Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa huhtikuu Alfa 159, Brera, Spider, valm. aika Liian pieni jarrutehostus kylmässä moottorissa ja yli 1000 m Romeo l V6, Automaattinen joukuu huhtikuu 2008 korkeudessa johtaa kasvaneeseen jarruvoimatarpeeseen. Qtronic Avuksi asennetaan kyseisiin ajoneuvoihin sähköinen alipainepumppu. Työ kestää n. 1.2 h ja on asiakkaalle maksuton. Muutoksen tunnistaa alipainepumpusta, joka on asennettu ajosunnassa akun eteen. Audi lokakuu A6,V6-TDI ja 4.2 FSI- valm.aika Virheellisen moottorin lämpötilasignaalin vuoksi saattaa 2009 moottorit mallivuodet jäähdytyspuhallin jäädä käyntiin moottorin jäähdytyksen jälkeen siten, että jopa akku saattaa tyhjentyä. Virheen korjaamiseksi asennetaan lisäjohdinsarja kaksine releineen. Toimenpide on maksuton ja kestää n. 1½ h. Ajoneuvon haltijoille ei ole ilmoitettu virheestä, vaan työ hoidetaan tarvittaessa muun korjaamokäynnin yhteydessä. Työ merkitään huoltotiedostoon koodilla "19F8 suoritettu" Audi marraskuu A3, A3 Sportback, valm.aika Virheellinen vaihteiston ohjelma saattaa ajoneuvon edustajan 2009 TT/TT roadster, 09/ /2009 mukaan aiheuttaa S-asennossa alaspäin vaihtaessa häiriöitä 6-vaihteinen DSG-vaiht. nykäysten muodossa ja valitsimen merkkivalon vilkkumista. (02E) Ajoneuvon edustaja päivittää ohjausyksikön ohjelman. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h.

2 BMW heinäkuu X5, X6 valm.aika Takajarrulevyt saattavat murtua valmistusvirheen 2009 kesä.09 vuoksi, voivat paitsi johtaa heikentyneeseen jarrutustehoon, myös ääritapauksissa levyn murtumiseen. Asiakkaille joutuneita ajoneuvoja on vain muutamia, suurin osa virheellisistä ajoneuvoista on ollut varastossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyt veloituksetta ja työ keastää n. 3 h. Työ merkitään BMW-diagnoosijärjestelmään. Citroen lokakuu Berlingo II valm.aika Virheellisen vasemman takaerillisistuimen kiinnityspisteen hitsiliitos saattaa johtaa kuormituksen vaikutuksesta liitoksen irtoamiseen. Ajoneuvon edustaja tarkastaa kiinnityspisteen ja korjaa sen veloituksetta. Citroen maaliskuu Berlingo, C2, C3, C4, valm.aika Elektroniikan keskusohjausyksikkö tarkistetaan 2009 C5, C6 helmi- kesäkuu 2008 siinä mahdollisesti olevien ohjelmavirheiden vuoksi ajoneuvon edustajan toimesta ja tarvittaessa vaihdetaan. Työ kestää n. 2h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä

3 Citroen marraskuu Berlingo valm.aika Lämpösuojalevy varapyörätelineen vieressä saatta vaurioitua /2007-7/2008 tärinästä ja osa siitä irrota ja pudota tielle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyn modifioituun tyyppiin asiakkaalle veloituksetta ja työ kestää n. 2 h. Työ merkitään Citroenin tiedostoon. Citroen kesäkuu C 4 Picasso valm.aika Vaihtelevan spesifikaation vuoksi saattavat etujarrujen jarrusatuloiden kiinnityspultit saattavat aiheuttaa melua. Pultit vaihdetaan ajoneuvon edustajan toimesta veloituksetta. Vaihtotyö kestää n. 1 h. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Citroen kesäkuu C 4, C 4 Picasso, C 5 Moottorin ilmamassatunnistimen häiriö saattaa aiheuttaa 2009 käyntihäiriöitä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tunnistimen tarvittaessa veloituksetta. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Citroen toukokuu C - Crosser, 2.4 l bens. valm.aika Jarrutehostimen takaiskuventtiilin häiriöstä saattaa johtua 2009 CVT-vaihteisto mallivuosi että jarrutehostus puuttuu tai että jarrupoljinta joudutaan painamaan voimakkaammin tehojarrutuksessa (kova jarrupoljin) Ajoneuvon edustaja vaihtaa takaiskuventtiilin. Toimitus on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½ h.

4 Dacia kesäkuu Logan, Sandero, valm.aika Itsetestijärjestelmässä, joka 3 sekunnin kuluessa sytytysvirran 2009 ABS-jarrut kytkemisestä testaa ABS-jarrujen tilan, saattaa olla virhe, minkä johdosta virheilmoitus ABS-jarrujen tilasta jää saamatta. Virhe koskee kaikkia Dacia Logan- ja Sandero- malleja, jotka on valmistettu Romaniassa tai Marokossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kojetaulun, työ kestää n. 30 min ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään erikoistarralla etuiskunvaimentimen kupuun. Ferrari Syyskuu 430 Scuderia, valm.aika Pirelli P Zero Corsa XB- renkaissa olevan valmistusvirheen Scuderia Spider 06/ /2009 vuoksi saattaa korkeilla nopeuksilla tapahtua kulutuspinnan valm.numerot irtoamia takarenkaissa. Rengaskoko on 285/35 ZR Ajoneuvon edustaja vaihtaa veloituksetta renkaat tyyppimerkinnältään XT- renkaisiin. Työ kestää n. 2 h. Ferrari joulukuu F355 valm.aika Valmistajan mukaan virheellisesti sijoitettu vesiletkun letkunkiristin saattaa hangata polttoaineen jakeluyksikköön johtavaa polttoaineletkua ja aiheuttaa vuodon ja palovaaran moottoritilassa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa asiakkaalle veloituksetta kiristimen muuntyyppiseen ja tarvittaessa myös polttoaineletkun. Työ kestää n. 1½ h. Työ merkitään edustajan sisäiseen tiedostoon.

5 Fiat huhtikuu 500, 1.2 8V ja 1.3 JTD valm.aika Takajarrukilven kiinnityspultit saattavat löystyä puutteellisen 2009 takarumpujarruin syysku helmikuu 2009 kiristyksen vuoksi. Irronnut pultti saattaa pudota jarrurumpuun ja aiheuttaa takapyörän lukkiutumisen, mikä vaarantaa turvallisuuden. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pultit ja tarvittaessa korjaa pulttien kireyden ja mahdollisesti syntyneet vauriot. Työ on ajoneuvon halitijalle maksuton ja kestää vajaan 1 h. Työ merkitään värimerkillä takalaakerin kuppiin. Fiat tammikuu 500, Linea, valm.aika Polttoaineen jakeluletkussa saattaa syntyä vuoto valmistusvian 2009 Grande Punto, Doblo syyskuu-marraskuu 2008 vuoksi (liian ohut seinämä). Tämä saattaa johtaa polttoaine- Cargo, 1.2 ja 1.4 bensiini vuotoon. Edustaja tarkistaa johtimen tuennan uusimisen varalta. Toimenpide numeroltaan 5332 tai 5333, joka on alkanut 11/2008, on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. 1/2 h. Työ merkitään imuputken istukkaan valkoisella väritäplällä. Virheestä on ilmoitettu ajoneuvon haltijoille Fiat joulukuu Grande Punto, valm.aika Ohjausakselin ylemmän kiinnityspultin virheellinen kiristys Punto Abarth 07/ /2008 mentti saattaa aiheuttaa ohjausakselin haarukan irtoamisen, valm.numerot jolloin ajoneuvo menettää ohjauskykynsä Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiristysmomentin (11-25 Nm) ja korjaa momentin 30 Nm:ksi. Jos momentti on alle 11 Nm tai yli 30 Nm, vaihdetaan ohjausakseli. Työ akselin vaihdossa kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään kahdella punaisella väritäplällä ohjausakseliin ja edustajan tiedostoon.

6 Fiat heinäkuu Ulysse valm.aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa 2009 malliv.2002 eteenp. Ulysse: 1/2006-1/2007 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja Scudo, vain 2.0 JTD Scudo: 2/2007-4/2007 johtaa alipainetehostuksen puuttumisen jarruista. 16V moottori Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremman poljinvoiman. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon ja valkoisella maali merkillä tehostimeen. Fiat heinäkuu Fiat: Panda, Punto, Idea valm.aika Mahdollisesti puutteellinen hitsaussauma polttoaineen palau- Lancia 2009 Lancia: Musa 3/2009-5/2009 tusputken liitoskappaleen saumassa saattaa aiheuttaa poltto- 1.3 JTD dieselmoottorit valm.numerot ainevuodon ja mahdollisen palovaaran. Punto: Ajoneuvon edustaja vaihtaa liitoskappaleen (valmistuspvm Panda: ainoastaan ennen ) ja on toimenpide asiakkaalle Idea: Musa: maksuton. Tehdyn vaihtotyön tunnistaa valkoisen maalimerkin perusteella palautusputken liitoksessa.

7 Ford toukokuu Focus 1.6, 1.8, 2.0 TDCI valm.aika Jäähdytyspuhaltimen ohjainyksikön epätiiveys saattaa johtaa kosteuden tunkeutumiseen yksikköön ja häiriöitä puhaltimen toiminnassa. Palovaarakaan ei ole poissuljettu mahdollisuus. Ajoneuvon edustaja täydentää puhaltimen johtimistoa johdinsarjalla joka katkaisee virran sytytysvirran ollessa poiskytketty. Lisäksi ohjainyksikkö suojataan kosteuden ja korroosion varalta. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työn tunnistaa ohjainyksikön suojauksesta. Ford kesäkuu Focus, Focus Cabrio, valm.aika Jarrutehostimen virheellinen takaiskuventtiili saattaa aiheuttaa, 2009 C-Max, S-Max, Kuga, että kylmissä olosuhteissa ja kylmässä moottorissa se ei avau- Mondeo, Galaxy du, jolloin tehostin ei saa tarvitsemaansa alipainetta toimiakseen. Tämän seurauksena tarvittava jarrupoljinvoima kasvaa huomattavasti. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin ja vaihtotyö kestää n. ½ h, ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan huoltotiedostoon.

8 Ford huhtikuu Ka (uusi malli) valm.aika Takajarrukilven pultit saattavat löystyä puutteellisen kireyden vuoksi. Löystynyt pultti saattaa pudota jarrurumpuun ja aiheuttaa takapyörän lukkiutumisen, mikä merkitsee turvallisuusvaaraa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pulttien kireyden ja tarvittaessa jarrurummun kitkapinnan. Työ kestää vajaan tunnin ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Ford marraskuu Windstar, Explorer, valm.aika Viallisen nopeussäätimen kytkimen nestevuoto saattaa 2009 Ecoline, F-sarja, mallivuodet aiheuttaa ylikuumenemista ja palovaaran. vakionopeussäätimin Ajoneuvon edustaja vaihtaa kytkimen tarvittaessa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään ajoneuvon sisäiseen tietokantaan. Ford joulukuu Transit valm.aika Ohjauspyörän navan valuosassa saattaa esiintyä väsymis murtumia. Tämä saatta johtaa ratin irtoamiseen ohjausakselista ja ääritapauksessa ajoneuovn ohjauskyvyttömyyteen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa virheellisen ratin asiakkaalle veloituksetta. Työ kestää n. ½ h.

9 Hankook elokuu rengaskoot Suurilla kuormituksilla saattaa sivupintoihin tulla murtumia. renkaat /75R 16C Tämä aiheuttaa tärinää ajettaessa ja pitkän päälle rengas- 205/75R 16C (8 ja 10PR) vurioita. Mainitut koot on valmistettu Unkarissa, josta 215/75R 16C (8 ja 10PR) merkintä renkaan kyljessä "Made in Hungary". Kyseiset renkaat vaihdetaan veloituksetta modifioidun mallisiin. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Honda huhtikuu Jazz valm.aika Kaksi mahdollista virhettä saattaa olla syynä ilmoitukseen: Etumaisen ja/tai takaturvavyön lukkopultti saattaa puuttua tai valm.numerot: on virheellisesti kiristetty. Vain turvavyöt: Toisena syynä saattaa lisäksi olla sivuturvatyynyn suojapultin LUCGG puuttuminen. LUCGG Seurauksena saattaa olla, että turvavyö yhdessä turvatyynyn Turvavyöt ja sivuturvatyynyt: kanssa eivät toimi oikein. LUCGG Huolto tarkastaa pulttien asennuksen ja korvaa tarvittaessa LUCGG nämä uusilla. Hyundai toukokuu i20, 1.2/1.4 Comfort valm.aika Teräslevypyörän poraus venttiiliä varten on liian väljä ja siksi " teräsvanteet soikea,minkä vuoksi saattaa esiintyä ilmavuotoa yhdessä valm. numerot tai useammassa pyörässä. MALBA31BPM Ajoneuvon edustaja tarkastaa vanteet ja vaihtaa ne tarvitta- MALBC51UP9M essa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja tarkastuksen osalta kestää n. 10 min. Vanteiden vaihto kestää n. 1 h. Työ merkitään edustaja sisäiseen takuuasiatiedostoon.

10 Hyundai lokakuu Sonata valm.aika Viallinen jarruvalokatkaisin saattaa aiheuttaa erilaisia häiriöitä, kuten jarruvalojen kytkeytymättömyyden tai jäämisen päälle, vakionopeussäädin ei kytkeydy pois jarrua käyttämällä, ESP ei toimi (varoitusvalo), automaattivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa vaihteen valitsin saattaa jäädä P-asentoon. Ajoneuvon edustaja vaihtaa katkaisimen veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Merkintä edustajan tiedostoon. KIA syyskuu Sportage, Carens, valm.aika Virheellisen jarruvalokatkaisimen vuoksi saattaa ilmetä useita 2009 Sorento, Carnival virhetoimintoja, jarruvalojen toiminta saattaa häiriintyä, samoin vakionopeussäädin saattaa jäädä päälle jarrupolkimen painamisesta huolimatta,esp ei toimi (varoitusvalo), automaattivaihteisissa valitsin lukkiutuu P-asentoon. Ajoneuvon edustaja vaihtaa katkaisimen. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään takuu- ja huoltokirjaan. Lancia tammikuu Y uusi, Musa valm.aika Polttoaineen jakeluletkussa saattaa syntyä vuoto valmistusvian ja 1.4 bensiinimoott. syyskuu-marraskuu 2008 vuoksi (liian ohut seinämä). Tämä saattaa johtaa pollttoainevuotoon. Edustaja tarkistaa johtimen tuennan uusimisen varalta. Toimenpide numeroltaan 5332 tai 5333, joka on alkanut 11/2008, on ajoneuvon halitjalle maksuton ja kestää n. 1/2 h. Työ merkitään imuputken istukkaan valkoisella väritäplällä. Virheestä on ilmoitettu ajoneuon haltijoille.

11 Lancia heinäkuu Phedra, vain 2.0 JTD valm. Aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa V moottorit 3/2006-1/2007 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja johtaa alipainetehostuksen puuttumiseen jarruista. Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremman poljinvoiman. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Ahjoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon valkoisella maalimerkillä tehostimeen. Land Rover marraskuu Discovery, Range Rover valm.aika Vuotava alipainepumppu saattaa johtaa voiteluöljyn joutumisen 2009 Sport, V6- dieselmoot- 11/2005-4/2007 alipaineputkea pitkin jarrutehostimeen ja tämän vaurioitumisen. torit Vaurio aiheuttaa jarrutehostuksen häiriintymisen ja poljinvoiman merkittävän kasvun. Ajoneuvon edustaja vaihtaa pumpun, alipaineletkun ja tarvittaessa öljyyntyneen jarrutehostimen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 2 h. Työ merkitään huoltokirjaan. Lexus syyskuu IS, GS valm.aika Takajarrusatuloiden ohjaintappien korroosio saattaa aiheuttaa / /2006 jarrupalojen toispuoleista kulumista ja äänekkyyttä jarruissa. Ajoneuvon edustaja tarkastaa jarrusatuloiden toiminnan ja joko poistaa korroosion tai korvaa satulan uudella. Ajoneuvon haltijalle työ on maksuton ja kestää n. 2 h. Työ merkitään sisäiseen huoltojärjestelmään.

12 Lexus maaliskuu IS, GS 300, GS 450, val.aika Sähköisessä ohjaustehostimessa saattaa heikkojen 2009 RX 400h joulukuu marraskuu 2006 ohjausmagneettien vaikutuksesta ilmetä toimintahäiriöitä jotka vaikeuttavat tehostimen toimintaa. Tämän johdosta ohjausvoimat kasvavat merkittävästi. Ajoneuvon edustaja tarkastaa ohjausvaihteen ja vaihtaa sen tarvittaessa. Maserati helmikuu Quattroporte valm.aika Etuakseliston jousijalkojen alapulttien puutteellisen /2008 kiristysmonentin vuoksi saattaa kiinnitys löystyä ja aiheuttaa kolinaa akselistossa ja ajettavuushäiriöitä. Ajoneuvon edustaja tutkii pulttiliitokset ja tarvittaessa uusii vahingoittuneet osat. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. 1 h. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiasta. Matador heinäkuu matkailuvaunurengas valm.aika Vyön irtoaminen ilman näkyvää ulkopuolista merkkiä saatta Master R 14C 9/1999-5/2007 aiheuttaa matkaliluvaunukäytössä äkillisen rengasvaurion ja renkaat johtaa vaarallisiin ajotilanteisiin. Renkaan edustaja Continental vaihtaa kyseiset renkaat (valm.aika DOT ) konsernin toisiin rengasmerkkeihin Barumiin tai Semperitiin. Virhe ei koske vastaavankokoisia henkilöauton renkaita ilman C-kirjainta.

13 Mazda helmikuu 3, 5, 6, 2.0 l dieselit valm aika Voitelyöljyn ohentuminen ja öljytason kasvu saattaa 2009 Mazda 3: johtaa kasvaneeseen öljymäärän joutumiseen palotilaan Mazda 5: ja hallitsemattomaan palamisprosessiin. Tämä saattaa Mazda 6: edelleen johtaa moottorin käynnin ryntäämiseen ja valm.numerot ajonopeuden vaihteluun. Tällöin moottori saattaa jäädä 3: JMZ BK käyntiin vaikka sitä yritetään pysäyttää virta-avaimesta. 5: JMZ CR Ajoneuvon huolto tarkastaa käynninohjausohjelman ja 6: JMZ GG korjaa sen tarvittaessa. 6: JMZ GY Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n ½h. Mercedes maaliskuu CL-luokka (215, 216,) Valm.ajat: Virheellisesti toimiva kiihtyvyysanturi ABC-tyyppisessä 2009 S-luokka (220, 221) CL-luokka: (215): etuakselistossa (Automatic Body Control) saattaa SL-luokka (230) aiheuttaa virheliikkeitä ajoneuvon korissa ja myös ABC- etuakselilla CL-luokka (216): virheilmoituksen monitoimi-näytössä Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja vaihtaa tarvittaessa S-luokka (220): kyseisen kiihtyvyysanturin Toimenpide kestää n. 1 h ja on ajoneuvon halitijalle SL-luokka (230): maksuton

14 MB heinäkuu M-luokka (Tyyppi 164) valm.aika Kosteuden tunkeutuminen takaluukun ohjainyksikköön saat varusteena automaat- 7/2008-3/2009 taa aiheuttaa toiminnassa häiriön tai oikosulun ja tinen takaluukun ohjain mahdollisen palovaaran. Kosteus joutuu yksikköön yläpuolella olevan takavalon tiivisteen vuodon seurauksena kovassa sateessa tai pesussa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa takavalojen tiivisteen parannettuun versioon ja sijoittaa ohjainyksikön siten, että kosteuden tunkeutuminen estyy. Työ kestää n. 2 h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Mercedes maaliskuu S-luokka (221) valm.aika: Etujoustintuen käyttöikä saattaa lyhentyä joustintuen 2009 ABC- etuakselisto 08/ /2006 vaurion vuoksi. Vauriosta saattaa aiheutua ajettavuusongelmia. Ajoneuvon edustaja tarkistaa joustintukien valmistusnumerot ja vaihtaa ne tarvittaessa. Työ kestää n. 2,5 h ja on ajoneuvon halitjalle maksuton Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä Mercedes huhtikuu Sprinter, hyväksytty valm.aika Seisontajarrun kierreholkin kuluminen jarrun säädössä saattaa 2009 kokonaismassa 5.0 t heinäkuu - marraskuu 2006 riippuen käytön määrästä aiheuttaa jarrun toiminnan häiriintyvalm.numerot: misen. Kyseisiin ajoneuvoihin asennetaan tarvittaessa uusi..n N säätöykiskkö...s S129722

15 MB heinäkuu Sprinter, 4 syl 110 kw valm.aika Virheellinen moottorin ohjausohjelma saattaa aiheuttaa 2009 dieselmoottori 1/2006-6/2007 mäntä- ja moottorivaurioita. Ajoneuvon edustaja vaihtaa ohjelman modifioituun, jolla kovissa kuormitusolosuhteissa rajoitetaan painehuippuja palotilassa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Ajneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään MB:n sisäiseen korjaamo-ohjelmaan. Mitsubishi lokakuu L 200 Doppelkabin valm.aika Virheellisten tavaratilan kannen saranoiden vuoksi (tapit / /2009 irtoavat) saattavat nämä ajettaessa aiheuttaa vaaraa takana tulevalle liikenteelle. Ajoneuvon edustaja tarkastaa saranat ja vaihtaa ne veloituksetta malliin (lisävaruste no. MZ313644/MZ313644M). vaihto kestää n. ½ h. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Mitsubishi toukokuu Outlander, Grandis Valm.aika Riittämättömän silikonitiivistyksen vuoksi saattaa jarruvalo Outlander: katkaisimen toiminta häiriintyä. Grandis-mallisssa voi lisäksi pää-äänenvaimentimen lämpösuojalevy murtua riittämättömän Grandis: ainepaksuuden vuoksi Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa jarruvalokatkaisimen. Lämpösuojalevy vaihdetaan vahvistettuun malliin. Työt kestävät n. ½ h ja ovat asiakkaalle maksuttomia. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheistä. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon.

16 Mitsubishi toukokuu Outlander, Lancer, valm.aika Puutteellisesti toimiva jarrutehostimen takaiskuventtiili saatta l bensiinimoottorit mallivuodet aiheuttaa tehostuksen puuttumisen. Täydellä teholla jarrutettaessa joudutaan käyttämään huomattavasti normaalia suurempia poljinvoimia. (kova jarrupoljin) Ajoneuvon edustaja vaihtaa takaiskuventtiilin. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään Mitsubishin huoltotiedostoon. Nissan kesäkuu Murano valm.aika Moottorin imuilmakanavan irtoaminen väliresonaattorista saattaa aiheuttaa epätasaista ja käyntiä tai jopa moottorin sammumisen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kanavan veloituksetta. Nissan marraskuu Primastar, vain Kombi valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 Avantour kiinnitusruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen kinnitykset saattavat olla epävarmoja. Ajoneuvon edustaja kiristää ruuvit ja käyttäen kierteissä kierteenlukitusnestettä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h.

17 Opel huhtikuu Astra G, Zafira A, valm.aika Maalin irtoaminen etuakseliston apurungossa saattaa /2.0 dieselmoottorit aiheuttaa korroosiovaurion. Ajoneuvon edustaja tarkistaa apurungon kunnon ja korjaa maalauksen tarvittaessa. Korroosiotapauksissa apurunko uusitaan. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää ½- 4½ h.(vaihto). Työ merkitään edustajan huoltotiedostoon. Opel elokuu Astra H, Zafira-B valm.aika Vaihteiston öljynjäähdytin saattaa vuotaa ja jäähdytinneste ja 2.2 bensiinimoott. mallivuosi tunkeutua ulos ja sekoittua vaihteistoöljyyn. automaattivaihteisto Ajoneuvon edustaja tarkistaa jäähdyttimen ja vaihtaa tämän tarvittaessa veloituksetta. Jos vaihto on tarpeellinen, työ kestää n. 1½ h. Opel lokakuu Corsa-D, 3-ovinen valm.aika Etuistuimen kiskojen kiinnitysruuvit saattavat kovassa rasituk sessa (onnettomuus) murtua, mikä johtaa turvallisuusriskiin. Ajoneuvon edustaja vaihtaa ruuvit veloituksetta. Työ kestää n. 1 h.

18 Opel lokakuu Insignia, nelivetomallit valm.aika Tukkeutunut taka-akselin tasauspyörästön huohotinputki 2009 mallivuosi 2009 saatta aiheuttaa voiteluöljyn likaantumista ja vanhenemista. Tämän seurauksena saattavat kytkimen lamellit kulua epänormaalisti. Ajoneuvon edustaja tarkastaa putken ja tarvittaessa vaihtaa sen. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään polttoaineen täyttöaukon kanteen hopeisella värimerkillä. Opel joulukuu Insignia 2.0 CDTI-diesel valm.aika Moottorin ruiskutusohjelmavirhe saattaa tietyllä käyntiasteella 2009 mallivuodet aiheuttaa moottorin nykimistä, ääntä pakoputkistossa ja tietyissä olosuhteissa partikkelisuotimen ylikuumenemista. Mainittuihin ajoneuvoihin suoritetaan moottorinohjausyksikön päivitys. Toimenpide kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään ohjainyksikön koteloon vihreällä väritäplällä. Opel lokakuu Vectra-C, Signum, valm.aika Jäähdyttimen paisuntasäiliön vuoto (ennenaikainen V6- moottorit mallivuodet vanheneminen) saattaa aiheuttaa jäähdytysnesteen vajausta. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön parannettua mallia olevaan. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h.

19 Opel helmikuu Vectra, Signum valm.aika Käsijarruvivun lukituksen puutteellinen pyällys saattaa 2009 mallivuodet aiheuttaa, että vipu ei lukitu kunnollisesti ja saattaa arvaamatta avautua. Ajoneuvon edustaja asentaa lukitukseen lisäjousen varmistamaan lukittumisen. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton. Opel lokakuu Vivaro Combi valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 mallivuodet kiinnitysruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen kiinnitykset ovat epävarmoja. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnitysruuvien kireyden ja varmistaa liitoksen ruuvilukitusnesteellä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään ruuvien päihin keltaisella värimerkillä. Peugeot lokakuu Partner II valm.aika Taaemman vasemman yksittäisistuimen kiinnityspisteen virheellisen hitsiliitoksen vuoksi saattaa tämä kuormitettaessa irrota. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnityspisteen ja korjaa liitoksen veloituksetta.

20 Peugeot marraskuu Partner valm.aika Lämpösuojalevy varapyörätelineen vieressä saattaa vaurioiutua tärinänstä ja osa siitä irrota ja pudota tielle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyn modifioituun tyyppiin asiakkaalle veloituksetta ja työ kestää n. 2 h. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Peugeot maaliskuu Partner, 207, 307, valm.aika Keskusohjainyksikön moottorin pysäytysohjaimessa SW, 308, 407 kesäkuu 2008 alusta (lataus, valaistus, lasinpyyhkimet) saattaa ilmetä toimintahäiriöitä. Ajoneuvon edustaja tarkistaa toiminnan ja vaihtaa yksikön tarvittaessa. Työ kestää n. 2 h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Peugeot marraskuu 308 valm.aika Pääsylinterin vika saattaa aiheuttaa häiriöitä jarrutehostimen toimintaan kohonneen poljinvoiman muodossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa pääsylinterin ja työ on asiakkaalle veloitukseton. Ajoneuvon haltijolle on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

21 Peugeot heinäkuu 607, 807, Expert, valm.aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa Hdi FAP 9/ /2006 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja johtaa alipainetehostuksen puuttumisen jarruista. Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremmman poljinvoiman. Takaiskuventtiili vaihdetaan veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Vaihto-operaation on käynnistetty jo vuonna Tämä jatko-ohjelma on tarkoitettu koskemaan niitä ajoneuvoja, joita aiemmin ei ole tavoitettu. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Peugeot toukokuu l bens. valm.aika Puutteellisesti toimiva takaiskuventtiili jarrutehostimen alipaine CVT- vaihteisto letkussa saattaa aiheuttaa jarrutehostuksen loppumisen. Myös tehojarrutuksessa joutuu kuljettaja käyttämään huomattavasti suurempia poljinvoimia (kova jarrupoljin). Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseisen takaiskuventtiilin. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään huoltotiedostoon.

22 Recaro Toukokuu Lisävarusteistuin valm.aika Voimakkaassa peräkolarissa ( yli 60 km/h) saattaa istuimen 2009 Ergomed selkänoja murtua. Syynä on väärin käsitelty osa selkänojakonstruktiossa. Edustaja vaihtaa koko selkänojan. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Recaro tähdentää, että kaikki kyseisen istuimen hankkineet asiakkaat tavoitettaisiin. Virheestä on ilmoitettu tuotteen myyjille. Työ merkitään istuimen sarjanumerotarraan. Renault joulukuu Megane III, Scenic III valm.aika Jarrupolkimen varren ja poljinlevyn välinen hitsausliitos ja saattaa murtua. Poljinlevy saattaa tästä syystä poljinta painettaessa vääntyä tai irrota kokonaan ja kuljettajan jalka lipsahtaa polkimelta. Ajoneuvon edustaja tarkastaa polkimen ja tarvittaessa vaihtaa polkimen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään koodilla "B4" vasemmaalla moottoritilaan. Renault joulukuu Scenic II ja Kangoo II valm.aika Sähköisen ohjaustehostimen sopimaton ohjelma saattaa / /2007 aiheuttaa tehostimen toiminnan äkillien katkeamisen, josta seuraa huomattavasti kasvanut ohjausvastus. Ajoneuvon edustaja päivittää ohjaustehostimen ohjelman Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään koodilla "L1" moottoritilan vasempaan osaan.

23 Renault lokakuu Traffic II valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 Barcelona-tuotanto asti kiinnitysruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen Luton-tuotanto asti kiinnitykset ovat epävarmoja. Ajoneuvon edustaja tarkastaa kiinnitysruuvien kireyden ja varmistaa liitoksen ruuvilukitusnesteellä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään tarralla moottoritilaan. Renault tammikuu Traffic, 2.0 dci valm.aika Moottorijohdinsarja ilmanohjaimessa jäähdytinmaskin takana saattaa hankautua turboletkuun ja ilmastointilaitteen johtimeen aiheuttaen moottorin pysähtymisen ja mahdollisen kylmäainevuodon ilmastoinnissa. Ajoneuvon huolto kiinnittää johdinsarjan lisäkiinnikkeillä Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton kestää n. 1 h. Renault toukokuu Twingo V valm.aika Moottorin johdinsarja saattaa hankautua korkeapaineputkeen 2009 ASG automaattivaihteisto ja moottori saattaa tämän johdosta pysähtyä. Ääritapauksissa moottori ei enää käynnisty. Ajoneuvon edustaja asentaa lisäsuojan johdinsarjalle ja parantaa tämän kiinnitystä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n 15 min. Työ merkitään tarralla kuljettajan puoleiseen iskunvaimentimen kupuun.

24 Renault marraskuu Twingo II valm.aika Etuistuimen lukitusmekanismi istuimen kiskoissa saattaa / /2009 johtaa tasausjousen luiskahtamisen siten, että etäisyyden säädön lukitus ei toimi virheettömästi. Ajoneuvon edustaja joko korjaa vian tai tarvittaessa vaihtaa säätökahvan ja kiskot. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää tapauksesta riippuen ½ - 2 h. Työ merkitään moottoritilaan "B5"- merkinnällä varusteltulla tarralla. Saab lokakuu 9-3, vain V6-moottorit valm.aika Jäähdytinnesteen paisuntasäiliön vuoto (ennenaikainen 2009 mallivuosi vanheneminen) saattaa johtaa jäähdytysnesteen menetykseen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön parannettuun malliin veloituksetta. Toimenpide (No ) kestää n. 1 h ja on aloitettu Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään sisäiseen kampanjatiedostoon. Saab maaliskuu 9-5, 1,9 TiD valm.aika Vuotava polttoaineen palautusjohdin saattaa aiheuttaa 2009 mallivuodet polttoainevuodon kuumien moottorinosien päälle ja aiheuttaa palon mahdollisuuden. Ajoneuvon edustaja vaihtaa johtimen. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½h. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

25 Seat heinäkuu Ibiza, DSG-vaihteistot. Valm.aika Vaihteen valitsinvaijeri saattaa löystyä ja aiheuttaa pysä Mallivuosi 2008 köintiasentovalinnan takertelua. valm.numerot Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja kiinnittää vaijerin tarvittaessa. 6JZ9R Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu mahdollisesta virheestä. Seat marraskuu Leon,Altea, valm.aika Vaihteiston virheellinen ohjelmaversio saattaa aiheuttaa vaiht. DSG-vaihteisto 09/ /2008 vaihteiston toimintahäiriöitä, jotka ajoneuvon edustajana valm.numerot mukaan ilmenevät kytkimen avautuessa (ei vetoa) ja Leon: valitsimen merkkivalon vilkkumisena. VSSZZZ 1P Z9R Ajoneuvon edustaja päivittää vaihteiston ohjelman. VSSZZZ 1P ZAR Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Altea: VSSZZZ 5P Z9R Työ merkitään tarralla varapyöräkoteloon, jossa merkintä VSSZZZ 5P ZAR "35B2" ja samalla merkinnällä ajoneuvon huoltovihkoon Skoda elokuu Octavia, Superb valm.aika Virheellinen nopeus- ja polttoaineen määrän näyttö saattaa johtua ohjelmistovirheestä. Octavia II: Ajoneuvon edustaja päivittää tietokoneohjelman Superb: Näyttöyksikkö uusitaan. Octaviassa työ kestää n. ½ h ja Superbissa vajaan tunnin. Työ on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään tarralla "90E9" varapyörätilaan, ja merkinnällä "90E9" huoltovihkoon.

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00 Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2008) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 5,33 % 67 1 FORD KUGA 0,00% 77 2 TOYOTA LAND CRUISER 0,00% 88 3 PEUGEOT

Lisätiedot

Saksan GTÜ -katsastustilasto

Saksan GTÜ -katsastustilasto Timo Turkula 3.10.2012 Saksan GTÜ -katsastustilasto Pikkuautot 1. Toyota Yaris 13,9 2. Ford Fiesta / Fusion 18,4 3. Mazda 2 18,6 4. Opel Agila / Suzuki Splash 20,9 5. Honda Jazz 21,5 6. Mini Clubman 21,6

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007)

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Julkaisuvapaa 15.3. klo 10:00 MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Merkki Malli Hylkäys% Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2015

Kuinka turvallinen on autosi? 2015 Kuinka turvallinen on autosi? 205 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulokset testeistämme. Audi A4 08- Ford Tourneo Connect 3- Mercedes M-Klass - Toyota Avensis 09-5 Audi

Lisätiedot

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2005) Mazda 3 1,3 48 Volkswagen Golf 1,9 59 OBD renkaat Toyota Yaris 2,1 41 Volvo V50 2,1 68 OBD Toyota Corolla Verso 2,3 73 renkaat Audi A4 2,4 71

Lisätiedot

Erotus 1 904 Erotus 2 075 259 157

Erotus 1 904 Erotus 2 075 259 157 Renault Clio-3-ov 1,2 16V 75hv 5MT Authentique Renault Clio-3-ov 1,2 16V 75hv 5MT Authentique Volkswagen Polo -Trendline 1,2 Opel Corsa- 1.2 TWINPORT Advantage 3-ov Toyota Yaris -1,0 VVT-i Linea Terra

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo heinäkuu 147,156,GT, vain 1.9 valm.aika: Riittämättömän kiinnityksen vuoksi saattaa polttoaineletku 2007 16V- JTD moottorit 12/2005-06/2006 hankautua polttoainesuotimeen ja johtaa vuotoon. Valm.numerot:

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa tammikuu Alfa 147, Alfa 159, GT, valm.aika Virheellisesti vulkanoidut jarruletkut voivat johtaa Romeo 2008 Spider, Brera 12.10.2007-19.11.2007 jarrujen katoamiseen. Tämä koskee CFGomman valmistamia

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 12/09 1(12) 5.1.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2014 12/2013 (%) (%) 1-12/2014 1-12/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 091 5 927 19,6

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisältö Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 2 Audi... 2 BMW... 2 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler...

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Aston huhtikuu Vantage DB9 valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa kaasupolkimen painamisesta Martin 2014 11.11.2007-21.12.2013 syntyä kaasuvipukoneistoon rikkoutuma. Tämä saattaa johtaa nopeaan moottoritehon

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi helmikuu A 4, A 5, Q 5, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa jäähdytysnesteen syöttöputki 2010 2.0 TFSI-moottorit 03/2009-05/2009 ahtimen tuntumassa vuotaa. Edustajan mukaan jatkuva vuoto aikaansaa

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2014 11/2013 (%) (%) 1-11/2014 1-11/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 220 7 463-3,3

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

Varustetiedot: Lukkiutumattomat jarrut (ABS), Turvatyynyt, Ohjaustehostin, Keskuslukitus, Sähkökäyttöiset ikkunat,

Varustetiedot: Lukkiutumattomat jarrut (ABS), Turvatyynyt, Ohjaustehostin, Keskuslukitus, Sähkökäyttöiset ikkunat, Automaa Espoo Sijainti kartalta www.automaa.fi Näytä autot: Merkki Malli Hinta alkaen Hinta päättyen Näytä tulokset 67» Nettiauto.com» Automaa Espoo Meiltä saat : Päivitetty 21.10.2013 Vierailijoita 37749

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 11 097 9 626 15,3

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26)

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Kuinka turvallinen on autosi? 2013 Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Sisältö Turvallisuus tiellä...3...4 Näin on tapahtunut-oikeasti...6 Kaikki 528 autoa...8 Pienet henkilöautot...9 Suuret

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 114 10 114-9,9

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa lokakuu 147 ja GT valm.numerot: Varapyörän käyttö saattaa johtaa ABS-säätöjärjestelmän Romeo 2006 Alfa 147: putoamiseen pois päältä. (lukkiutumisvaara jarrutuksessa) 03228724-03328468 ja ABS-ohjausjärjestelmä

Lisätiedot

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar Audi Audi 80 2.0 E 195/65R15 180 / 180 220 / 250 200 / 220 220 / 250 Audi A4 2.0 vm.2001 205/55R16 230 / 230 270 / 270 230 / 230 270 / 270 Audi A4 1,8-95 195/65R15 200 / 200 230 / 260 240 / 240 260 / 300

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2014 04/2013 (%) (%) 1-04/2014 1-04/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 317 9 865-5,6 89,3 39 820 37 513 6,1 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2015 06/2014 (%) (%) 1-06/2015 1-06/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 976 9 209-2,5 87,4

Lisätiedot

Ryhmä 14-06 Helsinki 1009

Ryhmä 14-06 Helsinki 1009 Ryhmä 14-06 Helsinki 1009 Korikiinnikkeet Sisältö Aakkosellinen hakemisto Sivu Erikoispeltiruuvit...5 Erikoisruuvit...3 Johdinsideankkurit...31 Johdinsiteet...33 Johdonpidin...29 Kaapelipitimet...30 Kaapelipitimet,

Lisätiedot

BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013

BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013 BOSCH-AFB-ajoneuvolista 11.09.2013 Merkki Tyyppi Tuote km Vuosimalli AUDI Q7 4.2 FSI moottori, kattoluukku 50000-01/2006-06/2013 AUDI Q7 4.2 FSI moottori, kattoluukku 50000-01/2006-06/2013 AUDI Q7 3.6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit 2/2012 1.3.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2012 02/2011 (%) (%) 1-02/2012 1-02/2011 (%) Henkilöautot yhteensä 10 616 9 304 14,1

Lisätiedot

RATTIKAUKOSÄÄTIMET 15.4.2013

RATTIKAUKOSÄÄTIMET 15.4.2013 RATTIKAUKOSÄÄTIMET.4.203 ALFA ROMEO 9 2007--> Brera 2007--> Spider 2007--> ALP-AR46 47 2000-200 6 2000--> GT (Typ 937) 2004-200 3 APF-S0AR Blaupunkt Mid / High 9 (Typ 939) 200-20 Brera (Typ 939) 200-200

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2014 03/2013 (%) (%) 1-03/2014 1-03/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 626 9 499 1,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 7 989 8 180-2,3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2014 01/2013 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 12 696 10 258 23,8 91,0 joista matkailuautoja 52 81-35,8 0,4 joista muita henkilöautoja

Lisätiedot

Chevrolet. Chrysler HINNASTO 1/2013. EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%

Chevrolet. Chrysler HINNASTO 1/2013. EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% HINNASTO 1/2013 EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% Me Malli Vuodesta Vuoteen Tuotenro Chevrolet Captiva 2002 > GM1025 Helmaputket askelmilla

Lisätiedot

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3 Audi... 3 BMW... 3 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler... 3 Citroen...

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2015 09/2014 (%) (%) 1-09/2015 1-09/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 513 8 402 1,3

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Bentley joulukuu Continental GT/GTC, valm.aika: Akkukaapelin sidos päätyseinän läpiviennissä saattaa löystyä 2015 Flying Spur 02/2011-06/2014 ja johtaa käynnistymättömyyteen ja ääritilanteissa oikosulkuun

Lisätiedot

05-96005 05-96006 05-96007 05-96008

05-96005 05-96006 05-96007 05-96008 tyhjäkäyntimoottorit 05-96005 Sop. Opel Astra F 1.8i 93-98/2.0i 95-98, Astra G 2.0 98-, Calibra 2.0i 94-97, Omega B 2.0 94-99, Vectra A 2.0i 94-95, Vectra B 1.8i/2.0i 95-00 = 90411546, 837102, 6NW009141001

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa kesäkuu 145, 156, vain 147: 04/2002-12/2002 Etuakseliston molemmat vahvistuskaaret saattavat irrota, mikä 2003 mallit 147 GTA, 156: 06/2001-12/2002 aiheuttaa melua ajettaessa ja ohjattavuushäiriötä.

Lisätiedot

Testivoitot - Škoda Octavia

Testivoitot - Škoda Octavia Testivoitot - Škoda Octavia Autobild, Suomi 2/2008 Tyyliä ja tilaa - vertailussa kuusi bensiinikäyttöistä farmaria. "Skodassa on matkustajille mukavasti tilaa, ja tavaroita mahtuu mukaan runsaasti. Sehän

Lisätiedot

Moottorin varaosia poistohinnoin

Moottorin varaosia poistohinnoin Moottorin varaosia poistohinnoin Hinnat noudettaessa, muutoin käsittelykulut 30 euroa jos ostot alle 30 euroa. Venttiileitä TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) 11-1125 PAKOVENTTIILI

Lisätiedot

LEVYPYÖRÄHINNASTO 1.7.2010

LEVYPYÖRÄHINNASTO 1.7.2010 LEVYPYÖRÄHINNASTO 1.7.2010 Bridgestone Finland Oy Levypyörähinnasto_2010.indd 1 4.6.2010 15:37:30 ALFA ROMEO 147 1.01-6½Jx15 5/98/41.5/58 84,55 104,00 9440 404797 156 2.5 V6 24V 10.97-6½Jx15 5/98/41.5/58

Lisätiedot

1. Nosta etupaa pukeille. Laske jaahdytysneste pois ja johtimet. Irrota ja poista akku. irrota akku-

1. Nosta etupaa pukeille. Laske jaahdytysneste pois ja johtimet. Irrota ja poista akku. irrota akku- 201-2 Moottorivaihteisto 1. Nosta etupaa pukeille. Laske jaahdytysneste pois ja johtimet. Irrota ja poista akku. irrota akku- Moottorivaihteisto 201-3 4. Irrota vesiletku pumpun ylemmästä ulostulosta.

Lisätiedot

MUOTOVESILETKUT 1075

MUOTOVESILETKUT 1075 1075 SISÄLLYSLUETTELO 107 5 AUDI... 4 BMW... 5 CITROEN... 6 DATSUN... 7 FIAT...8-10 FORD... 11-13 LADA... 14 MAZDA... 15 MERCEDES...16-17 OPEL...18-20 PEUGEOT... 21 SAAB... 22 SKODA... 23 TALBOT... 24

Lisätiedot

Thule Professional Osto-opas Heavy-Duty taakkatelineet 2009

Thule Professional Osto-opas Heavy-Duty taakkatelineet 2009 Thule Professional Osto-opas Heavy-Duty taakkatelineet 2009 Dynaaminen ympäristo raskasta käyttöä varten Thule Professional on täysin integroitu järjestelmä, joten sen räätälöinti vastaamaan erityistarpeitasi

Lisätiedot

20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin

20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin. 20-napainen Mini ISO-liitin ALFA ROMEO 4.3. 147 2000-> Mid/High APF-S101AR 147 2003-> APF-S103AR 79,90 156 2000-> Mid/High APF-S101AR 159 159 Blue & me Breda Breda Blue & me Giulietta 2010-2014 Giulietta 2010-2014 Blue & me APF-S102AR

Lisätiedot

DirektMedia 121 LoyaltyAwards 2012 tulokset

DirektMedia 121 LoyaltyAwards 2012 tulokset DirektMedia 121 LoyaltyAwards 2012 tulokset Loyalty Awards ohjelma 23.1.2013 Klo 9.00 Tervetuloa Juha Airaksinen, Bisnode Finland Oy Klo 9.10 Vuosi 2012 ja uskolliset asiakkaat Lauri Mähönen, DirektMedia121

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Turvatyynyadapterin liittäminen

Turvatyynyadapterin liittäminen Turvatyynyadapterin liittäminen vw-wi://rl/a.fi-fi.a00.5a40.04.wi::36486095.xml?xsl=3 Page 1 of 2 Turvatyynyadapterin liittäminen Tarvittavat erikoistyökalut, testerit ja korjaamolaitteet Turvatyynyadapteri

Lisätiedot

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Helsinki 0615 One sensor for all Mikä on TPMS-sensori? Vuoden 2014 marraskuun 1. päivän jälkeen rekisteröidyissä uusissa henkilöautoissa tulee olla rengaspaineen varoitusmittausjärjestelmä,

Lisätiedot

Ryhmä 9-01 Helsinki 0214. Sisätilan lisävarusteet

Ryhmä 9-01 Helsinki 0214. Sisätilan lisävarusteet Helsinki 0214 Sisätilan lisävarusteet Sisältö Sisätilan lisävarusteet Sivu Aurinkosuojat...26-27 Automallikohtaiset kumimattosarjat...3-4 Automatot...5-15 Ilmanraikastimet...39-40 Istuinpäälliset...16-22

Lisätiedot

Arctic Power akut. www.motoral.fi

Arctic Power akut. www.motoral.fi Arctic Power akut B A T T E R Y www.motoral.fi 2 SÄILYTÄ JA KÄYTÄ ARCTIC POWER AKKUASI OIKEIN Vaikka akulla on 2 vuoden takuu, niin se koskee vain oikein käytettyä ja varastoitua akkua. Suurin osa akkujen

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9.

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676. Sivu: 1 / 23 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 11.9. Sivu: 1 / 23 Työkohde: Kone: 729 Mercedes Benz Sprinter GEL-676 L.Kohde: 241118 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 29.6.2004 142380 ALUSTAN VOITELU, RASVAUS PERÄN ÖLJYN VAIHTO VAIHTEISTON ÖLJYN VAIHTO PAKKASNESTEKESTÄVYYS

Lisätiedot

M+ akut. www.motoral.fi

M+ akut. www.motoral.fi M+ akut www.motoral.fi 2 SÄILYTÄ JA KÄYTÄ M+ AKKUASI OIKEIN Vaikka akulla on 2 vuoden takuu, niin se koskee vain oikein käytettyä ja varastoitua akkua. Suurin osa akkujen ongelmista johtuu niiden väärästä

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo syyskuu 8 C, Competizione valm.aika: Taka-akselin aurauksen ohjausvarret saattavat kovassa kuor- 2013 12/2007-03/2009 mituksessa ennenaikaisesti murtua ja aikaansaada ajettavuusvalm.numerot:

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Sport-alusta MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

Ryhmä 14-06 Helsinki 1015 Korikiinnikkeet

Ryhmä 14-06 Helsinki 1015 Korikiinnikkeet Ryhmä 14-06 Helsinki 1015 Korikiinnikkeet Sisältö Aakkosellinen hakemisto Sivu Erikoispeltiruuvit...7 Erikoisruuvit... 5-7 Johdinsideankkurit...38 Johdinsiteet...40 Johdonpidin...36 Kaapelipitimet...37

Lisätiedot

ALFA ROMEO AUDI BMW CHEVROLET (DAEWOO) Kaikki KFZ-levypyörät ovat TÜV-hyväksyttyjä (toimitamme tarvittaessa hyväksymistodistuksen) Hinta Euro (Alv 0%)

ALFA ROMEO AUDI BMW CHEVROLET (DAEWOO) Kaikki KFZ-levypyörät ovat TÜV-hyväksyttyjä (toimitamme tarvittaessa hyväksymistodistuksen) Hinta Euro (Alv 0%) ALFA ROMEO 147 1.01-6½Jx15 5/98/41.5/58 86,50 107,26 9440 404797 156 2.5 V6 24V 10.97-5.05 6½Jx15 5/98/41.5/58 86,50 107,26 9440 404797 159/159 Sport Wagon 9.05-4.08 7Jx16 5/110/34/65 100,50 124,62 8217

Lisätiedot

X431-skanneri. Elekma Oy

X431-skanneri. Elekma Oy X431-skanneri Elekma Oy X431-esittely Laajenevassa ja monimutkaisessa autoteollisuuden tämänpäiväisissä elektroniikkajärjestelmissä täytyy olla aina yhden askeleen edellä koko ajan muuttuvaa teollisuutta.

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 05.01.2011 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET

Lisätiedot

Ensiesittelyviikonloppu!

Ensiesittelyviikonloppu! Ensiesittelyviikonloppu! Tänään klo 10 15 ja huomenna klo 11 15. Uutuudet ensiesittelyssä: FordKa Honda Jazz Mitsubishi Lancer Sportback ŠkodaOctavia Lähes 2 000 vaihtoautoa www.veho.fi Tervetuloa kaupungin

Lisätiedot

www.apt.fi Alkuperäistuonti Oy Korinosat OVH

www.apt.fi Alkuperäistuonti Oy Korinosat OVH 85172 PUHALLIN FORD FIESTA 1,25/1,4/1,6 1995-90,70 85177 PUHALLIN OPEL ASTRA F 1,8/2,0 1992-98, 117,00 85185 PUHALLIN OPEL ASTRA G 1,4/1,6/1,8/2,0/ 0,00 85192 PUHALLIN OPEL CORSA B 1,2i/1,4i,TIGRA A 139,20

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Lisäturva Extra (Autoille)

Lisäturva Extra (Autoille) Finntakuu Oy Lisäturvat Lisäturva Extra (Autoille) Hinta 549 e Saatavilla max 7 vuotta vanhoihin ja alle 150 tkm ajettuihin autoihin Takuuaika 12 kk / 20 000 km Moottoritilavuus max 3.0 l Ei omavastuuta

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 18.10.2012

HUOLTOHISTORIA. Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 18.10.2012 Sivu: 1 / 13 Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711 L.Kohde: 230342 Laskutuslaji: KOR KORJAAMOTYÖT 17.2.2003 232422 KM KYTKIMEN SÄÄTÖELEMENTIN VAIHTO VASEMMAN PUOLEN OVEN LUKON UUSIMINEN, OVEN STOPPARIN UUS. RADION

Lisätiedot

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL

ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL ABT VAIJERIVINTTURI NOSTOON VAVIN300EL, VAVIN500EL, VAVIN1000EL JA VAVIN3500EL 1. Käyttö Vinssi on tehty käytettäväksi varastoissa, rakennuksilla jne. Vinssejä on sekä 230V että 400V käyttöjännitteelle,

Lisätiedot

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki VAG jakojärjestelmän vaihtovälit # 020 09/11/2007 GATES-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki Viime vuosien ja kuukausien

Lisätiedot

VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ

VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ 2 A - huolto Akselit ja pyörien tuenta Öljytason tarkastus pyörien etunavoista 2 A - huolto Moottori yleistä Moottorin vikamuistin lukeminen

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

EDULLISTA AUTOELEKTRONIIKKAA 2 VUODEN TAKUULLA

EDULLISTA AUTOELEKTRONIIKKAA 2 VUODEN TAKUULLA EDULLISTA AUTOELEKTRONIIKKAA 2 VUODEN TAKUULLA SISÄLLYSLUETTELO Alfa Romeo Katso Fiat Group Jaguar 31-32 Porsche 77-78 Audi Katso Jeep 32 Renault 78-87 Bentley 3 Kia Katso Hyundai / Kia Rover 87 BMW 3-9

Lisätiedot

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon

Savunpoistokattoluukun asennus kattoon Käkeläntie 41 FIN-16300 ORIMATTILA Tel. +358 3 544 3100 Fax. +358 3 544 3160 Asennusohje pdfmuodossa Säästä tämä ohje myöhempää koelaukaisua ja huoltoa varten Savunpoistoluukku voidaan asentaa täysin vaakasuoraan

Lisätiedot

2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008

2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008 2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008 1. 2. 3. 4.. 5. 6. 7. 8. 9.. HENKILжAUTOT KAIKKI MALLIT FIAT Fiat Brava / Bravo / Coupe 16" / Croma -96 / Marea / Multipla 15" Punto / Tempra / Tipo / Uno / Palio

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet Ford Focus C-Max 1,6 l Ti -malliin, moottorin koodi HXDA, SIDA Hammashihnan vaihdon yhteydessä tapahtuu usein vakavia

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146. Sivu: 1 / 15 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 7.5.2012

HUOLTOHISTORIA. Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146. Sivu: 1 / 15 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 7.5.2012 Sivu: 1 / 15 Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146 L.Kohde: 230166 Laskutuslaji: HKHUOLTOT HUOLTOTYÖT 23.1.2003 73556 KM ILMANSUODATTIMEN PUHDISTUS PENKIN SELKÄNOJAN KIINNITYS ETUSUMUVALOJEN UUSIMINEN L.Kohde:

Lisätiedot

Esimerkkihinnasto yleisimmistä huolto ja korjaustöistä 14.1.2015

Esimerkkihinnasto yleisimmistä huolto ja korjaustöistä 14.1.2015 Huollot ja rasvaukset 00 Moottori 01 Jäähdytysjärjestelmä 02 Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmä 03 Kytkin 04 Vaihteisto 05 Nivelakseli 06 Etuakseli 07 Taka-akseli 08 Navat ja pyörät 09 Jarrut 10 Jousitus

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, RTI

Navigointijärjestelmä, RTI Installation instructions, accessories Ohje nro 30660446 Versio 1.0 Osa nro Navigointijärjestelmä, RTI Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, RTI- 30660446 - V1.0 Sivu 1 / 28 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

AutoPalinilta helmikuussa S-Etukortilla: Varastossamme suuri määrä takuuautoja. Lisäksi joustava edullinen autorahoitus. Kysy lisää myyjiltämme.

AutoPalinilta helmikuussa S-Etukortilla: Varastossamme suuri määrä takuuautoja. Lisäksi joustava edullinen autorahoitus. Kysy lisää myyjiltämme. Vaiht VaihtoPalin Autolehti Palin Helmikuu 2012 DACIA VOLVO NISSAN RENAULT OPEL CHEVROLET PEUGEOT AutoPalinilta helmikuussa S-Etukortilla: Arvoseteli 500 Asiakkaan nimi: Atte Autoilija Päivämäärä: 1.2.2012

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Marraskuussa Bonus tuplana* Kun keskität muiden ostojesi lisäksi myös autoiluun liittyvät ostot, kertyy Bonusta enemmän!

Marraskuussa Bonus tuplana* Kun keskität muiden ostojesi lisäksi myös autoiluun liittyvät ostot, kertyy Bonusta enemmän! Vaiht VaihtoPalin Autolehti Palin Marraskuu 2010 Marraskuussa Bonus tuplana* Bonus tuplana jopa10% Bonus S-kanava.fi/satakunta *Kaksinkertaista Bonusta saat Tuplabonus-kampanjassa mukana olevista toimipaikoista

Lisätiedot

Saab varastontyhjennyskampanja 2011

Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab varastontyhjennyskampanja 2011 Saab VM94-98 Osanumero Tuote Automalli Vuosimalli Moottorit ja niiden osat Vaihteistot 4611984

Lisätiedot

Uusien ratkaisujen markkinatarjonta ja sen kehitys

Uusien ratkaisujen markkinatarjonta ja sen kehitys Uusien ratkaisujen markkinatarjonta ja sen kehitys Sami Peuranen Autotuojat ry 14.10.2014 1 Autotuojat ry Edustaa käytännössä 100 % Suomen uusien autojen maahantuonnin markkinoista Jäseninä merkkien viralliset

Lisätiedot

Bmw:n määräaikaiset huoltotyöt

Bmw:n määräaikaiset huoltotyöt Bmw:n määräaikaiset huoltotyöt Huollot menevät seuraavasti: Oilservice - Inspection I - Oilservice - Inspection II - Oilservice - Inspection I - Oilservice - jne. HUO. BW Huoltojärjestelmä : Huoltotarpeenilmaisin

Lisätiedot

RELEET. - Releenkannat / liittimet - Ajovaloautomatit - Sähköiset päävirtakytkimet - Telinnostajasolenoidit - Apusolenoidit.

RELEET. - Releenkannat / liittimet - Ajovaloautomatit - Sähköiset päävirtakytkimet - Telinnostajasolenoidit - Apusolenoidit. 2003 2004 RELEET - Releenkannat / liittimet - Ajovaloautomatit - Sähköiset päävirtakytkimet - Telinnostajasolenoidit - Apusolenoidit luettelo 2009 Sisällysluettelo kytkentäreleet...1-2 vaihtokärkireleet...2-3

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962. Sivu: 1 / 9 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 25.9.

HUOLTOHISTORIA. Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962. Sivu: 1 / 9 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 25.9. Sivu: 1 / 9 Kone: 427 Opel 5D Vectra 2.0TD 16V -GL-B-CARAVAN-31/ CCG-962 L.Kohde: 230441 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 5.3.2003 MOOTTORIVALO PALAA, LATAUKSEN TARKISTUS TAKALUUKUN KEVENTIMEN UUSIMINEN OHJAINYKSIKÖN

Lisätiedot