Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus"

Transkriptio

1 Alfa lokakuu 147 ja GT valm.numerot: Varapyörän käyttö saattaa johtaa ABS-säätöjärjestelmän Romeo 2006 Alfa 147: putoamiseen pois päältä. (lukkiutumisvaara jarrutuksessa) ja ABS-ohjausjärjestelmä vaihdetaan, työ kestää n. 1,5 h Virheestä tiedotettu ajoneuvon haltijoille edustajan Alfa GT: tolimesta. Työ merkitään ohjausjärjestelmän koteloon ja valkoisella väritäplällä Audi helmikuu A 3, 2,0 TDI (100/103..8P..4A Puutteellisen kytkimen painejohtimen säätöventtiilin 2006 kw, 6-vaihteinen..8P..5A säädön vuoksi poikkeuksellisissa käyttöolosuhteissa käsivalintainen..8p..5b (kytkinpoljin päästetään vapaasti ponnahtamalla ylös) vaihteisto..8p..6a saattaa olla seurauksena kaksimassavauhtipyörän..8p..6b P ja kytkimen vaurio tai ääritapauksessa kytkimen palaminen.ennen korjaustoimenpiteitä huolto tarkastaa onko kyseisessä ajoneuvossa LUK- tai Sachsmerkkinen kytkin. Luk- kytkin yhdessä säätöventtiilin kanssa vaihdetaan. Sachs- kytkimen osalta eivät toimenpiteet ole tarpeen. Vaihto on maksuton ja kestää tunnista viiteen tuntiin (vauhtipyörän vaihto) Ajoneuvon haltijoille on edustajan toimesta ilmoitettu takaisinkutsusta. Audi elokuu A3, tyyppi 8P (vm. 2006) valm.aika ja numerot: Turvatyynyn kaasugeneraattorin vuoto saattaa aiheuttaa 2006 vuosimalli 2006 kyseisen turvatyynyn toimimattomuuden. Mainituissa WAUZZZ 8P 6A ajoneuvoissa vaihdetaan kyseisen turvatyynyn kaasupatruuna 8P 6A Työ kestää n. kaksi tuntia ja on asiakkaalle veloitukseton. Huoltovihkoon tehdään merkintä "69G3 suoritettu"

2 Audi syyskuu A8 valm.numerot: Yksittäistapauksina saattaa ilmetä, että kuljettajan turvatyyny ei 2006 WAU ZZZ 4EZ3N täyty moiteettomasti, minkä seurauksena on puutteellinen WAU ZZZ 4EZ3N009895, suojavaikutus. Turvatyyny tarkistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. WAU ZZZ 4EZ3N Työ kestää n. puoli tuntia. Valmistaja ilmoittanut viasta WAU ZZZ 4EZ3N , ajoneuvon haltijoille. WAU ZZZ 4EZ3N Työ merkitään huoltotiedostoon toimenpidenumerolla 69B2 WAU ZZZ 4EZ3N BMW elokuu 1-, ja 3-sarjan autot 118d, valm.aika Viallinen laturin kiinnityspultti saattaa johtaa hihnan löystymiseen d, 318d ja 320d Lataus saattaa katketa ja vesipumppu lopettaa toimintansa. Seurauksena saattaa olla moottorivaurio ylikuumentumisen vuoksi. Latauksen merkkivalo ilmoittaa hihnavedon häiriöstä. Korjauksesta tehdään merkintä edustajan tiedostoon. BMW elokuu 5-, 6-, ja 700- sarja valm.aika Takaiskunvaimentimet saattavat löystyä kiinnityksissään 2006 mallivuosi /2006-4/2006 virheellisten kumilaakereiden johdosta ja vaimennuskyky heiketä. Kumilaakerit vaihdetaan veloituksetta. Työn suoritus merkitään huoltajan tiedostoon., BMW helmikuu 5-sarja Touring (E 34) valm.aika Virtalukko saattaa lukittua käännettäessä ohjaus /1995-6/1996 ääriasentoon. Huollon toimesta tarkastetaan lukon tyyppi (Valeo) ja sen toiminta kuvatussa tilanteessa ja vaihdetaan tarvittaessa. Työ on ajoneuvon haltijalle maksuton ja kestää n. 2 h. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiasta ajoneuvon edustajan toimesta.

3 Chrysler joulukuu Grand Cherokee, Valm.aika Istuimen lämmitin saattaa ylikuumentua, minkä vuoksi 2006 nahkaverhoilu 2003/2004 lämmittimet vaihdetaan. Ajoneuvon haltijoille ilmoitettu mahdollisesta viasta. Työ merkitään huoltotiedostoon. Citroen maaliskuu Xsara Picasso valm.aika Yhteisnäytön merkkivalot saattavat syttyä ilman syytä / /2005 Keskusmuisti päivitetään uudelleen. Työ kestää n. tunnin ja on veloitukseton. Virheestä informoitu Citroen- edustajia. Daewoo/ kesäkuu Matiz valm.aika Etumatkustajan turvatyynyn kaasugeneraattori saattaa Chevrolet löystyä kotelossaan ja aiheuttaa matkustajan loukkaantumisen. Turvatyyny-yksikkö vaihdetaan veloituksetta. Vaihto merkitään huolto-organisaation tiedostoon. Fiat joulukuu Idea 1,2/1,4 8V ja Valm.aika 09/ /2006 Viallinen laturin hihnapyörä kampiakselilla saattaa aiheuttaa 2006 Valm numerot sen löystymisen. Tapaukissa joissa hihnapyörä on väriltään ZFA hopeanvalkoinen ja värinänvaimentimessa musta piste ja kun varaosanumero on , on hihnapyörä vaihdettava. Toimenpide on maksuton ja kestää n. tunnin. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiata. Merkkinä suoritetusta työstä on valkoinen piste värinänvaimentimessa.

4 Fiat joulukuu Uusi Panda 1,1 ja 1,2 l valm.aika 09/ /2006 Viallinen laturin hihnapyörä kampiakselilla saattaa aiheuttaa 2006 bensiinimoottorit valm. Numerot sen löystymisen. Tapaukissa joissa hihnapyörä on väriltään ZFA hopeanvalkoinen ja värinänvaimentimessa musta piste ja kun varaosanumero on , on hihnapyörä vaihdettava. Toimenpide on maksuton ja kestää n. tunnin. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiata. Merkkinä suoritetusta työstä on valkoinen piste värinänvaimentimessa. Fiat joulukuu Punto, Grande Punto, valm.aika Viallinen laturin hihnapyörä kampiakselilla saattaa aiheuttaa ,1/1,2/1,4 8V ja 16V 09/ /2006 sen löystymisen. Tapaukissa joissa hihnapyörä on väriltään valm.numerot hopeanvalkoinen ja värinänvaimentimessa musta piste ja kun ZFA varaosanumero on , on hihnapyörä vaihdettava. ZFA Toimenpide on maksuton ja kestää n. tunnin. Ajoneuvon ZFA haltijoille on ilmoitettu asiata. Merkkinä suoritetusta työstä on valkoinen piste värinänvaimentimessa. Fiat marraskuu Stilo valm.aika Maantiesuolan aiheuttama korroosio etujoustintuissa saattaa /2001-9/2006 johtaa jousituksen vaurioon ja eturenkaan vaurioitumiseen tämän seurauksena. Jousitusvaurion estämiseksi joustintukiin asennetaan tukilautaset jousien alapäähän. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle maksuton ja työ kestää n. 1 h. Ajoneuvon haltijoille on edsutajan toimesta ilmoitettu asiasta.

5 Honda Marraskuu Civic, Civic Hybrid Valm.aika Ohjaustehostimessa saattaa syntyä toimintahäriö, joka johtuu 2006 Civic: 09/ /2006 virheestä tämän ohjainyksikössä. Huolto tarkistaa ohjainyksikön Civic Hybrid: ja vaihtaa tämän tarvittaessa. Työ on ajoneuvon haltijalle 09/ /2006 maksuton. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu asiasta. Työ merkitään pistepuikkomerkillä ajoneuvon valmistusnumeron alapuoliseen tilaan. Maxi-cosi helmikuu Isofix-kiinnitteinen 11/2005-2/2006 Asennusvirhe Isofix-kiinnityksessä Easy Fix lastenistuin Isofix-kiinnityksen ruuvien puutteellisesta kiristystiukkuudesta johtuen saattaa kiinnitys pitkäaikaisessa käytössä löystyä. Myyjä vaihtaa kyseisentyyppisen istuimen virheettömään veloituksetta valmistetusta istuimesta on jo 900 myyjän toimesta vaihdettu. Mazda elokuu Mazda 3, dieselmoott. valm.aika Virheellisesti suunnattujen porausten johdosta sylinterikannessa saattaa nokka-akselin laakerointi kärsiä voiteluhäiriöistä pitkäaikaisessa kuormituksessa. Tämän seurauksena saattaa syntyä laakerivauroita. Ajoneuvoissa on käytetty kahden alihankkijan tuotteita. Kyse häiriössä on toisen alihankkijan toimittamista osista. Ajoneuvoissa, joissa on käytetty virheellisiä osia, vaihdetaan moottori veloituksetta. Työn suoritus merkitään huoltajan tiedostoon.

6 Mazda kesäkuu 5,6, 2,0 l diesel valm.aika Nokka-akselin tunnistimen kiinnitys saattaa löystyä ja aiheuttaa ajon aikana moottorin pysähtymisen, eikä moottori tämän jälkeen käynnisty. Kiinnitys tarkastetaan huollon toimesta ja kiristetään oikeaan momenttiinsa. Työ kestää n. 1,5 h. Työ merkitään maahantuojan tiedostoon. Mercedes kesäkuu R-luokka valm.aika Toisen istuinrivin yksittäisistuimen turvavyön lukon kiinnitys saattaa löystyä. Huolto tarkastaa kiinnityksen veloituksetta. Valmistajan ilmoituksen mukaan vain osa ajoneuvoista on asiakkailla. Asiasta ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään edustajan tiedostoon. Mercedes kesäkuu R-luokka valm.aika Akun mahdollinen purkautuminen saattaa johtua virheelli sesti sijoitetun johdinsarjan suojusputken ja tämän sisällä olevan johdinsarjan vahingoittumisesta. Huoltokäynnin yhteydessä virhe tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan suojusputki tai johdinsarja. Virheestä ilmoitettu ajoneuvon haltijoille. Työ merkitään huoltotiedostoon. Nissan helmikuu Micra 2/2004-9/2004 Epäedullisissa olosuhteissa saatta ilmetä tavara säiliön lukossa toimitahäiriöitä, minkä seurauksena lukko ei avaudu eikä sulkeudu. Korjaustoimenpide merkitään lukkoon värillä.

7 Nissan elokuu Note valm.aika Taaemmat istuimen ISOFIX- kiinnikkeet saattavat toimia virheellisesti esim. sivutörmäyksessä. Istuinrunko vaihdetaan veloituksetta. Työn suoritus merkitään huoltajan tiedostoon. Nissan toukokuu Navara valm.aika Taka-akselin laakerivaurio saattaa aiheuttaa epänormaalia / ääntä ja ajovakavuushäiriöitä.laakerit vaihdetaan veloituksetta. Korjaustyö merkitään ajonbeuvoon. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Nissan tammikuu Pathfinder, Navara valmistusaika Kardaaniakselin pultit kiristetty puutteellisella momentilla, mikä 2006 helmi - syyskuu 2005 aiheuttaa värinää ja ääntä. Pultit kiristetään oikeaan momenttiin huollon toimesta veloituksetta. Nissan huhtikuu X-Trail valm.aika Mahdollinen epätiiveys polttoaineen täyttöputken istukassa / /2004 Täyttöputken istukan tuki saattaa ruostua mikä aikaansaa polttoainevuodon tankatessa. Täyttöputken istukka vaihdetaan, työ kestää n. tunnin. Peugeot huhtikuu 307, 307 SW, 406, valm.ajat Polttoaineen syöttö ei aina sytytysvirtaa katkaistaessa , 807, 307: 06/ /2002 katkea. Tämän johdosta saattaa sylinteri täyttyä poltto- 2,0 tai 2,2 l moottoreilla sarja 05/ /2004 aineella eikä moottori pyöri käynnistettäessä syntyneen 607: 1. sarja 10/ /2004 hydraulisen lukon vuoksi. 807: 06/ /2003 Moottorin ohjauselektroniikka aktivoidaan uudelleen.

8 Porsche tammikuu 911 Carrera, valm.aika Pakoputkiston takaputken hitsisauma saattaa murtua > mv.2004, Huolto vaihtaa kyseisen osan virheettömään. Vaihdon myös S, 4S, kesto n. 25 min. Porschen mukaan on tullut esiin Coupe ja Caprio n. 30 tapausta. Vaihto merkitty edustajaorganisaation tiedostoon. Renault huhtikuu Laguna, Satis,Espace, valm.ajat: Kytkinpoljin saattaa jäädä pohjaan sitä käytettäessä vaihteinen vaihteisto Laguna: alusta > Kytkimen pääsylinteri vaihdetaan ja tarvittaessa Satis: poljin varustetaan palautusjousella. Espace IV: alusta > ja Työ kestää 0,75-1,75 h Asiasta ilmoitettu ajoneuvojen haltijoille Renault lokakuu Laguna,Espace, valm.aika: Mahdollinen EGR-venttiilin likaantuminen saattaa aiheuttaa 2006 Vel Satis kaikki Laguna II-,Vel Satis- ja tehon puutetta ja savutusta pakokaasuissa. EGR-venttiilin Espace IV- mallit lähtien putki vaihdetaan. Työn kesto n. 30 min. Ajoneuvon haltijoille ilmoitettu asiasta edustajan toimesta. Työ merkitään moottoritilassa olevaan joustintuen kupuun. Renault Marraskuu Megane Cabrio, CC valm.aika: Maalatut katteet keulapäässä saattavat irrota nopeassa / ajossa. Kiinnitystä parannetaan käyttäen vahvistettuja kiinnikkeitä. Työ kestää n. 1 h. Renault ilmoittanut virheestä ajoneuvon haltijoille. Toimenpide merkitään huoltotiedostoon.

9 Renault huhtikuu Scenic valm.aika Ulompien takaturvavöiden lukkojen kiinnityksien asti varmistaminen. Ulompien istuinten turvavyölukkojen varmistuslevyt vaihdetaan ja kiinnitys istuimiin vahvistetaan, tällä toimenpiteellä ehkäistään välyksen muodostuminen turvavyön lukon ja istuimen välille. (Työ ei koske keskimäistä istuinta). Ääriolosuhteissa estetään turvavyölukon kiinnityksen löystyminen. Työ kestää n. 6 h. Asiasta ilmoitettu ajoneuvon haltijoille Renault huhtikuu Vel Satis, Espace, valm.ajat: Moottorin ruiskutusohjelman uudelleenohjelmointi ja dci - moottorit Vel satis: muutettu jäähdyttimen paisuntasäiliö. Espace IV: Ruiskutuksen tai jäähdytyksen lämpötilan varoitusvalo syttyvät moottorin tai ilmastoinnin tehonpuutteen merkkinä (ulkoilman lämpötila yli 30 astetta) tai jäähdyhttimen paisuntasäiliön vuotamisen vuoksi. Moottorin ruiskutusohjelma päivitetään ja paisuntasäiliön kunto tarkastetaan. Työ kestää 0,5, 1,25 h. Ajoneuvon haltijoille ilmoitettu asiasta.

10 SEAT huhtikuu Altea, Toledo, Leon, valm.numerot Puutteellisen kytkimen painejohtimen säätöventtiilin ,0 l TDI diesel, 5PZ4R säädön vuoksi poikkeuksellisissa käyttöolosuhteissa käsivalintainen 6-vaiht. 5PZ5R (kytkinpoljin päästetään vapaasti ponnahtamaan ylös) vaihteisto 5PZ6R saattaa olla seurauksena kaksimassavauhtipyörän ja 1PZ6R kytkimen vaurio tai ääritapauksissa kytkimen ylikuumeneminen. Ennen korjaustoimenpiteitä huolto tarkastaa, onko kyseisessä ajoneuvossa LUK- vai SACHS- merkkinen kytkin. LUK- kytkimen ollessa kyseessä kytkin ja säätöventtiili vaihdetaan. SACHS- kytkimen osalta ei toimenpide ole tarpeen.vaihto on maksuton ja kestää tunnista viiteen tuntiin (vauhtipyörän vaihto) Ajoneuvon haltijoita on informoitu asiasta. Skoda huhtikuu Octavia 2,0 TDI diesel valm. vuosi 2005 Puutteellisen kytkimen painejohtimen säätöventtiilin vaihteisella käsivalint. säädön vuoksi poikkeuksellisissa käyttöolosuhteissa vaihteistolla (kytkinpoljin päästetään vapaasti ponnahtamaan ylös) saattaa olla seurauksena kaksimassavauhtipyörän ja kytkimen vaurio tai ääritapauksissa kytkimen ylikuumeneminen. Ennen korjaustoimenpiteitä huolto tasrkastaa, onko kyseisessä ajoneuvossa LUK- vai SACHS- merkkinen kytkin. LUK- kytkimen ollessa kyseessä kytkin ja säätöventtiili vaihdetaan. SACHS-kytkimen osalta ei toimenpide ole tarpeen. Vaihto on maksuton ja kestää tunnista viiteen tuntiin (vauhtipyörän vaihto) Ajoneuvon haltijnoita on informoitu asiasta.

11 Suzuki toukokuu Grand Vitara ja valm.aika Esihehkureleen johdinliitosten puutteellinen kireys saattaa 2006 Grand Vitara XL aiheuttaa häiriöitä releen toiminnassa. Virhe korjataan tarkastamalla johtimien ruuviliitosten kireys ja korjataan tarvittaessa. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Korjaus merkitään huoltotiedostoon. Toyota elokuu Avensis 1,8 l moott. valm.numerot Sähköisellä ohjaustehostimella varustetuissa ajoneuvoissa / /2005 Avensis: saattaa hammastangon hammaspyörän hammastus Corolla japanil.valm. SB1#Z5#L#0E E vaurioitua. Hammastangon liukuholkin materiaalin kestä- 7/2001-3/2004 SB1#R5#L#0E E vyys ei ole riittävä. Tämän seurauksena hammastus Prius Corolla: erityisessä rasituksessa muuttaa muotoaan, jolloin ham- 7/ /2005 JTD#X2#E# maskosketus häiriintyy. Hammastangosta saattaa kuulua JTD#M2#E# kolinaa. Pitkäaikaisessa käytössä hankalimmissa JTD#Z2#E# tilanteissa saattaa ajoneuvo menettää kokonaan ohjatta- Prius: vuutensa. Ohjausvaihde tarkastetaan ja tarvittaessa JTDKB2#U# vaihdetaan kyseiset osat parempilaatuisiin. JTDKB2#U# Työn suoritus merkitään huoltajan tiedostoon. JTDKB2#U#

12 Toyota huhtikuu HiLux valm.ajat Ilmaa polttoainejärjestelmässä virheellisen tankin anturin / /2005 vuoksi. valm.numerot: Liian lyhyt polttoaineen paluuletku tankin anturissa saattaa HiLUX Extra-Cab aiheuttaa, että epäedullisissa olosuhteissa (lämpötila alle MRO GS12# ast. C, vähän polttoainetta tankissa) ja tietyissä MRO HR22G# ajotilanteissa saattaa joutua ilmaa polttoainejärjestelmään, MRO HR29G# minkä seurauksena on käyntihäiriöitä. Edustaja vaihtaa HiLux Single + Double Cab: virheellisen anturin oikeantyyppiseen. AHT CS12# AHT DR22G# AHT ER19# AHT ES12G# AHT FR22G# AHT FR29G# Toyota elokuu Lexus RX 300, RX 400H Valm.ajat: Keskikonsolin peitelevy saattaa irrota ja painaa kaasupol RX 300: jinta. Konsoli on kiinnitetty kahdella kiinnikkeellä. Molem mat saaattavat löystyä ja konsoli irrota ja edelleen painaa kaasupolkimen vartta. Tämän johdosta poljin ei palaudu RX 400H: alkuasentoonsa. Toyotan antaman tiedotteen mukaan ei onnettomuuksia ole ilmoitettu sattuneen tämän johdosta. kiinnitys vaihdetaan parempaan versioon. Työ merkitään huoltajan tiedostoon.

13 Toyota kesäkuu RAV-4, dieselmoottori valm.numerot Ensiasennusteräsvanteissa saattaa pitkäaikaisessa 2006 ja teräsvanteet JTE YG20# käytössä ilmetä hiushalkeamia jotka ääritapauksissa JTE HG20# aiheuttavat vanteen murtumia. Vanteiden väsymiskestä- JTE HG20# vyys on liian alhainen. Kyseisissä ajoneuvoissa vaihdetaan kaikki viisi vannetta. Työ kestää n. 2 h. Toyotan ilmoituksen mukaan Euroopassa on sattunut tähän mennessä 13 vauriotapausta. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Vaihto työ kirjataan huoltotiedostoon. Toyota elokuu Yaris, Yaris Verso ja Valm. ajat: Moottorin pysähtyminen mahdollista virheellisen 2006 Prius 1, valm Yaris: kampiakselitunnistimen vuoksi. Kyseisssä ajoneuvoissa Yaris ja Yaris Verso saattaa valmistusvirheen vuoksi tunkeutua moottoriöljyä 1,3 l bensiinimoottorilla Yaris Verso: kampiakselitunnistimeen. Korkeissa lämpötiloissa ja kun tunnistimeen on riittävästi tunkeutunut öljyä, saattaa Prius: tunnistinsignaali häiriintyä, eikä moottori enää saa käyntinopeustunnistusta ja pysähtyy. Syynä on tunnistimen tiiviste, joka ei tiivistä riittävästi. Häiriö ei ilmoita ennalta itsestään vaan pysähtyminen tapahtuu äkillisesti. Moottorivauriota tai vuotoja moottoritilaan ei ilmene. Kyseiset osat vaihdetaan veloituksetta. Työn suoritus merkitään huoltajan tiedostoon. Volvo toukokuu XC 90 valm.aika Raidetangon palloniveleen saattaa syntyä väsymismurtuma alkuvuosi 2006 materiaalin väsymisen seurauksena. Volvo on ilmoittanut tähän asti ei syntyneen vahinkoja virheen johdosta. Kyseiset osat vaihdetaan veloituksetta. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Korjaus merkitään huoltotiedostoon.

14 Volvo toukokuu S 40, V 50, vain T5 valm.aika Korkeat termiset rasitukset saattavat aiheuttaa poltto (bensiinimoott. turbolla) alkuvuosi/2006 ainejohtimessa tiiveyden puutteita. Johdin vaihdetaan. Virhe koskee vain T 5 - moottoreita varustettuna turbolla. Ajoneuvon haltijoille on ilmoitettu virheestä. Korjaus merkitään huoltotiedostoon. VW huhtikuu Bus, Transporter Type 5 valm.numerot Huolimatta siitä, että käsijarru on vedetty päälle, 2006 Tyypit 7H ja 7J WWW 7H.4H H.4H saattaa se yllättäen irrota. 7H.5H H.5H Virheellisen käsijarruvivun hammastuksen vuoksi saattaa 7J.4X J.4X käsijarrua käytettäessä tapahtua, että vipu ei pysykään 7J.5X J.5X asennossaan. Koko käsijarruvipu vaihdetaan veloituksetta ja toimenpide kestää n. tunnin. Ajoneuvon haltijalle on ilmoitettu virheestä. Vaihtotyö merkitään huoltotiedostoon toimintakoodilla 46E5/päivämäärä ja leima sekä kuljettajan jalkatilaan merkityllä teipillä. VW joulukuu FOX valm.aika Virheellisen konepellin lukon vuoksi saattaa tuulihaan 2006 mallivuodet takertelu aiheuttaa konepllin puutteellisen sulkeutumisen. valm.numerot: Tällöin saattaa konepleti aueta ajettaessa. Edustaja tarkastaa haan toiminnan. Musta lukkoversio on kunnossa, hopean värinen on vaihdettava. Toimenpide on ajoneuvon haltijalle WVW_ 5Z Z maksuton ja kestää noin puoli tuntia. WVW_ 5Z Z Viasta on ilmoitettu suoraan ajoneuvon haltijoille. WVW_ 5Z Z Työ merkitään huoltotiedostoon ja varapyörä koteloon WVW_5Z Z kiinnitettävällä teipillä "55D6". WVW_ 5Z Z

15 VW huhtikuu Golf V, Limousine ja valm. numerot Puutteellisen kytkimen painejohtimen säätöventtiilin 2006 Golf Plus WVG 1T 4 W säädön vuoksi poikkeuksellisissa käyttöolosuhteissa 2,0 TDI dieselmoottorit WvG 1T 5W (kytkinpoljin päästetään vapaasti ponnahtamaan ylös) käsivalintainen AAV 1K 4 U saattaa olla seurauksena kaksimassavauhtipyörän ja 6- vaihteinen vaihteisto AAV 1K 5 U kytkimen vaurio tai ääritapauksissa kytkimen ylikuumene- WVW 1K 4 B minen. Ennen korjaustoimenpiteitä huolto tarkastaa, onko WVW 1K 4 P kyseisessä ajoneuvossa LUK- vai SACHS- merkkinen WVW 1K 4 U kytkin. LUK- kytkimen ollessa kyseessä, kytkin ja WVW 1K 4 W säätöventtiili vaihdetaan. SACHS-kytkimen osalta ei WVW 1K toimenpide ole tarpeen. Vaihto on maksuton ja kestää WVW 1K 5 B yhdestä viiteen tuntiin (vauhtipyörän vaihto) WVW 1K 5 P Ajoneuvon haltijoita on informoitu asiasta. WVW 1K 5 U Huoltotiedostoon tehdään merkintä "13C5 099LUK WVW 1K 5 W suoritettu" ja varapyörä koteloon merkintä "13C5 pv.määrä/ WVW 1K 5 Z leima" WVW 1K WVW 1K 6B WVW 1K 6 P WVW 1K 6 W VW elokuu Passat B6 2,0 l FSI-moot- valm.numerot: Moottorinohjausyksikön virheellinen ohjelma saattaa ajettaessa 2006 torit, MKB, BVX, BVY tai WVW 3C. 6E täydellä kuormalla aiheuttaa polttoainepumpun ja moottorin BVZ WVW 3C. 6E ja pysähtymisen. Ohjausyksikön ohjelma päivitetään uudelleen. WVW 3C. 6P Työ merkitään varapyöräkoteloon kiinnnitettävällä teipillä ja WVW 3C. 6P Moottorin ohjausyksikön ohjelma päivitetään uudelleen.

16 VW joulukuu Passat VI 2005 lähtien valm.aika Neljä toimintavirhettä: 2006 B6 kaikki versiot Pyyhkijän moottorivika: Viallinen pyyhinmoottori/ polttoaineen lauduttimen murtuma/ WVW 3C 5P P jarrutehostimen alipaineletkun murtuminen/moottoritilan melu WVW 3C 6E E Pyyhinmootorin häiriö saattaa syntyä lian tunkeutumisesta WVW 3C 6P P moottoriin. Kyseissä malleissa moottori varustetaan suojuksella. Polttoaineen lauhduttimen vika Polttoaineen lauhduttuminen vioittuminen johtuu lauhduttimen (vain diesel) lämpölaajenemisesta, mikä johtaa polttoainevuotoon. WVW 3C 5P P Jarrutehostimen alipaineletkun vuoto syntyy letkun kulmakap- WVW 3C 6E E paleen murtumisesta, jolloin tehostin lakkaa toimimasta. WVW 3C 6P P Letku uusitaan. WVW 3C 6Z Z Magneettiventtiilin toimintahäiriö saattaa käyntilämpöisessä WVW 3C moottorissa aiheutta resonassin omaista melua WVW 3C 7E E moottoritilassa. Kyseissä ajoneuvoissa vaihdetaan WVW 3C 7P P alipaineletku. Toiminnot ovat ajoneuvon haltijalle maksuttomia WVW 3C 7Z Z ja kestävät n. tunnin. WVW 3C Vioista on ilmoitettu suoraan ajoneuvojen haltijoille Toimenpide merkitään varapyöräkotelon seinään ja huolto- Jarrutehostimen alipaineletkun vika: vihkoon. (vain 2.0 TFSI) WVW 3C 6E E WVW 3C 6P P WVW 3C 7E E Magneettiventtiilin alipaineletku (vin 2.0 TDI DPF:llä) WVW 3C 6E E WVW 3C 6P P VWV 3C 7E E WVW 3C 7P P

17 VW huhtikuu Sharan, 1.9 TDI 96 kw valm. numerot Puutteellisen kytkimen painejohtimen säätöventtiilin 2006 diesel (moottorin tunnus- WVW ZZZ 7MZ3V V säädön vuoksi poikkeuksellisissa käyttöolosuhteissa kirjaimet ASZ) Z4V V (kytkinpoljin päästetään vapaasti ponnahtamaan ylös) Mallivuodet saattaa olla seurauksena kaksimassavauhtipyörän ja kytkimen vaurio. Epäedullisissa olosuhteissa saattaa syntyä myös ilmetä kytkimen ylikuumenemista. Enne korjaustoimenpiteitä huolto tarkastaa, onko kyseisessä ajoneuvossa LUK- vai SACHS- merkkinen laitteisto. Sachs- laitteiston ollessa kyseessä ei jatkotoimet ole tarpeen. Luk- laitteiston osalta vaihdetaan kaksimassavauhtipyörä ja painejohdin. Työ suoritetaan veloituksetta ja kestää tunnista (kaksimassavauhtipyörän ollessa kyseessä) viiteen. Edustaja on informoinut asiasta ajoneuvon haltijoita. Työstä tehdään merkintä huoltotiedostoon "13C3 099LUK suoritettu" ja teipillä merkinnällä "13C3" polkimien alueelle. VW huhtikuu Taro, neliveto valm.aika Keskimäisen raidetangon mahdollinen murtuminen K USA:ssa on v todettu vastaavantyyppisessä L Toyota Hilux- mallissa keskimäisen raidetangon murtuma.. Tämä johtaa välittömään ohjattavuuden menetykseen. N Syyn on havaittu olevan puutteellinen raidetangon P käyttökestävyys. R Ajoneuvon edustaja vaihtaa keskimäisen raidetangon S veloituksetta ja työ kestää n. 2 h. T Asiasta on ilmoitettu ajoneuvojen haltijoille. V V Työ merkitään huoltotiedostoon merkinnällä "48 H2 suoritettu"

18 Yamaha maaliskuu YP 250 R X-Max valm.numero Mahdollinen tankin täyttötulpan epätiiveys ja ja ilmaventtii (tyyppi 1C01) DG SG lin tukkeutuminen: Virheellinen O-rengas saattaa johtaa polttoainevuotoon. Koska kyseinen tiiviste saattaa sulkea myös korvausilman tulon tankkiin, voi tämä johtaa polttoaineen tulon katkeamiseen ja moottorin pysähtymiseen. Edustaja vaihtaa tulpan modifioituun osaan veloituksetta. Ajoneuvon haltijoita on informoitu kyseisestä virheestä. Uudentyyppisen tulpan tunnistaa alapuolen sinisestä väristä. Autoliiton julkaisemia takaisinkutsutietoja saa julkaista vain Autoliiton luvalla. Tekstit on käännetty asiantuntijan toimesta saksalaisesta tekstistä. Varsinaisen tiedon alkukieli on voinut olla myös joku muu kieli. Autoliitto ei vastaa virheellisestä käännöksestä tai muutenkaan virheellisen tiedon aiheuttamista kustannuksista tai vahingoista miltään osin.

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset

MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT. Lähde: A-Katsastus Oy:ssä 1.1. - 31.12.2008 suoritetut henkilöautojen määräaikaiskatsastukset Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2005) Mazda 3 1,3 48 Volkswagen Golf 1,9 59 OBD renkaat Toyota Yaris 2,1 41 Volvo V50 2,1 68 OBD Toyota Corolla Verso 2,3 73 renkaat Audi A4 2,4 71

Lisätiedot

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah

Käyttöönottovuodet Vastapuol Uhrit Vah lkm Uhrit. Vah lkm. Aiheuttaja, Malli. uhrit / 100 vah. / 100 vah Vakuutusyhtiöiden vuosina 2015-2017 korvaamat liikennevahingot Automallit, joiden yhteenlaskettu vakuutuskanta (2015-2017) ollut vähintään 5000 vakuutusvuotta Uhreista laskettuja suhdelukuja ei ole esitetty,

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00

Julkaisuvapaa 13.3.2012 klo 10.00 Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2008) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 5,33 % 67 1 FORD KUGA 0,00% 77 2 TOYOTA LAND CRUISER 0,00% 88 3 PEUGEOT

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys%

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Merkki Malli Hylkäys% Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (Otettu käyttöön 2012) Kaikki yhteensä 3,13% 63 1 HONDA JAZZ 0,00% 37 2 TOYOTA COROLLA 0,31% 43 3 SKODA ROOMSTER 0,69% 51 4 SUZUKI SX4 0,69% 39 5 VOLKSWAGEN UP! 0,72%

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007)

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Julkaisuvapaa 15.3. klo 10:00 MALLI- JA MERKKIKOHTAISET HYLKÄÄMISEEN JOHTANEET SYYT Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2007) Merkki Malli Hylkäys% Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä

Lisätiedot

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat

Journey S2 Highspeed Nitro S2 Highspeed S2 Highspeed Grande Punto (10)2008- S2 Highspeed Fiat 1-series E87 2004- S2 Highspeed 3-series E46 1998-2005 S1 Highspeed 3-series E90 2005- S1 Highspeed 5-series E39 2000-2003 S1 Highspeed BMW 5-series E60-E61 2003- S1 Highspeed 6-series E63-E64 2004- S1

Lisätiedot

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3.

Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti. Yleisin syy* 2. yleisin syy* 3. Ryhmä: 3 vuotta vanhat henkilöautot (otettu käyttöön 2011) Merkki Malli Hylkäysprosentti Matkamittarilukema/1000 Kaikki yhteensä 3,43 % 64 1 TOYOTA URBAN CRUISER 0,00% 43 2 AUDI Q5 0,59% 72 3 VOLVO XC70

Lisätiedot

Saksan GTÜ -katsastustilasto

Saksan GTÜ -katsastustilasto Timo Turkula 3.10.2012 Saksan GTÜ -katsastustilasto Pikkuautot 1. Toyota Yaris 13,9 2. Ford Fiesta / Fusion 18,4 3. Mazda 2 18,6 4. Opel Agila / Suzuki Splash 20,9 5. Honda Jazz 21,5 6. Mini Clubman 21,6

Lisätiedot

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski

Ajosuoritteeseen suhteutettu laskennallinen loukkaantumisriski Henkilöautojen kolariturvallisuuden kehitys 2017 - automalliliite Seuraavat tarkastelut perustuvat lakisääteisestä liikennevakuutuksesta vuosina 2005-2014 korvattuihin kahden henkilöauton välisiin yhteenajoonnettomuuksiin.

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012

ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 2.4.2012 ENSIREKISTERÖINNIT Maaliskuu 2012 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-03/2012 ADRIA CORAL S 670SLL 2 ADRIA SPORT S 650 SF 2 ADRIA TWIN SL 2 ADRIA MATRIX SUPREME M 687 SL 3 ADRIA

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 4/07 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2007 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa tammikuu Alfa 147, Alfa 159, GT, valm.aika Virheellisesti vulkanoidut jarruletkut voivat johtaa Romeo 2008 Spider, Brera 12.10.2007-19.11.2007 jarrujen katoamiseen. Tämä koskee CFGomman valmistamia

Lisätiedot

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina

Liitteet. Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina Yleisimpien henkilöautomallien liikennevahingot vuosina 2008 2011 Taulukkoihin on valittu vuosien 2008 2011 yhteenlasketun liikennevakuutuskannan perusteella henkilöautomallit ja malliryhmät joiden kolmen

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 1/2010 1(12) 2.2.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 25.5.2010 Harri Kallberg Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisältö Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 2 Audi... 2 BMW... 2 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler...

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo heinäkuu 147,156,GT, vain 1.9 valm.aika: Riittämättömän kiinnityksen vuoksi saattaa polttoaineletku 2007 16V- JTD moottorit 12/2005-06/2006 hankautua polttoainesuotimeen ja johtaa vuotoon. Valm.numerot:

Lisätiedot

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

Autotuojat ry. Alkuperäinen julkaisupäivä Tämä lista päivitetty AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 14.10.2010 AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015

ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 ENSIREKISTERÖINNIT Kesäkuu 2015 Taulu 15. Henkilöautot merkeittäin ja malleittain 1-06/2015 Merkki Malli 6/2015 ADRIA CORAL S 670SL 2 ADRIA MATRIX M 650 SF 2 ADRIA TWIN 600 SP 3 ADRIA MATRIX M 670SL 3

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 7/2010 1(12) 2.8.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 9/2010 1(12) 1.10.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2010 1(12) 1.9.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2015

Kuinka turvallinen on autosi? 2015 Kuinka turvallinen on autosi? 205 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulokset testeistämme. Audi A4 08- Ford Tourneo Connect 3- Mercedes M-Klass - Toyota Avensis 09-5 Audi

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 11/2010 1(12) 1.12.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto

Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto Kuinka turvallinen autosi on? Henkilöauto - 2017 Turvallisin Tässä on lista autoista, jotka ovat saaneet parhaat tulkset testeistämme. Alfa Romeo Giulia 16- Ford C-Max 10- Jaguar XF 15- Mercedes CLA 13-

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 5/2014 3.6.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2014 05/2013 (%) (%) 1-05/2014 1-05/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 10 109 10 234-1,2

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 4/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 4/2015 4.5.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2015 04/2014 (%) (%) 1-04/2015 1-04/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 633 9 317 3,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014

Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ensirekisteröinnit 9/2014 1.10.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014

New registrations 1/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 New registrations 1/2014 4.2.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JANUARY 2014 By vehicle groups Change Share 01/2014 01/2013 (%) (%) Passenger cars Total 12 696 10 258 23,8 91,0 - Motor homes 52 81-35,8

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 3/2011 1(12) 1.4.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014

Ensirekisteröinnit 8/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ensirekisteröinnit 8/2014 1.9.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014

Ensirekisteröinnit 6/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ensirekisteröinnit 6/2014 2.7.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 12/09 1(12) 5.1.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014

Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ensirekisteröinnit 12/2014 7.1.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 12/2014 12/2013 (%) (%) 1-12/2014 1-12/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 091 5 927 19,6

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 2/08 1(12) 6.3.2008 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 6/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2014 01/2013 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 12 696 10 258 23,8 91,0 joista matkailuautoja 52 81-35,8 0,4 joista muita henkilöautoja

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi helmikuu A 4, A 5, Q 5, valm.aika Valmistusvirheen vuoksi saattaa jäähdytysnesteen syöttöputki 2010 2.0 TFSI-moottorit 03/2009-05/2009 ahtimen tuntumassa vuotaa. Edustajan mukaan jatkuva vuoto aikaansaa

Lisätiedot

Lisäturva Extra (Autoille)

Lisäturva Extra (Autoille) Finntakuu Oy Lisäturvat Lisäturva Extra (Autoille) Hinta 549 e Saatavilla max 7 vuotta vanhoihin ja alle 150 tkm ajettuihin autoihin Takuuaika 12 kk / 20 000 km Moottoritilavuus max 3.0 l Ei omavastuuta

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 1/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 1/2013 1.2.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2013 01/2012 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 248 14 270-28,2 88,6 joista matkailuautoja 81

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN

10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN 1 10.09.2010 Autotuojat ry AUTOMALLIKOHTAISET E10-SOVELTUVUUSTIEDOT HENKILÖAUTOIHIN Sisällysluettelo Luettelon tarkoitus... 2 Alfa Romeo... 3 Audi... 3 BMW... 3 Chevrolet ja Daewoo... 3 Chrysler... 3 Citroen...

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Aston huhtikuu Vantage DB9 valm.aika: Valmistajan mukaan saattaa kaasupolkimen painamisesta Martin 2014 11.11.2007-21.12.2013 syntyä kaasuvipukoneistoon rikkoutuma. Tämä saattaa johtaa nopeaan moottoritehon

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Bentley joulukuu Continental GT/GTC, valm.aika: Akkukaapelin sidos päätyseinän läpiviennissä saattaa löystyä 2015 Flying Spur 02/2011-06/2014 ja johtaa käynnistymättömyyteen ja ääritilanteissa oikosulkuun

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013

Ensirekisteröinnit 2/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ensirekisteröinnit 2/2013 1.3.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2013 02/2012 (%) (%) 1-02/2013 1-02/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 888 10 626-25,8

Lisätiedot

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar

Henkilöautonrenkaiden ilmanpainetaulukko / Lufttryckstabellen för bilar Audi Audi 80 2.0 E 195/65R15 180 / 180 220 / 250 200 / 220 220 / 250 Audi A4 2.0 vm.2001 205/55R16 230 / 230 270 / 270 230 / 230 270 / 270 Audi A4 1,8-95 195/65R15 200 / 200 230 / 260 240 / 240 260 / 300

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 5/2011 1(12) 1.6.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 AUTOALAN TIEDOTUSKESKUS ENSIREKISTERÖINNIT 12/06 1(9) AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2006 Sisältö: Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain 2 Haltijan maakunnan ja ajoneuvolajin mukaan 2 Haltijan kunnan

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Audi tammikuu A3, 2.0 CR TDI-moott. valmaika Polttoaineen korkeapainejohtimissa saattaa esiintyä värähtelymur- 2012 mallivuodet 2010, 2012 asti tumia materiaalivirheen vuoksi, mikä johtaa polttoainevuotoihin.

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015

Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ensirekisteröinnit 3/2015 1.4.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 11 097 9 626 15,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 1/2015 2.2.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2015 01/2014 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 10 267 12 697-19,1 89,4 joista matkailuautoja 58

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ensirekisteröinnit 7/2013 1.8.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2013 07/2012 (%) (%) 1-07/2013 1-07/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 448 6 457 30,8

Lisätiedot

Mercedes-Benz E BlueTec Hybrid Sed Kankaanpään Autopurkamo Oy Vähänevantie 27 Kankaanpää Puhelin:

Mercedes-Benz E BlueTec Hybrid Sed Kankaanpään Autopurkamo Oy Vähänevantie 27 Kankaanpää Puhelin: Puhelin: 02-5789747 Sivu 1 (5) Mercedes-Benz E 212 300 BlueTec Hybrid Sed vm.2013 Tunnistenro: 223755 Merkki ja malli: Mercedes-Benz E 212 300 BlueTec Hybrid Sed Vuosimalli: 2013 Moottori: 2.1 CDi 150

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014

Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ensirekisteröinnit 3/2014 1.4.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2014 03/2013 (%) (%) 1-03/2014 1-03/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 626 9 499 1,3

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa toukokuu Giulietta valm.aika Etuakseliston alatukivarteen saattaa äärirasituksessa syntyä Romeo 2011 02/2010-05/2010 hiushalkeamia ja saattavat johtaa jatkossa murtumiin. valm.numero Tämä aiheuttaa

Lisätiedot

Moottorin varaosia poistohinnoin

Moottorin varaosia poistohinnoin Moottorin varaosia poistohinnoin Hinnat noudettaessa, muutoin käsittelykulut 30 euroa jos ostot alle 30 euroa. Venttiileitä TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) 11-1125 PAKOVENTTIILI

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HUHTIKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 04/2014 04/2013 (%) (%) 1-04/2014 1-04/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 9 317 9 865-5,6 89,3 39 820 37 513 6,1 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014

Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ensirekisteröinnit 11/2014 1.12.2014 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2014 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2014 11/2013 (%) (%) 1-11/2014 1-11/2013 (%) Henkilöautot yhteensä 7 220 7 463-3,3

Lisätiedot

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015

New registrations 3/ NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 New registrations 3/2015 1.4.2015 NEW REGISTRATIONS MARCH 2015 By vehicle groups Change Share Change 03/2015 03/2014 (%) (%) 1-03/2015 1-03/2014 (%) Passenger cars Total 11 097 9 626 15,3 89,5 29 355 30

Lisätiedot

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see:

U10873-P01 UNO. Autolista Fordonslista. For updated list see: U10873-P01 UNO Autolista Fordonslista For updated list see: www.klippan.fi FI Autolistassa on lueteltu kaikki autot, joihin UNO sopii. Autot ovat varustettu ECE R16 hyväksytyillä (tai vastaava) 3 piste

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 5/2015 1.6.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 114 10 114-9,9

Lisätiedot

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 09.04.2018 Alfa Romeon tietojen osalta 2010-2018 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit 11/2011 1.12.2011 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2011 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2011 11/2010 (%) (%) 1-11/2011 1-11/2010 (%) Henkilöautot yhteensä

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 6/2015 1.7.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT KESÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 06/2015 06/2014 (%) (%) 1-06/2015 1-06/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 976 9 209-2,5 87,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015

Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ensirekisteröinnit 8/2015 1.9.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 08/2015 08/2014 (%) (%) 1-08/2015 1-08/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 402 7 525 11,7 86,4

Lisätiedot

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015

New registrations 7/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 New registrations 7/2015 4.8.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JULY 2015 By vehicle groups Change Share Change 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Passenger cars Total 8 721 8 017 8,8 89,5

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013

Ensirekisteröinnit 5/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ensirekisteröinnit 5/2013 3.6.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 05/2013 05/2012 (%) (%) 1-05/2013 1-05/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 10 228 7 316 39,8

Lisätiedot

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013

New registrations 11/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 New registrations 11/2013 2.12.2013 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND DECEMBER 2013 By vehicle groups Change Share Change 12/2013 12/2012 (%) (%) 1-12/2013 1-12/2012 (%) Passenger cars Total 5 923 6 415-7,7

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013

Ensirekisteröinnit 11/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ensirekisteröinnit 11/2013 2.12.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 11/2013 11/2012 (%) (%) 1-11/2013 1-11/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 7 463 7 714-3,3

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ensirekisteröinnit 10/2013 1.11.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2013 10/2012 (%) (%) 1-10/2013 1-10/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 093 8 191 11,0

Lisätiedot

Apexi paneelisuodatin 503-N101, 65, 30 sopivuus: lähes kaikki RB, SR ja VQ-moottoriset Nissanit ja GC8 sekä GDA / GDB Imprezat. Jäljellä 4 kpl.

Apexi paneelisuodatin 503-N101, 65, 30 sopivuus: lähes kaikki RB, SR ja VQ-moottoriset Nissanit ja GC8 sekä GDA / GDB Imprezat. Jäljellä 4 kpl. Mamasan tarjouslista 28.10.2015 Kaikkia tuotteita 1 kpl, ellei toisin mainita. Ei varauksia, noudot myymälästä etusijalla. Tilaukset sähköpostilla asiakaspalvelu@mamasan.fi tai 010 325 3155 LISTAN TUOTTEILLA

Lisätiedot

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014

New registrations 8/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 New registrations 8/2014 1.9.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND AUGUST 2014 By vehicle groups Change Share Change 08/2014 08/2013 (%) (%) 1-08/2014 1-08/2013 (%) Passenger cars Total 7 524 7 739-2,8 86,4

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015

Ensirekisteröinnit 10/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ensirekisteröinnit 10/2015 2.11.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014

New registrations 6/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 New registrations 6/2014 3.7.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND JUNE 2014 By vehicle groups Change Share Change 06/2014 06/2013 (%) (%) 1-06/2014 1-06/2013 (%) Passenger cars Total 9 202 8 810 4,4 87,4

Lisätiedot

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26)

Kuinka turvallinen on autosi? 2013. Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Kuinka turvallinen on autosi? 2013 Kuinka turvallinen on autosi? Folksam 2013 1(26) Sisältö Turvallisuus tiellä...3...4 Näin on tapahtunut-oikeasti...6 Kaikki 528 autoa...8 Pienet henkilöautot...9 Suuret

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.05.2010 Tämä lista päivitetty 05.01.2011 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MAALISKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 03/2013 03/2012 (%) (%) 1-03/2013 1-03/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 9 492 22 938-58,6 89,9 27 640 47 834-42,2 joista matkailuautoja

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015

Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ensirekisteröinnit 9/2015 1.10.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2015 09/2014 (%) (%) 1-09/2015 1-09/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 513 8 402 1,3

Lisätiedot

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014

New registrations 9/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 New registrations 9/2014 1.10.2014 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND SEPTEMBER 2014 By vehicle groups Change Share Change 09/2014 09/2013 (%) (%) 1-09/2014 1-09/2013 (%) Passenger cars Total 8 402 8 219 2,2

Lisätiedot

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus

Merkki Ilm.aika Malli Valm. aika/valm.numero Virheilmoitus Alfa Romeo syyskuu 8 C, Competizione valm.aika: Taka-akselin aurauksen ohjausvarret saattavat kovassa kuor- 2013 12/2007-03/2009 mituksessa ennenaikaisesti murtua ja aikaansaada ajettavuusvalm.numerot:

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Fiat Doblò paketti- / farmari ajoneuvot (263) 1,6 D Multijet ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015

Ensirekisteröinnit 7/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ensirekisteröinnit 7/2015 3.8.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 07/2015 07/2014 (%) (%) 1-07/2015 1-07/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 8 721 8 017 8,8

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015

Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ensirekisteröinnit 2/2015 2.3.2015 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2015 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Henkilöautot yhteensä 7 989 8 180-2,3

Lisätiedot

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015

New registrations 10/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 New registrations 10/2015 2.11.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND OCTOBER 2015 By vehicle groups Change Share Change 10/2015 10/2014 (%) (%) 1-10/2015 1-10/2014 (%) Passenger cars Total 9 166 8 838 3,7

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit 2/2012 1.3.2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HELMIKUU 2012 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 02/2012 02/2011 (%) (%) 1-02/2012 1-02/2011 (%) Henkilöautot yhteensä 10 616 9 304 14,1

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet Ford Focus C-Max 1,6 l Ti -malliin, moottorin koodi HXDA, SIDA Hammashihnan vaihdon yhteydessä tapahtuu usein vakavia

Lisätiedot

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015

New registrations 2/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 New registrations 2/2015 2.3.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND FEBRUARY 2015 By vehicle groups Change Share Change 02/2015 02/2014 (%) (%) 1-02/2015 1-02/2014 (%) Passenger cars Total 7 989 8 180-2,3 87,7

Lisätiedot

TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL)

TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) Moottorin varaosia poistohinnoin Hinnat noudettaessa, muutoin käsittelykulut 30 euroa jos ostot alle 30 euroa. Venttiileitä TUOTENUMERO TUOTTEEN NIMI SOPIVUUS MITAT STD KPL HINTA ( /KPL) 11-1125 PAKOVENTTIILI

Lisätiedot

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015

New registrations 5/ NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 New registrations 5/2015 1.6.2015 NEW REGISTRATIONS IN FINLAND MAY 2015 Vehicle groups Change Share Change 05/2015 05/2014 (%) (%) 1-05/2015 1-05/2014 (%) Passenger cars Total 9 114 10 114-9,9 88,4 48

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, CT884 K1 automallissa 1997 Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5 l V6, moottorikoodi X25XE ContiTech ohjeistaa, miten välttää

Lisätiedot

MUOTOVESILETKUT 1075

MUOTOVESILETKUT 1075 1075 SISÄLLYSLUETTELO 107 5 AUDI... 4 BMW... 5 CITROEN... 6 DATSUN... 7 FIAT...8-10 FORD... 11-13 LADA... 14 MAZDA... 15 MERCEDES...16-17 OPEL...18-20 PEUGEOT... 21 SAAB... 22 SKODA... 23 TALBOT... 24

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TAMMIKUU 2012 Ensirekisteröinnit ajoneuvolajeittain Muutos Osuus 01/2012 01/2011 (%) (%) Henkilöautot yhteensä 14 263 13 788 3,4 89,9 joista matkailuautoja 105 87 20,7 0,7 joista

Lisätiedot

Testivoitot - Škoda Octavia

Testivoitot - Škoda Octavia Testivoitot - Škoda Octavia Autobild, Suomi 2/2008 Tyyliä ja tilaa - vertailussa kuusi bensiinikäyttöistä farmaria. "Skodassa on matkustajille mukavasti tilaa, ja tavaroita mahtuu mukaan runsaasti. Sehän

Lisätiedot

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki

VAG jakohihnajärjestelmän vaihtovälit. Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki VAG jakojärjestelmän vaihtovälit # 020 09/11/2007 GATES-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : Monta ei viitettä AUDI, SEAT, SKODA, VOLKSWAGEN Kaikki Kaikki Kaikki Viime vuosien ja kuukausien

Lisätiedot

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen

ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen ContiTech: Asiantuntijavinkkejä hammashihnojen vaihtamiseen Yksityiskohtaiset ohjeet, Audi A3 1,8 l T. moottorikoodi ARZ ContiTech kertoo, miten vältät virheet hihnanvaihdon yhteydessä Hammashihnan vaihdon

Lisätiedot