METTÄSÄ L SP:n talvimestaruuskilpailut, Loimaan Alastarolla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "METTÄSÄ 2015. L SP:n talvimestaruuskilpailut, 7.2.2015 Loimaan Alastarolla"

Transkriptio

1 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi, SiPu ja RuHa: 5 Tehtävä: OrVi: 8 SiPu ja RuHa: 9 Aika- ja taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Aika Maksimipisteet: 4 Aikaa tehtäväkäskyn lukemiseen ja vartion suoritusajan arviointiin on 2 minuuttia. Sahausaika alkaa rastihenkilön merkistä, kun 2 minuutin lukuaika päättyy tai kun vartio ilmoittaa olevansa valmis suoritukseen. Sahausaika päättyy, kun pölkky on sahattu poikki ja irti sahattu pala putoaa maahan. Vartion tehtävänä on arvioida, kuinka paljon aikaa siltä kuluu rastimiehen osoittaman pölkyn katkaisuun. Vartio saa vapaasti valita sahauskohdan rastimiehen osoittamasta välistä. Vartio käyttää sahaamiseen tehtäväpaikalla olevaa sahaa. Ilmoitettuaan aika-arvion rastihenkilölle vartio sahaa pölkyn poikki rastihenkilön annettua aloitusluvan. Vartion suoritusaika määräytyy seuraavasti: Sahaamiseen käytetty aika Nopeampi tai sama kuin aika-arvio Hitaampi kuin aika-arvio Vartion suoritusaika Aika-arvio Aika-arvio + aika-arvion ylittävä aika kolminkertaisena Arvostelu Nopein suoritusaika... 4 p 1,5 x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

2 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 1 Tehtävä: OrVi: 4 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Ensiapu Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aikaa tehtäväkäskyn lukemiseen on 1 minuutti. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 4 minuuttia. Aika alkaa rastihenkilön merkistä, kun 1 minuutin lukuaika päättyy tai kun vartio ilmoittaa olevansa valmis suoritukseen. Rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on lukea ensiapua koskevia väittämiä rastimiehen osoittamalta taululta ja vastata väittämiin kylteillä KYLLÄ tai EI. Vastaaminen tapahtuu nostamalla vastauskyltti oman pään korkeudelle. Rastihenkilö kääntää seuraavan väittämän esille, kun edelliseen väittämään on vastattu. Aikaisemmin näytettyjä väittämiä ei tämän jälkeen näytetä uudelleen. Mikäli vartio vastaa molemmilla kylteillä, vastaus tulkitaan vääräksi. Keskustelu ennen vastaamista on sallittua. Väittämiä on yhteensä 20. Arvostelu Jokainen oikea vastaus... 0,2 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

3 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: 3 Tehtävä: SiPu: 7 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Ensiapu Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aikaa tehtäväkäskyn lukemiseen on 1 minuutti. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 3 minuuttia. Aika alkaa rastihenkilön merkistä, kun 1 minuuttia lukuaika päättyy tai kun vartio ilmoittaa olevansa valmis suoritukseen. Rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on lukea ensiapua koskevia väittämiä rastihenkilön osoittamalta taululta ja vastata väittämiin kylteillä KYLLÄ, EI tai SEURAAVA. Vastaaminen tapahtuu nostamalla vastauskyltti oman pään korkeudelle. Rastihenkilö kääntää seuraavan väittämän esille, kun edelliseen väittämään on vastattu. Aikaisemmin näytettyjä väittämiä ei tämän jälkeen näytetä uudelleen. Rastihenkilö ilmoittaa vastauksen ollessa väärä. Mikäli vartio vastaa kahdella tai useammalla kyltillä, vastaus tulkitaan vääräksi. Keskustelu ennen vastaamista on sallittua. Väittämiä on yhteensä 20. Kyltillä SEURAAVA vartio siirtyy suoraan seuraavaan väittämään, eikä saa pisteitä väliin jätetystä väittämästä. Vartion vastauksen ollessa kolmannen kerran väärä, tehtävän suoritus päättyy. Arvostelu Jokainen oikea vastaus... 0,2 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

4 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: 3 Tehtävä: RuHa: 7 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Ensiapu Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aikaa tehtäväkäskyn lukemiseen on 1 minuutti. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 3 minuuttia. Aika alkaa rastihenkilön merkistä, kun 1 minuuttia lukuaika päättyy tai kun vartio ilmoittaa olevansa valmis suoritukseen. Rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on lukea ensiapua koskevia väittämiä rastihenkilön osoittamalta taululta ja vastata väittämiin kylteillä KYLLÄ, EI tai SEURAAVA. Vastaaminen tapahtuu nostamalla vastauskyltti oman pään korkeudelle. Rastihenkilö kääntää seuraavan väittämän esille, kun edelliseen väittämään on vastattu. Aikaisemmin näytettyjä väittämiä ei tämän jälkeen näytetä uudelleen. Mikäli vartio vastaa kahdella tai useammalla kyltillä, vastaus tulkitaan vääräksi. Keskustelu ennen vastaamista on sallittua. Väittämiä on yhteensä 20. Kyltillä SEURAAVA vartio siirtyy suoraan seuraavaan väittämään, eikä saa pisteitä väliin jätetystä väittämästä. Vartion vastauksen ollessa väärä, tehtävän suoritus päättyy. Arvostelu Jokainen oikea vastaus... 0,2 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

5 KYY ON AINOA LUONNONVARAINEN MYRKYLLINEN KÄÄRME SUOMESSA.

6 KOLME K:TA ENSIAVUSSA TARKOITTAA KOMPRESSIO, KOHO, KYLMÄ.

7 SOKIN ERÄS OIRE ON JANON TUNNE.

8 AVOMURTUMASSA IHO ON EHJÄ.

9 EPILEPSIA ON SAMA KUIN DIABETES.

10 ALILÄMPÖISYYS ON SAMA KUIN HYPOTERMIA.

11 HYPERVENTILAATIO TARKOITTAA ALIHENGITTÄMISTÄ.

12 TOISEN ASTEEN PALOVAMMASSA IHOON MUODOSTUU RAKKULOITA.

13 HÄTÄENSIAPUUN KUULUU SUURTEN ULKOISTEN VERENVUOTOJEN TYREHDYTTÄMINEN.

14 EPILEPSIAKOURISTUKSEN YHTEYDESSÄ POTILAS MAKAA LIIKKUMATTOMANA PAIKALLAAN.

15 ENSIMMÄISEN ASTEEN PALOVAMMA ON VAKAVIN PALOVAMMOISTA.

16 ELOTONTA IHMISTÄ ELVYTETÄÄN PAINELU PUHALLUSELVYTYKSELLÄ.

17 HEIMLICHIN OTE LIITTYY KYLKILUUN PAIKALLELAITTOON.

18 AIKUISEN NORMAALI PAINELU PUHALLUS ELVYTYKSEN RYTMI ON 20 PAINALLUSTA 2 PUHALLUSTA.

19 VÄRTTINÄLUU KUULUU LANTION LUUSTOON.

20 LANTION MURTUMASSA ON VAARANA SUURI SISÄINEN VERENVUOTO.

21 IHMISEN SELKÄRANGASSA ON NIKAMAA.

22 PALOVAMMAN LAAJUUDEN ARVIOINNISSA KÄYTETÄÄN NIIN SANOTTUA 9 % SÄÄNTÖÄ.

23 HENGITYSELIMISTÖÖN KUULUVAT HENGITYSTIET, AIVOT JA HENGITYSLIHAKSET.

24 AIKUISESSA IHMISESSÄ ON VERTA 7 8 % PAINOSTA.

25 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi: 13 SiPu, RuHa: 12 Tehtävä: OrVi, SiPu, RuHa: 16 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Kimin koe Maksimipisteet: 4 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 3 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa rastihenkilölle olevansa valmis tai kun rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on tunnistaa, miltä kisan rastilta kuvat on otettu, ja yhdistää rastin numero ja kuva pariksi. Arvostelu Oikein yhdistetty kuva ja rastinumero... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

26 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi: 11 SiPu ja RuHa: 10 Tehtävä: OrVi, SiPu ja RuHa: 14 Aikatehtävä YLLÄTTYMÄSÄ Knuppi kovilla Maksimipisteet: 4 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on koota annetuista styroxkappaleista noppa, jonka vastakkaisten sivujen yhteenlaskettu pisteluku on 7 (esim. 1+6). Sivujen pisteiden järjestys tulee olla alla olevan kuvan mukainen. Arvostelu Oikein koottu noppa ja paras aika... 4 p 1,5 x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

27 Sarja: Oranssi, Vihreä Rasti: OrVi: 4 Tehtävä: OrVi: 7 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Kuutiomuna Maksimipisteet: 7 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Vartion tehtävänä on valmistaa munankuutiointikone ja kovaksi keitetty, kuution muotoinen kananmuna. Kuutiointikone valmistetaan annetuista materiaaleista liitteenä olevan työpiirroksen mukaisesti. Kananmuna keitetään vartion mukanaan tuomalla retkikeittimellä. Kanamunaa ei saa leikata, vaan se tulee kuutioida valmistettua konetta käyttäen. Valmis kuutiointikone ja kananmuna palautetaan rastipisteeseen omissa muovipusseissaan, jotka on merkitty vartion numerolla, nimellä ja sarjalla. Tölkistä syntyvä metalliroska tulee palauttaa rastipisteeseen samassa pussissa, jossa vartio sai tehtävämateriaalin. Kuutiointikoneen mallikappale on nähtävissä pisteessä M. HUOMIO: Pellin reunat ovat terävät. Käsitelkää sitä siis varoen. Arvostelu Kanamunan muoto ja kypsyys... 2 p Kuutiointikoneen työpiirroksen ja mittojen mukaisuus... 3 p Kuutiointikoneen siisteys... 2 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet. Ajanylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti. Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Työpiirros... 1 sivu Kananmuna... 1 kpl Ruokaöljyä... n. ruokalusikallinen Raakalauta n. 22x50 mm cm Höylälauta n. 18 x 45 mm cm Naula 35x1,7 mm... 4 kpl Juomatölkki... 1 kpl Muovipussi... 3 kpl

28 METTÄSÄ 2015 Sarja: Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: SiPu ja RuHa: 8 Tehtävä: SiPu ja RuHa: 12 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Kuutiomuna Maksimipisteet: 7 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Vartion tehtävänä on valmistaa munankuutiointikone ja kovaksi keitetty, kuution muotoinen kananmuna. Kuutiointikone valmistetaan annetuista materiaaleista liitteenä olevan työpiirroksen mukaisesti. Kananmuna keitetään vartion mukanaan tuomalla retkikeittimellä. Kanamunaa ei saa leikata, vaan se tulee kuutioida valmistettua konetta käyttäen. Valmis kuutiointikone ja kananmuna palautetaan rastipisteeseen omissa muovipusseissaan, jotka on merkitty vartion numerolla, nimellä ja sarjalla. Tölkistä syntyvä metalliroska tulee palauttaa rastipisteeseen samassa pussissa, jossa vartio sai tehtävämateriaalin. Kuutiointikoneen mallikappale on nähtävissä pisteessä M. HUOMIO: Pellin reunat ovat terävät. Käsitelkää sitä siis varoen. Arvostelu Kanamunan muoto ja kypsyys... 2 p Kuutiointikoneen työpiirroksen ja mittojen mukaisuus... 3 p Kuutiointikoneen siisteys... 2 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet. Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti. Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Työpiirros... 1 sivu Kananmuna... 1 kpl Ruokaöljyä... n. ruokalusikallinen Raakalauta n. 22x100 mm cm Höylälauta n. 18 x 95 mm cm Naula 35x1,7 mm... 4 kpl Juomatölkki... 1 kpl Muovipussi... 3 kpl

29 Työpiirros: KUUTIOMUNA Sarja: Kaikki Sarjat 53 mm 40 mm 40 mm 40 mm Naula

30 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi, SiPu ja RuHa: Lähtö Tehtävä: OrVi, SiPu ja RuHa: 1 Taitotehtävä TAITAMASA Käytös Maksimipisteet: 3 Vartion tehtävänä on käyttäytyä partiomaisesti koko kilpailun ajan. Arvostelu Annettujen ohjeiden noudattaminen... 1,5 p Jätteiden palautus ja suorituspaikkojen siisteys suorituksen jälkeen... 1,0 p Yleinen käyttäytyminen rasteilla... 0,5 p METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi, SiPu ja RuHa: Lähtö Tehtävä: OrVi, SiPu ja RuHa: 1 Taitotehtävä TAITAMASA Käytös Maksimipisteet: 3 Vartion tehtävänä on käyttäytyä partiomaisesti koko kilpailun ajan. Arvostelu Annettujen ohjeiden noudattaminen... 1,5 p Jätteiden palautus ja suorituspaikkojen siisteys suorituksen jälkeen... 1,0 p Yleinen käyttäytyminen rasteilla... 0,5 p

31 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 8 Tehtävä: OrVi: 11 Taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Matka Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Tavoiteajasta on varattu tehtävän suorittamiseen 12 minuuttia. Vartion tehtävänä on arvioida erilaisia mittoja viitoitetun reitin varrelle merkityistä pisteistä (4 kpl) käsin yhden (1) metrin tarkkuudella. Reitin pituus on 0,3 km. Arviointipisteissä on ohje arvioitavasta kohteesta. Vastaukset kirjoitetaan liitteenä olevaan vastauslomakkeeseen. Lomake palautetaan tehtävän suorittamisen jälkeen rastin 9 ilmoittautumispisteeseen. Reitillä ei saa palata taaksepäin. Viitoitetulta polulta ei saa poiketa. Vartio ei saa hajaantua. Arvostelu Etäisyyspisteiden virhemetrit lasketaan yhteen. Puuttuva vastaus tai epäselvä merkintä tulkitaan 20 metrin virheeksi. Vähiten virhemetrejä... 4 p 1,5 x keskimmäinen määrä virhemetrejä... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Vastauslomake

32 Mettäsä Mettäsä VASTAUSLOMAKE VASTAUSLOMAKE Rasti: OrVi: 8 Tehtävä: 11. Matka Sarja: OrVi Rasti: OrVi: 8 Tehtävä: 11. Matka Sarja: OrVi Vartion Nro Sarja: Vartion Nro Sarja: Vartion nimi Vartion nimi Arviointipaikat vartion arvio mitasta Arviointipaikat vartion arvio mitasta 1. metriä 1. metriä 2. metriä 2. metriä 3. metriä 3. metriä 4. metriä 4. metriä kisaorganisaatio täyttää kisaorganisaatio täyttää Tark. Syöt. Kipa Tark. Kipa Tark. Syöt. Kipa Tark. Kipa

33 METTÄSÄ 2015 Sarja: Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: SiPu, RuHa: 1 Tehtävä: SiPu, RuHa: 5 Taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Matka Maksimipisteet: 4 Tavoiteajasta on varattu tehtävän suorittamiseen 15 minuuttia. Vartion tehtävänä on arvioida reitin varrella olevista putkista etäisyys näkyvään kohteeseen. Reitin pituus on n. 1 km. Putkiin ei saa koskea. Putket (P1, P2, P3, P4) sijaitsevat aukion halki kulkevan polun varrella. Putkien vieressä on valokuva arvioitavasta kohteesta. Vastauslomake palautetaan pisteelle P4. Reitillä ei saa palata taaksepäin. Vartio ei saa hajaantua. Arvostelu Etäisyyspisteiden virhemetrit lasketaan yhteen. Puuttuva vastaus tai epäselvä merkintä tulkitaan 500 metrin virheeksi. Vähiten virhemetrejä... 4 p 1,5 x keskimmäinen määrä virhemetrejä... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti. Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Vastauslomake

34 Mettäsä Mettäsä VASTAUSLOMAKE VASTAUSLOMAKE Rasti: SiPu ja RuHa: 1 Tehtävä: 5. Matka Sarja: SiPu, RuHa Rasti: SiPu ja RuHa: 1 Tehtävä: 5. Matka Sarja: SiPu, RuHa Vartion Nro Sarja: Vartion Nro Sarja: Vartion nimi Vartion nimi Arviointipaikat vartion arvio etäisyydestä Arviointipaikat vartion arvio etäisyydestä 1. metriä 1. metriä 2. metriä 2. metriä 3. metriä 3. metriä 4. metriä 4. metriä kisaorganisaatio täyttää kisaorganisaatio täyttää Tark. Syöt. Kipa Tark. Kipa Tark. Syöt. Kipa Tark. Kipa

35 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 2 Tehtävä: OrVi: 5 Taitotehtävä EKSYMÄSÄ Paikannus Maksimipisteet: 7 METTÄSÄ 2015 Tavoiteajasta on varattu tehtävän suorittamiseen 30 minuuttia. Vartion tehtävänä on kulkea viitoitettu reitti ja merkitä reitin varrella olevien rastilippujen (7 kpl) paikat liitteenä olevaan karttaan. Viitoitetun reitin pituus on 0,5 km. Merkintä karttaan tehdään paikannuspisteistä löytyvillä neulalla ja kynällä. Reitillä ei saa palata taaksepäin. Vartio ei saa hajaantua. Reitin lähtöpiste on merkitty karttaan. Kartta palautetaan maalipisteessä. Merkintätapa 1. Paina neulalla oikeaan paikkaan yksi reikä. 2. Ympyröi reikä kartan kääntöpuolelta arviointipaikalla olevalla tussilla. Arvostelu Rastilipun merkitty paikka 0-10 m oikeasta paikasta... 1 p Rastilipun merkitty paikka m oikeasta paikasta... 0,5 p Rastilipun merkitty paikka yli 20 m oikeasta paikasta... 0 p Mikäli yhdelle rastilipun paikalle on merkitty useampi piste 0 p kyseisen rastilipun paikasta Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kartta

36

37 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 6 Tehtävä: OrVi: 9 Aika- ja taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Paino Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aikaa tehtäväkäskyn lukemiseen on 2 minuuttia. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Aika alkaa rastihenkilön merkistä, kun 2 minuutin lukuaika päättyy tai kun vartio ilmoittaa olevansa valmis suoritukseen. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa rastihenkilölle olevansa valmis tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen maksimiajan täytyttyä. Vartion tehtävänä on järjestää rastimiehen osoittamat yhdeksän tölkkiä laudan päälle riviin laskevaan painojärjestykseen siten, että painavin tölkki on ensimmäisenä vasemmalla. Tölkkejä ei saa avata. Vartio saa pisteitä tölkkien välillä olevista oikeista siirtymistä alla olevan kuvan mukaisesti. Kuvan kilomäärät eivät ole todellisia. 5 kg 4 kg 2 kg 3 kg oikea siirtymä väärä siirtymä Arviointi Jokainen oikea siirtymä... 0,5 p. Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

38 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: 6 Tehtävä: SiPu: 10 Aika- ja taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Paino Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 6 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa rastimiehelle olevansa valmis. Vartion tehtävänä on järjestää rastimiehen osoittamat kahdeksan tölkkiä laudan päälle riviin laskevaan painojärjestykseen vasemmalta lukien. Jokainen vartion jäsen valitsee itselleen kaksi tölkkiä. Kukin vartion jäsen saa koskea suorituksen aikana vain näihin kahteen tölkkiin. Vartion asettaessa tölkkejä laudalle on kaikkien irrotettava kätensä tölkeistä yhtä aikaa. Tölkkejä ei saa avata. Vartio saa pisteitä tölkkien välillä olevista oikeista siirtymistä alla olevan kuvan mukaisesti. Kuvan kilomäärät eivät ole todellisia. 5 kg 4 kg 2 kg 3 kg oikea siirtymä väärä siirtymä Arvostelu Jokainen oikea siirtymä... 0,5 p Annetussa ajassa tai nopeammin... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

39 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: 7 Tehtävä: RuHa: 11 Aika- ja taitotehtävä RÄKNÄÄMÄSÄ Paino Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 4 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa rastihenkilölle olevansa valmis tai rastihenkilön keskeyttäessä suorituksen suoritusajan päätyttyä. Jos rastihenkilö keskeyttää suorituksen, vartio ei saa pisteitä ajasta. Vartion tehtävänä on järjestää rastimiehen osoittamat kuusi tölkkiä laudan päälle riviin laskevaan painojärjestykseen vasemmalta lukien. Jokainen vartion jäsen valitsee itselleen kaksi tölkkiä. Kukin vartion jäsen saa koskea suorituksen aikana vain näihin kahteen tölkkiin. Vartion asettaessa tölkkejä laudalle, on kaikkien irrotettava kätensä tölkeistä yhtä aikaa. Tölkkejä ei saa avata. Vartio saa pisteitä tölkkien välillä olevista oikeista siirtymistä alla olevan kuvan mukaisesti. Kuvan kilomäärät eivät ole todellisia. 5 kg 4 kg 2 kg 3 kg oikea siirtymä väärä siirtymä Arvostelu Jokainen oikea siirtymä... 0,5 p Nopein aika... 1,5 p 1,5 x keskimmäinen aika. 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

40 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 3 Tehtävä: OrVi: 6 Aika- ja taitotehtävä YLLÄTTYMÄSÄ Parree aueta Maksimipisteet: 5 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio on siirtänyt lukkosalvat rastilla olevaan astiaan tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista avaimet, avata niiden avulla rastilla olevat lukot ja siirtää lukkosalvat rastilla olevaan astiaan. Avaimia saa valmistuksen aikana kokeilla lukkoihin. Avain toimii työntämällä se lukkoon oikealta vasemmalle ja nostamalla avainta ylös. Lukkoja ja lukon luisteja ei saa liikutella muulla tavalla tai vahingoittaa. Arvostelu Lukot avattu ja nopein aika... 4 p Lukot avattu ja 1,5x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Lukon nro 1 aukaiseminen... 0,5 p Lukon nro 2 aukaiseminen... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros avaimesta lukkoon nro 1 ja sivu Rima 22x60 mm... 0,20 m Rima 22x ,20 m Ruuvi... 2 kpl

41 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: 4 Tehtävä: SiPu: 8 Aika- ja taitotehtävä YLLÄTTYMÄSÄ Parree aueta Maksimipisteet: 5 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 8 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio on siirtänyt lukkosalvat rastilla olevaan astiaan tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista avaimet, avata niiden avulla rastilla olevat lukot ja siirtää lukkosalvat rastilla olevaan astiaan. Avaimia saa valmistuksen aikana kokeilla lukkoihin. Avain toimii työntämällä se lukkoon oikealta vasemmalle ja nostamalla avainta ylös. Lukkoja ja lukon luisteja ei saa liikutella muulla tavalla tai vahingoittaa. Arvostelu Lukot avattu ja nopein aika... 4 p Lukot avattu ja 1,5x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Lukon nro 1 aukaiseminen... 0,5 p Lukon nro 2 aukaiseminen... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros avaimesta lukkoon nro 1 ja sivu Rima 22x60 mm... 0,20 m Rima 22x ,20 m Ruuvi... 2 kpl

42 1. Lukon avaimen piirustus 2. Lukon avaimen piirustus 30 mm 30 mm 20 mm 20 mm 20 mm 30 mm 30 mm 60 mm 30 mm 40 mm 50 mm 200 mm 200 mm ORANSSI, VIHREÄ, SININEN JA PUNAINEN

43 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: 4 Tehtävä: RuHa: 8 Aika- ja taitotehtävä YLLÄTTYMÄSÄ Parree aueta Maksimipisteet: 5 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 8 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio on siirtänyt lukkosalvat rastilla olevaan astiaan tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista avaimet, avata niiden avulla rastilla olevat lukot ja siirtää lukkosalvat rastilla olevaan astiaan. Avaimia saa valmistuksen aikana kokeilla lukkoihin. Avain toimii työntämällä se lukkoon oikealta vasemmalle ja nostamalla avainta ylös. Lukkoja ja lukon luisteja ei saa liikutella muulla tavalla tai vahingoittaa. Arvostelu Lukot avattu ja nopein aika... 4 p Lukot avattu ja 1,5x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Lukon nro 1 aukaiseminen... 0,5 p Lukon nro 2 aukaiseminen... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros avaimesta lukkoon nro sivu Rima 22x60 mm... 0,25 m Rima 22x ,25 m Ruuvi... 2 kpl

44 1. Lukon avaimen piirustus 1. Lukon avaimen piirustus 20 mm 20 mm 20 mm 30 mm 30 mm 60 mm 20 mm 20 mm 20 mm 30 mm 30 mm 60 mm 200 mm 200 mm RUSKEA JA HARMAA RUSKEA JA HARMAA

45 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: OrVi, SiPu: 7 RuHa: 9 Tehtävä: OrVi: 10 SiPu: 11 RuHa: 13 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Peltokasvit Maksimipisteet: 4 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 5 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis. Vartion tehtävänä on yhdistää viljelykasvien nimiin seuraavat asiat: siemen, tähkä tai kukinto, latinankielinen nimi sekä kyseisestä kasvista saatava tuote. Arvostelu Siemen oikein... 0,3 p Kasvista saatava tuote oikein... 0,3 p Tähkä tai kukinto oikein... 0,2 p Latinankielinen nimi oikein... 0,2 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 2 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

46 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: Lähtö Tehtävä: SiPu: 3 Aika- ja taitotehtävä EKSYMÄSÄ Rastijahti Maksimipisteet: 7 METTÄSÄ 2015 Suoritusaika alkaa emit-korttien nollaamisesta ja päättyy, kun vartio on maalileimannut molemmat emit-korttinsa maalissa. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Nollatessaan molemmat emit-korttinsa vartio saa suunnistuskartat. Vartion tehtävänä on kerätä mahdollisimman paljon raakapisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Rasteilta saa raakapisteitä hakasulkeissa olevan luvun osoittaman määrän. Vartio saa jakautua kahteen osaan (2+2). Arvostelu: Raakapisteiden määrä jaettuna kymmenellä... 7 p Ajan ylitys 10 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kartta... 2 kpl Emit-kortti... 2 kpl, jos vartiolla ei ole omia

47 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: Lähtö Tehtävä: RuHa: 3 Aika- ja taitotehtävä EKSYMÄSÄ Rastijahti Maksimipisteet: 7 METTÄSÄ 2015 Suoritusaika alkaa emit-korttien nollaamisesta ja päättyy, kun vartio on maalileimannut molemmat emit-korttinsa maalissa. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Nollatessaan molemmat emit-korttinsa vartio saa suunnistuskartat. Vartion tehtävänä on kerätä mahdollisimman paljon raakapisteitä käymällä eriarvoisilla rasteilla haluamassaan järjestyksessä annetun ajan puitteissa. Rasteilta saa raakapisteitä hakasulkeissa olevan luvun osoittaman määrän. Vartio saa jakautua kahteen osaan. Arvostelu Raakapisteiden määrä jaettuna kymmenellä 7 p Ajan ylitys 10 min.. 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kartta... 2 kpl Emit-kortti... 2 kpl, jos vartiolla ei ole omia

48 METTÄSÄ 2015 Sarja: Oranssi, Vihreä, Sininen ja Punainen Rasti: OrVi, SiPu: 9 Tehtävä: OrVi: 12 SiPu: 13 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Saha Maksimipisteet: 9 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio kokonaisuudessaan palauttaa valmiin pokasahan sahauskuntoon koottuna. Suoritus tehdään rastimiehen osoittamalla alueella. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista mallipiirroksen mukainen pokasaha. Mallikappale on nähtävissä pisteessä M. Roskat vartio siivoaa roskapussiin ja palauttaa samaan aikaan vartion nimellä ja numerolla merkityn pokasahan kanssa. Arvostelu Mallipiirroksen mukaisuus... 4,0 p Mittojen mukaisuus... 2,2 p Siisteys... 1,8 p Toimivuus... 1,0 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros... 2 sivua Rima, 22x50 mm... 1,4 m Sisalnaru... 1,6 m Naula... 2kpl Roskapussi... 1 kpl

49 ORANSSI, VIHREÄ, SININEN JA PUNAINEN YKSINKERTAISTETTU PERSPEKTIIVIKUVA (pyöristykset mallikappaleen mukaan) Terän kiinnitys nauloilla SAHA SULJETTUNA SAHA KOOTTUNA

50 575 mm 555 mm 25 mm ORANSSI, VIHREÄ, SININEN JA PUNAINEN 25 mm 265 mm 555 mm 50 mm 75 mm 180 mm 40 mm 40 mm Kolon syvyys n. 10mm 100 mm

51 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: 6 Tehtävä: RuHa: 10 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Saha Maksimipisteet: 9 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 45 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio kokonaisuudessaan palauttaa valmiin pokasahan sahauskuntoon koottuna. Suoritus tehdään rastimiehen osoittamalla alueella. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista mallipiirroksen mukainen pokasaha. Mallikappale on nähtävissä pisteessä M. Roskat vartio siivoa roskapussiin ja palauttaa samaan aikaan vartion nimellä ja numerolla merkityn pokasahan kanssa. Arvostelu Mallipiirroksen mukaisuus.. 4,0 p Mittojen mukaisuus. 2,2 p Siisteys... 1,8 p Toimivuus 1,0 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä = arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros... 2 sivua Rima, 22x50 mm... 1,4 m Lanka... 7,0 m Roskapussi... 1 kpl

52 RUSKEA JA HARMAA YKSINKERTAISTETTU PERSPEKTIIVIKUVA (pyöristykset mallikappaleen mukaan) Nyöritty lanka Terän kiinnitys puutapeilla SAHA SULJETTUNA SAHA KOOTTUNA

53 575 mm 555 mm 25 mm RUSKEA JA HARMAA 25 mm 265 mm 555 mm 50 mm 75 mm 180 mm 20 mm 40 mm 40 mm Kolojen syvyydet n. 10mm 100 mm

54 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 12 Tehtävä: OrVi: 15 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Saviseutu Maksimipisteet: 3 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on koota Saviseudun alueen kunnista koostuva palapeli vuoden 2004 kuntajaon mukaisesti. Kaikkien palojen tulee mahtua annetulle alustalle. Arvostelu Oikein koottu palapeli ja paras aika... 3 p Oikein koottu palapeli ja 1,5 x keskimmäinen aika... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

55 METTÄSÄ 2015 Sarja: Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: SiPu ja RuHa: 11 Tehtävä: SiPu ja RuHa: 15 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Saviseutu Maksimipisteet: 3 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on enintään 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis tai rastihenkilö keskeyttää suorituksen suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on koota palapelin paloista Saviseudun alueen kartta vuoden 2004 kuntajaon mukaisesti. Kaikkien palojen tulee mahtua annetulle alustalle. Vartion tulee myös sijoittaa Saviseudun kymmenen lippukuntaa oikeille paikoilleen. Arvostelu Oikein sijoitettu lippukunta... 0,2 p Kuntien osalta oikein koottu palapeli ja paras aika... 1 p Kuntien osalta oikein koottu palapeli ja 1,5 x keskimmäinen aika...0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

56 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: 10 Tehtävä: OrVi: 13 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Solmut Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis tai rastimies keskeyttää tehtävän suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on tehdä numeroituihin kohteisiin määrätyt, käyttötarkoitukseen sopivat solmut. Haluttu solmu pitää olla oikeassa kohteessa, mutta kohteet/solmut saa suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Sulkeissa olevat nimet ovat vaihtoehtoisia nimiä samalle solmulle. Kohde 1: Kiinnitä naru purjelenkkiin käyttäen paalusolmua. Kohde 2: Kiinnitä naru puun ympärille käyttäen siansorkkaa. Kohde 3: Solmi partiohuivi ystävyyden solmulla (ristisolmu, neljän tuulen solmu). Kohde 4: Kiinnitä naru valmiiseen lenkkiin käyttäen lippusolmua (kerrattu jalussolmu). Kohde 5: Kiinnitä naru puun ympärille käyttäen ulkosorkkaa. Kohde 6: Kiinnitä naru keppiin käyttäen leivonpäätä (lehmänkytky, papinsolmu) Kohde 7: Tee narun päähän silmukka kahdeksikkosilmukalla (tuplakasi, oppaansolmu, viulusilmukka) Kohde 8: Kiinnitä naru kiilaan kolmella peräkkäisellä puolisorkalla (telttasolmu) Arvostelu Oikea solmu oikeassa kohteessa... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

57 METTÄSÄ 2015 Sarja: Sininen, Punainen, Ruskea ja Harmaa Rasti: SiPu ja RuHa: 2 Tehtävä: SiPu ja RuHa: 6 Aika- ja taitotehtävä TAITAMASA Solmut Maksimipisteet: 4 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittaa olevansa valmis tai rastimies keskeyttää tehtävän suoritusajan päätyttyä. Vartion tehtävänä on tehdä numeroituihin kohteisiin määrätyt, käyttötarkoitukseen sopivat solmut. Haluttu solmu pitää olla oikeassa kohteessa, mutta kohteet/solmut saa suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Sulkeissa olevat nimet ovat vaihtoehtoisia nimiä samalle solmulle. Kohde 1: Kiinnitä naru purjelenkkiin käyttäen paalusolmua. Kohde 2: Kiinnitä naru puun ympärille käyttäen siansorkkaa. Kohde 3: Solmi partiohuivi ystävyyden solmulla (ristisolmu, neljän tuulen solmu). Kohde 4: Kiinnitä naru valmiiseen lenkkiin käyttäen lippusolmua (kerrattu jalussolmu). Kohde 5: Kiinnitä naru puun ympärille käyttäen ulkosorkkaa. Kohde 6: Yhdistä narut käyttäen kaksinkertaista kalastajansolmua (kerrattu kalastajansolmu) Kohde 7: Lyhennä narua käyttäen lyhennyssolmua (trumpettisolmu). Sulkurengasta saa käyttää osana solmua. Kohde 8: Kytke ohuempi naru paksumpaan käyttäen klemheistin solmua (ranskalainen prusik). Solmun tulee löysänä liikkua, mutta vedossa kiristyä paikalleen. Arvostelu Oikea solmu oikeassa kohteessa... 0,5 p Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä.

58 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: Lähtö Tehtävä: OrVi: 2 Aikatehtävä EKSYMÄSÄ Tavoiteaika Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi lähtömerkistä ja päättyy, kun vartio ilmoittautuu maalissa. Vartion tehtävänä on kulkea annettu vaellusreitti tavoiteajassa 7 h 10 min, josta tehtävien suorittamiseen on varattu 5 h 10 min. Vaellusreitin pituus on n. 5 km. Rastit on kierrettävä annetussa järjestyksessä. Mahdolliset jonotusajat hyvitetään tavoiteaikaa laskettaessa. Vartion on itse huolehdittava jonotusaikamerkintöjen saamisesta jonotuskorttiinsa. Vartio ei saa itse tehdä korttiin muita merkintöjä kuin kirjoittaa nimensä ja numeronsa. Jonotuskortin häviäminen aiheuttaa mahdollisen hyvitysajan menettämisen. Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Lähtö 11: : : : : : : : : : : : :30 Maali 18: :00 Arvostelu Tavoiteajassa tai nopeammin... 4 p Ajan ylitys 60 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kilpailukartta Jonotuskortti

59 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: Lähtö Tehtävä: SiPu: 4 Aikatehtävä EKSYMÄSÄ Tavoiteaika Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy, kun vartio ilmoittautuu maalissa. Vartion tehtävänä on kulkea annettu vaellusreitti tavoiteajassa 6 h 00 min, josta tehtävien suorittamiseen on varattu 3 h 35 min. Vaellusreitin pituus on n. 7,5 km. Rastit on kierrettävä annetussa järjestyksessä. Mahdolliset jonotusajat hyvitetään tavoiteaikaa laskettaessa. Vartion on itse huolehdittava jonotusaikamerkintöjen saamisesta jonotuskorttiinsa. Vartio ei saa itse tehdä korttiin muita merkintöjä kuin kirjoittaa nimensä ja numeronsa. Jonotuskortin häviäminen aiheuttaa mahdollisen hyvitysajan menettämisen. Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Lähtö 11: : : : : : : : : : : : :15 Maali 18:45 Arvostelu Tavoiteajassa tai nopeammin... 4,0 p Ajan ylitys 60 min... 0,0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kilpailukartta Jonotuskortti

60 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: Lähtö Tehtävä: RuHa: 4 Aikatehtävä EKSYMÄSÄ Tavoiteaika Maksimipisteet: 4 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy, kun vartio ilmoittautuu maalissa. Vartion tehtävänä on kulkea annettu vaellusreitti tavoiteajassa 6 h 5 min, josta tehtävien suorittamiseen on varattu 3 h 35 min. Vaellusreitin pituus on n. 9 km. Rastit on kierrettävä annetussa järjestyksessä. Mahdolliset jonotusajat hyvitetään tavoiteaikaa laskettaessa. Vartion on itse huolehdittava jonotusaikamerkintöjen saamisesta jonotuskorttiinsa. Vartio ei saa itse tehdä korttiin muita merkintöjä kuin kirjoittaa nimensä ja numeronsa. Jonotuskortin häviäminen aiheuttaa mahdollisen hyvitysajan menettämisen. Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Rasti Suunniteltu sulkeutumisaika Lähtö 11: : : : : : : : : : : : :15 Maali 19:15 Arvostelu Tavoiteajassa tai nopeammin... 4,0 p Ajan ylitys 60 min... 0,0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Kilpailukartta Jonotuskortti

61 METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Oranssi ja Vihreä METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Jonotusaika yhteensä: Jonotusaika yhteensä:

62 METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Sininen ja Punainen METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Sininen ja Punainen Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Jonotusaika yhteensä: Jonotusaika yhteensä:

63 METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Ruskea ja Harmaa METTÄSÄ 2015 JONOTUSKORTTI Vartion numero: Vartion nimi: Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Rasti 1 Jonotus alkoi (hh:mm) Jonotus päättyi (hh:mm) Rastihenkilö Jonotusaika (Tulostoimisto) Jonotusaika yhteensä: Jonotusaika yhteensä:

64 Sarja: Oranssi ja Vihreä Rasti: OrVi: Lähtö Tehtävä: OrVi: 3 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Tukkimitta METTÄSÄ 2015 Maksimipisteet: 10 Aika alkoi lähtömerkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 60 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio kokonaisuudessaan ilmoittautuu pisteessä P. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista mallipiirroksen mukainen tukkimitta. Mallikappale on nähtävissä pisteessä M. Valmis tukkimitta jätetään suorituspaikalle vartion nimellä ja numerolla varustettuna. Roskat vartio siivoa roskapussiin ja jättää suorituspaikalle. Arvostelu Mallipiirroksen mukaisuus... 4,8 p Mittojen mukaisuus... 2,6 p Toimivuus... 1,0 p Siisteys... 1,6 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros... 2 sivua Rima, 22x40 mm... 2,0 m Naula... 9 kpl Roskapussi... 1 kpl

65 YKSINKERTAISTETTU PERSPEKTIIVIKUVA (pyöristykset mallikappaleen mukaan) Naula ORANSSI JA VIHREÄ

66 OSIEN MITAT 150 mm 50 mm 25 mm 25 mm 300 mm 300 mm kolon syvyys n.11 mm n.40 mm n.42 mm kolon syvyys n.12 mm 50 mm 50 mm 40 mm 40 mm Mitta-asteikossa tuumamitoitus 150 mm 510 mm 40 mm ORANSSI JA VIHREÄ

67 Sarja: Sininen ja Punainen Rasti: SiPu: Lähtö Tehtävä: SiPu: 2 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Tukkimitta Maksimipisteet: 10 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi lähtömerkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 60 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio kokonaisuudessaan ilmoittautuu pisteessä P. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista mallipiirroksen mukainen tukkimitta. Mallikappale on nähtävissä pisteessä M. Valmis tukkimitta jätetään suorituspaikalle vartion nimellä ja numerolla varustettuna. Roskat vartio siivoa roskapussiin ja jättää suorituspaikalle. Arvostelu Mallipiirroksen mukaisuus... 4,6 p Mittojen mukaisuus... 2,6 p Toimivuus... 1,0 p Siisteys... 1,8 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros... 2 sivua Rima, 22x40 mm... 2,0 m Roskapussi... 1 kpl

68 YKSINKERTAISTETTU PERSPEKTIIVIKUVA (pyöristykset mallikappaleen mukaan) Puutappi SININEN JA PUNAINEN

69 OSIEN MITAT 25 mm 25 mm 150 mm 150 mm 300 mm 300 mm kolon syvyys n.11 mm n.40 mm n.42 mm kolon syvyys n.12 mm 50 mm 50 mm 40 mm 40 mm Mitta-asteikkossa tuumamitoitus 510 mm 50 mm 40 mm SININEN JA PUNAINEN

70 Sarja: Ruskea ja Harmaa Rasti: RuHa: Lähtö Tehtävä: RuHa: 2 Aika- ja taitotehtävä VÄRKKÄÄMÄSÄ Tukkimitta Maksimipisteet: 10 METTÄSÄ 2015 Aika alkoi lähtömerkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 60 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio kokonaisuudessaan ilmoittautuu pisteessä P. Vartion tehtävänä on valmistaa annetuista materiaaleista mallipiirroksen mukainen tukkimitta. Mallikappale on nähtävissä pisteessä M. Valmis tukkimitta jätetään suorituspaikalle vartion nimellä ja numerolla varustettuna. Roskat vartio siivoa roskapussiin ja jättää suorituspaikalle. Arvostelu Mallipiirroksen mukaisuus... 4,6 p Mittojen mukaisuus... 2,6 p Toimivuus... 1,0 p Siisteys... 1,8 p Annetussa ajassa tai nopeammin suoritettu tehtävä... arvostelun mukaiset pisteet Ajan ylitys 15 min... 0 p Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Tehtäväkäskyn vastainen suoritus 0 p koko tehtävästä. Liitteet Mallipiirros... 2 sivua Rima, 22x40 mm... 2,0 m Roskapussi... 1 kpl

71 YKSINKERTAISTETTU PERSPEKTIIVIKUVA (pyöristykset mallikappaleen mukaan) Kiilat 2 kpl Puutappi RUSKEA JA HARMAA

72 OSIEN MITAT 150 mm n.34 mm 25 mm 25 mm 300 mm 300 mm kolon syvyys n.11 mm n.30 mm n.55 mm n.42 mm kolon syvyys n.12 mm 50 mm 50 mm Mitta-asteikossa tuumamitoitus n.30 mm 40 mm 150 mm 510 mm RUSKEA JA HARMAA

METTÄSÄ 2015. L SP:n talvimestaruuskilpailut 7.2.2015 Loimaan Alastarolla 1(10) TEHTÄVÄIDEAT JA OIKEAT VASTAUKSET

METTÄSÄ 2015. L SP:n talvimestaruuskilpailut 7.2.2015 Loimaan Alastarolla 1(10) TEHTÄVÄIDEAT JA OIKEAT VASTAUKSET METTÄSÄ 2015 L SP:n talvimestaruuskilpailut 7.2.2015 Loimaan Alastarolla 1(10) TEHTÄVÄIDEAT JA OIKEAT VASTAUKSET Yleisesti kisasta Kisassa ei ole varsinaista teemaa, mutta kisan nimessä, tehtäväryhmien

Lisätiedot

PALLO HUKASSA Kainuun Partiolaisten talvimestaruuskisat 11.2.2005 Kajaanissa

PALLO HUKASSA Kainuun Partiolaisten talvimestaruuskisat 11.2.2005 Kajaanissa Oranssi Vihreä Rasti Lähtö Tehtävä 1 Maksimipisteet 6 Aika- ja taitotehtävä Kätevyys Pilkkionki Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 60 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 4 MAKSIMIPISTEET 3. Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu 10 minuuttia. Tehtävään kuuluu kaksi osiota: tunnistus ja heitto.

TEHTÄVÄ 4 MAKSIMIPISTEET 3. Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu 10 minuuttia. Tehtävään kuuluu kaksi osiota: tunnistus ja heitto. PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Oranssi / Vihreä 2 Ranta TEHTÄVÄ 4 MAKSIMIPISTEET 3 TAITOTEHTÄVÄ PARTIOTAIDOT PUUKKO Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu 10 minuuttia.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8

TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8 PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen / Punainen 9 Yö TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KÄTEVYYS SUUTARI Vartion tehtävänä on valmistaa oheisen mallipiirroksen

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 4. Tehtävän suorittamiseen on laskettu kuluvan aikaa 25 minuuttia.

TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 4. Tehtävän suorittamiseen on laskettu kuluvan aikaa 25 minuuttia. PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen 2 Riihimäki 3 MAKSIMIPISTEET 4 LUONNONTUNTEMUS TAITO Tehtävän suorittamiseen on laskettu kuluvan aikaa 25 minuuttia. Vartion tehtävänä

Lisätiedot

Helsinki 10.6.2000. Sarja Oranssi Vihreä Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10. Solmutaulu. Aika- ja taitotehtävä Köysityöt

Helsinki 10.6.2000. Sarja Oranssi Vihreä Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10. Solmutaulu. Aika- ja taitotehtävä Köysityöt Rasti Lähtö Lähtö Tehtävä 1 1 Maksimipisteet 10 10 Aika- ja taitotehtävä Köysityöt Solmutaulu Aika alkoi tehtäväkäskyn saadessanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 30 minuuttia. Rakentakaa annetuista

Lisätiedot

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Trollmyrsvägen TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 5

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Trollmyrsvägen TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 5 Oranssi Trollmyrsvägen TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 5 2 tuntia 10 minuuttia. Aika päättyy, kun vartio ilmoittautuu kokonaisuudessaan rastilla 6 Hotelli. Vartion tehtävänä on siirtyä karttaan merkittyjen vaellusrastien

Lisätiedot

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005 SARJA Oranssi, Vihreä 2 Metallica TEHTÄVÄ 4 MAKSIMIPISTEET 6 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KAUPANKÄYNTI EXPORT 1700-2005 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5

TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5 PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen L Koulu TEHTÄVÄ 1 MAKSIMIPISTEET 5 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KÄTEVYYS Aika alkoi lähtömerkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 50 minuuttia.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 8. Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu 30 minuuttia.

TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 8. Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu 30 minuuttia. PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Oranssi / Vihreä 1 Puisto TEHTÄVÄ 3 MAKSIMIPISTEET 8 TAITOTEHTÄVÄ LUONNONTUNTEMUS ELÄINPUISTO Tavoiteajasta tehtävän suorittamiseen on varattu

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 10 MAKSIMIPISTEET 3

TEHTÄVÄ 10 MAKSIMIPISTEET 3 PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Oranssi / Vihreä 7 Voilampi TEHTÄVÄ 10 MAKSIMIPISTEET 3 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ YLLÄTYS RAAMATTU Vartiolla on kaksi minuuttia aikaa lukea tehtäväkäsky

Lisätiedot

PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 Sininen / Punainen 8 Leirintäalue TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ

PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 Sininen / Punainen 8 Leirintäalue TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Sininen / Punainen 8 Leirintäalue TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ PARTIOTAIDOT HELAN GÅR Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne.

Lisätiedot

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Sininen, Punainen

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Sininen, Punainen PUOLIHOITO Sininen, Punainen L Pörkenäs TEHTÄVÄ 2 MAKSIMIPISTEET Tervetuloa Haminan seuramatkalle! Matkapakettiin kuuluu asiakkaan valinnan mukaan lauantaina joko lounas tai päivällinen sekä aamiainen

Lisätiedot

Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34.

Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34. S31 Tehtävä 42 Suunnistus ja kartat 4 REITTI Partio jatkaa jotosta viimeisenkin jotospäivän ajan. Tehtävä alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Tehtävä päättyy partion ilmoittautuessa rastille S34. Partion tehtävänä

Lisätiedot

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia.

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Sarja: Sudenpennut Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU Tehtäväkäsky Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Lauman tehtävänä on

Lisätiedot

MAKSIMIPISTEET 1,5 (/ 3)

MAKSIMIPISTEET 1,5 (/ 3) AIKA- JA TAITO Osa A PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Oranssi / Vihreä 9 Niemelä 13 A Ympäriinsä tehtävä jakautuu kahteen osioon. Mikäli vartio saa suoritettua ensimmäisen osion oikein, se pääsee

Lisätiedot

TEHTÄVÄKÄSKY Perheretki ERÄTAIDOT. Rasti 1. Tehtävä Erätulilla. Aika ja taitotehtävä

TEHTÄVÄKÄSKY Perheretki ERÄTAIDOT. Rasti 1. Tehtävä Erätulilla. Aika ja taitotehtävä ERÄTAIDOT Rasti 1 Erätulilla Aika ja taitotehtävä Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja katkeaa narun katketessa. Rastimies keskeyttää suorituksen viimeistään 30 minuutin kuluttua. Vartion tehtävänä on

Lisätiedot

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3

Yllätys Rasti Palttala UUTINEN Tehtävä 16 Aika- ja taitotehtävä Maksimipisteet 3 Sininen UUTINEN Tehtävä 16 Punainen UUTINEN Tehtävä 17 Ruskea UUTINEN Tehtävä 18 Harmaa UUTINEN Tehtävä 19 VASTAUSLOMAKE UUTINEN Vartion nimi Numero Sarja Aika alkoi klo Vartio palautti uutisen klo UUTINEN

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 3. Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 6 minuuttia. Aika päättyy rastihenkilön merkistä.

TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 3. Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 6 minuuttia. Aika päättyy rastihenkilön merkistä. PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT 8.-9.3.2003 SARJA Oranssi / Vihreä 9 Niemelä TEHTÄVÄ 12 MAKSIMIPISTEET 3 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ POHJALAISUUS HENKILÖT Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän

Lisätiedot

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä TEHTÄVÄ 10 MAKSIMIPISTEET 6

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä TEHTÄVÄ 10 MAKSIMIPISTEET 6 AIKA- JA TAITO SELVIYTYMISTAIDOT HAVERI EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005 SARJA Oranssi, Vihreä 7 Nabba 10 MAKSIMIPISTEET 6 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen

Lisätiedot

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus

ARVOSTELU Oikeat laput oikeissa laatikoissa Tehtäväkäskyn vastainen suoritus Järvikoitos Etelä-Karjalan partiolaisten syys-pt 10.-11.9.2011 Lauritsalassa TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 7 7 8 8 Tehtävä 8 8 11 11 Maksimipisteet 5 5 5 5 Taitotehtävä Saimaa ELÄMÄÄ Vartion tehtävänä

Lisätiedot

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 3

EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005. Oranssi, Vihreä TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 3 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ KÄTEVYYS SHANGALALA II EPP:N TALVIMESTARUUSKILPAILUT PIETARSAARI 5.-6.2.2005 SARJA Oranssi, Vihreä M Pörkenäs TEHTÄVÄ 15 MAKSIMIPISTEET 3 Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa

Lisätiedot

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia.

Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU Tehtäväkäsky Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Vartion tehtävänä on antaa ensihoitoa maassa

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien palaveri. perjantaina kello 20.00

Joukkueenjohtajien palaveri. perjantaina kello 20.00 Joukkueenjohtajien palaveri perjantaina kello 20.00 Pikataival (kilpailuohje) Reittikartta jaetaan tarvittaessa kilpailun aikana. Pikataival sisältää viestiliikenne-, vesipelastus-, ensiapu- ja ajankohtaisen

Lisätiedot

METTÄSÄ 2015 TEHTÄVÄIDEAT OIKEAT VASTAUKSET TULOKSET

METTÄSÄ 2015 TEHTÄVÄIDEAT OIKEAT VASTAUKSET TULOKSET METTÄSÄ 2015 L-SP:n talvimestaruuskilpailut, 7.2.2015 Loimaan Alastarolla TEHTÄVÄIDEAT OIKEAT VASTAUKSET TULOKSET METTÄSÄ 2015 L SP:n talvimestaruuskilpailut 7.2.2015 Loimaan Alastarolla 1(10) TEHTÄVÄIDEAT

Lisätiedot

Suorituspaikan siisteys Ajan ylitys yli 15 min Väli interpoloidaan suoraviivaisesti

Suorituspaikan siisteys Ajan ylitys yli 15 min Väli interpoloidaan suoraviivaisesti Rasti 1 Tehtävä 1 osa 1 Maksimipisteet 3,5 Aika- ja taitotehtävä Kätevyys Kävelyvälineet Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 60 minuuttia. Aika päättyy vartion ilmoittautuessa

Lisätiedot

Seikkailijat. Lippukunta- tai alueleiri Sarja: Seikkailijat Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU

Seikkailijat. Lippukunta- tai alueleiri Sarja: Seikkailijat Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU Sarja: Seikkailijat Rasti X Tehtävä X Maksimipisteet 3 Taitotehtävä ENSIAPU Tehtäväkäsky Aika alkaa ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 10 minuuttia. Vartion tehtävänä on

Lisätiedot

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE

1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE 1.-2.11.2013 JÄLJILLÄ 2013 ENNAKKO -JA KILPAILUOHJE Tervetuloa Jäljille 2013 Olette ilmoittautuneet Mikaelin Sinikellojen mestaruuskisoihin, onnittelut loistavasta valinnasta! Tervetuloa mukaan! Tutustukaa

Lisätiedot

Datatähti 2019 loppu

Datatähti 2019 loppu Datatähti 2019 loppu task type time limit memory limit A Summa standard 1.00 s 512 MB B Bittijono standard 1.00 s 512 MB C Auringonlasku standard 1.00 s 512 MB D Binääripuu standard 1.00 s 512 MB E Funktio

Lisätiedot

CTIF VIESTIJUOKSUN YLEISOHJEET TUOMAREILLE SUOMEN KILPAILUJA VARTEN PALOKUNTANUORTEN KANSAINVÄLINEN PALOKUNTAKILPAILU

CTIF VIESTIJUOKSUN YLEISOHJEET TUOMAREILLE SUOMEN KILPAILUJA VARTEN PALOKUNTANUORTEN KANSAINVÄLINEN PALOKUNTAKILPAILU CTIF VIESTIJUOKSUN YLEISOHJEET TUOMAREILLE SUOMEN KILPAILUJA VARTEN PALOKUNTANUORTEN KANSAINVÄLINEN PALOKUNTAKILPAILU Tarvittavat tuomarit Varusteet Pukeutuminen Viestin päätuomari Starttipistooli+panokset

Lisätiedot

RASTI 1. MERIROSVOLIPPU / KÄTEVYYS TEHTÄVÄNANTO

RASTI 1. MERIROSVOLIPPU / KÄTEVYYS TEHTÄVÄNANTO RASTI 1. MERIROSVOLIPPU / KÄTEVYYS TEHTÄVÄNANTO Maksimipisteet: 9 Merirosvoilla oli aikoinaan omat tunnukset, joista heidät tunnistettiin. Tärkein näistä oli jokaisen merirosvoryhmän oma merirosvolippu

Lisätiedot

Kenguru 2017 Benjamin (6. ja 7. luokka)

Kenguru 2017 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saat 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

missä: lippukunnan kämpällä, ulkoilualueella tai -reitillä, kolon lähimaastossa

missä: lippukunnan kämpällä, ulkoilualueella tai -reitillä, kolon lähimaastossa Rekrytointitapahtuma: missä: lippukunnan kämpällä, ulkoilualueella tai -reitillä, kolon lähimaastossa kenelle: 7-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa yhdessä, lpk:n jäsenet ja heidät vanhempansa, entiset

Lisätiedot

Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt

Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt Suomen Castingliitto ry:n Kalastusluokan Perholajien Kilpailusäännöt LAJIT Taimenluokan tarkkuusheitto Taimenluokan pituusheitto Meritaimenluokan pituusheitto Lohiluokan pituusheitto Spey pituusheitto

Lisätiedot

Kenguru 2016 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2016 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 1 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Tuomari antaa luvan aloittaa auttamistoiminnan! Tuomari antaa luvan lopettaa auttamistoiminnan!

Tuomari antaa luvan aloittaa auttamistoiminnan! Tuomari antaa luvan lopettaa auttamistoiminnan! RASTI 3 TEHTÄVÄ / ENSIAPU 1 Kilpailuparin on osoitettava hallitsevansa EA 1 -tason tiedot ja taidot. Tehtävät perustuvat SPR:n ensiapuohjeisiin. Tehtäviin perehtymiseen ja niiden tekemiseen on aikaa tasan

Lisätiedot

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

LAUHAN LETKIS. Tervetuloa kisaamaan Etelä-Pohjanmaan piirimestaruuksista Kauhajoelle Lauhanvuoren kansallispuiston maisemiin!!

LAUHAN LETKIS. Tervetuloa kisaamaan Etelä-Pohjanmaan piirimestaruuksista Kauhajoelle Lauhanvuoren kansallispuiston maisemiin!! Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten kevätmestaruuskilpailut Kauhajoella 8.5.2004 LAUHAN LETKIS Tervetuloa kisaamaan Etelä-Pohjanmaan piirimestaruuksista Kauhajoelle Lauhanvuoren kansallispuiston maisemiin!!

Lisätiedot

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET

HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET HATTULA-RIIHIMÄKI VARUSKUNNAN SUUNNISTUSMESTARUUSKILPAILUT 2018 KILPAILUOHJEET Kilpailukeskus on Pekolan lavalla osoitteessa Aulangontie 681, Hattula 1. TAVOITE Varusmiehet ja asevelvollisuutta suorittavat

Lisätiedot

SuSen Loikka Kuunsiru

SuSen Loikka Kuunsiru Ennakko-ohje SuSen Loikka Kuunsiru Tervetuloa kisaamaan SuSen Loikkaan! Kiva, kun osallistutte. Tässä ohjeessa on tärkeitä ennakkotietoja ja -ohjeita tapahtumaan liittyen. Tutustuthan niihin huolellisesti.

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Koodi: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai

Lisätiedot

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET

KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET KOKO PERHEEN HAUSKA STRATEGIAPELI OHJEET ROBOGEM_Ohjevihko_148x210mm.indd 1 PELIN TAVOITE Robotit laskeutuvat kaukaiselle planeetalle etsimään timantteja, joista saavat lisää virtaa aluksiinsa. Ohjelmoi

Lisätiedot

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SÄÄNNÖT: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. E-P:n pitkän matkan aluemestaruuskilpailut 9.8.2014 Teuvalla KILPAILUOHJEET TOIMIHENKILÖT Kilpailun johtaja: Pasi Nevala Ratamestarit: Jari Mahlamäki, Pasi Lyyluoma Kilpailunvalvoja Karl-Gustav Norrgrann,

Lisätiedot

PASSENGERS PLEASE BE SEATED - Ennakko-ohje

PASSENGERS PLEASE BE SEATED - Ennakko-ohje PASSENGERS PLEASE BE SEATED - Sinä ja vartiosi olette ilmoittautuneet kisaamaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen kevätmestaruuksista 16. 17.5.2015. Ilmoittautuminen Kilpailupäivän aamuna vartion

Lisätiedot

Team City Challenge 2015

Team City Challenge 2015 Ready to Launch Team City Challenge 2015 Kilpailun säännöt Kilpailuohjelmisto TAZ Jokaisella joukkueella tulee olla käytössään Android- tai ios-käyttöjärjestelmällä varustettu laite, johon voidaan ladata

Lisätiedot

Kenguru 2017 Mini-Ecolier: Ratkaisut (2. ja 3. luokka)

Kenguru 2017 Mini-Ecolier: Ratkaisut (2. ja 3. luokka) sivu 1 / 13 Oikeat vastaukset ovat alla. 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS D C C B E B 4 pistettä TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS C E D C D A 5 pistettä TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS B E D D E

Lisätiedot

Puzzle SM 2005 15. 25.7.2005. Pistelasku

Puzzle SM 2005 15. 25.7.2005. Pistelasku Puzzle SM 005 5. 5.7.005 Pistelasku Jokaisesta oikein ratkotusta tehtävästä saa yhden () pisteen, minkä lisäksi saa yhden () bonuspisteen jokaisesta muusta ratkojasta, joka ei ole osannut ratkoa tehtävää.

Lisätiedot

OMASSA SEURAYMPÄRISTÖSSÄ TOTEUTETTAVAT TESTIT

OMASSA SEURAYMPÄRISTÖSSÄ TOTEUTETTAVAT TESTIT OMASSA SEURAYMPÄRISTÖSSÄ TOTEUTETTAVAT TESTIT -Suorittakaa testit ennen kehittymisen seuranta -tapahtumaa joukkueenne omassa ympäristössä. Kirjatkaa tulokset ylös MyEWay-järjestelmään ennen tapahtumaan

Lisätiedot

5 Tuomarniemi TEHTÄVÄ 8 MAKSIMIPISTEET 3. Tehtävä suoritetaan yhtä aikaa Tulta! -tehtävän kanssa.

5 Tuomarniemi TEHTÄVÄ 8 MAKSIMIPISTEET 3. Tehtävä suoritetaan yhtä aikaa Tulta! -tehtävän kanssa. PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Sininen 5 Tuomarniemi TEHTÄVÄ 8 AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ Aikaa tehtävien Hela ja Tulta! tekemiseen on yhteensä 40 minuuttia. AIKA- JA TAITOTEHTÄVÄ PARTIOTAITOJEN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Johdanto

Sisällysluettelo. 1. Johdanto Säännöt Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Sisältö 4 3. Alkuvalmistelut 5 4. Pelin aloitus ja kulku 6 5. Pelin lopetus 9 6. Vaikea peli ja muut pelimuunnelmat 10 1. Johdanto Pelilauta on 25 ruudusta muodostuva

Lisätiedot

Kenguru 2012 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2012 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 1 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus

Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus LOIMAAN JANKKO RY. Avoin am-sprinttisuunnistuskilpailu Loimaalla 9.9.2015 Kilpailukeskuksena Loimaan kaupungin Urheilukeskus 1. Toimihenkilöt Kilpailunjohtaja ja tiedottaja: Osmo Hongisto puh. 040 716

Lisätiedot

Ennakko-ohje. Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Kilpailukeskus Lyan Pappilanmäki 5, Kirkkonummi. Saapuminen kilpailupaikalle

Ennakko-ohje. Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Kilpailukeskus Lyan Pappilanmäki 5, Kirkkonummi. Saapuminen kilpailupaikalle Ennakko-ohje Sydämellisesti tervetuloa Uudenmaan Partiopiirin ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Hanki Ystävä - partiotaitojen talvimestaruuskilpailuihin 13.-14.2.2016! Kilpailun järjestäjä Kirkkonummen

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

Säännöt. Pelivalmistelut

Säännöt. Pelivalmistelut Haasteet Haasteet 1. Lusikka kuppiin 2. Posse Pong 3. Räkäpallo 4. Syömäpuikkohaaste 5. hamsteriposket 6. Lattian kautta kuppiin 7. Korttipalapeli 8. Lajitteluhaaste 9. Pingis ristinolla 10. Lusikkaflipperi

Lisätiedot

Kenguru 2019 Ecolier 4. ja 5. luokka

Kenguru 2019 Ecolier 4. ja 5. luokka sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Tunnistekoodi (ope täyttää): Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta

Lisätiedot

Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta.

Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta. Tämä lippukuntakilpailu on laadittu vuonna 1997 julkaistun Sateenkaari-paketin pohjalta. Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry Alkusanat ja kokoaminen: Maria Nurminen Tehtävät: Mikko Hollmén,

Lisätiedot

Kenguru 2016 Ecolier (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2016 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 1 / 13 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt 1. Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton maastokilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015. Säännöt

Lisätiedot

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11

Kenguru 2019 Mini-Ecolier 2. ja 3. luokka Ratkaisut Sivu 0 / 11 Sivu 0 / 11 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS D C E C A C 4 pistettä TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS E B A E B D 5 pistettä TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS D A D B D D Kilpailu pidetään aikaisintaan

Lisätiedot

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka

Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 4. - 5. luokka 3 pisteen tehtävät Kenguru Ecolier, ratkaisut (1 / 5) 1. Missä kenguru on? (A) Ympyrässä ja kolmiossa, mutta ei neliössä. (B) Ympyrässä ja neliössä, mutta ei kolmiossa. (C) Kolmiossa ja neliössä, mutta

Lisätiedot

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta

Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta Rallin Perustoimitsijakoulutus, AT-toiminta AT toiminnat AT toiminnassa täytettäviä lomakkeita ovat: Pöytäkirja, aikakortti, ja kilpailijoiden seurantalomake / lähtöluettelo. AT:lla tarvittavia välineitä

Lisätiedot

2. Pujota alkuun 2 siemenhelmeä ja kiinnityshelmi niiden väliin kuvan mukaan.

2. Pujota alkuun 2 siemenhelmeä ja kiinnityshelmi niiden väliin kuvan mukaan. 1 Säihkyvän kaulakorun teet näistä: Putkihelmiä 20-30 mm (mallikorussa 25 mm pituisia putkia 24 kpl mustia ja 24 kpl kullanvärisiä) alle 5 g 8/0 siemenhelmiä (mallikorussa 48 kpl opaakkeja mustia) 0,35

Lisätiedot

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU

AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU AMPUMASUUNNISTUKSEN SUOMEN- JA SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT, MAAILMAN CUP 3. JA 4. OSAKILPAILU Perjantaina 9.5.2014 sprinttimatkat, väliaikalähtö Ohjelma Klo 16.00 17.00 Kohdistus Klo 17.00-17.10

Lisätiedot

Kenguru 2012 Benjamin sivu 1 / 8 (6. ja 7. luokka) yhteistyössä Pakilan ala-asteen kanssa

Kenguru 2012 Benjamin sivu 1 / 8 (6. ja 7. luokka) yhteistyössä Pakilan ala-asteen kanssa Kenguru 2012 Benjamin sivu 1 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT BOULDERKIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT Sisältö 1. Reitit... 3 2. Suoritus... 3 3. Tulos... 4 4. Hyväksytty suoritus... 4 5. Tekniset virheet... 5 6. Sääntörikkomukset... 5 Näissä säännöissä on kerrottu boulderkiipeilykilpailun

Lisätiedot

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00

Ensimmäiset lähdöt sprintissä klo 10.00 ja keskimatkalla klo 13.00 Kansallinen KS:n sprintti ja keskimatka 10.3.2013 Kilpailuohjeet Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja järjestäjien kilpailuohjeita Kilpailunjohto Kilpailun johtaja Ratamestarit Valvoja Petri Hynninen, apulainen

Lisätiedot

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05

e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 e t BLÄUER - NURMI 2003 versio 1.05 WWW.KASITYO.COM ONNISTUNUT JAKKARA 1. Listat ovat tasaisin välein ja naulat suorassa rivissä. Naulojen päät ovat puun sisässä, eikä yhtään naulaa vinossa. Naulauksessa

Lisätiedot

Kenguru 2018 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2018 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 0 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

Kenguru 2018 Benjamin (6. ja 7. luokka)

Kenguru 2018 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 0 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saat 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

JOHTOJEN JA KAAPELIEN HALLINTA Nro 5. 1/6

JOHTOJEN JA KAAPELIEN HALLINTA Nro 5. 1/6 JOHTOJEN JA KAAPELIEN HALLINTA Nro 5. 1/6 Edge Power Pöydän reunaan kiinnitettävä. 4 kpl maadoitettua pistorasiaa, ja 2 kpl Rj45 verkko/puhelinulosottoa. Varustettu 2,5 metrin syöttöjohdoilla. Verkkokaapeli

Lisätiedot

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi)

Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosi) Kenguru 2012 Junior sivu 1 / 8 Nimi Ryhmä Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

Avaruuslävistäjää etsimässä

Avaruuslävistäjää etsimässä Avaruuslävistäjää etsimässä Avainsanat: avaruusgeometria, mittaaminen Luokkataso: 6.-9. lk, lukio Välineet: lankaa, särmiön muotoisia kartonkisia pakkauksia(esim. maitotölkki tms.), sakset, piirtokolmio,

Lisätiedot

Kenguru 2018 Ecolier (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2018 Ecolier (4. ja 5. luokka) sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 C- pojat ja C-tytöt 1. Haran potkutaitotesti 2. Lyhyt ja pitkä syöttö (paritaito) + haltuunotto 3. Kuljetus, syöttö ja laukaus (paritaito) Kilpailupallo: pallo

Lisätiedot

Kenguru 2018 Student lukio

Kenguru 2018 Student lukio sivu 0 / 9 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

Suorakulmainen kolmio

Suorakulmainen kolmio Suorakulmainen kolmio 1. Määritä terävä kulma α, β ja γ, kun sinα = 0,5782, cos β = 0,745 ja tanγ = 1,222. π 2. Määritä trigonometristen funktioiden sini, kosini ja tangentti, kun kulma α = ja 3 β = 73,2

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

Kenguru 2019 Benjamin 6. ja 7. luokka

Kenguru 2019 Benjamin 6. ja 7. luokka sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Koodi: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai

Lisätiedot

c) 22a 21b x + a 2 3a x 1 = a,

c) 22a 21b x + a 2 3a x 1 = a, Tehtäviä on kahdella sivulla; kuusi ensimmäistä tehtävää on monivalintatehtäviä, joissa on 0 4 oikeata vastausta. 1. Lukion A ja lukion B oppilasmäärien suhde oli a/b vuoden 2017 lopussa. Vuoden 2017 aikana

Lisätiedot

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906

lwannas(ät)paju.oulu.fi 050-3534564 elinanuo(ät)paju.oulu.fi 050-3745906 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskilpailut Oulussa 17. 18.2.2007 Sivu 1/6 Ennakko-ohje TERVETULOA Vartionne on ilmoittautunut Lapin ja Pohjois- Pohjanmaan partiopiirien talvimestaruuskisoihin,

Lisätiedot

Kenguru 2019 Ecolier Ratkaisut

Kenguru 2019 Ecolier Ratkaisut Sivu 0 / 15 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 7 VASTAUS E C A D A A D 4 pistettä TEHTÄVÄ 8 9 10 11 12 13 14 VASTAUS B B C E B A D 5 pistettä TEHTÄVÄ 15 16 17 18 19 20 21 VASTAUS D E B E B E B Kilpailu pidetään

Lisätiedot

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta

Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Ratamestarin analyysiä muutamista avainväleistä eri radoilta Kaikki ykköset 3, 5, 7 ja 10km radoilla oli lyhyemmät ykköset (56 ja 53). 9, 12 ja 15km radoilla pidemmät (62 ja 67). Lyhyillä ykkösillä oli

Lisätiedot

Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 13.2.2013

Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 13.2.2013 Finn-Savotta Oy Pena-laavun pystytysohje 1322013 Pena-laavun myyntipakkaukseen sisältyy: - Pena-laavu - hyttysverkko - narut 11 kpl Tässä ohjeessa pystytyksen apuna on käytetty seuraavia lisävarusteita

Lisätiedot

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92

Siipiratasalus. Petri Sinivuori 92 Siipiratasalus Petri Sinivuori 92 Tehtävänä on tehdä annettujen ohjeiden mukaan siipiratasalus, joka sopivalla moottorilla toimii myös sähkövoimalana. Silloin voima voidaan ottaa esim. vesihanasta ja patteri

Lisätiedot

Kenguru Student (lukion 2. ja 3. vuosi) sivu 1 / 6

Kenguru Student (lukion 2. ja 3. vuosi) sivu 1 / 6 Kenguru Student (lukion 2. ja 3. vuosi) sivu 1 / 6 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

Ohjeita KeU100 -haastesprinttiviestiin

Ohjeita KeU100 -haastesprinttiviestiin 22.5.2018 1 (5) Ohjeita KeU100 -haastesprinttiviestiin KeU 100 haastesprinttiviesti on kuntosuunnistustapahtuma. Joukkueiden ilmoittautumiset ennakkoon IRMA-palvelun kautta (suunnistusseurat), kisasivuilla

Lisätiedot

Kenguru 2006 sivu 1 Cadet-ratkaisut

Kenguru 2006 sivu 1 Cadet-ratkaisut Kenguru 2006 sivu 1 3 pistettä 1. Kenguru astuu sisään sokkeloon. Se saa käydä vain kolmion muotoisissa huoneissa. Mistä se pääsee ulos? A) a B) b C) c D) d E) e 2. Kengurukilpailu on pidetty Euroopassa

Lisätiedot

Tehtävä: FIL Tiedostopolut

Tehtävä: FIL Tiedostopolut Tehtävä: FIL Tiedostopolut finnish BOI 2015, päivä 2. Muistiraja: 256 MB. 1.05.2015 Jarkka pitää vaarallisesta elämästä. Hän juoksee saksien kanssa, lähettää ratkaisuja kisatehtäviin testaamatta esimerkkisyötteillä

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa

Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa ALUSTAVA KILPAILUOHJE Lounais-Suomen Partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailut ja nuorten aluekilpailu Suikkilassa 21.5.2018 Säännöt Partiolaisten kilpailussa noudatetaan Lounais-Suomen partiopiirin suunnistusmestaruuskilpailujen

Lisätiedot

Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa

Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa Ohje: Useamman seuran yhteisen tapahtumasarjan luominen Rastilippu-palvelussa 8.11.2018 www.rastilippu.fi #rastilippu Kun useampi seura järjestää yhteistä tapahtumasarjaa Tähän ohjeeseen on koottu asioita,

Lisätiedot

Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy, kun vartio palauttaa leimauskortit lähtöpisteeseen rastihenkilölle.

Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy, kun vartio palauttaa leimauskortit lähtöpisteeseen rastihenkilölle. TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 12 12 13 13 Tehtävä 15 15 18 18 Maksimipisteet 6 6 6 6 Aika- ja taitotehtävä Suunnistus KAUPPALASSA Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy, kun vartio palauttaa

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt

Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt 1.Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton talvikilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015 Säännöt on

Lisätiedot

Kenguru 2019 Student lukio

Kenguru 2019 Student lukio sivu 0 / 7 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Koodi (ope täyttää): Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta

Lisätiedot

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita. Kevyt-olo rastit Iisalmi 08.06.2019 KILPAILUOHJEET Kilpailun joht. Martti Huusko Kilpailun/ratavalvoja: Hannu Kankkunen Tulospalvelun johtaja: Veijo Vainikainen Ratamestarit: Ritva Partanen, lasten radat

Lisätiedot

Reittianalyysi Osakilpailu 8 Eurajoki, Kaharinmäki. RTM Riku Juhala ja Saku Asikainen

Reittianalyysi Osakilpailu 8 Eurajoki, Kaharinmäki. RTM Riku Juhala ja Saku Asikainen Reittianalyysi Osakilpailu 8 Eurajoki, Kaharinmäki 16.3.2014 RTM Riku Juhala ja Saku Asikainen K-1 Heti alussa tarkkavaisuutta! Punainen reitti on lyhin ja tässä tapauksessa myös nopein reitti. Selkeä

Lisätiedot

LUKUKORTIT Lukukorteista on moneksi Toiminnallista matematiikkaa 1.-6. luokille. Riikka Lyytikäinen Liikkuva koulu Helsinki 2016

LUKUKORTIT Lukukorteista on moneksi Toiminnallista matematiikkaa 1.-6. luokille. Riikka Lyytikäinen Liikkuva koulu Helsinki 2016 LUKUKORTIT Lukukorteista on moneksi Toiminnallista matematiikkaa 1.-6. luokille Riikka Lyytikäinen Liikkuva koulu Helsinki 2016 Lukujonot Tarvikkeet: siniset ja vihreät lukukortit Toteutus: yksin, pareittain,

Lisätiedot

Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 5 minuuttia.

Aika alkoi tehtäväkäskyn saatuanne ja päättyy rastihenkilön merkistä. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 5 minuuttia. Järvikoitos Etelä-Karjalan partiolaisten syys-pt 10.-11.9.2011 Lauritsalassa TEHTÄVÄKÄSKY Sarja SI PU RU HA Rasti 15 15 17 17 Tehtävä 18 18 22 22 Maksimipisteet 4 4 4 4 Aika- ja taitotehtävä Meripartio

Lisätiedot