LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2011 Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat 175. Perustoimeentulotuen valtionosuusennakon tarkistaminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2011 Kunnanhallitus 24.10.2011. Käsiteltävät asiat 175. Perustoimeentulotuen valtionosuusennakon tarkistaminen 2011..."

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 15/2011 Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat 175. Perustoimeentulotuen valtionosuusennakon tarkistaminen Lausunto taksilupakiintiöistä vuodeksi Tuloveroprosentti vuodelle Kunnan kiinteistöveroprosentit vuodeksi Talousarvion 2012 valmistelu ja tasapainotus Lisämäärärahapyyntö varhaiskasvatukseen Valtionavustus yleissivistävän koulutuksen tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen sekä yleissivistävän koulutuksen kansainvälistämiseen Aluehallintoviraston avustuksen myöntäminen OSAAVA -ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön Rantayleiskaavojen muutoshakemukset Osoitekartan myyntihinta Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Eksoten talousarvion valmistelu ja alijäämien kattaminen Saapuneet kirjeet Iitiän päiväkodin tontti Kunnan tilaratkaisujen suunnittelu...256

2 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 15/2011 LEMIN KUNTA 234 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnantalo, kokoushuone Sinkko Eija puheenjohtaja Penttilä Arto varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto jäsen Laitinen Sonja jäsen Tuomi Paula jäsen Tölski Jarmo jäsen Väisänen Kyösti jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Junnonen Juha kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Koivisto Juha " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä hallintojohtaja, esittelijä Pitkänen Pentti kunnankamreeri, pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Todettiin. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKATUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kyösti Väisänen ja Risto Pietiläinen. PÖYTÄKIRJAN ALLE- KIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Eija Sinkko Tarkastusaika Lemillä Allekirjoitukset Kyösti Väisänen Pentti Pitkänen Risto Pietiläinen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Lemillä Virka-asema Hallintojohtaja

3 Kunnanhallitus Perustoimeentulotuen valtionosuusennakon tarkistaminen 2011 Kunnanhallitus 175 Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkistanut perustoimeentulotuen ennakon kokonaismääräksi euroa vuodelle Alkuperäinen ennakon kokonaismäärä oli euroa. Tarkistus perustuu alkuvuoden aikana toteutuneisiin kustannuksiin. Tarkistus tehdään, koska arvio perustoimeentulotuen kustannuksista poikkeaa yli 5 prosenttia alkuperäisen ennakon laskennassa käytetyistä kustannuksista. Vuoden 2010 perustoimeentulotuen lopullinen valtionosuus oli ,50 euroa. Perustoimeentulotuen valtionosuus ei ole kunnan talousarvioon kuuluva erä. Valtionosuus välitetään sellaisenaan Eksotelle. Järjestely johtuu siitä, että aluehallintovirasto ei tunne kuntayhtymää valtionosuuden saajana, vaikka kuntayhtymä voikin laillisesti järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja. Siksi raha tulee Eksotelle kuntien kautta. Toimeentulotuesta annetun lain 24 :n 3 momentin mukaan kunnalla on oikeus tehdä lääninhallitukselle kirjallinen oikaisuvaatimus 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Koska päätös perustuu todellisiin kustannuksiin, ei oikaisuvaatimuksen tekemiseen ole aihetta. (valm Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen.

4 Kunnanhallitus Lausunto taksilupakiintiöistä vuodeksi 2012 Kunnanhallitus 176 Taksiliikennelain mukaan ELY-keskuksen tulee vahvistaa kuntakohtaiset taksilupien enimmäismäärät vuosittain. Nyt on valmisteilla kiintiöpäätös vuoden 2012 taksilupien enimmäismääräksi. ELY-keskus seuraa kiintiöpäätöksen perustaksi mm. taksien kysynnän ja tarjonnan muutoksia, toimialan kannattavuuden kehitystä alueellaan, kuluttajien palautetta taksien saatavuudesta ja laadusta sekä taksien riittävyyttä elinkeinoelämän ja kuntien kuljetustarpeen kannalta. Taksiliikenteen valvonta kuuluu myös ELY-keskukselle. Taksilupien enimmäismäärä tulee vahvistaa sellaiselle tasolle, että takseja on saatavissa myös vilkkaan kysynnän aikana. Kaakkois-Suomen ELY-keskus pyytää mennessä kuntien lausuntoa taksien riittävyydestä ja esteettömän kaluston määrästä sekä taksipalvelujen laadusta alueellaan. Erityisesti pyydetään ottamaan huomioon sosiaali- ja terveystoimen sekä opetustoimen tarpeet. Esteetön kalusto täyttää pyörätuolissa matkan aikana istuvan matkustajan vaatimukset siten kuin ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen on säädetty invataksista tai että autoon nousu ja siitä poispääsy sekä itse matkustaminen on muutoin järjestetty pyörätuolissa matkustavan kannalta helpoksi ja turvalliseksi. Invataksissa tulee olla kaksi pyörätuolipaikkaa, esteettömässä riittää yksi pyörätuolipaikka. Kunnat valvovat ostamansa liikenteen hoitoa sopimusehtojen nojalla. ELYkeskus pyytää kuntaa ilmoittamaan, kuinka usein ja millaisiin sopimusrikkeisiin kunta on joutunut puuttumaan viimeisen vuoden aikana. ELY-keskus pyytää kunnalta lausunnon yhteydessä tietoja lausuntopyynnön mukana olevalla lomakkeella. ELY-keskukselta on saatu tieto Lemillä voimassa olleista taksiluvista, joita on 7 kappaletta. Yhden luvan haltijan (Taksipalvelu MPS Oy) osalta ELY-keskuksella on valvonta-asia vireillä. Muut lupien mukaiset autot ovat myös liikenteessä. Vuoden 2011 kiintiö on 6 henkilöautoa ja lisäksi yksi esteetön henkilöauto. Avoimia taksilupia ei siis ole. Sivistysosaston esityksen mukaan kuntaan tarvittaisiin kaksi tavallista taksia lisää. Kunnanhallituksen jäseniltä sähköpostitse ja puhelimitse saadun palautteen perusteella ELY-keskukselle on annettu seuraavanlainen lausunto: Kunnanhallitus ilmoittaa pyydettynä lausuntonaan, että aikaisempi kiintiö 7 henkilöautoa, joista yksi esteetön ei riitä Lemillä. Kuntaan tarvitaan 8 henkilöautoa, joista yksi esteetön. Nykytilanne, jossa yhden luvan haltijana on Taksipalvelu MPS Oy aiheuttaa sen, että Lemille tarvitaan kiintiöön käytännössä 9 henkilöautoa, joista yksi esteetön, jotta todellinen tarjonta vastaisi kysyntää.

5 Kunnanhallitus Henkilöautojen kuljetuskapasiteetin tulee riittää koululaiskuljetuksiin, joukkoliikenteeseen ja sairaskuljetuksiin. Kunnanhallitus korostaa erityisesti sitä, että kaikkien autojen tulee olla käytettävissä Lemillä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee annetun lausunnon hyväksyen tiedoksi.

6 Kunnanhallitus Tuloveroprosentti vuodelle 2012 Kunnanhallitus 177 Verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 91 a :n (1263/2001) mukaan kunnan tulee ilmoittaa tuloveroprosentin suuruus Verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17. päivänä. Tuloveroprosentti ilmoitetaan neljännesprosenttiyksikön tarkkuudella. Vuoden 2012 talousarvion tasapainotus on vielä kesken. Alustava tasapainotusehdotus on menossa lautakuntien käsittelyyn. Tasapainotusehdotus perustuu kunnallis- ja kiinteistöveroprosenttien pitämiseen tämän hetken tasolla. Tuloveroprosenttia korotettiin viimeksi vuodelle 2010 puolella prosenttiyksiköllä 19,50 prosenttiin. Liitteenä on alustava arvio verotulojen tilityksistä vuosina Arvio perustuu 19,50 prosentin tuloveroprosenttiin vuonna 2012 ja 20,00 prosenttiin vuosina Arvioitu korotus vuosille perustuu Eksoten alijäämän kattamisohjelmaan. Näihin ei tässä vaiheessa kuitenkaan ole syytä ottaa kantaa. (Valm. PP) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että vuoden 2012 tuloveroprosentiksi vahvistetaan 19,50.

7 Kunnanhallitus Kunnan kiinteistöveroprosentit vuodeksi 2012 Kunnanhallitus 178 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden laissa säädettyjen vaihteluvälien rajoissa vuosittain etukäteen samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Kiinteistöveroprosentit määrätään prosentin sadasosan tarkkuudella. (1266/2001). Kunnan tulee ilmoittaa kiinteistöveroprosentit Verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17. päivänä. Kunnanvaltuusto määrää kiinteistöveron seuraavien vaihteluvälien rajoissa: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,60-1,35 vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti 0,32-0,75 Kunnanvaltuusto voi lisäksi määrätä kiinteistöveron seuraavien vaihteluvälien rajoissa: muiden asuinrakennusten veroprosentti voidaan määrätä 0,60-1,35 vaihteluvälin rajoissa enintään 0,60 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin pääasiassa vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten veroprosentti, yleishyödyllisen yhteisön veroprosentti 0,00-1,35 voimalaitosten veroprosentti 0,60-2,85 rakentamaton rakennuspaikka 1,00 3,00 (1,00-3,00) Kunnassa ovat vuonna 2011 voimassa seuraavat veroprosentit: yleinen kiinteistövero 0,90 % vakituiset asuinrakennukset 0,40 % muut kuin vakituiset asuinrakennukset 1,00 % yleishyödyllinen yhteisö 0,00 %. Vuoden 2012 talousarvion tasapainotusehdotus perustuu nykyisiin kiinteistöveroprosentteihin. Liitteenä on arvio kiinteistöverotuloista esitetyillä veroprosenteilla ja olettaen, että verotusarvot nousevat 1,5 %. (valm. PP) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kiinteistöveroprosenteiksi vuodeksi 2012 vahvistetaan seuraavat prosentit: yleinen kiinteistövero 0,90 % vakituiset asuinrakennukset 0,40 % muut kuin vakituiset asuinrakennukset 1,00 % yleishyödyllinen yhteisö 0,00 %.

8 Kunnanhallitus Talousarvion 2012 valmistelu ja tasapainotus Kunnanhallitus 179 Vuoden 2012 talousarvion valmistelu on edennyt normaalin aikataulun mukaan. Toimielinten esitysten pohjalta talousarvioesitys olisi noin 1,6 miljoonaa euroa alijäämäinen. Teknisten tarkistusten ja tasapainotustoimenpiteiden jälkeen esitys on tasapainossa. Eksoten maksuosuus jäi vielä avoimeksi palvelusopimusneuvotteluissa Talousarviota on valmisteltu kuntajohtajien linjauksen mukaisena. Eksoten kertyneiden ja vielä vuoden 2012 loppuun mennessä kertyvien alijäämien kattaminen ja tasapainotetun talousarvion tekeminen vuodesta 2013 alkaen tulee nostamaan kunnan maksuosuutta tämän hetken tasosta. Taloussuunnitelmassa on varauduttu tähän kattamiseen 0,5 %:n veroprosentin korotuksella vuodelle siitä tehdään kuitenkin vasta syksyllä 2012 ja silloin tilanne saattaa näyttää joko paremmalta tai vielä huonommalta. Verotulojen kasvuksi vuodelle 2012 on oletettu noin 1,4 % vuoden 2011 tarkistetusta arviosta. Verotuloarvio perustuu nykyisiin kunnallis- ja kiinteistöveroprosentteihin. Valtionosuudet alenevat tästä vuodesta, mutta vähemmän kuin loppukesällä odotettiin. Valtiovarainministeriö on laskenut verovähennysten kompensaation vuodelle 2012 ja se on Lemin kunnan osalta noin euroa. Talousarvion lopullinen tasapainotus tapahtui tämän avulla. Valtionosuuslaskelmiin liittyvät kertoimet ovat vielä viime vuodelta. Erityisesti sairastavuuskertoimen muutos voi vaikuttaa kymmeniä tuhansia euroja valtionosuuden määrään. Investointien yhteenlaskettu määrä on 1,95 miljoonaa euroa. Poistorahoitusta kertyy noin euroa. Vanhoja lainoja lyhennetään noin euroa vuonna Uutta lainaa tarvitaan näin laskien noin 1,45 miljoonaa euroa. Lainamäärä vuoden 2012 lopussa olisi tämän arvion mukaan noin 2,2 miljoonaa euroa, joka on noin 24 % vuoden 2012 arvioidusta verotulosta. Tasapainotusehdotus, tuloslaskelma-arvio ja yhdistelmä investoinneista on liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus antaa liitteenä olevan tasapainotusehdotuksen lautakunnille kannanottoja varten siten, että muutosehdotuksia voi tehdä vain tasapainotusehdotuksen mukaisen nettomenon sisällä eikä menoja enää voi lisätä tulojen lisäystä enempää. Lisäksi toimielinten tulee tarkistaa vuoden 2012 talousarvioon tulevat toiminnalliset tavoitteet tasapainotusehdotuksen mukaisiksi. Kannanotot ja tarkistetut tavoitteet tulee toimittaa talousosastolle viimeistään Kunnanhallitus päätti yksimielisesti muuttaa tasapainotusehdotusta investointien osalta seuraavasti:

9 Kunnanhallitus Kuukanniemen teknisen työn kalusto (7.000 ) siirrettiin vuodelta 2013 vuoteen Koulukeskuksen ilmastoinnin suunnitteluun varattavalla määrärahalla voi myös suunnitella koulukeskuksen laajentamista Kuukanniemen monitoimikentän rakentamiseen haetaan ulkopuolista rahoitusta ja jos sitä saadaan vuodelle 2012, otetaan hankkeen toteuttaminen uuteen käsittelyyn. Muilta osin kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

10 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Lisämäärärahapyyntö varhaiskasvatukseen Lasten päivähoitopaikat ja esiopetustilat sekä henkilöstöresurssit toimintakaudelle Sivistyslautakunta 45 Lasten päivähoitoa/päivähoitopaikkoja toimintakaudelle on haettu enemmän kuin hoitopaikkoja on tarjolla ja vapautumassa. Varsinkin alle 3 -vuotiaiden lasten hoitopaikkatarve ylittää paikkojen määrän. Alle 3 -vuotiaiden lasten paikkapulaa on sekä Kirkonkylässä että Kuukanniemessä ja tarvetta myös ilta- ja vuorohoidon järjestämiseen. Nykyiset järjestelyt eivät pysty vastaamaan kysynnän muutokseen. Tällä hetkellä ilman hoitopaikkaa on 14 lasta. Ennen toimintakauden alkamista ja toimintakauden aikana on todennäköistä, että hakemuksia tulee lisää. Perhepäivähoitajien työehtosopimuksen äkillisen muutoksen johdosta lasten varahoitoa varten tarvitaan päiväkoteihin pysyviä varapaikkoja, myös alle 3 v. lapsille. Nyt niitä ei ole. Toimintasuunnitelman mukaan Päiväkoti Oravanpesässä on yksi alle 3 -vuotiaiden lasten ryhmä (12 lasta). Muut alle 3 -vuotiaat lapset ja ilta- ja viikonloppuhoitoa tarvitsevat lapset on ohjattu perhepäivähoitoon. Varhaiskasvatuspäällikkö esittää seuraavaa: - Päiväkoti Oravanpesään perustettaisiin toinen alle 3 -vuotiaiden lasten ryhmä siten, että esioppilaille järjestettäisiin uudet toimitilat Kuukanniemen koulusta tai koulun pihalle hankittavasta erillisestä parakista. - Tilat tulee olla esioppilaiden käytössä elokuun alusta. - Tilojen hankinta/järjestäminen annetaan teknisen toimen tehtäväksi. - Selvitetään mahdollisuutta sijoittaa Päiväkoti Pikku-Palolaan alle 3 -vuotiaita lapsia. - Selvitetään päiväkotien mahdollisuutta järjestää ilta- ja viikonloppuhoitoa. - Laaditaan arvio lisähenkilöstön tarpeesta ja kustannuksista. (valm. ST) Kuukanniemen koulunjohtaja ja Koulukeskuksen rehtori ovat kartoittaneet Kuukanniemen koulun tilat. Kuukanniemen koulussa ei ole tarkoituksenmukaisia oppimista edistäviä tiloja päivähoidon eikä esiopetuksen tarpeisiin ellei päivähoitoryhmä ja esiopetusryhmä olisi kiertolaisia, mikä ei olisi opetuksen järjestelyiden kannalta mielekästä. Lisätilojen tilapäisrakentaminen Kuukanniemen koulun välittömään läheisyyteen edistäisi mm. nivelvaiheessa olevia esiopetuksen oppilaita integroitumaan pedagogisesti tarkoituksenmukaisesti koulutyöhön.

11 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Esittelijän ehdotus Valmiiden ja soveltuvien tilojen vuokraaminen pitäisi myös selvittää, koska kyseessä on tilapäisratkaisu. Mahdollisia tilaratkaisuja tulisi etsiä koko Lemin kunnan alueelta. Lemin kunnan talousarviossa on varattu määräraha Iitiän alueen päiväkodin suunnitteluun. Kunnanvaltuuston tekemän päätöksen ( ; 37 :n) mukaan vuonna 2011 suunnitteluun on varauduttu euron määrärahalla ja rakentamiseen vuonna 2013, mutta hankkeen lopullinen ajoitus ratkaistaan vuoden 2012 talousarviossa. Lisääntyneen hoitotarpeen takia sekä tilakysymys että lisähenkilöstöresurssit on ratkaistava mahdollisimman pian, koska tilat tarvitaan käyttövalmiina elokuusta 2011 alkaen. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää 1. antaa sivistysosaston osastopäällikön tehtäväksi mahdollisten soveltuvien vuokratilojen löytymisen Kuukanniemestä ja Kirkonkylästä. 2. Antaa varhaiskasvatuspäällikön tehtäväksi selvittää kunnan omien tilojen käyttömahdollisuudet koko kunnan alueelta päivähoito- ja esiopetustilojen löytymiseksi, mm. Pikku-Palola, Tapiola. 3. Antaa varhaiskasvatuspäällikölle tehtäväksi selvittää henkilöstön lisäresurssin tarpeen palkka- ja muine kuluineen yhdessä talousosaston kanssa sekä selvittää ilta- ja viikonloppuhoidon järjestämistä päiväkodeissa, jotta päivähoito saadaan järjestettyä tarkoituksenmukaisesti toimintakaudeksi Esittelijän muutettu ehdotus Sivistyslautakunta päättää 1. antaa sivistysosaston osastopäällikön tehtäväksi selvittää mahdollisten soveltuvien vuokratilojen löytymisen Kuukanniemestä ja Kirkonkylästä esioppilaille lukuvuodeksi antaa varhaiskasvatuspäällikön tehtäväksi selvittää kunnan omien tilojen käyttömahdollisuudet koko kunnan alueelta päivähoito- ja esiopetustilojen löytymiseksi mm. Pikku-Palolasta ja Tapiolasta. 3. antaa varhaiskasvatuspäällikölle tehtäväksi selvittää henkilöstön lisäresurssin tarve palkka- ja muine kuluineen yhdessä talousosaston kanssa sekä selvittää ilta- ja viikonloppuhoidon järjestäminen toimintakautena

12 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus että selvitykset tulee antaa viikon kuluessa sivistysosastolle, joka toimittaa ne tekniselle osastolle ja kunnanhallitukselle jatkotoimenpiteitä varten. 2. esittää kunnanhallitukselle, että se perustaa toimikunnan Iitiän alueen päiväkodin rakentamista varten, jotta kunnan päivähoitotilanteeseen ja esiopetukseen saadaan oppimista edistävät tarkoituksenmukaiset tilat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tarvetta vastaavaksi. Hyväksyttiin esittelijän muutettu ehdotus. Vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo Kunnanhallitus 118 Sivistystoimisto on selvittänyt mahdollisten soveltuvien vuokratilojen löytymisen Kuukanniemestä. Lemin seurakunnan talouspäällikön mukaan seurakunta ei ole halukas vuokraamaan Kuukanniemen seurakuntatiloja esiopetusryhmälle aamupäiväksi , koska seurakunta järjestää jo nyt kunnan ostopalveluna hankkimaa iltapäivätoimintaa seurakunnalta ja tilat ovat ip-toiminnan lasten käytössä iltapäivisin. Samoin kirkonkylästä seurakunta ei vuokraa kerhotiloja kunnalle. Asiassa on lähestytty Kuukanniemen liikekiinteistöstä vastaavaa omistajaa, Liikekiinteistöä ei pystytä lupaamaan toukokuun 2011 aikana vuokrattavaksi kunnan käyttöön. Periaatteessa esiopetusoppilaat voitaisiin sijoittaa esiopetuksen ajaksi kirkonkylään Tapiolaan aamupäiviksi, koska tila on tyhjillään ja vasta iltapäivisin koulupäivinä iltapäivätoimintaan osallistuvien perusopetuksen oppilaiden käytössä. Esiopetusoppilaiden aiheuttaisi kuljetuskuluja ilman arvonlisäveroa syyslukukaudella 2011 noin euroa ja kevätlukukaudella 2012 noin euroa eli yhteensä noin euroa. Tarkemmat laskelmat on liitteessä. Esiopetuksen järjestämisessä olisi tässä vaihtoehdossa varsin paljon hankaluuksia siirtymisineen opetuksen aikana tarkoituksenmukaisiin opetustiloin mm. kouluruokailuun koulukeskukseen ja liikuntasaliin. Lisäksi Kuukanniemen esioppilaista jatkaa päivähoidossa esiopetuksen jälkeen 9 oppilasta, joita ei saada sijoitettua kirkonkylän päivähoitoryhmiin. Varhaiskasvatuspäällikkö kartoittanut päivähoidon järjestelyistä ja muutoksista toimikaudeksi toimenpiteet, jotta lakisääteiset palvelut saadaan järjestettyä varhaiskasvatuksessa toimikaudeksi Talousosasto on tehnyt kustannusarvion osittain, mutta osa palveluista on teknisen osaston järjestämiä mm. siivous, ruokailut ja kiinteistönhoito. Niistä on erillinen selvitys liitteenä. Sivistysosasto pyytää kunnanhallitusta ryhtymään pikaisiin toimenpiteisiin esiopetuksenryhmän perustamiseksi ja tilojen löytämiseksi.

13 Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Toimintamalliksi on hahmottumassa seuraava: 1. Perustetaan uusi alle 3-vuotiaiden päivähoitoryhmä Oravanpesään 2. Perustetaan sisarusryhmä Pikku-Palolaan, ryhmään voidaan sijoittaa alle 3-vuotiaita 3. Aapiskukon esikoululaiset kuljetetaan Tapiolaan, ellei Kuukanniemestä ennen syksyä löydy sopivaa vuokratilaa Uuden päivähoitoryhmän perustaminen vaatii uusia kalusteita, kaksi uutta päivähoitajaa ja yhden uuden avustajan, lisäystä ruokapalveluihin sekä pihan kunnostusta. Kalusteet maksavat noin euroa, mutta ne ovat käytettävissä jatkossa Iitiän päiväkodissa. Lisähenkilöstön vuosikustannukset ovat noin euroa, josta vuodelle 2011 kohdistuu noin euroa. Piha-alueen kunnostukseen on jo talousarviossa varattu euroa. Ruokapalvelut maksavat noin euroa/oppilas/lukuvuosi. Pikku-Palolaan tarvitaan uusi päivähoitaja ja uusi avustaja sekä lisää ruokapalveluja. Nykyiset kalusteet riittävät. Lisähenkilöstön vuosikustannukset ovat noin euroa, josta vuodelle 2011 kohdistuu noin euroa. Esiopetuksen järjestäminen Tapiolassa aiheuttaa mahdollisesti joitain kunnostustarpeita tiloissa, ateriakuljetuksia ja siivous- ja kiinteistönhoitokuluja. Esikoululaisten kuljettaminen Tapiolaan maksaa toimintavuoden aikana noin euroa. Tarvittava uusi avustaja maksaa noin euroa vuodessa. Kuluvan vuoden lisämäärärahatarve selvitetään toiminnan yksityiskohtien ja mm. esiopetustilan mahdollisen muuttumisen jälkeen syksyllä ja tuodaan valtuuston käsittelyyn alkusyksyn kokoukseen. Lisäksi perhepäivähoitajien työaikamääräysten muutoksen vuoksi on tarpeen sopia perhepäivähoidon työaikajärjestelyistä (valm. Pentti Pitkänen) Sivistyslautakunta 65 Kunnanhallitus hyväksyy varhaiskasvatuksen järjestämisen lukuvuonna edellä esitetyn mallin mukaisesti. Kunnanhallitus on , 118:ssa hyväksynyt varhaiskasvatuksen järjestämisen lukuvuodeksi Kunnankamreeri on tehnyt tarkennetut laskelmat yhdessä varhaiskasvatuspäällikön kanssa lisämäärärahatarpeesta toimintakauden alkaessa seuraavasti: henkilöstökulut euroa kalusto euroa ruokapalvelut euroa vuokrat euroa sähkö ja vesi euroa

14 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Lisäkuluja syntyy iltahoidon sekä perhepäivähoidon varahoidon järjestämisestä ja hoitopaikkojen kysynnän ja tarjonnan välisestä erosta. Lapsimäärän lisääntyessä myös astiahankintoja, liinavaatteita yms. tarvitaan varhaiskasvatuspalveluita tuottaviin yksiköihin. Tilapäishoitopaikka otetaan käyttöön loka-marraskuun aikana. Lisäksi on varauduttava tilapäistilan remontti- ja aidan rakennuskuluihin. Osa kuluista on teknisen lautakunnan tehtäviin liittyviä kuluja. (valm. PV) Esitys Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se hakee kunnanvaltuustolta lisämäärärahaa vuoden 2011 talousarvioon lakisääteisten varhaiskasvatuspalveluiden tuottamiseen euroa. Esitys hyväksyttiin. Kunnanhallitus 180 Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää varhaiskasvatuksen tulosalueelle euroa lisämäärärahaa vuodelle 2011 edellä selostettujen varhaiskasvatuspalvelujen järjestämiseen.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtionavustus yleissivistävän koulutuksen tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen sekä yleissivistävän koulutuksen kansainvälistämiseen Kunnanhallitus 158 Opetushallitus on myöntänyt Lemin kunnalle valtionavustusta euroa tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen. Avustukseen oikeuttaviksi menoiksi on hyväksytty euroa, joten valtionavustuksena myönnetään 100 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustusta voidaan käyttää kehittämistyöstä aiheutuviin ja siihen kohdistuviin menoihin kuten erilaisten opetusjärjestelyjen ja tukimuotojen suunnitteluun, henkilöstön kouluttamiseen ja työnohjaukseen, koordinoinnista aiheutuviin kustannuksiin, kehittämisryhmien työstä aiheutuviin kustannuksiin sekä kehittämistoiminnasta tai koulutukseen osallistumisesta aiheutuviin sijais- ja matkakustannuksiin. Hyväksyttäviä menoja eivät ole organisaation perustoimintojen rahoitus tai sellainen toiminta, johon on tarjolla erikseen valtionavustusta tai muuta rahoitusta rahoitusjärjestelmän kautta. Avustusta ei voi käyttää esimerkiksi opetus-, oppilashuolto- tai tukipalveluhenkilöstön palkkaamiseen, laite- ja ohjelmistohankintoihin eikä tilakustannuksiin. Opetushallitus edellyttää, että valtionavustuksen menoja ja tuloja seurataan saajan kirjanpidossa erillisillä laskentatunnisteilla, joilla ne voidaan jälkikäteen selvittää ja tarkastaa kirjanpidosta. Avustus maksetaan kunnan tilille ja sen käyttöaika päättyy Kunnan tulee antaa Opetushallitukselle loppuraportti valtionavustuksen käytöstä ja toteutuneesta toiminnasta mennessä. Avustuspäätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea oikaisua Opetushallitukselta 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja tyytyy päätökseen. Sivistysosaston tulee huolehtia tarvittavien selvitysten antamisesta Opetushallitukselle.

16 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Sivistyslautakunta 68 Valtion avustusten myöntäminen Lemin kunnan sivistystoimi on hakenut valtionavustusta tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen ja koulutuksen kansainvälistämisen kehittämishankkeille. Opetushallitus on käsitellyt valtionavustushakemukset valtionavustuslain (688/2001) sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009) ja asetuksen (1766/2009) mukaisesti ja päättänyt myöntää Lemin kunnalle Tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen euroa. Avustuksen käyttöaika on Loppuraportti tulee toimittaa Opetushallitukselle myönnetyn valtionavustuksen käytön jälkeen Raportissa tulee olla selvitys kehittämistyön toteutuksesta ja tuloksista sekä tositekohtainen erittely Yleissivistävän koulutuksen kansainvälistymiseen -hankkeelle ("Pienestä suureen - Lemiltä Eurooppaan") euroa. Vuonna 2010 avustusta saaneelle kansainvälistymishankkeelle voidaan maksaa uusi avustus vasta sen jälkeen, kun Opetushallitus on hyväksynyt hakijan selvityksen aiemmin myönnetyn avustuksen käytöstä. Avustusta tulee kohdentaa aktiiviseen tiedottamiseen hankkeessa kehitetyistä hyvistä käytänteistä myös muille kuin oman kunnan kouluille. (valm. PV). Esitys Lautakunta merkitsee valtionavustukset tiedoksi ja esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää määrärahojen ylitysoikeutta kunnanvaltuustolta menoihin, jotka katetaan Opetushallituksen myöntämällä valtionavustuksella. Lautakunta merkitsee valtionavustukset tiedoksi ja esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää määrärahojen ylitysoikeutta kunnanvaltuustolta tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen euroa ja yleissivistävän koulutuksen kansainvälistymiseen euroa. Menot katetaan Opetushallituksen myöntämällä valtionavustuksella. Kunnanhallitus 181 Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää opetustoimen tulosalueelle euroa lisämäärärahaa vuodelle 2011 tehostetun ja erityisen tuen kehittämiseen ja yleissivistävän koulutuksen kansainvälistymiseen. Menot katetaan Opetushallituksen myöntämällä valtionavustuksella. Samalla kunnanhallitus päätti, että jatkossa talousarvion perusteluihin otetaan määräys, että toimielimen hakemat ja saamat hankerahat, jotka eivät sisälly budjetin tuloarvioon, saadaan lisätä ao. tulosalueen toimintamenoihin ilman kunnanvaltuuston erillistä päätöstä niin, että tulosalueen ulkoiset nettomenot eivät lisäänny.

17 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Aluehallintoviraston avustuksen myöntäminen OSAAVA -ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön Sivistyslautakunta 69 Esitys Lemin kunnan sivistystoimi on hakenut yhteistyössä Savitaipaleen kunnan sivistystoimen kanssa valtionavustusta OSAAVA -ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön. Hankkeen kustannusarvio on euroa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ESAVI ) hakemuksen perusteella Savitaipaleen kunnalle valtionavustusta euroa käytettäväksi Opetushenkilöstön OSAAVA -ohjelman hankkeen kustannuksiin. Arvonlisävero on valtionavustukseen hyväksyttävä kustannus, mikäli se jää hankkeen toteuttajan lopulliseksi kustannukseksi. Lemin ja Savitaipaleen kuntien sivistystoimet ovat sopineet rahan jakamisesta oppilasluvun mukaan viimevuotiseen tapaan. Lemin osuudeksi tuli euroa, jonka Savitaipaleen kunta siirtää Lemin kunnalle. Hankkeelle on avattava Lemin kunnassa oma erillinen laskentatunniste raportoinnin helpottamiseksi. Avustuksen kohteena oleva toiminta on käynnistetty elokuussa 2011 ja avustus on käytettävä vuoden 2012 loppuun mennessä hakemuksessa esitettyyn kehittämistoimintaan. Mikäli avustusta käytetään muuhun tarkoitukseen, voidaan avustus tai sen osa määrätä maksettavaksi takaisin. Avustuksella rahoitetaan opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutusta. Koulutustarpeet on kartoitettu koulutuskyselyllä, joiden pohjalta koulutuksia järjestetään. Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti iltapäivisin ja iltaisin lukuvuoden ja 2012 syyslukukaudella. (valm. PV) 1. Lautakunta merkitsee Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän Osaava -hankkeen euron osuuden tiedoksi. 2. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää määrärahojen ylitysoikeutta kunnanvaltuustolta menoihin, jotka katetaan aluehallintoviraston myöntämällä avustuksella. Hyväksyttiin.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 182 Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto myöntää opetustoimen tulosalueelle euroa lisämäärärahaa vuodelle 2011 Osaava-hankkeen kustannuksiin. Menot katetaan aluehallintoviranomaisen myöntämällä avustuksella.

19 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rantayleiskaavojen muutoshakemukset Kunnanhallitus 203 Syksyn 2010 aikana kunnanhallitukselle on osoitettu 4 kpl rantayleiskaavan muutoshakemuksia. Hakijat ovat Jouni Okko, Hannu Vesala, Lahja Sinkko ja Jarkko Ahonen. Sinkon hakemuksessa pyydetään olemassa olevan vakituisen asunnon rakennuspaikan laajennusta ostetun lisämaan perusteella. Vesalan hakemuksessa pyydetään maatilan rakennuspaikan (AM) muuttamista normaaliksi vakituisen asunnon paikaksi ja rakennuspaikan rajauksen tarkennusta. Okon hakemuksessa pyydetään rakennusoikeuden siirtoa Salajärveltä Syntymäisen rannalle. Ahosen hakemuksessa pyydetään rakennusoikeuden siirtoa Heposalosta Kuhasensaareen. Aluearkkitehdin näkemyksen mukaan kaavamuutoshakemukset ovat perusteltuja ja ne voidaan toteuttaa. (valm. AH) 1. Kunnanhallitus päättää käynnistää em. mainitut kaavamuutoshankkeet 2. Kaavamuutoksen hakijoita laskutetaan 600 /muutos (alv 0%) 3. Hyväksyy aluearkkitehti Antti Hirvikallion kaavamuutosten laatijaksi Kokouksessa esittelijä aluearkkitehdin selostuksen kuultuaan muutti ehdotuksensa näin kuuluvaksi: 1. Kunnanhallitus päättää käynnistää em. mainitut kaavamuutoshankkeet sekä teknisinä muutoksina lisäksi Nuorakosken alueen ranta-asemakaavan huomioimisen yleiskaavamuutoksena sekä Helena Laitisen poikkeamisluvan huomioimisen Kivijärven rantayleiskaavassa. 2. Kaavamuutoksen hakijoita laskutetaan 600 /muutos (alv 0%). 3. Hyväksyy aluearkkitehti Antti Hirvikallion kaavamuutosten laatijaksi. Merkittiin, että kokouksessa oli asiantuntijana paikalla aluearkkitehti Antti Hirvikallio, joka kertoi kaavamuutospyynnöistä, havaituista päivitystarpeista sekä muutoskustannuksista.

20 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 183 Rantayleiskaavojen muutokset olivat nähtävillä luonnoksena MRA 30 :n mukaisesti välisenä aikana. Uusia muutoshakemuksia tuli kaksi kappaletta (kohdenro 11 ja 12). Huomautuksia jätettiin yksi kappale. Kaavoittaja on laatinut vastineet viranomaislausuntoihin sekä huomautuksiin. (liite). Kaavoittajan laatimat kaavaehdotusasiakirjat on päivätty (valm AH). 1. Kunnanhallitus hyväksyy päivätyt kaavaehdotusasiakirjat kaikkine liitteineen. 2. Päättää asettaa kaavaehdotusasiakirjat MRA 19 :n mukaisesti nähtäville 30 päivän ajaksi. Ilmoitukset Etelä-Saimaaseen ja Länsi-Saimaan Sanomiin. 3. Pyytää nähtävillä oloajan puitteissa lausunnot viranomaisilta ja kuulla muita osallisia MRL:n edellyttämällä tavalla.

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen

Uusi kunnantalo, kokoushuone Pietiläinen Risto puheenjohtaja. Hakonen Hannu jäsen Kohonen Tarja jäsen Alaoutinen Ari jäsen Viranomainen PÖYTÄKIRJA 7/2011 LEMIN KUNTA 114 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA 4.10.2011 klo 18.00-19.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Uusi kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kunnanvaltuusto

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kunnanvaltuusto 8.11.2011 Kokousaika Ma 14.11.2011 klo 18.00-18.31 Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. liite 6. 7. 8. 9. liite 10.

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015. 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015... PÖYTÄKIRJA 1/2015 Sivistyslautakunta 14.1.2015 Käsiteltävät asiat 1. Sivistyslautakunnan kokouspäivä ja kokouskutsujen toimittaminen v. 2015...2 2. Sivistyslautakunnan pöytäkirjojen tarkastaminen, nähtävillä

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone

Maanantaina klo Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 12.00 15.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 08.11.2010 kello 18.00 18.20 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I varapj Talasoja Timo,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Maanantai 09.11.2015 kello 18.00 18.25 Puumilan Taitotalo Saapuvilla olleet Wiinamäki Petteri, pj. Kärkelä Pilvi jäsenet Markkola

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden.

Avattuaan kokouksen puheenjohtaja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 05.09.2013 klo 9.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus 22.09.2014 Asialista 129. Talouden tasapainotusohjelma 2015-2019...159 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 14/2014 LEMIN KUNTA 158 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 22.9.2014 klo 20.00-21.50

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35.

Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 15.02.2010 klo 10.00 11.35. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016

LEMIN KUNTA 2. Tekninen lautakunta 1 5.2.2015. Teknisen lautakunnan kokouspöytäkirjojen tarkastaminen vuonna 2015 2016 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 5.2.2015 klo 17-18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 42 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 8.5.2019 kello

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 07.11.2011 kello 18.00 18.13 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto,

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi

VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT. ORSI-Ilmoitukset@vero.fi VEROHALLINTO PL 325 00052 VERO 24.10.2014 Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Diaarinumero 00530 HELSINKI A7/31000/2014 VUODEN 2015 TULOVEROPROSENTIT JA KIINTEISTÖVEROPROSENTIT Verohallinto pyytää huomioimaan,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 9 Tekninen lautakunta Nro 2/2015 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 1.4.2015 klo 17-18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) torstai 2.5.2019 kello 17.00

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSAIKA Tiistai 18.9.2007 klo 18.00 21.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnantalo Vanhala Jari A., puheenjohtaja Ahonen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012

TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 Kaupunginhallitus 457 22.10.2012 Kaupunginvaltuusto 128 29.10.2012 TOIMIALOJEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET JA EKSOTEN LISÄMAKSUOSUUS V. 2012 353/110/2011 KH 457 Talousjohtaja Tuija Ahosen kirje 4.10.2012: Puolivuotiskatsauksen

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 17.10.2013 klo 17 18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 833/02.03.01/2014 332 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Talousjohtaja Heli Lähteenmäki: Kiinteistöverolain mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 2.4.2014 kello 14.00 15.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010. Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro 7/2010 Sivistyslautakunta 9.11.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 9.11.2010 klo 18.00-18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Mattila Annika

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Sivistyslautakunta Sivu 54 KOKOUSAIKA 4.9.2012 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Korvenranta

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 3.4.2019 klo 17.00

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 2.3.2010 nro 1/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Tiistai 2.3.2010 kello 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Kuhmon kaupungintalo Kaupunginhallituksen kokoushuone, Joki 88900 KUHMO SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 8.4.2013 nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 8.4.2013 kello 9.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2006 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 08.02.2006 KOKOUSAIKA 08.02.2006 klo 18.00-20.30 KOKOUSPAIKKA Suutalan koulu KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 KOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AIKAKALENTERI 2006 2007 2 2 PELASTUSSUUNNITELMAT 3 3

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 3/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 2.2.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 8.2.2016 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tuusniemen kunta, valtuustosali

Tuusniemen kunta, valtuustosali Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (7) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 17.00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

LEMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KOKOUSKUTSU 5/2015 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 16.11.2015 klo 18.00 - Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. liite 6. liite 7. 8. 9. 10. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie 2 87700 KAJAANI Tarkastuslautakunta 16.12.2010 nro 7/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 kello 8.00 11.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET

klo Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Sivistyslautakunta Sivu 21 KOKOUSAIKA 28.2.2012 klo 17.00-19.00 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Korvenranta Arja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Mäkinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot