Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Annettu julkipanon jälkeen"

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro KAI-2006-Y ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta asiasta, joka koskee Sotkamon kunnan hakemusta puhtaiden kaivumaiden ja lumen läjittämiseksi Nivun ja Kuolaniemen alueille (maan- ja lumenkaatopaikat) Sotkamon kunta PL Sotkamo MAANKAATOPAIKKOJEN SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ Hakemuksessa on kysymys kahdesta erillisestä maankaatopaikka-alueesta, jotka kuitenkin käsitellään tässä luvassa yhtenä toimintakokonaisuutena, koska ne toimivat Sotkamon kunnan taajama-alueiden yhteisinä ylijäämämaiden ja lumen läjitysalueina. Nivun alueella sijaitseva maankaatopaikka palvelee lähinnä Sotkamon kirkonkylän aluetta, Kuolaniemen maankaatopaikka Vuokatin taajama-aluetta. Nivun maan- ja lumenkaatopaikka Nivun maan- ja lumenkaatopaikka sijaitsee Sotkamon kunnan omistamalla Kuusiston (RN:o 1:158) tilalla Makkosenmäen kaava-alueen läheisyydessä välittömästi sen pohjoispuolella. Lupahakemuksen kohteena olevalla alueella ei kuitenkaan ole voimassaolevaa maankäyttö- ja rakennuslain mukaista kaavaa. Alue on vanhaa peltoa, joka kasvaa vesakkoa. Sotkamon kunta on täydentänyt hakemusta ilmoittamalla, että kunnan omistamalla Leväperä-nimisellä tilalla (RN:o 1:104) Ristijärventien itäpuolella oleva vanha läjitysalue tulee säilymään edelleen kunnan lumenkaatopaikkana. Tälle alueelle ei enää ajeta ylijäämämaita, mutta alue liittyy välittömästi Ristijärventien toiselle puolelle rakennettavaan maankaatopaikkaan, ja on tästä syystä tarkoituksenmukaista sisällyttää nyt käsiteltävään lupahakemukseen. Vanhan lumenkaatopaikan eteläpuolella olevat Makkosenmäen kaava-alueen talot sijaitsevat lähimmillään noin 40 metrin etäisyydellä lumenkaatopaikan reunasta Suunnitellun maankaatopaikan läheisyydessä on kunnan maalla sijaitseva, Kiinteistö Oy Sotkanmaan omistama vuokrakäytössä oleva vanha omakotitalo.

2 Kuolaniemen maan- ja lumenkaatopaikka Kuolaniemen maan- ja lumenkaatopaikka sijaitsee Sotkamon kunnan omistamalla Ruokola RN:o 26:26 tilalla kaatopaikan maastossa puhdistamolietteen käsittelyalueen vieressä. Tälläkään alueella ei ole voimassaolevaa kaavaa. Suunniteltu maankaatopaikka sijoittuu hakkuuaukealle. Läheisyydessä ei ole asutusta. Alueen läpi kulkee sähkölinja toimintansa lopettaneelle puhdistamolietteen pelletointilaitokselle, joka on tarkoitus purkaa. Sähkölinja siirretään tai puretaan pois, mikäli sitä ei jatkossa tarvita. Kuolaniemen suljetun kaatopaikan toimintoja ja puhdistamolietteen käsittelyä koskevat Kainuun ympäristökeskuksen ja antamat ympäristölupapäätökset. HAKEMUSTEN MUKAINEN TOIMINTA Yleistä Maankaatopaikoille tullaan läjittämään puhtaita kaivumaita eri rakennushankkeilta, ja alueita käytetään talvella myös lumenkaatopaikkoina. Kunta antaa alueiden hoidon ulkopuoliselle yritykselle kilpailutuksen kautta. Maa-aineksia ja lunta voi toimittaa läjitysalueille maksua vastaan ottamalla yhteyttä aluetta hoitavaan yrittäjään. Nivulla Ristijärventien itäpuolella olevaa vanhaa lumenkaatopaikka-aluetta kunta käyttää taajaman kaduilta ja kunnan kiinteistöiltä ajettavan lumen läjityspaikkana. Alue siivotaan keväisin lumen sulettua paikalle lumen mukana kulkeutuneista roskista ja jätteistä. Maankaatopaikoille johtaville teille tulee lukittavat portit. Toiminta tapahtuu klo 6 22 välisenä aikana. Risut, kannot ja rakennusjäte toimitetaan muualle niille varattuihin vastaanottopisteisiin. Kaatopaikka-alueilla ei suoriteta murskaustoimintaa. Kunta hakee lupaa maankaatopaikkojen toimintaan ajalle Läjitystoiminnan päätyttyä alueet muotoillaan ja metsitetään kuusen ja/tai koivun taimilla. Kunta on myös anonut, että läjitystoiminta hakemuksen kohteina oleville alueille voidaan aloittaa mahdollisesta valituksesta huolimatta. Nivun maankaatopaikalle läjitetään ylijäämämaita noin 2,5 metrin kerros. Läjitysalueen pinta-ala on noin m 2 ja läjitettävän maa-aineksen kokonaismäärä noin m 3. Nivun maan- ja lumenkaatopaikan sulamisvedet valuvat ojia pitkin noin 200 metrin päässä olevaan Pieni-Sotkamojärveen. Sulamisvesien puhdistamiseksi alueelta johtavaan ojaan kaivetaan selkeytysallas. Kuolaniemen maankaatopaikan pinta-ala on noin m 2 ja läjitettävän aineksen kokonaismäärä noin m 3. Vedet valuvat tältä alueelta ojia pitkin Sapsojärveen. Mahdollisen kiintoaineksen keräämiseksi laskuojaan kaivetaan selkeytysallas hakemukseen liitetyn suunnitelmakartan mukaisesti.

3 Ympäristökuormitus Ympäristökuormitusta voi aiheutua alueille kuljetetun maa-aineksen pölyämisestä ja lumessa olevista epäpuhtauksista. Kumpikaan hakemuksen mukaisista kohteista ei ole tärkeää pohjavesialuetta, eikä hakija katso hankkeilla olevan vaikutusta maaperään tai pohjaveteen. Hakemuksen mukaan maankaatopaikoilla ei ole vaikutuksia luontoon, luonnonsuojeluarvoihin, rakennettuun ympäristöön, vesistöön ja sen käyttöön, ilmaan eikä yleiseen viihtyisyyteen ja ihmisten terveyteen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Maankaatopaikkojen toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojelulain 28 :n 2 momentin kohdan 4 ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 luvun 1 :n 3 momentin perusteella. YMPÄRISTÖKESKUKSEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen 6 :n 1 momentin 12 a -kohdan perusteella kaatopaikan lupahakemus käsitellään ympäristökeskuksessa. ASIAN VIREILLETULO Lupahakemukset on jätetty ympäristökeskukselle , ja hakemuksen täydennys olemassa olevan Nivun (Leväperän tilan) lumenkaatopaikan osalta LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Ympäristökeskus on tiedottanut hakemuksen vireilläolosta kuuluttamalla siitä Sotkamon kunnan ja Kainuun ympäristökeskuksen virallisilla ilmoitustauluilla Hakemusasiakirjat ovat kuulutusaikana olleet nähtävillä Sotkamon kunnan teknisessä toimistossa ja Kainuun ympäristökeskuksen kirjaamossa. Kuulutuksen julkaisemisesta on ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti ilmoitettu Sotkamo-lehdessä ja erikseen tiedotettu kirjeillä maan- ja lumenkaatopaikkojen rajanaapureille ja lähistöllä kiinteistöjä omistaville. Hakemuksen täydennyksestä (Nivun Leväperän tilalla jatkettava lumenkaatopaikkatoiminta) on vielä erikseen kuultu lähistön kiinteistönomistajia ja asukkaita. Tarkastukset ja neuvottelut Lupahakemuksesta on pidetty Sotkamon kunnan kanssa neuvottelu , ja samalla tarkastettu maastossa hakemusten kohteena olevat alueet.

4 Lausunnot Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimiva ympäristö- ja tekninen lautakunta on antanut hakemuksista lausuntonsa Lausunnon mukaan maankaatopaikka-alueita tulee käyttää vain puhtaiden maa-ainesten vastaanottoon. Maa-ainesten joukossa ei saa olla lietteitä, purku- ja rakennusjätteitä tai muita jätteitä. Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksista ei ole jätetty kirjallisia muistutuksia tai muita kannanottoja. Ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltaminen Kysymyksessä on pienimuotoinen, muiden kuin yhdyskunta- tai ongelmajätteiden kaatopaikkatoiminta (läjitettävän maa-aineksen määrä alle tonnia vuodessa), joten hankkeeseen ei tarvitse soveltaa YVA-menettelyä. YMPÄRISTÖKESKUKSEN RATKAISU JA PERUSTELUT Kainuun ympäristökeskus myöntää Sotkamon kunnalle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan Nivun (Kuusisto RN:o 1:158, Leväperä 1:104) ja Kuolaniemen (Ruokola RN:o 26:26) maan- ja lumenkaatopaikoille. Lupa myönnetään hakemusten ja niihin liitettyjen suunnitelmien ja täydennysten mukaisesti seuraavin lupamääräyksin: Lupamääräykset 1. Nivun (Kuusisto RN:o 1:158) ja Kuolaniemen (Ruokola RN:o 26:26) maankaatopaikoille saa läjittää vain rakentamisen yhteydessä kertyviä puhtaita, vaarattomia ylijäämämassoja ja kiviä sekä lunta hakijan esittämien suunnitelmien mukaisesti. Alueille saadaan sijoittaa kyseisiä jätteeksi luokiteltavia ylijäämämaita seuraavasti: Nivun maankaatopaikka Kuolaniemen maankaatopaikka m 3 rtr m 3 rtr Nivun Leväperä nimisen tilan (RN:o 1:104) alueella olevalle lumenkaatopaikalle saa ajaa talvella vain katualueilta ja kiinteistöiltä aurattua lunta. (YSL 45 ) 2. Maan- ja lumenkaatopaikkoja saa käyttää päivittäin klo 6-22 välisinä aikoina. 3. Maanläjitysalueet on maisemoitava ja viimeisteltävä lopullisesti mennessä. (YSL 45 ) 4. Maan- ja lumenkaatopaikoille ei saa ottaa vastaan eikä läjittää yhdyskuntajätettä tai muuta siihen verrattavaa jätettä, ongelmajätettä tai pilaantunutta maata, kantoja, risuja eikä betoni- tai puupohjaista eikä muutakaan rakennus- tai purkujätettä. Alueelle ei myöskään saa ottaa vastaan maamassoja sellaisilta alueilta, joita on käytetty huoltoasema-, korjaamo- tai pesulatoimintaan, ampumaratana, romun tai jätteiden

5 käsittelyyn tai sellaiseen teolliseen tai muuhun vastaavaan toimintaan, joka on saattanut aiheuttaa maaperän pilaantumista, ellei maa-aineksen puhtautta ole mittauksin varmistettu. Mikäli ylijäämämassojen puhtaudesta ei ole varmuutta, ne on toimitettava muuhun hyväksyttyyn käsittelypaikkaan. (YSL 45 ja JL 6 ) 5. Jätteen luvaton sijoittaminen maankaatopaikoille on estettävä. Kulku alueille on estettävä esimerkiksi lukittavalla puomilla muina kuin valvottuina käyttöaikana. Alueen tieliittymään on laitettava informaatiotaulu alueen käytöstä ja aukioloajoista. (JL 9 ) 6. Ylijäämämassojen ja lumen läjitys on toteutettava siten, että estetään ja torjutaan haitat ja vaaratilanteet, kuten sortumat ja veden lammikoituminen täyttöalueelle tai sen ympärille. Maan- ja lumenkaatopaikkojen ympärille on kaivettava tarvittaessa ympärysojat niin, ettei alueelta valuva vesi pääse leviämään naapurikiinteistöille. Valumavedet on johdettava maankaatopaikoilta ympäristöön laskeutusaltaiden kautta kiintoaineskuormituksen vähentämiseksi. Lumenläjitysalueilta on kerättävä roskat keväisin lumen sulettua. 7. Maankaatopaikkojen ulkoluiskien kaltevuus ei saa olla jyrkempi kuin 1:3. Läjitystoiminnan päätyttyä alueet on viimeisteltävä ja maisemoitava hakijan esittämän suunnitelman mukaisesti. Maankaatopaikkojen eroosiosuojausta ja maisemointitöitä on tehtävä mahdollisuuksien mukaan rinnan läjitystyön etenemisen kanssa. (YSL 42 ) 8. Loppusijoitettavat ylijäämämassat on kuljetettava ja läjitettävä siten, ettei maa-ainesta tai pölyä leviä ympäristöön kuljetuksen ja läjityksen aikana. Tarvittaessa täyttöaluetta on kasteltava pölyämisen estämiseksi. Kuljetus- ja läjityskaluston puhtaudesta on huolehdittava niin, ettei niiden mukana leviä asutusta haittaavaa pölyä tai muita epäpuhtauksia läjitysalueen ulkopuolelle. (YSL 43 ) 9. Maankaatopaikoilla tapahtuvasta läjitystoiminnasta on pidettävä kirjaa. Kainuun ympäristökeskukselle ja Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle on vuosittain toimitettava edellisen vuoden kirjanpitoon perustuva raportti maaliskuun loppuun mennessä. Raportista tulee ilmetä läjitysalueille sijoitettujen maaainesten määrä, laatu ja alkuperä sekä nykyinen ja jäljellä oleva täyttöala ja täyttömäärä kummankin maankaatopaikan osalta erikseen. (JL 51 ja 52 ) 10. Maan- ja lumenkaatopaikoilla on oltava asianmukaisen pätevyyden omaava vastaava hoitaja, jonka vastuulla on mm. kuormien vastaanotto kaatopaikoille, alueen käyttö, valvonta, sulkeminen ja jälkihoito. (YSL 42 ) 11. Ympäristölupapäätöksen määräyksistä tulee tiedottaa riittävästi läjitysalueilla työskenteleville, maankaatopaikkojen asiakkaille sekä lähistön asukkaille ja kiinteistönomistajille. (YSL 42 ) Päätöksen voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Tämä päätös on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Jos ylijäämämaan tai lumen läjittämistä luvan kohteena olevilla alueilla jatketaan tämän jälkeen, siihen on haettava uusi lupa.

6 Asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan tämän luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. VAKUUDEN ASETTAMINEN Hakijan tulee asettaa hyväksyttävät vakuudet maankaatopaikkojen ympäristöluvan mukaisen toiminnan varmistamiseksi. Vakuuksien tulee kattaa mahdollisen ympäristövahingon sattuessa tai toiminnan mahdollisesti loppuessa jätteiden käsittelystä ja maankaatopaikan maisemoinnista aiheutuvat kustannukset. Vakuudet tulee asettaa läjitysaluekohtaisesti seuraavan suuruisina: Nivu 3000 euroa Kuolaniemi 5000 euroa Vakuudet tulee toimittaa ympäristökeskukselle viimeistään kuukauden kuluttua päätöksen lainvoimaiseksi tulosta ja niiden on oltava voimassa saakka. Ympäristökeskus voi tarvittaessa muuttaa vakuuksien määrää tai palauttaa yksittäisen vakuuden, jos luvan kohteena olevan maankaatopaikan käyttö lopetetaan aiemmin ja läjitysalue maisemoidaan lupamääräysten mukaisesti. TOIMINNAN ALOITTAMINEN ENNEN LUPAPÄÄTÖKSEN LAINVOIMAISUUTTA Ympäristökeskus määrää hakijan pyynnöstä ympäristönsuojelulain 101 :n nojalla, että tämän lupapäätöksen mukainen toiminta voidaan aloittaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Mikäli tämä lupapäätös kumotaan tai sen määräyksiä muutetaan valitusviranomaisessa, luvanhaltija on velvollinen palauttamaan hakemuksen kohteena olevat maankaatopaikka-alueet sellaiseen tilaan, ettei niistä aiheudu ympäristölle tai naapurikiinteistöille haittaa. Perustelu: Maankaatopaikkojen toiminnan käynnistäminen lupapäätöksen mukaisesti voidaan katsoa mahdolliseksi, koska hakemuksen käsittelyn yhteydessä ei ole tullut ilmi ristiriitaisia intressejä. Puhtaiden maamassojen läjittäminen hakijan hallinnassa oleville alueille ei aiheuta sellaisia peruuttamattomia ympäristömuutoksia, etteikö toiminnan aloittamiseen voisi antaa lupaa. Päätöksen perustelut Vastaus ympäristö- ja teknisen lautakunnan lausuntoon Sotkamon ympäristö- ja teknisen lautakunnan lausunnossa esitetyt vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksissä 1, 4 ja 5.

7 Yleiset perustelut Maan- ja lumenkaatopaikat sijaitsevat paikoilla, joilla ylijäämämaiden, kivien tai lumen läjityksestä ei voida katsoa aiheutuvan haittaa yksityiselle tai yleiselle edulle. Läjitystoiminta täyttää jätelain ja ympäristönsuojelulain mukaiset vaatimukset. Asianmukaiset maan- ja lumenkaatopaikat ovat tarpeen kunnan maarakennustoiminnan sekä kiinteistöjen ja katualueiden hoidon järjestämisen kannalta. Asetetuilla lupamääräyksillä varmistetaan se, ettei toiminta tule aiheuttamaan ympäristölle haittaa. Toiminnasta ei myöskään aiheudu pysyvää kohtuutonta rasitusta naapureille. Kummallekin maankaatopaikalle ja Nivun (Leväperän tila) lumenkaatopaikalle on myönnetty ympäristölupa samalla lupapäätöksellä, koska toiminta on kokonaisuudessaan saman toiminnanharjoittajan (kunnan) vastuulla ja läjitysalueiden voidaan katsoa muodostavan sellaisen ympäristönsuojeluasetuksen 2 :ssä tarkoitetun toiminnallisen kokonaisuuden, jonka ympäristövaikutuksia tai jätehuoltoa on tarpeen tarkastella yhdessä. Ylijäämämaat ja lumi ohjataan kunnan taajama-alueen työkohteista kulloinkin lähimpänä olevaan tarkoituksenmukaiseen sijoituspaikkaan. Leväperän tilalla olevaa lumenkaatopaikkaa koskevien lupamääräysten antaminen tässä päätöksessä on perusteltua, koska alue liittyy välittömästi uuteen perustettavaan Nivun maan- ja lumenkaatopaikkaan, vaikka pelkkä lumenkaatopaikka ei sinänsä olisikaan lupavelvollinen. Yksityiskohtaiset perustelut Koska kaatopaikka-alueille sijoitetaan vain vaaratonta pysyvää maa-ainesta ja lunta, jota ei katsota jätteeksi, ei toimintaan sovelleta valtioneuvoston päätöstä kaatopaikoista. Läjitysalueilta ei vaadita pohjantiivistystä tai muuta erityisen korkeaa ympäristönsuojelutasoa, ja sen vuoksi alueille saa sijoittaa vain päätöksessä mainittuja aineksia. Koska yksittäiselle maankaatopaikalle sijoitetaan kyseisiä jätteitä alle tonnia vuodessa, ei hanke vaadi määrämuotoista ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. (määräykset 1 ja 4) Erityisesti Nivun alueelle perustettava uusi maankaatopaikka ja olemassa oleva entinen lumenkaatopaikka sijaitsevat niin lähellä asutusta, että raskaan kuljetus- ja työkaluston käyttö on meluntorjuntasyistä rajoitettava päivä- ja ilta-aikaan (klo 6-22). Toisaalta on otettava huomioon, että vieressä kulkee myös vilkasliikenteinen Ristijärventie. (määräys 2) Maanläjitystoiminnan loputtua on täyttöalueet luiskattava ja tasoitettava niin, että vettä kerääviä painanteita ei jää, ja maanpinnan syöpyminen estyy. Tämä edesauttaa luontaisen ja istutetun kasvillisuuden menestymistä täyttöalueilla käytöstä poistamisen jälkeen. (määräykset 3 ja 7) Maankaatopaikalle tuotavan maa-aineksen laatua ja sijoittamista valvoo läjitystoiminnasta vastaava henkilökunta. Jos alueelle tuodaan jätettä, jonka vastaanottoa ei ole sallittu ympäristöluvassa, on luvan saaja velvollinen, jos lastia ei välittömästi palauteta takaisin, toimittamaan jätteen asianmukaiseen käsittelypaikkaan. (määräykset 4, 5 ja 10)

8 Suunnitelmallisella toiminnalla läjitysalueella ja hallitulla vesien johtamisella estetään vaaratilanteet ja vesien lammikoituminen sekä kiintoaineksen, pölyn ja roskien kulkeutuminen ympäristöön. (määräykset 6 ja 8) Maankaatopaikat on hoidettava siten, ettei niistä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Tästä syystä on annettu määräykset mm. valumavesien johtamisesta, tiedottamisesta, alueen pitämisestä suljettuna käyttöajan ulkopuolella ja pölyämisen estämisestä. (määräykset 5, 6 ja 11) Kirjanpito ja raportointi ovat tarpeen, jotta luvan saaja ja viranomaiset ovat selvillä läjitystoiminnan laajuudesta. Myös lupamääräysten noudattamisen seuranta sekä toiminnan ympäristövaikutusten arviointi edellyttävät kirjanpitoa ja siitä raportointia. (määräys 9 ) SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Laki eräistä naapuruussuhteista 17 ja 18 Ympäristönsuojelulaki 2, 4-8, 14, 28, 31, 35-38, 41-43, 45, 46, 52-56, 96, 97, 101 ja 105 Ympäristönsuojeluasetus 6, ja 23 Jätelaki 4, 6, 9, 51 ja 52 Jäteasetus 2, 3, 7, 8 ja 10 Asetus ympäristövaikutusten arviointimenettelystä 6 Valtioneuvoston päätös kaatopaikoista 2 KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Maksu on 5100 euroa. Ympäristöministeriön asetuksessa alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista määrätään julkisoikeudellisten suoritteiden maksuista. Asetuksen mukaan maksu maankaatopaikan ympäristöluvasta on 3400 euroa. Tässä tapauksessa maksu peritään puolitoistakertaisena, koska käsiteltävään toimintakokonaisuuteen sisältyy kaksi erillistä maankaatopaikka-aluetta. Sovelletut oikeusohjeet : Valtion maksuperustelaki (150/1992) Laki valtion maksuperustelain muuttamisesta (961/1998) Ympäristöministeriön asetus alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista (1415/2001) LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN JA JAKELU Kuulutus Ympäristökeskus tiedottaa tästä päätöksestä siten kuin ympäristönsuojelulain 54 :ssä on säädetty kuuluttamalla ympäristökeskuksen ja Sotkamon kunnan

9 ilmoitustauluilla sekä julkaisemalla asiaa koskevan ilmoituksen Sotkamo-lehdessä. Lupapäätös pidetään kuulutusajan nähtävänä Sotkamon kunnan teknisessä toimistossa ja Kainuun ympäristökeskuksen kirjaamossa. Jakelu Päätös lähetetään hakijalle. Jäljennös päätöksestä lähetetään: Sotkamon ympäristö- ja tekniselle lautakunnalle Kainuun maakunta kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon vastuualueelle Kainuun jätehuollon kuntayhtymälle Oulun lääninhallitukselle Suomen ympäristökeskukselle (sähköisenä) Päätöstä koskeva kuulutus lähetetään: Markku Lukkari Kalevi Meriläinen Vera Pores Liisa Pelkonen Tuomo ja Eeva Tolonen Jari Kähkönen Matti Ärväs Jouni Heikkinen Tuula Tervo Tommi Tolvanen Ritva Ryhänen Eino Venäläinen Vesalantie Sotkamo Kuolaniementie Sotkamo Akkoniementie 13 B Sotkamo Liisanpolku Sotkamo Suovaarantie Vuokatti Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo Notkotie Sotkamo MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen ja päätöksen käsittelystä perittyyn maksuun saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Kainuun ympäristökeskukselle. Valitusaika päättyy Valitusosoitus on liitteenä. Ympäristölupayksikön päällikön po. ylitarkastaja Jouko Saastamoinen Ylitarkastaja Unto Ritvanen

10 VALITUSOSOITUS Ympäristökeskuksen päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa ympäristökeskuksen päätöksen antopäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavana arkipäivänä. Valitusaika päättyy Valituskirjelmän toimittaminen Valituskirjelmä on toimitettava valitusajassa Kainuun ympäristökeskuksen kirjaamoon. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Kainuun ympäristökeskuksen osoite Postiosoite Käyntiosoite PL 115 Kalliokatu KAJAANI KAJAANI Fax Sähköposti kirjaamo.kai@ymparisto.fi Valituskirjelmän sisältö ja allekirjoittaminen Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan hallinto-oikeudelle, PL 204, VAASA) päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin ja mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valitus-kirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta Valituskirjelmän liitteet Valituskirjelmään on liitettävä ympäristökeskuksen päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusviranomaisessa. Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 82 euroa, ellei valittaja tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain 7 :n nojalla vapaudu maksuvelvollisuudesta.

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Lupamääräysten tarkistamishakemus on jätetty ympäristökeskukselle

Lupamääräysten tarkistamishakemus on jätetty ympäristökeskukselle PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 20.12.2006 Dnro 1195Y0190 12 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Piippolan kunnan jätevedenpuhdistamon jätevesien johtamista nykyisellä

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 11 a) kohdan perusteella.

Toiminta on ympäristölupavelvollista ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 11 a) kohdan perusteella. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2008 Dnro PPO 2007 Y 351 113 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristölupahakemuksen peruuttamisesta. LUVAN HAKIJA Timo Autio Sydänmaantie 47 86710

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Pielavesi-Nilakka. Maanmittauslaitos, Esri Finland

Pielavesi-Nilakka. Maanmittauslaitos, Esri Finland Pielavesi-Nilakka Maanmittauslaitos, Esri Finland VALITUSOSOITUS Valitusaika Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla siitä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valitus on tehtävä kirjallisesti. Määräaika

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p

Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. Yhteyshenkilö: Jari Jakonen, p Etelä-Savo PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 03.02.2010 Dnro ESAELY/49/07.00/2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 15.1.2010 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2005 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2005 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 4.5.2005 Dnro PPO 2005 Y 6 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Mecanova Oy:n ohutlevytuotantoa. Kyseessä on olemassa olevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

Jälkiselkeytys (lammikko) pintakuorma 0,8 m/h pintakuorma = 0,005 m/h viipymä 3,5 h viipymä = 880h

Jälkiselkeytys (lammikko) pintakuorma 0,8 m/h pintakuorma = 0,005 m/h viipymä 3,5 h viipymä = 880h PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 21.12.2006 Dnro PPO 2004 Y 397 121 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Pulkkilan keskustaajaman jätevesien johtamista nykyisellä

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Kestilän kunnan kaatopaikka sijaitsee tilalla Kestilä RN:o 3:31, Kestilä. Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle

Kestilän kunnan kaatopaikka sijaitsee tilalla Kestilä RN:o 3:31, Kestilä. Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2008 Dnro PPO 2007 Y 277 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoiminnan jatkamista nykyisellä käsittelyalueella

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Pilaantuneen alueen puhdistamista koskeva ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitus.

Pilaantuneen alueen puhdistamista koskeva ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen ilmoitus. K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2008 87101 Kajaani Dnro KAI-2007-Y-147 puh. 08-61631 ASIA Pilaantuneen alueen puhdistamista

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2016 1 (4) Lupatunnus HL2011:0037 Seppo Vikiö PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Seppo Vikiö, Terttu Vikiö Siirron jälkeen luvanhaltijat: Hanna Makkonen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2017 1 (4) Antti Kalenius PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Antti Kalenius, Eero Halonen, Jari Landén, Niko Kolkka Siirron jälkeen luvanhaltijat:

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2012/1 Dnro ESAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2012 ASIA Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 88/12/1 Dnro PSAVI/46/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.8.2012 ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA Veijo Heiskari

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen 17.12. 2004

Annettu julkipanon jälkeen 17.12. 2004 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 17.12. 2004 Dnro KAI-2003-Y-172-121 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Kajaanin kaupungin teknisen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 21.10.2015 ML2012:0219 Pelkosenniemen Malminetsintä Oy c/o Prunus Asianajotoimisto Oy Ville Salonen Aleksanterinkatu 29 A 27 33100 TAMPERE MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 12.8.2016 ML2012:0168 FQM FinnEx Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 122/06/1 Dnro ISY-2006-Y-210 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Kiinteistö Oy Jyväskylän Mattilanniemi ASIA Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Lisätiedot

1 ASIA Uuden ympäristöluvan tarve/täydennykset ympäristölupaan 4 TOIMINNAN LUVANVARAISUUS JA MERKINTÄ TIETOJÄRJESTELMÄÄN

1 ASIA Uuden ympäristöluvan tarve/täydennykset ympäristölupaan 4 TOIMINNAN LUVANVARAISUUS JA MERKINTÄ TIETOJÄRJESTELMÄÄN 1 PÄÄTÖS Dnro 0697 Y 0002-121 Annettu julkipanon jälkeen 13.7.2005 1 ASIA Uuden ympäristöluvan tarve/täydennykset ympäristölupaan 2 PÄÄTÖKSEN SAAJA Siilinjärven kunta Kasurilantie 1 71800 SIILINJÄRVI 3

Lisätiedot

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö Etelä-Suomi Päätös Nro 30/2010/2 Dnro ESAVI/152/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA

PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Päätös Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2017 1 (4) Lupatunnus HL2011:0043 Heikki Rantala PÄÄTÖS KULLANHUUHDONTALUVAN SIIRROSTA Luvanhaltija: Rantala Heikki Siirron jälkeen luvanhaltija: Hovilainen Tarmo

Lisätiedot

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.

ASIA. LUVAN HAKIJA Huurinainen Oy Elementtitie Kajaani. LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2. 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro PSAVI/8/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.2.2014 ASIA Betonitien rakennusjätteen varastointi, lajittelu ja käsittelylaitoksen ympäristölupapäätöksen lupamääräysten

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 30/2004/2 Dnro LSY-2004-Y-203 Helsinki Annettu

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 30/2004/2 Dnro LSY-2004-Y-203 Helsinki Annettu LÄNSI-SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 30/2004/2 Dnro LSY-2004-Y-203 Helsinki Annettu 30.7.2004 ASIA Fortum Oil Oy:n Porvoon jalostamon ympäristönsuojelulain (86/2000) 62 :ssä tarkoitettua poikkeuksellista

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 39/07/1 Dnro Psy-2006-y-145 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Selkäsaaren aallonmurtajan poistamisajan jatkaminen, Kemi Morenia Oy PL 81 90101 OULU 2 HAKEMUS Morenia

Lisätiedot

ENERGIAVIRASTO PÄÄTÖS 18/715/2014

ENERGIAVIRASTO PÄÄTÖS 18/715/2014 Rautatienkatu 19 A 15110 Lahti ASIA HAKIJA Lain uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta (1396/2010) 42 :n mukainen tuotantotukitodentajan hyväksymispäätöksen muuttaminen Rautatienkatu

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 2/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 386 Annettu julkipanon jälkeen 8.1.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Loimaa HAKIJA

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Oulun kaupunki, tekninen keskus / katu ja viherpalvelut PL OULUN KAUPUNKI

Oulun kaupunki, tekninen keskus / katu ja viherpalvelut PL OULUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.3.2008 Dnro PPO 2007 Y 288 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee ylijäämämaiden läjitysalueen perustamista koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA

PÄÄTÖS. Annettu julkipanon jälkeen Dnro PPO 2007 Y ASIA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 3.5.2007 Dnro PPO 2007 Y 78 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee rakentamisessa syntyvien puhtaiden ylijäämämaiden

Lisätiedot

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

Valitusoikeus Päätöksestä saa valittaa se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla sille hallinto-oikeudelle, jonka tuomiopiirissä pääosa tässä päätöksessä tarkoitetusta alueesta sijaitsee. Toimivaltainen hallinto-oikeus

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Dnro ESA-2007-Y-294-111 Annettu julkipanon jälkeen 13.3.2009 ASIA Ympäristönsuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka koskee Puumalan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2014 ASIA Jätemateriaalien käsittelytoimintojen ympäristölupa Kemintullin teollisuusalueella, Kemi LUVAN HAKIJA Tieysi Oy

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut kullanhuuhdontaluvan siirtoa koskeva hakemus. Sodankylä, Tankajoen länsipuoli

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut kullanhuuhdontaluvan siirtoa koskeva hakemus. Sodankylä, Tankajoen länsipuoli Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2017 Lupatunnus HL2014:0039 Rautio Heikki KAIVOSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 12.9.2017 kullanhuuhdontaluvan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2005 y 407/121 Telefaksi

PÄÄTÖS. KSU 2005 y 407/121 Telefaksi PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 28.5.2007 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2005 y 407/121 Telefaksi 020 490 5811 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen päätös Keski

Lisätiedot

Jatkoaikahakemus saapui ympäristökeskukselle Voimassa oleva ympäristölupa, johon haetaan muutosta

Jatkoaikahakemus saapui ympäristökeskukselle Voimassa oleva ympäristölupa, johon haetaan muutosta PÄÄTÖS 1(4) Nro A 2019 Dnro KAS-2003-Y-24-111 Annettu julkipanon jälkeen 3.7.2009 ASIA Päätös määräajan pidentämisestä (YSL 115 ). HAKIJA Lakan Betoni Oy PL 42 80101 JOENSUU HAKEMUS Toiminta ja sen sijainti

Lisätiedot

Airisto - Velkua Maanmittauslaitos, Esri Finland Liite ELY -keskuksen päätökseen VALITUSOSOITUS Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kirjallisesti

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro ESA 2007 Y PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Dnro 14.9.2007 ESA 2007 Y 207 115 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 mukaisen ilmoituksen johdosta. VIREILLETULO 28.8.2007 HAKIJA Mikkelin Urheiluautoilijat ry Kasarminkatu

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus.

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 11.2.2015 valtausoikeuden siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 19.3.2015 8982, 9095 Geologian tutkimuskeskus PL 77 96101 ROVANIEMI VALTAUSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes)

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 02.02.2012 valtausoikeuksien siirtoa koskeva hakemus.

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 02.02.2012 valtausoikeuksien siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8.3.2012 8212, 8549, 8559 Magnus Minerals Oy PL 3 33211 Tampere VALTAUSOIKEUDEN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus on (Tukes) on saapunut 02.02.2012 valtausoikeuksien

Lisätiedot

Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293.

Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293. Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293. 1 Liite1b. Maankäytön vyöhykkeet Ylläs-Aakenustunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy,

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 29.3.2018 ML2017:0030 Kalajoki Kalajoentie 5 85100 Kalajoki KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen on oltava

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 2/07/1 Dnro PSY-2006-Y-113 Annettu julkipanon jälkeen 4.1.2007 1 ASIA LUVAN HAKIJA Ivalojoen Pajakosken alueen rantojen suojaamista koskevan lupapäätöksen nro 90/04/1 rakentamisajan jatkaminen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2006 ASIA Ähtärin kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä asetettujen

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Päätös Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Dnro ESAVI/192/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA Köyliön kunnan hakemus Kepolan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Köyliö.

Lisätiedot