Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja"

Transkriptio

1 Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

2 n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14 Tietoja merkkivaloista...19 Liittäminen virtalähteeseen...20 Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti...23 VAIO-tietokoneen käyttäminen...24 äppäimistön käyttäminen...25 Hiiren käyttäminen...32 Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen...37 Optisen levyaseman käyttäminen...39 TV-toiminnon käyttäminen...49 PC-korttien käyttäminen...56 ExpressCard-moduulin käyttäminen...59 Memory Stick -muistikortin käyttäminen...63 Muiden muistikorttien käyttäminen...69 Internetin käyttäminen...72 Langattoman lähiverkon (WLA) käyttäminen...73 Oheislaitteiden käyttäminen...79

3 n 3 Universal Serial Bus (USB) -laitteiden kytkeminen...80 Tulostimen kytkeminen...82 i.lik-laitteen kytkeminen...83 Lähiverkkoyhteyden muodostaminen...85 VAIO-tietokoneen mukauttaminen...86 Salasanan asettaminen...87 Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla...90 Virransäästötilojen käyttäminen...91 Modeemin määrittäminen...94 VAIO-tietokoneen päivittäminen...96 Muistin lisääminen ja poistaminen...97 Varotoimia estekidenäytön käsitteleminen Virtalähteen käyttäminen Tietokoneen käsitteleminen Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen Levykkeiden käsitteleminen Levyjen käsitteleminen Korvakuulokkeiden käyttäminen Memory Stick -muistikorttien käsitteleminen Kiintolevyn käsitteleminen Vianmääritys...113

4 n 4 Tietokone Järjestelmän turvallisuus Sisäinen MOTIO EYE -kamera Internet Verkkokäyttö Optiset levyt äyttö Tulostaminen Mikrofoni Hiiri Kaiuttimet äppäimistö Levykkeet PC-kortit Audio/Video Memory Stick -muistikortit Oheislaitteet Tukivaihtoehdot Sonyn tukipalvelut e-support Tavaramerkit...148

5 n 5 Ennen käyttöä Ennen käyttöä Onnittelut Sony VAIO -tietokoneen ostamisesta ja tervetuloa käytönaikaiseen käyttöoppaaseen. Sony on yhdistänyt johtavan audio-, video-, tietojenkäsittely- ja viestintäteknologian tuotteeseen, joka antaa käyttöön alan viimeisimmän tekniikan.! Tämän oppaan kuvien tietokone saattaa olla hieman erinäköinen kuin ostamasi tietokone.

6 n 6 Ennen käyttöä Tiedoksi 2007 Sony Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä käyttöopasta ja siinä kuvattua ohjelmistoa ei saa kokonaan tai osittain toisintaa, kääntää tai tuottaa mihinkään koneella luettavaan muotoon ennen kirjallista suostumusta. Sony Corporation ei anna mitään takuuta tähän käyttöoppaaseen, ohjelmistoon tai muihin siinä oleviin tietoihin eikä näin ollen myönnä mitään takuita tämän käyttöoppaan, ohjelmiston tai muun tiedon soveltuvuudesta kaupankäynnin kohteeksi tai sopivuudesta mihinkään tiettyyn tarkoitukseen. Sony Corporation ei ole missään tapauksessa vastuussa mistään tahattomista, seuraamuksellisista tai erityisistä vahingoista, jotka johtuvat tästä käyttöoppaasta, ohjelmistosta tai näihin liittyvästä tiedosta tai niiden käytöstä tai vahingoista, jotka liittyvät edellä mainittuihin. Käyttöoppaassa ei ole määritelty - tai -merkkejä. Sony Corporation pidättää oikeuden tehdä muutoksia tähän käyttöoppaaseen tai sen sisältämiin tietoihin milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Tässä kuvatut ohjelmat kuuluvat erillisen käyttöoikeussopimuksen alaisuuteen.

7 n 7 Ennen käyttöä Dokumentaatio Dokumentaatio sisältää painettua tietoa ja VAIO-tietokoneella luettavia käyttöoppaita. Ohjeet ovat PDF-muotoisia, ja niitä voi selailla tai tulostaa helposti. My Club VAIO -portaali on täydellinen VAIO-tietokoneen käyttämisen aloituspaikka kattava kokoelma, jonka avulla saat parhaan hyödyn tietokoneestasi. Käyttöohjeet on koottu kohtaan Documentation, jonka saat näkyviin napsauttamalla tietokoneen työpöydällä olevaa VAIO Documentation -kuvaketta tai toimimalla seuraavien vaiheiden mukaisesti: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja My Club VAIO. 2 Valitse Documentation. 3 Valitse luettava ohje. Voit selata käyttöohjeita manuaalisesti siirtymällä kohtaan Tietokone > VAIO (C:) (C-asema) > Documentation > Documentation ja avaamalla haluamasi kielisen kansion. Mukana toimitettujen lisävarusteiden ohjeet voivat olla erillisillä levyillä.

8 n 8 Ennen käyttöä Painetut asiakirjat Asennuskooste kuvaa toimet pakkauksen purkamisesta VAIO-tietokoneen käynnistämiseen saakka. Vianmääritysopas sisältää ratkaisuja yleisiin ongelmiin. Palautusopas sisältää ohjeita siitä, miten voit tehdä varmuuskopion tiedoistasi ja palauttaa tietokoneen järjestelmän alkuasetuksiinsa, sekä ratkaisuja tietokoneen toimintahäiriöihin. Seuraavat kirjaset: Sony-TAKUU, Turvallisuusmääräysopas, Modeemisäännökset, Langattoman lähiverkon säännösopas, Bluetooth-säännösopas, Loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus ja Sonyn tukipalvelut. Muu dokumentaatio Käyttöopas (tämä opas) sisältää tietokoneen ominaisuuksien kuvauksen. Opas sisältää myös tietoja tietokoneen mukana toimitetuista ohjelmista. Lisäksi siinä on tietoja yleisten ongelmien ratkaisemisesta. Tekniset tiedot -oppaassa, joka on online-muodossa, kuvataan VAIO-tietokoneesi laitteisto- ja ohjelmistokokoonpano. Tekniset tiedot -oppaan tarkasteleminen: 1 Muodosta yhteys Internetiin. 2 Siirry Sony-tukipalvelun WWW-sivustoon osoitteessa

9 n 9 Ennen käyttöä My Club VAIO My Club VAIO sisältää seuraavat osat: Documentation, jonka sisältö on seuraava: Käyttöopas. Tämä käsikirja sisältää yksityiskohtaisia tietoja muun muassa tietokoneen ominaisuuksista, niiden helposta ja turvallisesta käyttämisestä sekä oheislaitteiden kytkemisestä. Help & Training. Tämä on VAIO Help and Support Center -portaali. Tärkeitä tietoja tietokoneestasi huomauksina ja ilmoituksina. My Club VAIO sisältää lisäksi seuraavat osat: Accessories Haluatko laajentaa tietokoneesi toimintoja? Saat tietoja yhteensopivista lisävarusteista napsauttamalla tätä kuvaketta. Software Haluatko inspiroida? apsauta tätä kuvaketta, jolloin saat yleiskatsauksen ohjelmistasi ja voit tarkistaa päivitysvaihtoehdot. Wallpapers Tätä kuvaketta napsauttamalla voit tarkastella suosituimpia Sony- ja Club VAIO -taustakuvia. Links Tätä kuvaketta napsauttamalla pääset suosituimmille Sony- ja Club VAIO -sivustoille.

10 n 10 Ennen käyttöä Windowsin Ohje ja tuki Windowsin Ohje ja tuki sisältää runsaasti käytännön neuvoja, opetusohjelmia ja esittelyjä, jotka opastavat tietokoneen käyttämisessä. Hakutoiminnon, hakemiston tai sisällysluettelon avulla voit käyttää Windowsin ohjeresursseja, mukaan lukien Internetissä olevat resurssit. Saat Windowsin Ohjeen ja tuen käyttöösi valitsemalla Käynnistä ja Ohje ja tuki. Voit myös avata Windowsin Ohjeen ja tuen pitämällä Microsoft Windows -näppäintä painettuna ja painamalla F1-näppäintä. Muut lähteet Online Help -tiedostoissa on yksityiskohtaista tietoa käyttämäsi ohjelman ominaisuuksista ja vianetsinnästä. Osoitteessa on VAIO-suosikkiohjelmien online-opetusohjelmia.

11 n 11 Ennen käyttöä Ergonomiaa koskevia ohjeita Seuraavat ergonomiaan vaikuttavat asiat on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan: Vakaa työtaso: Käytä vakaata ja riittävän suurta työtasoa. Työtasolle on mahduttava tietokoneen lisäksi tarvittavat oheislaitteet. Tietokoneesi sijoittaminen: Aseta näyttö suoraan eteesi (1). Pidä käsivartesi vaakatasossa (2) ja ranteet vapaassa, mukavassa asennossa (3), kun käytät näppäimistöä, osoitinlaitetta tai ulkoista hiirtä. Anna olkavarsiesi riippua luonnollisesti. Pidä taukoja tietokonetyöskentelyn lomassa. Liiallinen tietokoneen käyttäminen saattaa jännittää lihaksia ja jänteitä.

12 n 12 Ennen käyttöä Huonekalut ja asento: Istu tuolissa, jossa on hyvä selkänoja. Säädä tuolin korkeus siten, että jalkasi ovat tasaisesti lattiassa. Jalkatuki saattaa tehdä asennostasi mukavamman. Istu rennosti, suorassa asennossa ja vältä kumartumasta eteenpäin tai nojaamasta liikaa taaksepäin. äytön katselukulma: Kallista näyttö sopivaan katseluasentoon. Voit vähentää silmiesi jännittymistä ja lihasten väsymistä kallistamalla näytön oikeaan asentoon. Säädä myös näytön kirkkaus sopivaksi.! Älä paina tietokonetta liian voimakkaasti etenkään kaiutinristikon keskikohdasta kallistaessasi näyttöä, ettei tietokoneelle aiheudu mekaanisia vahinkoja. Valaistus: Valitse tila, jossa ikkunat ja valot eivät häikäise näyttöä tai synnytä heijastumista. Epäsuoran valaistuksen käyttö estää näytössä näkyvät kirkkaat pisteet. Sopiva valaistus lisää mukavuuttasi ja työtehokkuuttasi. Ilmastointi: Tarkista, että pääyksikön takana on vähintään 10 cm:n tyhjä tila ja sivuilla vähintään 20 cm:n tyhjä tila.

13 n 13 Aloittaminen Aloittaminen Tässä osassa on tietoja VAIO-tietokoneen käytön aloittamisesta. Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti (sivu 14) Tietoja merkkivaloista (sivu 19) Liittäminen virtalähteeseen (sivu 20) Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti (sivu 23)

14 n 14 Aloittaminen Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti Tutustu hetken aikaa seuraavilla sivuilla esitettyihin hallintapainikkeisiin ja portteihin. Etupuoli A Kiinteät kaiuttimet (stereo) B Infrapunavastaanotto Osoita tätä anturia mukana toimitetulla kaukosäätimellä, jos haluat käyttää infrapunayhteyttä. C Infrapunayhteyden merkkivalo (sivu 19) D Sisäinen monomikrofoni E Sisäinen MOTIO EYE -kamera (sivu 37) F Virran merkkivalo (sivu 19) G Virtapainike H MOITOR OFF -painike / MOITOR OFF -merkkivalo (sivu 19) Paina tätä painiketta, kun haluat sammuttaa nestekidenäytön taustavalon ja mykistää kaiuttimet. Voit muuttaa MOITOR OFF -painikkeen asetusta siten, että kaiuttimet eivät mykisty. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 90) ja lue lisätietoja ohjelmiston ohjetiedostosta. I estekidenäyttö (sivu 104) J Kiintolevyaseman merkkivalo (sivu 19) K WLA (Wireless LA) -merkkivalo (sivu 19)

15 n 15 Aloittaminen Taustapuoli A Taustapuolen suojus Irrota taustapuolen suojus, kun haluat päästä käsiksi sen takana oleviin portteihin ja liitäntöihin (sivu 20).! Sammuta tietokone ennen suojuksen irrottamista. B Tukijalusta Tartu sivujen reunoihin molemmin käsin ja nosta alareunaa alla olevassa kuvassa esitetyllä tavalla, kun haluat asettaa tietokoneen pystysuoraan. Kun siirrät tietokonetta tai viet sen säilytykseen, voit painaa jalustan takaisin paikalleen käsittelyn helpottamiseksi.! Pane tietokone pehmeän kankaan päälle, jotta näyttö ei vahingoitu.

16 n 16 Aloittaminen A Kuvauskulman säädin (sivu 38) B AUDIO IPUT (L/R) -liitännät Tähän porttiin voi liittää ulkoisen laitteen, esimerkiksi videonauhurin. C VIDEO IPUT (S VIDEO/VIDEO) -portti Tähän porttiin voi liittää ulkoisen laitteen, esimerkiksi videonauhurin. D VHF/UHF-portti (sivu 49) E Verkkoportti (Ethernet) (sivu 85) F DC I -portti (sivu 20) G Kaapelipinne (sivu 22) H COECT-painike (sivu 28), (sivu 32) I WLA (Wireless LA) -kytkin (sivu 73) J Hi-Speed USB (USB 2.0) -portit * (sivu 80) K Modeemiportti (sivu 72) * Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

17 n 17 Aloittaminen Oikea A Optinen levyasema (sivu 39) B Optisen levyaseman merkkivalo (sivu 19) C Levyaseman poistopainike (sivu 41)

18 n 18 Aloittaminen Vasen A PC-korttipaikka (sivu 56) B PC-kortin vapautuspainike (sivu 58) C SD-muistikorttipaikka (sivu 70) D Kuulokeliitäntä Ulkoisten kuulokkeiden tai kaiuttimien liitäntä. E Linjatulo-liitäntä Ulkoisen äänilaitteen liitäntä äänenottoa varten. F Mikrofoniliitäntä Ulkoisen mikrofonin liitäntä. G ExpressCard-yleiskorttipaikka *1 (sivu 60) H Media Access -merkkivalo (sivu 19) I Memory Stick PRO/Duo -muistikorttipaikka *2 (sivu 64) J i.lik (IEEE 1394) S400 -portti (sivu 83) K Hi-Speed USB (USB 2.0) -portti *3 (sivu 80) *1 Jäljempänä ExpressCard-korttipaikka. *2 Tietokoneesi tukee Memory Stick PRO -muistikortteja ja Memory Stick Duo -muistikortteja, joiden nopeus ja kapasiteetti ovat suuret. *3 Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

19 n 19 Aloittaminen Tietoja merkkivaloista VAIO-tietokoneessa on seuraavat merkkivalot. Merkkivalo Virta 1 Media Access MOITOR OFF Infrapunayhteyden merkkivalo Optinen levyasema Kiintolevyasema Wireless LA Toiminnot Palaa vihreänä, kun tietokoneessa on virta kytkettynä, ja oranssina, kun tietokone on lepotilassa. Merkkivalo sammuu, kun tietokoneesta katkaistaan virta. Palaa, kun tietoja luetaan muistikortista tai kirjoitetaan muistikorttiin. (Älä siirry lepotilaan tai katkaise tietokoneen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa.) Kun merkkivalo ei pala, muistikortti ei ole käytössä. Palaa oranssina, kun nestekidenäytön taustavalo on sammutettu ja kaiutin suljettu. Palaa, kun infrapunasignaaleja vastaanotetaan. Palaa, kun tietoja luetaan optiselta levyltä tai kirjoitetaan sille. Kun merkkivalo ei pala, optinen levy ei ole käytössä. Palaa, kun tietoja luetaan kiintolevyasemasta tai kirjoitetaan kiintolevyasemaan. Älä siirry lepotilaan tai katkaise tietokoneen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa. Palaa, kun langaton lähiverkko on käytössä. Voit muuttaa merkkivalojen kirkkautta. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 90) ja lue lisätietoja ohjelmiston ohjetiedostosta.

20 n 20 Aloittaminen Liittäminen virtalähteeseen Tietokoneen virtalähteeseen kytkemistä varten tarvitaan verkkolaite. Ennen DC I -portin käyttöä Irrota taustaosan suojus (1). Vedä suojus irti tietokoneesta.! Aseta suojus takaisin paikalleen, kun olet valmis.

21 n 21 Aloittaminen Verkkolaitteen käyttäminen Käytä tietokonetta ainoastaan mukana tulevalla verkkolaitteella. Voit käyttää verkkolaitetta seuraavasti: 1 Kytke virtajohdon (1) toinen pää verkkolaitteeseen (3). 2 Kytke virtajohdon toinen pää pistorasiaan (2). 3 Kytke verkkolaitteeseen (3) liitetty kaapeli tietokoneen DC I -porttiin (4).

22 n 22 Aloittaminen Voit kiinnittää verkkolaitteen kaapelin yhteen muiden kaapelien kanssa käyttämällä kaapelipinnettä, kun haluat kaapelien pysyvän hyvässä järjestyksessä. Avaa kaapelipinne, aseta kaapelit pinteeseen ja sulje sen jälkeen kaapelipinne alla olevassa kuvassa esitetyllä tavalla: Voit irrottaa tietokoneen verkkovirrasta kokonaan irrottamalla verkkolaitteen. Varmista, että pistorasia on helposti käytettävässä paikassa.

23 n 23 Aloittaminen Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti Jotta vältät tallentamattomien tietojen menettämisen, sammuta tietokone asianmukaisesti seuraavalla tavalla: Voit sammuttaa tietokoneen seuraavasti: 1 Sammuta kaikki tietokoneeseen kytketyt oheislaitteet. 2 Valitse Käynnistä, Lukitse-painikkeen vieressä oleva nuoli ja Sammuta. 3 Vastaa kaikkiin asiakirjojen tallennuskehotuksiin tai muihin käyttäjiä koskeviin kehotuksiin ja odota, kunnes tietokone sammuu automaattisesti. Virran merkkivalo sammuu.

24 n 24 VAIO-tietokoneen käyttäminen VAIO-tietokoneen käyttäminen Tässä osassa on tietoja siitä, miten voit käyttää VAIO-tietokonettasi mahdollisimman monipuolisesti. äppäimistön käyttäminen (sivu 25) Hiiren käyttäminen (sivu 32) Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen (sivu 37) Optisen levyaseman käyttäminen (sivu 39) TV-toiminnon käyttäminen (sivu 49) PC-korttien käyttäminen (sivu 56) ExpressCard-moduulin käyttäminen (sivu 59) Memory Stick -muistikortin käyttäminen (sivu 63) Muiden muistikorttien käyttäminen (sivu 69) Internetin käyttäminen (sivu 72) Langattoman lähiverkon (WLA) käyttäminen (sivu 73)

25 n 25 VAIO-tietokoneen käyttäminen äppäimistön käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan langaton näppäimistö. Langattomassa näppäimistössä on käytössä näppäinten vakioasettelu, minkä lisäksi erikoistoimintoja varten on joitakin lisänäppäimiä. VAIO-Linkin WWW-sivustossa ( on myös näppäimistön käyttöön liittyviä sanastotietoja.

26 n 26 VAIO-tietokoneen käyttäminen Langattoman näppäimistön käyttäminen Alla olevassa kuvassa on esimerkki englanninkielisestä näppäimistöstä. A Toimintonäppäimet Suorittavat tietyt tehtävät. Kunkin toimintonäppäimen tehtävä vaihtelee eri sovelluksissa lukuun ottamatta seuraavia näppäinyhdistelmiä, joissa on käytetty Fn-näppäintä. Fn + F5: vähentää nestekidenäytön kirkkautta. Fn + F6: lisää nestekidenäytön kirkkautta. Fn + F10: muuttaa näytön tarkkuutta. B Vaiennuspainike Kytkee äänen päälle ja pois päältä. C Äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet Pienentävät (-) ja suurentavat (+) äänenvoimakkuutta. D Pikanäppäimet Suorittavat ennalta määritetyt tehtävät. Pikanäppäinten oletusarvon mukaiset tehtävät ovat seuraavat: S1: käynnistää tai lopettaa VAIO Information FLOW -ohjelman. S2: käynnistää Internet Explorerin. Kun Internet Explorer on käynnissä, voit suurentaa näytön etualalla olevan Internet Explorer -ikkunan sisällön painamalla tätä painiketta.yhdellä painalluksella sisältö suurenee 50 %.Kun suurennus on 200 %, lähtöarvo 100 % palautuu.3 S3: avaa Media Center Start-valikko. Voit muuttaa painikkeiden tehtäviä VAIO Control Center -ohjelmiston avulla. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 90) ja lue lisätietoja ohjelmiston ohjetiedostosta.

27 n 27 VAIO-tietokoneen käyttäminen E Valmiustilapainike Siirtää tietokoneen tilaan, jossa virrankulutus on pienempi. Yksityiskohtaisia tietoja virranhallinnasta on kohdassa Virransäästötilojen käyttäminen (sivu 91). F POWER-kytkin Siirrä POWER-kytkintä, kun haluat ottaa langattoman näppäimistön käyttöön tai poistaa sen käytöstä. G Merkkivalot (Akku): palaa, kun langattoman näppäimistön AA-paristojen varaus on riittävä, ja palaa, kun paristojen varaustaso on alhainen. (um lock): palaa, kun um Lock on käytössä. (Caps lock): palaa, kun Caps Lock on käytössä. (Scroll lock): palaa, kun Scroll Lock on käytössä. (Yhteys): palaa, kun tietokoneen ja langattoman näppäimistön välillä on yhteys; merkkivalo ilmoittaa, että näppäimistö on valmis käyttöä varten (sivu 30). H Windows-näppäin Tuo näkyviin Käynnistä-valikon. I Sovellusnäppäin Tuo tietyissä sovelluksissa näkyviin pikavalikon. J uolinäppäimet äppäinten avulla siirretään osoitinta tietokoneen näytössä. K umeronäppäimistö umeronäppäimistön näppäimillä kirjoitetaan numeroita tai suoritetaan peruslaskutoimituksia.

28 n 28 VAIO-tietokoneen käyttäminen A äppäimistön tuki Käännä tuki esiin, kun haluat säätää näppäimistön sijaintikulmaa. B COECT-painike Paina näppäintä, kun haluat luoda langattomasta näppäimistöstä yhteyden pääyksikköön. C Paristolokero AA-paristojen säilytyslokero.

29 n 29 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen näppäimistön käyttämistä Tietokoneen mukana toimitetaan neljä AA-alkaliparistoa langatonta näppäimistöä varten. Asenna paristot ja luo yhteys tietokoneen ja näppäimistön välille, ennen kuin yrität käyttää näppäimistöä.! Jotta yhteys säilyisi hyvänä, käytä langatonta näppäimistöä määritetyn etäisyyden rajoissa: enintään 10 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Tarkista, että pakkaukseen sisältyvät AA-paristot on asennettu oikein. Paina ensin tietokoneen takapuolella olevaa COECT-painiketta ja paina sitten langattoman näppäimistön pohjassa olevaa COECT-painiketta. Älä käytä langattoman näppäimistön lähettyvillä langattomia laitteita, jotka käyttävät radiosignaaleja 2,4 GHz:n taajuudella. Muut laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi näppäimistö ei toimi kunnolla. Älä sijoita metallihuonekaluja tietokoneen tai langattoman näppäimistön lähelle. e voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi näppäimistö ei toimi kunnolla. Älä sekoita vanhoja (käytettyjä) ja uusia paristoja, kun vaihdat paristoja langattomaan näppäimistöön. Käytä aina samantyyppisiä ja saman valmistajan valmistamia paristoja. Älä käytä sekaisin alkali- ja mangaaniparistoja. Vääränlaisten paristojen käyttäminen tai käytettyjen ja uusien tai erityyppisten paristojen käyttäminen sekaisin voi vahingoittaa langatonta näppäimistöä.

30 n 30 VAIO-tietokoneen käyttäminen Voit yhdistää langattoman näppäimistön seuraavasti:! Langattoman näppäimistön on sijaittava cm:n etäisyydellä tietokoneesta, kun yhteys luodaan. 1 Asenna neljä AA-paristoa (1) langattoman näppäimistön pohjapuolella olevaan paristolokeroon (2). 2 Käynnistä tietokone. 3 Siirrä näppäimistön yläreunassa oleva POWER-kytkin (3) O-asentoon. 4 Paina tietokoneen takaosassa olevaa COECT-painiketta (4). 5 Paina näppäimistön pohjapuolella olevaa COECT-painiketta (5). Yhteyden merkkivalo syttyy näppäimistön merkkivaloikkunassa, kun tietokoneen ja näppäimistön välille on luotu yhteys. Jos merkkivalo ei syty, toista toimet.! Vaiheiden 4 ja 5 mukaiset toimet on tehtävä peräjälkeen 10 sekunnin kuluessa. Jos langatonta näppäimistöä ei käytetä vähintään 20 minuuttiin, yhteyden merkkivalo sammuu. Tietokoneen ja näppäimistön välinen yhteys on saattanut silloin katketa. Paina ennen näppäimistön käyttämistä Fn-näppäintä, kun haluat tarkistaa, että yhteyden merkkivalo syttyy.

31 n 31 VAIO-tietokoneen käyttäminen Voit tarkistaa pariston varaustason ( tai ) langattoman näppäimistön merkkivalojen perusteella. Jos langaton näppäimistö ei toimi kunnolla, paristot on ehkä vaihdettava. Jos langatonta näppäimistöä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan. Jos haluat säätää langattoman näppäimistön asennon entistä ergonomisemmaksi, käännä näppäimistön tuki esiin.

32 n 32 VAIO-tietokoneen käyttäminen Hiiren käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan langaton hiiri. Langattoman hiiren käyttäminen Langattomassa optisessa hiiressä ei ole kytkettäviä johtoja. Hiiressä on pallon asemesta käytössä valodiodi- eli LED-tekniikka. A Vasen painike apsauta tai kaksoisnapsauta vasemmalla painikkeella, kun haluat valita kohteita. Kun haluat vetää ja pudottaa kohteita, pidä vasen painike alhaalla ja siirrä hiirtä samanaikaisesti. Vapauta sitten painike ja pudota kohde. B Keskirulla Kierrä keskirullaa, kun haluat vierittää sivua ylös- tai alaspäin. Paina rullaa kerran, kun haluat lukita vieritystoiminnon ja hallita liikettä siirtämällä koko hiirtä. (Vieritystoiminto on käytettävissä vain sovelluksissa, jotka tukevat sitä.) C Oikea painike Paina oikeaa painiketta kerran, kun haluat tuoda näkyviin kohteeseen liittyvän pikavalikon (pikavalikko ei ole aina käytettävissä). D Virtakytkin Siirrä kytkintä, kun haluat ottaa hiiren käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Säästät siten paristoa. E COECT-painike Paina painiketta, kun haluat luoda yhteyden tietokoneen ja langattoman hiiren välille. F Pariston merkkivalo Vilkkuu, kun hiiren paristojen varaustaso on alhainen.

33 n 33 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen hiiren käyttämistä Tietokoneen mukana toimitetaan kaksi AA-alkaliparistoa langatonta hiirtä varten. Asenna paristot ja luo yhteys tietokoneen ja hiiren välille, ennen kuin yrität käyttää hiirtä.! Jotta yhteys säilyisi hyvänä, käytä langatonta hiirtä määritetyn etäisyyden rajoissa: enintään 10 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Tarkista, että pakkaukseen sisältyvät AA-paristot on asennettu oikein. Paina ensin tietokoneen takapuolella olevaa COECT-painiketta ja paina sitten langattoman hiiren pohjassa olevaa COECT-painiketta. Älä käytä langattoman hiiren lähellä langattomia laitteita, jotka käyttävät radiosignaaleja 2,4 GHz:n taajuudella. Muut laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi hiiri ei toimi kunnolla. Käytä hiiren alla puhdasta paperia, pahvia tai materiaalia, joka palauttaa mahdollisimman vähän signaaleja. Älä käytä peilin, kiiltävän lasin tai rasteripainatuksella tehtyjen aikakauslehtien kaltaisia pintoja. Älä sijoita metallihuonekaluja tietokoneen tai langattoman hiiren lähelle. e voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi hiiri ei toimi kunnolla. Älä sekoita vanhoja (käytettyjä) ja uusia paristoja, kun vaihdat paristoja langattomaan hiireen. Käytä aina samantyyppisiä ja saman valmistajan valmistamia paristoja. Älä käytä sekaisin alkali- ja mangaaniparistoja. Vääränlaisten paristojen käyttäminen tai käytettyjen ja uusien tai erityyppisten paristojen käyttäminen sekaisin voi vahingoittaa langatonta hiirtä.

34 n 34 VAIO-tietokoneen käyttäminen Voit yhdistää langattoman hiiren seuraavasti:! Langattoman hiiren on sijaittava cm:n etäisyydellä tietokoneesta, kun luot yhteyden. 1 Aseta pakkauksen mukana toimitetut kaksi AA-paristoa langattomaan hiireen kuvassa esitetyllä tavalla. 2 Käynnistä tietokone. 3 Paina tietokoneen takaosassa olevaa COECT-painiketta (1).

35 n 35 VAIO-tietokoneen käyttäminen 4 Käännä hiiri ympäri, siirrä virtakytkin O-asentoon ja paina COECT-painiketta. Hiiren ja tietokoneen välillä pitäisi nyt olla yhteys.! Vaiheiden 3 ja 4 mukaiset toimet on tehtävä peräjälkeen 10 sekunnin kuluessa. Jos langaton hiiri ei toimi kunnolla, paristot on ehkä vaihdettava. Jos langatonta hiirtä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan.

36 n 36 VAIO-tietokoneen käyttäminen Hiiren toimintojen säätäminen 1 Valitse Käynnistä ja Ohjauspaneeli. 2 Valitse Laitteisto ja äänet -kohdasta Hiiri. äkyviin tulee Ominaisuudet: Hiiri -ikkuna. 3 Muuta asetukset.

37 n 37 VAIO-tietokoneen käyttäminen Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen Tietokoneeseen on asennettu kiinteästi MOTIO EYE -kamera. Sisäisen MOTIO EYE -kameran avulla on mahdollista käyttää videotoimintoja vuorovaikutteisissa pikaviestintäohjelmistoissa ja videonmuokkausohjelmistoissa. Sisäinen MOTIO EYE -kamera tulee käyttöön, kun tietokone käynnistetään. äin tietokone on aina valmis videoneuvotteluun näitä ohjelmistoja käytettäessä. Ota huomioon, että vuorovaikutteisen pikaviestintäohjelmiston tai video-ohjelmiston käynnistäminen tai lopettaminen ei ota sisäistä MOTIO EYE -kameraa käyttöön tai poista sitä käytöstä. Varmista ennen ohjelmiston käyttämistä, että kamera on käytössä.

38 n 38 VAIO-tietokoneen käyttäminen Sisäistä MOTIO EYE -kameraa ei voi jakaa usean sovelluksen käyttöön samanaikaisesti. Jos jokin muu sovellus käyttää kameraa, lopeta sovellus ennen sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttämistä. Voit muuttaa sisäisen MOTIO EYE -kameran kuvauskulmaa tietokoneen takapuolella olevan kuvakulman säätimen (1) avulla. Työnnä vaakavipua ylöstai alaspäin, kun haluat säätää kuvauskulman. Tarkista kuvasta, että kulma on haluamasi.! Sovellusikkunassa voi esiintyä häiriöitä, esimerkiksi vaakajuovia, jos kohde liikkuu nopeasti. Tämä on normaalia, ei merkki toimintahäiriöstä. Sisäistä MOTIO EYE -kameraa ei voi käyttää Microsoft Windows MovieMaker -ohjelmiston kanssa.

39 n 39 VAIO-tietokoneen käyttäminen Optisen levyaseman käyttäminen VAIO-tietokoneessa on optinen levyasema. Voit asettaa levyn asemaan seuraavasti:! Kiinnitä 8 cm:n levyn sovitin 8 cm:n levyyn ennen levyn asettamista optiseen levyasemaan. 1 Käynnistä tietokone. 2 Aseta levyke optiseen levyasemaan etikettipuoli itseesi päin.

40 n 40 VAIO-tietokoneen käyttäminen Kun lisäät levyn tietokoneeseen lepotilassa, Windows käynnistyy automaattisesti. äytössä saattaa avautua ikkuna haluamasi ohjelman käynnistämistä varten tai etukäteen asennettu CD/DVD-ohjelma saattaa käynnistyä automaattisesti. Jos aiot käyttää ulkoista optista levyasemaa, kytke levyasema, ennen kuin käynnistät etukäteen asennetun CD/DVD-ohjelman.

41 n 41 VAIO-tietokoneen käyttäminen Voit poistaa levyn seuraavasti:! Levyn poistopainike ei ole käytössä, kun tietokoneesta on katkaistu virta. Älä poista optista levyä, kun tietokone on lepotilassa. Muuten tietokone voi toimia virheellisesti. Älä poista optista levyä väkisin asemasta ennen kuin levy on liukunut kokonaan ulos asemasta. 1 Tarkista, että optisen levyaseman merkkivalo (1) ei pala. 2 Paina levyaseman poistopainiketta (2). Optinen levy liukuu ulos asemasta. Jos levy ei poistu asemasta aseman poistopainikkeen painamisen jälkeen, käynnistä tietokone uudelleen ja toista toimet.

42 n 42 VAIO-tietokoneen käyttäminen Optisten levyjen lukeminen ja kirjoittaminen Tietokoneesi mallin mukaan tietokone toistaa erilaisia CD- ja DVD-levyjä ja tallentaa niille. Tarkista laitteen teknisistä tiedoista, millainen optinen levyasema tietokoneeseen on asennettu. Voit katsoa seuraavasta taulukosta, mitä tallennusvälineitä optinen levyasema tukee. TT: toistaa ja tallentaa T: toistaa, mutta ei tallenna : ei toista eikä tallenna CD- ROMlevyt Video- CDlevyt Musiikki- CD-levyt CD-R/ RW DVD-R/ RW DVD+R/ RW DVD+R DL DVD-R DL CD Extralevyt DVD- ROMasema Video- DVDlevyt DVD- RAM DVD±RW/±R DL/RAM T T T T TT T T TT *1 *2 TT TT *5 TT *6 TT *3 *4 DVD±RW-asema (tukee DVD±R DL -levyjä) T T T T TT T T TT *1 *2 TT TT *5 TT *6 CD-RW/DVD-ROM-asema T T T T TT T T T T T T DVD-ROM-asema T T T T T T T T T T T *1 Tukee tietojen kirjoittamista DVD-R-levyille, jotka ovat yhteensopivia DVD-R-määrittelyn yleisen version 2.0/2.1 kanssa. *2 Tukee tietojen kirjoittamista DVD-RW-levyille, jotka ovat yhteensopivia DVD-RW-määrittelyn version 1.1/1.2 kanssa. *3 Tietokoneen DVD±RW/RAM-levyasema ei tue DVD-RAM-lippaan käyttämistä. Käytä lippaattomia levyjä tai levyjä, joiden lippaan voi irrottaa. *4 *5 Tietojen kirjoittamista DVD-RAM-määrittelyn version 1.0 mukaisille yksipuolisille DVD-RAM-levyille (2,6 Gt) ei tueta. DVD-RAM-määrittelyn version 2.2/12X-SPEED DVD-RAM Revision 5.0 mukaisille levyille ei ole tukea. Tietojen kirjoittaminen DVD+R DL (Double Layer) -levyille on mahdollista vain, jos levyt tukevat DVD+R DL (Double Layer) -tallennusta. *6 Tietojen kirjoittaminen DVD-R DL (Dual Layer) -levyille on mahdollista vain, jos levyt tukevat DVD-R DL (Dual Layer) -tallennusta.

43 n 43 VAIO-tietokoneen käyttäminen TT: toistaa ja tallentaa T: toistaa, mutta ei tallenna : ei toista eikä tallenna CD- ROMlevyt Video- CDlevyt Musiikki- CD-levyt CD-R/ RW CD Extralevyt DVD- ROMasema Video- DVDlevyt BD- ROM DVD-R/ RW DVD+R/ RW DVD+R DL DVD-R DL DVD- RAM BD-R *9 / RE *10 Blu-ray Levyasema T T T T TT *8 T T T TT *1 *2 TT TT *5 TT *6 TT *3 *4 TT *7 *7 Tukee tietojen kirjoittamista BD-R version 1.1 -levyille (yksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 25 Gt, kaksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 50 Gt) ja BD-RE version 2.1 -levyille (yksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 25 Gt, kaksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 50 Gt). Tietokoneen Blu-ray-levyasema ei tue BD-RE Version 1.0 -levyjä ja lippaallisia Blu-ray-levyjä. *8 Tietojen kirjoittamista Ultra Speed CD-RW -levyille ei tueta. *9 BD-R on lyhenne sanoista Blu-ray Disc-Recordable, version 1.1 muoto. *10 BD-RE on lyhenne sanoista Blu-ray Disc-Rewritable, version 2.1 muoto.! Tämä tuote pystyy toistamaan levyjä, jotka ovat Compact Disc Digital Audio -standardin mukaisia (CD-standardi). DualDisc on kaksipuolinen levy, joka tallentaa DVD-materiaalin levyn toiselle puolelle ja audiomateriaalin toiselle puolelle. Muista, että DualDisc-levyn audio-puolta (ei-dvd-puolta) ei ehkä voi toistaa tässä tuotteessa, koska levyn tämä puoli ei ole CD-standardin mukainen. Saatavana on monentyyppisiä levyjä. Kun ostat tyhjiä levyjä käytettäviksi VAIO-tietokoneessa, tarkista levyn pakkauksesta, että levyn toisto- ja tallennusominaisuudet sopivat tietokoneen optiseen levyasemaan. Sony EI takaa VAIO CD -levyasemien yhteensopivuutta sellaisten levyjen kanssa, jotka eivät ole virallisen CD-standardin mukaisia (tai DVD-standardin mukaisia, kun käytetään DVD-asemia). EI-YHTEESOPIVIE LEVYJE KÄYTTÄMIE VOI VAURIOITTAA VAKAVASTI VAIO- TIETOKOETTA TAI AIHEUTTAA OHJELMISTO-OGELMIA JA JÄRJESTELMÄ JUMIUTUMISE. Saat tietoja levystandardeista tallennetun levyn julkaisijalta tai tyhjän levyn valmistajalta.

44 n 44 VAIO-tietokoneen käyttäminen Tietojen kirjoittamista 8 cm:n levylle ei tueta. Blu-ray-levyasemaa lukuun ottamatta kaikki muut optiset levyasemat pystyvät lukemaan 8 cm:n levyjä, kun levyissä käytetään laitteen mukana toimitettua 8 cm:n levyjen sovitinta. Kun käytetään laitteen mukana toimitettua 8 cm:n levyjen sovitinta, Blu-ray-levyasema pystyy lukemaan 8 cm:n DVD-R-, DVD-RW-, DVD+RW- ja DVD+R DL -levyjä, mutta ei 8 cm:n CD-ROM- ja DVD-RAM-levyjä.! Jos haluat toistaa tekijänoikeudella suojattuja Blu-ray-levyjä jatkuvasti, sinun täytyy päivittää AACS-avain. Huomaa, että AACS-avaimen päivittämiseen tarvitaan Internet-yhteys. Kuten muitakin optisia laitteita käytettäessä, joissakin tilanteissa levy ja laite eivät ole yhteensopivia tai Blu-ray-levyn toisto ei onnistu. VAIO-tietokoneet eivät välttämättä tue pakattujen, AVC- tai VC1-muodossa suurilla bittinopeuksilla tallennettujen levyjen elokuvien toistoa. Videokuvaa tallennetaan Blu-ray-levylle vain MPEG2-muodossa. Elokuvia ja BD-ROM-sisältöä varten tarvitaan alueasetukset. Jos alueasetus ja levyn aluekoodi eivät vastaa toisiaan, levyn toisto ei ole mahdollista. Voit toistaa tekijänoikeudella suojattuja Blu-ray-levyjä vain, jos ulkoinen näyttösi on HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) -standardin mukainen. Jotkin sisällöt saattavat rajoittaa video-ulostulon vakiotarkkuuteen tai estää analogisen video-ulostulon kokonaan. On suositeltavaa ottaa käyttöön digitaalinen HDCP-määrityksen mukainen ympäristö mahdollisimman hyvän yhteensopivuuden ja kuvanlaadun varmistamiseksi.

45 n 45 VAIO-tietokoneen käyttäminen Tietojen tallentamiseen liittyviä huomautuksia Käytä CD- tai DVD-levylle tallentaessasi vain Sonyn lisäarvoa tuottavaa ohjelmistoa (kuten Click to DVD -ohjelmistoa). Muut ohjelmistot eivät ehkä ole täysin yhteensopivia ja niiden käytöstä saattaa aiheutua virheitä. Jotta levyllä olevat tiedot ovat luettavissa optisessa levyasemassa, istunto täytyy sulkea ennen levyn poistamista. Tee tämä noudattamalla ohjelmiston mukana tulevia ohjeita. Käytä vain pyöreitä levyjä. Älä käytä muun (tähden, sydämen, kortin ja niin edelleen) muotoisia levyjä, koska ne saattavat vaurioittaa levyasemaa. Älä iske tai ravista tietokonetta, kun levylle kirjoitetaan tietoja. Poista näytönsäästäjä käytöstä ja lopeta virustorjuntaohjelma, ennen kuin kirjoitat tietoja levylle. Älä käytä muistinvaraisia apuohjelmia, kun kirjoitat tietoja levylle. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön. Kun kirjoitat levylle sovellusohjelmalla, sulje kaikki muut sovellukset. Vältä koskettamasta levyn pintaa. Levyn pinnalla olevat sormenjäljet ja lika voivat aiheuttaa lukuvirheitä. Älä aseta tietokonetta virransäästötilaan, kun käytät esiasennettua ohjelmaa tai CD-levyn tallennusohjelmaa. Älä koskaan kiinnitä levyihin etikettejä. e vaurioittavat levyä peruuttamattomasti. Kun lisäät tietoa käytetylle CD-levylle, käytä samaa CD-levyn tallennusohjelmaa kuin ensimmäisellä tallennuskerralla. Jos tiedon lisäämiseen käytetään toista CD-levyn tallennusohjelmaa, tallennus saattaa epäonnistua. Jos sinulla on esimerkiksi CD-levy, jolle olet tallentanut tietoja Roxio Easy Media Creator -ohjelmistolla, käytä Roxio Easy Media Creator -ohjelmistoa, kun tallennat samalle levylle lisää tietoja.

46 n 46 VAIO-tietokoneen käyttäminen Levyjen toistamiseen liittyviä huomautuksia Jotta voit toistaa DVD-levyjä mahdollisimman monipuolisesti, noudata seuraavia suosituksia. Sulje kaikki avoimet sovellukset, ennen kuin katselet DVD-elokuvaa. Jotkin CD-soittimet ja tietokoneiden optiset levyasemat eivät pysty toistamaan ääni-cd-levyjä, jotka on luotu CD-R- tai CD-RW-levyille. Jotkin DVD-laitteet ja tietokoneiden optiset levyasemat eivät pysty toistamaan DVD-levyjä, jotka on luotu DVD+R DL-, DVD-R DL-, DVD+R-, DVD+RW-, DVD-R-, DVD-RW- tai DVD-RAM-levyille. Älä käytä muistinvaraisia apuohjelmia nopeuttamaan levyn käyttöä, kun toistat DVD-levyä. Se voi aiheuttaa toimintahäiriön. Poista näytönsäästäjä käytöstä ja lopeta virustorjuntaohjelma, ennen kuin toistat levyn. Jotkin 20- tai 24-bittisesti tallennetut levyt kohisevat toiston aikana. Jos tietokoneessa on liitettynä äänilaitteita, kohina saattaa häiritä kuuntelua tai vahingoittaa kaiuttimia. Pienennä äänenvoimakkuutta, kun toistat DVD-levyä. Älä siirry virransäästötilaan, kun tietokone toistaa DVD-levyä. DVD-levyyn on merkitty aluekoodi, joka ilmaisee, millä alueella ja minkätyyppisellä laitteella levyn voi toistaa. Levyä ei voi toistaa tällä tietokoneella, jos DVD-levyssä tai sen pakkauksessa ei ole merkintää 2 (Eurooppa kuuluu alueeseen 2) tai all (kaikki) (DVD:n voi toistaa lähes kaikkialla maailmassa).! Jos vaihdat DVD-levyn aluekoodin, kun WinDVD- tai WinDVD BD -ohjelmisto on käynnissä, käynnistä ohjelmisto uudelleen tai poista levy ja aseta se uudelleen paikalleen, jotta uudet asetukset tulevat voimaan. Älä yritä muuttaa DVD-aseman aluekoodiasetuksia. Takuu ei kata DVD-aseman aluekoodiasetuksen muuttamisesta aiheutuvia ongelmia. Kun toistat DVD-levyä (video- tai äänilevyä) ja haluat irrottaa USB-laitteen, kuten USB-yhteensopivat kaiuttimet, pysäytä ensin DVD-toisto. USB-yhteensopivan laitteen irrottaminen DVD-toiston aikana voi aiheuttaa toimintahäiriön.

47 n 47 VAIO-tietokoneen käyttäminen CD-levyjen toistaminen Voit toistaa CD-äänilevyn seuraavasti: 1 Aseta levy optiseen levyasemaan. 2 Jos mitään ei tule näkyviin, valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja ohjelma, jolla haluat toistaa CD-levyä. Jos Ääni-CD-ikkuna avautuu, valitse siitä haluamasi vaihtoehto. Tiedostojen kopioiminen CD-levylle Voit kopioida tiedostoja levylle seuraavasti:! Älä iske tai ravista tietokonetta, kun levylle kirjoitetaan tietoja. 1 Aseta levy optiseen levyasemaan. Jos näkyviin tulee Automaattinen käynnistys -ikkuna, valitse Tallenna tiedostot levyille ja noudata näytön ohjeita, kunnes näkyviin tulee tyhjän levyn kansio. 2 Avaa kansio, jossa kopioitavat tiedostot ovat, ja vedä tiedostot tyhjän levyn kansioon. 3 Sulje levyn kansio.

48 n 48 VAIO-tietokoneen käyttäminen DVD-levyjen toistaminen Voit toistaa DVD-levyn seuraavasti: 1 Sulje kaikki käynnissä olevat ohjelmistosovellukset. 2 Aseta DVD-levy optiseen levyasemaan. 3 Jos mitään ei tule näkyviin, valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja ohjelma, jolla haluat toistaa DVD-levyä. Lisätietoja ohjelmiston käytöstä on DVD-ohjelmiston ohjetiedostossa. Tiedostojen kopioiminen DVD-levylle Voit kopioida tiedostoja levylle seuraavasti: 1 Aseta levy optiseen levyasemaan. 2 Jos mitään ei tule näkyviin, valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja ohjelma, jolla haluat kopioida tiedostot DVD-levylle. Lisätietoja ohjelmiston käytöstä on DVD-ohjelmiston ohjetiedostossa.

49 n 49 VAIO-tietokoneen käyttäminen TV-toiminnon käyttäminen Tietokoneessa voi olla yhdistelmä-tv-viritinkortti ja Microsoft Windows Vista Home Premium -käyttöjärjestelmä, johon sisältyy Windows Media Center. Tällöin voit katsoa, tallentaa ja toistaa TV-lähetyksiä. Yhdistelmä-TV-viritin tukee seuraavia lähetysmuotoja: Analoginen kaapelitelevisio ja maanpäällinen televisio: Järjestelmät B/G/I/D/K/L/L' Värijärjestelmät PAL ja SECAM Taajuusalue 48,25 855,25 MHz Digitaalinen maanpäällinen televisio (DVB-T) ja muu digi-tv: Järjestelmä DVB-T Videojärjestelmä MPEG2 Taajuusalue 48,25 855,25 MHz! Digitaaliseen maanpäälliseen televisioon (DVB-T) liittyvät toiminnot toimivat vain sellaisissa maissa, joissa lähetetään digitaalista maanpäällistä DVB-T MPEG2 -signaalia. Tarkista, että voit vastaanottaa DVB-T MPEG2 -signaalia asuinalueellasi. Voit liittää tietokoneen maanpäälliseen televisioon tai kaapelitelevisiopalveluihin seuraavasti: 1 Kytke antennikaapelin (sisältyy toimitukseen) / kaapelitelevision kaapelin (ei toimiteta tietokoneen mukana) toinen pää tietokoneen VHF/UHF-porttiin. 2 Kytke kaapelin toinen pää televisioantennirasiaan tai kaapelitelevisioliitäntään.

50 n 50 VAIO-tietokoneen käyttäminen Kaukosäätimen käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla voit käyttää Media Center -käyttöjärjestelmän toimintoja, myös valita televisiokanavan.

51 n 51 VAIO-tietokoneen käyttäminen A Tauko X -painike Painiketta painamalla voit keskeyttää mediatoiston. Toiston voi käynnistää uudelleen painamalla painiketta uudelleen. Pysäytä x -painike Painiketta painamalla voit lopettaa mediatoiston tai televisiosta tallennuksen. Eteenpäin M -painike Painiketta painamalla voit kelata mediatiedostoa eteenpäin kolmella eri nopeudella. Ohita B? -painike Painiketta painamalla voit siirtyä tallennusvälineellä eteenpäin esimerkiksi yhden ääniraidan, yhden DVD-kappaleen tai 30 sekuntia tallennettua televisiokuvaa tai videota. Toisto?b -painike Painiketta painamalla voit siirtyä tallennusvälineellä taaksepäin esimerkiksi yhden ääniraidan, yhden DVD-kappaleen tai 30 sekuntia tallennettua televisiokuvaa tai videota. Takaisinkelaus m -painike Painiketta painamalla voit siirtyä tallennusvälineellä taaksepäin kolmella eri nopeudella. Tallennus z -painike Painiketta painamalla voit aloittaa tallentamisen. Toisto -painike Painiketta painamalla voit aloittaa mediatoiston. B Takaisin-painike Painiketta painamalla voit palata edelliseen ikkunaan. C Äänenvoimakkuuspainikkeet Pienentävät (-) ja suurentavat (+) äänenvoimakkuutta. D Tallennettu TV -painike Painiketta painamalla voit katsella aiemmin tallennettuja televisio-ohjelmia (Oma TV-ikkunassa).

52 n 52 VAIO-tietokoneen käyttäminen E Ohjepainike Painiketta painamalla voit katsella televisio-ohjelmatietoja. F Aakkos- ja numeropainikkeet Painikkeita painamalla voit valita haluamasi kanavan tai syöttää tekstiä. (Voit aktivoida kanavanvalinnan painamalla ETER tai OK.) G CLEAR-painike Painiketta painamalla voit palata takaisinpäin merkin kerrallaan ja poistaa tekstiä. H Teksti-TV-ohjelmatilan painikkeet Punainen painike Painiketta painamalla voit hypätä tekstitelevision punaiseen pikalinkkiin. Vihreä painike Painiketta painamalla voit hypätä tekstitelevision vihreään pikalinkkiin. Keltainen painike Painiketta painamalla voit hypätä tekstitelevision keltaiseen pikalinkkiin. Sininen painike Painiketta painamalla voit hypätä tekstitelevision siniseen pikalinkkiin. I APPLICATIO SELECT -painike Painiketta painamalla voit siirtyä avoimesta sovelluksesta toiseen. Tämä painike toimii samoin kuin Alt+Tab-näppäimet. J APPLICATIO CLOSE -painike Painiketta painamalla voit sulkea aktiivisen sovellusikkunan. K Valmiustilapainike Painiketta painamalla voit siirtää tietokoneen lepotilaan, jolloin virrankäyttö vähenee. L Käynnistä-painike Painiketta painamalla voit avata Media Center Start-valikon. M Lisää-painike Painiketta painamalla voit tarkastella lisävalintoja, jotka ovat käytettävissä Media Center -ominaisuuksia varten. uolipainikkeet Voit liikuttaa kohdistinta tietokoneen näytössä painamalla M-, m-, <- ja,-painikkeita. OK-painike Painiketta painamalla voit valita haluamasi toiminnon tai vaihtoehdon. Jos televisiota katsellaan koko näytön tilassa, painamalla OK voi palata edelliselle kanavalle. Kanavien välillä voi siirtyä painamalla jälleen OK. O Vaiennuspainike Painiketta painamalla voit vaientaa äänen. Voit palauttaa äänen painamalla painiketta uudelleen. P Kanava-/sivupainikkeet Painikkeiden avulla voi vaihtaa kanavaa tai sivua (numeroa syöttämättä). Q Live TV -painike Painiketta painamalla voit katsella televisio-ohjelmia. R DVD menu -painike Painiketta painamalla voit avata DVD-levyn päävalikon. S Teksti-TV-ohjelmatilan valintapainike Painiketta painamalla voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä teksti-tv:n näytön. T ETER-painike Painiketta painamalla voit aktivoida ominaisuuden tai toiminnon, esimerkiksi kanavavalinnan tai paluun edelliselle kanavalle. (Painikkeen toiminnot vastaavat OK-painikkeen käyttöä.)

53 n 53 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen kaukosäätimen käyttöä Kaukosäätimeen on ennen käyttöä asennettava laitteen mukana toimitetut AA-mangaaniparistot, jotta tietokoneen ja kaukosäätimen välinen yhteys toimii. Voit asentaa paristot seuraavasti: 1 Käännä kaukosäädin nurinpäin. 2 Paina syvennystä (1) kevyesti alaspäin, siirrä paristotilan suojusta nuolen suuntaan ja poista suojus.

54 n 54 VAIO-tietokoneen käyttäminen 3 Aseta laitteen mukana toimitetut AA-paristot kaukosäätimeen. 4 Aseta paristotilan suojus kaukosäätimeen ja siirrä suojusta vastakkaiseen suuntaan kuin edellä, kunnes suojus napsahtaa paikalleen. Jos kaukosäädin ei toimi kunnolla, paristot voi olla tarpeen vaihtaa. Jos kaukosäädintä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan.

55 n 55 VAIO-tietokoneen käyttäminen Windows Media Centerin määrittäminen Kun käynnistät ensimmäisen kerran Windows Media Centerin, näyttöön tulee ohjatun asennustoiminnon ikkuna. Määritä TV-viritin valitsemalla Mukautettu määritys ja noudattamalla näytön ohjeita. Valitse Valinnaiset asetukset -ikkunassa Määritä virittimet, TV-signaali ja Ohjelmaopas ja noudata näytön ohjeita. Mikäli TV-viritintä ei määritetty Windows Media Centerin ensimmäisellä käyttökerralla, voit määrittää TV-virittimen valitsemalla TV ja elokuvat -kohdassa määritä TV. Kun haluat vaihtaa televisiosignaalin (TV-signaalin tai TV-signaalin lajin) tai vaihtaa sijaintia, napsauta Tehtävät-kohdassa asetukset ja valitse TV. Huomaa, että tällöin kanavahaku täytyy tehdä uudestaan. Aikaisempi kanavaluettelo ja ohjelmaopas poistetaan ja ajastetut tallennukset peruutetaan.

56 n 56 VAIO-tietokoneen käyttäminen PC-korttien käyttäminen PC-korttien avulla voit kytkeä tietokoneeseen ulkoisia kannettavia laitteita. PC-kortin asettaminen! Jotkin PC-kortit tai niiden toiminnot eivät ehkä ole yhteensopivia tietokoneen kanssa. Tietokonetta ei tarvitse sammuttaa ennen PC-kortin asentamista tai poistamista. Voit asettaa PC-kortin seuraavasti: 1 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta, jolloin vapautuspainike ponnahtaa ulos. 2 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta toisen kerran, jolloin PC-korttipaikan suojus ponnahtaa ulos. 3 Tartu suojukseen varovasti ja vedä suojus ulos korttipaikasta. 4 Työnnä PC-kortti PC-korttipaikkaan siten, että etupuolen etiketti osoittaa ylöspäin. 5 Työnnä PC-kortti kevyesti korttipaikan perälle asti. Järjestelmä havaitsee PC-kortin automaattisesti. Poista laite turvallisesti -kuvake tulee näkyviin tehtäväpalkkiin.! Kun et käytä PC-korttia, aseta PC-korttipaikan suojus korttipaikkaan suojaamaan sitä roskilta. Ennen kuin siirrät tietokonetta, laita PC-korttipaikan suojus korttipaikkaan.

57 n 57 VAIO-tietokoneen käyttäminen Jotkin laitteet eivät ehkä toimi oikein, jos jatkuvasti siirryt lepotilasta normaalitilaan. Joitakin PC-kortteja käytettäessä siirtyminen normaalitilan ja lepotilan välillä saattaa aiheuttaa sen, että järjestelmään kytkettyä laitetta ei tunnisteta. Korjaa ongelma käynnistämällä järjestelmä uudelleen. Uudelleenkäynnistys palauttaa tietokoneen alkuperäiseen tilaansa. Varmista, että käytät PC-kortin valmistajan uusinta ohjainta. Älä aseta PC-korttia korttipaikkaan väkisin. Muuten liittimen nastat saattavat vaurioitua. Jos PC-kortin asettaminen ei onnistu, tarkista, että olet asettamassa PC-korttia oikeansuuntaisesti. Lisätietoja on PC-kortin mukana toimitetussa käyttöoppaassa.

58 n 58 VAIO-tietokoneen käyttäminen PC-kortin poistaminen Kun tietokone on käynnissä, poista PC-kortti seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos korttia ei poisteta oikein, järjestelmäsi ei ehkä toimi enää oikein. Voit poistaa PC-kortin seuraavasti: Jos haluat poistaa PC-kortin, kun tietokoneen virta on katkaistu, ohita kohdat Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin Poista laite turvallisesti -kuvaketta. äkyviin tulee Poista laite turvallisesti -ikkuna. 2 Valitse laite, jonka haluat kytkeä irti. 3 Valitse Pysäytä. äkyviin tulee Pysäytä laite -ikkuna. 4 Vahvista, että laitteen voi poistaa järjestelmästä turvallisesti. 5 apsauta OK-painiketta. äyttöön tulee sanoma, joka ilmoittaa, että laitteiston voi poistaa turvallisesti. 6 apsauta OK-painiketta. 7 Sulje Poista laite turvallisesti -ikkuna napsauttamalla Sulje-painiketta. 8 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta, jolloin vapautuspainike ponnahtaa ulos. 9 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta toisen kerran, jolloin PC-kortti ponnahtaa ulos. 10 Tartu korttiin varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta. 11 Jos PC-kortin vapautuspainike on edelleen ulkona, työnnä se kokonaan takaisin sisään.

59 n 59 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin käyttäminen Tietokoneessa on joko ExpressCard -yleiskorttipaikka * tai ExpressCard /34 -korttipaikka * tietojen siirtämiseksi digitaalikameroista, videokameroista, soittimista ja muista ääni- tai videolaitteista tietokoneeseen tai tietokoneesta niihin. Ensin mainittuun paikkaan voidaan asentaa joko ExpressCard /34- (34 mm leveä) tai ExpressCard /54 (54 mm leveä) -moduuli * jäljempänä esitetyllä tavalla. Viimeksi mainittuun paikkaan voidaan asentaa vain ExpressCard /34 -moduuli *. ExpressCard /34-moduuli * ExpressCard /54-moduuli * Tietokoneessasi on ExpressCard-yleiskorttipaikka *. * äihin viitataan jäljempänä nimillä ExpressCard-muistikorttipaikka ja ExpressCard-moduuli.

60 n 60 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin asentaminen korttipaikkaan! Tietokoneen mukana on toimitettu ExpressCard-muistikorttipaikan suojus. Poista muistikorttipaikan suojus ennen korttipaikan ensimmäistä käyttökertaa. Ole varovainen, kun asetat ExpressCard-moduulin korttipaikkaan ja poistat sen korttipaikasta. Älä käytä voimaa työntäessäsi muistikorttia muistikorttipaikkaan tai poistaessasi sitä muistikorttipaikasta. Tietokonetta ei tarvitse sammuttaa ennen ExpressCard-moduulin asentamista tai poistamista. Voit asentaa ExpressCard-moduulin seuraavasti: 1 Työnnä ExpressCard-muistikorttipaikan suojusta, jolloin suojus ponnahtaa ulos. 2 Tartu ExpressCard-korttipaikan suojukseen varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta. 3 Pitele ExpressCard-moduulia nuoli ylöspäin siten, että nuoli osoittaa ExpressCard-korttipaikkaa kohti. 4 Työnnä ExpressCard-moduulia (1) varovasti korttipaikkaan, kunnes moduuli napsahtaa paikalleen. Älä aseta korttia korttipaikkaan väkisin.

61 n 61 VAIO-tietokoneen käyttäminen! Kun et käytä ExpressCard-moduulia, aseta ExpressCard-korttipaikan suojus korttipaikkaan suojaamaan sitä roskilta. Ennen kuin siirrät tietokonetta, pane ExpressCard-korttipaikan suojus korttipaikkaan. Jos moduuli tai moduulin sovitin ei mene helposti korttipaikkaan, poista se varovasti ja tarkista, että asetat korttia oikeinpäin. Varmista, että käytät ExpressCard-moduulin valmistajan uusinta ohjainta.

62 n 62 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin poistaminen Kun tietokone on käynnissä, poista ExpressCard-moduuli seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos korttia ei poisteta oikein, järjestelmäsi ei ehkä toimi enää oikein. Voit poistaa ExpressCard-moduulin seuraavasti: Jos haluat poistaa ExpressCard-moduulin, kun tietokoneen virta on katkaistu, ohita kohdat Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin Poista laite turvallisesti -kuvaketta. äkyviin tulee Poista laite turvallisesti -ikkuna. 2 Valitse laite, jonka haluat kytkeä irti. 3 Valitse Pysäytä. äkyviin tulee Pysäytä laite -ikkuna. 4 Vahvista, että laitteen voi poistaa järjestelmästä turvallisesti. 5 apsauta OK-painiketta. äyttöön tulee sanoma, joka ilmoittaa, että laitteen voi poistaa turvallisesti. 6 apsauta OK-painiketta. 7 Sulje Poista laite turvallisesti -ikkuna napsauttamalla Sulje-painiketta. 8 Työnnä ExpressCard-moduuli tietokonetta kohden, jolloin moduuli ponnahtaa ulos. 9 Tartu ExpressCard-moduuliin varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta.

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-G-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Painikkeiden ja liitäntöjen sijainnit...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SZ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FJ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja -

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 404158-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 396848-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Kauko-ohjain (vain tietyt mallit)

Kauko-ohjain (vain tietyt mallit) Kauko-ohjain (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Tässä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG--sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-Z-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-A-sarja/VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1151411

Käyttöoppaasi. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1151411 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000. Löydät kysymyksiisi vastaukset CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 käyttöoppaasta

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Drive Letter Access. Pikaopas

Drive Letter Access. Pikaopas Drive Letter Access Pikaopas elokuu 2002 Sisällys Luku 1: Johdanto.......................................................5 Drive Letter Access -ohjelman asentaminen......................................

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-R-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6899EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4156636

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV6899EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4156636 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:in yhdysvaltalainen tavaramerkki. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION W5000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/848464

Käyttöoppaasi. HP PAVILION W5000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/848464 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION W5000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION W5000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-TX-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Multimedia Käyttöopas

Multimedia Käyttöopas Multimedia Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden ja

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV9331EU http://fi.yourpdfguides.com/dref/4158991

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV9331EU http://fi.yourpdfguides.com/dref/4158991 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV9331EU. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV9331EU käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-S-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

PC-kortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Huhtikuu 2006

PC-kortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Huhtikuu 2006 PC-kortit Asiakirjan osanumero: 410776-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan PC-korttien käytöstä tietokoneessa. Sisällysluettelo 1 PC-kortin asetusten määrittäminen 2 PC-kortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCS12-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SZ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot