. 1 KORPIRAUHA Korpirauha on Siuntiossa sijaitseva iso leirikeskus. Sisätiloissa on mahdollisuus pelata mm. biljardia ja pingistä. Majoitus neljän hengen huoneissa. 1 LOHIRANTA Lohirannan leirikeskus sijaitsee Lohjalla. Majoittuminen neljän ja viiden hengen huoneissa, joiden yhteydessä on vessat ja suihkut. 2 MARTTINEN Nuorisokeskus Marttinen sijaitsee Virroilla. Majoitushuoneiden yhteydessä on vessat ja suihkut PIISPALA Urheilupainotteinen rippikoulu pidetään Piispalassa Keski-Suomen Kannonkoskella. Leirin aikana on viisi ohjattua liikuntatuokiota sekä omatoimista liikuntaa. PORKKALA Porkkala sijaitsee Kirkkonummella meren rannalla luonnonkauniissa ympäristössä. Majoitus on 4-5 hengen mökeissä. 3 6 RAUTAVAARA Metsäkartano on Pohjois-Savon Rautavaaralla sijaitseva leirikeskus. Majoitusrakennuksissa on 3-4 hengen huoneet, joissa on vessat ja suihkut. 7 VUONTISPIRTTI Vaellusrippikoulun ensimmäiset päivät vietetään Tunturihotelli Vuontispirtissä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemassa.

8 TALVILOMAN RIPPIKOULULEIRIT

9 1. AHOLANSAARI 1 (LASKETTELUPAINOTTEINEN RIPPIKOULU) 2. KORPIRAUHA 1 (TALVIRIPARI) Kaupunkiopetuspäivät ovat ja Puistolan kirkolla. Leiri on ja konfirmaatio on su klo 10 Puistolan kirkossa. Rippikoulun leirijakso pidetään Nilsiässä, Tahkovuoren rinteiden läheisyydessä, Aholansaaressa. Laskettelua on leirillä kolme kertaa. Hissiliput ja välinevuokrat eivät sisälly leirimaksuun, mutta ne maksetaan etukäteen ennen leiriä. Hinta hissiliput ja mahdolliset välinevuokrat. Korpirauhan talviripari toteutetaan yhdessä Oulunkylän ja Pakilan seurakuntien kanssa. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on Pakilan kirkolla. Erillisiä kaupunkiopetuspäiviä ei tässä rippikoulussa ole. Ensimmäisessä tapaamisessa kerrotaan tarkemmasta kevään aikataulusta. Leiri on ja konfirmaatio on su klo 10 Malmin kirkossa.

10 KESÄKUUN RIPPIKOULULEIRIT 3. HONKALINNA 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Viikin kirkossa. 4. KIVISAARI 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 12 Pihlajamäen kirkossa. 5. MARTTINEN Kaupunkiopetuspäivät ja Malmin seurakuntatalolla. Leiri Konfirmaatio klo 14 Malmin kirkossa. 6. PORKKALA 1 Kaupunkiopetuspäivät 8.6. ja 9.6. Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio 2.7. klo 12 Pihlajamäen kirkossa. 7. HONKALINNA 2 Kaupunkiopetuspäivät 8.6. ja 9.6. Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio 2.7. klo 10 Viikin kirkossa. 8. PORKKALA 2 Kaupunkiopetuspäivät ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio 2.7. klo 10 Malmin kirkossa. 9. KELLOKOSKI 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio 9.7. klo 10 Puistolan kirkolla. 10. HEPONIEMI (TAIDEPAINOTTEINEN) Kaupunkiopetuspäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio 9.7. klo 10 Viikin kirkossa. Taidepainotteisessa rippikoulussa työstetään rippikoulun teemoja ryhmän toiveiden mukaan draaman, musiikin, kuvataiteen tai luovan kirjoittamisen keinoin. Taidepainotteiseen rippikouluun osallistumiseen et tarvitse erityisosaamista, vain avoimen ja kiinnostuneen mielen. 11. PIISPALA (URHEILUPAINOTTEINEN) Kaupunkiopetuspäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio 9.7. klo 12 Pihlajamäen kirkossa. Hinta 250.

11 HEINÄKUUN RIPPIKOULULEIRIT 12. KELLOKOSKI 2 Kaupunkiopetuspäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Puistolan kirkossa. 13. KIVISAARI 2 Kaupunkiopetuspäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 12 Pihlajamäen kirkossa. 14. HUIKON KARTANO 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Malmin kirkossa. 15. HUIKON KARTANO 2 Kaupunkiopetuspäivät 6.7. ja 7.7. Malmin seurakuntatalolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Malmin kirkossa. 16. PORKKALA 3 Kaupunkiopetuspäivät 6.7. ja 7.7. Malmin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 14 Malmin kirkolla. 17. KIVISAARI 3 Kaupunkiopetuspäivät 6.7. ja 7.7. Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Viikin kirkossa. 18. LOHIRANTA 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Puistolan kirkossa. 19. KELLOKOSKI 3 Kaupunkiopetuspäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 12 Pihlajamäen kirkossa. 20. RAUTAVAARA 1 Kaupunkiopetuspäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio klo 10 Viikin kirkossa. 21. LOHIRANTA 2 Kaupunkiopetuspäivät ja Pihlajamäen kirkolla. Leiri Konfirmaatio 6.8. klo 12 Pihlajamäen kirkossa. 22. PORKKALA 4 Kaupunkiopetuspäivät ja Puistolan kirkolla. Leiri Konfirmaatio 6.8. klo 10 Puistolan kirkossa. 23. RAUTAVAARA 2 Kaupunkiopetuspäivät ja Viikin kirkolla. Leiri Konfirmaatio 6.8. klo 10 Viikin kirkossa. 24. VAELLUSRIPPIKOULU Harjoitusvaellus Nuuksiossa kaupunkiopetuspäivät ja Malmin seurakuntatalolla. Leirijakso ja vaellus Konfirmaatio 6.8. klo 10 Malmin kirkossa. Hinta 250. Vaellusrippikoulun kuuden päivän leirikeskusjakso pidetään Vuontispirtillä, jonka jälkeen lähdetään 5 päivän vaellukselle Hetta-Pallasreitille. Vaellusrippikouluun tarvitset oman rinkan ja muut perusvaellusvarusteet. Ruoat ja ruoanvalmistusvälineet saat seurakunnasta. Teltta on mahdollista lainata seurakunnasta.

12 TÄRKEÄÄ TIETOA VANHEMMILLE VANHEMPAINILLAT JA -VARTIT Kaikkien rippikoulujen yhteydessä järjestämme ryhmäkohtaisia vanhempainiltoja, joissa keskustellaan rippikouluun liittyvistä kysymyksiä. Pidämme ryhmäkohtaisesti myös vanhempainvartteja, joissa työntekijät tapaavat nuoren vanhemmat tai huoltajat henkilökohtaisesti. Kutsumme lämpimästi kaikki rippikoululaisten vanhemmat kevään 2017 aikana Malmin seurakuntatalolla järjestettävään vanhempainiltaan, johon seurakunnallamme on ollut tapana kutsua eri alojen nuorisotyön ammattilaisia vierailijoiksi. Tiedotamme vanhempainillasta lähempänä. LEIRIMAKSUT JA MAKSUAVUSTUKSET Tavalliset rippikoululeirit maksavat 140, urheilupainotteiset (laskettelu, vaellus, Piispala) 250. Leiristä lähetetään maksulinkki maksajan sähköpostiin. Mikäli ette pysty maksamaan koko leirimaksua taloudellisen tilanteen vuoksi, voitte tiedustella rippikoulupäivystyksestä maksuavustusta. ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVAT NUORET Rippikoulun käyminen voi toisinaan olla haastavaa monesta syystä. On erittäin tärkeää kirjata jo ilmoittautumislomakkeeseen nuoren elämäntilanteen ja terveydentilan kannalta sellaiset asiat, jotka työntekijöiden olisi hyvä huomioida rippikoulun toteutuksessa. Näitä ovat allergiat, oppimisvaikeudet, liikuntaesteisyys sekä nuoren elämäntilanteeseen tai terveydentilaan ja sairauksiin liittyvät seikat. Työntekijöiden on tärkeää tietää myös, jos nuoren terveydentilassa tapahtuu muutoksia ilmoittautumisen jälkeen. Nuoren erityistarpeista voi keskustella ottamalla yhteyttä rippikoulupäivystykseen.

13 SINUN PUOLESTASI ANNETTU JA VUODATETTU = EHTOOLLINEN RIPPIKOULUSSA Rippikoulussa moni opiskeltava asia on kristillistä elämää käytännön ja elämyksellisyyden tasolla. Ehtoollinen, Kristuksen ruumis ja veri, kristittyjen yhteinen ateria, on näistä asioista ehkä merkittävin. Ajattelemme, että ehtoollisella käyminen on osa ehtoollisopetusta. Näin ollen se valmistaa nuorta myös konfirmaatioon ja siellä nautittavaan ehtoolliseen. Siksi kutsumme nuoria ehtoolliselle jo rippikoulun aikana jotta ehtoollisella käymisestä voisi tulla luonnollinen osa nuorenkin hengellistä elämää ja sille osallistumiseen syntyisi merkityssuhde jo rippikoulun aikana. Ehtoollisella käyminen rippikouluaikana on mahdollista seurakuntamme jumalanpalveluksissa yhdessä nuoren rippikouluopettajien kanssa ja aina vapaaehtoista. JÄRJESTÖ- JA HARRASTERIPPIKOULUT Monet kristilliset järjestöt ja urheiluseurat järjestävät evankelis-luterilaisen kirkon rippikouluja. Suoritat tuolloinkin kotiseurakuntaan tutustumisjakson omassa kotiseurakunnassasi, joten pyydämme sinua ilmoittautumaan pikimmiten kotiseurakuntaan tutustumisjaksolle osoitteessa mestat.fi/rippikoulu -> Malmin seurakunta.

14 ILMOITTAUTUMISOHJEITA Ilmoittautuminen on auki netissä mestat.fi/rippikoulu -> Malmin seurakunta Järjestämme ti klo Malmin seurakuntatalolla (Pekanraitti 16) info- ja ilmoittautumisillan. Voit halutessasi tulla vanhempasi kanssa iltaan kyselemään rippikoulusta, keskustelemaan sinulle sopivasta rippikouluvaihtoehdosta ja ilmoittautumaan rippikouluun. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Rippikoulun yhteydessä useimmiten liitytään kirkkoon, mutta on mahdollista käydä pelkkä rippikoulukin. Konfirmoiminen edellyttää, että nuori liittyy kirkkoon ja hänet kastetaan, mikäli häntä ei ole kastettu jo aiemmin. Malmin seurakunnan rippikouluihin otetaan ensisijaisesti Malmin seurakunnan alueella asuvia nuoria. Muista seurakunnista hakevien nuorten tulee kirjoittaa lisätietoja -kohtaan perustelu, miksi haluaa Malmin seurakunnan rippikouluun. Jos ilmoittautuminen unohtuu, vapaita paikkoja voi tiedustella rippikoulupäivystyksestä. Myöhemmin ilmoittautuneiden kohdalla ei enää voida ottaa huomioon toiveita esim. leiripaikan suhteen eikä kaverikoodi ole enää voimassa. Rippikoulupäivystyksestä voit kysellä vapaita riparipaikkoja, perua rippikoulun tai pyytää maksuavustusta. Päivystys on perjantaisin klo numerossa (09) Päivystystä ei ole koulujen loma-aikoina. Voit myös meilata osoitteeseen: /

15 ILMOITTAUTUMISLOMAKE HENKILÖTUNNUS KOKONAISUUDESSAAN (syntymäaika + tunnusosa) on välttämätöntä syöttää ilmoittautumislomakkeelle oikein. Täytä myös kaikki muut pakolliset, tähdellä merkityt kentät. Ole tarkkana nimien ja osoitteen oikeinkirjoituksen kanssa. Nämä tulostuvat kirjeisiin, ja virheellisten tietojen vuoksi riparipostit eivät löydä perille. KOTISEURAKUNTASI on Malmin seurakunta, mikäli sait tämän vihkosen postissa kotiisi. Jos et ole varma oletko kirkon jäsen tai mihin seurakuntaan kuulut, keskustele asiasta vanhempasi kanssa. ERITYISRUOKAVALIOT. Kirjoita tähän mahdolliset ruokarajoitteesi. Mikäli tilanne muuttuu ennen leiriä tai päivärippikoulua, kerro tästä rippikoulusi työntekijöille. TERVEYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT. Mikäli sinulla on esimerkiksi oppimisvaikeuksia tai terveyteen liittyviä asioita, joista työntekijöiden olisi hyvä tietää, kirjoita ne tähän kohtaan. Näin voimme tarjota sinulle mahdollisimman onnistuneen rippikoulukokemuksen. VÄHINTÄÄN 5 VAIHTOEHTOA. Malmin seurakunnassa on yli 600 rippikoululaista. Siksi vuoksi on mahdollista, että et välttämättä mahdu ensimmäiseksi valitsemaasi rippikouluun. Sinun tulee valita vähintään viisi sinulle sopivaa rippikouluvaihtoehtoa. Mikäli ilta- tai cityrippikoulu on ainoa mahdollinen vaihtoehto, mainitse siitä lisätiedoissa. HUOLTAJAN / MAKSAJAN TIEDOT. Tähän tulee mm. leirin maksajan / huoltajan henkilötunnus ja sähköposti, jotka ovat tärkeitä tietoja mahdollista laskutusta varten. ILMOITTAUDU. Kun olet kirjoittanut kaikki tiedot ja valinnut vähintään viisi rippikouluvaihtoehtoa, valitse jatka. Tarkista ilmoittautumiseen kirjaamasi tiedot. Jos jossain kohtaa on virhe, pääset muokkaamaan lomaketta valitsemalla muokkaa ilmoittautumista. Kun olet valmis, paina ilmoittaudu, jolloin näytölle tulee vahvistus ilmoittautumisesta. Saat myös sähköpostia antamaasi osoitteeseen. Jos ilmoitusta ei tule, ilmoittautumisesi ei jostain syystä onnistunut. Yritä kärsivällisesti uudelleen. KAVERIKOODILLA voit hakea yhden tai kahden kaverisi kanssa samaan rippikouluun. Sopikaa, mille viidelle riparille haette ja mihin järjestykseen laitatte ne ilmoittautumislomakkeeseen. Ensimmäisenä ilmoittautunut saa ilmoittautumisvahvistuksessa kaverikoodin. Kaveri(t) valitsee ilmoittautumislomakkeesta käytä kaverikoodia ja laittaa koodin avoimeen kenttään. Kaverikoodin käyttäminen varmistaa sen, että tulee valittua samat rippikoulut.

16 LÄHETTÄJÄ: Malmin seurakunta Rippikoulutyö Kunnantie Helsinki Ripari.fi -sivustolta löydät mm. tunnelmia ripareilta, riparipelejä ja videoita rippikouluista. Käy tsekkaamassa!

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018

MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018 MALMIN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018 HYVÄ NUORI - RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Tämä on kutsu sinulle, joka täytät ensi vuonna 15 vuotta - ja sadoille muille ikätovereillesi, jotka Malmin seurakunnan alueella

Lisätiedot

RIPPIKOULU KUTSUU SINUA!

RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! RIPPIKOULUT 2019 RIPPIKOULU KUTSUU SINUA! Rippikoulu koskettaa koko perhettä. Näytä tämä esite vanhemmillesi ja keskustele heidän kanssaan vaihtoehdoista ennen kuin ilmoittaudut! Hyvä nuori! Tämä on kutsu

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017

RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ 1.-31.10.2016 RIPPIKOULUJEN LEIRIJAKSOT 2017 Kaikki rippikoulut sisältävät leirijaksojen lisäksi tapaamisia kaupungissa kevään 2017 aikana Korpirauhan talvirippikoulu

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2019 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2018 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Täytät ensi vuonna 15 vuotta. Se tarkoittaa sitä, että olet tervetullut riparille! Tässä kirjeessä on tietoa Oulunkylän seurakunnan rippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta.

Lisätiedot

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa. Rippikoulut 2017 Perinteiselle kesäriparille Niinirantaan? Retkiriparille melomaan? Päiväriparille, lasketteluriparille, riparille Viroon? Rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Ilmoittautuminen alkaa

Lisätiedot

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014

RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 RIPARI Roihuvuoren srk rippikoulut 2014 Rippikouluun ilmoittautuminen Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori! Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos taas olet jo vanhempi

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA RIPARIT 2019 HERTTONIEMEN SEURAKUNTA Vain kerran elämässä! TERVETULOA RIPARILLE! Eräässä laulussa kysytään: Onksua koskaan heikottanu niin et sun mahanpohjas tuntuu? Elämä on jännä juttu. Välillä mennään

Lisätiedot

Olet yksi niistä noin kolmestasadasta nuoresta, jotka Mikaelin seurakunta kutsuu rippikouluun tulevana vuonna. Voit käydä riparin vuonna 2012, jos olet syntynyt vuonna 1997 tai aikaisemmin. Tämä kutsu

Lisätiedot

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään.

Jos osallistut jonkun järjestön (esim. SRK) järjestämään rippikouluun, sinun tulee ilmoittautua kotiseurakuntasi muualle menevien ryhmään. Rippikoulut 2016 Vuonna 2016 rippikouluikäisiä ovat vuonna 2001 syntyneet nuoret. Rippikouluun voivat ilmoittautua myös ne, joilla rippikoulu on jäänyt käymättä tai jos on aloittanut koulun 6-vuotiaana

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN RIPARI-INFO NURMIJÄRVEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2019 MIKSI RIPPIKOULUUN? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2019 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2019 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2018 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2017 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2017 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2018 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2018 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015

Tervetuloa rippikouluun. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Tervetuloa rippikouluun Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2015 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut 2017 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2016 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2015 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa

Sinä olet tärkeä. Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulut Iisalmen seurakunnassa Rippikoulut 2019 Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017

TERVETULOA RIPPIKOULUUN. Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 TERVETULOA RIPPIKOULUUN Nurmijärven seurakunnan rippikoulut v. 2017 Miksi rippikouluun? Kirkon kasteopetusta Kaste- ja lähetyskäsky: kaste & opetus Täysivaltainen seurakunnan jäsenyys kummin tehtävä itsenäinen

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN

TERVETULOA RIPPIKOULUUN TERVETULOA RIPPIKOULUUN 2019 HYVÄ RIPPIKOULUIKÄINEN NUORI JA KOTIVÄKI! On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille nurmijärveläisille ensi vuonna 15

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Ripari vuoden paras juttu!

Ripari vuoden paras juttu! Ripari vuoden paras juttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! On tullut aika ilmoittautua riparille ja päästä pohtimaan kristinuskon salaisuutta muiden kanssa. Hyppää rohkeasti mukaan seikkailuun! Sait tämän kutsun, koska täytät ensi vuonna

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun Mäntyharjun seurakunta 2017-2018 Tervetuloa rippikouluun Tervetuloa rippikouluun 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin. Joka vuosi

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

R IPARI 2016. Syntynyt vuonna 2001? Ilmoittaudu 12. 31.10.2015. www.espoonriparit.fi ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Ilmoittaudu 12. 31.10.2015 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Syntynyt vuonna 2001? R IPARI 2016 ESPOON TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA www.espoonriparit.fi 1 2 RIPPIKOULUUN Rippikoulun voi käydä vain kerran elämässä.

Lisätiedot

Ilmoittaudu Rippikoulu

Ilmoittaudu Rippikoulu Ilmoittaudu 9. 14.9. Rippikoulu 2017 1 Sinä olet vapaa. RIPPIKOULU ELÄMÄÄ VARTEN Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2017 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Nokian seurakunnan Rippikouluinfo 2018 Lisätietoja: Rippikoulutyöstä

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan

Tuusulan RIPPIKOULUT 2016. seurakunnan Tuusulan RIPPIKOULUT 2016 seurakunnan Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Vuonna 2001 syntyneet nuoret käyvät rippikoulun vuonna 2016. Tämä esite lähetetään

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2019 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Mitä rippikoulu on? Rippikoulu on kasteopetusta Nykyään puolen vuoden mittainen, 80 tuntia Sis. Seurakuntayhteysjakso, leirijakso, konfirmaatio Seurakunnan toimintaan osallistumista

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2016 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt) seurakunta RIPPIKOULU -19 (04 synt) 1 Koulussa INFO 2 Rippikouluun tulevat Konfirmaatiovuonna 15 vuotias Poikkeuksia (luokkakaverit, ikäluokka) Alkujakso omassa, syventävä voi olla muualla => Kirkkojärjestys

Lisätiedot

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen.

RIPARI....on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. RIPARI...on seikkailu, jonka koet vain kerran. Rippikoulu on paikka ja mahdollisuus pohtia elämän suuria ja pieniä asioita ryhmässä ja itsekseen. Rippikouluinfo 2015 Rippikoulun käyminen on Sinulle ajankohtaista.

Lisätiedot

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta

Riparit 2016. Porvoon suomalainen seurakunta Riparit 2016 Porvoon suomalainen seurakunta kuva: Jussi Vierimaa kannen kuva: Sanna Krook Esitteen linnut: Anna Sarkama-Antila Tervetuloa riparille! Mikä on rippikoulu? Seurakunta järjestää rippikouluja

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen!

Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Hei, sinä vuoden 2016 rippikoululainen! Tuntuuko siltä, että rippikouluusi on vielä valovuoden mittainen matka? Todellisuudessa rippikoulusi alkuun ei ole kovinkaan pitkä aika. Kaikki rippikouluryhmät

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2018 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Rippikoulu on seikkailu jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulu on seurakunnan oma koulu. Se on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Aloitustapahtuma 14.1. Kaikille rippikouluryhmille yhteinen Tutustumista omaan ryhmään, käytännön asioita Tutustumista namikaan, rippikouluun ja hengelliseen musiikkiin Seurakuntayhteysjakso

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Ripari on huippujuttu!

Ripari on huippujuttu! Ripari on huippujuttu! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä:

Lisätiedot

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa

Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Espoon tuomiokirkko- seurakunnassa Syntynyt vuonna 2002? Ilmoittaudu 10. 31.10. www.espoonriparit.fi www.espoonriparit.fi #ripari2017 KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO1 Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2016 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2001 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018

Tervetuloa Olarin seurakunnan. Rippikouluun 2018 Tervetuloa Olarin seurakunnan Rippikouluun 2018 Minä olen suuri ihme Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Sinun

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2018! Laukaan seurakunta tervetuloa 2018! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua!

KUVAT NIMET Tervetuloa rippikouluun, odotamme sinua! Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Info Vuosikello Gallup Yleiskuvaukset rippileireistä Rippileirit 2015 Ilmoittautuminen Vanhemman näkökulma Yhteystiedot Kaste- ja lähetyskäsky 3 4 5

Lisätiedot

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO

KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO KIRKKO ESPOOSSA KYRKAN I ESBO Rippikoulu 2018 1 Tervetuloa rippikoulumatkalle! Tämä esite on sinulle kutsu rippikouluun. Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi

Lisätiedot

Rippikoulu Kiipula

Rippikoulu Kiipula Rippikoulu Kiipula 3 8.-15.7.2019 Me ohjaajat toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun! Hienoa, että olet tulossa. Kevään ja kesän aikana pääsemme tutustumaan toisiimme, Raamattuun, kristillisen uskomme

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Pielisensuun seurakunnassa. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU Pielisensuun seurakunnassa 2019 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU KUTSU KOTIIN Millainen paikka on hyvä koti? Voisiko se olla sellainen, että kun astun sisään,

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2018 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2017 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2002 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Ilmoittaudu riparille

Ilmoittaudu riparille Rippikoulu 2018 Leppävaaran seurakunnan rippileirit Sinulle, vuoden 2018 riparilainen Tervetuloa! Sinut on kutsuttu yhdessä yli 300 leppävaaralaisen ikätoverisi kanssa rippikouluun. Rippikoulu on seurakunnan

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2019 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2

Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 Rippikoulujen yhteisiä menoja Naarila 2 RIPPIKOULUPASSI Ennen leirijaksoa tutustut seurakunnan toimintaan. Rippikoulupassiin keräät merkinnät: 4 jumalanpalveluksesta 2 seurakuntatilaisuudesta (esim. diakonia-

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2018 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019

TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 Lue tämä vihko huolella läpi yhdessä huoltajiesi kanssa TERVETULOA Naantalin seurakunnan RIPPIKOULUUN 2019 RIPPIKOULU ON SINUA VARTEN. Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta,

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Rippikoulu pähkinänkuoressa Tietoisku: ehtoollisen vietto Tietoisku: muualla käyvät Vanhemman muistilista Riparipolku Yleiskuvaukset rippileireistä

Rippikoulu pähkinänkuoressa Tietoisku: ehtoollisen vietto Tietoisku: muualla käyvät Vanhemman muistilista Riparipolku Yleiskuvaukset rippileireistä Rippikoulu pähkinänkuoressa Tietoisku: ehtoollisen vietto Tietoisku: muualla käyvät Vanhemman muistilista Riparipolku Yleiskuvaukset rippileireistä Ilmoittautuminen Ohjeita ilmoittautumiseen Tärkeitä päivämääriä

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2019 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Ehtoollisen vietosta rippikoulun aikana Vuosikello Vanhemman näkökulma Yleiskuvaukset

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Ehtoollisen vietosta rippikoulun aikana Vuosikello Vanhemman näkökulma Yleiskuvaukset Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu pähkinänkuoressa Ehtoollisen vietosta rippikoulun aikana Vuosikello Vanhemman näkökulma Yleiskuvaukset rippileireistä Rippileirit 2017 Ilmoittautuminen Apua ilmoittautumiseen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Päivärippikoulu 1 Päivärippikoulu on maksuton Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2016 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri

- LOSE WEIGHT SMILING- Sisältö: Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri - LOSE WEIGHT SMILING- Painonpudotus, painonhallinta ja elämäntapamuutos leiri Sisältö: - FIT CAMP idea - Liikunta - Ruokailu - Ilmoittautuminen ja yhteystiedot 1. FIT CAMP FIT CAMP on leiriohjelma joka

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015. www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi. Ylöjärven ev.lut. seurakunta. Ilmoittaudu viimeistään 19.10.

RIPPIKOULUT 2015. www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi. Ylöjärven ev.lut. seurakunta. Ilmoittaudu viimeistään 19.10. Ilmoittaudu viimeistään 19.10. RIPPIKOULUT 2015 Ylöjärven ev.lut. seurakunta www.kellarille.net #ripari2015 #ripariylöjärvi 3 askelta rippikouluun READY Tutustu huolellisesti tässä esitteessä kerrottuihin

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2017 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kukavoitullarippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus Riparit 2015 RIPPIKOULU 2015 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tietoon, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Leirikoulu 1 Leirimaksu 80e laskutetaan. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen

Tervetuloa rippikouluun! Ilmoittautuminen Rippikoulu 2018 Tervetuloa rippikouluun! Kiitos, kun saan tässä olla. Kiitos, kun saan levähtää. Kiitos, kun saan voimaa, jolla opetella elämään. Nuorenseurakunnan veisu: Elämä on nyt. san. Pekka Simojoki

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804

RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 RIPPIKOULUVIHKO NIMI RYHMÄ 804 1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Kun sinut kastettiin, vanhemmillesi, kummeillesi ja seurakunnalle annettiin tehtäväksi huolehtia kristillisestä kasvatuksestasi. Kuulostaa juhlalliselta.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013. Rippikoulut 2014. Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi

Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013. Rippikoulut 2014. Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Ilmoittautuminen 2. 23.9.2013 Rippikoulut 2014 Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Sisällysluettelo: 3 Tervetuloa rippikouluun 2014 Kuka voi tulla rippikouluun? Millaiseen rippikouluun

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan riparit

Herttoniemen seurakunnan riparit Herttoniemen seurakunnan riparit [TIEDOSTON OTSIKKO] Ilmoittautuminen 1. 31.10. www. Mestat.fi/Rippikoulut/Herttoniemi Myllypuron kirkolla tiistaisin klo 17 19. Lauantai-sunnuntai kaupunkipäivät Herttoniemen

Lisätiedot

Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi

Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi Tampereen ev.lut. seurakunnat www.tampereenrippikoulut.fi ilkon rippikoululaisten Luottamusharjoitus. 2 Tervetuloa rippikouluun 2011! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna

Lisätiedot

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1

Tuusulan RIPPIKOULUT seurakunnan 1 Tuusulan RIPPIKOULUT 2017 seurakunnan 1 2 Tervetuloa rippikouluun On aika kääntää katse kohti tulevaa vuotta ja rippikoulua! Tämä esite lähetetään kotiin kaikille tuusulalaisille ensi vuonna 15 vuotta

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen RIPARIT 2016 RIPPIKOULU 2016 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

Rippikoulu City

Rippikoulu City Rippikoulu City 1 5.- 12.6.2018 Tervetuloa rippikouluun! Me opettajat Kirsi Muurimäki ja Iida Tarkamo toivotamme sinut tervetulleeksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluun. Mitä on käydä rippikoulu

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan kesäriparit, vaellus, purjehdus, ratsastus Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 Naarila 3, Kesä-Angelat, Juvankoski, Vaellus, Purjehdus

Lisätiedot