Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 BMW tammikuu 3-sarja (E 46) valm.aika: Kuljettajan turvatyyny (Takata) ei avaudu oikein ja saattaa revetä sarja (E39) 3-sarja: 01/ /2006 Valmistusprosessin kosteus saattaa aiheuttaa kaasugeneraat- X5 (E53) urheilullinen 5-sarja: 03/ /2003 toriin toimintahäriöitä ja tyynyn toimintaongelmia. Ylisuuren ratti X5: 02/ /2003 paineen vuoksi saattaa tyynyn kehys murtua ja aiheuttaa tapaturmavaaran kuljettajalle onnettomuustuilanteessa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tyynyn. Koska osatoimituksissa saattaa esiintyä epävarmuutta, voi vaihto alkaa v ensimmäisellä neljänneksellä. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään valmistajan tiedostoon. BMW heinäkuu X3 (F25), X4 (F26) valm.aika: 09/ /2014 Korin poikittaisjäykkääjään kiinnitetty Isofix- lastenistuimen 2016 kiinnityselin saattaa jatkuvassa taivutusrasituksessa murtua ennenaikaisesti ja aiheuttaa tapaturmavaaran kolaritilanteissa lapselle. Ajoneuvon edustaja asentaa kiinnityselimeen metallivahvikkeen. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään koodilla " " valmistajan tiedostoon.

2 Chrysler tammikuu 300 (LE/LX/L2) valm.aika: Sähköinen virtalukkomoduli saattaa takerrella asennossa START 2016 Grand Cherokee 03/ /2008 ja RUN. Tällöin saattaa lukkomoduli ponnahtaa asentoon OFF (WH/W2), Commander ja moottori pysähtyä. Tämän seurauksena lyhyen hetken (XH) jälkeen tehostukset ja jarruissa ja ohjauksessa loppuvat ja mahdollistavat vaaralliset ajotilanteet. Puuttuva sytytysvirta aiheuttaa myös turvatyynyjen toimimattomuuden ja aikaansaavat mahdollisia turvallisuuspuutteita. Ajoneuvon edustaja vaihtaa lukkomodulin ja tämän kaukosäätimen. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään FCA- diagnoosisysteemiin toimintakoodilla "P57". Chrysler tammikuu RAM, (DS/DJ/D2/DD/DP/ valm.aika: Kuljettajan turvatyynyn teräväpäinen pidätinjousi saattaa Dodge 2016 DX) mallivuosi vaurioittaa ratin kaapelikimppua aiheuttaen oikosulun ja/tai turvatyynyn laukeamisen. Tästä saattaa seurata onnettomuus tai kohonnut turvallisuusriski. Ajoneuvon edustaja tarkistaa johtimiston kunnon ja tämän sijoituksen. Tarvittaessa johtimisto uusitaan. Työ kestää 2-3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään FCA-diagnoositiedostoon koodilla "R36"

3 Chrysler elokuu Jeep Liberty (KJ) valm.aika: Etuturvatyynyjen ohjausmodulin (OCR-moduli) virheellinen 2016 Grand Cherokee (WG) Liberty: ohjaustoiminto saattaa aiheuttaa äkkiarvaamatta turvatyynyjen Dodge Viper (ZB) G.Cherokee: laukeaminen ja/tai turvavöiden kiristyminen. Tämä saattaa johtaa Viper: vaaratilanteisiin liikenteessä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseisen modulin. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään FCA- ryhmän huoltojärjestelmään koodilla R06 Citroen heinäkuu C1 valm.aika: Ohjausakselin läpimitta on riittämätön ja akseli saattaamurtua / /2014 suurilla ohjausvoimilla aiheuttaen riskejä ääritilanteissa valm.numerot: Ajoneuvon edustaja tarkistaa ohjausakselin ja vaihtaa tämän VF7PAHMTBER tarvittaessa parempaan versioon. VF7PSCFB2ER Työ kestää n. 4 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Citroenin sisäiseen tiedostoon.

4 Dacia maaliskuu Duster, 4x2 valm.aika: Ylitettäessä ajoradalla olevia esteitä saattaa voimakkaan ulos / /2014 joustoliikkeen vaikutuksesta takajousi luiskahtaa paikaltaan jousilautaselta. Tämä johtaa voimakkaaseen ajo-ominaisuuksien muuttumiseen ja mahdolliseen turvallisuusriskiin. Ajoneuvon edustaja vaihtaa jousen modifioituun tyyppiin. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään C6-merkinnällä varustetulla sinisellä tarralla etuiskunvaimentimen kuppiin. Dodge elokuu Falsch, 4x2 Diesel valm.aika: Akkukaapeli (B +) saattaa oikeanpuoleisessa moottorin pidik / /2015 keessä hankautua ja aiheuttaa oikosulun. Tällä on useita seurauksia, kuten moottori pysähtyy, palaneita varokkeita, varoitusvaloja ja jopa moottoripalo. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kaapelin vaurioiden osalta ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Myös kaapelin side uusitaan. Tarkastus- ja vaihtotyö on asiakkaalle maksuton.

5 Fiat maaliskuu Ducato (tyyppi 290) valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa virtalukon pistokkeen häiriön / /2015 vuoksi syntyä sähköisiä virhekontakteja, kuten kojelaudan valaistuksessa, monien toimintojen deaktivoitumisena, kuten ABS, ESP, turvatyynyt. Tämä saattaa aiheuttaa riskitilanteita ajettaessa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa virtalukon. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltotiedostoon koodimerkinnällä Fiat maaliskluu Freemont, 2.4 l bens. valm.aika: Valmistajan mukaan moottorin suojus saattaa löystyä ja jou / /2015 tuessaan kontaktiin katalysaattorin kanssa. Seurauksena saattaa olla savun muodostusta moottoritilassa ja/tai palovaara. Ajoneuvon edustaja muuttaa suojuksen kiinnitystavan lisäkiinnityspisteillä. Työ kestään n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltotiedostoon koodilla 5946.

6 Fiat maaliskuu Scudo, 2.0 l diesel valm.aika; Valmistajan mukaan saattaa lämmitetyn dieselsuotimen / /2014 kansi vuotaa ja aiheuttaa polttoainevuotoa. Tämä saattaa aiheuttaa myös lämmityslementin pistokkeen kontaktiongelmia. Ajoneuvon edustaja vaihtaa suotimen kannen ja tarvittaessa lämmittimen liittimen. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ mnerkitään huoltotiedostoon koodilla Honda tammikuu Accord, Civic, CR-V, valm.aika; Alihankkija Takatan valmistusvirheen vuoksi saattaa kuljettajan 2016 Element, MDX, Odysseus, Accord: mallivuosi turvatyynyn avautumispaine kolaritilanteessa olla niin suuri, että Pilot, Ridgeline Civic: tyynyn avautuessa irtoaa metallisiruja ja vahingoittaa kuljettajaa. CR-V: Ajoneuvon edustaja vaihtaa kuljettajan turvatyynyn. Element: Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. MDX: Odyssey: Pilot: Työ merkitään huoltotiedostoon "MaRIS Pay&Go" koodilla Ridgeline: 2006 "5VZ tai 5VX"

7 Honda elokuu Civic Linousine, Tourer, valm.aika: ABS-modulin epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa lukkiutumisen 2016 Type R 02/ /2016 häiriintymistä jolloin jarrut lukkiutuvat täysjarrutuksissa ja/tai myös hätäjarrutusavustin laukkaa toimimasta. Virhe johtuu modulin valmistusvaiheessa vääränlaisen jyrsintyökalun lastujen joutumisesta paineventtiileihin häiriten näiden toimintaa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa modulin ja päivittää tämän. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon valmistaja on tiedottanut virheestä saatavilla olevan osoitteiston puitteissa. Työ merkitään Hondan Onlinesysteemiin MA-RIS koodilla "6VS" (tourer) ja "6NV" Limousine Honda heinäkuu Insight (ZE2) valm.aika: mallivuodet Alihankkija Takatan valmistusvirheen vuoksi saattaa etumat kustajan turvatyynyn sytytyspaine olla syynä metallisirujen irtoamiseen ja matkustajien vahingoittumiseen kolaritilanteissa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tyynyn. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Hondan huoltotiedostoon MaRIS koodilla "6ZY"

8 Honda tammikuu Gold Wing 1800 / B valm.aika; Jarrunestetiehyt takajarrujen toisiojarrusylinterissä, joka toimii 2016 mallivuodet jarrupiirin nesteen paluutiehyenä, saattaa tukkeutua. Tällöin jää takajarrupiiriin jäännöspainetta jarrutuksen jälkeen ja saattaa aiheuttaa jarrujen laahaamisen ja ylikuumentumisen ja edelleen jopa palovaaran. Ajoneuvon edustaja vaihtaa toisiojarrusylinterin parannettuun intergroidulla ylipaineventtiilillä varustettuun versioon. Työ kestää n. 2½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Honda Huoltoportaaliin koodilla "3HA" KIA kesäkuu Soul / Soul EV valm.aika: Liitosmutteri, joka lukitsee ohjausvaihteen ja ohjausakselin, on varmistettu kierteen lukitusliimalla löystymistä vastaan. Liimalla saattaa olla riittämätön pitävyys, jonka johdosta mutteri löystyy ja saattaa johtaa ohjattavuusongelmiin ja liikennetilanteissa mahdollisiin riskeihin. Ajoneuvon edustaja varmistaa kiinnityksen lisäosilla, minkä lisäksi vaihdetaan paremmalla liimalla varustettu lukitusmutteri. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään asiakkaan huoltovihkoon.

9 Land Rover elokuu Discovery Sport, Sport, valm.aika: 03-04/2016 Moottorin yläpuolella sijaitsevat polttolainejohtimet saattavat 2016 Range Rover Evoque Valm.numerot: hankautua konepeltiin asennettuun suojukseen, jonka seurauk- Evoque: sena saattaa syntyä polttoainevuotoja ja edelleen palovaara. Discovery Sport: Ajoneuvon edustaja tarkistaa johtimet ja uusii nämä ja näiden kiinnikkeet tarvittaessa. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Jaguar- LandRover korjaamotiedostoon toimintakoodilla "P085". Lexus elokuu CT200h valm.aika: 04/ /2015 Polttoainetankissa sijaitsevassa aktiivihiilisäiliössä saattaa esiin tyä murtumia ja vähäisiä polttoaine- ja höyryvuotoja päästä ulos. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään valmistajan takuujärjestelmään.

10 Maserati syyskuu Ghibli III, valm.aika: Takaraidetankojen kiinnitysruuvit eivät mahdollisesti ole kiristet Quattroporte VI mallivuodet ty oikealla momentilla ja joudutaan siksi vaihtamaan. Kun ruuvit eivät ole oikein kiristetyt, saattaa olla seurauksena akseliston virhetoiminnot ja mahdollista ääntelyä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseiset kiinnitysruuvit molemmin puolin, ääritilanteessa joudutaan vaihtamaan myös itse raidetanko ja mahdollisesti muita pyöränripustuksen osia. Työ kestä n 2½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään toimintakoodilla "#303" sisäiseen tiedostoon. Mazda syyskuu 2 (DJ), CX-3 (DK), valm.ajat: Polttoainesuotimen tiiviste on saattanut muuttaa muotoaan ja 2016 Skyactiv-D 105 Mazda 2: 04/ /2015 aiheuttaa vuotoa suotimen ympäristössä. CX-3: 02/ /2015 Lisäksi valmistusvirheen vuoksi saattaa laturin ja vesipumpun käyttöhihna kulua ennenaikaisesti aikaansaaden varoitusvalon syttymisen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa suotimen tiivisteen ja hihnan. Työ kestää vajaan tunnin ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon myyjä on ilmoittanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työt dokumentoidaan Mazda-portaaliin.

11 Mazda syyskuu 2 (DJ) Akyactiv- G 115, valm.ajat: Näissä malleissa on varusteena jarruenergian talteenottojärjes CX - 3 (DK) Mazda 2: 10/ /22015 telmä (i-eloop), jonka avulla moottorin jarruenergia muutetaan Skyactiv - G 150 CX - 3: 02/ / V kondensaattorin välityksellä ja tasasuunnataan 12 V tasasuuntimella. Tasasuuntimen perusaine saattaa olla vahingoittunut ja aikaansaada oikosulun, varoitusvalon syttymisen ja käryn muodostusta. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tasasuuntimen. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ dokumentoidaan Mazda-portaaliin. Mazda elokuu 2 (DE), CX-3, (DK), valm.aika: Puutteellisen kiristysmomentin vuoksi joustintuen ja akselinavan 2016 CX-9 (TB) 2: 12/ /2014 välillä (virhe kiinnitysrobotissa) saattaa kiinnityspultin mutteri CX-3: 02/ /2015 löystyä ja epäedullisissa tilanteissa johtaa navan ja joustintuen CX-9: 09/ /2014 liitoksen löystymiseen ja ajoneuvon ohjattavuuden menetykseen. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kyseisen kiristysmomentin ja vaihtaa pultin ja tämän mutterin tarvittaessa. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Mazdan huoltotiedostoon.

12 Mazda kesäkuu 6 (GG/GY), RX8 (SE), valm.ajat: Alihankkija Takatan valmistusvirheen vuoksi saattaa onnetto BT-50 (UN) Mazda 6: muustilanteessa kuljettajan/matkustajan turvatyynyn avautuessa JMZ GG ****** kaasugeneraattorin ylipaineen vuoksi syntyä metallisiruja JMZ GY ****** ja vammatumisriski kuljettajalle/matkustajalle. JM7 GG ****** Ajoneuvon edustaja vaihtaa tyynyt. JMZ GG ****** Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. JMZ GY ****** RX8: JMZ SE****** BT-50 : JMZ UN****** Työ merkitään valmistajan sisäiseen huoltotiedostoon. MM0 UN****** MM7 UN****** Mercedes huhtikuu A-, B-, C-, E- luokat, valm.aika: Polttoainekorkeapaineputkien materiaalivirhe saattaa aiheuttaa 2016 CLA, CLS, GLA, SLK, 10/ /2015 murtumia ja tähän liittyen polttoainevuotoja ja kohonneen 4-sylint. Dieselmoottori palovaaran. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseiset putket. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Mercedeksen työtiedostoon.

13 Mercedes syyskuu A-luokka (176) valm.aika: Sulakerasian kiinnitys moottoritilassa saattaa löystyä, jonka 2016 B-luokka (246) johdosta saattaa syntyä ylimenovastusta, sähköhäiröitä kontak- GLA (156) teissa, lyhytkestoisia katkoksia ja toimintahäiriöitä monissa sähköisissä piireissä. Ajoneuvon edustaja tarkistaa liitosruuvien kireyden ja tarvittaessa vaihtaa sulakerasian. Työ kestää n. 1½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ dokumentoidaan Mercedeksen huoltojärjestelmään. Mercedes elokuu A-luokka AMG (176) valm.aika: Muutamissa AMG-ajoneuvoissa saattaa syntyä kytkinlamellien 2016 CLA AMG (117), 11/ /2016 murtumia virheellisen hitsauksen vuoksi lammellin kannattimen vain AMG-moottoreilla ja navan välillä aiheuttaen kytkimen lukkiutumisen ja vaihteiston siirtymisen joko N-asentoon tai vapaalle ja edelleen varatilanteita liikenteessä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kytkimen. Työ kestää n. 13 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon valmistaja on ilmoittanut haltijoille virheestä saatavilla olevan olevan osoitteiston puitteissa. Työ merkitään Mercdeksen huoltojärjestelmään.

14 Mercedes huhtikuu C-luokka (tyyppi 204), valm.aika: Turvatyynyjen ohjausyksikössä saattaa esiintyä toimintahäiriö, 2016 GLK 10/ /2015 joka deaktivoi toiminnan, aiheuttaa onnettomuustilanteissa tyynyjen toimimattomuuden, lisääntyneen tapaturmariskin ja varoitusvalon syttymisen kojelaudassa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa laitteen toiminnan ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Mercedeksen työtiedostoon. Mercedes syyskuu C-luokka (205), valm.aika: Sähköisen ohjaustehostimen vääntömomenttitunnistin saattaa 2016 GLC (253) C-luokka: 09/ /2016 ohjelmavirheen vuoksi toimia epäjohdonmukaisesti ja aiheuttaa GLC: 12/ /2016 ennenaikaisen tehostuksen loppumisen. Tämän johdosta ohjaus voi muuttua arvaamatta erittäin raskaaksi ja aiheuttaa ajotilanteissa yllätyksiä. Ajoneuvon edustaja päivittää tehostimen ohjelman, Työ kestää n. ½ h jao asiakkaalle maksuton.

15 Mercedes kesäkuu C- (205), M- (166), valm.aika: 03/ /2015 Sähköisen virhetoiminon tapauksessa saattaa ulkopuolisella 2016 S-luokka (222), lataustoiminnolla lataaminen häiriintyä. Edelleen saattaa korkea- GLC- (253) hybridimallit jännitelaturi virheellisesti tunnistaa kiinnitetystä lastauskaapelista ajon aikana, ajoneuvon vaatiessa samanaikaisesti vaatiessa "P"- toimintoa. Kun näin tapahtuu alle 5 km/h nopeudella, aktivoituu vaihteiston pysäköintitoiminto. Tämä saattaa aiheuttaa mahdollisia vaaratilanteita. Ajoneuvon edustaja vaihtaa korkeajännitelaturin. Työ on asiakkaalle maksuton. Paikallinen organisaatio on ilmoittanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään Mercedes-huoltojärjestelmään. Mercedes heinäkuu C-luokka (205) valm.aika: 12/ /2016 Korkeapainepumpun ja johtimen välinen liitos saattaa löystyä, l dieselmoottorit virhetilanteessa syntyä polttoainevuoto ja ääritapauksessa palovaara. Ajoneuvon edustaja vaihtaa johtimen ja työ on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä paikallisen organisaation toimesta. Työ merkitään MB:n huoltotiedostoon.

16 Mercedes elokuu GLE (BR 292), valm.aika: Oikean takaturvatyynyn kiinnike saattaa olla virheellisesti kierret M- Luokka (166) 04/ /2015 ty paikalleen ja saattaa suuressa kuormituksessa antaa periksi aiheuttaen kohonneen vammautumisriskin. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnikkeen ja korjaa tämän tarvittaessa. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon valmistaja on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoittanut virheestä. Työ merkitään maahantuojan takuujärjestelmään. Mercedes heinäkuu SLK (BR 172) valm.aika: 01/ /2016 Taka-akselin ripustuksen aurauksen ohjausvarressa saattaa 2016 olla käytetty virheellisen tyypistä mutteria, joka oikeasta kiristysmomentista huolimatta saattaa löystyä, seurauksena saattaa olla aurauskulman vaihtelu, varren irtoaminen on kuitenkin poissuljettu. Aurauskulmien kontrolloimaton vaihtelu häiritsee ajoneuvon ajovakavuutta ja on tietty turvallisuusriski. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kiinnitysmutterin oikean tyyppiseen. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään MB:n huoltotiedostoon.

17 Mercedes elokuu Vito Tourer, valm.aika: Jarrunestesäiliö saattaa virheellisen asennuksen vuoksi löystyä 2016 V- Luokka (BR 447) 11/ /2016 ja aiheuttaa nestevuodon. Nestevajaus saattaa aiheuttaa jarrujen toimintahäiriöitä, näiden toimattomuutta ja turvallisuuden vaarantumista. Ajoneuvon edustaja tarkistaa säiliön kiinnityksen ja korjaa tämän. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Valmistaja on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoittanut ajoneuvon haltijoille virheestä. Työ merkitään Mercedeksen sisäiseen tiedostoon. Nissan elokuu Juke (F 15), Pulsar (C 13), valm.aika: Taemman happitunnistimen oikosulku katalysaattorissa saattaa 2016 Qashqai (J 11), 04/2014-0/2016 aiheuttaa OBD-diagnoosin toimimattomuuden. Tämän johdosta X - Trail (T32), vain 1.6 l ei tule informaatiota varoitusvalojen aktivoitumisen muodossa. DIG- T- moottorit Tällöin ei täyty myöskään OBD-diagnoositavoitteet. Ajoneuvon edustaja tarkistaa tunnistimen toiminnan ja päivittää moottorin ohjausyksikön. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään maahantuojan huoltotiedostoon.

18 Opel helmikuu Adam, Corsa-D valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa ohjausjärjestelmä kyseisissä ajo ADAM: kaikki mallivuodet neuvoissa pettää ohjausakselin ristinivelen (väärä osa) johdosta. Corsa-D: Käytännössä pettäminen tapahtuu arvaamatta, siksi ajoneuvon haltijoita varoitetaan olla liikuttamatta tätä vian sattuessa. valm.numerot: Valmistusnumeron perusteella voi myös päätellä onko kyseessä ADAM: E E vian piiriin kuuluva ajoneuvo. On vaarana, että ajoneuvo ei ole F F ohjauskelpoinen. Kyseisen varaosan hankkineita kehoitetaan Corsa-D: E E myös palauttamaan osa, mikäli numero täsmää ilmoitettuihin. E E Vaihtotyö kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. vastaavat varaosakaupan numerot: vas.puoleinen ohj oik.puoleinen ohj. Työ merkitään sinisellä tarralla vasemman etuiskunvaimentimen koteloon jossa merkintä "B6" Opel heinäkuu Insignia, Zafira C Tourer valm.aika: mallivuosi 2016 Raidetangon pään kierre on mahdollisesti sopimaton, tangon 2016 pää saattaa lukittua ja ohjausvarsi vahingoittua. Tämä saattaa vaikuttaa ohjattavuuteen kriittisissä ajotilanteissa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa raidetangon pään kiristysmomentin, vaurioitunut ohjausvarsi ja raidetanko uusitaan tarvittaessa. Osienvaihtotyö kestään n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Opeli huoltotiedostoon ja -vihkoon.

19 Peugeot huhtikuu 207, 308, 3008, 508, valm.aika; Viallinen jäähdytysveden lämpötilatunnistin saattaa sytyttää , 208, 2008, 07/ /2014 varoitusvalon kojelaudassa, vaikka jäähdytysveden lämpötila Partner, RCZ, ei olisikaan koholla. 1.6 l 16V-moottorit Ajoneuvon edustaja tarkistaa tunnistimen ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Ajoneuvon edustaja on ilmoittanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään Peugeotin huoltotiedostoon. Renault huhtikuu CLIO IV, RS ja GT valm.aika: Kattospoilerin riittämätön kiinnitys (liimaus) saattaa johtaa tämän / /2015 irtoamiseen ja vaikuttaa muiden tienkäyttäjien turvallisuuteen. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnityksen ja vaihtaa spoilerin tarvittaessa. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Renaultin huoltotiedostoon. Renault kesäkuu Espace V, Talisman valm.aika: Virheellisesti sijoittuneiden pidätinkumien johdosta ja/tai 2016 Eapace V: 04/ /2016 riittämättömästi kiinnitettyjen kaapelisiteiden johdosta saattavat Talisman: 01/ /2016 etujarruletkut hankautua vanteeseen/renkaaseen ja johtaa vuotojen vuoksi jopa etujarruhäriöihin. Ajoneuvon edustaja tarkistaa letkujen sijoituksen ja kunnon ja vaihtaa nämä tarvittaessa. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Renaultin sisäiseen teidostoon koodilla "0C97"

20 Renault kesäkuu Kadjar valm.aika: Korin takapään pitkittäiskannattimista saattaa puuttua pistehit sejä, jotka vaikuttavat joko korin väsymiskestävyyteen tai onnettomuustilanteissa takaturvavöiden kiinnityspisteiden kiinnitysvarmuuteen. Ajoneuvon edustaja tarkastaa pistehitsien hyväksyttävyyden ja tarvittaessa kirjallisena Renault-teknikolta. Toimenpide kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Toimenpide merkitään maailmanlaajuiseen ja sisäiseen Renaultverkkoon. Renault kesäkuu Master valm.aika: Turbon voiteluöljyjohtimen liitokseen saattaa syntyä murtumia, jotka aiheuttavat öljyvuodon, savun muodostusta moottoritilassa, jopa moottorivaurion ja palovaaran. Valmistajan mukaan vian sattuessa syttyy mittaristossa myös varoitusvalo. Ajoneuvon edustaja vaihtaa johtimen parannettun versioon. Työ kestää n. 2½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Renaultin sisäiseen tiedostoon koodilla "0C6R"

21 Renault kesäkuu Megame III, Scenic III, valm.ajat: Alipainepumpun roottorin murtuma johtaa pumpun toiminnan 2016 Kadjar, Trafic III, Master III kaikki: loppumiseen ja alipaineen puuttumiseen jarrutehostimessa. Megame/Scenic: Murtuma valmistajan mukaan johtuu murtumasta pumpun root- Trafic: torissa valmistusporessissa. Alipaineen puuttuminen johtaa Kadjar/Master: jarrupolkimen jäykkyyteen tai moottorin tehoon ja edelleen varoitusvalon syttymiseen kojelaudassa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa ja tarvittaessa vaihtaa pumpun. Vaihtotyö kestää n. 12 h ja on asiakkaalle maksuton. Toimenpide merkitään maailmanlaajuiseen ja sisäiseen Renaultverkkoon. Renault tammikuu Twingo, valm.aika: Vaihteiston ohjelmavirhe saattaa aiheuttaa auton liikkeelleläh EDC- automaattivaiht asti dön myös vaihteenvalitsijan ollessa N- asennossa painamatta jarrupoljinta. Tällöin ei ns. vaihdelukkotekniikka ole toiminnassa Ajoneuvon edusta päivittää vaihteiston ohjelman. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään sinisellä tarralla kuljettajan puoleiseen vaimentimen koriosaan merkinnällä A3.

22 Seat syyskuu Ibiza IV, Leon III, Mii, valm.aika: Takaovien lapsilukkojen vivuissa saattaa ilmetä tärinän aiheut Toledo IV 12/ /2016 tamana deaktivoitumista. Tällöin saattaa lapsi käyttämällä oven avausvipua ajon aikana avata oven. Ajoneuvon edustaja tarkistaa, koskeeko kyseinen virhe tarkastettavaa ajoneuvoa ja vaihtaa lukot tarvittaessa. Vaihtotyö kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltovihkoon tunnuksella "58D1". Skoda marraskuu Citigo, kattoluukku valm.aika: 01/ /2016 Kattoluukun etuvisiiri saattaa puutteellisen liimauksen vuoksi 2016 löystyä ja pahimmassa tapauksessa irrota kokonaan aiheuttaen kriittisiä tilanteita liikenteessä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseisen osan. Työ kestää n. 4 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään toimintakoodilla "60C6" huoltovihkoon ja teipillä varapyöräkoteloon.

23 Smart tammikuu Fortwo (C453) valm.aika: Vaihteen valitsinmodulin käyttölukitus saattaa yksittäistapauk / /2015 sissa kaksoiskytkentävaihteistossa DCT (C453) toimia epäkelvosti vaihteiston toimittajan tekemän asennusvirheen vuoksi. Tämä saattaa aiheuttaa vaihteiston toimintahäiriöitä seurauksineen. Ajoneuvon edustaja tarkistaa valitsinmodulin toiminnan ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Smartin huoltotiedostoon. Smart elokuu forfour (BR 453) valm.aika: Takaistuimen kiskot saattavat löystyä kiinnikkeissään kovassa / /2015 kuormituksessa keulakolarissa, kun tavarasäiliössä on painavia esineitä. Ajoneuvon edustaja kiinnittää kiskot kahdella niitillä istuimen vahvikesiltaan korissa. Työ kestää vajaat 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Mercedes-huoltotiedostoon.

24 Subaru heinäkuu Impreza, XV valm.aika: 11/ /2012 Etumatkustajaistuimen tunnistimen häiriö sytyttää turvatyyny varoitusvalon merkkinä matkustajatyynyn toimimattomuudesta ja tämän toimimattomuudesta kolaritilanteessa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa istuimen tunnistimen. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. ilmoitettu virheestä Työ merkitään edustajan tiedostoon koodilla "SA /04" Suzuki elokuu Swift, Swift Sport valm.aika: Takajarrusatulan ylisuureksi jyrsitty jarrusylinteri saattaa / /2015 aiheuttaa jarrunestevuodon jolloin jarruneste saattaa aiheuttaa jarrupalojen kastumisen, jarrujen toimintahäriön ja edelleen onnettomuusvaaran. Ajoneuvon edustaja vaihtaa virheellisen satulan ja tarvittaessa myös jarrupalat. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon edustaja vaihtaa virheellisen satulan ja tarvittaessa jarrupalat. Työ merkitään maahantuojan takuutiedostoon.

25 Suzuki elokuu Swift (NZ) valm.aika: 04/ /2015 Kaksipuolisella teipillä kiinnitetty istuinlämmittimen matto saat valm.numerot: taa mennä kasaan teipin virheellisen liiman vuoksi, aiheuttaa TSMNZ S istuimen paikallista ylikuumenemista ja maton tuhoutumisen TSMNZ S sekä edelleen palovaaran. Ajoneuvon edustaja tarkistaa istuimen pehmusteet ja tarvittaessa uusii lämmitinmatot. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään maahantuojan takuutiedostoon merkillä "HUT9" Toyota elokuu Auris, Corolla, Prius, valm.aika: 04/ /2015 Polttoainetankissa sijaitsevassa aktiivihiilisäiliössä saattaa esiin Prius Plug-in tyä murtumia ja vähäisisä polttoaina- ja höyryvuotoja päästä ulos. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään valmistajan takuujärjestelmään. Toyota heinäkuu Prius, Prius Plug-In, valm.aika: mallivuodet Yläturvatyynyn runko saattaa kolaritilanteissa irrota aiheuttaen 2016 Lexus CT 200h vaaran matkustajille. Ajoneuvon edustaja asentaa runkoon lisävahvikkeen kiinnityksen parantamiseksi. Työ kestää n. 4 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään valmistajan takuutiedostoon koodilla "16OSD052"

26 Toyota maaliskuu RAV-4 malliv asti valm.aika: Takaistuimen terävät metallisärmät saattavat aiheuttaa keula / /2012 kolarissa turvavyöiden hihnojen hankautumista kyseisiin särmiin ja epäedullisissa tapauksissa vyövaurioita. Ajoneuvon edustaja asentaa molempien takavöiden osalle suojan, joka estää vöiden kontaktit metalliosiin. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään takuutiedostoon koodilla "16OSD-014" Toyota elokuu Yaris (XP13) valm.aika: 01-02/2015 Valmistajan mukaan saattaa kovassa kuormituksessa esiintyä 2016 molempien etujoustintukien tukilaakereiden ennenaikaista kulumista. Tämä aiheuttaa melua ja edelleen heikentää ajaovakavuutta ja turvallisuutta. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tukilaakerit parannettuun versioon. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään maahantuojan takuutiedostoon.

27 VW helmikuu Caddy, käsivaihteisto valm.auika: Verkon sähköisen ohjausyksikön maadoitus on virheellisesti / /2013 tehty. Tämän johdosta saattavat kauko-ohjaustoiminnot releisiin, jotka ohjaavat sytystä/käynnistystä/liikkeellelähtöä häiriintyä ja johtaa moottorin itsekäynnistymiseen. Liikkeellelähtötilanteissa tämä saattaa vaihteen ollessa kytkettynä johtaa ajoneuvon tahattomaan liikkumiseen. Ajoneuvon edustaja tarkistaa maadoitusjohtimen ruuvin kiristysmomentin ja korjaa tämän oikeaan arvoon. Työ kestää n, ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltovihkoon ja työkalujen alueelle tarralla, jossa koodi "97BM". VW syyskuu caddy III, Passat (B6), valm.aika: Kaasusäiliöissä saattaa esiintyä korroosiota. Tutkimuksissa on 2016 Touran I EcoFuel Touran: 05/ /2010 korroosion heikentämällä säiliöllä havaittu olevan mahdollisuus (maakaasuversio) Caddy: 05/ /2010 murtua. Tämä merkitsee suurta vahingonvaaraa ajoneuvossa ja Passat: 05/ /2010 ympäristössä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliöt parannettuun versioon (maalaus). Huomautus: Ennen säiliöiden vaihtoa tulee Touranmallien kuljettajien ajaa ajoneuvolla bensiinikäyttöisenä ja jättää kaasutankkaus tekemättä. Työ kestää n. 2h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltiojoille on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa Työ merkitään koodilla "27X7" huoltovihkoon ja varapyörätilaan.

28 VW elokuu Golf VII, valm.aika: Valmistusvirheen vuoksi ei takaovien lapsilukkojen osalta 2016 Golf VII Sportsvan, 11/ /2016 voida selvästi päätellä ovatko nämä kytkettyinä. Kun lapsilukot Golf VII Variant, kytketään päälle, saattaa ovi olla edelleen avattavissa sisäpuo- Polo V, Tiguan, Up, CC! lelta. Ajoneuvon edustaja tarkistaa lapsilukitusten toiminnat ja vaihtaa lukot tarvittaessa. Työ kestää n. 1 h (lukon vaihto) ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Koodilla "58C9" merkityllä tarralla varapyörätilaan ja huoltovihkoon. VW huhtikuu Passat (B8) valm.aika Varokkeiston keskuspistoke ei kenties ole asennettu ohjeen 2016 mallivuodet 2015 ja 2016 mukaisesti ja saattaa ajon aikana irrota. Tästä seuraa moottorin pysähtyminen, hallintaelektroniikan katkeaminen ja edelleen tilanteesta riippuen vaaratilanteita (jarrutehostus, ohjaustehostin ja valaistus) Ajoneuvon edustaja tarkastaa keskuspistokkeen asennuksen ja korjaa tämän tarvittaessa. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään toimintakoodilla huoltovihkoon ja merkkiteipillä tavarasäiliöön.

29 VW kesäkuu T 5, maakaasuvarustus valm.aika: Komposiittirakenteinen kaasusäiliö saattaa olla tiiveydeltään 2016 mallivuodet riittämätön ja tyhjentyä. Vaaran poistamiseksi kytketään säiliö valm.numerot: ensikädessä pois käytöstä ja suoritetaan tiiveystarkastus. WV1_7H_EH H_ EH Säiliö vaihdetaan kun vuodon syy on selvinnyt. Ajoneuvoa WV1_7H_EX H_ EX voidaan odotusaikana valmistajan mukaan käyttää bensiinikäyt- WV1_7H_FH H_ FH töisenä. Korjaustoiminnoista ilmoitetaan asiakkaalle uudelleen, WV2_7H_FH H_ FH kun korjaustoimenpiteet on selvitetty. WV2_7H_FX H_ FX Vaihtotyö kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään toimintokoodilla "20Y1" huoltovihkoon ja kuljettajan jalkatilaan. VW elokuu T6 Istuinkisko-sivuturva- valm.aika: Valmistusvaiheessa tapahtuneen tyynyosan virheellisen sijoit tyyny edessä 11/ /2016 tumisen vuoksi kaasugeneraattorikoteloon saattaa tyyny aueta avautumistilanteissa epätyydyttävästi ja aiheuttaa kohonneen vahingoittumisriskin matkustajalle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa koko turvatyynymodulin. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltovihkoon ja toimintatarralla tunnuksin "69N7" matkustajan jalkatilaan.

30 VW heinäkuu T6, kaikki versiot, joissa valm.aika: Etumatkustajan turvatyyny saattaa olla asennettu virheellisesti, 2016 etumatkust. Turvatyyny 11/ /2016 joka saattaa aiheuttaa aukeamikstuilanteissa muutoksen avautumisaikaan ja tyynyn epätaydellisen täyttymisen sekä mahdollisia turvallisuusvaikutuksia matkustajalle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tyynyn. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on edustajan toimesta ilmoitettu virheestä Työ merkitään koodilla "69N7" varustetulla teipillä matkustajan jalkatilaan ja huoltovihkoon. Volvo tammikuu XC 90 kolmella istuin- valm.aika 01/ /2015 Kolmannen istuinrivin olkapää/pään turvatyynu saatta aueta 2016 rivillä vajaasti, jolloin suojavaikutus jää puutteelliseksi. Valmistajan mukaan syynä on D - pilarin sisäpellissä oleva aukko. Ajoneuvon edustaja poistaa aukon, jolloin tyyny toimii häiriöttömästi. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Volvon tiedostoon toimintakoodilla R Autoliiton julkaisemia takaisinkutsutietoja saa julkaista vain Autoliiton luvalla. Tekstit on käännetty asiantuntijan toimesta saksalaisesta tekstistä. Varsinaisen tiedon alkukieli on voinut olla myös joku muu kieli. Autoliitto ei vastaa virheellisestä käännöksestä tai muutenkaan virheellisen tiedon aiheuttamista kustannuksista tai vahingoista miltään osin.

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu 2015 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 Merkki Malli 6/2015 ADRIA CORAL S 670SL 2 ADRIA MATRIX M 650 SF 2 ADRIA TWIN 600 SP 3 ADRIA MATRIX M 670SL 3

Lisätiedot

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat 1-series E87 2004- S2 Highspeed 3-series E46 1998-2005 S1 Highspeed 3-series E90 2005- S1 Highspeed 5-series E39 2000-2003 S1 Highspeed BMW 5-series E60-E61 2003- S1 Highspeed 6-series E63-E64 2004- S1

Lisätiedot

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah Vakuutusyhtiöiden vuosina 2015-2017 korvaamat liikennevahingot Automallit, joiden yhteenlaskettu vakuutuskanta (2015-2017) ollut vähintään 5000 vakuutusvuotta Uhreista laskettuja suhdelukuja ei ole esitetty,

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 2.4.2012 ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu 2012 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 ADRIA CORAL S 670SLL 2 ADRIA SPORT S 650 SF 2 ADRIA TWIN SL 2 ADRIA MATRIX SUPREME M 687 SL 3 ADRIA

Lisätiedot

Saksan GTÜ -katsastustilasto

Saksan GTÜ -katsastustilasto Timo Turkula 3.10.2012 Saksan GTÜ -katsastustilasto Pikkuautot 1. Toyota Yaris 13,9 2. Ford Fiesta / Fusion 18,4 3. Mazda 2 18,6 4. Opel Agila / Suzuki Splash 20,9 5. Honda Jazz 21,5 6. Mini Clubman 21,6

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Bentley joulukuu Continental GT/GTC, valm.aika: Akkukaapelin sidos päätyseinän läpiviennissä saattaa löystyä 2015 Flying Spur 02/2011-06/2014 ja johtaa käynnistymättömyyteen ja ääritilanteissa oikosulkuun

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys%

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys% Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Kaikki yhteensä 3,13% 63 1 HONDA JAZZ 0,00% 37 2 TOYOTA COROLLA 0,31% 43 3 SKODA ROOMSTER 0,69% 51 4 SUZUKI SX4 0,69% 39 5 VOLKSWAGEN UP! 0,72%

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007)

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Julkaisuvapaa 15.3. klo 10:00 MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Merkki Malli Hylkäys% Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä

Lisätiedot

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto - 2017 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulkset testeistämme. Alfa Romeo Giulia 16- Ford C-Max 10- Jaguar XF 15- Mercedes CLA 13-

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00 Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2008) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 5,33 % 67 1 FORD KUGA 0,00% 77 2 TOYOTA LAND CRUISER 0,00% 88 3 PEUGEOT

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina 2008 2011 Taulukkoihin on valittu vuosien 2008 2011 yhteenlasketun liikennevakuutuskannan perusteella henkilöautomallit ja malliryhmät joiden kolmen

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3.

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3. Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 3,43 % 64 1 TOYOTA URBAN CRUISER 0,00% 43 2 AUDI Q5 0,59% 72 3 VOLVO XC70

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Aston huhtikuu Vantage DB9 valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa kaasupolkimen painamisesta Martin 2014 11.11.2007-21.12.2013 syntyä kaasuvipukoneistoon rikkoutuma. Tämä saattaa johtaa nopeaan moottoritehon

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2015

Kuinka turvallinen on autosi? 2015 Kuinka turvallinen on autosi? 205 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulokset testeistämme. Audi A4 08- Ford Tourneo Connect 3- Mercedes M-Klass - Toyota Avensis 09-5 Audi

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 8/2014 1.9.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see:

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see: U10873-P01 UNO Autolista Fordonslista For updated list see: www.klippan.fi FI Autolistassa on lueteltu kaikki autot, joihin UNO sopii. Autot ovat varustettu ECE R16 hyväksytyillä (tai vastaava) 3 piste

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 4/2015 4.5.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2015 04/2014 (%) (%) 1-04/2015 1-04/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 633 9 317 3,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 3/2011 1(12) 1.4.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2014 12/2013 (%) (%) 1-12/2014 1-12/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 091 5 927 19,6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 9/2010 1(12) 1.10.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 7/2010 1(12) 2.8.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2010 1(12) 1.9.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ensirekisteröinnit 6/2014 2.7.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 11/2010 1(12) 1.12.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 5/2014 3.6.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2014 05/2013 (%) (%) 1-05/2014 1-05/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 10 109 10 234-1,2

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2005) Mazda 3 1,3 48 Volkswagen Golf 1,9 59 OBD renkaat Toyota Yaris 2,1 41 Volvo V50 2,1 68 OBD Toyota Corolla Verso 2,3 73 renkaat Audi A4 2,4 71

Lisätiedot

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 New registrations 9/2014 1.10.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 By vehicle groups Change Share Change 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Passenger cars Total 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2014 11/2013 (%) (%) 1-11/2014 1-11/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 220 7 463-3,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 New registrations 8/2014 1.9.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 By vehicle groups Change Share Change 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Passenger cars Total 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisältö Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 2 Audi... 2 BMW... 2 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler...

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 New registrations 7/2015 4.8.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 By vehicle groups Change Share Change 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Passenger cars Total 8 721 8 017 8,8 89,5

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 11 097 9 626 15,3

Lisätiedot

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 New registrations 3/2015 1.4.2015 NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 By vehicle groups Change Share Change 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Passenger cars Total 11 097 9 626 15,3 89,5 29 355 30

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ensirekisteröinnit 7/2013 1.8.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2013 07/2012 (%) (%) 1-07/2013 1-07/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 448 6 457 30,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 12/09 1(12) 5.1.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 1/2013 1.2.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2013 01/2012 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 248 14 270-28,2 88,6 joista matkailuautoja 81

Lisätiedot

ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015

ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015 1 37.1.2016 ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu 2015 Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015 Merkki Malli 1-12/2015 Henkilپ0 2autot YHTEENSپ0 2 108 813 ADRIA YHTEENSپ0 2 2 ADRIA MATRIX

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 New registrations 1/2014 4.2.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 By vehicle groups Change Share 01/2014 01/2013 (%) (%) Passenger cars Total 12 696 10 258 23,8 91,0 - Motor homes 52 81-35,8

Lisätiedot

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 New registrations 10/2015 2.11.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 By vehicle groups Change Share Change 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Passenger cars Total 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski Henkilöautojen kolariturvallisuuden kehitys 2017 - automalliliite Seuraavat tarkastelut perustuvat lakisääteisestä liikennevakuutuksesta vuosina 2005-2014 korvattuihin kahden henkilöauton välisiin yhteenajoonnettomuuksiin.

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2014 04/2013 (%) (%) 1-04/2014 1-04/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 317 9 865-5,6 89,3 39 820 37 513 6,1 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo heinäkuu 147,156,GT, vain 1.9 valm.aika: Riittämättömän kiinnityksen vuoksi saattaa polttoaineletku 2007 16V- JTD moottorit 12/2005-06/2006 hankautua polttoainesuotimeen ja johtaa vuotoon. Valm.numerot:

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2015 06/2014 (%) (%) 1-06/2015 1-06/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 976 9 209-2,5 87,4

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi helmikuu A 4, A 5, Q 5, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa jäähdytysnesteen syöttöputki 2010 2.0 TFSI-moottorit 03/2009-05/2009 ahtimen tuntumassa vuotaa. Edustajan mukaan jatkuva vuoto aikaansaa

Lisätiedot

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 New registrations 5/2015 1.6.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 Vehicle groups Change Share Change 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Passenger cars Total 9 114 10 114-9,9 88,4 48

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 7/2015 3.8.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 721 8 017 8,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 114 10 114-9,9

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2014 03/2013 (%) (%) 1-03/2014 1-03/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 626 9 499 1,3

Lisätiedot

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 New registrations 6/2014 3.7.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 By vehicle groups Change Share Change 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Passenger cars Total 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo syyskuu 8 C, Competizione valm.aika: Taka-akselin aurauksen ohjausvarret saattavat kovassa kuor- 2013 12/2007-03/2009 mituksessa ennenaikaisesti murtua ja aikaansaada ajettavuusvalm.numerot:

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ensirekisteröinnit 10/2015 2.11.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit 11/2011 1.12.2011 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2011 11/2010 (%) (%) 1-11/2011 1-11/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 New registrations 11/2013 2.12.2013 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 By vehicle groups Change Share Change 12/2013 12/2012 (%) (%) 1-12/2013 1-12/2012 (%) Passenger cars Total 5 923 6 415-7,7

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 2/08 1(12) 6.3.2008 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 New registrations 2/2015 2.3.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 By vehicle groups Change Share Change 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Passenger cars Total 7 989 8 180-2,3 87,7

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 7 989 8 180-2,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2015 09/2014 (%) (%) 1-09/2015 1-09/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 513 8 402 1,3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2014 01/2013 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 12 696 10 258 23,8 91,0 joista matkailuautoja 52 81-35,8 0,4 joista muita henkilöautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ensirekisteröinnit 11/2013 2.12.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2013 11/2012 (%) (%) 1-11/2013 1-11/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 463 7 714-3,3

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26)

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Kuinka turvallinen on autosi? 2013 Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Sisältö Turvallisuus tiellä...3...4 Näin on tapahtunut-oikeasti...6 Kaikki 528 autoa...8 Pienet henkilöautot...9 Suuret

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2013 03/2012 (%) (%) 1-03/2013 1-03/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 492 22 938-58,6 89,9 27 640 47 834-42,2 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 14.10.2010 AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 6/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ensirekisteröinnit 10/2013 1.11.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2013 10/2012 (%) (%) 1-10/2013 1-10/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 093 8 191 11,0

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ensirekisteröinnit 5/2013 3.6.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2013 05/2012 (%) (%) 1-05/2013 1-05/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 10 228 7 316 39,8

Lisätiedot

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Helsinki 0615 One sensor for all Mikä on TPMS-sensori? Vuoden 2014 marraskuun 1. päivän jälkeen rekisteröidyissä uusissa henkilöautoissa tulee olla rengaspaineen varoitusmittausjärjestelmä,

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 12/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit 12/2011 2.1.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2011 12/2010 (%) (%) 1-12/2011 1-12/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

Ohje nro Versio Osa nro

Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 9172671 1.1 Hälytin, perussarja D3902161 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 D3902162 Sivu 2 / 13 A8901293 Sivu 3 / 13 IMG-213320 Sivu 4 / 13 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa lokakuu 147 ja GT valm.numerot: Varapyörän käyttö saattaa johtaa ABS-säätöjärjestelmän Romeo 2006 Alfa 147: putoamiseen pois päältä. (lukkiutumisvaara jarrutuksessa) 03228724-03328468 ja ABS-ohjausjärjestelmä

Lisätiedot

Turvatyynyadapterin liittäminen

Turvatyynyadapterin liittäminen Turvatyynyadapterin liittäminen vw-wi://rl/a.fi-fi.a00.5a40.04.wi::36486095.xml?xsl=3 Page 1 of 2 Turvatyynyadapterin liittäminen Tarvittavat erikoistyökalut, testerit ja korjaamolaitteet Turvatyynyadapteri

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit 2/2012 1.3.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2012 02/2011 (%) (%) 1-02/2012 1-02/2011 (%) Henkilöautot yhteensä 10 616 9 304 14,1

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa tammikuu Alfa 147, Alfa 159, GT, valm.aika Virheellisesti vulkanoidut jarruletkut voivat johtaa Romeo 2008 Spider, Brera 12.10.2007-19.11.2007 jarrujen katoamiseen. Tämä koskee CFGomman valmistamia

Lisätiedot

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar Audi Audi 80 2.0 E 195/65R15 180 / 180 220 / 250 200 / 220 220 / 250 Audi A4 2.0 vm.2001 205/55R16 230 / 230 270 / 270 230 / 230 270 / 270 Audi A4 1,8-95 195/65R15 200 / 200 230 / 260 240 / 240 260 / 300

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2010 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT PAKETTIAUTOIHIN

Lisätiedot

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 09.04.2018 Alfa Romeon tietojen osalta 2010-2018 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa huhtikuu Alfa 159, Brera, Spider, valm. aika Liian pieni jarrutehostus kylmässä moottorissa ja yli 1000 m Romeo 2009 3.2 l V6, Automaattinen joukuu 2005 - huhtikuu 2008 korkeudessa johtaa kasvaneeseen

Lisätiedot

20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin

20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin ALFA ROMEO 4.3. 147 2000-> Mid/High APF-S101AR 147 2003-> APF-S103AR 79,90 156 2000-> Mid/High APF-S101AR 159 159 Blue & me Breda Breda Blue & me Giulietta 2010-2014 Giulietta 2010-2014 Blue & me APF-S102AR

Lisätiedot

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3 Audi... 3 BMW... 3 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler... 3 Citroen...

Lisätiedot

Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin. Vastauksia huomisen kysymyksiin

Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin. Vastauksia huomisen kysymyksiin Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin Vastauksia huomisen kysymyksiin Tutkimuksen tavoitteena on selvittää eri automerkkien omistajien tyytyväisyys

Lisätiedot

RATTIKAUKOSÄÄTIMET 15.4.2013

RATTIKAUKOSÄÄTIMET 15.4.2013 RATTIKAUKOSÄÄTIMET.4.203 ALFA ROMEO 9 2007--> Brera 2007--> Spider 2007--> ALP-AR46 47 2000-200 6 2000--> GT (Typ 937) 2004-200 3 APF-S0AR Blaupunkt Mid / High 9 (Typ 939) 200-20 Brera (Typ 939) 200-200

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot