Olemme yksi Euroopan suurimmista toimistokalusteiden kehittäjistä ja valmistajista. EFG markkinoi ja tarjoaa täyden malliston kalustejärjestelmiä ja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Olemme yksi Euroopan suurimmista toimistokalusteiden kehittäjistä ja valmistajista. EFG markkinoi ja tarjoaa täyden malliston kalustejärjestelmiä ja"

Transkriptio

1 Ympäristö ja EFG

2 2 Ympäristö ja EFG Olemme yksi Euroopan suurimmista toimistokalusteiden kehittäjistä ja valmistajista. EFG markkinoi ja tarjoaa täyden malliston kalustejärjestelmiä ja tuotteita sekä toimistojen että julkisten tilojen sisustamiseen. Olemme johtavassa asemassa Pohjolan markkinoilla ja asemamme muualla Euroopassa kehittyy vahvasti. Tuotantomme on asiakasohjautuvaa. Toimitamme noin työpistettä asiakkaillemme viikoittain. EFG:n omat tuotantoyksiköt sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Myyntiverkosto koostuu noin 50 omasta myyn ti pisteestä ja noin 80 jälleenmyyjästä. EFG-konserni työllistää 900 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa.

3 Ympäristö ja EFG 3

4 4 Ympäristö ja EFG

5 Ympäristö ja EFG 5 Yhä useampi valitsee ympäristöystävällisen vaihtoehdon, olettaen, että laatu ja toimivuus ovat taattuja. EFG:lle on tärkeää, että sinulla on siihen mahdollisuus. Marcus Westdahl, CEO, EFG European Furniture Group AB Ihmiskunnan aikaansaama ilmastonmuutos on yksi tämän päivän suurimmista haasteista. Myös EFG, European Furniture Group, tunnistaa tämän haasteen ja työskentelee sen eteen aktiivisesti ja vapaaehtoisesti varjellakseen yhteistä ympäristöämme. Me tiedämme, että sillä, mitä ostamme, on vaikutuksensa ympäristöömme. Yhä useampi valitsee ympäristöystävällisen vaihtoehdon, olettaen, että laatu ja toimivuus ovat taattuja. EFG:lle on tärkeää, että sinulla on siihen mahdollisuus. Olemme EFG:llä työskennelleet jo pitkään ympäristökysymyksien parissa. Tavoitteenamme on vähentää ympäristökuormitusta sekä kasvattaa ympäristötietoutta myös työntekijöidemme keskuudessa. Korostaaksemme ympäristökysymysten tärkeyttä perustimme vuonna 2007 EFG Environment Groupin. Ryhmä pitää huolen siitä, että ympäristön eteen tehtävästä työstä ei katoa tempo. Ensimmäinen ryhmän tehtävä on kattava kartoitus- ja kehittämisprojekti, jonka tarkoituksena on tuottaa konkreettisia toimenpiteitä. Yksi näistä toimenpiteistä on, että jatkamme asianmukaisen tuotekehitysmallin luomista. Tavoitteena on, että ympäristövaikutukset käydään läpi koko ketjun osalta, raaka-ainevalinnoista käyttöön ja kierrätykseen. Myös päästöoikeuksien ostaminen voi olla yksi toimenpide ympäristöneutraalisuuden saavuttamiseksi. Ympäristön eteen työskenteleminen on projekti, jolla ei ole loppumispäivämäärää eikä lopullista, ainoastaan yhtä tavoitetta. Meidän kaikkien tulee tehdä voitavamme ympäristökuormituksen vähenemiseksi.

6 6 Ympäristö ja EFG EFG-konsernin ympäristöpolitiikka EFG kantaa vastuuta tulevaisuudesta: sinun, minun ja tulevien sukupolvien elinympäristöstä. EFG noudattaa luonnollisesti lakeja ja määräyksiä, mutta päämäärämme on olla sitäkin parempi ja edelläkävijänä asettaa vapaaehtoisuuteen perustuvat sisäiset vaatimukset. EFG edistää resursseja säästävää tuotantoa lisäämällä materiaalien kierrätystä. EFG edistää uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä. EFG edistää kierrätysajattelua kaikessa toiminnassaan. EFG edistää jätteiden sekä maahan, ilmaan ja veteen joutuvien päästöjen vähentämistä. EFG tekee jatkuvasti parannuksia vahvistettujen ympäristötavoitteidemme saavuttamiseksi.

7 Ympäristö ja EFG 7 Kokonaisvaltainen ympäristötavoitteemme Kestävä kehitys on kehitystä, joka kattaa nykyisyyden tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia kattaa omia tarpeitansa. (Bruntlandin komission raportti 1987) Tämä kestävän kehityksen määritelmä kuvastaa EFG:n ympäristötyötä seuraavin tavoittein: Vähennetään mahdollisia ilmastovaikutuksia Tavoitteena käyttää uusiutuvia luonnonvaroja Minimaalinen energiankäyttö sekä valmistuksessa että kuljetuksessa Elinkaariajatusmalli uusien tuotteiden kehittämisessä Yksityiskohtaiset ympäristötavoitteet laaditaan kussakin EFG:n yksikössä. Järjestelmät, joita noudatamme EFG:n tuotantoyksiköt ovat ISO 9001 ja ISO sertifioituja. Työskentelemme jatkuvasti vastuullisen yritystoiminnan (CSR, Corporate Social Responsibility) mukaisesti ja tavoittelemme tulevan ISO standardin ehtojen täyttämistä. ISO EPD (Environmental Product Declaration). EPD (ympäristötuoteselvitys) on riippumaton verifioitu seloste, joka kuvailee tuotteiden ympäristöominaisuuksia elinkaarimallin mukaisesti. Tavoitteena on antaa luotettavaa, laadunvalvonnallista ja vertailtavissa olevaa tietoa tuotteiden ympäristönsuojelun tasosta. EPD summaa ytimekkäästi tuotteen ympäristöprofiilin. Tavoitteenamme on, että jokainen tuoteryhmä on dokumentoitu EPD:n mukaisesti. Noudatamme säännöksiä, jotka kuuluvat EU:n kemikaaliasetukseen (REACH, Registration, Evaluation, Authorisation and Restrictions of Chemicals). PYR. Maissa, joissa tytäryhtiömme toimi vat ja joissa on järjestelmä pakkausmateriaalin kierrättämiseen, kuulumme tähän järjestelmään. Esimerkkeinä muun muassa REPA Ruotsissa, Grön Punkt Norjassa ja PYR Suomessa.

8 8 Ympäristö ja EFG Materiaalit ja pintakäsittely Viilu. EFG:n viilutoimittajat ovat tunnettuja yrityksiä, jotka huolehtivat metsien uudistamisesta ja siten eivät heikennä hapen tuotantoa tai ekologista tasapainoa. Emme käytä sademetsäpuita. Matalapainelaminaatti (MFC). Tätä materiaalia käytetään pintamateriaalina, se valmistetaan paperista ja hartsista. Lastulevyt ja MDF. Nämä tuotannossa käyttämämme materiaalit ovat E1-standardin mukaisia, joten niiden formaldehydipitoisuus on alhainen, alle 0,12 mg/m³. Massiivipuu. Massiivipyökki on peräisin Tanskasta ja Saksasta. Koivu ostetaan Ruotsista ja Suomesta. Sohvakalusteiden runkomateriaalina käytetään mäntyä. FSC. EFG:llä on FSC-sertifikaatti, joka takaa, että tuotteissamme käytetty puutavara tulee ympäristön kannalta vastuullisista, yhteiskunnallisesti hyödyllisistä ja taloudellisesti kannattavasti hoidetuista metsistä. Nykyään sertifioitua puuta on tarjolla rajoitetusti, mutta työskentelemme saadaksemme lisää sertifioitua puuta. Kaikki puutavara, joka ostetaan omiin tuotantolaitoksiimme tulee metsistä, joiden hakkuu on laillista ja kestävän kehityksen mukaista. Sama pätee myös alihankkijoihiimme. Formaldehydi. Formaldehydia on tavallisesti lastulevyissä, viilutuksessa ja laminoinnissa käytettävässä hartsissa. Jotta pystyisimme määrittämään formaldehydin pitoisuuden tuotteis samme, testaamme kalusteitamme säännöllisesti. Tulokset alittavat huomattavasti hyväksyttävät pitoisuustasot. Valmiista huonekaluista on mittausarvoksi saatu 0,06 PPM (raja-arvo Ruotsissa on 0,12 PPM). Liimat. Puutuotteissa käytämme vesipohjaisia liimoja, joissa ei ole liuottimia, isosyanaatteja eikä kloorattuja ja aromaattisia hiilivetyjä.

9 Ympäristö ja EFG 9 Verhoilu. Käytämme paloturvallisia kankaita. Vakiokankaissamme ei käytetä bromideja eikä muita haitallisia palonestoaineita. CMHR-vaahto istuinkalusteissa. EFG käyttää CMHR-vaahtoa pehmustemateriaalina istuinkalusteissa. Vaahto täyttää paloturvallisuusvaatimukset ja sen valmistuksessa ei käytetä freonia. CFC (freoni). EFG ei käytä tuotannossa freonia, eivätkä myöskään alihankkijamme käytä freonia EFG:lle tarkoitettujen tuotteiden valmistuksessa. Lakat ja petsit. EFG:n tuotteiden pintakäsittelyssä käytetään lakkaa, joka kovettuu UVvalossa ja joka ei sisällä formaldehydia sekä liuotteetonta vesipohjaista petsiä. Lakat eivät myöskään sisällä kloorattuja ja aromaattisia hiilivetyjä eivätkä isosyanaatteja. Maalit. EFG:llä on tiukat ehdot ympäristö- ja terveyshaittoja aiheuttavista aineista toimittajille, jotka toimittavat maalattuja tuotteita. Metallit, joita käytämme tuotannossa, ovat pääsääntöisesti terästä ja alumiinia, jotka ovat kierrätettäviä. Maalatut metalliosat. Maalaus tehdään pulverimaalilla, jolloin tuotannossa ei synny liuotinpäästöjä. Kromi. Kromia ei käytettäisi mielellään lainkaan, mutta koska kysyntä on suurta, toimitamme joitakin tuotteita kromattuna. Luonnollisesti noudatamme luotuja säännöstöjä ja käyttämme ainoastaan kromi III:a. Muovit. Valitettavasti kaikilla muoveilla on negatiivinen vaikutus ympäristöön. Mutta onneksi suurimman osan voi kierrättää ja siksi kaikki yli 50 g painavat muoviosat merkitään lajiteltaviksi ja kierrätettäviksi.

10 10 Ympäristö ja EFG Rutiineja ja prosesseja Tavarantoimittajat. Ympäristötyössämme keskeistä on koko ketju tuotteen valmistamisesta sen loppuunkulumiseen. Lähtökohtana on elinkaariarviointi (LCA, Life Cycle Assesment). Toisin sanoen mitä tuote sisältää, kuinka se valmistetaan, kuinka se myydään ja toimitetaan sekä kuinka osat kierrätetään. Siksi tavoitteenamme on kehittää ja vahvistaa yhteistyötä toimittajiemme kanssa, siten että vaatimuksemme ymmärretään ja täytetään täydellisesti. Varmistaaksemme, että ympäristövaatimuksiamme noudatetaan, toimittajia tarkkaillaan säännöllisesti. Kierrättäminen. Kaikki paperi, jota EFG käyttää, on ympäristöystävällistä ja kierrätyskelpoista. Pakkausmateriaalit, kuten aaltopahvi, kartonki ja pakkausvanne ovat täysin kierrätettäviä. Myös pakkauksissa käytettävä muovimateriaali on kierrätettävää. Lue lisää PYR:stä luvusta Järjestelmät, joita noudatamme. Syntypaikkalajittelu. Syntypaikkalajittelemme hukkajätteen. Puujäte, jätepaperi sekä metalliromu toimitetaan kierrätykseen. Energiankäyttö. Pyrimme vähentämään omaa energiankäyttöämme erityisesti tuotannossa ja kuljetuksissa, joissa on suurin mahdollisuus säästää. Siksi käytämme koko ajan yhä enemmän ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kuten esimerkiksi ekoautoja ja vihreää sähköä. Jakelu. Tavoitteenamme on vähentää kuljetuskokoja ja kasvattaa kuljetuskohtaisia määriä. Käytämme ainoastaan kuljetusliikkeitä, jotka pyrkivät hyödyntämään aktiivisesti kuljetuskapasiteettiaan. Käytämme omia kuljetuskontteja tavalla, joka vähentää vahinkojen vaaraa ja kuljetusliikkeen odotusaikoja samalla kun pystymme kuljettamaan paluukuormia omilla autoillamme. Suurin osa toimituksistamme menevät suoraan asiakkaille, mikä vähentää uudelleenlastausten tarvetta. Norjassa ja Iso-Britannniassa olemme myös laatineet optimoidun ter mi naalivarastojen jakelujärjestelmän. Akkreditoidut testit. Testaamme kalusteitamme omassa Swedacin akkreditoimassa testilaboratoriossamme. Se, että laboratorio on akkreditoitu, tarkoittaa, että testimenetelmämme on tarkistettu ja todettu päteviksi omien huonekalutestien tekemiseen. Toimintatapamme on identtinen julkisten testilaboratorioiden kanssa. Sinulle asiakkaana tämä tarkoittaa sitä, että saat halutessasi testisertifikaatin, joka kertoo testauksen tuloksen sekä täytetyt vaatimukset. Takuu ja elinikä. Myönnämme tuotteillemme viiden vuoden rakenne-, materiaali- ja valmi s- tusvirhetakuun. Sen lisäksi että tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä, niiden design on ajaton, toimivuus on hyvä, ne ovat ergonomisia ja muunneltavissa. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteidemme elinikä on pitkä, eli se ylittää kirkkaasti takuuajan. Koulutus. Koulutamme ja kehitämme työntekijöitämme jokaisella saralla systemaattisesti. Ympäristöajattelu on yksi suurimmista aiheista, johon koko organisaatiomme paneutuu. Yhteyshenkilöt ympäristöasioissa. Emoyhtiön ympäristövastaava sekä myyntiyhtiöiden toimitusjohtajat.

11 Ympäristö ja EFG 11

12 Sverige EFG Kontorsmöbler AB Trehörnavägen 2 Box 1017, SE Tranås Tel Fax info@efg.se Avesta: Tel Boden: Tel Borlänge: Tel Borås: Tel Falun: Tel Gällivare: Tel Gävle: Tel Göteborg: Tel Halmstad: Tel Helsingborg: Tel Jönköping: Tel Karlskrona: Tel Karlstad: Tel Kristianstad: Tel Linköping: Tel Luleå: Tel Malmö: Tel Malmö: Tel Norrköping: Tel Piteå: Tel Skara: Tel Skellefteå: Tel Stockholm: Tel Sundsvall: Tel Tranås: Tel Umeå: Tel Uppsala: Tel Visby: Tel Vänersborg: Tel Västervik: Tel Västerås: Tel Växjö: Tel Ystad: Tel Årsta: Tel Örebro: Tel Östersund: Tel Danmark EFG Bondo A/S, Islevdalvej 98 DK-2610 Rødovre Tel Fax efgbondo@efgbondo.dk Vejle: Tel Aarhus: Tel Aalborg: Tel Færøerne: Tel. (+298) Norge EFG HOV+DOKKA AS Grenseveien 99 NO-0663 Oslo, Postboks 6371 Etterstad, NO-0604 Oslo Tel Fax efg.hovdokka@efg.no Alta: Tel Arendal: Tel Askim: Tel Bergen: Tel Bodø: Tel Brekstad: Tel Brønnøysund: Tel Drammen: Tel Flekkefjord: Tel Førde: Tel Hamar: Tel Hammerfest: Tel Harstad: Tel Haugesund: Tel Hitra: Tel Honningsvåg: Tel Hov: Tel Kirkenes: Tel Kongsberg: Tel Kristiansand S: Tel Kristiansund N: Tel Larvik: Tel Leknes: Tel Mo i Rana: Tel Molde: Tel Mosjøen: Tel Måløy: Tel Namsos: Tel Narvik: Tel Notodden: Tel Oppdal: Tel Orkanger: Tel Oslo: Tel Porsgrunn: Tel Sandnessjøen: Tel Sarpsborg: Tel Sortland: Tel Stavanger: Tel Steinkjer: Tel Tromsø: Tel Trondheim: Tel Vadsø: Tel Verdal: Tel Ålesund: Tel Suomi EFG Toimistokalusteet Oy Hämeentie 135 A FI Helsinki Puh (09) Faksi (09) efg.markkinointi@efg.fi Helsinki: Puh (09) Joensuu: Puh (013) Jyväskylä: Puh (014) Lahti: Puh (03) Maarianhamina: Puh (018) Mikkeli: Puh (010) Pori: Puh (020) Tampere: Puh (03) Turku: Puh (02) France EFG Mobilier de bureau ZAC Paris Nord 2 33 rue des Chardonnerets B P Tremblay en France FR Roissy CDG Cedex Tel Fax efg.info@efg.fr United Kingdom EFG Office Furniture Ltd Building 3, Clearwater Lingley Mere Business Park Lingley Green Avenue Warrington WA5 3UZ Tel: Fax: sales@efgoffice.co.uk Birmingham: Tel Glasgow: Tel London: Tel Reading: Tel Southampton: Tel Warrington: Tel Export Department For all other markets: EFG European Furniture Group AB P.O. Box 1017, SE Tranås Tel Fax export@efg.se EFG European Furniture Group AB Trehörnavägen 2, P.O. Box 1017, SE Tranås Tel: , Fax: , info@efg.se, Tuotanto: Olai & Lindgren Reklambyrå AB. Valokuvat: Niklas Palmklint, Hagalunds Foto, Johnér Bildbyrå. Paino: Alfa Print AB. Paperi: Profisilk.

Ympäristö ja EFG 2 Ympäristö ja EFG Olemme yksi Euroopan suurimmista toimistokalusteiden kehittäjistä ja valmistajista. EFG markkinoi ja tarjoaa täyden malliston kalustejärjestelmiä ja tuotteita sekä toimistojen

Lisätiedot

Kun kalusteet tarvitaan pikaisesti

Kun kalusteet tarvitaan pikaisesti Kun kalusteet tarvitaan pikaisesti Useimmiten valmistamme tuotteet tilauskohtaisesti ja valinnaisin ominaisuuksin. Muodot, värit, kankaat ja puulajin voi vapaasti valita. ina ei aika riitä tähän, vaan

Lisätiedot

Design management. EFG Izi. Hillittyä ja harmonista. EFG Splice -työtuoli, Woods-vierastuoli ja EFG Storage.

Design management. EFG Izi. Hillittyä ja harmonista. EFG Splice -työtuoli, Woods-vierastuoli ja EFG Storage. EFG Izi -työpöydät 2 3 Izi joustava valinta Yksinkertainen ja näyttävä pöytä, joka on myös toiminnallinen ja ergonominen. EFG Izi vastaa tehostetun tilankäytön haasteisiin. Myös johtojen hallinta on tarkkaan

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne -missä mennään? Projektipäällikkö Rauno Kurtti

Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne -missä mennään? Projektipäällikkö Rauno Kurtti Itä- ja Pohjois-Suomen lentoliikenne -missä mennään? Projektipäällikkö Rauno Kurtti Itä- ja Pohjois-Suomen on seitsemän maakunnan yhteishanke, joka tähtää ymmärryksen lisäämiseen lentoliikenteestä sekä

Lisätiedot

Tietoja kunnanvaltuustojen jäsenmääristä Pohjoismaissa

Tietoja kunnanvaltuustojen jäsenmääristä Pohjoismaissa Tietoja kunnanvaltuustojen jäsenmääristä Pohjoismaissa Elokuu 2012 Marianne Pekola-Sjöblom, tutkimuspäällikkö Kuntaliitto / Kuntakehitys ja tutkimus Etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi Valtuustokoot Pohjoismaissa

Lisätiedot

Kiinteistöt Asiakascase: Vasakronan

Kiinteistöt Asiakascase: Vasakronan Kiinteistöt Asiakascase: Vasakronan Yhteistyöllä tehokkaampaa kiinteistöjen hallintaa AP Fastigheter ja Vasakronan yhdistyivät heinäkuussa 2008 muodostaen yhden Euroopan suurimmista kiinteistöyhtiöistä.

Lisätiedot

Järjestin yritykselle 12 hotelliyötä huippuedullisesti. Helppoa! BONUS CHEQUE2013

Järjestin yritykselle 12 hotelliyötä huippuedullisesti. Helppoa! BONUS CHEQUE2013 Järjestin yritykselle 12 hotelliyötä huippuedullisesti. Helppoa! BONUS CHEQUE2013 2 SAMAA AAMIAISTA 12 PÄIVÄN AJAN? Ei syytä huoleen. Aamiaispöydässämme on yli 100 herkkua. HOTELLISEKKEJÄ 12SYYTÄ HANKKIA

Lisätiedot

Lentoliikenteen merkitys Itä- ja Pohjois-Suomen saavutettavuudelle. Projektipäällikkö Rauno Kurtti

Lentoliikenteen merkitys Itä- ja Pohjois-Suomen saavutettavuudelle. Projektipäällikkö Rauno Kurtti Lentoliikenteen merkitys Itä- ja Pohjois-Suomen saavutettavuudelle Projektipäällikkö Rauno Kurtti Itä- ja Pohjois-Suomen Hasvik 14 ja lähialueen Sørkjosen 26 lentoasemat Andøya 58 Tromsø 2 15 Hammerfest

Lisätiedot

Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy

Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy Parempi arkipäivä monille ihmisille Kestävä kehitys IKEAssa Sisältyy kaikkiin toimintoihimme Kestävän kehityksen toimintasuunnitelma FY15 kokonaisvaltainen lähestymistapa

Lisätiedot

Energia & Voimantuotanto Putkistotarkastuksia sähköntuotantolaitoksessa

Energia & Voimantuotanto Putkistotarkastuksia sähköntuotantolaitoksessa Energia & Voimantuotanto Putkistotarkastuksia sähköntuotantolaitoksessa Kilometrien verran putkistoja Göteborg Energi valitsi Inspectan yhteistyökumppanikseen, kun se tarvitsi luotettavan kumppanin haasteelliseen

Lisätiedot

Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa

Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa Metsäsertifiointi puupohjaisten tuotteiden vastuullisuuden osoittamisessa Motivan webinaaritilaisuus 24.11.2017 Pääsihteeri Auvo Kaivola Sisältö: Puu on erinomainen materiaali Mistä metsäsertifioinnissa

Lisätiedot

EFG Izi Niveau Project -sovellusmallisto

EFG Izi Niveau Project -sovellusmallisto EFG Izi Niveau Project -sovellusmallisto Uutuus Sovellusmallisto EFG:n mallisto on markkinoiden laajin. Se mahdollistaa jo pelkästään vakiotuotteiden laajan soveltamisen. Tarvittaessa täydennämme mallistoamme

Lisätiedot

Ympäristötietoisuuden kehittäminen venealalla Sustainable boating. Tekesin Vene ohjelma. Hannele Tonteri hannele.tonteri@vtt.fi

Ympäristötietoisuuden kehittäminen venealalla Sustainable boating. Tekesin Vene ohjelma. Hannele Tonteri hannele.tonteri@vtt.fi Ympäristötietoisuuden kehittäminen venealalla Sustainable boating Tekesin Vene ohjelma Hannele Tonteri hannele.tonteri@vtt.fi Tavoitteet ja toteutus Projektin tavoitteena on tuoda esiin kestävän kehityksen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 hanke

Pohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 hanke Pohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 hanke 1.10.2018 31.12.2020 Projektipäällikkö Rauno Kurtti Hankesuunnitelma Hanke on Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen yhteishanke Hanke pohjautuu

Lisätiedot

Vastuu. Vaikutus ympäristöön vaihtelee tuotteittain liittyen niihin käytettyihin materiaaleihin.

Vastuu. Vaikutus ympäristöön vaihtelee tuotteittain liittyen niihin käytettyihin materiaaleihin. YMPÄRISTÖSELOSTE Tuoteryhmä Työpöydät Selosteen omistaja EFG European Furniture Group Trehörnavägen 2 573 28 Tranås Sweden Julkaisupäivämäärä 25.05.2018 Vastuu Toimistokalusteiden vastuullisena valmistajana

Lisätiedot

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130903 Tuotanto: Valentin&Byhr. Paino: Strokirk-Landströms. Paperi: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.fi Tutustu meihin. EFG on johtava toimisto- ja julkisten

Lisätiedot

Kiinteistöt Tarkastukset luovat turvallisuutta Finavialle

Kiinteistöt Tarkastukset luovat turvallisuutta Finavialle Kiinteistöt Tarkastukset luovat turvallisuutta Finavialle Onnistunut yhdistelmä turvallisuutta ja viihtyvyyttä Lentoaseman infrastruktuurille asetetaan tiukat vaatimukset. Sen tulee olla turvallinen ja

Lisätiedot

Energia & Voimantuotanto Painelaitteen uusinvestointi biokaasulaitoksessa

Energia & Voimantuotanto Painelaitteen uusinvestointi biokaasulaitoksessa Energia & Voimantuotanto Painelaitteen uusinvestointi biokaasulaitoksessa Biojätteestä energiaksi Biovakka Suomi Oy:n liiketoiminta perustuu toimivaan biokaasun tuotantoon. Tässä tapauksessa toimivuudella

Lisätiedot

News 2009 KOHTAAMISTILAKALUSTEET

News 2009 KOHTAAMISTILAKALUSTEET News 2009 KOHTAAMISTILAKALUSTEET NEWS 2009 NEWS 2009 M allistoomme tulee useita uusia kohtaamistilakalusteita kevään 2009 aikana. Mongezi-pöytää lukuun ottamatta kyse on mukavasti istumisesta tuolilla,

Lisätiedot

Puun laillisen ja kestävän alkuperän osoittaminen PEFC Suomi Auvo Kaivola

Puun laillisen ja kestävän alkuperän osoittaminen PEFC Suomi Auvo Kaivola Puun laillisen ja kestävän alkuperän osoittaminen 24.5.2016 PEFC Suomi Auvo Kaivola Mikä PEFC on? PEFC Council globaali, voittoa tavoittelematon kansallisesti kehitettyjen metsäsertifiointijärjestelmien

Lisätiedot

Elinkaariajattelu autoalalla

Elinkaariajattelu autoalalla Elinkaariajattelu autoalalla Mikä on tuotteen ELINKAARI? Tuotteen vaiheet raaka-aineiden hankinnasta tai tuottamisesta tuotteen käyttöön ja loppukäsittelyyn. MARKKINOINTI JAKELU, KAUPPA TUOTANTO KÄYTTÖ,

Lisätiedot

Kiinteistöt Asiakascase: Globen SkyView

Kiinteistöt Asiakascase: Globen SkyView Kiinteistöt Asiakascase: Globen SkyView Kun visiot lentävät korkealla, näköala on upea Tukholman Skyviewistä Ericsson Globen huipulta avautuu huikea näköala 130 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolelta.

Lisätiedot

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen

Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Kotimaisen (huonekalu) teollisuuden säilyttäminen Pohjoismaat menettäneet teollisia työpaikkoja (1980 2010) lähes miljoonan Suomi = 240 000 Norja = 120 000 Ruotsi = 400 000 Tanska = 160 000 Suomi menettää

Lisätiedot

Metsäsertifiointi vastuullisuuden ja kestävyyden osoittamisessa Auvo Kaivola PEFC Suomi

Metsäsertifiointi vastuullisuuden ja kestävyyden osoittamisessa Auvo Kaivola PEFC Suomi Metsäsertifiointi vastuullisuuden ja kestävyyden osoittamisessa 16.5.2018 Auvo Kaivola PEFC Suomi 1 Sisältö: Mitä metsäsertifiointi on? Mikä PEFC on? Laillisuus ja kestävyys metsäsertifioinnissa PEFC ja

Lisätiedot

Energia & Voimantuotanto Höyryventtiilin vaihtaminen ydinvoimalassa

Energia & Voimantuotanto Höyryventtiilin vaihtaminen ydinvoimalassa Energia & Voimantuotanto Höyryventtiilin vaihtaminen ydinvoimalassa Ei mikä tahansa venttiili Höyryventtiilin vaihtaminen ydinvoimalassa on haasteellinen tehtävä. Ruotsalaisessa Forsmarkin ydinvoimalassa

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

Vastuu. Vaikutus ympäristöön vaihtelee tuotteittain liittyen niihin käytettyihin materiaaleihin.

Vastuu. Vaikutus ympäristöön vaihtelee tuotteittain liittyen niihin käytettyihin materiaaleihin. YMPÄRISTÖSELOSTE Tuoteryhmä Työpöydät Selosteen omistaja Input interior Oy Melkonkatu 26 00210 Helsinki Julkaisupäivämäärä 29.05.2018 Vastuu Toimistokalusteiden vastuullisena toimittajana Input interiör

Lisätiedot

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011

PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 21.1.2011 PANK-menetelmäpäivä 27.1.2011 CE-merkintä ja ilmoitetun laitoksen toiminta 1 Visiomme Luomme turvallisuutta, luotettavuutta ja kestävää kehitystä Pohjois-Euroopassa. We bring safety, trust and environmental

Lisätiedot

Bondo ATTENTION TO DETAIL

Bondo ATTENTION TO DETAIL Bondo ATTENTION TO ETAIL BONO Bondo on tanskalainen tuotemerkki, joka on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa Suomen markkinoilla. Kaikki, mitä pidetään tyypillisenä tanskalaisena muotoiluna, on tyypillistä

Lisätiedot

PEFC-merkintä puu- ja paperituotteiden hyvän alkuperän osoittajana

PEFC-merkintä puu- ja paperituotteiden hyvän alkuperän osoittajana PEFC-merkintä puu- ja paperituotteiden hyvän alkuperän osoittajana Huhtikuu 2012 PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry 1 Mitä ympäristömerkit ovat? Tarkoitus Ympäristömerkkien tarkoitus on ohjata ostopäätöksiä

Lisätiedot

Elinkaariklinikka: Maksuton, kevennetty arviointi pk-yrityksen tuotteiden tai palveluiden ympäristövaikutuksista ja kustannuksista

Elinkaariklinikka: Maksuton, kevennetty arviointi pk-yrityksen tuotteiden tai palveluiden ympäristövaikutuksista ja kustannuksista Elinkaariklinikka: Maksuton, kevennetty arviointi pk-yrityksen tuotteiden tai palveluiden ympäristövaikutuksista ja kustannuksista Teolliset symbioosit materiaalikehitys ja Malli-Y -analyysi Pohjois-Savo

Lisätiedot

EFG HIDETECH. Furniture for meetings

EFG HIDETECH. Furniture for meetings Furniture for meetings EFG HideTech -pöydät. Näyttö, kamera ja mikrofoni integroitu pöytään. EFG HideTech on pöytäsarja, joka on kehitetty tulevaisuutta varten, jolloin entistä suurempi osa työstä vietetään

Lisätiedot

Junamatkailu Ruotsissa

Junamatkailu Ruotsissa Kuva: s. 6 7: Richard Ryan/Stockholm Visitors Board, s. 9: Peter Rosén/Norrlandia. Huhtikuu 2009. Varaus muutosten varalta. Junamatkailu Ruotsissa www.sj.se Tervetuloa Ruotsiin Sillä ei ole oikeastaan

Lisätiedot

Wulff-Yhtiöt Oyj sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus

Wulff-Yhtiöt Oyj sijoittaja- ja analyytikkotilaisuus Wulff merkittävä toimistomaailman toimija Pohjoismaissa 1 Wulff-Yhtiöt lukuina 2 Konsernin liikevaihdon jakautuminen vuonna 2011 Liikevaihto toimintasegmenteittäin Liikevaihto markkina-alueittain Viro

Lisätiedot

Miten teen käytännössä vihreän kilpailutuksen?

Miten teen käytännössä vihreän kilpailutuksen? Miten teen käytännössä vihreän kilpailutuksen? Esimerkkeinä huonekalut ja paperi Vihreät hankinnat haltuun seminaari Kuntatalo, Helsinki Janne Liljavuori 1 Esityksen teemoja Hansel Oy lyhyesti Ympäristöasioiden

Lisätiedot

Kilpailukykyä ympäristömyötäisestä tuotesuunnittelusta

Kilpailukykyä ympäristömyötäisestä tuotesuunnittelusta Timo J Miettinen Sustainability Controller ABB Oy,Drives Kilpailukykyä ympäristömyötäisestä tuotesuunnittelusta ABB Group -1- ABB lyhyesti Pääkonttori: Zürich, Sveitsi Henkilöstöä n. 120.000 noin 100 maassa

Lisätiedot

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.04.09 2 LIIKEIDEA Iivari Mononen -konserni valmistaa ja myy infrastruktuurin rakentamisessa tarvittavia korkean

Lisätiedot

HUONEKALUJEN HANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön huonekaluhankinnoissa

HUONEKALUJEN HANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön huonekaluhankinnoissa HUONEKALUJEN HANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön huonekaluhankinnoissa Versio 1.0 Julkaistu 2/2016 Millainen on kestävän kehityksen mukainen kalustehankinta? Joulukuussa 2015

Lisätiedot

OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN

OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN OPISKELIJAVAIHTOON POHJOLAAN VAIHTOEHTONA POHJOLA ALTERNATIV NORDEN 14.11.2014 HEIDI ILOMÄKI & LARS BÄCKMAN Kansainvälisen vaihdon palvelut MIKSI LÄHTISIN? Kielitaito Ulkomaankokemus Itsenäistyminen Uusia

Lisätiedot

2. Millä tavoin yritys pyrkii välttämään turhan jätteen syntymistä? Mainitse 2 3 esimerkkiä.

2. Millä tavoin yritys pyrkii välttämään turhan jätteen syntymistä? Mainitse 2 3 esimerkkiä. Kartoitus työssäoppimisjaksolla Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Opiskelijan tehtävälomake 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa sähkö-, elektroniikka- tai tietotekniikka-alan tuotantolaitoksessa,

Lisätiedot

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Kuinka tulostusratkaisuilla voidaan vaikuttaa yrityksesi tulokseen ja ympäristövaikutukseen. Seppo Haapanen Markkinointipäällikkö HP IPG HP:n ympäristövastuu t Ympäristövastuu

Lisätiedot

EFG: N UUTISIA, TUOTTEITA JA PROJEKTEJA NO 1/2007. New! EFG Storage. case DHL, Suomi tuote EFG Storage esittely Stockholm Furniture Fair

EFG: N UUTISIA, TUOTTEITA JA PROJEKTEJA NO 1/2007. New! EFG Storage. case DHL, Suomi tuote EFG Storage esittely Stockholm Furniture Fair EFG: N UUTISIA, TUOTTEITA JA PROJEKTEJA NO 1/2007 New! EFG Storage case DHL, Suomi tuote EFG Storage esittely Stockholm Furniture Fair DHL:lle toimitettiin ensimmäiset EFG Storage- säilytyskaapit Helsinki-Vantaan

Lisätiedot

Ympäristömerkit helpottavat hankkijan työtä

Ympäristömerkit helpottavat hankkijan työtä Ympäristömerkit helpottavat hankkijan työtä Esimerkkinä metsäsertifiointimerkit 18.1.2011 Vihreät hankinnat haltuun -seminaari Auvo Kaivola PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry 1 Mitä ympäristömerkit

Lisätiedot

TEAM SWEDEN S U16 ALL UNOFFICIAL NATIONAL GAMES SINCE 1962

TEAM SWEDEN S U16 ALL UNOFFICIAL NATIONAL GAMES SINCE 1962 TEAM SWEDEN S U16 ALL UNOFFICIAL NATIONAL GAMES SINCE 1962 Last update: Monday April 15 2019 BELARUS 1978 25/3 Minsk 11-1 CZECHOSLOVAKIA 1978 23/3 Minsk 7-1 1978 30/12 Helsinki 13-6 1980 10/2 Zilina 1-3

Lisätiedot

tämä on enemmän huomista kuin tätä päivää

tämä on enemmän huomista kuin tätä päivää tämä on enemmän huomista kuin tätä päivää GARO AB on yksityinen ruotsalaisyritys, joka valmistaa ja markkinoi itse kehittämiään sähköasennustarvikkeita. Vuonna 1939 toimintansa aloittaneen yrityksen vahvuutena

Lisätiedot

Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia

Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia Atria Capital Markets Day Atria Skandinavia Toimitusjohtaja 9.12.2011 Atria Skandinavia Katsaus 1.1. 30.9.2011 Q3 Q3 Q1-Q3 Q1-Q3 Milj. 2011 2010 2011 2010 2010 Liikevaihto 93,5 98,9 277,1 293,6 391,6 Liikevoitto

Lisätiedot

Junamatkailu Ruotsissa

Junamatkailu Ruotsissa 2925 Junamatkailu Ruotsissa Tervetuloa Ruotsiin Sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, mihin vuodenaikaan matkustat tänne. Ruotsi on yhtä jännittävä ja hämmästyttävä kokemus niin talvella kuin kesälläkin,

Lisätiedot

EFG Myyntihinnasto 2012 Miljökalusteet. Hinnat ilman arvonlisäveroa

EFG Myyntihinnasto 2012 Miljökalusteet. Hinnat ilman arvonlisäveroa EFG Myyntihinnasto 2012 Miljökalusteet Hinnat ilman arvonlisäveroa SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo EFG Myyntihinnasto 2012 - Miljökalusteet Materiaalit ja värit... 3 Asiakassovellukset ja EFG Express...

Lisätiedot

HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä Ruotsista. Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11.

HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä Ruotsista. Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11. HKScan hakee 30 miljoonan euron kehittämishyötyjä sta Toimitusjohtaja Matti Perkonoja Tiedotustilaisuus Helsingissä 15.9. 2009, klo 11.00 Konsernin rakenne HKScan Oyj Liikevaihto 2008: 2 294,6 Meur, toimitusjohtaja

Lisätiedot

NELJÄ TOIMINTA-ALUETTAMME: Terästeollisuus Valimoteollisuus

NELJÄ TOIMINTA-ALUETTAMME: Terästeollisuus Valimoteollisuus BEIJER OY BEIJER OY Beijers on suomalainen, metalliteollisuuden tekniseen maahantuontiin erikoistunut yritys. Palvelemme metallurgisen teollisuuden sekä valimo- ja konepajateollisuuden yrityksiä. Toimintamme

Lisätiedot

Puurakentamisen positiiviset ympäristövaikutukset ja niiden arviointi. Terve kunta rakentuu puulle kiertue Maaliskuu 2017

Puurakentamisen positiiviset ympäristövaikutukset ja niiden arviointi. Terve kunta rakentuu puulle kiertue Maaliskuu 2017 Puurakentamisen positiiviset ympäristövaikutukset ja niiden arviointi Terve kunta rakentuu puulle kiertue Maaliskuu 2017 Tässä esityksessä Rakentamisen ympäristövaikutukset ja puu Hankintalain mahdollisuudet

Lisätiedot

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER

KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER KESTÄVIÄ PUUTUOTTEITA UPM TIMBER Laadukkaita ja ympäristöystävällisiä PUUTUOTTEITA UPM Timber valmistaa korkealuokkaista mänty- ja kuusisahatavaraa rakennus- ja puusepänteollisuuteen sekä useisiin muihin

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja

Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja 1 Korkean pohjoismaisen laadun kupariputkien ja palveluiden toimittaja Cupori on vuonna 2008 perustettu uusi yritys, kun yhtiö osti Outokummulta sen kupariputkiliiketoiminnan MBO-kaupalla. Oma myyntiyhtiö

Lisätiedot

EU:n puutavara-asetus Suomessa Mitä, kuka, miksi ja miten? EUTR infotilaisuus Joensuussa 20.3.2013, Marko Lehtosalo

EU:n puutavara-asetus Suomessa Mitä, kuka, miksi ja miten? EUTR infotilaisuus Joensuussa 20.3.2013, Marko Lehtosalo EU:n puutavara-asetus Suomessa Mitä, kuka, miksi ja miten? EUTR infotilaisuus Joensuussa 20.3.2013, Marko Lehtosalo 1 Taustaa puutavara-asetukselle (EUTR) EU:n puutavara-asetuksen tärkeimmät velvoitteet

Lisätiedot

Puu vähähiilisessä keittiössä

Puu vähähiilisessä keittiössä Puu vähähiilisessä keittiössä 16.09.2013 Matti Kuittinen Arkkitehti, tutkija Tässä esityksessä: 1. Miksi hiilijalanjälki? 2. Mistä keittiön hiilijalanjälki syntyy? 3. Puun rooli vähähiilisessä sisustamisessa

Lisätiedot

ota rento asento ja nauti kokemuksesta

ota rento asento ja nauti kokemuksesta Savo s3 ota rento asento ja nauti kokemuksesta Istu uuteen Savo S3 -työtuoliin. Säädä istuinkorkeus itsellesi sopivaksi ja nojaa taaksepäin. Tuolin selkänoja mukailee selkäsi kaarta ja tukee luontevasti

Lisätiedot

Puun alkuperän PEFC-seuranta (Chain of Custody)

Puun alkuperän PEFC-seuranta (Chain of Custody) Puun alkuperän PEFC-seuranta (Chain of Custody) Sisältö: 2 Mikä PEFC on? Puun laillisuuden ja kestävän alkuperän osoittaminen (chain of custody, CoC) Mitä alkuperän osoittaminen tarkoittaa yrityksen arkipäivässä

Lisätiedot

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Fiksu Ammattilainen, Autoala KARTOITUS TYÖSSÄOPPIMISJAKSOLLA Ympäristöasioiden hoito yrityksessä OPISKELIJAN TEHTÄVÄLOMAKE 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa sähkö-, elektroniikka- tai tietotekniikka-alan

Lisätiedot

Tunnetko toimittajasi vai otatko riskejä Puhtauspalvelu 2011, Messukeskus. Kaj von Weissenberg

Tunnetko toimittajasi vai otatko riskejä Puhtauspalvelu 2011, Messukeskus. Kaj von Weissenberg Tunnetko toimittajasi vai otatko riskejä Puhtauspalvelu 2011, Messukeskus Kaj von Weissenberg 1 Esityksen pääkohdat Tämä on Inspecta Toimittaja-arviointien tarkoitus ja toteutus. Miten palveluliikkeen

Lisätiedot

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista.

Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. ME TOTEUTAMME IDEAT Direktlaminat tarjoaa laminaattisten komponenttien huippuosaamista. F900 SUORAT VAI PYÖREÄT KULMAT? Joustavuus ja erikoistuminen takaa tyytyväisiä asiakkaita Kuten nimestämme voi päätellä,

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

Mitä EU:n puutavara-asetus tarkoittaa julkiselle hankkijalle? PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry Auvo Kaivola

Mitä EU:n puutavara-asetus tarkoittaa julkiselle hankkijalle? PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry Auvo Kaivola Mitä EU:n puutavara-asetus tarkoittaa julkiselle hankkijalle? PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry Auvo Kaivola 1 2 Julkishallinnon aloitteita puun laillisuuden todentamiseksi REGULATION (EU) No 995/2010

Lisätiedot

Walki Flex. Joustavuutta pakkaamiseen

Walki Flex. Joustavuutta pakkaamiseen Walki Flex Joustavuutta pakkaamiseen Walki Flex ratkaisuja toimivaan p akkaamiseen Elintarvike- ja lääketeollisuudessa pakkauksilta vaaditaan ennen kaikkea hygieenisyyttä, säilyvyyden edistämistä ja ympäristöystävällisyyttä.

Lisätiedot

Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS. Täten todistetaan, että SSAB EUROPE OY. Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi

Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS. Täten todistetaan, että SSAB EUROPE OY. Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi MANAGEMENT SYSTEM CERTIFICATE Sertifikaatti Nro 91659-2011-AQ-FIN-FINAS Täten todistetaan, että Suolakivenkatu 1, FI-00810 Helsinki; Suomi noudattaa seuraavaa johtamisjärjestelmästandardia: ISO 9001:2008

Lisätiedot

Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia

Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia Fiblonin tarina Meidän tapamme toimia Ainutlaatuinen tapa toimia Fiblonilla on alalla ainutlaatuinen tapa toimia paneudumme asiakkaidemme liiketoimintaan ja kehitämme jatkuvasti uusia, innovatiivisia palvelu-

Lisätiedot

Tulosteet tekevät vaikutuksen

Tulosteet tekevät vaikutuksen Tulosteet tekevät vaikutuksen Korkea laatu halpaan hintaan. Tarvikkeita tulostimiin, fakseihin ja kopiokoneisiin. www.pelikan-hardcopy.com Tulostintarvikkeet Olivatpa kyseessä patruunat mustesuihkutulostimiin,

Lisätiedot

Ympäristönäkökohdat Hanselin kilpailutuksissa Ekohankintaverkosto 21.3.2013

Ympäristönäkökohdat Hanselin kilpailutuksissa Ekohankintaverkosto 21.3.2013 Ympäristönäkökohdat Hanselin kilpailutuksissa Ekohankintaverkosto Hansel OY Lakimies Liisa Lehtomäki 1 Liisa Lehtomäki Ympäristönäkökohdat Hanselin kilpailutuksissa Ympäristövastuu Hanselissa. Miten otetaan

Lisätiedot

Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne

Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne ATEX / INSTRUMENTIT Lämpötila-anturit ATEX- ja IECEx-hyväksytyt, Ex d -rakenne Sisällysluettelo sivu Tietoa valmistajasta ja tuotteista SKS Group

Lisätiedot

MS1E ja MS3E-ikkunoiden EN-15804 ympäristöselosteet

MS1E ja MS3E-ikkunoiden EN-15804 ympäristöselosteet MS1E ja MS3E-ikkunoiden EN-15804 ympäristöselosteet Tämä seloste kattaa EN 15804-standardin edellyttämän yritysten välisen viestinnän ympäristöselosteen raportoinnin, joka määritetään EN 15942, Sustainability

Lisätiedot

Ratkaisun Paikka 2013. WWF:n yritysyhteistyön tuloksia

Ratkaisun Paikka 2013. WWF:n yritysyhteistyön tuloksia Ratkaisun Paikka 2013 WWF:n yritysyhteistyön tuloksia Olemme nostaneet kovasti ympäristötietoisuutta henkilöstömme keskuudessa erilaisin viestinnän keinoin, joista ehkä vaikuttavimpana Green Office käyttöönotto

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

International System Transport

International System Transport International System Transport HISTORIA 1900 Paul Lehmann perusti yrityksen Kööpenhaminassa 1971 LEMAN USA perustetaan 1973 Nimeksi muutetaan LEMAN, syntyy sanonta: -helpommin sen tekee LEMAN 1987 LEMAN

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Lue ennen kokoamista ja käyttöönottoa! Asennus- ja käyttöohje Näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa haitata laitteen toimintaa tai vahingoittaa laitetta tai aiheuttaa muita esine- tai henkilövahinkoja.

Lisätiedot

L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO

L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2005 II (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 22 päivänä maaliskuuta 2005, tietokantajärjestelmään liittyvien taulukoiden

Lisätiedot

MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE

MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE LIITE III MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT JA PAKKAUSSELOSTE 1 A. MYYNTIPÄÄLLYSMERKINNÄT 2 MIRAPEXIN 0,088 MG, 30 TABLETTIA LÄPIPAINOPAKKAUKSISSA Mirapexin 0,088 mg 0,088 mg pramipeksolia vastaa 0,125 mg pramipeksolidihydrokloridimonohydraattia

Lisätiedot

PEFC palveluita koko yhteiskunnalle Auvo Kaivola PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry

PEFC palveluita koko yhteiskunnalle Auvo Kaivola PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry PEFC palveluita koko yhteiskunnalle 2.10.2014 Auvo Kaivola PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry 1 PEFC:n kansainvälinen organisaatio PEFC Council on globaali, voittoa tavoittelematon kansainvälinen organisaatio,

Lisätiedot

METSÄTEOLLISUUDEN UUDET TUOTTEET

METSÄTEOLLISUUDEN UUDET TUOTTEET METSÄTEOLLISUUDEN UUDET TUOTTEET Kuhmon Metsäpäivän Ideaseminaari 26.3.2014 Janne Seilo Aluejohtaja UPM Metsä Pohjanmaan integraattialue UPM tänään UPM Plywood Vaneri- ja viilutuotteet UPM Biorefining

Lisätiedot

Metsäsertifiointi. Päättäjien metsäakatemia Aluejohtaja Pekka Vainikka

Metsäsertifiointi. Päättäjien metsäakatemia Aluejohtaja Pekka Vainikka Metsäsertifiointi Päättäjien metsäakatemia 22.5.2013 Aluejohtaja Pekka Vainikka Metsäsertifiointi Metsäsertifioinnilla tarkoitetaan menettelyä, jossa riippumaton kolmas osapuoli tarkastaa, vastaako metsien

Lisätiedot

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT

YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT PÄÄSIVU YRITYSINFO KIERRÄTYSLIIKETOIMINTA KONSERNITIEDOT Osaamisen taustalla liki 100 vuoden kokemus 1914 Viipurissa Donuard Kuschakoff perusti Karjalan Lumppu- ja Romuliikkeen 1948 Pariisin rauhansopimus:

Lisätiedot

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY 10.12.2018 PEFC Suomen STRATEGIA 2019-2021 Johdanto PEFC Suomen strategiaan vuosille 2019-21 PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti,

Lisätiedot

KALUSTEHANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön kalustehankinnoissa

KALUSTEHANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön kalustehankinnoissa KALUSTEHANKINTA Näkökulmia ympäristökriteerien valintaan ja käyttöön kalustehankinnoissa Versio 1.1 Julkaistu 3/2016 Päivitetty 8.3.2016 Millainen on kestävän kehityksen mukainen kalustehankinta? Joulukuussa

Lisätiedot

COMBISAFE FRANCE SAS. 63 Boulevard de Ménilmontant 75011 Paris France Tel: +33 (0)148 059570 Fax: +33 (0)148 059991 Email: info@combisafe.

COMBISAFE FRANCE SAS. 63 Boulevard de Ménilmontant 75011 Paris France Tel: +33 (0)148 059570 Fax: +33 (0)148 059991 Email: info@combisafe. COMBISAFE INTERNATIONAL LTD Group Head Office Safety Centre Cheaney Drive, Grange Park Northampton, NN4 5FB United Kingdom Tel. +44 (0)1604 660600 Fax. +44 (0)1604 662960 Email: info@combisafe.co.uk COMBISAFE

Lisätiedot

Viestinnän arjessa vastuullisesti

Viestinnän arjessa vastuullisesti Viestinnän arjessa vastuullisesti Järjestelmällistä työtä ympäristökuormituksen vähentämiseksi 24.8.2010 Mika Ruuskanen Pohjoismaisen Green Edita -ympäristöohjelman johtaja Edita Oyj 1 Viestinnän arjessa

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D038234/02 Liite.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja D038234/02 Liite. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. maaliskuuta 2015 (OR. en) 6685/15 ADD 1 ENV 138 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 27. helmikuuta 2015 Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Liite

Lisätiedot

Pakkauksen. rooli. SUOMEN PAKKAUSYHDISTYS RY Roger Bagge

Pakkauksen. rooli. SUOMEN PAKKAUSYHDISTYS RY Roger Bagge Pakkauksen rooli Yhteenveto» Hyvä pakkaus täyttää perustehtävänsä: suojaa ja informoi» Tuotteen valmistuksen ympäristökuorma on moninkertainen pakkaukseen verrattuna» Käytetty pakkaus voidaan kierrättää»

Lisätiedot

Tog ake it matter LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN

Tog ake it matter LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN EFG CREATE e w r e h t e Tog ake it matter m LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN EFG Create on monikäyttöinen, käytännöllinen ja moduulirakenteinen

Lisätiedot

Metsäsertifiointi osoitus metsänhoidon kestävyydestä ja puun alkuperästä

Metsäsertifiointi osoitus metsänhoidon kestävyydestä ja puun alkuperästä Metsäsertifiointi osoitus metsänhoidon kestävyydestä ja puun alkuperästä 25.9.2013 Päättäjien Metsäakatemia Auvo Kaivola PEFC Suomi Suomen Metsäsertifiointi ry 1 Metsäsertifiointimerkit ovat ympäristömerkkejä

Lisätiedot

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten Valaistusratkaisut kaikkiin eri ympäristöihin Fagerhult on yksi markkinoiden johtavia valaistusalan yrityksiä, joka on vuodesta 1945 lähtien suunnitellut

Lisätiedot

pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus

pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus Paletin tarina pisimmät perinteet, parhaat brändit ja alan paras asiantuntemus 1922 E.J. Laakso perusti yrityksen Sotien jälkeen nimeksi tuli Paperitaide 1987 solmittiin lisenssisopimus Hallmarkin kanssa

Lisätiedot

Puun monipuolinen jalostus on ratkaisu ympäristökysymyksiin

Puun monipuolinen jalostus on ratkaisu ympäristökysymyksiin Puun monipuolinen jalostus on ratkaisu ympäristökysymyksiin Metsätieteen päivät Metsäteollisuus ry 2 Maailman metsät ovat kestävästi hoidettuina ja käytettyinä ehtymätön luonnonvara Metsien peittävyys

Lisätiedot

Together we make it matter

Together we make it matter EFG CREATE Together we make it matter LUOMME YHDESSÄ YKSILÖLLISIÄ KALUSTERATKAISUJA JOTKA YHDISTÄVÄT MUOTOILUN JA TOIMINNALLISUUDEN EFG Create on monikäyttöinen, käytännöllinen ja moduulirakenteinen säilytinjärjestelmä.

Lisätiedot

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 Miten julkiset hankinnat liittyvät ympäristöön? Viranomaiset ovat huomattava kuluttajaryhmä Euroopassa:

Lisätiedot

joutsenmerkityt takat

joutsenmerkityt takat joutsenmerkityt takat tulevaisuus luodaan nyt Pohjoismaisen Joutsen-ympäristömerkin tavoitteena on auttaa kuluttajaa valitsemaan vähiten ympäristöä kuormittava tuote. Palvelulle tai tuotteelle myönnettävän

Lisätiedot

Ympäristövaatimukset hankinnoissa -monitoimilaitteet ja kopiokoneet

Ympäristövaatimukset hankinnoissa -monitoimilaitteet ja kopiokoneet 09/10/2007 LUONNOS Ympäristövaatimukset hankinnoissa -monitoimilaitteet ja kopiokoneet Seuraava luonnos vaatimuksista pohjautuu pääsääntöisesti IEE GreenLabelsPurchase - projektissa tuotettuihin aineistoihin,

Lisätiedot

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen

Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Teknoksen ympäristöystävälliset maalausjärjestelmät metalliteollisuuteen Euroopan Unionin lainsäädäntö ohjaa teollisten pinnoittajien maalinvalintaa. EU:n direktiivi 1999/13/EY orgaanisten liuottimien

Lisätiedot

Moduuli 4 Johdanto vihreään talouteen Liiketoimintaprosessien ekologisuuden parantamisen mahdollisuudet

Moduuli 4 Johdanto vihreään talouteen Liiketoimintaprosessien ekologisuuden parantamisen mahdollisuudet Moduuli 4 Johdanto vihreään talouteen Liiketoimintaprosessien ekologisuuden parantamisen mahdollisuudet Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta) vastaa ainoastaan

Lisätiedot

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä

Ympäristöasioiden hoito yrityksessä Fiksu Ammattilainen, Rakennusala KARTOITUS TYÖSSÄOPPIMISJAKSOLLA Ympäristöasioiden hoito yrityksessä OPISKELIJAN TEHTÄVÄLOMAKE 1 Olet suorittamassa työssäoppimisjaksoa rakennusalan yrityksessä. Tehtävänäsi

Lisätiedot

ALGRO Design Card. ALGRO Design Duo. Crescendo. Avanta Card. Ivory Board

ALGRO Design Card. ALGRO Design Duo. Crescendo. Avanta Card. Ivory Board GRAAFISET KARTONGIT ALGRO Design Card intapuolelta kahteen kertaan ja taustalta kertaalleen päällystetty täyssellukartonki. ALGRO Design Duo Molemmin puolin kahteen kertaan päällystetty täyssellukartonki.

Lisätiedot

Vastuullisuusraportti 2013

Vastuullisuusraportti 2013 Vastuullisuusraportti 2013 Global Compact -ohjelma YK:n perustama ja johtama yritysten vastuullisuusohjelma Global Compact on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Se perustettiin sitouttamaan kansainvälisesti

Lisätiedot