Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa Romeo syyskuu 8 C, Competizione valm.aika: Taka-akselin aurauksen ohjausvarret saattavat kovassa kuor / /2009 mituksessa ennenaikaisesti murtua ja aikaansaada ajettavuusvalm.numerot: ongelmia..x X Ajoneuvon edustaja vaihtaa varret parannettuihin versioihin. Työ kestää n. 4 h ja on asiakkaalle maksuton. Muutos on tunnistettavissa varsityypeistä ja merkitään edustajan tiedostoon koodilla "205" Audi joulukuu A 8 mallivuodesta 2009 valm.aika: Epäedullisen jännitysjakautuman vuoksi lasin valmistuksessa 2013 lähtien saattaa kattoikkuna äkillisesti hajota ja aiheuttaa loukkaantumisvalm.numerot: vaaran putoavan lasimurskan aikaansaamana. WAUZZZ4HXDN EN Ajoneuvon edustaja vaihtaa kattolasiyksikön. Ajoneuvon haltjoille on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa Työ merkitään edustajan tiedostoon ja tunnuksella "60B6" huoltovihkoon.

2 BMW helmikuu 1, 3, X 1,Z 4 valm.aika: Viallinen virranjakoyksikön liitin saattaa katkaista virranjakelun / /2011 Ajoneuvoa ei tämän vuoksi voi avata, moottori ei käynnisty tai pysähtyy ajon aikana. Valmistajan mukaan tämä koskee vain ajoneuvoja joissa on kaksi tuuletinta (suurempi virrankulutus) USA:ssa, Japanissa, Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Sensijaan Euroopan markkinoilla olevia ajoneuvoja tämä ei koske. Ajoneuvon edustaja vaihtaa liitospistokkeet vahvempitekoisiin. Ajoneuvon haltijoille on edustajatiedoston puitteissa ilmoitettu virheestä. Työ merkitään BMW-diagnoositiedostoon BMW helmikuu 1-sarja, (116i,118i,120i) valm.aika: Virheelliset sytytyspuolat saattavat aiheuttaa käyntiongelmia sarja,(316i,318i,320i, 1-,3-,6-sarjat: 06/ /2009 Tämä korjaus on läpiviety 07/2012. Tällöin vaihdetut sytytyspuolat 320i,330i 5-sarja: 01/ /2012 aiheuttavat edelleen ongelmia ja ajan mittaan laajentuen ja ne on 5-sarja, (520i,523i,525i, vaihdettava uudestaan edelleen kehitettyyn malliin. 530i Vauriotilanteissa aiheuttavat virheelliset puolat polttoaineen 6-sarja, (630i) palamishäiriöitä ja epätasaista käyntiä. Valmistajan mukaan myös varoitusvalo saattaa syttyä. 11/2012 lähtien on käytetty Delphin valmistamia puolia. Työ suoritetaan normaalien korjaamokäyntien yhteydessä ja merkitään BMW-huoltotiedostoon.

3 BMW lokakuu 125i, 320i, 328i, 520i, valm.aika: Jarrujen alipainetehostimen pumppu saattaa keskeytyneen 2013 X1 20i, X3 20i, X3 28i, voitelun vuoksi lopettaa toimintansa, eikä tehostus enää toimi. Z4 18i, Z4 20i, Z4 28i, Tästä seuraa huomattavasti kohonnut poljinvoiman tarve. Valmistajan mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuta itse jarrujen toimintaan. Korjaustoimet koskevat alipainepumpun lisäksi myös kytkentää nokka-akselille. Työ kestää n 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon eduataja on tiedottanut virheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon. BMW elokuu sarjat 1, 5, 7, X5, X6, valm.aika: Polttoainesuotimen kontaktihäirlöt saattavat aiheuttaa, että ja 6-sylinteriset lämmitys ei aktivoidu, tai toimii ajoittain. Tämä saattaa aiheutdieselit taa akun tyhjentymisen tai apäedullisissa tapauksissa myös palovaaran moottoritilassa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa suotimen lämmityksen modifioituun malliin. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään ajoneuvon diagnoositiedostoon.

4 BMW toukokuu 3 -sarja (E 46) valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa valmistusvirheen vuoksi etumatkus / /2003 tajan turvatyynyssä ilmetä aukeamisongelmia. Kaasugeneraattorin ylisuuren paineen vuoksi saattaa ilmetä turvatyyntyn kotelon vaurioita aiheuttaen aukeamisen viivästyksen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tyynyn. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään BMW-edustajatiedostoon. BMW elokuu 5-sarja (F18), pitkäversio valm.aika: Ohjaustehostimen kaapeliliitoksen puutteellisen tiiveyden vuoksi 2013 Kiinan, Venäjän ja saattaa tehostin lopettaa toimintansa, ja johtaa ohjausvoimien tuntu- Arabian markkinat vaan kasvuun. Valmistajan mukaan virhe koskee BMW-Brilliancetuotantoa edellä esitetyille markkinoille. Ajoneuvon edustaja vaihtaa liitospistokkeen parannettuun versioon. Vaihtotyö on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään BMW:n edustajatiedostoon. BMW helmikuu X5, xdrive50i valm.aika: Alipainepumpun epätiiveydestä johtuen saattaa moottoriöljyä / /2010 joutua jarrujärjestelmään. Tämä saattaa jarrutehostimessa aiheuttaa toimintahäiriön, joka vaikuttaa jarrutusmatkoja pidentävästi. Ajoneuvon edustaja vaihtaa alipainepumpun, takaiskuventtiilin ja tarvittaessa jarrupääsylinterin. Työ kestää arviolta 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on edustajan tiedoston puitteissa ilmoitettu virheestä. Työ merkitään BMW-disgnoositiedostoon.

5 Cicco- heinäkuu Auto Fix Fast valm.aika: Turvaistuimen vyön lukko saattaa valmistusvirheen vuoksi kolari- Synthesis 2013 lasten turvaistuin 2010 eteenpäin tilanteessa aueta ja aiheuttaa tapaturmavaaran. Tuotteen edustaja tarkistaa istuimen valmistusnumeron ja tarvittaessa vaihtaa lukon. Virheestä on ilmoitettu lehdistössä. Lukon vaihto tehdään veloituksetta. Citroen tammikuu C3, C3 Picasso, DS3 valm.aika: Muutamissa ajoneuvoissa mainitujen tyyppien osalta saattaa olla 2013 C3: VF7ATTENTAA havaittavissa ABS/ESP hydrauliikkayksikön puutteita valmistajan VF7CZMZOBW629283, vaatimien ominaisuuksien osalta. Tämän johdosta saattaa yksikön C3 Picasso: VF7SH5FJ8B toiminta keskeytyä. VF7SH9HR8CT504008, Ajoneuvon edustaja tarkistaa hydrauliyksikön valmistajan ohjeiden DS3: VF7ATTENTBW mukaan ja vaihtaa tämän taervittaessa. SAHMZOBW Vaihtotyö kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. ilmoitettu virheestä. Työ merkitään tiedoksi Citroen-huolto-organisaatioon ja yhteistyökumppaneille. Citroen tammikuu Berlingo valm.aika: Jäähdytyspuhallinpiirin virheellinen sulakekoko saattaa aiheuttaa johtimiston ylikuumenemisen ja tämän seurauksena palovaaran. Ajoneuvon edustaja vaihtaa puhallinpiirin 50 ampeerin sulakkeen 20 ampeerin kokoiseksi. Työ merkitään tiedoksi Citroen-huolto-organisaatioon ja yhteistyökumppaneille.

6 Citroen tammikuu Nemo valm.aika: Taka-akselin poikittaistuennassa saattaa jatkuvissa kovissa rasitus / /2010 tilanteissa ja kuormituksessa (voimakas joustoliike) esiintyä murtumaa ja johtaa tuennan murtumiseen ja äkilliseen ajettavuuden muutokseen. Ajoneuon edustaja vaihtaa kyseiset poikittaistuet yhdessä kumirajoitinten kanssa. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon haltijoille on saatavilla olevan olevan osoitteiston puitteissa Työ merkitään tiedoksi Citroen-huolto-organisaatioon ja yhteistyökumppaneille. Ford elokuu Fiesta, Focus, B-max, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa polttoainehöyryjen keräilyyn 2013 C-max, 1,0 l Ecoboost- tarkoitetun aktiivihiilisäiliön ja moottorin imukanavan välinen moottorit letkuliitos imukanavassa olla tukossa. Tämän seurauksena polttoainehöyryjen tuuletusjärjestelmän toiminta estyy, eikä ajoneuvo ole täten päästösäännösten mukaisessa kunnossa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa letkun liitosistukan tukkeutuneisuuden imusarjassa ja korjaa tämän. Ajoneuvon edustaja on tiedottanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

7 Ford joulukuu Focus C - MAX valm.aika: Tuulilasin pesimen suuttimien puutteellinen tiiveys saattaa ai valinnaisvarusteena heuttaa korroosiota, lämmitysvastusten ylikuumenemisen ja lämmitettävät pesulaitt. oikosulun. Kuumentuneet suuttimet saattavat aiheuttaa myös suuttimet lämpövaurioita ilmanottoaukon ritilään. Ajoneuvon edustaja vaihtaa suuttimet modifioidun mallisiksi Työ kestää n- ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Ajioneuvon haltijoille on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa Työ merkitään edustajan tiedostoon. Ford lokakuu S-Max, Mondeo, Galaxy valm.aika: Polttoaineen palaustusjohtimien asennuksen yhteydessä ovat TDCI-dieselmoottorit tiivisteenä käytetyt O-renkaat mahdollisesti vaurioituneet. Tämän seurauksena saattaa ilmetä polttoainevuotoa ruiskutussuuttimen juureen sylinterikannessa. Polttoainetta saattaa vuotaa myös moottorin takapuolelle ja aikaansaada koskettaeskuumia pakosarjan pintoja palovaaran. Ajoneuvon edustaja tarkistaa vuodon ja vaihtaa tarvittaessa kyseiset O-renkaat. Työ kestää vaihtotyön osalta n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tieodostoon.

8 Ford toukokuu Transit, Transit Custom valm.aika: Jarrupolkimen akselin lukitus ei mahdollisesti vastaa lujuus- ja jousijännitysvaatimuksia. Lukitus saattaa löystyä ja pudota pois ja valm. Numerot: edelleen polkimen ja jarutehostimen välinen välivarsi irrota. WFOKXXTTPKBS Tästä seuraa mahdollinen jarrujen toimimattomuus. UXXTTPUBU75804 Ajoneuvon edustaja vaihtaa lukituksen modifioituun versioon. Työ merkitään edustajan sisäiseen tiedostoon. Honda huhtikuu Jazz, Civic Coupe, CR-V, valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa etumatkustajan puoleisen turvatyynyn 2013 Stream Jazz: mallivuosi avautumistilanteessa olla ongelmia, joka johtuu valmistus- Civic Coupe: mallivuosi vaiheessa ilmenneen kaasugeneraattorin latauksesta. Liian CR-V: mallivuosi korkeasta paineesta johtuen saattaa seurata turvatyynyn kotelon Stream: mallivuosi vaurioituminen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa Takatan toimittaman tyynyn tarkistetun sarjanumeron perusteella. Vaihtotyö kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

9 Honda heinäkuu S 2000 (API), FRV valm.aika: Virheellinen jarrutehostimen kotelon puoliskojen prässäys 2013 (B1/B5 ja B3) valmistuksessa saattaa aiheuttaa alipainevuodon puoliskovalm.numerot: jen tiivistekalvojen välissä. Alipainevuoto aikaansaa tehos- S2000: tuksen vähentymistä ja ääritilanteissa jarrutusmatkojen JHMAP11306S vastaavan pidentymistä. JHMAP11307S Ajoneuvon edustaja tarkistaa tehostimen ja vaihtaa tämän FRV: tarvittaessa. JHMBE17406S Vaihtotyö kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. JHMBE17407S Ajoneuvon haltijoille on saatavilla olevan osoitteiston puit- JHMBE37606S teissa JHMBE57206S Työ merkitään huoltovihkoon toimintakoodilla "5MK" JHMBE57607S Huyndai elokuu ix20 (JC), i30 (Gde) valm.aika: Käsijarruvivun akselin ruostuminen saatta aiheuttaa, että 2013 Veloster (FS) ix 20: > jarru ei vapaudu täydellisesti alkuasenttoonsa, ja tämä vaikuti 30: > taa takajarrusatuloiden kuntoon. Veloster: > Ajoneuvon edustaja tarkastaa akselin, tämän suojalevyn, takajarrusatulat ja uusii nämä tarvittaessa. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Virheestä on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään huoltovihkoon toimintakoodilla 20CC09 ix20:een, 21C035 i30:een ja Valosteriin ja takuusysteemiin

10 Inglesina heinäkuu Huggy valm.aika: Turvaistuimen vyön lukko saattaa valmiostusvirheen vuoksi kolari lasten turvaistuin 2010 eteenpäin Tuotteen edustaja tarkistaa istuimen valmistusnumeron ja tarvittaessa vaihtaa lukon. Vifheestä on ilmoitettu lehdistössä. Lukon vaihto tehdään valoituksetta. KIA maaliskuu Picanto (TA) käsivaihteisto valm.aika: Kosteus saattaa aiheuttaa korroosiota takajarrusatuloissa, minkä /2012 seurauksena ne toimivat takerrellen. Tämän vuoksi pysäköintijarru valm.numerot: ei myöskään saata palautua kunnollisesti. Tämä saattaa KNABE311ACT korroosion asteesta riippuen johtaa jopa jopa takajarrujen KNABX515ACT ylikuumenemiseen ja aiheuttaa edelleen ajettavuusongelmia. Ajoneuvon edustaja tarkistaa ensin jarrusatulat ja vaihtaa ne kunnosta riippuen tai jarruvaijereiden kanssa yhdessä. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään huoltovihkoon.

11 Lancia syyskuu Thema (tyyppi 405) valm.aika: Etuistuimen sivuturvatyynyn sähköpistoke saattaa irrota, tämä / /2011 aikaansaa turvatyynyjen varoitusvalon syttymisen mittaristossa valm.numerot: ja tyyntyjen toimintahäiriön..ch CH Ajoneuvon edustaja tarkistaa kyseiset pistokkeet ja vaihtaa turvatyynyn kaapelin tarvittaessa. Työ kestää tarkistuksen osalta n. ½ h ja kaapelin vaihdon osalta n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään valkoisella väritäplällä istuimen runkoon ja edustajan tiedostoon toimintakoodilla "5732" Land Rover joulukuu Range Rover Sport valm.aika: DRS-järjestelmän johtimet saattavat hankautua akun +kaapeliin V6- diesel, DRS-järjest. mallivuosi 2014 Tästä saattaa seurata ylikuumentumista ja epäedullisisssa tapauksissa jopa palovaara. Ajoneuvon edustaja tarkistaa akun +kaapelin ja DRS-johtimen mahdollisen hankautuman ja asentaa tarvittaessa DRS-johtimelle ylimääräisen kiinnikkeen. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään takuutiedostoon toimintakoodilla " P035"

12 Lexus helmikuu IS200d, IS220d,IS250, valm.aika: Lasinpyyhinten varsien kiinnitysmutterit eivät ole säännönmukaisel IS250c,IS F IS200d,220d,250: 07/ la kireydellä. Tämän vuoksi saattavat varret suurilla kuormituksilla IS250c: kuten lunta tuulilasista pyyhittäessä löystyä akseleillaan ja jäädä IS F: paikalleen. Ajoneuvon edustaja varustaa liitokset uusilla muttereilla Valm.numerot: kiristäen nämä oikeilla kiristysmomenteilla. IS200d: JTHBX#2# IS200d: JTHBB2#2# IS250: JTHFK2#2# Työ merkitään edustajan tiedostoon u ISX250C: JTHFK2# IS F: JTHBP2#2# Lexux syyskuu RX 400h, hybridiveto valm.aika: Invertteri/konvertteri-yksikkö ohjaa moottori/generaattori / /2008 toimintoja.yksikön transistorimoduli saattaa ylikuumentua. Ajoneuvon valmistajan mukaan virhe aikaansaa varoitusvalon syttymisen mittaristossa ja voimansiirtojärjestelmä vaihtuu rajoitetun tehon tilaan. Ajoneuvon edustaja vaihtaa invertteri/konvertteri-yksikön. Työ kestää n. 4 h ja on asiakkaalle maksuton. ilmoitettu viheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon toimintakoodilla 3KB2-021

13 Maxi-Cosi heinäkuu Citi SPS valm.aika: Turvaistuimen vyön lukko saattaa valmistusvirheen vuoksi kolari lasten turvaistuin 06/2012 eteenpäin tilanteessa aueta ja aiheuttaa tapaturmavaaran. Tuotteen edustaja tarkistaa istuimen valmistusnumeron ja tarvittaessa vaihtaa vyön lukon. Virheestä on ilmoitettu lehdistössä. Lukon vaihto tehdään veloituksetta. Mazda toukokuu Mazda 5 (tyyppi CW) valm.aika: Epäedullisissa olosuhteissa saattaa hehkutusjärjestelmän ohjaus l diesel valm.vuosi 2011 yksikköön tunkeutua kosteutta, joka aikaansaa kontaktihäiriöitä. Tämän aiheuttama ylimenovastus saattaa johtaa johdinliittimen lämpenemiseen ja jopa palamiseen. Ajoneuvon edustaja tarkastaa liittimen ja tarvittaessa ohjausyksikön asennuksen kosteuden estämiseksi ohjeen mukaan. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Mazda toukokuu Mazda 6 (tyyppi GJ), valm.aika: Valmistusvirhe jännitteensäätimessä saatta aiheuttaa oikosulun kaikki moottorityypit, bens.- mallivuodesta 2012 alkaen Epäedullisissa tapauksissa saattaa ilmetä savun muodostusta ja moottoreista vain tyyppi palovaurioita. Sports-Line Ajoneuvon edustaja vaihtaa jännitteensäätimen modifioituun versioon. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

14 Mercedes kesäkuu A- luokka (tyyppi 176) valm.aika: Etumatkustajan turvatyynyn kannen perforointi so. turvatyynyn 2013 kesäkuu - joulukuu 2012 aukeamista varten kanteen laserilla aikaansaatu repeämäkohta saattaa haitata tyynyn aukeamista. Tämän seurauksena saattaa tyynyn suojausvaikutus jäädä riittämättömäksi ja johtaa lisääntyneeseen loukkaantumisriskiin. Ajioneuvon edustaja vaihtaa turvatyynymodulin. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon edustaja on tiedottanut virheestä ajoneuvon haltijoille Työ merkitään ajoneuvon jälkimarkkinoinnin tiedostoon. Mitsubishi heinäkuu ASX panoraamakatolla valm.aika: Ajoneuvon valmistaja on havainnut, että eräissä valmistus mallivuosi 2011 sarjan ajoneuvoissa, joihin on asennettu lasikatto, on ilmennyt virheitä tämän liimauksessa käytetyn pohjustusaineen käytössä. Tämän seurauksena saattaa ilmetä irtoamisilmiötä, suhinoita tai vuotamista liimauskohteissa. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pohjustusaineen käytön tilan ja tarvittaessa lasi irroitetaan ja liimataan uudestaan. Työ kestää uudelleen kiinniyksessä n. 6 h ja on asiakkaalle maksuton. Virheestä on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään huoltovihkoon toimintakoodilla "R30218"

15 Mitsubishi kesäkuu Fuso Canter, 3.0 l diesel valm.aika: Polttoainesuotimen kannen virheellisesti mitoitettu ulostuloputki 2013 syyskyy lokakuu 2012 saattaa aiheuttaa polttoainevuodon. Ajoneuvon edustaja vaihtaa kannen parannettuun versioon. Ajoneuvon edustaja on tiedottanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään valkoisella värimerkillä polttoainesuotimeen. Mitsubishi kesäkuu Fuso Canter, valm.aika: Vaihteistoöljyä saattaa vuotaa ulos voiteluaineputken löysällä olevien 2013 Duonic- automaattivaiht. syykyy heinäkuu 2012 liittimien kautta. Ajoneuvon edustaja tarkistaa liittimien kiristystiukkuudet ja säätää ne ohjeiden mukaisiksi. Ajoneuvon edustaja on tiedottanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Mitsubishi syyskuu L200, Pick Up, 2.5l valm.aika: Diesel-partikkelisuodin saattaa ennenaikaisesti tukkeutua, joka 2013 diesel, Euro 5-versio mallivuodet johtaa epätasaiseen moottorin käyntiin ja huonoon tehoon. Ajoneuvon edustaja tarkistaa DPF-systeemin ja asentaa uuden päivityksen ohjausjärjestelmään. Tapauksissa joissa suodin on tukkeutunut, se uusitaan tarvittaessa uuden johdinsarjan kanssa suotimen ja ilmamassamittarin välillä. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tiedostoon ja koodilla R30206 huoltovihkoon.

16 Mitsubishi elokuu Outlander valm.aika: Viallisen ohjausyksikön vuoksi saattaa sähköhydraulisen 2013 mallivuosi 2013 ohjaustehostimen toiminta häiriintyä ja aiheuttaa tuntuvaa ohjausvoimien kasvua. Ajoneuvon edustaja vaihtaa ohjausyksikön. Työ merkitään huoltovihkoon ja edustajan tiedostoon. Mitsubishi syyskuu Outlander MJ 2012, valm.aika: Tutkatunnistin reagoi osittain tunneliin ajettaessa (signaali kuljettaja-avustusjärjest. mallivuosi 2013 heijastuma) kuten edelläkulkevasta ajoneuvosta ja aiheuttaa nopeuden vähentymisen ja jarrutoiminnon aktivoiden ACCsysteemin. Tämä saattaa aiheuttaa turvallisuusriskin takana ajaville ajoneuvoille. Ajoneuvon edustaja päivittää ACC-ohjausykikön modifioidulla ohjelmalla. Ajonneuvon haltijoille on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa Työ merkitään huoltovihkoon toimintakoodilla R / R merkinnällä edustajan tiedostoon.

17 Nissan huhtikuu Almera (N16), Navara (D22), valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa etumatkustajan puoleisen turvatyynyn 2013 Pathfinder (R50), Almera: avautumistilanteessa olla ongelmia, joka johtuu valmistus- Patrol (Y61), Terrano II (20), Tino: vaiheessa ilmenneen kaasugeneraattorin latauksesta. Liian Tino (V10), X-Trail (T30) Terrano II: korkeasta paineesta johtuen saattaa seurata turvatyynyn kotelon Navara: vaurioituminen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa Takatan toimittaman Pathfinder tyynyn tarkistetun sarjanumeron perusteella. Patrol: Vaihtotyö ajoneuvomallista riippuen kestää yhdestä useaan tuntiin X-Trail: ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Nissan toukokuu Micra (K 12) valm.aika: Ohjauspyörän kiinnityspultti saattaa olla kiristetty liian pienellä kiristysmomentilla ja saattaa siksi löystyä, aikaansaada välystä ohjauspyörän ja akselin välille ja edelleen jopa irtoamisen sekä ohjattavuuden menetyksen. Ajoneuvon edustaja tarkistaa pultin kiristysmomentin ja tarvittaessa korjaa sen vastaamaan ohjearvoa. ilmoitettu virheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

18 Nissan joulukuu Micra (tyyppi K 13) valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa jarrupoljinta kevyesti painettaessa l bensiinimoott esiintyä poljinliikkeen siirtymistä eteenpäin.syynä tähän on riittämätön jarrupääsylinterin sylinteripinnan viimeistely. Tämä johtaa pidentyneisiin jarrutusmatkoihin ja jarrujen toiminnan häiriintymiseen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa jarrupääsylinterin. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. puitteissa Työ merkitään edustajan tiedostoon. Nissan joulukuu Navara/Pick Up, Cabstar - E, valm.aika: Pakokaasujen lämpötilatunnistimen mahdollinen virhetoiminta saattaa 2013 Pathfinder, Murano Navara: aiheuttaa moottoritehon vähentymisen ohjausyksikön ohjaamana Cabstar: ahtimen ylikuumentumisen estämiseksi. Moottorihäriövalo syttyy. Pathfinder: Ajoneuvon edustaja vaihtaa tunnistimen. Murano: Edustaja on tiedottanut virheestä. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Nissan joulukuu Qashqai(+2), X-Trail, valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa täydellä kuormalla ajettaessa epätasai Murano, Teana, Qashqai: sella tai huonopintaisella tiellä tapahtua CVT-vaihteiston luiskahtelua CVT-vaihteistot X-Trail: pois päältä. Tämä aiheuttaa nopeutuvaa kulumista ja ääritapauksissa Murano(Z50): vedon katkeamisen.ja jolloin moottorin häiriövalo syttyy. Murano (Z51): Ajoneuvon edustaja päivittää vaihteisto-ohjelman. Työ kestää alle ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon edustaja tiedottaa virheestä korjattavaksi seuraavan huollon yhteydessä. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

19 Opel heinäkuu Insignia, 2.0 CDTI diesel valm.aika: Ohjelmahäiriö moottorin ohjausyksikössä saattaa aiheuttaa tehon menetystä ja ääritapauksessa aiheuttaa moottorivaurion. Valmistajan mukaan vika johtaa myös moottorin häiriövalon syttymiseen. Ajoneuvon edustaja päivittää ohjausyksikön ohjelman. Virheestä on edustajan toimesta ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Virheen korjaus on nähtävissä ohjelman päivityksenä. Opel joulukuu Corsa-D valm.aika: Valmistusprosessin virheestä johtuen saattaa konepellin sisä mallivuodet rakenteesta puuttua vedenpoistoreikä, minkä vuoksi rakenteeseen kerääntyvä vesi aiheuttaa nopeaa korroosiota. Ajoneuvon edustaja poraa rakenteeseen poistoreijän ja käsittelee konepellin rakenteet kotelosuoja-aineella. Työ kestää n. 5 h ja on asiakkaalle maksuton. Tunnisteena työstä on porattu reikä, minkä lisäksi työ merkitään edustajan huoltotiedostoon. Peg heinäkuu Tri-Fix K, Kit Auto valm.aika: Turvaistuimen vyön lukko saattaa valmistusvirheen vuoksi kolari- Perego 2013 lasten turvaistuin 2010 eteenpäin tilanteessa aueta ja aiheuttaa tapaturmavaaran. Tuotteen edustaja tarkistaa istuimen valmistusnumeron ja tarvittaessa vaihtaa lukon. Virheestä on ilmoitettu lehdistössä. Lukon vaihto tehdään veloituksetta.

20 Porsche toukokuu 911 Carrera/4 (991) valm.aika: Valmistajan mukaan on havaittu yksittäisiä hiushalkeamia pako l moottori ilman sportti putken jälkipäässä jatkuvien korkeiden kuormitusten vaikutuksesta. pakoputkistoa Putken irtoamista ei kuitenkaan ole ollut havaittavissa, jota ei kuitenkaan ole poissuljettavissa. Ajoneuvon edustaja vaihtaa molemmat takaäänenvaimentimet. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Ajoneuvon edustaja on ilmoittanut virheestä. Työ merkitään takuu- ja huoltovihkoon. Porsche helmikuu 911 Carrera S, Typ 911 valm.aika: Takajarrupalat eivät vastaa valmistajan mukaan laatuvaatimuksia, jonka johdosta palat aiheuttavat kasvaneen melun. Vaikutusta jarrutusominaisuuksiin ei kuitenkaan Porschen mukaan ole. Ajoneuvon edustaja vaihtaa takajarrupalat. Virheestä ei ole erikseen ilmoitettu ajoneuvon haltijoille ja työ suoritetaan normaalin huoltokäynnin yhteydessä. Työ merkitään takuu- ja huoltovihkoon.

21 Seat toukokuu Mii valnumerot: Virheellisten turvatyynyjen ohjausyksikön asetusarvojen vuoksi ei 2013 VSSZZZAAZDD sivuturvatyynyjen tunnistinten toiminnan diagnostointi ole mahdolvalm.aika: lista. Em tyynyjen mahdollinen toimintavirhe ei siksi ole tarkistetta vissa. Ajoneuvon edustaja päivittää kyseisen ohjausyksikön (osanumero ISO B) uudella ohjelmaversiolla. Työ merkitään koodilla "69J9" huoltovihkoon ja samalla merkinnällä varustetulla tarralla varapyörätilaan. Skoda toukokuu Citigo valm.aika: Virheellisten turvatyynyjen ohjausyksikön asetusarvojen vuoksi ei sivuturvatyynyjen tunnistinten toiminnan diagnostisointi ole valm.numerot: mahdollista. Em. Tyynyjen mahdollinen toimintavirhe ei siksi ole WVW ZZZ AA ZDD tarkistettavissa. Ajoneuvon edustaja päivittää kyseise ohjausyksikön (osanumero ISO B) uudella ohjelmaversiolla. Työ merkitään koodilla "69J8" huoltovihkoon ja samalla merkinnällä varustetulla tarralla varapyörätilaan.

22 Subaru lokakuu Legacy, Outback valm.aika: Jarruputkien jakokappaleen alueella takajarrupiirissä lähellä 2013 Mallivuodet polttoainetankkia saattaa putkissa esiintyä ennenaikaista korroosiota. Syynä valmistajan mukaan on tankin suojuksen rako, johon kerääntyy roiskevettä. Vika aikaansaa takajarrupiirin nestevajausta, jarrupolkimen liikkeen kasvun ja takajarrujen toimimattomuuden. ajoneuvon edustaja tarkistaa jarruputkien kunnon, suojaa nämä korroosiolta ja vaihtaa tarvittaessa vaurioituneet putket. Työ kestää tarkistuksen osalta n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Toyota heinäkuu FJ - Cruiser (GSJ15) valm.aika: Puuttuvan B-pilarin vuoksi on etumaisten turvavöiden kelat kiinnitetty / /2013 takaoviin. Kiinnityspaikkoihin saattaa pitkäaikaisessa käytössä syntyä säröjä (liian ohut teräslevy). Onnettomuustilanteissa suurten rasitusvoimien vaikutuksesta saattaa etumatkustajien turvallisuus siksi vaarantua. Ajoneuvon edustaja varustaa kiinnityspaikat levyvahvikkeella. Kelojen vaihto tai vahvikelevyn asentaminen on välttämätöntä riippumatta kiinnityspaikkojen kunnosta. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Virheestä on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään toimintokoodilla 3KB2-008 edustajan takuutiedostoon.

23 Toyota syyskuu HiLux Single Cab, valm.aika: Puutteellisen kiinnityksen vuoksi saattaa laskuidusta valmistettu 2013 varusteena lastaustilan 07/ /2012 lastaustilan seinämä irrota lastauspinnasta ja ääritauksissa tarvikeseinämä jopa irrota kokonaan. Ajoneuvon edustaja tarkistaa kiinnityksen vaihtaa seinämän tarvittaessa. Työ merkitään edustajan tiedostoon koodilla 3KEFK-193 Toyota heinäkuu Prius3 valm.aika: Hybridiajoneuvoissa käytetään jarrujärjestelmämä ns. "brake by wire" / /2009 järjestelmää, jossa jarrutehostus aikaansaadaan korkeapainepumpulla ja jossa paine varastoidaan paineenvaraajaan. Tämän varaajan kaasuvuoto saattaa aikaansaada jarruongelmia, jossa jarrupolkimen liike pitenee ja jarrutusmatka saattaa pidentyä. Ajoneuvon edustaja tarkistaa paineenvaraajan ohjeiden mukaisesti ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Työ kestää n. 3 h ja on asiakkaalle maksuton. Virheestä on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään edustajan tiedostoon.

24 Toyota heinäkuu Yaris, Verso - S valm.aika: Sähköisen ohjaustehostimen energian saantia ohjaavaan releeseen 2013 Verso: 11/ /2011 valmistusvaiheessa tunkeutunut kosteus saattaa aiheuttaa tehostimen Verso S: 08/ /2011 toimimattomuuden, joka ei kuitenkaan vaikuta itse ohjautumiseen, vaan lisää tarvittavaa ohjausvoimaa merkittävästi. Valmistajan mukaan kojelaudassa syttyy myös häiriöstä varoitusvalo ja on kuultavissa varoitussummerin ääni. Ajoneuvon edustaja vaihtaa tehostimen ohjausyksikön. Työ kestää n. 2 h ja on asiakkaalle maksuton. Virheestä on saatavilla olevan osoitteiston puitteissa ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään edustajan takuutiedostoon. Toyota syyskuu Yaris (P13) valm.aika: Jarruletkun kiristysmomentti takajarrurumussa tai vastaavasti levyjarrun jarrusatulassa saattaa olla puutteellinen. Tämän seurauksena saattaa syntyä jarrunestevuoto ja nestemäärän vajoontuminen jarrunestesäliössä ja varoitusvalon syttyminen mittaristossa. Tämä saattaa aiheuttaa myös jarrujen katoamisen. Ajoneuvon edustaja kiristää jarruletkuliitoksen oikeaan momenttiin. Työ merkitään edustajan tiedostoon toimtakoodilla 3KEFK-192

25 Volvo toukokuu C30, S40, 1.6 l dieselmoott. valm.aika; Suurien materiaalijännitysten vuoksi saattaa oikeanpuoleisessa 2013 (D4162T) 6-vaihteinen vetoakselissa syntyä muodonmuutoksia ja säröjä. Tämä aikaansaa voimakasta melua ja syntyvä murtuma saattaa johtaa matkan katkeamiseen. Ajoneuvon edustaja vaihtaa akselin modifioituun versioon. Työ kestää n. 1 h ja on asiakkaalle maksuton. Työ merkitään Volvon sisäiseen tiedostoon. Volvo helmikuu V 40 valm.aika: mallivuosi 2013 Tuuliasin pesuri edessä saattaa toimia voimakkaan hidastetusti 2013 mikä saattaa vaikuttaa kuljettajan näkyvyyteen pyyhkimiä käytettässä. Ajoneuvon edustaja vaihtaa pidemmät pesurin letkut ja sijoittaa ne uudella tavalla. työ merkitään edustajan tiedostoon.

26 VW toukokuu UP! valm.aika: Virheellisen turvatyynyjen ohjausyksikön toimintaohjelman vuoksi ei sivuturvatyynyjen tunnistimien toiminnan diagnostisointi ole valm.numerot: mahdol-lista. Em. tyynyjen mahdollinen toimintavirhe ei siksi ole WVWZZZAAZDD tarkistettavissa. Ajoneuvon edustaja päivittää kyseiset ohjausyksiköt (osanumero 1SO B) uudellla ohjelmaversiolla. Työ kestää n. ½ h ja on asiakkaalle maksuton Työ merkitään toimintakoodilla "69J5" huoltovihkoon ja samalla koodilla varustetulla tarralla varapyörätilaan. Autoliiton julkaisemia takaisinkutsutietoja saa julkaista vain Autoliiton luvalla. Tekstit on käännetty asiantuntijan toimesta saksalaisesta tekstistä. Varsinaisen tiedon alkukieli on voinut olla myös joku muu kieli. Autoliitto ei vastaa virheellisestä käännöksestä tai muutenkaan virheellisen tiedon aiheuttamista kustannuksista tai vahingoista miltään osin.

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys%

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys% Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Kaikki yhteensä 3,13% 63 1 HONDA JAZZ 0,00% 37 2 TOYOTA COROLLA 0,31% 43 3 SKODA ROOMSTER 0,69% 51 4 SUZUKI SX4 0,69% 39 5 VOLKSWAGEN UP! 0,72%

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 2.4.2012 ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu 2012 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 ADRIA CORAL S 670SLL 2 ADRIA SPORT S 650 SF 2 ADRIA TWIN SL 2 ADRIA MATRIX SUPREME M 687 SL 3 ADRIA

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Aston huhtikuu Vantage DB9 valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa kaasupolkimen painamisesta Martin 2014 11.11.2007-21.12.2013 syntyä kaasuvipukoneistoon rikkoutuma. Tämä saattaa johtaa nopeaan moottoritehon

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00 Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2008) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 5,33 % 67 1 FORD KUGA 0,00% 77 2 TOYOTA LAND CRUISER 0,00% 88 3 PEUGEOT

Lisätiedot

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah Vakuutusyhtiöiden vuosina 2015-2017 korvaamat liikennevahingot Automallit, joiden yhteenlaskettu vakuutuskanta (2015-2017) ollut vähintään 5000 vakuutusvuotta Uhreista laskettuja suhdelukuja ei ole esitetty,

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007)

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Julkaisuvapaa 15.3. klo 10:00 MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Merkki Malli Hylkäys% Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu 2015 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 Merkki Malli 6/2015 ADRIA CORAL S 670SL 2 ADRIA MATRIX M 650 SF 2 ADRIA TWIN 600 SP 3 ADRIA MATRIX M 670SL 3

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Bentley joulukuu Continental GT/GTC, valm.aika: Akkukaapelin sidos päätyseinän läpiviennissä saattaa löystyä 2015 Flying Spur 02/2011-06/2014 ja johtaa käynnistymättömyyteen ja ääritilanteissa oikosulkuun

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3.

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3. Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 3,43 % 64 1 TOYOTA URBAN CRUISER 0,00% 43 2 AUDI Q5 0,59% 72 3 VOLVO XC70

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2014 12/2013 (%) (%) 1-12/2014 1-12/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 091 5 927 19,6

Lisätiedot

Saksan GTÜ -katsastustilasto

Saksan GTÜ -katsastustilasto Timo Turkula 3.10.2012 Saksan GTÜ -katsastustilasto Pikkuautot 1. Toyota Yaris 13,9 2. Ford Fiesta / Fusion 18,4 3. Mazda 2 18,6 4. Opel Agila / Suzuki Splash 20,9 5. Honda Jazz 21,5 6. Mini Clubman 21,6

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 4/2015 4.5.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2015 04/2014 (%) (%) 1-04/2015 1-04/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 633 9 317 3,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 11 097 9 626 15,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2005) Mazda 3 1,3 48 Volkswagen Golf 1,9 59 OBD renkaat Toyota Yaris 2,1 41 Volvo V50 2,1 68 OBD Toyota Corolla Verso 2,3 73 renkaat Audi A4 2,4 71

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 5/2014 3.6.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2014 05/2013 (%) (%) 1-05/2014 1-05/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 10 109 10 234-1,2

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 12/09 1(12) 5.1.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 8/2014 1.9.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 1/2013 1.2.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2013 01/2012 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 248 14 270-28,2 88,6 joista matkailuautoja 81

Lisätiedot

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat 1-series E87 2004- S2 Highspeed 3-series E46 1998-2005 S1 Highspeed 3-series E90 2005- S1 Highspeed 5-series E39 2000-2003 S1 Highspeed BMW 5-series E60-E61 2003- S1 Highspeed 6-series E63-E64 2004- S1

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2015

Kuinka turvallinen on autosi? 2015 Kuinka turvallinen on autosi? 205 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulokset testeistämme. Audi A4 08- Ford Tourneo Connect 3- Mercedes M-Klass - Toyota Avensis 09-5 Audi

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ensirekisteröinnit 7/2013 1.8.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2013 07/2012 (%) (%) 1-07/2013 1-07/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 448 6 457 30,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2014 03/2013 (%) (%) 1-03/2014 1-03/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 626 9 499 1,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ensirekisteröinnit 6/2014 2.7.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2014 01/2013 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 12 696 10 258 23,8 91,0 joista matkailuautoja 52 81-35,8 0,4 joista muita henkilöautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2010 1(12) 1.9.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 114 10 114-9,9

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ensirekisteröinnit 5/2013 3.6.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2013 05/2012 (%) (%) 1-05/2013 1-05/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 10 228 7 316 39,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 7/2010 1(12) 2.8.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 9/2010 1(12) 1.10.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2014 04/2013 (%) (%) 1-04/2014 1-04/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 317 9 865-5,6 89,3 39 820 37 513 6,1 joista matkailuautoja

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski Henkilöautojen kolariturvallisuuden kehitys 2017 - automalliliite Seuraavat tarkastelut perustuvat lakisääteisestä liikennevakuutuksesta vuosina 2005-2014 korvattuihin kahden henkilöauton välisiin yhteenajoonnettomuuksiin.

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 7 989 8 180-2,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2015 09/2014 (%) (%) 1-09/2015 1-09/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 513 8 402 1,3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 3/2011 1(12) 1.4.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 New registrations 1/2014 4.2.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 By vehicle groups Change Share 01/2014 01/2013 (%) (%) Passenger cars Total 12 696 10 258 23,8 91,0 - Motor homes 52 81-35,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2013 03/2012 (%) (%) 1-03/2013 1-03/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 492 22 938-58,6 89,9 27 640 47 834-42,2 joista matkailuautoja

Lisätiedot

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 New registrations 3/2015 1.4.2015 NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 By vehicle groups Change Share Change 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Passenger cars Total 11 097 9 626 15,3 89,5 29 355 30

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2014 11/2013 (%) (%) 1-11/2014 1-11/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 220 7 463-3,3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 11/2010 1(12) 1.12.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2014 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2015 06/2014 (%) (%) 1-06/2015 1-06/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 976 9 209-2,5 87,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ensirekisteröinnit 10/2013 1.11.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2013 10/2012 (%) (%) 1-10/2013 1-10/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 093 8 191 11,0

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 7/2015 3.8.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 721 8 017 8,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ensirekisteröinnit 10/2015 2.11.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 2/08 1(12) 6.3.2008 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit 2/2012 1.3.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2012 02/2011 (%) (%) 1-02/2012 1-02/2011 (%) Henkilöautot yhteensä 10 616 9 304 14,1

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ensirekisteröinnit 11/2013 2.12.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2013 11/2012 (%) (%) 1-11/2013 1-11/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 463 7 714-3,3

Lisätiedot

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 New registrations 7/2015 4.8.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 By vehicle groups Change Share Change 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Passenger cars Total 8 721 8 017 8,8 89,5

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina 2008 2011 Taulukkoihin on valittu vuosien 2008 2011 yhteenlasketun liikennevakuutuskannan perusteella henkilöautomallit ja malliryhmät joiden kolmen

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi helmikuu A 4, A 5, Q 5, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa jäähdytysnesteen syöttöputki 2010 2.0 TFSI-moottorit 03/2009-05/2009 ahtimen tuntumassa vuotaa. Edustajan mukaan jatkuva vuoto aikaansaa

Lisätiedot

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see:

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see: U10873-P01 UNO Autolista Fordonslista For updated list see: www.klippan.fi FI Autolistassa on lueteltu kaikki autot, joihin UNO sopii. Autot ovat varustettu ECE R16 hyväksytyillä (tai vastaava) 3 piste

Lisätiedot

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 New registrations 8/2014 1.9.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 By vehicle groups Change Share Change 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Passenger cars Total 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 New registrations 10/2015 2.11.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 By vehicle groups Change Share Change 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Passenger cars Total 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 New registrations 6/2014 3.7.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 By vehicle groups Change Share Change 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Passenger cars Total 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 New registrations 2/2015 2.3.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 By vehicle groups Change Share Change 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Passenger cars Total 7 989 8 180-2,3 87,7

Lisätiedot

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisältö Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 2 Audi... 2 BMW... 2 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler...

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2015

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2015 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2015 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 New registrations 9/2014 1.10.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 By vehicle groups Change Share Change 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Passenger cars Total 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto - 2017 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulkset testeistämme. Alfa Romeo Giulia 16- Ford C-Max 10- Jaguar XF 15- Mercedes CLA 13-

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2016 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Tammikuu 2013 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 New registrations 11/2013 2.12.2013 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 By vehicle groups Change Share Change 12/2013 12/2012 (%) (%) 1-12/2013 1-12/2012 (%) Passenger cars Total 5 923 6 415-7,7

Lisätiedot

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 New registrations 5/2015 1.6.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 Vehicle groups Change Share Change 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Passenger cars Total 9 114 10 114-9,9 88,4 48

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit 11/2011 1.12.2011 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2011 11/2010 (%) (%) 1-11/2011 1-11/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 6/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 12/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa lokakuu 147 ja GT valm.numerot: Varapyörän käyttö saattaa johtaa ABS-säätöjärjestelmän Romeo 2006 Alfa 147: putoamiseen pois päältä. (lukkiutumisvaara jarrutuksessa) 03228724-03328468 ja ABS-ohjausjärjestelmä

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa tammikuu Alfa 147, Alfa 159, GT, valm.aika Virheellisesti vulkanoidut jarruletkut voivat johtaa Romeo 2008 Spider, Brera 12.10.2007-19.11.2007 jarrujen katoamiseen. Tämä koskee CFGomman valmistamia

Lisätiedot

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016

Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016 Autot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Maaliskuu 2016 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida teknisten esteiden

Lisätiedot

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar Audi Audi 80 2.0 E 195/65R15 180 / 180 220 / 250 200 / 220 220 / 250 Audi A4 2.0 vm.2001 205/55R16 230 / 230 270 / 270 230 / 230 270 / 270 Audi A4 1,8-95 195/65R15 200 / 200 230 / 260 240 / 240 260 / 300

Lisätiedot

X431-skanneri. Elekma Oy

X431-skanneri. Elekma Oy X431-skanneri Elekma Oy X431-esittely Laajenevassa ja monimutkaisessa autoteollisuuden tämänpäiväisissä elektroniikkajärjestelmissä täytyy olla aina yhden askeleen edellä koko ajan muuttuvaa teollisuutta.

Lisätiedot

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI.

TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. TUTUSTU OHJEESEEN ENNEN VASTUKSEN ASENNUSTA! Jos uusi vastus palaa heti asennettaessa, koska ohjetta ei ole luettu, UUTTA EI SAA ILMAISEKSI. Sytytysvastuksen ja jännitteen kontrollointi Sytytysvastus tarkistetaan

Lisätiedot

Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin. Vastauksia huomisen kysymyksiin

Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin. Vastauksia huomisen kysymyksiin Autoilijoiden tyytyväisyys omaan merkkiinsä, sen tarjoamiin palveluihin ja sitoutuminen merkkiin Vastauksia huomisen kysymyksiin Tutkimuksen tavoitteena on selvittää eri automerkkien omistajien tyytyväisyys

Lisätiedot

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB

Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Ryhmä 18-05 Tuotekoodi 1118-CUB Helsinki 0615 One sensor for all Mikä on TPMS-sensori? Vuoden 2014 marraskuun 1. päivän jälkeen rekisteröidyissä uusissa henkilöautoissa tulee olla rengaspaineen varoitusmittausjärjestelmä,

Lisätiedot

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 14.10.2010 AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3

Lisätiedot

Chevrolet. Chrysler HINNASTO 1/2013. EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%

Chevrolet. Chrysler HINNASTO 1/2013. EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% HINNASTO 1/2013 EC -tyyppihyväksytyt lisävalotelineet ja Custom varusteet Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24% Me Malli Vuodesta Vuoteen Tuotenro Chevrolet Captiva 2002 > GM1025 Helmaputket askelmilla

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit 12/2011 2.1.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2011 12/2010 (%) (%) 1-12/2011 1-12/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015

ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015 1 37.1.2016 ENSIREKISTERپ0 0INNIT Joulukuu 2015 Taulu 15. Henkilپ0 2autot merkeittپ0ٹ1in ja malleittain 1-12/2015 Merkki Malli 1-12/2015 Henkilپ0 2autot YHTEENSپ0 2 108 813 ADRIA YHTEENSپ0 2 2 ADRIA MATRIX

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo heinäkuu 147,156,GT, vain 1.9 valm.aika: Riittämättömän kiinnityksen vuoksi saattaa polttoaineletku 2007 16V- JTD moottorit 12/2005-06/2006 hankautua polttoainesuotimeen ja johtaa vuotoon. Valm.numerot:

Lisätiedot

2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008

2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008 2008 MOTORAL TECHNICAL GUIDE 20/3 2008 1. 2. 3. 4.. 5. 6. 7. 8. 9.. HENKILжAUTOT KAIKKI MALLIT FIAT Fiat Brava / Bravo / Coupe 16" / Croma -96 / Marea / Multipla 15" Punto / Tempra / Tipo / Uno / Palio

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26)

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Kuinka turvallinen on autosi? 2013 Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Sisältö Turvallisuus tiellä...3...4 Näin on tapahtunut-oikeasti...6 Kaikki 528 autoa...8 Pienet henkilöautot...9 Suuret

Lisätiedot

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 09.04.2018 Alfa Romeon tietojen osalta 2010-2018 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan

Lisätiedot

VERO SKATT. Pakettiautot. Taulukoita sovelletuista verotusarvoista. Elokuu 2019

VERO SKATT. Pakettiautot. Taulukoita sovelletuista verotusarvoista. Elokuu 2019 VERO SKATT Pakettiautot Taulukoita sovelletuista verotusarvoista Elokuu 2019 Ajoneuvon yleiseen vähittäismyyntiarvoon vaikuttavat ajokilometrien ja kunnon lisäksi varusteet, mutta tietoja niistä ei voida

Lisätiedot