Ludox SB. Asennusohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ludox SB. Asennusohje"

Transkriptio

1 2015 Ludox SB Asennusohje

2 Yleistä Ludox SB rakennuslevy on magnesiumoksidista (MgO) ja magnesiumkloridista (MgCl) valmistettu rakennuslevy, jolla on useita edullisia ominaisuuksia sementistä valmistettuihin tai tavanomaisiin kipsilevyihin verrattuna: tämä rakennuslevy on palonkestävä ja ääntä eristävä, kestää hyvin kosteutta ja on tarkoitettu sisätiloissa käytettäväksi. Ludox SB levyä on helppo leikata, sahata, kiinnittää naulaamalla tai liimaamalla, levy voidaan maalata ja käyttää päällystekerroksena. Levyn toinen puoli on sileä, joten liitoskohdat voidaan tasoittaa ja viimeistellä halutulla tavalla, mm. maalaamalla, tapetoimalla tai peittämällä kankaalla. Toinen, alustaa vasten jäävä puoli on karkea. Ludox SB levy ei sisällä liuottimia, formaldehydia, asbestia, öljyjä tai muita ympäristön tai pohjaveden kannalta haitallisia aineita. Ludox SB levyn sahaamisessa syntyvä puru ja pöly ovat haitattomia ja ne voidaan hävittää kotitalousjätteiden mukana. Muotoon leikatuista levyistä jääneitä ylimääräpaloja voidaan kierrättää, mm. jauhamalla valmistajatehtaalla uusien levyjen raaka-aineeksi.

3 Käsittely ja varastointi Käsittely: 1. Levyjä on kuljetusajoneuvoon lastaamisessa ja sieltä purkamisessa sekä rakennuskohteessa siirtämisessä käsiteltävä varovaisesti, jotta reunat, kulmat ja pinnat eivät vaurioituisi. 2. Lavojen siirtämiseen on aina käytettävä nosturia ja noudatettava nostotehon asettamia rajoituksia. 3. Levyjen ylimääräistä tai tarpeetonta taivuttamista on vältettävä, levyt saattavat vaurioitua. 4. Yksittäisten levyjen kantamiseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Levyä pidetään pystysuorassa, pitempi kylki alustan suhteen rinnakkain. Varastointi: 1.Ludox SB levyjä varastoidaan katetuissa tiloissa. 2. Jos levyjä säilytetään avoimessa tilassa, ne on suojattava vedenkestävällä materiaalilla, mm. suojamuovilla. Levyjä ei saa asentaa suoraan maahan, pinon ja maan väliin tulee jättää vähintään 100 mm etäisyys. 3. Levyt varastoidaan kuivalle ja tasaiselle alustalle. 4. Levyjä ei saisi varastoida pystyasennossa.

4 Turvatoimenpiteet Turvatoimenpiteet: 1. Ludox SB levyissä ei ole syöpää aiheuttavia aineita. Siitä huolimatta on levyjen käsittelyssä käytettävä hengityselimiä käsittelyssä syntyvältä pölyltä suojaavaa naamaria. 2. Levyjen käsittelyssä on käytettävä suojakäsineitä. 3. Levyn kulmien ruuvaamisessa on varmistettava, että ruuvit kiinnitetään levyn suhteen pystysuoraan, ei kaltevasti. 4. Levyn kiinnityksessä on aina kiinnitettävä kaikki kulmat. 5. Levyt on kiinnitettävä aina tukikoolaukseen. 6. Kiinnitysruuvit kiinnitetään vähintään mm päähän levyn reunasta. 7. Ludox SB eivät kestä pitkäaikaista vedelle altistumista, mutta kestävät hyvin lämpötilojen vaihtelun. Veden turvottamat levyt eivät rikkoonnu, mutta menettävät lujuusominaisuutensa. Ilmanvaihto: Ilmassa leijuvien partikkeleiden määrän vaatimusten mukaiseen rajoittamiseen on käytettävä yleiskäyttöistä tai paikallista ilmanvaihtoa. Hengityselinten suojaus: Levyjen käsittelyssä on käytettävä pölynaamaria. Silmien suojaus: Materiaalin leikkaamisen aikana on käytettävä pölyltä suojaavia suojalaseja. Ihon suojaus: Levyjen käsittelyssä olisi käytettävä vapaan liikkumisen mahdollistavia työvaatteita. Ludox SB levyjen käsittelyssä on syntyvän pölyn ja purujen ihokosketuksen ehkäisemiseen käytettävä pitkähihaista paitaa, pitkiä housuja, päähinettä ja suojakäsineitä.

5 Ludox SB levyn käsittelytoimenpiteet Hiominen, poraaminen ja muut toimenpiteet: Edellä mainittujen töiden aikana on aina käytettävä pölynaamaria. Tärkeät ohjeet: 1. Ylimääräisen pölyn ja sen mahdollisesti aiheuttamien terveyshaittojen ehkäisemiseen on käytettävä alempana Paras työväline kappaleessa kuvattuja työtapoja. 2. Suunnitellun työn toteuttamiseen valitaan sopiva sahanterä. 3. Työn jälkien siivoamisessa on käytettävää nihkeää tai kosteaa pyyhintää, ei kuivapyyhintää. 4. Levyn kulmissa on varmistettava, että ruuvit ovat alustan suhteen kohtisuorassa. 5. Levyjen kulmat on aina tuettava. 6. Levyt kiinnitetään aina tukikoolaukseen. 7. Kiinnitysruuvit kiinnitetään reunasta vähintään mm etäisyydelle. 8. Ludox Standard levyt eivät kestä pitkäaikaista vedelle altistumista, mutta kestävät pitkään kestäviä lämpötilan vaihteluita. Veden turvottamat levyt eivät rikkoonnu, mutta menettävät lujuusominaisuutensa. Leikkaaminen: 1. Leikkauslaite on sijoitettava siten, että ilmavirta ohjaisi syntyvän pölyn leikkurista ja lähellä olevista ihmisistä poispäin. 2. Työmäärän ja työpisteen olosuhteiden mukaan on valittava yksi seuraavista vaihtoehdoista: Paras työväline * Levyn leikkaamiseen tehdään ensin viilto erityisvalmisteisella kovalla terällä tai murrettavalla terällä varustetulla veitsellä ja levy murretaan viiltoa pitkin (tällaisen menetelmän soveltuvuus käyttöön riippuu asennettavan levyn paksuudesta). *Levyn leikkaamiseen käytetään sementtilevyn leikkaamiseen tarkoitettuja sähkötyökaluja. Hyvä työväline *Levyn leikkaamiseen käytetään erityisvalmisteista HEPA-suodatinta ja pölynpoistolla varustettua pyörösahaa sopivalla leikkuuterällä. Välttävä työväline (soveltuu vain ohuiden ja keskipaksujen levyjen leikkaamiseen) Levyn leikkaamiseen käytetään erityisvalmisteista HEPA-suodattimella ja sopivalla leikkuuterällä varustettua pyörösahaa.

6 Tekniset tiedot Ominaisuus Märkätiheys Kosteuspitoisuus Kutistuma Paksuusturpoama Ruuvin vetokestävyys Kestävyys dehalogenoinnin suhteen Kloridi-ionin pitoisuus Syttyvyys Palonkestävyys Toleranssit 0,8 1,5 t/m3 max 8 % max 0,3 % max 0,6 % min 70 N/mm Ei muodosta vettä eikä kosteutta max 10 % A1 palamaton min 2 tuntia Palonkestävyys min 4 tuntia Äänieristys min 42 db Taivutuslujuus Iskunkestävyys Ympäristöystävällisyys Vedenläpäisevyys Emäksisten aineiden kestävyys Lämmönjohtavuus Värisävy ei aiheuta säteilyä, ei sisällä asbestia tai formaldehydia Vesi ja kosteus eivät pääse levyn sisälle 0,149 W/m * K Liidunvalkoinen Normiperuste EN EN EN EN EN EN EN EN mm väliseinä 6 mm (MgO) levyllä molemmin puolin tukikoolauksen päällä 99 mm väliseinä 12 mm (MgO) levyllä molemmin puolin tukikoolauksen päällä 9 mm levy (MgO) + 75 mm soiro + 75 mm mineraalivillaa 9 mm levy 9 mm levy GB CEC95:97 /9/ Keskilämpötilassa 30+/-5 ĀC

7 Tuotteen ominaisuudet Palamaton: Todettu palamattomaksi materiaaliksi. Vedenkestävä: Kestää kosteuden hyvin kosteuspitoisessa ympäristössä, ei kerrostu eikä rikkoonnu pysyvän kosteusaltistuksen seurauksena. Säänkestävä: Kestää lämpötilan vaihtelut ja haasteelliset sääolosuhteet. Ääneneristävyys: Varmistaa hyvän ääneneristävyyden. Lämmöneristävyys: Varmistaa turvallisuuden ja hyvän lämmöneristävyyden. Rikkoontumaton: Ei rikkoonnu kuivassa eikä kosteassa käyttöympäristössä. Iskunkestävä: Kestää voimakkaat iskut. Homeen ja tuholaisten kestävyys: Suojaa tuholaisten rakennukseen tunkeutumiselta ja estää homeen muodostumisen. Kevyt paino ja lujuus: Kevyt, mutta luja ja kestävä. Ei muodonmuutoksia: Mitat ovat pysyviä. Ei muodonmuutoksia. Turpoaminen ja kutistuminen vähäistä. Luja, kiinnitysvälineiden hyvä tarttuvuus: Esiporaus ei ole tarpeen. Valmistus ja viimeistely: Valmistetaan myös kennorakenteisena sekä vaneri-, laminaatti- tai vinyylipäällysteisenä levynä. Käyttö: Ihanteellinen materiaali kuiviin ja kosteisiin tiloihin väliseinien rakentamiseen. Hajuton ja myrkytön: Hajuton. Ei sisällä asbestia, kidemäistä piioksidia eikä myrkyllisiä urea- tai fenoliformaldehydinpohjaisia liimoja. Helppo työstää ja asentaa: Voidaan sahata, leikata, porata, kiinnittää hakasilla ja liimata. Ohuempia levyjä voidaan taivuttaa suunnitelman vaatiman muodon saavuttamiseen. Vesihöyryä läpäisevä. Hengittävä.

8 Sallitut poikkeamat Levyn mittojen sallitut toleranssit: Pituus: 0-3 mm Leveys: 0-3 mm Paksuus, max 6 mm: +/- 0,20 mm Paksuus 6-10 mm: +/- 0,20 mm Paksuus yli 10 mm: +/- 0,30 mm Diagonaalissa: max 5 mm Kiinnittäminen Levyn rakenteen luotettavaan kiinnittämiseen on suosituksena käyttää Essven sinkittyjä lastulevyruuveilla tai Essven C4. On kiellettyä käyttää ns. musta ruuveja. Näissä ruuveissa on kartionmuotoinen kärki, jotta ruuvi ei aiheuttaisi materiaalin halkeamista tai rakoilemista ruuvaamisen aikana. Jos levyt asennetaan metallirunkoon, ruuvin pituus saa vaihdella mm. Puurakenteessa on ruuvin pituuden oltava 45 mm. Ruuvien välisen etäisyyden tulee olla 150 mm max 250 mm. Ruuvit kiinnitetään levyyn kohtisuoraan eli 90 asteen kulmassa alustaan nähden. Levyjä voidaan kiinnittää myös hakasilla, nauloilla tai liimaamalla. Hakasilla kiinnittämiseen on käytettävä paineilmalla toimivia työkaluja.

9 Väliseinän rakentaminen Väliseinän rakentamiseen on suosituksena käyttää ohutta vakioprofiilia, joka on valmistettu sinkitystä teräslevystä CD, UD, CW, UW, MW, paksuus 0,6 mm ja UA 2,0 mm. Rakenteessa on huomioitava Ludox SB 1200 mm leveys. Pystykoolauksen väliksi lasketaan 600 mm. Seinän rakentamiseen on parasta käyttää 8, 10 tai 12 mm Ludox SB levyä. Ludox SB Ludox SB Saumanauha Ruuvi Lämmöneriste U profiili C profiili Ruuvi Lämmöneriste C profiili Ruuvi Ludox SB Lämmöneriste U profiili C profiili Ruuvi

10 Väliseinän rakentaminen Väliseinän osat, jotka voidaan rakentaa koteloprofiilien avulla 8, 10 tai 12 mm levyyn on esitetty alla ja samoja kappaleita voidaan käyttää 15 tai 100 C, U tai M sinkittyihin profiileihin. Ludox SB 8mm Ludox ruuvi Lämmöneriste Ludox SB 8mm Ludox SB 8mm Lämmöneriste Runko Ludox ruuvi Runko

11 Ludox SB asennus Jälleenmyyjä ehdottaa käytettäväksi Essven lastulevyruuveja. Ruuvin pituus on 3x levyn paksuus. Pystypilareiden maksimietäisyys saa 1200 mm leveää Ludox SB-levyä käytettäessä olla 600 mm. Levyn sijoittaminen Ludox SB levyt tulisi kiinnittää runkoon pystysuoraan. Asennuksessa on tärkeätä laatia etukäteen menekkilaskenta, jotta ylimääräistä tavaraa kertyisi mahdollisimman vähän ja myös saumoja ei tulisi paljon. Jos mahdollista, olisi vältettävä levyjen vaakasuoraan asentamista. Vaakasuora asennustapa voi tulla kyseeseen silloin, kun rungon maksimikorkeus on 1200 mm tai 900 mm. Vaakasuora asennustapa soveltuu käytettäväksi julkisivuissa tai kaiderakenteissa. Levyn asennus Kiinnitykset kiinnitetään levyyn vähintään 12 mm etäisyydelle levyn reunasta ja vähintään 50 mm etäisyydelle levyn kulmasta. Kiinnitykset kiinnitetään levyn reunaa pitkin ja kiinnitysten välinen etäisyys ei saisi olla yli 200 mm. Max 200 mm Alapaarteessa ja sivupilarissa Max 300 mm keskipilarissa

12 Ludox SB asennus

13 Ludox SB asennus

14 Ludox SB asennus Pilari Ludox SB Ruuvi Alapaarre 50mm 12mm 12mm 50mm Ruuvi Puupilari Ludox SB Vesihöyryn läpi päästävä koolaus 12mm min. 50mm pilarin leveys

15 Ludox SB asennus Ludox SB 12mm, min. 1 mm Silikoni roovits Ludox SB 0 mm koolaus Ludox SB

16 Ludox SB asennus

17 Alakaton rakenne Alakatoissa on parasta käyttää 6 mm, 8 mm tai 10 mm Ludox SB levyjä tai Ludox CB alakattolevyjä. Jos käytetään C, U tai M profiileja, levyt kiinnitetään (on kiinnitetty) rakenneruuveilla. Jos kattorakenteessa on käytetty T-listoja, on parasta käyttää Ludox CB alakattolevyjä. Profiilit Ludox SB levyt ovat saatavissa alla kuvattuina profiileina. Ludox SB levy voidaan kiinnittää puurunkoon tai teräsrunkoon. Rungon on täytettävä kaikki paikallisten rakennusmääräysten asettamat vaatimukset. Ludox SB levy kiinnitetään tuettuun ja kiinnitettyyn runkoon. Rungon tukien maksimietäisyyden tulee olla 600 mm keskipisteestä keskipisteeseen. Ruuvien, kiinnityshakasten tai naulojen riittävän tartunnan saavuttamiseen on puupilarin leveyden oltava vähintään 42 mm ja metallipilarin leveyden vähintään 36 mm. Jos näitä minimimittoja ei voida saavuttaa, on asennettava lisäpilari, jotta kiinnitykset jäisivät levyn reunasta vähintään 12 mm etäisyydelle.

18 NO virtauksenestorakenne Tyyppi puurunko seinälle Paloturvallisuusluokka Rakenne EI 150 PUU 45x45mm, Ludox SB 12mm ** PUU 45x45mm, Ludox SB 2x8mm EI 210 Seinämän paksuus 69mm 77mm PUU EI 120 EI 150 EI 180 EI 120 EI 210 EI 240 EI 180 EI 240 EI x45mm, Ludox SB 8mm lämpöeristys* ** PUU 45x95mm, Ludox SB 12mm ** PUU 45x45mm, Ludox SB 12mm lämpöeristys* PUU 45x70mm, Ludox SB 8mm lämpöeristys* ** PUU 45x70mm, Ludox SB 2x8mm 61mm 119mm 69mm 86mm 102mm PUU 45x45mm, Ludox SB 2x8mm lämpöeristys* PUU 45x95mm, Ludox SB 12mm lämpöeristys* ** PUU 45x70mm, Ludox 2x8mm lämpöeristys* PUU 45x95mm, Ludox SB 8+12mm lämpöeristys* PUU 45x70mm, 77mm 119mm 102mm 135mm EI 240 Ludox SB 2x8mm lämpöeristys* PUU 2x(45x70mm), 127mm EI 240 Ludox SB 2x8mm lämpöeristys* 112mm EI 300 PUU 45x45mm, Ludox SB 2x12mm 93mm PUU 45x95mm, EI 120 Ludox SB 8mm lämpöeristys* ** 111mm Viimeistely vaiheessa 400mm tai 600mm

19 NO virtauksenestorakenne Tyyppi puurunko seinälle Paloturvallisuus- Rakenne luokka EI 180 EI 300 PUU 45x70mm, Ludox SB 12mm Lämmöneriste* ** PUU 45x95mm, Ludox SB 2x12mm Seinämän paksuus Viimeistely vaiheessa 400mm tai 600mm 94mm 143mm 1 - Ludox SB 2 - Lämmöneriste 3 - Ruho 4 - Ruuvii, punta * - Lasi tai kivivilla ** - Jatkaminen käyttö Ludox LLC hyväksymä palo-akryyli- tai silikonia.

20 Laevastiku 3 Tallinn, 10313, Harjumaa Viro

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

PROMATECT -200 Asennusohje

PROMATECT -200 Asennusohje 1.1. Teräspilari 1. Teräspilari. 2. PROMATECT -200 levy. 3. PROMATECT -200 levy. 4. Kiinnitys hakain-nauloilla. 1.2. Levyjen asennusvaihtoehdot PROMATECT -200 levypaksuudet eri teräsprofiileille mitoitetaan

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus PROMATECT -H Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT -H PROMATECT-H on palonkestävä levy, jolla voidaan suojata teräs- ja betonirakenteita kosteudelle altistuvissa ympäristöissä PROMATECT-H-levyjä

Lisätiedot

Cembrit Windstopper Basic

Cembrit Windstopper Basic Rakennuslevyt Cembrit Windstopper Basic Säänkestävä tuulensuojalevy. Kestää julkisivussa 6 kuukautta ilman julkisivuverhousta. Cembrit Windstopper Basic Säänkestävällä Windstopper-järjestelmällä toteutat

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

Teräsrakenteiden palosuojaus

Teräsrakenteiden palosuojaus Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-05 PROMATECT-L on palamaton levy, jota käytetään teräs- ja betonirakenteiden suojaamisen tulipaloilta. Levy on valmistettu epäorgaanisesta kalsiumsilikaatista, joka

Lisätiedot

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet

Hydropanel. Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet Hydropanel Nykyaikainen kuitusementtilevy Testatut ja monipuoliset ominaisuudet 1 Yksi levy monta käyttökohdetta Hydropanel on nykyaikainen kuitusementistä valmistettu rakennuslevy. Monipuolisten testattujen

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

Cembrit Windstopper Extreme

Cembrit Windstopper Extreme Rakennuslevyt Cembrit Windstopper Extreme Säänkestävä tuulensuojalevy. Kestää julkisivussa 12 kuukautta ilman julkisivuverhousta. Cembrit Windstopper Extreme Säänkestävä tuulensuojalevy Windstopper Extreme

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE

KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN MITAT: KASVIHUONE EASY-UP ON TARKOITETTU KESÄMÖKEILLÄ JA PUUTARHOISSA KASVIHUONEVILJELYÄ VARTEN EDULLISEN MIKROILMASTON LUOMISEEN. LEVEYS 2,0 METRIÄ,

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Kuva 1 B Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä.

Lisätiedot

PROMATECT -200 Teräsrakenteiden palosuojaus

PROMATECT -200 Teräsrakenteiden palosuojaus PROMATECT -00 Teräsrakenteiden palosuojaus Vers. 0-06 PROMATECT -00 PROMATECT -00 on palamaton levy teräsrakenteiden suojaukseen kuivassa tilassa. PROMATECT -00 on valmistettu kasiumsilikaatin ja kipsimassan

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE -TYYPIN METALLIOVIEN JA -LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 ASENNUS -tyypin metallioven ja -luukun (jäljempänä oven/luukun ) karmilista kiinnitetään tiiviisti ja lujasti rakenteen valmiiseen aukkoon ja valmiiseen

Lisätiedot

KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE

KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN MITAT: KASVIHUONE EASY-UP ON TARKOITETTU KESÄMÖKEILLÄ JA PUUTARHOISSA KASVIHUONEVILJELYÄ VARTEN EDULLISEN MIKROILMASTON LUOMISEEN. LEVEYS 3,0 METRIÄ,

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

Gyproc XR. Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet

Gyproc XR. Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet Gyproc XR Ääneneristysranka Tekniset tiedot ja asennusohjeet Tuotekuvaus Gyproc XR Parempi ääneneristävyys Gyproc XR -teräsranka on kehitetty antamaan parempi ääneneristävyys Gyproc-väliseiniin ääneneristävyystasoilla

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS SENNUSOPS - PUUKOOLUS Merkinnät: Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. Ruuvi (SN

Lisätiedot

STONEREX ULKOVERHOUSLEVYT Ohjeet suunnitteluun ja asennukseen

STONEREX ULKOVERHOUSLEVYT Ohjeet suunnitteluun ja asennukseen STONEREX ULKOVERHOUSLEVYT Ohjeet suunnitteluun ja asennukseen StoneREX, StoneREX Color, StoneREX Basic sementilastulevyn asennus. SISÄLTÖ Käyttokohteet 2 Tuotteen tekniset tiedot 2 Käsittely ja asennus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Verkkokasettien tekniset ominaisuudet

Verkkokasettien tekniset ominaisuudet Luovia ratkaisuja Verkkokasettien tekniset ominaisuudet Materiaali Muotoon painetut kasetit on valmistettu leikkaamalla ja venyttämällä verkotetusta metallilevystä. Kasettien perusmateriaalit ovat teräs

Lisätiedot

PICTURA pika-asennusohjeet

PICTURA pika-asennusohjeet PICTURA pika-asennusohjeet Picturan asennus puurankaan ruuveilla Ranka Kiinnitys Porattavat reiät Saumanauha pystyrangan ja levyn väliin Kiinnikkeiden ja rankojen max. etäisyys Kiinnikkeiden reunaetäisyys

Lisätiedot

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen ASENNUSPIIRUSTUKSET Werrowoolin selluvilla on Virossa valmistettu ympäristöystävällinen lämmöneristysmateriaali, jolla on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet. Se sopii mainiosti sekä uusien että kunnostettavien

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Puun kosteuskäyttäytyminen

Puun kosteuskäyttäytyminen 1.0 KOSTEUDEN VAIKUTUS PUUHUN Puu on hygroskooppinen materiaali eli puulla on kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden vaihteluiden mukaan. Puu asettuu aina tasapainokosteuteen ympäristönsä

Lisätiedot

Reunamuodot ja kannatinjärjestelmät Gyptone alakatot 3.3.4 Reuna B1 ja B1 Bend

Reunamuodot ja kannatinjärjestelmät Gyptone alakatot 3.3.4 Reuna B1 ja B1 Bend Reunamuodot ja kannatinjärjestelmät Gyptone alakatot 3.3.4 Reuna B ja B Bend Reflecting everyday life Reuna B Ruuvikiinnitys GK-kannatinjärjestelmään, ei-avattava 5 4 3 7 6 Kaikki levysaumat ovat tuettuja

Lisätiedot

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY XPS-levy Rakenna muotoja märkätilaan XPS LEVY Säästää Sinua ja Sinun rahaa XPS LEVY Mira XPS-levyyn sijoittaminen on järkevää. Levy on turvallinen, vesitiivis ja sitä saa useissa eri paksuuksissa. Mira

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Kipsilevyseinien ja kattojen asennus

Sisävaiheen kirvestyöt Kipsilevyseinien ja kattojen asennus Sisävaiheen kirvestyöt Kipsilevyseinien ja kattojen asennus Erilaisia lähdemateriaaleja Ratu - kortit 54-0263, s-1204 rt- kortit Eikä sovi unohtaa ehtymätöntä ja helppokäyttöistä internetiä. Erilaisia

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex Effex Stora Enso Design Sisustuspaneeli Effex on 100 % kierrätettävää luonnonmateriaalia Tarvittavat työkalut: Suositeltavat turvavarusteet: + Vasara + tuurna Naulapyssy Nauloja (1,2x30 mm) Sirkkeli (tai

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

- luotettavuutta tulevaisuudessakin - MELTEX-ALUSKATTEET Meltex-aluskatteet Aluskate on tärkeä osa kattorakennetta, sillä se varmistaa katon vesitiiveyden. Varsinaiset vesikatteet ovat normaalioloissa

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

Juliana Compact Plus 8,3 m Juliana Compact Plus, 8 3 m Juliana Compact Plus 10,2 m Juliana Compact Plus 12,1 m

Juliana Compact Plus 8,3 m Juliana Compact Plus, 8 3 m Juliana Compact Plus 10,2 m Juliana Compact Plus 12,1 m 2009/02 Automaatiavaajanasennuskatoluukkuun Mikälikatoluukkuunontilatuautomaatinenkatoluukunavaaja,jätetäänkäsikäyttöisenluukunavaajanosatasentamata. Automaatiavaajaanmukanatuleeruuvitja vastalevyt,joilaavaajapuristetaanprofilin

Lisätiedot

Ripustaminen ja huolto-ohjeet

Ripustaminen ja huolto-ohjeet Ripustaminen ja huolto-ohjeet Kipsilevyrakenteisiin voidaan kiinnittää asumiseen ja sisustamiseen kuuluvia esineitä. Kipsilevyihin soveltuva kiinnikevalikoima on laaja ja siksi kiinnityskohteeseen tulee

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE Malli: ALL-100 www.nomenta.com FI Turvaohjeet Alla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Lue ja omaksu kaikki ohjeet

Lisätiedot

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS

ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS ASENNUSOPAS - PUUKOOLAUS Merkinnät: B Puukoolauksen leveys tulee olla vähintään 60mm lyhyillä sivuilla. Metallikoolauksen leveys voi olla vähintään 45mm. Jäljellä oleva koolaus voi olla 45 mm leveä. C

Lisätiedot

Evokit 92 -liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16

Evokit 92 -liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16 Evokit 92 -liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16 HUOMIO NÄMÄ: RUNGON ASENNUS Asennus aina valmiin lattiapinnan tasoon. Tarkista runkoelementin pysty- ja vaakasuoruus vatupassilla ennen

Lisätiedot

Evokit-liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16

Evokit-liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16 27.08.2019 Evokit-liukuovijärjestelmän asennusohje kipsilevyseinälle 1 16 HUOMIOI NÄMÄ: RUNGON ASENNUS Tarkista ensin väliseinärungon vaaka- ja pystysuoruus ja korjaa tarvittaessa. Taskuoven runkoelementti

Lisätiedot

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. märkätilalevyn/vedeneristelevyn

XPS-levy. Rakenna muotoja märkätilaan. märkätilalevyn/vedeneristelevyn XPS-levy Rakenna muotoja märkätilaan märkätilalevyn/vedeneristelevyn vesitiiveys on testattu VTT:llä standardin EN 14871 Osan A.7 menetelmän mukaan (VTT-S-02267-13). -merkitty tuote MIRA XPS-LEVYN EDUT:

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TYCROC UHP

ASENNUSOHJE TYCROC UHP TYCROC UHP Tycroc UHP asentaessa pohjan tulee olla tasainen, puhdas ja jäykkä. Pohjaan ei saa jäädä öljy pintaisia materiaaleja tai muuta likaa. Tarvittaessa alusta pitää oikaista. LEIKKAAMINEN JA SÄILYTYS

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm PANELTIM PANEELIT 51 mm mm 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 100 10 kg/m2 11 kg/m2 13 kg/m2 14 kg/m2-20 /+80 C -40 /+60 C Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP

Lisätiedot

PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, Tallinn

PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, Tallinn 1. TARKOITUS PROFIILIOVIEN ASENNUSOHJE Manufacturer T-Tammer OÜ, Peterburi street 47b, 11415 Tallinn 09.11.17 ver 2.0 Tämä asennuskäsikirja käsittelee lasiprofiilituotteita (soveltuvat palonkestäviin ja

Lisätiedot

Asennusohje. Rockfon Contour

Asennusohje. Rockfon Contour Asennusohje Rockfon Contour Yleistietoja Järjestelmän kuvaus: Rockfon Contour on kehyksetön akustinen melunvaimennin, joka on valmistettu 50 mm:n kivivillalevystä. Sen kumpikin puoli on esteettisesti miellyttävää

Lisätiedot

Muovi-ikkunoiden asennusvaihtoehtojen lyhyt kuvaus ja asennusohjeet

Muovi-ikkunoiden asennusvaihtoehtojen lyhyt kuvaus ja asennusohjeet Muovi-ikkunoiden asennusvaihtoehtojen lyhyt kuvaus ja asennusohjeet 1. Ohjeissa kiinnitetään erityistä huomiota asennusmateriaalien valintaan ja rakennuksen rakenteisiin kiinnittämisen vaihtoehtoihin.

Lisätiedot

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia.

Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Alpex-duo Asennusohjeet 1.1 Yleistä Alpex-duo paineputkijärjestelmän putki on kerrosrakenteinen komposiittiputki, jonka sisä- ja ulkopinta on PEX-muovia ja välikerros alumiinia. Järjestelmän liittimet

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN

OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN ASENNUSOHJE OHJE KWP-0-(E)S TYYPPISTEN PALOPELTIEN ASENTAMISEEN PALOSEINIIN PANGE TÄHELE: 1. Tämä ohje ei korvaa käyttö- ja huolto-ohjetta. 2. Yhtiö pidättää itselleen oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin

Lisätiedot

PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER

PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER PENOSIL GOLDGUN ja GOLDGUN WINTER Korkea- ja tasalaatuinen pistoolivaahto, joka sopii myös erittäin vaativalle käyttäjälle sekä erittäin ankariin olosuhteisiin. Hyvin tasainen ja tiheärakenteinen vahva

Lisätiedot

PALAMATON RAKENTAMINEN

PALAMATON RAKENTAMINEN KASIL FINLAND PALAMATON RAKENTAMINEN WWW.KASIL.FI PALOLUOKITUS A1 - DIN 4102 - Material Testing Institute Dresden, test.nro. 05-6-3610 K rakennuslevy on kova, täysin palamaton (A1) ja kosteudenkestävä

Lisätiedot

LINEA pika-asennusohjeet

LINEA pika-asennusohjeet LINEA pika-asennusohjeet Linean asennus puurankaan ruuveilla Ranka Kiinnitys Porattavat reiät Saumanauha pystyrangan ja levyn väliin Kiinnikkeiden ja rankojen max. etäisyys Kiinnikkeiden reunaetäisyys

Lisätiedot

LINEA pika-asennusohjeet

LINEA pika-asennusohjeet LINEA pika-asennusohjeet Linean asennus puurankaan ruuveilla matalamman uran keskeltä Ranka Kiinnitys Porattavat reiät Saumanauha pystyrangan ja levyn väliin Kiinnikkeiden ja rankojen max. etäisyys Kiinnikkeiden

Lisätiedot

Evokit-liukuovijärjestelmä kipsilevyseinille

Evokit-liukuovijärjestelmä kipsilevyseinille Evokit-liukuovijärjestelmä kipsilevyseinille I EVOKIT-LIUKUOVIJÄRJESTELMÄN SENNUSOHJE KIPSILEVYSEINÄLLE 2 Evokit 92 HUOMIOI NÄMÄ: Rungon asennus sennus aina valmiin lattiapinnan tasoon. Tarkista runkoelementin

Lisätiedot

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys PALOSUOJAUS Asennusohje ROCKWOOL CONLIT Paloeristys VOIMASSA HUHTIKUUSTA 08 Palosuojauksen asentamiseksi oikein, seuraathan tässä asennusohjeessa annettuja ohjeita. Tuotteet on testattu ja hyväksytty standardin

Lisätiedot

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO

Myynti Suomessa. Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Myynti Suomessa Vaateritie 8, 03250 Ojakkala PL 157, 03101 Nummela Puh. 044 7444 140 www.vaaateri.fi TUOTELUETTELO Ympäristöystävälliset PlastRex- tuotteet Yrityksistä FinnVaateri Oy on PlastRex tuotteiden

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua ja hyvä tarttuvuus eri alustoille. Seinä- ja kattopinnat

Lisätiedot

Kasvihuoneen asennusohje Kasvihuone 3*6

Kasvihuoneen asennusohje Kasvihuone 3*6 Kasvihuoneen asennusohje Kasvihuone 3*6 Kasvihuoneen kokoamiseen tarvittavat välineet: johdoton porakone, ruuvimeisseli, 4.5 mm metallipora, pieni 7mm hylsyavain, työkäsineet ja pihdit. Kasvihuoneen rungon

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma

Ecophon Wall Panel C. Ääneneristys: Ei mittaustulosta Yksityisyys: AC=240 standardien ASTM E 1376 ja E 1110 mukaan. Wall Panel C -levyjen sauma Ecophon Wall Panel C Seinävaimentimia käytetään sisäkattovaimennuksen lisänä tai vaihtoehtona erityisesti suurissa tiloissa tärykaiun vaimentamiseksi. Ecophon Wall Panel C asennetaan piilolistalle, ja

Lisätiedot

Tätä kaikkea on. se parempi kipsilevy. www.fermacell.fi 1/2010

Tätä kaikkea on. se parempi kipsilevy. www.fermacell.fi 1/2010 Tätä kaikkea on se parempi kipsilevy 1/2010 www.fermacell.fi Tätä kaikkea on FERMACELL n Kantava n Jäykistävä n Iskun- ja ruuvauksen kestävä n Kosteudenkestävä n Paloturvallinen n Ääntä eristävä n Helppo

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla YTONG-KEVYTBETONI Ytong tarjoaa markkinoiden laajian ja laadukkaian valikoiman kevytbetonituotteita. Tahdoe edistää tervettä asumista sekä toimivia ja korkealuokkaisia rakentamisen ratkaisuja. Xella Internationalin

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje

Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaiteiden suunnittelu- ja asennusohje Reunakaide Ruukki W230 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2010 Reunakaide Ruukki W230/4, Ty3/51:2006 Sisältö Sovellusalue... 2 Asennus... 2 Kaiteiden käsittely...

Lisätiedot

TUOTEKORTTI: RONDO L1

TUOTEKORTTI: RONDO L1 TUOTEKORTTI: RONDO L1 Tuotekoodi: Rondo L1-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) kuva 1: Rondo L1 seinäliittymä, pystyleikkaus TUOTEKUVAUS Käyttötarkoitus Raaka-aineet Värit

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen.

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. Julkisivulevyt Sisälevyt Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. CEMRIT SAUNA 2 Tuotekuvaus Tyylikästä turvallisuutta -kiukaantaustalevy on valmistettu turvallisista, kestävistä

Lisätiedot

SISUSTUSLEVYT ALUCO VÄLITILALEVYT SLATE LITE KIVILEVYT WESTAG & GETALIT. sivut sivut sivut

SISUSTUSLEVYT ALUCO VÄLITILALEVYT SLATE LITE KIVILEVYT WESTAG & GETALIT. sivut sivut sivut ALUCO VÄLITILALEVYT sivut 172-175 SLATE LITE KIVILEVYT sivut 176-177 WESTAG & GETALIT sivut 178-179 04/2019 16 172 ALUCO VÄLITILALEVYT VÄLITILALEVYT Komposiittilevystä valmistettu välitilalevy on monikäyttöinen

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

fermacell Asennusopas

fermacell Asennusopas fermacell Asennusopas 2 Miksi valita fermacell kuitukipsilevyt Yksi kerros riittää muuttamaan vanhat tottumuksesi fermacell kuitukipsilevyillä voit säästää paljon. Yksi ainoa kerros riittää usein täyttämään

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali

thermowood 3 Thermowood Parantunut kestävyys Pidempi käyttöikä Muotopysyvyys Tasainen väri Ympäristöystävällinen materiaali Thermowood Thermowood Metsä Woodin ThermoWood on lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsittely vaikuttaa pysyvästi puun ominaisuuksiin. Käsittelyn ansiosta puu on kestävämpää, mittapysyvämpää ja sillä on parempi

Lisätiedot

SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pihlava TUULENSUOJALEVYT. -tyyppihyväksyntä VTT-11366-06. Kiinnitysohjeet ja levyjäykistysominaisuudet

SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pihlava TUULENSUOJALEVYT. -tyyppihyväksyntä VTT-11366-06. Kiinnitysohjeet ja levyjäykistysominaisuudet SUOMEN KUITULEVY OY Heinola/Pilava TUULENSUOJALEVYT -tyyppiyväksyntä VTT-11366-06 Kiinnitysojeet ja levyjäykistysominaisuudet Runkoleijona Tuulileijona Päivitetty 4.5.2009 2 SISÄLLYS 1.0 ALKUSANAT...4

Lisätiedot

MGB tä käytetään moneen eri tarpeeseen rakennuksien ulko ja sisätiloissa. Tavallisesti MGB tä käytetään:

MGB tä käytetään moneen eri tarpeeseen rakennuksien ulko ja sisätiloissa. Tavallisesti MGB tä käytetään: MAGNESIITTILEVY MGB Koostumus: Ensiluokkaisen raakamateriaalin seos: epäorgaaniset aineet, luonnolliset silikaatit Si02, CaC03,MgO, MgCI, lasikuituverkko. 100% asbestivapaa, myrkytön, turvallinen, kestävä

Lisätiedot

KENNOLEVYT JA VALOKATTEET

KENNOLEVYT JA VALOKATTEET KENNOLEVYT JA VALOKATTEET Monikäyttöisistä PROF -valokatteista ja -kennolevyistä rakennat esimerkiksi terassin katteen, grillikatoksen, ulkouima-altaan katteen, koko kasvihuoneen tai tuulensuojaseinämän.

Lisätiedot

Roth QuickBox - levyseinälle

Roth QuickBox - levyseinälle Roth QuickBox - levyseinälle Asennusohje German quality since 1947 1/9 QuickBox-hanakulmarasia levyseinälle, asennusohje 1: Putki katkaistaan kohtisuoraan PEX-leikkurilla. Suojaputki leikataan 30 mm lyhyemmäksi

Lisätiedot

Taivutetut levyrakenteet

Taivutetut levyrakenteet Taivutetut levyrakenteet Knauf kipsilevyjä voidaan taivuttaa niin seinä- ja kattopinnoissa kuin erilaisissa muotokappaleissa kaarevaan muotoon. Ilman kosteus ja lämpötila vaikuttavat levyn käyttäytymiseen.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella.

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. 2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. NÄKYMÄ EDESTÄ Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 100-160 cm riippuen siitä,

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

RakMK:n mukainen suunnittelu

RakMK:n mukainen suunnittelu RVL-vAijerilenkit RakMK:n mukainen suunnittelu RVL-VAIJERILENKIT 1 TOIMINTATAPA... 3 2 MITAT JA MATERIAALIT... 4 2.1 Mitat ja toleranssit... 4 2.2 Vaijerilenkin materiaalit ja standardit... 5 3 VALMISTUS

Lisätiedot