KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 25 päivänä elokuuta 2008, ajokorttiluokkien vastaavuuksista. (tiedoksiannettu numerolla K(2008) 3790) (2008/766/EY)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 25 päivänä elokuuta 2008, ajokorttiluokkien vastaavuuksista. (tiedoksiannettu numerolla K(2008) 3790) (2008/766/EY)"

Transkriptio

1 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/31 KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 25 päivänä elokuuta 2008, ajokorttiluokkien vastaavuuksista (tiedoksiannettu numerolla K(2008) 3790) (ET:n kannalta merkityksellinen teksti) (2008/766/EY) EUROOPN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka 1 artikla ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen, Tätä päätöstä sovelletaan kaikkiin jäsenvaltioissa myönnettyihin voimassa oleviin ajokortteihin, jotka ovat edelleen liikkeessä. ottaa huomioon yhteisön ajokortista 29 päivänä heinäkuuta 1991 annetun neuvoston direktiivin 91/439/ETY ( 1 ) ja erityisesti sen 10 artiklan, 2 artikla sekä katsoo seuraavaa: (1) irektiivissä 91/439/ETY säädetään, että kaikki jäsenvaltioiden antamat ajokortit, myös ne, jotka on myönnetty ennen vastavuoroisen tunnustamisen periaatteen käyttöönottoa, on tunnustettava vastavuoroisesti. Tämän päätöksen liitteessä I esitetään ennen direktiivin 91/439/ETY täysimääräistä täytäntöönpanoa jäsenvaltioissa myönnettyjen ajokorttien luokkien ja direktiivin 91/439/ETY 3 artiklassa määriteltyjen yhdenmukaistettujen luokkien väliset vastaavuustaulukot. (2) jokorttien vastavuoroisen tunnustamisen periaate edellyttää kaikkien niiden oikeuksien täyttä tunnustamista, jotka on myönnetty ajokortin haltijalle tuolloin voimassa olleiden kansallisten säännösten mukaisesti. (3) irektiivin 91/439/ETY mukaan jäsenvaltioiden on määritettävä ennen direktiivin täytäntöönpanoa annettujen ajokorttien luokkien ja yhteisön ajokorttimalliin perustuvien luokkien vastaavuus. Komission on hyväksyttävä kyseiset vastaavuudet oikeudellisesti sitovalla tavalla. (4) Tiettyjen ajokorttiluokkien välisistä vastaavuuksista 21 päivänä maaliskuuta 2000 tehdyssä komission päätöksessä 2000/275/EY ( 2 ) vahvistetut ajokorttiluokkien vastaavuustaulukot pitäisi saattaa ajan tasalle erityisesti yhteisön viimeaikaisten laajentumisten vuoksi. (5) Päätös 2000/275/EY olisi sen vuoksi kumottava, 3 artikla 1. Ennen direktiivin 91/439/ETY täytäntöönpanoa myönnettyjen ajokorttien luokat oikeuttavat niiden haltijan kuljettamaan tämän päätöksen liitteessä I kuvattuihin vastaaviin luokkiin kuuluvia ajoneuvoja vaihtamatta ajokorttiaan. Tähän sovelletaan tiettyjä rajoituksia, jotka on mainittu kunkin kyseeseen tulevan oikeuden yhteydessä tämän päätöksen liitteessä I. 2. Kun ajokortti vaihdetaan direktiivin 91/439/ETY liitteissä I ja I a määriteltyyn yhteisön ajokorttimalliin, on myönnettävä tämän päätöksen liitteessä I mainitut vastaavat oikeudet. 3. Koodit, joilla osoitetaan vastaavien oikeuksien rajoitukset, ovat direktiivin 91/439/ETY 7 artiklassa tarkoitettuja yhdenmukaistettuja yhteisön koodeja. ON TEHNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN: ( 1 ) EYVL L 237, , s. 1. ( 2 ) EYVL L 91, , s irektiivin 91/439/ETY 1 artiklan 2 kohdassa asetettua yhteisön vastavuoroisen tunnustamisen periaatetta ei sovelleta kansallisiin ajokorttiluokkiin.

2 L 270/32 FI Euroopan unionin virallinen lehti artikla Kumotaan päätös 2000/275/EY tämän päätöksen voimaantulopäivästä alkaen. 5 artikla Tämä päätös on osoitettu kaikille jäsenvaltioille. Tehty rysselissä 25 päivänä elokuuta Komission puolesta Viittauksia kumottuun päätökseen pidetään viittauksina tähän päätökseen liitteessä II olevan vastaavuustaulukon mukaisesti. ntonio TJNI Varapuheenjohtaja

3 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/33 LIITE I ELGISS MYÖNNETYT MLLIT Malli elgia 1 (1) Myönnetty elgiassa Kuvaus: Mallia on myönnetty hollannin-, ranskan- ja saksankielisenä. Mallin värissä ja painatuksessa on eroja. Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin 1 luokat,, E *,, E,, E,, E,, E,, E,, E F 51 F 51 * tarkoittaa luokan ajoneuvoja, joita käytetään taksina, vuokra-autona, matkustajien kuljettamisessa jne. Luokkiin F ja/tai F kuuluvien ajoneuvojen kuljettamiseen edellytetään luokkien ja/tai sekä luokan F ajo-oikeutta sekä rekisterikilven numeron mainitsemista ajokortissa. Malli elgia 2 (2) Myönnetty elgiassa Kuvaus: Mallia on myönnetty hollannin-, ranskan- ja saksankielisenä. Mallin värissä ja painatuksessa on eroja. Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin 2 luokat (3) 2 1 E, E, E, E,, E, E, E,, E Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen malli. Malli elgia 3 (3) Myönnetty elgiassa alkaen,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: 3, G.

4 L 270/34 FI Euroopan unionin virallinen lehti ULGRISS MYÖNNETYT MLLIT Malli ulgaria 1 (G1) Myönnetty ulgariassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle muovitetulle kortille. Mallissa on kaksi sivua. Mallin G1 luokat E E, E E, E E E (T) (M) Malli ulgaria 2 (G2) Myönnetty ulgariassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle muovitetulle kortille. Mallissa on kaksi sivua. Mallin G2 luokat E E, E E, E E E (T) (M) Malli ulgaria 3 (G3) Myönnetty ulgariassa alkaen Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle muovitetulle kortille. Mallissa on kaksi sivua. Mallin G3 luokat E E, E E, E E E (T) (M)

5 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/35 TŠEKIN TSVLLSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Tšekki 1 (Z1) Myönnetty Tšekkoslovakiassa Kuvaus: jokortissa on kolme osaa. Paperisivut on kiinnitetty taipuisaan taitettavaan muovikanteen. Malli on vaaleanpunainen, mutta kannen väri voi vaihdella hieman. Paperiin on painettu verkkomainen turvakuvio. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu sivulla 1 olevaan kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z1 luokat E E E E E E (M) (T) Malli Tšekki 2 (Z2) Myönnetty Tšekkoslovakiassa Kuvaus: Malli on painettu paksulle (vaaleanpunaiselle) setelipaperille, jonka päälle on painettu turvakuvio. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu etupuolen kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z2 luokat E E E E E E (/50) (T) Luokka /50 leimataan ajokortin kääntöpuolelle sanojen Zvláštní záznamy alle. Malli Tšekki 3 (Z3) Myönnetty Tšekkoslovakiassa Myönnetty Tšekissä Kuvaus: Malli on painettu (vaaleanpunaiselle) setelipaperille ja se on muovilaminoitu. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu etupuolen kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z3 luokat

6 L 270/36 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin Z3 luokat E E E E E E (/50) (T) Malli Tšekki 4 (Z4) Myönnetty Tšekissä Kuvaus: Malli on painettu (vaaleanpunaiselle) setelipaperille ja se on muovilaminoitu. siakirjassa saattaa olla ohut päällyste. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu etupuolen kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z4 luokat E E E E E E (/50) (T) Malli Tšekki 5 (Z5) Myönnetty Tšekissä Kuvaus: Malli on painettu (vaaleanpunaiselle ja siniselle) setelipaperille, ja se on päällystetty turvaleimatulla muovilla. Kannen pyöreä hologrammi (jonka keskellä on kirjaimet Z ) on osittain valokuvan päällä vasemmassa alalaidassa. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu etupuolen kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z5 luokat E E E E E E (/50) (T) Luokka /50 leimataan ajokortin kääntöpuolelle sanojen Zvláštní záznamy alle.

7 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/37 Malli Tšekki 6 (Z6) Myönnetty Tšekissä Kuvaus: Malli on painettu moniväriselle (vaaleanpunaiselle, siniselle, vihreälle) setelipaperille, ja se on muovitettu. Kannen pyöreä hologrammi (jonka keskellä on kirjaimet Z ) on osittain valokuvan päällä vasemmassa alalaidassa. Valokuva (35 mm 45 mm) on sijoitettu etupuolen kehykseen ja siinä on virallinen leima, jossa on ajokortin myöntäneen viranomaisen nimi ja valtion vaakuna. Mallin Z6 luokat E E 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E (M, T) Malli Tšekki 7 (Z7) Myönnetty Tšekissä alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. Seuraavat yhdenmukaistetut luokat on otettu käyttöön: 1,, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: M ja T. TNSKSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Tanska 1 (K1) Myönnetty Tanskassa saakka Kuvaus: Malli on väriltään vaaleanpunainen, ja siinä on neljä sivua. 1 2 E E E Mallin K1 luokat 1, ; rajoitettu sivuvaunuttomiin moottoripyöriin; ajokortin haltijoilla on täydet oikeudet kuljettaa luokkien 1 ja ajoneuvoja muissa jäsenvaltioissa 1, E 1, 1E, E 1, 1E, E

8 L 270/38 FI Euroopan unionin virallinen lehti Malli ei enää kelpaa ajoneuvon kuljettamiseen Tanskassa, sillä kaikki ajokortin haltijat velvoitettiin vaihtamaan ajokorttinsa vuosina jokortti voidaan kuitenkin vaihtaa uuteen Tanskan myöntämään ajokorttiin, ja muiden jäsenvaltioiden on tunnustettava se saakka. Malli Tanska 2 (K2) Myönnetty Tanskassa Kuvaus: Malli sisältää vaaleanpunaisia ja beigenvärisiä rivejä, ja siinä on 4 sivua. 1 2 E E E Mallin K2 luokat 1, ; rajoitettu sivuvaunuttomiin moottoripyöriin; ajokortin haltijoilla on täydet oikeudet kuljettaa luokkien 1 ja ajoneuvoja muissa jäsenvaltioissa 1, E 1, 1E, E 1, 1E, E Malli Tanska 3 (K3) Myönnetty Tanskassa Kuvaus: Malli sisältää vaaleanpunaisia ja beigenvärisiä rivejä, ja siinä on neljä sivua. E E E Mallin K3 luokat 1, E 1, 1, E 1 1E, E Malli Tanska 4 (K4) Myönnetty Tanskassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli.,, E,, E, ja E. Ennen myönnettyjen ajokorttiluokkien ensimmäistä myöntämispäivää ei voida jäljittää. Tällöin ajokortin sarakkeessa 10 voi olla merkki < tai ja tietty vuosiluku, mikä merkitsee, että luokka myönnettiin ennen kyseistä vuotta tai kyseisenä vuonna.

9 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/39 SKSSS MYÖNNETYT MLLIT Huomattavaa: Kaikki ennen myönnetyt Saksan mallit voivat sisältää erityisiä ja rajoitettuja lisäoikeuksia, jotka eivät käy ilmi taulukoista. Niissä harvoissa tapauksissa, joissa malli sisältää tällaisia lisäoikeuksia, on otettava yhteyttä ajokortin myöntämisestä vastaaviin Saksan viranomaisiin, jos tietyn oikeuden soveltamisalasta on epäselvyyttä. Malli Saksa 1 (1) Myönnetty Saksan liittotasavallassa saakka (yksittäistapauksissa myöntämispäivä voi olla myöhäisempi kuin ) Kuvaus: Harmaa, neljä sivua. Mallin värissä ja muodossa voi käytännössä olla eroja, koska mallia on myönnetty yli 40 vuoden ajan. Saarlandin osavaltiossa myönnetyt mallit voivat poiketa kooltaan muista, ja ne ovat kaksikielisiä (saksa ja ranska). Mallin 1 luokat 1 (ks. 1) 1 beschränkt auf Leichtkrafträder: , E,, E (ks. 2, 3, 5) 3, E, 1, 1E (ks. 3, 4, 5) 4 (ks. 6) 5 1. Jos Klasse 1 -ajokortti myönnettiin ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan 79 ( 700 cm 3 ) ajoneuvoja ilman, että ajokorttia tarvitsee vaihtaa. Jos tällainen ajokortti vaihdetaan, sen haltijalle myönnetään luokan ajokortti täysin oikeuksin. 2. Jos Klasse 2 -oikeuden haltija täytti 50 vuotta ennen , hänen oikeutensa lakkasi olemasta voimassa Jos kyseisen ajokortin haltija on vaihtanut ajokorttinsa uuteen malliin viimeistään , sovelletaan uuden mallin mukaista voimassaoloaikaa ja pakollisten lääkärintarkastusten tiheyttä. Jos ajokortin haltija täyttää 50 vuotta jälkeen, hänen on vaihdettava ajokorttinsa uuteen malliin täyttäessään 50 vuotta, minkä jälkeen ajokortti on voimassa viisi vuotta. Jos ajokortin haltija asuu vakinaisesti toisessa jäsenvaltiossa eikä edellä mainittuja sääntöjä ole noudatettu, hänen Klasse 2 -oikeuttaan ei pidä tunnustaa (ellei hän ole vaihtanut vakinaista asuinpaikkaansa ennen kuin edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan häneen). 3. Jos Klasse 2 - tai Klasse 3 -ajokortti myönnettiin ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokkien 1 ja 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. Kummassakin tapauksessa ajokortin haltijalle myönnetään rajoittamaton oikeus kuljettaa luokan ajoneuvoja, jos hän vaihtaa ajokortin. Jos Klasse 2 tai Klasse 3 -ajokortti myönnettiin edellä mainittujen päivämäärien jälkeen mutta ennen , haltijalla on lisäksi oikeus ajaa luokan 1 ajoneuvoja. 4. Klasse 3 -ajokortin haltijalla on lisäksi oikeus kuljettaa seuraavaa ajoneuvoa: E 79 (> 12 t mutta yhteensä enintään kolme akselia). Tämä oikeus ilmoitetaan ajokortin vaihdon yhteydessä myönnettävässä uudessa ajokortissa ainoastaan ajokortin haltijan nimenomaisesta pyynnöstä. 5. Klasse 3 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia ja joiden suurin paino on alle 7,5 t, myös kansainvälisessä liikenteessä. Klasse 2 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia, kansainvälisessä liikenteessä. Kun mallit on vaihdettu Saksassa, oikeus kuljettaa linja-autoa ilman matkustajia on voimassa ainoastaan Saksan alueella, ja siihen sovelletaan kansallista koodia.

10 L 270/40 FI Euroopan unionin virallinen lehti Jos Klasse 4 -oikeus on myönnetty ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), kyse ei ole pelkästään kansallisesta luokasta, vaan haltijalla on oikeus kuljettaa myös seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 79 ( 250 cm 3 ) ja 79 ( 700 cm 3 ). Kummassakin tapauksessa ajokortin haltijalle myönnetään rajoittamaton oikeus kuljettaa luokkien ja ajoneuvoja, jos hän vaihtaa ajokortin. Jos Klasse 4 -ajokortti myönnettiin edellä mainittujen päivämäärien jälkeen mutta ennen , se oikeuttaa luokan 1 ajoneuvojen kuljettamiseen. Malli Saksa 2 (2) Myönnetty Saksan demokraattisessa tasavallassa vuoteen 1969 saakka Kuvaus: Malli on väriltään harmaa, ja siinä on neljä sivua. 2a: Mallia myönnetty saakka Mallin 2a luokat 1, (ks. 5) 2 1,,, E,, E (ks. 1, 3, 4) 3 1,,, E, 1, 1E (ks. 2, 3, 4) 4 1,, (ks. 4, 5) 2b: Mallia myönnetty Mallin 2b luokat 1 2 1, (ks. 4, 5) ,, E, 1, 1E (ks. 2, 3, 4) 5 1,, E,, E (ks. 1, 3, 4) Luokkien soveltamisalaa ja määritelmiä muutettiin voimaantulleella lainmuutoksella. Tätä mallia varten tarvitaan näin ollen kaksi vastaavuustaulukkoa. 1. Jos ennen myönnetyn Klasse 2 -oikeuden tai jälkeen myönnetyn Klasse 5 -oikeuden haltija täytti 50 vuotta ennen , hänen oikeutensa lakkasi olemasta voimassa Jos kyseisen ajokortin haltija on vaihtanut ajokorttinsa uuteen malliin viimeistään , sovelletaan uuden mallin mukaista voimassaoloaikaa ja pakollisten lääkärintarkastusten tiheyttä. Jos ajokortin haltija täyttää 50 vuotta jälkeen, hänen on vaihdettava ajokorttinsa uuteen malliin täyttäessään 50 vuotta, minkä jälkeen ajokortti on voimassa viisi vuotta. Jos ajokortin haltija asuu vakinaisesti toisessa jäsenvaltiossa eikä edellä mainittuja sääntöjä ole noudatettu, hänen Klasse 2 -oikeuttaan ei pidä tunnustaa (ellei hän ole vaihtanut vakinaista asuinpaikkaansa ennen kuin edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan häneen). 2. Ennen myönnetyn Klasse 3 -ajokortin ja jälkeen myönnetyn Klasse 4 -ajokortin haltijalla on lisäksi oikeus kuljettaa seuraavaa ajoneuvoa: E 79 (> 12 t mutta yhteensä enintään kolme akselia). Tämä oikeus ilmoitetaan ajokortin vaihdon yhteydessä myönnettävässä uudessa ajokortissa ainoastaan ajokortin haltijan nimenomaisesta pyynnöstä. 3. Ennen myönnetyn Klasse 3 -ajokortin (2a) tai jälkeen myönnetyn Klasse 4 -ajokortin (2b) haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia ja joiden suurin paino on alle 7,5 t, myös kansainvälisessä liikenteessä.

11 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/41 Ennen myönnetyn Klasse 2 -ajokortin (2a) tai jälkeen myönnetyn Klasse 5 -ajokortin (2b) haltijalla on oikeus kuljettaa kansainvälisessä liikenteessä linja-autoja, joissa ei ole matkustajia. Kun mallit on vaihdettu Saksassa, oikeus kuljettaa linja-autoa ilman matkustajia on voimassa ainoastaan Saksan alueella, ja siihen sovelletaan kansallista koodia. 4. Ennen myönnetyn Klasse 2 -, Klasse 3 - tai Klasse 4 -ajokortin (malli 2a) taikka Klasse 2 -, Klasse 4 - tai Klasse 5 -ajokortin (malli 2b) haltijalla on oikeus kuljettaa luokan ajoneuvoja rajoituksitta ainoastaan ajokortin vaihdon jälkeen. Jos ajokorttia ei vaihdeta, malli oikeuttaa kuljettamaan pelkästään luokan 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. 5. Jos ajokorttia ei vaihdeta, sovelletaan seuraavia sääntöjä: Jos Klasse 1 - tai Klasse 4 -ajokortti myönnettiin ennen , sen haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan luokan 79 ( 700 cm 3 ) ajoneuvoja. Jos Klasse 1 - tai Klasse 4 -ajokortti myönnettiin mainitun päivämäärän jälkeen ja ennen tai jos Klasse 2 -ajokortti myönnettiin jälkeen, haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan luokan 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. Jos ajokortti vaihdetaan uuteen, sen haltijalle myönnetään luokan ajokortti täysin oikeuksin. Malli Saksa 3 (3) Myönnetty Saksan demokraattisessa tasavallassa Kuvaus: Vihkomainen ajokortti, jossa on 12 sivua ja harmaat kannet. Mallin 3 luokat 1 2 (ks. 4, 5, 6) 3 (ks. 6) 4, E, 1, 1E (ks. 2, 3, 4, 6) 5, E,, E (ks. 1, 3, 4, 6) 6 StVZO, 85 StVZO (ks. 6) 1. Jos Klasse 5 -oikeuden haltija täytti 50 vuotta ennen , hänen oikeutensa lakkasi olemasta voimassa Jos kyseisen ajokortin haltija on vaihtanut ajokorttinsa uuteen malliin viimeistään , sovelletaan uuden mallin mukaista voimassaoloaikaa ja pakollisten lääkärintarkastusten tiheyttä. Jos ajokortin haltija täyttää 50 vuotta jälkeen, hänen on vaihdettava ajokorttinsa uuteen malliin täyttäessään 50 vuotta, minkä jälkeen ajokortti on voimassa viisi vuotta. Jos ajokortin haltija asuu vakinaisesti toisessa jäsenvaltiossa eikä edellä mainittuja sääntöjä ole noudatettu, hänen Klasse 2 -oikeuttaan ei pidä tunnustaa (ellei hän ole vaihtanut vakinaista asuinpaikkaansa ennen kuin edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan häneen). 2. Klasse 4 -ajokortin haltijalla on lisäksi oikeus kuljettaa seuraavaa ajoneuvoa: E 79 (> 12 t mutta yhteensä enintään kolme akselia). Tämä oikeus ilmoitetaan ajokortin vaihdon yhteydessä myönnettävässä uudessa ajokortissa ainoastaan ajokortin haltijan nimenomaisesta pyynnöstä. 3. Klasse 4 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia ja joiden suurin paino on enintään 7,5 t, myös kansainvälisessä liikenteessä. Klasse 5 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa kansainvälisessä liikenteessä linja-autoja, joissa ei ole matkustajia. Kun mallit on vaihdettu Saksassa, oikeus kuljettaa linja-autoa ilman matkustajia on voimassa ainoastaan Saksan alueella, ja siihen sovelletaan kansallista koodia.

12 L 270/42 FI Euroopan unionin virallinen lehti lun perin ennen myönnetyn Klasse 2 -, Klasse 4 - tai Klasse 5 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa luokan ajoneuvoja rajoituksitta ainoastaan ajokortin vaihdon jälkeen. Jos ajokorttia ei vaihdeta, malli oikeuttaa kuljettamaan pelkästään luokan 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. 5. Jos ajokorttia ei vaihdeta, sovelletaan seuraavia sääntöjä: Jos Klasse 1 -ajokortti myönnettiin ennen , sen haltijalla on oikeus kuljettaa luokan 79 ( 700 cm 3 ) ajoneuvoja. Jos Klasse 1 -ajokortti myönnettiin mainitun päivämäärän jälkeen ja ennen tai jos Klasse 2 -ajokortti myönnettiin jälkeen, haltijalla on oikeus kuljettaa luokan 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. Jos ajokortti vaihdetaan uuteen, sen haltijalle myönnetään luokan ajokortti täysin oikeuksin. 6. Jos Klasse 2 -, Klasse 3 -, Klasse 4 - tai Klasse 5 -ajokortti taikka :n 6 StVZO tai :n 85 StVZO mukainen ajokortti on myönnetty ennen , sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan 1 ajoneuvoja. Tällöin Klasse 3 ei ole pelkästään kansallinen luokka. Malli Saksa 4 (4) Myönnetty Saksan demokraattisessa tasavallassa Kuvaus: Malli on painettu kirkkaan vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on neljä sivua. Mallin 4 luokat 1,, E, 1 (ks. 2, 3), E, 1, 1E, (ks. 1, 3), E, 1, 1E, (ks. 1) E, E, 1, 1E (ks. 2) E, E, 1, 1E,, E (ks. 1) E, E, 1, 1E,, E (ks. 1) 1. Jos Klasse -, Klasse E -, Klasse - ja Klasse E -oikeuden haltija täytti 50 vuotta ennen , hänen oikeutensa lakkasi olemasta voimassa Jos kyseisen ajokortin haltija on vaihtanut ajokorttinsa uuteen malliin viimeistään , sovelletaan uuden mallin mukaista voimassaoloaikaa ja pakollisten lääkärintarkastusten tiheyttä. Jos ajokortin haltija täyttää 50 vuotta jälkeen, hänen on vaihdettava ajokorttinsa uuteen malliin täyttäessään 50 vuotta, minkä jälkeen ajokortti on voimassa viisi vuotta. Jos ajokortin haltija asuu vakinaisesti toisessa jäsenvaltiossa eikä edellä mainittuja sääntöjä ole noudatettu, hänen Klasse -oikeuttaan ei pidä tunnustaa (ellei hän ole vaihtanut vakinaista asuinpaikkaansa ennen kuin edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan häneen). 2. Klasse - ja Klasse E -ajokortin haltijalla on lisäksi oikeus kuljettaa seuraavaa ajoneuvoa: E 79 (> 12 t mutta yhteensä enintään kolme akselia). Tämä oikeus ilmoitetaan ajokortin vaihdon yhteydessä myönnettävässä uudessa ajokortissa ainoastaan ajokortin haltijan nimenomaisesta pyynnöstä. 3. Klasse -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia ja joiden suurin paino on enintään 7,5 t, myös kansainvälisessä liikenteessä. Klasse -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa kansainvälisessä liikenteessä linja-autoja, joissa ei ole matkustajia. Kun mallit on vaihdettu Saksassa, oikeus kuljettaa linja-autoa on voimassa ainoastaan Saksan alueella, ja siihen sovelletaan kansallista koodia.

13 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/43 Malli Saksa 5 (5) Myönnetty Saksan liittotasavallassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin 5 luokat 1 1, (ks. 2) 1a 1, 1b 1 2, E, 1, 1E,, E (ks. 1, 3, 5) 3, E, 1, 1E (ks. 3, 4, 5) (4) (ks. 6) (5) 1. Jos Klasse 2 -oikeuden haltija täytti 50 vuotta ennen , hänen oikeutensa lakkasi olemasta voimassa Jos kyseisen ajokortin haltija on vaihtanut ajokorttinsa uuteen malliin viimeistään , sovelletaan uuden mallin mukaista voimassaoloaikaa ja pakollisten lääkärintarkastusten tiheyttä. Jos ajokortin haltija täyttää 50 vuotta jälkeen, hänen on vaihdettava ajokorttinsa uuteen malliin täyttäessään 50 vuotta, minkä jälkeen ajokortti on voimassa viisi vuotta. Jos ajokortin haltija asuu vakinaisesti toisessa jäsenvaltiossa eikä edellä mainittuja sääntöjä ole noudatettu, hänen Klasse 2 -oikeuttaan ei pidä tunnustaa (ellei hän ole vaihtanut vakinaista asuinpaikkaansa ennen kuin edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan häneen). 2. Jos Klasse 1 -ajokortti (malli 1) myönnettiin ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan 79 ( 700 cm 3 ) ajoneuvoja ilman, että ajokorttia tarvitsee vaihtaa. Jos tällainen ajokortti vaihdetaan, sen haltijalle myönnetään luokan ajokortti täysin oikeuksin. Edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan mallin 5 ajokorttiin ainoastaan siinä tapauksessa, että samalle haltijalle myönnettiin mallin 1 ajokortti ennen mainittuja päivämääriä ja se vaihdettiin tämän jälkeen malliin Jos Klasse 2 - tai Klasse 3 -ajokortti (malli 1) myönnettiin ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokkien 1 ja 79 ( 250 cm 3 ) ajoneuvoja. Kummassakin tapauksessa ajokortin haltijalle myönnetään rajoittamaton oikeus kuljettaa luokan ajoneuvoja, jos hän vaihtaa ajokortin. Jos Klasse 2 tai Klasse 3 -ajokortti myönnettiin edellä mainittujen päivämäärien jälkeen mutta ennen , haltijalla on lisäksi oikeus ajaa luokan 1 ajoneuvoja. Edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan mallin 5 ajokorttiin ainoastaan siinä tapauksessa, että samalle haltijalle myönnettiin mallin 1 ajokortti ennen mainittuja päivämääriä ja se vaihdettiin tämän jälkeen malliin Klasse 3 -ajokortin haltijalla on lisäksi oikeus kuljettaa seuraavaa ajoneuvoa: E 79 (> 12 t mutta yhteensä enintään kolme akselia). Tämä oikeus ilmoitetaan ajokortin vaihdon yhteydessä myönnettävässä uudessa ajokortissa ainoastaan ajokortin haltijan nimenomaisesta pyynnöstä. 5. Klasse 3 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia ja joiden suurin paino on enintään 7,5 t, myös kansainvälisessä liikenteessä. Klasse 2 -ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa linja-autoja, joissa ei ole matkustajia, kansainvälisessä liikenteessä ilman, että hänellä on oltava mallin 2 ajokortti. Kun mallit on vaihdettu Saksassa, oikeus kuljettaa linja-autoa ilman matkustajia on voimassa ainoastaan Saksan alueella, ja siihen sovelletaan kansallista koodia.

14 L 270/44 FI Euroopan unionin virallinen lehti Jos Klasse 4 -oikeus (malli 1) on myönnetty ennen (ennen Saarlandin osavaltiossa), kyse ei ole pelkästään kansallisesta luokasta, vaan haltijalla on oikeus kuljettaa myös seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 79 ( 250 cm 3 ) ja 79 ( 700 cm 3 ). Kummassakin tapauksessa ajokortin haltijalle myönnetään rajoittamaton oikeus kuljettaa luokkien ja ajoneuvoja, jos hän vaihtaa ajokortin. Jos Klasse 4 -ajokortti myönnettiin edellä mainittujen päivämäärien jälkeen mutta ennen , se oikeuttaa luokan 1 ajoneuvojen kuljettamiseen. Edellä mainittuja sääntöjä sovelletaan mallin 5 ajokorttiin ainoastaan siinä tapauksessa, että samalle haltijalle myönnettiin mallin 1 ajokortti ennen mainittuja päivämääriä ja se vaihdettiin tämän jälkeen malliin 5. Malli Saksa 6 (6) Myönnetty Saksassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: M, L ja T. VIROSS MYÖNNETYT MLLIT Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. Malli Viro 1 (EST1) Myönnetty Virossa Mallin EST1 luokat E 1E E E 1 1 1E 1E E E (R) (T) jokortin etupuolelle kohdan 5 alle ja ajokortin kääntöpuolelle on alkaen merkitty (hologrammina) sanat Eesti Riiklik utoregistrikeskus (ajokortteja myöntävä viranomainen). Myöntämispäivä mainitaan erikseen kunkin luokan osalta ajokortin kääntöpuolella. jokorttiin painetut numeeriset tiedot vaihtuivat Kansallisia luokkia R ja T on myönnetty alkaen. jokortin etupuolelle keskelle alas merkitty sana ESMNE merkitsee sitä, että ajokortin haltija on aloitteleva kuljettaja. Tällainen ajokortti on voimassa 2 vuotta. Malli Viro 2 (EST2) Myönnetty Virossa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli.

15 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/45 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: R ja T. jokortin kääntöpuolelle keskelle alas merkitty sana ESMNE merkitsee sitä, että ajokortin haltija on aloitteleva kuljettaja. Tällainen ajokortti on voimassa 2 vuotta. KREIKSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Kreikka 1 (GR1) Myönnetty Kreikassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin GR1 luokat Για επαγγελματική χρήση Γ Δ E ΓΕ ΔΕ E E E Malli Kreikka 2 (GR2) Myönnetty Kreikassa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1 / 1 / 1 / 1 / / Γ / Δ E / E E /Γ E E /Δ E Mallin GR2 luokat 1 1 E E E Malli Kreikka 3 (GR3) Myönnetty Kreikassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua.,, E,, E, ja E.

16 L 270/46 FI Euroopan unionin virallinen lehti ESPNJSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Espanja 1 (E1) Myönnetty Espanjassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin E1 luokat E, 2E E 2 ammattikäyttöön 1 1 (ks. 1) 1E, 2E 1E (ks. 1) 2, E (ks. 2) E E 1. Jos ajokortin sivulle 6 ei ole merkitty suurimman sallitun painon rajoitusta kg:aan, luokkaan 1 sisältyy oikeus kuljettaa luokan ajoneuvoja. Jos tällaista rajoitusta ei ole merkitty ja haltijalla on oikeus kuljettaa luokkien 1E tai 2E ajoneuvoja, näihin luokkiin sisältyy oikeus kuljettaa luokan E ajoneuvoja. 2. Luokan 2 ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan E ajoneuvoja, jos hänellä on hallussaan myös luokan ajokortti. Malli Espanja 2 (E2) Myönnetty Espanjassa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Malli Espanja 3 (E3) Myönnetty Espanjassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraava kansallinen luokka: (btp). RNSKSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Ranska 1 (F1) Myönnetty Ranskassa vuoteen 1954 saakka Kuvaus: Väriltään vaaleanpunainen kortti, kaksi sivua, etusivulla valokuva. Mallin F1 luokat (ks. 1) 1 o Voitures affectés à des transports en commun

17 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/47 Mallin F1 luokat 2 o véhicules pesant en charge plus de kg, E 3 o Motocycles à deux roues 1. jokortti ei oikeuta kuljettamaan luokkien 1 o, 2 o ja 3 o ajoneuvoja, ellei ajokortin kääntöpuolella toisin ilmoiteta. Tämän vuoksi asiakirjaan ei ole merkitty vastaavaa oikeutta kuljettaa luokan ajoneuvoja, jotka eivät kuulu yhteenkään kuvatuista kolmesta luokasta. Taulukossa tämä on osoitettu viivalla ( ). Malli Ranska 2 (F2) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua (selvästi suurempi kuin direktiivin 91/439/ETY liitteen I mallit). Mallin F2 luokat 1 1, 1, 1 1, 1,, E,, E,, E 1,, E,, E,, E (ks. 1) E 1,, E E 1,, E,, E,, E E 1,, E,, E,, E (ks. 1) F1 1 + koodi (10, 15 jne.) F + koodi (10, 15 jne.) F + koodi (10, 15 jne.) 1. Jos ajoneuvo, jolla ajokortin haltija läpäisi käytännön ajokokeen luokkien tai E osalta, oli painoltaan 3,5 t, ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 1,, E, 79 ( kg). Malli Ranska 3 (F3) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua (selvästi suurempi kuin direktiivin 91/439/ETY liitteen I mallit). Mallin F3 luokat 1 1, 1, 1 1, 1,, E,, E 79 ( 12,5 t) 1 1,, E,, E,, E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t),, E (ks. 1) E 1,, E E 1,, E,, E,, E F1 1 + koodi (10, 15 jne.) F + koodi (10, 15 jne.) F + koodi (10, 15 jne.) FE E + koodi (10, 15 jne.)

18 L 270/48 FI Euroopan unionin virallinen lehti Jos ajoneuvo, jolla ajokortin haltija läpäisi käytännön ajokokeen luokan osalta, oli painoltaan 3,5 tonnia (aikana ) tai 7 tonnia (aikana ), ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 1,, E, 79 ( kg). Malli Ranska 4 (F4) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua (selvästi suurempi kuin direktiivin 91/439/ETY liitteen I mallit). Mallin F4 luokat 1 1, 1 2, 1 3, , E 1,, E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t) 1 1,, E,, E,, E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t),, E (ks. 1) E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t),, E F1 1, 1 + koodi (10, 15 jne.) F2, 1 + koodi (10, 15 jne.) F3, 1 + koodi (10, 15 jne.) F4 1 + koodi (10, 15 jne.) F 1, + koodi (10, 15 jne.) 1. Jos ajoneuvo, jolla ajokortin haltija läpäisi käytännön ajokokeen luokan osalta, oli painoltaan 7 t, ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 1,, E, 79 ( kg). Malli Ranska 5 (F5) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua. Mallin F5 luokat T 1 L 1, 1, 1 1, E 1,, E 1,, E,, E,, E limité 1,, E,, E 79 ( 12,5 t) E 1,, E,, E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t),, E (ks. 1) E 1,, E,, E 79 ( 12,5 t),, E 1. Jos luokan ajokokeessa käytetty ajoneuvo oli painoltaan alle 3,5 t, ajokortin haltijalla on oikeus kuljettaa ainoastaan seuraavien luokkien ajoneuvoja: 1, 1,, E, 79 ( kg).

19 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/49 Malli Ranska 6 (F6) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua. T L E E E Mallin F6 luokat 1 1, 1, 1 1, 1,, E, E, E Malli Ranska 7 (F7) Myönnetty Ranskassa Kuvaus: Vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua. T L E E E Mallin F7 luokat 1 1, 1, 1 1, 1,, E, E, E Malli Ranska 8 (F8) Myönnetty Ranskassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti. 1,, 1,, E,, E, ja E. IRLNNISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Irlanti 1 (IRL1) Myönnetty Irlannissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. 1 E Mallin IRL1 luokat 1 E

20 L 270/50 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin IRL1 luokat 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E (M, W) Tätä mallia on myönnetty kaksikielisenä ajokorttina, jossa iirinkielistä tekstiä seuraa englanninkielinen teksti. Viimeisen tämän mallin mukaisen ajokortin voimassaoloaika päättyy Malli Irlanti 2 (IRL2) Myönnetty Irlannissa alkaen (arvio) Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Tätä mallia on myönnetty kaksikielisenä ajokorttina, jossa iirinkielistä tekstiä seuraa englanninkielinen teksti. ITLISS MYÖNNETYT MLLIT Huomattavaa: Kaikkien Italiassa myönnettyjen mallien haltijoilla on oltava ertificato di abilitazione professionale (todistus ammatillisesta pätevyydestä) asianomaisen ajokorttimallin lisäksi, jos ajokortin haltija haluaa kuljettaa luokan tai + E ajoneuvoja ammattikäytössä. Malli Italia 1 (I1) Myönnetty Italiassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle ja siniselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin I1 luokat, (ks. 1) E,, E (ks. 1) E, E E, E (ks. 2) (F) 1. Luokan /E ajokortin haltijoilla oli saakka oikeus ajaa moottoripyörää (luokka ). 2. Mallit I1 I6: jokortin haltijalla on oltava todistus ammatillisesta pätevyydestä ( ertificato di abilitazione professionale ) voidakseen kuljettaa luokkien ja E ajoneuvoja ammattikäytössä.

21 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/51 Malli Italia 2 (I2) Myönnetty Italiassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle ja siniselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. E E E Mallin I2 luokat, E, E, E Malli Italia 3 (I3) Myönnetty Italiassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. E E E Mallin I3 luokat, E, E, E Malli Italia 4 (I4) Myönnetty Italiassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. 1 1 E 1 1E E 1 1E E Mallin I4 luokat 1 1 E 1 1E E 1 1E E lle 21-vuotiailla ajokortin haltijoilla on aina oltava todistus ammatillisesta pätevyydestä, jotta heillä olisi oikeus kuljettaa luokkien ja E ajoneuvoja.

22 L 270/52 FI Euroopan unionin virallinen lehti Malli Italia 5 (I5) Myönnetty Italiassa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1,, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. lle 21-vuotiailla ajokortin haltijoilla on aina oltava todistus ammatillisesta pätevyydestä, jotta heillä olisi oikeus kuljettaa luokkien ja E ajoneuvoja. Malli Italia 6 (I6) Myönnetty Italiassa vuodesta 1999 alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E,, E, ja E. KYPROKSESS MYÖNNETYT MLLIT Malli Kypros 1 (Y1) Myönnetty Kyproksessa Kuvaus: Vihreälle paperille painettu ajokortti, jossa on kuusi sivua. H (H) Θ (I) Δ () () I (L) Γ () () Mallin Y1 luokat 1, E E 79, E 79 (< 23 matkustajapaikkaa), 1, 1E, E Malli Kypros 2 (Y2) Myönnetty Kyproksessa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1,, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: ΣΤ (F), H (H), Z (G), Θ (Ι), I (J), I (K), I (L). LTVISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Latvia 1 (LV1) Myönnetty Latviassa Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. 1 2 Mallin LV1 luokat 1 ( 25 kw, 0,16 kw/kg)

23 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/53 1 E 1 1E E 1 1E E Mallin LV1 luokat 1 E 1 1E E 1 1E E Malli Latvia 2 (LV2) Myönnetty Latviassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: TRM, TROL, M, T. LIETTUSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Liettua 1 (LT1) Myönnetty Liettuassa saakka Kuvaus: Keltainen leimattu, laminoitu kaksipuolinen korttimalli. E E E Mallin LT1 luokat E E E Malliin ei ole merkitty viimeistä voimassaolopäivää. Viimeisen tämän mallin mukaisen ajokortin voimassaoloaika päättyy Malli Liettua 2 (LT2) Myönnetty Liettuassa Kuvaus: Keltainen leimattu, laminoitu kaksipuolinen korttimalli. E E Mallin LT2 luokat E E

24 L 270/54 FI Euroopan unionin virallinen lehti E Mallin LT2 luokat E Tämän mallin mukaiset ajokortit ovat voimassa asiakirjaan merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka. Malli Liettua 3 (LT3) Myönnetty Liettuassa alkaen Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. Tiedot (valokuva, luokat ja henkilötiedot) laserkaiverrettu polykarbonaattikerrokseen. Mallin LT3 luokat E E 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E (T) LUXEMURGISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Luxemburg 1 (L1) Myönnetty Luxemburgissa saakka Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin L1 luokat 1 (2) (3) 1/2 (ks. 1) 1/2 E2, E (ks. 2) (F1/2/3) 1. Jos luokan 1/2 ajokortti on myönnetty ennen , sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan ajoneuvoja. 2. Luokan E2 ajokortti oikeuttaa kuljettamaan perävaunuja ja puoliperävaunuja, joiden suurin sallittu massa on yli kg.

25 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/55 Malli Luxemburg 2 (L2) Myönnetty Luxemburgissa saakka Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin L2 luokat 1 (3) 1/2 (ks. 1) E2, E (ks. 2) (F1/2/3) 1. Jos luokan 1/2 ajokortti on myönnetty ennen , sen haltijalla on oikeus kuljettaa lisäksi luokan ajoneuvoja. 2. Luokan E2 ajokortti oikeuttaa kuljettamaan perävaunuja ja puoliperävaunuja, joiden suurin sallittu massa on yli kg. Malli Luxemburg 3 (L3) Myönnetty Luxemburgissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin L3 luokat 1 (2) (3) E1 E2 E Malli Luxemburg 4 (L4) Myönnetty Luxemburgissa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli. 1,, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. UNKRISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Unkari 1 (H1) Myönnetty Unkarissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille. Malli on kokoontaitettava, ja siinä on kuusi sivua. E Mallin H1 luokat E

26 L 270/56 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin H1 luokat E E E E F5 (ks. 1) (F1, F2, F3, F4) 1. laluokka F5 oikeuttaa kuljettamaan nivelbusseja. Malli Unkari 2 (H2) Myönnetty Unkarissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on neljä sivua. Mallin H2 luokat E E E E E E F5 (ks. 1) (F1, F2, F3, F4) 1. laluokka F5 oikeuttaa kuljettamaan nivelbusseja. laluokka poistettiin Malli Unkari 3 (H3) Myönnetty Unkarissa Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. Malli on hyväksytty kansallinen henkilötodistus. Se on keskushallinnon myöntämä luokan turvavaatimukset täyttävä asiakirja, jossa on laserkaiverrus. Mallin H3 luokat 72 1 E E E E E E E E (K, T, M, TR, V)

27 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/57 irektiivissä 91/439/ETY määriteltyjä alaluokkia ei mainita erikseen, vaan yhdessä pääluokkien kanssa asiakirjan kääntöpuolella (kohta 12) yhdenmukaistettuina yhteisön koodeina. Malli Unkari 4 (H4) Myönnetty Unkarissa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: K, T, M, TR ja V. Malli on hyväksytty kansallinen henkilötodistus. Se on keskushallinnon myöntämä luokan turvavaatimukset täyttävä asiakirja, jossa on laserkaiverrus. MLTSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Malta 1 (M1) Myönnetty Maltassa saakka Kuvaus: Valko-vaaleanpunaiselle paperille painettu kokoontaitettava ajokortti, jossa on kuusi sivua. Mallin M1 luokat 1 (ks. 1) E E E E 1 79 (alle 19 matkustajapaikkaa) (ks. 2) E E 1. Tämä luokka oikeuttaa kuljettamaan taksia/matkustajankuljetusajoneuvoa, jossa on enintään 8 matkustajapaikkaa (kuljettajan lisäksi). Tämän luokan ajokortteja myönnettiin saakka. Kyseisen päivän jälkeen 1 viittaa direktiivin 91/439/ETY määritelmän mukaisiin kolmi- ja nelipyöräisiin moottoripyöriin (ks. malli M2). 2. jokorttiluokka 1 (otettu käyttöön 1998) viittaa minibusseihin, joissa on 18 paikkaa (kuljettajan lisäksi). Se muunnettiin kansalliseksi luokaksi f vuonna Malli Malta 2 (M2) Myönnetty Maltassa Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. jokorttiin kuuluu paperinen vastinosa (koko 4), jonka on oltava ajokortin mukana. Mallin M2 luokat 1 1 ( 25 kw, 0,16 kw/kg) + 1 1

28 L 270/58 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin M2 luokat E E 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E f 79 (alle 19 matkustajapaikkaa) (ks. 1) g Maataloustraktorit 1. Luokan f ajokortti oikeuttaa kuljettamaan henkilönkuljetusajoneuvoja, joissa on yli 16 mutta enintään 19 paikkaa (kuljettajan paikka mukaan laskettuna). Sen voivat saada vain luokan ajokortin haltijat. Seuraavat kansalliset luokat on otettu käyttöön: f ja g. Malli Malta 3 (M3) Myönnetty Maltassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: f ja g. LNKOMISS MYÖNNETYT MLLIT Malli lankomaat 1 (NL1) Myönnetty lankomaissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle ja harmaalle paperille, ja siinä on kuusi sivua. E E E Mallin NL1 luokat E E E Malli lankomaat 2 (NL2) Myönnetty lankomaissa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu ajokortti.,, E,, E,, E.

29 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/59 Malli lankomaat 3 (NL3) Myönnetty lankomaissa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli.,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraavat kansalliset luokat: M ja T. ITÄVLLSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Itävalta 1 (1) Myönnetty Itävallassa Kuvaus: Harmaanruskealle paperille painettu malli, jossa on neljä sivua. Mallin 1 luokat a 1 b c1 c2, E (e) (f1) (f2) Malli Itävalta 2 (2) Myönnetty Itävallassa Kuvaus: Harmaanruskealle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. Mallin 2 luokat 1 c1 c2 d1, E d2, E (e) (f1) (f2) Malli Itävalta 3 (3) Myönnetty Itävallassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Mallin 3 luokat, 1 79 ( 400 kg)

30 L 270/60 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin 3 luokat E (ks. 2) (F) (G) (H) 1. Tämän mallin ulkoasu voi vaihdella. Oikeuksien sisältö ei kuitenkaan merkittävästi muuttunut sinä aikana, kun mallia myönnettiin. 2. irektiivissä 91/439/ETY tarkoitetut luokat E, E ja E eivät olleet käytössä ennen mallin 4 käyttöönottoa. Käytössä oli erillinen luokka E, johon kuuluneilla ajokorteilla oli rajoittamaton voimassaoloaika. Luokan E ajokortti oli voimassa ainoastaan muuhun luokkaan kuuluneen ajokortin kanssa seuraavasti: E + : E; E + : E; E + : E. Oikeus kuljettaa luokkaan E kuuluvia ajoneuvoja on voimassa yhtä kauan kuin sen perustana oleva oikeus, eli esimerkiksi luokan ajokorttien viiden vuoden voimassaoloaikaa sovelletaan myös luokkaan E +. Malli Itävalta 4 (4) Myönnetty Itävallassa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua.,, E, 1, 1E,, E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraava kansallinen luokka: F. Malli Itävalta 5 (5) Myönnetty Itävallassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli.,, E, 1, 1E,, E, ja E. Lisäksi on otettu käyttöön seuraava kansallinen luokka: F. PUOLSS MYÖNNETYT MLLIT Malli Puola 1 (PL1) Myönnetty Puolassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on neljä sivua. E E E Mallin PL1 luokat E E E

31 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/61 Malli Puola 2 (PL2) Myönnetty Puolassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on neljä sivua. E E E Mallin PL2 luokat E E E Malli Puola 3 (PL3) Myönnetty Puolassa Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. Mallin PL3 luokat E E 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E (T) Kuvaus: Vaaleanpunainen muovikorttimalli. Malli Puola 4 (PL4) Myönnetty Puolassa E 1 1E E 1 Mallin PL4 luokat 1 1 E 1 1E E 1

32 L 270/62 FI Euroopan unionin virallinen lehti Mallin PL4 luokat 1E 1E E E (T) Malli Puola 5 (PL5) Myönnetty Puolassa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. PORTUGLISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Portugali 1 (P1) Myönnetty Portugalissa saakka Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on neljä sivua. Mallin P1 luokat (1) E E G/EG /E (ks. 1) E E G/EG /E (ks. 1) E E G/EG /E (ks. 1) (F) 1. Tämän luokan ajokortit oikeuttavat kuljettamaan ajoneuvoja ammattikäytössä. Malli Portugali 2 (P2) Myönnetty Portugalissa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. E E E Mallin P2 luokat E E E

33 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/63 Malli Portugali 3 (P3) Myönnetty Portugalissa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua.,, E,, E, ja E. Malli Portugali 4 (P4) Myönnetty Portugalissa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunaiselle paperille painettu malli, jossa on kuusi sivua. 1,,, E,, E, ja E. Malli Portugali 5 (P5) Myönnetty Portugalissa Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I a mukainen muovikorttimalli. 1,,, E,, E, ja E. Välillä myönnettiin sekä mallia P4 että mallia P5. Malli Portugali 6 (P6) Myönnetty Portugalissa alkaen Kuvaus: irektiivin 91/439/ETY liitteen I mukainen vaaleanpunainen muovikorttimalli. 1, 1,, E, 1, 1E,, E, 1, 1E, ja E. ROMNISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Romania 1 (RO1) Myönnetty Romaniassa Kuvaus: Vihkomainen ajokortti, jossa on yksi paperisivu. Vaaleanpunainen. Sivun koko: 74 x 105 mm. Mallin RO1 luokat E E) (ks. 1) 1. Käytössä oli erillinen luokka E, joka oli voimassa ainoastaan muuhun luokkaan kuuluneen ajokortin kanssa seuraavasti: E + = E; E + = E; E + = E. Malli ei enää kelpaa ajoneuvon kuljettamiseen Romaniassa, sillä kaikki ajokortin haltijat velvoitettiin vaihtamaan ajokorttinsa vuosina jokortti voidaan kuitenkin vaihtaa uuteen Romanian myöntämään ajokorttiin, ja muiden jäsenvaltioiden on tunnustettava se 19. tammikuuta 2033 saakka.

34 L 270/64 FI Euroopan unionin virallinen lehti Malli Romania 2 (RO2) Myönnetty Romaniassa Kuvaus: Malli on painettu paksulle (vaaleanpunaiselle) setelipaperille, jonka päälle on painettu turvakuvio. Mitat: 76 x 112 mm. Mallin RO2 luokat E E) (ks. 1) F G 1 H I 1. Käytössä oli erillinen luokka E, joka oli voimassa ainoastaan muuhun luokkaan kuuluneen ajokortin kanssa seuraavasti: E + = E; E + = E; E + = E. Malli ei enää kelpaa ajoneuvon kuljettamiseen Romaniassa, sillä kaikki ajokortin haltijat velvoitettiin vaihtamaan ajokorttinsa vuosina Malli Romania 3 (RO3) Myönnetty Romaniassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille, ja siinä on kuusi sivua. Sivun koko: 75 x 103 mm. Kaksi sivuista on irrallisia; ne ovat määräaikaislääkärintarkastuksia varten. Mallin RO3 luokat E (E) (ks. 1) F G 1 H I 1. Käytössä oli erillinen luokka E, joka oli voimassa ainoastaan muuhun luokkaan kuuluneen ajokortin kanssa seuraavasti: E + = E; E + = E; E + = E. Malli ei enää kelpaa ajoneuvon kuljettamiseen Romaniassa, sillä kaikki ajokortin haltijat velvoitettiin vaihtamaan ajokorttinsa vuosina Kuvaus: Laminoitu korttimalli, vaaleanpunainen. Malli Romania 4 (RO4) Myönnetty Romaniassa Mallin RO4 luokat 1

35 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 270/65 Mallin RO4 luokat 1 1 E E 1 1 1E 1E E E 1 1 1E 1E E E Tb Tr Tv Tämän mallin mukaiset ajokortit ovat voimassa asiakirjaan merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään saakka (10 vuotta). Muovikorttimalli on otettu asteittain käyttöön lähtien. Välillä myönnettiin sekä mallia RO3 että mallia RO4. SLOVENISS MYÖNNETYT MLLIT Malli Slovenia 1 (SLO1) Myönnetty Sloveniassa Kuvaus: Malli on painettu vaaleanpunaiselle paperille. Malli on kokoontaitettava, ja siinä on kuusi sivua. Mallin SLO1 luokat (ks. 1) (ks. 2),,, E E, E (ks. 3) (F) (G) H 1 79 (< 50 km/h) 1. Seuraavia rajoituksia voidaan soveltaa luokkaan (merkitty huomautuksiin): LE O 50 KM/H tai LE O 50 KM/H tai 79 (< 50 KM/H) : oikeus kuljettaa vain luokan 1 79 (< 50 km/h) moottoripyöriä. O 125 M tai <= 125 M tai <= 125 M IN <= 11KW tai <= 125 M IN <= 11 KW tai 72. (1) : oikeus kuljettaa vain luokan 1 moottoripyöriä. <= 25 KW LI <= 0,16 KW / KG tai <= 25 KW LI <= 0,16 KW / KG tai 209. (<= 25 KW LI <= 0,16 KW / KG) : oikeus kuljettaa luokan moottoripyöriä, joiden teho on enintään 25 kw ja joiden teho/painosuhde on enintään 0,16 kw/kg. O 350 M tai <= 350 M : haltijalla on oikeus kuljettaa luokan moottoripyöriä täytettyään 20 vuotta.

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) PÄÄTÖKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) PÄÄTÖKSET 22.1.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 19/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) PÄÄTÖKSET KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 18 päivänä joulukuuta 2012, ajokorttiluokkien vastaavuuksista

Lisätiedot

L 120 virallinen lehti

L 120 virallinen lehti Euroopan unionin L 120 virallinen lehti Suomenkielinen laitos Lainsäädäntö 57. vuosikerta 23. huhtikuuta 2014 Sisältö II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset PÄÄTÖKSET 2014/209/EU:

Lisätiedot

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. 1977L0249 FI 01.01.2007 005.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B NEUVOSTON DIREKTIIVI, annettu 22 päivänä maaliskuuta 1977, asianajajien

Lisätiedot

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 19 päivänä heinäkuuta 2010, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY 7 artiklassa tarkoitetuista yhteisistä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. heinäkuuta 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. heinäkuuta 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. heinäkuuta 2011 (18.07) (OR. en) 12987/11 TRANS 216 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 14. heinäkuuta 2011 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Kom:n

Lisätiedot

on syytä ottaa käyttöön vaihtoehtoinen ajokorttimalli olemassa olevien käytäntöjen ja tiettyjen jäsenvaltioiden toiveiden huomioonottamiseksi,

on syytä ottaa käyttöön vaihtoehtoinen ajokorttimalli olemassa olevien käytäntöjen ja tiettyjen jäsenvaltioiden toiveiden huomioonottamiseksi, 17.9.96 F Euroopan yhteisöjen virallinen lehti N:o L 235/ 1 (Säädökset, jotka on julkaistava) NEUVOSTON DREKTV 96/47/EY, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1996, yhteisön ajokortista annetun direktiivin 91/439/ETY

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.1.2012 K(2012) 430 lopullinen KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 25.1.2012, kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011

Lisätiedot

Eräät maat julkaisevat korttinsa eri kieliversioina, josta johtuen mallikortteja on useita.

Eräät maat julkaisevat korttinsa eri kieliversioina, josta johtuen mallikortteja on useita. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin mallikortit maittain Tässä liitteessä on tietoa eurooppalaisesta sairaanhoitokortista. Mallikortit on kopioitu Internetistä osoitteesta http://ec.europa.eu/employment_social/healthcard/index_en.htm,

Lisätiedot

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN Bryssel, 31. maaliskuuta 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 LIITTYMISSOPIMUS: SOPIMUS EHDOTUS: SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Valtuuskunnille toimitetaan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2016 COM(2016) 69 final 2016/0041 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Turkmenistanin väliseen kumppanuus- ja yhteistyösopimukseen

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.8.2017 COM(2017) 413 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan ehdotus neuvoston päätökseksi kumppanuuden perustamisesta Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Kirgisian tasavallan

Lisätiedot

BELGIAN KUNINGASKUNTA, BULGARIAN TASAVALTA, TŠEKIN TASAVALTA, TANSKAN KUNINGASKUNTA, SAKSAN LIITTOTASAVALTA, VIRON TASAVALTA, IRLANTI,

BELGIAN KUNINGASKUNTA, BULGARIAN TASAVALTA, TŠEKIN TASAVALTA, TANSKAN KUNINGASKUNTA, SAKSAN LIITTOTASAVALTA, VIRON TASAVALTA, IRLANTI, PÖYTÄKIRJA EUROOPAN UNIONISTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN, EUROOPAN UNIONIN TOIMINNASTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN JA EUROOPAN ATOMIENERGIAYHTEISÖN PERUSTAMISSOPIMUKSEEN LIITETYN, SIIRTYMÄMÄÄRÄYKSISTÄ TEHDYN PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ. joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä

I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ. joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä PYYTÄVÄN VIRANOMAISEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTU (VAPAAEHTOINEN) LOMAKE I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä Palvelujen

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2016 COM(2016) 70 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Turkmenistanin väliseen kumppanuus- ja

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 (Suomen säädöskokoelman n:o 1198/2011) Tasavallan presidentin asetus Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen, Euroopan

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0061 (NLE) 8112/16 JUSTCIV 69 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta tiiviimpään

Lisätiedot

15410/17 VVP/sh DGC 1A. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) 15410/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0319 (NLE)

15410/17 VVP/sh DGC 1A. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) 15410/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0319 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) 15410/17 Toimielinten välinen asia: 2017/0319 (NLE) COLAC 144 WTO 329 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Kolmas lisäpöytäkirja Euroopan yhteisön

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0041 (NLE) 6962/16 ADD 1 COEST 62 ELARG 18 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 18. helmikuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0184 (NLE) 11636/17 ADD 1 COEST 212 ELARG 62 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 3. elokuuta 2017 Vastaanottaja: Euroopan

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0041 (NLE) 6962/16 COEST 62 ELARG 18 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 18. helmikuuta 2016 Vastaanottaja: Kom:n

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0132 (NLE) 10257/15 ACP 96 N 455 PTOM 13 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Neuvoston päätös Euroopan kehitysrahaston

Lisätiedot

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8 995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8 PÖYTÄKIRJA EUROOPAN UNIONISTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN, EUROOPAN UNIONIN TOIMINNASTA TEHTYYN

Lisätiedot

L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti

L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti 28.3.2013 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 26 päivänä maaliskuuta 2013, jäsenvaltioiden vuosittaisten päästökiintiöiden määrittämisestä kaudeksi 2013 2020 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

L 172 virallinen lehti

L 172 virallinen lehti Euroopan unionin L 172 virallinen lehti Suomenkielinen laitos Lainsäädäntö 61. vuosikerta 9. heinäkuuta 2018 Sisältö II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset ASETUKSET Komission

Lisätiedot

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/CE/BA/fi 1

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/CE/BA/fi 1 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/CE/BA/fi 1 Täysivaltaiset edustajat, jotka edustavat: BELGIAN KUNINGASKUNTAA, BULGARIAN TASAVALTAA, TŠEKIN TASAVALTAA, TANSKAN KUNINGASKUNTAA, SAKSAN LIITTOTASAVALTAA, VIRON TASAVALTAA,

Lisätiedot

Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I

Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I LIITE A Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I ETA-SOPIMUKSESSA TARKOITETUT SÄÄDÖKSET JOITA ON MUUTETTU Bulgarian tasavallan ja Romanian liittymisehtoja ja mukautuksia Euroopan unionin perussopimuksiin

Lisätiedot

RESTREINT UE. Strasbourg COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EUROOPAN KOMISSIO Strasbourg 1.7.2014 COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Ehdotus NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 2866/98 muuttamisesta Liettuaa

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.10.2014 C(2014) 7461 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 17.10.2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1305/2013 liitteen I sekä Euroopan

Lisätiedot

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN Bryssel, 31. maaliskuuta 2005 (OR. en) AA 23/2/05 REV 2 LIITTYMISSOPIMUS: PÄÄTÖSASIAKIRJA EHDOTUS: SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Valtuuskunnille

Lisätiedot

Bryssel COM(2016) 85 final ANNEX 4 LIITE. asiakirjaan

Bryssel COM(2016) 85 final ANNEX 4 LIITE. asiakirjaan EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.2. COM() 85 final ANNEX 4 LIITE asiakirjaan Komission tiedonanto Euroopan parlamentille ja neuvostolle Tilannekatsaus Euroopan muuttoliikeagendaan sisältyvien ensisijaisten

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.5.2007 KOM(2007) 257 lopullinen 2007/0091 (CNB) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

Lisätiedot

Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA

Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA 404 der Beilagen XXII. GP - Beschluss NR - Anhänge Finnisch (Normativer Teil) 1 von 89 LIITE A Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA 16 PÄIVÄNÄ HUHTIKUUTA 2003 HYVÄKSYTYLLÄ LIITTYMISASIAKIRJALLA

Lisätiedot

EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en)

EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en) EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0900 (NLE) EUCO 110/13 INST 234 POLGEN 69 OC 295 SÄÄDÖKSET Asia: LUONNOS EUROOPPA-NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan

Lisätiedot

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 7 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/CE/AL/fi 1

521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 7 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/CE/AL/fi 1 521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 7 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/CE/AL/fi 1 2 von 7 521 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - Schlussakte Finnisch (Normativer

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Kesäkuu 2018 EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi.

LEHDISTÖTIEDOTE Kesäkuu 2018 EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi. EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi. Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) uusi tutkimus osoittaa, että EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa

Lisätiedot

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti?

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? MEMO/11/406 Bryssel 16. kesäkuuta 2011 Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? Kun olet lomalla varaudu yllättäviin tilanteisiin! Oletko aikeissa matkustaa toiseen EU-maahan,

Lisätiedot

A8-0321/78

A8-0321/78 17.10.2018 A8-0321/78 Tarkistus 78 Keith Taylor Verts/ALE-ryhmän puolesta Mietintö A8-0321/2018 Andrzej Grzyb Puhtaiden ja energiatehokkaiden tieliikenteen moottoriajoneuvojen edistäminen (COM(2017)0653

Lisätiedot

Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I

Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I 443 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 33 finnische Anhänge (Normativer Teil) 1 von 15 LIITE A Sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu luettelo OSA I ETA-SOPIMUKSESSA TARKOITETUT SÄÄDÖKSET JOITA ON MUUTETTU

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Maltan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Maltan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.5.2007 KOM(2007) 260 lopullinen 2007/0093 (CNB) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Maltan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi (komission

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Istuntoasiakirja 2004 C6-0161/2004 2003/0274(COD) FI 28/10/2004 YHTEINEN KANTA Neuvoston 21. lokakuuta 2004 vahvistama yhteinen kanta Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen

Lisätiedot

Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA

Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA LIITE A Sopimuksen 3 kohdassa tarkoitettu luettelo I OSA 16 PÄIVÄNÄ HUHTIKUUTA 2003 HYVÄKSYTYLLÄ LIITTYMISASIAKIRJALLA MUUTETUT ETA-SOPIMUKSESSA TARKOITETUT ASIAKIRJAT 3 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu

Lisätiedot

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. 1994D0984 FI 01.09.2001 007.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin.toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 20 päivänä joulukuuta 1994, eläinten terveyttä

Lisätiedot

LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.2.2014 COM(2014) 91 final ANNEX 2 LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Kroatian tasavallan osallistumista Euroopan talousalueeseen koskevan

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.11.2016 COM(2016) 745 final 2016/0368 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1101/89 sekä asetusten (EY) N:o 2888/2000 ja (EY)

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 4 päivänä tammikuuta 2013. 1/2013 Valtioneuvoston asetus. ajokorteista annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 4 päivänä tammikuuta 2013. 1/2013 Valtioneuvoston asetus. ajokorteista annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 4 päivänä tammikuuta 2013 1/2013 Valtioneuvoston asetus ajokorteista annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) L 22/16 FI Euroopan unionin virallinen lehti 26.1.2018 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2018/128, annettu 25 päivänä tammikuuta 2018, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 167/2013 täytäntöön

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EY)

KOMISSION ASETUS (EY) 30.4.2004 L 163/65 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 911/2004, annettu 29 päivänä huhtikuuta 2004, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1760/2000 täytäntöönpanosta korvamerkkien, passien ja tilarekisterien

Lisätiedot

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 36 Schlussakte samt Erklärungen - Finnisch (Normativer Teil) 1 von 10 PÄÄTÖSASIAKIRJA.

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 36 Schlussakte samt Erklärungen - Finnisch (Normativer Teil) 1 von 10 PÄÄTÖSASIAKIRJA. 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 36 Schlussakte samt Erklärungen - Finnisch (Normativer Teil) 1 von 10 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/CE/BA/fi 1 2 von 10 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 36 Schlussakte

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN TAUSTA Euroopan unionin

Lisätiedot

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/EEE/XPA/fi 1

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/EEE/XPA/fi 1 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/EEE/XPA/fi 1 Täysivaltaiset edustajat, jotka edustavat: EUROOPAN YHTEISÖÄ, jäljempänä 'yhteisö', ja BELGIAN KUNINGASKUNTAA, TANSKAN KUNINGASKUNTAA, SAKSAN LIITTOTASAVALTAA, HELLEENIEN

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Liettuan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Liettuan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 4.6.2014 COM(2014) 325 final 2014/0169 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Liettuan toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi FI FI PERUSTELUT 1.

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN TAUSTA Euroopan unionin toiminnasta

Lisätiedot

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti. (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO

Euroopan yhteisöjen virallinen lehti. (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO L 228/30 FI II (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO KOMISSION SUOSITUS, annettu 29 päivänä heinäkuuta 1998, yhteenliittämisestä vapautetuilla telemarkkinoilla 8 päivänä tammikuuta 1998 annetun

Lisätiedot

Erasmus+ eurooppalainen korkeakoululiikkuvuus Suomesta

Erasmus+ eurooppalainen korkeakoululiikkuvuus Suomesta Erasmus+ eurooppalainen korkeakoululiikkuvuus Suomesta 2014-2017 Erasmus+ lähtevän liikkuvuuden kehitys 2014-2017 2014-2015 2015-2016 2016-2017 4239 4580 4772 1360 1322 1442 1052 1027 985 925 977 970 Opiskelijaliikkuvuus

Lisätiedot

Ehdotus neuvoston päätökseksi alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus neuvoston päätökseksi alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. lokakuuta 2014 (OR. en) 14333/14 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio Neuvosto Ed. asiak. nro: 13884/14 Asia: CDR 109 INST 511 AG 17 Ehdotus neuvoston

Lisätiedot

LIITE. Euroopan parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset.

LIITE. Euroopan parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset. EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 LIITE parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS

Lisätiedot

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN

NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN NEUVOTTELUT BULGARIAN JA ROMANIAN LIITTYMISESTÄ EUROOPAN UNIONIIN Bryssel, 31. maaliskuuta 2005 (OR. en) AA 1/2/05 REV 2 LIITTYMISSOPIMUS: SISÄLLYSLUETTELO EHDOTUS: SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Valtuuskunnille

Lisätiedot

15.6.2010. Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen

15.6.2010. Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunta 22.6.2010 98, liite Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille annettavasta hoidosta perittävät maksut 1.1.2010 alkaen Kansanterveyslaki 22 127,63 Kiireellinen

Lisätiedot

SN 1316/14 vpy/sl/mh 1 DG D 2A LIMITE FI

SN 1316/14 vpy/sl/mh 1 DG D 2A LIMITE FI EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 30. tammikuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE ILMOITUS Asia: Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o.../20.., annettu...,

Lisätiedot

Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito

Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Noora Heinonen 25.8.2009 EY-lainsäädäntöä soveltavat valtiot EU-maat: Alankomaat (NL), Belgia (BE), Bulgaria (BG), Espanja (ES), Irlanti (IE), Italia (IT),

Lisätiedot

KOMISSION SUOSITUS. annettu 13.1.2010,

KOMISSION SUOSITUS. annettu 13.1.2010, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 13.1.2010 K(2010)19 lopullinen KOMISSION SUOSITUS annettu 13.1.2010, jäsenvaltioiden välisestä suojatusta sähköisestä tiedonvaihdosta niiden myöntämien kuljettajakorttien ainutkertaisuuden

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 31.3.2006 KOM(2006) 147 lopullinen 2006/0051 (ACC) 2006/0052 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Taiwanin, Penghun, Kinmenin ja Matsun erillisen tullialueen

Lisätiedot

Pöytäkirja Lissabonin sopimusta koskevista Irlannin kansan huolenaiheista

Pöytäkirja Lissabonin sopimusta koskevista Irlannin kansan huolenaiheista JÄSENVALTIOIDEN HALLITUSTEN EDUSTAJIEN KONFERENSSI Bryssel, 14. toukokuuta 2012 (OR. en) CIG 1/12 Asia: Pöytäkirja Lissabonin sopimusta koskevista Irlannin kansan huolenaiheista CIG 1/12 HKE/phk PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.11.2013 COM(2013) 771 final 2013/0379 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkoihin ja eläkkeisiin sovellettavien korjauskertoimien

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 13. heinäkuuta 2009 (OR. en) 2007/0284 (COD) LEX 976 PE-CONS 3689/1/08 REV 1 CODIF 137 ENT 232 CODEC 1162 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

Lisätiedot

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen P7_TA(2013)0082 Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen Euroopan parlamentin päätöslauselma 13. maaliskuuta 2013 Euroopan parlamentin kokoonpanosta vuoden 2014 vaalien jälkeen (2012/2309(INL))

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007 2016 2 ERASMUS-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Kohdemaa 2007/ / / / / / / / / 2016 AT - Itävalta 239 242 230 264 294 271 278 279 305 2402 BE - Belgia 88 102 109

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. toukokuuta 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08. Toimielinten välinen asia: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. toukokuuta 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08. Toimielinten välinen asia: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. toukokuuta 2008 (22.05) (OR. en) 9192/08 Toimielinten välinen asia: 2008/0096 (CNB) UEM 110 ECOFIN 166 SAATE Lähettäjä: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007 2016 2 ERASMUS-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Kohdemaa 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 AT - Itävalta 239 242 230 264 294 271 278 279 305 2402 BE -

Lisätiedot

12398/17 HG/isk DGD 1. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE)

12398/17 HG/isk DGD 1. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17 Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE) VISA 363 COAFR 254 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin ja Seychellien tasavallan

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Latvian toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Latvian toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.6.2013 COM(2013) 337 final 2013/0176 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Latvian toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi FI FI PERUSTELUT 1.

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 27. heinäkuuta 2012 (27.07) (OR. en) 12945/12 ENV 645 ENT 185 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. joulukuuta 2008 (OR. en) 16194/08 VISA 380 COMIX 859

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. joulukuuta 2008 (OR. en) 16194/08 VISA 380 COMIX 859 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 2. joulukuuta 2008 (OR. en) 694/08 VISA 380 COMIX 859 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS diplomaatti- ja konsuliedustustoille annetun yhteisen konsuliohjeiston

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007 2(13) ERASMUS-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Kohdemaa / / / / AT - Itävalta 239 242 230 264 294 271 278 1818 BE - Belgia 88 102 109 124 134 139 167 863 BG - Bulgaria

Lisätiedot

13060/17 ADD 1 1 DPG

13060/17 ADD 1 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. lokakuuta 2017 (OR. en) 13060/17 ADD 1 PV/CONS 52 ECON 806 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: Euroopan unionin neuvoston 3563. istunto (talous- ja rahoitusasiat), Luxemburg,

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0180 (NLE) 11599/17 ADD 1 VISA 297 COLAC 65 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 27. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Komissio toimitti 13. toukokuuta 2015 eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa neuvostolle

Komissio toimitti 13. toukokuuta 2015 eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa neuvostolle Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. toukokuuta 2015 (OR. en) 9224/15 ECON 376 UEM 171 SOC 339 EMPL 213 COMPET 250 ENV 332 EDUC 158 RECH 149 ENER 190 JAI 354 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia:

Lisätiedot

Erasmus-liikkuvuus Suomesta

Erasmus-liikkuvuus Suomesta Erasmus-liikkuvuus Suomesta 2007 ERASMUS-opiskelijaliikkuvuus Suomesta maittain Kohdemaa / / 2(13) AT - Itävalta 239 242 230 264 294 271 278 279 2097 BE - Belgia 88 102 109 124 134 139 167 157 1020 BG

Lisätiedot

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009 Sairaanhoito EU:ssa Noora Heinonen 25.8.2009 EY-lainsäädäntöä soveltavat valtiot EU-maat maat: Alankomaat (NL), Belgia (BE), Bulgaria (BG), Espanja (ES), Irlanti (IE), Italia (IT), Itävalta (AT), Kreikka

Lisätiedot

KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET. Muualla ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä!

KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET. Muualla ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä! KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET ALBANIA Taajamissa ALGERIA Taajamissa ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä! AZERBAIDZHAN Taajamissa 40 km/h 70 km/t BELGIA Taajamissa yli 7,5 t kokonaispainoiset

Lisätiedot

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 9 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/EEE/XPA/fi 1

404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 9 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/EEE/XPA/fi 1 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Finnisch (Normativer Teil) 1 von 9 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/EEE/XPA/fi 1 2 von 9 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Schlussakte Finnisch (Normativer

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI. Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus. Yleistä tietoa. Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä.

EUROOPAN UNIONI. Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus. Yleistä tietoa. Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä. EUROOPAN UNIONI Sitovaa tariffitietoa (STT) koskeva hakemus Yleistä tietoa Lukekaa huolellisesti seuraavat tiedot ennen STT-hakemuksen täyttämistä. 1. Seuraavalla sivulla olevassa Yleistä tietoa -osiossa

Lisätiedot

AF/CE/CH/FRAUDE/fi 1

AF/CE/CH/FRAUDE/fi 1 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/CE/CH/FRAUDE/fi 1 Täysivaltaiset edustajat, jotka edustavat BELGIAN KUNINGASKUNTAA, TŠEKIN TASAVALTAA, TANSKAN KUNINGASKUNTAA, SAKSAN LIITTOTASAVALTAA, VIRON TASAVALTAA, HELLEENIEN TASAVALTAA,

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 7 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

(EYVL L 316, , s. 8)

(EYVL L 316, , s. 8) 1992L0079 FI 27.02.2010 004.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B NEUVOSTON DIREKTIIVI 92/79/ETY, annettu 19 päivänä lokakuuta 1992,

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2017 (OR. en) 10546/17 ADD 1 COR 1 JUSTCIV 162 EJUSTICE 83 DELACT 108 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 11. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia:

Lisätiedot

Pöytäkirja Lissabonin sopimusta koskevista Irlannin kansan huolenaiheista

Pöytäkirja Lissabonin sopimusta koskevista Irlannin kansan huolenaiheista 1796 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Protokoll in finnischer Sprachfassung (Normativer Teil) 1 von 10 JÄSENVALTIOIDEN HALLITUSTEN EDUSTAJIEN KONFERENSSI Bryssel, 14. toukokuuta 2012 (OR. en)

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN KOMISSIO Bryssel XXX [ ](2013) XXX draft KOMISSION TIEDONANTO Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 260 artiklan soveltaminen - komission unionin tuomioistuimelle rikkomusmenettelyn yhteydessä

Lisätiedot

Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 8305/14 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) PI 39

Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 8305/14 ADD 1. Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) PI 39 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 31. maaliskuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0444 (NLE) 8305/14 ADD 1 PI 39 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Päivämäärä

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 17. toukokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.2011 KOM(2011) 710 lopullinen 2011/0327 (COD) C7-0400/11 Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2006/126/EY muuttamisesta

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 10830/2/15 REV 2 ASIM

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE. Euroopan kehitysrahastoa koskevat rahoitustiedot

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE. Euroopan kehitysrahastoa koskevat rahoitustiedot EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.6.2015 COM(2015) 295 final KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE Euroopan kehitysrahastoa koskevat rahoitustiedot FI FI 1. ESIPUHE Yhdestoista Euroopan kehitysrahasto (EKR) 1 tuli

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) 6936/17 ADD 4 JAI 189 ASIM 22 CO EUR-PREP 14 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 2. maaliskuuta 2017 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten tarkistaminen Euroopan parlamentin kokoonpanoa koskevat siirtymätoimenpiteet

Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten tarkistaminen Euroopan parlamentin kokoonpanoa koskevat siirtymätoimenpiteet EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2009 (07.12) (OR. fr,es) 17196/09 POLGEN 232 SAATE Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten

Lisätiedot

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET

SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA ULKOVALTAIN KANSSA TEHDYT SOPIMUKSET 2007 Julkaistu Helsingissä 16 päivänä huhtikuuta 2007 N:o 39 40 SISÄLLYS N:o Sivu 39 Laki Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden

Lisätiedot