Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI. 30 Nicol road, Parkwood WA 6147

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI. 30 Nicol road, Parkwood WA 6147"

Transkriptio

1 Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI 30 Nicol road, Parkwood WA Helmikuu Toukokuu 2017

2 HELMIKUU la 4.2 klo 12 Lauantaipiiri la 11.2 klo Suomi-koulu la 25.2 klo Suomi- koulu su 26.2 klo 12 Laskiainen Tervetuloa juhlimaan laskiaista helteen keskellä ja tapaamaan muita Perthin suomalaisia! Tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua hintaan $10/ aikuinen ja $5/ lapsi. MAALISKUU la 4.3 klo 12 Lauantaipiiri pe 10.3 klo 18 Koti-ilta Tule toivottamaan Pastori Vainikka tervetulleeksi Perthiin ja viettämään iltaa hyvässä seurassa. Mukaan voi ottaa pientä kahvin kanssa syötävää ja kahvirahan. Tervetuloa! la 11.3 klo Suomi-koulu su 12.3 klo 11 Jumalanpalvelus Pastori Vainikka toimittaa jumalanpalveluksen, jonka jälkeen juodaan kirkkokahvit. Jumalanpalveluksen aikana kerätään kolehti Perthin seurakunnan hyväksi. Mukaan voi ottaa lisäksi pientä kahvin kanssa syötävää ja kahvirahan. su 12.3 n. klo alkaen Vuosikokous Tervetuloa mukaan päättämään seurakunnan yhteisistä asioista ja ideoimaan tapahtumia tulevalle vuodelle. Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita! la 25.3 klo Suomi- koulu HUHTIKUU la 1.4 klo 12 Lauantaipiiri la 8.4 klo 12 Kirjastotalkoot Kirkolla on laaja suomenkielinen kirjasto. Tervetuloa järjestelemään kirjoja mukavassa seurassa muiden lukemisesta kiinnostuneiden kanssa. Talkooväelle tarjoamme kahvit ja suomalaisia kirjoja ilmaiseksi. la 29.4 klo Suomi- koulu TOUKOKUU la 6.5 klo 12 Lauantaipiiri la 13.5 klo Suomi- koulu la 27.5 klo Suomi- koulu

3 Kirkkovuosikalenteri helmikuusta toukokuuhun Kynttilänpäivä sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima) sunnuntai ennen paastonaikaa (Sexagesima) Laskiaissunnuntai (Esto mihi) Tuhkakeskiviikko paastonajan sunnuntai (Invocavit) paastonajan sunnuntai (Reminiscere) paastonajan sunnuntai (Oculi) paastonajan sunnuntai (Laetare) paastonajan sunnuntai (Judica) Palmusunnuntai Hiljaisen viikon maanantai Hiljaisen viikon tiistai Hiljaisen viikon keskiviikko Kiirastorstai Pitkäperjantai Jeesuksen kuolinhetki Pitkäperjantain ilta Hiljainen lauantai Pääsiäisyö Pääsiäispäivä pääsiäispäivä Pääsiäisen jälkeinen tiistai Pääsiäisen jälkeinen keskiviikko Pääsiäisen jälkeinen torstai Pääsiäisen jälkeinen perjantai Pääsiäisen jälkeinen lauantai sunnuntai pääsiäisestä (Quasimodogeniti) sunnuntai pääsiäisestä (Misericordia Domini) sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) sunnuntai pääsiäisestä (Cantate) sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate) Helatorstai sunnuntai pääsiäisestä (Exaudi)

4 Laskiainen Laskiainen (laskiaistiistai) on 46 päivää ennen pääsiäistä. Siksi sen päivämäärä vaihtelee vuosittain pääsiäisen ajankohdan mukaan. Vuonna 2017 laskiainen on helmikuun viimeisenä päivänä eli Härkäviikot päättyivät laskiaiseen, josta oli seitsemän viikkoa pääsiäiseen. Laskiaisena - aikaisintaan 1.2. ja viimeistään laskeuduttiin rasvaisten ja maitoisten ruokien turvin kevätpaastoon; ortodoksit lopettivat lihan syönnin jo viikkoa aiemmin "lihapyhälaskuna". Laskiaisen vietto alkoi ilman aattoa sunnuntaina, ja neljääkymmentä arkipaastopäivää ryhdyttiin kuluttamaan laskiaistiistain jälkeen. Mäessä ilakoinnit, jääkelkat, rekiajelut ja säätyläisten naamiohuvit olivat katolisen karnevaalin (lat. carne vale = jäähyväiset lihalle) myöhäisiä pohjoismaisia sovelluksia. Ruokapöydässä ja saunassa piti olla ääneti, jotta säästyisi kesällä hyönteisten puremilta. Työkiellot ja muut uskomukset liittyivät laskiaisena erityisesti naisten toimenkuvaan: karjaonneen, käsitöiden raaka-aineisiin ja puutarhan hyötykasveihin. Enteiden ja taikojen runsauteen vaikutti osaltaan se, että laskiaisen tienoille sijoittuu muinaiseurooppalainen vuodenvaihde. Laskiaisesta alkaa 40 päivää kestävä paastoaika, joka päättyy pääsiäisenä (sunnuntait eivät ole paastopäiviä). Perinteisesti esimerkiksi katolilaiset ovat tuona aikana pidättäytyneet lihasta ja muistakin herkuista. Luterilaisilla paastoperinne ei enää ole vahva, vaikka paastonaika kirkkovuoteen kuuluukin. Monet paastoavat jostakin sellaisesta asiasta, jonka kokevat saaneen liian suuren roolin elämässään. Monissa katolilaisissa maissa laskiaistiistai on karnevaalipäivä. Silloin juhlitaan, mutta seuraavana päivänä (tuhkakeskiviikko) laskeudutaan paastoon. Laskiaistiistain ranskankielinen nimi mardi gras tarkoittaa rasvatiistaita. Ortodoksit laskevat paastonajan eri tavoin kuin katolilaiset ja luterilaiset. Siksi heillä laskiainen on jo laskiaistiistaita edeltävänä laskiaissunnuntaina. Suomessa laskiaispullien ja rasvaisen hernekeiton syömisen lisäksi laskiaista on ollut tapana juhlistaa laskemalla mäkeä. Etenkin laskiaissunnuntaina on eri paikkakunnilla mäenlaskutapahtumia. Perthin Suomikirkolla juhlitaan laskiaista sunnuntaina 26 helmikuuta klo 12 alkaen. Tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua hintaan $10/ aikuinen ja $5/ lapsi, mutta mäenlaskun sijaan saamme nauttia Perthin auringosta! Pääsiäinen Kristinuskossa pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Kristityille Jeesuksen ylösnousemus tarkoittaa sitä, että ylösnoussut Kristus on avannut uuden tien ja toivon kuolemasta elämään.

5 Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin. Varhaisimmat tiedot kristillisestä pääsiäisen vietosta ovat 100-luvulta, jolloin viikoittaisen ylösnousemusjuhlan, sunnuntain, rinnalle tuli vuosittain vietettävä pääsiäisjuhla. Aluksi Kristuksen kuolemaa ja ylösnousemusta vietettiin yhtenä juhlana, pääsiäisenä. Hiljaisen viikon perjantaita on pidetty paastopäivänä viimeistään 200-luvulta lähtien. Pitkäperjantai Kristuksen kuoleman muistopäivänä tavataan 300-luvulta lähtien. Kirkkovuoden pääsiäisjaksoon kuuluu kolme vaihetta: valmistautuminen (paastonaika), itse juhla ja helluntaihin asti kestävä juhla-aika. Pääsiäisjakson keskuksen muodostaa ristin ja ylösnousemuksen pääsiäinen. Pääsiäisviikko alkaa palmusunnuntaista. Palmusunnuntaina lapset myös virpovat. Palmusunnuntaista alkavaa viikkoa kutsutaan nimellä Hiljainen viikko (myös piinaviikko) ja jokaiselle päivälle on olemassa oma erityinen pääsiäisajan nimi. Hiljaisen viikon päivien nimet ovat seuraavat: Palmusunnuntai. Palmusunnuntaina virvotaan varvotaan. Malkamaanantai Tikkutiistai Kellokeskiviikko Kiirastorstai Pitkäperjantai (arkipyhä Suomessa) Pääsiäislauantai, hiljainen lauantai, lankalauantai Sukkasunnuntai eli pääsiäissunnuntai Toinen pääsiäispäivä (arkipyhä Suomessa) Piinaviikko Piinaviikko, hiljainen viikko eli tymintäviikko (ruots. dymmelvecka) palmu- ja pääsiäissunnuntain välillä kertaa päivä päivältä Kristuksen tuskien tien tapahtumia. Kärsimysnäytelmä on maailmanhistorian tunnetuimpia ja esitetyimpiä tosipohjaisia draamoja. Sen henkilögalleria on kiintoisa ja juoni tehokas: ristiriitaisesti koettu sankari ratsastaa kaupunkiin, joutuu valtapelissä kahden tulen väliin ja omiensa pettämäksi, tuomitaan epäoikeudenmukaisesti kuolemaan, mutta palaa loistavana voittajana ja pelastajana. Evankelistojen ennen vuotta 100 laatimia käsikirjoituksia on työstetty uudelleen ja uudelleen saarnoiksi, näyttämöteoksiksi, musiikkiesityksiksi, romaaneiksi ja elokuviksi. Hiljaisen viikon jokaisella arki- ja pyhäpäivällä on kansanperinteessämme lempinimet, joita on lausuttu hokemina. Nimillä on sekä kristinopillisia että maatalon töihin liittyviä selitteitä, mutta käytännössä ehkä tärkeämpää on ollut alkusointu ja poljento.

6 Mie virvon viisoast, taputtelen taitavasti, ottelen oluven peähä, rahan peähä rapsuttelen. Riihestäis rikkoaks, aitastais antajaks, kanasestais munane, lehmäsestäis voi lusikka. Niin monta uuhtii kuin monta urpoa. Niin monta vasikkoa kuin monta varpoa. Riiheis tie rikkaseks, kaivois tie kakaraiseks! Isännälle ikä pitkä, emännälle perä levvii. Tyttärelle punast posket ja pojal kaunis morsei. - Ss. Kiiski, Kurkijoki 1932 Virpoin, varpoin, tuoreeks' terveeks'. Rikkaaks, rakkaaks, vanhaks, vakkaaks. Me virvon viisahaks, taputtelen taitavaks! Ottelen oluven päälen, rahan päälen rapsuttelen. Näin me tänne tullessain kekoja kiräpäitä, tasapäitä aartehiitä. Riiheltänne rikkaaks, aitaltanne autuaaks, kujaltanne kuuluisaks; lehmältänne voiliseks, lampaaltanne villa kopra, kanastanne munainen, taikinastanne piirainen, vuodeks vappaaks, neteliksi velkapääksi, sinullen vitsa, minullen kakkara! - Ch. Europaeus, Jaakkima 1855 Virpoi varpoi, tuoreeks terveeks, neteliks (viikoksi) velkapiäks, vuuveks vapuaks, siul vitsa, miul palkka. Mie virvon viisuaks, taputtelen taitavaks, rahan piälle rapsuttelen, oluen piälle ottelen, siul vitsa ja miul tuospaikas, täspaikas palkka kätie. (Siis heti palkka.) Virpoi varpoi, vitsa on uus, aivan nii ku kukkiva kuus, elämän onnii toivotan siulle, nöyrästi pyyvän palkan miulle. Mie virvon vitsasella, kosken koivun oksasella, rikkuaks, rakkuaks, elosalvot seisomua, rahakassat kaivamua. Riiheltäis rikkuaks, aitaltais autuvuaks, karjaltais kuulusaks. Hevoseltais orivarsa, lehmiltä lehmisvasikka, emälampuat kolmin vuonin, karkot kaksin viskokuot. Isännälle itramaha, emännälle perälevii, tyttärille punaset posket, siul vitsat, miul palkka. - Tommi Kilpiö, Jaakkima 1957 lähteet:

7 Suomen suuri vuosi 2017 Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Suomi 100 -juhlavuoden verkkosivut ja yhteystiedot: suomifinland100.fi Juhlavuosi loytyy Facebookista, Instagramista, Twitterista ja Youtubesta nimella SuomiFinland100 (#suomi100, #finland100). Lähde Reformaatiosta 500 vuotta Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan vuotta teesien julkaisemisen jälkeen vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta. Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään Merkkivuotta vietetään yhteydessä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin. Ihminen näkee oman kulttuurinsa vain sisältäpäin. Siksi sen ominaispiirteitä on vaikea tunnistaa. Suomessa on eletty satoja vuosia reformaation muokkaamassa kulttuurissa. Reformaatio on vaikuttanu Mikael Agricolasta lähtien kieleen, kirkolliseen elämään, koulutusjärjestelmään, yhteiskunnan turvaverkkoihin, kansainvälisiin suhteisiin, tapoihin, taiteisiin, kalenteriin ja moneen muuhun asiaan. Osa vaikutuksista jää arkipäiväisyydessään huomaamatta. Reformaation merkkivuosi tarjoaa mahdollisuuden pohtia reformaation suhdetta omaan identiteettiin. Merkkivuosi avaa näkökulman reformaation vaikutuksiin kaikkialla maailmassa. Muuttoliike ja lähetystyö ovat levittäneet reformaation ajatuksia ja vaikutuksia kaikkiin maanosiin. Ylittäessään maantieteellisiä ja kulttuurisia rajoja reformaatio on ollut muutosvoima ja muutosten kohde.

8 Monien tulkintojen reformaatio Reformaatio oli niin hengellinen, kirkkopoliittinen, yhteiskunnallinen, aatehistoriallinen kuin kulttuurinenkin ilmiö. Eri aikoina ja eri puolilla reformaation synnyttämiä rajoja kuva reformaatiosta on ollut erilainen. Vuonna 2017 reformaation historiaa ja merkitystä voidaan tarkastella yhdessä ekumeenisesti ja uusimman tutkimuksen valossa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden käsitysten ja asenteiden muuttamiseen. Vastakkainasettelusta on kuljettu kohti yhteyttä. Vuoden 2017 kutsuminen reformaation merkkivuodeksi kertoo kasvaneesta yhteydestä. Reformaatiosta usein käytetty sana uskonpuhdistus jakaa kristittyjä. Siksi käytetään sanaa reformaatio. Merkkivuodesta puhuminen korostaa sitä, että reformaatio ei ole vain juhlan aihe. Katumus ja sovinnon etsiminen ovat osa reformaation merkkivuotta. Lähde Vuosikokous Tervetuloa mukaan päättämään seurakunnan yhteisistä asioista ja ideoimaan tapahtumia tulevalle vuodelle sunnuntaina 12 maaliskuuta n. klo Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita, jotta voimme jatkaa toimintaa! Ideoita Suomi100 juhlavuoteen otetaan myös vastaan, miten voisimme juhlistaan itsenäistä Suomea täällä Perthissä. Joulujuhlat Joulujuhlaa vietettiin Perthin suomalaisella kirkolla 18. joulukuuta. Ennen lounasta lauloimme perinteisiä joululauluja ja virittäydyimme joulun tunnelmaan, jonka jälkeen pääsimme nautimaan joulupöydän antimista. Mukana oli noin 40 vierasta. Tarjolla oli kinkkua, kotitekoisia laatikoita, rosollia ja suomalaisia joululeivonnaisia piimäkakusta ja joulutortuista riisipuuroon! Lounaan päätteeksi järjestimme arpajaiset. Kiitos kaikille osallistujille.

9 Yleisurheilun MM-kilpailut Perthissä Aikuisurheilijoiden MM-yleisurheilukisat järjestettiin Perthissä MMkilpailuihin osallistuvat 35-vuotiaat ja sitä vanhemmat urheilijat eri ikäluokissa viiden vuoden välein. Kilpailuihin oli ilmoittautunut hieman yli 4000 urheilijaa 92 maasta. Suomen Aikuisurheilulitto (SAUL) ilmoitti että suomalaisia urheilijoita oli 97, sarjoissa (vuotta). Vanhimmat urheilijat, jotka osallistuivat kisoihin olivat 95 vuotiaita. MM-kilpailut Perthissä kestivät 11 päivää sisältäen kaksi välipäivää. Lämpötila kohosi muutamana päivänä korkeimmillaan 35 asteeseen, joka oli suomalaisille urheilijoille erilainen kokemus Suomen syksyn treeneihin. Nämä aikuisurheilun MM-kilpailut olivat jo kolmannet Australiassa pidettävät. Aiemmin kisaisäntinä ovat toimineet Melbourne ja Brisbane. Osa suomalaisista urheilijoista olivat kilpailleet Australiassa aikaisemmin ja osalle tämä oli ensimmäinen kerta Australiassa. Suomen joukkue menestyi erinomaisesti näissä kisoissa. SAULin internetsivuilla ilmoitettiin että Suomi saavutti yhteensä 83 mitalia, joista 29 oli kultaisia, 35 hopeisia ja 19 pronssisia. Maiden välisessä mitalitilastossa Suomi oli viides.mitalitilaston voitti Australia. Suomen edelle sijoittuivat Australian lisäksi Yhdysvallat, Britannia ja Saksa. Aikuisurheilijat matkustavat kaikkiin arvokilpailuihinsa omarahoitteisesti eikä maakohtaisia osallistujakiintiöitä ole. Veteraaniurheilussa Suomi on edelleen suurvalta. Yleensä veteraanien kansainvälisten kisojen järjestäjä on mitalitilaston kärjessä. Tämä korostui tänä vuonna, kun hieman pidemmän reissun päässä sijaitseva Australia kahmi 469 mitalia ja toiseksi tullut Yhdysvallat hankki 168 mitalia. Maailmanennätyksiä rikottiin eri ikäluokissa yhteensä 19, joista 18 naisten lajeissa. Yhdysvaltain urheilijat rikkoivat kuusi maailmanennätystä ja Etelä- Afrikan urheilijat kolme. Ainoan miesten maailmanennätyksen rikkoi Kiinan joukkue 85-vuotiaiden miesten 4x400 metrin viestinjuoksussa. Osa kilpailijoista voitti monta mitalia samoissa kisoissa. Yksi heistä oli helsinkiläinen Åke Lund, joka voitti 85-vuotiaiden ikäluokassa peräti neljä maailmanmestaruutta ja yhden hopeamitalin. Tamperelaisseura Kunto-Pirkkojen Inkeri Janhunen urakoi peräti kolme maailmanmestaruutta sekä kolme muuta MM-mitalia.

10 Inkeri Janhunen voitti ikäsarjansa eli 75 vuotta täyttäneiden naisten maailmanmestaruudet 400 metrillä (1.25,31), 800 metrillä (3.19,52) ja metrillä (6.53,82). Kaikki ajat ovat uusia N75-sarjan Suomen ennätyksiä, eivätkä maailmanennätyksetkään ole kaukana. SAULin toiminnanjohtaja, Vesa Lappalainen, oli yhteydessä Perthin suomalaiseen luterilaiseen kirkkoon ennen kisoja. Suomi-kirkko otti suomen vierailijat iloisella mielellä vastaan. Toimikunnan jäsenet järjestivät grilliillallisen urheilijoille ja heidän huoltojoukoille. Tarjolla oli grillimakkaraa, kanavartaita, urheilijoille suunniteltuja ruokaisia salaatteja ja jälkiruoaksi hedelmiä ja keksejä kahvinkera. Kuvassa kiekonheiton kultamitalisti Kaarle Tuovinen Kuopiosta, M80 (oikealla) ja Perthin suomalaisen seurakunnan Veikko ja Terttu Viiala. Oli mukava kuulla aikuisurheilijoiden kokemuksia kisoista ja Perthin ympäristöstä. Perthin suomalaiset kertoivat puolestaan heidän kokemuksistaan ulkosuomalaisen elämästä Australiassa. Vesa Lappalainen piti puheen urheilijoille illallisen jälkeen ja kiitti kaikkia urheilijoita hienosta mitalisaavutuksesta ja osallistujen panoksesta. Ilta päätettiin rovasti Anssi Joutsenlahden (kuva vasemmalla) iltahartauteen, joka on itsekkin kova maratoonari, ja lopuksi lauloimme tietenkin Maamme-laulun. Osa kilpailijoista oli lentämässä takaisin Suomeen seuraavana päivänä. Osa oli jatkamassa matkaa itä-rannikolle, Great Barrier Reefille tai muualle Australiaan ja osa oli lentämässä Uuteen Seelantiin kisojen jälkeen lyhyelle lomalle. Lisää tietoa Suomen Aikuisurheiluliiton toiminnasta:

11 Perthin Suomi-koulu Suomi-koulu tutustuttaa lapset Suomen kieleen ja kulttuuriin. Siellä on mahdollisuus tavata muita Australian-suomalaisia ja lapset saavat mahdollisuuden oppia ja käyttää suomen kieltä samanikäisten kanssa. Oppiminen on tehty hauskaksi mm. laulujen, leikkien ja askartelun varjolla. Oppitunti on 60 minuuttia pitkä, jonka jälkeen lapsille on varattu leikkiaikaa. Suomi-koulu kokoontuu joka toinen lauantai klo Suomi-kirkolla, Parkwoodissa. Koulun lukukaudet ovat yhtenäiset Länsi-Australian koulujen kanssa. Oppitunnin jälkeen on tilaisuus puhua suomea kahvikupin äärellä. Voit tiedustella vapaita paikkoja Suomi-koulussa sähköpostitse: RYHMÄT / CLASSES SIILIT (alle kouluikäisten leikki- ja lauluryhmä/ under school aged children) ORAVAT (kindy- 2.luokkalaiset/ from kindy to 2nd grade) KARHUT ( 3. luokkalaiset / 3rd grade and older children up to 18 years) AIKUISET (adults) LUKUKAUSIMAKSUT LAPSILLE / FEES FOR CHILDREN $ 25 / lukukausi (term) / yhden lapsen perhe (one child) $ 40 / lukukausi (term) / kahden tai useamman lapsen perhe (two or more children) $ 90 / vuosi (year) / yhden lapsen perhe (one child) $140 / vuosi (year) / kahden tai useamman lapsen perhe (two or more children) AIKUISTEN MAKSUT / FEES FOR ADULTS $ 120 / vuosi (year) TAI / OR $10 / oppitunti ( casual lesson fee) LUKUKAUDET VUONNA 2017 LAPSILLE JA AIKUISILLE / SCHOOL TERMS FOR 2017 FOR CHILDREN AND ADULTS Ensimmäinen lukukausi / First term lauantai klo lauantai klo lauantai klo lauantai klo Toinen lukukausi / Second term lauantai klo lauantai klo lauantai klo lauantai Suomi-koulun retki ( Excursion ) lauantai klo

12 YHTEYSTIEDOT Perthin Suomalainen kirkko 30 Nicol road, Parkwood WA 6147 Postiosoite: PO BOX 47 Parkwood WA 6147 Kirkkoneuvosto Puheenjohtaja ja sihteeri Riina Holopainen Puhelin: Varapuheenjohtaja Nora Ahokas Virkatodistukset Seija Mäkinen Puhelin: Seurakuntaviestin toimitus: Elisa Haroma ja Marika Huhtinen

Virpomaloruja. (koottu internetin keskustelupalstoilta ja Karjalan Liiton kokoelmista)

Virpomaloruja. (koottu internetin keskustelupalstoilta ja Karjalan Liiton kokoelmista) Virpomaloruja (koottu internetin keskustelupalstoilta ja Karjalan Liiton kokoelmista) Voilusikka lehmästäis, muna kanastais, pannukaakku taikinastais, markka kukkarostais! Luppaatkos munan, luppaatkos

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 28.11.2004 20.11.2005 28.11.2004 2. vuosikerta 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 2.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 2. Perikooppikalenteri 1.12.2019 22.11.2020 2. vuosikerta 1.12.2019 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 1.12.2013 23.11.2014 2. vuosikerta 1.12.2013 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24:

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 30.11.2014 22.11.2015 3. vuosikerta 30.11.2014 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 29.11.2015 20.11.2016 1. vuosikerta 29.11.2015 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 1.12.2024 29.11.2025 1. vuosikerta 1.12.2024 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 2.12.2012 24.11.2013 1. vuosikerta 2.12.2012 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 27.11.2005 26.11.2006 27.11.2005 3. vuosikerta 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3. Perikooppikalenteri 3.12.2017 25.11.2018 3. vuosikerta 3.12.2017 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 2.12.2018 24.11.2019 1. vuosikerta 2.12.2018 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit

Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit JOULUJAKSO Adventtiaika 1. adventtisunnuntai Otsikko: Kuninkaasi tulee nöyränä antifoni: Sak. 9: 9 psalmi: Ps. 24: 7 10 1. vsk Jes. 62: 10 12 2. vsk Sak. 9: 9 10 3.

Lisätiedot

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta.

Liturgiset värit. Vihreä on kesän ja kasvun väri. Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Kirkkovuosi Vihreä on kesän ja kasvun väri Liturgiset värit Valkoinen merkitsee iloa ja puhtautta. Punainen kuvaa tulta ja verta. Violetti kuvaa katumusta. Musta on surun ja murheen väri. Talvi Ensimmäinen

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 2.12.2001-24.11.2002 02.12.2001 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps. 85: 8 Sak. 9:

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 1.12.2002-23.11.2003 01.12.2002 3. vuosikerta 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta

Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Kirkkovuoden juhlat Kirkko vuosi alkaa ensimmäisestä adventista Adventin väri on valkoinen. Se kuvaa iloa ja puhtautta Adventin jälkeen seuraava juhla on Suomen itsenäisyyspäivä 6.12$ Kirkossa rukoillaan

Lisätiedot

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät)

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät) 91, liite 2 / Sivu 1 / 6 Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa 1.1. 31.5.2018 (punaisella alueneuvoston päätettävät) ma 1.1. la 6.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Loppiainen Jeesus, maailman

Lisätiedot

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Ilon ja valon pääsiäinen Pääsiäinen on ylivoimaisesti suurin juhlan aihe mitä voin kuvitella. Me tavoittelemme sitä ja pelkäämme, ettei se ole totta. Tässä pääsiäisen

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta Perikooppikalenteri 31.11.2003 21.11.2004 1. vuosikerta 30.11.2003 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

Palmusunnuntaista pääsiäiseen

Palmusunnuntaista pääsiäiseen Palmusunnuntaista pääsiäiseen 25.3-2.4.2018 Jumala toimii ennen ihmistä Pääsiäiskertomukset lepäävät kahden peruspilarin varassa. Hauta on tyhjä. Tämä on väkevä tosiasia, jota evankelistat eivät mitenkään

Lisätiedot

Suomi 100 vuotta. Vapla Valmistelija: nuorisosihteeri Pirkko Suhonen, puh

Suomi 100 vuotta. Vapla Valmistelija: nuorisosihteeri Pirkko Suhonen, puh Vapaa-aikalautakunta 97 16.12.2015 Vapaa-aikalautakunta 10 18.02.2016 Vapaa-aikalautakunta 62 21.09.2016 Vapaa-aikalautakunta 8 25.01.2017 Vapaa-aikalautakunta 27 20.04.2017 Suomi 100 vuotta Vapla 16.12.2015

Lisätiedot

Opettajalle KIRKKOVUOSI. KIRKKOVUOSI Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit TAVOITE TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ

Opettajalle KIRKKOVUOSI. KIRKKOVUOSI Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit TAVOITE TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ Kirkkovuosi Joulu Pääsiäinen Muita kirkkovuoden tärkeitä päiviä Liturgiset värit KIRKKOVUOSI Opettajalle TAVOITE Oppilas saa käsityksen, mitä kirkkovuosi tarkoittaa ja miten se eroaa kalenterivuodesta.

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

Sukuviesti 1/2013. Tässä viestissä:

Sukuviesti 1/2013. Tässä viestissä: Sukuviesti 1/2013 Tässä viestissä: Virvon, varvon Sukuseuran uudet kotisivut Matka Karjalaan kesäkuussa 2013 Kirvun sukujen tapaaminen Orimattilassa 20.4.2013 Jäsenmaksu Sukuseuran myyntinurkka ja yhteystiedot

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Säynätsalon alueseurakunnan diakoniatyölle, vähävaraisten avustamistyöhön. pe 6.1. Loppiainen Jeesus, maailman valo Lähetystyöhön

Lisätiedot

Suomikoululainen Suomikoululainen

Suomikoululainen Suomikoululainen Suomikoululainen Suomikoululainen H E L M I K U U 2 0 1 4 Puheenjohtajan kuulumisia Me kaikki odotamme harvinaisen kylmän ja pitkän talven jälkeen jo kevätlomaa. Toisiko se meille kauan kaivatun lämmön

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Pakolaisten auttamiseen kriisialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanavun säätiö, PL 21, 13 Helsinki, viitenumeroluettelo.

Lisätiedot

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Tammikuu 2012 Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Loppiainen 2 3 4 5 6 7 8 vk 52 1 Sunnuntai Uudenvuodenpäivä 2 3 4 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Lisätiedot

Pääsiäinen on matka. Arto Marttinen kirkkoherra. Tainionkosken kirkko, Kirkkokatu 2 Imatrankosken kirkko, Kanavakatu 2

Pääsiäinen on matka. Arto Marttinen kirkkoherra. Tainionkosken kirkko, Kirkkokatu 2 Imatrankosken kirkko, Kanavakatu 2 Hiljainen viikko ja pääsiäinen Imatran seurakunnassa 2019 Pääsiäinen on matka Imatran seurakunta sai 70 vuotta sitten viettää ensimmäisen kerran pääsiäistä itsenäisenä seurakuntana. Nuori seurakunta liittyi

Lisätiedot

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2. Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti 1.1.-28.2.2015 vahvistettu AN kokouksessa 23.11.2014 Kolehti 1.3.-31.5.2015 vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Päihde-

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi Uusivuosi Jokainen vuosi alkaa uudenvuoden juhlimisella. Suomessa on uutenavuotena usein hyvin kylmä ilma, joten juhlat ovat yleensä sisällä. Ihmiset kutsuvat ystävät kylään, laittavat hyvää ruokaa ja

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 09:00 Palmu Riina C TVT2 Yritystoiminnan

Lisätiedot

Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI. Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI. Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Armoa 2017! REFORMAATION MERKKIVUOSI Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö Turun kaupunki / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Wittenberg, 31.10.1517 Kirkon todellinen aarre on Jumalan kunnian ja armon

Lisätiedot

94 3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesim a)

94 3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesim a) S isä lly slu e tte lo : 7 1. adventtisunnuntai Kristuksesta, oikeasta kuninkaasta Matt. 21:1-9 14 2. adventtisunnuntai Varoitus, lohdutus ja kehotus Luuk. 21:25-36 21 3. adventtisunnuntai Kristuksen ylistyspuhe

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti 11.2.2018 Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen,

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle!

Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle. Ahvenanmaalle! Tervetuloa rippikoulun elämysmatkalle Ahvenanmaalle! Nyt kutsuu sua Kyrkogårdsö! Olet saanut paikan Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kesärippikoulusta, joka pidetään Ahvenanmaalla, Havsgårdenin matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat Seinäjoen seurakunnassa Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja reformaatio juhlii merkkivuottaan, sillä Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517. Vuonna 2017

Lisätiedot

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA 86/ Liite Sivu 1 / 6 KEVÄT 2017 TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNNAN TOIMINTAA VÄRIT: NAISTENPIIRI (LEHTEEN) MIESTEN SAUNAILTA (LEHTEEN) SANAN JA RUKOUKSEN ILTA (LEHTEEN) SIIONIN VIRSI SEURAT (LEHTEEN) RY SUNNUNTAISEURAT

Lisätiedot

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa

Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat. Seinäjoen seurakunnassa Reformaatio 500 v ja Suomi100-tapahtumat Seinäjoen seurakunnassa Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja reformaatio juhlii merkkivuottaan, sillä Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517. Vuonna 2017

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11. Päiväohjelma 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.40 2x oppitunti (kaksoistunti tai 13.40-14.20/14.25-15)

Lisätiedot

TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA

TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA KRISTILLINEN SEURAKUNTA Seurakunta on kristittyjen yhteisö. Se toimii paikallisesti ja osana suurempaa kokonaisuutta, maailmanlaajuista kristillistä

Lisätiedot

PÄÄSIÄINEN > 25.4.

PÄÄSIÄINEN > 25.4. KALENTERIJUHLAT UUSIVUOSI 1.1. Uutenavuotena paukutellaan raketteja ja valetaan tinaa, josta ennustetaan alkavaa vuotta. Tehdään leikkimielisiä uudenvuodenlupauksia. Perheet syövät kotona perheen tai ystävien

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015. 8.12.2015 klo 18.00-18.30 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 10/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 8.12.2015 klo 18.00-18.30 Läsnä: Poissa: Kuusiranta Helena, pj Gustafsson Tarja, pois

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2017 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015

KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015 sivu 1. Kirkkoneuvoston sihteeri... 2 2. Kirkkoneuvoston ohjesääntö... 3 3. Kirkkovaltuuston 14.1.2015 toimeenpanopäätökset...

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 5 Maanantai 6 Tiistai 7 Keskiviikko 8 Torstai 9 Perjantai 10 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05 11

Lisätiedot

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET HUHTASUON JA HALSSILAN KIRKOILLA 1.1-31.5.2016 pe 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Aurinkorannikon suomalaisen ev. lut. seurakunnan

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja

Lisätiedot

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA

1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA VUODEN 2015 ALKUPUOLIS- KOLLA 9.3.2015 sivu 1 Petri Verronen, Mari Vasarainen 1. Arkipyhäviikkojen säännöllinen työaika vuoden 2015 alkupuoliskolla 2. Vuosilomien antaminen arkipyhäviikolla 1. ARKIPYHÄVIIKKOJEN SÄÄNNÖLLINEN TYÖAIKA

Lisätiedot

Korson asukaspuisto kevään 2017 ohjelma

Korson asukaspuisto kevään 2017 ohjelma kevään 2017 ohjelma Puisto on avoinna: ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15 WC:t ja Pöllönpesä (=eväshuone) käytössä puiston aukioloaikoina. Tilat suljetaan siistimisen vuoksi 15 min. ennen sulkemisaikaa. Pihalelut

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu 1. Päivään sidotut kolehdit ti 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Alueseurakunnan nimikkotyö Keniassa, Marja Ochieng. su 6.1. Loppiainen

Lisätiedot

Ripariralli 1 KORVAUSTEHTÄVÄ

Ripariralli 1 KORVAUSTEHTÄVÄ 18.11.2018 Ripariralli 1 KORVAUSTEHTÄVÄ Nimi: Tällä korvaustehtävällä voit korvata rippikoulustartin (18.11.2018). Korvaustehtävä koostuu neljästä eri osiosta, joista osio 1 ja osio 3 vaativat käynnin

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8 2006 VIIKKO 32 ASUMIS- VALMENNUS MAANANTAI 7.8 TIISTAI 8.8 KESKIVIIKKO 9.8 TORSTAI 10.8 PERJANTAI 11.8 LAUANTAI 12.8 SUNNUNTAI 13.8 OMAT MENOT ITAVA AIHE/ TAVOITE OPETTAJAN HAMPAIDEN PESU AAMU ILTA AAMU

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI. 30 Nicol road, Parkwood WA 6147

Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI. 30 Nicol road, Parkwood WA 6147 Immanuel Finnish Lutheran Church Perth SEURAKUNTAVIESTI 30 Nicol road, Parkwood WA 6147 www.suomikirkkoperth.com Marraskuu 2016 Tammikuu 2017 TAPAHTUMAKALENTERI MARRASKUU la 5.11 klo 12 Lauantaipiiri Lauantaipiiri

Lisätiedot

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA

OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA OULUNKYLÄN OMAISRYHMÄ JOKA TOINEN tiistai KLO 13.30-15.00 Oulunkylän Kirkko, Teinintie 10 Takkahuone 2 krs. OMAISHOITAJA, TULE RYHMÄÄN VIRKISTÄYTYMÄÄN, JAKAMAAN KOKEMUKSIA JA IRROITTAUTUMAAN ARJESTA Syksy

Lisätiedot

KERTSI 1/2012. Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä.

KERTSI 1/2012. Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä. KERTSI 1/2012 Tässä Kertsi lehdessä 7 13-vuotiaille ja heidän perheilleen järjestettävistä pääsiäisajan ja kevään tapahtumista sekä kesän leiristä. Kertsi-lehti Siiskonen, sannamari.siiskonen@evl.fi Palosuontie

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Maanantai 23.3. Tiistai 24.3. Keskiviikko 25.3. Torstai 26.3. Perjantai 27.3. Lauantai 28.3. Sunnuntai 29.3. Radio Channels, Luento 08:15 - TS127 Communication signal processing

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla joulukuu 2018 Lauantai 1.12. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.12. 16.00-19.00 Aava Iranilaisten naisten liikunta- ja vertaistukiryhmä

Lisätiedot

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia. Tule tekemään edullisia löytöjä! Otamme vastaan sinulle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita joka sunnuntai ennen Jumalanpalvelusta. Lahjoitukset voi tuoda alakerran käytävänpäähän. Opastus aulasta Maaliskuussa viikoittain vaihtuvia yllätystarjouksia.

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Tapahtumia seurakunnassa. Huhtikuu

Tapahtumia seurakunnassa. Huhtikuu Tapahtumia seurakunnassa Huhtikuu 2019 www.kotka-kyminseurakunta.fi Pääsiäisen tapahtumat 2019: Lapsille ja perheille - Lasten pääsiäisvaellukset: (Kesto n. 30 min.) - ma 8.4. klo 11 Aittakorven srk-talo

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59 VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2019 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 37/

KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 37/ KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJE Nro 37/2009 30.9.2009 VUODEN 2010 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2010 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä

Lisätiedot

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013 1 TAMMIKUU 2014 1 2 3 4 5 Uudenvuodenpäivä 1.-8.1. Uusi Vuosi ja joulu Venäjällä Koululaisten Joululoma 22.12.2013-6.1.2014 6 7 8 9 10 11 12 JOULUKUU 2013 48 1 49 2 3 4 5 6 7 8 50 9 10 11 12 13 14 15 51

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET SYYSKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Syyskauden alku seurakunnassa Kesä alkaa olla lopuillaan ja syyskausi alkamassa. Monella on

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Tuomola Anu Heinäsuo Jukka C

Lisätiedot

SU KAZAN 2013. Universiadilähetykset Eurosportilla. Lauantai 6. heinäkuuta. Sunnuntai 7. heinäkuuta

SU KAZAN 2013. Universiadilähetykset Eurosportilla. Lauantai 6. heinäkuuta. Sunnuntai 7. heinäkuuta SU KAZAN 2013 Universiadilähetykset Eurosportilla Lauantai 6. heinäkuuta 09:00 Suora Lentopallo: Miehet - Lohkovaihe: Hongkong - Valko-Venäjä 11:00 Suora Lentopallo: Miehet - Lohkovaihe: Yhdysvallat Viro

Lisätiedot

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -vetoisesti - Miten omakohtaisesti lisään liikuntaa? - 2017

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 11.11.2016 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html Kokouksessa mm. vahvistetaan tulo ja menoarvio sekä päätetään liittymismaksun ja jäsenmaksun suuruudesta

Lisätiedot

Pääsiäinen Lappeenrannan seurakunnissa

Pääsiäinen Lappeenrannan seurakunnissa Pääsiäinen Lappeenrannan seurakunnissa Pääsiäisen aika on kristittyjen suurin juhla, jolloin seurataan Jeesuksen viimeisiä vaiheita. Seurakunnat järjestävät paljon tapahtumia kaikille vauvasta vaariin.

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot