1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Pekka Puska avasi kokouksen klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Pekka Puska avasi kokouksen klo"

Transkriptio

1 LIIKU TERVEEMMÄKSI NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2005 PÖYTÄKIRJA 2/ Aika Torstai klo Paikka Osallistujat Olympiastadion, Urheilumuseo, Helsinki Pekka (pj.), Ilkka Vuori (vpj.), Kari Keskinen (siht.), Sirpa Arvonen, Mikael Fogelholm, Janne Haarala, Timo Haukilahti, Tuomo Jantunen, Anna-Maija Kivimäki, Reetta Meriläinen, Mari Miettinen, Matti Pietilä, Mika Pyykkö, Pauli Rintala, Eila Ruuskanen-Himma, Timo Sahi, Pekka Sihvonen, Pirjo Somerkivi, Esa Tarvainen, Antti Uutela ja Veikko Vihko sekä LTS:n toimistosta Tiina Heinonen, Jari Kanerva, Leena Nieminen ja Eeva Tulisalo. 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Pekka avasi kokouksen klo Edellisen kokouksen pöytäkirja Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja. 3. Väliraportti 2005 Eeva Tulisalo esitteli väliraportin 2005 luonnoksen, josta esitettiin runsaasti kommentteja. Kommenttien pohjalta korjattu raportti lähetetään neuvottelukunnan jäsenille tiedoksi pöytäkirjan 2/2005 liitteenä. Kommentit väliraporttiluonnoksesta: Fogelholm Kosketuspinnat kansallisiin hankkeisiin: - Teli-periaatepäätös ei ole hanke, sen sijaan siitä seurannut Teli neuvottelukunta on. Tähän hankkeeseen pitäisi saada sekä aatteellinen että todellinen kosketus. - Stakesilla on menossa Kristiina Saxenin koordinoima Terveyden edistämisen laatusuosituksen -hanke, jossa liikunnalla on roolinsa. Koska Liiku terveemmäksi toimii myös vahvasti kuntien kautta, tämä Stakesin hanke ja yhteys siihen pitäisi olla näkyvillä. - KKI näkyy myös tässä mainintana ja se on tietysti hyvä. Tämä yhteys on ehkä sellainen, että sen pitäisi olla paljon enemmän kuin kosketuspintana. Muutenkin pitäisi miettiä synergiaa eri hankkeiden kesken.

2 Tarkoitus: - Kohta 1 on mukava, mutta yhden hyvin rajallisilla resursseilla toimivan hankkeen tavoitteena aivan epärealistinen. En laittaisi tätä hankkeen tavoitteeksi, vaan lähinnä taustan lähtökohtiin. - Kohdat 2 ja 3 ovat selvästi KKI -hankkeen tavoitteita. Jos Liiku Terveemmäksi ottaa ne myös tavoitteeksi, on mietittävä entistä enemmän yhteistyötä KKI:n kanssa. - Kohdat 4 ja 5 ovat OK ja ne nähdäkseni ovat realistiset Liiku terveemmäksi - hankkeen päätavoitteet. Tulokset: - Tässä osassa on paljon toteutunutta toimintaa, jota en kutsuisi tuloksiksi. Otsikointia voisi miettiä uudestaan. Pohdinta ja johtopäätökset: - On tietysti selvää, että ainakin projektin sisällä on oltava valmis kehumaan itseään. Silti tämä osa herättää ainakin kriittisessä mielessä kysymyksiä: Mitä todisteita on uusista kumppanuussuhteista? Mistä tiedämme, että kansalaisten tieto on lisääntynyt? Miten juuri tämä hanke on lisännyt kansalaisten tietoa arkiliikunnasta? Pitäisikö meidän olla nyt tässä vähän realistisempia ja todeta suunnilleen se, että on päästy alkuun, on organisoiduttu ja on saatu ihan hyvä määrä kuntia ja muita toimijoita ainakin kerran aktivoitua mukaan. - Suomen kannalta olisi parasta suunnata hankkeen rajalliset resurssit tukemaan muita ajankohtaisia hankkeita. KKI- ja Teli tavoitteiden tukemista ja uusien kumppanuuksien merkitystä tulisi miettiä aikaisempaa paremmin. Hankkeen tulisi lisätä tietoisuutta liikuntatarjonnasta, esim. mitä kunta tarjoaa asukkailleen. Haukilahti - Kaikille riittää tehtävää terveysliikunnan alueella. Tulisi sitoa muita hankkeita yhteistyöhön ja osaksi päivän tapahtumia. - Liiku Terveemmäksi hankkeen tavoite erityisesti ko. viikon toteuttaminen ja näkyvän toiminnan organisoiminen 10.5., toiminnan laajentaminen ympärivuotiseksi ei suositeltavaa. - Tavoitteen ja niiden toteutuminen on raportissa turhan vakavasti esillä. - Pääasiana on WHO-päivän hyödyntäminen, näkyvän toiminnan organisoiminen Suomessa päivän ympärille ja kansalaisten havahduttaminen liikunta-asioihin. Sahi - Tavoitteiden tärkeysjärjestys on huomioitava, tärkeintä on nostaa kansalaisten tietoisuutta liikunnan merkityksestä. - Pitää vielä miettiä mitä asioita tilastoidaan ja mitä suureita seurataan liikkujaa on liian vähän, mutta jos he kaikki ovat aikaisemmin liikkumattomia, niin tulos on hyvä. - Mietittävä mitä tulosten avulla on saavutettu, myös negatiiviset vaikutukset.

3 Pyykkö - Yleisenä ongelmana liikunta-alalla on toiminnan kohdistaminen passiiviseen väestönosaan. Hankkeen jatkojalostamisessa on tärkeää ohjata toimintaa niille ryhmille, jossa on vähiten tietämystä liikunnasta. Rintala - Erityisryhmiin kuuluvat ihmiset pitäisi saada tässäkin hankkeessa käsitteenä paremmin esille. He ovat juuri se ryhmä, joka on vaikea saada liikkumaan, osittain oikeiden olosuhteiden ja toimintaympäristöjen vaativuuden takia. Jantunen - Aikataulu oli viime vuonna myöhässä, nyt ehdittiin paremmin mukaan. Ensi vuonna on edelleen kirittävää, jotta saadaan järjestettyä todella yhteinen viikko. 4. Talousraportti Kari Keskinen kertoi taloustilanteesta ja esitti tuloslaskelman Menot olivat ,32 (henkilöstö ,96, matkat 222,46, materiaalit 5.375,84 toimisto 2.887,10 ja kokoukset 614,98 ). Tulot olivat , joista OPM:n osuus , LTS:n osuus ja Oy Veikkaus Ab:n osuus julistekampanjaa varten. Ensi vuotta varten on haettu STM:ltä rahoitusta TEK:n kautta ja OPM:stä LTS:n yleisavustuksen kautta. 5. Toimintasuunnitelma 2006 Antti Uutela esitteli toimintasuunnitelman luonnoksen vuodelle Luonnoksesta käytiin vilkas keskustelu. Keskustelun pohjalta korjattu suunnitelma lähetetään neuvottelukunnan jäsenille tiedoksi pöytäkirjan 2/2005 liitteenä. Keskustelussa tuli esille seuraavia asioita ja painotuksia: Haukilahti - Liikuntapäivän / viikon tukeminen on oleellista, hankkeen laajentaminen ympärivuotiseksi sen sijaan ei. - Asiantuntijatoimintaa on jo muualla, uudelle asiantuntijafoorumille ei ole nyt tarvetta. Fogelholm - Lähtökohtana kaiketi oli WHO:n Move for Health päivä, joka on lähinnä kampanja, tiedottamispäivä, joka nostaa asioita agendalle sekä päättäjiä että kansalaisia varten. Ehkä meidän pitäisi realistisesti pitäytyä tässä tiedon lisäämisessä sekä liikunnan terveysvaikutuksista että liikkumis- ja liikunnanohjausmahdollisuuksista kunnissa. Jos tämä kytkettäisiin siihen työhön, mitä KKI tekee huomattavasti suuremmilla resursseilla, saataisiin nämä kaksi tärkeää hanketta ehkä täydentämään toisiaan. Kannattaisin siis resurssien suuntaamista, ei levittämistä.

4 - KKI voinee paljon paremmin luoda kumppanuussuhteita kuin Liiku Terveemmäksi hanke, mutta jälkimmäisellä on mahdollisuus huomion herättämiseen. Kokonaan toinen asia on, että passiivisten liikuttamisessa huomion herättäminenkään ei auta. Koska KKI:kään ei ole tässä ilmeisesti kovin hyvin onnistunut, on tavoite Liikun Terveemmäksi hankkeen osaltakin tärkeä, mutta kovin epärealistinen. - Uuden asiantuntijafoorumin luominen on vaarallista. Sahi - Hankkeessa on pidettävä jalat maassa ja kohdistettava resurssit kevään päivän ympärille. Pyykkö - Asiantuntijafoorumi särähti: riittääkö enää asiantuntijatiedon lisääminen? Tietoa on tarpeeksi, pitää löytää muita motivaatiotekijöitä, annos-vasteasia ei pure motivaatiotekijänä oikeasti passiivisiin. Pietilä - Hyvä, että YLE:n kampanja mainitaan. YLE:n kautta tehtävillä kampanjoilla on näkyvyyttä. Saataisiinko YLE:n tai jonkun muun sähköisen median edustaja neuvottelukuntaan? Kivimäki - Helsingin kaupunki liikuttaa päivittäin kuntalaista. Ongelmana on, millä arvioidaan uudet liikkujat tästä joukosta? Se on miltei mahdotonta. - Kunnille vain yhden päivän tapahtuma vaikea toteuttaa. Niiden kannalta yksi päivä on keinotekoinen, koska toiminta on ympärivuotista. Tänä vuonna onnistuttiin järjestämään Helsingissä senioriliikuntapäivä osana Liiku Terveemmäksi hanketta. Ensi vuonna senioriliikuntapäivä on syyskuussa Seniorimessujen yhteydessä. - Pitäisi miettiä millä keinoilla Liiku Terveemmäksi hanke voidaan tuoda tiedotuksellisesti esiin yhteistyötahona, vaikka ei tähdätä samaan päivään. - WHO:ssa käytiin loputtomia keskusteluja siitä, pitäisikö korostaa yhtä päivää vai toimintaa läpi vuoden. WHO hyväksyi ravitsemus- ja liikuntastrategian, jossa päädyttiin yhden päivän järjestämiseen nimenomaan herätekampanjana. Tärkeintä on tietenkin se, mitä yhteiskunnassa tapahtuu joka päivä ja tämä ajatus sisältyy jo WHO:n yleisstrategiaan. - Suomessa pitäisi tuoda päivään liittyvää kansainvälistä yhteistyötä enemmän esille. Jantunen - Voitaisiinko eri järjestöjen päiviä yhdistää ja tehdä päivästä päivien päivä? Sihvonen - Kunnissa järjestetään jatkuvaa toimintaa, päivät tulevat ja menevät. Teemapäiviä voi toki olla, mutta ne nähdään enemmän kolmannen

5 sektorin toimintana. Kunnan liikuntatoimella on hyvin rajallinen työpanos irrotettavissa yhden päivän tapahtumiin. Yhteistyöaskeleita on otettu nimenomaan passiivisten mukaan saamiseksi. Sahi - Kunto ry on mukana hankkeessa jatkossakin. Hankkeen konsepti on hyvä, se ei vähennä eikä saakaan vähentää muuta ympärivuotista toimintaa. Meriläinen - Suomen ja maailman liikunta kestää yhden päivän hankkeen. Viestinnällisesti yksi päivä tai viikko toimii hyvin propagandapäivänä. Voisihan olla olemassa myös liikkumattomuuspäivä, jolloin ei saisi liikkua. - Onko uusien liikkujien mittaaminen edes järkevää? Sen sijaan päivän saamaa huomioarvoa voisi mitata. - Työnjako- ja rajauskeskustelu on käytävä pian. Vuori - Työn taso ei ilmene toimintasuunnitelmasta. Keskustelussa korostuu nyt ihmisten liikkumaan saaminen. Aikaisemmin on ollut esillä vahvasti se, että päivän avulla pyritään edistämään liikunnan edellytyksiä herättämällä päättäjiä huomioimaan liikunta. Tämä sopii hyvin hankkeen ohjelmaan. - Asiantuntijafoorumi on tarpeeton, tukeudutaan mieluummin kansainväliseen tutkimukseen liikunnan annosvasteen määrittelyssä. Suomeen ei ole tarpeen luoda omaa kuviota. Pyykkö - Liikunnan yhteiskunnallisen perustelun taustalla on jo kasassa oleelliset pelurit. Uutta asiantuntijafoorumia ei tätä kysymystä varten tarvita. - Asiantuntijafoorumi voisi kokoontua kertomaan miettimiään asioita. Fogelholm - TELI neuvottelukunta on painavampi foorumi kuin Liiku Terveemmäksi neuvottelukunta. Uutta foorumia ei enää tarvita vaan kaikki on saatava yhdessä samaan veneeseen. Ministeritasoinen virallinen foorumi voisi sen sijaan olla mahdollinen. - Työtä riittää kaikille terveysliikunnan saralla. On hyvä, että eri ryhmät tuntevat toisensa ja koordinoivat toimintaansa. - Omaa roolia tulee tarkentaa ja miettiä miten hyödynnetään kansainvälistä Move for Health teemaa. Sen sanoma on suunnattava kansalaisille ja päätöksentekijöille.

6 Porukalla tapahtuma 6. Yhteistyökumppanit 7. Muut asiat 8. Seuraava kokous 9. Kokouksen päätös Sirpa Arvonen Suomen Ladusta esitteli TELI neuvottelukunnan toimesta perustetun perheliikunnan verkoston ideoimaa PORUKALLA perheliikuntatapahtumaa, joka järjestetään tai viikon 19. aikana. Liiku Terveemmäksi hanke ja PORUKALLA tapahtuma tekevät yhteistyötä ja tukevat toistensa toimintaa. Materiaalit ja tunnukset ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Tapahtumaan ilmoittaudutaan mennessä Internetissä ( Kari Keskinen kertoi että LTS pyrkii tässä hankkeessa erityisesti aktiivisten kumppanuussuhteiden luomiseen. Toimijoiden piiriä halutaan laajentaa miettimällä uusia mahdollisia kumppaneita, selventämällä kumppaneiden roolia ja miettimällä miten kumppanuutta voidaan syventää. Kari Keskinen tiedotti, että Lauri Tarasti on menossa Kuntajohtajien päiville puhumaan Liiku Terveemmäksi tapahtumasta. Jaettiin Tarastin puheenvuoro tiedoksi. Seuraava kokous pidetään Helsingissä tammikuun lopulla tai helmikuun alussa. Päivämäärästä tiedotetaan sähköpostitse lähiaikoina. Kokous päättyi klo PEKKA PUSKA Pekka Puheenjohtaja KARI KESKINEN Kari Keskinen Sihteeri Muistiinpanot: Eeva Tulisalo

Terveyden edistämisen politiikkaohjelma. Liiku Terveemmäksi neuvottelukunta 5.2.2008

Terveyden edistämisen politiikkaohjelma. Liiku Terveemmäksi neuvottelukunta 5.2.2008 Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Liiku Terveemmäksi neuvottelukunta 5.2.2008 Hallitusohjelman mukaan politiikkaohjelmassa on kiinnitettävä huomiota: Terveyden edistämisen rakenteiden kehittämiseen

Lisätiedot

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009

Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Puhtaasti liikkeelle Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuden teemavuosi 2009 Ympäristötoiminnan neuvottelupäivä Marketta Karhu Oulun seudun ympäristötoimi Maakunnallinen ympäristötietoisuuden yhteistyöalkoi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. NTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. LUOVIEN ALOJEN YRITYSTOIMINNAN KASVUN JA KANSAINVÄLISTYMISEN

Lisätiedot

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Malleja paikalliseen, toimivaan, terveyttä edistävään sovellettuun liikuntatoimintaan Lounais-Suomessa Konsultointi- ja kehittämishanke 2006 2009 Soveli-järjestöjen

Lisätiedot

Ikäihmisten liikunnan kansallinen toimenpideohjelma Liikunnasta terveyttä ja hyvinvointia. Kari Koivumäki suunnittelija, OKM

Ikäihmisten liikunnan kansallinen toimenpideohjelma Liikunnasta terveyttä ja hyvinvointia. Kari Koivumäki suunnittelija, OKM Ikäihmisten liikunnan kansallinen toimenpideohjelma Liikunnasta terveyttä ja hyvinvointia Kari Koivumäki suunnittelija, OKM Toimenpideohjelman lähtökohta Terveyttä edistävän liikunnan neuvottelukunta (Teli)

Lisätiedot

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu

Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Lisää liikettä Liikunta Parempia tuloksia - Urheilu Alueellinen terveysliikuntasuunnitelma Suunnitelma tehtiin yhdessä: Sairaanhoitopiiri - Normiohjaus - Osaaminen UKK-Instituutti - Informaatio-ohjaus

Lisätiedot

Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen ! #liikkujanpolku

Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen ! #liikkujanpolku Lämpimästi tervetuloa Liikkujan polku verkoston tilaisuuteen 4.5.2017! #liikkujanpolku Syksyn avoin tilaisuus syys-lokakuussa 2018(-19) toimintasuunnitelmat ja uusien toimenpiteiden käynnistys Kuntavaikuttamista

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2010 7.9.2010. Suomen Urheilumuseon kokoustila, Olympiastadion, Helsinki

PÖYTÄKIRJA 2/2010 7.9.2010. Suomen Urheilumuseon kokoustila, Olympiastadion, Helsinki PÖYTÄKIRJA 2/2010 7.9.2010 LIIKU TERVEEMMÄKSI NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 2/2010 Aika: 7.9.2010 klo 11.30-13.32 Paikka: Osallistujat 1. Kokouksen avaus Suomen Urheilumuseon kokoustila, Olympiastadion, Helsinki

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Vanhusneuvosto 16.05.2018 AIKA 16.05.2018 09:00-10:30 PAIKKA Kotkanmaja, Kotkatlahdentie 186, JOROINEN KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 30.11.2016 klo 18.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

30 Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksen tilanne. 31 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä

30 Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksen tilanne. 31 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä Tampere Pöytäkirja 5/2018 1 (14) Aika 20.03.2018, klo 16:00-20:20 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Läsnäolo-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Ikääntymispoliittinen strategia -esiselvityshanke 1.5. 31.10.2010 PL 400 87070 Kainuu OHJAUSRYHMÄN 3. KOKOUS Aika: torstai 26.8.2010 kello 9.01 10.56 Paikka:, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani

Lisätiedot

Muistio 1a/2014 Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) kokous

Muistio 1a/2014 Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) kokous Muistio 1a/2014 Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunnan (JANE) kokous Aika Torstai 16.1.2014 klo 16 17.25 Paikka Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, maakuntasali Jakelu: Katja Asikainen pj (x) Tommi

Lisätiedot

LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja

LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja LiikuTe kysely neuvottelukunnalle ja yhteistyökumppaneille 2009 Webropol sähköpostikysely tehtiin kesä- ja elokuussa 2009 NK vastaukset 53 % (N=38, n=20) YTK vastaukset 30 % (N=57, n=17) Asiaa kannatetaan

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (10 ) Otsikko Sivu KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (10 ) Vammaisneuvosto 27.01.2017 AIKA 27.01.2017 klo 09:00-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suomi 100. VNK: Urheiluyhteisö:

Suomi 100. VNK:  Urheiluyhteisö: Suomi 100 Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta Valo-Olympiakomitea toimii vnk:n yhteystahona ja kumppanina Suomi 100 -ohjelmaan voi päästä mukaan

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (8 ) Vammaisneuvosto 10.11.2015 AIKA 10.11.2015 klo 09:10-10:55 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (12 ) Vammaisneuvosto 13.12.2018 AIKA 13.12.2018 klo 09:00-10:10 PAIKKA Kaupungintalo kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus 3 29 Laillisuus ja

Lisätiedot

Anne Taulu toiminnanjohtaja, FT, TtM. Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija, ft (AMK), liikunnanohjaaja.

Anne Taulu toiminnanjohtaja, FT, TtM. Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija, ft (AMK), liikunnanohjaaja. Anne Taulu toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen soveltavan liikunnan asiantuntija, ft (AMK), liikunnanohjaaja Mikko Vähäniitty Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii SoveLi 20 vuotta - Liiku

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Vammaisneuvosto 21.03.2016 AIKA 21.03.2016 klo 18:00-19:06 PAIKKA Helmirannan kokoustila, Helminkuja 3, 62200 Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Valtakunnallisen

Lisätiedot

KH KV

KH KV Kiteen kaupungin palveluohjelma 2010 KH 10.5.2010 112 KV 17.5.2010 26 Sisältö 1. Palveluohjelman tarkoitus ja suhde kaupunkistrategiaan... 1-2 2. Palveluohjelman oleellisimmat päämäärät, toteuttaminen

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto 20.09.2017 AIKA 20.09.2017 09:00-10:40 PAIKKA Terveysaseman alakerran kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja

2 päätösvaltaisuuden ja laillisuuden toteaminen. Kokous todettiin koolle kutsutuksi sääntöjen määräämällä tavalla ja SYYSKOKOUS Aika 13.11.2014 klo.18.05 20.26 Paikka Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A Läsnä osallistujaluettelo,( liite: 1) 1 kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Pauli Purmonen avasi kokouksen ja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana.

Sivistyslautakunta halusi Kohtaan 6.4. lisättävän Kajoon lähiliikuntapaikkojen toiminnan suunnittelu vuoden 2015 aikana. Sivistyslautakunta 6 27.01.2015 Sivistyslautakunta 10 24.02.2015 Kunnanhallitus 75 16.03.2015 Liikuntastrategia 2015-2017 Sivltk 6 Liikunta-vap.ajanohjaaja Juuan kunnan liikuntastrategian luonnos vuosille

Lisätiedot

SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY

SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY VUOSIKOKOUS 16.3. 2013 klo 14.00 Tampereella, Hotelli Rosendahlissa, Pyynikintie 13 PÖYTÄKIRJA 1 24 1. KOKOUKSEN AVAUS Suomen Pystykorvajärjestön puheenjohtaja

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla

Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja kello Haukiputaan koululla Haukiputaan vanhempainyhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja 17.8. kello 18.00 Haukiputaan koululla 1. Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Kokous avattiin kello 18.02 ja paikalla olivat Suvi Siltala

Lisätiedot

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs

HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 HRO SUUNNITTELUFOORUMI Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, Sannäs HITSAUS JA LIITTÄMISINSTITUUTTI PÖYTÄKIRJA 1 / 5 JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Keskiviikko, klo 14.42-15.43 Paikka: Sannäsin Kartano, Sannaistentie 540, 07310 Sannäs Osallistujat: Timo Björk LUT Tapani Halme

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018 Saaristotoimikunta 12.4.2018 ESITYSLISTA 2/2018 Aika 12.4.2018 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Suomen terveyttä edistävät sairaalat ja organisaatiot ry Hälsofrämjande sjukhus och organisationer i Finland

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Vammaisneuvosto Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:00-17:40.

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Vammaisneuvosto Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:00-17:40. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kokoustiedot Aika 17.04.2019 keskiviikko klo 16:00-17:40 Paikka Csongrád Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Maija Räsänen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhus- ja vammaisneuvosto 15.01.2018 Aika 15.01.2018 klo 10:00-13:55 Paikka Iso seurakuntatalo, Pappilantie 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Muut: Seppo Körkkö, nuorisosihteeri x Pentti Tarvainen, hallintojohtaja (kunnan ja kuntaorganisaation esittelyn ajan)

Muut: Seppo Körkkö, nuorisosihteeri x Pentti Tarvainen, hallintojohtaja (kunnan ja kuntaorganisaation esittelyn ajan) Piiskuntie 2 99800 Ivalo puh. + 358 400 313532 3.4.2012 seppo.korkko@inari.fi Aika: Keskiviikko 11.4.2012 klo 12.00 14.20 Paikka: Kunnantalon valtuustosali, Ivalo Läsnä: Sanna Muhonen x Sakke Kaitsalo

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi 13.12.2016 Koko Lapin Sote Lapin sote-valmistelun johtoryhmän 3. kokous Muistio Aika: 13.12.2016 klo 10-13 Paikka: Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni 4 krs., Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat:

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 04.12.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 13 Kokouksen avaus 14 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajat 16 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

VALIOKUNNAN KANNANOTOT

VALIOKUNNAN KANNANOTOT SIVISTYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 9/2009 vp Hallituksen esitys laeiksi eräiden koulutusta koskevien lakien muuttamisesta JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 8 päivänä syyskuuta 2009 lähettänyt sivistysvaliokuntaan

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2015 Saaristotoimikunta 10.02.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Saaristoliikenteen ajankohtaiset 6 Saaristo-ohjelman

Lisätiedot

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Maj-Britt Varpe. Timo Räsänen Minna Bergström Hermanni Eskoli

Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Maj-Britt Varpe. Timo Räsänen Minna Bergström Hermanni Eskoli Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2017 Aika: torstai 9.2.2017 klo 17:00-18.09 Paikka: yläsali, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: pj jäsenet: kappalainen,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 8/2011 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 15.12.2011 KOKOUSAIKA 15.12.2011 klo 17.00-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 34 ILMOITUSASIAT 51 35 MAA-AINESLUPA, LEMMINKÄINEN INFRA OY 52 36 AMMATTIMIEHEN

Lisätiedot

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen

Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys. Pauliina Juhola / Katja Nieminen Raportti: Viestinnän nykytilan selvitys Pauliina Juhola / Katja Nieminen Kyselyn toteuttaminen Kohderyhmänä ekspertit (EuroSkills 2012, WorldSkills 2013) lajipäälliköt valmentajat lajivastaavat yhteensä

Lisätiedot

VAIHEMAAKUNTAKAAVA JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA

VAIHEMAAKUNTAKAAVA JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA VAIHE JYVÄSKYLÄN SEUDUN UUDESTA JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSESTA Pöytäkirja 23.10.2007 Asia: Vaihemaakuntakaavan ohjausryhmän 5. kokous Aika: Perjantaina 19.10.2007 klo 13 14.50 Paikka:, kokoustila Dioriitti

Lisätiedot

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ GTM 5.11.2018 Tuomo Romakkaniemi Asialista Todetaan läsnäolijat Muistio, sivut 5 Jäsenmäärä, GAT ja raportointi

Lisätiedot

Liikkuja polku verkostotapaaminen

Liikkuja polku verkostotapaaminen Liikkuja polku verkostotapaaminen 29.11.2018 Antti Pelto-Huikko Juha Heikkala Järjestön strateginen johtaminen Vaikuttavuuden arviointi Järjestöjen vaikuttavuus Vaikuttavuusketjut Vaikuttavuusketju on

Lisätiedot

Vuonna 2017 Kanuuna. Kouvola

Vuonna 2017 Kanuuna. Kouvola 10.11.2016 www.nuorisokanuuna.fi 1 Vuonna 2017 Kanuuna Kouvola 10.-11.11.2016 10.11.2016 www.nuorisokanuuna.fi 2 Kanuuna 2017 Kanuuna-verkoston tavoitteena on kehittää tulevaisuudessa kunnallista nuorisotyötä

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 / 2014 1 AIKA 12.02.2014 klo 16.30 18.25 PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 (alakerran kokoushuone). Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Katsaus Pieksämäen Voimaa vanhuuteen -kehittämistyöhön 2012-2015

Katsaus Pieksämäen Voimaa vanhuuteen -kehittämistyöhön 2012-2015 Katsaus Pieksämäen Voimaa vanhuuteen -kehittämistyöhön 2012-2015 Annele Urtamo ja Mika Simonen Kesäkuu 2015 Voimaa vanhuuteen -kehittämistyö Voimaa vanhuuteen -ohjelman päämääränä on edistää toimintakyvyltään

Lisätiedot

Tavoite 1: Ilo elää ihmisissä Kestävää ja uudistuvaa kansalaistoimintaa

Tavoite 1: Ilo elää ihmisissä Kestävää ja uudistuvaa kansalaistoimintaa Miun yhistys toimeenpanosuunnitelma 2015-2017 Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Käsitelty ja täydennetty JANEn kokouksessa 6.10.2015 (Aikaisemmat vaiheet: JANEn kokouksen 28.8.2015 Learning

Lisätiedot

Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio

Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio Kansallinen paikkatietostrategia - päivitetty versio 1.4.2014 Paikkatietostrategia 2005-2010 ensimmäisen kansallisen paikkatietostrategian (Paikkatietoasiain neuvottelukunta) Painopiste: paikkatietoinfrastruktuurin

Lisätiedot

Kuntien erityisliikunnan hankkeet ja työn tulevaisuus

Kuntien erityisliikunnan hankkeet ja työn tulevaisuus Kuntien erityisliikunnan hankkeet ja työn tulevaisuus Toni Piispanen Liikuntatieteellinen Seura ry Erityisliikunnan symposio 29.5.2012 Grand Marina Esityksen teemat 1. Yleisesti kehittämishankemaailmasta

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus. Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori

Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus. Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori Liikkuva koulu tilannekatsaus sekä oppilaan osallisuus Janne Kulmala, Mittauskoordinaattori Sisällys 1. Liikkuva koulu -ohjelman laajeneminen valtakunnalliseksi 2. Oppilaiden fyysinen aktiivisuus 3. Aktiivisempia

Lisätiedot

Sosiaalitietoa kansalaisille ja päättäjille - kenen ehdoilla ja kenen kielellä. Sosiaaliala ja media Reetta Meriläinen.

Sosiaalitietoa kansalaisille ja päättäjille - kenen ehdoilla ja kenen kielellä. Sosiaaliala ja media Reetta Meriläinen. Sosiaalitietoa kansalaisille ja päättäjille - kenen ehdoilla ja kenen kielellä Sosiaaliala ja media 6.10.2011 Reetta Meriläinen Media 1 Osapuolet ja kieli Päättäjät: poliitikot, virkamiehet, tutkijat yhteinen

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (5) AIKA 14.05.2014 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ (7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto Aika , klo 18:00-20:15. Lahelan Tertun nuorisotila

Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/ (7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto Aika , klo 18:00-20:15. Lahelan Tertun nuorisotila Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/2017 1 (7) Aika 22.11.2017, klo 18:00-20:15 Paikka Lahelan Tertun nuorisotila Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34 Pöytäkirjan tarkastus 35 Nuorisotyö

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 17.10.2009 klo 15.00 Paikka: Läsnä: Kerhohuone, Toivakantie 36, Toivakka Timo Särkkä Jukka Heinonen Markku Ilomäki Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017 Kokousaika 28.12.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 36 Kokouksen avaus 37 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 38 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus. Luonnos toimintamalliksi

Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus. Luonnos toimintamalliksi Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus Luonnos toimintamalliksi Mikä on kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus malli? SOSTEn organisoima ja järjestöille suunnattu vuoden kestävä, yhteisöllinen kehittämiskokonaisuus,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kiihtelysvaaran Hoitokoti Helmi, Joensuunväylä 11 B, Kiihtelysvaara. Sivu 27 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Kiihtelysvaaran Hoitokoti Helmi, Joensuunväylä 11 B, Kiihtelysvaara. Sivu 27 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Vanhusneuvosto Aika 16.03.2016 klo 09:30-11:45 Paikka Kiihtelysvaaran Hoitokoti Helmi, Joensuunväylä 11 B, 82140 Kiihtelysvaara Käsitellyt asiat Sivu 27 Kokouksen

Lisätiedot

Liikunta ja osallisuus -hanke. Tukiryhmän kokous

Liikunta ja osallisuus -hanke. Tukiryhmän kokous Liikunta ja osallisuus -hanke Tukiryhmän kokous 16.12.2016 Kuulumiskierros Hankkeen keskeisimmät toimenpiteet tukiryhmän kokouksen 7.6. jälkeen Liikunta ja osallisuus -hankkeen keskeisimmät toimenpiteet

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Kuntalaisten osallistaminen 2018

Kuntalaisten osallistaminen 2018 Kuntalaisten osallistaminen 2018 Toimenpide-esitykset osastoittain Asukaslautakunta 23.11.2017 Perusturvaosasto Kokemusasiantuntijoiden hyödyntäminen Perhekeskuksen toiminnassa Viestintäkanavien lisääminen

Lisätiedot

Hanketoiminnan ohjaus ja vaikuttavuus

Hanketoiminnan ohjaus ja vaikuttavuus AMMATILLISEN PERUS- JA LISÄKOULUTUKSEN VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN 2014 ALOITUSTILAISUUS 11.9.2014 Hanketoiminnan ohjaus ja vaikuttavuus Opetusneuvos Vaikuttavuus Ei ole vain yhtä määritelmää siitä, mitä

Lisätiedot

Muuttuiko koulujen toimintakulttuuri?

Muuttuiko koulujen toimintakulttuuri? Muuttuiko koulujen toimintakulttuuri? Liikkuva koulu -ohjelman kärkihankekauden tulokset Ohjelmajohtaja Antti Blom, opetushallitus Tutkimusjohtaja Tuija Tammelin, LIKES-tutkimuskeskus Lapset ja nuoret

Lisätiedot

Tiimiakatemia: Mikä ihmeen työpajabrandi?

Tiimiakatemia: Mikä ihmeen työpajabrandi? 23.8.2011 Vähäisen ilmoittautujamäärän vaivaama Kesäpäivä aloitettiin tavan mukaan aamukahvilla. Vaikka järjestäjien tunnelma ennen päivien alkua olikin ollut alavireinen, nousi tunnelma nopeasti, kun

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (9 ) Vammaisneuvosto 10.04.2019 AIKA 10.04.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Keskustan Palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus

Lisätiedot

Laura Suojanen Kehittämispäällikkö HUS Perusterveydenhuollon yksikkö.

Laura Suojanen Kehittämispäällikkö HUS Perusterveydenhuollon yksikkö. Laura Suojanen Kehittämispäällikkö HUS Perusterveydenhuollon yksikkö laura.suojanen@hus.fi www.hyvakierre.fi HUS PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ 3/2019 HUSin toimitusjohtaja 10,5 vakanssia (15 henkilöä)

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen.

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Tarja Halonen - sali. Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. SYYSKOKOUS Aika 23.11.2016 klo. 18.00 20.35 Paikka, Tarja Halonen - sali Läsnä Paikalla 27 osaston varsinaista jäsentä sekä 1 eläkelläisjäsen. Liite:1 1 Kokouksen avaus Ammattiosaston puheenjohtaja Kenneth

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä

Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä Terve Kunta -verkosto tukee kuntia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä 20.5.2019 thl.fi/tervekunta 1 Mikä on Terve Kunta verkosto? Kokoaa yhteen kuntia, jotka painottavat hyvinvoinnin ja terveyden

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SEUTUSIVISTYS MUISTIO 5/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU SEUTUSIVISTYS MUISTIO 5/ Aika: 21.5.2015 n. klo 14.00 Paikka: Kahvila Samotti, Lempäälä Lehtinen Nina sivistysjohtaja Lempäälä, pj. Erkkilä Tuomas koulutoimenjohtaja Nokia, vpj Kivekäs Pekka tilaajapäällikkö Tampere Päivänen Maria

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2016/9 Hallitus Sivu 1 / 5 Hallitus 2.12.2016 Sivu 1 / 5 Aika: pe 2.12.2016 klo 12.30-14.15 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto, Kalevankatu 13 A, Helsinki Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas

Lisätiedot

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA

rj2 4IJ.. VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Asialista TARKASTUSLAUTAKUNTA Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen Linnan Cafen toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu, Ravintola Taica KOKOUSAIKA: KOKOUSPAIKKA: kello 10.00 Linnan Cafe, Keskuskatu

Lisätiedot

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37 KOKOUSAIKA 29.5.2013, klo. 14:00-16:30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08

Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08 Suomen APL-yhdistyksen syyskokous 19.11.2014 Eläketurvakeskus, Kirjurinkatu 3, Itä-Pasila 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja Göran Koreneff avasi kokouksen klo 16.08 2. Kokouksen toimihenkilöiden

Lisätiedot

Yhteiskunnan vaikuttajille ja päättäjille suunnattu keskustelufoorumi

Yhteiskunnan vaikuttajille ja päättäjille suunnattu keskustelufoorumi Yhteiskunnan vaikuttajille ja päättäjille suunnattu keskustelufoorumi Ruoka Akatemian suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö 21.5.2019 Ruoka Akatemian tavoitteet Lisätä päättäjien ja

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oppilaiden luontainen energisyys halutaan nähdä voimavarana, joka oikein kanavoituna tuottaa sekä hyviä oppimistuloksia että koulussa viihtymistä.

Oppilaiden luontainen energisyys halutaan nähdä voimavarana, joka oikein kanavoituna tuottaa sekä hyviä oppimistuloksia että koulussa viihtymistä. Siilinjärvi Hankkeessa mukana alakoulu Siilinlahti ja yläkoulu Ahmo Haasteena kehittää kahden ison koulun (n. 1200 oppilasta) liikunnallista toimintakulttuuria ja yhteistyötä Liikuntamyönteisen kasvun

Lisätiedot

15 Työryhmän edustus romaniasiain neuvottelupäiville

15 Työryhmän edustus romaniasiain neuvottelupäiville Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Aika 24.08.2017, klo 12:10-14:00 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Työryhmän

Lisätiedot

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6.

Kahvi on kokouksen alussa, klo alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus II-krs, Koulukatu 6. Kirkkoneuvosto 23.01.2013 sivu ( 1 / 10) KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2 2013 Aika: Keskiviikko 23.01.2013 klo 17.30-19.10 Kahvi on kokouksen alussa, klo 17.00 alkaen. Paikka: Neuvoston kokoushuone, srk-keskus

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Aika: perjantai 13.11.2015 klo 12.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Liikunnan palveluketju ja liikuntaneuvonta. Kokkola 30.1.2015 Sari Kivimäki Kenttäpäällikkö Kunnossa kaiken ikää -ohjelma

Liikunnan palveluketju ja liikuntaneuvonta. Kokkola 30.1.2015 Sari Kivimäki Kenttäpäällikkö Kunnossa kaiken ikää -ohjelma Liikunnan palveluketju ja liikuntaneuvonta Kokkola 30.1.2015 Sari Kivimäki Kenttäpäällikkö Kunnossa kaiken ikää -ohjelma Palveluketju liikkumaan ja kohta aktiivisempaa elämäntapaa Liikuntaneuvonta osaksi

Lisätiedot

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2

Turun Osuuskaupan Edustajistovaali VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 21.3.2012 Turun Osuuskaupan Edustajistovaali 2012 05.03.12 14.03.12 VAALIN TULOS EHDOKASLISTOITTAIN JÄSENALUE 2 Lista N 1 316 Lehikoinen Jouni 269 3,049.00 Valittu 2 330 Virtanen Leena 214 1,524.50 Valittu

Lisätiedot

Sote Integraatio ja yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi ryhmä II

Sote Integraatio ja yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi ryhmä II Sote Integraatio ja yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi ryhmä II pj Tanja Matikainen, Janakkalan kunta siht. Reetta Sorjonen, Hämeen liitto Tehtävä 1. Valitkaa taulukosta

Lisätiedot

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS HELSINGIN YLIOPISTOLLINEN GO-SEURA HALLITUKSEN KOKOUS 30.8.2015 PÖYTÄKIRJA Paikka: YliGon kerhohuone, Mannerheimintie 5 B Osallistujat: Anttoni Maula, puheenjohtaja Arto Heikkinen, sihteeri Henry Hemming

Lisätiedot