VUOSIKERTOMUS Hyväksytty vuosikokouksessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKERTOMUS Hyväksytty vuosikokouksessa"

Transkriptio

1 Hyväksytty vuosikokouksessa VUOSIKERTOMUS 2016 Ekonomisk förening/ Yhdistys/ Association Sweden

2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAKERTOMUS 2016 YHDISTYKSEN JÄSENET JA ORGANISAATIO 3 VISIO JA TAVOITE 5 TOIMITUSJOHTAJAN VUOSIKATSAUS 5 TOIMINTASUUNNITELMAN TOTEUTUS TALOUS JA TILINPÄÄTÖS 10 TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA TOIMINTAKERTOMUS 12 TULOSLASKELMA 13 TASE 14 Sweden 2 (10)

3 yhdistyksen hallitus jättää seuraavan vuosikertomuksen toimintavuodelta YHDISTYKSEN JÄSENET JA ORGANISAATIO Yhdistyksen perustivat Perämeren ympärillä sijaitsevat kunnat ja seutukunnat edistääkseen keskinäistä yhteistyötään ja kannustaakseen myös muita toimijoita yhteistyöhön rajanylisen Perämerenkaaren alueen kasvun ja kilpailukyvyn lisäämiseksi. Yhdistyksen kotipaikka on Haaparannalla Ruotsissa. Alla olevat ovat yhdistyksen jäseniä; Jäsenet 2016 Ruotsi Bodenin kunta Haaparannan kaupunki Kalixin kunta Luulajan kunta Piitimen kunta Skellefteån kunta Suomi Kemi - Tornion seutukunta Oulunkaaren seutukunta Oulun seutukunta Raahen kaupunki Ylivieskan seutukunta Keski-Pohjanmaan liitto Älvsbyn kunta erosi yhdistyksestä 1. tammikuuta Vuonna 2016 valittiin uudet hallituksen ja työvaliokunnan jäsenet sekä puheenjohtajat seuraavalle kaksivuotiselle kaudelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Pennanen Oulun kaupungista. Jokaisella jäsenellä on hallituksessa ollut varsinainen jäsen ja tämän henkilökohtainen varajäsen. Hallitus Varsinainen Varajäsen Jäsenkunta Puheenjohtaja Matti Pennanen Piia Rantala-Korhonen Oulu Varapuheenjohtaja Yvonne Stålnacke Anders Josefsson Luulaja Tomas Marklund Lotta Viklund Vestin Skellefteå Jukka Puoskari Timo Kiema Ylivieska Roland Carlsson Helena Stenberg Piitime Kari Karjalainen Risto Pietilä Raahe Inge Andersson Hendrik Andersson Boden Ari Alatossava Vivi Marttila Oulunkaari Reinhold Andefors Ethel Björkman Kalix Jukka Vilén Sampo Kangastalo Kemi-Tornio Sven Tornberg Peter Waara Haaparanta Anne Sormunen Janna Räisänen Keski-Pohjanmaa Sweden 3 (10)

4 Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Yvonne Stålnacke Luulajasta. Työvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Timo Nousiainen Torniosta. TYÖVALIOKUNTA 2016 Varsinainen Jäsenkunta Varajäsen Jäsenkunta Puheenjohtaja Timo Nousiainen Kemi-Tornio Jukka Vilén Kemi-Tornio Piia Rantala-Korhonen Oulu Ari Alatossava Oulunkaari Tomas Marklund Skellefteå Reinhold Andefors Kalix Yvonne Stålnacke Luulaja Håkan Wiklund Luulaja Kaj Sartorisio Ylivieska Risto Pietilä Raahe Työvaliokunnan lisäjäseniksi valittiin Anne Sormunen Keski-Pohjanmaan liitosta, Peter Juntti Haaparannalta, Hannele Meskus Raahesta ja Ari Heikkinen Oulusta. Kokous valitsi Håkan Wiklundin Luulajasta ja Veikko Kumpumäen Kemi-Torniosta vaalikauden vaalivaliokuntaan. Yhdistyksen tilintarkastajiksi valittiin Eva Brännström Ruotsista ja Tuula Roininen Suomesta. Heidän varalle valittiin Jonny Wiik Ruotsista ja Hilkka Ojala Suomesta. Yhdistys on ostanut toimitusjohtaja palvelut Oulun kaupungilta, tehtävää on hoitanut Heikki Aalto. Yhdistys on ostanut toimistopalvelut Haaparannan kaupungilta, tehtävää on hoitanut Tuula Parsiala-Teittinen. Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 20. toukokuuta Bodenissa. Vuosikokouksen yhteydessä järjestettiin Perämerenkaari-foorumi aiheesta DataCenterit-kasvava uusi toimiala. Hallitus on kokoontunut kolme kertaa kokouksiin vuoden 2016 aikana: 6. huhtikuuta Haaparannalle, 20. toukokuuta Bodeniin sekä 11. marraskuuta Tornioon. Työvaliokunnalla on ollut kaksi kokousta vuonna 2016: 18. maaliskuuta ja 14. lokakuuta Haaparannalla. Yhdistyksen toimisto on muuttanut kesällä 2016 uusiin tiloihin osoitteeseen Torggatan 41. Toimisto sijaitsee samoissa tiloissa mm. Tornionlaakson Neuvoston kanssa. Sweden 4 (10)

5 VISIO JA TAVOITE Vuosikokouksessa 2011 hyväksyttiin :n toimintaa ohjaava visio, joka kuuluu seuraavasti. Perämerenkaaren alueesta kehitetään Pohjois-Euroopan toiminnallisesti yhdentynein raja-alue sekä Euroopan Unionin pohjoisin teollisuuden, tutkimuksen ja osaamisen keskittymä. Visio tarkoittaa, että: Perämerenkaaresta tulee Pohjois-Euroopan johtava, kokonaisvaltaisesti kehittyvä alue, mikä tarkoittaa sekä vahvaa taloudellista kasvua, korkeaa sosiaalista hyvinvointia että kestävää ympäristökehitystä. Alue on vetovoimainen ja viihtyisä ja täällä on helppo elää, työskennellä ja opiskella riippumatta siitä, missä päin aluetta asuu. Alue on Euroopan puhtain rannikkoalue Perämerenkaaren kehityksen hyväksi paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla työskentelevien on sisäistettävä nämä tavoitteet hyvin laajasti. :n toimitusjohtaja on vieraillut jäsenkunnissa vuoden aikana ja muissakin yhteyksissä vienyt eteenpäin sanomaa visioista ja tavoitteista. TOIMITUSJOHTAJAN VUOSIKATSAUS Olemme määrätietoisesti pyrkineet toteuttamaan toimintasuunnitelman mukaisesti siinä mainittuja viittä toiminta-aluetta. Nämä ovat: alueellisen yhteistyön lisääminen ja toimijoiden aktivoiminen, edunvalvonta, yritysten ja organisaatioiden yhteistyön aktivoiminen, strategiset kehittämistoimenpiteet sekä Perämerenkaaren markkinointi ja tiedottaminen. Pohjoisen merkitys ja sen monipuolinen kehittyminen näkyy selvästi myös Perämerenkaaren alueella. Kiinnostus toiminnan lisäämiseen lähialueella kasvaa voimakkaasti. Pohjoismaiden ministerineuvosto rahoittaa :n toimintaa ja vuoden 2016 rahoitus oli yhteensä DKK. Rahoituksella on hyvin suuri merkitys yhdistyksen toimintaan, koska sen avulla meillä on parempi mahdollisuus aktivoida ja kannustaa alueen toimijoita ja organisaatioita rajanyliseen yhteistyöhön. Pääsimme mukaan Pohjoismaiden ministerineuvoston teemaryhmään (thematic group) missä saamme osallistua aktiivisemmin ministerineuvoston toimintaan. Voimme mm. suunnitella yhteisiä toimintamuotoja ja rahan käyttöä. Rajat ylittävä projektitoiminta on vilkasta Perämerenkaaren alueella. Yhä useampi on löytänyt toimivia verkostoja ja rajanylisestä yhteistyöstä on kokemuksia. Näyttääkin siltä, että tällä ohjelmakaudella hankkeiden taso on nousemassa ja kilpailu rahoituksesta on entistä kovempaa. Vuosikokous pidettiin Bodenissa ja samaan aikaan pidettiin Perämerenkaari-foorumi aiheesta DataCenterit-kasvava uusi toimiala. Seminaarissa todettiin että DataCenterien toiminta on vahvassa kasvussa Perämerenkaaren alueella ja että tämä alue on erinomainen mm. osaamisen, varman energian ja ilmaston vuoksi. Sweden 5 (10)

6 Perämerenkaaren koko alueen läpi kulkeva liikenneväylä liitettiin osaksi Euroopan tärkeimpiä logistiikkaväyliä. Tässä meillä on suuret mahdollisuudet kehittää aluettamme entistä vetovoimaisemmaksi. Ruotsin puolella on käynnistetty projekti nimeltään OuLuleå, missä tavoitteena on käynnistää henkilöraide-liikenne Luulajan ja Oulun välillä vuoteen 2018 mennessä. Myös Suomen puolella on aktivoiduttu liikenneyhteyksien kehittämisessä. Vuoden 2016 aikana meillä on toiminnassa olevia hankkeita: Ny Mat från Arctic ja Combating Unemployment among Youth. Kuluneena vuonna olemme keskittyneet suunnittelemaan hankkeita, kuten esimerkiksi Espon hanke, logistiikkahanke, innovaatiohanke sekä Sikuohjelma. Luonnollisesti alueella toimii useita muitakin hankkeita ja verkostoja, joihin emme ole aktiivisesti osallistuneet. Olemme valmistelleet työttömyyshanketta yhdessä TE-toimiston kanssa. Tarkoituksena on ollut rakentaa yhteinen Innovaatio- kasvu- ja työllisyysohjelma Perämerenkaarelle. Tämän avulla saataisiin yhteistyötä lisättyä siten, että työllisyys paranisi molemmissa maissa. Myös työvoiman liikkuvuus lisääntyisi alueella. Talous on tasapainossa vuonna Monipuolinen yhteistyö lisääntyy kaiken aikaa ja Perämerenkaari on saamassa entistä vahvemman aseman toimivana yhteistyöalueena. Niin kuin meidän sloganissa sanotaan: Together we are more. TOIMINTASUUNNITELMAN TOTEUTUS Alueellisen yhteistyön lisääminen ja toimijoiden aktivoiminen, yritysten ja organisaatioiden yhteistyön aktivoiminen, strategiset kehittämistoimenpiteet Ny Mat från Arctic Hankkeen tavoitteena on edistää elintarviketuotannon innovaatioympäristöä sekä lisätä tietoa ja yhteistyötä yritysten innovaatioprosesseissa ja yritysten kansainvälistymisessä. Toimimme hankeen ohjausryhmässä. Yhteistyökumppanit ovat Hushållningssällskapet i Norrbotten- Västerbotten, Pro Agria ja Bioforsk. Päärahoittaja on Interreg Pohjoinen ohjelma. Kokonaisbudjetti on ja hankeaika Combating Unemployment among Youth Olemme partnerina Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamassa hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on verkostoituminen, tiedon- ja kokemuksien vaihto sekä toimijoiden aktivoiminen rajan ylittävään yhteistyöhön nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Yhteistyökumppanit ovat Pohjoismaiden ministerineuvosto, AEBR, raja-alueita Pohjoismaista, Baltian maista ja Venäjältä. Kokonaisbudjetti on DKK. Hanke alkoi ja keskeytyi syksyllä Hanke aloitettiin uudelleen keväällä 2016 ja se jatkuu elokuuhun Sweden 6 (10)

7 Perämerenkaaren Innovaatio-, kasvu- ja työllisyysohjelma Rahoitimme ja osallistuimme esiselvityksen tekemiseen syksyllä Esiselvityksen tavoitteena oli suunnitella ja laatia Perämerenkaaren alueelle innovaatio-, kasvu- ja työllisyysohjelma, jota lähdetään toteuttamaan. Esiselvitykseen osallistuivat meidän lisäksi Hubconcepts Oy, Pohjois-Pohjanmaan Työ- ja elinkeinotoimisto, Luulajan kunta, Norrbottenin lääninhallitus. Tänä vuonna valmistelimme Pohjois-Pohjanmaan Työ-ja elinkeinotoimiston kanssa hanketta ja rahoitushakemus jätettiin Suomen Työ- ja elinkeinoministeriöön. Kaikki ovat maksaneet omat kustannuksensa. Sivistys- ja kulttuuriohjelma Olemme rahoittaneet ja osallistuneet ohjelman suunnitteluun. Ohjelman tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä Perämerenkaaren alueella sekä luoda uusia malleja koulutuksen, kulttuurin, matkailun ja nuorten työllisyyden parantamiseksi. Ohjelmaan sisältyy kolme isompaa kokonaisuutta: 1. sivistystyö; nuorten työllisyyden parantaminen, johon sisältyvät työelämätaidot 2. yrittäjyyskasvatus 3. kulttuuriyhteistyö. Suunnittelutyöhön meidän lisäksi ovat osallistuneet Oulun kaupunki ja Luulajan kunta. on osarahoittanut suunnittelutyötä ja muuten kaikki osapuolet ovat maksaneet itse omat kustannuksensa. Hankehakemus lähetetään Interreg Pohjoinen ohjelmaan tammikuussa Cross-border Public Services Olemme osallistuneet hankkeen suunnitteluun. Hankkeen tarkoituksena on selvittää rajaalueiden julkisten palvelujen nykytilanne, kehittämistarpeet ja alueellinen lisäarvo. Hankkeeseen sisältyy myös kokemusten vaihtoa, jotta saadaan käyttöön parhaita käytäntöjä. Meidän lisäksi hankkeeseen osallistuu 10 raja-aluetta Euroopasta. Hankehakemus lähetetään tammikuussa 2017 ESPON 2020 Cooperation Programme toimistoon. Kaikki ovat maksaneet omat kustannuksensa. Arctic Innovation Profitability Hanke on jatkoa Innovation Collaboration esiselvitykselle. Hankeen tavoitteena on innovaatiotoimijoiden ja -toiminnan rajanylisten yhteistyöverkostojen rakentaminen. Meidän lisäksi suunnittelussa olivat mukana mm. Centria, LTU Business AB, useita kuntia sekä UiT-Norges Arktiske Universitet. Tarkoituksena oli, että hankehakemus olisi jätetty Interreg Pohjoinen ohjelmaan vuonna 2016, mutta se tullaan jättämään tammikuussa Kaikki ovat maksaneet omat kustannuksensa. Barents Development Corridor Hankeen tavoitteena on rakentaa toiminnallinen käytävä Perämerenkaarelta Sallan kautta Venäjälle. Meidän lisäksi suunnittelussa ovat olleet mukana mm. Itä-Lapin kuntayhtymä, Yliopistoja ja muita toimijoita Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä. Hankehakemus jätetään Kolarctic CBC ENI-ohjelmaan keväällä Kaikki ovat maksaneet omat kustannuksensa. Sweden 7 (10)

8 Eures CrossBorder Tornedalen on mukana rajanylisiä työmarkkinoita Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Suomessa edistävän Crossborder Tornedalenin toiminnassa. Crossborder Tornedalen on yksi Euroopan EURES-raja-aluekumppanuuksista. Yhteistyön tarkoituksena on helpottaa työvoiman liikkuvuutta alueella, joka kattaa myös koko :n toiminta- alueen. Muita käynnissä olevia prosesseja - TEN-T liikenneverkosto ja Bothnian Corridor - Perämerenkaari-foorumi vuosikokouksen yhteydessä Oulunkaaren seutukunnassa 2017 aiheena Matkailuelinkeino - elinkeinojen kehittäjäorganisaatioiden verkosto ja tapaamiset - hankkeiden suunnittelua - meneillään oleviin hankkeisiin osallistuminen Järjestimme How to Integrate Immigrants in Area seminaarin 8. joulukuuta Haaparannalla. Seminaarissa oli paikallisten puhujien lisäksi espanjalainen, saksalainen ja irlantilainen puhuja. Seminaariin osallistui noin 70 henkilöä. Seminaari oli myös miniprojekti Combating Unemployment among Youth projektiin. Perämerenkaaren alueen elinkeinojen kehittäjä-organisaatioiden ja kuntien/kaupunkien elinkeinotoimistojen tapaamista ei järjestetty tänä vuonna. Tapaaminen on tarkoitus järjestää keväällä Elinkeinokehittäjien rajanylinen yhteistyö on tärkeää alueen kehitykselle. Olemme osallistuneet Pohjoismaiden ministerineuvoston järjestämään kokoukseen, jossa keskusteltiin Rajakomiteoiden tulevien vuosien toiminnasta ja rahoituksesta sekä Raja-alue foorumiin, joka tänä vuonna pidettiin Svinesundskommittén alueella. Osallistuimme myös Torniossa järjestettyyn Barents Reunion konventtiin ja Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan järjestämään seminaariin Rajat ylittävä yhteistyö on mahdollisuus. Toimitusjohtaja on osallistunut Piteåssa järjestettyyn OECD ja Europaforum XXII Norra Sverige seminaareihin, Oulussa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen merenalaisesta kaapelista Perämerelle sekä Euroregion Neisse-Nisa-Nysa alueella pidettyyn AEBR:n vuosikokoukseen, Foorumiin ja Executive Committee kokoukseen. Näiden lisäksi toimitusjohtaja on osallistunut vuoden aikana useisiin Ruotsissa ja Suomessa järjestettyihin seminaareihin. Lisäksi hän on osallistunut ja järjestänyt useita kymmeniä tapaamisia ja tilaisuuksia eripuolilla Perämerenkaaren aluetta. Sweden 8 (10)

9 2. Edunvalvonta Kansainvälinen toiminta Logistiikka on noussut keskeiseen asemaan kun alue sai TEN-T statuksen. Edunvalvontaa tähän liittyen olemme tehneet molemmissa maissa. Ruotsissa on päätetty aloittaa henkilöjunaliikenne Luulajasta Bodenin ja Kalixin kautta Haaparantaan ja myöhemmin jatkoyhteys myös rajan yli Ouluun. Suomen puolella liikenteen esteenä on radan sähköistyksen puuttuminen noin 20 km matkalta. Oulussa järjestetyssä Suomen päärataryhmän kokouksessa Toimitusjohtaja Heikki Aalto esitteli Suomen Liikenneviraston muistion, jossa esitellään mm. alustavia kustannuksia ja teoreettinen aikataulu radan sähköistämiselle välillä Laurila/Tornio-Haaparanta. Suomen Talouspoliittinen ministerivaliokunta on linjannut valtion tavoitteet alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämiseksi. Linjaukseen sisältyi myös kasvuvyöhykekilpailu. Kasvuvyöhykkeiden tavoitteena on lisätä liiketoimintaa, parantaa työvoiman liikkuvuutta laajalla työssäkäyntialueella, houkutella yritysten investointeja ja luoda uusia palveluliiketoiminnan mahdollisuuksia. Kasvuvyöhykkeillä tähdätään myös kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseen. Oulun kaupunki valmisteli hakemuksen Arctic Europe kasvuvyöhykkeeksi vuosille Perämerenkaaren alue sisältyy myös kasvuvyöhykkeeseen ja osallistuimme suunnittelutyöhön. Hakemus jätettiin helmikuussa 2016, mutta Arctic Europea ei valittu kasvuvyöhykkeeksi. Pohjois-Skandinavian toimijat ovat jatkaneet Arctic Europe yhteistyöverkoston kehittämistä. Olemme osallistuneet Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) toimintaan, jonka tavoitteena on mm. pohjoisen alueen entistä parempi huomioiminen EU:n päätöksenteossa. Lisätietoja: ja Tornionlaakson Neuvosto jakavat AEBR:n (Association of European Border Regions) jäsenyyden. Organisaatio on ympäri Eurooppaa sijaitsevien rajanylisten organisaatioiden yhteenliittymä. Organisaatio rakentaa rajaseutujen verkostoa ja toimii aktiivisena edunvalvojana rajaseutujen hyväksi. Lisätietoja: Kansainvälisessä toiminnassa olemme korostaneet erityisesti Itämeren aluetta ja Barentsin aluetta. 3. Perämerenkaaren markkinointi ja tiedottaminen Yhdistyksen nettisivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä mm. intra, mihin olemme keränneet ja arkistoineet kokousmateriaalia sekä tilastoja ja muuta materiaalia. Olemme myös päivittäneet paperiesitteen kieliversioina Suomi/Ruotsi samassa esitteessä sekä englanninkielisen esitteen. Rajaton tietovisa on käytössä kotisivullamme. Uudistetut kotisivut otettiin käyttöön kevään Toimitusjohtaja on vuoden aikana vieraillut useissa jäsenkunnissa/seutukunnissa keskustelemassa jäsenten kanssa heidän näkemyksistä in tulevasta toiminnasta ja rajanylisistä hankeideoista. Sweden 9 (10)

10 Alueen markkinointia tehdään mm. hankkeiden suunnittelun sekä verkostojen rakentamisen yhteydessä. Olemme myös esitelleet yhdistyksen toimintaa ja hankkeita mm. Svenska kulturfondenille ja Tukholman Suomen instituutille. Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoitus Pohjoismaiden ministerineuvosto tukee taloudellisesti kahtatoista rajakomiteaa vuosina on yksi näistä ja meidän osuus vuonna 2016 oli DKK. Rahoitus perustuu Pohjoismaiden aluepoliittisessa yhteistyöohjelmassa rajakomiteoille määriteltyihin päämääriin ja tavoitteisiin. Rahoitus koostuu perusrahoitusosuudesta DKK sekä osuudesta, joka perustuu aikaisempaan jakoon. Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoitus mahdollistaa yhdistyksen nykyisen laajan toiminnan, jossa aktivoidaan ja kannustetaan alueen toimijoita ja organisaatioita rajanyliseen yhteistyöhön. Tietoa Pohjoismaiden ministerineuvostosta: TALOUS JA TILINPÄÄTÖS :n liikevaihto vuonna 2016 oli kruunua ja vuoden tilinpäätös osoittaa kruunun ylijäämää. Ylijäämä johtuu suurimmaksi osaksi arvioitua pienemmistä hankeja hankesuunnittelu kustannuksista. :n sijoituspääoma on kruunua. Vuoden ylijäämän myötä yhdistyksen oma pääoma on nyt kruunua. Vuoden 2016 jäsenmaksut olivat yhteensä kruunua. Sweden 10 (10)

VUOSIKERTOMUS Hyväksytty vuosikokouksessa

VUOSIKERTOMUS Hyväksytty vuosikokouksessa Hyväksytty vuosikokouksessa 20.5.2016 VUOSIKERTOMUS 2015 Ekonomisk förening/ Yhdistys/ Association Sweden www.bothnianarc.net SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTAKERTOMUS 2015 YHDISTYKSEN JÄSENET JA ORGANISAATIO

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma Hyväksytty vuosikokouksessa 19.5.2017 Toimintasuunnitelma 2017-2019 Sverige www.bothnianarc.net Toimintasuunnitelma 2017-2019 SISÄLLYSLUETTELO 1. BOTHNIAN ARC YHDISTYS 3 Yhdistyksen tarkoitus ja jäsenet

Lisätiedot

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA PERÄMERENKAARI POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA KANSAINVÄLISET KÄYTÄVÄT TEOLLISUUDEN KESKITTYMIÄ PERÄMEREN SUOMALAIS-RUOTSALAINEN RANNIKKOVYÖHYKE Perämerenkaari on Itämeren pohjoisimmassa osassa sijaitseva,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hyväksytty vuosikokouksessa 20.5.2016 Toimintasuunnitelma 2016 Sweden www.bothnianarc.net Toimintasuunnitelma 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. BOTHNIAN ARC YHDISTYS 3 Yhdistyksen tarkoitus ja jäsenet 3 2. VISIO

Lisätiedot

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA PERÄMERENKAARI POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA International Corridors PERÄMEREN SUOMALAIS-RUOTSALAINEN RANNIKKOVYÖHYKE Perämerenkaari on Itämeren pohjoisimmassa osassa sijaitseva, Perämerta ympäröivä

Lisätiedot

Pohjoiskalotin neuvosto (PKN)

Pohjoiskalotin neuvosto (PKN) Pohjoiskalotin neuvosto (PKN) PKN (perustettu 1967) on Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan maakuntien aluekehitysviranomaisten ja organisaatioiden yhteistyöelin. Suomen jäsenet: Lapin liitto,

Lisätiedot

Arktinen alue mahdollisuus ja haaste Kari Aalto

Arktinen alue mahdollisuus ja haaste Kari Aalto Arktinen alue mahdollisuus ja haaste 26.9.2012 Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU toimisto 2013- Johtaja Kari Aalto Erityisasiantuntijat Janika Luukinen Sointu Räisänen 4 korkeakouluharjoittelijaa/vuosi

Lisätiedot

Itämeren alueen Interreg B ohjelma ja alueiden välinen Interreg C ohjelma

Itämeren alueen Interreg B ohjelma ja alueiden välinen Interreg C ohjelma Itämeren alueen Interreg B ohjelma ja alueiden välinen Interreg C ohjelma 2014-2020 Uutta rahoituskautta kohti hanketoimijoiden yhteistyötilaisuus uusista rahoitusmahdollisuuksista Lahti, 14.5.2013 Neuvotteleva

Lisätiedot

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä.

Hallitus on päättänyt 19.2.2013 kokouksessa, että tämä liite julkaistaan myös hallituksen kokouksen tiedotteen liitteenä. TÄSSÄ TOIMINNAN SEURANNAN RAPORTISSA SEURATAAN KUUKAUSITTAIN ENONTEKIÖN KEHITYS OY TÄRKEIMPIÄ TOIMIA, SEKÄ KATSOTAAN SEURAAVAN KUUKAUDEN JO SOVITTUJA TEEMOJA. RAPORTTI LAADITAAN KUUKAUSITTAIN JA ESITETÄÄN

Lisätiedot

Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat Euregio Karelia seminaari Joensuu

Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat Euregio Karelia seminaari Joensuu Euregio Karelia ja Toiminnan pääsuunnat 2020 Euregio Karelia seminaari 2.11.2016 Joensuu Euregio Karelia pähkinänkuoressa Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Karjalan tasavallan välinen yhteistyöalue

Lisätiedot

Rajan ylittävään yrittämiseen liittyvän tiedon saatavuus ja riittävyys

Rajan ylittävään yrittämiseen liittyvän tiedon saatavuus ja riittävyys 1eLINKEI UUTISKIRJE 5/2013 EU:n Interreg IV Pohjoinen -ohjelman rahoittama Elinkeinopalvelut TornioHaparanda hanke käynnistyi syyskuussa 2012 jatkuen kesäkuuhun 2014. Muita rahoittajia ovat Haaparannan

Lisätiedot

Valtionhallinnon muutokset koskien liikennevastuualuetta 1.1.2010

Valtionhallinnon muutokset koskien liikennevastuualuetta 1.1.2010 Pohjoisten alueiden kilpailukyky edellyttää toimivaa infrastruktuuria Oulu 23.2.2015 Ylijohtaja Matti Räinä Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston palvelut

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston palvelut Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston palvelut Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen EU-toimisto perustettiin v. 1998 ja Pohjois-Suomen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

EU-koheesiopolitiikan valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset

EU-koheesiopolitiikan valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset EU-koheesiopolitiikan 2020+ valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset Maakunnan yhteistyöryhmä 20.2.2017 Satu Vehreävesa, aluekehitysjohtaja EU:n budjetin rakenne tehtäväalueittain 2014-2020

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

1 28.8.2014 Lapin TE-toimisto/EURES/P Tikkala

1 28.8.2014 Lapin TE-toimisto/EURES/P Tikkala 1 European Employment Services EUROOPPALAINEN TYÖNVÄLITYSPALVELU 2 neuvoo työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä ulkomailla ja työnantajia, jotka haluavat rekrytoida ulkomaisen työntekijän 3 EU/ETA-maat

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Toimintasuunnitelma 2011 Komitean hyväksymä 17.11.2011 Johdanto Keskipohjola-komitea on yhteistyöorganisaatio Keskipohjolan alueiden välillä, alue ulottuu idästä Venäjän rajalta länteen Atlantille. Keskipohjola-komitea

Lisätiedot

Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa

Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa Liikenne ja infrastruktuuri Pohjois - Suomessa 27.2.2014 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Martti Norrkniivilä Sisältö Pohjolan ja Suomen liikennekäytävät Kaivostoiminnan liikenteelliset

Lisätiedot

Kansainvälinen Pohjois Savo

Kansainvälinen Pohjois Savo Kansainvälisen yhteistyön tarpeet ja tavoitteet Pohjois Savon alueella Kansainvälisen koulutuksen Erasmus + Ideapaja Iisalmi 3.11.2015 Tiina Kivelä KARA Kansainväliset EU rahoitusohjelmat käyttöön Pohjois

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Kolarctic ENPI CBC - Rahoitusohjelma. Kansainvälisen EU-rahoituksen koulutus Rovaniemi 21.09.2010

Kolarctic ENPI CBC - Rahoitusohjelma. Kansainvälisen EU-rahoituksen koulutus Rovaniemi 21.09.2010 Kolarctic ENPI CBC - Rahoitusohjelma Kansainvälisen EU-rahoituksen koulutus Rovaniemi 21.09.2010 Kolarctic ENPI CBC Yleistä - ENPI = European Neighbourhood and Partnership Instrument - CBC = Cross-border

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous /4

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous /4 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2012 1/4 Virpiniemen ylämaja 90810 Kiviniemi 27.3.2012 klo 18.00. Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo: 18.34 Ennen kokouksen

Lisätiedot

EU:n raja-alueyhteistyöohjelmat

EU:n raja-alueyhteistyöohjelmat EU:n raja-alueyhteistyöohjelmat 2014-2020 Euroopan alueellinen yhteistyö (EAY) tavoite 2014-2020 ( INTERREG ) EAY on EU:n rakennerahastojen tavoite, jota rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR)

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 1.1.-30.6.2017 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 15.8.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kokkola, Rovaniemi, Oulu ja Kajaani Syksy 2013 Kari Aalto Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 Lapin liitto 19.8.2010 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 0 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 31.12

Lisätiedot

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020 EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020 6.2.2014 Petri Haapalainen Työ- ja elinkeinoministeriö ENI CBC ohjelmien säädösperusta ENI-asetus: määrittelee CBC:tä koskevat

Lisätiedot

22.6.2015. Kokousaika Maanantai 22.6.2015 klo 13:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

22.6.2015. Kokousaika Maanantai 22.6.2015 klo 13:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 5/2015 Kokousaika Maanantai klo 13:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä Keskitalo,

Lisätiedot

Pohjoinen Kasvuvyöhyke: Avoin, tuote/palveluratkaisujen testaus-, kehitys ja liiketoiminta-alusta Jukka Viitanen Hubconcepts Oy

Pohjoinen Kasvuvyöhyke: Avoin, tuote/palveluratkaisujen testaus-, kehitys ja liiketoiminta-alusta Jukka Viitanen Hubconcepts Oy Pohjoinen Kasvuvyöhyke: Avoin, tuote/palveluratkaisujen testaus-, kehitys ja liiketoiminta-alusta Jukka Viitanen Hubconcepts Oy 7. huhtikuuta, 2014 Pohjoinen kasvuvyöhykeseminaari Finlandia-talo Pohjoisen

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Toimiston taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EUedunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen EU-toimisto on perustettu vuonna 1998 ja Pohjois-Suomen

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 27.1.2015 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 25.6..2014 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020 16.9.2014 Petri Haapalainen Työ- ja elinkeinoministeriö ENI CBC ohjelmien säädösperusta ENI-asetus: määrittelee CBC:tä koskevat

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-30.6. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 23.8.2016 Myönnetty rahoitus maakunnittain Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2015 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 2.2.2016 Myönnetty rahoitus maakunnittain Yritysten toimintaympäristön Yrityksen kehittämisavustus

Lisätiedot

Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus Hannu Koponen & Raija Partanen

Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus Hannu Koponen & Raija Partanen Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus 8.9.2016 Hannu Koponen & Raija Partanen 1 KESKI-SUOMEN KANNALTA TÄRKEIMMÄT RAHOITUSOHJELMAT Itämeri-ohjelma (Interreg Baltic Sea Programme) Pohjoinen periferia

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 18.1.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Euroopan alueellisen yhteistyön ja Keskinen Itämeri/Central Baltic ohjelman merkitys Suomessa

Euroopan alueellisen yhteistyön ja Keskinen Itämeri/Central Baltic ohjelman merkitys Suomessa Euroopan alueellisen yhteistyön ja Keskinen Itämeri/Central Baltic ohjelman merkitys Suomessa Suomen CB kontaktipisteen avajaiset Uudenmaan liitto, 15.10.2014 harry.ekestam@tem.fi Rakennerahastojen Euroopan

Lisätiedot

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020

EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020 EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle 2014-2020 19.12.2014 Työ- ja elinkeinoministeriö ENI CBC yhteistyö 2014-2020 ENI CBC -yhteistyön strategiset päätavoitteet: A. Taloudellisen

Lisätiedot

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön ajankohtaista

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön ajankohtaista Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön ajankohtaista Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö 27.3.2018 Sivu 1 5.7.2018 Kansainvälinen yhteistyö Leader-ryhmien rahoittamana Leaderissä kansainvälinen

Lisätiedot

Väkilukuindeksin kehitys Lapin seutukunnissa (e)

Väkilukuindeksin kehitys Lapin seutukunnissa (e) indeksin kehitys Lapin seutukunnissa 1994-30.6.2014(e) 110,0 105,0 indeksi v. 1994 = 100 indeksi 30.6.2014 Rovaniemen seutu; 104,6 100,0 95,0 90,0 85,0 Tunturi-Lappi; 90,6 Kemi-Tornio; 90,3 LAPPI; 89,8

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 29.3.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Pohjois-Savon maakuntaseminaari Kari Aalto

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto. Pohjois-Savon maakuntaseminaari Kari Aalto Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Pohjois-Savon maakuntaseminaari 27.9.2013 Kari Aalto Taustaa Vuoden 2013 alusta Itä- ja Pohjois-Suomi yhdistivät EU-edunvalvontansa yhteen toimistoon. Itä-Suomen EU-toimisto

Lisätiedot

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali PÖYTÄKIRJA LAPPIAHALLI OY YHTIÖKOKOUS Aika: 26.4.2017 klo 17.00 Paikka: Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali 1 Kokouksen avaus LAPPIAHALLI Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013 Lapin liitto 25.3.2013 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 3 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2012

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2016

Talousarvioesitys 2016 64. EU:n ja valtion rahoitusosuus EU:n rakennerahasto-, ulkorajayhteistyö- ja muihin koheesiopolitiikan ohjelmiin (arviomääräraha) Momentille myönnetään 242 324 000 euroa. a saa käyttää: 1) EU:n ohjelmakauden

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013 Lapin liitto 22.10.2013 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2013 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 3 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2012

Lisätiedot

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.

Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus. Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8. Yhteiskuntasuhteiden hoito, kansainvälinen diplomatia ja edustuskäytäntö Valtuustokoulutus Anneli Korhonen, suhdetoimintapäällikkö 24.8.2017 Esityksen sisältö Yhteiskuntasuhteiden hoito Kansainvälinen

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014. Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle

BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014. Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle BOTNIA ARC LIIKENNESEMINAARI 19.2.2014 Liikenneväylien merkitys Suomen elinkeinoelämälle Ylijohtaja Matti Räinä Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Valtionhallinnon muutokset koskien

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan liikennejärjestelmätyö

Keski-Pohjanmaan liikennejärjestelmätyö Keski-Pohjanmaan liikennejärjestelmätyö Liikkumispalveluiden työpaja 27.10.2016 Janna Räisänen, aluesuunnittelija KOPIKALIsta ja KAKEPOLIsta Pohjois-Suomen liikenne ja logistiikkastrategiaan Kokkolan,

Lisätiedot

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Suomen hydrologian yhdistys (SHY) VUOSIKOKOUS 15.5.2014 klo. 17.30-18:43 Suomen ympäristökeskus, Mechelininkatu 34a, Helsinki Läsnäolijat: Johanna Korhonen, Hannu Marttila, Harri Koivusalo, Ari Jolma,

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

KUUMA-seutu liikelaitos

KUUMA-seutu liikelaitos KUUMA-johtokunta 14.3.2018 12 Liite 12d KUUMA-seutu liikelaitos Toiminta- ja talouskertomus 2017 KUUMA-johtokunta 14.3.2018 7.3.2018 Antti Kuusela Toimintakertomus tiiviisti 1/3 KUUMA-seutu liikelaitoksen

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja

Strategiset tavoitteet ja toiminta. Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset tavoitteet ja toiminta Jussi Rämet Maakuntajohtaja Strategiset linjaukset ja tavoitteet 2018 2020 Rakenteellisten uudistusten alueellinen toteuttaminen - Maakunta- ja soteuudistus (ml. siirtyvät

Lisätiedot

EU:n ajankohtaiset uutiset ja tuleva rahoitus Maakuntavaltuuston seminaari Satu Vehreävesa, aluekehitysjohtaja Pohjois-Savon liitto

EU:n ajankohtaiset uutiset ja tuleva rahoitus Maakuntavaltuuston seminaari Satu Vehreävesa, aluekehitysjohtaja Pohjois-Savon liitto EU:n ajankohtaiset uutiset ja tuleva rahoitus Maakuntavaltuuston seminaari 4.5.2018 Satu Vehreävesa, aluekehitysjohtaja Pohjois-Savon liitto EU:n budjetin rakenne tehtäväalueittain 2014-2020 Rahoituskehys

Lisätiedot

2 ( ) Sivu 1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Kokouspaikka: Sievin kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Haikolantie 16

2 ( ) Sivu 1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Kokouspaikka: Sievin kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Haikolantie 16 2 (21.3.2018) Sivu 1 / 5 PÖYTÄKIRJA Kokousaika Keskiviikko 21.3.2018 klo 9.00 10.35 Kokouspaikka: Sievin kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Haikolantie 16 Läsnä: Poissa: Terho Ojanperä, Ylivieska, seutuhall.

Lisätiedot

Midway Alignment of the Bothnian Corridor

Midway Alignment of the Bothnian Corridor Midway Alignment of the Bothnian Corridor 04-02-15 EU-hanke joka luotiin laajentamaan yhteyksiä vahvojen, nopeasti kasvavien, kansainvälisesti merkittävien seutujen välillä seutujen, jotka varmistavat

Lisätiedot

PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015

PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015 PRO YSITIE r.y. TOIMINTA- JA HANKESUUNNITELMA 1.9.2009-31.12.2010 SEKÄ TAVOITESUUNNITELMA 2011-2015 TARKOITUS Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa Ysitien, valtatie 9:n ja rautatieyhteyden, kehittämiseen

Lisätiedot

Vuosikokouksen asialista

Vuosikokouksen asialista Vuosikokouksen asialista 26.2.2018 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2015

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2015 Lapin liitto 6.11.2015 LÄHDE: Tilastokeskus Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2015 Kunta / Seutukunta 31.12.2014 V u o s i 2 0 1 5 k u u k a u s i t t a i s e t e n n

Lisätiedot

Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus

Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus 19.4.2016 Raija Partanen Keski-Suomi ja kansainvälinen hankerahoitus 19.4.2016 1 KESKI-SUOMEN KANNALTA TÄRKEIMMÄT RAHOITUSOHJELMAT Itämeri-ohjelma (Interreg Baltic Sea Programme) Pohjoinen periferia ja

Lisätiedot

Oulun kaupungin kansainvälinen toiminta osana elinvoiman vahvistamista katsaus nykytilanteeseen. 28.12.2012 Yhteyspäällikkö Anne Rännäli-Kontturi

Oulun kaupungin kansainvälinen toiminta osana elinvoiman vahvistamista katsaus nykytilanteeseen. 28.12.2012 Yhteyspäällikkö Anne Rännäli-Kontturi Oulun kaupungin kansainvälinen toiminta osana elinvoiman vahvistamista katsaus nykytilanteeseen Tahtotilana Uuden Oulun visio Uusi Oulu on pohjoisen kumppanuusverkoston menestyvä keskus. Se on elinvoimaltaan

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 15.2.2010 1(7) HALLITUKSEN KOKOUS 8.2.2009 Läsnä: Asiat: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf. 17.1.2006 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 15.1.2006 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Erkki Kasto, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Harri Ala-aho Kari Meriläinen, Sari

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 1.1.-30.6.2017 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 30.8.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

Tulevaisuuden logis.ikkaratkaisut Barentsin alueella

Tulevaisuuden logis.ikkaratkaisut Barentsin alueella Tulevaisuuden logis.ikkaratkaisut Barentsin alueella Jarkko Rantala Logistiikka-asiantuntija, TkT Lapin liitto Lapin liikennepäivä 29.11.2016, Kemi Mitkä tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen? Markkinat:

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Kansainvälisyys Kainuun liiton toiminnassa. Maakuntajohtaja Pentti Malinen

Kansainvälisyys Kainuun liiton toiminnassa. Maakuntajohtaja Pentti Malinen Kansainvälisyys Kainuun liiton toiminnassa Maakuntajohtaja Pentti Malinen Kansainväliset asiat osana aluekehitysviranomaisen tehtävää Laissa alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista

Lisätiedot

EU:n rajayhteistyöohjelmien rahoitusmahdollisuudet

EU:n rajayhteistyöohjelmien rahoitusmahdollisuudet EU:n rajayhteistyöohjelmien rahoitusmahdollisuudet 2014-2020 Vesistöt kuntoon seminaari 2.2.2017 Neuvotteleva virkamies Petri Haapalainen Euroopan alueellinen yhteistyö (EAY) tavoite 2014-2020 EAY on EU:n

Lisätiedot

BOTNIAN KÄYTÄVÄ YHTEYS POHJOISEEN

BOTNIAN KÄYTÄVÄ YHTEYS POHJOISEEN BOTNIAN KÄYTÄVÄ YHTEYS POHJOISEEN Euroopan tulevaisuuden kilpailukyvyn ydintekijä on TEN-T liikenneverkkoon perustuva saavutettavuus. Botnian käytävä on osa TEN-T ydinverkkoa kulkee pohjois-etelä-suuntaisesti

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 Lapin liitto 23.4.2010 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2010 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 0 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 31.12

Lisätiedot

Itämeren alueen ohjelma Kansallisen työryhmän puheenjohtaja Matti Lipsanen

Itämeren alueen ohjelma Kansallisen työryhmän puheenjohtaja Matti Lipsanen Itämeren alueen ohjelma 2014+ Kansallisen työryhmän puheenjohtaja Matti Lipsanen 5.6.2013 Itämeren alueen ohjelma Baltic Sea Region Programme 2014+ Euroopan alueellisen yhteistyön (EAY) ohjelmia Valmisteilla

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2017 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

KAINUUN LIITON PUHEENJOHTAJUUSKAUDEN PRIORITEETIT 2015-2017 Barentsin alueneuvostossa ja aluekomiteassa. 14.12.2015 Paavo Keränen

KAINUUN LIITON PUHEENJOHTAJUUSKAUDEN PRIORITEETIT 2015-2017 Barentsin alueneuvostossa ja aluekomiteassa. 14.12.2015 Paavo Keränen KAINUUN LIITON PUHEENJOHTAJUUSKAUDEN PRIORITEETIT 2015-2017 Barentsin alueneuvostossa ja aluekomiteassa 14.12.2015 Paavo Keränen Puheenjohtajuusohjelma on saatavilla kolmella kielellä: http://issuu.com/kainuunliitto/docs/kainuu_b

Lisätiedot

Rahoittajan näkökulma KATKI-hankkeesta. Soile Juuti, ohjelmapäällikkö Pohjois-Savon liitto

Rahoittajan näkökulma KATKI-hankkeesta. Soile Juuti, ohjelmapäällikkö Pohjois-Savon liitto Rahoittajan näkökulma KATKI-hankkeesta Soile Juuti, ohjelmapäällikkö Pohjois-Savon liitto Kansainvälisen TKI-rahoitusosaamisen nostaminen (KATKI) Rahoitus: Kustannukset yht. 260 806, mistä EAKR-tuki: 182

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ekirjasto. YKN Lahti Heidi Karhu

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ekirjasto. YKN Lahti Heidi Karhu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ekirjasto YKN Lahti 11.4 2019 Heidi Karhu 29.4.2019 Meillä on visio! Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yhteinen ekirjasto, jossa kaikilla kirjastoilla on samat e-aineistot. Tasavertaiset

Lisätiedot

Vesuri-ryhmän. toimintasuunnitelma 2016

Vesuri-ryhmän. toimintasuunnitelma 2016 Vesuri-ryhmän toimintasuunnitelma 2016 Vesuri-ryhmä ry:n toimintasuunnitelma 2016 Vesuri-ryhmä on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa toimintaalueen asukkaita yhteistyöhön

Lisätiedot

Varsinainen osuuskuntakokous Pursijärven vesiosuuskunta

Varsinainen osuuskuntakokous Pursijärven vesiosuuskunta Varsinainen osuuskuntakokous 26.5.2007 Pursijärven vesiosuuskunta Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Työjärjestyksen hyväksyminen Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen

Lisätiedot

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2012 Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Veli-Matti Viitala

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa LAPIN KULLANKAIVAJAIN LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 1 (5) VUOSIKOKOUS 2010 Aika: lauantai 27.3.2010 klo 14.00-16.12 Paikka: Siidan auditorio, Inari Läsnä: 52 jäsentä (liite 1) 1 Kokouksen avaus ja läsnäolevien

Lisätiedot

Itämeren alueen ohjelma. Matti Lipsanen Jyväskylä 10.6.2014

Itämeren alueen ohjelma. Matti Lipsanen Jyväskylä 10.6.2014 Matti Lipsanen Jyväskylä 10.6.2014 Häme-ohjelman toteuttaminen - rahoitus Maakunnan kehittämisraha 2014 = 0,25 M /vuosi Euroopan alueellisen yhteistyön ohjelmat 2014-2020 Keskisen Itämeren ohjelma = 122

Lisätiedot

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

6. KOKUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJA 1(3) 20.03.2013 TaLVI ry Sääntömääräinen kevätkokous Aika 20.03.2013 klo 18.25-18.55 Paikka ABC Lahdesjärvi, Automiehenkatu 39, Tampere Läsnä Osallistujaluettolo (liite 1) 1. KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot