Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja"

Transkriptio

1 Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

2 n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14 Tietoja merkkivaloista...19 Liittäminen virtalähteeseen...20 Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti...23 VAIO-tietokoneen käyttäminen...24 äppäimistön käyttäminen...25 Hiiren käyttäminen...32 Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen...37 Optisen levyaseman käyttäminen...39 TV-toiminnon käyttäminen...50 PC-korttien käyttäminen...54 ExpressCard-moduulin käyttäminen...57 Memory Stick -muistikortin käyttäminen...61 Muiden muistikorttien käyttäminen...66 Internetin käyttäminen...69 Langattoman lähiverkon (WLA) käyttäminen...70

3 n 3 Oheislaitteiden käyttäminen...78 Universal Serial Bus (USB) -laitteiden kytkeminen...79 Tulostimen kytkeminen...81 i.lik-laitteen kytkeminen...82 Lähiverkkoyhteyden muodostaminen...84 VAIO-tietokoneen mukauttaminen...85 Salasanan asettaminen...86 Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla...89 Virransäästötilojen käyttäminen...90 Modeemin määrittäminen...95 VAIO-tietokoneen päivittäminen...97 Muistin lisääminen ja poistaminen...98 Varotoimia estekidenäytön käsitteleminen Virtalähteen käyttäminen Tietokoneen käsitteleminen Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen Levykkeiden käsitteleminen Levyjen käsitteleminen Korvakuulokkeiden käyttäminen Memory Stick -muistikorttien käsitteleminen Kiintolevyn käsitteleminen...113

4 n 4 Vianmääritys Tietokone Järjestelmän turvallisuus Sisäinen MOTIO EYE -kamera Internet Verkkokäyttö CD- ja DVD-levyt äyttö Tulostaminen Mikrofoni Hiiri Kaiuttimet äppäimistö Levykkeet PC-kortit Audio/Video Memory Stick -muistikortit Oheislaitteet Tukivaihtoehdot Sonyn tukipalvelut e-support Tavaramerkit...150

5 n 5 Ennen käyttöä Ennen käyttöä Onnittelut Sony VAIO -tietokoneen ostamisesta ja tervetuloa käytönaikaiseen käyttöoppaaseen. Sony on yhdistänyt johtavan audio-, video-, tietojenkäsittely- ja viestintäteknologian tuotteeseen, joka antaa käyttöön alan viimeisimmän tekniikan. Tiedoksi 2006 Sony Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä käyttöopasta ja siinä kuvattua ohjelmistoa ei saa kokonaan tai osittain toisintaa, kääntää tai tuottaa mihinkään koneella luettavaan muotoon ennen kirjallista suostumusta. Sony Corporation ei anna mitään takuuta tähän käyttöoppaaseen, ohjelmistoon tai muihin siinä oleviin tietoihin eikä näin ollen myönnä mitään takuita tämän käyttöoppaan, ohjelmiston tai muun tiedon soveltuvuudesta kaupankäynnin kohteeksi tai sopivuudesta mihinkään tiettyyn tarkoitukseen. Sony Corporation ei ole missään tapauksessa vastuussa mistään tahattomista, seuraamuksellisista tai erityisistä vahingoista, jotka johtuvat tästä käyttöoppaasta, ohjelmistosta tai näihin liittyvästä tiedosta tai niiden käytöstä tai vahingoista, jotka liittyvät edellä mainittuihin. Käyttöoppaassa ei ole määritelty - tai -merkkejä. Sony Corporation pidättää oikeuden tehdä muutoksia tähän käyttöoppaaseen tai sen sisältämiin tietoihin milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Tässä kuvatut ohjelmat kuuluvat erillisen käyttöoikeussopimuksen alaisuuteen.

6 n 6 Ennen käyttöä EERGY STAR Sony on EERGY STAR -kumppanina määrittänyt, että tämä tuote täyttää EERGY STARI energiatehokkuutta koskevat määritelmät. International EERGY STAR Office Equipment Program on kansainvälinen ohjelma, joka edistää energian säästämistä tietokoneiden ja niihin liittyvien toimistolaitteiden avulla. Ohjelma tukee tehokkaasti energian kulutusta vähentävien tuotteiden kehittämistä ja levitystä. Se on avoin järjestelmä, johon liikkeenharjoittajat voivat osallistua vapaaehtoisesti. Kohdetuotteet ovat toimistolaitteita, kuten tietokoneita, näyttäjä, tulostimia, fakseja ja kopiokoneita. Standardit ja logot ovat yhdenmukaisia kaikissa osallistujamaissa. EERGY STAR on Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki.

7 n 7 Ennen käyttöä Dokumentaatio Dokumentaatio sisältää painettua tietoa ja VAIO-tietokoneella luettavia käyttöoppaita. Ohjeet ovat PDF-muotoisia, ja niitä voi selailla tai tulostaa helposti. My Club VAIO -portaali on täydellinen VAIO-tietokoneen käyttämisen aloituspaikka kattava kokoelma, jonka avulla saat parhaan hyödyn tietokoneestasi. Käyttöohjeet on koottu kohtaan Documentation, jonka saat näkyviin seuraavasti: 1 Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat ja My Club VAIO. 2 Valitse Documentation. 3 Valitse luettava ohje. Voit selata käyttöohjeita manuaalisesti siirtymällä kohtaan Oma tietokone > VAIO (C:) (C-asema) > Documentation > Documentation ja avaamalla haluamasi kielisen kansion. Mukana toimitettujen lisävarusteiden ohjeet voivat olla erillisillä levyillä. Painetut asiakirjat Asennuskooste kuvaa toimet pakkauksen purkamisesta VAIO-tietokoneen käynnistämiseen saakka. Vianmääritysopas sisältää ratkaisuja yleisiin ongelmiin. Palautusopas sisältää ohjeita siitä, miten voit tarvittaessa palauttaa tietokoneen järjestelmän alkuasetuksiinsa. Seuraavat kirjaset: Sony-TAKUU, Turvallisuusmääräysopas, Modeemisäännökset, Langattoman lähiverkon säännösopas, Bluetooth-säännösopas, Loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus ja Sonyn tukipalvelut.

8 n 8 Ennen käyttöä Muu dokumentaatio Käyttöopas (tämä opas) Sisältää tietokoneen ominaisuuksien kuvauksen. Opas sisältää myös tietoja tietokoneen mukana toimitetuista ohjelmista. Lisäksi siinä on tietoja yleisten ongelmien ratkaisemisesta. Tekniset tiedot Online-muodossa olevassa Tekniset tiedot -oppaassa kuvataan VAIO-tietokoneesi laitteisto- ja ohjelmistokokoonpano. Tekniset tiedot -oppaan tarkasteleminen: 1 Muodosta yhteys Internetiin. 2 Siirry Sony-tukipalvelun WWW-sivustoon osoitteessa

9 n 9 Ennen käyttöä My Club VAIO My Club VAIO sisältää seuraavat osat: Documentation, jonka sisältö on seuraava: Käyttöopas. Tämä käsikirja sisältää yksityiskohtaisia tietoja muun muassa tietokoneen ominaisuuksista, niiden helposta ja turvallisesta käyttämisestä sekä oheislaitteiden kytkemisestä. Help & Training. Tämä on VAIO Help and Support Center -portaali. Tärkeitä tietoja tietokoneestasi huomauksina ja ilmoituksina. My Club VAIO sisältää lisäksi seuraavat osat: Accessories Haluatko laajentaa tietokoneesi toimintoja? Saat tietoja yhteensopivista lisävarusteista napsauttamalla tätä kuvaketta. Software Haluatko inspiroida? apsauta tätä kuvaketta, jolloin saat yleiskatsauksen ohjelmistasi ja voit tarkistaa päivitysvaihtoehdot. Wallpapers Tätä kuvaketta napsauttamalla voit tarkastella suosituimpia Sony- ja Club VAIO -taustakuvia. Links Tätä kuvaketta napsauttamalla pääset suosituimmille Sony- ja Club VAIO -sivustoille.

10 n 10 Ennen käyttöä Ohje ja tukipalvelut Ohje ja tukipalvelut sisältävät runsaasti käytännön neuvoja, opetusohjelmia ja esittelyjä, jotka opastavat Microsoft Windows XP:n ja tietokoneen käyttämisessä. Hakutoiminnon, hakemiston tai sisällysluettelon avulla voit käyttää Windowsin ohjeresursseja, mukaan lukien Internetissä olevat resurssit. Pääset käyttämään Ohjetta ja tukipalveluja valitsemalla Käynnistä ja sitten Ohje ja tuki. Voit myös siirtyä Ohjeeseen ja tukipalveluihin painamalla Windows-näppäintä ja F1-näppäintä. Muut lähteet Online Help -tiedostoissa on yksityiskohtaista tietoa käyttämäsi ohjelman ominaisuuksista ja vianetsinnästä. Osoitteessa on VAIO-suosikkiohjelmien online-opetusohjelmia.

11 n 11 Ennen käyttöä Ergonomiaa koskevia ohjeita Seuraavat ergonomiaan vaikuttavat asiat on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan: Vakaa työtaso Käytä vakaata ja riittävän suurta työtasoa. Työtasolle on mahduttava tietokoneen lisäksi tarvittavat oheislaitteet. Tietokoneesi sijoittaminen Aseta näyttö suoraan eteesi (1). Pidä käsivartesi vaakatasossa (2) ja ranteet vapaassa, mukavassa asennossa (3), kun käytät näppäimistöä, osoitinlaitetta tai ulkoista hiirtä. Anna olkavarsiesi riippua luonnollisesti. Pidä taukoja tietokonetyöskentelyn lomassa. Liiallinen tietokoneen käyttäminen saattaa jännittää lihaksia ja jänteitä.

12 n 12 Ennen käyttöä Huonekalut ja asento Istu tuolissa, jossa on hyvä selkänoja. Säädä tuolin korkeus siten, että jalkasi ovat tasaisesti lattiassa. Jalkatuki saattaa tehdä asennostasi mukavamman. Istu rennosti, suorassa asennossa ja vältä kumartumasta eteenpäin tai nojaamasta liikaa taaksepäin. äytön katselukulma Kallista näyttö sopivaan katseluasentoon. Voit vähentää silmiesi jännittymistä ja lihasten väsymistä kallistamalla näytön oikeaan asentoon. Säädä myös näytön kirkkaus sopivaksi.! Älä paina tietokonetta liian voimakkaasti etenkään kaiutinristikon keskikohdasta kallistaessasi näyttöä, ettei tietokoneelle aiheudu mekaanisia vahinkoja. Valaistus Valitse tila, jossa ikkunat ja valot eivät häikäise näyttöä tai synnytä heijastumista. Epäsuoran valaistuksen käyttö estää näytössä näkyvät kirkkaat pisteet. Voit myös hankkia näyttöösi lisävarusteita, jotka vähentävät häikäisyä. Sopiva valaistus lisää mukavuuttasi ja työtehokkuuttasi. Ilmastointi Tarkista, että pääyksikön takana on vähintään 10 cm:n tyhjä tila ja sivuilla vähintään 20 cm:n tyhjä tila.

13 n 13 Aloittaminen Aloittaminen Tässä osassa on tietoja VAIO-tietokoneen käytön aloittamisesta. Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti (sivu 14) Tietoja merkkivaloista (sivu 19) Liittäminen virtalähteeseen (sivu 20) Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti (sivu 23)

14 n 14 Aloittaminen Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti Tutustu hetken aikaa seuraavilla sivuilla esitettyihin hallintapainikkeisiin ja portteihin. Etupuoli A Kiinteät kaiuttimet B Infrapunavastaanotto Osoita tätä anturia mukana toimitetulla kaukosäätimellä, jos haluat käyttää infrapunayhteyttä. C Infrapunayhteyden merkkivalo (sivu 19) D Sisäinen monomikrofoni E Sisäinen MOTIO EYE -kamera (sivu 37) F Virran merkkivalo (sivu 19) G Virtapainike H MOITOR OFF -painike / MOITOR OFF -merkkivalo (sivu 19) Paina painiketta, kun haluat sammuttaa nestekidenäytön taustavalon ja kaiuttimen. Voit muuttaa MOITOR OFF -painikkeen asetusta siten, ettei kaiutin sammu. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 89) ja lue ohjelmiston ohjetiedoston ohjeet. I estekidenäyttö (sivu 105) J Kiintolevyaseman merkkivalo (sivu 19) K WLA (Wireless LA) -merkkivalo (sivu 19)

15 n 15 Aloittaminen Taustapuoli A Taustapuolen suojus Irrota taustapuolen suojus, kun haluat päästä käsiksi sen takana oleviin portteihin ja liitäntöihin (sivu 20).! Sammuta tietokone, irrota kaikki oheislaitteet ja kytke tietokone irti ennen suojuksen irrottamista. B Tukijalusta Tartu sivujen reunoihin molemmin käsin ja nosta alareunaa alla olevassa kuvassa esitetyllä tavalla, kun haluat asettaa tietokoneen pystysuoraan. Kun siirrät tietokonetta tai viet sen säilytykseen, voit työntää jalustan helposti takaisin paikalleen.

16 n 16 Aloittaminen A Kuvauskulman säädin (sivu 38) B AUDIO IPUT (L/R) -liitännät Videonauhurin kaltaisen ulkoisen laitteen liitäntä. C VIDEO IPUT (S VIDEO/VIDEO) -portti Videonauhurin kaltaisen ulkoisen laitteen liittäminen. D VHF/UHF-portti (sivu 50) E Verkkoportti (Ethernet) (sivu 84) F DC I -portti (sivu 20) G Kaapelipinne (sivu 22) H COECT -painike (sivu 28), (sivu 32) I WLA (Wireless LA) -kytkin (sivu 70) J Hi-Speed USB (USB 2.0) -portit * (sivu 79) K Modeemiportti (sivu 69) * Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

17 n 17 Aloittaminen Oikea A Optinen levyasema (sivu 39) B Optisen levyaseman merkkivalo (sivu 19) C Levyaseman poistopainike (sivu 41)

18 n 18 Aloittaminen Vasen A PC Card-paikka (sivu 54) B PC-kortin vapautuspainike (sivu 56) C SD-muistikorttipaikka (sivu 67) D Kuulokeliitäntä Ulkoisten kuulokkeiden tai kaiuttimien liitäntä. E Linjatulo-liitäntä Ulkoisen äänilaitteen liitäntä äänenottoa varten. F Mikrofoniliitäntä Ulkoisen mikrofonin liitäntä. G ExpressCard -yleiskorttipaikka *1 (sivu 58) H Media Access -merkkivalo (sivu 19) I Memory Stick PRO/Duo -muistikorttipaikka *2 (sivu 63) J i.lik (IEEE 1394) S400 -portti (sivu 82) K Hi-Speed USB (USB 2.0) -portti *3 (sivu 79) *1 Jäljempänä ExpressCard-korttipaikka. *2 Tietokoneesi tukee Memory Stick PRO -muistikortteja ja Memory Stick Duo -muistikortteja, joiden nopeus ja kapasiteetti ovat suuret. *3 Suuren, täyden ja pienen nopeuden tuki.

19 n 19 Aloittaminen Tietoja merkkivaloista VAIO-tietokoneessa on seuraavat merkkivalot. Merkkivalo Virta 1 Media Access MOITOR OFF Infrapunayhteyden merkkivalo Optinen levyasema Kiintolevyasema WIRELESS LA Toiminnot Palaa vihreänä, kun tietokoneessa on virta kytkettynä, ja oranssina, kun tietokone on valmiustilassa. Merkkivalo sammuu, kun tietokone on lepotilassa tai kun siitä katkaistaan virta. Palaa, kun tietoja luetaan muistikortista tai kirjoitetaan muistikorttiin. (Älä siirry valmiustilaan tai katkaise tietokoneen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa.) Kun merkkivalo ei pala, muistikortti ei ole käytössä. Palaa oranssina, kun nestekidenäytön taustavalo on sammutettu ja kaiutin suljettu. Palaa, kun infrapunasignaaleja vastaanotetaan. Palaa, kun tietoja luetaan optiselta levyltä tai kirjoitetaan sille. Kun merkkivalo ei pala, optinen levy ei ole käytössä. Palaa, kun tietoja luetaan kiintolevyasemasta tai kirjoitetaan kiintolevyasemaan. Älä siirry valmiustilaan tai katkaise tietokoneen virtaa, kun tämä merkkivalo palaa. Palaa, kun langaton lähiverkko on käytössä. Voit muuttaa merkkivalojen kirkkautta. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 89) ja lue ohjelmiston ohjetiedoston ohjeet.

20 n 20 Aloittaminen Liittäminen virtalähteeseen Tietokoneen virtalähteeseen kytkemistä varten tarvitaan verkkolaite. Ennen DC I -portin käyttöä Irrota taustaosan suojus (1). Vedä suojus irti tietokoneesta.! Aseta suojus takaisin paikalleen, kun olet valmis.

21 n 21 Aloittaminen Verkkolaitteen käyttäminen Käytä tietokonetta ainoastaan mukana tulevalla verkkolaitteella. Voit käyttää verkkolaitetta seuraavasti: 1 Kytke virtajohdon (1) toinen pää verkkolaitteeseen (3). 2 Kytke virtajohdon toinen pää pistorasiaan (2). 3 Kytke verkkolaitteeseen (3) liitetty kaapeli tietokoneen DC I -porttiin (4).

22 n 22 Aloittaminen Voit kiinnittää verkkolaitteen kaapelin yhteen muiden kaapelien kanssa käyttämällä kaapelipinnettä, kun haluat kaapelien pysyvän hyvässä järjestyksessä. Avaa kaapelipinne, aseta kaapelit pinteeseen ja sulje sen jälkeen kaapelipinne alla olevassa kuvassa esitetyllä tavalla: Voit irrottaa tietokoneen verkkovirrasta kokonaan irrottamalla verkkolaitteen. Varmista, että pistorasia on helposti käytettävässä paikassa. Jos tietokonetta ei käytetä pitkään aikaan, aseta se lepotilaan. Lisätietoja on kohdassa Lepotilan käyttö (sivu 93). Tämä virransäästötila nopeuttaa tietokoneen sammuttamista tai sen palauttamista toimintatilaan.

23 n 23 Aloittaminen Tietokoneen sammuttaminen turvallisesti Jotta vältät tallentamattomien tietojen menettämisen, sammuta tietokone asianmukaisesti seuraavalla tavalla: Voit sammuttaa tietokoneen seuraavasti: 1 Sammuta kaikki tietokoneeseen kytketyt oheislaitteet. 2 Valitse Käynnistä ja Sammuta tietokone. äyttöön tulee Sammuta tietokone -ikkuna. 3 Valitse Sammuta. 4 Vastaa kaikkiin asiakirjojen tallennuskehotuksiin tai muihin käyttäjiä koskeviin kehotuksiin ja odota, kunnes tietokone sammuu automaattisesti. Virran merkkivalo sammuu.

24 n 24 VAIO-tietokoneen käyttäminen VAIO-tietokoneen käyttäminen Tässä osassa on tietoja siitä, miten voit käyttää tietokonettasi mahdollisimman monipuolisesti. äppäimistön käyttäminen (sivu 25) Hiiren käyttäminen (sivu 32) Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen (sivu 37) Optisen levyaseman käyttäminen (sivu 39) TV-toiminnon käyttäminen (sivu 50) PC-korttien käyttäminen (sivu 54) ExpressCard-moduulin käyttäminen (sivu 57) Memory Stick -muistikortin käyttäminen (sivu 61) Muiden muistikorttien käyttäminen (sivu 66) Internetin käyttäminen (sivu 69) Langattoman lähiverkon (WLA) käyttäminen (sivu 70)

25 n 25 VAIO-tietokoneen käyttäminen äppäimistön käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan langaton näppäimistö. Langattomassa näppäimistössä on käytössä näppäinten vakioasettelu, minkä lisäksi erikoistoimintoja varten on joitakin lisänäppäimiä. VAIO-Linkin WWW-sivustossa ( on myös näppäimistön käyttöön liittyviä sanastotietoja.

26 n 26 VAIO-tietokoneen käyttäminen Langattoman näppäimistön käyttäminen Alla olevassa kuvassa on esimerkki englanninkielisestä näppäimistöstä. A Toimintonäppäimet Suorittavat tietyt tehtävät. Kunkin toimintonäppäimen tehtävä vaihtelee eri sovelluksissa lukuun ottamatta seuraavia näppäinyhdistelmiä, joissa on käytetty Fn-näppäintä. Fn + F5: vähentää nestekidenäytön kirkkautta. Fn + F6: lisää nestekidenäytön kirkkautta. Fn + F10: muuttaa näytön tarkkuutta. B Vaiennus-painike Kytkee äänen päälle ja pois päältä. C Äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet Suurentaa (+) tai pienentää (-) äänenvoimakkuutta. D Pikanäppäimet Suorittavat ennalta määritetyt tehtävät. Pikanäppäinten oletusarvon mukaiset tehtävät ovat seuraavat: S1: käynnistää tai lopettaa LifeFlow-ohjelman. S2: käynnistää Internet Explorer. Kun Internet Explorer on käynnissä, voit suurentaa Internet Explorer -ikkunan sisällön näytön etualalla painamalla tätä painiketta. Yhdellä painalluksella sisältö suurenee 25 %. Kun suurennus on 200 %, lähtöarvo 100 % palautuu. Jos Internet Explorer -ikkuna on pienennetty tai piilossa toisen ikkunan takana, se siirtyy etualalle painikkeen painamisen jälkeen. S3: avaa Media Center Start -valikon. Voit muuttaa painikkeiden tehtäviä VAIO Control Center -ohjelmiston avulla. Katso Tietokoneen valmistelu käyttöön VAIO Control Center -ohjelmiston avulla (sivu 89) ja lue lisätietoja ohjelmiston ohjetiedostosta.

27 n 27 VAIO-tietokoneen käyttäminen E Valmiustila-painike Painike avaa sähkönkulutusta vähentävän tilan. Lisätietoja virranhallinnasta on kohdassa Virransäästötilojen käyttäminen (sivu 90). F POWER-kytkin Siirrä POWER-kytkintä, kun haluat ottaa langattoman näppäimistön käyttöön tai poistaa sen käytöstä. G Merkkivalot (paristot): palaa, kun langattoman näppäimistön AAparistojen varaus on riittävä, ja palaa, kun paristojen varaustaso on alhainen. (um lock): palaa, kun um Lock on käytössä. (Caps lock): palaa, kun Caps Lock on käytössä. (Scroll lock): palaa, kun Scroll Lock on käytössä. (Yhteys): Valo palaa, kun tietokoneen ja langattoman näppäimistön välillä on yhteys. Valo ilmoittaa, että näppäimistö on valmis käyttöä varten (sivu 30). H Windows-näppäin Tuo näkyviin Käynnistä-valikon. I Sovellusnäppäin Tuo tietyissä sovelluksissa näkyviin pikavalikon. J uolinäppäimet äppäinten avulla siirretään osoitinta tietokoneen näytössä. K umeronäppäimistö umeronäppäimistön näppäimillä kirjoitetaan numeroita tai suoritetaan peruslaskutoimituksia.

28 n 28 VAIO-tietokoneen käyttäminen A äppäimistön tuki Käännä tuki esiin, kun haluat säätää näppäimistön sijaintikulmaa. B COECT-painike Paina näppäintä, kun haluat luoda langattomasta näppäimistöstä yhteyden pääyksikköön. C Paristolokero AA-paristojen säilytyslokero.

29 n 29 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen näppäimistön käyttämistä Tietokoneen mukana toimitetaan neljä AA-alkaliparistoa langatonta näppäimistöä varten. Asenna paristot ja luo yhteys tietokoneen ja näppäimistön välille, ennen kuin yrität käyttää näppäimistöä. Langattoman näppäimistön on sijaittava cm:n etäisyydellä tietokoneesta yhteyden luomiseksi.! Jotta yhteys säilyisi hyvänä, käytä langatonta näppäimistöä määritetyn etäisyyden rajoissa: enintään 10 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Tarkista, että pakkaukseen sisältyvät AA-paristot on asennettu oikein. Paina ensin tietokoneen takapuolella olevaa COECT-painiketta ja paina sitten langattoman näppäimistön pohjassa olevaa COECT-painiketta. Älä käytä langattoman näppäimistön lähellä langattomia laitteita, jotka käyttävät radiosignaaleja 2,4 GHz:n taajuudella. Muut laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi näppäimistö ei toimi kunnolla. Älä sijoita metallihuonekaluja tietokoneen tai langattoman näppäimistön lähelle. e voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi näppäimistö ei toimi kunnolla. Älä sekoita vanhoja (käytettyjä) ja uusia paristoja, kun vaihdat paristoja langattomaan näppäimistöön. Käytä aina samantyyppisiä ja saman valmistajan valmistamia paristoja. Älä käytä alkaliparistojan asemesta mangaaniparistoja. Vääränlaisten paristojen käyttäminen tai käytettyjen, uusien tai erityyppisten paristojen käyttäminen sekaisin voi vahingoittaa langatonta näppäimistöä.

30 n 30 VAIO-tietokoneen käyttäminen Langattoman näppäimistön yhdistäminen 1 Asenna neljä AA-paristoa (1) langattoman näppäimistön pohjassa olevaan paristolokeroon (2). 2 Käynnistä tietokone. 3 Siirrä näppäimistön yläreunassa oleva POWER-kytkin (3) O-asentoon. 4 Paina tietokoneen takaosassa olevaa COECT-painiketta (4). 5 Paina näppäimistön pohjassa olevaa COECT-painiketta (5). Yhteyden merkkivalo syttyy näppäimistössä, kun tietokoneen ja näppäimistön välille on luotu yhteys. Jos merkkivalo ei syty, toista toimet.! Vaiheiden 4 ja 5 mukaiset toimet on tehtävä peräjälkeen 10 sekunnin kuluessa. Jos langatonta näppäimistöä ei käytetä vähintään 20 minuuttiin, yhteyden merkkivalo sammuu. Tietokoneen ja näppäimistön välinen yhteys on saattanut silloin katketa. Paina ennen näppäimistön käyttämistä Fn-näppäintä, kun haluat tarkistaa, että yhteyden merkkivalo syttyy.

31 n 31 VAIO-tietokoneen käyttäminen Voit tarkistaa pariston varaustason ( tai ) langattoman näppäimistön merkkivalojen perusteella. Jos langaton näppäimistö ei toimi kunnolla, paristot on ehkä vaihdettava. Jos langatonta näppäimistöä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan. Jos haluat säätää langattoman näppäimistön asennon entistä ergonomisemmaksi, käännä näppäimistön tuki esiin.

32 n 32 VAIO-tietokoneen käyttäminen Hiiren käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan langaton hiiri. Langattoman hiiren käyttäminen Langattomassa optisessa hiiressä ei ole kytkettäviä johtoja. Hiiressä on pallon asemesta käytössä valodiodi- eli LED-tekniikka. A Vasen painike apsauta tai kaksoisnapsauta vasemmalla painikkeella, kun haluat valita kohteita. Kun haluat vetää ja pudottaa kohteita, pidä vasen painike alhaalla ja siirrä hiirtä samanaikaisesti. Vapauta sitten painike ja pudota kohde. B Keskirulla Kierrä keskirullaa, kun haluat vierittää sivua ylös- tai alaspäin. Paina rullaa kerran, kun haluat lukita vieritystoiminnon ja hallita liikettä siirtämällä koko hiirtä (vieritystoiminto on käytettävissä vain sovelluksissa, jotka tukevat sitä). C Oikea painike Paina oikeaa painiketta kerran, kun haluat tuoda näkyviin kohteeseen liittyvän pikavalikon (pikavalikko ei ole aina käytettävissä). D Virtakytkin Siirrä kytkintä, kun haluat ottaa hiiren käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Säästät siten paristoa. E COECT-painike Paina painiketta, kun haluat luoda tietokoneen ja langattoman hiiren välille yhteyden. F Pariston merkkivalo Vilkkuu, kun hiiren paristojen varaustaso on alhainen.

33 n 33 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen hiiren käyttämistä Tietokoneen mukana toimitetaan kaksi AA-alkaliparistoa langatonta hiirtä varten. Asenna paristot ja luo yhteys tietokoneen ja hiiren välille, ennen kuin yrität käyttää hiirtä. Langattoman hiiren on sijaittava cm:n etäisyydellä tietokoneesta yhteyden luomiseksi.! Jotta yhteys säilyisi hyvänä, käytä langatonta hiirtä määritetyn etäisyyden rajoissa: enintään 10 metrin etäisyydellä tietokoneesta. Tarkista, että pakkaukseen sisältyvät AA-paristot on asennettu oikein. Paina ensin tietokoneen takapuolella olevaa COECT-painiketta ja paina sitten langattoman hiiren pohjassa olevaa COECT-painiketta. Älä käytä langattoman hiiren lähellä langattomia laitteita, jotka käyttävät radiosignaaleja 2,4 GHz:n taajuudella. Muut laitteet voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi hiiri ei toimi kunnolla. Käytä hiiren alla tavallista paperia, pahvia tai materiaalia, joka palauttaa mahdollisimman vähän signaaleja. Älä käytä peilin, kiiltävän lasin tai rasteripainatuksella tehtyjen aikakauslehtien kaltaisia pintoja. Älä sijoita metallihuonekaluja tietokoneen tai langattoman hiiren lähelle. e voivat aiheuttaa häiriöitä, joiden vuoksi hiiri ei toimi kunnolla. Älä sekoita vanhoja (käytettyjä) ja uusia paristoja, kun vaihdat paristoja langattomaan hiireen. Käytä aina samantyyppisiä ja saman valmistajan valmistamia paristoja. Älä käytä sekaisin alkali- ja mangaaniparistoja. Vääränlaisten paristojen käyttäminen tai käytettyjen, uusien tai erityyppisten paristojen käyttäminen sekaisin voi vahingoittaa langatonta hiirtä.

34 n 34 VAIO-tietokoneen käyttäminen Langattoman hiiren yhdistäminen 1 Aseta pakkauksen mukana toimitetut kaksi AA-paristoa langattomaan hiireen kuvassa esitetyllä tavalla. 2 Käynnistä tietokone. 3 Paina tietokoneen takaosassa olevaa COECT-painiketta (1).

35 n 35 VAIO-tietokoneen käyttäminen 4 Käännä langaton hiiri ympäri, siirrä virtakytkin O-asentoon ja paina COECT-painiketta. Langattoman hiiren ja tietokoneen välillä pitäisi nyt olla yhteys.! Vaiheiden 3 ja 4 mukaiset toimet on tehtävä peräjälkeen 10 sekunnin kuluessa. Jos langaton hiiri ei toimi kunnolla, paristot on ehkä vaihdettava. Jos langatonta hiirtä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan.

36 n 36 VAIO-tietokoneen käyttäminen Hiiren toimintojen säätäminen 1 Valitse Käynnistä ja Ohjauspaneeli. 2 apsauta Tulostimet ja muut laitteet -kuvaketta. 3 Valitse Hiiri. äkyviin tulee Ominaisuudet: Hiiri -ikkuna. 4 Muuta asetukset.

37 n 37 VAIO-tietokoneen käyttäminen Sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttäminen Tietokoneeseen on asennettu kiinteä MOTIO EYE -kamera. Sisäisen MOTIO EYE -kameran avulla on mahdollista käyttää videotoimintoja vuorovaikutteisissa pikaviestintäohjelmistoissa ja videonmuokkausohjelmistoissa, kuten Windows Messenger- ja Windows MovieMaker -ohjelmistoissa. Sisäinen MOTIO EYE -kamera tulee käyttöön, kun tietokone käynnistetään. äin tietokone on aina valmis videoneuvotteluun näitä ohjelmistoja käytettäessä. Ota huomioon, että vuorovaikutteisen pikaviestintäohjelmiston tai video-ohjelmiston käynnistäminen tai lopettaminen ei ota kiinteää MOTIO EYE -kameraa käyttöön tai poista sitä käytöstä. Varmista ennen ohjelmiston käyttämistä, että kamera on käytössä.

38 n 38 VAIO-tietokoneen käyttäminen Sisäistä MOTIO EYE -kameraa ei voi jakaa usean sovelluksen käyttöön samanaikaisesti. Jos jokin muu sovellus käyttää kameraa, lopeta sovellus ennen sisäisen MOTIO EYE -kameran käyttämistä. Voit muuttaa sisäisen MOTIO EYE -kameran kuvauskulmaa tietokoneen takapuolella olevan kuvakulman säätimen (1) avulla. Työnnä vaakavipua ylös- tai alaspäin, kun haluat säätää kuvauskulman. Tarkista kuvasta, että kulma on haluamasi.! Sovellusikkunassa voi esiintyä häiriöitä, esimerkiksi vaakajuovia, jos kohde liikkuu nopeasti. Tämä on normaalia, ei merkki toimintahäiriöstä.

39 n 39 VAIO-tietokoneen käyttäminen Optisen levyaseman käyttäminen VAIO-tietokoneessa on optinen levyasema. Voit asettaa levyn asemaan seuraavasti:! Kiinnitä 8 cm:n sovitin 8 cm:n levyyn ennen levyn asettamista optiseen levyasemapaikkaan. 1 Käynnistä tietokone. 2 Aseta levyke optiseen levyasemapaikkaan etikettipuoli itseesi päin.

40 n 40 VAIO-tietokoneen käyttäminen Valmius- tai lepotilassa Windows käynnistyy automaattisesti levyn lisäämisen jälkeen. äytössä saattaa avautua ikkuna haluamasi ohjelman käynnistämistä varten tai etukäteen asennettu CD/DVD-ohjelma saattaa käynnistyä. Jos aiot käyttää ulkoista optista levyasemaa, kytke levyasema, ennen kuin käynnistät etukäteen asennetun CD/DVD-ohjelman.

41 n 41 VAIO-tietokoneen käyttäminen Levyn poistaminen! Levyn poistopainike ei ole käytössä, kun tietokoneesta on katkaistu virta. Älä poista optista levyä, kun tietokone on virransäästötilassa (valmiustilassa tai lepotilassa). Muuten tietokone voi toimia virheellisesti. 1 Tarkista, että optisen levyaseman merkkivalo (1) ei pala. 2 Paina poistopainiketta (2). Optinen levy liukuu ulos asemasta. Jos levy ei poistu asemasta aseman poistopainikkeen painamisen jälkeen, käynnistä tietokone uudelleen ja toista toimet.

42 n 42 VAIO-tietokoneen käyttäminen CD- ja DVD-levyjen lukeminen ja kirjoittaminen Tietokoneesi mallin mukaan tietokone toistaa ja tallentaa CD- ja DVD-levyjä. Tarkista laitteen teknisistä tiedoista, millainen optinen levyasema tietokoneeseen on asennettu. Voit katsoa seuraavasta taulukosta, mitä tallennusvälineitä optinen levyasema tukee.

43 n 43 VAIO-tietokoneen käyttäminen PR: toistaa ja tallentaa P: toistaa, mutta ei tallenna : ei toista eikä tallenna CD- ROMlevyt Video- CDlevyt CD Extra -levyt CD-R/ RW DVD-R/ RW DVD+R/ RW DVD+R DL DVD-R DL Musiikk i-cdlevyt DVD- ROMasema Video- DVDlevyt DVD- RAM DVD±RW/±R DL/RAM P P P P PR P P PR *1 *2 PR PR *5 PR *6 *3 *4 PR DVD±RW/+R DL/RAM P P P P PR P P PR *1 *2 PR PR *5 P *3 *4 PR DVD±RW (tukee DVD±R DL -levyjä) DVD±RW (tukee DVD+R DL -levyjä) P P P P PR P P PR *1 *2 PR PR *5 PR *6 P P P P PR P P PR *1 *2 PR PR *5 P CD-RW/DVD-ROM-asema P P P P PR P P P P P P DVD-ROM-asema P P P P P P P P P P P *1 Tukee tietojen kirjoittamista DVD-R-levyille, jotka ovat yhteensopivia DVD-R-määrittelyn yleisen version 2.0/2.1 kanssa. *2 Tukee tietojen kirjoittamista DVD-RW-levyille, jotka ovat yhteensopivia DVD-RW-määrittelyn version 1.1/1.2 kanssa. *3 Tietokoneen DVD±RW/RAM-levyasema ei tue DVD-RAM-lippaan käyttämistä. Käytä lippaattomia levyjä tai levyjä, joiden lippaan voi irrottaa. *4 Tietokoneen levyasema ei tue tietojen kirjoittamista yksipuoliselle DVD-RAM-levyille (2,6 Gt), jotka ovat yhteensopivia DVD-RAM-määrittelyn version 1.0 kanssa. Lisäksi DVD-RAM-määrittelyn version 2.2/12X-SPEED DVD-RAM Revision 5.0 kanssa yhteensopiville levyille ei ole tukea. *5 Tietojen kirjoittaminen DVD+R DL (Double Layer) -levyille on mahdollista vain, jos levyt tukevat DVD+R DL (Double Layer) -tallennusta. *6 Tietojen kirjoittaminen DVD-R DL (Dual Layer) -levyille on mahdollista vain, jos levyt tukevat DVD-R DL (Dual Layer) -tallennusta.

44 n 44 VAIO-tietokoneen käyttäminen PR: toistaa ja tallentaa P: toistaa, mutta ei tallenna : ei toista eikä tallenna CD- ROMlevyt Video- CDlevyt CD Extra -levyt CD-R/ RW Musiikk i-cdlevyt DVD- ROMasema Video- DVDlevyt BD- ROM DVD-R/ RW DVD+R/ RW DVD+R DL DVD-R DL DVD- RAM BD-R *9 / RE *10 Blu-ray Levyasema P P P P PR *8 P P P PR *1 *2 PR PR *5 PR *6 PR *6 PR *7 *7 Tukee tietojen kirjoittamista BD-R version 1.1 -levyille (yksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 25 Gt, kaksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 50 Gt) ja BD-RE version 2.1 -levyille (yksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 25 Gt, kaksipuoliset levyt, joiden kapasiteetti on 50 Gt). Tietokoneen Blu-ray-levyasema ei tue BD-RE version 1.0 -levyjä ja lippaallisia Blu-ray-levyjä. *8 Tietojen kirjoittamista Ultra Speed CD-RW -levyille ei tueta. *9 BD-R on lyhenne sanoista Blu-ray Disc-Recordable, version 1.1 muoto. *10 BD-RE on lyhenne sanoista Blu-ray Disc-Rewritable, version 2.1 muoto.! Tämä tuote pystyy toistamaan levyjä, jotka ovat Compact Disc Digital Audio -standardin mukaisia (CD-standardi). DualDisc on kaksipuolinen levy, joka tallentaa DVD-materiaalin levyn toiselle puolelle ja audiomateriaalin toiselle puolelle. Muista, että DualDisc-levyn audio-puolta (ei-dvd-puolta) ei ehkä voi toistaa tässä tuotteessa, koska levyn tämä puoli ei ole CD-standardin mukainen. Saatavana on monentyyppisiä levyjä.! Kun ostat tyhjiä levyjä käytettäviksi VAIO-tietokoneessa, tarkista levyn pakkauksesta, että levyn toisto- ja tallennusominaisuudet sopivat tietokoneen optiseen levyasemaan. Sony EI takaa VAIO CD -levyasemien yhteensopivuutta sellaisten levyjen kanssa, jotka eivät ole virallisen CD-standardin mukaisia (tai DVD-standardin mukaisia, kun käytetään DVD-asemia). EI-YHTEESOPIVIE LEVYJE KÄYTTÄMIE VOI VAURIOITTAA VAKAVASTI VAIO- TIETOKOETTA TAI AIHEUTTAA OHJELMISTO-OGELMIA JA JÄRJESTELMÄ JUMIUTUMISE. Saat tietoja levystandardeista levyn julkaisijalta tai tyhjän levyn valmistajalta. Tukee 8 cm:n levyn lukemista mutta ei kirjoittamista 8 cm:n levylle.

45 n 45 VAIO-tietokoneen käyttäminen Tietojen tallentamiseen liittyviä huomautuksia Jotta levyllä olevat tiedot ovat luettavissa optisessa levyasemassa, istunto täytyy sulkea ennen levyn poistamista. Tee tämä noudattamalla ohjelmiston mukana tulevia ohjeita. Käytä vain pyöreitä levyjä. Älä käytä muun (tähden, sydämen, kortin ja niin edelleen) muotoisia levyjä, koska ne saattavat vaurioittaa levyasemaa. Älä iske tai ravista tietokonetta, kun levylle kirjoitetaan tietoja. Poista näytönsäästäjä käytöstä ja lopeta virustorjuntaohjelma, ennen kuin kirjoitat tietoja levylle. Älä käytä muistinvaraisia apuohjelmia, kun kirjoitat tietoja levylle. Tämä voi aiheuttaa toimintahäiriön. Kun poltat levyjä sovellusohjelmalla, sulje kaikki muut sovellukset. Vältä koskettamasta levyn pintaa. Levyn pinnalla olevat sormenjäljet ja lika voivat aiheuttaa lukuvirheitä. Älä aseta tietokonetta virransäästötilaan, kun käytät esiasennettua ohjelmaa tai CD-levyn tallennusohjelmaa. Älä koskaan kiinnitä levyihin etikettejä. e vaurioittavat levyä peruuttamattomasti. Käytä levylle tallentamiseen vain esiasennettuja ohjelmia. Muun ohjelman käytöstä saattaa aiheutua moduuliristiriita ja toimintavirhe.

46 n 46 VAIO-tietokoneen käyttäminen DVD-levyjen toistamiseen liittyviä huomautuksia Jotta voit toistaa DVD-levyjä mahdollisimman monipuolisesti, noudata seuraavia suosituksia. Sulje kaikki avoimet sovellukset, ennen kuin katselet DVD-elokuvaa. Älä käytä muistinvaraisia apuohjelmia nopeuttamaan levyn käyttöä, kun toistat DVD-levyä. Se voi aiheuttaa toimintahäiriön. Poista näytönsäästäjä käytöstä ja lopeta virustorjuntaohjelma, ennen kuin toistat levyn. Jotkin 20- tai 24-bittisesti tallennetut levyt kohisevat toiston aikana. Jos tietokoneessa on liitettynä äänilaitteita, kohina saattaa häiritä kuuntelua tai vahingoittaa kaiuttimia. Pienennä äänenvoimakkuutta, kun toistat DVD-levyä. Älä siirry virransäästötilaan, kun tietokone toistaa DVD-levyä. DVD-levyyn on merkitty aluekoodi, joka ilmaisee, millä alueella ja minkätyyppisellä laitteella levyn voi toistaa. Levyä ei voi toistaa tällä tietokoneella, jos DVD-levyssä tai sen pakkauksessa ei ole merkintää 2 (Eurooppa kuuluu alueeseen 2) tai All (kaikki) (DVD:n voi toistaa lähes kaikkialla maailmassa).! Jos vaihdat DVD-levyn aluekoodin, kun WinDVD-ohjelmisto on käynnissä, käynnistä ohjelmisto uudelleen tai poista levy ja aseta se uudelleen paikalleen, jotta uudet asetukset tulevat voimaan. Älä yritä muuttaa DVD-aseman aluekoodiasetuksia. Takuu ei kata DVD-aseman aluekoodiasetuksen muuttamisesta aiheutuvia ongelmia. Jos langaton LA-yhteys on aktivoituna, DVD-levyjen toistaminen saattaa aiheuttaa häiriöitä äänen ja kuvan laatuun. Kun toistat DVD-levyä (video- tai äänilevyä) ja haluat irrottaa USB-laitteen, kuten USB-yhteensopivat kaiuttimet, pysäytä ensin DVD-toisto. USB-yhteensopivan laitteen irrottaminen DVD-toiston aikana voi aiheuttaa toimintahäiriön.

47 n 47 VAIO-tietokoneen käyttäminen CD-levyjen toistaminen Voit toistaa CD-äänilevyn seuraavasti: 1 Aseta levy optiseen levyasemaan. 2 Jos työpöydälle ei tule näkyviin ohjelmaa tai ikkunaa, valitse Käynnistä ja Kaikki ohjelmat. Valitse sitten haluamasi CD-ohjelma, kuten SonicStage. Jos Ääni-CD-ikkuna avautuu, valitse siitä haluamasi vaihtoehto.

48 n 48 VAIO-tietokoneen käyttäminen Tiedostojen kopioiminen CD-levylle Voit kopioida tiedostoja levylle seuraavasti:! Älä iske tai ravista tietokonetta, kun levylle kirjoitetaan tietoja. 1 Aseta tyhjä levy optiseen levyasemaan. Jos CD-asema-ikkuna tulee näkyviin, valitse vaihtoehto Ei toimenpiteitä ja OK. 2 apsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Resurssienhallinta. 3 Etsi kopioitavat tiedostot tai kansiot vasemmalla olevasta Kansiot-ruudusta, napsauta näitä tiedostoja tai kansioita hiiren kakkospainikkeella, valitse Lähetä ja napsauta tämän jälkeen optista levyasemaa *. 4 Sulje ikkuna. 5 Valitse Käynnistä ja Oma tietokone. 6 apsauta kohdassa Laitteet, joissa on siirrettävä tallennusväline olevaa optisen levyaseman kuvaketta. äkyviin tulee uusi ikkuna, jossa valitut kansiot näkyvät kohdassa CD-levylle tallennettavat tiedostot. 7 Valitse CD-tallennustehtävät-ruudussa vaihtoehto Tallenna valitut tiedostot CD-levylle. 8 oudata Ohjattu CD-levylle tallentaminen -ohjelman ohjeita. * Levyaseman kirjain vaihtelee järjestelmän laitteistokokoonpanon mukaan.

49 n 49 VAIO-tietokoneen käyttäminen DVD-levyjen toistaminen Voit toistaa DVD-levyn seuraavasti: 1 Sulje kaikki käynnissä olevat ohjelmistosovellukset. 2 Aseta DVD-levy optiseen levyasemaan. 3 Jos työpöydälle ei tule näkyviin ohjelmaa tai ikkunaa, valitse Käynnistä ja Kaikki ohjelmat. Aloita sitten DVD-levyn toisto valitsemalla haluamasi DVD-ohjelma. Lisätietoja ohjelmiston käytöstä on DVD-ohjelmiston ohjetiedostossa. Tiedostojen kopioiminen DVD-levylle Voit kopioida tiedostoja levylle seuraavasti: 1 Aseta levy optiseen levyasemaan. 2 Jos työpöydälle ei tule näkyviin ohjelmaa tai ikkunaa, valitse Käynnistä ja Kaikki ohjelmat. Valitse sitten haluamasi DVD-ohjelma. Lisätietoja ohjelmiston käytöstä on DVD-ohjelmiston ohjetiedostossa.

50 n 50 VAIO-tietokoneen käyttäminen TV-toiminnon käyttäminen Tietokoneeseen on asennettu TV-viritinkortti ja Microsoft Windows XP Media Center Edition -käyttöjärjestelmä, jotka parantavat tietokoneen käyttökokemusta. Media Centerin avulla voit käyttää monenlaisia TV-, DVD- ja videonkatseluominaisuuksia sekä tallentaa ja toistaa musiikkia. Maanpäällisen television tai kaapelitelevision liittäminen tietokoneeseen 1 Kytke antennikaapelin (sisältyy toimitukseen) / kaapelitelevision kaapelin (ei toimiteta tietokoneen mukana) toinen pää tietokoneen VHF/UHF-porttiin. 2 Kytke kaapelin toinen pää televisioantennirasiaan tai kaapelitelevisioliitäntään.

51 n 51 VAIO-tietokoneen käyttäminen Kaukosäätimen käyttäminen Tietokoneen mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla voit käyttää Media Center -käyttöjärjestelmän toimintoja televisiokanavien valinta mukaan lukien. A Omat musiikkitiedostot -painike Painiketta painamalla voit tarkastella ja kuunnella musiikin toistolistoja. B Oma TV -painike Painiketta painamalla voit tarkastella Oma TV -valikkoa. C Pysäytä x -painike Painiketta painamalla voit pysäyttää mediasisällön toiston tai TVlähetyksen nauhoituksen. Keskeytä X -painike Painiketta painamalla voit pysäyttää mediasisällön toiston. Paina painiketta uudelleen, kun haluat jatkaa sisällön toistamista. Eteenpäin M -painike Painiketta painamalla voit kelata nopeasti eteenpäin kolmella eri nopeudella. Ohita B? -painike Painiketta painamalla voit siirtyä mediasisällössä eteenpäin esimerkiksi yhden ääniraidan, yhden DVD-julkaisun luvun tai nauhoitetun TV- tai videoesityksen 30 sekunnin jakson verran. Toisto?b -painike Painiketta painamalla voit siirtyä sisällössä taaksepäin esimerkiksi yhden ääniraidan, DVD-julkaisun yhden luvun ja TVtai videoesityksen seitsemän sekunnin jakson verran. Kelaa alkuun m -painike Painiketta painamalla voit kelata sisältöä taaksepäin kahdella eri nopeudella. Tallenna z -painike Painiketta painamalla voit aloittaa tallentamisen. Toista -painike Painiketta painamalla voit aloittaa mediasisällön toistamisen. D Edellinen-painike Painiketta painamalla voit palata edelliseen ikkunaan.

52 n 52 VAIO-tietokoneen käyttäminen E Äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet Pienentävät (-) ja suurentavat (+) äänenvoimakkuutta. F TV-tallenteet-painike Painiketta painamalla voit katsella aiemmin tallennettuja televisioohjelmia (Oma TV -ikkunassa). G Ohjelmaopas-painike Painiketta painamalla voit katsella alueesi televisio-ohjelmatietoja. H Aakkosnumeeriset painikkeet Painikkeita painamalla voit valita haluamasi kanavan tai syöttää tekstiä. (Voit aktivoida kanavanvalinnan painamalla ETER tai OK.) I CLEAR-painike Painiketta painamalla voit palata takaisinpäin merkin kerrallaan ja poistaa tekstiä. J Valmiustila-painike Painiketta painamalla voit siirtää tietokoneen valmiustilaan, jolloin virrankäyttö vähenee. K Omat kuvatiedostot -painike Painiketta painamalla voit katsella kuvia tai diaesitystä. L Omat videotiedostot -painike Painiketta painamalla voit katsella videoita videokokoelmastasi. M Lisää-painike Painiketta painamalla voit tarkastella lisävalintoja, jotka ovat käytettävissä Media Center -ominaisuuksia varten. uolipainikkeet Paina M, m, < ja, -painikkeita, kun haluat siirtää osoitinta tietokoneen näytössä. OK -painike Paina OK, kun haluat valita toiminnon tai vaihtoehdon. Jos televisiota katsellaan koko näytön tilassa, painamalla OK voi palata edelliselle kanavalle. Kanavien välillä voi siirtyä painamalla jälleen OK. O Kanavan- ja sivunvalintapainikkeet Painikkeiden avulla voi vaihtaa kanavaa tai sivua (numeroa syöttämättä). P Käynnistä -painike Painikkeen avulla voi avata Media Center Start. Vaimenna % -painike Painikkeen avulla voi poistaa äänen käytöstä. Voit palauttaa äänen painamalla painiketta uudelleen. Q DVD-valikko-painike Painiketta painamalla voit avata DVD-levyn päävalikon. R Suora TV-lähetys -painike Painikkeen avulla voit katsella TV-ohjelmia. S ETER-painike Painiketta painamalla voit aktivoida ominaisuuden tai toiminnon, esimerkiksi kanavavalinnan tai paluun edelliselle kanavalle. (Painikkeen toiminnot vastaavat OK-painikkeen käyttöä.) T Teksti-TV-ohjelmatilan valintapainikkeet Punainen painike Painikkeen avulla voit siirtyä punaiseen pikavalintalinkkiin teksti-tvohjelmatilassa. Vihreä painike Painikkeen avulla voit siirtyä suoraan vihreään pikavalintalinkkiin teksti-tv-ohjelmatilassa. Keltainen painike Painikkeen avulla voit siirtyä suoraan keltaiseen pikavalintalinkkiin teksti-tv-ohjelmatilassa. Sininen painike Painikkeen avulla voit siirtyä suoraan siniseen pikavalintalinkkiin teksti-tv-ohjelmatilassa. U Teksti-TV-ohjelmatilan valintapainike Painikkeen avulla voit ottaa käyttöön tai poistaa teksti-tv-ohjelmatilan.

53 n 53 VAIO-tietokoneen käyttäminen Ennen kaukosäätimen käyttöä Kaukosäätimeen on ennen käyttöä asennettava laitteen mukana toimitetut AA-mangaaniparistot, jotta tietokoneen ja kaukosäätimen välinen yhteys toimii. Paristojen asentaminen 1 Käännä kaukosäädin nurinpäin. 2 Paina kielekettä (1) ja avaa paristotilan kansi. 3 Aseta laitteen mukana toimitetut AA-paristot kaukosäätimeen. 4 Laita paristotilan kansi kaukosäätimen päälle. 5 Paina varovasti, kunnes kansi napsahtaa paikalleen. Jos kaukosäädin ei toimi kunnolla, paristot voi olla tarpeen vaihtaa. Jos kaukosäädintä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot, jotta ne eivät vuoda paristotilaan.

54 n 54 VAIO-tietokoneen käyttäminen PC-korttien käyttäminen PC-korttien avulla voit kytkeä tietokoneeseen ulkoisia kannettavia laitteita. PC-kortin asettaminen! Jotkin PC-kortit tai niiden toiminnot eivät ehkä ole yhteensopivia tietokoneen kanssa. Tietokonetta ei tarvitse sammuttaa ennen PC-kortin asentamista tai poistamista. Voit asettaa PC-kortin seuraavasti: 1 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta, jolloin vapautuspainike ponnahtaa ulos. 2 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta toisen kerran, jolloin PC-korttipaikan suojus ponnahtaa ulos. 3 Tartu suojukseen varovasti ja vedä suojus ulos korttipaikasta. 4 Työnnä PC-kortti PC-korttipaikkaan siten, että etupuolen etiketti osoittaa ylöspäin. 5 Työnnä PC-kortti varovasti korttipaikkaan. Järjestelmä havaitsee PC-kortin automaattisesti. Työkaluriville tulee Poista laite turvallisesti -kuvake.

55 n 55 VAIO-tietokoneen käyttäminen! Kun et käytä PC-korttia, aseta PC-korttipaikan suojus korttipaikkaan suojaamaan sitä roskilta. Ennen kuin siirrät tietokonetta, laita PC-korttipaikan suojus korttipaikkaan. Jotkin laitteet eivät ehkä toimi oikein, jos jatkuvasti siirryt valmiustilasta tai lepotilasta normaalitilaan. Joitakin PC-kortteja käytettäessä siirtyminen normaalitilan ja valmius- tai lepotilojen välillä saattaa aiheuttaa sen, että järjestelmään kytkettyä laitetta ei tunnisteta. Korjaa ongelma käynnistämällä järjestelmä uudelleen. Uudelleenkäynnistys palauttaa tietokoneen alkuperäiseen tilaansa. Kun kortti on tietokoneessa, tietokone ei ehkä siirry lepotilaan. Se saattaa siirtyä valmiustilaan. Kortti kannattaa poistaa, ennen kuin tietokone siirtyy lepotilaan. Varmista, että käytät PC-kortin valmistajan uusinta ohjainta. Jos Ominaisuudet: Järjestelmä -valintaikkunan Laitehallinta-välilehdessä näkyy!-merkki, poista ohjain ja asenna se uudelleen. Älä aseta PC-korttia korttipaikkaan väkisin. Muuten liittimen nastat saattavat vaurioitua. Jos PC-kortin asettaminen ei onnistu, tarkista, että olet asettamassa PC-korttia oikeansuuntaisesti. Lisätietoja on PC-kortin mukana toimitetussa käyttöoppaassa.

56 n 56 VAIO-tietokoneen käyttäminen PC-kortin poistaminen Kun tietokone on käynnissä, poista PC-kortti seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos korttia ei poisteta oikein, järjestelmäsi ei ehkä toimi enää oikein. Voit poistaa PC-kortin seuraavasti: Jos haluat poistaa PC-kortin, kun tietokoneen virta on katkaistu, ohita kohdat Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin Poista laite turvallisesti -kuvaketta. äyttöön tulee Poista laite turvallisesti -ikkuna. 2 Valitse laite, jonka haluat kytkeä irti. 3 Valitse Pysäytä. äyttöön tulee Pysäytä laite -ikkuna. 4 Vahvista, että laitteen voi poistaa järjestelmästä turvallisesti. 5 Valitse OK. äyttöön tulee ikkuna, jossa ilmoitetaan, että laitteen voi poistaa turvallisesti. 6 apsauta Sulje. 7 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta, jolloin vapautuspainike ponnahtaa ulos. 8 Työnnä PC-kortin vapautuspainiketta toisen kerran, jolloin PC-kortti ponnahtaa ulos. 9 Tartu korttiin varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta. 10 Jos PC-kortin vapautuspainike on edelleen ulkona, työnnä se takaisin sisään.

57 n 57 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin käyttäminen Tietokoneessa on joko ExpressCard -yleiskorttipaikka * tai ExpressCard /34 -korttipaikka * tietojen siirtämiseksi digitaalikameroista, videokameroista, soittimista ja muista ääni- tai videolaitteista tietokoneeseen tai tietokoneesta niihin. Ensin mainittuun paikkaan voidaan asentaa joko ExpressCard /34-(34 mm leveä) tai ExpressCard /54 (54 mm leveä) -moduuli * jäljempänä esitetyllä tavalla. Viimeksi mainittuun paikkaan voidaan asentaa vain ExpressCard /34 -moduuli *. ExpressCard /34-moduuli * ExpressCard /54-moduuli * * äihin viitataan jäljempänä nimillä ExpressCard-muistikorttipaikka ja ExpressCard-moduuli. Tietokoneessasi on ExpressCard-yleiskorttipaikka.

58 n 58 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin asentaminen korttipaikkaan! Tietokoneen mukana on toimitettu ExpressCard-muistikorttipaikan suojus. Poista muistikorttipaikan suojus ennen korttipaikan ensimmäistä käyttökertaa. Ole varovainen, kun asetat ExpressCard-moduulin korttipaikkaan ja poistat sen korttipaikasta. Älä käytä voimaa työntäessäsi muistikorttia muistikorttipaikkaan tai poistaessasi sitä muistikorttipaikasta. Tietokonetta ei tarvitse sammuttaa ennen ExpressCard-moduulin asentamista tai poistamista. ExpressCard-moduulin asentaminen korttipaikkaan 1 Työnnä ExpressCard-muistikorttipaikan suojusta, jolloin muistikortti ponnahtaa ulos. 2 Tartu ExpressCard-korttipaikan suojukseen varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta. 3 Pitele ExpressCard-moduulia siten, että nuoli osoittaa ylöspäin ja ExpressCard-korttipaikkaa kohti. 4 Työnnä ExpressCard-moduuli varovasti korttipaikkaan, kunnes moduuli napsahtaa paikalleen. Älä aseta moduulia korttipaikkaan väkisin.

59 n 59 VAIO-tietokoneen käyttäminen! Kun et käytä ExpressCard-moduulia, aseta ExpressCard-korttipaikan suojus korttipaikkaan suojaamaan sitä roskilta. Ennen kuin siirrät tietokonetta, pane ExpressCard-korttipaikan suojus korttipaikkaan. Jos moduuli tai moduulin sovitin ei mene helposti korttipaikkaan, poista se varovasti ja tarkista, että asetat korttia oikeinpäin. Varmista, että käytät ExpressCard-moduulin valmistajan uusinta ohjainta.

60 n 60 VAIO-tietokoneen käyttäminen ExpressCard-moduulin poistaminen Kun tietokone on käynnissä, poista ExpressCard-moduuli seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos korttia ei poisteta oikein, järjestelmäsi ei ehkä toimi enää oikein. ExpressCard-moduulin poistaminen korttipaikasta Jos haluat poistaa ExpressCard-moduulin, kun tietokoneen virta on katkaistu, ohita kohdat Kaksoisnapsauta tehtäväpalkin Poista laite turvallisesti -kuvaketta. äyttöön tulee Poista laite turvallisesti -ikkuna. 2 Valitse laite, jonka haluat kytkeä irti. 3 Valitse Pysäytä. äyttöön tulee Pysäytä laite -ikkuna. 4 Vahvista, että laitteen voi poistaa järjestelmästä turvallisesti. 5 Valitse OK. äyttöön tulee ikkuna, jossa ilmoitetaan, että laitteen voi poistaa turvallisesti. 6 apsauta Sulje. 7 Työnnä ExpressCard-moduuli tietokonetta kohden, jolloin moduuli ponnahtaa ulos. 8 Tartu ExpressCard-moduulin varovasti ja vedä se ulos korttipaikasta.

61 n 61 VAIO-tietokoneen käyttäminen Memory Stick -muistikortin käyttäminen Tietokone tukee Memory Stick -muistikorttia. Memory Stick on pienikokoinen, siirrettävä ja monipuolinen mikropiiritallennusväline, joka soveltuu erinomaisesti digitaalisten tietojen vaihtamiseen ja jakamiseen yhteensopivien tuotteiden, kuten digitaalikameroiden ja matkapuhelimien, välillä. Koska se on irrotettava, sitä voi käyttää ulkoisena tallennusvälineenä. Katso Tekniset tiedot -oppaasta, mitkä Memory Stick -korttityypit ovat yhteensopivia tietokoneen mallin kanssa ja mitä mahdollisia rajoituksia niihin liittyy. Voit ostaa Memory Stick -muistikortteja Sony Style -WWW-sivustosta ( tai paikalliselta Sony-jälleenmyyjältä. Yksityiskohtaiset tiedot VAIO-tietokoneiden yhteensopivuudesta Memory Stick -muistikorttien kanssa löydät WWW-sivuilta osoitteesta Tietokoneesi on testattu ja todettu yhteensopivaksi kaikkien Sony Memory Stick -muistikorttien kanssa, joiden kapasiteetti on enintään 4 Gt ja joita on saatavana toukokuusta 2006 alkaen. Yhteensopivuutta ei kuitenkaan voida taata kaikkien sellaisten muistikorttien osalta, jotka täyttävät yhteensopivia kortteja vastaavat edellytykset. Eri sovittimia käyttämällä asennettujen Memory Stick -välineiden yhteensopivuutta ei voida taata. MagicGate on Sonyn kehittämän tekijänoikeustekniikan yleisnimitys. Kun haluat käyttää tätä ominaisuutta, käytä Memory Stick -välinettä, jossa on MagicGate-logo.

62 n 62 VAIO-tietokoneen käyttäminen Memory Stick -muistikortin kirjoitussuojaus Joissakin Memory Stick -muistikorteissa on kortin tyhjennyksen estävä kytkin, jolla voidaan estää arvokkaiden tietojen tahaton poistaminen tai korvaaminen. Voit ottaa kirjoitussuojauksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä siirtämällä kytkintä vaaka- tai pystysuoraan *. Kun kirjoitussuojausta ei ole asetettu, Memory Stick -muistikortille voi tallentaa tietoja. Kun kirjoitussuojaus on asetettu, Memory Stick -muistikortilta voi lukea tietoja mutta kortille ei voi tallentaa tietoja.! Käytä teräväkärkistä esinettä, kun siirrät Memory Stick Duo -kortin kytkintä. * Joissakin Memory Stick -korteissa ei ole kortin tyhjennystä estävää kytkintä.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FJ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FJ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SZ-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SZ-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-G-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-G-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Painikkeiden ja liitäntöjen sijainnit...14

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VGC-LA-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-Z-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-Z-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 7 Aloittaminen... 9 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Multimedia Käyttöopas

Multimedia Käyttöopas Multimedia Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO V6065EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171102 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO V6065EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO V6065EA käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351

Multimedia. Asiakirjan osanumero: 419465-351 Multimedia Asiakirjan osanumero: 419465-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan, miten tietokoneen multimedialaitteita ja ohjelmistoja käytetään. Multimediaominaisuudet vaihtelevat tietokoneen mallin

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-N-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG--sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406

Käyttöoppaasi. HP PAVILION ELITE M9000 http://fi.yourpdfguides.com/dref/856406 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION ELITE M9000. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION ELITE M9000 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV2017EA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4148090 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV2017EA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV2017EA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCZ12Z9R http://fi.yourpdfguides.com/dref/3715983

Käyttöoppaasi. SONY VAIO VPCZ12Z9R http://fi.yourpdfguides.com/dref/3715983 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-CR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-CR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-A-sarja/VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

DVD-RAM-levyjen käyttö

DVD-RAM-levyjen käyttö Tämä opas sisältää vähimmäistiedot, joita tarvitaan DVD-RAM-levyjen käyttöön DVD MULTI -asemassa Windows 98/Me/2000 -käyttöjärjestelmässä. Windows, Windows NT ja MS-DOS ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki.

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Asemat Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Asemat Käyttöohje Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas

Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Osoitinlaitteet ja näppäimistö Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-TX-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-TX-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...5 Tiedoksi...5 EERGY STAR...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia tietoja...10 Aloittaminen...12 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 404158-351 Maaliskuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-C-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-C-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h

F: Liitäntäpainike G: Paristotila H: Varausliitäntä I: Liiketunnistin/merkkivalo. 12 h TRUST MI5400X BLUETOOTH OPTICAL MOUSE Tuotetiedot Hiiri Laturi F A B D G I E C H J A: Hiiren kakkospainike B: Intelli-rullahiiri/ pariston merkkivalo tyhjä ja varattu C: Hiiren ykköspainike D: Selaa taaksepäin

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

Käytön aloittaminen Nokia N92-1

Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Käytön aloittaminen Nokia N92-1 Tilat Käytön aloittaminen Mallinumero: Nokia N92-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N92. Laitteella on neljä tilaa: Suljettu tila (1), katselutila (2), avoin tila (3)

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV7-3020SA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4157436

Käyttöoppaasi. HP PAVILION DV7-3020SA http://fi.yourpdfguides.com/dref/4157436 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP PAVILION DV7-3020SA. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP PAVILION DV7-3020SA käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä.

Ulkoiset mediakortit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Ulkoiset mediakortit Asiakirjan osanumero: 393506-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656

Käyttöoppaasi. HP PAVILION T200 http://fi.yourpdfguides.com/dref/850656 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Drive Letter Access. Pikaopas

Drive Letter Access. Pikaopas Drive Letter Access Pikaopas elokuu 2002 Sisällys Luku 1: Johdanto.......................................................5 Drive Letter Access -ohjelman asentaminen......................................

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCZ2-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Miten VAIO-tietokoneesta saadaan lisätietoja... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden

Lisätiedot

Ulkoiset tallennusvälinekortit

Ulkoiset tallennusvälinekortit Ulkoiset tallennusvälinekortit Asiakirjan osanumero: 419584-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan ulkoisten tallennusvälinekorttien käytöstä. Sisällysluettelo 1 Digitaalisten tallennusvälineiden korttipaikassa

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 Dokumentaatio...7 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Ohjelmistojen päivittäminen, varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos

Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje. 9356196 1. painos Nokia Image Viewer SU-5 -kuvankatselulaitteen käyttöohje 9356196 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote SU-5 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot

Lisätiedot

HP Advanced Docking Station -telakointiasema Viiteopas

HP Advanced Docking Station -telakointiasema Viiteopas HP Advanced Docking Station -telakointiasema Viiteopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Käyttöopas. VGN-S-sarja / VGN-T-sarja

Käyttöopas. VGN-S-sarja / VGN-T-sarja Käyttöopas VG-S-sarja / VG-T-sarja n 2 Sisällys Lue tämä ensin... 5 Tiedoksi... 5 EERGY STAR... 6 Omistajan merkintä... 6 Tervetuloa... 7 Asiakirjapaketti... 8 Ergonomiaa koskevia tietoja... 11 VAIO-tietokoneesi

Lisätiedot

Tuotetta koskeva ilmoitus

Tuotetta koskeva ilmoitus Asemat Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish

Ver. 2. Ohjelmisto-opas. PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Ver. 2 Ohjelmisto-opas Copyright c PIXELA CORPORATION. All rights reserved. Finnish Johdanto...3 Tämän ohjelmisto-oppaan käyttäminen...3 Järjestelmävaatimukset...4 Varoitukset...6 Asentaminen/poistaminen...6

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-AR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-AR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Multimedia Käyttöopas

Multimedia Käyttöopas Multimedia Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-R-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-FW-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-FW-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...15

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC http://fi.yourpdfguides.com/dref/863340

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC http://fi.yourpdfguides.com/dref/863340 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ DC5700 MICROTOWER PC käyttöoppaasta

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-NS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-S-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia ohjeita...11 Aloittaminen...13 Hallintapainikkeiden ja porttien sijainti...14

Lisätiedot

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Asemat Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE

ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ELOKUVAKASVATUS SODANKYLÄSSÄ 99600 Sodankylä +358 (0)40 73 511 63 tommi.nevala@sodankyla.fi Elokuvakasvatus Sodankylässä Oppimateriaali 9/2005 VIDEON SIIRTÄMINEN DVD-LEVYLLE ROXIO TOAST LITE 6 2 ROXIO

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VPCJ1-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä... 4 Lisätietoja VAIO-tietokoneesta... 5 Ergonomiaa koskevia ohjeita... 8 Aloittaminen... 10 Hallintapainikkeiden ja porttien

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone VGN-SR-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-SR-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...7 EERGY STAR...8 Dokumentaatio...9 Ergonomiaa koskevia ohjeita...12 Aloittaminen...14 Hallintapainikkeiden ja

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit. Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot