Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa huhtikuu Alfa 159, Brera, Spider, valm. aika Liian pieni jarrutehostus kylmässä moottorissa ja yli 1000 m Romeo l V6, Automaattinen joukuu huhtikuu 2008 korkeudessa johtaa kasvaneeseen jarruvoimatarpeeseen. Qtronic Avuksi asennetaan kyseisiin ajoneuvoihin sähköinen alipainepumppu. Työ kestää n. 1.2 h ja on asiakkaalle maksuton. Muutoksen tunnistaa alipainepumpusta, joka on asennettu ajosunnassa akun eteen. Audi lokakuu A6,V6-TDI ja 4.2 FSI- valm.aika Virheellisen moottorin lämpötilasignaalin vuoksi saattaa 2009 moottorit mallivuodet jäähdytyspuhallin jäädä käyntiin moottorin jäähdytyksen jälkeen siten, että jopa akku saattaa tyhjentyä. Virheen korjaamiseksi asennetaan lisäjohdinsarja kaksine releineen. Toimenpide on maksuton ja kestää n. 1½ h. Ajoneuvon haltijoille ei ole ilmoitettu virheestä, vaan työ hoidetaan tarvittaessa muun korjaamokäynnin yhteydessä. Työ merkitään huoltotiedostoon koodilla "19F8 suoritettu" Audi marraskuu A3, A3 Sportback, valm.aika Virheellinen vaihteiston ohjelma saattaa ajoneuvon edustajan 2009 TT/TT roadster, 09/ /2009 mukaan aiheuttaa S-asennossa alaspäin vaihtaessa häiriöitä 6-vaihteinen DSG-vaiht. nykäysten muodossa ja valitsimen merkkivalon vilkkumista. (02E) Ajoneuvon edustaja päivittää ohjausyksikön ohjelman. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h.

2 BMW heinäkuu X5, X6 valm.aika Takajarrulevyt saattavat murtua valmistusvirheen 2009 kesä.09 vuoksi, voivat paitsi johtaa heikentyneeseen jarrutustehoon, myös ääritapauksissa levyn murtumiseen. Asiakkaille joutuneita ajoneuvoja on vain muutamia, suurin osa virheellisistä ajoneuvoista on ollut varastossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyt veloituksetta ja työ keastää n. 3 h. Työ merkitään BMW-diagnoosijärjestelmään. Citroen lokakuu Berlingo II valm.aika Virheellisen vasemman takaerillisistuimen kiinnityspisteen hitsiliitos saattaa johtaa kuormituksen vaikutuksesta liitoksen irtoamiseen. Ajoneuvon edustaja tarkastaa kiinnityspisteen ja korjaa sen veloituksetta. Citroen maaliskuu Berlingo, C2, C3, C4, valm.aika Elektroniikan keskusohjausyksikkö tarkistetaan 2009 C5, C6 helmi- kesäkuu 2008 siinä mahdollisesti olevien ohjelmavirheiden vuoksi ajoneuvon edustajan toimesta ja tarvittaessa vaihdetaan. Työ kestää n. 2h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä

3 Citroen marraskuu Berlingo valm.aika Lämpösuojalevy varapyörätelineen vieressä saatta vaurioitua /2007-7/2008 tärinästä ja osa siitä irrota ja pudota tielle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyn modifioituun tyyppiin asiakkaalle veloituksetta ja työ kestää n. 2 h. Työ merkitään Citroenin tiedostoon. Citroen kesäkuu C 4 Picasso valm.aika Vaihtelevan spesifikaation vuoksi saattavat etujarrujen jarrusatuloiden kiinnityspultit saattavat aiheuttaa melua. Pultit vaihdetaan ajoneuvon edustajan toimesta veloituksetta. Vaihtotyö kestää n. 1 h. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Citroen kesäkuu C 4, C 4 Picasso, C 5 Moottorin ilmamassatunnistimen häiriö saattaa aiheuttaa 2009 käyntihäiriöitä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tunnistimen tarvittaessa veloituksetta. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Citroen toukokuu C - Crosser, 2.4 l bens. valm.aika Jarrutehostimen takaiskuventtiilin häiriöstä saattaa johtua 2009 CVT-vaihteisto mallivuosi että jarrutehostus puuttuu tai että jarrupoljinta joudutaan painamaan voimakkaammin tehojarrutuksessa (kova jarrupoljin) Ajoneuvon edustaja vaihtaa takaiskuventtiilin. Toimitus on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½ h.

4 Dacia kesäkuu Logan, Sandero, valm.aika Itsetestijärjestelmässä, joka 3 sekunnin kuluessa sytytysvirran 2009 ABS-jarrut kytkemisestä testaa ABS-jarrujen tilan, saattaa olla virhe, minkä johdosta virheilmoitus ABS-jarrujen tilasta jää saamatta. Virhe koskee kaikkia Dacia Logan- ja Sandero- malleja, jotka on valmistettu Romaniassa tai Marokossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kojetaulun, työ kestää n. 30 min ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään erikoistarralla etuiskunvaimentimen kupuun. Ferrari Syyskuu 430 Scuderia, valm.aika Pirelli P Zero Corsa XB- renkaissa olevan valmistusvirheen Scuderia Spider 06/ /2009 vuoksi saattaa korkeilla nopeuksilla tapahtua kulutuspinnan valm.numerot irtoamia takarenkaissa. Rengaskoko on 285/35 ZR Ajoneuvon edustaja vaihtaa veloituksetta renkaat tyyppimerkinnältään XT- renkaisiin. Työ kestää n. 2 h. Ferrari joulukuu F355 valm.aika Valmistajan mukaan virheellisesti sijoitettu vesiletkun letkunkiristin saattaa hangata polttoaineen jakeluyksikköön johtavaa polttoaineletkua ja aiheuttaa vuodon ja palovaaran moottoritilassa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa asiakkaalle veloituksetta kiristimen muuntyyppiseen ja tarvittaessa myös polttoaineletkun. Työ kestää n. 1½ h. Työ merkitään edustajan sisäiseen tiedostoon.

5 Fiat huhtikuu 500, 1.2 8V ja 1.3 JTD valm.aika Takajarrukilven kiinnityspultit saattavat löystyä puutteellisen 2009 takarumpujarruin syysku helmikuu 2009 kiristyksen vuoksi. Irronnut pultti saattaa pudota jarrurumpuun ja aiheuttaa takapyörän lukkiutumisen, mikä vaarantaa turvallisuuden. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pultit ja tarvittaessa korjaa pulttien kireyden ja mahdollisesti syntyneet vauriot. Työ on ajoneuvon halitijalle maksuton ja kestää vajaan 1 h. Työ merkitään värimerkillä takalaakerin kuppiin. Fiat tammikuu 500, Linea, valm.aika Polttoaineen jakeluletkussa saattaa syntyä vuoto valmistusvian 2009 Grande Punto, Doblo syyskuu-marraskuu 2008 vuoksi (liian ohut seinämä). Tämä saattaa johtaa polttoaine- Cargo, 1.2 ja 1.4 bensiini vuotoon. Edustaja tarkistaa johtimen tuennan uusimisen varalta. Toimenpide numeroltaan 5332 tai 5333, joka on alkanut 11/2008, on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. 1/2 h. Työ merkitään imuputken istukkaan valkoisella väritäplällä. Virheestä on ilmoitettu ajoneuvon haltijoille Fiat joulukuu Grande Punto, valm.aika Ohjausakselin ylemmän kiinnityspultin virheellinen kiristys Punto Abarth 07/ /2008 mentti saattaa aiheuttaa ohjausakselin haarukan irtoamisen, valm.numerot jolloin ajoneuvo menettää ohjauskykynsä Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiristysmomentin (11-25 Nm) ja korjaa momentin 30 Nm:ksi. Jos momentti on alle 11 Nm tai yli 30 Nm, vaihdetaan ohjausakseli. Työ akselin vaihdossa kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään kahdella punaisella väritäplällä ohjausakseliin ja edustajan tiedostoon.

6 Fiat heinäkuu Ulysse valm.aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa 2009 malliv.2002 eteenp. Ulysse: 1/2006-1/2007 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja Scudo, vain 2.0 JTD Scudo: 2/2007-4/2007 johtaa alipainetehostuksen puuttumisen jarruista. 16V moottori Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremman poljinvoiman. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon ja valkoisella maali merkillä tehostimeen. Fiat heinäkuu Fiat: Panda, Punto, Idea valm.aika Mahdollisesti puutteellinen hitsaussauma polttoaineen palau- Lancia 2009 Lancia: Musa 3/2009-5/2009 tusputken liitoskappaleen saumassa saattaa aiheuttaa poltto- 1.3 JTD dieselmoottorit valm.numerot ainevuodon ja mahdollisen palovaaran. Punto: Ajoneuvon edustaja vaihtaa liitoskappaleen (valmistuspvm Panda: ainoastaan ennen ) ja on toimenpide asiakkaalle Idea: Musa: maksuton. Tehdyn vaihtotyön tunnistaa valkoisen maalimerkin perusteella palautusputken liitoksessa.

7 Ford toukokuu Focus 1.6, 1.8, 2.0 TDCI valm.aika Jäähdytyspuhaltimen ohjainyksikön epätiiveys saattaa johtaa kosteuden tunkeutumiseen yksikköön ja häiriöitä puhaltimen toiminnassa. Palovaarakaan ei ole poissuljettu mahdollisuus. Ajoneuvon edustaja täydentää puhaltimen johtimistoa johdinsarjalla joka katkaisee virran sytytysvirran ollessa poiskytketty. Lisäksi ohjainyksikkö suojataan kosteuden ja korroosion varalta. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työn tunnistaa ohjainyksikön suojauksesta. Ford kesäkuu Focus, Focus Cabrio, valm.aika Jarrutehostimen virheellinen takaiskuventtiili saattaa aiheuttaa, 2009 C-Max, S-Max, Kuga, että kylmissä olosuhteissa ja kylmässä moottorissa se ei avau- Mondeo, Galaxy du, jolloin tehostin ei saa tarvitsemaansa alipainetta toimiakseen. Tämän seurauksena tarvittava jarrupoljinvoima kasvaa huomattavasti. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin ja vaihtotyö kestää n. ½ h, ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan huoltotiedostoon.

8 Ford huhtikuu Ka (uusi malli) valm.aika Takajarrukilven pultit saattavat löystyä puutteellisen kireyden vuoksi. Löystynyt pultti saattaa pudota jarrurumpuun ja aiheuttaa takapyörän lukkiutumisen, mikä merkitsee turvallisuusvaaraa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pulttien kireyden ja tarvittaessa jarrurummun kitkapinnan. Työ kestää vajaan tunnin ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Ford marraskuu Windstar, Explorer, valm.aika Viallisen nopeussäätimen kytkimen nestevuoto saattaa 2009 Ecoline, F-sarja, mallivuodet aiheuttaa ylikuumenemista ja palovaaran. vakionopeussäätimin Ajoneuvon edustaja vaihtaa kytkimen tarvittaessa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään ajoneuvon sisäiseen tietokantaan. Ford joulukuu Transit valm.aika Ohjauspyörän navan valuosassa saattaa esiintyä väsymis murtumia. Tämä saatta johtaa ratin irtoamiseen ohjausakselista ja ääritapauksessa ajoneuovn ohjauskyvyttömyyteen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa virheellisen ratin asiakkaalle veloituksetta. Työ kestää n. ½ h.

9 Hankook elokuu rengaskoot Suurilla kuormituksilla saattaa sivupintoihin tulla murtumia. renkaat /75R 16C Tämä aiheuttaa tärinää ajettaessa ja pitkän päälle rengas- 205/75R 16C (8 ja 10PR) vurioita. Mainitut koot on valmistettu Unkarissa, josta 215/75R 16C (8 ja 10PR) merkintä renkaan kyljessä "Made in Hungary". Kyseiset renkaat vaihdetaan veloituksetta modifioidun mallisiin. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Honda huhtikuu Jazz valm.aika Kaksi mahdollista virhettä saattaa olla syynä ilmoitukseen: Etumaisen ja/tai takaturvavyön lukkopultti saattaa puuttua tai valm.numerot: on virheellisesti kiristetty. Vain turvavyöt: Toisena syynä saattaa lisäksi olla sivuturvatyynyn suojapultin LUCGG puuttuminen. LUCGG Seurauksena saattaa olla, että turvavyö yhdessä turvatyynyn Turvavyöt ja sivuturvatyynyt: kanssa eivät toimi oikein. LUCGG Huolto tarkastaa pulttien asennuksen ja korvaa tarvittaessa LUCGG nämä uusilla. Hyundai toukokuu i20, 1.2/1.4 Comfort valm.aika Teräslevypyörän poraus venttiiliä varten on liian väljä ja siksi " teräsvanteet soikea,minkä vuoksi saattaa esiintyä ilmavuotoa yhdessä valm. numerot tai useammassa pyörässä. MALBA31BPM Ajoneuvon edustaja tarkastaa vanteet ja vaihtaa ne tarvitta- MALBC51UP9M essa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja tarkastuksen osalta kestää n. 10 min. Vanteiden vaihto kestää n. 1 h. Työ merkitään edustaja sisäiseen takuuasiatiedostoon.

10 Hyundai lokakuu Sonata valm.aika Viallinen jarruvalokatkaisin saattaa aiheuttaa erilaisia häiriöitä, kuten jarruvalojen kytkeytymättömyyden tai jäämisen päälle, vakionopeussäädin ei kytkeydy pois jarrua käyttämällä, ESP ei toimi (varoitusvalo), automaattivaihteistolla varustetuissa ajoneuvoissa vaihteen valitsin saattaa jäädä P-asentoon. Ajoneuvon edustaja vaihtaa katkaisimen veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Merkintä edustajan tiedostoon. KIA syyskuu Sportage, Carens, valm.aika Virheellisen jarruvalokatkaisimen vuoksi saattaa ilmetä useita 2009 Sorento, Carnival virhetoimintoja, jarruvalojen toiminta saattaa häiriintyä, samoin vakionopeussäädin saattaa jäädä päälle jarrupolkimen painamisesta huolimatta,esp ei toimi (varoitusvalo), automaattivaihteisissa valitsin lukkiutuu P-asentoon. Ajoneuvon edustaja vaihtaa katkaisimen. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään takuu- ja huoltokirjaan. Lancia tammikuu Y uusi, Musa valm.aika Polttoaineen jakeluletkussa saattaa syntyä vuoto valmistusvian ja 1.4 bensiinimoott. syyskuu-marraskuu 2008 vuoksi (liian ohut seinämä). Tämä saattaa johtaa pollttoainevuotoon. Edustaja tarkistaa johtimen tuennan uusimisen varalta. Toimenpide numeroltaan 5332 tai 5333, joka on alkanut 11/2008, on ajoneuvon halitjalle maksuton ja kestää n. 1/2 h. Työ merkitään imuputken istukkaan valkoisella väritäplällä. Virheestä on ilmoitettu ajoneuon haltijoille.

11 Lancia heinäkuu Phedra, vain 2.0 JTD valm. Aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa V moottorit 3/2006-1/2007 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja johtaa alipainetehostuksen puuttumiseen jarruista. Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremman poljinvoiman. Ajoneuvon edustaja vaihtaa venttiilin veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Ahjoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon valkoisella maalimerkillä tehostimeen. Land Rover marraskuu Discovery, Range Rover valm.aika Vuotava alipainepumppu saattaa johtaa voiteluöljyn joutumisen 2009 Sport, V6- dieselmoot- 11/2005-4/2007 alipaineputkea pitkin jarrutehostimeen ja tämän vaurioitumisen. torit Vaurio aiheuttaa jarrutehostuksen häiriintymisen ja poljinvoiman merkittävän kasvun. Ajoneuvon edustaja vaihtaa pumpun, alipaineletkun ja tarvittaessa öljyyntyneen jarrutehostimen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 2 h. Työ merkitään huoltokirjaan. Lexus syyskuu IS, GS valm.aika Takajarrusatuloiden ohjaintappien korroosio saattaa aiheuttaa / /2006 jarrupalojen toispuoleista kulumista ja äänekkyyttä jarruissa. Ajoneuvon edustaja tarkastaa jarrusatuloiden toiminnan ja joko poistaa korroosion tai korvaa satulan uudella. Ajoneuvon haltijalle työ on maksuton ja kestää n. 2 h. Työ merkitään sisäiseen huoltojärjestelmään.

12 Lexus maaliskuu IS, GS 300, GS 450, val.aika Sähköisessä ohjaustehostimessa saattaa heikkojen 2009 RX 400h joulukuu marraskuu 2006 ohjausmagneettien vaikutuksesta ilmetä toimintahäiriöitä jotka vaikeuttavat tehostimen toimintaa. Tämän johdosta ohjausvoimat kasvavat merkittävästi. Ajoneuvon edustaja tarkastaa ohjausvaihteen ja vaihtaa sen tarvittaessa. Maserati helmikuu Quattroporte valm.aika Etuakseliston jousijalkojen alapulttien puutteellisen /2008 kiristysmonentin vuoksi saattaa kiinnitys löystyä ja aiheuttaa kolinaa akselistossa ja ajettavuushäiriöitä. Ajoneuvon edustaja tutkii pulttiliitokset ja tarvittaessa uusii vahingoittuneet osat. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. 1 h. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiasta. Matador heinäkuu matkailuvaunurengas valm.aika Vyön irtoaminen ilman näkyvää ulkopuolista merkkiä saatta Master R 14C 9/1999-5/2007 aiheuttaa matkaliluvaunukäytössä äkillisen rengasvaurion ja renkaat johtaa vaarallisiin ajotilanteisiin. Renkaan edustaja Continental vaihtaa kyseiset renkaat (valm.aika DOT ) konsernin toisiin rengasmerkkeihin Barumiin tai Semperitiin. Virhe ei koske vastaavankokoisia henkilöauton renkaita ilman C-kirjainta.

13 Mazda helmikuu 3, 5, 6, 2.0 l dieselit valm aika Voitelyöljyn ohentuminen ja öljytason kasvu saattaa 2009 Mazda 3: johtaa kasvaneeseen öljymäärän joutumiseen palotilaan Mazda 5: ja hallitsemattomaan palamisprosessiin. Tämä saattaa Mazda 6: edelleen johtaa moottorin käynnin ryntäämiseen ja valm.numerot ajonopeuden vaihteluun. Tällöin moottori saattaa jäädä 3: JMZ BK käyntiin vaikka sitä yritetään pysäyttää virta-avaimesta. 5: JMZ CR Ajoneuvon huolto tarkastaa käynninohjausohjelman ja 6: JMZ GG korjaa sen tarvittaessa. 6: JMZ GY Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n ½h. Mercedes maaliskuu CL-luokka (215, 216,) Valm.ajat: Virheellisesti toimiva kiihtyvyysanturi ABC-tyyppisessä 2009 S-luokka (220, 221) CL-luokka: (215): etuakselistossa (Automatic Body Control) saattaa SL-luokka (230) aiheuttaa virheliikkeitä ajoneuvon korissa ja myös ABC- etuakselilla CL-luokka (216): virheilmoituksen monitoimi-näytössä Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja vaihtaa tarvittaessa S-luokka (220): kyseisen kiihtyvyysanturin Toimenpide kestää n. 1 h ja on ajoneuvon halitijalle SL-luokka (230): maksuton

14 MB heinäkuu M-luokka (Tyyppi 164) valm.aika Kosteuden tunkeutuminen takaluukun ohjainyksikköön saat varusteena automaat- 7/2008-3/2009 taa aiheuttaa toiminnassa häiriön tai oikosulun ja tinen takaluukun ohjain mahdollisen palovaaran. Kosteus joutuu yksikköön yläpuolella olevan takavalon tiivisteen vuodon seurauksena kovassa sateessa tai pesussa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa takavalojen tiivisteen parannettuun versioon ja sijoittaa ohjainyksikön siten, että kosteuden tunkeutuminen estyy. Työ kestää n. 2 h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon. Mercedes maaliskuu S-luokka (221) valm.aika: Etujoustintuen käyttöikä saattaa lyhentyä joustintuen 2009 ABC- etuakselisto 08/ /2006 vaurion vuoksi. Vauriosta saattaa aiheutua ajettavuusongelmia. Ajoneuvon edustaja tarkistaa joustintukien valmistusnumerot ja vaihtaa ne tarvittaessa. Työ kestää n. 2,5 h ja on ajoneuvon halitjalle maksuton Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä Mercedes huhtikuu Sprinter, hyväksytty valm.aika Seisontajarrun kierreholkin kuluminen jarrun säädössä saattaa 2009 kokonaismassa 5.0 t heinäkuu - marraskuu 2006 riippuen käytön määrästä aiheuttaa jarrun toiminnan häiriintyvalm.numerot: misen. Kyseisiin ajoneuvoihin asennetaan tarvittaessa uusi..n N säätöykiskkö...s S129722

15 MB heinäkuu Sprinter, 4 syl 110 kw valm.aika Virheellinen moottorin ohjausohjelma saattaa aiheuttaa 2009 dieselmoottori 1/2006-6/2007 mäntä- ja moottorivaurioita. Ajoneuvon edustaja vaihtaa ohjelman modifioituun, jolla kovissa kuormitusolosuhteissa rajoitetaan painehuippuja palotilassa. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Ajneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään MB:n sisäiseen korjaamo-ohjelmaan. Mitsubishi lokakuu L 200 Doppelkabin valm.aika Virheellisten tavaratilan kannen saranoiden vuoksi (tapit / /2009 irtoavat) saattavat nämä ajettaessa aiheuttaa vaaraa takana tulevalle liikenteelle. Ajoneuvon edustaja tarkastaa saranat ja vaihtaa ne veloituksetta malliin (lisävaruste no. MZ313644/MZ313644M). vaihto kestää n. ½ h. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Mitsubishi toukokuu Outlander, Grandis Valm.aika Riittämättömän silikonitiivistyksen vuoksi saattaa jarruvalo Outlander: katkaisimen toiminta häiriintyä. Grandis-mallisssa voi lisäksi pää-äänenvaimentimen lämpösuojalevy murtua riittämättömän Grandis: ainepaksuuden vuoksi Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa jarruvalokatkaisimen. Lämpösuojalevy vaihdetaan vahvistettuun malliin. Työt kestävät n. ½ h ja ovat asiakkaalle maksuttomia. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheistä. Työ merkitään ajoneuvon huoltotiedostoon.

16 Mitsubishi toukokuu Outlander, Lancer, valm.aika Puutteellisesti toimiva jarrutehostimen takaiskuventtiili saatta l bensiinimoottorit mallivuodet aiheuttaa tehostuksen puuttumisen. Täydellä teholla jarrutettaessa joudutaan käyttämään huomattavasti normaalia suurempia poljinvoimia. (kova jarrupoljin) Ajoneuvon edustaja vaihtaa takaiskuventtiilin. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään Mitsubishin huoltotiedostoon. Nissan kesäkuu Murano valm.aika Moottorin imuilmakanavan irtoaminen väliresonaattorista saattaa aiheuttaa epätasaista ja käyntiä tai jopa moottorin sammumisen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kanavan veloituksetta. Nissan marraskuu Primastar, vain Kombi valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 Avantour kiinnitusruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen kinnitykset saattavat olla epävarmoja. Ajoneuvon edustaja kiristää ruuvit ja käyttäen kierteissä kierteenlukitusnestettä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h.

17 Opel huhtikuu Astra G, Zafira A, valm.aika Maalin irtoaminen etuakseliston apurungossa saattaa /2.0 dieselmoottorit aiheuttaa korroosiovaurion. Ajoneuvon edustaja tarkistaa apurungon kunnon ja korjaa maalauksen tarvittaessa. Korroosiotapauksissa apurunko uusitaan. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää ½- 4½ h.(vaihto). Työ merkitään edustajan huoltotiedostoon. Opel elokuu Astra H, Zafira-B valm.aika Vaihteiston öljynjäähdytin saattaa vuotaa ja jäähdytinneste ja 2.2 bensiinimoott. mallivuosi tunkeutua ulos ja sekoittua vaihteistoöljyyn. automaattivaihteisto Ajoneuvon edustaja tarkistaa jäähdyttimen ja vaihtaa tämän tarvittaessa veloituksetta. Jos vaihto on tarpeellinen, työ kestää n. 1½ h. Opel lokakuu Corsa-D, 3-ovinen valm.aika Etuistuimen kiskojen kiinnitysruuvit saattavat kovassa rasituk sessa (onnettomuus) murtua, mikä johtaa turvallisuusriskiin. Ajoneuvon edustaja vaihtaa ruuvit veloituksetta. Työ kestää n. 1 h.

18 Opel lokakuu Insignia, nelivetomallit valm.aika Tukkeutunut taka-akselin tasauspyörästön huohotinputki 2009 mallivuosi 2009 saatta aiheuttaa voiteluöljyn likaantumista ja vanhenemista. Tämän seurauksena saattavat kytkimen lamellit kulua epänormaalisti. Ajoneuvon edustaja tarkastaa putken ja tarvittaessa vaihtaa sen. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään polttoaineen täyttöaukon kanteen hopeisella värimerkillä. Opel joulukuu Insignia 2.0 CDTI-diesel valm.aika Moottorin ruiskutusohjelmavirhe saattaa tietyllä käyntiasteella 2009 mallivuodet aiheuttaa moottorin nykimistä, ääntä pakoputkistossa ja tietyissä olosuhteissa partikkelisuotimen ylikuumenemista. Mainittuihin ajoneuvoihin suoritetaan moottorinohjausyksikön päivitys. Toimenpide kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään ohjainyksikön koteloon vihreällä väritäplällä. Opel lokakuu Vectra-C, Signum, valm.aika Jäähdyttimen paisuntasäiliön vuoto (ennenaikainen V6- moottorit mallivuodet vanheneminen) saattaa aiheuttaa jäähdytysnesteen vajausta. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön parannettua mallia olevaan. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h.

19 Opel helmikuu Vectra, Signum valm.aika Käsijarruvivun lukituksen puutteellinen pyällys saattaa 2009 mallivuodet aiheuttaa, että vipu ei lukitu kunnollisesti ja saattaa arvaamatta avautua. Ajoneuvon edustaja asentaa lukitukseen lisäjousen varmistamaan lukittumisen. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton. Opel lokakuu Vivaro Combi valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 mallivuodet kiinnitysruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen kiinnitykset ovat epävarmoja. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnitysruuvien kireyden ja varmistaa liitoksen ruuvilukitusnesteellä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään ruuvien päihin keltaisella värimerkillä. Peugeot lokakuu Partner II valm.aika Taaemman vasemman yksittäisistuimen kiinnityspisteen virheellisen hitsiliitoksen vuoksi saattaa tämä kuormitettaessa irrota. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnityspisteen ja korjaa liitoksen veloituksetta.

20 Peugeot marraskuu Partner valm.aika Lämpösuojalevy varapyörätelineen vieressä saattaa vaurioiutua tärinänstä ja osa siitä irrota ja pudota tielle. Ajoneuvon edustaja vaihtaa levyn modifioituun tyyppiin asiakkaalle veloituksetta ja työ kestää n. 2 h. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Peugeot maaliskuu Partner, 207, 307, valm.aika Keskusohjainyksikön moottorin pysäytysohjaimessa SW, 308, 407 kesäkuu 2008 alusta (lataus, valaistus, lasinpyyhkimet) saattaa ilmetä toimintahäiriöitä. Ajoneuvon edustaja tarkistaa toiminnan ja vaihtaa yksikön tarvittaessa. Työ kestää n. 2 h ja on ajoneuvon haltijalle maksuton. Peugeot marraskuu 308 valm.aika Pääsylinterin vika saattaa aiheuttaa häiriöitä jarrutehostimen toimintaan kohonneen poljinvoiman muodossa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa pääsylinterin ja työ on asiakkaalle veloitukseton. Ajoneuvon haltijolle on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

21 Peugeot heinäkuu 607, 807, Expert, valm.aika Alipainepumpun tehoton takaiskuventtiili saattaa alhaisissa Hdi FAP 9/ /2006 lämpötiloissa ja kylmässä moottorissa jäädä aukeamatta ja johtaa alipainetehostuksen puuttumisen jarruista. Jarrujärjestelmä tällaisissa tapauksissa toimii, mutta vaatii huomattavasti suuremmman poljinvoiman. Takaiskuventtiili vaihdetaan veloituksetta ja työ kestää n. ½ h. Vaihto-operaation on käynnistetty jo vuonna Tämä jatko-ohjelma on tarkoitettu koskemaan niitä ajoneuvoja, joita aiemmin ei ole tavoitettu. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Peugeot toukokuu l bens. valm.aika Puutteellisesti toimiva takaiskuventtiili jarrutehostimen alipaine CVT- vaihteisto letkussa saattaa aiheuttaa jarrutehostuksen loppumisen. Myös tehojarrutuksessa joutuu kuljettaja käyttämään huomattavasti suurempia poljinvoimia (kova jarrupoljin). Ajoneuvon edustaja vaihtaa kyseisen takaiskuventtiilin. Työ on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään huoltotiedostoon.

22 Recaro Toukokuu Lisävarusteistuin valm.aika Voimakkaassa peräkolarissa ( yli 60 km/h) saattaa istuimen 2009 Ergomed selkänoja murtua. Syynä on väärin käsitelty osa selkänojakonstruktiossa. Edustaja vaihtaa koko selkänojan. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Recaro tähdentää, että kaikki kyseisen istuimen hankkineet asiakkaat tavoitettaisiin. Virheestä on ilmoitettu tuotteen myyjille. Työ merkitään istuimen sarjanumerotarraan. Renault joulukuu Megane III, Scenic III valm.aika Jarrupolkimen varren ja poljinlevyn välinen hitsausliitos ja saattaa murtua. Poljinlevy saattaa tästä syystä poljinta painettaessa vääntyä tai irrota kokonaan ja kuljettajan jalka lipsahtaa polkimelta. Ajoneuvon edustaja tarkastaa polkimen ja tarvittaessa vaihtaa polkimen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. 1 h. Työ merkitään koodilla "B4" vasemmaalla moottoritilaan. Renault joulukuu Scenic II ja Kangoo II valm.aika Sähköisen ohjaustehostimen sopimaton ohjelma saattaa / /2007 aiheuttaa tehostimen toiminnan äkillien katkeamisen, josta seuraa huomattavasti kasvanut ohjausvastus. Ajoneuvon edustaja päivittää ohjaustehostimen ohjelman Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään koodilla "L1" moottoritilan vasempaan osaan.

23 Renault lokakuu Traffic II valm.aika Toisen ja kolmannen istuinrivin ulompien turvavöiden lukkojen 2009 Barcelona-tuotanto asti kiinnitysruuvit saattavat löystyä. Tämän vuoksi lukkojen Luton-tuotanto asti kiinnitykset ovat epävarmoja. Ajoneuvon edustaja tarkastaa kiinnitysruuvien kireyden ja varmistaa liitoksen ruuvilukitusnesteellä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Työ merkitään tarralla moottoritilaan. Renault tammikuu Traffic, 2.0 dci valm.aika Moottorijohdinsarja ilmanohjaimessa jäähdytinmaskin takana saattaa hankautua turboletkuun ja ilmastointilaitteen johtimeen aiheuttaen moottorin pysähtymisen ja mahdollisen kylmäainevuodon ilmastoinnissa. Ajoneuvon huolto kiinnittää johdinsarjan lisäkiinnikkeillä Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton kestää n. 1 h. Renault toukokuu Twingo V valm.aika Moottorin johdinsarja saattaa hankautua korkeapaineputkeen 2009 ASG automaattivaihteisto ja moottori saattaa tämän johdosta pysähtyä. Ääritapauksissa moottori ei enää käynnisty. Ajoneuvon edustaja asentaa lisäsuojan johdinsarjalle ja parantaa tämän kiinnitystä. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n 15 min. Työ merkitään tarralla kuljettajan puoleiseen iskunvaimentimen kupuun.

24 Renault marraskuu Twingo II valm.aika Etuistuimen lukitusmekanismi istuimen kiskoissa saattaa / /2009 johtaa tasausjousen luiskahtamisen siten, että etäisyyden säädön lukitus ei toimi virheettömästi. Ajoneuvon edustaja joko korjaa vian tai tarvittaessa vaihtaa säätökahvan ja kiskot. Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää tapauksesta riippuen ½ - 2 h. Työ merkitään moottoritilaan "B5"- merkinnällä varusteltulla tarralla. Saab lokakuu 9-3, vain V6-moottorit valm.aika Jäähdytinnesteen paisuntasäiliön vuoto (ennenaikainen 2009 mallivuosi vanheneminen) saattaa johtaa jäähdytysnesteen menetykseen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa säiliön parannettuun malliin veloituksetta. Toimenpide (No ) kestää n. 1 h ja on aloitettu Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Työ merkitään sisäiseen kampanjatiedostoon. Saab maaliskuu 9-5, 1,9 TiD valm.aika Vuotava polttoaineen palautusjohdin saattaa aiheuttaa 2009 mallivuodet polttoainevuodon kuumien moottorinosien päälle ja aiheuttaa palon mahdollisuuden. Ajoneuvon edustaja vaihtaa johtimen. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. ½h. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

25 Seat heinäkuu Ibiza, DSG-vaihteistot. Valm.aika Vaihteen valitsinvaijeri saattaa löystyä ja aiheuttaa pysä Mallivuosi 2008 köintiasentovalinnan takertelua. valm.numerot Ajoneuvon edustaja tarkastaa ja kiinnittää vaijerin tarvittaessa. 6JZ9R Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu mahdollisesta virheestä. Seat marraskuu Leon,Altea, valm.aika Vaihteiston virheellinen ohjelmaversio saattaa aiheuttaa vaiht. DSG-vaihteisto 09/ /2008 vaihteiston toimintahäiriöitä, jotka ajoneuvon edustajana valm.numerot mukaan ilmenevät kytkimen avautuessa (ei vetoa) ja Leon: valitsimen merkkivalon vilkkumisena. VSSZZZ 1P Z9R Ajoneuvon edustaja päivittää vaihteiston ohjelman. VSSZZZ 1P ZAR Toimenpide on asiakkaalle maksuton ja kestää n. ½ h. Altea: VSSZZZ 5P Z9R Työ merkitään tarralla varapyöräkoteloon, jossa merkintä VSSZZZ 5P ZAR "35B2" ja samalla merkinnällä ajoneuvon huoltovihkoon Skoda elokuu Octavia, Superb valm.aika Virheellinen nopeus- ja polttoaineen määrän näyttö saattaa johtua ohjelmistovirheestä. Octavia II: Ajoneuvon edustaja päivittää tietokoneohjelman Superb: Näyttöyksikkö uusitaan. Octaviassa työ kestää n. ½ h ja Superbissa vajaan tunnin. Työ on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään tarralla "90E9" varapyörätilaan, ja merkinnällä "90E9" huoltovihkoon.

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja

GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja GILERA Runner Purejet 50 Omistajan käsikirja runner04kansi_2.indd 3 06/17/04, 4:46 PM Maahantuoja: SUMEKO OY Kytömaantie 14, 04200 KERAVA Puh. (09) 502 812 fax (09) 2587 7922 Sähköposti: etunimi.sukunimi@sgn.fi

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA!

KÄYTÄ VAIN ALKUPERÄISVARAOSIA! ESIPUHE Kiitos että valitsitte yrityksemme valmistaman ajoneuvon. Olemme varmoja, että valintasi oli oikea. Ennen ensimmäistä ajoonlähtöä suosittelemme, että luet tämän omistajan käsikirjan huolellisesti

Lisätiedot

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI sampo R O S E N L E W SR1046X HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI ALKUSANAT Tämän kirjan tarkoituksena on auttaa käyttäjää tutustumaan harvesteriin. On tärkeää, että harvesterin käyttäjä

Lisätiedot

Versio 3.0. Katsastuksen arvosteluperusteet v. 3.0 1

Versio 3.0. Katsastuksen arvosteluperusteet v. 3.0 1 Versio 3.0 Katsastuksen arvosteluperusteet v. 3.0 1 KATSASTUKSEN ARVOSTELUPERUSTEET Dnro 937/208/2007 Versio AKE 3.0 09.05.2007 Katsastuksen arvosteluperusteet v. 3.0 2 J O H D A N T O... 5 YLEISTÄ...

Lisätiedot

S60. Käyttöohjekirja

S60. Käyttöohjekirja S60 Käyttöohjekirja HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje R 214TC Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset Näitä tunnuksia käytetään ajoleikkurissa ja käyttöohjeessa.

Lisätiedot

Käyttö- ja huoltoohjekirja

Käyttö- ja huoltoohjekirja Käyttö- ja huoltoohjekirja Lämmönvaihtimella varustetut moottorit Keskikokoiset dieselmoottorit Beta 43, Beta 50 & Beta 60 1.9.2010 Moottorin tiedot TÄRKEÄÄ: Täytä lomakkeen tiedot ostohetkellä siitä on

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 15T Käyttöohje Rider 15T AWD Rider 15Ts AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto...

Lisätiedot

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4 8 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 44 SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO Hyvä asiakas... 3 Ajo ja kuljetus

Lisätiedot

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto... 3 8 ensimmäisen

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Käyttöohje Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO

Lisätiedot

VALMET 502 KÄYTTÖ JA HUOLTO

VALMET 502 KÄYTTÖ JA HUOLTO VALMET 502 KÄYTTÖ JA HUOLTO KÄYTTÄJÄLLE, VAMISTENO:T, TURVALLISUUS- OHJEET, ESITTELY MITTARI- JA HALLINTALAITTEET KÄYTTÖ- JA AJO- OHJEET KÄYTTÖ JA HUOLTO VALMET 502 TYÖOHJEET HUOLTO- JA TÄYTÖSTAULUKOT

Lisätiedot

Start/stop-järjestelmä

Start/stop-järjestelmä AJAN TASALLA OLEVA TIETO AUTOALAN INNOVAATIOISTA TEKEE UUDESTA TEKNOLOGIASTA LÄPINÄKYVÄÄ 1 TÄSSÄ NUMEROSSA 1 Julkaisu 01 Joulukuu 2012 Start/stop-järjestelmä Euroopan unioni säätelee ajoneuvojen päästöjä

Lisätiedot

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy Piaggio Fly 50 4t 4v Käyttöohjekirja SGN Group / SGN Motors Oy PIAGGIO HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman

Lisätiedot

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua.

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua. ESIPUHE Tämä ohjekirja opastaa sinua uuden henkilöautosi käytössä ja ylläpidossa. Se sisältää myös tärkeitä tietoja turvallisuudesta. Lukemalla ohjekirjan huolellisesti ja noudattamalla sen suosituksia

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany 33 Uusi HATZ -dieselmoottori on valmiina käyttöösi Laitevalmistaja on suunnitellut ja testannut moottorin

Lisätiedot

VALMET 702 KÄYTTÖ JA HUOLTO

VALMET 702 KÄYTTÖ JA HUOLTO VALMET 702 703 KÄYTTÖ JA HUOLTO KÄYTTÄJÄLLE, VAMISTENO:T, TURVALLISUUS- OHJEET, ESITTELY MITTARI- JA HALLINTALAITTEET KÄYTTÖ- JA AJO- OHJEET KÄYTTÖ JA HUOLTO VALMET 702, 703 TYÖOHJEET HUOLTO- JA TÄYTÖSTAULUKOT

Lisätiedot

CD 41 Helmikuu 2008 HUOMIO. Citroënin diagnoosityökalun tiedotuslehti. s.2 s.4 s.5. s.6 s.7. s.8. asentaminen

CD 41 Helmikuu 2008 HUOMIO. Citroënin diagnoosityökalun tiedotuslehti. s.2 s.4 s.5. s.6 s.7. s.8. asentaminen CD 41 Helmikuu 2008 M A G Citroënin diagnoosityökalun tiedotuslehti C5 Uusi Kevään korvalla Citroën lanseeraa ja esittelee uuden sedan-mallisen perheautonsa, uuden C5:n! Pääset tutustumaan kaikkiin C5:n

Lisätiedot

JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA

JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA JC 50 Q-7 OMISTAJAN KÄSIKIRJA ONNEKSI OLKOON HIENOSTA VALINNASTASI Olet nyt hyvin suunnitellun ja laadukkaasti valmistetun JINCHENG:n omistaja. Jotta voisit nauttia parhaiten uudesta mopostasi, lue tämä

Lisätiedot

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 6 TURVALLISUUS - Esipuhe 7 - Ajoneuvon

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 16 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. 101 91 33-11 SISÄLTÖ Käyttöohje Rider 16 Johdanto... 2 Ajo ja kuljetus yleisellä tiellä... 2 Hinaus...

Lisätiedot

Vaatimustenmukaisuusvakuutus perämoottori, tavanomainen kaksitahtinen

Vaatimustenmukaisuusvakuutus perämoottori, tavanomainen kaksitahtinen Kiitämme siitä, että olet ostanut yhden markkinoiden parhaista perämoottoreista. Olet tehnyt hyvän sijoituksen miellyttävään veneilyyn. Perämoottorisi valmistaja on Mercury Marine, maailman johtava veneteknologian

Lisätiedot

TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA

TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA MD 40B MD 50B MD 70B MD 90B MD 115A 40507090115141108 SISÄLLYSLUETTELO : SIVU 1. TOHATSU PERÄMOOTTORISI : ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 3 2. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

määrä yksityiskohtaista tietoa ovelta-ovelle kuljetukseen tarkoitetuista

määrä yksityiskohtaista tietoa ovelta-ovelle kuljetukseen tarkoitetuista Ensin oli TUB Vuonna 1935 Citroënilla huomattiin, että markkinoilla ei ollut tarjolla etuvetoista kantavuudeltaan 500 850 kg olevaa tavarankuljetusautoa. 500 kg kantavuuden osalta tyydyttiin kehittämään

Lisätiedot

TUKES OPAS KODIN SÄHKÖLAITTEISTON KUNNOSSAPITO TURVATEKNIIKAN KESKUS TURVATEKNIIKAN KESKUS. Kodin sähkölaitteiston kunnossapito

TUKES OPAS KODIN SÄHKÖLAITTEISTON KUNNOSSAPITO TURVATEKNIIKAN KESKUS TURVATEKNIIKAN KESKUS. Kodin sähkölaitteiston kunnossapito TUKES OPAS KODIN SÄHKÖLAITTEISTON KUNNOSSAPITO Kodin sähkölaitteiston kunnossapito Sähkölaitteiden korjaus on sähköalan ammattilaisten työtä. Kodin sähkölaitteiston kunnossapito Kodin sähkölaitteiston

Lisätiedot